Επιστροφή στο Forum : Απορίες Μ3 Ε46
Τώρα που σας βρήκα θα σας λιώσω στις ερωτήσεις :original:
Αρχικά τι σκ@τ@ θα κάνω με το χειρόφρενο; Σφίγγω σφίγγω και δεν λεει να πιάσει σαν..χειρόφρενο! Έχει ξεχωριστά τακάκια,πρέπει να τα αλλάξω;
Μετά (μάλλον) ακούω ένα θόρυβο από τον χώρο του κινητήρα αλλά δεν φαίνεται να ακούγεται άμεσα από αυτόν. Και εξηγούμε,με ανοιχτό καπό δεν τον ακούω αλλά αν είναι στα πλάγια (πόρτες) σαν να έρχεται από κάτω. Στο συνεργείο μου είπαν ότι είναι ιδέα μου αλλά εγώ επιμένω ότι κάτι ακούω.:thumbsup:
Επίσης η μετάδοση ακούγεται.Σου λέει υπάρχω,είμαι εδώ,δώσε μου σημασία.Είναι λογικό; Σε χαμηλές ταχύτητες παραδείγματος χάρη από αλλαγή 1η-3000στρ/λ σε δευτέρα "ΓΚΟΥΠ".Υποθέτω ότι έχω να κάνω με περίπτωση <<ειδικό αυτοκίνητο-ειδικές καταστάσεις>> αλλά στο S2K που είχα δεν έκανε κιχ οπότε το παραθέτω και αυτό...
Επίσης η μετάδοση ακούγεται.Σου λέει υπάρχω,είμαι εδώ,δώσε μου σημασία.Είναι λογικό; Σε χαμηλές ταχύτητες παραδείγματος χάρη από αλλαγή 1η-3000στρ/λ σε δευτέρα "ΓΚΟΥΠ".Υποθέτω ότι έχω να κάνω με περίπτωση <<ειδικό αυτοκίνητο-ειδικές καταστάσεις>> αλλά στο S2K που είχα δεν έκανε κιχ οπότε το παραθέτω και αυτό...
Για αυτό είναι πιθανόν να φταίει η λεγόμενη μεσαία τριβή καθώς και τα σινεμπλόκ στο διαφορικό thumb Θέλει έλεγχο στο συνεργείο (και όχι μόνο οπτικό γιατί ξεγελάει ;))
για τον θόρυβο της μηχανής, λίγο δύσκολο να σου πούμε τι πορεί να είναι. αν ακούγεται πάντως απο κάτω, σίγουρα δεν είναι το τικινγκ των αρύθμιστων βαλβίδων, πράγμα που θα πρέπει να κάνεις αν δεν έχει κάνει το αμάξι και είναι φορτωμένο με κάμποσα χιλιόμετρα. ψάξε πάντως για καλό και για κακό, αν το αμάξι σου ήταν στις παρτίδες που είχαν ανάκληση για τα κουζινέτα μπιελών...ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο για θόρυβο στον χώρο της μηχανής που προέρχεται απο κάτω. αν λοιπόν ήταν σε τέτοια παρτίδα και ΔΕΝ είχε κάνει την αλλαγή, πάνε και κάντην γιατί η ζημιά θα είναι πολύ μεγάλη αν ο θόρυβος είναι όντως απο εκεί...
όσο για τον θόρυβο της μετάδοσης, θα το συνηθίσεις. ειδικά αν είναι smg το Μ3 σου, με το οποίο δεν μπορείς να ρολάρεις γλυκά την σύμπλεξη αποσύμπλεξη όπως θα έκανες με ένα χειροκίνητο σαζμάν. καλή βαλβολίνη στο διαφορικό, όχι ότι να'ναι που βάζουν οι περισσότεροι, τσεκάρισμα τα σινεμπλόκ του πίσω άξονα, και τσεκάρισμα για τυχόν ρωγμές του πατώματος. κοινός τσεκάρησε αν το πίσω μέρος του αυτοκινήτου είναι χάρβαλο, πράγμα το οποίο συμβαίνει σε πολά Μ3 Ε46 που κυκλοφορούν...
αυτά προς το παρόν, ότι άλλο θές εδώ είμαστε!!!
Δυστυχώς οι θόρυβοι στη μετάδοση είναι κάτι πολύ χαρακτηριστικό για τα Μ3. Εάν λοιπόν θες να κάνεις το Μ3 σου αθόρυβο πρέπει να αλλάξεις τα εξης:
26117841003 Μπιλιοφόρος κεντρικού άξονα
26112226527 flex disc
33172282484 το σινεμπλόκ του διαφορικού
33312283573-4, 33312283419 τα τέσσερα σινεμπλόκ της γέφυρας (κατά προτόμηση πήγαινε σε powerlfex για πιο στιβαρό αποτέλεσμα)
Θα σου μείνει μόνο το γκουπ του διαφορικού όταν κάνεις όπισθεν με μικρή ταχύτητα, όλοι οι υπόλοιποι εκνευριστικοί ήχοι θα εξαφανισθούν.
Τώρα που σας βρήκα θα σας λιώσω στις ερωτήσεις :original:
Αρχικά τι σκ@τ@ θα κάνω με το χειρόφρενο; Σφίγγω σφίγγω και δεν λεει να πιάσει σαν..χειρόφρενο! Έχει ξεχωριστά τακάκια,πρέπει να τα αλλάξω;
Μετά (μάλλον) ακούω ένα θόρυβο από τον χώρο του κινητήρα αλλά δεν φαίνεται να ακούγεται άμεσα από αυτόν. Και εξηγούμε,με ανοιχτό καπό δεν τον ακούω αλλά αν είναι στα πλάγια (πόρτες) σαν να έρχεται από κάτω. Στο συνεργείο μου είπαν ότι είναι ιδέα μου αλλά εγώ επιμένω ότι κάτι ακούω.:thumbsup:
ας τα παρουμε με την σειρα..
το χειροφρενο οτι και να κανεις δεν σφιγγει ποτε τερμα..ισχυει και για τα 36αρια και για τα 46αρια..γιατι πολυ απλα δεν εχει φτιαχτει με γνωμονα να κανεις χειροφρενα...
για το θεμα του μοτερ...καταρχην το αμαξι του ποτε ειναι??αυτα δηλαδη που σου εγραψε και ο φιλος everget..τα κουζινετα ειναι must αν πραγματι το αμαξι ειναι πριν το 2003..αλλιως ειναι στανταρ οι βαλβιδες..που θελουν ρυθμισμα..μην νομιζεις και εμενα το αμαξι εκανε πολυ βαβουρα πριν τις ρυθμισω!!!!μετα υσηχασε δραματικα!
οσαναφορα το σασμαν..ο everget με καλυψε...αν και για αρχη εγω θα αλλαζα τα λαδια του σασμαν..μπας και βελτιωθει η κατασταση παντα με τα μαμα λαδια!
δυστυχως με αυτα που περιγραφεις, εχεις πεσει στην κλασικη περιπτωση, που παιρνεις ενα m3 e46 φτηνα (χωρις φυσικα να γνωριζω ποσο εχεις παρει το αμαξι)...διοτι πολυ απλα ο προηγουμενος ιδιοκτητης μετα απο 100χιλ χιλιομετρα δεν ειχε αλλαξει τιποτα...ουτε καν καποια πραγματα που θα εκαναν την ζωη του ευκολοτερη και που δεν εχουν ιδιαιτερα σοβαρο κοστος, ειναι πολυ δυσκολο να πεσεις στον μερακλη και γνωστη!!!...φυσικα και ολα αυτα που περιγραφεις ειναι φυσικη φθορα για ενα αμαξι επιδοσεων..
υγ..το μοτερ επειγει να κοιταχτει προσεκτικα..μην το αφησεις..
Ειναι του 2005 και εχει 43000 καταρχήν.
Ευχαριστω όλα τα παιδιά για τις απαντήσεις σας!
Επι του θέματος
Everget χαιρομαι πραγματικα που ίσως υπάρχει λύση για την μετάδοση αν και με έβαλες σε έξοδα....χαχα!
Στο αμάξι ειναι η αλήθεια δεν εχει γίνει πρόσφατα ρύθμιση βάλβιδων,και ναι ακούγονται αλλα εδω δεν εμπιστεύομαι κανέναν Μα το κάνει οπότε υπομονή λίγο ακόμα.για ανακληση δεν το έχω κοιτάξει ακόμα,μια και πίστευα τα τελευταία δεν είχαν ανάγκη αλλα θα το κοιτάξω καλο και κακο αύριο κ'ολας.
Πάντως η όπισθεν δεν κάνει κανέναν θόρυβο :)
43000 χλμ και να ακούγονται λίγο δύσκολο μου κάνει..το δικό μου το είχα πάρει με 62000 και δεν ακουγόταν τίποτε και όταν ανοίξαμε για τσεκάρισμα δεν ήθελε καμιά..
Ειναι του 2005 και εχει 43000 καταρχήν.
Από 06/2003 τα Μ3 έχουν το νέο ανταλλακτικό κουζινέτων στροφάλου, οπότε λογικά είσαι οκ. Αν και με ένα τηλ σε επίσημο έμπορο μπορούν άμεσα να σου που αν το vin σου είναι για κάποια ανάκληση.
43000 χλμ και να ακούγονται λίγο δύσκολο μου κάνει..το δικό μου το είχα πάρει με 62000 και δεν ακουγόταν τίποτε και όταν ανοίξαμε για τσεκάρισμα δεν ήθελε καμιά..
Εξαρτάται και την χρήση που τρώει ρε τρελε...αν κρίνω απο την γενική εικόνα του αυτοκινήτου σου, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το πρόσεχε τραγικα πολυ...
Στο s2k έκανα ρύθμιση κάθε 15000,οπότε λογικό μου φαίνεται να ακούγονται :D
Εξαρτάται και την χρήση που τρώει ρε τρελε...αν κρίνω απο την γενική εικόνα του αυτοκινήτου σου, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το πρόσεχε τραγικα πολυ...
σωστά.. παίζει πολύ και το συνεχές στροφάρισμα όπως στα μηχανάκια..thumb
m-power_01
23-04-12, 19:48
Στο αμάξι ειναι η αλήθεια δεν εχει γίνει πρόσφατα ρύθμιση βάλβιδων,και ναι ακούγονται αλλα εδω δεν εμπιστεύομαι κανέναν Μα το κάνει οπότε υπομονή λίγο ακόμα.
Σόρρυ κιόλας... αλλά υπάρχουν 1.000.000 Μ3 46αρια, κυκολοφορούν εδώ και 10 χρόνια, υπάρχουν 100 συνεργεία BMW και άλλες τόσες αντιπροσωπείες και εσυ δεν εμπιστεύεσαι κανέναν ?
Εντάξει είπαμε το Μ3 δεν θέλει κατσαβίδι και 13αρι όπως έλεγε και ενας φίλος μας, αλλά το TIS περιγράφει την διαδικασία σαν να απευθύνεται σε χαζούς. Δεν είναι και αστροφυσική πια...
Σόρρυ κιόλας... αλλά υπάρχουν 1.000.000 Μ3 46αρια, κυκολοφορούν εδώ και 10 χρόνια, υπάρχουν 100 συνεργεία BMW και άλλες τόσες αντιπροσωπείες και εσυ δεν εμπιστεύεσαι κανέναν ?
Εντάξει είπαμε το Μ3 δεν θέλει κατσαβίδι και 13αρι όπως έλεγε και ενας φίλος μας, αλλά το TIS περιγράφει την διαδικασία σαν να απευθύνεται σε χαζούς. Δεν είναι και αστροφυσική πια...
Δεν μένω Ελλάδα,μένω Ρουμανία και ούτε καν στο Βουκουρέστι που είναι πρωτεύουσα οπότε όχι δεν εμπιστεύομαι κανέναν. Και δεν είναι θέμα ικανότητας του μηχανικού...
Ταλαιπωρία,πίστεψέ με....
m-power_01
24-04-12, 03:35
Δεν μένω Ελλάδα,μένω Ρουμανία και ούτε καν στο Βουκουρέστι που είναι πρωτεύουσα οπότε όχι δεν εμπιστεύομαι κανέναν. Και δεν είναι θέμα ικανότητας του μηχανικού...
Ταλαιπωρία,πίστεψέ με....
Σορρυ αδερφέ γράψε λάθος.
Αν κάνεις πάντως καμιά εξόρμηση προς Θεσσαλονίκη , υπάρχουν μάστορες!
Κλαιν,σιγά,τι συγνώμη ;)
Και ναι,εχει μαστόρια η Θεσσαλονίκη, μακάρι να μου σωθεί η ευκαιρία να σταματήσω οπως πάω για Γιάννενα :)
φιλε stradale περα απο αυτα που ειπες..εγω για να εχω ενα πραγματικα καλο αμαξι και το κεφαλι μου υσηχο, καθως εχεις ενα αμαξι επιδοσεων...θα τσεκαρα και τα εξης..
1) η αναρτηση-ακρα σε τι κατασταση βρισκονται καθως και ολα τα σινεμπλοκ ελεγχο..
2) το πισω πατωμα αν εχει ανοιξει η οχι..
Το πάτωμα το τσεκαρα για τυχόν τρακαρισματα κτλ,σε έναν τέτοιο έλεγχο φαίνεται ή όχι αυτη η ζημιά στο υπό πλαίσιο;
ΔημήτρηςΜ3
24-04-12, 15:15
Ο θόρυβος που λες όταν ανοίγεις την πόρτα
Είναι vanos σαν αλυσίδα ακούγεται !
Κανε ένα έλεγχο όπως είπε ο Θωμάς βαλβίδες
Και στεγανότητα του vanos αλαζουν τα φίλτρα
Και η πλακέτα
Αυτο με το vanos και την πλακέτα δεν το έπιασα έιναι η αλήθεια...
Τσεκαρα την ανακληση σήμερα,δεν εχει γίνει και δεν προβλέπει για το πλαίσιο αλλα θα μου την περάσει οπότε πάω για αλλαγή μετάλλων. Η μαλακια ειναι ότι πριν λίγο καιρο Άλλαξα λάδια... πανε τζάμπα :)
Μια χαρα...χεστα τα λάδια, θα δεις απο κάτω σε τη κατάσταση είναι το μοτέρ σου, μεγάλη υπόθεση.
Χωρια που η αλλαγη τους είναι και καλο για την ακόμα μεγαλύτερη ζωή του κινητήρα. Go for it...
Mε 43,000km και χωρίς να το χρειάζεται το αμάξι πας για μέταλλα? Να πω πως είχες 100,000+ ναι να το κάνεις προληπτικά, αλλά τώρα το θεωρώ υπερβολή!
Ένας έμπειρος και καλός μηχανικός θα σου πει τι είναι ο ήχος που ακούς...δε χρειάζεται να προτρέξεις και να αλλάξεις κουζινέτα...
άμα του το περνάνε και γίνεται δωρεάν, γιατί να μην το κάνει ρε νάσο???δεν είναι και τόσο τραγική η διαδικασία.
βέβαια έχεις απόλυτο δίκιο για τα χιλιόμετρα, αλλά δεν ξέρουμε τι χρήση είχε το αμάξι απο τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του, όπως επίσεις για το αν τα χιλιόμετρα είναι τα πραγματικά. 43κ για αμάξι εφταετίας πάντως μου φαίνονται πολύ λίγα. 6κ το χρόνο, είναι τραγικά πολύ λίγα για ένα αμάξι, άσχετα που υπάρχει γνωστός μας με λιγότερα και ίδιας χρονολογίας αυτοκίνητο.
Πάω με την λογική ότι είναι τζάμπα,οπότε τι έχω να χάσω;Έτσι το σκέφτομαι.
Το αμάξι όντως έχει τόσα χιλιόμετρα,ήταν ακίνητο πολλά χρόνια.Το πήρα από μια υπηρεσία δημοσίου που κάνει κατασχέσεις λόγο χρεών στην εφορία για να καταλάβεις και το 2009 που το κατέσχεσαν είχε 41000χλμ το είδα σε επίσημο έγγραφο οπότε θέμα χιλιομέτρων δεν τίθεται.
ωραίος, και απο την στιγμή που γίνεται τζάμπα, η γνώμη μου είναι να το κάνεις...και εγώ όταν άνοιξα, δεν χρειαζόταν να αλλαχτούν.
βλέπεις όμως σε τι κατάσταση είναι το μοτέρ σου, και νομίζω ότι αυτό μετράει πολύ. εγώ για αυτή την εργασία είχα πληρώσει κάτι παραπάνω απο 400 ευρά.
STREETRACING
25-04-12, 07:32
Εγω προσωπικά αν όντως έχει τόσο λίγα χλμ,αν όντως φοράει ήδη τα καλα κουζινετα δεν βρίσκω κάποιο λόγο να το ανοιγα.
Και ας ήταν τζάμπα.
Άσχετο,αυτο που βάζουν στην BMW το κλειδι σου σε ένα μηχανηματακι star treck και τα βλέπουν όλα πολύ μπροστά...
steliosm46
25-04-12, 14:00
Δηλαδή πως θα γινει τζάμπα εφόσον λες οτι με βάση τον αριρθμό του δεν τίθεται θέμα αλλαγής μετάλλων?
Στην αντιπροσωπεία για να στο κάνουν τζάμπα πρέπει να είναι μέσα στις ημερομηνίες που πρέπει για την ανάκληση..σωστα?
Δηλαδή πως θα γινει τζάμπα εφόσον λες οτι με βάση τον αριρθμό του δεν τίθεται θέμα αλλαγής μετάλλων?
Στην αντιπροσωπεία για να στο κάνουν τζάμπα πρέπει να είναι μέσα στις ημερομηνίες που πρέπει για την ανάκληση..σωστα?
Tζάμπα????:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Να ετοιμάζει το 600αράκι ο φίλος μας....
Όχι ρε παιδιά 1000 τα 100 δεν πληρώνω.η οδηγία της BMW λέει ότι πέρα απο τον αριθμό πλαισίου μπορεί να γίνει και στα υπόλοιπα "if necessary" ;)
steliosm46
26-04-12, 13:24
Όχι ρε παιδιά 1000 τα 100 δεν πληρώνω.η οδηγία της BMW λέει ότι πέρα απο τον αριθμό πλαισίου μπορεί να γίνει και στα υπόλοιπα "if necessary" ;)
αυτό λέω φίλος..το "if necessary" τι είναι για την αντιπροσωπεία πιστεύεις? οι ημερομηνιες παραγωγής που είχαν πρόβλημα..
εφόσον εσύ απο οτι λες δεν είναι μέσα στις ημερομηνίες πως νομίζεις οτι μπορεί να στο κάνει τζάμπα? αυτοί βλέπουν τις ημερομηνίες και σου λέει κατευθείαν αν είναι μέσα σε αυτές της ανάκλησης και αν έχει γίνει παρόλα αυτά απο τον προηγούμενο ιδιοκτήτη κλπ.. και αν δεν έχει γίνει τότε και μόνο πιστεύω οτι θα στο βάλουν στην ράμπα.. Γιαυτο λέω εάν είναι 2005 όπως λες εγω νομίζω δεν υπάρχει περίπτωση να στο κάνουν τζάμπα..
πήγες σε επίσημο το έλεγξες και σου είπε οτι στο κάνουν τζάμπα ή έτσι υπολογίζεις απο μόνος σου?
Κάτσε να στο διηγηθώ από την αρχή να μην γίνουν παρεξηγήσεις.
Πήγα αντιπροσωπία να πάρω λάδια και λέω ας ρωτήσω και για την ανάκληση.Μου λέει δώσε μου το κλειδί ή τον αριθμό πλαισίου.Του δίνω το κλειδί και το βάζει σε μια βάση σαν να βγήκε από το star treck και μου λέει με βάση πλαισίου δεν προβλέπεται αλλά θα μου έρθεις την Δευτέρα στις 8 να δούμε το αμάξι και χρειάζεται θα σου την περάσουμε και εσένα.Ολα αυτά ΔΩΡΕΆΝ.GRATIS που λένε και εδώ :th_Laie_67-1:
https://www.youtube.com/watch?v=g1EfpRzd5QA&feature=related"]https://www.youtube.com/watch?v=g1EfpRzd5QA&feature=related
Ποσά λίτρα ρεζερβουάρ έχουμε;μέχρι στιγμής εχω βρει 3 διαφορετικά νούμερα.στην άδεια πάντως λέει 68 αλλα πολλα μου ακούγονται
55 λίτρα έχουμε;σαβαρα μιλάς;μαζί με την ρεζερβα;
Ποσά λίτρα ρεζερβουάρ έχουμε;μέχρι στιγμής εχω βρει 3 διαφορετικά νούμερα.στην άδεια πάντως λέει 68 αλλα πολλα μου ακούγονται
63 lt
m-power_01
29-05-12, 00:19
55+8= 63
Thanks!αν μου βάλουν καμία 70ρα λίτρα σε βενζινάδικο να ξέρω :)
Έχουμε φακό στο ντουλαπάκι;Γιατί εμένα δεν έχει.
Αν ναι ξέρει κάποιος τον κωδικό του ανταλλακτικού;Εχω οργώσει το νετ αλλά δεν τον βρίσκω...
Μαλλον κατέληξα κάπου,αυτό είναι;Που τοποθετείται;
https://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Coupe/Europe/M3-S54/LHD/N/2000/december/browse/lighting/various_lamps_spare_bulbs_box/#63 31 8 377 861
giannis_compact
03-06-12, 22:05
Μαλλον κατέληξα κάπου,αυτό είναι;Που τοποθετείται;
https://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Coupe/Europe/M3-S54/LHD/N/2000/december/browse/lighting/various_lamps_spare_bulbs_box/#63 31 8 377 861
Ο κωδικος ειναι ο 63 31 8 377 861 και χρειαζεται και η βαση με κωδικο 61 13 8 352 336 και μπαινει στην αριστερη μερια απο το ντουλαπακι, εχει ενα καπακι (εχει ετοιμη αναμονη για ρευμα) και κουμοωνει εκει, ειναι επαναφορτιζομενος thumb
Ευχαριστω!πολυ μορτικο απο πλευρά BMW ;)
Και κατι άλλο,οι μαμά δίσκοι φρενων ειναι τρυπιτοι;
steliosm46
08-06-12, 19:41
Ευχαριστω!πολυ μορτικο απο πλευρά BMW ;)
Και κατι άλλο,οι μαμά δίσκοι φρενων ειναι τρυπιτοι;
yeah..
Ωραίοι,τους χαζευα σήμερα. Απλα ήθελα να το σιγουρεψω :)
Πήγα αντιπροσωπεία σήμερα και μου είπαν 58 ευρώ για αλλαγή λαδιού στα διαφορικό.
38 κάνει το λάδι 1,5 λίτρα παίρνει (όπως μου είπαν).
Λίγο φτηνό δεν είναι;Σίγουρα θα μου βάλουν το σωστό;
Επίσης, αυτό το λάδι δεν κάνει; Από το λίγο ξεσκόνισμα που έκανα δεν έχει καμια ουσιαστική διαφορά από το λάδι που δίνει η εταιρία.
https://www.opieoils.co.uk/p-736-castrol-syntrax-limited-slip-75w-140-formerly-saf-xj-75w-140.aspx
Επίσης, αυτό το λάδι δεν κάνει; Από το λίγο ξεσκόνισμα που έκανα δεν έχει καμια ουσιαστική διαφορά από το λάδι που δίνει η εταιρία.
https://www.opieoils.co.uk/p-736-castrol-syntrax-limited-slip-75w-140-formerly-saf-xj-75w-140.aspx
βαλβολίνη διαφορικού μόνο αυτήν.
εδώ ελλάδα τα τρία μπουκαλάκια κάνουν περίπου 100 ευρώ. είναι ακριβή, αλλά είναι μακράν ότι καλύτερο για το διαφορικό μας.
Ερώτηση κάπως off αλλά είναι απορία...κάθε πόσα χλμ θέλουν αλλαγή οι βαλβολίνες?
σε όλα τα αυτοκίνητα στα ίδια χλμ χρειάζεται? Δλδ πιστεύω ότι σε ένα Μ3 χρειάζεται πιο γρήγορα από ότι σε ένα 316, 320 κτλπ...
κάθε 30 περίπου είναι το ιδανικό, δλδ μια φορά το χρόνο περίπου για κάποιον που κάνει χιλιόμετρα.
αα δλδ πλησιάζει η ώρα μου...22 γράφει το κοντέρ...thumb
για e92 320 Καμία πρόταση υπάρχει?:thanks:
βαλβολίνη διαφορικού μόνο αυτήν.
εδώ ελλάδα τα τρία μπουκαλάκια κάνουν περίπου 100 ευρώ. είναι ακριβή, αλλά είναι μακράν ότι καλύτερο για το διαφορικό μας.
Μάλιστα,μεγάλη διάφορα στην τιμη,κατι βρωμάει...θα δω τα μπουκαλακια όταν το αλλάζουν.αλλα αντιπρόσωπια ειναι,τι στο καλο...
Μάλιστα,μεγάλη διάφορα στην τιμη,κατι βρωμάει...θα δω τα μπουκαλακια όταν το αλλάζουν.αλλα αντιπρόσωπια ειναι,τι στο καλο...
αυτή που θα σου βάλουν είναι μάλον του τενεκέ που δίνει η πεμβέ, και είναι για μπλοκέ, και σαφώς κάνει και για το διαφορικό του Μ3. απλά δεν έχει το fm booster που είναι το ενυσχιτικό της βαλβολίνης, γι'αυτό και η διαφορά τιμής...
μπορείς να βάλεις και την άλλη, αλλά μόνο με αυτήν μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ύσηχο για την διαφορικάρα του Μ3.
εγώ προτείνω να πληρώσεις κάτι παραπάνω, και να βάλεις την καλή...
Παλικάρια μου,
Παρατήρησα ότι μερικές φορές,αν κινουμαι σε κίνηση (1-2 το πολυ μέχρι 3000 στρ/λ) και μετα σβήσω το αμάξι χωρίς να ρωλαρω μόλις το σβήσω ακούγεται ένας θορυβος για δεκατα του δευτερολέπτου σαν γκρ-γκρ-γκρ. Ειναι φυσιολογικό; Επαναλαμβάνω σπάνια γινεται και το παρατήρησα μόνο μετα απο κίνηση.
Vasilis M3
24-08-12, 11:40
Φίλε μου πρόσεξα ότι τα πίσω φώτα της μπέμπας σου είναι τα προ-facelift...
Είσαι σίγουρος ότι το αμάξι είναι του 2005?:think:
Το 2005 έγινε η πράξη ακινησίας, το αμάξι είναι του 2003. Είναι νομικά,είναι και σε ξένη γλώσσα, μπερδευτικα ο καημένος...χαχα!
Φίλε μου πρόσεξα ότι τα πίσω φώτα της μπέμπας σου είναι τα προ-facelift...
Είσαι σίγουρος ότι το αμάξι είναι του 2005?:think:
Το διευκρινίζει σε άλλο θέμα ότι το αμάξι είναι του 2003
thumb
Vasilis M3
24-08-12, 11:55
Α γιατί σε προηγούμενη σελίδα είπε πως ήταν του 2005thumb
Α γιατί σε προηγούμενη σελίδα είπε πως ήταν του 2005thumb
Εκτιμώ το ενδιαφέρον σας αλλά τουλάχιστον σε αυτο το θέμα δεν με...επιασαν κοτσο. Η μπροστά μπάρα έλειπε και δεν είχε μια τρύπα στο ταμπλό εκεί που ήταν το navi με κάτι κατσαβιδιές, κάποιος από το crew εκεί μάλλον τα σήκωσε...
Vasilis M3
24-08-12, 15:56
Δεν το είπα για να σε θείξω-προσβάλω...απλά μου φάνηκε παράξενο...
Φιλικά Βασίλης:original:
Κανένα πρόβλημα ρε συ,τι να με προσβάλεις, σιγά τι είπες! :D
σ'αυτην την περιπτωση βλλεπω κλασικο φαγωμα δισκο -πλατω (και να εκδηλωνετε ολο και πιο πολλυ με την παροδο σε ολες τις ταχυτητες) αλλα στις αλλες 2 πιο πανω περιπτωσεις Idont Know:original: μπορει να'ναι 1000/2
Ποιος μπορει να μου πει λιγο κοστη συντηρησης για Ε46 Μ3 smg;
Ασφαλεια, τελη, καταναλωση, συντηρηση κλπ;
Στα 80Κ κμ τι σερβις χρειαζεται; Κοστος;
Τι προσεχω σε Μ3 του '03; Το smg τι συντηρηση εχει;
Μου'χουν μπει κατι ιδεες...
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
Ποιος μπορει να μου πει λιγο κοστη συντηρησης για Ε46 Μ3 smg;
Ασφαλεια, τελη, καταναλωση, συντηρηση κλπ;
Στα 80Κ κμ τι σερβις χρειαζεται; Κοστος;
Τι προσεχω σε Μ3 του '03; Το smg τι συντηρηση εχει;
Μου'χουν μπει κατι ιδεες...
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
για ασφαλεια τον χρονο
να υπολογιζεισ γυρω στα 700ευρω οχι μεικτη
τελη 1100ευρω καταναλωση απο 10.6 κ αναλογα το ποδι σου ποιο πανω.συντηρηση¨αλλαγη λαδιων 80ευρω με το φιλτρο 100ευρω μπουζι 110ευρω.το 2003 ειναι απο ανακληση θετικο αυτο,γενικα βλεπεισ συμπιεση κυλινδρων τον μαφ ελεγχο τα μπεκ ,το πατωμα πισω αν εχει ανοιξει,ελπιζω να βοηθησα αν ξεχναω κατι ασ με συμπληρωσει καποιοσ.
Τελη 1100, ασφαλεια εγω που κατηργησα τη μικτη ειναι στα 400 το εξαμηνο, και με μικτο κυκλο εχεις 370 χιλιομετρα στο ρεζερβουαρ. 550 για ταξιδι.
Συντηρηση πολυ λογικα πραγματα. Καθε 7000 λαδια και φιλτρο, ενω η τριτη αλλαγη παει με φιλτρο βενζινης μπουζι, βαλβολινες διαφορικου.
Στα 40.000 θα αλλαξεις και βαλβολινες σαζμαν μαζι με ολα τα υπολοιπα και εισαι οκ. Τα ιδια και στα 80.000 ενοειτε, με κοστος στο πεντακοσαρικο.
Ζημιες στο smg, θα σε κανουν να ριξεις τρελο βρυσιδι. Εγω το εχω δηλωσει. Ετσι και μου κανει αλλη μαγκια, το ξηλωνω και βαζω χειροκινητο. Ετσι και αλλιως παλι θα τον ραβω τον κρητικο.
Το πατωμα δεν λεει τπτ. Αν εχει ανοιξει, απλα να τσεκαρει αν εχει γινει σωστη δουλεια.
Τελη 1100, ασφαλεια εγω που κατηργησα τη μικτη ειναι στα 400 το εξαμηνο, και με μικτο κυκλο εχεις 370 χιλιομετρα στο ρεζερβουαρ. 550 για ταξιδι.
Συντηρηση πολυ λογικα πραγματα. Καθε 7000 λαδια και φιλτρο, ενω η τριτη αλλαγη παει με φιλτρο βενζινης μπουζι, βαλβολινες διαφορικου.
Στα 40.000 θα αλλαξεις και βαλβολινες σαζμαν μαζι με ολα τα υπολοιπα και εισαι οκ. Τα ιδια και στα 80.000 ενοειτε, με κοστος στο πεντακοσαρικο.
Ζημιες στο smg, θα σε κανουν να ριξεις τρελο βρυσιδι. Εγω το εχω δηλωσει. Ετσι και μου κανει αλλη μαγκια, το ξηλωνω και βαζω χειροκινητο. Ετσι και αλλιως παλι θα τον ραβω τον κρητικο.
Μάλιστα. :original:
Ασφάλεια ίδια πληρώνω, κατανάλωση τα ίδια βλέπω μόνο τα τέλη είναι λίγο αυξημένα, αλλά οκ. Τα σέρβις πάνω-κάτω επίσης τα ίδια.
Το μόνο που με προβληματίζει είναι κάτι ζημιές στο πάτωμα που έχω ακούσει και αυτό που λες για το smg...τι μπορεί να κάτσει και πόσο μπορεί να πονέσει?
Απ'την άλλη...αξίζει να δώσω ρε γμτ ένα 2λτ Ε90, πιο σύγχρονο, 4θυρο με 40Κ κμ για ένα Ε46, πιο παλιό, με τα διπλάσια χιλιόμετρα (αυτό ειδικά)? Ναι ΟΚ, είναι Μ3..i know.
Τι ήθελα και μπήκα στο car.gr...μάτι δε θα κλείσω...
Το πατωμα δεν λεει τπτ. Ακομα και αν ειναι αθικτο που λεει ο λογος, μπορει να ανοιξει σε σενα.
Οποτε βγαλτο απο το μυαλο σου αν σκεφτεσαι να παρεις, μιας και ειναι κουσουρι της σειρας. Ακομα και αν ειναι γαζωμενο το αμαξι, εγω θα το προτιμουσα αν ηξερα οτι εγινε σωστη δουλεια.
Για το σαζμαν, δυο πραγματα μονο. Αισθητηρας αναγνωρισης ταχυτητας...650 ευρα + τοποθετηση.
Αντλεια...2000 ευρα.
Για ελεγχο κοιτας.
Ποτενσιομετρο
Βολταζ μαφ
πατωμα
Συμπιεση.
Αν το παρεις, κανεις κατευθειαν το μεγαλο σερβις και μια ρυθμιση βαλβιδων και εισαι οκ.
Φυσικα φρενα, αναρτησεις, λαστιχα κτλ τα τσεκαρεις ολα, γιατι ο τραχανας απλωνεται πολυ αν ειναι παρατημενα.
Τωρα αν αξιζει η οχι, εσυ θα το κρινεις. Εγω παντως δεν το σκεφτομαι καν.
Μάλιστα. :original:
Ασφάλεια ίδια πληρώνω, κατανάλωση τα ίδια βλέπω μόνο τα τέλη είναι λίγο αυξημένα, αλλά οκ. Τα σέρβις πάνω-κάτω επίσης τα ίδια.
Το μόνο που με προβληματίζει είναι κάτι ζημιές στο πάτωμα που έχω ακούσει και αυτό που λες για το smg...τι μπορεί να κάτσει και πόσο μπορεί να πονέσει?
Απ'την άλλη...αξίζει να δώσω ρε γμτ ένα 2λτ Ε90, πιο σύγχρονο, 4θυρο με 40Κ κμ για ένα Ε46, πιο παλιό, με τα διπλάσια χιλιόμετρα (αυτό ειδικά)? Ναι ΟΚ, είναι Μ3..i know.
Τι ήθελα και μπήκα στο car.gr...μάτι δε θα κλείσω...
Tο πάτωμα άν είναι ξεσκισμένο το αυτοκίνητο και με χαλασμένα συνεμπλοκ γέφυρας πολλές φορές σχίζεται.
Βέβαια, επισκευάζεται.
Μπορείς να κάνεις την διόρθωση που έβγαλε η BMW και μετά θα είναι οκ (βλέπε εδώ https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=13277).
Τα SMG γενικά δεν έχουν πρόβλημα και δουλεύουν πολύ καλά τον συμπλέκτη.
Ο Θωμάς που είχε πρόβλημα είναι επειδή το έχει κάνει ταξί. Έτσι βγάζει ένα χαρτζιλίκι τα βράδια για τα αναλώσιμα της πίστας :original:
Για εμένα, αξίζει.
Το Ε90 δεν είναι τόσο πιο προηγμένο (κάτι μπιχλιμπίδια του στυλ, ηλεκτρικό κλείδωμα του τιμονιού, τα φώτα σβήνουν αυτόματα όταν το κλειδώνεις κτλ).
Κάτι ουσιαστικό για εμένα δεν έχει. Εντάξει μερικοί θα πουν ότι η ανάρτηση του Ε90 είναι έτη φωτός μπροστά.
Σιγά την ανάρτηση πια ! Ίδια σχεδίαση με Μερτσέντες 190 έχει, που είναι η πρωτοπορεία ?
Πάντως κάνε μια δοκιμή το Μ3 αυτό και θα δεις γιατί αξίζει παρ'όλο που είναι "παλιό".
Για εμένα το Μ3 Ε46 αγγίζει την τελειότητα.
Γιατί ?
Γιατί είναι λογικό αυτοκίνητο και όχι υπερβολικό.
Η ιπποδύναμή και το βάρος του είναι λογικά, για σπορ οδήγηση.
Δεν καίει λάστιχα, δεν καίει ένα σκασμό βενζίνη κτλ.
Οτιδήποτε με 400-500-600 άλογα απλά δεν τα χρειάζεσαι, δεν τα αξιοποιείς και συνήθως καις ελαστικά.
Τα 343 είναι χρυσή τομή. Το πλαίσιο και η ανάρτηση άψογα. Ένα τέλειο αυτοκίνητο για εμένα.
Ρώτα και το Χρήστο που έρχετε από τη σχολή της Honda να σου πει απόψεις γιατί μπορεί κανείς να πει εμείς είμαστε βαμμένοι μπεμδεδάκηδες και τα βλέπουμε όλα άσπρα-μπλε.
Αν το παρεις, κανεις κατευθειαν το μεγαλο σερβις και μια ρυθμιση βαλβιδων και εισαι οκ.
Λάστιχα λέει έχει ολοκαίνουρια. Πόσο να υπολογίσω για το μεγάλο service?
@Αλεξ, η ανάρτηση του Ε90 είναι όντως αλλού, αλλα δεν έχει καμία σημασία γιατι στη προκειμένη περίπτωση μιλάμε για Μ3. Το μόνο που με προβλημάτισε είναι ότι αυτός έχει βάλει ρυθμιζομενη. Θα προτιμούσα τη μαμά, εκτός αν είναι καμία γαματη.
Θα τη πάω βόλτα και θα δω.
Απ´την άλλη λέω...μήπως να κάτσω στ´αυγά μου και να μη μπλέκω με 3λτ έτσι όπως είναι τα πράγματα?
Δύσκολη προβλέπεται η νύχτα...
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
Εάν το αυτοκίνητό σου είναι καλό και είσαι ευχαριστημένος από αυτό και την απόδοσή του μην μπαίνεις στον πειρασμό.
Θεωρώ πως δεν υπάρχει μεταχειρισμένο επιδόσεων που να μην θέλει τα μαζέματά του για να γίνει πένα (εκτός κι αν ψωνίσεις από κανέναν ψείρα από εδώ μέσα:th_Laie_67-1:). Και όταν μιλάμε για Μ3 Ε46 πίστεψέ με πρόκειται για ένα αμάξι που για να "πηγαίνει" όπως το έχει σχεδιάσει η BMW να πηγαίνει πρέπει τα όλα του να είναι τέλεια και καλοσυντηρημένα. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο δραματικό μπορεί να είναι στην οδήγηση ένα κακοσυντηρημένο Μ3...αλλά στον αντίποδα πόσο υπέροχο είναι ένα διατηρημένο στην πένα.
Γενικά για αυτοκίνητο 343 ίππων δεν βγάζει προβλήματα και έχει νορμάλ συντήρηση...απλά μην περιμένεις συντήρηση μεσαίου οικογενειακού...
Κανα 700 αρι μαζι με τις βαλβιδες. Αλλα μιλαμε για αλλαγη στα παντα.
Λαδια, ξυδια, φιλτρα, μπουζι, βαλβολινες.
Η μαμα αναρτηση του Μ3 δεν ειναι σαν του csl. Τπτ το σπουδαιο δλδ, οποτε καλυτερα αν εχει και μια καλη αναρτησουλα το αμαξι.
Για το τριλιτρο, αν το σηκωνει η δηλωση σου μια χαρα εισαι. Αν δεν, κανε εναν υπολογισμο για να δεις τι προστιμο θα πληρωσεις για την υπερβαση και δες αν αξιζει.
Μεχρι εδω παντως εισαι 500 ευρω το χρονο πανω, για ενα οχημα παλαιοτερο μεν, κατα πολυ ανωτερο δε.
Δικο σου το μαχαιρι, δικη σου και η πιτα.
@theomelef νορμάλ μου ακούγονται όλα. Θέμα συντήρησης δεν έχω έτσι όπως μου τα παρουσιάσατε ούτε τεκμηριου, το κάλυπτω.
Το μόνο που θα με ζορίσει είναι καμία χοντρή ζημιά της τάξεως των 2-3Κ. Αλλα αυτο δε μπορει να το γνωρίζει κανείς και μπορει να βγει και στο δικο μου πχ.
Επίσης με προβληματίζει και όλο το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που ζούμε...
Εάν το αυτοκίνητό σου είναι καλό και είσαι ευχαριστημένος από αυτό και την απόδοσή του μην μπαίνεις στον πειρασμό.
Γιαυτο προβληματίζομαι γιατι είμαι απολύτως ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο μου.
Πολυ σωστό το πόστ σου.
Το Μ3 που κοιτάζω είναι αυτο: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2713759/
Νομίζω ότι ανταλλαγή με το δικο μου χωρίς διαφορά είναι καλο deal γιατι τα 20Κ που λέει δε τα πιάνει με τη καμία.
Νομίζω ότι ανταλλαγή με το δικο μου χωρίς διαφορά είναι καλο deal γιατι τα 20Κ που λέει δε τα πιάνει με τη καμία.
Άν είναι οκ αυτοκίνητο και στο ανταλλάσει με το δικό σου, πάρ'το αμέσως !
Δεν καταλαβαίνω γιατί το λέει Individual....δε βλέπω κάτι Individual πάνω του... το χρώμα είναι το steel gray της βασικής παλέτας πριν το facelift.
Kατά τα άλλα οπτικά φαίνεται καλό και ακαγκούρευτο...
Σε αυτό το εύρος τιμής καλύτερα να πάρεις facelift, και ειδικότερα παραγωγής 06/2003 και μετά που έχουν τα νέα μέταλλα...
Το χρώμα μου είπε είναι individual.
'03 είναι παραγωγη. Τα μέταλλα ποτε έφτιαξαν?
από τα μέσα του 2003 περίπου(ίσως και λιιγο ποιο νωρίς).. πάντως αν έχει κάνει ανάκληση η είναι από αυτή την ημερομηνία και μετά ΔΕΝ έχει άλλο θέμα με τα μέταλλα..thumb
Το χρώμα μου είπε είναι individual.
'03 είναι παραγωγη. Τα μέταλλα ποτε έφτιαξαν?
Όπως είπε και ο Γιώργος εάν έχει κάνει ανάκλιση είσαι οκ. Πάντως όπως έγραψα προηγουμένως από 06/2003 τα Μ3 είχαν το νέο ανταλλακτικό στα μέταλλα.
steliosm46
29-08-12, 00:12
Το συγκεκριμένο πάντως δεν είναι facelift οπότε το ποιο σίγουρο είναι να είναι μέσα στις ημερομηνίες της ανάκλησης..Αν την έχει κάνει σε εξουσιοδοτημένο είσαι οκ..θα φανεί όταν το πάς για έλεγχο..
τα έχεις τσεκάρει αυτά? Πως ξέρεις ότι είναι 2003? είδες αριθμό πλαισίου? αν όχι πάρε τα τελευταία 7 ψηφία και μπες στο real-oem να τσεκάρεις τι έτος κατασκευής είναι το αυτοκίνητο..
(εκτός κι αν ψωνίσεις από κανέναν ψείρα από εδώ μέσα
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=12630
Το συγκεκριμένο πάντως δεν είναι facelift οπότε το ποιο σίγουρο είναι να είναι μέσα στις ημερομηνίες της ανάκλησης..Αν την έχει κάνει σε εξουσιοδοτημένο είσαι οκ..θα φανεί όταν το πάς για έλεγχο..
τα έχεις τσεκάρει αυτά? Πως ξέρεις ότι είναι 2003? είδες αριθμό πλαισίου? αν όχι πάρε τα τελευταία 7 ψηφία και μπες στο real-oem να τσεκάρεις τι έτος κατασκευής είναι το αυτοκίνητο..
Τον ρώτησα και μου είπε ότι δεν ήταν μέσα στην ανάκληση.
Ακόμα δεν έχω δει το αυτοκίνητο από κοντά, σήμερα αν είναι θα το δω και το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να σημειώσω το VIN.
Το καλύτερο VIN decoder που έχω βρει είναι αυτό που σου βγάζει και εξοπλισμό:
https://bmwvin.com/
:thumbsup:
Νομιζω υπηρχαν αρκετα αυτοκινητα που ενω το ετος κατασκευης ηταν πριν το 2003 δεν ηταν στην ανακλιση..Προσωπικα παντως αν ισχυε αυτο για το αυτοκινητο μου, θα αλλαζα τα μεταλλα ουτως η αλλος..δεν κοστιζει πολυ και εχεις και το κεφαλι σου ησυχο.
ρε με αυτό το κόλλημα με τα μέταλα.
καταρχήν αν είχε θέμα το αμάξι με τα μέταλα του, θα είχε κάνει κράου ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ μόλις την ακούγανε.
απο την άλλη, θες να είσαι 100% σίγουρος, 4 κατοστάρικα κάνει όλη η διαδικασία. βάλε και τα άλλα 700 για μια κομπλέ συντήρηση, λίγο παζαράκι και τα κλείνεις όλα στα 900.
αμάν πια με τους μύθους του Μ3.
το πιο ωραίο είναι καμμιά φορά που πετυχαίνω συζητήσεις άσχετων για το συγκεκριμένο αμάξι...το τι λέει ο άσχετος κόσμος δεν λέγεται.
το δικό μου έχει 188.000 χιλιόμετρα και ακόμα κεντάει μια χαρά πάντως. και το λέω αυτό για την άλλη την ιστορία, ότι μετά τα 100.000, ο s54 ανοίγει σαν μαρούλι.
όλα είναι π@@τσες. να το προσέχεις θέλει, και δεν μασάει απο τπτ. σωστό ζέσταμα, λαδάκια, και γ@μ@ του την μάνα για να σιάζουν που και που τα κοκκαλάκια του.
STREETRACING
29-08-12, 10:28
σε ολα τα αμαξια με τα παλια μεταλλα ειχε σταλει ειδοποιηση για την ανακληση.
σε ολη την ευρωπη.
το δικο μου ηταν παραγωγη 3/03 και αδεια 8/03 και η ανακληση εγινε στα 25000 χλμ το 2004
ένα είναι πάντως το σίγουρο.
εν έτη 2012, να πετύχεις Μ-τρίο με ελατωματικά μέταλα. βρε απο ανάκληση μπορεί να είναι, με αλλαγμένο μοτέρ μπορεί να είναι, με σκισμένο πάτωμα μπορεί να είναι, μέχρι και με μοτέρ απο άουντι μπορεί να είναι, με ελατωματικά μέταλα και φόβο για να σπάσει δεν θα είναι.
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=12630
Αυτο το έχεις δει;;;;
Για ριξτου μια καλή ματιά, είναι γνωστού μας και Πολλά παιδιά το ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι.......
Αν κολλας στο χρώμα, σου περνάει μια μεμβράνη γκρι ο Κώστας και είσαι σούπερ :thumbsup: :thumbsup: :thanks: :thumbsup:
Γενικά η αγορά τέτοιου αυτοκινήτου μπορεί να είναι και λαχείο.
Φίλος αγόρασε Μ3 του 2001 άλλου φίλου(και οι δύο γνωστοί στα φόρουμ) το 2008 αν θυμάμαι σωστά και ενώ όλοι γνωρίζαμε ότι το αμάξι το πρόσεχε υπερβολικά ο προηγούμενος ιδιοκτήτης και φαινόταν στην πένα το Μ3ακι, μέσα σε λίγους μήνες έβγαλε πάτωμα, ποτενσιόμετρα γκαζιού, maf και κάτι άλλο ψιλά.
Όλα αυτά που χρειάζονται να αλλάζονται κάθε κάποια χιλιόμετρα στο Μ3 για να πηγαίνει σωστά, κοστίζουν 500αριες ή και 1000ρικα.
Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για το τι ζητάει ένα Μ.
Ίσως καλύτερα να πάρεις ένα πιο φτηνό Μ3 για να σου μείνουνε 2-3 χιλιάρικα να το κάνεις καινούργιο και να είσαι ήσυχος, παρά να πάρεις ένα λίγο πιο ακριβό που θα σου ζητήσει ούτως ή αλλιώς σχεδόν τα ίδια πράγματα μετά...
Δεν είναι 330 ούτε 335 που θέλει μόνο λάδι και βενζίνη.
350 MAF
400 ποτενσιόμετρα πεταλούδας
το πάτωμα δεν λέει τπτ...
όλα είναι φυσιολογικές φθορές.
Παιδες..ολα αυτα ειναι απολυτως νορμαλ για τετοιου επιπεδου αυτοκινητο..το οτι στην ψωροκοσταινα κοστιζει 15 χιλιαρικα δεν λεει κατι, το αυτοκινητο ειναι ''αυτοκινητο 100 χιλιαδων'' και παλι θεωρω πολυ λογικες τις τιμες για συντηρηση, ακομα και για τις οποιες βλαβες..
Τι να πει και ο αλλος που για λαδια και ιμαντες στο φερραρι εδωσε 2 χιλιαρικα!
STREETRACING
29-08-12, 12:52
Φυσιολογική φθορά δεν το θεωρώ το πάτωμα.
Ανεπίτρεπτη ζημιά το θεωρώ.
Και πάλι και αυτά, δεν ζητάνε μόνο αυτά thumb
Και πάλι και αυτά, δεν ζητάνε μόνο αυτά thumb
Πάντως δεν ζητάνε ρύθμισμα βαλβίδων, ποτενσιόμετρα, μπεκ, μαφ και άλλα πολλά τα οποία αν δεν είναι σε τέλεια κατάσταση σε ένα Μ3 τότε σέρνεται...
Όταν φτασεις με Ν54 στα 150000χλμ μπορεί να έχεις χρειαστεί και βαλβίδες, και τουρμπίνες και διάφορα.
Το μαφ και το ποτενσιόμετρο δε είναι τίποτα, ούτε τα μέταλλα.
Σημαντικά είναι τα θέματα της καρότσας, αλλά αυτά δεν αφορούν μόνο το ε46. Αφορούν και το ε36, κα το ζ3 και το ζ8 και διάφορα άλλα.
Εδώ διάβαζα σε ένα φόρουμ, πρώην ιδιοκτήτης Ζ4Μ ο οποίος μετά απο ε92 Μ3, ήθελε να ξαναγυρίσει σε Ζ4Μ, είδε στην Αμερική 2 Ζ4Μ που ήθελαν subframe mounts πίσω.
ρύθμισμα βαλβίδων κάποιος ο οποίος δεν το ξεζουμίζει το αμάξι, μπορεί να χρειαστεί και μετά απο 100.000 χιλιόμετρα. οκ να δώσεις μετά απο τόση χρήση και 200 ευρά, δεν είναι και τόσο πια.
ποτενσιόμετρα πεταλούδας, εγώ που έχω κάνει πάνω απο 110.000 χιλ στο αμάξι, ακόμα δεν έχω αλλάξει. μια φορά μόνο στα πολλά τα κρύα μου άναψε το EML, έσβησα το αμάξι, και αυτό ήταν. τσεκάραμε στο διαγνωστικό, έβγαλε μια περιοδική βλάβη, και αυτό ήταν. μιλάμε για πρίν 6 μήνες, και το ίδιο έχει πάθει και ο συμπέ αν θυμάμαι καλά...
με τα μπεκ, επίσεις νο πρόμπλεμ...βάζεις 100άρα (ο θεός να την κάνει εδώ στην ελλάδα) και απο σταθερό βενζινάδικο, κοιτάς να μην το έχεις μπουκωμένο το αμάξι, και όλα οκ...
μαφ...τσεκάρεις στο διαγνωστικό το βολτάζ του, και ξέρεις τι και πως.
όσο για το πάτωμα, φυσικά και είναι ανεπίτρεπτο, συμφωνώ με τα 1000, αλλά είναι πλέον το κουσούρι του αυτοκινήτου. δλδ είτε μας αρέσει είτε όχι, είμαστε αναγκασμένοι να ζήσουμε με αυτό.
τα υπόλοιπα είναι όλα φυσιολογικές φθορές, με ανταλακτικά τα οποία δεν έχουν τραγικό κοστολόγιο για αυτά που προσφέρει το αυτοκίνητο. μάλιστα τα βρίσκω εντελώς φυσιολογικά.
Η συντήρησή του, πέρα από τις πιθανές βλάβες που ΟΛΑ τα αυτοκίνητα βγάζουν (400 ευρω κρεμαριέρα σε Avensis προ λιγων μηνων) είναι παραπάνω απο φυσιολογική. 60 ευρώ έδωσα για φίλτρο βενζίνης και τοποθέτηση ΟΕΜ, 25 για φιλτρο καμπινας άλλο παράδειγμα. Και μιλάμε για Μ3,τι να λέμε τώρα...
Christos 330
29-08-12, 13:58
Ενταξει στα τοσα χλμ ρε σεις δεν ειναι και τιποτα ουτε τα 200 ουτε τα 300 ευρα . . .
Στο κατο κατο δεν ειναι 316 μιλαμε για κορυφαιο αυτοκινητο . . .
Κατι αλλες μαρκες με κορυφαια μοντελα ακομη γδερνουν !!!
Και αντλίες βενζίνης και τουρμπίνες :original:
ρύθμισμα βαλβίδων κάποιος ο οποίος δεν το ξεζουμίζει το αμάξι, μπορεί να χρειαστεί και μετά απο 100.000 χιλιόμετρα. οκ να δώσεις μετά απο τόση χρήση και 200 ευρά, δεν είναι και τόσο πια.
ποτενσιόμετρα πεταλούδας, εγώ που έχω κάνει πάνω απο 110.000 χιλ στο αμάξι, ακόμα δεν έχω αλλάξει. μια φορά μόνο στα πολλά τα κρύα μου άναψε το EML, έσβησα το αμάξι, και αυτό ήταν. τσεκάραμε στο διαγνωστικό, έβγαλε μια περιοδική βλάβη, και αυτό ήταν. μιλάμε για πρίν 6 μήνες, και το ίδιο έχει πάθει και ο συμπέ αν θυμάμαι καλά...
με τα μπεκ, επίσεις νο πρόμπλεμ...βάζεις 100άρα (ο θεός να την κάνει εδώ στην ελλάδα) και απο σταθερό βενζινάδικο, κοιτάς να μην το έχεις μπουκωμένο το αμάξι, και όλα οκ...
μαφ...τσεκάρεις στο διαγνωστικό το βολτάζ του, και ξέρεις τι και πως.
όσο για το πάτωμα, φυσικά και είναι ανεπίτρεπτο, συμφωνώ με τα 1000, αλλά είναι πλέον το κουσούρι του αυτοκινήτου. δλδ είτε μας αρέσει είτε όχι, είμαστε αναγκασμένοι να ζήσουμε με αυτό.
τα υπόλοιπα είναι όλα φυσιολογικές φθορές, με ανταλακτικά τα οποία δεν έχουν τραγικό κοστολόγιο για αυτά που προσφέρει το αυτοκίνητο. μάλιστα τα βρίσκω εντελώς φυσιολογικά.
Προσωπικά οι βαλβίδες δε μου λένε τίποτα. Στα 40Κ κμ τις τσέκαρα στο δικό μου.
Το μόνο που με αγχώνει είναι κάποιο μεγάλο κουστούμι ζημιάς στα τόσα χιλιόμετρα που έχει.
Τα σέρβις μου ακούγονται λογικά, κατανάλωση πάνω/κάτω ίδια, τα τέλη λίγο πονάνε...αλλά χαλάλι.
Να σε ρωτήσω. Υποχρεωτικά 100άρα? 98άρα (ή 97, όσο είναι η VPower) κάνει?
Ααα...σήμερα το απόγευμα έχει test drive.
Για να δούμε...
m_power_lunatic
29-08-12, 14:22
Νικολα εχεις οδηγησει Μ3 Ε46???
Προσεξε τωρα,δεν το ρωταω με την εννοια ''αν οδηγησεις θα παθεις πλακα και τραβα παρτο κτλ-κτλ''.
Κανε μια βολτα,ενος γνωστου φιλου κτλ για να διαμορφωσεις αποψη κτλ.Εισαι σε θεση να καταλαβεις θεωρω πραγματα.
Μπορει να μην σου αρεσει κατι ή να θεωρεις ότι σε καλυπτει το 320si.
Tα 80.000χλμ για Μ3 Ε46 δεν ειναι τιποτα απολυτως,μην σε ανησυχει αυτο αν ειναι καλοδουλεμενο το αμαξι και προσεγμενο και ειναι αληθινα τα χλμ βεβαια.
Εδω ειναι ενας κυριος που εχει ενα που πλησιαζει τα 280.000χλμ αν δεν τα εχει ξεπερασει βεβαια μιας και εχω καιρο να τον δω.Βεβαια το 2002 που το ειχε παρει ειχε κοντα 75.000χλμ.Ενα μολυβι με 18αρακια,ηλιοροφη και μια γυναικα κουκλα!!!!
Νικολα εχεις οδηγησει Μ3 Ε46???
Προσεξε τωρα,δεν το ρωταω με την εννοια ''αν οδηγησεις θα παθεις πλακα και τραβα παρτο κτλ-κτλ''.
Κανε μια βολτα,ενος γνωστου φιλου κτλ για να διαμορφωσεις αποψη κτλ.Εισαι σε θεση να καταλαβεις θεωρω πραγματα.
Μπορει να μην σου αρεσει κατι ή να θεωρεις ότι σε καλυπτει το 320si.
Tα 80.000χλμ για Μ3 Ε46 δεν ειναι τιποτα απολυτως,μην σε ανησυχει αυτο αν ειναι καλοδουλεμενο το αμαξι και προσεγμενο και ειναι αληθινα τα χλμ βεβαια.
Εδω ειναι ενας κυριος που εχει ενα που πλησιαζει τα 280.000χλμ αν δεν τα εχει ξεπερασει βεβαια μιας και εχω καιρο να τον δω.Βεβαια το 2002 που το ειχε παρει ειχε κοντα 75.000χλμ.Ενα μολυβι με 18αρακια,ηλιοροφη και μια γυναικα κουκλα!!!!
Με είχαν πάει μια γρήγορη βόλτα στα Μέγαρα κι έχω οδηγήσει στην Α.Ο. (σε ευθεία, όχι στροφές) ένα smg ενός γνωστού.
Δε μπορώ να εκφραστώ δημοσίως για το πως ένιωσα και ναι, είχα το si τότε.
Στα Μέγαρα δε θα ξεχάσω την απίστευτη ευελιξία του καθώς μόλις είχα βγει από E60 M5 ενός άλλου πολύ καλού φίλου.
Σήμερα θα προσπαθήσω να το πάρω μια μεγάλη βόλτα για να αποκτήσω ολοκληρωμένη άποψη γιατί όντως μπορεί να μη με καλύπτει.
Πάντως μόνο το γεγονός ότι έχει isofix και πέφτουν τα καθίσματα είναι γκολ από τα αποδυτήρια. Το si μου δυστυχώς δεν έχει τίποτα από τα δυο (ναι, δε πέφτουν τα καθίσματα).
Από την άλλη...σκέφτομαι ότι κάθε Σάββατο οδηγώ ένα όχημα με 500 άλογα στον τόνο, στο όριο, στη πίστα. Μήπως να μείνω εκεί?
Vasilis M3
29-08-12, 15:30
Φίλε μου αν είχα την ευκαιρία να πάρω Μ3 Ε46 όπως εσύ...θα του είχα δώσει και το καρτάκι δώρο!!!
Χαχαχαχαχαχ πλάκα κάνω...πάντως το συγκεκριμένο φαίνεται ΠΑΡΑπολυ καλό...Κάνε το τεστ ντραϊβ και έναν έλεγχο και αν είναι οκ τσίμπα το χωρίς δεύτερη σκέψη.Κάθε φορά που θα το οδηγείς θα σε αποζημιώνει.thumb
Από την άλλη...σκέφτομαι ότι κάθε Σάββατο οδηγώ ένα όχημα με 500 άλογα στον τόνο, στο όριο, στη πίστα. Μήπως να μείνω εκεί?
Αν και το καθημερινο σου αμαξι σε ικανοποια θα σου ελεγα ναι να μεινεις εκει.:original:
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόκαρδα όλα τα παιδιά και τη διάθεσή τους να βοηθήσουν (ειδικά τον alexk). :original:
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις τους και τις αναλυτικές πληροφορίες!
Είσαι πολύτιμοι.
Σοβαρά. thumb
Νικόλα βλέπω ανεβαίνεις κατηγορία και καλά κάνεις! Αλλά επειδή τα έχω οδηγήσει και τα δύο μπορώ να σου πω ότι και το si είναι αξιολογότατο και έχει τη δυνατότητα να σου κάνει όλα τα γούστα. Δεν ξέρω εγώ αν θα έκανα την ανταλλαγή αλλά εσύ οδήγα το και κάνε ότι λέει η καρδιά σου, όχι η λογική σου (αυτό κάνω και εγώ, καίγομαι βέβαια αλλά στο τέλος αποζιμιώνομαι ευχάριστα).
πισωκινητο αμαξι χωρις μπλοκε που να κανει ολα τα γουστα πρωτη φορα ακουω, no offence
να γινει το m3, αρκει φυσικα να το γουσταρει ο ιδιος
Καταρχάς δε με άφησε να το πάω βόλτα. :thumbsdown:
Δεύτερον, τον ενδιαφέρει αυτόματο αλλά το συζητάει.
Τρίτον, μάλλον θα μου προτείνει διαφορά. Περιμένω αντιπρόταση.
Στα υπόλοιπα...το αυτοκίνητο ΔΕΝ είναι του 2003 που λέει, αλλά παραγωγής 30/08/2002 όμως ΤΙΓΚΑ στα έξτρα: https://bmwvin.com/?vin=jp84391
Είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ διατηρημένο και το φοβερό είναι ότι τον ήξερα. :th_Laie_67-1:
Τρέχουμε παρέα με τον αδερφό του. ...και το έχω δει το αμάξι στη πίστα πολλές φορές. Το χρώμα είναι...αλλού.
Το αυτοκίνητο το έχει σε ασύλληπτα καλή κατάσταση, λάδια κάθε 5Κ κμ και το μοτέρ κελαηδάει. Έχει βάλει μια καλή ρυθμιζόμενη που έχουν τα DTM λέει, δε τη θυμάμαι (έχει πράσινα top mounts). Σέρβις έκανε λέει πρόσφατα, λάδια και μπουζί. Επίσης έχει ολοκαίνουρια λάστιχα.
Γενικώς προσεγμένο πολύ, πάρα πολύ. Προβλήματα δεν έχει βγάλει, μόνο μπαταρία από την ακινησία. Επίσης ανησυχητικό.
Μ'άρεσε...αλλά γιατί δεν έχω πεισθεί και γιατί δεν το'χω πάρει απόφαση?
Έχει έναν ήχο το γ@μημένο ρε πστ μου...πριόνι. :shok:
Περιμένω απάντηση και βλέπουμε.
πισωκινητο αμαξι χωρις μπλοκε που να κανει ολα τα γουστα πρωτη φορα ακουω, no offence
Καλά δεν πειράζει για όλα υπάρχει η πρώτη φορά!
σου κανει το δυσκολο!
και ελα τωρα. προσπαθεις να βρεις κατι που δε σ'αρεσει αλλα δυσκολευεσαι. εαν την παλευεις τωρα με τελη-ασφαλειες, δεν ξερω γιατι οχι...
Άμα είπε κάτι τέτοιο μόνο αναξιοπιστος είναι.... Αχαχχααχχαχαχα
Το έγραψα με το κωλομηλοτηλεφωνο μου!
Καταρχάς δε με άφησε να το πάω βόλτα. :thumbsdown:
Δεύτερον, τον ενδιαφέρει αυτόματο αλλά το συζητάει.
Τρίτον, μάλλον θα μου προτείνει διαφορά. Περιμένω αντιπρόταση.
Στα υπόλοιπα...το αυτοκίνητο ΔΕΝ είναι του 2003 που λέει, αλλά παραγωγής 30/08/2002 όμως ΤΙΓΚΑ στα έξτρα: https://bmwvin.com/?vin=jp84391
Είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ διατηρημένο και το φοβερό είναι ότι τον ήξερα. :th_Laie_67-1:
Τρέχουμε παρέα με τον αδερφό του. ...και το έχω δει το αμάξι στη πίστα πολλές φορές. Το χρώμα είναι...αλλού.
Το αυτοκίνητο το έχει σε ασύλληπτα καλή κατάσταση, λάδια κάθε 5Κ κμ και το μοτέρ κελαηδάει. Έχει βάλει μια καλή ρυθμιζόμενη που έχουν τα DTM λέει, δε τη θυμάμαι (έχει πράσινα top mounts). Σέρβις έκανε λέει πρόσφατα, λάδια και μπουζί. Επίσης έχει ολοκαίνουρια λάστιχα.
Γενικώς προσεγμένο πολύ, πάρα πολύ. Προβλήματα δεν έχει βγάλει, μόνο μπαταρία από την ακινησία. Επίσης ανησυχητικό.
Μ'άρεσε...αλλά γιατί δεν έχω πεισθεί και γιατί δεν το'χω πάρει απόφαση?
Έχει έναν ήχο το γ@μημένο ρε πστ μου...πριόνι. :shok:
Περιμένω απάντηση και βλέπουμε.
αυτός ο ήχος είναι που σου κάνει την ζημιά απο την αρχή...εγώ θυμάμαι την πρώτη φορά που το είχα οδηγήσει, μια βδομάδα δεν έβγαινε απο το μυαλό μου ο ανατριχιαστικός θόρυβος, και η αίσθηση του χοντρού τιμονιού με τα παντλς.
Όταν ακούω "την έχουν τα dtm" και αλλα διάφορα τετοια τρελενομαι ρε πστη μου. Πες του αν την είχαν τα dtm τότε θα ανταλλαζε μόνο τα αμορτισέρ του με το si σου.....
ναι ναι...χαχαχαχαχα.
Άμα είπε κάτι τέτοιο μόνο αναξιοπιστος είναι.... Αχαχχααχχαχαχα
Eνταξει ας μην τον χαρακτηρίσουμε κ αναξιοπιστο......αλλα κατι τετοιες π@παριες τις ακους συχνα απο ανθρωπους που θελουν να εντυπωσιάσουν.
Ετσι ηταν μηπως???:thanks:
STREETRACING
30-08-12, 10:55
με τις aftermarket αναρτησεις τα πατωματα αντεχουν η ανοιγουν πιο ευκολα ,επισκευασμενα η και μη?
Νομίζω(ας με διορθώσει κάποιος) πως με coilover ''ζορίζεται'' λίγο παραπάνω το υποπλαίσιο..
Οι πισω θολοι μονο , οχι το υποπλαισιο ή πατωμα.
γι'αυτό και θέλει μια μπάρα και πίσω, για να δέσει λίγο καλύτερα επιδή όλο το ζόρι πλέον το τρώει ο θόλος.
Ενδιαφέρον τι λέει ο Chris για το Μ3 Ε46
https://www.youtube.com/watch?v=8h_IcLn4JSg"]https://www.youtube.com/watch?v=8h_IcLn4JSg
Μου αρέσει πολύ το χρώμα, μοιάζει με το stratus grau σε πιό σκούρο, εχεις ιδέα Νίκο πιό χρώμα είναι;
Μετά από αυτό το βίντεο παίζει να μην αλλάξω ποτέ αμάξι....χαχαχα!
m_power_lunatic
30-08-12, 15:17
Μετά από αυτό το βίντεο παίζει να μην αλλάξω ποτέ αμάξι....χαχαχα!
Μπααααα......απο το τοτε που με θυμαμαι αυτο λεω για οσα ειχα στην κατοχη μου.
Αν εισαι ''αυτοκινητακιας'' γνησιος απο κουνια και μονο....αυτο δεν γινεται που λες.
Τα θες ΟΛΑ.....εγω τουλαχιστον τα θελω και οπως εχω ξαναπει ειμαι ενα απληστο γουρουνι με την καλη εννοια του ορου.....χεχεχε!!!!!!
Μπααααα......απο το τοτε που με θυμαμαι αυτο λεω για οσα ειχα στην κατοχη μου.
Αν εισαι ''αυτοκινητακιας'' γνησιος απο κουνια και μονο....αυτο δεν γινεται που λες.
Τα θες ΟΛΑ.....εγω τουλαχιστον τα θελω και οπως εχω ξαναπει ειμαι ενα απληστο γουρουνι με την καλη εννοια του ορου.....χεχεχε!!!!!!
Μωρε μου έχει καρφωθεί το CSL και τώρα που μας...τελείωσε και η μίρλα την γυναικας έχω σταμπάρει ένα :)
Christos 330
30-08-12, 17:43
Ωρες ωρες απορω με την υπομονη μου !!!
Απορία.
Τι ακριβώς κάνει το SPORT button? Είδα ότι το κάνει ΠΟΛΥ πιο γρήγορο...αλλά τι ακριβώς κάνει? Τι αλλάζει στο αυτοκίνητο?
Υποθέτω αλλάζει αβάνς. Τιποτ'άλλο?
Θενξ...
Τπτ απολυτως δεν του κανει στο απλο Μ-τριο. Ειναι σαν σπρινγκ πουστερ απο το εργοστασιο.
Πιο γρηγορη αποκριση.
Απο αλογα τιποτα. Ουτε αβανς ουτε τιποτα.
φαντάσου πως νορμάλ με χ διαδρομή του γκαζιού οι πεταλούδες έχουν α άνοιγμα. Με το sport έχουν 2α και ποιο γρήγορη απόκριση. Ουσιαστικά δηλαδή με το γκάζι ''στο πάτωμα'' δεν υπάρχει διαφορά.
Στο CSL πρεπει να εχει διαφορά.
Ανοιγει η εισαγωγη απο πολυ νωρις και εχω την εντυπωση οτι κατω απ τις 6000 στροφες το αμαξι ειναι πιο δυνατο με το sport.
Νομιζω οτι ο Μανος σε δυναμομετριση ειδε αρκετη διαφορα σε αλογα με το sport στο on αντι στο off.
Μιλαω παντα για κατω απο 5-6 χιλιαδες στροφες.
εφόσον ''παίζει'' και με την πεταλούδα της εισαγωγής το θεωρώ πολύ πιθανό.
Στο CSL πρεπει να εχει διαφορά.
Ανοιγει η εισαγωγη απο πολυ νωρις και εχω την εντυπωση οτι κατω απ τις 6000 στροφες το αμαξι ειναι πιο δυνατο με το sport.
Νομιζω οτι ο Μανος σε δυναμομετριση ειδε αρκετη διαφορα σε αλογα με το sport στο on αντι στο off.
Μιλαω παντα για κατω απο 5-6 χιλιαδες στροφες.
Στο CSL αλλάζει η χαρτογράφηση του κινητήρα.
Χωρίς sport το κλαπέτο ανοίγει στις 5.500 στροφές.
Με το sport το κλαπέτο ανοίγει στις 3.500 στροφές.
Επίσης, με το sport όταν δίνεις λίγο γκάζι ανοίγει τέρμα τις πεταλούδες.
Τέλος, η διαφορά είναι περίπου 30 άλογα επάνω στο φάσμα 3.500 - 6.000 με το sport.
---
Αυτό που γουστάρω τέρμα στο CSL είναι ότι το management του κινήτηρα σου δίνει αυτό που θες.
π.χ. δεν πατάς γκάζι και σε γράφει, δεν ανοίγει τις πεταλούδες γιατί είναι καλύτερο για τη ροπή.
Αφήνει εσένα να επιλέξεις πόσο θέλεις τις πεταλούδες ανοιχτές.
Εντάξει, εγώ γουστάρω αυτό με τα 1000.
Άλλο BMW με τέτοιο management στο κινητήρα δεν υπάρχει.
Καληνύχτα !
Και εδώ το throttle translation για το απλό Μ3 Ε46
https://i16.photobucket.com/albums/b24/M3Dust/M3ThrottleMap.jpg
https://img530.imageshack.us/img530/7931/m3throttlethoughtslk6.png
steliosm46
30-08-12, 22:24
Πολύ ωραίο και ενδιαφέρον το διάγραμμα αυτό άλεξ! thumb
Μιας και το φερε η κουβέντα αυτό με το γκάζι όταν το πατάς λίγο πριν τερματίσει το πεντάλ δεν κάνει κάτι σαν να ''σκάλωμα''? τι είναι αυτό?
Πολύ ωραίο και ενδιαφέρον το διάγραμμα αυτό άλεξ! thumb
Μιας και το φερε η κουβέντα αυτό με το γκάζι όταν το πατάς λίγο πριν τερματίσει το πεντάλ δεν κάνει κάτι σαν να ''σκάλωμα''? τι είναι αυτό?
Έχεις SMG ?
Άν ναι, τότε είναι ο διακόπτης για το kick-down.
Εκτός Αθηνών, αλλά πως σας φαίνεται?
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2692870/
Edit...κι αυτό:
https://www.mynextcar.gr/autos/53897-bmw-m3-m3-smg-ii
Η τιμή? Λίγο τσιμπημένη?
steliosm46
30-08-12, 22:35
Έχεις SMG ?
Άν ναι, τότε είναι ο διακόπτης για το kick-down.
SMG ναι..
Kick Down?? Δηλαδή? τι ακριβώς κάνει αυτό alex? κάτι με τις αλλαγές ταχυτήτων?
κατατοπιστικότατα τα διαγράμματα. Το πρώτο το έχω και εγώ σαν αρχείο..:thumbsup:
SMG ναι..
Kick Down?? Δηλαδή? τι ακριβώς κάνει αυτό alex? κάτι με τις αλλαγές ταχυτήτων?
όταν είσαι στο D σίγουρα θα κατεβάσει σχέση αν περάσεις αυτό το σημείο με το γκάζι. Το αναγκάζεις δηλαδή να κάνει kickdown.
καλά ε, δοκίμασε στο αυτόματο με 6η και το drivelogic στο 5.. πάνε με καμιά 140ρια και πάτα τέρμα το γκάζι!! τρελό kickdown σε 4η on the bling of an eye!! :rally:
είναι όμορφο νούμερο μαλλον! :th_Laie_67-1:
steliosm46
30-08-12, 22:47
αα μάλιστα..! thanks Γιώργο και alex..thumb
Edit...κι αυτό:
Η τιμή? Λίγο τσιμπημένη?
Το πρώτο πρέπει να είναι μετατροπή, έχει τα πλαινά σποϊλερ του M pack...
To δεύτερο απλά άψογο αυτοκίνητο...
Edit...κι αυτό:
Η τιμή? Λίγο τσιμπημένη?
Το πρωτο μετατροπη που κανει κρα..
Για το δεύτερο, τη τιμη πως τη βλέπεις?
Του Monsta δεν σε ενδιαφέρει ?
Είναι πολύ καλό αυτοκίνητο.
Του Κώστα είναι από τα καλύτερα που πωλούνται αυτή την στιγμή..και σε πολύ καλή τιμή, αξίζει να το δεις Νίκο.
Το δεύτερο αμάξι κάτι δεν καταλαβαίνω.
Εσείς ρε παιδιά που ξέρετε και πέντε γράμματα παραπάνω απο εμένα τον τσομπάνο, στο βιβλιαράκι του σέρβις τι καταλαβατε?
Του Κώστα είναι από τα καλύτερα που πωλούνται αυτή την στιγμή..και σε πολύ καλή τιμή, αξίζει να το δεις Νίκο.
True. Εχει και εισαγωγη.
Βασικά, γυρνάς το κλειδί και φεύγεις.
το αυτοκίνητο πριν το "παρκάρει" το έκανε μεγάλο σέρβις.
Btw...που χαθηκε αυτη η ψυχη ρε???
steliosm46
30-08-12, 23:28
Το δεύτερο αμάξι κάτι δεν καταλαβαίνω.
Εσείς ρε παιδιά που ξέρετε και πέντε γράμματα παραπάνω απο εμένα τον τσομπάνο, στο βιβλιαράκι του σέρβις τι καταλαβατε?
το έχει φάει η ''ακινησία''?
Βασικά, γυρνάς το κλειδί και φεύγεις.
το αυτοκίνητο πριν το "παρκάρει" το έκανε μεγάλο σέρβις.
και παγκάζ csl και difuser και ζαντάρες και αμορτισέρ-ελατήρια..το αμάξι είναι ετοιμοπόλεμο!
το έχει φάει η ''ακινησία''?
4 χρόνια για 15Κ χλμ.. δηλαδή τα λάδια έμειναν στο μοτέρ 4 χρόνια?
Btw...που χαθηκε αυτη η ψυχη ρε???
Πήζει, γυρίσανε απο τις διακοπές οι διάφοροι και θέλουν μασαζάκι.
Αν ήταν SMG θα το κοιτούσα.
Αλλά δεν είναι.
Θέλω SMG.
4 χρόνια για 15Κ χλμ.. δηλαδή τα λάδια έμειναν στο μοτέρ 4 χρόνια?
Καλό επιχειρηματικό πλεονέκτημα αυτό.
Αν δείτε το βιβλίο του service, στα 17Κ κμ ΔΕΝ άλλαξε λάδια. Τα 17Κ είναι inspection.
Κακοσυντηρημένο?
ghost-rider
31-08-12, 07:23
Καλό επιχειρηματικό πλεονέκτημα αυτό.
Αν δείτε το βιβλίο του service, στα 17Κ κμ ΔΕΝ άλλαξε λάδια. Τα 17Κ είναι inspection.
Κακοσυντηρημένο?
Πισω στο τελος μπορει να αναφερει αλλαγη λαδιων. Εχει ξεχωρη σελιδα για τα λαδια.
Πρεπει να παρεις στα χερια σου το book service.
Προσωπικά θα τα έδινα τα 24k γι αυτό (εάν και κατά τον έλεγχο ήταν όλα οκ) διότι το αμάξι είναι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ με 30,000km και φαίνεται....δε νομίζω πως μπορείς να βρεις άλλο Μ3 με τόσα λίγα km και γι αυτό αξίζει...
Αν ήταν SMG θα το κοιτούσα.
Αλλά δεν είναι.
Θέλω SMG.
Εφοσον μιλαμε για ενα μοντελο καποιας ηλικιας, νομιζω οτι το χειροκινητο ειναι πιο ασφαλες.
Αν φυγει το δικο στα λεφτα που το ζηταω ειμαι ετοιμος για του Κωστα και το ξερουν πολλοι αυτο.
Ειναι αυτοκινητο για οδηγηση, μη ψαχνεις καποιο με πολλα μπλιμπλικιαthumb
Το ιδανικο για μενα, χθες τα ελεγα και γελουσαν, ειναι χειροκινητο, χωρις ναβι, χωρις ηλ. θερμ. καθισματα, χωρις οροφη, χωρις 19αρες, χωρις ξενον.
Και μη νομιζεις οτι προσπαθει καποιος να σπρωξει το αμαξι του Κωστα. Τουλαχιστον εγω, εσενα προσπαθω να βοηθησω.
Ο ανθρωπος εχει αγγελια με αναλυση του τι εχει κανει στο αμαξι και ποτε.
Ειναι συντηρημενο στην ωρα του, το χρωμα του ειναι στην κυριολεξια σαν να βγηκε μολις απο εκθεση, το σαλονι ειναι καινουριο, ειναι χειροκινητο, φοραει ζανταρες, εχει εισαγωγη και ΑλφαΝ. Μεχρι και λαστιχα φρεσκα εχει.
Στην τιμη που το ζηταει ειναι ευκαιρια πραγματικα
Προσωπικά θα τα έδινα τα 24k γι αυτό (εάν και κατά τον έλεγχο ήταν όλα οκ) διότι το αμάξι είναι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ με 30,000km και φαίνεται....δε νομίζω πως μπορείς να βρεις άλλο Μ3 με τόσα λίγα km και γι αυτό αξίζει...
Νομιζω ισχυει 100% αυτο που λεει ο Νασοςthumb
Αν θελεις να δωσεις τοσα, ειναι καλη επιλογη. Καινουριο αμαξι ειναι, φαινεται τουλαχιστον
Εφοσον μιλαμε για ενα μοντελο καποιας ηλικιας, νομιζω οτι το χειροκινητο ειναι πιο ασφαλες.
Αν φυγει το δικο στα λεφτα που το ζηταω ειμαι ετοιμος για του Κωστα και το ξερουν πολλοι αυτο.
Το ιδανικο για μενα, χθες τα ελεγα και γελουσαν, ειναι χειροκινητο, χωρις ναβι, χωρις ηλ. θερμ. καθισματα, χωρις οροφη, χωρις 19αρες, χωρις ξενον.
Και μη νομιζεις οτι προσπαθει καποιος να σπρωξει το αμαξι του Κωστα. Τουλαχιστον εγω, εσενα προσπαθω να βοηθησω.
Ειναι συντηρημενο στην ωρα του, το χρωμα του ειναι στην κυριολεξια σαν να βγηκε μολις απο εκθεση, το σαλονι ειναι καινουριο, ειναι χειροκινητο, φοραει ζανταρες, εχει εισαγωγη και ΑλφαΝ. Μεχρι και λαστιχα φρεσκα εχει.
Τώρα τα λες αυτά που δεν έχεις Μ3. Εάν πάρεις τότε θα λες κρίμα να είχε και το ένα, να είχε και το άλλο...
Πιστεύω είναι κρίμα αμάξι αυτής της κατηγορίας να το πάρεις γυμνό χωρίς xenon και navi. Πέρα από τη λειτουργικότητα των αξεσουάρ αυτών προσδίδουν πολύ και σε αισθητική. Η ηλιοροφή και εμένα δε μου λέει κάτι. Τα καθίσματα οπωσδήποτε ηλεκτρικά και οπωσδήποτε με τη ρυθμιζόμενη πλευρική στήριξη ώστε να ρυθμίζεις πόσο θες να αγκαλιάζει το κάθισμα το σώμα σου. Όσο για τις ζάντες....χωρίς 19άρες το Μ3 είναι 50% ασχημότερο, και με CSL ή BBS είναι 50% ομορφότερο...
Τώρα τα λες αυτά που δεν έχεις Μ3. Εάν πάρεις τότε θα λες κρίμα να είχε και το ένα, να είχε και το άλλο...
Πιστεύω είναι κρίμα αμάξι αυτής της κατηγορίας να το πάρεις γυμνό χωρίς xenon και navi. Πέρα από τη λειτουργικότητα των αξεσουάρ αυτών προσδίδουν πολύ και σε αισθητική. Η ηλιοροφή και εμένα δε μου λέει κάτι. Τα καθίσματα οπωσδήποτε ηλεκτρικά και οπωσδήποτε με τη ρυθμιζόμενη πλευρική στήριξη ώστε να ρυθμίζεις πόσο θες να αγκαλιάζει το κάθισμα το σώμα σου. Όσο για τις ζάντες....χωρίς 19άρες το Μ3 είναι 50% ασχημότερο, και με CSL ή BBS είναι 50% ομορφότερο...
Καταλαβαινω αυτα που λες, αλλα το βλεπω διαφορετικαthumb
Στο μονο που συμφωνω ειναι η ζαντα αν και προσωπικα δεν θα εβαζε τη μαμα 19αρα. Και για πιστα θα ηθελα να εχω τα 18αρια, σιγουρα.
Μπορει να το μετανιωνα εν καιρω, αλλα ξερω οτι οταν εψαχνα το Ζ4 μου, απεκλεισα αρκετα λογω "περιττου" εξοπλισμου. Το μονο που θα ηθελα ειναι τα μπακετ.
Γουστα ειναι αυτα.
Π.χ.
Ολοι μου οι φιλοι μου λενε οτι τα κοκκινα καθισματα ειναι καγκουρικα, εγω τρελαινομαι ομως.
Κι εσυ απο οτι καταλαβα:original:
Όντως φαίνεται εξαιρετικό.
Χμ...θα πάω να του ρίξω μια ματιά, αλλά είναι εκτός budget μου. :innocent::crying:
Το θέμα είναι ότι είναι μαντράς, που σημαίνει ότι θα με σκίσει στην ανταλλαγή και δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω πολλά χρήματα. Άλλωστε δε καίγομαι να αλλάξω αυτοκίνητο. :original:
Δεν αμφιβάλω ότι το αυτοκίνητο του ανθρώπου είναι καλοσυντηρημένο. Φαίνεται ότι είναι όντως από τα καλύτερα Μ3 που υπάρχουν έξω, απλά δεν καλύπτει τα standards που έχω θέσει για να κάνω τη συγκεκριμένη κίνηση. Δηλαδή να δώσω το δικό μου για Μ3.
Το ψάξιμο θα συνεχιστεί απ'ότι φαίνεται.
Δε βιάζομαι, ό,τι είναι για καλό. :original:
Ίσως περιμένω λίγο ακόμα, να περάσουν οι αγώνες να μαζέψω κανένα χρήμα γιατί ο Σεπτέμβρης προβλέπεται ζόρικος (πιστόνι και 3 σετ ελαστικά ήδη προγραμματισμένα :ranting2: )
Το καλό είναι ότι έχουμε approval από τη σύζυγο (με παράπονο βέβαια, αλλά η δουλειά έγινε) και σα να το παίρνω απόφαση... :thumbsup:
Για άλλη μια φορά...ευχαριστώ πολύ παίδες.
Είστε θησαυρός! :original:
Στράτο μην σκεφτείς ΚΑΝ για Μ3 χωρίς ξένον φώτα.
Το σημαντικό είναι ότι βλέπεις πολύ καλύτερα *θέμα ασφάλειας* αλλά και η διαφορά βάρους είναι γελοία.
Στα 1550 το 1.5 κιλό είναι τίποτα.
Καλύτερα να έχεις το δοχείο του πλυστικού παρμπρίζ με μόνο ένα λίτρο, κατέβηκες 4 κιλά.
Οντως! :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: δεν το ειχα σκεφτει ποτε ετσι!
Στράτο μην σκεφτείς ΚΑΝ για Μ3 χωρίς ξένον φώτα.
Το σημαντικό είναι ότι βλέπεις πολύ καλύτερα *θέμα ασφάλειας* αλλά και η διαφορά βάρους είναι γελοία.
Στα 1550 το 1.5 κιλό είναι τίποτα.
Καλύτερα να έχεις το δοχείο του πλυστικού παρμπρίζ με μόνο ένα λίτρο, κατέβηκες 4 κιλά.
Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω μπει σε 46αρι βραδυ και δεν ξερω τι φωτα εχει.
Εγω δεν εχω ξενον στο Ζ4 ουτε πριν στο clk.
πριν ζοριζομουν, τα φωτα στο Ζ4 θεωρω οτι ειναι εξαιρετικα.
Θελω να βλεπω καλα, πιστεψε με μου φτανει η γκαβομαρα που εχω ηδηthumbthumb
Παρε ενα καλαμακι κι αρχισε να αφαιρεις!!
Πάντως νομίζω παίδες ότι είναι θεωρητική η συζήτηση για τα xenon γιατί το 99% των Μ3 που κυκλοφορούν, έχουν.
Νομίζω ήταν στάνταρ. Τουλάχιστον έτσι γράφει στο προσπέκτους που έχω στα χέρια μου (ναι, το έχω κρατήσει από τις αρχές του 2000, όπως και όλα τα Μ προσπέκτους).
Έχεις πολλά να μάθεις ακόμη :th_Laie_67-1:
Αυτό, είναι τρόπος ζωής !
και με νεα ελκυστικοτερη τιμη
Πάντως νομίζω παίδες ότι είναι θεωρητική η συζήτηση για τα xenon γιατί το 99% των Μ3 που κυκλοφορούν, έχουν.
Νομίζω ήταν στάνταρ. Τουλάχιστον έτσι γράφει στο προσπέκτους που έχω στα χέρια μου (ναι, το έχω κρατήσει από τις αρχές του 2000, όπως και όλα τα Μ προσπέκτους).
Δεν ηταν στανταρ Νικο..
m_power_lunatic
31-08-12, 10:29
Δεν ητανε στανταρ τα xenon με τα πλυστικα σε καμια περιπτωση.
Εμενα το προσπεκτους το ειχε και ο Γερμανος μεσα στο αμαξι οταν το πηρα και το αλλο που ειχα παρει το εκανα δωρο σε εναν φιλο μου.
Φανταζομαι οτι της δεκαετιας του 80 δεν εχεις χεχεχεχε!!!!Δεν μου κανεις για λατρης του κλασσικου σε καμια παριπτωση χωρις να ειναι κακο αυτο.
Παίδες...μέχρι πόσα χλμ αξίζει να κοιτάω? Κάνω περίπου 8-10 το χρόνο.
Φανταζομαι οτι της δεκαετιας του 80 δεν εχεις χεχεχεχε!!!!Δεν μου κανεις για λατρης του κλασσικου σε καμια παριπτωση χωρις να ειναι κακο αυτο.
Που να'χω...το 80 ήμουν ενός! :hystericalbs1:
ποσα θελεις εσυ? μπορεις να ζητησεις να στα κατεβασουν :original:
πλακιτσα ε .δες απλα να ναι καλουντηρημενο και καλοδουλεμενο,μπορει ενα αμαξι να εχει λιγα χιλιομετρα αλλα να ειναι βανδαλισμενο μηχανικα thumb
m_power_lunatic
31-08-12, 13:35
Μικρουλης εισαι βρε!Αν εχεις καμια προτιμηση σε κανενα ''παλιο'' και το εχεις αχτι,πες μου μηπως σου βρω κανενα.Εχω τον τροπο μου....(μου αρεσει αυτη η εκφραση,το λεγανε κατι γιαγιαδες χεχεχε!!!).
Νικολα,θεωρω οτι το αμαξι πρεπει να ειναι συντηρημενο αψογα με καθε θυσια ανεξαρτητα απο χλμ.
Γενικα θεωρω μεχρι 100.000χλμ ειναι εφικτο να ασχοληθεις και να βρεις κατι αξιολογο.Προσεχε....δεν λεμε οτι απο εκει και περα δεν αξιζει να ασχοληθεις,απλα περιοριζονται οι επιλογες για τα καλα αυτοκινητα.
Ο μηχανικος που θα ειναι εμπιστοσυνης σου πρεπει να εξακριβωσει την κατασταση του αυτοκινητου που σε ενδιαφερει και καλο ειναι να υπαρχει και κανενα τιμολογιο επισκευων και ανταλλακτικων κα να συμβαδιζει το τιμολογιο με την σφραγιδα στο βιβλιο σερβις ή να υπαρχουνε τα παραστατικα επισκευων περασμενα στον υπολογιστη του συνεργειου σε περιπτωση που δεν τα εχει κρατησει ο ιδιοκτητης.
Σχετικα με την τιμη του Μ3 Ε46 που εβαλες πιο πανω με τα 30.000χλμ,ο καθενας το κοστολογει οσο θελει ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του.
Απο εκει και περα εσυ θα κρινεις αν τα αξιζει ή αν εσυ εχεις τα χρηματα για να το παρεις αφου βεβαια το δεις για να εκφερεις αποψη.
Ασχετο,ευκαιριας δοθεισης....
Γενικα αυτο που επικρατει στις περισσοτερες αγοραπωλησιες κα με εκνευριζει αφανταστα ειναι το γεγονος οτι πολλοι δεν εξεταζουν το γεγονος οτι ενα αμαξι μπορει να αξιζει τα χρηματα του αλλα αμεσως το βγαζουν ακριβο-απλησιαστο κτλ.
Την περιπτωση να μην εχουν τα λεφτα να το αγορασουνε και το αμαξι να τα αξιζει μεχρι δεκαρας δεν το εξεταζουνε καν.......:ranting2:
https://www.car.gr/xyma/view/2772327/
Νομιζω κατι ειχε γραψει ο stef για το συγκεκριμενο (το 2ο).. (αν θυμαμαι καλα) για να μην λεω και μλκιες..
Θα ψαξω λιγο.. αλλιως ας μας πει ο stef..
:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:
Βαζω και τη περιγραφη.. γιατι σε λιγο θα κατεβει.. :hystericalbs1::th_Laie_67-1:
Περιγραφή
πωλειται M3 e46 χρωματος κουραδι (individual)
τουρμπισμενο by Donkey power Freaks.Το εργαλειδι φοραει κιτ με μεγαλη τουρμπινα απο εξωλεμβια Mariner και δουλευει στα 15 μικρη πιεση και 21 μεγαλη.Για την πεδηση φροντιζουν τα εξαπιστονα της ΝΟΝSTOPTECH με δισκους βινυλιου 45 στροφων.Η αναρτηση ειναι σομιεδες απο DTM και τα λαστιχα επετειακα τεταρτη εβδομαδα του 74 slick ντιπ για ντιπ.Επεισης φοραει χειροποιητη εξατμιση του οικου Mpouri racing exhausts και πολυεστερικο κοστουμι(σποιλερς) της Ε.Ζegna για μεγιστη αεροδυναμικη.Στο αυτοκινητο εχει τοποθετηθει μωσαικο(λογω του γνωστου προβληματος με τα κομενα πατωματα στα m3).Το βιβλιο σερβις ειναι αεροστεγος σφραγισμενο και οι αλλαγες των λαδιων εχουν τηρηθει ευλαβικα και αυστηρα καθε 30000 με νεας εσοδειας εξτρα παρθενο ελαιολαδο.Στο σαλονι εχει γινει βιολογικη απολυμανση και δεν υπαρχουν ιχνη σπερματολεκεδων στα πισω καθισματα.Τα μπροστινα ειναι και θερμενωμενα με πελετ και ανακλινουμενα μπορουν να χρησιμοποιηθουν και σαν ραντσο για εναν γρηγορο υπνο.Τα μπροστινα φωτα ειναι ξενων(κλεμμενα) και τα πισω φαναρια ειναι με led κερια.το αμαξι εχει αγρατζουνιστο σασι και θα δωθει με τα επιθυμητα χιλιομετρα στον αγοραστη.
παρακαλω εμποροι μεσσιτες και αργοσχολοι να μην ενοχλουν.Αι γουιλ νοτ ανσερ μεσατσιζ φρομ
αμπροντ
κινητο γουατς απ
Μητριαδης Χρεπιας
ΚΑΛΛΙΘΕΑ 17672
Τηλ.: 2106969666.
Γενικα αυτο που επικρατει στις περισσοτερες αγοραπωλησιες κα με εκνευριζει αφανταστα ειναι το γεγονος οτι πολλοι δεν εξεταζουν το γεγονος οτι ενα αμαξι μπορει να αξιζει τα χρηματα του αλλα αμεσως το βγαζουν ακριβο-απλησιαστο κτλ.
E βέβαια, γιατί αλλιώς σκέφτεσαι σαν αγοραστής κι αλλιώς σαν πωλητής. thumb
Μέχρι τα 90Κ κοιτάω πάντως, άντε 100Κ αν αξίζει.
Τα λίγα χιλιόμετρα τα φοβάμαι. Δεν είναι απαραίτητα καλά.
Για αυτο.. https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1557583/
Διαβαστε απο ποστ #148 και κατω.. https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=10138&page=15
Για αυτο.. https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1557583/
Διαβαστε απο ποστ #148 και κατω.. https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=10138&page=15
Φαντάστηκα ότι κάτι παίζει.
Θέλω να πάω να δω αυτή: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1762028/
Εξαιρετική. Το μοναδικό CS στην Ελλάδα.
Vassilis ///M
31-08-12, 14:52
Μπορεί και να μην παίζει τπτ...:whistle::whistle:
Mην αγχωνεστε με τα χλμ κτλ.
Αφου υπαρχει σφραγισμενο βιβλιο,βαζουμε σε μια αντιπροσωπεια BMW και τα 2 κλειδια του αυτοκινητου σε ειδικο μηχανημα online σε ολη την Ευρωπη/κοσμο και βλεπουμε αν και ΠΟΥ εχουνε γινει τα service του βιβλιου....αν συμβαδιζουνε εχει καλως αν αλλα λεει το βιβλιο και αλλα το online συστημα φευγουμε!!!!!!
Εχω βιβλιο σερβις αγραφτο εντελως στο σπιτι για Ε46 (το ειχα παρει ρεζερβα οταν νομιζα οτι θα κρατησω το Ε46 Μ3 για παντα....φρεσκοερωτευμενος τοτε),θα δω τις σελιδες του και θα συγκρινω ετσι απο περιεργεια.
Τελειως πληροφοριακα και μονο,στο μαγαζι με τις επισκευες γρατζουνιων και γυαλισματων που λετε στην Αμφιθεας υπαρχει τουλαχιστον 2,5χρονια το αμαξι αυτο....ειναι του ιδιοκτητη-εργαζοτανε στον Σπανο νομιζω (με μια επιφυλαξη) αν δεν κανω λαθος και ειχε αγοραστει απο τον Σπανο μεταχειρισμενο.
Παντως επειδη το δικο μου το ειχα αγορασει με ελαχιστα χλμ (40.000χλμ περιπου) μπορω να πω απο την οψη δερματος/πλαστικων το αμαξι πρεπει να εχει τα χλμ που αναφερονται.
Δεν θα κοίταζα ποτέ Αμερικάνικο M3....είναι detuned και φαίνεται στο δρόμο αρκετά...thumb
Δεν θα κοίταζα ποτέ Αμερικάνικο M3....είναι detuned και φαίνεται στο δρόμο αρκετά...thumb
Η διαφορά είναι ότι έχει τον καταλύτη πιο κοντά στην εξαγωγή για λιγότερα cold start emissions. Περίπου 10 άλογα χάνει. Φαίνονται τόσο πολύ?
Αν αλλάξεις την εξάτμιση και βάλεις την Ευρωπαϊκή, τα βρήκες τα 10 άλογα. :original:
Είναι CS και νομίζω αξίζει.
ε παίρνει ένα ευρωπαϊκό χταπόδι και καθάρισε ρε Νάσο..
Vasilis M3
31-08-12, 15:41
Μου φαίνεται δεν είναι το μοναδικό CS στην Ελλάδα...
Πρέπει να υπάρχει και μαύρο στα Σπάτα απ όσο είχα ακούσει...thumb
Μου φαίνεται δεν είναι το μοναδικό CS στην Ελλάδα...
Πρέπει να υπάρχει και μαύρο στα Σπάτα απ όσο είχα ακούσει...thumb
Εννοούσα προς πώληση τη δεδομένη στιγμή.
Συγνώμη που δε το ξεκαθάρισα.
ε παίρνει ένα ευρωπαϊκό χταπόδι και καθάρισε ρε Νάσο..
Έχει και πιο ήπιο προγραμμα.
Φυσικά μπορείς να το πάρεις και να τα αλλάξεις αυτά...
Νομιζω κατι ειχε γραψει ο stef για το συγκεκριμενο (το 2ο).. (αν θυμαμαι καλα) για να μην λεω και μλκιες..
Θα ψαξω λιγο.. αλλιως ας μας πει ο stef..
Εδώ είμα ρε
Φαίνεται καλό και έχω ακούσει και καλά λόγια
Ψάξιμο θέλει μιας και δείχνει ίσως το καλύτερο Μ3 εκει μέσα...thumb
το αμερικανικο επισης δεν εχει τρυπητους δισκους απο οτι ξερω
Γενικα τα US spec, δεν ειναι και η πιο εξυπνη αγορα για το συγκεκριμενο αμαξι, ειδικα λταν ολοι οι αμερικλανοι κανουν κρα να κανουν το αμαξι τους EURP spec.
Δισκοι χωρις τρυπες, Detuned, εμετικοι ανακλαστηρες στον μπροστινο προφυλακτηρα.
Δεν θα το επαιρνα με τπτ οσο καλο και να ηταν...τα σιχαινομαι τα αμερικανικα.
Ούτε εγώ. Θες μια περιουσία να το κάνεις ευρωπαικό.
black_beauty
31-08-12, 22:00
Να ρωτησω κι εγω κατι για το συγγεκριμενο μοντελο,ισχυει οτι οταν ειναι κρυο το μοτερ δεν μπορει να ανεβασει στροφες(για πλακωμα)παρα μονο οταν ζεσταθουν τα λαδια?
Δεν ξερω. Εγω πεντε χρονια τωρα, οταν ειναι κρυο δεν το παω ποτε πανω απο τις δυο.
Οποτε δεν νερω τι παιζει απο εκει και πανω.
Παρατήρησα τωρα ότι αν ενω ειναι το αμάξι σβηστο,το κλειδι βγαλμενο, η σκαλα για τα φωτα στο 0 και τραβηξεις το μοχλό για το σινιαλο ανάβουν τα ξένον! Τι ειναι πάλι τούτο;!
Παρατήρησα τωρα ότι αν ενω ειναι το αμάξι σβηστο,το κλειδι βγαλμενο, η σκαλα για τα φωτα στο 0 και τραβηξεις το μοχλό για το σινιαλο ανάβουν τα ξένον! Τι ειναι πάλι τούτο;!
Follow me home νομιζω λεγεται..
Αναβουν για 15 δευτερολεπτα περιπου για να βλεπεις και καλα να μπεις μεσα στο σπιτι σου..
Tς τς τς
Κάποιος δεν διάβασε το βιβλιαράκι οδηγιών !!!
https://www.bimmerwerkz.com/forum/3-series-e46-e90/follow-me-home-function-16274.html
Το λένε "follow me home" και είναι για όταν παρκάρεις στα σκοτάδια, κρατάει τα φώτα ανοιχτά μέχρι να πας σπίτι.
Η αρχική ρύθμιση είναι 60 δευτερόλεπτα αλλά με το διαγνωστικό μπορείς να αλλάξεις την διάρκεια.
Tς τς τς
Κάποιος δεν διάβασε το βιβλιαράκι οδηγιών !!!
https://www.bimmerwerkz.com/forum/3-series-e46-e90/follow-me-home-function-16274.html
Το λένε "follow me home" και είναι για όταν παρκάρεις στα σκοτάδια, κρατάει τα φώτα ανοιχτά μέχρι να πας σπίτι.
Η αρχική ρύθμιση είναι 60 δευτερόλεπτα αλλά με το διαγνωστικό μπορείς να αλλάξεις την διάρκεια.
Η αλήθεια ειναι ότι μπορούσα να του κάνω μια πιο ενδελεχή μελέτη! Shame of me! :)
Καλη φάση, εφετζιδικο! Τι ανακαλύπτει κανεις όταν περιμένει και παίζει με τα κουμπακια...
Ευχαριστω!
Vassilis ///M
31-08-12, 23:13
Η αλήθεια ειναι ότι μπορούσα να του κάνω μια πιο ενδελεχή μελέτη! Shame of me! :)
Καλη φάση, εφετζιδικο! Τι ανακαλύπτει κανεις όταν περιμένει και παίζει με τα κουμπακια...
Ευχαριστω!
Για να δοκιμάσω κι εγώ λουγκρίτσα...:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
το αμερικανικο επισης δεν εχει τρυπητους δισκους απο οτι ξερω
το απλό..το CS έχει φρένα από CSL όμως.
διαβάστε το μανουάλι ρε παίδες..λεει ωραία πραγματάκια.thumb
εγώ το διαβάζω όλο τουλάχιστον μια φορά κάθε 2μηνο.. βασικά μου αρέσει να διαβάζω manuals..και της μοτοσυκλέτας το ίδιο.
mitsos_chania
01-09-12, 09:33
Αυτο με τα φωτα υπαρχει περιπτωση να γινει αυτοματα(δλδ χωρις να τραβαμε το λεβιε των φλας)?
STREETRACING
01-09-12, 10:31
το Μ3FORUM τα γραφει ολα τα περιεργα.
διαβάστε το μανουάλι ρε παίδες..λεει ωραία πραγματάκια.thumb
εγώ το διαβάζω όλο τουλάχιστον μια φορά κάθε 2μηνο.. βασικά μου αρέσει να διαβάζω manuals..και της μοτοσυκλέτας το ίδιο.
:thumbsup: χαχα, εσενα σου εχει μεινει απο τη δουλεια το κουσουρι, οπως και μενα αλλωστε
m-power_01
01-09-12, 15:01
Για το follow me home , νομίζω πως είναι 30" και με κάθε πάτημα μπορει να σου δώσει άλλα 30", μέχρι τα 120".
Πέρα από το εφετζιδικο , υπο συνθήκες είναι χρήσιμο
:thumbsup: χαχα, εσενα σου εχει μεινει απο τη δουλεια το κουσουρι, οπως και μενα αλλωστε
δεν έχεις και άδικο! :th_Laie_67-1:
O Κώστας το δίνει 14900 συζητήσιμα πλέον.
Παναγία μου
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2615464/
φανταζομαι ποιοι θα το αγορασουν σε αυτη την τιμη και θα του πινουν το αιμα....χωρις ποτε να αλλαξουν λαδια
Η χρήση που θα κάνω στην Μ3 αν και όταν τη πάρω είναι καθημερινές γραφείο/σπίτι (απόσταση 2κμ, 10 λεπτά δρόμος), σούπερ μάρκετ, ψώνια, βόλτες, ταξίδια και που και που Πεντέλη για ξεκάπνισμα. Θα είναι το ένα μου και μοναδικό αυτοκίνητο, η γυναίκα μου έχει ένα 500άκι και που και που το παίρνουμε.
Ενδείκνυται για τέτοια χρήση?
Σχεδιάζω κάθε 5Κ κμ να αλλάζω λαδάκια.
Και εγω τετοια χρηση του κανω φιλε μου. Κανενα προβλημα δεν εχει, και μαλιστα το δικο μου εχει 190.000 σχεδον.
Αυτο ειναι το αμαξι μου και το εχω για να κανω ολες τις δουλειες μου.
Και εγω τετοια χρηση του κανω φιλε μου. Κανενα προβλημα δεν εχει, και μαλιστα το δικο μου εχει 190.000 σχεδον.
Αυτο ειναι το αμαξι μου και το εχω για να κανω ολες τις δουλειες μου.
Ευχαριστώ. :original:
Η απόσταση που κάνω μήπως είναι πολύ μικρή (2κμ) και μήπως κάνω κάποια ζημιά στο μοτέρ που δε θα έχει προλάβει να ζεσταθεί στο 100% του, αλλά στο 50%?
Να σου πω την αληθεια, 2 χιλιομετρα αποσταση θα την εκανα ειτε με τα ποδια ειτε με λεωφορειο.
Στην περιπτωση σου βασικα θα επαιρνα ενα σκουτερακι. Ακομα και γιουγκο να ειχα, δεν θα το οδηγουσα γι'αυτη την αποσταση.
Να σου πω την αληθεια, 2 χιλιομετρα αποσταση θα την εκανα ειτε με τα ποδια ειτε με λεωφορειο.
Στην περιπτωση σου βασικα θα επαιρνα ενα σκουτερακι. Ακομα και γιουγκο να ειχα, δεν θα το οδηγουσα γι'αυτη την αποσταση.
Το θέμα είναι ότι ούτε λεωφορείο υπάρχει, ούτε σκουτεράκι (δεν έχω δίπλωμα για μηχανάκι) και με τα πόδια δε γίνεται όλο το χρόνο (πολύ ζέστη, βροχές, κρύα κλπ).
Αν κάνω μωρέ μια μεγαλύτερη βόλτα, υπάρχει πρόβλημα?
η αληθεια ειναι οτι σιγουρα 2 χιλιομετρα ειναι 10 λεπτα περπατημα!
ειναι πολύ μικρη η απόσταση για να την κάνεις με μ3 δεν ξέρω.......
οι καταλυτες συνήθως την ακουνε σε πολλα cold starts!
δεν παθαινει τιποτα μωρε σιγα
η αληθεια ειναι οτι σιγουρα 2 χιλιομετρα ειναι 10 λεπτα περπατημα!
ειναι πολύ μικρη η απόσταση για να την κάνεις με μ3 δεν ξέρω.......
οι καταλυτες συνήθως την ακουνε σε πολλα cold starts!
δεν παθαινει τιποτα μωρε σιγα
Αν είναι για τον καταλύτη, σιγά τα ωά. Το μοτέρ μη πάθει τίποτα.
Αργότερα ίσως βρω εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, θα δούμε. Αλλά με τα πόδια δε γίνεται με κουστούμια, καλά παπούτσια κλπ. Είναι λίγο φέιλ να σκάω γραφείο ιδρωμένος :hystericalbs1:
Βασικά ο κινητήρας έχει πρόβλημα.
Είναι πολύ μικρή απόσταση.
Και το si θα έχει πρόβλημα από αυτό επίσης.
Καλύτερα χρησιμοποίησε κάτι άλλο για τόσο μικρή απόσταση, αμαρτία si ή Μ3 να πηγαίνεις 2 χιλιόμετρα.
Βασικά το βρίσκω άσκοπο να ταλαιπωρείς Μ3 για τις καθημερινές σου μετακινήσεις, τσάμπα έξτρα συντήρηση οπως και τσάμπα φθορά και προσθήκη χλμ. Πιστεύω πως πρεπει να χρησιμοποιείς δεύτερο αυτοκίνητο και το Μ3 να το χαίρεσαι εκει που όντως έχει να σου προσφέρει, ταξίδια και βόλτες δηλαδη. Για τη δουλεια το 500ρακι είναι μια χαρα...
Βασικά το βρίσκω άσκοπο να ταλαιπωρείς Μ3 για τις καθημερινές σου μετακινήσεις, τσάμπα έξτρα συντήρηση οπως και τσάμπα φθορά και προσθήκη χλμ. Πιστεύω πως πρεπει να χρησιμοποιείς δεύτερο αυτοκίνητο και το Μ3 να το χαίρεσαι εκει που όντως έχει να σου προσφέρει, ταξίδια και βόλτες δηλαδη. Για τη δουλεια το 500ρακι είναι μια χαρα...
Το 500άκι είναι της συζύγου και το χρησιμοποιεί για να πάει στη δουλειά της.
Τρίτο αυτοκίνητο για δυο άτομα είναι ανούσιο, ίσως αργότερα πάρω κανένα MP3, αλλά θέλεις ένα 4άκι για κάτι τέτοιο και προτιμώ να το ρίξω για να πάρω Μ3.
Αργότερα θα δούμε.
STREETRACING
02-09-12, 19:21
Απο το 2006 μέχρι το 2011 έτσι το χρησιμοποιούσα, κΑθε μέρα.
Τι τα είχα πληρώσει τα 67x τοτε, για να το χρησιμοποιώ μόνο σκ;
Μια Χαρα είναι για Κάθε μερα
Απο το 2006 μέχρι το 2011 έτσι το χρησιμοποιούσα, κΑθε μέρα.
Τι τα είχα πληρώσει τα 67x τοτε, για να το χρησιμοποιώ μόνο σκ;
Μια Χαρα είναι για Κάθε μερα
Πόσο συμφωνώ δεν μπορείς να φανταστείς :)
steliosm46
02-09-12, 21:24
βασικά φίλε μου εμένα η γνώμη μου είναι οτι είναι κρίμα να ταλαιπωρείς ένα τέτοιο αυτοκίνητο για να πηγαίνεις 2χλμ απόσταση στην δουλειά σου..
Είναι αμαρτία απ το θεό..έτσι το βλέπω εγώ..δεν είναι μόνο οτι ταλαιπωρείς τον κινητήρα είναι πολλά, να παρκάρεις κάπου καλά μην στο φάει κανείς κλπ κλπ
θα βάζεις 3200 κυβικά να ζεστάνεις 5 λεπτά για να κάνεις 2 χλμ? think about it..
Το καλύτερο γιαυτήν την απόσταση είναι να πας με τα πόδια αλλα αφου δεν θες να περπατάς καλύτερα βάλε κανα 1-1.5 χιλιάρικο στο μπάτζετ σου και πάνε πάρε ένα αμαξάκι να κάνεις την δουλειά σου..
έχει ένα σωρο αξιοπρεπέστατα αυτοκίνητα με 1500 ευρώ για να κινείσαι καθημερινά πιστεύω..thumb
O Κώστας το δίνει 14900 συζητήσιμα πλέον.
Παναγία μου
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2615464/
έρωτας!!!
2 km για Μ3 είναι ο θάνατος του κινητήρα. Κρύο συνέχεια.
Καταλαβαίνω ότι τα 2 χλμ την ημέρα για δουλειά-σπίτι-σπίτι-δουλειά είναι λίγα, αλλά αυτό δεν ισχύει βεβαίως μόνο για το Μ3 αλλά και για το κάρμπον, και για οποιοδήποτε αυτοκίνητο.
Φαντάζομαι όμως ότι κάποιες βόλτες θα τις κάνεις...οπότε το μικρό commute δε νομίζω ότι θα πρέπει να είναι το σημαντικότερο κριτήριο.
Mία διαφορετική cosmetic απορία:
https://www.ebay.com/itm/BMW-E46-M3-Alpine-White-Authentic-Hamann-Front-Splitters-Part-10046106-/230820464176?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item35bdf8c630&vxp=mtr
Να πάρω τα παραπάνω γνήσια Hamann splitters? Βασικά είναι οι μόνες "τύπου spoiler" προσθήκες που μου αρέσουν για το Μ3. Θα δείχνουν ωραία στο αυτοκίνητό μου βαμμένα σε silver gray? Aπό πρακτικότητα θα βρίσκουν εύκολα?
Ακούω γνώμες!!!
Mία διαφορετική cosmetic απορία:
https://www.ebay.com/itm/BMW-E46-M3-Alpine-White-Authentic-Hamann-Front-Splitters-Part-10046106-/230820464176?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item35bdf8c630&vxp=mtr
Να πάρω τα παραπάνω γνήσια Hamann splitters? Βασικά είναι οι μόνες "τύπου spoiler" προσθήκες που μου αρέσουν για το Μ3. Θα δείχνουν ωραία στο αυτοκίνητό μου βαμμένα σε silver gray? Aπό πρακτικότητα θα βρίσκουν εύκολα?
Ακούω γνώμες!!!
Να προσθέσω πως το αμάξι με τα splitters γίνεται έτσι:
https://www.hamann-motorsport.com/typo3temp/pics/6abc91fb19.jpg
καινούργια στη Γερμανία έχουν 650 ευρώ.
Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν.Πιο πολύ μου αρέσει κάτι σαν αυτό που έχει κάνει ο Ζαχαρίας.
STREETRACING
03-09-12, 10:41
Ποτε δεν μ άρεσε ο hamann
Νο.
650 ευρώ???? Οχι ρε Νάσο.. πάρε csl προφυλακτήρα και καθάρισες!
650 ευρώ???? Οχι ρε Νάσο.. πάρε csl προφυλακτήρα και καθάρισες!
Γιώργο τα βρηκα στο eBay 269 δολάρια. Γι αυτο το σκέφτομαι...
STREETRACING
03-09-12, 16:40
Νασο ειναι ασχημα,αστο.
Vasilis M3
03-09-12, 16:44
+1 στον προφηλακτήρα CSL.
Oι προσθήκες είναι άσχημες....
m-power_01
03-09-12, 16:44
Νάσο , μάλλον η τιμή σε δελεασε... Σε συνδιασμό με την κατρακύλα του δολαρίου , σου φαίνονται όμορφα... Δεν το πιστεύεις πραγματικά!
σωστά, σου έχουν κάνει μάγια Νασο! ουου 666, ουου 666, ουου 666..:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Εμενα μ΄αρεσει αυτο καλυτερα που ειναι μονοκομματο..
https://www.google.gr/search?tbm=isch&source=mog&hl=el&gl=gr&client=safari&tab=wi&q=bmw%20e46%20m3%20hamann%20front%20lip&sa=N&biw=320&bih=357#p=0
Μπορεις να πετυχεις κανενα και σε αντιγραφη και αμα εχει ορεξη αυτος που θα το τοποθετησει, αν ασχοληθει λιγο παραπανω, θα το κανει να εφαρμοζει και να φαινεται τελειο..
m_power_lunatic
03-09-12, 19:57
Nασο αστα,γιατι μαλλον θα στα ξηλωσω αν τα δω πανω στο κουκλι σου....
Μαγια ειναι μαλλον συμφωνω....καποια τον γλυκοκοιταει χεχεχε!!!
Τελικά σε κανέναν δεν αρέσει? Κανένας δεν είναι αρκετά Αμερικανάκι λοιπόν :th_Laie_67-1: γιατί εκεί τα τιμάνε δεόντως τα Ηamann spoilers και πολύ περισσότερο τα ημιτασιόν τύπου Ηamann από carbon.
Νάσο , μάλλον η τιμή σε δελεασε... Σε συνδιασμό με την κατρακύλα του δολαρίου , σου φαίνονται όμορφα... Δεν το πιστεύεις πραγματικά!
Σπύρο είναι αλήθεια ότι η τιμή με δελέασε αφού ειδαλλώς δεν υπήρχε περίπτωση να έδινα 650 ευρώ που ζητάνε οι Γερμανοί για 2 κομμάτια fiberglass. Να φανταστείς το συγκεκριμένο item στο eBay το είχε ξεκινήσει από 800$!!!
Η ένστασή μου σχετικά με αυτά (και γι αυτό ρωτάω γνώμες) είναι εάν ταιριάζουν στο μαμά εξωτερικά αυτοκίνητό μου...ή απαιτούν full Hamann look για να "κολλήσουν" οπτικά και να μην είναι παράταιρα....
+1 στον προφηλακτήρα CSL.
Oι προσθήκες είναι άσχημες....
Μπα...ή όλο look CSL ή τίποτα....οπότε ένας προφυλακτήρας θα με έβαζε σε ιστορία να αλλάξω και όλα τα υπόλοιπα σε CSL...και φυσικά μόνο originalthumb
Εμενα μ΄αρεσει αυτο καλυτερα που ειναι μονοκομματο..
https://www.google.gr/search?tbm=isch&source=mog&hl=el&gl=gr&client=safari&tab=wi&q=bmw%20e46%20m3%20hamann%20front%20lip&sa=N&biw=320&bih=357#p=0
Μπορεις να πετυχεις κανενα και σε αντιγραφη και αμα εχει ορεξη αυτος που θα το τοποθετησει, αν ασχοληθει λιγο παραπανω, θα το κανει να εφαρμοζει και να φαινεται τελειο..
Zαχαρία το μονοκόμματο μου κάνει too much...προτιμώ τα splitters που ακολουθούν το σχήμα του προφυλακτήρα του M3 που σχηματίζει "σαν splitters" στις άκρες του. Για αντιγραφές δεν το συζητώ....είναι από τα κολλήματά μου...thumb
Nασο αστα,γιατι μαλλον θα στα ξηλωσω αν τα δω πανω στο κουκλι σου....
Μαγια ειναι μαλλον συμφωνω....καποια τον γλυκοκοιταει χεχεχε!!!
Γιάννη και Γιώργο, η επόμενη παρανέργεια από τα μάγια λέτε να είναι lamborghini doors??? :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Εντάξει ρε σεις δεν είναι και bodykit της Tolias Edition...Ηamann είναι και γνήσια μάλιστα...:whistle:
ρε άσε τα σάπια! :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Τελείως φιλικά, παρασύρεσαι απ το Hamman..
αν ήταν noname δε θα έμπαινες καν στον κόπο..
Επειδή όλοι την έχουμε πατήσει..
Σας έχω πρήξει...
Ερωτήσεις.
Δεδομένου των χιλιομέτρων, πόσο πιστεύετε ότι είναι η πραγματική αξία των παρακάτω?
1. https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1429298/ ('04, ζητάει 85.500κμ, 25Κ ευρώ)
2. https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2719136/ ('06, ζητάει 65.000κμ, 28Κ ευρώ)
Καθώς είδα αυτό σήμερα: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1557583/
Το οποίο φαίνεται να έχει όντως 30Κ κμ, μέχρι και καινούριο μυρίζει μέσα, αλλά δεν έχει πληρωμένα τέλη '12 και ζητάει τέλη, το δικό μου και 10Κ, που δεν έχω να δώσω αυτή τη στιγμή τέτοιο μεγάλο ποσό να διαθέσω για Μ3.
Θέλω να πω ότι αυτό με 30Κ κμ πέφτει χωρίς παζάρι στα 23Κ και στο μεν '06 με 65.000κμ ζητάει 28Κ και στο δε '04 με 85.500κμ ζητάει 25Κ.
Κάτω από τα 20 θα πέσουν λέτε ή άδικος κόπος? Αξίζει να πάω να τα δω?
:thanks:
Το πρώτο Νίκο έχει αλλάξει κινητήρα παντως
Το πρώτο Νίκο έχει αλλάξει κινητήρα παντως
Ενδιαφέρον πληροφορία.
Για δώσε λεπτομέρειες (αν θες με ΡΜ).
Αυτό τώρα είναι καλό ή κακό?
Vassilis ///M
04-09-12, 00:37
Για το συγκεκριμένο https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1429298/
διάβασε τι έχω γράψει στο post 143 και 145
εδώ:
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=10138&page=15
Ότι χρειαστείς πες μου....
STREETRACING
04-09-12, 11:12
Ποιος ξέρει ακριβώς ποιες aftermarket 18αρες ελαφρυτερες απο τις εργοστασιακες ζάντες μπαίνουν άμεσα στο m3 e46 χωρίς προσθήκες κ ταιριάζουν και τα offset?