PDA

Επιστροφή στο Forum : Απορίες Μ3 Ε46

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5 6

Nikos!
28-09-12, 08:14
Αυτός είναι ακόμα καλύτερος :hystericalbs1:

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2814067/

Λέει ότι είναι 2005, είναι σίγουρα 2002 (ή 2001?), έχει 170.000κμ και το πουλάει 30.001 :hystericalbs1::hystericalbs1:

Ρε τι τραβάμε... :hystericalbs1:

mitsos_chania
28-09-12, 08:25

Λέει ότι είναι 2005, είναι σίγουρα 2002 (ή 2001?), έχει 170.000κμ και το πουλάει 30.001 :hystericalbs1::hystericalbs1:

Τα 410 αλογα ξεχασες

Nikos!
28-09-12, 08:34
Τα 410 αλογα ξεχασες

:hystericalbs1:

Έχω λιώσει στο γέλιο μ'αυτό:

πωλειται σε υπεραριστη κατασταση η ανταλασετε με σκαφος η παραθαλασιο οικοπεδο

:hystericalbs1:

30.000 = παραθαλάσσιο οικόπεδο ...does not compute :th_Laie_67-1:

StratosZ4
28-09-12, 08:37

Α καλα...
Αυτος ειναι πολυ μπαγλαμας!!
Δεν εχω δει σε αγγελια πιο ταλαιπωρημενο Μ3 παντως.
Εβαλε και καλυμμα στο τιμονι, φαντασου πως ειναι απο κατω:thumbsdown:
170κ δεν ειχε ουτε πριν 3 χρονια αυτο:hystericalbs1::hystericalbs1:

Thomelef
28-09-12, 08:39
εγώ ρε θείο έχω αμάξι.
το πέρασα το στάδιο αγοράς, και απ'ότι δείχνει το πράμα, θα αργήσω να το ξαναδώ.
anyway, αμα σου πώ ότι απο τις αγγελείες το μόνο πράγμα που κοιτάω είναι οι φώτος και αν είναι γνήσιο ή μετατροπή, θα το πιστέψεις?
ειλικρινα αν απο τις φώτο το αμάξι πληρεί τις προυποθέσεις που θέλω, πάω και το βλέπω. αν επιβεβαιωθεί η κατάσταση του αυτοκινήτου όπως φαίνεται και στις φώτο, τότε το βαράω.
άλωστε, πρέπει να είμαι απο τους λίγους που το 2007 πείρα αμάξι με 80κ χιλιόμετρα, γιατί τότε τα ανώτερα που έβλεπες ήταν 40 - 45κ χιλ.
δεν μου βγήκε πάντως σε κακό, παρόλο που το αμάξι αγοράστηκε και καλά για 2004, ενώ ήταν του 2003.
αν δείς κάτι μαρούλια με 30κ χιλ που έχουν δεί τα ματάκια μου, αγορασμένα στα 20+ χιλιάρικα απο τύπους που έψαχναν και καλά αδούλευτο αμάξι, πραγματικά θα γελούσες μέχρι το νοέμβρη.
πάντα μα πάντα, το προιόν είναι αυτό που μιλάει, και όχι οι πίπες που λέει ο έμπορας. εγώ αυτό ξέρω πάντως.
και το ξέρω απο τότε που ένα ούνο μου είχε καεί μέσα σε ενάμιση μήνα. και ήταν και γνωστός του πατέρα μου ο έμπορος, που βρήκε για μας το καλύτερο της θεσσαλονίκης.
άστο σου λέω...ειλικρινά άστο με τα μεταχειρισμένα. καλό έλεγχο, και τπτ άλλο.

STREETRACING
28-09-12, 09:30
υπαρχουν κ αριστοι εμποροι που εχουν ντεφαρικια κ τους πληρωνεις το κερδος τους
η αντιστοιχα και τα εξοδα τους οπως εκανα εγω.
δεν ειναι ολοι σκαρτοι.

manos///3
28-09-12, 09:34

2001 :th_Laie_67-1:
Το dsc βρισκεται πισω απο το δεξιο θολο...

race850i
28-09-12, 12:53
Άρα είχες τη ρέντα του πρωτάρη :original:

Δεν ειχε την Ρεντα του πρωταρη φιλε μου απλα ειπε την μαγικη φραση.

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣthumbthumbthumb

Οταν ο αλλος περνει τηλεφωνο στην Γερμανια και πρηζει τα παπαρια του καθενα για να βρει το καλυτερο και φθηνοτερο Μ3 της Γερμανιας θελοντας να το αποπληρωσει σε 60 δοσεις,τρωει την Πιπα απο τον εμπορο και ησυχαζει!

Thomelef
28-09-12, 13:32

Οταν ο αλλος περνει τηλεφωνο στην Γερμανια και πρηζει τα παπαρια του καθενα για να βρει το καλυτερο και φθηνοτερο Μ3 της Γερμανιας θελοντας να το αποπληρωσει σε 60 δοσεις,τρωει την Πιπα απο τον εμπορο και ησυχαζει!

τέλειο το ποστ θα έλεγα.

doctore
28-09-12, 18:23

Η "ρέντα του πρωτάρη" φίλε μου είναι αστείο.
Γι αυτό και το απομόνωσα από το υπόλοιπο πόστ.
Ίσως δεν τόγραψα καλά ή δεν έβαλα το κατάλληλο emoticon ή εσύ δεν
το κατάλαβες.
Στα υπόλοιπα που γράφεις, συμφωνώ απόλυτα, αλλά τι να λέμε ?
το αυτονόητο ?
Άμα κάποιος νομίζει ότι θα πάρει το καλύτερο Μ3 τζάμπα, άστον να ψάχνει.
Η τσιπούρα και η καψούρα πλερώνονται.
^ Κι αυτό αστείο είναι

S54POWER
29-09-12, 23:38
Ερωτηση : το τζαμακι στους πλαινους καθρεπτες δουλευει συνεχεια σαν θερμαινομενο ??? Τις τελευταιες μερες παρατηρησα οτι αν εχω τα κλειδια στον διακοπτη τα τζαμακια ειναι ζεστα, γενικα και σε λειτουργια οταν ειναι ο κινητηρας τα τζαμακια ειναι ζεστα, ανεξαρτητα απο αν λειτουργει ο κλιματισμος η το καλοριφερ!!! σε εσας ετσι ειναι ??????????

STREETRACING
30-09-12, 00:16
Έτσι είναι

SAKIS M3
30-09-12, 10:45
Τώρα που σας βρήκα θα σας λιώσω στις ερωτήσεις :original:

Αρχικά τι σκ@τ@ θα κάνω με το χειρόφρενο; Σφίγγω σφίγγω και δεν λεει να πιάσει σαν..χειρόφρενο! Έχει ξεχωριστά τακάκια,πρέπει να τα αλλάξω;

Μετά (μάλλον) ακούω ένα θόρυβο από τον χώρο του κινητήρα αλλά δεν φαίνεται να ακούγεται άμεσα από αυτόν. Και εξηγούμε,με ανοιχτό καπό δεν τον ακούω αλλά αν είναι στα πλάγια (πόρτες) σαν να έρχεται από κάτω. Στο συνεργείο μου είπαν ότι είναι ιδέα μου αλλά εγώ επιμένω ότι κάτι ακούω.:thumbsup:

Επίσης η μετάδοση ακούγεται.Σου λέει υπάρχω,είμαι εδώ,δώσε μου σημασία.Είναι λογικό; Σε χαμηλές ταχύτητες παραδείγματος χάρη από αλλαγή 1η-3000στρ/λ σε δευτέρα "ΓΚΟΥΠ".Υποθέτω ότι έχω να κάνω με περίπτωση <<ειδικό αυτοκίνητο-ειδικές καταστάσεις>> αλλά στο S2K που είχα δεν έκανε κιχ οπότε το παραθέτω και αυτό...
Γεια σου φιλε,
1 χειροφρενο.
Δοκιμασε το εξης.
Πηγαινεις με 60χλμ/ωρα, τραβας το χειροφρενο τερμα συνεχιζοντας να πατας γκαζι για 10δευτερα. Το αφηνεις να παρει μια ανασα 5-7 δευτερα. Το ξανακανεις δευτερη, τριτη και τεταρτη φορα.
Αφου το αφησεις να κρυωσει, την αλλη μερα, θα πιανει στο πρωτο κλικ.
Και οταν λεω θα πιανει, θα σερνει ροδες. Ολα αυτα προυποθετουν να υπαρχουν σιαγονες που εχουν "ψωμι" οκ? Αν οχι, βαλε ενα σετακι καινουργιες.
Μετα απο χρονια, οι σιαγονες πιανουν υγρασιες και δεν μπορουν να στεγνωσουν ποτε.Οποτε υπερθαιρμαινοντας τα με αυτον τον τρομο, φευγει καθε ιχνος υγρασιας και το χειροφρενο γινεται αγκυρα.
Για τα υπολοιπα θες συνεργειο, με τα μηπως αυτο η μηπως το αλλο, δεν κανεις κατι.
ΜΦΧ
Σακης

Thomelef
30-09-12, 11:19
Να υποθεσω ο σακης που μου εστειλε το χθεσινο μειλ για το διημερο στις.σερρες???
Καλως ορισες φιλε.

Nikos!
08-10-12, 14:22
Γνωρίζει κάποιος κάτι για αυτό?

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2888529/

Φαίνεται προσεγμένο.

turbodog
08-10-12, 16:42
Γνωρίζει κάποιος κάτι για αυτό?

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2888529/

Φαίνεται προσεγμένο.

Απο τις φωτο το αμαξι δειχνει οκ για τα λεφτα του. Μου κανει εντυπωση βεβαια οτι εχει αλλαξει ημιαξονια στα 79000 χλμ καθως δεν παθαινουν ευκολα ζημια εκτος και αν εχει σκληρη μεταχειρηση με εκκινησεις απο σταση. Περαν των συνηθισμενων ελεγχων, τσεκαρε λιγο πιο προσεχτικα το υποπλαισιο για τυχον ρωγμες. Η παραπανω παρατηρηση για τα ημιαξονια φυσικα και δεν θα πρεπει να σε αποθαρρυνει για την αγορα του αυτοκινητου. Οταν ψαχνεις μεταχειρισμενο και μαλιστα απο αυτα με χαμηλες τιμες πωλησης, παιρνεις μεταχειρισμενο και οχι καινουργιο οποτε και οι απαιτησεις πρεπει να ειναι αναλογες.
Η αλλη παρατηρηση ειναι οτι ο πωλητης ψαχνει για πωληση τοις μετρητοις. Εχεις βρει να πουλησεις το αυτοκινητο σου? Γιατι απο οτι θυμαμαι σε ενδιεφερε μονο η ανταλλαγη.

doctore
08-10-12, 22:13
Εγώ πάντως το συγκεκριμένο θα το απέφευγα.
Αν υποθέσουμε ότι πριν 6 μήνες είχε 70-75.000 χλμ σαν πολλά δεν έχει αλλάξει ?
Δίσκο πλατώ σε SMG στα 70.000 νωρίς δεν είναι?
Ημιαξόνια ... δεν έχω ξανακούσει.
Αντλία συμπλέκτη ? Ρίσκο αν έχει γίνει καλή δουλειά ή όχι.
ΚΝ panel ? ... Φέρε και ένα MAF.
H έχει φάει σκληρή μεταχείρηση ή κάτι άλλο παίζει :wink:

Thomelef
08-10-12, 22:18
Και εγω ΚΝ εχω εδω και δυο χρονια, και το μαφ ειναι μια χαρα.
Βεβαια εγω απο οταν το πειρα, πρωτα το επλυνα με το πιεστικο να φυγει ολο το λαδι, το αφησα να στεγνωσει καλα, και μετα το εβαλα.

turbodog
08-10-12, 22:29
πρωτα το επλυνα με το πιεστικο να φυγει ολο το λαδι
:sm-angry05: απαγορευεται δια ροπαλου να καθαριζουμε τα φιλτρα με πεπιεσμενη ροη νερου γιατι καταστρεφουμε την ισομερη διαταξη των στρωσεων βαμβακερης γαζας απο τις οποιες αποτελειται το φιλτρο. Αμα θες λιγοτερο λαδακι, βαλε σε ενα κουβα χλιαρο νερακι, λιγο TIDE, αστο να μουλιασει κανα δεκαλεπτο, κανε δυο τρεις σβουρες το φιλτρο μεσα στο κουβα, ξεπλυνε το με φυσικη ροη καθαρου νερου, αστο να στεγνωσει στον αερα (οχι πιστολακια κλπ γιατι 'μπαινει' οπως ολα τα βαμβακερα) και εισαι ετοιμος.

Thomelef
08-10-12, 22:38
Νεμα προμπλεμα μητσο.
Καλα δεν το εκανα εξ επαφης κιολα. Περιπου ενα μετρο και πανω το ειχα το πιεστικο.
Χαχαχα...τωρα που θα διαβασε το ποστ σου ο μυτεραν, αν θα παρει ποτε τετοιο φιλτρο και παει να το καθαρισει, θα παει νανπαρει το πιο ακριβο μαλακτικο που υπαρχει.

turbodog
08-10-12, 22:41
Νεμα προμπλεμα μητσο.
Καλα δεν το εκανα εξ επαφης κιολα. Περιπου ενα μετρο και πανω το ειχα το πιεστικο.
Χαχαχα...τωρα που θα διαβασε το ποστ σου ο μυτεραν, αν θα παρει ποτε τετοιο φιλτρο και παει να το καθαρισει, θα παει νανπαρει το πιο ακριβο μαλακτικο που υπαρχει.

Τα porsche απο οτι νομιζω χρησιμοποιουν κυριως BMC :D:D:D

Thomelef
08-10-12, 23:06
Ζιγκα στο λαδι το αφρολεξ...

Thomelef
08-10-12, 23:06
Ωπα λαθος. Μπερδευτικα με τα ITG

EVERGET
08-10-12, 23:16
Παίδες γι αυτο υπάρχουν και τα φίλτρα ξηρού τύπου από ίνες πολυεστέρα, για να γλυτώνουμε το παίδεμα με το λάδι...

https://www.sprintfilter.net/products%20eng.html

STREETRACING
08-10-12, 23:19
Μια Χαρα είναι το δισκοπλατω στις 70000 για αλλαγή
Εγω το άλλαξα στις 60000 μετα απο ανοίγματα που το διαπιστώσαμε εν έτη 2010 με το μητσο.

STREETRACING
08-10-12, 23:21
Παίδες γι αυτο υπάρχουν και τα φίλτρα ξηρού τύπου από ίνες πολυεστέρα, για να γλυτώνουμε το παίδεμα με το λάδι...

https://www.sprintfilter.net/products%20eng.html

Τελικά ποτε δεν το έβαλα νασο.
Θέλει πολυ πίεση κ δεν μ αρεσε.

EVERGET
08-10-12, 23:22
Τι εννοείς πίεση Γιάννη??? εμένα μπαίνει πολύ εύκολα...

STREETRACING
08-10-12, 23:24
Πίεση για να κλείνει το κουτί.
Τα πλαινα είναι πιο χοντρά κ δεν μ αρέσει να πιεζω τα πιαστρακια.

turbodog
08-10-12, 23:26
Εγω το άλλαξα στις 60000 μετα απο ανοίγματα που το διαπιστώσαμε εν έτη 2010 με το μητσο.

οπου και διαπιστωσαμε οτι το elbow της εισαγωγης (δηλ. το κομματι που ειναι μεταξυ του φιλτροκουτου και του plenum της εισαγωγης), αυτο που ειναι με πτυχες σαν ακορντεον (οπου και νομιζαμε οτι προκαλει στροβιλισμους το μαμα) σε αλλαγη του με αλλο σιλικονης απο επωνυμη εταιρεια που υποσχοταν αυξηση ιπποδυναμης, μας εδωσε 0 αλογα (οπως και πολλα αλλα που κατα καιρους εχουν βγει για το Μ3 και εχουν δωσει και αυτα ακριβως 0 αλογα)

EVERGET
08-10-12, 23:28
Οκ άλογα δεν έδωσε...καμία διαφοροποίηση στην απόκριση είχε ή τζίφος??

STREETRACING
08-10-12, 23:36
Εμένα μου έκανε μείωση , ελάχιστη μεν αλλα μείωση.
Βέβαια με του evolve δεν τοχω δοκιμάσει.

turbodog
08-10-12, 23:53
Οκ άλογα δεν έδωσε...καμία διαφοροποίηση στην απόκριση είχε ή τζίφος??

Το θεμα βελτιωση ατμο Μ3 μετα απο πολλα χρονια δοκιμων/εμπειριων συνοψιζεται στα εξης

Αλλαγη φιλτροκουτου με ΟΕΜ CSL airbox η με αλλο παραπλησιας ποιοτητας (πχ Evolve) + Alpha N προγραμμα (mafless)

Καταλυτες ελευθερας ροης Supersprint/ Milltek (HJS δηλαδη)

Ελαφρωμα (καθισματα CSL+πορτ μπαγκαζ CSL η παρομοιο + τελικο εξατμισης(μονο για ελαφρωμα)

Κοντυτερο κορωνοπηνιο (αμφιλεγομενη βελτιωση ως προς την βελτιωση των χρονων/επιδοσεων απο αρκετους-επικες μαχες στο φορουμ παλαιοτερα, αλλα μαλλον υπαρχει βελτιωση). Σαφως καλυτερη αποκριση/αισθηση

Ολα τα αλλα οπως x-pipes , εισαγωγες, γωνιες σιλικονης(elbow), τελικα εξατμισης, φιλτρα ελευθερας ροης και αλλα μαντζουνια για το Μ3 δινουν 0 αλογα.

Τωρα τελευταια καποιες εταιρειες (evolve) εχουν υποσχομενα προγραμματα ακομα και με stock φιλτροκουτια (MAF restricted-το κυριως προβλημα). Δεν εχω εμπειρια/γνωμη απο αυτο. Μονο ενα Vbox θα μπορουσε να μας δωσει τα φωτα με πριν/μετα μετρησεις
Αυτα thumb

STREETRACING
09-10-12, 00:12
Με το προγραμμα του evolve σίγουρα είναι πιο γρήγορο σε χρόνο 180-260.
Εξατμίσεις,φίλτρα δίνουν μηδέν άλογα.
Εκκεντροφοροι δίνουν +/- 10-13 άλογα, όπως κ το csl κουτί .
Τα δυο τελευταία μου τα έχει πει ο sal της evolve.
Το κόστος για 20-25 άλογα δηλαδή είναι τουλάχιστον για μένα ασύμφορο.

saulm3
09-10-12, 02:19

ποσα παιρνουν δηλαδη?για csl εισαγωγη κ προγραματισμο?thumb

STREETRACING
09-10-12, 07:33
Με προγραμμα ανάλογα ποσά είναι σε στοκ
Απο 11 μέχρι 20(σε στοκ 318 hp έχει βγάλει μέχρι και 338 hp μόνο με το tune.)
Με εισαγωγή αλλα 11-15
Κ με εκκεντροφορους όχι τους τέρμα αγριους αλλα 10-13.
Το κόστος για μένα και για την εισαγωγη+ mafless φυσικά και για τους εκκεντροφορους για τα άλογα που δίνει είναι πολυ μεγαλο
Για να δώσω 4000 για να ακούω την εισαγωγή κ για 11-15 άλογα δεν το κάνω.
Η για αλλα 3000 για αλλα 10-13 με τους εκκεντροφορους.
Και τα άλογα είναι όντως Αυτα.
Τα υπερβολικά που λένε άλλοι ΔΕΝ ισχύουν φυσικά.

Thomelef
09-10-12, 08:21
συμφωνώ απόλυτα. η βελτίωση του συγκεκριμένου μοτέρ τουλάχιστον σε ατμο μορφή, είναι παντελώς ασύμφορη σε σημείο γελοιότητας.
προσθέτωντας περαστικά ιστορίες μεταφορικά κτλ κτλ, το κόστος αγγίζει τα 5κ, τα οποία είναι τραγικά πολλά.
η λύση για σίγουρη και αισθητή βελτίωση, είναι ο δρόμος που διάλεξε ο δημήτρης, αλλά για να το κάνει κανείς, πρέπει να είναι και σαν τον δημήτρη και να γνωρίζει πότε, πόσο, πως και που μπορεί να σπάσει το αμάξι, ειδάλως δεν θα αργήσει να ανοίξει σαν μαρούλι...

υγ. τυχαίο είναι νομίζετε το γεγονός ότι έφυγε το καλοκαίρι με τις 40άρες, μπήκε ο οκτώμβρης, και τσουπ νάτος και ο μήτσος...:D:D:D

doctore
09-10-12, 09:00

Για SMG έλεγα ...

STREETRACING
09-10-12, 09:07
Για SMG έλεγα ...
Aντλια αλλαξα στις 80000
smg εχω,για το δισκοπλατω π ανεφερες

doctore
09-10-12, 09:16
Sorry δεν το θυμήθηκα ότι έχεις SMG thumb

turbodog
09-10-12, 09:32
συμφωνώ απόλυτα. η βελτίωση του συγκεκριμένου μοτέρ τουλάχιστον σε ατμο μορφή, είναι παντελώς ασύμφορη σε σημείο γελοιότητας.
προσθέτωντας περαστικά ιστορίες μεταφορικά κτλ κτλ, το κόστος αγγίζει τα 5κ, τα οποία είναι τραγικά πολλά.
η λύση για σίγουρη και αισθητή βελτίωση, είναι ο δρόμος που διάλεξε ο δημήτρης, αλλά για να το κάνει κανείς, πρέπει να είναι και σαν τον δημήτρη και να γνωρίζει πότε, πόσο, πως και που μπορεί να σπάσει το αμάξι, ειδάλως δεν θα αργήσει να ανοίξει σαν μαρούλι...

υγ. τυχαίο είναι νομίζετε το γεγονός ότι έφυγε το καλοκαίρι με τις 40άρες, μπήκε ο οκτώμβρης, και τσουπ νάτος και ο μήτσος...:D:D:D

Το Μ division εχει φροντισει για τα μεγιστα απο αυτο το μοτερ. Η οοιαδηποτε ατμοσφαιρικη βελτιωση δινει ελαχιστο κερδος. Τρανο παραδειγμα το CSL που με ολες τις αλλαγες εχει κερδισει 17 αλογα. Και δεν μιλαμε για ενα μοτερ 60 αλογων που τα 17 αλογα ειναι σημαντικη βελτιωση αλλα για 343 αλογα.

Ο κομπρεσσορας αν και οχι φθηνος (αλλα οχι και πολυ ακριβοτερος απο μια εκτεταμενη ατμοσφαιρικη βελτιωση) δινει σιγουρα βελτιωση και στα χαρτια αλλα (το σημαντικοτερο) και στο δρομο. Αυτο εχει αποδειχθει. Αν το tuning του ειναι σωστο και βρισκεται στα χερια ενος λογικου ιδιοκτητη, πιστευω οτι τα engine failures θα βρισκονται στο ιδιο ποσοστο με τα ατμο. Αλλωστε ποσα ατμο γνωριζουμε που ανοιξαν σαν μαρουλια επειδη οι ιδιοκτητες ηταν ανεγκεφαλοι αλλα και ασχετοι?
Σιγουρα η υπερτροφοδοτηση σε ενα ατμοσφαιρικο μοτερ χρηζει ιδιαιτερης προσοχης και φροντιδας αλλα αυτο συμβαινει με ολα τα βελτιωμενα μοτερ που αυξανουν κατα πολυ την ισχυ τους. Προφανως αν την δεις 'χαιλαντερ της ελληνικης κοντροσκηνης' και 'ασημενια σφαιρα της εθνικης οδου' το μοτερ θα στα δωσει στο χερι. Δεν λεω να κανουμε το αυτοκινητο 'garage queen' η 'cafe racer' αλλα να το χρησιμοποιουμε με συνεση. Τωρα αν καποιος θελει να βαλει κομπρεσσορα για να περναει ολα τα σταδιατα του group VAG (γιατι σαν Ν/Α δυστυχως αυτο δεν ηταν εφικτο) και δεν κανει κανει τιποτα αλλο πρωι-βραδυ, θα πληρωσει το τιμημα. Και με το Μ3 αλλα και με οποιοδηποτε βελτιωμενο αυτοκινητο.

Ρε συ το καλοκαιρι εχει τοσα ωραια πραγματα να ασχοληθεις. Με το αυτοκινητο θα ασχολουμαι? Σου διαφευγει το γεγονος οτι εγω συνεχιζω να ειμαι εργενης οποτε και το καλοκαιρι εχουμε αλλα ενδιαφεροντα απο τους παντρεμενους οικογενειαρχες :D:D
Γενικα παντως το αυτοκινητο δεν το χρησιμοποιω με τις πολλες ζεστες, οχι λογω κομπρεσσορα αλλα γιατι η φθορα που κανει ο ηλιος και η ζεστη στο υπολοιπο αυτοκινητο ειναι τεραστια. Σπανια το κυκλοφορω την μερα ακομα και το χειμωνα, ποτε στην θαλασσα η παρατημενο στο ηλιο κλπ Το Yaris εχει αναλαβει ολα αυτα τα δυσκολα καθηκοντα thumb

STREETRACING
09-10-12, 09:45
Όντως έτσι ειναι
Tα κομπρεσσορατα η τουρμπισια Μ που βλέπουμε στην Αμερική βγαίνουν βράδυ κυρίως κάνουν ένα δυο ανοίγματα κ πανε Σπιτι.
Στους σιδεροφαγους έλληνες δεν αντεχουν
Γι αυτο κ εγω προσωπικά ποτε δεν έβαλα.
Υ.γ.
Κάποια στιγμή θα βγάλει κ ο sal κιτ.
Μπορει τότε να το κάνω μιας κ τώρα πια βγαίνω μια φορά το χρόνο στα κοντροστεκια

turbodog
09-10-12, 09:56
Γιαννη στους σιδεροφαγους δεν αντεχει τιποτα ειτε ειναι υπερτροφοδοτουμενο ειτε ατμοσφαιρικο. Δεν ειναι θεμα μετατροπης αλλα θεμα σωστης χρησης/συντηρησης.

STREETRACING
09-10-12, 10:03
Άλλη αντοχή έχει το Μ σε μένα τώρα όπως είναι κ άλλη θ είχε αν ήταν κομπρεσσορατο η τουρμπισιο.
Σίγουρα αντέχει το στοκ περισσοτερο

turbodog
09-10-12, 10:22
Κάποια στιγμή θα βγάλει κ ο sal κιτ.
Μπορει τότε να το κάνω μιας κ τώρα πια βγαίνω μια φορά το χρόνο στα κοντροστεκια

Εκτος απο τα γνωστα κιτ Active, ESS, Gintani υπαρχει προσφατως και μια σουηδικη εταιρια με δικο της κιτ. Οι σουηδοι φημιζονται (εκτος απο τις σουηδεζες) για πολλα απο high boost BMW turbo που κυκλοφορουν.

https://www.jawsmotorsport.se/laspost/news/32

Τωρα βεβαια 11 psi σε stock block με stock βιδες κεφαλης και pump fuel μου φαινεται πολυ επικινδυνο οσο και καλο να ειναι το tuning. Πιστευω οτι 8 psi ειναι το οριο για να εχουμε ενα αξιοπιστο κινητηρα σε βαθος χρονου. Αλλιως με βενζινη πρατηριου προβλεπω σπασμενα λουκια πιστονιων απο detonation η καμμενες φλαντζες απο head lifting (σηκωνεται το καπακι απο υπερβολικο cylinder pressure και απο την αδυναμια των μπουζονιων της κεφαλης να το κρατησουν. Λυση:Βιδες κεφαλης ARP)

STREETRACING
09-10-12, 10:32
Ο Αγγλος μου είχε αναφέρει ότι θα χρησιμοποιήσει μεγάλο κομπρεσσορα με χαμηλή πίεση.
Κ ένα ικανοποιητικό επίπεδο αντοχής σκληρής χρήσης θα είναι το 450 στροφαλο.
Το οποίο θα μπορει να φτάσει στα 500 .
Και θα χρειαστεί κ μια νέα φλαντζα κεφαλής πριν την τοποθέτηση του κιτ.
Όταν κ αν βγει.
Υγ
Του gintani είναι παρα πολυ γρήγορα κ αξιόπιστα τα κιτ του.
Πολυ παλιά εταιρεία.

turbodog
09-10-12, 10:50
Αυτο ακουλουθω και εγω. Μεγαλο κομπρεσσορα (HKS GT8550, ο ιδιος κομπρεσσορας χρησιμοποιειται και στα FI E92 M3 απο την εταιρεια) χαμηλη πιεση (8psi), μεγαλο I/C + ψυξη εισαγωγης με μεθανολη/νερο για οσο το δυνατον χαμηλοτερες θερμοκρασιες εισαγωγης ωστε να αποφυγουμε το detonation που ειναι καταστροφικο για αυτο το μοτερ. Η βενζινη πρατηριου ειναι ο ανασταλτικος παραγοντας εδω. Με race fuel θα ειχαμε και καλυτερα αποτελεσματα/αξιοπιστια αλλα δεν ειναι εφικτο να κινουμαστε με αγωνιστικη βενζινη μονο thumb

saulm3
09-10-12, 13:57
Με προγραμμα ανάλογα ποσά είναι σε στοκ
Απο 11 μέχρι 20(σε στοκ 318 hp έχει βγάλει μέχρι και 338 hp μόνο με το tune.)
Με εισαγωγή αλλα 11-15
Κ με εκκεντροφορους όχι τους τέρμα αγριους αλλα 10-13.
Το κόστος για μένα και για την εισαγωγη+ mafless φυσικά και για τους εκκεντροφορους για τα άλογα που δίνει είναι πολυ μεγαλο
Για να δώσω 4000 για να ακούω την εισαγωγή κ για 11-15 άλογα δεν το κάνω.
Η για αλλα 3000 για αλλα 10-13 με τους εκκεντροφορους.
Και τα άλογα είναι όντως Αυτα.
Τα υπερβολικά που λένε άλλοι ΔΕΝ ισχύουν φυσικά.

για να βαλεις εισαγωγη+mafless ποσα κοστιζει?απο την εν λογω εταιρεια.

turbodog
09-10-12, 14:24
για να βαλεις εισαγωγη+mafless ποσα κοστιζει?απο την εν λογω εταιρεια.

https://evolveautomotive.com/engine-ecu_656/csl-carbon-airbox_693/

3000 λιρες Αγγλιας. Δηλ. 3700 ευρω + τα μεταφορικα για Ελλαδα. Περιπου 4Κ δηλαδη.

saulm3
09-10-12, 14:50

3000 λιρες Αγγλιας. Δηλ. 3700 ευρω + τα μεταφορικα για Ελλαδα. Περιπου 4Κ δηλαδη.

:thnx::thnx:πολλα.

STREETRACING
09-10-12, 14:53
4000 oπως ειπα απο το πρωι συν εργασια εδω.

Thomelef
09-10-12, 16:33
Σουξου μουξου μανταλακια, ταλιρακι με ταλιρακι+ πρεπει να υπολογιζεις για να εισαι μεσα.
Προσωπικα θεωρω οτι δεν αξιζει, οπως πολυ σωστα ειπαν και πιο πανω.

steliosm46
09-10-12, 20:18

αυτή η τιμή που λες περιλαμβάνει και τον προγραμματισμό μαζί ή οχι?

απο VAC-MOTORSPORTS βγαίνει περίπου 2.500ε αγορά το Airbox+ το SMG δοχείο + το φίλτρο αέρος CSL + βιδάκια κλπ οτι χρειάζεται για να κουμπώσει (Αυτά χωρίς τον προγραμματισμό) με προγραμματισμό δεν αναφέρει τιμή πρέπει να τους στείλεις e-mail.

2500ε + πόσα είναι τα μεταφορικά δεν ξέρω αλλα πόσο να'ναι..κανένα 100άρικο πες?

απο εκεί και μετά εδώ αναλόγως πόσα θα σου πάρουν για προγραμματισμό και δυναμόμετρο δεν ξέρω ακριβώς το ποσό αλλα ξέρω ποιος μπορεί να το κάνει εδώ στην Θεσσαλονίκη.

turbodog
09-10-12, 20:25
αυτή η τιμή που λες περιλαμβάνει και τον προγραμματισμό μαζί ή οχι?

απο VAC-MOTORSPORTS βγαίνει περίπου 2.500ε αγορά το Airbox+ το SMG δοχείο + το φίλτρο αέρος CSL + βιδάκια κλπ οτι χρειάζεται για να κουμπώσει (Αυτά χωρίς τον προγραμματισμό) με προγραμματισμό δεν αναφέρει τιμή πρέπει να τους στείλεις e-mail.

2500ε + πόσα είναι τα μεταφορικά δεν ξέρω αλλα πόσο να'ναι..κανένα 100άρικο πες?

απο εκεί και μετά εδώ αναλόγως πόσα θα σου πάρουν για προγραμματισμό και δυναμόμετρο δεν ξέρω ακριβώς το ποσό αλλα ξέρω ποιος μπορεί να το κάνει εδώ στην Θεσσαλονίκη.

Carbon Airbox
Alpha N Custom ECU remap Software (dyno & road tuned)
Air intake sensor relocation

Αυτο γραφει (με κοκκινα γραμματα μαλιστα, οταν ανοιξεις το link thumb.) Αρα το περιλαμβανει.
Το αλλο : 2500 ευρω + τελωνειο + 600-1000 προγραμμα alpha N βγαινει 4 χιλιαρικα και εδω. Οποτε μια η αλλη

steliosm46
09-10-12, 21:43
καλα το τελωνείο δεν είναι απαραίτητο υπάρχει τρόπος αποφυγής αλλα καλά κάνεις και το υπολογίζεις..

ναι έχεις δίκιο μετά το πρόσεξα στο site, περιλαμβάνει και τον προγραμματισμό αλλα δεν ξέρω μετά και πόσο θα χρεώνει και τα εξτρά που προανέφερα για το SMG..προφανώς αυτά θα τα χρεώνει εξτρά αλλα δεν αναφέρει πόσο..

Όπως και να'χει ακριβά βγαίνει γμτ..

είναι αρρώστια το άτιμο το Airbox!

NickM3CS
10-10-12, 15:13
Το θεμα βελτιωση ατμο Μ3 μετα απο πολλα χρονια δοκιμων/εμπειριων συνοψιζεται στα εξης

Αλλαγη φιλτροκουτου με ΟΕΜ CSL airbox η με αλλο παραπλησιας ποιοτητας (πχ Evolve) + Alpha N προγραμμα (mafless)

Καταλυτες ελευθερας ροης Supersprint/ Milltek (HJS δηλαδη)

Ελαφρωμα (καθισματα CSL+πορτ μπαγκαζ CSL η παρομοιο + τελικο εξατμισης(μονο για ελαφρωμα)

Κοντυτερο κορωνοπηνιο (αμφιλεγομενη βελτιωση ως προς την βελτιωση των χρονων/επιδοσεων απο αρκετους-επικες μαχες στο φορουμ παλαιοτερα, αλλα μαλλον υπαρχει βελτιωση). Σαφως καλυτερη αποκριση/αισθηση

Ολα τα αλλα οπως x-pipes , εισαγωγες, γωνιες σιλικονης(elbow), τελικα εξατμισης, φιλτρα ελευθερας ροης και αλλα μαντζουνια για το Μ3 δινουν 0 αλογα.

Τωρα τελευταια καποιες εταιρειες (evolve) εχουν υποσχομενα προγραμματα ακομα και με stock φιλτροκουτια (MAF restricted-το κυριως προβλημα). Δεν εχω εμπειρια/γνωμη απο αυτο. Μονο ενα Vbox θα μπορουσε να μας δωσει τα φωτα με πριν/μετα μετρησεις
Αυτα thumb

πολυ σωστος!!! :thumbsup:
και εγω απο τα χιλιαδες που εχω διαβασει για να βελτιωθει ο ατμο Μ3 τιποτα δεν εχει δουλεψει εκτος απο αυτα που πολυ ομορφα και συγκετρωτικα αναφερεις!! δυστυχως ομως κοστιζουν αρκετα εκτος απο τους καταλυτες... που ομως αν βαλεις ελευθερους θεωρητικα θα εχεις προβλημα με κτεο ..ασε που δεν συνισταται για οσους εχουν οικολογικη συνειδηση!

NickM3CS
10-10-12, 15:14

μπορει καποιος να αναφερει τα + και - για αλλαγη εκκεντροφορων καθοτι ασχετος με το συγκεκριμενο θεμα... :original:

saulm3
10-10-12, 15:44
μπορει καποιος να αναφερει τα + και - για αλλαγη εκκεντροφορων καθοτι ασχετος με το συγκεκριμενο θεμα... :original:

τα συν ειναι οτι ΕΧΕΙς αισθητη διαφορα στα υψηλεσ στροφες απο 6500στρ μεχρι 8300 εχεις δυναμη κ το μειον ειναι οτι θα δωσεις 2000+ευρω για 10 αλογακια.
υγ. αν γινει καλο προγραμμα δεν χανεις καθολου χαμηλομεσαια.thumb

NickM3CS
10-10-12, 16:25
τα συν ειναι οτι ΕΧΕΙς αισθητη διαφορα στα υψηλεσ στροφες απο 6500στρ μεχρι 8300 εχεις δυναμη κ το μειον ειναι οτι θα δωσεις 2000+ευρω για 10 αλογακια.
υγ. αν γινει καλο προγραμμα δεν χανεις καθολου χαμηλομεσαια.thumb

εχει καποια επιπτωση στην αξιοπιστια ...στις αντοχες του κινητηρα?

steliosm46
12-10-12, 19:32
παίδες έχω μια απορία-ερώτηση..

αύριο θα βάλω τα τακάκια και είχα μια απορία σχετικά με κάποια πραγματάκια που έχει μέσα η συσκευασία μαζί με τα τακάκια..

έχει τέσσερα σαν καοτσούκ είναι της 3Μ, τα οποία τα κόβεις στο σχήμα του τακακιού και απο οτι λέει τοποθετούνται στο πίσω μέρος απ το τακάκι με σκοπό να αποφεύγεται ο θόρυβος πέδησης..τα 4 αυτά είναι με χαρτί-αυτοκόλλητο το οποίο το βγάζεις και κολλάς..

όμως έχει και ένα σακουλάκι μικρό μέσα το οποίο τι ακριβώς είναι? έχει μέσα κάποια κόλλα? γιατί τα καοτσούκ αυτά απο πίσω κολλάνε μόνα τους

όποιος έχει άποψη να μου πει την γνώμη του ευχαριστώ..

(https://imageshack.us/photo/my-images/687/imag0435at.jpg/)
(https://imageshack.us/photo/my-images/823/imag0430nn.jpg/)
(https://imageshack.us/photo/my-images/6/imag0458z.jpg/)
(https://imageshack.us/photo/my-images/688/imag0451p.jpg/)
(https://imageshack.us/photo/my-images/687/imag0453u.jpg/)
(https://imageshack.us/photo/my-images/835/imag0455h.jpg/)

steliosm46
12-10-12, 20:04
sorry για τα λινκ απο τις φώτο..έπρεπε να τις βάλω αλλιώς

Lambros46
12-10-12, 21:40
sorry για τα λινκ απο τις φώτο..έπρεπε να τις βάλω αλλιώς
https://imageshack.us/a/img835/4219/imag0455h.jpg
https://imageshack.us/a/img687/3830/imag0453u.jpg
https://imageshack.us/a/img688/7840/imag0451p.jpg
https://imageshack.us/a/img6/7477/imag0458z.jpg
https://imageshack.us/a/img687/6489/imag0435at.jpg

axilleasm3
23-10-12, 21:34
Παιδια καλησπερα.. εχω τεραστιο προβλημα με το m3... στο αμαξι ειναι αλλαγμενα τα παντα απο συνεμπλοκ πισω , μπαλακια ,λαστιχα καινουργια και μετα τα 100 η σε εναν αποτομο ελιγμο νιωθω το πισω τμημα του αυτοκινητου οτι επιπλεει λες και παταει σε βουτυρο...εχω απελπιστει... helpppp

deepBLUE
23-10-12, 22:08
paidia kalispera...exw terastio problhma me to m3... to amaksi einai alagmena ta panta apo synemplok pisw, mpalakia,lastixa kainourgia kai meta ta 100 i se enan apotomo eligmo niwthw to pisw tmima toy aytokitoy oti epipleei les kai pataei se boytyro...exw apelpistei... helpppp

Αχιλλεα καλως ηρθες !!!
Αρχικα πες μας μερικα πραγματα για σενα για να γνωριστουμε εδω (https://www.bmwfans.gr/forum/forumdisplay.php?f=23/)

Θα σε παρακαλουσα να γραφεις με Ελληνικους χαρακτηρες ειναι κανονας του φορουμ μας !!!
Ευχομαι καλη διαμονη και καλα ποσταρισματα .
Ελπιζω να σε γνωρισουσουμε και απο κοντα σε καποια απο τις συναντησεις του φορουμ μας !!!

Thomelef
23-10-12, 22:12
paidia kalispera...exw terastio problhma me to m3... to amaksi einai alagmena ta panta apo synemplok pisw, mpalakia,lastixa kainourgia kai meta ta 100 i se enan apotomo eligmo niwthw to pisw tmima toy aytokitoy oti epipleei les kai pataei se boytyro...exw apelpistei... helpppp

τα λάστιχα σου σε τι κατάσταση είναι? τι ανάρτηση φοράς και πόσα χιλιόμετρα κουβαλάει πάνω της? σε ευθυγραμισά το έχεις πάει καθόλου?

steliosm46
23-10-12, 22:33
μήπως έχει ανοίξει το πάτωμα? το κοίταξες?

Stamatis
23-10-12, 22:44
παίδες έχω μια απορία-ερώτηση..

αύριο θα βάλω τα τακάκια και είχα μια απορία σχετικά με κάποια πραγματάκια που έχει μέσα η συσκευασία μαζί με τα τακάκια..

έχει τέσσερα σαν καοτσούκ είναι της 3Μ, τα οποία τα κόβεις στο σχήμα του τακακιού και απο οτι λέει τοποθετούνται στο πίσω μέρος απ το τακάκι με σκοπό να αποφεύγεται ο θόρυβος πέδησης..τα 4 αυτά είναι με χαρτί-αυτοκόλλητο το οποίο το βγάζεις και κολλάς..

όμως έχει και ένα σακουλάκι μικρό μέσα το οποίο τι ακριβώς είναι? έχει μέσα κάποια κόλλα? γιατί τα καοτσούκ αυτά απο πίσω κολλάνε μόνα τους

όποιος έχει άποψη να μου πει την γνώμη του ευχαριστώ..

(https://imageshack.us/photo/my-images/687/imag0435at.jpg/)
(https://imageshack.us/photo/my-images/823/imag0430nn.jpg/)
(https://imageshack.us/photo/my-images/6/imag0458z.jpg/)
(https://imageshack.us/photo/my-images/688/imag0451p.jpg/)
(https://imageshack.us/photo/my-images/687/imag0453u.jpg/)
(https://imageshack.us/photo/my-images/835/imag0455h.jpg/)

λιπαντικό.
Γράσσο σα να λέμε.

προσοχή μην πέσει στους δίσκους

μπαίνει ΕΔΩ

https://www.ebcbrakes.com/Assets/caliper-pins2.jpg

Stamatis
23-10-12, 22:46
https://www.ebcbrakes.com/Assets/caliper-pins1.jpg
και ΕΔΩ

https://www.ebcbrakes.com/Assets/caliper4.jpg

spar@
23-10-12, 23:02
επισης το γρασσο αυτο μπαινει στα τακακια απ το μερος που εφαπτεται με το εμβολο, αναμεσα στο τακακι και στο λαμακι που θα κοψεις για να βαλεις!
προσοχη οπως ειπε και ο Σταματης να μην παει στην μερια του δισκου και στο "ενεργο" μερος απ το τακακι... αυτο που εφαρμοζει πανω στο δισκο!

steliosm46
23-10-12, 23:35
Eυχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά..τα έχω βάλει τα τακάκια το γράσσο αυτό δεν χρειάζεται σε μένα δεν φοράω τις μαμά δαγκάνες μπροστά αλλα τις D2 και δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο..απλά επειδή το είχε μέσα το κιτ απ τα τακάκια είπα να ρωτήσω τι είναι..και εγώ απο κεκτημένη ταχύτητα δεν το έδωσα σημασία οτι είναι γράσο..
Ευχαριστώ πάντως..thumb

Thomelef
24-10-12, 08:53
γενικά πάντως, να ξέρετε ότι ο δίσκος έχει αποροφητικότητα, και μπορεί να τραβήξει κάθε είδος λυπαντικού που μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί του...

nikos1400
24-10-12, 08:58
γενικά πάντως, να ξέρετε ότι ο δίσκος έχει αποροφητικότητα, και μπορεί να τραβήξει κάθε είδος λυπαντικού που μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί του...

εννοεις Θωμα οτι ειναι κακο γιατι μενει μεσα ενω εχουμε σκουπισει (και καλα) την επιφανεια που λερωθηκε ??

Thomelef
24-10-12, 09:25
εννοώ ότι πρέπει αν πέσει γράσο ή οτιδήποτε άλλο λΙπαντικό στην επιφάνεια του δίσκου, πρέπει να καθαριστεί επιτόπου με βενζίνη, ή οτιδήποτε άλλο ισχυρό υγρό ΚΑΛΑ...
ο δίσκος το απορροφάει, και δεν θα μπορεί να έχει την ίδια τριβή με τις προδιαγραφές του ποτέ.
συνήθως τα λερωμένα χέρια του μηχανικού αν δεν φοράει γάντια είναι αυτά που κάνουν την ζημιά, όπως την είχα πάθει μια φορά στον εμπρός δεξί μαμά τότε δίσκο.
τα αποτελέσματα είναι πέρα για πέρα ορατά, με τραβήγματα στο τιμόνι κατά το φρενάρισμα.
η πλάκα είναι ότι εμφανίζεται μετά απο κάποια χιλιόμετρα το φαινόμενο, ενώ ο δίσκος αλλάζει χρώμα (κιτρινίζει όπως όταν είναι φρεσκοπλυμένος)...

turbodog
24-10-12, 10:08
Ο δισκος δεν εχει απορροφητικοτητα. Ομως απο την στιγμη που αρχιζουν να λειτουργουν οι δισκοι σαν φρενα πανω στο αυτοκινητο, δημιουργηται στην επιφανεια τους ενα λεπτο φιλμ επικαθησης απο τα υλικα τριβης με το τακακι, το λεγομενο brake bedding του δισκου που ειναι απαραιτητο οταν αλλαζουμε καινουργιες δισκοπλακες (οπως και τακακια).
Οπως λοιπον και το τακακι μας εχει την ικανοτητα να απορροφησει λιπαντικες ουσιες, ετσι και ο 'στρωμενος' δισκος εχει αυτην την ιδιοτητα, επειδη ακριβως η επιφανεια του λειτουργει οπως και το υλικο τριβης απο το τακακι. Γιαυτο λοιπον οπως ανεφερε και ο θωμας, προσεχτικο και αμεσο καθαρισμα των δισκων απο καθε ειδους λιπαντικες ουσιες που θα μπορουσαν να προκαλεσουν 'μολυνση' του δισκου thumb

axilleasm3
24-10-12, 21:45
kalispera paidia...exw sobaro problhma me to m3 kai egw aganaktisei...ta exw psaksei ola...to amaksi meta ta 100 xlm otan piasei to niwtheis astathes poly to pisw tmima toy... akoma kai se apotomo eligmo niotheis tin karotsa na min ypakouh olo mazi to pisw tmima... egw alaksei ta panta apo synemplok kai mpalakia, kainoyrgia lastixa, kai tipota....exw trelathei...bohthiste ama kserete kati...eyxaristw...

m-power_01
24-10-12, 21:58
kalispera paidia...exw sobaro problhma me to m3 kai egw aganaktisei...ta exw psaksei ola...to amaksi meta ta 100 xlm otan piasei to niwtheis astathes poly to pisw tmima toy... akoma kai se apotomo eligmo niotheis tin karotsa na min ypakouh olo mazi to pisw tmima... egw alaksei ta panta apo synemplok kai mpalakia, kainoyrgia lastixa, kai tipota....exw trelathei...bohthiste ama kserete kati...eyxaristw...

Είναι η τρίτη φορά που θα σου πούμε να μην γράφεις με τα κουραστικά αυτά γκρικλις. Γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες. :thanks:

Stamatis
24-10-12, 23:10

καλησπέρα παιδιά...έχω σοβαρό πρόβλημα με το μξ και εγώ αγανακτήσει...τα έχω ψάξει όλα...το αμάξι μετά τα 100 χλμ όταν πιάσει το νιώθεις ασταθές πολύ το πίσω τμήμα του... ακόμα και σε απότομο ελιγμό νιώθεις την καρότσα να μην υπάκουη όλο μαζί το πίσω τμήμα... εγώ αλλάξει τα πάντα από "συνεμπλοκ" και μπαλάκια, καινούργια λάστιχα, και τίποτα....έχω τρελαθεί...βοηθήστε άμα ξέρετε κάτι...ευχαριστώ...

ειδικό προγραμματάκι που κάνει τα greeklish Ελληνικά.
Το βάζεις στον browser και καθάρισες.

σιμπλισιτι ατ ιτς μπεστ.

:original:

deepBLUE
25-10-12, 01:33

Παιδια καλησπερα.. εχω τεραστιο προβλημα με το m3... στο αμαξι ειναι αλλαγμενα τα παντα απο συνεμπλοκ πισω , μπαλακια ,λαστιχα καινουργια και μετα τα 100 η σε εναν αποτομο ελιγμο νιωθω το πισω τμημα του αυτοκινητου οτι επιπλεει λες και παταει σε βουτυρο...εχω απελπιστει... helpppp

Αχιλλεα καλως ηρθες !!!
Αρχικα πες μας μερικα πραγματα για σενα για να γνωριστουμε εδω (https://www.bmwfans.gr/forum/forumdisplay.php?f=23/)

Θα σε παρακαλουσα να γραφεις με Ελληνικους χαρακτηρες ειναι κανονας του φορουμ μας !!!
Ευχομαι καλη διαμονη και καλα ποσταρισματα .
Ελπιζω να σε γνωρισουσουμε και απο κοντα σε καποια απο τις συναντησεις του φορουμ μας !!!

Είναι η τρίτη φορά που θα σου πούμε να μην γράφεις με τα κουραστικά αυτά γκρικλις. Γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες. :thanks:

καλησπέρα παιδιά...έχω σοβαρό πρόβλημα με το μξ και εγώ αγανακτήσει...τα έχω ψάξει όλα...το αμάξι μετά τα 100 χλμ όταν πιάσει το νιώθεις ασταθές πολύ το πίσω τμήμα του... ακόμα και σε απότομο ελιγμό νιώθεις την καρότσα να μην υπάκουη όλο μαζί το πίσω τμήμα... εγώ αλλάξει τα πάντα από "συνεμπλοκ" και μπαλάκια, καινούργια λάστιχα, και τίποτα....έχω τρελαθεί...βοηθήστε άμα ξέρετε κάτι...ευχαριστώ...

ειδικό προγραμματάκι που κάνει τα greeklish Ελληνικά.
Το βάζεις στον browser και καθάρισες.

σιμπλισιτι ατ ιτς μπεστ.

:original:

Με Ελληνικους χαρακτηρες παρακαλω :thumbsup:

BILL007
03-11-12, 11:36
Eχει πάει να δει κάποιος αυτό απο κοντά?https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2863137/

Είναι όντως γνήσιο???Γιατί δεν βλέπω να έχει μπροστά την μπάρα θόλων που έχουν τα Μ3...:think:Δεν την έχουν όλα υποτίθεται?

EVERGET
03-11-12, 11:47
To μόνο σιγουρο είναι πως κάποτε ήταν μαύρο...

chief
03-11-12, 11:52
Eχει πάει να δει κάποιος αυτό απο κοντά?https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2863137/

Είναι όντως γνήσιο???Γιατί δεν βλέπω να έχει μπροστά την μπάρα θόλων που έχουν τα Μ3...:think:Δεν την έχουν όλα υποτίθεται?
To M3 που ειχα παλιά δεν την ειχε Βασιλη.

PANOS-E60
05-11-12, 18:45
τα τελευταία ποστ περί μετατροπών ήταν πολύ ενδαφέροντα και απέκτησαν δικό τους ξεχωριστό θέμα.

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=15917

trabakoulas
05-11-12, 19:17
Οποτε παμε ξανα :thumbsup:

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2905814/

Καποιος που να ξερει - να εχει ακουσει κατι?

Αν ξερει πχ πρωην ιδιοκτητες, τι σοι μετατροπη ειναι κλπ:thanks:

mark e92
05-11-12, 19:33
Οποτε παμε ξανα :thumbsup:

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2905814/

Καποιος που να ξερει - να εχει ακουσει κατι?

Αν ξερει πχ πρωην ιδιοκτητες, τι σοι μετατροπη ειναι κλπ:thanks:

μηπως είναι Μ3 και το δηλωσε 1,6 με τον Νομο για υποκυβισμο?
Αλλα και παλι δεν γινεται το 3,2 να γινει 1,6 παρε τηλ να μαθεις τι ειναι?

trabakoulas
05-11-12, 19:44
Οχι το αμαξι ειναι 316 ci (τουλαχιστον το πλαισιο του) γιατι το ειδα απο κοντα.

Απλα ρωταω αν ξερει καποιος παραπανω λεπτομερειες για τη μετατροπη κλπ!

STREETRACING
09-11-12, 11:38
τις τελευταιες μερες κανα δυο τρεις φορες σε φρεναρισματα σε φαναρι με πολλα χλμ αρχισε παλι το βουητο των φρενων κ το ψιλοτρεμουλο.
εχω το κακο βεβαια οτι το κανω αυτο χωρις να τα εχω ζεστανει πριν.
θα το αφησω να δω πως θα συνεχισει.
να εχουν στραβωσει δεν νομιζω ,δεν φρεναρα σε νερα,
αλλα μου κανει εντυπωση να εχει συμβει απο φρεναρισμα με πολλα χλμ με κρυα φρενα.

vagmag
10-11-12, 17:43
Μπορούν να μπουν οι παρακάτω διαστάσεις στο αυτοκίνητο ;;;

235/35/19 εμπρός
265/35/19 πίσω;

ρψτάω μήπως καταφέρω και έρθω Σέρρες, και χρησιμοποιήσω τα παλιά λάστιχα της boxster.

alexk
10-11-12, 18:03
Ναι αμέ βάλ'τα.
Θα ψηλώσει λίγο πίσω αλλά δεν έχει πρόβλημα.

Thomelef
10-11-12, 18:07
ναι βαγγέλη, άνετα.

απλά όπως είπε και ο άλεξ θα μεγαλώσει λίγο ο κύκλος πίσω αλλά κλάιν...θα μακραίνεις και το βήμα.

turbodog
10-11-12, 18:33
Μπορούν να μπουν οι παρακάτω διαστάσεις στο αυτοκίνητο ;;;

235/35/19 εμπρός
265/35/19 πίσω;

ρψτάω μήπως καταφέρω και έρθω Σέρρες, και χρησιμοποιήσω τα παλιά λάστιχα της boxster.

235/35/19 25.5 in Diam.
265/35/19 26.3 in Diam

Difference : 3.2 %

Απο οτι θυμαμαι μπορουμε να εχουμε μια διαφορα της ταξεως μεχρι το πολυ 3%. Απο εκει και πανω επειδη υπαρχει μεγαλη διαφορα στην σχετικη ταχυτητα περιστροφης του εμπρος τροχου σε σχεση με πισω, φοβαμαι οτι το DSC θα λειτουργει λιγο περιεργα και ισως να εχει και καποια αλλη δυσλειτουργια το αυτοκινητο ακομη και στο off mode.
SMG εχεις? Εγω εχω πανω στο αυτοκινητο Μ3 Ε92 διαστασεις δηλ. 245/35/19 και 265/35/19 και δεν εχω καποιο προβλημα (ειμαι ομως κατω απο 3% διαφορα εμπρος-πισω). Βαλτα πανω στο αυτοκινητο μερικες μερες πριν, μην τα αφησεις για την τελευταια μερα, μηδενισε το νεο set up απο την κονσολα και κανε μερικα χιλιομετρα να δεις αν ολα ειναι οκ thumb

Thomelef
10-11-12, 18:49
α ρε πστ μήτσο...πυρηνική επιστήμη το έχεις κάνει το άθλημα εσύ αγόρι μου...

να σου πώ...έστω και για βολτίτσα δεν έρχεσαι και εσύ σέρρες? κατέβα παρέα με την λούγκρα. όχι τπτ άλλο να'χει και αυτός λίγη παρέα.

μην φοβάσαι, σε όλη την διαδρομή αυτός θα ονειρεύεται πως θα σκίζει το κατσαρόλι του, οπότε δεν έχεις φόβο να στην πέσει.

chief
10-11-12, 18:51
τιποτα δεν θα γινει.
ουτε διαφορα στο βημα θα καταλάβει.

turbodog
10-11-12, 19:08
α ρε πστ μήτσο...πυρηνική επιστήμη το έχεις κάνει το άθλημα εσύ αγόρι μου...

να σου πώ...έστω και για βολτίτσα δεν έρχεσαι και εσύ σέρρες? κατέβα παρέα με την λούγκρα. όχι τπτ άλλο να'χει και αυτός λίγη παρέα.

μην φοβάσαι, σε όλη την διαδρομή αυτός θα ονειρεύεται πως θα σκίζει το κατσαρόλι του, οπότε δεν έχεις φόβο να στην πέσει.

Θα το κοιταξω ρε Θωμα και αν μπορεσω θα ανεβω, γιατι αλλωστε εχουμε καιρο να τα πουμε ολοι μαζι απο κοντα.

Λες ρε συ να μου την πεσει? Να παρω τα μετρα μου αν ειναι...

vagmag
10-11-12, 19:40
Χειροκίνητο έχω.... δεν ξέρω αν μηδενίζει κάτι ή αν χρήζει μηδενίσματος.
Θα αλλάξει το βήμα ναι... Ε τι να κάνουμε ;

Ας μπορέσω να έρθω... περιμένουμε να γεννήσουμε και δεν κανονίζω τίποτα μέχρι τότε. Ίσως καταφέρω τελευταία στιγμή.

Thomelef
10-11-12, 19:48
Θα το κοιταξω ρε Θωμα και αν μπορεσω θα ανεβω, γιατι αλλωστε εχουμε καιρο να τα πουμε ολοι μαζι απο κοντα.

Λες ρε συ να μου την πεσει? Να παρω τα μετρα μου αν ειναι...

αν δεν υπάρχει θέμα με τα επαγγελματικά και μπορείς να λείψεις παρασκευή, μην το σκέφτεσαι καθόλου πάρε την λούγκρα και συννενοηθείτε.

τώρα αν θα στην πέσει, δεν ξέρω ρε μαν. είσαι και ωραίο παιδί εσύ, δύσκολα να αντισταθεί τόσα χιλιόμετρα.

vagmag
10-11-12, 20:10
τώρα φοράω 225/40/19 και 255/35/19 οπότε η διαφορά μάλλον είναι αμελητέα... στο 235/35/19 και 265/35/19

pilot
10-11-12, 20:28
δεν θα έχεις πρόβλημα Βάγγο..

alexk
10-11-12, 21:47
Ρε παιδιά, είχε τέτοιες διαστάσεις ένα γνωστός με CSL.
Κανένα πρόβλημα δεν έχει.

Thomelef
11-11-12, 09:16
ε ναι...γιατί να έχει πρόβλημα. σιγά την διαφορά πια. πιστεύω ότι μεγαλύτερη διαφορά κάνει ένας αποστάτης στον τροχό, παρά μια σκάλα πάνω η κάτω στο προφίλ του ελαστικού.

steliosm46
12-11-12, 21:08
παίδες προβληματάκι εν όψη και του track day σε λίγες μέρες..

Προχθές στην βραδυνή μου έξοδο και λίγο πρίν παρκάρω νιώθω το αμάξι λίγο σαν να κομπιάζει λέω μπά ιδέα μου θα είναι αλλα μετά στο επόμενο φανάρι και λίγο πριν μπώ θεσσαλονίκη καταλαβαίνω οτι το αμάξι πάει λίγο σαν να ζορίζεται μόλις πατάω το γκάζι στο πάτωμα απότομα..

τέλος πάντων παρκάρω, φεύγω , γυρνάω μετά και ανοίγω λίγο το καπώ να δώ τι συμβαίνει..βάζω μπροστά δουλεύει, μαρσάρω καλά να δω και κάνει παραπάνω απ το κανονικό θόρυβο και συγκεκριμένα σαν να έχω βάλει φιλτροχοάνη ή airbox ..(το αυτοκίνητο είναι μαμά)

Στην συνέχεια σβήνω και βγάζω το φυσάκι απ το μάφ και το ξανακουμπώνω..
το ξαναβάζω μπρός και δουλεύει στρωτά..
έχω ξεκινήσει λοιπόν να φύγω και μου ανάβει και το check το λαμπάκι την μηχανής..

πηγαίνω σιγά σιγά ρολαριστά χωρίς να πιέζω το γκάζι, αλλά καταλαβαίνω οτι λίγο κομπιάζει-σκορτσάρει και μόλις πατάς γκάζι να φύγει σαν να μην έχει δύναμη να φύγει σαν κάτι απο καύσιμο..Τέλος όταν φτάνω σπίτι και σταματάω το αμάξι δουλεύει ρελαντί σαν να δουλεύει με 4-5 κυλίνδρους..Τρέμει ολόκληρο..

Την άλλη μέρα το βάζουμε κατευθείαν διαγνωστικό και βγάζει:

ρελέ αντλία καυσίμου.
Vanos βαλβίδα εισαγωγής
Vanos Βαλβίδα αδρανείας

Βγάζουμε ντουλαπάκι βγάζω το ρελέ το μετρήσαμε και έδειχνε να είναι καλό να δουλεύει σωστά..Anyway το αλλάζω

Άλλαξα με καινούργιους και όλους τους πολλαπλασιαστές.

Εχουμε κάνει και reset βάζουμε μποστά και δουλεύει πάλι σαν με 4 κυλίνδρους..

Το διαγνωστικό βγάζει

Αισθητήρας μάζας αέρα
Ρελέ αντλίας καυσίμου
και κάτι ακόμα δεν θυμάμαι άλλη ξεκάρφωτη βλαβη όπως έβγαλε στην αρχή για το vanos που νομίζω οτι το έβγαλε λόγο άλλης δυσλειτουργείας

Στην λειτουργία του ο μαφ που είδαμε το βολτάζ του στο ρελαντί ήταν περίπου στο 1.07

Επίσης έχω ακόμη ένα μαφ τον παλιό που τον είχα στην άκρη..Τον είχα αλλάξει προληπτικά τον μαφ οπότε βγάζω και κουμπώνω τον παλιό που είχα..
Το βολτάζ του πάλι στο ρελαντί περίπου 1.04-1.05-1.06

Επίσης μετρήσαμε συμπίεση κυλίνδρων και είναι περίπου στο 12 όλοι..11.8 κάπου εκεί..

Μετράμε και την αντλία βενζίνης και έχει περίπου στα 3 bar στο ρελαντί του αυτοκινήτου..

Την αλλάζω με καινούργια αντλία και η καινούργια έχει περίπου 5 bar

Θα πετάξω και αύριο και το φίλτρο βενζίνης με καινούργιο.΄.
Και επίσης θέλω να αλλάξω και τον διακόπτη της πεταλούδας γκαζιού προληπτικά ,το συγκεκριμένο ανταλακτικό δηλαδή( 13637840383) (άσχετο απλά το αναφέρω επιδή ξέρω οτι είναι επιρρεπής)

Τώρα το αμάξι μέχρι στιγμής δουλεύει στρωτά τώρα..Και δεν παρουσιάζει καμιά βλάβη..

και κάτι ακόμη..μιας και είπαμε ρελέ θυμάμαι οτι κάπου είχε αναφερθεί κάποιο ρελέ που είναι και αυτό επιρρεπές σε βλάβη το οποίο είναι στο χώρο του μηχανοστασίου δεξιά πάνω..ανοίξα το καπάκι και έχει κάποια ρελέ..
Ένα καφέ στο βάθος κάποια πράσινα και ένα κόκκινο..

Anyway παρείγγειλα και 2 ρελέ ένα το κόκκινο και το πράσινο δίπλα του να τα αλλάξω έτσι προληπτικά..δεν θυμάμαι όμως που είχε αναφερθεί και τι κάνει..

Όλες οι γνώμες ευπρόσδεκτες.. thumb

pilot
12-11-12, 21:36
μάλλον για το ρελέ του SMG λες..το άλλαξα το καλοκαίρι.

STREETRACING
12-11-12, 21:37
Μαφ το πιθανότερο.
Ή κ αντλία.

steliosm46
12-11-12, 21:53
Μαφ το πιθανότερο.
Ή κ αντλία.

Αντλία μπήκε καινούργια

μάλλον για το ρελέ του SMG λες..το άλλαξα το καλοκαίρι.

Είναι αυτό το κόκκινο Γιώργο που είναι πάνω δεξιά στο χώρο της μηχανής?γιατί αυτο παρήγγειλα να αλλάξω αύριο μαζί με το διπλανό του το πράσινο.
Σε παρουσίασε πρόβλημα και το άλλαξες?

STREETRACING
12-11-12, 22:00
Με ποια αλλαγή σου δούλεψε κανονικά μετα;
Το Τσέκ εντζιν ανάβει απο μαφ.
Το 3 κυλινδρισμα μπορεί ναναι πολλαπλασιαστης αλλα θα τοχε βγάλει σφάλμα αν ήταν.

Thomelef
12-11-12, 22:06
τα κομπιάσματα συνήθως έχουν να κάνουν με τροφοδοσία - ανάφλεξη, ή τον μαφ.
τα νούμερα που αναφέρεις δείχνουν η αντλία να ήταν το πρόβλημα. σχεδόν στη μέση.
πολαπλασιαστές κακώς άλλαξες για μένα, μπορεί και να ήταν καλοί. μπορεί να δεί στο πόσο % είναι.
τέλος θα πρότεινα να κάνεις τρία τέσσερα τεστ βάνος. ποτέ δεν ξές. εμένα με σπασμένο γρανάζι πέρασε τα δύο απ'τα τρία.

steliosm46
12-11-12, 22:08
Με ποια αλλαγή σου δούλεψε κανονικά μετα;
Το Τσέκ εντζιν ανάβει απο μαφ.
Το 3 κυλινδρισμα μπορεί ναναι πολλαπλασιαστης αλλα θα τοχε βγάλει σφάλμα αν ήταν.

Κοίτα μόλις μου είχε τύχει έβγαλα το φυσάκι απ το μαφ το ξανακούμπωσα και δούλεψε για λίγο στρωτά και έπειτα έβγαλε το τσέκ..Μόλις ξεκίνησα να φύγω..μετά μόλις πάρκαρα δούλευε στο ρελαντί σαν 3κίλυδρο 4 κύλινδρο ξέρω γω..

Έβγαλα αυτόν-κούμπωσα τον παλιό πάλι τα ίδια..

Τους μετρήσαμε και τους 2 μαφ και τον παλιο και τον καινούργιο και το βολτάζ τους είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα..

Μετά έκανα μια σειρά απο αλλαγές που προανέφερα..

Πολλαπλασιαστές επίσης τους άλλαξα και αυτούς όλους, με καινούργιους.

Τώρα μέχρι στιγμής δουλεύει κανονικά το αμάξι..Άντε να δούμε..Ελπίζω να μην είναι κάτι άλλο..

steliosm46
12-11-12, 22:13
τα κομπιάσματα συνήθως έχουν να κάνουν με τροφοδοσία - ανάφλεξη, ή τον μαφ.
τα νούμερα που αναφέρεις δείχνουν η αντλία να ήταν το πρόβλημα. σχεδόν στη μέση.
πολαπλασιαστές κακώς άλλαξες για μένα, μπορεί και να ήταν καλοί. μπορεί να δεί στο πόσο % είναι.
τέλος θα πρότεινα να κάνεις τρία τέσσερα τεστ βάνος. ποτέ δεν ξές. εμένα με σπασμένο γρανάζι πέρασε τα δύο απ'τα τρία.

Συμφωνώ αυτό που λες για το κόμπιασμα..Ότι η ποιο πιθανή αιτία να είναι λόγω καυσίμου..Εκεί πάει το μυαλό..Και εγώ έτσι νομίζω Θωμά για την αντλία διότι η παλιά την μετρήσαμε στο ρελαντί είχε περίπου 3 bar και η καινούργια 5..
Άρα μπορεί να ήταν και αυτό..

Επίσης συμφωνώ πάλι για αυτό που λες για τους πολλαπλασιαστές, αλλά τους άλλαξα να έχω το κεφάλι που ήσυχο απο αυτό..πέστο λόξα πέστο όπως θες..

Τέστ βάνος είναι στο πρόγραμμα να γίνει αύριο..

pilot
12-11-12, 22:17
δεν θυμάμαι το χρώμα..μου είχε βγάλει την ένδειξη(γρανάζι) στο καντράν..δεν παρουσίασε πρόβλημα, ήταν μια στιγμιαία βλάβη αλλά το άλλαξα καλού κακού.

doctore
13-11-12, 15:56
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει για βαλβολίνη διαφορικού ?
Κάποιο λίνκ, τιμή κτλ
Δυσκολεύομαι να βρώ.

STREETRACING
13-11-12, 16:40
Δεν βάζεις της BMW?

doctore
13-11-12, 16:55
Δεν βάζεις της BMW?

BMW θελω να βαλω, πηγα Motion & Style αλλα δεν εχουν. Αλλαξε η συσκευασια και τωρα ειναι 60 lt

gnx
13-11-12, 17:36
Από οτι θυμαμαι το μπουκαλάκι της BMW μαζί με το FM Booster υπάρχει ακόμα σαν ανταλλακτικό. Γιατί δεν την αλλάζεις εκει;

EVERGET
13-11-12, 20:02
Υπάρχουν μπουκαλάκια του 1/2 λίτρου:

OEM BMW Rear Axle Fluid (SAF-XJ + FM Booster) part no.83222282583

Mπορείς να πάρεις τρια μπουκαλάκια από εδώ, το διαφορικό παίρνει 1,1Lt:

https://www.trademotion.com/partlocator/index.cfm?action=MorePartInfo&PartID=789848&siteid=214672&catalogid=4462

για τέτοια ποσά λογικά δεν θα έχεις τελωνείο.

gnx
13-11-12, 20:16
Εάν επείγεσαι έχω δύο μπουκάλια SAF-XJ αγορασμένα από εδώ.

https://www.opieoils.co.uk/p-736-castrol-syntrax-limited-slip-75w-140-formerly-saf-xj-75w-140.aspx

Νομίζω ότι μου είχαν κοστίσει καμιά εξηνταριά αλλά πρέπει να το ψάξω.

doctore
13-11-12, 20:35
Εάν επείγεσαι έχω δύο μπουκάλια SAF-XJ αγορασμένα από εδώ.

https://www.opieoils.co.uk/p-736-castrol-syntrax-limited-slip-75w-140-formerly-saf-xj-75w-140.aspx

Νομίζω ότι μου είχαν κοστίσει καμιά εξηνταριά αλλά πρέπει να το ψάξω.

Σε ευχαριστώ πολύ. Επειδή δεν επείγομαι θα προσπαθήσω να πάρω ΟΕΜ BMW.
H BMW έχει καταργήσει τα μισόλιτρα ως ανταλλακτικό και δίνει πλέον 60λιτρο.

doctore
13-11-12, 20:49
Υπάρχουν μπουκαλάκια του 1/2 λίτρου:

OEM BMW Rear Axle Fluid (SAF-XJ + FM Booster) part no.83222282583

Mπορείς να πάρεις τρια μπουκαλάκια από εδώ, το διαφορικό παίρνει 1,1Lt:

https://www.trademotion.com/partlocator/index.cfm?action=MorePartInfo&PartID=789848&siteid=214672&catalogid=4462

για τέτοια ποσά λογικά δεν θα έχεις τελωνείο.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα το ρισκάρω με το τελωνείο, γιατί δεν βρίσκω Ευρώπη.

STREETRACING
13-11-12, 21:19
Πριν 2 χρόνια το καλοκαίρι άλλαξα κομπλερ ανεμιστηρα Γιατί σε ταξίδι με καύσωνα η θερμοκρασία νερού ξεφεύγε λίγο απο τη μέση κ πήγαινε δεξιά κανά πόντο με δυο.
Με την αλλαγή ξαναεπανηλθε στη μέση.
Φέτος ξαναεκανε το ίδιο αλλα στις ανηφορες Βέροια προς Κοζάνη μου πήγε στη δεξιά τέλεια κ έκατσε εκει μέχρι να ξαναφτασω στις ευθείες.
Άλλαξα ξανά κομπλερ γιΑτι είχε μαλακωσει λίγο κ Ψυγειο.
Όλα οκ μετα απο αυτο .
Εδώ κ κανά δυο βδομάδες που κάνει κάτω απο 20 βαθμούς ηθερμοκρασια στέκεται ένα πόντο αριστερά απο τη μέση κ σήμερα π έχει 15 παίζει κ δυο πόντους αριστερά.
Ξανααλλαξα θερμοστατη που είχα αλλάξει πριν ένα χρόνο μήπως έμενε ανοικτός αλλα πάλι κάνει το ίδιο.
Καταλληξαμε ότι με καινούργιο Ψυγειο κομπλερ θερμοστατη κ τρόμπα νερού ενός χρόνου είναι φυσιολογικό να δουλεύει πιο κρύο στο όργανο.

NickM3CS
15-11-12, 13:30
παίδες προβληματάκι εν όψη και του track day σε λίγες μέρες..

Προχθές στην βραδυνή μου έξοδο και λίγο πρίν παρκάρω νιώθω το αμάξι λίγο σαν να κομπιάζει λέω μπά ιδέα μου θα είναι αλλα μετά στο επόμενο φανάρι και λίγο πριν μπώ θεσσαλονίκη καταλαβαίνω οτι το αμάξι πάει λίγο σαν να ζορίζεται μόλις πατάω το γκάζι στο πάτωμα απότομα..

τέλος πάντων παρκάρω, φεύγω , γυρνάω μετά και ανοίγω λίγο το καπώ να δώ τι συμβαίνει..βάζω μπροστά δουλεύει, μαρσάρω καλά να δω και κάνει παραπάνω απ το κανονικό θόρυβο και συγκεκριμένα σαν να έχω βάλει φιλτροχοάνη ή airbox ..(το αυτοκίνητο είναι μαμά)

Στην συνέχεια σβήνω και βγάζω το φυσάκι απ το μάφ και το ξανακουμπώνω..
το ξαναβάζω μπρός και δουλεύει στρωτά..
έχω ξεκινήσει λοιπόν να φύγω και μου ανάβει και το check το λαμπάκι την μηχανής..

πηγαίνω σιγά σιγά ρολαριστά χωρίς να πιέζω το γκάζι, αλλά καταλαβαίνω οτι λίγο κομπιάζει-σκορτσάρει και μόλις πατάς γκάζι να φύγει σαν να μην έχει δύναμη να φύγει σαν κάτι απο καύσιμο..Τέλος όταν φτάνω σπίτι και σταματάω το αμάξι δουλεύει ρελαντί σαν να δουλεύει με 4-5 κυλίνδρους..Τρέμει ολόκληρο..

Την άλλη μέρα το βάζουμε κατευθείαν διαγνωστικό και βγάζει:

ρελέ αντλία καυσίμου.
Vanos βαλβίδα εισαγωγής
Vanos Βαλβίδα αδρανείας

Βγάζουμε ντουλαπάκι βγάζω το ρελέ το μετρήσαμε και έδειχνε να είναι καλό να δουλεύει σωστά..Anyway το αλλάζω

Άλλαξα με καινούργιους και όλους τους πολλαπλασιαστές.

Εχουμε κάνει και reset βάζουμε μποστά και δουλεύει πάλι σαν με 4 κυλίνδρους..

Το διαγνωστικό βγάζει

Αισθητήρας μάζας αέρα
Ρελέ αντλίας καυσίμου
και κάτι ακόμα δεν θυμάμαι άλλη ξεκάρφωτη βλαβη όπως έβγαλε στην αρχή για το vanos που νομίζω οτι το έβγαλε λόγο άλλης δυσλειτουργείας

Στην λειτουργία του ο μαφ που είδαμε το βολτάζ του στο ρελαντί ήταν περίπου στο 1.07

Επίσης έχω ακόμη ένα μαφ τον παλιό που τον είχα στην άκρη..Τον είχα αλλάξει προληπτικά τον μαφ οπότε βγάζω και κουμπώνω τον παλιό που είχα..
Το βολτάζ του πάλι στο ρελαντί περίπου 1.04-1.05-1.06

Επίσης μετρήσαμε συμπίεση κυλίνδρων και είναι περίπου στο 12 όλοι..11.8 κάπου εκεί..

Μετράμε και την αντλία βενζίνης και έχει περίπου στα 3 bar στο ρελαντί του αυτοκινήτου..

Την αλλάζω με καινούργια αντλία και η καινούργια έχει περίπου 5 bar

Θα πετάξω και αύριο και το φίλτρο βενζίνης με καινούργιο.΄.
Και επίσης θέλω να αλλάξω και τον διακόπτη της πεταλούδας γκαζιού προληπτικά ,το συγκεκριμένο ανταλακτικό δηλαδή( 13637840383) (άσχετο απλά το αναφέρω επιδή ξέρω οτι είναι επιρρεπής)

Τώρα το αμάξι μέχρι στιγμής δουλεύει στρωτά τώρα..Και δεν παρουσιάζει καμιά βλάβη..

και κάτι ακόμη..μιας και είπαμε ρελέ θυμάμαι οτι κάπου είχε αναφερθεί κάποιο ρελέ που είναι και αυτό επιρρεπές σε βλάβη το οποίο είναι στο χώρο του μηχανοστασίου δεξιά πάνω..ανοίξα το καπάκι και έχει κάποια ρελέ..
Ένα καφέ στο βάθος κάποια πράσινα και ένα κόκκινο..

Anyway παρείγγειλα και 2 ρελέ ένα το κόκκινο και το πράσινο δίπλα του να τα αλλάξω έτσι προληπτικά..δεν θυμάμαι όμως που είχε αναφερθεί και τι κάνει..

Όλες οι γνώμες ευπρόσδεκτες.. thumb

χαιρομαι που το αμαξι ειναι οκ τωρα!! ελπιζω να παραμεινει ετσι!! :original: ποσο σου πηγε η αντλια βενζινης και φιλτρο βενζινης?

STREETRACING
15-11-12, 14:56
Πριν 2 χρόνια το καλοκαίρι άλλαξα κομπλερ ανεμιστηρα Γιατί σε ταξίδι με καύσωνα η θερμοκρασία νερού ξεφεύγε λίγο απο τη μέση κ πήγαινε δεξιά κανά πόντο με δυο.
Φέτος ξαναεκανε το ίδιο αλλα στις ανηφορες Βέροια προς Κοζάνη μου πήγε στη δεξιά τέλεια κ έκατσε εκει μέχρι να ξαναφτασω στις ευθείες.
Όλα οκ μετα απο αυτο .
Εδώ κ κανά δυο βδομάδες που κάνει κάτω απο 20 βαθμούς ηθερμοκρασια στέκεται ένα πόντο αριστερά απο τη μέση κ σήμερα π έχει 15 παίζει κ δυο πόντους αριστερά.
Ξανααλλαξα θερμοστατη που είχα αλλάξει πριν ένα χρόνο μήπως έμενε ανοικτός αλλα πάλι κάνει το ίδιο.
Καταλληξαμε ότι με καινούργιο Ψυγειο κομπλερ θερμοστατη κ τρόμπα νερού ενός χρόνου είναι φυσιολογικό να δουλεύει πιο κρύο στο όργανο.
εχει παρατηρησει κανεις κατι αντιστοιχο με ιδια δεδομενα?(λιγο δυσκολο βεβαια να εχει τυχει )

steliosm46
15-11-12, 16:26
χαιρομαι που το αμαξι ειναι οκ τωρα!! ελπιζω να παραμεινει ετσι!! :original: ποσο σου πηγε η αντλια βενζινης και φιλτρο βενζινης?

Nα σε καλά..Η αντλία περίπου στο κατοστάρικο βγήκε..Μόνο την αντλία φυσικά

όλο μαζί το συστημα μαζί με φλοτέρ κλπ βγαίνει περίπου στα 300 ευρώ το οποίο φυσικά και δεν χρειάζεται να αλλάξεις..δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις φλοτέρ αμα δεν έχει πρόβλημα..

Το φίλτρο κάνει κανα 40άρι εδώ..

steliosm46
16-11-12, 00:33
Σκατά! σήμερα πάλι μου άναψε το check engine

δεν δουλεύει σαν 3κύλινδρο όπως την προηγούμενη φορά.. Ρολάρει καλά και μόλις πατάς γκάζι καλά, λες και είναι μπουκωμένο δεν φεύγει καθόλου! τι γίνεται ρε πο@στη μου..

Έχω αλλαγμένα
πολλαπλασιαστές
αντλία βενζίνης + το ρελέ + το φίλτρο
Μαφ έβαλα τον παλιό που είχα

τι γίνεται γιατί ρε γμτ?

Ενώ μετά απο όλα αυτά που άλλαξα δουλεύει κανονικά ξυράφι και στα πολλά και στα λίγα μετά απο 1 μέρα πάλι τα ίδια..

πάλι αύριο διαγνωστικό να δούμε τι βγάζει..

steliosm46
16-11-12, 00:42
Μου έχει γυρίσει το μυαλό τώρα ρε γμτ 10 μέρες πριν το track day θα έχει γούστο να μην μπορέσω να μπω τώρα μου την έχει δώσει!

τώρα βρήκε ρε..

έχω παραγγείλει και μαφ καινούργιο εντομεταξύ εχθές να δούμε και πότε θα έρθει!

Thomelef
16-11-12, 20:10
τεστ βάνος έκανες?
ποτενσιόμετρο τσέκαρες?

fast-enough
16-11-12, 20:22
λάμδα κοίταξες?

steliosm46
16-11-12, 20:32
Εντάξει σήμερα τα τσέκαρα όλα σχεδόν εκεί στο Χρήστο..

Συμπερασματικά καταλήξαμε οτι είναι κάτι ηλεκτρικό και μάλλον τα ποτενσιόμετρα..
Δεν δείχνει άμεσα βλάβη..Όπως πχ το δούλευα 2 μέρες όλα καλά μετά έβγαλε το
check..
Είχα παραγγείλει ήδη ένα..αλλα φοράει 2 και ένα κάτω απ την εισαγωγή (δεν το ήξερα)

Το αμάξι δουλεύει κανονικά, έγινε και τέστ βάνος και όλα..Δείχνει ότι είναι ολα καλά..Ωστόσο είναι σε παρακολούθηση..Είδωμεν..

Thomelef
16-11-12, 20:40
το τεστ βάνος πόσες φορές το έκανς?

steliosm46
16-11-12, 20:59
το τεστ βάνος πόσες φορές το έκανς?

νομίζω 1-2 φορές το κάναμε γιατί κοιτούσε και άλλα πράγματα εκεί ο Χρήστος
ρεύματα-αφλογιστίες-πολλαπλασιαστές κλπ κλπ, έγινε πάντως και έδειξε όλα καλά

αλλα δεν ακούγεται και κάτι μηχανικό όπως είχες εσύ, να πεις οτι καλά είναι να επιμένω να το ξανακάνω πολλές φορές.

alexk
16-11-12, 21:15
Όλα οκ μετα απο αυτο .

Εμένα μου είχε υπεθερμανθεί μια φορά στην πίστα.
Σχεδόν έφτασα κόκκινο, ευτυχώς το είδα και έκοψα.
Άλλαξα το κόμπλερ (νεκρό τελείως και η πίστα αυτή είναι 2ες-3ες).
Άλλαξα και θερμοστάτη, έκανα κάτι τέστ τα έχω στο cslregister και ο παλιός θερμοστάτης είχε θέμα https://www.cslregister.com/forum/showpost.php?p=108924&postcount=38
Πλέον δεν έχω θέμα θερμοκρασίας και όταν το γκαζώσω λίγο και μετά κόψω ενώ παράλληλα έχει κρύο 5-15 βαθμούς, πέφτει λίγο κάτω από τη μέση, όχι ένα πόντο βέβαια (3-4 χιλιοστά).

Νομίζω τα συμπεράσματά σου είναι λογικά.

STREETRACING
16-11-12, 21:38
Όπως το κόβω όταν ανέβω Δεκέμβρη Καστορια που έχει -0
Με βλέπω να δουλεύει συνέχεια αριστερά
Τελικά το καινούργιο Ψυγειο κάνει πολυ μεγάλη διάφορα .
Απλά μου κάνει εντύπωση Γιατί έτσι δεν μου δουλευε ποτε.
Προφανώς με όλα τα εξαρτήματα καινούργια τ αμάξι δουλεύει πιο κρύο.

STREETRACING
16-11-12, 21:47
Εμένα μου είχε υπεθερμανθεί μια φορά στην πίστα.
Σχεδόν έφτασα κόκκινο, ευτυχώς το είδα και έκοψα.
Άλλαξα το κόμπλερ (νεκρό τελείως και η πίστα αυτή είναι 2ες-3ες).
Άλλαξα και θερμοστάτη, έκανα κάτι τέστ τα έχω στο cslregister και ο παλιός θερμοστάτης είχε θέμα https://www.cslregister.com/forum/showpost.php?p=108924&postcount=38
Πλέον δεν έχω θέμα θερμοκρασίας και όταν το γκαζώσω λίγο και μετά κόψω ενώ παράλληλα έχει κρύο 5-15 βαθμούς, πέφτει λίγο κάτω από τη μέση, όχι ένα πόντο βέβαια (3-4 χιλιοστά).

Νομίζω τα συμπεράσματά σου είναι λογικά.

Στο άρθρο σου στο ξένο φόρουμ ποτε σου έπεφτε η θερμοκραια στο αφημα του γκαζιου;
Με τον παλιο η τον καινούργιο θερμοστατη;
Εμένα κάνει ακριβώς το ίδιο .
Προφανώς ο ενός έτους θερμοστατης δεν έφταιγε,
Απλά το νέο Ψυγειο κ κομπλερ κρυωνουν πιο γρήγορα κ πολυ το όλο κυκλωμα

alexk
16-11-12, 22:46
Στο άρθρο σου στο ξένο φόρουμ ποτε σου έπεφτε η θερμοκραια στο αφημα του γκαζιου;
Με τον παλιο η τον καινούργιο θερμοστατη;
Εμένα κάνει ακριβώς το ίδιο .
Προφανώς ο ενός έτους θερμοστατης δεν έφταιγε,
Απλά το νέο Ψυγειο κ κομπλερ κρυωνουν πιο γρήγορα κ πολυ το όλο κυκλωμα

Με τον παλιό θερμοστάτη.
Πήγαινα π.χ. με 230 Γερμανία, έκοβα στα 120 και έπεφτε πολύ η θερμοκρασία.
Τώρα δουλεύει λίγο πιο κρύο όταν κάνει κρύο και δεν το πιέζω καθόλου.
Εμένα ο θερμοστάτης ήταν 8 ετών...

pilot
16-11-12, 23:50
και το δικο μου στο ταξιδι, για παραδειγμα οταν κατεβαινα Αθηνα βραδυ χειμωνα, σταθερα με 130-140 η θερμοκρασια ηταν αναμεσα στην πρωτη βουλιτσα και στην μεση.

doctore
25-11-12, 21:05
Mε 17 βαθμούς, σταθερό γκάζι, 6η γύρω στα 100, ελαφριά ανηφόρα:
https://i1209.photobucket.com/albums/cc386/bljutie/normal.jpg

Ίδιες συνθήκες ρολάρωντας γύρω στα 120, κλειστό γκάζι :
https://i1209.photobucket.com/albums/cc386/bljutie/rolling.jpg

RallyArt
25-11-12, 21:36
Δεν ξέρω αν ισχυεί αλλά υπάρχει κάτι σαν δεύτερος ανεμηστήρας στο μοτέρ τύπου κόμπλερ φιλοσοφίας υδραργυρου,
το γνωρίζω γιατί πριν 2 χρόνια πήγαινα καλοκαίρι στο πήλιο και στο ανέβα του βουνού ψιλοανέβασε θερμοκρασία (ανάμεσα μέση και δεύτερη τελεία) έκανα δεξια και μετά που ξανα ξεκίνησα όλα καλά...
Ο Μανώλης (QSDS) μου μίλησε για το συγκεκριμένο ανταλλακτικό, το άλλαξα και μπορώ να πώ ότι είχε αλλαγή και σε performance :thumbsup:
Κοίταξε το...

pilot
25-11-12, 22:32
ναι, δυο fan έχει το μοτέρ. Μπροστά ηλεκτρικό και πίσω με το κόμπλερ.

https://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Coupe/Europe/M3-S54/LHD/N/2004/may/browse/engine/cooling_system_fan_fan_coupling/

https://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Coupe/Europe/M3-S54/LHD/N/2004/may/browse/heater_and_air_conditioning/pusher_fan/

RallyArt
25-11-12, 23:32
ναι, δυο fan έχει το μοτέρ. Μπροστά ηλεκτρικό και πίσω με το κόμπλερ.

https://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Coupe/Europe/M3-S54/LHD/N/2004/may/browse/engine/cooling_system_fan_fan_coupling/

https://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Coupe/Europe/M3-S54/LHD/N/2004/may/browse/heater_and_air_conditioning/pusher_fan/

σωστόςςςςthumb

doctore
27-11-12, 12:52
Επιτέλους ήρθαν οι βαλβολίνες από Αμερική.
Το τελωνείο το γλύτωσα.
Η απορία μου είναι τι έχουν μέσα για να στοιχίζουν 41 $ τι μισό λίτρο.
Φήμες λένε ότι όποιος μάστορας μυρίσει το μπουκάλι όταν το ανοίξει
λιποθυμάει επί τόπου. ΧΑΠ σε 5 δεύτερα χωρίς να είναι καπνιστής.

https://i1209.photobucket.com/albums/cc386/bljutie/2012-11-27-011.jpg

gnx
27-11-12, 13:25
Γιατρέ πόσο σου βγήκαν μαζι με μεταφορικά; Πόσα μπουκάλια πήρες; Εγώ πήρα εχτές από το Σπανό 45.5 ευρώ το ενα

STREETRACING
27-11-12, 13:44
Τι είναι αυτές;
Δεν είναι οι oem?

doctore
27-11-12, 14:15
Τι είναι αυτές;
Δεν είναι οι oem?

Αυτές είναι οι ΟΕΜ.

doctore
27-11-12, 14:18
Γιατρέ πόσο σου βγήκαν μαζι με μεταφορικά; Πόσα μπουκάλια πήρες; Εγώ πήρα εχτές από το Σπανό 45.5 ευρώ το ενα

148 ευρώ τα 3 μισόλιτρα με τα μεταφορικά.
Έπρεπε να συνενοηθούμε να πάρουμε 1 μπουκάλι λιγότερο.
Αυτά που πήρες από το Σπανό είναι τα ίδια με τη φωτογραφία ?

gnx
27-11-12, 14:24
Ακριβώς αυτό!

EVERGET
29-11-12, 15:03
Αλλάζω συμπλέκτη στο εργαλείο. Θα βάλω της Sachs, part no 3000 951 233 μετά από πρόταση του μηχανικού μου. Πώς το βλέπετε σε σχέση με το ΟΕΜ που απ' ότι ξέρω είναι LUK?

pilot
29-11-12, 15:23
τιμή?

chief
29-11-12, 15:25
Δεν βρισκω τον λογο να μην βαλεις LUK και απορω γιατι ο μηχανικος σου εκανε αυτη την προταση.
Εγω σε δοκιμασμενες λυσεις οπως ειναι ο LUK δεν θα εκανα πειραματα απ την στιγμη που δεν θελω το κατι παραπάνω.

EVERGET
29-11-12, 15:31
τιμή?

380 αν θυμάμαι καλά.

Βασικά πρέπει να είναι ίδιος με τον luk, απ ότι βλέπω και ο turner sachs πουλάει για το Μ3 ως εργοστασιακό συμπλέκτη.

doctore
29-11-12, 15:37
Αλλάζω συμπλέκτη στο εργαλείο. Θα βάλω της Sachs, part no 3000 951 233 μετά από πρόταση του μηχανικού μου. Πώς το βλέπετε σε σχέση με το ΟΕΜ που απ' ότι ξέρω είναι LUK?

Βάλε LUK

alexk
29-11-12, 15:44
Αυτά τα πειράματα μου αρέσουν.

Βρε συ θα αποκτήσεις προβλήματα εκεί που δεν είχες.

STREETRACING
29-11-12, 16:06
Τι προβλήματα ρε παιδιά
Ίδια πράγματα είναι.
Θα είχε αν ήταν άλλο υλικό/ είδος.
Κ σα μάρκα είναι καλύτερος ο sachs.

turbodog
29-11-12, 16:34
Ειτε βαλεις Sachs ειτε βαλεις Luk ειναι το ιδιο πραγμα. Και με τον Luk δεν υπαρχει καποιο προβλημα καθως τα specs του δισκου-πλατω καλυπτουν επαρκως την ροπη του αυτοκινητου
Υπαρχει βεβαια και η σειρα Sachs performance που εχει αυξημενη αντοχη σε σχεση με τον OEM αλλα αυτο ειναι κατι διαφορετικο και δεν νομιζω να αναφερεται σε αυτο ο μηχανικος σου. Ειναι μαλιστα πιο ακριβο σετ και χωρις self-adjusting πλατω.

turbodog
29-11-12, 16:37
https://www.sachsperformance.com/Sachs-Performance-Clutch-Powerclutch/BMW/BMW-3-E46-Coupe-04-99-%3E/M3-3-2-252-kW-;-06/2000:::2_449_490_626.html

EVERGET
29-11-12, 17:03
Όχι δεν πρόκειται να βάλω performance αλλά τον αντίστοιχο του εργοστασιακού που δίνει η sachs. Βασικά ο μηχανικός μου μου πρότεινε τον sachs ως φθηνότερο και δοκιμασμένο εναλλακτικό του συμπλέκτη που πουλάει η bmw.

STREETRACING
29-11-12, 19:14
Πάντως και ο οργανικος( o πρώτος στη performance σειρά) είναι πολυ καλός της sachs,
Και κρατάει πιο πολυ κ δεν έχει παρενέργειες.

STREETRACING
29-11-12, 19:15
Όχι δεν πρόκειται να βάλω performance αλλά τον αντίστοιχο του εργοστασιακού που δίνει η sachs. Βασικά ο μηχανικός μου μου πρότεινε τον sachs ως φθηνότερο και δοκιμασμένο εναλλακτικό του συμπλέκτη που πουλάει η bmw.

Αυτόν θ βάλω κ εγω στην επόμενη αλλαγή.

EVERGET
29-11-12, 20:03
Λοιπόν, μετά από λίγο ψάξιμο βλέπω πως στο κιτ της Sachs...o δίσκος είναι LUK!!! :shok::shok:

https://i.ebayimg.com/t/01-06-BMW-M3-E46-3-2L-6SPD-SMG-SACHS-NEW-OE-CLUTCH-KIT-/00/s/OTYwWDg1MA==/$(KGrHqR,!noE9fo8y904BPk,9eBSng~~60_58.JPG

https://www.ecstuning.com/BMW-E46-M3-S54_3.2L/Drivetrain/Clutch/ES11527/#

https://c1552172.r72.cf0.rackcdn.com/125742_x600.jpg

steliosm46
29-11-12, 20:18
πόσα χιλιόμετρα έχεις? πρώτη φορά αλλαγή δίσκου-πλατο?

zaharias
29-11-12, 21:14
Καποιο μελος με Ε46 Μ54 ειχε ανοιξει ενα θεμα ΟΕΜ vs Luk-Sachs και εγραφε οτι εβαλε sachs και του φανηκε οτι δεν εχει την ιδια αντοχη με τον ΟΕΜ..
Αν θυμαμαι καλα, λιγο το ζορισε καποια στιγμη και σχηματισε αυτη τη γνωμη..
Και κατι παρομοιο νιωθω κι εγω που εχω sachs (το οποιο μεσα γραφει καπου και Luk πανω!!) στο 330 μου..
Εγω πιστευω οτι καποια aftermarket ανταλλακτικα που λενε οτι ειναι ΟΕΜ spec κτλ.. δε νομιζω οτι τελικα ειναι ΟΕΜ quality..
Τι διαφορα εχουν στη τιμη Νασο;

STREETRACING
29-11-12, 21:25
Η σειρά που έβαλε ο Δημητρης της sachs ίδια κ καλύτερη αντοχή έχει.
Δεν υπάρχει performance της sachs και να είναι χειρότερος της luk.
Το λιγότερο το ίδιο.
Το υλικό είναι καλύτερο απο τα ΟΕΜ γενικά.Φυσικα για ένα νορμαλ αμάξι δεν υπάρχει γενικά λόγος για δοκιμές.

EVERGET
29-11-12, 22:27
Καποιο μελος με Ε46 Μ54 ειχε ανοιξει ενα θεμα ΟΕΜ vs Luk-Sachs και εγραφε οτι εβαλε sachs και του φανηκε οτι δεν εχει την ιδια αντοχη με τον ΟΕΜ..
Αν θυμαμαι καλα, λιγο το ζορισε καποια στιγμη και σχηματισε αυτη τη γνωμη..
Και κατι παρομοιο νιωθω κι εγω που εχω sachs (το οποιο μεσα γραφει καπου και Luk πανω!!) στο 330 μου..
Εγω πιστευω οτι καποια aftermarket ανταλλακτικα που λενε οτι ειναι ΟΕΜ spec κτλ.. δε νομιζω οτι τελικα ειναι ΟΕΜ quality..
Τι διαφορα εχουν στη τιμη Νασο;

Kάπου στο 100άρι είναι η διαφορά. Όταν όμως μιλάμε για τον ίδιο ακριβώς κατασκευαστή Ζαχαρία, και όχι απλά κάποιο aftermarket αντικατάστατο, δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι θα υπάρχει διαφορά στην ποιότητα...όπως πολύ καλά γνωρίζουμε συνήθως πληρώνεις το νταβαντζιλίκι της bmw απλά...thumb

STREETRACING
02-12-12, 13:05
Για κατόχους smg
Μερικές φορές στα φανάρια αν ξεκινήσω το γκάζι σιγά στην αρχή κ το πατησω αρκετά απότομα στη συνέχεια μου κάνει κάτι σαν σκορτσατισμα στα χειροκινητα.
Το ίδιο μου κάνει και κάποιες φορές με 2α σιγά στην αρχή κ απότομο γκάζι μετα.
Σαν να πιάνει αφήνει πιάνει αφήνει το δισκοπλατω.
Μου το κάνει αρκετές φορές μέσα στο χρόνο ,
Όχι συνέχεια κ το έκανε και με καινούργιο δισκοπλατω απο παλια.
Το έχει παράτηρησει κανείς το ίδιο;

steliosm46
02-12-12, 15:11
Για κατόχους smg
Μερικές φορές στα φανάρια αν ξεκινήσω το γκάζι σιγά στην αρχή κ το πατησω αρκετά απότομα στη συνέχεια μου κάνει κάτι σαν σκορτσατισμα στα χειροκινητα.

Nαι.βασικά αυτό που κάνει είναι οτι ανεβάζει τις στροφές μάλλον επειδή πατάς το γκάζι απότομα και μάλλον το κάνει λόγω του οτι καταλαβαίνει οτι θες να ανεβείς ανηφόρα..μπορεί να είναι το πρόγραμμα του smg έτσι φτιαγμένο

όπως όταν για παράδειγμα όταν είσαι σταματημένος στον ανήφορο και θες να ξεκινήσεις χωρίς να κυλίσει το όχημα προς τα πίσω πατάς το αριστερό πάντλ πατημένο και ταυτόχρονα τον λεβιέ μπροστά..

κάτι τέτοιο καταλαβαίνω εγώ..

STREETRACING
02-12-12, 15:32
Κάτι σαν σκορτσαρισμα δηλαδή στο κάνει κ Σένα;

Thomelef
02-12-12, 16:04
και μένα το κάνει αρκετές φορές, ειδικά όταν ξεκινάει με δευτέρα.

doctore
02-12-12, 18:26
Nαι.βασικά αυτό που κάνει είναι οτι ανεβάζει τις στροφές μάλλον επειδή πατάς το γκάζι απότομα και μάλλον το κάνει λόγω του οτι καταλαβαίνει οτι θες να ανεβείς ανηφόρα..μπορεί να είναι το πρόγραμμα του smg έτσι φτιαγμένο

όπως όταν για παράδειγμα όταν είσαι σταματημένος στον ανήφορο και θες να ξεκινήσεις χωρίς να κυλίσει το όχημα προς τα πίσω πατάς το αριστερό πάντλ πατημένο και ταυτόχρονα τον λεβιέ μπροστά..

κάτι τέτοιο καταλαβαίνω εγώ..

Δεν χρειάζεται και το λεβιέ ταυτόχρονα. Μόνο το πάντλ φτάνει για να ενεργοποιηθεί το χίλ ασίστ.

doctore
02-12-12, 18:27
Για κατόχους smg

Βαλβίδες έχεις ρυθμίσει ?

STREETRACING
02-12-12, 18:33
Ναι, Γιατί;

steliosm46
02-12-12, 19:12
Δεν χρειάζεται και το λεβιέ ταυτόχρονα. Μόνο το πάντλ φτάνει για να ενεργοποιηθεί το χίλ ασίστ.

Έχεις δίκιο λάθος δικό μου..thumb

doctore
03-12-12, 12:38
Ναι, Γιατί;

Βοηθάει στο να μην σκορτσάρει.

STREETRACING
03-12-12, 13:11
Δεν εχει σχεση,
σε συτο που αναφερω

turbodog
03-12-12, 15:29
Για κατόχους smg

Ρε γιαννη μπας και σου κανει wheel hopping και σε μπερδευει και νομιζεις οτι ειναι ο δισκος? Γιατι αν σου πατιναριζε εστω και λιγο στις 'μικρες' ταχυτητες, επρεπε να στο κανει και στις μεγαλες και μαλιστα περισσοτερο. Πατιναρισμα για οποιοδηποτε λογο με 1η-2η σε full φορτιο, σημαινει και πατιναρισμα και στις αλλες 'μεγαλυτερες' ταχυτητες.

STREETRACING
03-12-12, 16:01
ρε μητσο θυμισε μου τι ακριβως ειναι το wheel hopping?

Harisp
03-12-12, 16:09
ρε μητσο θυμισε μου τι ακριβως ειναι το wheel hopping?

Σε εκκίνηση από στάση όταν οι πίσω τροχοί δεν βρίσκουν πρόσφυση και χοροπηδάνε.

Μπορεί να είναι καταστροφικό για ημιαξόνια, πίσω γέφυρα, πάτωμα κτλπ.

pilot
03-12-12, 16:12
θα το καταλάβαινε ο άνθρωπος ρε παιδιά αυτό.. τραντάζεται όλο το αυτοκίνητο.

STREETRACING
03-12-12, 16:16
oxi
καμμια σχεση
αυτο ακριβως που ανεφερα
φαναρι, παταμε λιγο το γκαζι αρχικα κ λιγο περισσοτερο μετα κανει σαν ανεπαισθητο σκορτσαρισμα(γραπωμα αφημα δισκου)
μου το κανει απο τις 60000 που ειχα αλλαξει δισκοπλατω καποιες φορε το μηνα.
κανενα αλλο προβλημα,σφαλμα,η σε αλλες ταχυτητες εκτος απο τη 2α αν πηγαινω πολυ σιγα κ πατησω αρκετα ξαφνικα το γκαζι(οπως οταν φτανουμε σε διασταυρωση κ κοβουμε κ αν δουμε οτι ειναι αδειος παταμε καπακι για να φυγουμε.

turbodog
03-12-12, 17:03
oxi
καμμια σχεση
αυτο ακριβως που ανεφερα
φαναρι, παταμε λιγο το γκαζι αρχικα κ λιγο περισσοτερο μετα κανει σαν ανεπαισθητο σκορτσαρισμα(γραπωμα αφημα δισκου)
μου το κανει απο τις 60000 που ειχα αλλαξει δισκοπλατω καποιες φορε το μηνα.
κανενα αλλο προβλημα,σφαλμα,η σε αλλες ταχυτητες εκτος απο τη 2α αν πηγαινω πολυ σιγα κ πατησω αρκετα ξαφνικα το γκαζι(οπως οταν φτανουμε σε διασταυρωση κ κοβουμε κ αν δουμε οτι ειναι αδειος παταμε καπακι για να φυγουμε.

Ok. Τοτε το μονο που μου ερχεται ειναι να εχει παθει καποια ζημια το Διπλης Μαζας βολαν που εχουμε και να μην μπορει να λειτουργησει σωστα το συστημα αποσβεσης που εχει ενσωματωμενο και να προκαλει στο μεγιστο φορτιο καποιου ειδους ταλαντωση και να φαινεται σαν σκορταρισμα. Eδω και ενα videaki για το βολαν διπλης μαζας

https://www.youtube.com/watch?v=DbvP5EvpUbA

STREETRACING
03-12-12, 17:21
Πιθανόν.
Αλλα θα το έκανε κ σε άλλες περιπτώσεις που δεν το κάνει.

Harisp
03-12-12, 17:35
Έχει μια βάση αυτό που λέει ο Turbodog.
Το βολάν έχει μια ''ελαστικότητα'' για να πατινάρει τον συμπλέκτη χωρίς κραδασμούς κτλπ.

Ίσως έχει φθαρεί, ίσως θέλει καθάρισμα κτλπ.

STREETRACING
03-12-12, 18:06
Μπορει ναχει αυξηθεί ο τζογος που έχει.
Αλλα,
Όταν αυξάνεται ο τζογος κάνει κυρίως θόρυβο κ στο ρελαντί κ με 1η σιγά σιγά.
Αυτο που αναφέρω εγω πρέπει είναι να ειναι καποιο θέμα δισκοπλατου.
Και το εμφανίζει σποραδικά και απο καινούργιο όταν το είχα αλλάξει.
Αν τραβηξω κανά δυο βίαια ξεκινηματα στις φάσεις που το κάνει , μετα δεν το κάνει.
Έτσι κ αλλιώς δεν μου δημιουργεί κάποιο θέμα χρόνια τώρα.
Απλά το ανέφερα μήπως τοχε συναντήσει και κάποιος αλλος

EVERGET
03-12-12, 22:18
Eρώτηση:

Χρειάζεται κάποιου είδους στρώσιμο ο νέος δίσκος σε SMG??? Τhanx!!!

Thomelef
03-12-12, 22:24
θέλει καμμιά 7-8 launch control μετά τα 100 πρώτα χιλιόμετρα...:D:D:D

STREETRACING
03-12-12, 23:29
Εγω πρώτη και τελευταία φορά έκανα λανς κοντρόλ μετα απο 5 χρόνια κτήσης και 50000 χλμ.

STREETRACING
03-12-12, 23:34
Eρώτηση:

Χρειάζεται κάποιου είδους στρώσιμο ο νέος δίσκος σε SMG??? Τhanx!!!

Καμμιά 500ρια χλμ 2ο προγράμμα.

EVERGET
04-12-12, 01:41
θέλει καμμιά 7-8 launch control μετά τα 100 πρώτα χιλιόμετρα...:D:D:D

7-8 launch control = παρέδωσε ο νέος συμπλέκτης...:th_Laie_67-1:

Ο μηχανικός μου είπε πως χρειάζεται 10 ξεκινήματα με 2,500 στροφές....thumb

chief
04-12-12, 06:21
Νασο μην το παρεις και σοβαρα...

Αλλα αυτός ο μηχανικός σου ρε φιλε, σε διαγωνισμο ευρεσιτεχνιας πρεπει να λαβει μερος.

EVERGET
04-12-12, 07:51
Xριστόφορε τι να σου πω....:original:

αυτό που ξέρω είναι ότι είναι ο μηχανικός πολλών από το φόρουμ και θεωρείται top στην Αθήνα...

Thomelef
04-12-12, 08:00
Καμμιά 500ρια χλμ 2ο προγράμμα.

αυτό να κάνεις νάσο και θα είσαι οκ...

βέβαια όσο περισσότερα χιλιόμετρα σε πολύ μαλακό ρυθμό, τόσο το καλύτερο. αλλά και τα 500-600 που λέει ο γιάννης είναι υπεραρκετά.

turbodog
04-12-12, 08:49
Να κανω μια μικρη διευκρινιση και να πω οτι τα 500-600 χιλιομετρα που λενε τα παιδια ειναι για κανονικες συνθηκες κινησης που περιλαμβανει και αρκετες αλλαγες ταχυτητων με χαμηλο-μεσαιο φορτιο κινητηρα και εκει ακριβως ειναι το μυστικο στο στρωσιμο του δισκου. Το να βγουμε εθνικη οδο και να παμε 500 χιλιομετρα με ελαχιστες αλλαγες ταχυτητων προφανως δεν ειναι το ιδανικοτερο γισ στρωσιμο δισκου (ειναι ομως αυτο που κανουμε για στρωσιμο κινητηρα). Αυτο για να δειξω την διαφορα στο στρωσιμο του δισκου και τα χιλιομετρα. Συνθηκες κινησης πολης με συχνες αλλαγες 1η-2α-3η με μεσαιο φορτιο κινητηρα και σταματα-ξεκινα ειναι το ιδανικοτερο για γρηγορο στρωσιμο, ακομη και με λιγοτερα χιλιομετρα thumb

Thomelef
04-12-12, 08:51
ε ναι...δε λέμε να πάει για ρεβανί μέχρι την βέροια και να γυρίσει. χαχαχα!!!

νορμάλ μαλακό δούλεμα εντός πόλεως, με το σαζμάν σε λειτουργεία.

STREETRACING
04-12-12, 09:19
εννοειτε ρε μητσο,
λες κ μιλας σε Νεους οδηγους....

turbodog
04-12-12, 09:22
Θωμα (και Γιαννη) εσυ το γνωριζεις, δεν εχω αμφιβολια για αυτο. Το φορουμ ομως ειναι δημοσιο και απευθυνεται σε ολους τους χρηστες γνωστες και μη, γιαυτο πολλες φορες, οι οποιες πληροφοριες ενω δειχνουν περιττες και αυτονοητες, δεν ειναι για ενα συνολο χρηστων thumb

manos///3
04-12-12, 09:27
Εγω δε εστρωσα το δισκο καθολου...πειραζει? :shok:

STREETRACING
04-12-12, 09:36
δημητρη(Τurbodog) τελικα το hpf stage 1 δισκοπλατω κανει για smg χωρις παρατραγουδα λες?

turbodog
04-12-12, 09:39
Ο μηχανικός μου είπε πως χρειάζεται 10 ξεκινήματα με 2,500 στροφές....thumb

Δεν μας διαφωτιζει και ο μηχανικος σου πως θα κανουμε ξεκινηματα με 2500 στροφες και με SMG?
Γιατι εγω τοσα χρονια που το εχω δεν εχω βρει τροπο να τις αλλαζω κατα βουληση και να ξεκιναω με τις στροφες που θελω.
Μηχανικαρα....μερβεγιε :original:

turbodog
04-12-12, 09:46
δημητρη(Τurbodog) τελικα το hpf stage 1 δισκοπλατω κανει για smg χωρις παρατραγουδα λες?

Οχι γιαννη. θα παρεις πακετο τα σκορτσαρισματα στο σταματα-ξεκινα, στην οπισθεν, στις μανουβρες κτλ. Δεν αξιζει οταν δεν εχεις turbo, οποτε αναγκαστικα πας σε συμβιβαστικες λυσεις για να αποφυγεις το πατιναρισμα λογω υπερβολικης ροπης. Αν θες κατι καλυτερο για Ν/Α η SC τοτε sachs performance η stock και τιποτα αλλο.

STREETRACING
04-12-12, 09:51
σε ρωτησα γιατι κατι θυμηθηκα που ελεγες παλια.
με το sachs θυμασαι απο το s3 ,εχω καλες σχεσεις:original:

EVERGET
04-12-12, 10:11
Δεν μας διαφωτιζει και ο μηχανικος σου πως θα κανουμε ξεκινηματα με 2500 στροφες και με SMG?
Γιατι εγω τοσα χρονια που το εχω δεν εχω βρει τροπο να τις αλλαζω κατα βουληση και να ξεκιναω με τις στροφες που θελω.
Μηχανικαρα....μερβεγιε :original:

Αυτό ακριβώς ρώτησα και εγώ. Η απάντηση ήταν απότομο γκάζι σε ανηφόρα. Εμένα το μυαλό μου πήγε σε μαρσάρισμα στις 2,500rpm με φρένο πατημένο και άφημα φρένου....thumb

turbodog
04-12-12, 10:24
To μονο ενισχυμενο κιτ με οργανικο δισκο ωστε να διατηρησεις οσο το δυνατον εκκινησεις χωρις σκορτσαρισματα ειναι το sachs performance. Και αυτο γιατι δεν εχουμε την δυνατοτητα να 'εκπαιδευσουμε' το smg για ενα δισκο μη οργανικο.
Το περιεργο ειναι οτι η sachs δεν το δινει για τα SMG αλλα μονο για τα manual. Υποθετω οτι οφειλεται στο γεγονος οτι επειδη το ενισχυμενο πλατω δεν ειναι self adjusting (οπως το stock) να χρειαζεται τακτικα ρυθμιση, καθως το SMG δεν μπορει να καταλαβει ποσο εχει φαγωθει ο δισκος. Μετα δηλαδη την παραμετροποιηση απο την τοποθετηση, χρησιμοποιει αυτες τις τιμες. Οποτε μην εχοντας ενα self-adjusting πλατω (που να μαζευει τα μποσικα δηλαδη) μετα απο λιγο θα χρειαζεται εκ νεου επαναρυθμιση. Για μενα αυτο δεν ειναι προβλημα αν ειναι να διατηρησω οσο το δυνατον τα χαρακτηριστικα συμπλεξης-αποσυμπλεξης του stock.
Εδω να σημειωσω οτι ολα τα aftermarket kit του εμποριου ΔΕΝ εχουν self-adjusting πλατω (και καποια που και καλα εχουν, ειναι το stock που το εχουν βαψει αλλο χρωμα-ναι υπαρχουν και αυτες οι περιπτωσεις).
Τωρα για καταργηση του βολαν διπλης μαζας, και χρησιμοποιηση ενος κιτ με ελατηριατο δισκο, δεν θα το συνιστουσα καν στα SMG (στα manual ειναι διαφορετικα και εκει εχουμε πολλες και διαφορες λυσεις)

chief
04-12-12, 10:25
Νασο, αυτα ειναι μαλκιες και ειναι για γελια φιλε και οποιος θελει ας τα λέει...
Αυτα που λέει ο ανθρωπος ειναι ανεκδοτα.
Το στρωσιμο του δισκου ειναι απλη υποθεση. Δεν χρειαζεται ουτε ιδιετερα κόλπα ουτε και πολλες οδηγίες.

Καμια 300αρια χιλιομετρα με κανονικό-μαλακό οδηγημα και ειμαστε οκ.

turbodog
04-12-12, 10:35
Αυτό ακριβώς ρώτησα και εγώ. Η απάντηση ήταν απότομο γκάζι σε ανηφόρα. Εμένα το μυαλό μου πήγε σε μαρσάρισμα στις 2,500rpm με φρένο πατημένο και άφημα φρένου....thumb

Λοιπον κανε μερικα χιλιομετρακια χαλαρα σε συνθηκες πολης με συχνες αλλαγες και με λιγο γκαζακι στην αρχη για να μην τον καψεις και μετα απο 100-200 χιλιομετρακια πιο σπορ οδηγηση με περισοοτερο γκαζι και στροφες ωστε να τον 'πατησεις' καλυτερα αφου μετα τα πρωτα χιλιομετρα εχει ηδη αρχισει να 'στρωνει' και να παταει σχεδον ολη η επιφανεια του δισκου πανω στο πλατω. Για να καταλαβεις μια παραπλησια διαδικασια ειναι και οταν 'στρωνουμε' τα καινουργια τακακια πανω στον δισκο. Παμε χαλαρα μεχρι να πατησουν γιατι αλλιως μπορει να υπερθερμανθουν και να καουν. Και εισαι κομπλε :original:. Τα αποτομα γκαζια στις ανηφορες ασε να τα κανει η μηχανικαρα-μερβεγιε στο δικο του αυτοκινητο

manos///3
04-12-12, 11:06
T
Εδω να σημειωσω οτι ολα τα aftermarket kit του εμποριου ΔΕΝ εχουν self-adjusting πλατω (και καποια που και καλα εχουν, ειναι το stock που το εχουν βαψει αλλο χρωμα-ναι υπαρχουν και αυτες οι περιπτωσεις).
Τωρα για καταργηση του βολαν διπλης μαζας, και χρησιμοποιηση ενος κιτ με ελατηριατο δισκο, δεν θα το συνιστουσα καν στα SMG (στα manual ειναι διαφορετικα και εκει εχουμε πολλες και διαφορες λυσεις)

Eδω να σημειωσω πως εβαλα στο κ0λο μου (αυτη τη στιγμη βρισκονται στο κ0λο του Μητσου :th_Laie_67-1:) ενα αφτερμαρκετ κιτ , δηλαδη LUK βαμενο μπλε με λογκο spec.

EVERGET
04-12-12, 11:07
Οκ παίδεςthumb

Thomelef
04-12-12, 11:50
μοναδικός τρόπος να ξεκινήσεις με 2500, είναι με launch control σε εκείνες τις στροφές. απλά δεν θα έχεις σανίδα το γκάζι. θα το έχεις πατημένο όσο χρειάζεται για να πάει η βελόνα στα 2500.

γενικά αυτά που σου είπε νάσο ο μηχανικός σου είναι για γέλια. αν είναι δυνατόν να στρώσεις δίσκο έτσι.

turbodog
04-12-12, 16:24
Eδω να σημειωσω πως εβαλα στο κ0λο μου (αυτη τη στιγμη βρισκονται στο κ0λο του Μητσου :th_Laie_67-1:) ενα αφτερμαρκετ κιτ , δηλαδη LUK βαμενο μπλε με λογκο spec.

Εδω να σημειωσω οτι δεν βρισκονται στο κ0λο μου αλλα στην υπογεια αποθηκη του σπιτιου μου, γιατι οταν τα πηρε ο Μανος και τα εβαλε στο κ0λο του, την μυριστηκαμε την δουλεια και πηραμε τα μετρα μας :D

manos///3
04-12-12, 16:33
Εδω να σημειωσω οτι δεν βρισκονται στο κ0λο μου αλλα στην υπογεια αποθηκη του σπιτιου μου, γιατι οταν τα πηρε ο Μανος και τα εβαλε στο κ0λο του, την μυριστηκαμε την δουλεια και πηραμε τα μετρα μας :D

:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

manos///3
04-12-12, 16:36
Ρε συ Δημητρη το δισκοπλατο spec δεν ειναι ιδιο με το οεμ LUK?
Οταν χρειαστω παλι αλλαγη μπαινει το συγκεκριμενο?
Δε μιλαω για το βολαν.

turbodog
04-12-12, 17:48
Ρε συ Δημητρη το δισκοπλατο spec δεν ειναι ιδιο με το οεμ LUK?
Οταν χρειαστω παλι αλλαγη μπαινει το συγκεκριμενο?
Δε μιλαω για το βολαν.

Το πλατω ειναι ιδιο με ΟΕΜ μονο που το εχουν βαψει μπλε :hystericalbs1:. Ο δισκος οχι αλλα απο οτι μου φαινεται αυτος εχει ηδη αρπαξει και δεν νομιζω να μπορει να ξαναχρησιμοποιηθει. Οποτε θελεις να πειραματιστεις ξανα ευχαριστως να τα παρεις. Εχω ακομη και ενα χρησιμοποιημενο μαμα δισκο πλατω απο την προικα σου περαν του Spec

alexk
04-12-12, 18:10
Μανο για τα συνεμπλοκ θα μου απαντησεις ?

manos///3
04-12-12, 18:22
Μανο για τα συνεμπλοκ θα μου απαντησεις ?

Ποτε και τι ρωτησες Αλεξη? Μαλλον το εχασα.....

Z4 DCT
04-12-12, 18:31
Ποτε και τι ρωτησες Αλεξη? Μαλλον το εχασα.....

Καπου εκει στο 1',29'',8........:whistle:

manos///3
04-12-12, 18:36
Καπου εκει στο 1',29'',8........:whistle:

Εκεινο το διάστημα σκεφτομουν εσενα :tt1::tt1::tt1:

turbodog
04-12-12, 19:50
Μανο και κατι αλλο για τον Kevlar δισκο της spec που σου ειπα οτι εχει καει. Θελει ΠΟΛΥ προσοχη κατα την διαρκεια στρωσιματος και γενικοτερα γιατι αν υπερθερμανθει εστω και μια φορα ειναι τελειωμενος σε αντιθεση με τον οργανικο που αν υπερθερμανθει πατιναρει αλλα αν κρυωσει επανερχεται σχεδον πληρως, δηλαδη συγχωρει ενω ο kevlar οχι. Δες εδω διαφορες στα υλικα του δισκου και την συμπεριφορα τους thumb

https://store.uucmotorwerks.com/how-to-choose-a-clutch-c333.aspx

steliosm46
07-12-12, 19:10
Βαλβολίνη σασμάν SMG (Μ3 Ε46) ποια μπαίνει κανονικά παιδιά? υπάρχει συγκεκριμένη συσκευασία όπως του διαφορικού με τα 3 μπουκαλάκια?

ή απ την BMW που δίνει του βαρελιού?

DIMITr|S
07-12-12, 19:45
Σε εκκίνηση από στάση όταν οι πίσω τροχοί δεν βρίσκουν πρόσφυση και χοροπηδάνε.

Μπορεί να είναι καταστροφικό για ημιαξόνια, πίσω γέφυρα, πάτωμα κτλπ.

τι ευθυνεται για το wheel hopping?το κανει αρκετα συχνα στο δικο μ και ειναι αθλιο

steliosm46
07-12-12, 19:49
ρωτάω έτσι για να δω γνώμες γιατί άκουσα και κάτι για castrol αλλα ξέρω οτι με βάση ΟΕΜ part number είναι το συγκεκριμένο: https://www.turnermotorsport.com/p-1827-pentosin-mtf2-manual-transmission-fluid-1-liter-e46-e39-z3.aspx

με Part Number: 83 22 0 309 031

turbodog
07-12-12, 20:54
τι ευθυνεται για το wheel hopping?το κανει αρκετα συχνα στο δικο μ και ειναι αθλιο

https://www.mc2racing.com/tech/20061012a/index.html

vagmag
15-12-12, 06:46
Φαντάζομαι έχει ξανασυζητηθεί ίσως κάπου, αλλά δε το βρίσκω.

Έχει κάνει κάποιος αλλαγή της κρεμαγιέρας με πιο κοντή ;;;
Διάβασα σε φόρουμ του εξωτερικού για αλλαγή με την κρεμαγιέρα του Μ3 CSL/CS ή και με το Ζ4Μ που μπορεί να είναι ακόμη πιο κοντή.

Αν κάποιος το έχει κάνει θα μπορούσε μήπως να ενημερώσει για τη διαδικασία και τις ενυτπώσεις ;

soc12r
15-12-12, 08:37
Φαντάζομαι έχει ξανασυζητηθεί ίσως κάπου, αλλά δε το βρίσκω.

Έχει κάνει κάποιος αλλαγή της κρεμαγιέρας με πιο κοντή ;;;
Διάβασα σε φόρουμ του εξωτερικού για αλλαγή με την κρεμαγιέρα του Μ3 CSL/CS ή και με το Ζ4Μ που μπορεί να είναι ακόμη πιο κοντή.

Αν κάποιος το έχει κάνει θα μπορούσε μήπως να ενημερώσει για τη διαδικασία και τις ενυτπώσεις ;

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=14692 thumb

EVERGET
04-01-13, 20:11
Mία απορία σχετικά με αυτό το αμάξι "αίνιγμα" που πολλοί λένε διάφορα:

Πώς μπορούμε να βάλουμε ένα Μ3 E46 σε dyno mode? Είναι γνωστό πως ένα M3 E46 είτε manual είτε SMG εάν δυναμομετρηθεί χωρίς να έχει μπει σε dyno mode θα ανεβάσει μέχρι τις 6500rpm και μετά θα κόψει χωρίς να ολοκληρωθεί σωστά η δυναμομέτρηση.

Κάποιοι λένε πως στα προ 2003 μοντέλα το αμάξι μπαίνει σε dyno mode ως εξης:

1. Switch on ignition (position 2)
2. Hold down DSC Button for 8-10seconds but no more than 10 seconds.
3. Only DSC Light should come on not ABS or H/Brake light. If they come on you have done it incorrectly and you will have to wait 5mins for vehicle to reset, if it is built after 2004.

4. Press Sports button and start car.

5. You can run car now upto 7900rpm or more, if rev limiter has been increased.

Η παραπάνω διαδικασία φημολογείται πως δεν λειτουργεί σε μετά του 2003 (facelift) M3, τα οποία Μπορούν να μπουν σε dyno mode μόνο μέσω GT1.

Bέβαια κάποιος στο M3forum.net έχει ισχυριστεί πως τα μετά 2003 μοντέλα μπορούν να μπουν σε dyno Mode χωρίς GT1 με την παρακάτω ψαγμένη διαδικασία:

First you will run your car on the dyno on the gear that you want on the dyno, lets say for instance on "fourth gear", then you rev the engine all the way up to like about 4k IN GEAR, IMMEDIETELY PLACE THE CAR IN NEUTRAL, TURN OFF THE CAR AND TURN THE CAR RIGHT BACK ON WHILE THE TIRES ARE STILL SPINNING ON THE DYNO AND PLACE IT BACK IN TO GEAR!!THEN............WALLAAAAAAA!!!!!!!! HAVE FUN!!!!!!!!!! REV ALL THE WAY UP TO 8100!! YOU CAN DO THIS ON THE SMG OR 6SP!!! NO MATTER WHAT YEAR!!!!!

Τελικά τι ισχύει για τα προ 2003 και τι για τα μετά 2003? Αλήθεια ή μύθοι???:original:

alexk
04-01-13, 20:40
Στο CSL πάντως το βάζεις μόνο με GT1.

EVERGET
07-01-13, 12:40
Τι έγινε, μόνο ο Αλέξης έχει δυναμομετρήσει το Μ3 του? Οι υπόλοιποι είστε σίγουροι για τα 343 κουτσά άλογά σας??? :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Thomelef
07-01-13, 12:42
κλάιν μάιν...το σωστότερο δυναμόμετρο είναι ο δρόμος.

πως γουστάρω όταν μιλάω σαν μέγας κοντρέρ...

steliosm46
07-01-13, 13:35
Τι έγινε, μόνο ο Αλέξης έχει δυναμομετρήσει το Μ3 του? Οι υπόλοιποι είστε σίγουροι για τα 343 κουτσά άλογά σας??? :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Εγώ το είχα δυναμομετρήσει όταν το πήρα αλλά δεν θυμάμαι, νομίζω μέσω διαγνωστικού πρέπει να το είχε βάλει σε dyno mode.

εδώ και ένα διάγραμμα:

https://img854.imageshack.us/img854/5041/p2070003.jpg (https://imageshack.us/photo/my-images/854/p2070003.jpg/)

EVERGET
07-01-13, 13:50
ωραία αποτελέσματα, σε τι δυναμόμετρο είναι?

μαμά?

STREETRACING
07-01-13, 15:34
318 ΦΩΤΕΙΝΕΛΗ
326 ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ
350 DYNO DYNAMIC
οι δυναμομετρησεις ειναι ενδειξεις αλλαγων +/- αναλογα με τις εκαστοτε μετατροπες.
τιποτα παραπανω.

turbodog
07-01-13, 16:25
441 Δημητριαδη. Εχω και αλλες απο 415 μεχρι 441 που ειναι και η καλυτερη που ειχα μεχρι τωρα. Το δυναμομετρο μετραει τροχο

manos///3
07-01-13, 16:28
441 Δημητριαδη. Εχω και αλλες απο 415 μεχρι 441 που ειναι και η καλυτερη που ειχα μεχρι τωρα. Το δυναμομετρο μετραει τροχο

Aσε μας ρε Δημητρη...παιζεις με το πονο μας

xxxristos
07-01-13, 18:21
Έχει διόρθωση κατά SAE ή άλλο πρώτυπο???

Thomelef
07-01-13, 18:47
Aσε μας ρε Δημητρη...παιζεις με το πονο μας

μπάξε κάνα IIHPF λουγκράκι, να'σαι πρώτος μάγκας και θαμώνας στις ράμπες...:th_Laie_67-1:

chief
07-01-13, 19:03
Εγω αυτους τους υπολογισμους με τα αλογα μοτερ δεν τους καταλαβα ποτε.
Γνωμη μου ειναι οτι τα δυναμομετρα πρεπει να μετρανε τροχό.

Τα υπολοιπα γαι δυναμη μοτερ, βολαν κλπ, ειναι υπολογισμοι που ο καθενας τους υπολογιζει οπως θελει.

steliosm46
07-01-13, 19:13
ωραία αποτελέσματα, σε τι δυναμόμετρο είναι?

μαμά?

Μαμά εντελώς ναι..
στον papa στην Θεσσαλονίκη το είχα μετρήσει.Και μάλιστα του άρεσε πολύ το αυτοκίνητο και μου είπε οτι τα νούμερα αυτά είναι τέλεια..
Έχει μετρήσει αρκετά και μου λέει το δικό σου είναι απ τα καλύτερα και ποιο συντηρημένα Μ3.

STREETRACING
07-01-13, 19:54
Εγω αυτους τους υπολογισμους με τα αλογα μοτερ δεν τους καταλαβα ποτε.
Γνωμη μου ειναι οτι τα δυναμομετρα πρεπει να μετρανε τροχό.

Τα υπολοιπα γαι δυναμη μοτερ, βολαν κλπ, ειναι υπολογισμοι που ο καθενας τους υπολογιζει οπως θελει.

Το dynojet που μετράει τροχό βγάζει +|- 3, 5 άλογα με το dyno dynamic που πήγα κ εγω κ μετράει και ο evolve.
Το πιο αυστηρό απο όλα είναι τα maha που μετρησα εγω στα δυο πρωτα οπωσ μου ειπε κ ο evolve γενικά κ ιδίως του φωτεινελη

Sent from my iPhone using Tapatalk

chief
07-01-13, 20:01
κατι παει λαθος νομιζω.

Χωρις να θελω να προσβαλω τον Στελιο ή το αμαξι του.
Εγω ξερω οτι τα μαμα Μ3 Ε46 βγαζουν την μεγιστη υποδυναμη τους μεταξυ 7200 - 7600. Τα περισσοτερα στις 7200-7300.

Μ3 χωρις χταποδια ή εξατμιση δεν κανει σταθερη καμπυλη μεχρι κοφτη.

Γι αυτο και εγω δεν ασχολουμαι με δυναμομετρησεις. Σε 10 δυναμομετρα να παω θα δω 15 διαφορετικες τιμες.

STREETRACING
07-01-13, 20:02
Όχι
7900 τη βγάζουν τα νορμαλ.
Και το δικό μου που βγάζει τη δύναμη στον κοφτη είναι που έκανε εντύπωση στα δυναμομετρα.
Και δεν φοραω καν εκκεντροφορους.
Sal γαρ
Οι στροφές μέγιστης ιπποδυαναμης δεν αλλάζουν στα δυναμομετρα πολυ.
Η ιπποδυναμη ναι.

chief
07-01-13, 20:03
7900 λεει η BMW...

EVERGET
07-01-13, 20:09
7900 λεει η BMW...

αν δεις του Γιάννη τις καμπύλες ανεβάζει ως τον κόφτη...βέβαια έχει evolve...thumb

STREETRACING
07-01-13, 21:55
7900 λεει η BMW...

Όλα τα νορμαλ π έχω δει βγάζουν 7800-7900 το peak

Harisp
08-01-13, 13:04
318 ΦΩΤΕΙΝΕΛΗ
326 ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ
350 DYNO DYNAMIC
οι δυναμομετρησεις ειναι ενδειξεις αλλαγων +/- αναλογα με τις εκαστοτε μετατροπες.
τιποτα παραπανω.

Μου κάνει εντύπωση που το dyno dynamic(Μαραβέλιας) που θεωρείται και αυστηρό, βγάζει περισσότερα άλογα από τα maha...

Βασικά το αντίθετο περίμενα για να είμαι ειλικρινής!

STREETRACING
08-01-13, 13:32
καταρχας
αν θελουμε να δουμε διαφορες πρεπει να παμε πρωτα να μετρησουμε σαν στοκ το αμαξι
κ μετα στο ιδιο παντα δυναμομετρο να παμε για ελεγχο μετα την καθε αλλαγη μασ.
τα δικα μου νουμερα ειναι με τα ιδια ακριβως πραγματα την ιδια περιπου εποχη.
απλα του γιαννη τα 318 ειναι πολυ καλα για το συγκεκριμενο δυναμομετρο που εκει ολα δικαζονται.
ο αγγλος που εχει dyno dynamic σαν του ΜΑΡΑΒΕΛΙΑ μου ειπε οτι γενικα τα maha ειναι οντως πιο αυστηρα,αλλα και παλι να μην λαβω υποψη καμμια δυναμομετρηση αφου δεν το μετρησα σαν στοκ.
το προγραμμα του βγαζει παγκοσμιως απο 11-20 αλογα σε ολα τα Ε46 που εχουν μετρηθει.
κ ενα τελευταιο ειναι οπως μου ειπε κ ο φωτεινελης κ οι υπολοιποι τετοιο peak κ διαρκεια δεν εχουν ξαναδει σε Μ μονο με προγραμμα.

EVERGET
11-01-13, 13:47
Μιας και σε λίγο καιρό θα πάμε για δυναμομέτρηση, και μιας που τα Μ3 δεν δυναμομετρούνται χωρίς gt1 και dyno mode, παρακάτω είναι η διαδικασία /τρικ που χρησιμοποιούν τα αμερικανάκια για να δυναμομετρούν τα αμάξια τους:

(With car strapped to dyno)

1) Start Car (Hood did NOT need to be closed on 6MT, will need to be closed on SMG or sensors bypassed)
2) Shut off DSC (nothing special, we did just a 2 second push)
3) Drive car thru first few gears up to ~4k RPMs (we went all the way to 4th)
4) Put car in neutral, shut car off, ONLY TURN KEY ONE POSITION BACK TO ACC NOT ALL THE WAY OFF
5) Immediately restart car while rear wheels still spinning
6) Release clutch, shift to preferred gear for dyno pull (we used both 4th and 5th)
7) Let motor spin down to preferred run start RPM
8) Perform pull
9) Profit!

A few notes we ran into.

Note 1: This technique WILL throw the front wheel speed sensor codes triggering the christmas tree of lights (ABS, BRAKE, ETC). We did NOT have an issue making another run even with the lights on.

Note 2: IMPORTANT After each dyno pull the technique MUST BE REPEATED unless you do not allow the rear wheels to stop spinning between pulls, AKA immediately perform pulls one after another. Every time the rear wheels stop spinning the system resets and once again the 6100 rpm rev limited is activated.

πηγή όπως και διάφορα σχόλια ότι η διαδικασία δουλεύει (προς το τέλος του thread):

https://www.m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=312710

STREETRACING
11-01-13, 13:56
αν δεν μπορει να βρεθει gt1 δεν δουλευει σιγουρα αυτη η διαδιακασια.
εγω δεν θα δοκιμαζα.
πηγαινε στο μηχανικο σου ,βαλτο σε dyno mode και μεχρι να γινει η δυναμομετρηση μην το σβυσεις φυσικα.

EVERGET
11-01-13, 14:43
αν δεν μπορει να βρεθει gt1 δεν δουλευει σιγουρα αυτη η διαδιακασια.
εγω δεν θα δοκιμαζα.
πηγαινε στο μηχανικο σου ,βαλτο σε dyno mode και μεχρι να γινει η δυναμομετρηση μην το σβυσεις φυσικα.

Και γιατί αυτοί στο M3forum λένε πως το δοκίμασαν και λειτουργεί???

STREETRACING
11-01-13, 15:06
νασο
για να εισαι σιγουρος πρεπει να το δοκιμασεις πανω στο δυναμομετρο.
αν δεν δουλεψει θα πας τζαμπα.

doctore
11-01-13, 15:16
Δεν ξέρω Νάσο αυτή η διαδικασία για SMG ...release clutch...Xmas tree...etc
δεν μου αρέσει καθόλου !

STREETRACING
11-01-13, 15:21
οι μηχανικοι σας δεν ειναι ανοιχτα σαββατο?

EVERGET
11-01-13, 17:54
Δεν ξέρω Νάσο αυτή η διαδικασία για SMG ...release clutch...Xmas tree...etc
δεν μου αρέσει καθόλου !

Βασίλη λέει δουλεύει και σε SMG. Άλλωστε είτε SMG ή manual με τον ίδιο τρόπο δυναμομετρούνται....με τη διαφορά πως το SMG πρέπει να έχει κλειστό καπό.
Αυτό με το Christmas tree απ ότι ξέρω όλα τα Μ3 κατά τη δυναμομέτρηση πετάνε διάφορα λαμπάκια γιατί τρελαινονται οι σένσορες του abs/dsc αλλά μετά τα σφάλματα αυτά αναιρούνται μόνα τους δεν χρειάζεσαι διαγνωστικό να τα σβήσεις...thumb

doctore
11-01-13, 19:14
οι μηχανικοι σας δεν ειναι ανοιχτα σαββατο?

O δικός μου όχι.

EVERGET
13-01-13, 23:26
Ένα θέμα που συζητάται συχνά για τα Μ3 Ε46 αλλά στο φόρουμ δεν το έχουμε αναλύσει.

Όπως όλοι γνωρίζουμε το Μ3 Ε46 έχει δίπλα σε κάθε προβολέα ομίχλης στον εμπρός προφυλακτήρα μία τρύπα/αεραγωγό. Κάθε τρύπα καταλήγει σε εναν αεραγωγό στο θόλο ο οποίος παρέχει αέρα στα φρένα. Μάλιστα από την πλευρά του οδηγού ο αεραγωγός, όπως βλέπεται από τη φωτογραφία, έχει μία έξοδο προς τα επάνω που οδηγεί στο φιλτροκούτι παρέχοντας αέρα στην εισαγωγή, μία έξοδο ευθεία που οδηγεί αέρα για την ψύξη των φρένων, και μία οβάλ τρύπα αριστερά η οποία είναι τυφλή και δεν οδηγεί πουθενά...

Το θέμα είναι ότι τα Μ3 από τη μάνα τους, την έξοδο (στο θόλο) που παρέχει στα φρένα αέρα την έχουν ταπωμένη με αφαιρούμενη τάπα.

Πολλοί ισχυρίζονται πως είχαν πολύ έντονο πρόβλημα υπερθέρμανσης των φρένων, και αφαιρώντας τις τάπες το πρόβλημα μειώθηκε αισθητά.

Άλλοι ισχυρίζονται πως όταν αφιαρείς τις τάπες, η ταχύτητα του αέρα που εισέρχεται στην έξοδο προς το φιλτροκούτι μειώνεται και το αμάξι χάνει στα πολλά χιλιόμετρα.

Τελικά ανοιχτές ή κλειστές τάπες? Χάνει το αμάξι από την απόδοσή του όταν ανοίξουν οι τάπες για καλύτερη ψύξη φρένων? Η τυφλή οβάλ τρύπα σε τι χρειάζεται?

https://img204.imageshack.us/img204/5690/downloadkwr.jpg

STREETRACING
13-01-13, 23:40
Σίγουρα είναι καλύτερα για τα φρένα.
Δεν χάνει τίποτα .
Ο αερασ εισοδου απο την κάτω τρύπα δεν επηρεάζεται απο την ταπα.
Όσο είναι να τραβάει τραβάει.
Το ramair γίνεται απο την πάνω είσοδο της Μετωπης.

pilot
14-01-13, 07:51
και εγω ανοιχτες τις εχω.

turbodog
14-01-13, 10:48
Το Μ3 εχει δυο ταπες στους αεραγωγους, που αν αφαιρεθουν, εχουν ως κυριο σκοπο την ψυξη των φρενων. Το περιεργο ειναι οτι αυτες οι ταπες ειναι διαφορετικες και συγκεκριμενα η ταπα του οδηγου δεν ειναι ακριβως ταπα αλλα εχει δυο επιπλεον ανοιγματα. Οι τρυπες αυτες στην ταπα εξυπηρετουν στην αποχετευση βροχινου νερου σε περιπτωσεις δυνατης βροχοπτωσης. Ενα Μ3 που κινειται με πολλα χιλιομετρα σε δυνατη βροχη, μπορει να μαζεψει απο τον αεραγωγο μεγαλες ποσοτητες νερου που αν δεν εχουν που να διαφυγουν υπαρχει κινδυνος και με την ταχυτητα που κινειται το αυτοκινητο καθως και με την αναρροφηση εισερχομενου αερα που γινεται απο εκει, να ανεβει ποσοτητα νερου πανω στο φιλτροκουτι αφου ο αεραγωγος θα γεμισει νερα που δεν θα εχουν που να πανε. Οι τρυπες βοηθουν στο να περιοριστει αυτη η πιθανοτητα στο ελαχιστο.
Η συγκεκριμενη ταπα απο την πλευρα του οδηγου ειτε υπαρχει ειτε οχι, δεν περιοριζει την εισοδο φρεσκου αερα στο φιλτροκουτι. Τωρα αν στα πολλα χιλιομετρα δημιουργει συνθηκες πιεσης με ταπα ON θα μπορουσε να σταθει σαν σκεψη αν η ταπα στην πλευρα του οδηγου δεν ειχε τρυπες (αλλα εχει) οποτε δεν μπορει να δημιουργηθει πιεση που (θεωρητικα παντα) θα βοηθουσε σε αυξημενη εισοδο ποσοτητας αερα στο φιλτροκουτι.
Προσωπικα εγω και Ν/Α που ημουν τις ειχα αφαιρεσει. Ο φρεσκος αερας στα φρενα ιδιαιτερα τις ζεστες μερες ειναι καλοδεχουμενος. Εχε υποψιν οτι ο αεραγωγος εκτος απο αερα στα φρενα μπορει να φερει και νερα κατι που θα πρεπει να το λαβαινουμε υποψιν οταν τα φρενα μας ειναι πολυ ζεστα και αποτομα τους ριξουμε πανω νερα απο πχ μια ξαφνικη νεροποντη thumb

EVERGET
14-01-13, 17:28
https://c1552172.r72.cf0.rackcdn.com/22716_x600.jpg

Ακριβώς όπως τα λέει ο turbodog. Στη φωτογραφία βλέπεται του λόγου το αληθές. Ο θόλος από την πλευρά του οδηγού και η τάπα η οποία έχει δύο ανοίγματα λειτουργώντας ως αποχέτευση νερού.