Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 115

Θέμα: m3 e46...σταθεροτητα στην εθνικη..

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Ξεσσαλονικη!
    Rides
    1

Προεπιλογή

Ισως η εργοστασιακη αναρτηση και το set up γενικοτερα να ειναι περισσοτερο υπερ την ανεσης απ'οσο θα ηθελαν καποιοι ποιο...''σκληροπυρηνικοι'' οδηγοι..

Το δικο μου, για π.χ., με την PSS10 και το set up(καμπερ,toe) απο CSL, μου φαινεται πολυ καλυτερο απο πριν..

Κατα την γνωμη μου ομως δεν πρεπει να ξεχναμε και πως οι δρομοι μας δεν ειναι και οτι καλυτερο, ειτε απο θεμα προσφυσης ειτε απο θεματα κατασκευης οπως κλισεις,χαραξη,σαμαρακια,λ κουβες κλπ κλπ...και ο οπως ειπαι και ο Τομις, αλλιως ειναι μια εγκαρσια ανωμαλια με 100, αλλιως με 150 και αλλιως με 250!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pilot : 21-03-14 στις 10:24
    Ο Κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για το αεροσκάφος και τους επιβάτες για όσο διαρκεί η πτήση. Ο Μηχανικός είναι υπεύθυνος για ΠΑΝΤΑ.

2. The Following 3 Users Say Thank You to pilot For This Useful Post:

Kazakos Garage (21-03-14), Leonidas_E39 (25-03-14), nik200 (21-03-14)

Περιοχή
    South
    Rides
    3

Προεπιλογή

Mαλλον εννοειτε καμπες και οχι στροφες με 230+ στο ταχυμετρο.

Η αεροτομη και τα flaps του csl κανουν μεγαλη διαφορα σε αυτα τα χλμ. Δοκιμαστε το
    Πουλάω το BMW ή το ανταλλάζω με saxo

4. The Following 4 Users Say Thank You to manos///3 For This Useful Post:

Leonidas_E39 (25-03-14), nikos1400 (25-03-14), Thomelef (21-03-14), Vasilis M3 (30-03-14)

Περιοχή
    Ξεσσαλονικη!
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο manos///3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Mαλλον εννοειτε καμπες και οχι στροφες με 230+ στο ταχυμετρο.

Η αεροτομη και τα flaps του csl κανουν μεγαλη διαφορα σε αυτα τα χλμ. Δοκιμαστε το
    φυσικα καμπες!
    Ο Κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για το αεροσκάφος και τους επιβάτες για όσο διαρκεί η πτήση. Ο Μηχανικός είναι υπεύθυνος για ΠΑΝΤΑ.

Περιοχή
    Αθήνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Να καταθέσω κι εγώ τον οβολό μου.

Καταρχήν να πω ότι γενικά συμφωνώ ότι υπάρχει το πρόβλημα και ότι είναι κάτι που είχα διαπιστώσει κι εγώ από τους πρώτες μήνες οδήγησης και μάλιστα μου φαινόταν δύσκολο να το πιστέψω. Να πω τώρα και ποιες είναι οι αιτίες κατά τη γνώμη μου:

- Πρώτο και βασικότερο τα σινεμπλοκ. Κάντε μία απλή αναζήτηση σε όλα τα bmw forum παγκοσμίως για το ίδιο θέμα και θα πάρετε παντού την στάνταρ απάντηση: αν έχεις θέμα αστάθειας θέλεις καινούρια σινεμπλοκ. Από προσωπική εμπειρία, όταν μετά από 100χιλ χιλιόμετρα και κάμποσο drift τα σινεμπλοκ ήθελαν όλα αλλαγή, το αυτοκίνητο έμοιαζε μετά τα 140 να επιπλέει στο δρόμο. Δεν ξέρω αν το περιγράφω καλά, ενώ ήμουν σε καλή στεγνή άσφαλτο ένοιωθα ότι οδηγούσα στη βροχή.

- Δεύτερο θέμα είναι το βάρος. Αυτό το σχολιάζω σε σχέση με κάποιες συγκρίσεις που έγιναν με το Ε92 και με Μ5. Αν δεν κάνω λάθος, το βάρος δεν είναι παράγοντας αστάθειας, μάλλον το αντίθετο. Όσο πιο βαρύ είναι το αυτοκίνητο, τόσο πιο σταθερά θα πατάει (με προϋπόθεση βέβαια ότι δεν κάνεις τρελοτιμονιές, βλ. μετατόπιση βάρους, οπότε το περισσότερο βάρος γίνεται εχθρός σου). Άρα το γεγονός ότι το Ε46 είναι πιο ελαφρύ δεν το βοηθάει. Η σωστή λύση προφανώς είναι η αεροτομή που για μένα είναι ιεροσυλία από αισθητική άποψη.

- Πέραν όμως από αυτά, το θέμα νομίζω του Ε46 είναι ότι έχει κατασκευαστεί με πολλές και αντικρουόμενες απαιτήσεις. Δεν γίνεται να τα έχεις όλα. Μιλάμε για αυτοκίνητο (που κατασκευάστηκε πριν 15 χρόνια) το οποίο είναι πολύ γρήγορο στην πίστα, είναι ιδανικό για drift, και είναι ιδανικό και για ένα απλό γρήγορο ταξίδι. Προφανώς κάπου πρέπει να γίνονται συμβιβασμοί για να τα έχεις όλα.

7. The Following 11 Users Say Thank You to stef_E46m3cabrio For This Useful Post:

Alex_ (25-03-14), chrisgiapz3 (25-03-14), dark knight (25-03-14), ghost-rider (25-03-14), HLIAS - E36 (25-03-14), Leonidas_E39 (25-03-14), Loukas (25-03-14), nik200 (26-03-14), nikos1400 (25-03-14), Vasilis M3 (30-03-14), Vassilis ///M (25-03-14)

Περιοχή
    drift land
    Rides
    4

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stef_E46m3cabrio Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να καταθέσω κι εγώ τον οβολό μου.

Καταρχήν να πω ότι γενικά συμφωνώ ότι υπάρχει το πρόβλημα και ότι είναι κάτι που είχα διαπιστώσει κι εγώ από τους πρώτες μήνες οδήγησης και μάλιστα μου φαινόταν δύσκολο να το πιστέψω. Να πω τώρα και ποιες είναι οι αιτίες κατά τη γνώμη μου:

- Πρώτο και βασικότερο τα σινεμπλοκ. Κάντε μία απλή αναζήτηση σε όλα τα bmw forum παγκοσμίως για το ίδιο θέμα και θα πάρετε παντού την στάνταρ απάντηση: αν έχεις θέμα αστάθειας θέλεις καινούρια σινεμπλοκ. Από προσωπική εμπειρία, όταν μετά από 100χιλ χιλιόμετρα και κάμποσο drift τα σινεμπλοκ ήθελαν όλα αλλαγή, το αυτοκίνητο έμοιαζε μετά τα 140 να επιπλέει στο δρόμο. Δεν ξέρω αν το περιγράφω καλά, ενώ ήμουν σε καλή στεγνή άσφαλτο ένοιωθα ότι οδηγούσα στη βροχή.

- Δεύτερο θέμα είναι το βάρος. Αυτό το σχολιάζω σε σχέση με κάποιες συγκρίσεις που έγιναν με το Ε92 και με Μ5. Αν δεν κάνω λάθος, το βάρος δεν είναι παράγοντας αστάθειας, μάλλον το αντίθετο. Όσο πιο βαρύ είναι το αυτοκίνητο, τόσο πιο σταθερά θα πατάει (με προϋπόθεση βέβαια ότι δεν κάνεις τρελοτιμονιές, βλ. μετατόπιση βάρους, οπότε το περισσότερο βάρος γίνεται εχθρός σου). Άρα το γεγονός ότι το Ε46 είναι πιο ελαφρύ δεν το βοηθάει. Η σωστή λύση προφανώς είναι η αεροτομή που για μένα είναι ιεροσυλία από αισθητική άποψη.

- Πέραν όμως από αυτά, το θέμα νομίζω του Ε46 είναι ότι έχει κατασκευαστεί με πολλές και αντικρουόμενες απαιτήσεις. Δεν γίνεται να τα έχεις όλα. Μιλάμε για αυτοκίνητο (που κατασκευάστηκε πριν 15 χρόνια) το οποίο είναι πολύ γρήγορο στην πίστα, είναι ιδανικό για drift, και είναι ιδανικό και για ένα απλό γρήγορο ταξίδι. Προφανώς κάπου πρέπει να γίνονται συμβιβασμοί για να τα έχεις όλα.
    πολυ καλη απαντηση και ευστοχη....

στην περιπτωση μου ομως....που ειμαι τρελλα ψυρας με το στησιμο-πατημα του αυτοκινητου και εχω στησει το αμαξι ουσιαστικα 3 φορες στα 3 χρονια που το εχω (παντα αυστηρα με μαμα ρυθμισεις..)..και εχω αλλαξει και τα σινεμπλοκ της γεφυρας..κρατωντας τα αλλα..μια και ηταν σε μια χαρα κατασταση..δικαιολογειται αυτη η μερικη ασταθεια???

επισης θα συμφωνησω οτι δεν γινεται να τα εχεις ολα...πχ..το mini cooper..φοβερο στο στροφιλικι αλλα για στριφτο με 200 σε μετριο οδοστρωμα...για να μην παω σε ακομα πιο παλια αμαξια-βλεπε rallye....

Περιοχή
    ATHENS-GREECE
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο pilot Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ισως η εργοστασιακη αναρτηση και το set up γενικοτερα να ειναι περισσοτερο υπερ την ανεσης απ'οσο θα ηθελαν καποιοι ποιο...''σκληροπυρηνικοι'' οδηγοι..

Το δικο μου, για π.χ., με την PSS10 και το set up(καμπερ,toe) απο CSL, μου φαινεται πολυ καλυτερο απο πριν..

Κατα την γνωμη μου ομως δεν πρεπει να ξεχναμε και πως οι δρομοι μας δεν ειναι και οτι καλυτερο, ειτε απο θεμα προσφυσης ειτε απο θεματα κατασκευης οπως κλισεις,χαραξη,σαμαρακια,λ κουβες κλπ κλπ...και ο οπως ειπαι και ο Τομις, αλλιως ειναι μια εγκαρσια ανωμαλια με 100, αλλιως με 150 και αλλιως με 250!
    Aυτο ακριβως εγραψα και εγω πιο πανω.
    insane in the ///Midbrain

10. The Following User Says Thank You to m_power_lunatic For This Useful Post:

pilot (21-03-14)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP