Επιστροφή στο Forum : Απορίες Μ3 Ε46
Τα φώτα σας κύριοι :
-- Η θερμοκρασία νερού πρέπει να είναι καρφωμένη στη μέση? Παρατηρώ ότι κυμαίνεται σε ήπιους ρυθμούς και ρολλαρίσματα μεταξύ μέσης και 2-3 χιλιοστά αριστερά της μέσης, μεταξύ αριστερής τελείας και μέσης. Ποτέ δεν έχει ξεφύγει πάνω από τη μέση.
-- Ακούω το βεντιλατέρ να λειτουργεί στη χαμηλή σκάλα τακτικότατα, σχεδόν συνέχεια ίσως, φυσιολογικόν? Σε ανηφόρες με χαμηλή ταχύτητα ανάβει και η δεύτερη σκάλα.
Eίναι πολύ συχνό φαινόμενο στα Μ3 να τα παίζει το κόμπλερ της μεγάλης φτερωτής. Τι κι αν τα ηλεκτρικά βεντιλατέρ μπροστά παίρνουν κανονικά, εάν δεν γυρίζει με τις σωστές στροφές ο ανεμιστήρας με το συμπλέκτη δεν έχεις καλή ψύξη.
Δεν ξέρω Ζακ. Βλέπω και στα ξένα φόρα ότι έπαιζε η θερμοκρασία νερού, είχε αναφερθεί και εδώ αλλά δεν έχω βρει ποιο είναι το σωστό.
Κατσε να μας απαντησει κανενας Μ3ακιας να μην λεμε οτι να ναι..
Eίναι πολύ συχνό φαινόμενο στα Μ3 να τα παίζει το κόμπλερ της μεγάλης φτερωτής. Τι κι αν τα ηλεκτρικά βεντιλατέρ μπροστά παίρνουν κανονικά, εάν δεν γυρίζει με τις σωστές στροφές ο ανεμιστήρας με το συμπλέκτη δεν έχεις καλή ψύξη.
Έχω καλή ψύξη, ρωτάω αν είναι αναμενόμενο να βλέπω το δείκτη και ψυχρότερα και αν λειτουργεί συχνά το βεντιλατέρ. Σου παρουσιάζεται κάτι απ' τα δύο εσένα?
dionisisM3
02-02-15, 21:20
Στο προηγούμενο Μ που είχα αλλά και σε αυτό που έχω τώρα η θερμοκρασία ηταν παντα στην μέση . το μονο που έχω παρατηρήσει σε αυτό είναι οτι σε καμμία βραδυνή βόλτα με χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία πέφτει η βελόνα εκεί που λες . αλλά μονο τοτε
Στο προηγούμενο Μ που είχα αλλά και σε αυτό που έχω τώρα η θερμοκρασία ηταν παντα στην μέση . το μονο που έχω παρατηρήσει σε αυτό είναι οτι σε καμμία βραδυνή βόλτα με χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία πέφτει η βελόνα εκεί που λες . αλλά μονο τοτε
Οκ, ευχαριστώ. Το βεντιλατέρ σου το ακούς συχνά?
Έχω καλή ψύξη, ρωτάω αν είναι αναμενόμενο να βλέπω το δείκτη και ψυχρότερα και αν λειτουργεί συχνά το βεντιλατέρ. Σου παρουσιάζεται κάτι απ' τα δύο εσένα?
Θερμοκρασία πάντα στη μέση. Ειδικά τώρα το χειμώνα το βεντιλατέρ δεν το ακούω να παίρνει συχνά.
dionisisM3
02-02-15, 21:58
Οκ, ευχαριστώ. Το βεντιλατέρ σου το ακούς συχνά?
Μονο μετα απο κάνα πάτημα . τώρα το χειμώνα . το καλοκαίρι συχνό φαινόμενο ειδικα με ,a/c
steliosm46
02-02-15, 22:09
Δεν νομιζω να εχεις καποιο θεμα. Ετσι οπως το περιγραφεις φαινονται να ειναι ολα φυσιολογικα.
Και μενα εκει παιζει. Στην μεση συνηθως αλλα μπορει να παιξει λιγο κατω οταν κινουμαι σε ανοιχτο δρομο και βγαινεις απο την κινηση και εκει το αυτοκινητο ψύχεται ποιο πολυ.
ειδικα τωρα το χειμωνα το παρατηρω αυτο και οταν αρχισεις και κινεισαι π.χ με 120,130,140 με 6η και χαλαρα εκει πεφτει και λιγο ποιο κατω ο δεικτης οπως και του λαδιου.
Επισης το παρατηρω και οταν ανοιξω το καλοριφερ πρωτη φορα για λιγο πεφτει ο δεικτης ποιο κατω και σε μισο λεπτο ερχεται παλι στο κανονικο του στην μεση.
Ολα αυτα κυριωως το χειμωνα. με χαμηλες εξ θερμοκρασιες.
Κι εμενα δουλευει εκει που λεει ο janissa.
Mετα απο ερευνα... ειναι κολλημενος ο θερμοστατης ανοιχτος...
κανονικα πρεπει να ειναι στην μεση.
Μιας και ξεκινησαμε τις αποριες...
έχει συμβει σε καποιον να αναβει ο πισω λαμδα 1-3 και τελικα να μην είναι αυτό
το προβλημα αλλα κάτι αλλο?
Αν βγάζει τακτικά τσεκ και όχι shadow code 99% είναι καταλύτης. Σπάνια είναι ο λ sensor.
Παντως έχω αλλαξει μια φορα λ και .... σαν να μην αλλαξα.
Αναβει καθε 120 χλμ περιπου καμια φορα και νωριτερα
μπορει ο λ να μετραει σωστα και τα καυσαερια να ειναι οντως λαθος. μετρησες καυσαερια?
Αρα ο καταλυτης καταληγουμε και παλι ή μου διαφευγει κατι?
καυσαερια εννοεις να μετρησω με wideband?
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/6031887/
πως σας φαινεται???
Πολύ φτηνό, συν το γεγονός ότι είναι ασπρο.
ναι πολυ υποπτο κατα την αποψη μου για να ειναι τοσο καλο
Αν ενδιαφερεσαι, παρε τηλεφωνο και ξεκινα με το πλαισιο να δεις τι παιζει και αν ειναι οντως γνησιο. Κατι δεν μου καθεται καλα στο ματι με το πισω φτερο, αλλα μπορει να φταιει και οτι η ζαντα εχει λαθος οffset. Φυσικα δεν ειναι λευκο (αυτο φαινεται και απο τον χωρο του κινητηρα που ειναι αλλο χρωμα-μαλλον γκρι) οποτε παιζει να ειναι βαμμενο η μεμβρανη.Βεβαια τα λεφτα ειναι τραγικα χαμηλα για ενα γνησιο Μ3 οποτε και ξαναβαμμενο να ειναι παλι ειναι ευκαιρια.
Να εχουμε υποψιν οτι παμε με 7 χιλιαρικα να παρουμε Μ3 και οχι με 20 οποτε καποια ελλατωματτα μπορει να υπαρχουν που ειναι απολυτα δικαιολογημενα για την τιμη αγορας.
Τα φώτα σας κύριοι :
-- Η θερμοκρασία νερού πρέπει να είναι καρφωμένη στη μέση? Παρατηρώ ότι κυμαίνεται σε ήπιους ρυθμούς και ρολλαρίσματα μεταξύ μέσης και 2-3 χιλιοστά αριστερά της μέσης, μεταξύ αριστερής τελείας και μέσης. Ποτέ δεν έχει ξεφύγει πάνω από τη μέση.
-- Ακούω το βεντιλατέρ να λειτουργεί στη χαμηλή σκάλα τακτικότατα, σχεδόν συνέχεια ίσως, φυσιολογικόν? Σε ανηφόρες με χαμηλή ταχύτητα ανάβει και η δεύτερη σκάλα.
--Σε παρα πολλα Μ3 η θερμοκρασια σε χαλαρες βολτες ειναι λιγο πριν την μεση, και στο δικο μου με αλαγμενο καινουργιο γνησιο θερμοστατη.
--Επισης σε παρα πολλα Μ3, το ηλεκτρικο βεντιλατερ που ειναι μπροστα, λειτουργει πολυ συχνα και χωρις λογο. Το εχω δει να δουλευει μετα την μιζια με κρυο κινητηρα.
οπως ειπαν και τα παιδια, η θερμοκρασια του νερου μπορει καλλιστα να ειναι και κατω απο την μεση, ειδικα σε κατηφορικες διαδρομες αρκετα κατω θα ελεγα! Και σε ταξιδη χαλαρο, ειδικα τωρα τον χειμωνα ειναι λιγο πριν τη μεση.
Το θεμα ειναι να μην ανεβει μετα την μεση! :th_Laie_67-1:
Ενημερωτικά , και επειδη εχω δοκιμασει αρκετα λαδια διαφορικών (Castrol, Red Line, Motul, Oberon) μεσα απο χορηγίες στους αγωνες, να πω οτι το καλυτερο με διαφορά ειναι το
Castrol SAF-XJ + FM Booster (part number 83-22-2-282-583 ).
Ειναι πολυ καλυτερο απ τα υπόλοιπα με μεγαλη διαφορά.
Απ'ότι καταλαβαίνω το "θέμα" είναι το fm booster. Άσχετα με τη μάρκα πρέπει να υπάρχει.
ακριβώς. υπάρχει και κωδικός χωρίς το fm booster. ουσιαστικά είναι ενισχυτικό απ'οτι είχα διαβάσει κάπου κάποτε.
είναι η μόνη βαλβολίνη που εξαφανίζει οποιοδήποτε θόρυβο παρουσιάζεται απο άλλου τύπου βαλβολίνες.
Πρόπερσι μου εμφάνισε λίγο τριγμο όταν εστριβα κλειστά. Έβαλα την βαλβολινη και κυριολεκτικά μέσα σε 500 μέτρα έστρωσε.
Πρόπερσι μου εμφάνισε λίγο τριγμο όταν εστριβα κλειστά. Έβαλα την βαλβολινη και κυριολεκτικά μέσα σε 500 μέτρα έστρωσε.
τότε που ετοιμαζόσουν να αγορασεις διαφορικό λες???:thefinger:
katsaraios
24-06-15, 07:12
Τι ακριβως διαφορες εχει η ανανεωμενη με την πρωτη Μ3 Ε46 ;
Μπορει καποιος να τα γραψει αναλυτικα;
:thanks:
Τι ακριβως διαφορες εχει η ανανεωμενη με την πρωτη Μ3 Ε46 ;
Μπορει καποιος να τα γραψει αναλυτικα;
:thanks:
Εξωτερικα τα led πισω φαναρια και το φυλλο πανω απο την πισω πινακιδα
Μεσα το πανελ με τα κουμπια του κλιματισμου και στα smg το σηματακι του smg ειναι σε αλλο σημειο αν δν κανω λαθος
Επισης νομιζω πως η μπαρα πισω απο τον εμπρος προφυλακτηρα ειναι carbon στα φειλιφτ
dionisisM3
24-06-15, 10:21
Εξωτερικα τα led πισω φαναρια και το φυλλο πανω απο την πισω πινακιδα
Μεσα το πανελ με τα κουμπια του κλιματισμου και στα smg το σηματακι του smg ειναι σε αλλο σημειο αν δν κανω λαθος
Επισης νομιζω πως η μπαρα πισω απο τον εμπρος προφυλακτηρα ειναι carbon στα φειλιφτ
Σωστός σε όλα + τρίτο προσκέφαλο στις πίσω πλατες
συν η μοναδα του DSC μετακομιζει απο τον εμπρος δεξι θολο και η ενδειξη για την νεκρα γινεται Ν απο 0..
συν η μοναδα του DSC μετακομιζει απο τον εμπρος δεξι θολο και η ενδειξη για την νεκρα γινεται Ν απο 0..
σαν τα άουντι και μερτσεντε. :th_Laie_67-1:
Απο PistonHeads :
Mar-01
• E46 Introduced to the UK
• Brushed Titanium replaced by Titan Shadow
• Business Radio with MD added (Europe)
Jun-01
• SMG-II Option Added (Europe)
• 19” Wheels Made Available (Europe)
Jul-01
• 19” Wheels made available (UK)
September 2001 (Model Year 2002)
• SMG-II Option Added (UK Only)
• Seat Width Adjustment Made Standard (UK Spec)
• SatNav Screen replaced with Wide Screen Model
• Auto-On Lights Added as Standard (UK)
• Individual Options permitted (UK)
• Standard Xenon lights upgraded to Bi-Xenon
• Black Gloss Interior trim discontinued (Replaced by Titanium shadow)
• Minidisc Option Added (UK)
Oct-01
• SMG Paddles Changed (Size & Colour of + and -)
Jan-02
• Minidisc / CD option combined with Nav/TV made possible.
February 2002 Changes
• M Racing Strut added to Coupe & Cab
March 2002 Changes
• Brushed Aluminium Interior Trim Added.
• M Rear Wing Spoiler option added (As on 330Ci Clubsport)
September 02 (Model year 2003)
• Cab Central Brake light made clear
• SatNav Control unit upgraded to DVD player.
• Bluetooth Phone Kit added.
• Interior buttons changed from printed to embossing.
• AUX Connections added to TV Unit
April 2003 Changes
• New LED Rear Lights Added
• Silver Grey Paint Added
• Mystic Blue Paint Added
• Steel Grey Discontinued
• Topaz Blue Discontinued
• SMG Logo removed
• Cabs now get "convenience opening"
• Climate Control Buttons changed
• Brushed Aluminium Interior trim added (UK)
• Boot lid handle changed
September 2003 (Model year 2004)
• SatNav CD replaced with DVD including TMC
• Le Mans blue added to Individual range of colours (UK)
September 2004 (Model year 2005)
• TV Module upgraded to digital
• Business CD Head Unit upgraded to play MP3
September 2004 (Model year 2005)
• M3 CS Model Added (Europe)
• Interlagos Blue Paint Added
April 2005 Changes
• Phoenix Yellow dropped
• Laguna Seca Blue dropped
• M3 CS model introduced (UK)
• Interlagos Blue Paint Added (UK)
• 3rd Point seat belt and headrest added
September 2005 (Model year 2006)
• CD Changer upgraded to play MP3
Τελικο καζανι σκεφτομαι να αλλαξω μολις βρω κατι..
Δεν παω να κερδισω αλογα, απλα ισως καποια στιγμη θελω λιγο κροταλισμα παραπανω.. :D
Βοηθαει ενα τελικο καζανι απο αποψη ροικοτητας ή κεριζει κατι σε συνδιασμο με το ελαφρως μειωμενο βαρος..?? Διαβασα οτι το μαμα ειναι 26 κιλα σχεδον και τα περισσοτερα aftermarket ειναι συνηθως γυρω στα 20 και κατω..
Θυμαμαι πολλους να λενε οτι η εξατμιση του Μ3 ειναι καλοσχεδιασμενη..
μόνο απο θέμα βάρους έχει κέρδος. Τώρα να χάνει κάτι απο απόδοση δεν ξέρω, δεν το έχω μετρήσει πότε, αν και δεν είδα καμιά διαφορά πριν και μετά, λογικό βέβαια..
Πάντως όλη η εξαγωγή του Μ3 είναι όντως πολύ καλοσχεδιασμένη και μελετημένη.
μόνο απο θέμα βάρους έχει κέρδος. Τώρα να χάνει κάτι απο απόδοση δεν ξέρω, δεν το έχω μετρήσει πότε, αν και δεν είδα καμιά διαφορά πριν και μετά, λογικό βέβαια..
Πάντως όλη η εξαγωγή του Μ3 είναι όντως πολύ καλοσχεδιασμένη και μελετημένη.
Ωραιος!
Ευχαριστω Γιωργο.
Ειχα βρει ενα ιδιο με το δικο σου μεταχειρο αλλα ο Αγγλος δεν ηθελε να το στειλει εκτος Αγγλιας..!!!!!! :ranting2:
Διαβαζα σε ξενο φορουμ οτι με σνιτζερ τελικο ειδαν λιγοτερα αλογα απο τα μαμα.. επισης το συγκεκριμενο τελικο εχει 1-2 κιλα λιγοτερα απο το μαμα..
steliosm46
20-10-15, 21:21
Ειναι μελετημένη Ζαχο, αλλα είναι και πολυ βαριά!!
καπου ειχα καποιες φωτο με ανοιχτο καζανι τελικο να δεις πως ειναι απο μεσα.
εχει να κανει κυριως με το back pressure που λεμε και πως πρεπει να ειναι το σωστο.
Δεν ειναι κατι τραγικο ομως. Να αλλαξεις το τελικο. Αν βρεις κατι βαλτο. Αυτο που σαρεσει ακουστικά και οπτικά.
εγώ ψηφίζω Supersprint! απο αποψη ηχου. Απο αποψη επισης κιλων ειναι το Lightweight αλλα κανει αρκετη βαβουρα. και αυτο που προσωπικα δεν μαρεσει ειναι ο συντονισμος.
Αλλα τα περισσοτερα συντονιζουν εκτος απο καποια και το ΟΕΜ.
Εμενα μαρεσει επισης και το Supersprint εκτος απ το lightweight αλλα το Race παρακατω
ειναι το συγκεκριμενο παρακατω και αν βαλω λεω για αυτο..
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2015/10/201831_10151040941693460_1592380123_o_zp-1.jpg (https://s1285.photobucket.com/user/steliosm46/media/201831_10151040941693460_1592380123_o_zpsm4uor1wg. jpg.html)
Τα τελικά στα M3 δίνουν 0 άλογα. Κερδίζεις σε βαρος καθώς είναι πιο ελαφριά και σε ήχο αλλά μαζί παίρνεις πακέτο και βομβο στις χαμηλές το λεγόμενο drone που αναλόγως το τελικό που θα βαλεις γίνεται από ελαφρα ενοχλητικός μέχρι υπερβολικός. Δεν υπάρχει aftermarket τελικό που να μην έχει βομβο όπως είναι το μαμά.
Τελικο καζανι σκεφτομαι να αλλαξω μολις βρω κατι..
Δεν παω να κερδισω αλογα, απλα ισως καποια στιγμη θελω λιγο κροταλισμα παραπανω.. :D
Βοηθαει ενα τελικο καζανι απο αποψη ροικοτητας ή κεριζει κατι σε συνδιασμο με το ελαφρως μειωμενο βαρος..?? Διαβασα οτι το μαμα ειναι 26 κιλα σχεδον και τα περισσοτερα aftermarket ειναι συνηθως γυρω στα 20 και κατω..
Θυμαμαι πολλους να λενε οτι η εξατμιση του Μ3 ειναι καλοσχεδιασμενη..
Ζαχαρία το καζάνι δεν δίνει κροτάλισμα αλλά μπάσο. Βέβαια η αλήθεια είναι πως ο ήχος του 46 δεν έχει καθόλου μπάσο πράγμα που χρειάζεται για να ολοκηρωθεί η ακουστική πανδαισία :original:
Όπως ξέρεις φοράω Eisenmann race, έχει αισθητό drone στις 2500rpm, από εκεί και πάνω καθόλου. Επίσης είναι κάπου στα 10kg πιο ελαφριά από τη μαμά. Προσωπική αίσθηση ότι τα 83άρια tips της Eisnemann είναι οι ομορφότερες μπούκες για Μ3.
Τώρα από θέμα απόδοσης: Το ότι δεν κερδίζεις κάτι αισθητό είναι το μόνο σίγουρο. Επίσης αυτό που ακούγεται ότι χάνεις σε ροπή χαμηλά λόγω λιγότερου backpressure επίσης δεν είναι κάτι που καταλαβαίνεις στο δρόμο. Από την άλλη προσωπικά πιστεύω πως το μειωμένο backpressure στα ψηλά χαρίζει κάτι στο μοτέρ. Και αυτό το λέω στηριζόμενος στη δυναμομέτρηση του αυτοκινήτου μου, το οποίο όταν μετρήθηκε με μόνη αλλαγή την Eisnemann σε σχέση με stock, η καμπύλη του δεν παρουσίασε το κλασικό πέσιμο της ιπποδύναμης πάνω από τις 7500rpm που παρουσιάζουν όλα τα stock M3. Αντιθέτως η καμπύλη της ιπποδύναμης συνέχιζε ανωδικά έως τον κόφτη. Τη συγκεκριμένη μικρή διαφοροποίηση την αποδίδω στην Eisenmann. thumb
Παιδια το drone μπορει καπως να αποφευχθεί? Με καποια ηχομονωση στο πατωμα ισως? Καποια διαφοροποιηση στην τοποθετηση με ελαστικά μερη για απορροφηση κραδασμων κλπ?
Sent from my OnePlus One using Tapatalk
To τελικο στο κομπρεσσορατο Μ3 το δικο μου (eisenmann) εδωσε σχεδον μηδεν αλογα στο δυναμομετρο του Δημητριαδη. Αν σκεφτουμε οτι απο 280 τροχο ειχα παει στα 420, αν υπηρχε flow resctriction στο μαμα τελικο θα ηταν ακομα πιο εμφανες στο κομπρεσσορατο. Πραγμα που δεν συνεβη.
Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι στα ατμο Μ3 δινει 0 αλογα. Τα τελικο μπαινει μονο για λογους βαρους/χροιας/θορυβου. Το μονο κομματι στην εξατμιση που δινει αλογα σε ατμο Μ3 στο οποιο δεν εχουν αλλαχτει εκκεντροφοροι η αλλες σοβαρες ατμοσφαιρικες βελτιωσεις ειναι οι καταλυτες.
Το μονο κομματι στην εξατμιση που δινει αλογα σε ατμο Μ3 στο οποιο δεν εχουν αλλαχτει εκκεντροφοροι η αλλες σοβαρες ατμοσφαιρικες βελτιωσεις ειναι οι καταλυτες.
Δημήτρη οι καταλύτες στο Μ3 έχουν σημαντικό κέρδος? Επίσης μιλάμε για κατάργηση ή αντικατάσταση με άλλους?
Δημήτρη οι καταλύτες στο Μ3 έχουν σημαντικό κέρδος? Επίσης μιλάμε για κατάργηση ή αντικατάσταση με άλλους?
Bill το σωστο ειναι να μπουν μεταλλικοι πιο ελευθεροι καποιας επωνυμης εταιρειας. HJS ,supersprint or milltek (που και αυτοι HJS ειναι). Και με την πληρη καταργηση τους εχεις τα επιθυμητα αποτελεσματα. Με αρκετα λιγοτερο κοστος αλλα αυξημενους εκτος οριων ρυπους. Αλλα θα χρειαστεις post cat delete δηλαδη απενεργοποιηση του σενσορα μετα τους καταλυτες για να μην εχεις check engine light. Ενας καλος προγραμματιστης εχει την δυνατοτητα να το κανει αυτο πολυ ευκολα. Η καταργηση του δευτερου λ δεν επηρεαζει κατι στην λειτουργια του αυτοκινητου καθως ολες οι πληροφοριες παιρνονται απο τους πρωτους λ μπροστα. Οι δευτερευοντες ειναι για να ελεγχουν την σωστη λειτουργια των καταλυτων.
Με Milltek 100cpsi ειδαμε απο 7-10 αλογα πανω σε στοκ Μ3
Bill το σωστο ειναι να μπουν μεταλλικοι πιο ελευθεροι καποιας επωνυμης εταιρειας. HJS ,supersprint or milltek (που και αυτοι HJS ειναι). Και με την πληρη καταργηση τους εχεις τα επιθυμητα αποτελεσματα. Με αρκετα λιγοτερο κοστος αλλα αυξημενους εκτος οριων ρυπους. Αλλα θα χρειαστεις post cat delete δηλαδη απενεργοποιηση του σενσορα μετα τους καταλυτες για να μην εχεις check engine light. Ενας καλος προγραμματιστης εχει την δυνατοτητα να το κανει αυτο πολυ ευκολα. Η καταργηση του δευτερου λ δεν επηρεαζει κατι στην λειτουργια του αυτοκινητου καθως ολες οι πληροφοριες παιρνονται απο τους πρωτους λ μπροστα. Οι δευτερευοντες ειναι για να ελεγχουν την σωστη λειτουργια των καταλυτων.
Οι CSL καταλυτες εχουν διαφορα απο M3 competition? Και αν ναι δινουν κατι παραπανω?? :original:
Και εδω η συλληψη και ο σχεδιασμος της ΟΕΜ εξατμισης για οσους δεν το εχουν διαβασει
https://www.unofficialbmw.com/images/BMW_M3_Exhaust_System.pdf
Οι CSL καταλυτες εχουν διαφορα απο M3 competition? Και αν ναι δινουν κατι παραπανω?? :original:
Αυτο ηταν ενα debate που το ειχαμε μεταξυ μας για χρονια ολοι οσοι ασχολουμασταν ενεργα με τις βελτιωσεις :original:
Η αποψη μου ειναι οτι ειναι ιδιοι.
Το CSL ειχε αλλα χταποδια πιο ροικα και πιο λεπτα/ελαφρια τοιχωματα εξατμισης. Αυτες νομιζω ειναι και οι μονες διαφορες στην εξατμιση
... στο κομπρεσσορατο Μ3 το δικο μου ... απο 280 τροχο ειχα παει στα 420 ...
420 τροχό ... :shok:
Ωωωρε πάλι πρωϊνιάτικα τί μου θύμισε :facepalm:
Κρίμα κρίμα κρίμα τέτοιο αμάξι !
https://www.youtube.com/watch?v=g05QlysbHPI
7-10 είναι πολύ καλό νούμερο! :thumbsup: :thnx: Δημήτρη για το λεπτομερές post! :original: :thumbsup:
7-10 αλογα στα 300 ειναι υπερβολικα μικρο νουμερο. Ειναι αυξηση 2-3%. Προφανως εχει γινει εξαιρετικη δουλεια στο σχεδιασμο οποτε ηδη στην εργοστασιακη μορφη δεν αφηνει περιθωρια για αξιολογη βελτιωση.
το να χάσεις ή να κερδίσεις 2-3 άλογα στα 300φεύγα, είναι τζάμπα κουβέντα να γίνεται. στην κυριολεξία όμως.
σκοπός είναι να βρείς κάτι που να σου αρέσει και αν γίνεται να είναι και αρκετά ελαφρύ, μιας και αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να επωφεληθείς όσων αφορά την επίδοση του αυτοκινήτου. τα υπόλοιπα είναι ιστορίες της χαλιμάς. αν πραγματικά θέλεις να πάρει το αμάξι, τότε πας για καταλύτες, ίσως και χταπόδια. θυμάμαι με το νίκο που το συζητούσαμε μιας και αυτός στο δικό του φορούσε χταπόδια σουπερσπρίντ, τα οποία παρέα με 100ρηδες καταλύτες φτιαχτό Χ-PIPE και μαμά τελικό, το αμάξι είχε βγάλει καλά νούμερα.
εγώ προσωπικά θεωρώ το lightweight ως την καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις, χωρίς όμως να αλλάξεις καταλύτες. ο θόρυβος που κάνει είναι πάρα πολύ ωραίος και το βάρος του είναι πιο κάτω απο τα μισά του μαμά. χώρια το ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να αλλάξεις την λαστιχένια βάση της εξάτμισης απο την δεξιά πλευρά που εγώ άλλαζα 2 φορές το χρόνο.
σε περίπτωση που πας σε αυτό, ξεχνάς τους καταλύτες. ο συνδιασμός κάνει τρελό θόρυβο που δύσκολα αντέχεται.
σε καμμιά περίπτωση πάντως μην τρώς το χρόνο σου με το αν το αμάξι χάνει ή παίρνει με απλώς την αλλαγή του τελικού. είναι τζάμπα κουβέντα.
... θυμάμαι με το νίκο που το συζητούσαμε μιας και αυτός στο δικό του φορούσε χταπόδια σουπερσπρίντ, τα οποία παρέα με 100ρηδες καταλύτες φτιαχτό Χ-PIPE και μαμά τελικό, το αμάξι είχε βγάλει καλά νούμερα.
...
Σε ποιόν Νίκο αναφέρεσαι Θωμά ;
τον γνωστό με τον γνωστό μαύρο χάρο.
... θυμάμαι με το νίκο που το συζητούσαμε μιας και αυτός στο δικό του φορούσε χταπόδια σουπερσπρίντ, τα οποία παρέα με 100ρηδες καταλύτες φτιαχτό Χ-PIPE και μαμά τελικό, το αμάξι είχε βγάλει καλά νούμερα.
...
τον γνωστό με τον γνωστό μαύρο χάρο.
Ρε Θωμά εκείνο για να βγάλει τα νούμερα που είχε βγάλει είχαν γίνει ένα σωρό αλλαγές στον κινητήρα, μόνο την συμπίεση να θυμηθω είχε φτάσει στο Θεό.
Ασε το τί είχε κοστίσει...
Τεσπα αυτό δεν αναιρεί την προηγούμενη τοποθέτησή σου αναφορικά με το "κέρδος" που μπορεί να προκύψει απο επεμβάσεις στην "εκπνοή" του κινητήρα.
Σε κάθε περίιπτωση οι owners-drivers-βελτιωτές Μ3 ξέρετε καλύτερα.
Αυτο ηταν ενα debate που το ειχαμε μεταξυ μας για χρονια ολοι οσοι ασχολουμασταν ενεργα με τις βελτιωσεις :original:
Η αποψη μου ειναι οτι ειναι ιδιοι.
Το CSL ειχε αλλα χταποδια πιο ροικα και πιο λεπτα/ελαφρια τοιχωματα εξατμισης. Αυτες νομιζω ειναι και οι μονες διαφορες στην εξατμιση
το αν ειναι ιδιοι δεν ειναι ευκολο να διαπιστωθει απο τον κωδικο του προιοντος? :original:
7-10 αλογα στα 300 ειναι υπερβολικα μικρο νουμερο. Ειναι αυξηση 2-3%. Προφανως εχει γινει εξαιρετικη δουλεια στο σχεδιασμο οποτε ηδη στην εργοστασιακη μορφη δεν αφηνει περιθωρια για αξιολογη βελτιωση.
Ακριβώς αυτό!
Ρε Θωμά εκείνο για να βγάλει τα νούμερα που είχε βγάλει είχαν γίνει ένα σωρό αλλαγές στον κινητήρα, μόνο την συμπίεση να θυμηθω είχε φτάσει στο Θεό.
Ασε το τί είχε κοστίσει...
Τεσπα αυτό δεν αναιρεί την προηγούμενη τοποθέτησή σου αναφορικά με το "κέρδος" που μπορεί να προκύψει απο επεμβάσεις στην "εκπνοή" του κινητήρα.
Σε κάθε περίιπτωση οι owners-drivers-βελτιωτές Μ3 ξέρετε καλύτερα.
Η κουβέντα με τον Νίκο αφορούσε μονο την εξάτμιση, χωρίς να έχει πειράξει κάτι άλλο.
Είχε κάνει ότι είχε κάνει δλδ στο αμάξι και απλά έκανε κάποιες δοκιμές. Αυτά προς το 2012 αν θυμάμαι καλά.
Γενικά σε ατμό βελτιώσεις και ιδιαίτερα στο Μ3, το τελικό δεν παίζει κανένα ρόλο. Αν μιλούσαμε για κανα 350Ζ που σχετικά με τα κυβικά του ειναι ψοφημι, μπορει κάτι ψιλάδια να έπαιρνε.
Δημήτρη σορρυ αλλά διαφωνώ.Σε ένα αμάξι ατμοσφαιρικό σαν το Μ3 Ε46 με μια μεταβολή στους καταλυτες να πάρεις 10 άλογα το θεωρώ μια χαρά νούμερο.Για να είμαι ειλικρινής εγώ την διαφορά θεωρητικά θα την έδινα στα 3-5 max άλογα. Από ατμοσφαρικο μοτέρ και ειδικά το συγκεκριμενο να βγάλεις τόσο απλά άλογα δεν παίζει...
Δημήτρη σορρυ αλλά διαφωνώ.Σε ένα αμάξι ατμοσφαιρικό σαν το Μ3 Ε46 με μια μεταβολή στους καταλυτες να πάρεις 10 άλογα το θεωρώ μια χαρά νούμερο.Για να είμαι ειλικρινής εγώ την διαφορά θεωρητικά θα την έδινα στα 3-5 max άλογα. Από ατμοσφαρικο μοτέρ και ειδικά το συγκεκριμενο να βγάλεις τόσο απλά άλογα δεν παίζει...
Ρε Bill ειναι χιλιοσυζητημενο οτι το Μ3 Ε46 ΔΕΝ παιρνει σοβαρα αλογα με λιγοτερα απο 3000-5000¤ (και λιγα λεω). Εκτος αν σε μοτερ 340 ιππων θεωρουμε φυσιολογικο να δωσουμε 1500¤ για να παρουμε -wait for it- 10 αλογα! Αναθεμα κι αν θα τα καταλαβεις αυτα τα 10 αλογα στο δρομο. Αυθυποβολη ειναι, οταν πιστευεις πως καταλαβες διαφορα 2-3% στα 300αλογα. Η εμπειρια μου απο τα honda (δεν εχω honda πλεον) λεει πως σε εργοστασιακο μοτερ 160 ιππων με 1ο σταδιο πας 170-175 δηλαδη 10% διαφορα για να μην αναφερω το 2λιτρο type-r που με αγραφο εισαγωγη εξατμιση παιρνει επισης 10% και την νιωθεις μια χαρα τη διαφορα.
Προσωπικα δε θα συμβουλευα καποιον που εχει Μ3 να δωσει χρηματα για ατμοσφαιρικη βελτιωση, εξ ου και ο σχολιασμος που εκανα.
πολύ σωστός ο ντιζμαν, συμφωνώ απόλυτα. το value for money σε Ν/Α βελτίωση στο Μ3 είναι για τα μπάζα. βεβαίως υπάρχει και ο παράγοντας τσέπη, όπου μπορεί κάποιος να θεωρεί το ποσό κλάιν.
αυτά τα αμάξια δεν στερούνται απο δύναμη. το μόνο που θέλουν είναι καλή συντήρηση και να μάθεις να του πίνεις το αίμα. μόλις το πιείς ή πας σε άλλο, ή του χώνεις. σίγουρα όμως το χώσιμο αν πάει σε Ν/Α βελτίωση, το κελεπούρι θα είναι για κάνα μήνα. το μόνο που θα μείνει μετά θα είναι ο γαμάτος ήχος της εισαγωγής.
θεωρω πως το να παρεις 7-10 αλογα μονο απο καταλυτες ειναι σημαντικη βελτιωση λαμβανοντας υποψη πως το κοστος μονο για καταλυτες δεν ειναι εξωπραγματικο!! ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος ...!! :original:
θα συμφωνησω πως και η σωστη συνεπεις συντηρηση ειναι παρα πολυ σημαντικη!!!
θεωρω πως το να παρεις 7-10 αλογα μονο απο καταλυτες ειναι σημαντικη βελτιωση λαμβανοντας υποψη πως το κοστος μονο για καταλυτες δεν ειναι εξωπραγματικο!! ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος ...!! :original:
θα συμφωνησω πως και η σωστη συνεπεις συντηρηση ειναι παρα πολυ σημαντικη!!!
Το κοστος δεν ειναι εξωπραγματικο αλλα δεν ειναι και φθηνοι. Το cat delete ειναι φθηνη λυση αλλα εχει τα μειονεκτηματα της.
Τα 7-10 αλογα θα πρεπει να τα εξεταζεις ως ποσοστο βελτιωσης με βαση τα αρχικα. Αλλιως φαινονται τα 10 αλογα στα 50, και αλλιως στα 500.
Η Ν/Α βελτιωση στο Μ3 ειναι δυσκολος δρομος και πολυεξοδος, χωρις αντιστοιχα αποτελεσματα των χρηματων που ξοδευουμε
Ζαχαρία το καζάνι δεν δίνει κροτάλισμα αλλά μπάσο. Βέβαια η αλήθεια είναι πως ο ήχος του 46 δεν έχει καθόλου μπάσο πράγμα που χρειάζεται για να ολοκηρωθεί η ακουστική πανδαισία :original:
Όπως ξέρεις φοράω Eisenmann race, έχει αισθητό drone στις 2500rpm, από εκεί και πάνω καθόλου. Επίσης είναι κάπου στα 10kg πιο ελαφριά από τη μαμά. Προσωπική αίσθηση ότι τα 83άρια tips της Eisnemann είναι οι ομορφότερες μπούκες για Μ3.
Τώρα από θέμα απόδοσης: Το ότι δεν κερδίζεις κάτι αισθητό είναι το μόνο σίγουρο. Επίσης αυτό που ακούγεται ότι χάνεις σε ροπή χαμηλά λόγω λιγότερου backpressure επίσης δεν είναι κάτι που καταλαβαίνεις στο δρόμο. Από την άλλη προσωπικά πιστεύω πως το μειωμένο backpressure στα ψηλά χαρίζει κάτι στο μοτέρ. Και αυτό το λέω στηριζόμενος στη δυναμομέτρηση του αυτοκινήτου μου, το οποίο όταν μετρήθηκε με μόνη αλλαγή την Eisnemann σε σχέση με stock, η καμπύλη του δεν παρουσίασε το κλασικό πέσιμο της ιπποδύναμης πάνω από τις 7500rpm που παρουσιάζουν όλα τα stock M3. Αντιθέτως η καμπύλη της ιπποδύναμης συνέχιζε ανωδικά έως τον κόφτη. Τη συγκεκριμένη μικρή διαφοροποίηση την αποδίδω στην Eisenmann. thumb
Ευχαριστω Νασο!
Κροταλισμα εννοω το ρασπαρισμα!! Μ'αρεσουν οι aftermarket εξατμισεις που στο Μ3 βγαζουν μεταλλικο ηχο και κανουν το ρασπ πιο εντονο!!
Ευχαριστω Νασο!
Κροταλισμα εννοω το ρασπαρισμα!! Μ'αρεσουν οι aftermarket εξατμισεις που στο Μ3 βγαζουν μεταλλικο ηχο και κανουν το ρασπ πιο εντονο!!
Ποια η γνωμη σας για τις εξατμισεις Miltek versus eisenmann για Μ3?
Ποια η γνωμη σας για τις εξατμισεις Miltek versus eisenmann για Μ3?
Απο βίντεο που εχω ακούσει ακόμα και η πιο ήσυχη έκδοση της eisenmann ειναι πιο ωραια απο τη Miltek. Live εχω άποψη μονο απο eisenmann.
Απο βίντεο που εχω ακούσει ακόμα και η πιο ήσυχη έκδοση της eisenmann ειναι πιο ωραια απο τη Miltek. Live εχω άποψη μονο απο eisenmann.
Bastuck εχεις εικονα?την εχεις ακουστα?
Bastuck εχεις εικονα?την εχεις ακουστα?
Ναι φιλε. Βγάζει ωραιο ήχο.
Ναι φιλε. Βγάζει ωραιο ήχο.
Την ειχα εγω στο Ζ4 και ειχε πολυ ωραιο ηχο,πολυ διαφορετικο απο Μ3 βεβαια
Το μοναδικο Μ3 που ξερω και φοραγε Bastuck ηταν του Αννιβα...
και ο costask2 bastuck φοραει τωρα..ωραια ειναι..
Εφόσον έχεις τη μαμά, πάνε σε κάτι hard core.
Να γουστάρεις τρελα δλδ και όταν βαρεθεις ξαναπετας τη μαμά. Απλά πράγματα. Το να αλλάξεις ελαφρώς τον ήχο ειναι δώρο αδωρο. Πέτα του τα μάτια ν γουστάρεις.
Κανένα καζανάκι δεν ειναι πραγματικά hardcore επιλογη, ολα δίνουν κάποια βαβούρα παραπάνω και ως εκει. Εάν Ζαχαριά θέλεις ανατριχίλα φτιάχνεις με τον εξατμισά σου ενα cut out πριν το τελικο με butterfly ηλεκτροβανες που θα ανοίγουν απο διακόπτη στο εσωτερικο και οποτε θες τις ανοίγεις κ ακούς πραγματικά hardcore ήχο χωρις να περνάνε τα καυσαέρια σου καθολου απο το τελικο! Εάν κατι τετοιο ειναι καγκουρια;; Στην Αμερική σίγουρα οχι, για την Ευρώπη ειναι λιγο ;)
Κανένα καζανάκι δεν ειναι πραγματικά hardcore επιλογη, ολα δίνουν κάποια βαβούρα παραπάνω και ως εκει. Εάν Ζαχαριά θέλεις ανατριχίλα φτιάχνεις με τον εξατμισά σου ενα cut out πριν το τελικο με butterfly ηλεκτροβανες που θα ανοίγουν απο διακόπτη στο εσωτερικο και οποτε θες τις ανοίγεις κ ακούς πραγματικά hardcore ήχο χωρις να περνάνε τα καυσαέρια σου καθολου απο το τελικο! Εάν κατι τετοιο ειναι καγκουρια;; Στην Αμερική σίγουρα οχι, για την Ευρώπη ειναι λιγο ;)
Ακούγεται ενδιαφέρον .
Μπορείς να το εξηγήσεις ; Δώσε περισσότερες πληροφορίες !!!
Μπορούμε δλδ να έχουμε σύστημα που χαλάει τον κόσμο αλλά με ένα διακόπτη να γίνεται πάλι πολιτισμένο ;
Ακούγεται ενδιαφέρον .
Μπορούμε δλδ να έχουμε σύστημα που χαλάει τον κόσμο αλλά με ένα διακόπτη να γίνεται πάλι πολιτισμένο ;
Εδω εισαι. Η βασικη ιδεα ειναι η ιδια και για φθηνοτερες λυσεις.
5Κ++ :shok::shok:. Με την κριση τοσο πανε τα νεφρα πλεον.
https://kreissieg.ocnk.net/product/242
Ακούγεται ενδιαφέρον .
Κλαπέτα υπάρχουν https://streetware.gr/search.aspx?search=3173&count=12&page=1 :original:
Για ολοκληρωμένο κιτ δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι... Edit με πρόλαβε ο Δημήτρης και πόσταρε ολοκληρωμένο solution :original:
https://youtu.be/cVqKS8FKqRo
Interesting
Κλαπέτα υπάρχουν https://streetware.gr/search.aspx?search=3173&count=12&page=1 :original:
Για ολοκληρωμένο κιτ δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι... Edit με πρόλαβε ο Δημήτρης και πόσταρε ολοκληρωμένο solution :original:
Ποιος τα κάνει εγκατάσταση ;
Μπαίνουν μόνο μπροστά ή μπορούν να μπουν κ λίγο πριν τα τελικά ;
Μου φαίνεται αρκετά καλή λύση !!!
Ψάχνω κάτι να κάνει θόρυβο οταν μόνο θέλω !!!
Μειονεκτήματα ???
Να δεις που θα γίνουμε κάγκουρες στα γεράματα ! Χαχαχαχα
Ποιος τα κάνει εγκατάσταση ;
Εδώ εμπλέκεται ο παράγοντας που λέγεται εξατμισάς :D :D :D
Εδώ εμπλέκεται ο παράγοντας που λέγεται εξατμισάς :D :D :D
Κάποιος εξατμίσας αναλαμβάνει το κομμάτι κόψε - ράψε .
Το κομμάτι του ρεύματος ;
Μπορεί να είναι χαζή η ερώτηση, κ να έχουν εμπειρία οι εξατμισαδες, αλλά εγώ σήμερα το έμαθα !!!
Έχει κανεις πρόταση για να βάλουμε τέτοιο μαραφετι στο Σαλονικα σιτυ ;
Κάποιος εξατμίσας αναλαμβάνει το κομμάτι κόψε - ράψε .
Το κομμάτι του ρεύματος ;
Μπορεί να είναι χαζή η ερώτηση, κ να έχουν εμπειρία οι εξατμισαδες, αλλά εγώ σήμερα το έμαθα !!!
Έχει κανεις πρόταση για να βάλουμε τέτοιο μαραφετι στο Σαλονικα σιτυ ;
To κομμάτι του ρεύματος δεν πρέπει να είναι κάτι τραγικό αν καταλαβαίνω καλά απο τις εικόνες (δεν το έχω δει το σύστημα απο κοντά). Λογικά κλέβει ρεύμα απο τον αναπτήρα του αυτοκινήτου και είναι κομπλέ, αρα ένας ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων το κάνει άνετα αν το θες μόνιμη εγκατάσταση :original:
Eγω στον εξατμισά που θα το αναλάβει θα κόλλαγα παραπάνω...
Ακούγεται ενδιαφέρον .
Διαλέγεις τη σωστή διάσταση cut out από εδώ ώστε να ταιριάζει στη διάμετρο σωλήνων της εξάτμισης του Μ5: https://www.quicktimeperformance.com/QTEC/
και στο εγκαθιστά ο εξατμισάς. Θέλει και μία απλή ηλεκτρολογική σύνδεση με μπουτόν στο εσωτερικό να ανοίγουν τα κλαπέτα.
Αν αυτο ειναι hard core, αυτο τοτενες να μπαχτει.
Για north είστε όλοι... χαχαχα
:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
:facepalm::facepalm::facepalm:
:thanks::thanks::thanks:
Προσωπικά η λύση του κλαπετου δεν μου αρέσει ούτε σαν επιλογή ούτε σαν ήχος..
Θα δειξει..
Επειδη το αμαξι μου βρισκεται στις 130,000χλμ σκεφτομαι να αλλαξω προληπτικα ενα maf λογω ηλικιας και χλμ..
Αξιζει τον κοπο? Δεν εχω καποιο θεμα, καθαρα προληπτικα..
Εχει καποιος εμπειρια πανω στο θεμα?
Καθε ποσα χλμ θελει αλλαγη?
Bosch γνησιο ποιο απολα?
dionisisM3
17-11-15, 13:00
Επειδη το αμαξι μου βρισκεται στις 130,000χλμ σκεφτομαι να αλλαξω προληπτικα ενα maf λογω ηλικιας και χλμ..
Bosch γνησιο ποιο απολα?
ζαχαρια εγω ειχα αλλαξει στις 115χιλιαδες , μαφ και πολλαπλασιαστες , καλο κανεις ,κακο δεν κανεις , ειδικα εγω που ειχα και ελευθερο φιλτρο (απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη) ηταν τιγκα στην λαδιλα
ζαχαρια εγω ειχα αλλαξει στις 115χιλιαδες , μαφ και πολλαπλασιαστες , καλο κανεις ,κακο δεν κανεις , ειδικα εγω που ειχα και ελευθερο φιλτρο (απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη) ηταν τιγκα στην λαδιλα
Ειδες διαφορά μετα;
Μπουζί πολλαπλασιαστές φίλτρα ολα μόλις άλλαξα.. και καθάρισα και μπεκ..
Φίλτρο αέρα φοράω μαμα.. Δε βάζω τιποτα αλλο..
dionisisM3
17-11-15, 13:28
Ειδες διαφορά μετα;
Μπουζί πολλαπλασιαστές φίλτρα ολα μόλις άλλαξα.. και καθάρισα και μπεκ..
Φίλτρο αέρα φοράω μαμα.. Δε βάζω τιποτα αλλο..
Ψυχολογικά και μόνο ήμουν σίγουρος ότι πήγαινε καλύτερα :original: χωρίς πλάκα τώρα είδα διαφορά . Μπεκ νομίζω έκανες λαλακια που καθάρισες . Νομίζω από κάποια φόρουμ εξωτερικού που διαβάζω ότι δημιουργούνται προβλήματα σε δεύτερο χρόνο
Ψυχολογικά και μόνο ήμουν σίγουρος ότι πήγαινε καλύτερα :original: χωρίς πλάκα τώρα είδα διαφορά . Μπεκ νομίζω έκανες λαλακια που καθάρισες . Νομίζω από κάποια φόρουμ εξωτερικού που διαβάζω ότι δημιουργούνται προβλήματα σε δεύτερο χρόνο
Όταν λες προβλήματα σε δεύτερο χρόνο; Για το Μ3 ή γενικά;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Κατάλαβες φίλε γιατι ΔΕΝ αξίζει να δώσεις ενα καρό λεφτά για αγορά τέτοιου αυτοκινήτου?
Γιατι μέχρι τωρα έκανες αρκετά και θα κανείς και αλλα.
Τώρα τι θες εσύ?? να γράψω τι μου πρότεινες το Σάββατο?? :whistle::th_Laie_67-1:
Τώρα τι θες εσύ?? να γράψω τι μου πρότεινες το Σάββατο?? :whistle::th_Laie_67-1:
Άστον ρε, ο Τόμης βρήκε την ηρεμία και την ησυχία του... :whistle:
:th_Laie_67-1: :hystericalbs1:
Bosch γνησιο ποιο απολα?
Είχα αλλάξει στις 80 ή 90 χιλ χλμ.
Δεν θυμάμαι ακριβώς.
Είχα δει μεγάλη διαφορά παρ' ότι το αυτοκίνητο δεν
είχε δουλέψει ποτέ με λαδοψευτοφίλτρο.
Είχα βάλει BMW γνήσιο.
Δηλαδή η συσκευασία του ήταν BMW.
Bosch γνησιο ποιο απολα?
Το Μ3 ειναι πολυ ευαισθητο στις μετρησεις που παιρνει απο το μαφ, που με την σειρα του, ειναι και αυτο ευαισθητο στα φιλτρα που χρησιμοποιουν λαδι.
Για να μην μακρυγορουμε, πατημα με ιδιο αυτοκινητο πριν και μετα την αλλαγη μαφ και μονο, +2 καροτσες στο ΑΒ με φανερη την δυναμη που κερδισε ψηλα, χωρις να εχει δειξει βλαβη η κατι αλλο που να μας εδειχνε προβλημα του μαφ.
Βαζε ΟΕΜ φιλτρο με συχνη αλλαγη. Αν πας σε aftermarket μονο DRY filter χωρις λαδι που δεν θα δημιουργησει καποιο προβλημα. Με καινουργιο μαφ (αν δεν εχει αλλαχτει και ποτε)+ φιλτρο ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα δεις διαφορα.
πρότεινα να αγοράσω Μ-τρίο κούτα και δεν το θυμάμαι?:shok:
m_power_lunatic
18-11-15, 11:05
Άστον ρε, ο Τόμης βρήκε την ηρεμία και την ησυχία του... :whistle:
:th_Laie_67-1: :hystericalbs1:
Έλα, εγινε αγορά????Για πείτε κανένα ευχάριστο???
πρότεινα να αγοράσω Μ-τρίο κούτα και δεν το θυμάμαι?:shok:
γιατι ο Ζαχος κουτα το αγορασε?
γιατι ο Ζαχος κουτα το αγορασε?
Επειδή το είδα με τα μάτια μου, τολμώ να πω πως είναι κούτα κατά τη γνώμη μου...
''κούτα'' σημαίνει καινούργιο..εγώ αυτό ξέρω..
τρόπος του λέγειν είναι βρε μλκ το "κούτα"
αυτό που λέω τελικά είναι το ότι δεν αξίζει να δώσεις πολλά λεφτά για αυτό το αμάξι, ιδίως αν είναι να το βάλεις μέσα και να το λύσεις.
προληπτικά μέταλα, αλλαγή μαφ, κομπλέ σέρβις, ρύθμιση βαλβίδων, τσιριμπίμ τσιριμπόμ...
να μιλάγαμε αμάξι το οποίο δεν θα γινόταν τπτ απο όλα αυτά, να το καταλάβω. να αγοράσεις τόσο προσεγμένο σε υψηλότερη τιμή και να αρχίσεις να ρίχνεις, εγώ δε συμφωνώ και ούτε θα κάτσω να απολογηθώ γιατί το βλέπω έτσι. το ίδιο και ο ζάχος βέβαια. έτσι του γουστάρει, έτσι κάμνει.
απλά δεν κατάλαβα τι είπα εγώ πάνω σε αυτό το θέμα απο κοντά που λές.
αστο...δεν σηκώνεις πλάκες σήμερα..
το 'χουμε κάνει παλαιστινιακό το θέμα με το μ3..
Όχι ρε. Τι δε σηκώνω πλακα...χαζός είσαι? Από σένα δεν θέλω να διαβάζω τέτοια. Αλίμονο ρε πουλεν.
αυτό που θέλω να πω είναι πως, κατά την γνώμη μου, αξίζει να έχεις τέτοιο αμάξι(όχι απαραίτητα Μ3) που έστω και μια φορά το μήνα να το ''καβαλάς'' να σε κάνει να ξεχνάς τα πάντα...γιατί νομίζεις κρατάω την μηχανή που κάνει 500 χλμ τον χρόνο??
Και αυτό που μου πρότεινες για τις Σέρρες, έστω και αστεία, δείχνει οτι αυτό πιστεύεις και εσύ και απλά χρυσώνεις το χάπι με το μπαούλο που πήγες και πήρες! :popcorn::th_Laie_67-1:
Με λίγα λόγια ο thomelf θέλει να μας πει ότι δεν αξίζει να δώσεις 15+ για αγορά συν άλλα 5-7 χαλαρά, για ένα αμάξι, συν ότι η εφορία σε έχει στο στόχαστρο...
Με αυτά τα αυτοκίνητα οικονομία δε κάνεις, ειναι γνωστό, ούτε βασίζεσαι σε κάποια λογική....
Όποιος θέλει και μπορεί το παίρνει από επιλογή... Γνώμη μου...
Απλά αυτό...
Δεν είπα ποτέ οτι είναι λογική αγορά ένα τέτοιο αυτοκίνητο αυτή την στιγμή στην χώρα που ζούμε! Προσωπικά μιλάω, είναι το χόμπι μου, μπορώ να το έχω άνετα και έτσι το έχω και το γουστάρω..απλά πράγματα..αν πηγαίναμε με την λογική θα είχαμε i10 πετρέλαιο και χόμπι το τάβλι..thumb
αντε βρε με τα κουτιά σας και την κούτα σας ....
Έπιπλο έχουμε ... Κομοδίνο ! :th_Laie_67-1:
Leonidas_E39
18-11-15, 18:49
Μπιζουτιερα!!!!!!!
σταλθηκε απο τον χειριστη σχοινοσυρμου!!!!!!
Με λίγα λογια, λέω αυτο που πάντα έλεγε απο τότε που άρχισε να φθάνει το συγκεκριμένο αμάξι και βγήκανε στη φορά τα κουσούρια του, παρέα με το γεγονός ότι πλέον αγοράζεις το ξεκαυλοτηρι τριών, ίσως και τεσσάρων προηγούμενων ιδιοκτητών.
Το να αγοράσεις αμάξι απο την υψηλή κατηγορία τιμών, σημαίνει ότι το κανείς για να εχεις το κεφάλι σου ησυχο. Το να το χρυσοπληρώνεις και να κανείς ότι θα έκανες σε ενα απο τη χαμηλή κατηγορία, απλά εγώ το βρίσκω πεταμένα λεφτά.
Τι και αν έχει τσαλακωμένα δέρματα, τι και αν έχει κανα σημαδακι, τι και αν καμμία κολόνα έχει ξεκολλημενη ταπετσαρία, τι και αν το τιμόνι ειναι φθαρμένο...
Αν το αμάξι έχει συμπίεση, δεν βαράει πυρακια, τα ρουλεμάν και τα ψαλίδια ειναι εντάξει και στο μηχανικό σύνολο γενικότερα ειναι ολα οκ, θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος. Στο τέλος θα εχεις ενα ίδιο αμάξι με το ακριβό του καρ και 5-6 χιλιάρικα επιπλέον στη τσέπη.
Εφόσον αγοράζεις για να λύσεις και να το πάρεις απο την αρχή, εμένα αυτη ειναι η γνώμη μου.
Υγ. Και ποιος σου είπε ρε πουλεν ότι τα έλεγα για πλάκα το Σάββατο???
Πέραν της πλάκας, εμένα μου έχει λείψει το αμάξι. Αλλα μου έλειψε το συγκεκριμένο, έτσι όπως το είχα. Η αλήθεια ειναι ότι ειναι η πρώτη φορά που έχω αμάξι συμβατικό, απλά για να με μεταφέρει. Ναι μου έχουν λείψει τα γκάζια και τα ουρλιαχτά, αλλα νομίζω ότι φτάνει. Μετα την κλοπή αναθεώρησα αρκετά πράγματα και πολλά τα είδα με άλλο μάτι. Για να αγοράσω καποιο αμάξι παρόμοιας φιλοσοφίας με το Μ3, θα πρέπει το ποσο που έχω για αγορά να ειναι για πέταμα.
Αυτη τη στιγμή και αυτη την εποχή κοιτάω τι θα μπορούσα να στήσω για πίστα, μιας και μονο με αυτο αξίζει να ασχοληθείς αν σου αρέσει η γρήγορη οδήγηση στο όριο και τα γκάζια. Κάπου έχω καταλήξει, απλά δεν ειναι η ωρα ακόμα για να ξεκινήσω τις αγορές. Θελω να σιγούρεψε κάποια θέματα και μόλις γίνουν οίνοι 2 πρώτες βασικές αγορές, τότε γυρισμός δεν υπάρχει.
τρόπος του λέγειν είναι βρε μλκ το "κούτα"
αυτό που λέω τελικά είναι το ότι δεν αξίζει να δώσεις πολλά λεφτά για αυτό το αμάξι, ιδίως αν είναι να το βάλεις μέσα και να το λύσεις.
προληπτικά μέταλα, αλλαγή μαφ, κομπλέ σέρβις, ρύθμιση βαλβίδων, τσιριμπίμ τσιριμπόμ...
να μιλάγαμε αμάξι το οποίο δεν θα γινόταν τπτ απο όλα αυτά, να το καταλάβω. να αγοράσεις τόσο προσεγμένο σε υψηλότερη τιμή και να αρχίσεις να ρίχνεις, εγώ δε συμφωνώ και ούτε θα κάτσω να απολογηθώ γιατί το βλέπω έτσι. το ίδιο και ο ζάχος βέβαια. έτσι του γουστάρει, έτσι κάμνει.
απλά δεν κατάλαβα τι είπα εγώ πάνω σε αυτό το θέμα απο κοντά που λές.
Με λίγα λογια, λέω αυτο που πάντα έλεγε απο τότε που άρχισε να φθάνει το συγκεκριμένο αμάξι και βγήκανε στη φορά τα κουσούρια του, παρέα με το γεγονός ότι πλέον αγοράζεις το ξεκαυλοτηρι τριών, ίσως και τεσσάρων προηγούμενων ιδιοκτητών.
Το να αγοράσεις αμάξι απο την υψηλή κατηγορία τιμών, σημαίνει ότι το κανείς για να εχεις το κεφάλι σου ησυχο. Το να το χρυσοπληρώνεις και να κανείς ότι θα έκανες σε ενα απο τη χαμηλή κατηγορία, απλά εγώ το βρίσκω πεταμένα λεφτά.
Τι και αν έχει τσαλακωμένα δέρματα, τι και αν έχει κανα σημαδακι, τι και αν καμμία κολόνα έχει ξεκολλημενη ταπετσαρία, τι και αν το τιμόνι ειναι φθαρμένο...
Αν το αμάξι έχει συμπίεση, δεν βαράει πυρακια, τα ρουλεμάν και τα ψαλίδια ειναι εντάξει και στο μηχανικό σύνολο γενικότερα ειναι ολα οκ, θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος. Στο τέλος θα εχεις ενα ίδιο αμάξι με το ακριβό του καρ και 5-6 χιλιάρικα επιπλέον στη τσέπη.
Εφόσον αγοράζεις για να λύσεις και να το πάρεις απο την αρχή, εμένα αυτη ειναι η γνώμη μου.
Υγ. Και ποιος σου είπε ρε πουλεν ότι τα έλεγα για πλάκα το Σάββατο???
Πέραν της πλάκας, εμένα μου έχει λείψει το αμάξι. Αλλα μου έλειψε το συγκεκριμένο, έτσι όπως το είχα. Η αλήθεια ειναι ότι ειναι η πρώτη φορά που έχω αμάξι συμβατικό, απλά για να με μεταφέρει. Ναι μου έχουν λείψει τα γκάζια και τα ουρλιαχτά, αλλα νομίζω ότι φτάνει. Μετα την κλοπή αναθεώρησα αρκετά πράγματα και πολλά τα είδα με άλλο μάτι. Για να αγοράσω καποιο αμάξι παρόμοιας φιλοσοφίας με το Μ3, θα πρέπει το ποσο που έχω για αγορά να ειναι για πέταμα.
Αυτη τη στιγμή και αυτη την εποχή κοιτάω τι θα μπορούσα να στήσω για πίστα, μιας και μονο με αυτο αξίζει να ασχοληθείς αν σου αρέσει η γρήγορη οδήγηση στο όριο και τα γκάζια. Κάπου έχω καταλήξει, απλά δεν ειναι η ωρα ακόμα για να ξεκινήσω τις αγορές. Θελω να σιγούρεψε κάποια θέματα και μόλις γίνουν οίνοι 2 πρώτες βασικές αγορές, τότε γυρισμός δεν υπάρχει.
Επειδη ξερω οτι αναφερεσαι σε μενα Θωμα :D
Εσυ το ειχες καποια χρονια και εκανες τη κ@υλα σου, τωρα θα γουσταρες ενα φτηνο χειροκινητο να το σπας..
Εγω το ειχα αποθημενο και μπορεσα και το πηρα τωρα.. Δεν κανουμε την ιδια χρηση.. εγω το χαζευω και στο γκαραζ γυαλισμενο.
Αγορασα το συγκεκριμενο γιατι μου αρεσε, ηθελα facelift και ειχε ενα καλο πακετο σαν συνολο (χρωματικος συνδυασμος-κατασταση-συντηρηση). Ηθελα ενα καλο Μ3 και πιστευω αυτο που πηρα ηταν το καλυτερο που υπηρχε και μπορουσα να παρω και οπως ηταν αναμενομενο το πληρωσα εις γνωση μου οσο αξιζει (φυσικα παραπανω απο τα φτηνα).
Απλα θελω να φτιαξω 2-3 πραγματακια και το αμαξι θα ειναι ΤΕΛΕΙΟ για τα δικα μου δεδομενα.. ;)
Δεν σκοπευω να αρχισω να το χτιζω απο την αρχη οπως το 330..
Εχουμε μεγαλωσει πια και οι εποχες και οι προτεραιοτητες εχουν αλλαξει..
Απο περιεργεια, ξερεις ποσο εχει πεσει η τιμη στο μαφ της Bosch? (100-130 ευρω καινουργιο!)
Αντε και με το καλο να παρεις ενα που θα σε φτιαχνει.. ;) :) :D
γαμ τη μάνα ζάχο.
καλά κάνεις και κάνεις ότι κάνεις αγορίνα. δε χρειάζεται να απολογείσαι για τπτ, ούτε και να εξηγείς. αν εσύ είσαι ευχαριστημένος, τα λόγια είναι περιττά.
εμένα μη με συγκρίνεις, τελείως άλλα δεδομένα. άλλο αμάξι νόμιζα πως αγόραζα και άλλο αμάξι πήρα. εγώ νόμιζα πως αγοράζω το πιο γρήγορο και το πιο άσπαστο της σειράς 3 τότε. και πήγα και έσκασα 52. πρίν οχτώμιση χρόνια. τότε που το αμάξι είχε μαξ 2 πρώην ιδιοκτήτες και τα 90% των αυτοκινήτων είχε πραγματικά χιλιόμετρα. και αν ήταν γυρισμένα δεν ήταν καμμιά 150αρα κάτω απ'ότι είναι τα σημερινά, αλλά πολύ πιο λίγα, αρκεί να μην είναι εξαψήφιο το νούμερο.
στο τέλος όταν τελειώσεις και δεις τι έχεις κάνει απο μόνος σου για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να είσαι εσύ ικανοποιημένος, θα δείς ότι θα σου έμενε και κανα τάληρο για να κάνεις μπαξίματα. είτε έτσι είτε αλλιώς, στο τέλος ιδίας κατάστασης αμάξι θα είχες εφόσον το πήρες με τη γνώση ότι θα του κάνεις δουλειές.
αυτά με αγάπη και καλές μπάντες.
όσο για το χειροκίνητο και να το σπάω που λές ζάχο, θα σου πώ ότι το smg είναι γενικά καλύτερο και πολύ πιο σπορ. ΑΛΛΑ, τις φορές που μου έλειψε, μου έλειψε πραγματικά και σε τεράστιο βαθμό.
το θέμα όμως δεν είναι μόνο αυτό, είναι και οι ζημιές και τα κουστούμια που μπορεί να σου βγάλει ένα smg. μου τη δίνει απίστευτα το γεγονός ότι για 1-2 χρόνια περίπου, ήμουν με την απορία του πότε θα κλάσει η αντλία για να σκάσω το 2άρι. αστεία πράγματα πραγματικά...
πολύ καλά έκανες και πήρες χειροκίνητο.
...τότε γυρισμός δεν υπάρχει.
Ψηλέ πάρε με μαζί εκεί που θα πάς, χαχα!
Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις είναι το πάτωμα. Εάν δέν το γδύσεις τελείως δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.
Παραθέτω φωτο από το δικο μου στα 78000 χλμ. Πίσω αριστερά εκει που πιάνει η γέφυρα. Αυτή η τριχιά που μοιάζει με μαρκαδόρο.
Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις είναι το πάτωμα. Εάν δέν το γδύσεις τελείως δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.
Παραθέτω φωτο από το δικο μου στα 78000 χλμ. Πίσω αριστερά εκει που πιάνει η γέφυρα. Αυτή η τριχιά που μοιάζει με μαρκαδόρο.
συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια, όπως και το μάτι μου σε φάσεις όπως και της φωτογραφίας.
πούλεν, κάτω ακριβώς απο το λεβιέ των ταχυτήτων, έχει ένα μικρό κουμπάκι. όσο το πατάς προς τα δεξιά, οι σκάλες που έχεις στο καντράν γίνονται λιγότερες. όσο το πατάς προς τα δεξιά το αντίθετο. απο τις 6 που έχεις στο καντράν, πάτα το 2-3 φορές προς τα αριστερά να γίνουν 3...
:hystericalbs1:
m_power_lunatic
19-11-15, 12:09
Aπο το Laguna Seca M3 E46 ειναι η φωτο????
Ναι
Ναι
άστα ναι και το σερφάρισμα στα φόρα και τελείωνε...περιμένω ώρες άφιξης - αναχώρησης.
κλείσε αργά το απόγευμα. θα γυρίσουμε σπίτι να σου μαγειρέψω.
έχει εντοπίσει κανένας ποτέ διαρροή ρεύματος σε Ε46 M3?
έχω να το κινήσω καμια 10αριά μέρες και σημερα ήταν τοσο ψόφιο που ουτε καν ξεκλείδωνε! χαχαχα
Σιγουρα κανει ναζια
έχει εντοπίσει κανένας ποτέ διαρροή ρεύματος σε Ε46 M3?
έχω να το κινήσω καμια 10αριά μέρες και σημερα ήταν τοσο ψόφιο που ουτε καν ξεκλείδωνε! χαχαχα
Σιγουρα κανει ναζια
Μήπως έχεις βάλει σύστημα εντοπισμού με GPS και αναμετάδοση δεδομένων;
Οχι. Πολυ φοβαμαι την οθονη...
steliosm46
21-11-15, 14:10
Η οθονη ειναι ενα σημειο που μπορει να κανει το παιχνιδι.
εχουν θεμα τα περισσοτερα. εγω μου χαλασε BM 54 και επισης η οθονη καποιες φορες "σκαλωνει"
δλδ ειτε δεν ανοιγει και θελει ρεσετ (βαλε-βγαλε ασφαλεια) ειτε καμοια φορά και με το κλεισιμο του διακοπτη μενει ανοιχτο το λαμπακι το κοκκινο που εχει δεξια επανω.
και θελει ξανα ανοιξε-κλεισε διακοπτη.
Εμενα δεν μου χει κανει μεχρι στιγμης κατι με την μπαραρια να καθησει αλλα συνηθως το προσεχω αυτο το σημειο οταν σβηνω.
Επειτα αν δεν ειναι η μπαταρια σου( εχει περασει ο χρονος ζωης της)
καλυτερα να πας σε ενα ηλεκτρολογο να το δει και να μετρησει μηπως εχεις γενικά καμια διαροη που μπορει να οφειλεται σε κατι αλλο.
Το αμαξι μου ειναι 2005 μοντελο το οποιο συμφωνα με το πλαισιο μπορει να φοραει και χταποδια CSL (3/2005).
Εχω αλλαξει ενα τελικο το οποιο ειναι 10 κιλα πιο ελαφρυ απο το μαμα και βγαζει καλουτσικο ηχο.
https://www.youtube.com/watch?v=ojiKIqsWXfo
https://www.youtube.com/watch?v=Qz1Jke-2vXs
Αξιζει να αλλαξω καταλυτες (100-200αρηδες HJS)?
Με το μεσαιο τι παιζει?
X-pipe με μονη σωληνα, διπλη, να βρω ενα οεμ μεσαιο και να κοψω το καζανακι?
Διαφορες μεταξυ X-pipe και H-pipe (oem) ξερει κανεις (οσον αφορα αποδοση και ηχο)?
Το ρασπ μου αρεσει και δεν θελω να αντικατασταθει με μπασο. Drone σιγουρα θα εχει.. αλλα τι παιζει και απο θεμα αποδοσης? Ποιο μεσαιο ειναι καλυτερο?
Κατ'εμέ μην αλλάζεις τίποτα στην εξάτμιση, δεν αξίζει τον κόπο.
Μείωσε το βάρος άν μπορείς (ζάντες, μπαταρία) κτλ.
Κατ'εμέ μην αλλάζεις τίποτα στην εξάτμιση, δεν αξίζει τον κόπο.
Μείωσε το βάρος άν μπορείς (ζάντες, μπαταρία) κτλ.
Σκεφτηκα μηπως αλλαζα μονο καταλυτες (αξιζει?) και να μην πειραξω το μεσαιο για να κρατησω και τη ροπη χαμηλα αφενος αλλα και τα επιπεδα θορυβου..
Απο ζαντες ειμαι οκ. Μπαταρια αστην ακομα, δεν εχω ψαχτει, μια χαρα δουλευει. :D Δεν κυνηγαω τη ζυγαρια. Απλα οταν βαζω κατι κοιταω λιγο και το παραγοντα βαρος..
Σκεφτηκα μηπως αλλαζα μονο καταλυτες (αξιζει?)
Ίσως πάρεις 1-2 ίππους.
Εσύ επιλέγεις αν αξίζει.
Επωνυμοι καταλυτες (milltek, supersprint, HJS) περιπου 7 αλογα.
Πιθανον να παρεις και το λαμπακι check engine αν δεν εχεις προγραμμα για post cat delete.
Αυτα ειναι και τα αλογα που μπορεις να παρεις απο την εξατμιση του Μ3. Οτι αλλο αλλαξεις και εφοσον εισαι με μαμα καπακι εκκεντροφορους στροφαρισμα παιρνεις 0 αλογα.
Το μαμα τελικο εχει το λιγοτερο drone απο οτιδηποτε αλλο κυκλοφορει στο εμποριο. Καρατσεκαρισμενο. Αφτερμαρκετ τελικα κερδισεις σε βαρος μονο.
Αλλαζοντας τελικα η x-pipe αλλαζεις και την χροια, ενταση του ηχου.
Το τι αρεσει τελικα στο καθενα απο κει και περα ειναι υποκειμενικο
Ευχαριστω για τις απαντήσεις.
Ίσως πάρεις 1-2 ίππους.
Εσύ επιλέγεις αν αξίζει.
Τόσο λίγα;
Αν μιλάμε για τόσο λίγα εννοειται πως δεν αξιζει.
Επωνυμοι καταλυτες (milltek, supersprint, HJS) περιπου 7 αλογα.
Πιθανον να παρεις και το λαμπακι check engine αν δεν εχεις προγραμμα για post cat delete.
Αυτα ειναι και τα αλογα που μπορεις να παρεις απο την εξατμιση του Μ3. Οτι αλλο αλλαξεις και εφοσον εισαι με μαμα καπακι εκκεντροφορους στροφαρισμα παιρνεις 0 αλογα.
Το μαμα τελικο εχει το λιγοτερο drone απο οτιδηποτε αλλο κυκλοφορει στο εμποριο. Καρατσεκαρισμενο. Αφτερμαρκετ τελικα κερδισεις σε βαρος μονο.
Αλλαζοντας τελικα η x-pipe αλλαζεις και την χροια, ενταση του ηχου.
Το τι αρεσει τελικα στο καθενα απο κει και περα ειναι υποκειμενικο
Δημήτρη λιγο βαβούρα θέλω να κανει γιατί το γουστάρω (Κάγκουρας Χαχαχαχαχα).
Καταλύτες μιλάω μονο για HJS 100 ή 200 cell όποτε αποσο ξερω δεν παιζει λαμπάκι και δε χρειάζεται προγραμμα για να σβήσει.
Με τους 100ριδες μπορεί να ανάψει. Βάζεις ένα αποστάτη λ και συνήθως λύνεται το προβλημα
Έχει τύχει σε κανέναν να έχει χαλάσει το tps ή το actuator ή το μοτεράκι που ανοίγει και κλείνει τις πεταλούδες και να ΜΗΝ ανάβει το EML ή να μην πιάνει κάτι ο εγκεφαλος?
Ποια η γνωμη σας για αλλαγη μονο της μπροστα αντιστρεπτικης με λιγο πιο χοντρη?
Του CSL η μπροστα ειναι 30,8mm νομιζω.. και η πισω 22,5mm..
Οι μαμα Μ3 ειναι 26 μπροστα 21,5 πισω..
Ολες οι aftermarket για μπροστα βγαινουν στα 30mm..
Οποτε αν αλλαζοντας μονο τη μπροστα (η οποια θα εχει και 2 ή 3 τρυπες-ρυθμισεις), δεν θα πετυχουμε κατι κοντυνο στο CSL set up?
Αν βάλεις Η&R είναι πιο ενισχυμένες / δυνατές από του CSL.
Toυ CSL είναι 'κούφιες' οι εμπρός και πιο ελαφρυές, γι αυτό βλέπεις την διαφορά στην διάμετρο. Αλλά οι aftermarket είναι πιο δυνατές.
Αν βάλεις Η&R είναι πιο ενισχυμένες / δυνατές από του CSL.
Toυ CSL είναι 'κούφιες' οι εμπρός και πιο ελαφρυές, γι αυτό βλέπεις την διαφορά στην διάμετρο. Αλλά οι aftermarket είναι πιο δυνατές.
Ευχαριστω Αλεξ για την απαντηση.
Λες να γινει αλλαγη μονο στη μπροστα ή και στις 2?
Ναι ειδα οτι του CSL η μπροστα ειναι πιο ελαφρυα και η H&R ειναι πιο βαρια ακομα και απο του απλου Μ3.
Όταν αλλάξεις στις μαμά αντιστρεπτικές με αφτερ μαρκετ, οποίας εταιρίας και αν είναι θα έχεις θορυβους στις ψιλές-χοντρές ανωμαλίες του δρόμου λόγο των σκληρών (κοκάλινων) Bushings.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποφύγεις αυτούς τους σπαστικούς κρακ-κρακ θορυβους, εκτός και τα βγάζεις και τους βάζεις γρασο κάθε 3-4 μερες.
Στο Μ5 μου είχε στείλει δεύτερο σετ η racing dynamics usa μετά από παράπονα που τους έκανα και μου τόνισαν να βάλω αρκετό γρασο MOBIL 1 μέσα στις ραβδώσεις που έχουν.
Τα ίδια σκ@ατα μετά από λίγες ημέρες, τα πέταξα έβαλα από το csl E46 που είχαν την ίδια διάμετρο και δεν ξανά άκουσα θόρυβο πότε!!!
Όταν αλλάξεις στις μαμά αντιστρεπτικές με αφτερ μαρκετ, οποίας εταιρίας και αν είναι θα έχεις θορυβους στις ψιλές-χοντρές ανωμαλίες του δρόμου λόγο των σκληρών (κοκάλινων) Bushings.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποφύγεις αυτούς τους σπαστικούς κρακ-κρακ θορυβους, εκτός και τα βγάζεις και τους βάζεις γρασο κάθε 3-4 μερες.
Στο Μ5 μου είχε στείλει δεύτερο σετ η racing dynamics usa μετά από παράπονα που τους έκανα και μου τόνισαν να βάλω αρκετό γρασο MOBIL 1 μέσα στις ραβδώσεις που έχουν.
Τα ίδια σκ@ατα μετά από λίγες ημέρες, τα πέταξα έβαλα από το csl E46 που είχαν την ίδια διάμετρο και δεν ξανά άκουσα θόρυβο πότε!!!
Οντως φιλε, εχεις δικιο σε αυτο.. ειχα παρατηρησει κατι αντιστοιχο στο 330 που ειχα βαλει αντιστρεπτικες H&R και τη πρωτη φορα μετα απο βροχη αρχισε να μου κανει θορυβο, τα γρασσαραμε και περασε αρκετο διαστημα θυμαμαι μεχρι να ξανακανουν θορυβο και να τα ξαναγρασσαρω.
Λες να κανω δοκιμη μονο τη μπροστα με οεμ συνεμπλοκ απο το CSL ή δεν θα ειναι σωστο μιας και η H&R ειναι 30χιλ ενω η οεμ CSL 30.8χιλ..??? (ανεπαισθητη διαφορα?)
όπως το είπες Ζάχο, ανεπαίσθητη διαφορά...thumb
Νομίζω ότι δεν είναι σωστό να βάλεις μόνο εμπρός.
Θα έβαζα εμπρός και πίσω.
Στο δικό μου όταν είχα συνεμπλόκ powerflex στις εργοστασιακές δεν είχα κανένα θόρυβο.
Και εδώ και ενάμιση χρόνο που έχω τις H&R αντιστρεπτικές πάλι δεν έχω κανένα θόρυβο.
Νομίζω ότι δεν είναι σωστό να βάλεις μόνο εμπρός.
Θα έβαζα εμπρός και πίσω.
Στο δικό μου όταν είχα συνεμπλόκ powerflex στις εργοστασιακές δεν είχα κανένα θόρυβο.
Και εδώ και ενάμιση χρόνο που έχω τις H&R αντιστρεπτικές πάλι δεν έχω κανένα θόρυβο.
Πλαστικά σκληρά Bushings έχουν οι H&R Αλέξανδρε;
την γνωμη μου στην εχω πει Ζαχουκο, η και τις δυο η καθολου! Αν και θεωρω οτι ειναι περιττο εξοδο, δεδομενης της χρησης που κανεις!
Αν αλλαξεις μπροστα ( βαλεις μεγαλύτερη ) , θα εχεις μικροτερες κλίσεις στο εμπρος μερος μεν , αλλα περισσοτερη υποστροφη ( μουτρα ).
Τι θελεις να πετυχεις ;
Τι ανάρτηση φοράς Ζαχαρία?
Αν αλλαξεις μπροστα ( βαλεις μεγαλύτερη ) , θα εχεις μικροτερες κλίσεις στο εμπρος μερος μεν , αλλα περισσοτερη υποστροφη ( μουτρα ).
Τι θελεις να πετυχεις ;
Κι ομως Βαγγέλη, αν διαβάσεις στο m3forum Μειώνεται η υποστροφή στο Μ3 με πιο χοντρή αντιστρεπτική μπροστα (και ειδικά σε συνδυασμό με ενα light χαμήλωμα και λιγο παραπανω καμπερ θεωρώ οτι θα ειναι ακόμα καλύτερα). Απλα πιστευω δεν θελει να την έχεις στη πιο σκληρή ρύθμιση την αντιστρεπτική.
Την ίδια συνταγή χρησιμοποίησε η BMW στο CSL.
Όταν ειχα παρει το αμαξι φορούσε bilstein κίτρινα Β6 με μαμα ελατήρια και το Μ3 ειχε φοβερό κράτημα αλλα κοπανουσε αρκετά για μένα (ακόμα και με τα 18αρια).
Θελωντας λιγο χαμήλωμα και μια πιο άνετη ανάρτηση πηρα τη μεταχειρισμένη του Καζακου (αμορτισερ και ελατήρια schnitzer + ground control camber plates μπροστα).
Νιώθω ομως οτι το αμαξι εχει περισσότερο body roll σε σχέση με τα Bilstein.
Ετσι σκέφτηκα κάποια στιγμη να δω για αντιστρεπτική μπροστα ή για μπρος πισω.
Πιστευω οτι δεν ειναι και καλο (ούτε θα το ήθελα φυσικα) να ειναι και εντελως απόλυτο. Γιαυτο σκεφτόμουν μονο για τη μπροστα για να ειναι πιο κοντα στο CSL set up.
Τι ανάρτηση φοράς Ζαχαρία?
Φορούσε Bilstein B6 κίτρινα με μαμά ελατήρια όταν το πηρα και τωρα φοράω τη παλιά του Καζακου αμορτισερ και ελατήρια schnitzer & τα street camber plates της ground control.
Κι ομως Βαγγέλη, αν διαβάσεις στο m3forum Μειώνεται η υποστροφή στο Μ3 με πιο χοντρή αντιστρεπτική μπροστα (και ειδικά σε συνδυασμό με ενα light χαμήλωμα και λιγο παραπανω καμπερ θεωρώ οτι θα ειναι ακόμα καλύτερα). Απλα πιστευω δεν θελει να την έχεις στη πιο σκληρή ρύθμιση την αντιστρεπτική.
Την ίδια συνταγή χρησιμοποίησε η BMW στο CSL.
Όταν ειχα παρει το αμαξι φορούσε bilstein κίτρινα Β6 με μαμα ελατήρια και το Μ3 ειχε φοβερό κράτημα αλλα κοπανουσε αρκετά για μένα (ακόμα και με τα 18αρια).
Θελωντας λιγο χαμήλωμα και μια πιο άνετη ανάρτηση πηρα τη μεταχειρισμένη του Καζακου (αμορτισερ και ελατήρια schnitzer + ground control camber plates μπροστα).
Νιώθω ομως οτι το αμαξι εχει περισσότερο body roll σε σχέση με τα Bilstein.
Ετσι σκέφτηκα κάποια στιγμη να δω για αντιστρεπτική μπροστα ή για μπρος πισω.
Πιστευω οτι δεν ειναι και καλο (ούτε θα το ήθελα φυσικα) να ειναι και εντελως απόλυτο. Γιαυτο σκεφτόμουν μονο για τη μπροστα για να ειναι πιο κοντα στο CSL set up.
Για το χαμηλωμα δεν μπορω νσ σχολιασω μιας κ παντα δινει λιγο καλυτερη αισθηση κ βοηθαει στο να παρεις μεγαλύτερο καμπερ ...
Το μεγαλυτερο καμπερ εννοειτε οτι βοηθαει ειδικα στην αρχικη υποστροφη ...
Οποτε κ χωρις αντιστρπετικη θα πετυχεις αυτο το αποτέλεσμα.
Αν κανεις αυτες τις αλλαγες κ μετα αλλαξεις αντιστρεπτικη , εννοειτε οτι οι λιγοτερες κλισεις δινουν αυτην την αισθηση αλλα τα αποτελεσματα οχι
Δεν ειναι σωστο να αλλαξεις την ισορροπια του αυτοκινητου.
Γενικοτερα σε ολα τα αυτοκινητα σκληροτερο μπροστα σημαίνει πιο ευκολη αρχικη υποστροφη , σκληροτερο πισω πιο ευκολη υπερστροφη .
Μαλακοτερο setup ... περισσοτερη προσφυση .
Τα παραπανω βεβαια ειναι σχετικα αναλογα με το οδοστρωμα ( πιστα , δρομος , ελληνικη ασφαλτος ) αλλα κ το βαρος κ την καταναμη βαρων στο αυτοκινητο.
Η γνωμη μου ειναι καλυτερα κ τις δυο .
Επισης να λαβεις υποψη σου οτι μπορει το csl να εχει μεγαλυτερη αντιστρεπτικη εμπρος απο το απλο αλλα ειναι κουφια κ εχει να διαχειριστει λιγοτερο βαρος , που παιρνει κλισεις απο αλλο υψος .
Αν θες να πιασεις το setup του csl , πρεπει να φτασεις το βαρος του κ τις αναρτησεις του, κ στη συνεχεια τις αντιστρεπτικες του. Πραγμα αδυνατο.
Αν παλι θελεις βελτιωση γενικοτερα αλλαζεις μπρος πισω με βελτιωτικες .
Σκεψου να αλλαξεις ΜΟΝΟ πισω χαχαχα , σπαει πιο ευκολα πισω προσφυση κ παλι νομιζεις οτι εχει πιο πολυ προσφυση μπροστα:thumbsup:
Καλα για αλλαγη μονο την πισω δεν το συζητω καν.. ή μονο μπροστα ή και τις 2..
Ναι αυτο που λες για την αντιστρεπτικη του CSL το καταλαβαινω.. αλλωστε η H&R δεν ειναι κουφια σαν του CSL..
Θα δωσω λιγο καμπερ ακομη και θα το δω μετα..
Το να πιασω το set up του CSL που ελεγα, βαλτο σε εισαγωγικα ("").. εννοουσα να ειμαι κοντα στις διαμετρους απο τις αντιστρεπτικες του CSL.. δε μπορω να το πιασω με τιποτα!! χαχαχαχα!!!
Του CSL η μπροστα ειναι 30,8mm & η πισω 22,5mm..
Οι μαμα Μ3 ειναι 26 μπροστα 21,5 πισω..
Σχεδον ολες οι aftermarket για μπροστα βγαινουν στα 30mm..
Οποτε αν αλλαχτει μονο η μπροστα παμε στα 30mm & η πισω παραμενει στα 21,5mm.. αυτο εννoουσα πιο κοντα στο CSL set up.. ;)
Αν θυμάμαι καλά η πίσω H&R είναι 24 χιλιοστά.
Εγώ πάντως επαναλαμβάνω, αν αλλάξεις, μόνο εμπρός και πίσω μαζί.
Πλαστικά σκληρά Bushings έχουν οι H&R Αλέξανδρε;
Με λίγα λόγια τα powerflex είναι ποιο μαλακά απ αυτά που έχουν στη συσκευασια οι aftermarket αντιστρεπτικές;
Με λίγα λόγια τα powerflex είναι ποιο μαλακά απ αυτά που έχουν στη συσκευασια οι aftermarket αντιστρεπτικές;
Ποια powerflex ρε συ..?? Οεμ CSL λεει οτι εβαλε και ησυχασε..
Αν θυμάμαι καλά η πίσω H&R είναι 24 χιλιοστά.
Εγώ πάντως επαναλαμβάνω, αν αλλάξεις, μόνο εμπρός και πίσω μαζί.
Ναι Αλεξ, μονο ζευγαρι αμα αλλαχθουν.. Ευχαριστω!!
Θα ψαχτω λιγο στο θεμα της αναρτησης και μετα θα δω και τις αντιστρεπτικες..
Ποια powerflex ρε συ..?? Οεμ CSL λεει οτι εβαλε και ησυχασε..
Τον alexk ρωτάω όχι τον alexm.
Vassilis ///M
08-01-17, 11:14
Ζάχο μήπως είςαι λίγο υπερβολικός ςτο θέμα του αυτοκινήτου??? ςε νηςί είςαι τι απαιτήςεις θα μπορούςε να έχει το αυτοκίνητο και ο οδηγός ςε τέτοιου είδους δρόμους???
Τουλάχιςτον ςτην ηπειρωτική Ελλάδα έχεις ένα μέτρο ςύγκριςης τις εθνικές και την Εγνατία...
Ζάχο μήπως είςαι λίγο υπερβολικός ςτο θέμα του αυτοκινήτου??? ςε νηςί είςαι τι απαιτήςεις θα μπορούςε να έχει το αυτοκίνητο και ο οδηγός ςε τέτοιου είδους δρόμους???
Τουλάχιςτον ςτην ηπειρωτική Ελλάδα έχεις ένα μέτρο ςύγκριςης τις εθνικές και την Εγνατία...
Δε σημαινει κατι το οτι μενω σε νησι, επειδη γουσταρω να εχω ενα στημμενο αυτοκινητο (και ταυτοχρονα ανετο) για τα δικα μου δεδομενα και οποτε το βγαζω να το χαιρομαι..
Απλα αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα.. σε καποιους τομεις πρεπει να κανουμε υποχωρησεις..
Δεν γινεται να ειναι πιτα κατω και να ειναι ανετο πχ.. ουτε να ειναι τουμπανο με φαρδιες ζαντες χωρις να βρισκουν κτλ.. (τυχαια πραδειγματα ειναι αυτα που ανεφερα)
Θα τη βρω την ακρη..
εγώ λέω να βάλεις μια καλή ανάρτηση και να τις αφήσεις τις αντιστρεπτικές για την ώρα.
επίσης να έχεις κατά νου πως σε κανονικές συνθήκες το αμάξι δεν θα δουλεύει σωστά όσων αφορά την καθημερινή του χρήση. ένα αμάξι τραπέζι δεν έχει την κατάλληλη απόσβεση στο στρίψιμο και φρενάρισμα σε κανονικούς δρόμους. μπορεί ναι μεν το αμάξι να θεωρείτο "στημένο" , αλλά θα έχει λάθος στήσιμο για χρήση δρόμου.
με τις αντιστρεπτικές αυτό που αλλάζεις είναι οι κλήσεις του αμαξώματος όταν αυτό στρίβει. για χρήση δρόμου οι μαμά του Μ3 είναι παραπάνω απο καλές. εγώ στο δικό μου δεν σκέφτηκα ούτε μια φορά να τις αλλάξω, έχοντας οδηγήσει του Νίκου το Μ3, του Μάνου και του Χριστόφορου που και τα 3 έχουν πιο ενισχυμένες αντιστρεπτικές.
άλλαξε μια ανάρτηση, φτιάξτην στα μέτρα σου και όχι με νούμερα που λέει ο καθένας και δες πως πάει. ξεκίνα απο μια βάση λογική σε νούμερα όσων αφορά κάμπερ/ύψος/σκληρότητα, μάθε τι επίδραση έχει στο αμάξι σου το καθένα, μάθε τον τρόπο οδήγησης σου και κάνε μετά αντίστοιχες αλλαγές.
κάνε αυτά και μετά κρίνε αν η αλλαγή αντιστρεπτικών είναι έξοδο που αξίζει, ή πεταμένα λεφτά.
επίσης τις διαμέτρους μην τις λαμβάνεις καθόλου υπόψιν σου. να λάβεις υπόψιν σου όλο το ποστ του Βαγγέλη πιο πάνω. ακριβώς όπως τα λέει είναι. όντας κούφια η αντιστρεπτική του csl παίζει να είναι το ίδιο πράγμα με τις άφτερ μάρκετ που είναι 6 δέκατα πιο λεπτές. το πιο σημαντικό όλων είναι το ότι δεν πρόκειται ποτέ να μπορέσεις να φτάσεις το setup του αυτοκινήτου σου κοντά στο csl για τους λόγους που εξήγησε ο Βαγγέλης πιο πάνω.
τέλος, το Μ3 δεν υποστρέφει. είναι από τα λίγα αυτοκίνητα που έχουν αυτό το πρόβλημα. θα υποστρέψει σε εντελώς λάθος χειρισμό, δλδ να φρενάρεις σε πολύ λάθος σημείο, με πολύ λάθος πάτημα του φρένου. αν φρενάρεις στο σωστό σημείο, το Μ3 θα κάνει τη δουλειά σωστά. αυτά που λένε στην Αμερική μπορεί να είναι σωστά, αλλά σκέψου πως οι Αμερικάνοι έχουν τάπητες ίδιους με τον τάπητα των Σερρών. όχι το δικό μας το σαπούνι.
Γκαηζ τι αποστατες να βαλω πισω με εργοστασιακη αναρτηση και μαμα 18αρες? Ειχα κατι φτιαχτους 10χιλ και προχθες εσπασε το χαμπσεντερ βγαζοντας τη μια ζαντα. Μπροστα φοραω 20χιλ, για το ματι πιο πολυ τους θελω.
Γκαηζ τι αποστατες να βαλω πισω με εργοστασιακη αναρτηση και μαμα 18αρες? Ειχα κατι φτιαχτους 10χιλ και προχθες εσπασε το χαμπσεντερ βγαζοντας τη μια ζαντα. Μπροστα φοραω 20χιλ, για το ματι πιο πολυ τους θελω.
1-1.2-1.5 βλεπω οτι φορανε πολλοι.. Το 1 ειναι safe και δουλευει μια χαρα και με λιγο χαμηλωμα χωρις να βρισκει.. καποιοι με 1,2 ελεγαν οτι εβρισκαν (αλλα βεβαια ηταν χαμηλωμενοι), εσυ δεν θα εχεις θεμα..
Κι εγω 1 θα βαλω πισω και 2 ή 1,5 μπροστα.. σε συνδυασμο παντα με τα αντιστοιχα μπουλονια..
εγώ λέω να βάλεις μια καλή ανάρτηση και να τις αφήσεις τις αντιστρεπτικές για την ώρα.
επίσης να έχεις κατά νου πως σε κανονικές συνθήκες το αμάξι δεν θα δουλεύει σωστά όσων αφορά την καθημερινή του χρήση. ένα αμάξι τραπέζι δεν έχει την κατάλληλη απόσβεση στο στρίψιμο και φρενάρισμα σε κανονικούς δρόμους. μπορεί ναι μεν το αμάξι να θεωρείτο "στημένο" , αλλά θα έχει λάθος στήσιμο για χρήση δρόμου.
με τις αντιστρεπτικές αυτό που αλλάζεις είναι οι κλήσεις του αμαξώματος όταν αυτό στρίβει. για χρήση δρόμου οι μαμά του Μ3 είναι παραπάνω απο καλές. εγώ στο δικό μου δεν σκέφτηκα ούτε μια φορά να τις αλλάξω, έχοντας οδηγήσει του Νίκου το Μ3, του Μάνου και του Χριστόφορου που και τα 3 έχουν πιο ενισχυμένες αντιστρεπτικές.
άλλαξε μια ανάρτηση, φτιάξτην στα μέτρα σου και όχι με νούμερα που λέει ο καθένας και δες πως πάει. ξεκίνα απο μια βάση λογική σε νούμερα όσων αφορά κάμπερ/ύψος/σκληρότητα, μάθε τι επίδραση έχει στο αμάξι σου το καθένα, μάθε τον τρόπο οδήγησης σου και κάνε μετά αντίστοιχες αλλαγές.
κάνε αυτά και μετά κρίνε αν η αλλαγή αντιστρεπτικών είναι έξοδο που αξίζει, ή πεταμένα λεφτά.
επίσης τις διαμέτρους μην τις λαμβάνεις καθόλου υπόψιν σου. να λάβεις υπόψιν σου όλο το ποστ του Βαγγέλη πιο πάνω. ακριβώς όπως τα λέει είναι. όντας κούφια η αντιστρεπτική του csl παίζει να είναι το ίδιο πράγμα με τις άφτερ μάρκετ που είναι 6 δέκατα πιο λεπτές. το πιο σημαντικό όλων είναι το ότι δεν πρόκειται ποτέ να μπορέσεις να φτάσεις το setup του αυτοκινήτου σου κοντά στο csl για τους λόγους που εξήγησε ο Βαγγέλης πιο πάνω.
τέλος, το Μ3 δεν υποστρέφει. είναι από τα λίγα αυτοκίνητα που έχουν αυτό το πρόβλημα. θα υποστρέψει σε εντελώς λάθος χειρισμό, δλδ να φρενάρεις σε πολύ λάθος σημείο, με πολύ λάθος πάτημα του φρένου. αν φρενάρεις στο σωστό σημείο, το Μ3 θα κάνει τη δουλειά σωστά. αυτά που λένε στην Αμερική μπορεί να είναι σωστά, αλλά σκέψου πως οι Αμερικάνοι έχουν τάπητες ίδιους με τον τάπητα των Σερρών. όχι το δικό μας το σαπούνι.
Δεν πειραζω τιποτα Θωμα προς το παρον.. ουτε αντιστρεπτικες, ουτε αναρτηση..
Οπως ειπα δεν το θελω κι εγω απολυτο.. ανετο, φιλικο και παιχνιδιαρικο μ'αρεσει..
Απλα θα ηθελα ενα κλικ πιο κατω χαμηλωμα αποτι ειναι τωρα με τη schnitzer αλλα να μην γινει το αμαξι κουτσουρο.. και (αν γινεται) να μειωσω λιγο τις κλισεις (νομιζω οτι ηταν καλυτερα τα Β6 σε αυτον τον τομεα)..
Πρωτα ο θεος μετα τη πιστα θα ασχοληθω με την αναρτηση να δω τι επιλογες εχω..
Ευχαριστω για την απαντηση φιλε.
Θα παιξω με τις πιεσεις τον ελαστικων και με την ευθυγραμμιση.. (μιας και το ανεφερα για τι πιστα τι πιεσεις δουλευετε?)
Σκεφτομαι για μπροστα να το παω -2 camber και toe in 0.05 ανα τροχο και πισω -1.8 camber και toe in 0.10..
για ρύθμιση στην πίστα θα ακούσεις 1002 διαφορετικές απαντήσεις. γενικά όλοι παίζουν απο 3 και πάνω μπροστά. εγώ με 2,5 μπροστά και τέρμα με τα μαμά κάμπερ αρμς πίσω έμπαινα.
Δεν θυμάμαι, αλλά και με αυτά των H&R δεν έχω κάποιο πρόβλημα.
Ειναι γνωστό ότι τα Μ3Ε46/CSL με κλιματισμό, σε ηλίολουστες μέρες στη πίστα, υποφερουν απο ψηλές θερμοκρασίες.
Η θερμοκρασία λαδιου σκαρφαλώνει μετα απο πιεση στους 120-125 βαθμους και αμα μεινει εκει για αρκετη ωρα πιθανόν να ανεβάζει και θερμοκρασίες νερού.
Το Σαββατο που μας περασε εκανα track day με ενα φίλο και Ζ4Μ.
Αυτό που παρατηρησα ειναι ότι η θερμοκρασια στο λάδι δεν είχε ξεπερασει τους 115 βαθμούς και στο νερο αγνωστο αφού το αυτοκίνητο δεν έχει καν όργανο ενδειξης της θερμοκρασίας νερού ! Τοσο σιγουρη ειναι η BMW δηλαδη σχετικα με τις θερμοκρασίες νερου στο Ζ4Μ ? :think:
Να θυμίσω ότι το Ζ4Μ έχει το ιδιο μοτερ με το Μ3Ε46 αλλα φοράει ηλεκτρικό ανεμιστηρα και όχι ανεμιστηρα με fan clutch όπως τα Μ3 Ε46. Ξερει κάποιος αν το Ζ4Μ έχει τα ιδια ψυγεια νερου και λαδιού με το Μ3 περα απ τη διαφορά στον ανεμιστηρα ?
Χριστοφορε υπαρχει fan clutch upgrade το οποιο ειναι λιγο πιο σφιχτο με αποτελεσμα ο ανεμιστηρας να γυρναει με περισσοτερες στροφες. Εγω αυτο ειχα βαλει στο κομπρεσσερ και δεν ειχα ποτε καποιο προβλημα με θερμοκρασια. Βεβαια η πιστα ειναι κατι αλλο και δεν γνωριζω κατα ποσο θα βελτιωσει το προβλημα. Το να γυρναει ομως ο ανεμιστηρας πιο γρηγορα ειναι τουλαχιστον προς την σωστη κατευθυνση
https://store.activeautowerke.com/products/e36-e46-sport-fan-clutch-323-325-328-330-m3
Δημητρη, το ξερω γι αυτό και υπαρχουν αρκετες λύσεις για τις θερμοκρασίες.
Η απορία μου εμενα ειναι πως και γιατι η BMW εβαλε ηλεκτρικό φαν στο Z4M (χωρις καν ενδειξη θερμοκρασιας νερού) απ τη στιγμη που φοράει το ιδιο μοτερ με το Ε46Μ3.
Ειναι αναβαθμιση απο την εταιρία ή το εκανε για αλλους λόγους ?
Άν θυμάμαι καλά, τα ψυγεία δεν είναι ίδια γιατί το Ζ4 έχει λιγότερο χώρο.
Ο ηλεκτρικός ανεμιστήρας είναι πιο καλός γιατί και στο ρελαντί μπορείς να έχεις μέγιστη ροή αέρα, ενώ στο μηχανικό εξαρτάται από τις στροφές του κινητήρα.
Εγώ έχω πάρει ηλεκτρικό για το δικό μου, δεν τον έχω τοποθετήσει ακόμη :)
Ο ανεμιστήρας δεν παίζει κανένα ρόλο μετά τα 80-100χιλ/ώρα.
Και ο ηλεκτρικός κλείνει τελείως και μάλιστα δεν επιβαρύνει τον κινητήρα λόγω περιστρεφόμενου βάρους.
Χριστόφορε στο Ε46 Μ3 η μέση με τα 3/4 στον δείκτη θερμοκρασίας νερού είναι 85 και 92 βαθμούς αντίστοιχα.
Καλύτερα να μην βλέπεις την θερμοκρασία νερού... η άγνοια είναι ευτυχία μερικές φορές !
Καλα εκανες Αλεξανδρε
Ειχα κανει και εγω τη προσπαθεια να τοποθετησω ηλεκτρικό ανεμιστηρα πριν απο 3 χρονια αλλά δεν έκανα βιαστικές και λάθος δουλειες και τα παρατησα επιστρεφοντας πισω στο fan clutch.
Ειχα πάρει ενα Spal 16" και τον ενωσα με θερμοστατη στο κολάρο νερού. Το αποτελεσμα ηταν να ξεκινάει απότομα και να μου ριχνει τη τάση της μπαταρίας και αυτό είχε σαν συνέπεια να κανει ιστορίες το smg. Αναγκάστηκα και τον εβγαλα.
Επρεπε να είχα πάρει και αυτό https://www.bimmerworld.com/Basic-Spal-Fan-Relay-Harness-Kit.html
Δεν θυμαμαι τωρα αν με το ρελε αυτό ενωνετε αναγκαστικά εκει που ειναι ο ανεμιστηρα του κλιματισμού ή κάπου αλλού. Δεν ειμαι σιγουρος αν με την τοποθετηση πρεπει να βγει ή όχι ο μπροστα ανεμιστηρας.
https://www.mishimoto.eu/bmw-e46-m3-performance-aluminum-fan-shroud-kit-01-06.html
Αυτο τι λεει Χριστοφορε;
Ζαχαρια, προσωπικά δεν εχω εμπιστοσυνη στα προϊοντα της Mishimoto.
Αν θα το παρεις πρεπει να αγοραστει και το Fan Controller Kit https://www.mishimoto.eu/adjustable-fan-controller-kit.html
Ζαχαρια, προσωπικά δεν εχω εμπιστοσυνη στα προϊοντα της Mishimoto.
Αν θα το παρεις πρεπει να αγοραστει και το Fan Controller Kit https://www.mishimoto.eu/adjustable-fan-controller-kit.html
Δεν εχω ασχοληθεί με το συγκεκριμένο.
Εχω αλλαξει αντλία νερού και κομπλερ προς το παρον το αφήνω ετσι. Η χρήση που του κανω νομίζω ειναι οκ.
Όταν ερθει παλι η ωρα για αλλαγη θα δω προς τα που θα κινηθώ.
Ζαχουκο αν φροντίζεις να είναι οκ το fan coupling δεν θα έχεις θέμα. Ούτε πίστα ούτε βουνά πας..
Ζαχουκο αν φροντίζεις να είναι οκ το fan coupling δεν θα έχεις θέμα. Ούτε πίστα ούτε βουνά πας..
Ναι το ξερω φιλε. Δεν πειράζω τιποτα. Ούτε ψάχνομαι για κατι τέτοιο.
Το ποστ μου πιο πανω για το mishimoto πήγαινε στον Χριστοφορο.
Ειναι γνωστό ότι τα Μ3Ε46/CSL με κλιματισμό, σε ηλίολουστες μέρες στη πίστα, υποφερουν απο ψηλές θερμοκρασίες.
Η θερμοκρασία λαδιου σκαρφαλώνει μετα απο πιεση στους 120-125 βαθμους και αμα μεινει εκει για αρκετη ωρα πιθανόν να ανεβάζει και θερμοκρασίες νερού.
Το Σαββατο που μας περασε εκανα track day με ενα φίλο και Ζ4Μ.
Αυτό που παρατηρησα ειναι ότι η θερμοκρασια στο λάδι δεν είχε ξεπερασει τους 115 βαθμούς και στο νερο αγνωστο αφού το αυτοκίνητο δεν έχει καν όργανο ενδειξης της θερμοκρασίας νερού ! Τοσο σιγουρη ειναι η BMW δηλαδη σχετικα με τις θερμοκρασίες νερου στο Ζ4Μ ? :think:
Να θυμίσω ότι το Ζ4Μ έχει το ιδιο μοτερ με το Μ3Ε46 αλλα φοράει ηλεκτρικό ανεμιστηρα και όχι ανεμιστηρα με fan clutch όπως τα Μ3 Ε46. Ξερει κάποιος αν το Ζ4Μ έχει τα ιδια ψυγεια νερου και λαδιού με το Μ3 περα απ τη διαφορά στον ανεμιστηρα ?
Χαζευα, βρηκα αυτα και σε θυμηθηκα. Δεν ξερω αν εχεις κανει κατι.
Ριξε μια ματια.
https://www.zionsvilleautosport.com/store/bmw-e46-m3-competition-cooling-kit-1999-05/
https://www.m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=549700
Αστειεύεσαι 1200 ευρώ για ψυγείο και ανεμιστήρα!:shok::hyper:
Αστειεύεσαι 1200 ευρώ για ψυγείο και ανεμιστήρα!:shok::hyper:
Ναι φιλε γμστ!! Τρελο νουμερο!!
Χαζευα, βρηκα αυτα και σε θυμηθηκα. Δεν ξερω αν εχεις κανει κατι.
Ριξε μια ματια.
https://www.zionsvilleautosport.com/store/bmw-e46-m3-competition-cooling-kit-1999-05/
https://www.m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=549700
Οχι Ζαχαρία, τα εργοστασιακά εχω.
καλησπερα στν παρεα......ειμαι στην αναζητηση για την αγορα ενος m3....μηπως γνωριζει κανεισ για αυτο εδω..
https://www.car.gr/9769552-bmw-m3
καποιος που να το εχει δει.....γιατι ειμαι απο πατρα...να μν ανεβαινα τσαμπα αθηνα
το ξερω οτι ειναι μετατροπη...απλα αν γνωριζει καποιος κατι παραπανω...
Άρα ψάχνεις να βρεις μετατροπή, δεν ψάχνεις να βρεις Μ3
Καλό είναι να διευκρινίζονται αυτά...
καλησπερα στν παρεα......ειμαι στην αναζητηση για την αγορα ενος m3....μηπως γνωριζει κανεισ για αυτο εδω..
https://www.car.gr/9769552-bmw-m3
καποιος που να το εχει δει.....γιατι ειμαι απο πατρα...να μν ανεβαινα τσαμπα αθηνα
φίλε μου σίγουρα θες να πάρεις Μ3?
Καλό θα ήταν να το ψάξεις πολύ.
Είναι ξεχωριστό αμάξι και με "ξεχωριστά" κουσούρια.
Εαν θες να εχεις ενα σωστό μηχανικά Μ3 άσχετα απο την φανοποιία άσχετα εαν ειναι μετατροπή ή γνήσιο
υπολόγισε να το πετύχεις αφού ρίξεις πάνω του απο 3000 ως 5000 ευρω.
ναι φιλε μου τα ξερω ολα αυτα....ειναι καψουρα πολλων ετων το μ3...ξερω τι πρεπει να προσεξω εχω διαβασει και απο παλια ποσταρισματα και γενικα το εχω ψαξει.....εξαλλου θα το εχω για δευτερο αυτοκινητο..εγω αυτο που θελω ειναι μν το εχει δει το συγκεκριμενο καποιο μελος ή εστω φιλος ωστε μν κατσω και χασω χρονο με το συγκεκριμενο μιας και δεν ειμαι απο Αθηνα...
ναι φιλε μου τα ξερω ολα αυτα....ειναι καψουρα πολλων ετων το μ3...ξερω τι πρεπει να προσεξω εχω διαβασει και απο παλια ποσταρισματα και γενικα το εχω ψαξει.....εξαλλου θα το εχω για δευτερο αυτοκινητο..εγω αυτο που θελω ειναι μν το εχει δει το συγκεκριμενο καποιο μελος ή εστω φιλος ωστε μν κατσω και χασω χρονο με το συγκεκριμενο μιας και δεν ειμαι απο Αθηνα...
ωραίος
Οι καψούρες πρέπει να εκπληρώνονται.
Σιγά Στέφανε μη βαράς.
Διευκρίνηση έκανα Αντρίκο...
Αυτο που πρεπει να προσεξεις φιλε μου ειναι οτι αν ειναι αδηλωτο (το πιθανοτερο), σε περιπτωση ελεγχου, αν πεσεις και σε μυστηριους μπορει να κατασχεθει το αυτοκινητο επιτοπου. Οπως και σε περιπτωση σοβαρου τροχαιου με μεγαλες αποζημιωσεις η σοβαρους τραυματισμους η ασφαλεια θα ψαχτει και θα αρνηθει να καλυψει. Και πιστεψε με δεν θελεις να εισαι αυτος που θα καλυπτει αποζημιωσεις απο σοβαρους τραυματισμους. Αν παρολα αυτα αποφασισεις να παρεις αδηλωτο, τουλαχιστον να εχεις καποιο χαρτι για την προελευση του κινητηρα με αριθμους κινητηρα, γιατι εκτος των παραπανω μπορεις να πας και μεσα αν βρεθεις με κανα κλεμμενο μοτερ στα χερια σου. Τα υπολοιπα, αν δεν εχεις προβλημα με τα παραπανω, ειναι λεπτομερειες για αυτοκινητο μετατροπη
εχεις δικιο φιλε μου τα γνωριζω ολα αυτα....αλλα ποσα αυτοκινητα κυκλοφορουν με μοτερ αλλο ακομα και διαφορετικης μαρκας???λεω να παρω το ρισκο...
Τα BMW και ειδικα τα Μ ειναι απο τα αυτοκινητα που σταματουν συχνοτερα για ελεγχο. Αν φυσικα σε ενα Yaris χωσεις μοτερ CZT turbo και δεν προκαλεις με βαβουρα η καγκουριες μαλλον δεν θα ασχοληθει κανενας μαζι σου. Εσυ ομως δεν ενδιαφερεσαι για Yaris μετατροπη αλλα για Μ.
Ο καθενας μπορει παιρνει τα ρισκα του και να κανει το κουμαντα του, ειδικοτερα οταν εχει επιγνωση των συνεπειων των πραξεων του. Εμεις εδω δεν ειμαστε να σου πουμε τι να κανεις στην ζωη σου, δικια σου ειναι αλλωστε, απλα αναφερουμε καταστασεις που μπορουν να συμβουν και τι προβληματα μπορουν να προκαλεσουν, γιατι καποιοι εχουν αγνοια απο αυτα. Ο ρολος μας τελειωνει ουσιαστικα εκει, απο εκει και περα εφοσον γνωριζεις πραττεις αναλογα
Vassilis ///M
22-08-17, 18:44
Μ3 Ε46 και ελαφρωμένο βολάν = ????
Για πείτε απόψεις, εμπειρίες, επιλογές ????
Θέμα για συζήτηση....
Το CSL απο το 2010 που το έχω στη κατοχή μου εχει ελαφρύ βολάν. Το είχε βαλει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης και όσο και αν εψαχνα τοτε στο διαδίκτυο, δεν εβρισκα κάποιον που να είχε τοποθετήσει ελφρύ βολάν σε SMG. Τα τελευταία χρόνια, τοποθετούν αρκετοί σε αγωνιστικά αυτοκινητα.
Καποιες εταιρίες είχαν βγαλει στη παραγωγή βολάν μαζί με δισκο που είχε πανω ελατηρια, πραγμα που είναι λάθος. Εκανε το λαθος ο Μανος τοτε και δεν με ακουσε, αγορασε ενα τετοιο σετ και το αυτοκινητο του δεν δουλευε κανονικά μεχρι που τα εβγαλε.
Το αυτοκινητο μου, με το ελαφρυ βολάν και τον εργοστασιακό δίσκο, δουλευει χωρίς προβληματα εδω και τόσα χρόνια. Ειναι 6 κιλά εναντι 11 κιλών του εργοστασιακού και το περιεργο ειναι οτι ειναι μαρκας Fidanza για E36. Θα το βγαλω ομως εντός των ημερών και θα το βαλουμε στο αγωνιστικό.
Θεωρω περιττό μπαξιμο το ελαφρύ βολάν σε καθημερινό αυτοκινητο. Πιστευω ότι σιγουρα δίνει μια καλύτερη επιταχυνση απο χαμηλές στροφές σε συγκριση με το εργοστασιακό, ομως έχει και μειονεκτήματα του.
Ειναι καπως θορυβωδης και κάπως κουραστικό στην οδηγηση μεσα στη πόλη. Σε χειροκίνητο Μ3, κανει συνεχόμενο θόρυβο ενω στο SMG, κανει ενα χαρακτηριστικό θόρυβο όταν αφηνουμε το γκαζι.
Γνωμη μου ειναι ότι δεν αξιζει το κόπο για καθημερινό αμαξι.
Vassilis ///M
01-11-17, 10:24
Όλα τα βολάν διπλής μάζας συνδιάζονται με μαμά δίσκος που δεν έχει ελατήρια...
Από την στιγμή που βάζουμε ελαφρωμένο βολάν μονής μάζας επιβάλλεται να βάλουμε δίσκο με ελατήρια...
Chief τόσο καιρό μήπως καταπονούσες και τον στρόφαλο σου και το σασμάν σου???
Απο θέμα πλατό και ρουλεμάν φορούσες το εργοστασιακό??
Ποιος το λέει αυτό ? :original:
Βασίλη, η θεωρία και η λογική αυτό λέει.
Ομως στη πράξη τα γεγονότα είναι διαφορετικά. Οσους γνωρίζω στο εξωτερικό, αλλα και φίλους (πχ. Μανος) που δοκιμασαν το σετ-απ δίσκου με ελατήρια, το SMG δεν δούλεψε και είχαν διαφορα προβλήματα.
Μετα και το δικό μου αυτοκίνητο, γνωρίζω σίγουρα, ότι και τα Μ3 smg που τρέχουν στο Ιαπωνικό BMW Cup, εχουν όλα ελαφρομένο βολάν και δίσκο χωρίς ελατήρια (αφου ενημέρωσα πριν χρόνια την Sunbeam8 που είναι η μεγαλυτερη ομαδα και ενας εκ των διοργανωτών)
Εδω και 8 χρόνια έχω ελαφρύ βολάν και εργοστασιακό δίσκο - πλατο - ρουλεμάν.
Προσφατα και μετα απο τόσα χρόνια, αλλαξα για 2η μόλις φορά δίσκο - πλατο - ρουλεμάν, και πάλι εβαλα τα εργοστασιακά. Το σασμαν δεν έχει κανενα προβλημα.
Πριν απο δύο χρόνια, αλλαξα προληπτικά μέταλλα μπιέλλων και όταν βγαλαμε τα υφιστάμενα , δεν είχαν ουτε ένα γδάρσιμο. Ο στρόφαλος μέτρηθηκε για τυχόν φθορές για να ξερουμε ποιο θα ηταν το μέγεθος των καινούργιων μεταλλων που θα τοποθετούσαμε, και πάλι έδειξε καμία φθορά.
Οπως εγραψα σε άλλο ποστ, το αυτοκίνητο με ελαφρύ βολάν και εργοστασιακό δίσκο - πλατο - ρουλεμάν δεν έχει κανενα μηχανικό θέμα.
Ειναι κάπως απότομο/νευρικό στο ξεκίνημα και θέλει συνήθεια γιατι δεν μπορει ο οδηγός να ελεγξει τον συμπλέκτη, και πιο κουραστικό σε σχέση με ενα αυτοκινητο που έχει βολάν διπλής μάζας, ειδικά σε κυκλοφορία μεσα σε πολη .
Αυτα που γραφω ειναι δοκιμασμενα στη πράξη εδω και χρόνια.
Τα λοιπά, νομιζω ειναι θεωρίες εταιριων για να πουλάνε και μετα ειτε δεν απαντανε στα emails, ειτε λένε στον αγοραστή να ψάξει να βρεί αλλού το προβλημα. :original:
Vassilis ///M
02-11-17, 09:51
Καλημέρα...
Κατατοπιστηκοτατος θα έλεγα... (Αν υπάρχει αυτή η λέξη) χχαχαχαχα...
Όλα αυτά όμως δοκιμασμένα σε Μ3 με smg κιβώτιο...
Σε χειροκίνητο 6αρι σασμάν τι γίνετε???
Όλα τα ελαφρωμένα βολάν ανεξαρτήτου εταιρίας δουλεύουν με την ίδια φιλοσοφία όπως το παραπάνω παράδειγμα???
Δλδ εντελώς ξηρά χωρίς καμία απόσβεση κραδασμών μέσω ελατηρίων???
Στο χειροκίνητο σασμάν εμπλέκεται και ο ανθρώπινος παράγοντας (πόδι) σε σχέση με το smg που παίρνει εντολές από εγκέφαλο...
Μήπως οι οδηγικές ικανότητες του καθενός είναι αυτές που καθορίζουν ότι πρέπει να συνδιαστεί οπωσδήποτε με δίσκο με ελατήρια
έτσι ώστε να είναι καλυμμένες (εταιρίες - φίρμες) για καταστροφή σασμάν ή οτιδήποτε άλλο λόγο αγαρμπίας του καθενός...
Τωρα που θυμήθηκα,
Τις μόνες φθορες που είχα και πιθανόν να φταίει το ελαφρύ βολάν ειναι αυτό.
Εσπαζε και το αλλαξα 3 φορες. Το ιδιο και το μπροστά σινεμπλόκ του διαφορικού.
Δεν ειμαι σιγουρος αν εφταιγε το βολάν, ομως πιθανόν να έχει σχεση .
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2017/11/csl6tr-1.jpg (https://s1012.photobucket.com/user/chief_023/media/csl6tr.jpg.html)
αυτά την ακούνε έτσι και αλλιώς στα Μ3. είτε χειροκίνητα είτε smg.
Τωρα που θυμήθηκα,
Τις μόνες φθορες που είχα και πιθανόν να φταίει το ελαφρύ βολάν ειναι αυτό.
Εσπαζε και το αλλαξα 3 φορες. Το ιδιο και το μπροστά σινεμπλόκ του διαφορικού.
Δεν ειμαι σιγουρος αν εφταιγε το βολάν, ομως πιθανόν να έχει σχεση .
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2017/11/csl6tr-1.jpg (https://s1012.photobucket.com/user/chief_023/media/csl6tr.jpg.html)
Χριστόφορε , πώς και δεν δοκίμασες αυτήν εδώ την λύση??
https://www.revshift.com/product-p/pfx-9612.htm
Δοκιμασα τοσα πολλά πραγματα στο αμαξι, που κάποια μου ξεφυγαν:grin:
Η αλήθεια ειναι ότι ασχολήθηκα πάρα πολύ με το σετ-απ της αναρτησης, εκανα απειρες δοκιμές με διαφορα σετ απς (ακομη κανω) ειτε απο περιεργεια, ειτε για να βρω το κατ εμενα τέλειο, και χάλασα αρκετα χρηματα / χρόνο σε αυτό το θεμα. Οπως και σε λάστιχα και λοιπά εξοδα που αφορούν αγώνες.
Για μηχανολογικά θέματα ή για θεματα που θεωρούσα φυσικές φθορές, μου ηταν αρκετή μια καλή και συστηματική συντήριση του αυτοκινητου. Οπόταν, ποτε δεν εψαχνα για κατι τετοια.
Χριστόφορε , πώς και δεν δοκίμασες αυτήν εδώ την λύση??
https://www.revshift.com/product-p/pfx-9612.htm
το πρόβλημα με το συγκεκριμένο είναι πως δεν έχει ίχνος ελαστικότητας. ουσιαστικά δεν απορροφά κανένα κραδασμό ή απότομο γύρισμα του κεντρικού με το σασμάν. γι'αυτό και γράφει με κεφαλαία only for race use.
Παίδες καλησπέρα!
Πολύ καλός φίλος ψάχνει να δώσει το S2K του για καλό Μ3 Ε46, αν καταφέρει και CS.
Υπάρχει κάποιος από εδώ που σκέφτεται να αποχωριστεί το δικό του και το έχει κρατήσει μακριά από το car.gr ή αν γνωρίζουμε κανένα καλό Ε46/CS?
Λαστιχα 18 για Μ3 Ε46.
Για πειτε γνωμες.
Καλα ολα τα reviews απο το νετ, αλλα στους ελληνικους δρομους ειναι αλλα τα κριτηρια πιστευω..
Michelin Pilot Super Sport
Michelin Pilot Sport 4
Contintental Premium Contact 6 (μιας και το SC6 βγαινει απο 19 και πανω ή νομιζω σε 235/40/18)
Καποιο αλλο?
Εδω που βαζω λαστιχα επιμενει για Continental.
Ζαχο kumho ku39 ειχα βαλει και ηταν εξαιρετικα, ζεσταινονταν αμεσως. Στο 92αρι εβαλα τα ku91 και δε ζεσταινονται μες στην πολη, αλλα μετα απο ταξιδι δε γλυστραει ουτε με 2α. Το 39 θα σου προτεινα hands down, ειναι και οικονομικα σε σχεση μ αυτα που εβαλες.
Λαστιχα 18 για Μ3 Ε46.
Για πειτε γνωμες.
Καλα ολα τα reviews απο το νετ, αλλα στους ελληνικους δρομους ειναι αλλα τα κριτηρια πιστευω..
Michelin Pilot Super Sport
Michelin Pilot Sport 4
Contintental Premium Contact 6 (μιας και το SC6 βγαινει απο 19 και πανω ή νομιζω σε 235/40/18)
Καποιο αλλο?
Εδω που βαζω λαστιχα επιμενει για Continental.
εβαλα πριν ενα χρονο περιπου τα Continental 6 ! πολυ καλο λαστιχο απλα εχω την αισθηση οτι δεν πατανε γερα τα λαστιχα στην ασφαλτο .. δηλαδη σε πιο υψηλες ταχυτητες ειχα σποραδικα την αισθηση οτι ειμαι στον αερα ... ενιωθα οτι δεν κολλανε στην ασφαλτο ...!! :-( απο αυτη την αποψη λιγο απογοητευμενος !!
εβαλα πριν ενα χρονο περιπου τα Continental 6 ! πολυ καλο λαστιχο απλα εχω την αισθηση οτι δεν πατανε γερα τα λαστιχα στην ασφαλτο .. δηλαδη σε πιο υψηλες ταχυτητες ειχα σποραδικα την αισθηση οτι ειμαι στον αερα ... ενιωθα οτι δεν κολλανε στην ασφαλτο ...!! :-( απο αυτη την αποψη λιγο απογοητευμενος !!
Ανάρτηση τι φοράς;
Η αλήθεια είναι ότι καλύτερο για το Μ3 θεωρούν το Michelin 4S έναντι του conti 6 με μικρή διαφορά βέβαια. Και ο λόγος είναι το μαλακότερο πλαϊνό στα conti και ίσως να τρώγεται πιο γρήγορα το Continental.
Αυτά λένε στα ξένα φόρουμ και στο tire reviews.
συμφωνω με ζαχαρια..το 4s ειναι το καλυτερο λαστιχο αυτη τη στιγμη κατα το αγγλικο evo, και ενα iside story..οταν ειχαν παει οι δημοσιογραφοι ισπανια για παρουσιαση καινουργια mustang...το 5λτ με τα 450 ps...δεν σπινιαρε ουτε τη δευτερα με αυτα τα λαστιχα!!!!
αν και παντα ημουν του supersport για το 46 (πλεον δεν βγαινει σε αυτες τις διαστασεις!), τωρα μαλλον το 4s ειναι η καλυτερη επιλογη!
συμφωνω με ζαχαρια..το 4s ειναι το καλυτερο λαστιχο αυτη τη στιγμη κατα το αγγλικο evo, και ενα iside story..οταν ειχαν παει οι δημοσιογραφοι ισπανια για παρουσιαση καινουργια mustang...το 5λτ με τα 450 ps...δεν σπινιαρε ουτε τη δευτερα με αυτα τα λαστιχα!!!!
αν και παντα ημουν του supersport για το 46 (πλεον δεν βγαινει σε αυτες τις διαστασεις!), τωρα μαλλον το 4s ειναι η καλυτερη επιλογη!
Το 4S αντικαθιστα το supersport, απλα ελλαδα δεν ερχεται σε 18 (ακομη) το 4S..
Η απαντηση που πηρα απο το tyre reviews για PS4 vs PSS ειναι "PS4 better in wet but not a drivers tyre like PSS"...
Επισης απο το tyre reviews μου προτεινε το Continental Sport Contact 5P για το Μ3 σε 18 μιας και ουτε το 4S αλλα ουτε και Sport Contact 6 ειναι διαθεσιμα στη διασταση μου.
Δεν ξέρω αν μπορείς να περιμένεις αλλά η Goodyear βγάζει νέα μοντέλα τα οποία φαίνονται τούμπανο!
https://www.autoblog.gr/2018/12/17/h-goodyear-parousiazei-ta-nea-eagle-f1-supersport/
Δεν ξέρω αν μπορείς να περιμένεις αλλά η Goodyear βγάζει νέα μοντέλα τα οποία φαίνονται τούμπανο!
https://www.autoblog.gr/2018/12/17/h-goodyear-parousiazei-ta-nea-eagle-f1-supersport/
Ναι το ειδα..!! thumb
Ξέρετε τι είναι αυτά τώρα έτσι? Με το νόμο που βγήκε για τα σεμισλικ, βγάζουν τώρα όλοι ελαστικά και τα ονομάζουν ultra ultra ultra ultra high performance κλπ κλπ...σεμισλικ θα είναι ουσιαστικά!
Δεν ξέρω αν ξαναμπήκε ... αλλά
Είναι συγκριτικό μεταξύ Michelin 4, 4s κ cup 2 σε στεγνό κ βρεγμένο .
https://youtu.be/aMv64liOqIE
Προσοχή τα cup 2 , γλιστράνε στο βρεγμένο :whistle:
Δεν ξέρω αν ξαναμπήκε ... αλλά
Είναι συγκριτικό μεταξύ Michelin 4, 4s κ cup 2 σε στεγνό κ βρεγμένο .
Προσοχή τα cup 2 , γλιστράνε στο βρεγμένο :whistle:
πολυ τιμιο το 4s...επισης πολυ καλο για αρχη και το 4αρι...το cup 2 δεν πιστευω οτι η τρομακτικη διαφορα ειναι στους χρονους παρα στην αντοχη στην πιστα!
κατα καιρους εδω και αλλα σε αλλα topics εχουμε ασχοληθει με την βελτιωση της συμπεριφορας του m3 e46..αλλες αναρτησεις κτλ κτλ...θα σας παραθεσω το παρακατω βιντεο για να δειτε μονοι σας καποια πραγματα..alpina vs m vs hartge..οχι αναρτησεις και μοτερ φτιαγμενα απο τον "τακη"...αυτοκινητα που τοτε εκαναν ετοιμοπαραδοτα..πολλα λεφτα..njoy
https://www.youtube.com/watch?v=cPiiFwOaKbw
*κοιταξτε ποσο καλυτερο σε οδικη συμπεριφορα ειναι το m3...και παντα κατα την ταπεινη μ γνωμη αμα πειραζεις χαλας τον αθλητικο χαρακτηρα που τα αλλα δυο ονειρευονται!!!επισης μηπως ειναι λιγο ταβανι τα 400ps στο 46???
Θυμάμαι άρθρο γι αυτή τη Hartge. Φορούσε τον S62 της Ε39 Μ5 και για να χωρέσει σε πλάτος είχαν περάσει το κύκλωμα ψύξης λαδιού από τη μια βάση, ενώ η κολώνα του τιμονιού ήταν στριμωγμένη στα headers.
Πολύ βάρος στον μπροστινό άξονα και θηριώδης ροπή που δε βοηθούσε στο να πετύχεις καλούς χρόνους. Νομίζω και η τελική σχέση ήταν κοντή, σίγουρα πιο κοντή από της Μ5.
Εντωμεταξύ σαν μοτερ ο S62 είναι ελαφρυτερος από τον S54 λόγω μπλοκ!
Άρη που χάθηκες ρε φίλε?
Διάβασε το θρεντ στα λάδια, τα λέω επιγραμματικά...
It's good to be back!
Ρε συ, όντως είναι 30 με 35 κιλά πιο ελαφρύς...
Φέρτε S62 στο λαό!
Θυμάμαι άρθρο γι αυτή τη Hartge. Φορούσε τον S62 της Ε39 Μ5 και για να χωρέσει σε πλάτος είχαν περάσει το κύκλωμα ψύξης λαδιού από τη μια βάση, ενώ η κολώνα του τιμονιού ήταν στριμωγμένη στα headers.
Πολύ βάρος στον μπροστινό άξονα και θηριώδης ροπή που δε βοηθούσε στο να πετύχεις καλούς χρόνους. Νομίζω και η τελική σχέση ήταν κοντή, σίγουρα πιο κοντή από της Μ5.
Έτσι ακριβώς! Είχε πέσει μόντα στα χταπόδια για την κολώνα thumb
Ανάρτηση τι φοράς;
Η αλήθεια είναι ότι καλύτερο για το Μ3 θεωρούν το Michelin 4S έναντι του conti 6 με μικρή διαφορά βέβαια. Και ο λόγος είναι το μαλακότερο πλαϊνό στα conti και ίσως να τρώγεται πιο γρήγορα το Continental.
Αυτά λένε στα ξένα φόρουμ και στο tire reviews.
φοραω μαμα αναρτηση
Το δικό μας (brother & I) φοράει PSS9 με Μichelin και είναι συμπαθητικό στους καρόδρομους και με εξαιρετική πρόσφυση. 46άρι Μ3 cabrio του 2005. Για ασφάλεια βάλαμε τα πρόσθετα πιατέλα του ix, ώστε να αποφύγουμε το mushrooming στους θόλους. Σηκώθηκε και μισό εκατοστό κι έτσι δεν ξύνουμε πια τις τσίχλες απ' τον δρόμο.
Καλημέρα παιδιά!
Θα μπορούσατε να μου πείτε τι λάδια βάζουμε σε M3 e46,επίσης λάδια σασμάν για SMG και βαλβολινη διαφορικού.
Έχω διαβάσει τόσες απαντήσεις και εδώ μπερδευτεί.
Αλλού λένε Castrol αλλού amsoil
Σας υπέρ ευχαριστώ.
Λάδια μόνο 10W-60. Προσωπικά έχω δοκιμάσει τα Castrol edge, αλλά νομίζω δεν υπάρχουν πια.
Motul και Liqui Molly παρα πολυ καλά και τέλος εδώ και 5,6 χρόνια βάζω Pentosin pentosport 10-60.
Τα OEM υγρά του smg είναι επίσης pentosin.
Βαλβολινη διαφορικού την OEM με το FM booster. 1,5 λιτρο παίρνει.45481
Λάδια μόνο 10W-60. Προσωπικά έχω δοκιμάσει τα Castrol edge, αλλά νομίζω δεν υπάρχουν πια.
Motul και Liqui Molly παρα πολυ καλά και τέλος εδώ και 5,6 χρόνια βάζω Pentosin pentosport 10-60.
Τα OEM υγρά του smg είναι επίσης pentosin.
Βαλβολινη διαφορικού την OEM με το FM booster. 1,5 λιτρο παίρνει.45481
Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και την άμεση απάντηση.
Λάδια σασμάν,επίσης της bmw?
Όλα αυτά από πού μπορώ να τα προμηθευτώ,μόνο από αντιπροσωπεία?
Επίσης διάβασα,ότι Το οεμ του διαφορικου είναι ίδιο με της Castrol,απλά με άλλη ετικέτα ισχύει?
Δεν ξέρω αν είναι ίδιο με το Castrol, αν το Castrol αναφέρει το fm booster υποθέτω πως ναι. Εγώ πάντα το OEM έπαιρνα. Και για το σασμαν ότι δίνει η BMW, δεν υπάρχει κανένας λόγος για πειράματα. Για το λάδι του κινητήρα οποιοδήποτε 10-60 καλής μάρκας κάνει δουλειά, το σημαντικότερο είναι συχνές αλλαγές, μην τα λυπάσαι.
Κάποιο παιδί αν έχει λινκ για βαλβολινη και λάδι σασμάν?
Σας ευχαριστώ.