PDA

Επιστροφή στο Forum : Απορίες Μ3 Ε46

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6

chief
04-09-12, 11:52
Αυτες σε διαφορα οφσετ και χρωματα Γιαννη.
https://store.bimmerworld.com/apex-arc-8-bmw-e46-m3-wheels-p1891.aspx
https://www.apexraceparts.com/3-Series-BMW-E46-M3_c_32.html

Nikos!
11-09-12, 08:59
Αν και λίγο off-topic (δε ξέρω που να το έβαζα), οδήγησα την Μ3 Ε46 ενός φίλου, χθες το βράδυ και είπα να το μοιραστώ μαζί σας.

Από πού να ξεκινήσω, πραγματικά δε ξέρω.

Έχω τόσα πολλά να γράψω, αλλά πρέπει να βάλω σε μια σειρά σκέψεις και συναισθήματα της χθεσινής υπέροχης, βραδινής βόλτας.

Πάμε να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ευχαριστώ τον οδηγό που μου εμπιστεύθηκε το αυτοκίνητό του σε τέτοια διαδρομή, νύχτα. :original:

Η αλήθεια είναι ότι ήμουν λίγο αγχωμένος στην αρχή όταν έκατσα στο αριστερό bucket και ρύθμισα κάθισμα, τιμόνι και καθρέπτες.

Δεν είναι εύκολο πράγμα να οδηγείς τέτοιο αυτοκίνητο που δεν είναι δικό σου. Great power, comes with great responsibility.

Ξεκινώντας χαλαρά λοιπόν στην αρχή, για να πάρεις μια πρώτη γεύση του αυτοκινήτου, (έχοντας κατέβει τη Πεντέλη πριν ΤΑΠΑ με τον φίλο μου στη θέση του οδηγού) σε εκπλήσσει με τον διπλό του χαρακτήρα. Είναι φοβερό πως με το ίδιο αυτοκίνητο μπορείς να πας μια χαλαρή βολτούλα και δευτερόλεπτα μετά να μεταμορφώνεται σε αγωνιστικό δρόμου.

Βάζοντας λοιπόν το αυτόματο mode, SMG 3 στο κιβώτιο το αυτοκίνητο αλλάζει μόνο του εκεί που πρέπει, με αργές και ομαλές αλλαγές.

Με το που βάλεις το sport mode που βελτιώνει ακόμα περισσότερο την απόκριση (αρχικά σε κάνει να αναρωτιέσαι…πως βελτιώνεις κάτι που είναι ήδη τέλειο?), βάλεις το SMG 5 (δε πήγα ποτέ στο 6 γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να κλείσω το DSC) το αυτοκίνητο γίνεται όπλο. Ξυραφένια απόκριση στο γκάζι, απίστευτα γρήγορο σασμάν σε ανεβάσματα ΚΑΙ κατεβάσματα με τα paddles στο τιμόνι, τιμόνι point-n-shoot, πλαίσιο «βράχος» χωρίς ίχνος υποστροφής με ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ φιλικό χαρακτήρα. Έρχεσαι, φρενάρεις, κατεβάζεις από τα paddles και ακούς το throttle bleep (άκρως κ@υλωτικό), στοχεύσεις, μένεις λίγο στο γκάζι και προοδευτικά το πατάς από το apex μέχρι την έξοδο, ακούγοντας τον S54 να ξυραφιάζει. Ντάξει…this is motorsport HEAVEN! :thumbsup:

Στην αρχή το φοβόμουν, αλλά όσο κατάπινε τα χιλιόμετρα και τις στροφές στη Πεντέλη σου έβγαζε έναν απίστευτα φιλικό χαρακτήρα, ακόμα και στο mode επίθεσης. Τελικά ποτέ δε με φόβισε και ποτέ δε μου έδωσε την αίσθηση ότι θα πάρω σβάρνα πεζοδρόμια ή/και βράχους, αντιθέτως όσο περνούσαν χιλιόμετρα την εμπιστευόμουν ακόμα περισσότερο και μου επικοινωνούσε όλο και περισσότερα πράγματα. Δε ξέρω πώς να το πω, αλλά μου το έβγαζε αυτό το αυτοκίνητο. Δε ξέρω πως κάποιοι λένε ότι είναι επικίνδυνο, πεζοδρομιοκυνηγός κλπ. Απλά ΔΕΝ ισχύουν.

Αν έπρεπε να πω ένα αρνητικό, είναι τα φρένα του που δείχνουν σημάδια κόπωσης, αλλά αυτό είναι γνωστό νομίζω και βελτιώνεται πολύ εύκολα.

Κλείνοντας έχω να ομολογήσω ότι πριν μπω στην Ε46 είχα την εντύπωση ότι θα μπω σε ένα πιο «παλιό» αυτοκίνητο καθότι είναι προηγούμενης γενιάς. Κι αυτό δεν ισχύει. Η Ε46 παραμένει σχεδιαστικά φρέσκια, το στήσιμο της παραμένει εκπληκτικό, το κιβώτιό της είναι ίσως καλύτερο από κάποια καινούρια κιβώτια στην αγορά, ο διπλός χαρακτήρας του αυτοκινήτου σε εκπλήσσει και συγχρόνως σε διευκολύνει (δε μπορείς να πηγαίνεις συνεχώς τάπα), ο εξοπλισμός της παραμένει κορυφαίος και η αίσθησή της παραμένει φρέσκια και ανάλαφρη, κάτι που η Ε90/92 πάσχει. Το σασί της Ε90/92 σου δίνει την αίσθηση ότι είναι τόνους πιο βαρύ.

Αυτή η Μ3 είναι πραγματικό Μ-Car! Πως το λένε εκεί στη Βαυαρία?

Α ναι…crafted on the racetrack, to live on the streets…

pilot
11-09-12, 09:06
:thumbsup::thumbsup: welcome to the M dimention!

Stradale
11-09-12, 09:14
Να σε δω τώρα αν θα αλλάξεις αμάξι ή όχι,χεχε!

Μία ένσταση έχω μονο εκεί που λες "Με το που βάλεις το sport mode που βελτιώνει ακόμα περισσότερο την απόκριση (αρχικά σε κάνει να αναρωτιέσαι…πως βελτιώνεις κάτι που είναι ήδη τέλειο?)" που κατ εμέ είναι απαράδεκτη η απόκριση στο γκάζι χωρίς το sport, μύτη τακούνι της προκοπης δεν κάνεις για κανένα λόγο.

Thomelef
11-09-12, 09:20
είναι αυτό που λέγαμε και σε άλλο θρεντ. είναι τόσο φιλικό, που κρύβει τα πολύ ψηλά όρια του...και εκεί που λές ότι το'χεις και πιέζεις όλο και παραπάνω, τρώς το χαστούκι που λές...πως έτυχε σε μένα αυτό...
τα υπόλοιπα είναι όπως τα περιγράφεις, και η εντύπωση σου είναι δικαιολογημένη.
θεωρώ ότι όλοι όσοι έχουν καβαλήσει ένα Μ3 Ε46, διαπύστωσαν το ίδιο πράγμα. ότι το αμάξι είναι πολύ καλύτερο απο αυτό που φανταζόντουσαν, και αυτό είναι που κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση οδηγώντας το...

RallyArt
11-09-12, 09:49
Να σε δω τώρα αν θα αλλάξεις αμάξι ή όχι,χεχε!

Μία ένσταση έχω μονο εκεί που λες "Με το που βάλεις το sport mode που βελτιώνει ακόμα περισσότερο την απόκριση (αρχικά σε κάνει να αναρωτιέσαι…πως βελτιώνεις κάτι που είναι ήδη τέλειο?)" που κατ εμέ είναι απαράδεκτη η απόκριση στο γκάζι χωρίς το sport, μύτη τακούνι της προκοπης δεν κάνεις για κανένα λόγο.

Ρε Φίλε αυτο με το μύτη τακουνι, για να μου το κάνει Πρέπει να παραβάσεις γκάζι για να δώσει ξερό για κατέβασμα...
Όσες φορές το έχω προσπαθήσει σε στροφηλικια δεν το κάνει Απλα κατεβάζει...... Τι κάνω λάθος;
Ααααααα Πάντα με σπορτ, dsc οφ , και smg4-5-6....

Thomelef
11-09-12, 09:55
στο απλό Μ3 έτσι είναι. χωρίς γκάζι, ξέχνα το μύτη τακούνι.
μόνο στο σι ες ελ το κάνει είτε πατάς είτε όχι το γκάζι...απλά πάς μια βόλτα απο τον σκανδάλια, σου περνάει ένα προγραμματάκι, και είσαι κούκλος...

Stradale
11-09-12, 09:56
Ρε Φίλε αυτο με το μύτη τακουνι, για να μου το κάνει Πρέπει να παραβάσεις γκάζι για να δώσει ξερό για κατέβασμα...
Όσες φορές το έχω προσπαθήσει σε στροφηλικια δεν το κάνει Απλα κατεβάζει...... Τι κάνω λάθος;
Ααααααα Πάντα με σπορτ, dsc οφ , και smg4-5-6....

Εδώ με πιάνεις αδιάβαστο γιατί έχω χειροκίνητο οπότε το κάνω μόνος μου εγώ. Βασικά με εκπλήσεις τώρα, νόμιζα το SMG σε κάθε κατέβασμα κάνει τέλειο "μύτη-τακούνι". Δηλαδή σου κατεβάζει φρενάροντας το αμάξι;

EVERGET
11-09-12, 09:59
Συγνώμη όταν λέτε μύτη τακούνι, τι προσπαθείτε να κάνετε? Κατέβασμα με ξερογκαζιά για συγχρονισμό στροφών ή την καθεαυτού έννοια γκάζι με φρένο μαζί για να έχεις δύναμη στην έξοδο της στροφής?

Φίλε Rallyart για να δώσει ξερογκαζιά το Smg πρέπει να κατεβάσεις ενώ το πόδι σου είναι στο γκάζι...αλλιώς απλά κατεβάζει.

Φίλε Stradale εάν η απόκριση δεν σου φαίνεται καλή στο normal mode πρέπει να δεις το maf σου (και άλλα δευτερευόντως), προσωπικά δεν το βάζω στο sport σχεδόν ποτέ...και να μην έχεις και την τρελή απόκριση στις 2000rpm το καταλαβαίνω αλλά από τις 3500rpm και πάνω πρέπει να είναι ξυράφι...

Stradale
11-09-12, 10:09
Φρένο με γκάζι για να μην αποσταθεροποιηθεί το πίσω μέρος, αυτός είναι ο κύριος λόγος που το κάνω.

Τώρα σοβαρά μιλάτε, πρέπει να έχεις το πόδι στο γκάζι για να κάνει ξερόγκαζο; Δηλαδή εν ολίγης πάλι καταλήγεις να κάνεις το ίδιο πράγμα με το χειροκίνητο. Μεγάλη ήττα.

Γιατί όμως να έχει θέμα το maf? Αφού στο sport μια χαρά είναι το αμαξάκι, απλά στο...μη σπορ το βρίσκω υπερβολικά χαλαρό. Δεν είναι κατακριτέο μια και άλλος είναι ο σκοπός του, απλά το αναφέρω :)

RallyArt
11-09-12, 10:33
στο απλό Μ3 έτσι είναι. χωρίς γκάζι, ξέχνα το μύτη τακούνι.
μόνο στο σι ες ελ το κάνει είτε πατάς είτε όχι το γκάζι...απλά πάς μια βόλτα απο τον σκανδάλια, σου περνάει ένα προγραμματάκι, και είσαι κούκλος...

:( Καλα το είχα καταλάβει...
Πάντα στο απεξ της στροφής ακουμπαω το γκάζι και κανω το κατέβασμα μου σωστα και όμορφα...
Ποιος είναι ο σκανδαλιας; Είμαι λίγο επιφοβος με την λέξει προγράμμα...
Του csl βάζει δηλαδή ή φτιάχνει δικό του;

STREETRACING
11-09-12, 10:44
δεν καταλαβα τη χρησιμοτητα του να αλλαξεις προγραμμα στο smg.
για να ζοριζεται περισσοτερο η αντλια κ ο δισκος?
εννοειται οτι επιβαρυνονται.

vagmag
11-09-12, 11:41
Φρένο με γκάζι για να μην αποσταθεροποιηθεί το πίσω μέρος, αυτός είναι ο κύριος λόγος που το κάνω.

Τώρα σοβαρά μιλάτε, πρέπει να έχεις το πόδι στο γκάζι για να κάνει ξερόγκαζο; Δηλαδή εν ολίγης πάλι καταλήγεις να κάνεις το ίδιο πράγμα με το χειροκίνητο. Μεγάλη ήττα.

Γιατί όμως να έχει θέμα το maf? Αφού στο sport μια χαρά είναι το αμαξάκι, απλά στο...μη σπορ το βρίσκω υπερβολικά χαλαρό. Δεν είναι κατακριτέο μια και άλλος είναι ο σκοπός του, απλά το αναφέρω :)

επίσης τι γίνεται με το δικό μου που δεν έχει maf αλλά πρόγραμμα;;; ALFA N ή κάπως έτσι λέγεται. Στο sport η απόκριση είναι υπερβολική νομίζω για μετακίνηση μέσα στην πόλη. Από την άλλη στο απλό είναι καλή πάνω από τις 2000 στροφές και αυτό μόνο αν δεν έχει προηγηθεί δοκιμή με sport!

bill_m3
11-09-12, 11:45
επίσης τι γίνεται με το δικό μου που δεν έχει maf αλλά πρόγραμμα;;; ALFA N ή κάπως έτσι λέγεται. Στο sport η απόκριση είναι υπερβολική νομίζω για μετακίνηση μέσα στην πόλη. Από την άλλη στο απλό είναι καλή πάνω από τις 2000 στροφές και αυτό μόνο αν δεν έχει προηγηθεί δοκιμή με sport!

Να το βγάλεις και να το δώσεις, ξέρεις πόσους θα κάνεις ευτυχισμένους εδώ μέσα μέχρι να το πάρει κάποιος άλλος???????????????????????

Χωρίς να γνωρίζω, είναι ότι καλύτερο έχεις αυτή την στιγμή :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Stradale
11-09-12, 12:16
επίσης τι γίνεται με το δικό μου που δεν έχει maf αλλά πρόγραμμα;;; ALFA N ή κάπως έτσι λέγεται.

Κάνεις τον σταυρό σου που είχες τέτοια τύχη, και απολαμβάνεις τον ήχο χωρίς πολλά πολλά. :thumbsup:

vagmag
11-09-12, 12:26
Κάνεις τον σταυρό σου που είχες τέτοια τύχη, και απολαμβάνεις τον ήχο χωρίς πολλά πολλά. :thumbsup:

η αλήθεια είναι ότι ο ήχος με πωρώνει !!!! ΚΑι να σκεφτείτε ότι οι προηγούμενες παρέες μου είχαν subaru!!!!

STREETRACING
11-09-12, 12:33
η αλήθεια είναι ότι ο ήχος με πωρώνει !!!! ΚΑι να σκεφτείτε ότι οι προηγούμενες παρέες μου είχαν subaru!!!!
Ποιος εχει προγραμματισει το αμαξι?

alexk
11-09-12, 12:56
Από πού να ξεκινήσω, πραγματικά δε ξέρω.

Περαστικά Νίκο :th_Laie_67-1: !
Άντε με το καλό να πάρεις ένα !
Νομίζω τώρα καταλαβαίνεις γιατί εγώ και ο Θώμας υποστηρίζαμε ότι το si δεν είναι τόσο σπορ ή Μ όσο πολλοί ιδιοκτήτες του πιστεύουν.
Και φυσικά το Μ3 Ε46 παλιό αυτοκίνητο δεν το λες. Πολύ καλό πλαίσιο και ανάρτηση έχει ;)
Απλά κοίτα το ποστ που είχα γράψει.

Βασικά, το SMG κάνει κάτι άλλο που εσύ και εγώ δεν μπορούμε να κάνουμε.
Κάνει simulate ένα συμπλέκτη ολίσθησης (όπως έχουν τα μηχανάκια).
Έτσι άν εσύ έρχεσαι μπάλα σε μια στροφή και χώσεις ένα κατέβασμα δευτέρα και πάει στις 6500 ή 7000 κ.ο.κ., άν νιώσει ότι το πίσω μέρος αποσταθεροποιείται, πατινάρει το συμπλέκτη για να κόψει από την ροπή επιβράδυνσης του κινητήρα.
Μιλάμε για κορυφαία πράγματα που κανένα σασμάν διπλού συμπλέκτη δεν κάνουν !

Εδώ βίντεο.
https://www.youtube.com/watch?v=Zw8ngXGuxKI

Η διαφορά του CSL είναι ότι σε αυτό το κατέβασμα (ενώ είσαι στα φρένα) θα χώσει τρελή ξερογκαζιά για να συγχρονίσει.

Έτσι ήττα δεν το λες το κιβώτιο αυτό σε καμμία περίπτωση.

Thomelef
11-09-12, 13:09
δεν καταλαβα τη χρησιμοτητα του να αλλαξεις προγραμμα στο smg.
για να ζοριζεται περισσοτερο η αντλια κ ο δισκος?
εννοειται οτι επιβαρυνονται.

δεν είναι πρόγραμμα που το κάνει να αλλάζει πιο γρήγορα ή οτιδήποτε τέτοιο.
απλά κάνει μύτη τακούνι και χωρίς να πατάς το γκάζι όταν κατεβάζεις, και ρίχνει της στροφές για το launch control στις 1700. πράγμα που κάνει το Μ3 να ξεκινάει με σούζα.
όλα τα υπόλοιπα, είναι ακριβώς τα ίδια. το αμάξι έχει διανύσει καμμιά 30αρια χιλ χιλιόμετρα, και το σαζμάν δεν κάνει κιχ.
η μόνη διαφορά, είναι οτι δουλεύει πιο ωραία στην οδήγηση με τις κατεβασιές, που πλέον δίνει το ξερόγκαζο, ενώ πριν όχι.

αρκετά καλή αναβάθμιση για ένα απλό Μ3 θα έλεγα, μαζι με ένα κοντό διαφορικό.
είναι τα δυο πράγματα που δεν μετανοιώνω που έβαλα στο αμάξι μου...

:original::original::original:

STREETRACING
11-09-12, 13:14
Εγω άλλο είχα στο νου μου,
Οκ.
Εξήγησε μου λίγο καλύτερα,
Τι ακριβώς δεν κάνει το αμάξι χωρίς γκάζι κ σε ποια ακριβώς περίπτωση;

Stradale
11-09-12, 13:18
@alex να μην τα κάνω quote και είναι πολλά,

Ναι κατάλαβα τι κάνει, κάτι σαν τον μονόδρομο συμπλέκτη στις μηχανές. Αρκετά έξυπνο!

Αλλά και πάλι σε σύγκριση με το χειροκίνητο βρίσκω ότι αποτελεί τροχοπέδη στην ελευθερία σου,γιατί αν θες να κάνεις μικρό μπλοκαρισματάκι για να τοποθετηθεί το αμάξι δεν σε αφήνει.

Thomelef
11-09-12, 13:21
απλά προσαρμόζεις την οδήγηση σου, και τπτ άλλο.
σαφώς και το χειροκίνητο είναι πιο παιχνιδιάρικο, και μου έχει λείψει τραγικά, αλλά όπως και να το κάνουμε, ένα Μ3 με smg είναι ανώτερο και πιο ολοκληρωμένο σπορτσκαρ απ'ότι ένα χειροκίνητο.

manos///3
11-09-12, 13:45
γιατί αν θες να κάνεις μικρό μπλοκαρισματάκι για να τοποθετηθεί το αμάξι δεν σε αφήνει.

:think::think::think:

RallyArt
11-09-12, 13:53
:( Καλα το είχα καταλάβει...
Πάντα στο απεξ της στροφής ακουμπαω το γκάζι και κανω το κατέβασμα μου σωστα και όμορφα...
Ποιος είναι ο σκανδαλιας; Είμαι λίγο επιφοβος με την λέξει προγράμμα...
Του csl βάζει δηλαδή ή φτιάχνει δικό του;

Φίλε Θωμά τελικα;

pilot
11-09-12, 14:15
Περαστικά Νίκο :th_Laie_67-1: !
Άντε με το καλό να πάρεις ένα !
Νομίζω τώρα καταλαβαίνεις γιατί εγώ και ο Θώμας υποστηρίζαμε ότι το si δεν είναι τόσο σπορ ή Μ όσο πολλοί ιδιοκτήτες του πιστεύουν.
Και φυσικά το Μ3 Ε46 παλιό αυτοκίνητο δεν το λες. Πολύ καλό πλαίσιο και ανάρτηση έχει ;)
Απλά κοίτα το ποστ που είχα γράψει.

Βασικά, το SMG κάνει κάτι άλλο που εσύ και εγώ δεν μπορούμε να κάνουμε.
Κάνει simulate ένα συμπλέκτη ολίσθησης (όπως έχουν τα μηχανάκια).
Έτσι άν εσύ έρχεσαι μπάλα σε μια στροφή και χώσεις ένα κατέβασμα δευτέρα και πάει στις 6500 ή 7000 κ.ο.κ., άν νιώσει ότι το πίσω μέρος αποσταθεροποιείται, πατινάρει το συμπλέκτη για να κόψει από την ροπή επιβράδυνσης του κινητήρα.
Μιλάμε για κορυφαία πράγματα που κανένα σασμάν διπλού συμπλέκτη δεν κάνουν !

Εδώ βίντεο.
https://www.youtube.com/watch?v=Zw8ngXGuxKI

Η διαφορά του CSL είναι ότι σε αυτό το κατέβασμα (ενώ είσαι στα φρένα) θα χώσει τρελή ξερογκαζιά για να συγχρονίσει.

Έτσι ήττα δεν το λες το κιβώτιο αυτό σε καμμία περίπτωση.

Έτσι ακριβώς..και κάτι που όλοι ξεχνούν, όλα αυτά εν έτη 1999!! Για κάντε μια ερεύνα και βρείτε ποια αυτοκίνητα είχαν τέτοια κιβώτια τότε! thumb

BILL007
11-09-12, 14:17
Έτσι ακριβώς..και κάτι που όλοι ξεχνούν, όλα αυτά εν έτη 1999!! Για κάντε μια ερεύνα και βρείτε ποια αυτοκίνητα είχαν τέτοια κιβώτια τότε! thumb

+10000000000000 thumb

Και 99 στην παραγωγή...Συν πόσα χρόνια έρευνας και δοκιμών πίσω thumb

alexk
11-09-12, 14:38
Αλλά και πάλι σε σύγκριση με το χειροκίνητο βρίσκω ότι αποτελεί τροχοπέδη στην ελευθερία σου,γιατί αν θες να κάνεις μικρό μπλοκαρισματάκι για να τοποθετηθεί το αμάξι δεν σε αφήνει.

Εγώ προτιμώ την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα από την ελευθερία.
Γιατί δεν νομίζω να μπορείς να αλλάξεις σε 80 χιλιοστά κάθε φορά που αλλάζεις ταχύτητα.

Σχετικά με το μπλοκαρισματάκι.
Τι μπλοκαρισματάκι να κάνεις για να το τοποθετήσεις ?
Πλάκα θα κάνεις Χρήστο :original:
Άν σε γρήγορη διαδρομή ή πίστα, εξαιρώντας τους δρόμους-σαπούνια της Ελλάδος, κάνεις τίποτα μπλοκαρισματάκια, θα πάρεις το διαφορικό στη μασχάλη.
Άποψή μου φυσικά, αλλά δεν βλέπω γιατί να οδηγεί κανείς έτσι ένα Μ3.

vagmag
11-09-12, 14:42

Μερικοί είμαστε λίγο κανίβαλοι, η αλήθεια είναι !!!!! Αλλά αφού το αυτοκίνητο μπορεί να κάνει τα πάντα...... γιατί όχι ;;;;

Stradale
11-09-12, 14:47
Εγώ προτιμώ την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα από την ελευθερία.
Γιατί δεν νομίζω να μπορείς να αλλάξεις σε 80 χιλιοστά κάθε φορά που αλλάζεις ταχύτητα.

Σχετικά με το μπλοκαρισματάκι.
Τι μπλοκαρισματάκι να κάνεις για να το τοποθετήσεις ?
Πλάκα θα κάνεις Χρήστο :original:
Άν σε γρήγορη διαδρομή ή πίστα, εξαιρώντας τους δρόμους-σαπούνια της Ελλάδος, κάνεις τίποτα μπλοκαρισματάκια, θα πάρεις το διαφορικό στη μασχάλη.

Γεγονός είναι ότι με αριθμούς το 99% των οδηγών (μαζί με εμένα φυσίκα..) θα είναι πιο γρήγοροι με το αυτόματο, καμία διαφωνία σε αυτό. Η επαναληψημότητα που έχεις είναι μνημειώδης.

Όσο για το μπλοκάρισμα που είπα, και λάθος μου που δεν το ανέλυσα, είναι αυτό που θα χρησιμοποιήσεις ώστε να "σπάσει" το αμάξι πριν απο την στροφή όταν θες να κάνεις πλαγιολίσθηση. Και δεν μιλάω για drift που πατάω γκάζι στο άπεξ και ο S54 αναλαμβάνει τα υπόλοιπα... Αυτό με το SMG, πραγματικά δεν ξέρω πως γίνεται.
Πραγματικά είναι τόσο εύκολα ρυθμίσιμο το αμάξι γενικά, που είναι σαν να μου λέει "κάνε μου το,κάνε μου το" :D

turbodog
11-09-12, 14:54
Καλησπερα και απο μενα! (μετα απο ομολογουμενος πολυ καιρο). Επειδη βλεπω ενα ενδιαφερον στο SMG αλλα και πολλα καινουργια μελη στην κατηγορια Ε46Μ3, να ποσταρω ξανα μια αρτια τεχνικη αναλυση για τον τροπο λειτουργειας του SMG. Πολυ κατατοπιστικο και ενδιαφερον, με λεπτομερειες οπως τις δυο διαφορετικες λειτουργειες του launch control (burnout mode-racing start mode,page 33) κατι που αρκετοι κατοχοι SMG δεν γνωριζουν thumb

Thomelef
11-09-12, 14:57
Ωωωωω καλως τον μητσο...που χαθηκες εσυ ρε ψυχη.

turbodog
11-09-12, 15:00
Ωωωωω καλως τον μητσο...που χαθηκες εσυ ρε ψυχη.

Ελα αγορινα. Ολα καλα. thumb Ειχα χαθει ομολογουμενος.Ελπιζω να συμμετεχω πιο ενεργα απο δω και στο εξης

StratosZ4
11-09-12, 15:02
Καλησπερα και απο μενα! (μετα απο ομολογουμενος πολυ καιρο). Επειδη βλεπω ενα ενδιαφερον στο SMG αλλα και πολλα καινουργια μελη στην κατηγορια Ε46Μ3, να ποσταρω ξανα μια αρτια τεχνικη αναλυση για τον τροπο λειτουργειας του SMG. Πολυ κατατοπιστικο και ενδιαφερον, με λεπτομερειες οπως τις δυο διαφορετικες λειτουργειες του launch control (burnout mode-racing start mode,page 33) κατι που αρκετοι κατοχοι SMG δεν γνωριζουν thumb

πολυ χρησιμοthumb

Stathis
11-09-12, 15:12
Ελα αγορινα. Ολα καλα. thumb Ειχα χαθει ομολογουμενος.Ελπιζω να συμμετεχω πιο ενεργα απο δω και στο εξης

δροσιζει ο καιρος, κλεινουν και τα καλοκαιρινα κλαμπς, τσα να σου ο μητσος... :D

καλως ηρθες και παλι... :thumbsup::thumbsup:

Thomelef
11-09-12, 15:12

Και εμεις το ιδιο ελπιζουμε...μας ελειψες ρε! Και η αλλη η λουγκριτια ο νικος. Και εκεινη χαμενη ειναι.

Η ψυχη...:th_Laie_67-1:

turbodog
11-09-12, 15:14
δροσιζει ο καιρος, κλεινουν και τα καλοκαιρινα κλαμπς, τσα να σου ο μητσος... :D

καλως ηρθες και παλι... :thumbsup::thumbsup:

Ρε γμτ αυτη η ψυχη μεσα στο μυαλο μου ειναι. Καλως σας βρηκα :original:

valerios2000
11-09-12, 15:25
valerios2000 εισαι εκτος θεματος, σου εγινε ξανα η παρατηρηση στο αλλο θεμα οτι δεν μας ενδιαφερει σαν φορουμ πως πανε τα χοντα.
εδω ειναι φορουμ φιλων bmw, αν το ενδιαφερον μας ηταν για χοντα θα ανοιγαμε φορουμ για χοντα.
σε ενα θεμα που αναφερεται σε αποριες για Μ3 Ε46, ειναι εκτος θεματος ενα βιντεο για χοντα.
το φορουμ εχει ενοτητες για αλλα αυτοκινητα και για φωτογραφιες και για βιντεο και για ολα.
ποσταρετε εκει αν θελετε, σχολιαστε, ειστε ελευθεροι.
μη χαλατε ομως θεματα που καποιοι προσπαθουν να ρωτησουν 5 πραγματα και να βγαλουν μια ακρη και στα οποια ξαναεπαναλαμβανω ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΟΝΤΑ.

-Administrator

STREETRACING
11-09-12, 15:26
γεια σου παλιοφιλε:wink:

Thomelef
11-09-12, 15:32
Ναι οκ...ντριφταδικο αυτοματο δυσκολα να βρεις.
Αλλη χρηση το εν;, αλλη χρηση το αλλο. Αλωστε το εχω πει πολλες φορες, οτι για να ευχαριστηθεις μπαντηλικια, δεν παιρνεις τπτ αλλο,.περαν του χειροκινητου...

vagmag
11-09-12, 15:35
Ναι οκ...ντριφταδικο αυτοματο δυσκολα να βρεις.
Αλλη χρηση το εν;, αλλη χρηση το αλλο. Αλωστε το εχω πει πολλες φορες, οτι για να ευχαριστηθεις μπαντηλικια, δεν παιρνεις τπτ αλλο,.περαν του χειροκινητου...

εντάξει να ευχαριστηθούμε μπαντηλίκια.... αλλά δεν το πάμε και σαν το βίντεο...:whistle:

Thomelef
11-09-12, 15:37
εντάξει να ευχαριστηθούμε μπαντηλίκια.... αλλά δεν το πάμε και σαν το βίντεο...:whistle:

Εσεις μπορει...:whistle:

,,

:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Just joking. Always straight, never sideways.

vagmag
11-09-12, 15:52
Εσεις μπορει...:whistle:

,,

Just joking. Always straight, never sideways.
:rally::th_Laie_67-1:

alexk
11-09-12, 16:01
Μερικοί είμαστε λίγο κανίβαλοι, η αλήθεια είναι !!!!! Αλλά αφού το αυτοκίνητο μπορεί να κάνει τα πάντα...... γιατί όχι ;;;;

Περί ορέξεως...
Ότι αρέσει στον καθένα φυσικά, απλά εγώ προσωπικά βλέπω ότι το Μ3 το οδηγείς όμορφα είτε με γραμμές είτε με ντριφτ.
Δεν μου αρέσει να κάνω κανιβαλισμούς που θα έκανε σε ένα Εσκορτ 30ετιας.
Και φυσικά ένα μηχανικό είναι ότι πρέπει για τέτοια :)

Γεγονός είναι ότι με αριθμούς το 99% των οδηγών (μαζί με εμένα φυσίκα..) θα είναι πιο γρήγοροι με το αυτόματο, καμία διαφωνία σε αυτό. Η επαναληψημότητα που έχεις είναι μνημειώδης.

Όσο για το μπλοκάρισμα που είπα, και λάθος μου που δεν το ανέλυσα, είναι αυτό που θα χρησιμοποιήσεις ώστε να "σπάσει" το αμάξι πριν απο την στροφή όταν θες να κάνεις πλαγιολίσθηση. Και δεν μιλάω για drift που πατάω γκάζι στο άπεξ και ο S54 αναλαμβάνει τα υπόλοιπα... Αυτό με το SMG, πραγματικά δεν ξέρω πως γίνεται.
Πραγματικά είναι τόσο εύκολα ρυθμίσιμο το αμάξι γενικά, που είναι σαν να μου λέει "κάνε μου το,κάνε μου το" :D

Νομίζω με ένα φλικ το πλασάρεις όμορφα // για απλές καταστάσεις.
Για τα πολεμικά ντριφτ σίγουρα χρειάζεσαι μπλοκαρίσματα κτλ. και η αλήθεια είναι ότι δεν το κατέχω το σπορτ.

turbodog
11-09-12, 17:33
Και μιας και το Topic ειναι περι Ε46 Μ3, παρακατω ποσταρω την τεχνικη αναλυση του S54. Ειναι και αυτο αρκετα ενδιαφερον με αρκετες κατασκευαστικες λεπτομερειες οπως και πληροφοριες για το λυσιμο-δεσιμο του κινητηρα thumb

Nikos!
21-09-12, 08:59
Τα 125.000 κμ είναι πολλά για Μ3 ε;

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

gnx
21-09-12, 09:14
Εάν είναι καλά συντηρημένα είσαι ΟΚ...θα έρθουν κάποια τιμολόγια συντήρησης πιό κοντά, από την άλλη θα το αγοράζεις λογικά πιό φτηνά.

Εμένα, σα georGAZ, με ενδιαφέρει περισσότερο σε τί κατάσταση είναι το εσωτερικό του αυτοκινήτου, γιατί πολλά trimings είναι ακριβά, δυσεύρετα και κυριότερο όλων οι μάστοροι στην Ελλάδα βγάζουν 1, γδέρνουν 3 και μένει και μία χούφτα βίδες.

Άρα, για μένα, πρώτα κοιτάς structural damage και κάνεις ανάλογο ψαλίδι στην τιμή, μετά εσωτερικό, τα μέταλλα θα τα έκανα από μόνος μου ουτως ή άλλως κλπ κλπ κλπ.

Άιντε προχώρα, do it, do it.

https://www.youtube.com/watch?v=Ra70O9nps6E

Nikos!
21-09-12, 09:22
Πως μπορώ να ξέρω ότι είναι καλά συντηρημένο όμως;

Αυτός μπορεί να πει ό,τι θέλει. Πως μπορώ να είμαι σίγουρος;

hades7
21-09-12, 09:27
Τα 125.000 κμ είναι πολλά για Μ3 ε;

νικο εγω ειχα παρει το δικο μου με 116000 το αμαξι οταν μπηκα μεσα ηταν σαν να το πηρα καινουργιο απο το εργοστασιο η μηχανικη του κατασταση απλα τελεια φανοποιεια ουτε μια γρατζουνια τα χιλιομετρα δεν λενε παντα την αληθεια σημασια εχει το ποιος το ειχε και ποσο το προσεχε thumb

Nikos!
21-09-12, 09:30
Ελήφθη.

Θα πάω να το δω από κοντά από βδομάδα.

Γι'αυτό προκειται:

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2770454/

127Κ, σόρυ.

Γνωρίζει κάποιος κάτι για το συγκεκριμένο;

hades7
21-09-12, 09:34
η τιμη ειναι καλη παντως για facelift m3 e46 τωρα για την κατασταση του πρεπει να το πας να το δουν

Nikos!
21-09-12, 09:38
Σίγουρα θα τσεκαριστεί.

Το facelift πότε βγήκε?

hades7
21-09-12, 09:41
νικο με μπερδευει κατι η κονσολα του κλιματισμου και τα led πισω φαναρια δειχνουν facelift ομως το σημα smg στο κιβωτιο νομιζω εμπαινε μονο στα προfacelift μοντελα εκτος να το κολησε αυτος δεν ξερω

turbodog
21-09-12, 09:49
η τιμη ειναι καλη παντως για facelift m3 e46 τωρα για την κατασταση του πρεπει να το πας να το δουν

Δεν ειναι facelift. Τα facelift εκτος απο τα led πισω εχουν και πιο μακρυ χερουλι στο πορτ-μπαγκαζ, εκει που ειναι τα φωτα της πινακιδας. Για να μπει το χερουλι ομως επρεπε να αλλαχτει το ολοκληρο το πορτ-μπαγκαζ οποτε οι περισσοτεροι στα pro F/L αλλαζανε μονο τα παλια πισω φωτα με τα νεα τυπου led. Αν ειχαμε και μια εικονα του κινητηρα θα το διαπιστωναμε καλυτερα thumb

hades7
21-09-12, 09:51
ναι ρε μητσο αλλα η κονσολα του κληματισμου ειναι σιγουρα απο facelift

EVERGET
21-09-12, 09:53
Βασικά το αμάξι φαίνεται ταλαιπωρημένο. Τα χερούλια trims στις πόρτες είναι σε άθλια κατάσταση ας πούμε, και κοστίζουν 90 ευρώ το ένα. Οι ζάντες είναι μες στο χτύπημα και το συγκεκριμένο σχέδιο λόγω διχρωμίας δεν το αναλαμβάνει κανείς να το βάψει. Επίσης τα facelift ξεκίνησαν 03/2003, το εν λόγω δεν είναι facelift και σίγουρα δεν είναι κατασκευή 06/2003. Επίσης από τη φωτογραφία μου φαίνεται πως τα εμπρός φώτα είναι αυτά που έβαζε στο 330ci με το ασημί-titan εσωτερικό πλαστικό...και ο προφανής λόγος για να αλλάξει κάποιος μπροστινά φώτα είναι γνωστός και αποτρεπτικότατος....

turbodog
21-09-12, 10:00
ναι ρε μητσο αλλα η κονσολα του κληματισμου ειναι σιγουρα απο facelift

Συμφωνω. Τοτε η εχουν αλλαξει κονσολα μεσα (δυσκολο) η εχει φαει στουκο πισω και επειδη τα F/L πορτμπαγκαζ ειναι πιο δυσκολο να βρεθουν, του εβαλαν ενα απο προ f/l. Αν ειχαμε εικονα μοτερ θα σου ελεγα πιο σιγουρα

StratosZ4
21-09-12, 10:15
Συμφωνω. Τοτε η εχουν αλλαξει κονσολα μεσα (δυσκολο) η εχει φαει στουκο πισω και επειδη τα F/L πορτμπαγκαζ ειναι πιο δυσκολο να βρεθουν, του εβαλαν ενα απο προ f/l. Αν ειχαμε εικονα μοτερ θα σου ελεγα πιο σιγουρα

παζλ ειναι αυτο, οχι αμαξι ρε παιδια με οσα λετε!!!!:th_Laie_67-1:

turbodog
21-09-12, 10:22
Ως κατοχοι Μ3 που γνωριζουμε καποιες περισσοτερες λεπτομερειες, κανουμε υποθεσεις για το τι ακριβως συμβαινει. Αν ειχαμε το πλαισιο δεν θα χρειαζοταν να κανουμε τιποτα απο τα παραπανω

STREETRACING
21-09-12, 10:36
Εμένα είναι προ φεις λίφτ κ η κονσόλα είναι έτσι.
Ποια η διάφορα με τα μεταγενέστερα;
Όσον αφορά τα trimmings
Τα άλλαξαν πέρσι κ φέτος ξαναχαλασανε με μηδενική χρήση.
Μητσο η μηχανή πως δείχνει ότι είναι προ ή μετα;

StratosZ4
21-09-12, 10:37
Εμένα είναι προ φεις λίφτ κ η κονσόλα είναι έτσι.
Ποια η διάφορα με τα μεταγενέστερα;

τα παιδια νομιζω λενε για τον κλιματισμο
αλλαξαν διαταξη στα κουμπια θερμοκρασιας.

pilot
21-09-12, 10:39
τα βελακια για το ζεστο-κρυο ειναι σε διαταξη πανω-κατω στα f/l ενω ειναι σε σειρα στα προ f/l.

επισης στα f/l εκει που ειναι η μπαταρια στα απλα 46ρια, ο χωρος ειναι κενος.

ααα και στα smg, στον πινακα οργανων η ενδειξη για νεκρα ειναι Ν στα f/l (mercentes-ισια που λεει και ο Τομις) ενω στα προ ειναι 0.

turbodog
21-09-12, 10:43
Μητσο η μηχανή πως δείχνει ότι είναι προ ή μετα;

Πανω αριστερα στο χωρο του κινητηρα, στην πλευρα του συνοδηγου, πισω απο τον θολο υπαρχει μια ξεχωριστη εσοχη σαν τσεπη, που στα προ FL εχει την μοναδα ABS ενω στα FL εχει μεταφερθει αλλου και εκει ειναι ενα αδειο κουτι thumb

STREETRACING
21-09-12, 10:56
Λάθος για τη κονσόλα που ειπα

EVERGET
21-09-12, 11:08
ααα και στα smg, στον πινακα οργανων η ενδειξη για νεκρα ειναι Ν στα f/l (mercentes-ισια που λεει και ο Τομις) ενω στα προ ειναι 0.

Το δικό μου F/L έχει ένδειξη 0 για τη νεκρά...thumb

pilot
21-09-12, 11:10
σε δουλεψανε τοτε δεν ειναι f/l!! :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

περιεργο παντως..μηπως αλλαξε αργοτερα?

EVERGET
21-09-12, 11:20
σε δουλεψανε τοτε δεν ειναι f/l!! :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

περιεργο παντως..μηπως αλλαξε αργοτερα?

Ωχ...τώρα μόλις πάτησα για πρώτη φορά το vin μου στο realoem και λέει 07/1999....από την πρώτη παρτίδα που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής...οι άτιμοι και μου το πουλήσανε για 07/2003...:th_Laie_67-1::hystericalbs1:

Λοιπόν...το cluster των οργάνων άλλαξε 09/2003, οπότε υπάρχουν πολλά facelift (03/2003 έως 09/2003, τα λεγόμενα και "αντρικά facelift":th_Laie_67-1:) που έχουν το hardcore "0" στο πινακάκι του SMG.

turbodog
21-09-12, 11:22
Οι διαφορες του FL με pro FL ειναι ασημαντες ωστε να γινονται λογος για την αγορα του αυτοκινητου, περαν του γνωστου θεματος με τα μεταλλα του κινητηρα. Παντως επειδη τα Μ3 κατασκευαστικα εχουν θεμα με την ευπαθεια στα μεταλλα στροφαλου, ακομη και αγοραζοντας ενα Μ3 05-06 δεν ειμαστε εξασφαλισμενοι οτι το μοτερ δεν θα παρουσιαζει προβλημα εκει. Αν ο προηγουμενος ιδιοκτητης χρησιμοποιουσε λαθος λαδια/αλλαζε καθυστερημενα και πιεζε το αυτοκινητο κρυο η ζημια μπορει να εχει γινει.

Stathis
21-09-12, 11:29
ποιος εισαι αγορι μου, ουτε ο μαριο ταϊσεν δεν τα ξερει ετσι... :thumbsup::thumbsup:

turbodog
21-09-12, 11:36
Παει αυτος, μας τελειωσε :original:

https://www.inews.gr/13/telos-epochis-stin-BMW-me-ton-mario-taisen-na-dinei-ti-skytali-ston-zan-markarnt.htm

Stathis
21-09-12, 11:50
το ξερουμε ρε μησταρα, ειμαστε τσοπανηδες, αλλα οχι εντελως.
οταν εβγαινε το Μτριο ο μαριο ηταν ο αρχηγος για αυτο τον συγκρινα μαζι σου (ακυρη συγκριση το ξερω σε αδικω...) :D

turbodog
21-09-12, 12:02
το ξερουμε ρε μησταρα, ειμαστε τσοπανηδες, αλλα οχι εντελως.
οταν εβγαινε το Μτριο ο μαριο ηταν ο αρχηγος για αυτο τον συγκρινα μαζι σου (ακυρη συγκριση το ξερω σε αδικω...) :D

Οφειλουμε τοτε πολλα απο την εμπλοκη του στην εξελιξη, με σημαντικοτερα :

Μεταλλα στροφαλου
Πισω πατωμα
Τρομπα SMG

Μια χαρα τσοπανης ηταν

turbodog
21-09-12, 13:18
Back to topic
Ολες οι αλλαγες που εγιναν στο Μ3 απο το 01

https://m3.madrussian.net/modelchanges.shtml

panose30
21-09-12, 13:54
επισης εχω βρει πως μεχρι τον 10 του 2001 η βαση που πιανει προφυλακτηρας μπροστα ηταν απο αλουμινιο και απο τον 10ο και μετα η βαση ητανε carbon

steliosm46
21-09-12, 14:32
επισης εχω βρει πως μεχρι τον 10 του 2001 η βαση που πιανει προφυλακτηρας μπροστα ηταν απο αλουμινιο και απο τον 10ο και μετα η βαση ητανε carbon

Έτσι ακριβώς!! και εμένα απο carbon είναι και δεν έχει τις 2 βίδες που μπαίνεις απο κάνω και ξεβιδώνεις αλλα είναι κουμπωτός ο προφυλακτήρας..

όταν τον άλλαξα και είχα βάλει τον CSL , o λαμαρινάς έψαχνε να βρεί τις βίδες!!
γιατί αυτός θυμόταν απο άλλα Ε46 οτι έχει απο κάτω 2 βασικές βίδες και μετά απο τα πλάγια αλλα αυτός είναι εξ'ολοκλήρου κουμπωτός

Vasilis M3
21-09-12, 15:01
Ελήφθη.

Θα πάω να το δω από κοντά από βδομάδα.

Γι'αυτό προκειται:

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2770454/

127Κ, σόρυ.

Γνωρίζει κάποιος κάτι για το συγκεκριμένο;

Λοιπόν φίλε Νίκο είμαι ο άνθρωπος σου!

Το συγκεκριμένο αμάξι πηγαίνω και το χαζεύω με τις ώρες έξω απο την μάντρα..
Το είχε ένα ξανθό μιλφάκι η οποία πήγαινε τα παιδιά σχολείο το πρωί και το απόγευμα πήγαινε γυμναστήριο...με το Μ3 όλα αυτά.

Γι αυτό μάλλον τα τόσα χιλιόμετρα.Επίσης δεν το έχω δει να ανοίγει ποτέ το συγκεκριμένο.Γενικά εδώ Μαρκόπουλο έχουμε πολλά Μ3 Ε46...είναι το μόνο που δεν έχω δει να κάνει ταρζανιές...

Αν δεν έχει θέμα με στούκες που είπαν κάποιοι πιο πριν πιστεύω αξίζει πραγματικά να το πάρεις!

Ελπίζω να σε βοήθησαthumb

Vassilis ///M
21-09-12, 15:12

Το είχε ένα ξανθό μιλφάκι η οποία πήγαινε τα παιδιά σχολείο το πρωί και το απόγευμα πήγαινε γυμναστήριο...με το Μ3 όλα αυτά.

Γι αυτό μάλλον τα τόσα χιλιόμετρα.Επίσης δεν το έχω δει να ανοίγει ποτέ το συγκεκριμένο.Γενικά εδώ Μαρκόπουλο έχουμε πολλά Μ3 Ε46...είναι το μόνο που δεν έχω δει να κάνει ταρζανιές...

Αν δεν έχει θέμα με στούκες που είπαν κάποιοι πιο πριν πιστεύω αξίζει πραγματικά να το πάρεις!

Πώς θα γίνει να γνωρίσουμε την μιλφάρα??????????:thumbsup::thumbsup:

Andri
21-09-12, 15:38
Πώς θα γίνει να γνωρίσουμε την μιλφάρα??????????:thumbsup::thumbsup:

Για να ρωτήσεις για το Μτρίο? :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

Vasilis M3
21-09-12, 15:43
Xαχχαχα το μιτρίο είναι σε μάντρα με καλό όνομα...ρώτα τους ΙΔΙΟΥΣ! :P

Για την μιλφάρα μπορώ να σου πω το γυμναστήριο που πάει,να σε φιλοξενίσω σπίτι μερικές μέρες,να γραφτείς και μετά είναι δικό σου θέμα...δεν θα σου πω εγώ τι να κάνεις... :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Andri
21-09-12, 15:51
Xαχχαχα το μιτρίο είναι σε μάντρα με καλό όνομα...ρώτα τους ΙΔΙΟΥΣ! :P

Για την μιλφάρα μπορώ να σου πω το γυμναστήριο που πάει,να σε φιλοξενίσω σπίτι μερικές μέρες,να γραφτείς και μετά είναι δικό σου θέμα...δεν θα σου πω εγώ τι να κάνεις... :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Μεγάλα κόλπα κάνεις για τέτοια ηλικία...
Ποιος είσαι ρε παιδί μου?
Θέλω και εγώ...Βασίλη πάμε να φουσκώσουμε τα μούσκουλα ? :th_Laie_67-1:

Vassilis ///M
21-09-12, 16:35
Μεγάλα κόλπα κάνεις για τέτοια ηλικία...
Ποιος είσαι ρε παιδί μου?
Θέλω και εγώ...Βασίλη πάμε να φουσκώσουμε τα μούσκουλα ? :th_Laie_67-1:

Φούσκωστω,φούστωστω!!!!!!

Andri
21-09-12, 16:39
Φούσκωστω,φούστωστω!!!!!!

αχαχαχα φουσκώνω φουσκώνω...!! :th_Laie_67-1:

Υ.Γ Λογικά θα γίνει το Deal με τους καθρέφτες... :whistle:

vagmag
21-09-12, 16:43
νικο εγω ειχα παρει το δικο μου με 116000 το αμαξι οταν μπηκα μεσα ηταν σαν να το πηρα καινουργιο απο το εργοστασιο η μηχανικη του κατασταση απλα τελεια φανοποιεια ουτε μια γρατζουνια τα χιλιομετρα δεν λενε παντα την αληθεια σημασια εχει το ποιος το ειχε και ποσο το προσεχε thumb

και εγώ το δικό μου το πήρα με 102000 χιλιόμετρα και πραγματικά ντρεπόμουν να ακουμπήσω μέσα. Ήταν του Μονστα.... και το είχε πιο καθαρό και περιποιημένο και από καινούργιο! Αν είναι συντηρημένο σωστά (ένα βιβλίο σέρβις ή τα τιμολόγια...κάτι τελος πάντων) και γενικά αν δεν είναι σε κακή κατάσταση εσωτερικά και εξωτερικά.... μάλλον είναι καλή επιλογή. Το ελέγχεις βέβαια...κοιτάς τι χρήζει αλλαγής και αποφασίζεις.

Andri
21-09-12, 16:44
και εγώ το δικό μου το πήρα με 102000 χιλιόμετρα και πραγματικά ντρεπόμουν να ακουμπήσω μέσα. Ήταν του Μονστα.... και το είχε πιο καθαρό και περιποιημένο και από καινούργιο! Αν είναι συντηρημένο σωστά (ένα βιβλίο σέρβις ή τα τιμολόγια...κάτι τελος πάντων) και γενικά αν δεν είναι σε κακή κατάσταση εσωτερικά και εξωτερικά.... μάλλον είναι καλή επιλογή. Το ελέγχεις βέβαια...κοιτάς τι χρήζει αλλαγής και αποφασίζεις.

Καλά εσύ κέρδισες λαχείο :thumbsup:

Nikos!
21-09-12, 17:26

Ευχαριστώ!

Και καλό και κακό βεβαίως γιατί καθώς ήταν γυναίκα δε ξέρω κατά πόσο το πρόσεχε και αν έκανε συχνά τα σέρβις του, χωρίς να θέλω να πω κάτι για το αδύναμο φύλο. :whistle:

Ήθελα να πάω να το δω σήμερα το απόγευμα, αλλά δε προλαβαίνω γιατί 8 κλείνουν και τέτοια ώρα θα φτάνω στο Ελ. Βεν.

Αύριο προπόνηση...οπότε Δευτέρα πάω να το τσεκάρω. :thumbsup:

Andri
21-09-12, 17:27
Ευχαριστώ!

Και καλό και κακό βεβαίως γιατί καθώς ήταν γυναίκα δε ξέρω κατά πόσο το πρόσεχε και αν έκανε συχνά τα σέρβις του, χωρίς να θέλω να πω κάτι για το αδύναμο φύλο. :whistle:

Ήθελα να πάω να το δω σήμερα το απόγευμα, αλλά δε προλαβαίνω γιατί 8 κλείνουν και τέτοια ώρα θα φτάνω στο Ελ. Βεν.

Αύριο προπόνηση...οπότε Δευτέρα πάω να το τσεκάρω. :thumbsup:

πας για 3το όπλο? ή θα δώσεις το Si?

Nikos!
21-09-12, 17:38
Σκέφτομαι να το κάνω ανταλλαγή με το si.

Επειδή θα είναι το μοναδικό μου αυτοκίνητο πέρα από τους χώρους με προβληματίζουν τα πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ. Αλλά οκ...αν είναι σωστά κ καλά συντηρημένο, πάσο.

Andri
21-09-12, 17:47
Σκέφτομαι να το κάνω ανταλλαγή με το si.

Επειδή θα είναι το μοναδικό μου αυτοκίνητο πέρα από τους χώρους με προβληματίζουν τα πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ. Αλλά οκ...αν είναι σωστά κ καλά συντηρημένο, πάσο.

Οι χώροι σε 46αρι μεγάλοι είναι (για μένα)
τώρα δεν ξέρω τι απαιτήσεις έχεις...
Το Si το είχες πάρει καινούργιο?

Nikos!
21-09-12, 17:48
Οι χώροι σε 46αρι μεγάλοι είναι (για μένα)
τώρα δεν ξέρω τι απαιτήσεις έχεις...
Το Si το είχες πάρει καινούργιο?

Το πορτ-μπαγκαζ με προβληματίζει λιγο.

Οι γονεις τι λενε; Χωραει καροτσακια κλπ;

Οχι, μτχ με 13κ κμ το '09.

Andri
21-09-12, 17:52

Οχι, μτχ με 13κ κμ το '09.

Α δεν ξέρω για γονείς... ο θείος μου έχει αλλά είναι ανύπαντρος:th_Laie_67-1:

Απλά ρωτάω γιατί είναι κρίμα να δώσεις αμάξι που είχες πάρει κούτα για μεταχ. και τέτοιας χρονολογίας ...Βέβαια να μου πεις Μτρίο είναι ...αλλά πάλι δεν θα το έκανα με κούτα αυτοκίνητο..
Αν σε συμφέρει το Deal με λεφτά ανταλλαγής κτλπ καλορίζικο...:thumbsup: Κατανάλωση ίδια θα έχει (από ότι ξέρω το Si καίει πολύ) τώρα ασφάλεια σήμα τεκμήρια άλλο καπέλο :whistle:

Stradale
21-09-12, 17:57
Είπαμε καιει πολύ, αλλά σαν 3,2 δεν νομιζω να καιει... :)

Andri
21-09-12, 18:02
Είπαμε καιει πολύ, αλλά σαν 3,2 δεν νομιζω να καιει... :)

Εντάξει δεν είπαμε για ακριβώς ίδια κατανάλωση... Λογικό είναι να είναι παραπάνω το ///Μ αλλά έχει τη χάρη του thumb

fast-enough
21-09-12, 18:40

Έχω Ε46 coupe και 2 κοριτσάκια (4,5 και 1,5 χρονών). Με τους χώρους δεν έχω κανένα πρόβλημα, αφού έχουν χωρέσει κατά καιρούς παρκοκρέβατο, καρότσι και βαλίτσες.
Καρότσια έχω 2, αλλά το μακρύτερο που είναι Maclaren XLR μπαίνει άνετα.
Καθισματάκια 2 πίσω και όλα μια χαρά.
Προχώρα άφοβα από χώρους, εκτός και αν προτιμάς την τελευταία τάση του forum μας το All Road :hystericalbs1:

NickM3CS
24-09-12, 09:35
Φαντάστηκα ότι κάτι παίζει.

Θέλω να πάω να δω αυτή: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1762028/

Εξαιρετική. Το μοναδικό CS στην Ελλάδα.

οχι και το μοναδικο CS ... εχω και εγω CS 3/2006!! :thumbsup::original:

chief
24-09-12, 09:57
Παλια ειχε και ενα ο Λευτερης.

NickM3CS
24-09-12, 10:09
Παλια ειχε και ενα ο Λευτερης.

σκεφτομαι και εγω να δωσω το δικο μου προβληματιζομαι...δεν το χρησιμοποιω πολυ γιατι εδω και ενα χρονο μου εχουν δωσει εταιρικο αυτοκινητο...απλα το λατρευω το Μ3 και δεν ξερω τι να κανω... σορρυ για το offtopic....

Nikos!
24-09-12, 10:54
Πήγα και είδα αυτό:

https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/2770454/

Θα είμαι σύντομος και περιεκτικός:
1. Φανάρια με ασημί καθρέπτη
2. Μονάδα ABS δεξιά
3. Παραγωγή 10/3/2003
4. Δεν είχε χτυπημένο το vin στον δεξί θόλο

Συμπέρασμα;

Πρέπει να έχει φάει ΤΡΕΛΟ μπαμ!

Μακριά...

Nikos!
24-09-12, 11:05
Ααααα κάτι που ξέχασα. Είχε και τσαλακωμένο το Μ σηματάκι που είναι στο καπάκι του μοτέρ.

EVERGET
24-09-12, 11:07
Πρέπει να ανεβάσεις λίγο το budget σου αν θες να πάρεις καλό Μ3. Με 13,000 τι περίμενες να είναι???

NickM3CS
24-09-12, 11:11
Πήγα και είδα αυτό:

https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/2770454/

Θα είμαι σύντομος και περιεκτικός:
1. Φανάρια με ασημί καθρέπτη
2. Μονάδα ABS δεξιά
3. Παραγωγή 10/3/2003
4. Δεν είχε χτυπημένο το vin στον δεξί θόλο

Συμπέρασμα;

Πρέπει να έχει φάει ΤΡΕΛΟ μπαμ!

Μακριά...

μεχρι ποσα εισαι διατεθειμενος να δωσεισ για ενα καλο Μ3?

Nikos!
24-09-12, 11:18
Το δικό μου και 2-3Κ.

Πρέπει να ανεβάσεις λίγο το budget σου αν θες να πάρεις καλό Μ3. Με 13,000 τι περίμενες να είναι???

Δε διαφωνώ, είδα τη τιμή και πήγα να του ρίξω μια ματιά.

NickM3CS
24-09-12, 11:37

+ 10000 thumb

panose30
24-09-12, 12:08
γιατι ρε παιδια του monsta το αμαξι του το πουλησε 14,900 και ηταν υπεραριστο(τυχερε vag mag),οποτε τι 13κ τι 15κ...το θεμα ειναι οτι μπορει να βρεις ενα μετριο αμαξι με 14 κ και οτι ζημια να σου βγαλει αντε να πατησεις τα 20κ αλλα να ξερεις πως θα τα εχεις φτιαξει ολα τα προβληματα που θα σου βγαλει..το ρισκο ειναι να παρεις ενα Μ3 με 20-22κ και να σου βγαλει παλι προβληματα...εκει ειναι που το budget ξεφευγει

Nikos!
24-09-12, 12:18
γιατι ρε παιδια του monsta το αμαξι του το πουλησε 14,900 και ηταν υπεραριστο(τυχερε vag mag),οποτε τι 13κ τι 15κ...το θεμα ειναι οτι μπορει να βρεις ενα μετριο αμαξι με 14 κ και οτι ζημια να σου βγαλει αντε να πατησεις τα 20κ αλλα να ξερεις πως θα τα εχεις φτιαξει ολα τα προβληματα που θα σου βγαλει..το ρισκο ειναι να παρεις ενα Μ3 με 20-22κ και να σου βγαλει παλι προβληματα...εκει ειναι που το budget ξεφευγει

Ακριβώς.

Και ως αγοραστής θέλω να έχω ένα 2-3Κ ακόμα στην άκρη για πιθανές ζημιές/μαζέματα, λάστιχα, τέλη κλπ.

Vassilis ///M
24-09-12, 12:22
Ακριβώς.

Και ως αγοραστής θέλω να έχω ένα 2-3Κ ακόμα στην άκρη για πιθανές ζημιές/μαζέματα, λάστιχα, τέλη κλπ.

Nick τί έγινε με τον Δαμιανό?????????
Βρήκες άκρη????

turbodog
24-09-12, 12:22
Η περιπτωση του Κωστα (monsta) ηταν μια απο τις ελαχιστες καθως και το αυτοκινητο το γνωριζαμε, οπως και το ιστορικο του, αλλα και η συντηρηση του(και οχι μονο η μηχανικη-ολοι εχουν κολησει με το μοτερ και παραβλεπουν αλλα πραγματα οπως το εσωτερικο) ηταν αριστη καθως ο Κωστας τυγχανει να ασχολειται επαγγελματικα με την συντηρηση του αυτοκινητου. Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι ακομη και σχολαστικα να συντηρειται ενα αυτοκινητο δεν θα βγαλει ζημια, αλλα γνωριζαμε οτι το συγκεκριμενο δεν θα εβγαζε ζημια απο αμελεια σωστης συντηρησης.

turbodog
24-09-12, 12:27
Ακριβώς.

Η περιπτωση του Monsta αφορουσε καθαρα μια αγορα τοις μετρητοις. Εσυ ψαχνεις αυτοκινητο για αγορα μετρητοις η για ανταλλαγη με το αυτοκινητο σου συν καποια μικρη διαφορα? Γιατι η ανταλλαγη οπως καταλαβαινεις και μαλιστα με αυτοκινητο σχεδον ισοποσης αξιας, περιοριζει το ευρος των επιλογων σου κατα πολυ.

Thomelef
24-09-12, 12:31
το να ξεκινάς μια αγορά και να υπολογίζεις το τι θα σου μείνει για σήματα ασφάλειες και ότι άλλο ΔΕΝ έχει να κάνει με την αυτού καθε αυτού συντήρηση του οχήματος, μου ακούγεται πολύ οριακό πάντως.
αυτά είναι δεδομένα και υποτίθεται ότι δεν κολλάς στο τυπικό μέρος όταν πάς να προβείς σε μια τέτοια αγορά.
αυτό που συμβαίνει, είναι ότι απλά αυτός ο οποίος δεν κωλώνει σε αυτά τα θέματα, είναι η ώρα του να γλυτώσει μια 20άρα απο την αγορά και μόνο, λόγο καταστάσεων και τπτ άλλο.
τα υπόλοιπα είναι δεδομένα.
αν απο τώρα ψάχνεις να συρικνώσεις τόσο πολύ το κόστος απο ένα αμάξι που η αγοραστική αξία του είναι ήδη ξεφτιλισμένη για να καπάρεις το σήμα και την ασφάλεια, τότε του χρόνου τι θα κάνεις?
θα ψάξεις να κόψεις απο αλλού?

Nikos!
24-09-12, 14:35
Η περιπτωση του Monsta αφορουσε καθαρα μια αγορα τοις μετρητοις. Εσυ ψαχνεις αυτοκινητο για αγορα μετρητοις η για ανταλλαγη με το αυτοκινητο σου συν καποια μικρη διαφορα? Γιατι η ανταλλαγη οπως καταλαβαινεις και μαλιστα με αυτοκινητο σχεδον ισοποσης αξιας, περιοριζει το ευρος των επιλογων σου κατα πολυ.

Ανταλλαγή ψάχνω και το γνωρίζω, αλλά δε μπορώ να κάνω διαφορετικά. Αυτά είναι τα δεδομένα.

Αν κάτσει, έκατσε. Αλλιώς μένω όπως είμαι. :original:

Nick τί έγινε με τον Δαμιανό?????????
Βρήκες άκρη????

Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να βρεθούμε. Τη μια λείπει αυτός, την άλλη εγώ.

το να ξεκινάς μια αγορά και να υπολογίζεις το τι θα σου μείνει για σήματα ασφάλειες και ότι άλλο ΔΕΝ έχει να κάνει με την αυτού καθε αυτού συντήρηση του οχήματος, μου ακούγεται πολύ οριακό πάντως.
αυτά είναι δεδομένα και υποτίθεται ότι δεν κολλάς στο τυπικό μέρος όταν πάς να προβείς σε μια τέτοια αγορά.
αυτό που συμβαίνει, είναι ότι απλά αυτός ο οποίος δεν κωλώνει σε αυτά τα θέματα, είναι η ώρα του να γλυτώσει μια 20άρα απο την αγορά και μόνο, λόγο καταστάσεων και τπτ άλλο.
τα υπόλοιπα είναι δεδομένα.
αν απο τώρα ψάχνεις να συρικνώσεις τόσο πολύ το κόστος απο ένα αμάξι που η αγοραστική αξία του είναι ήδη ξεφτιλισμένη για να καπάρεις το σήμα και την ασφάλεια, τότε του χρόνου τι θα κάνεις?
θα ψάξεις να κόψεις απο αλλού?

Δε κατάλαβες, δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα όσον αφορά το σήμα ούτε φέτος, ούτε του χρόνου, ούτε και του παραχρόνου. :original:

Εξηγώ ότι υπάρχει ένα διαθέσιμο budget το οποίο περιλαμβάνει μέσα τη διαφορά από το δικό μου συν ένα σεβαστό ποσό για τυχόν μαζέματα, σέρβις κλπ. Τα τέλη δεν είναι κανένα τρελό ποσό...για 440 ευρώ επιπλέον από τα 660¤ δικά μου μιλάμε. Παρ'όλα αυτά, περιλαμβάνεται στο συνολικό κόστος του αυτοκινήτου τη δεδομένη στιγμή και πρέπει να υπολογισθούν.

Γνωρίζω ότι τα Μ3 έχουν ήδη χαμηλές τιμές (όπως τα περισσότερα αυτοκίνητα άνω των 2.000 κυβικών) και γιαυτό κοιτάω προς εκείνη τη κατεύθυνση, αλλά θα το κάνω μόνο όταν με συμφέρει σαν κίνηση. Δηλαδή δεν είμαι διατεθειμένος να μου φύγει ένα 10άρικο επιπλέον. Αυτό εννοώ. Να δώσω δηλαδή το δικό μου, συν 7Κ συν ένα ακόμα 3άρι στην άκρη για σέρβις, μαζέματα, πιθανές ζημιές κλπ.

Πάντως όποιος έχει Μ3 Ε46 το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να το κρατήσει στο γκαράζ, με πινακίδες στο υπουργείο κατ'ανάγκη κι ας μη το κινεί. Αμαρτία να σκοτώνεται ένα τέτοιο αμάξι, γιατί και στα 20Κ που είναι στις αγγελίες και στις μάντρες δεν πάνε πουθενά.

Κανένας δεν έχει να διαθέσει 20.000 ευρώ για τέτοιο αμάξι. Το πιθανότερο για τον μαντρά είναι να το διώξει με ανταλλαγή + διαφορά.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, έχουμε και λέμε:

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2770454/ --> τραγικό και τρισάθλιο :thumbsdown:

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2791936/ --> δεν τον ενδιαφέρει ανταλλαγή

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2713759/ --> δεν τον ενδιαφέρει ανταλλαγή

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2819140/ --> γνωστά τα θέματα, αλλά θα πάω να το δω

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1557583/ --> εκτός budget

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1429298/ --> δεν έχουμε καταφέρει να βρεθούμε

Αυτά. :original:

STREETRACING
24-09-12, 14:40
Στις παρουσες ελληνικες τιμες τα Μ3 οποιος αντεχει τΑ κραταει.
και τα 25000 ακομα σκοτωμα ειναι αν το πληρωσες 67000 το 2006 και καινουργιο εκανε 100000.
η αν αντεχεις χτυπας ενα Μ5 Ε60<για μενα μιλαω,μελλοντικα>.

Thomelef
24-09-12, 14:44
Το οτι ειναι σκοτωμα, ειναι και παραειναι.
Βασικα ξευτιλισμα ειναι και οχι σκοτωμα. Αλλα ετσι ειναι. Εδω στην ψοροκωσταινα τι περιμεναμε.

Nikos!
24-09-12, 14:55
Βασικα ξευτιλισμα ειναι και οχι σκοτωμα. Αλλα ετσι ειναι. Εδω στην ψοροκωσταινα τι περιμεναμε.

Έτσι ακριβώς.

Και το θέμα είναι ότι και στις τιμές που βρίσκονται ΔΕΝ φεύγουν.

Δεν υπάρχει καν ενδιαφέρον. :thumbsdown:

η αν αντεχεις χτυπας ενα Μ5 Ε60<για μενα μιλαω,μελλοντικα>.

Να σου πω την αλήθεια, έχει περάσει από το μυαλό μου σε 1-2 χρονάκια να πάω σε κάτι τέτοιο. Αλλά το Μ5 Ε60 πιστεύω θα σε τελειώσει οικονομικά. Δεν είναι Ε46. Νομίζω, δε ξέρω...μπορεί να κάνω και λάθος.

BILL007
24-09-12, 17:01
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2819140/ --> γνωστά τα θέματα, αλλά θα πάω να το δω

Τι θέματα αν επιτρέπεται???:original: :thnx:

aristent
24-09-12, 17:19
Να σου πω την αλήθεια, έχει περάσει από το μυαλό μου σε 1-2 χρονάκια να πάω σε κάτι τέτοιο. Αλλά το Μ5 Ε60 πιστεύω θα σε τελειώσει οικονομικά. Δεν είναι Ε46. Νομίζω, δε ξέρω...μπορεί να κάνω και λάθος.

αν δεν καταφερει να σε τελειωσει απο εξοδα συντηρησης/καταναλωσης,...παιζει να αντεχεις μεση καταναλωση 25L/100Km???....,θα καταφερουν οι κυβερνωντες να σε τελειωσει απο φορολογικη αποψη.thumb

...νομιζω οτι το ειδαν απο κοντα παιδια απο το φορουμ και φαινεται να εχουν ξαναβαφει καποια φτερα,αλλα οχι με πολυ μεγαλη "επιτυχια"......φυσικα δεν σημαινει απαραιτητα τρακαρισμα αυτο,αλλα ενα συμαζεματακι αν δεν εχει γινει μεχρι στιγμης απο τον πωλητη θα πρεπει να γινει στο μελλον.thumb

Stamatis
24-09-12, 17:27

Θωμά, μην με παρεξηγήσεις με αυτά που θα πώ.

Μην τρελαθούμε κιόλας όμως.

Τα Μ3 στην Ελλάδα, ειδικά τα εισαγωγής, εκτός απο περιπτώσεις που ξέρουμε, έχουν 300.000 χιλιόμετρα.
Οι τιμές τους έξω είναι αυτές ακριβώς που και εδώ φεύγουν.

Θες να σου πώ για αυτοκίνητο όπου πήραμε report απο το Μόναχο, ότι την τελευταία φορά που είχε μπεί στον εγκέφαλο, είχε 95.000 χιλιόμετρα το 2004, έγινε εισαγωγή στην Ελλάδα το 2005 και ο ιδιοκτήτης μας έδειχνε βιβλίο και κοντέρ με 67.000 χιλιόμετρα (τρίτο αυτοκίνητο, γυναίκα οδηγός κτλ)?

Θες να σου πώ για Μ3 που είχαμε πάει να δούμε με τον φίλο τον Νίκο για να πάρει αίσθηση το που πρέπει να δώσει το δικό του (το οποίο πούλησε θυμάσαι την αγγελία στο φορουμ μας με ΟΤΙ πιθανό έξτρα είχε το αμάξι επάνω, μέχρι και φακό στο ντουλαπάκι 14.000 ευρώ) και ο "ιδιοκτήτης" δεν κατεβαινε κάτω απο τα 25 για παλιότερο και πιό άδειο αμάξι?

Αν το δικό σου έχει 180κ χιλιόμετρα, γιατί ρε φίλε του κυρίου Περπελέντζου ας πούμε να μην έχει 240?

Ελεος πια με τα "μυθικά" Μ3 που όλη μέρα αράζουν στο γκαραζ και δέχονται μασαζάκια κάθε βδομάδα και λάδι με μπιμπερό κάθε μήνα.

Τα πιό πολλά που έχω δεί, (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ) είναι αυτοκίνητα των 15-16 χιλιάδων ευρώ.
Case Closed.
Θέλει ΤΡΟΜΕΡΗ προσοχή αυτή η αγορά.
Οσοι πήραν Μ3 την καλή εποχή, του ήπιαν το αίμα.
Το ίδιο είχε κάνει και ο γερμανός ιδοκτήτης του πριν απο αυτούς.
Οπότε ένα αμάξι 10ετίας με 250.000 χιλιόμετρα και τα γνωστά θεματά του, γιατί να κάνει 30.000 ευρώ?
Επειδή αγοράστηκε 60?
Οχι.
Θα κάνει 14 γιατί αυτή ειναι η τιμή του.

Σόρου παίδες, real life sucks και χωρίς εμπάθεια και ίχνος ειρωνίας, μόνοι σας τα λέτε, το 90% απο αυτά στις αγγελίες είναι για τον πέτσο.
Ποιός ο λόγος λοιπόν του "κρίμα το αμάξι σε αυτά τα λεφτα?"

Nikos!
24-09-12, 17:38
Σόρου παίδες, real life sucks και χωρίς εμπάθεια και ίχνος ειρωνίας, μόνοι σας τα λέτε, το 90% απο αυτά στις αγγελίες είναι για τον πέτσο.

Αυτή τη στιγμή, οι αγγελίες όντως αυτό δείχνουν.

Απλά αυτό που εννοεί ο Θωμάς είναι ότι η αξία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου (Μ3 Ε46 δηλαδή, γενικώς) δεν είναι τόσο χαμηλή όσο την έχει πιέσει η αγορά με όλους του εξωγενείς παράγοντες (φορολογία, τέλη κλπ) που την επηρεάζουν. thumb

Κάτι άλλο πάνω σε αυτό που έγραψες.

Πως μπορώ να δω τα πραγματικά χιλιόμετρα του αυτοκίνητου? Υπάρχει κάποιος εξασφαλισμένος, αξιόπιστος και σίγουρος τρόπος?

Γιατί πραγματικά αν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα λες κι αν τα περισσότερα Μ3 που πουλιούνται έχουν σίγουρα πάνω από 100Κ κμ τουλάχιστον, ευχαριστώ πολύ ΔΕΝ θα πάρω. Μένω με το δικό μου. thumb

Ό,τι γράφτηκε παραπάνω συν κάποια λάδια που είδαν τα παιδιά στη ποδιά.

BILL007
24-09-12, 17:45

Τα Μ3 στην Ελλάδα, ειδικά τα εισαγωγής, εκτός απο περιπτώσεις που ξέρουμε, έχουν 300.000 χιλιόμετρα.

Θες να σου πώ για αυτοκίνητο όπου πήραμε report απο το Μόναχο, ότι την τελευταία φορά που είχε μπεί στον εγκέφαλο, είχε 95.000 χιλιόμετρα το 2004, έγινε εισαγωγή στην Ελλάδα το 2005 και ο ιδιοκτήτης μας έδειχνε βιβλίο και κοντέρ με 67.000 χιλιόμετρα (τρίτο αυτοκίνητο, γυναίκα οδηγός κτλ)?

Θες να σου πώ για Μ3 που είχαμε πάει να δούμε με τον φίλο τον Νίκο για να πάρει αίσθηση το που πρέπει να δώσει το δικό του (το οποίο πούλησε θυμάσαι την αγγελία στο φορουμ μας με ΟΤΙ πιθανό έξτρα είχε το αμάξι επάνω, μέχρι και φακό στο ντουλαπάκι 14.000 ευρώ) και ο "ιδιοκτήτης" δεν κατεβαινε κάτω απο τα 25 για παλιότερο και πιό άδειο αμάξι?

Αν το δικό σου έχει 180κ χιλιόμετρα, γιατί ρε φίλε του κυρίου Περπελέντζου ας πούμε να μην έχει 240?

Ελεος πια με τα "μυθικά" Μ3 που όλη μέρα αράζουν στο γκαραζ και δέχονται μασαζάκια κάθε βδομάδα και λάδι με μπιμπερό κάθε μήνα.

Τα πιό πολλά που έχω δεί, (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ) είναι αυτοκίνητα των 15-16 χιλιάδων ευρώ.
Case Closed.
Οπότε ένα αμάξι 10ετίας με 250.000 χιλιόμετρα και τα γνωστά θεματά του, γιατί να κάνει 30.000 ευρώ?
Επειδή αγοράστηκε 60?
Οχι.

+100000000000000

ΠΕΣ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!!!!!!!

STREETRACING
24-09-12, 18:04
Το 2006 πήρα το αμάξι με 44000 χλμ τσεκαρισμενα
Και απο τότε μέχρι το 2011 είχα κάνει 110000 χμλ
Απο το 2011 κυκλοφορω με ένα φορτηγάκι εταιρικό κ έχω κάνει μόνο 10000xlm
σε δυο χρόνια.
Αν έκανα το ίδιο απο το 2006 φίλε Σταμάτη το αμάξι μου θα είχε βαριά 80000 χλμ
Δεν είναι απίθανο να έχεις κ άλλο αμάξι κ το m3 να έχει κάτω απο 100000 εξαετιας.

EVERGET
24-09-12, 18:48
Βασικά η ουσία είναι η εξης:

Εάν πάρεις αυτό το ταλαίπωρο Μ3 με 13,000:

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2770454/ --> τραγικό και τρισάθλιο :thumbsdown:

Για να το κάνεις πένα σαν αυτό εδώ:

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1557583/ --> εκτός budget

θέλεις χαλαρά πάνω από 10,000 (εάν ήταν και ατρακάριστο)

Οπότε καταλήγουμε πως ένα καλοδιατηρημένο με λίγα σχετικά χλμ Μ3 θα πρέπει να κοστίζει άνω των 20,000.

Αυτά...thumb

Thomelef
24-09-12, 18:49

Case Closed.
Επειδή αγοράστηκε 60?
Οχι.

Δεν αντιλεγω με τπτ βασικα, ετσι οπως τα γραφεις ειναι, βεβαια παντα υπαρχουν εξαιρεσεις, αλλα λιγες.
Πχ το.δικο μου για παραδειγμα δεν θα ηταν και η καλυτερη επιλογη σαν αγορα, γιατι το εχω για καθημερινο με οτι αυτο συνεοαγεται.
Εχει δλδ λιγο ταλαιπωρημενο εσωτερικο, καποιους μικροτριγμους, αλλα μεχρι εκει.
Ασχετα τα χιλιομετρα του και οχι επειδη ειναι δικο μου, δουλευει ρολοι.
Παρολα ταυτα, η τιμη που εχει καθιερωθει πλεον για τονσυγκεκριμενο αμαξι,.θεωρω οτι ειναι ξευτελιστικη και φυσικα δεν ειναι το μονο που εχει ξευτιλιστει.
Αν ειναι δυνατον δλδ ενα εβο να πωλειτε 20κ το λιγο λιγο, και ενα Μ3 σε κατασταση βιτρινας οπως του κωστα πχ να φευγει στα 14, μετα απο ποσο καιρο.
Δεν με νοιαζουν ουτε τα κυβικα, ουτε η νομοθεσια, ουτε καν η κατασταση. Εινσι ξευτιλα.
Για να μην επεκταθουμε σε αγορες τυπου Μ5-Μ6, κατι βετες, κατι γκαγιε, αμαξια που ειναι αγορασμενα με πανω απο 150κ πριν απο τεσσερα χρονια, με παρα πολυ λιγα χιλιομετρα επανω τους, και τιμες που δεν φτανουν ουτα τα 40κ.
Ξευτιλιστηκε τελειως η αγορα, βεβαια για καποιον λογο ξευτιλιστηκε, ενω απο την αλλη πρεπει και να προσαρμοστουμε.
Προσωπικα δεν με πολυνοιαζει το θεμα, μιας και ξερω οτι το αμαξι ειναι τρυπιος κουμπαρας, και απλα ελπιζω νααρω την ανιουσα πριν τελειωσει αυτο το ξευτιλισμα με την αγορα αυτοκινητου, μπας και μπορεσω να επωφεληθω και εγω και να μην ειμαι απλος θεατης.
Μια ευκαιρια την εχασα, ελπιζω να ηταν και ητελευταια.

turbodog
24-09-12, 22:01
σε δυο χρόνια.
Δεν είναι απίθανο να έχεις κ άλλο αμάξι κ το m3 να έχει κάτω απο 100000 εξαετιας.

Συμφωνω. Πολλα Μ3 αγοραστηκαν σαν δευτερα η τριτα αυτοκινητα την πενταετια 2003-2008 (γιατι τοτε πολλοι ειχαν την δυνατοτητα να τα εχουν σαν δευτερα και τριτα αυτοκινητα) οποτε δεν ειναι καθολου απιθανο να υπαρχουν αυτοκινητα με ενα μεσο ορο 10.000 χλμ τον χρονο. Και αρκετοι απο αυτους τους ιδιοκτητες την τελευταια διετια εχουν διανυσει 1000-2000 χλμ τον χρονο, αν δεν τα εχουν ηδη παρκαρισμενα στο γκαραζ η σε καποια μαντρα χωρις πινακιδες, οποτε διανυουν 0 χιλιομετρα τον χρονο.
Οι περισσοτεροι (και το τονιζω οι περισσοτεροι γιατι εξαιρεσεις υπαρχουν παντα) ιδιοκτητες ετσι τα ειχαν και εχουν και ενα δευτερο αυτοκινητο για να γραφουν τα 'αχρηστα' χιλιομετρα. Οποτε ναι υπαρχουν αυτοκινητα Ε46 Μ3 7-10 χρονων με κατω απο 100.000 χιλιομετρα. Οπως και το δικο μου.

Thomelef
24-09-12, 22:03
Ετσι...λιγα ειναι τα μαχημα που τρωνε το χιλιομετρο με.την κουταλα...:D

hades7
24-09-12, 22:06
Στο συνεργείο που πήγαινα είδα με τα ματια μου m3 e46 του 2002 με 17000 πραγματικά χιλιόμετρα απλά καινούργιο και του είχε φορτώσει καινούργια Φρενα αναρτήσεις ζάντες csl και κουναβι

pilot
24-09-12, 22:10
Συμφωνω. Πολλα Μ3 αγοραστηκαν σαν δευτερα η τριτα αυτοκινητα την πενταετια 2003-2008 (γιατι τοτε πολλοι ειχαν την δυνατοτητα να τα εχουν σαν δευτερα και τριτα αυτοκινητα) οποτε δεν ειναι καθολου απιθανο να υπαρχουν αυτοκινητα με ενα μεσο ορο 10.000 χλμ τον χρονο. Και αρκετοι απο αυτους τους ιδιοκτητες την τελευταια διετια εχουν διανυσει 1000-2000 χλμ τον χρονο, αν δεν τα εχουν ηδη παρκαρισμενα στο γκαραζ η σε καποια μαντρα χωρις πινακιδες, οποτε διανυουν 0 χιλιομετρα τον χρονο.
Οι περισσοτεροι (και το τονιζω οι περισσοτεροι γιατι εξαιρεσεις υπαρχουν παντα) ιδιοκτητες ετσι τα ειχαν και εχουν και ενα δευτερο αυτοκινητο για να γραφουν τα 'αχρηστα' χιλιομετρα. Οποτε ναι υπαρχουν αυτοκινητα Ε46 Μ3 7-10 χρονων με κατω απο 100.000 χιλιομετρα. Οπως και το δικο μου.

και το δικό μου, μοντέλο 05/2004, το πήρα το 2010 με 62.000χλμ πραγματικά και τσεκαρισμένα.. μάλιστα προχθές ''έσπασα'' την 100ρα! thumb

turbodog
24-09-12, 22:20
Επειδή αγοράστηκε 60?
Οχι.

Σταματη δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Εκτος αν θεωρεις οτι ολα τα αυτοκινητα αυτην την στιγμη που ειναι δεκα χρονων εχουν στην πλατη τους 250.000 χλμ. Εδω μεσα πιστευω οτι εχουμε αρκετους ιδιοκτητες με αυτοκινητα 10ετιας. Εχουνε κανει ολοι τους 250000χλμ?
Οπως αλλωστε ειπα παραπανω επειδη το Μ3 αγοραστηκε κυριως σαν δευτερο αυτοκινητο, ο Μ.Ο. των διανυθεντων χιλιομετρων ειναι λιγοτερος απο τον Μ.Ο. ενος 'κοινου' αυτοκινητου της σειρας.
Οσο για τη τιμη υπαρχει ο περιφημος κανονας της προσφορας και της ζητησης. Οσο μειωνεται η ζητηση, μειωνεται αντιστοιχα και η τιμη. Σε μια αγορα αυτοκινητου που συνεχως αυξανει τον αριθμο προς διαθεση αυτοκινητων με ολοενα λιγοτερη ζητηση, ειναι φυσικο η τιμη να βρισκεται στο 14 χιλιαρικα.
Κανει 14 ομως, οχι γιατι αυτη ειναι η τιμη του, αλλα γιατι οι συνθηκες της αγορας εχουν διαμορφωσει τιμη πωλησης χαμηλοτερη της πραγματικης. Αλλο το ενα, αλλο το αλλο.thumb

Stamatis
24-09-12, 22:51
σε δυο χρόνια.

ναι δεν αντιλέγω, αλλά εσύ είσαι εσύ, που ξέρουμε ότι ΚΑΙ εσύ έχεις βλάβη με το αμάξι, όπως και οι περισσότεροι εδω μέσα.
Οι θερμοκέφαλοι των Μ3 και οι λάτρεις τους, λίγο πολύ φαίνονται.

Μιλάω για τις περιπτώσεις όπου το 2004/2006 έψαχναν τον γνωστό "ενα Μιτρία εισαγωγής σε καλή τιμή μεγάλε" το οποίο σήμαινε οτι ακόμα και τότε υπήρχαν Μ3 στα 60 χιλιάρικα, αλλά ξαφνικά γέμισε η αγορά με τριάρια στα 45-48, τα οποία "συμπτωματικά" τα είχε φέρει γνωστός επιχειρηματίας σχεδόν χοντρική.

Για να πάρω την κουβέντα λιγο έξω απο την λίγκα του Μ3 που τότε ήταν το rush της εποχής, ας πάμε για λίγο σε μια μικρή παρένθεση στο σήμερα.
Σήμερα ο κόσμος ζητάει Smart.
Λοιπόν:

AYTO (https://suchen.mobile.de/auto-inserat/smart-fortwo-smart-fortwo-coupe-pure-micro-hybrid-drive-niederraunau/158493364.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=23000&makeModelVariant1.modelId=4&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&maxPrice=4001&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT) (κάντε κλικ για να το δείτε) το αμάξι, με 26.000 χλμ και μια στούκα, θα αγοραστεί στη Γερμανία, όπως και ΑΥΤΟ (https://suchen.mobile.de/auto-inserat/smart-fortwo-smart-fortwo-coupe-pure-werdau/168267031.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=23000&makeModelVariant1.modelId=4&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&maxPrice=4001&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT) το αμάξι με 92.000 χιλιόμετρα, θα γυαλιστούν, θα γράψουν στο κοντέρ 21.678 χιλιόμετρα και θα πουληθούν στην Ελλάδα 8 χιλιάρικα, ως "εξαιρετικά αυτοκίνητα, απο γυναίκα γιατρό κτλ κτλ).
Κλείνω την παρένθεση.

Ετσι ήρθα να την "χρυσή εποχή" ενα σκασμό Μ3 και τα κοίταγα και έλεγα στον εαυτό μου:
Αφού δεν έχω καταφέρει στο mobile να βρώ ούτε ένα αμάξι με τόσο λίγα χιλιόμετρα που να μπορέσω να το φέρω και το κόστος του να πλησιάζει τα 45 χιλιάρικα, που τα βρίσκουνε όλα τα "κούτα" οι έμποροι?

Την απορία μου την έλυσε πάλι έμπορος, ο οποίος με ξύπνησε όταν ψάχναμε Cayenne για έναν φίλο και έφερε το status report απο τη Γερμανία.
Είχαν φτάσει στο σημείο να γυρίζουν τα χιλιόμετρα επάνω στην νταλίκα που λέει ο λόγος, για να κάνουν την εισαγωγή με τα σωστά νούμερα.

Οταν όμως το έψαχνες στα Zentrum της Γερμανίας, καταλάβαινες όχι μόνο οτι είναι πειραγμένα, αλλά και πως αυτά που έστελναν οι Γερμανοί σαν data ήταν άκρως διαφωτιστικά.

Αυτό λοιπόν που λέω καταλήγοντας, είναι για τα Μ3 και για όλα τα "καλά" αυτοκίνητα, ότι υπάρχουν ποιότητες και "ποιότητες".
Και ειναι κρίμα να βράζουν όλα στο ίδιο καζάνι.
Αλλά, επειδή δυστυχως έχει έρθει μεγάλη πλέμπα στη χώρα, για τον γαμπρό που το ήθελε για το κλαμπ, για τον παράξενο που απλά το ήθελε "χρυσαφί" για να κάνει μούρη και γενικά για αυτό που ήθελε "ενα φτηνό Μ3 για να κάνουμε το κομμάτι μας", θέλει ΑΠΕΙΡΗ προσοχή στο τι θα πάρει ο καθένας.

Προσοχή το ξαναλέω, ΔΕΝ μιλάω για τα "δικά" μας αμάξια.
Εδώ όλα είναι ανοιχτά και τα ξέρουμε.

Επίσης, σε μια ερώτηση που έγινε για τα πραγματικά χιλιόμετρα.
Στα 92άρια, η ένδειηξη 01.01-K-Zahl W / T στο BC, δείχνει ΠΑΝΤΑ τα πραγματικά χιλιόμετρα, ανεξάρτητα με το τι λέει το οδόμετρο, εκτός και αν έχει σκουπιστεί ο εγκέφαλος με GT1.

Στα 46άρια, η γνωστή "τελείτσα" δίπλα στα χιλιόμετρα έδειχνε οτι κάτι δεν πάει καλά, ώσπου το καταλάβανε πως αυτό είναι αποκαλυπτικό σημείο και την εξαφανίσανε με swipe της μνήμης.
O μονος τρόπος ειναι να πας στην αντιπροσωπεία και να ζητήσει τα στοιχεία της Γερμανίας.

αλλιώς φυλάξου απο αυτό:
https://i284.photobucket.com/albums/ll29/Neil1138/mileage/th_IMG_0284.jpg

που μπορεί να γίνει αυτό:
https://i284.photobucket.com/albums/ll29/Neil1138/mileage/th_IMG_0104.jpg

Stamatis
24-09-12, 22:56
Σταματη δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Εκτος αν θεωρεις οτι ολα τα αυτοκινητα αυτην την στιγμη που ειναι δεκα χρονων εχουν στην πλατη τους 250.000 χλμ. Εδω μεσα πιστευω οτι εχουμε αρκετους ιδιοκτητες με αυτοκινητα 10ετιας. Εχουνε κανει ολοι τους 250000χλμ?
Οπως αλλωστε ειπα παραπανω επειδη το Μ3 αγοραστηκε κυριως σαν δευτερο αυτοκινητο, ο Μ.Ο. των διανυθεντων χιλιομετρων ειναι λιγοτερος απο τον Μ.Ο. ενος 'κοινου' αυτοκινητου της σειρας.
Οσο για τη τιμη υπαρχει ο περιφημος κανονας της προσφορας και της ζητησης. Οσο μειωνεται η ζητηση, μειωνεται αντιστοιχα και η τιμη. Σε μια αγορα αυτοκινητου που συνεχως αυξανει τον αριθμο προς διαθεση αυτοκινητων με ολοενα λιγοτερη ζητηση, ειναι φυσικο η τιμη να βρισκεται στο 14 χιλιαρικα.
Κανει 14 ομως, οχι γιατι αυτη ειναι η τιμη του, αλλα γιατι οι συνθηκες της αγορας εχουν διαμορφωσει τιμη πωλησης χαμηλοτερη της πραγματικης. Αλλο το ενα, αλλο το αλλο.thumb

θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.
το παραπάνω ποστ που έβαλα πιστεύω ότι εξηγεί την αποψή μου.

Στο κάτω κάτω και το δικό μου αμάξι, λόγω επαγγελματικού leasing, smart μοτοσυκλέτας κτλ κτλ, έχει λίγα χιλιόμετρα.

η αποψή μου παραμένει πάντως.
Θες Μ3?
μπες σε ένα φόρουμ και ζήταν να πάρεις ένα αμάξι απο μέλος.
Καθάρισες.

Θες "φτηνό" Μ3, πας στον έμπορο και παίρνεις το γνωστό "γυναίκα γιατρός κτλ κτλ).

Και το ξαναλέω:
προς τιμήν όλων εδώ, τα Μ3 είναι ΕΝΑ+ΕΝΑ, προσεγμένα και στην πένα.

Nikos
24-09-12, 23:19
Με λιγη υπομονη ο προβληματισμος σας θα λυθει ποιο ευκολα απ΄οτι περιμενατε. Δωστε κατι παραπανω , γυρω στα 10-12 χιλιαρικα και παρτε ενα Μ3 Ε92 και τελειωνει η συζητηση περι χιλιομετρων μαιμουδων και γυρισμενων κοντερ και χιλιοταλαιπωρημενων αυτοκινητων.

hades7
25-09-12, 08:07
Και εγω είμαι συμφωνος με αυτο που λέει ο Σταματης όταν θες τέτοιο αμάξι πας και παίρνεις ένα απο το φόρουμ που λίγο πολυ το ξέρεις τι είναι αλλιώς βάζεις το χέρι στην τσέπη και πας να πάρεις αφρό που πάντα υπάρχει. Ένα κατακλείδι αν δεν υπάρχει μαρουλι πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι να σε πληροφορήσουν και απειρη υπομονή για ψάξιμο

NickM3CS
25-09-12, 09:43
σε δυο χρόνια.

+100000 :thumbsup: συμφωνω απολυτα..το δικο μου αμαξι για παραδειγμα ειναι ετος κατασκευης 03/2006 με αδεια πρωτης ταξινομησης 1/01/2007 και εχει συνολικα 57χιλ χλμ μονο!!!!! και αυτο γιατι καθημερινα κυκλοφορω με ενα μικρο 1000αρι και το μ3 το χρησιμοποιω μονο για κανενα σ.κ εκδρομες και διακοπες... και αν το δεις ειναι κυριολεκτικα σαν καινουριο καθοτι τελειομανης ... χαχααχχα :th_Laie_67-1: δηλαδη εχω κανω γυρω στα 9.5χιλ χλμ το χρονο ....

hades7
25-09-12, 09:45
+100000 :thumbsup: συμφωνω απολυτα..το δικο μου αμαξι για παραδειγμα ειναι ετος κατασκευης 03/2006 με αδεια πρωτης ταξινομησης 1/01/2007 και εχει συνολικα 57χιλ χλμ μονο!!!!! και αυτο γιατι καθημερινα κυκλοφορω με ενα μικρο 1000αρι και το μ3 το χρησιμοποιω μονο για κανενα σ.κ εκδρομες και διακοπες... και αν το δεις ειναι κυριολεκτικα σαν καινουριο καθοτι τελειομανης ... χαχααχχα :th_Laie_67-1: δηλαδη εχω κανω γυρω στα 9.5χιλ χλμ το χρονο ....

το ποιασαμε το υπονοουμενο αντε λεγε και την τιμη

chief
25-09-12, 09:53
μην παρασυρεσαι εσυ.
αφου τα ειπαμε. Μονο το 92αρι σου ταιριάζει.

NickM3CS
25-09-12, 09:56

συμφωνω απολυτα...εξαλλου το Μ3 δεν ειναι για καθημερινη χρηση ..ειναι ασυμφορο... και μιλαω για τον Μ.Ο των ιδιοκτητων Μ3 ..σιγουρα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις... θεωρω πως λογω αλλων παραγοντων που ολοι γνωριζουμε εχουν ξευτιλιστει η τιμες αδικαιολογητα...

StratosZ4
25-09-12, 09:59
συμφωνω απολυτα...εξαλλου το Μ3 δεν ειναι για καθημερινη χρηση ..ειναι ασυμφορο... και μιλαω για τον Μ.Ο των ιδιοκτητων Μ3 ..σιγουρα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις... θεωρω πως λογω αλλων παραγοντων που ολοι γνωριζουμε εχουν ξευτιλιστει η τιμες αδικαιολογητα...

thumbthumb
Δωσε λεπτομερειες στο λαο!!
Τιμη?
Ανταλλαγη δεχεσαι??
Το μοτορι παει καλα??

:thanks:

Thomelef
25-09-12, 09:59
με ένα τεπόζιτο την εβδομάδα, προσωπικά το προτιμώ για καθημερινό...άλωστε στα χέρια μου θα λιώσει απ'ότι φαίνεται, άρα ποιός ο λόγος να το βάλω στην γυάλα.
λές και αν ήταν να πουληθεί, θα έπιανε τα λεφτά που πρέπει.
δε μαμιέται, εμείς να'μαστε καλά και να τα χαιρόμαστε ακόμα όσο μπορούμε.

NickM3CS
25-09-12, 10:06
thumbthumb
Δωσε λεπτομερειες στο λαο!!
Τιμη?
Ανταλλαγη δεχεσαι??
Το μοτορι παει καλα??

φιλε μου αν ελεγα τιμη μαλλον θα με κραζανε ολοι εδω μεσα...αλλα επειδη γνωριζω το αμαξι μου δεν θα το εδινα λιγοτερο ....για τον απλουστατο λογω οτι δεν καιγομαι κιολας να το πουλησω...απλα δεν το κρυβω πως αρχιζω και προβληματιζομαι γιατι πλεον εχω και εταιρικο αυτοκινητο που χρησιμοποιω αρκετεσ φορεσ... και επειδη δουλευω τρελες ωρες πλεον ο χρονος για εκδρομες εχει περιοριστει παρα πολυ...τα τελευταια 2 χρονια εχω καταληξει να πηγαινω διακοπες μονο πασχα και καλοκαιρι... :ranting2:

STREETRACING
25-09-12, 10:09
με ένα τεπόζιτο την εβδομάδα, προσωπικά το προτιμώ για καθημερινό...άλωστε στα χέρια μου θα λιώσει απ'ότι φαίνεται, άρα ποιός ο λόγος να το βάλω στην γυάλα.

Eτσι ειναι,αλλα παιζει ρολο και που κινεισαι μεσα στη πολη.
αν κυκλοφορουσα πχ αττικη οδο η μεγαλες οδους για να παω μπορει να συνεχιζα ,αλλα αλιμο γλυφαδα αγ δημητριο κ κεντρο δεν λεει.κ ηδη 5 χρονια ηταν αρκετα μεχρι το 2011.
92αρι μετα τα τα θεματα με τα κραου του 5ου κυλινδρου δεν σκεφτομαι καθολου εγω.

StratosZ4
25-09-12, 10:18
φιλε μου αν ελεγα τιμη μαλλον θα με κραζανε ολοι εδω μεσα...αλλα επειδη γνωριζω το αμαξι μου δεν θα το εδινα λιγοτερο ....για τον απλουστατο λογω οτι δεν καιγομαι κιολας να το πουλησω...απλα δεν το κρυβω πως αρχιζω και προβληματιζομαι γιατι πλεον εχω και εταιρικο αυτοκινητο που χρησιμοποιω αρκετεσ φορεσ... και επειδη δουλευω τρελες ωρες πλεον ο χρονος για εκδρομες εχει περιοριστει παρα πολυ...τα τελευταια 2 χρονια εχω καταληξει να πηγαινω διακοπες μονο πασχα και καλοκαιρι... :ranting2:

Νικο αν το βαλεις τελικα αγγελια, τιμη θα βαλεις ουτως η αλλως!
Εφοσον ομως δεν καιγεσαι να το δωσεις, καλυτερα αστο εκει που ειναι...
Δεν πιστευω οτι σου περναει απο το μυαλο να το δωσεις κατω απο 20κ οποτε πιστευω δεν υπαρχει και λογος να το βαλεις αγγελια, ειναι κριμαthumb

NickM3CS
25-09-12, 10:28
Νικο αν το βαλεις τελικα αγγελια, τιμη θα βαλεις ουτως η αλλως!
Εφοσον ομως δεν καιγεσαι να το δωσεις, καλυτερα αστο εκει που ειναι...
Δεν πιστευω οτι σου περναει απο το μυαλο να το δωσεις κατω απο 20κ οποτε πιστευω δεν υπαρχει και λογος να το βαλεις αγγελια, ειναι κριμαthumb

πολυ σωστα! αν το αποφασισω καποια στιγμη να το βαλω σε αγγελια θα βαλω αυτο που πιστευω (το πιο πιθανο ειναι να βαλω πανω κατω την τιμη που εχει το αυτο-τριτη για ε46 μεταχειρισμενο 2006μοντελο) λαμβανοντας υποψη πως το αμαξι ειναι και CSL look (γνησια ανταλλακτικα αγορασμενα απο σπανο) και αν πουληθει στα λεφτα που θελω καλος..αν οχι επειδη δεν καιγομαι οπως προανεφερα θα το κρατησω...απλα πραγματα...:original::thumbsup:

Nikos!
25-09-12, 11:10
Το είδα το estoril blue.

Τι θέματα είπατε ότι έχει ρε σεις;

Δεν είδα κάτι.

Για πείτε...

StratosZ4
25-09-12, 12:01
Το είδα το estoril blue.

Δεν είδα κάτι.

Για πείτε...

Ρε Νικο γραφεις πριν μερικες μερες για το συγκεκριμενο αμαξι οτι ειναι γνωστα τα θεματα του και τωρα ρωτας τι θεματα εχει?

Αν δεν ηξερες γιατι εκανες αυτο το σχολιο εξαρχης?

Nikos!
25-09-12, 12:03
Ρε Νικο γραφεις πριν μερικες μερες για το συγκεκριμενο αμαξι οτι ειναι γνωστα τα θεματα του και τωρα ρωτας τι θεματα εχει?

Αν δεν ηξερες γιατι εκανες αυτο το σχολιο εξαρχης?

Γιατί το είχα διαβάσει στο άλλο φόρουμ, αλλά με τα μάτια μου δεν είδα κάτι το περιεργο.

Οπότε ρωτάω μήπως και έχασα κάποιο σημείο ή δεν είδα κάτι σωστά ή δε ξέρω λεπτομέρειες.

hades7
25-09-12, 12:05
στρατο νομιζω ο lunatic ειχε αναφερθει σε ενα δυο θεματακια οχι ο νικος

turbodog
25-09-12, 12:23
στρατο νομιζω ο lunatic ειχε αναφερθει σε ενα δυο θεματακια οχι ο νικος

Οπως εχουμε πει παραπανω (μαλλον εσυ εχεις πει, εμεις το κλεβουμε), ειτε αγοραζουμε απο τον αφρο και τον πληρωνουμε, ειτε μεσω φορουμ που γνωριζουμε το αυτοκινητο.
Οταν η αγορα γινεται υπο περιορισμους πχ ανταλλαγη μεσω εμπορων με αυτοκινητο που και ο ιδιος ο εμπορος το εχει χαμηλη τιμη η ψαχνουμε να βρουμε αυτοκινητο εχοντας ως βαση τα φθηνοτερα που πωλουνται μεσα στο car, ειναι φυσικο να εχουν θεματακια.

zaharias
25-09-12, 12:43
Το είδα το estoril blue.

Δεν είδα κάτι.

Για πείτε...

Σου παιρνει ανταλλαγη το δικο σου;

Nikos!
25-09-12, 12:49
Σου παιρνει ανταλλαγη το δικο σου;

Ναι. + 8 είπε χωρις να το δει, θα του το παω κ θα πω 7 και ισως προχωρησω αν ειναι οκ κ τσεκαριστει.

Το σκεφτομαι σοβαρα, γιαυτο ρωταω αν ξερει καποιος υπευθυνα για αυτο το αυτοκινητο.

NickM3CS
25-09-12, 13:21
Ναι. + 8 είπε χωρις να το δει, θα του το παω κ θα πω 7 και ισως προχωρησω αν ειναι οκ κ τσεκαριστει.

Το σκεφτομαι σοβαρα, γιαυτο ρωταω αν ξερει καποιος υπευθυνα για αυτο το αυτοκινητο.

απο εμφανιση ειναι πολυ ομορφο...δεν γνωριζω κατι για το αμαξι... απο λοοκ ομως σχιζει...:original:

StratosZ4
25-09-12, 13:34
Γιατί το είχα διαβάσει στο άλλο φόρουμ, αλλά με τα μάτια μου δεν είδα κάτι το περιεργο.

Οπότε ρωτάω μήπως και έχασα κάποιο σημείο ή δεν είδα κάτι σωστά ή δε ξέρω λεπτομέρειες.

Η δικια μου διαφωνια εγκειται στο οτι εγραψες κατι αρνητικο χωρις να το εχεις δει.

StratosZ4
25-09-12, 13:35
απο εμφανιση ειναι πολυ ομορφο...δεν γνωριζω κατι για το αμαξι... απο λοοκ ομως σχιζει...:original:

Οντως αυτο το χρωμα ειναι πολυ ομορφο και ιδιαιτεροthumbthumb

Nikos!
25-09-12, 13:39
Η δικια μου διαφωνια εγκειται στο οτι εγραψες κατι αρνητικο χωρις να το εχεις δει.

Έχεις δίκιο.

Ζητώ συγγνώμη. :-(

StratosZ4
25-09-12, 14:03
Παντως εφοσον εχεις ακουσει συγκεκριμενα πραγματα, μπορεις να επικεντρωσεις τον ελεγχο σου σε αυτα. Του μετρας μια συμπιεση, βλεπεις και για σκισιματα στο πατωμα κι εχεις μια πληρη εικονα.

Επισης αποψη μου ειναι πρωτα να κανεις τους ελεγχους σου και μετα να μιλησεις για λεφτα. Δειξε του οτι ειναι πραγματικο το ενδιαφερον σου και μετα καντου μια λογικη προσφορα. Θα πιεστει περισσοτερο ετσι.thumb

NickM3CS
25-09-12, 14:41
Παντως εφοσον εχεις ακουσει συγκεκριμενα πραγματα, μπορεις να επικεντρωσεις τον ελεγχο σου σε αυτα. Του μετρας μια συμπιεση, βλεπεις και για σκισιματα στο πατωμα κι εχεις μια πληρη εικονα.

Επισης αποψη μου ειναι πρωτα να κανεις τους ελεγχους σου και μετα να μιλησεις για λεφτα. Δειξε του οτι ειναι πραγματικο το ενδιαφερον σου και μετα καντου μια λογικη προσφορα. Θα πιεστει περισσοτερο ετσι.thumb

γνωμη μου να το πας σε καποια αντιπροσωπεια για full ελεγχο (καλυτερα να δωσεισ 50 ευρω για τον ελεγχο που λεει ο λογος) για να εισαι σιγουρος παρα να τα κλαις μετα γιατι μιλαμε για ενα ιδιαιτερο αμαξι...

Nikos!
25-09-12, 15:23

Εννοείται όλα αυτά θα γίνουν πριν κλειστεί το αυτοκίνητο.

Ο μηχανικός θα μου δώσει το πράσινο φως. :thumbsup:

NickM3CS
26-09-12, 11:41

εισαι τυχερος που μπορεις και το χαιρεσαι καθημερινα... ενα ντεποζιτο ομως την εβδομαδα ειναι ~103 (avr 1.72per liter) ευρω per week X 4= 412 ευρω το μηνα... δυστυχως δεν τα διαθετουν ολοι τοσα λεφτα μονο για βενζινη... :-( δυστυχως αλλαξαν οι εποχες....

StratosZ4
26-09-12, 12:04
εισαι τυχερος που μπορεις και το χαιρεσαι καθημερινα... ενα ντεποζιτο ομως την εβδομαδα ειναι ~103 (avr 1.72per liter) ευρω per week X 4= 412 ευρω το μηνα... δυστυχως δεν τα διαθετουν ολοι τοσα λεφτα μονο για βενζινη... :-( δυστυχως αλλαξαν οι εποχες....

Νικο το Μ3 μπορει να εχει απαξιωθει οπως και ολα τα μεγαλα αυτοκινητα αλλα δεν παυει να ειναι αμαξι 90-100 χιλιαδων. το να το χρησιμοποιεις καθημερινα και να σ στοιχιζει περιπου 400 ευρω σε βενζινη ειναι παρα πολυ νορμαλ, ειδικα οταν κανεις και μπολικα χιλιομετρα.
Αν τα 400-500 ευρω φαινονται σε καποιον τρελο ποσο, μαλλον δεν ειναι για Μ3.
Και επιμενω στο "τρελο", παραλογο ειναι οταν η βενζινη πριν 2-3 χρονια ηταν μιση τιμη.

Nikos!
26-09-12, 12:23
Ποιά συνεργεία στην Αθήνα έχουν τη βάση για το κλειδί που στέλνει δεδομένα στο Μόναχο?

Μου είπαν μόνο εξουσιοδοτημένα.

Τι σημαίνει αυτό και ποιά έχουν τέτοια βάση με αυτή τη λειτουργία?

Ευχαριστώ. :original:

Leonidas_E39
26-09-12, 12:34
KEY READER λεγεται Νικο ,το εχουν σίγουρα οι αντιπροσωπειες και δεν χρεώνουν κατι τις περισσοτερες φορες για να το διαβάσουν και να παρεις το ιστορικό του αυτοκινητου

https://img.diytrade.com/cdimg/1323469/17323881/0/1289990548/BMW_key_reader.jpg

Harisp
26-09-12, 12:37
Ποιά συνεργεία στην Αθήνα έχουν τη βάση για το κλειδί που στέλνει δεδομένα στο Μόναχο?

Μου είπαν μόνο εξουσιοδοτημένα.

Τι σημαίνει αυτό και ποιά έχουν τέτοια βάση με αυτή τη λειτουργία?

Ευχαριστώ. :original:

Αν δεν κάνω λάθος τώρα πια μπορείς να δεις μόνο τις ανακλήσεις ή τις επισκευές που έχει κάνει στην εγγύηση.
Τα σέρβις δεν τα βλέπεις.

Leonidas_E39
26-09-12, 12:47
Aν τα σερβις εχουν γίνει σε επισημο δίκτυο πρεπει να ειναι καταχωρημένα αλλιως κατι βρωμαει.

EVERGET
26-09-12, 12:54

Kάτι τέτοιοι αφορισμοί με εκνευρίζουν...

Δηλαδή όποιος "είναι" για Μ3 πρέπει να είναι και αρκούντως μ@λ@@ς να χαλάει 5 κατοστάρικα το μήνα για βενζίνη όταν με τα μισά λεφτά μπορεί να κάνει άνετα τη δουλειά του με ένα μικρότερο αμάξι???

Το Μ3 σαν αμάξι διασκέδασης είναι σούπερ, σαν αμάξι καθημερινό όμως είναι μαζοχισμός. Πεταμένα λεφτά σε συντηρήσεις και βενζίνη, απαξίωση λόγω χλμ, για να πηγαίνεις στις δουλειές σου με ένα σκληρό αμάξι με 19άρια που θέλει και κανα 5λεπτο ζέσταμα πριν ξεκινήσεις και λίγο να κρυώσει πριν σβήσεις, και στο παρκάρισμα να μην στρίβεις όλο το τιμόνι γιατί την ακούει το διαφορικό και λοιπές παραξανιές...ευχαριστώ δεν θα πάρω...thumb

Stradale
26-09-12, 13:01
Με το Θωμά και εγώ μαζί! Κάθε ώρα,κάθε στιγμή Μ3! Και σούπερ μάρκετ,και τα χάλια για πλύσιμο πήγα προχτές με αυτο. Για αυτο το αμάξι ειναι απο τα καλύτερα all round στον κόσμο.... Αν την παλεύεις με την κατανάλωση,που εδω έχει 1,20 η βενζίνη ακόμα,δεν βρίσκω λόγο να μην το χαίρεσαι κάθε μέρα!

Nikos!
26-09-12, 13:03
Κάτι φαίνεται να βρωμάει παίδες καθώς πήραμε report και μάθαμε ότι τη τελευταία φορά που μπήκε στο key reader το αυτοκίνητο είχε 58.000κμ. Αυτό έγινε σε εξουσιοδοτημένο πιθανόν στη Γερμανία γιατί το αυτοκίνητο βάσει book service δεν έχει κάνει κανένα σέρβις σε εξουσιοδοτημένο στην Ελλάδα.

Στην αγγελία φιγουράρει με 56.000κμ.

Με βλέπω να μένω με το si...

StratosZ4
26-09-12, 13:06

Δηλαδή όποιος "είναι" για Μ3 πρέπει να είναι και αρκούντως μ@λ@@ς να χαλάει 5 κατοστάρικα το μήνα για βενζίνη όταν με τα μισά λεφτά μπορεί να κάνει άνετα τη δουλειά του με ένα μικρότερο αμάξι???

Το Μ3 σαν αμάξι διασκέδασης είναι σούπερ, σαν αμάξι καθημερινό όμως είναι μαζοχισμός. Πεταμένα λεφτά σε συντηρήσεις και βενζίνη, απαξίωση λόγω χλμ, για να πηγαίνεις στις δουλειές σου με ένα σκληρό αμάξι με 19άρια που θέλει και κανα 5λεπτο ζέσταμα πριν ξεκινήσεις και λίγο να κρυώσει πριν σβήσεις, και στο παρκάρισμα να μην στρίβεις όλο το τιμόνι γιατί την ακούει το διαφορικό και λοιπές παραξανιές...ευχαριστώ δεν θα πάρω...thumb

Διαφωνουμε προφανως.
Απλως εσυ λες μ@λ@κ@ καποιον που εχει ενα Μ3 και μονο και ξοδευει 400-500 ευρω σε βενζινη.
Εγω δεν λεω αντιστοιχα μ@λ@κ@ καποιον που παιρνει ενα Μ3 και το κοιταζει για να μη ξοδευει σε βενζινη.

Δε λεω οτι ειναι οτι καλυτερο να ξοδευεις τοσα λεφτα για βενζινη, αλλα ετσι εχει η κατασταση και δεν μπορουμε να την αλλαξουμε. Κι εγω εχω εταιρικο αυτοκινητο. Αν δεν ειχα προφανως θα χρησιμοποιουσα το Ζ4, δεν θα αγοραζα μικρο για να κανω οικονομια στη βενζινη και να μην φορτωνω χλμ και φθορες το πεμβε

Stradale
26-09-12, 13:18
Κάτι φαίνεται να βρωμάει παίδες καθώς πήραμε report και μάθαμε ότι τη τελευταία φορά που μπήκε στο key reader το αυτοκίνητο είχε 58.000κμ. Αυτό έγινε σε εξουσιοδοτημένο πιθανόν στη Γερμανία γιατί το αυτοκίνητο βάσει book service δεν έχει κάνει κανένα σέρβις σε εξουσιοδοτημένο στην Ελλάδα.

Τα έχουνε λιωσει στα γυρίσματα :)

NickM3CS
26-09-12, 13:30
Νικο το Μ3 μπορει να εχει απαξιωθει οπως και ολα τα μεγαλα αυτοκινητα αλλα δεν παυει να ειναι αμαξι 90-100 χιλιαδων. το να το χρησιμοποιεις καθημερινα και να σ στοιχιζει περιπου 400 ευρω σε βενζινη ειναι παρα πολυ νορμαλ, ειδικα οταν κανεις και μπολικα χιλιομετρα.
Και επιμενω στο "τρελο", παραλογο ειναι οταν η βενζινη πριν 2-3 χρονια ηταν μιση τιμη.

τρελο ποσο δεν ειναι αλλα σε σχεση με την τιμη της βενζινης που ειχε τοτε οταν πηραμε ολοι μας το Μ3 σιγουρα κανεις δεν θα μπορουσε να φανταστει οτι θα φτασει τοσο η βενζινη. και δεν ειναι μονο η βενζινη αλλα ειναι και ολα τα αλλα μετρα που εχουν περιορισει την αγοραστικη μας ικανοτητα... ! το οτι δεν διαθετει καποιος 400ευρω το μηνα για βενζινη δεν σημαινει πως δεν ειναι για Μ3... αλλου ειναι το προβλημα...:original:

Stamatis
26-09-12, 13:30
τα λέω εγώ και οχι μονο δε με ακούτε αλλά πέφτετε και να με φάτε.

NickM3CS
26-09-12, 13:34

+10000thumb ειναι και θεμα πρακτικοτητας.... εξαλλου ττις δυνατοτητες του Μ3 και αυτο που το κανουν τοσο ξεχωριστο την αξια του θα την νιωσεις απολαυσεις στην εθνικη η στην πιστα..σε εκδρομεσ ταξιδια και οχι μεσα στην πολη .... συμφωνω με τον φιλο everget οτι με 19αρες ζαντεσ σκληρο αμαξι δεν ειναι οτι καλυτερο...

STREETRACING
26-09-12, 13:51
Έτυχε κ έχω δεύτερο αμάξι κ εταιρικά.
Αν δεν είχα εννοείται ότι θα το χρησιμοποιούσα κΑθε μέρα όπως έκανα 2006-2011.
Μια Χαρα είναι για κΑθε μέρα.
Τι τα δώσα εγω τα 67x( που οι περισσότεροι δεν πλησίασαν καν)
Για να το κυτταω;

steliosm46
26-09-12, 13:59
παιδιά, ο καθένας έχει ένα δίκιο απ τη μεριά του..

απλά σκεφτείτε οτι και για τον καθένα είναι διαφορετικές οι συνθήκες..

άλλος είναι υπάλληλος σε μια εταιρία και δεν έχει άλλο αυτοκίνητο και τον βολεύει να κινείται καθημερινά με ένα τέτοιου είδους αυτοκίνητο..

άλλος είναι ελεύθερος επαγγελματίας και έχει και αυτοκίνητο δουλειάς..

άλλος είναι μέσα στο κέντρο της πόλης όπου προφανώς δεν κινείσαι με ένα Μ3 καθημερινά αλλα έχεις και διαφορετικά μέσα μεταφοράς..

εγω πάντως πιστεύω οτι όχι οτι δεν είναι να κινείσαι καθημερινά με ένα Μ3 αλλα υπο συνθήκες που στο καθένα είναι διαφορετικές..

StratosZ4
26-09-12, 14:09

Νικο ζητησες εξηγησεις?
Περιεργος ειμαι τι δικαιολογιες λενε οταν τους ξεμπροστιαζεις ετσι

NickM3CS
26-09-12, 14:11
παιδιά, ο καθένας έχει ένα δίκιο απ τη μεριά του..

απλά σκεφτείτε οτι και για τον καθένα είναι διαφορετικές οι συνθήκες..

άλλος είναι υπάλληλος σε μια εταιρία και δεν έχει άλλο αυτοκίνητο και τον βολεύει να κινείται καθημερινά με ένα τέτοιου είδους αυτοκίνητο..

άλλος είναι ελεύθερος επαγγελματίας και έχει και αυτοκίνητο δουλειάς..

άλλος είναι μέσα στο κέντρο της πόλης όπου προφανώς δεν κινείσαι με ένα Μ3 καθημερινά αλλα έχεις και διαφορετικά μέσα μεταφοράς..

εγω πάντως πιστεύω οτι όχι οτι δεν είναι να κινείσαι καθημερινά με ένα Μ3 αλλα υπο συνθήκες που στο καθένα είναι διαφορετικές..

μας καλυψες ολους... συμφωνω απολυτα μαζι σου ... !! απλα να αναφερω πως δεν ισχυει πως απλα το κοιταμε το αμαξι... εννοειται πως το κυκλοφορω εγω προσωπικα full το σ.κ εκδρομες ταξιδια..και εκει ειναι που το απολαμβανω πραγματικα σε σχεση με το να το οδηγω μεσα στην κινηση στο πηξιμο... απλα δεν ειναι τοσο πρακτικο... υπο συνθηκες για ορισμενους ισως να ειναι...:original::original:

EVERGET
26-09-12, 14:11
Μια Χαρα είναι για κΑθε μέρα.
Τι τα δώσα εγω τα 67x( που οι περισσότεροι δεν πλησίασαν καν)

Για να κάνεις κόντρες...:whistle::th_Laie_67-1:

BILL007
26-09-12, 14:15
Νικο ζητησες εξηγησεις?

:think::think::think:EΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ?!?!?!?!! :shok::shok::shok:

Leonidas_E39
26-09-12, 14:16

Νικο αστο και δες καποιο αλλο.Η αλλη λύση ειναι να δημιουργησεις μια βλάβη στο αμαξι (βγάλσιμο ΜΑΦ) η καποια αλλη που βγάζουνε τα αμαξια αυτα και μπριζονωντας το μετα σε gt1, αν εχει καταχωρηθει βλάβη στο αμαξι παλιοτερα θα βγάλει το νουμερο των χιλιομετρων που ειχε εμφανιστει τελευταια φορα . Θέλει και λίγο τύχη φυσικα να πεσεις σε βλάβη που εχει διορθωθεί.

Nikos!
26-09-12, 14:44
Νικο αστο και δες καποιο αλλο.Η αλλη λύση ειναι να δημιουργησεις μια βλάβη στο αμαξι (βγάλσιμο ΜΑΦ) η καποια αλλη που βγάζουνε τα αμαξια αυτα και μπριζονωντας το μετα σε gt1, αν εχει καταχωρηθει βλάβη στο αμαξι παλιοτερα θα βγάλει το νουμερο των χιλιομετρων που ειχε εμφανιστει τελευταια φορα . Θέλει και λίγο τύχη φυσικα να πεσεις σε βλάβη που εχει διορθωθεί.

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο άλλο που να με ενδιαφέρει, οπότε περιμένουμε.

Νικο ζητησες εξηγησεις?

Σήμερα το πρωί το ανακάλυψα, αφού είχα μιλήσει με τον μαντρά.

Περιμένω να δω κάτι τις προσεχείς μέρες και θα τον πάρω να του πω ότι γνωρίζω πως τα χιλιόμετρα είναι γυρισμένα, δεν δίνω 8Κ για λιγότερα αν το αμάξι είναι ΟΚ το συζητάμε, αφού τσεκαριστεί εννοείται.

Κρίμα γιατί το αμάξι είναι φουλ από εξοπλισμό και το χρώμα απλά τα σπάει!!!

Stamatis
26-09-12, 14:52
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1429298/

αυτό έχει ενδιαφέρον για εσένα?

StratosZ4
26-09-12, 14:52
Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο άλλο που να με ενδιαφέρει, οπότε περιμένουμε.

Σήμερα το πρωί το ανακάλυψα, αφού είχα μιλήσει με τον μαντρά.

Περιμένω να δω κάτι τις προσεχείς μέρες και θα τον πάρω να του πω ότι γνωρίζω πως τα χιλιόμετρα είναι γυρισμένα, δεν δίνω 8Κ για λιγότερα αν το αμάξι είναι ΟΚ το συζητάμε, αφού τσεκαριστεί εννοείται.

Κρίμα γιατί το αμάξι είναι φουλ από εξοπλισμό και το χρώμα απλά τα σπάει!!!

Για μενα βαλε Χ σε αυτο.
Μπορεις να βρεις με καποιο τροπο ποσα εχει ακριβως?

Nikos!
26-09-12, 14:53
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1429298/

αυτό έχει ενδιαφέρον για εσένα?

Του Δαμιανού, ναι.

Είναι να μιλήσουμε από βδομάδα. Δεν έχουμε καταφέρει να βρεθούμε ακόμα λόγω φόρτου εργασίας. Είναι συνεχώς σε ταξίδια το παιδί.

Nikos!
26-09-12, 15:01
Για μενα βαλε Χ σε αυτο.
Μπορεις να βρεις με καποιο τροπο ποσα εχει ακριβως?

Δυστυχώς όχι. Δε γίνεται.

Αν τα έχει "καθαρίσει" από παντού (φώτα, εγκέφαλο, καντράν, κλειδί), δύσκολο.

Σκέψου ότι τα 58Κ που είχε, δεν ξέρουν πότε τα είχε, την ακριβή ημερομηνία δηλαδή.

Επίσης μου είπε ότι είχε χρησιμοποιηθεί η εγγύηση 8 φορές για επισκευές αλλά μπορεί και για service.

Για "Χ" πάει, απλά θέλω να δω μήπως και καταφέρω και το ρίξω αρκετά...αλλά το βλέπω δύσκολο γιατί μου έκανε τον ζόρικο. Έλεγε 8Κ επιπλέον, ακατέβατα.

Stamatis
26-09-12, 15:03
Δυστυχώς όχι. Δε γίνεται.

Αν τα έχει "καθαρίσει" από παντού (φώτα, εγκέφαλο, καντράν, κλειδί), δύσκολο.

Σκέψου ότι τα 58Κ που είχε, δεν ξέρουν πότε τα είχε, την ακριβή ημερομηνία δηλαδή.

Επίσης μου είπε ότι είχε χρησιμοποιηθεί η εγγύηση 8 φορές για επισκευές αλλά μπορεί και για service.

Για "Χ" πάει, απλά θέλω να δω μήπως και καταφέρω και το ρίξω αρκετά...αλλά το βλέπω δύσκολο γιατί μου έκανε τον ζόρικο. Έλεγε 8Κ επιπλέον, ακατέβατα.

οταν θα θελεις εσύ να το πουλησεις και ο επόμενος βρεί τα ιδια θεματα που βρηκες και εσυ, τι θα του απαντησεις?

Nikos!
26-09-12, 15:08
οταν θα θελεις εσύ να το πουλησεις και ο επόμενος βρεί τα ιδια θεματα που βρηκες και εσυ, τι θα του απαντησεις?

Έχεις απόλυτο δίκιο, δε το σκέφτηκα καθόλου αυτό. :original:

Stathis
26-09-12, 15:18
σωστο αυτο που λεει ο σταματης, αλλα κατα τη γνωμη μου οταν μιλαμε πλεον για αυτοκινητο 10ετιας και σε τετοια τιμη ολα αυτα παιζουν ρολο μεν αλλα οχι τον κυριο.
ο νικος να το κρατησει αλλα 5 χρονια ας πουμε, τοτε η τιμη του αυτοκινητου θα πλησιαζει τα 5 χιλιαρικα, μπορει να τον συμφερει να το δωσει για ανταλλακτικα.
τι να του πει ο επομενος τοτε στα 5 χιλιαρικα, "ξερεις φιλε το αμαξι δεν εχει καλο πεντιγκρι"?
και ενα με πεντιγκρι ποσα θα πιανει τοτε? 5500?

γνωμη μου ειναι να ελεγχθει το αυτοκινητο εξονυχιστικα και ολα αυτα που βρεθηκαν να λειτουργησουν ως μεσο πιεσης στην τιμη, αν επαναλαμβανω το αυτοκινητο βρεθει να ειναι ενταξει απο ολα τα υπολοιπα.

Thomelef
26-09-12, 15:24
Προσωπικα το Μ3 αρχης εξαρχης το πειρα για καθημερινο αμαξι.
Εγω αυτα τα...το.εχω για τα σκ μου και για να το.εχω σαν κορη οφθαλμου κτλ κτλ, δεν ειναι το χαρακτηρα μου.
Αλωστε για Μ3 Ε46 μιλαμε, και οχι για κανα γκαλαρντο-γκε τε 3 και δεν ξερω'γω τι αλλο.
Το δοκιμασα, το γουσταρα και το πειρα για να το λιωσω στα χερια μου.
Σιγα τ'αμαξι πια. Οκ ειναι τελιο, αλλα δεν ειναι και Η εξωτικη κατασκευη. Ειναι ενα παρα πολυ καλο αμαξι, και τπτ παραπανω. Και σι ες ελ να ειχα, παλι για καθημερινο θα το ειχα. Στα @@ μου...
Οσων αφορα τη δουλεια μου και τκς μετακινησεις μου, κανω καθημερινα 27χιλ πανε και 27 ελα στον περιφερειακο, και καμμια φορα καποια εκτακτα χιλ, παλι σε ανοιχτο δρομο. Επισεις, εγω παντα φουλαρω οταν ο δεικτης ειναι στα 15 λιτρα, πραγμα που σημαι ει οτι θελω περιπου 70 ευρω την εβδομαδα, η 10 ευρω τη μερα. Ε του π@@στη, ορω να τα διαθεσω για να κινουμε οπως γουσταρω και να μην εχω το αμαξι μου να περιμενει ποτε θα ερθει το σκ για να κινηθει το βαρος απο τα λαστιχα.
Απο.την αλλη, ειμαι οικογενειαρχης, οπου ειμαι δουλεια - σπιτι, σπιτι - δουλεια, σαββατο στον καφε, μαι κυριακη ταβερνακι οικεγενειακα.
Ουτε ποτακια και βολτουλες ουτε τπτ. Ε του π@@στη,.ας κανουμε και κατι που αγαπαμε, τουλαχιστον για οσο μπορουμε ακομα.
Και μια συμβουλη. Επειδη εχουν περασει διαφορα μυστηρια αυτοκινητα απο τα χερια μου, το τελευταιο πραγμα που αξιζει να ασχολεισε σαν το τρελο, ειναι ενα αυτοκινητο, ειδικα οταν μιλαμε για αμαξι του 2003.

Nikos!
26-09-12, 15:28
σωστο αυτο που λεει ο σταματης, αλλα κατα τη γνωμη μου οταν μιλαμε πλεον για αυτοκινητο 10ετιας και σε τετοια τιμη ολα αυτα παιζουν ρολο μεν αλλα οχι τον κυριο.
ο νικος να το κρατησει αλλα 5 χρονια ας πουμε, τοτε η τιμη του αυτοκινητου θα πλησιαζει τα 5 χιλιαρικα, μπορει να τον συμφερει να το δωσει για ανταλλακτικα.
τι να του πει ο επομενος τοτε στα 5 χιλιαρικα, "ξερεις φιλε το αμαξι δεν εχει καλο πεντιγκρι"?
και ενα με πεντιγκρι ποσα θα πιανει τοτε? 5500?

γνωμη μου ειναι να ελεγχθει το αυτοκινητο εξονυχιστικα και ολα αυτα που βρεθηκαν να λειτουργησουν ως μεσο πιεσης στην τιμη, αν επαναλαμβανω το αυτοκινητο βρεθει να ειναι ενταξει απο ολα τα υπολοιπα.

Πως όμως μπορείς να ξέρεις ότι στη περίπτωση που έχει 90.000κμ (που είναι πολύ πιθανό νούμερο) έχει κάνει σωστή συντήρηση, τη στιγμή που το service book είχε λάδια κάθε 20.000κμ και κάθε 2 χρόνια?

Stathis
26-09-12, 15:37
δεν μπορεις να ξερεις νικο, μπορει να εχει και 190.000, σου λεει κανεις οτι δεν εχει?
σε αυτην την περιπτωση δεν λαμβανεις υπ΄οψιν τι γραφει το κοντερ και το βιβλιο, το κανεις φυλλο φτερο και το ελεγχεις παντου.
δωσε κατι παραπανω σε ενα καλο συνεργειο να δει εκει που ποναει το αμαξι.
δεν ειναι δα και πυρηνικη φυσικη.

μην ξεχναμε οτι μιλαμε για ενα αυτοκινητο που πωλειται πλεον στο 10-15% της αρχικης του αξιας. μην ψαχνεις ψυλλους στ αχυρα σε αυτες τις τιμες.
οποτε ψαξε να βρεις ποια ειναι η πραγματικη κατασταση του αυτοκινητου και αν σε συμφερει οικονομικα η αγορα, και τι λενε τα χαρτια μην το παιρνεις σοβαρα.

Thomelef
26-09-12, 15:41
+1000 καθαρο να ειναι το αμαξι, και ποιος τα γ@μει τα χιλιομετρα.
Αλλα δυστηχως με τη νοοτροπια του ελληνα και τα χιλιομετρα επικρατει αυτο το χαος με τα γυρισμενα κοντερ.
Αν ο εμπορος ηξερε οτι ο αγοραστης ψαχνει για καθαρο αμαξι ανεξαρτητων χικιομετρων, τοτε θα πωλιοντουσαν πιο καθαρα αμαξιαν με τα πραγματικα τους χιλιομετρα.

hades7
26-09-12, 15:45
Νίκο του τύπου απο την φιλοθεη το αμάξι έπεσε στα 18 το είδες ; Το ξέρω ότι δεν ενδιαφέρεται για ανταλλαγή αλλα πάλι μπορείς να βρεις την άκρη αν είναι καλο θυμάμαι το είχες δει

Stamatis
26-09-12, 15:55
Το περίφημο ψυχολογικό οριο των 100.000 χλμ ειναι καθαρά ελληνικό φαινόμενο.
Μια χαρά αλλάζουν χέρια εξω τα αμάξια και στις 150 και στις 200.000 χλμ.

Αν εχεις κάνει την προβλεπομενη συντήρηση και τις απαραίτητες αλλαγές (πέδηση, φθορές κτλ) και με 300.000 μπορει να εχει συμπίεση ενα μοτερ και να μην εχει προβλήματα.

Τι θέλω να πω?
Κάντε εναν κόπο να δείτε ποσα χλμ έχουν τα Μ5 του ring και τι χιλιομετρα ειναι αυτά, και τα ξαναλέμε....

τα αμαξια δεν φτιαχνονται για να χαλανε, φτιαχνονται για να κρατανε.
Σχεδόν ολα τα Μ3 στο bimmerforums εχουν πλέον 250.000 ΜΙΛΙΑ.
και λοιπόν?
Μια χαρά πάνε την πίστα τους, ρίχνουν τα γυαλίσματά τους και κάνουν και το κέφι τους.
η πιστεύουμε οτι στην Αμερική που η μια γειτονιά είναι 80 μίλια μακρυά απο την άλλη τα δίνουν με 78.000 μίλια στο κοντέρ επειδή παλιώσανε?

για αυτό και έχω τη διαφωνία με το book service.
αν είσαι εντάξει με το αμάξι σου, έχεις και το βιβλίο του.
δεν ειναι ανάγκη να είναι σε εξουσιοδοτημένο, μια χαρά σφραγίζει και το βιβλίο ο εξειδικευμένος.
κρατάς και την αποδειξούλα σου και την τρίβεις στα μούτρα όποιου σου κάνει κόλπα.
αφού έβαλες που έβαλες λάδια, τι σε πειράζει να το γράψεις και στο βιβλίο?
ακόμα και μονος σου να τα αλλάξεις, κράτα τη ρημάδα την απόδειξη και βάλτη στο ντοσιέ του αυτοκινήτου.

Δεν εννοείται έξω να πάρεις αμάξι χωρίς ιστορικό.
Εδώ, όμως κάνουμε τους κουφούς και τους τυφλούς στο παιχνίδι που παίζουν τα εμποράκια μπροστά στη μύτη μας.

Δόξα το θεό, πάνω απο 100 Μ3 υπάρχουν στις αγγελίες.
Κάποιοι που νομίζουν οτι ζούμε στην ουγκάντα καιρός ειναι να πάνε να πουλάνε εκεί αυτοκίνητα.

doctore
26-09-12, 16:01
Προσωπικα το Μ3 αρχης εξαρχης το πειρα για καθημερινο αμαξι.
Εγω αυτα τα...το.εχω για τα σκ μου και για να το.εχω σαν κορη οφθαλμου κτλ κτλ, δεν ειναι το χαρακτηρα μου.
Αλωστε για Μ3 Ε46 μιλαμε, και οχι για κανα γκαλαρντο-γκε τε 3 και δεν ξερω'γω τι αλλο.
Το δοκιμασα, το γουσταρα και το πειρα για να το λιωσω στα χερια μου.
Σιγα τ'αμαξι πια. Οκ ειναι τελιο, αλλα δεν ειναι και Η εξωτικη κατασκευη. Ειναι ενα παρα πολυ καλο αμαξι, και τπτ παραπανω. Και σι ες ελ να ειχα, παλι για καθημερινο θα το ειχα. Στα @@ μου...
Οσων αφορα τη δουλεια μου και τκς μετακινησεις μου, κανω καθημερινα 27χιλ πανε και 27 ελα στον περιφερειακο, και καμμια φορα καποια εκτακτα χιλ, παλι σε ανοιχτο δρομο. Επισεις, εγω παντα φουλαρω οταν ο δεικτης ειναι στα 15 λιτρα, πραγμα που σημαι ει οτι θελω περιπου 70 ευρω την εβδομαδα, η 10 ευρω τη μερα. Ε του π@@στη, ορω να τα διαθεσω για να κινουμε οπως γουσταρω και να μην εχω το αμαξι μου να περιμενει ποτε θα ερθει το σκ για να κινηθει το βαρος απο τα λαστιχα.
Απο.την αλλη, ειμαι οικογενειαρχης, οπου ειμαι δουλεια - σπιτι, σπιτι - δουλεια, σαββατο στον καφε, μαι κυριακη ταβερνακι οικεγενειακα.
Ουτε ποτακια και βολτουλες ουτε τπτ. Ε του π@@στη,.ας κανουμε και κατι που αγαπαμε, τουλαχιστον για οσο μπορουμε ακομα.
Και μια συμβουλη. Επειδη εχουν περασει διαφορα μυστηρια αυτοκινητα απο τα χερια μου, το τελευταιο πραγμα που αξιζει να ασχολεισε σαν το τρελο, ειναι ενα αυτοκινητο, ειδικα οταν μιλαμε για αμαξι του 2003.

+1000
γιατί έτσι το χαίρεσαι κάθε μέρα !
Και εγώ το ίδιο κάνω. Εγώ είμαι πιο τυχερός γιατί η δουλειά μου είναι 6 πήγαινε και 6 έλα. Το πρωί που ξεκινάω, μπαίνω στο Μ3 και μου φτιάχνει η διάθεση.
Το απόγευμα που φεύγω σχεδόν ποτέ δεν κάνω 6 για το έλα. Κάνω 16,26 ανάλογα τα κέφια. Βγαίνω εθνική ρίχνω καμμιά τετάρτη, πέμπτη ανάλογα τη κίνηση...γυρνάω πάλι με καλή διάθεση.
Άμα είχα πάρει 1 smart ή κατι άλλο να κάνω οικονομία ή να μη μαζέψει χλμ το
Μ3 τι θα είχα καταφέρει δηλαδή?
Να το χαρεί ο επόμενος ?

Μακάρι να είχα ένα CSL για καθημερινό !!! :thumbsup:

alexk
26-09-12, 16:05
Κάντε εναν κόπο να δείτε ποσα χλμ έχουν τα Μ5 του ring και τι χιλιομετρα ειναι αυτά, και τα ξαναλέμε....

Δεν θυμάμαι ακριβώς το νούμερο, είτε 20χιλ είτε 50χιλ χλμ ήταν... για τα Μ5 του Ρινγκ που μετά τα κάνουν σκραπ.
Ναι καλά άκουσες. thumb

alexk
26-09-12, 16:06
Πάντως παιδιά, σίγουρα το CSL είναι ότι πρέπει για καθημερινό !
:hystericalbs1:

Εγώ εδώ και 2 χρόνια το βγάζω βόλτα μια φορά στους 2 μήνες.
Μάλλον είμαι έτοιμος για σύνταξη.

Nikos!
26-09-12, 16:09
@hades7

Του Θάνου λες, ναι μιλήσαμε χθες γιατί έχουμε κοινούς γνωστούς.

Δεν τον ενδιαφέρει ανταλλαγή δυστυχώς. Τα 18Κ είναι ακατέβατα και η τιμή είναι πάρα μα πάρα πολύ τίμια.

Πάντως το συγκεκριμένο είναι εξαιρετικό. Λάδια κάθε 5Κ κμ, πάτωμα ΟΚ, μέταλλα ΟΚ...αλλά δε το κάνει ανταλλαγή.

Σχετικά με τα χιλιόμετρα, δε μου πάει καρδιά να δώσω το αμάξι μου με 41.000 πραγματικά χιλιόμετρα και να πάρω αμάξι με άγνωστα χιλιόμετρα, μούφα book service ακόμα κι αν φαινομενικά η κατάστασή του είναι τέλεια ή ακόμα και στον έλεγχο βγει τέλειο γιατί δεν έχω μέσο να αξιολογήσω την αξία του αυτοκινήτου πέρα από τη γενικότερη κατάστασή του. Έχει 70Κ, 100Κ ή 150Κ κμ? Κάθε πότε έκανε σέρβις? Να δώσω 2, 4 ή 8 χιλιάρικα?

StratosZ4
26-09-12, 16:10
Άμα είχα πάρει 1 smart ή κατι άλλο να κάνω οικονομία ή να μη μαζέψει χλμ το
Μ3 τι θα είχα καταφέρει δηλαδή?
Να το χαρεί ο επόμενος ?

Το εχω ξαναπει καπου.
Ειναι σα να μην πηδας τη γκομενα που εχεις για να την παρει ο επομενος στενη και αμεταχειριστηthumbthumb

hades7
26-09-12, 16:11
Ε ωραία αφού είναι καλο βάλε το δικό σου αγγελία σε λογική τιμή πουλατο δώσε και την διάφορα και παρτο

hades7
26-09-12, 16:17
Και αυτο δείχνει καλο πουλιέται κοντά στα δυο χρόνια ο τύπος ζηταγε τρέλα νούμερα τώρα έπεσε στα 20 αν σ αρέσει το χρώμα δεν το κοιτάς και αυτο; https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2855708/

Nikos!
26-09-12, 16:18
Και αυτο δείχνει καλο πουλιέται κοντά στα δυο χρόνια ο τύπος ζηταγε τρέλα νούμερα τώρα έπεσε στα 20 αν σ αρέσει το χρώμα δεν το κοιτάς και αυτο; https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2855708/

Τραγικό χρώμα. :shok:

alexk
26-09-12, 16:20
Το εχω ξαναπει καπου.
Ειναι σα να μην πηδας τη γκομενα που εχεις για να την παρει ο επομενος στενη και αμεταχειριστηthumbthumb

Αυτο προυποθετει οτι ειναι γκομενα η οτι θα πουλησεις το αυτοκινητο.
Υπαρχει και η περιπτωση του γαμου.
Εκει το προσεχεις το αυτοκινητο για να το δωσεις στα παιδια σου οταν πεθανεις.

Ο καθενας το βλεπει διαφορετικα φυσικα και εχει διαφορετικες αναγκες.
Εγω προσωπικα δεν βλεπω ουτε ένα λογο να χρησιμοποιουσα το δικο μου μ3 κάθε μερα.
Μαλιστα θα ημουν και βλακας αν το εκανα.

Stamatis
26-09-12, 16:21
Δεν θυμάμαι ακριβώς το νούμερο, είτε 20χιλ είτε 50χιλ χλμ ήταν... για τα Μ5 του Ρινγκ που μετά τα κάνουν σκραπ.
Ναι καλά άκουσες. thumb
δεκτό και κατανοητό.
σκέψου κάτι ομως.
20κάτι χιλιόμετρα ο γύρος με 10 ώρες κάθε Σ/Κ, σε πίστα για ένα χρόνο, αν υποθετικά βγάζει 50 γύρους τη φορά, για ένα χρόνο, στον Ρινγκ...

και με 30.000 να τα πετάνε, είναι ισοδύναμα με 7 ζωές του τυπικου Μ5 που βλέπουμε στην καφετέρια.

Τέσπα, αυτό που ήθελα να πω ειναι οτι τα χιλιόμετρα δεν μετράνε και τόσο.
λάθος παράδειγμα.

Thomelef
26-09-12, 16:43
Τες πα...το πως το βλεπει ο καθενας με τα χιλιομετρα, ειναι δικο του θεμα, ουτε και προκειγε ξαφνικα ο ενας να βαλει γνωση στον αλλο.
Για μενα τα χιολιομετρα σε ενα τετοιο αμαξι, ειναι ενα χαζο κολλημα, μιας και υπαρχουν χιλια μυρια αλλα πραγματα που πρεπει να γινει ελεγχος, και τελευταια τα χιλιομετρα.
Νικο...το κολλημα με τα χιλιομετρα βγαλγο απο.το μυαλο σου αν θες να παρεις καθαρο αμαξι.
Επισεις εχε κατα νου οτι θα παρεις και βερες, γιατι για να το πουλας μετα την δικη σου αωορα το βλεπω ολιγον τι χλωμο, μιας και πιθανοτατα να εισαι μεχρι και τεταρτο χερι. Οπως καταλαβαινεις, οι ελπιδες σου να μπορεσεις να το πουλησεις, περιοριζονται στο αν θα αποφασισεις μετα απο 2 χρονια να το στειλεις για 3-4 χιλιαρικα.
Δε νομιζω, μαλον θα λιωσει στα χερια σου.
Οποτε, κανε την καλυτερη αγορα οσων αφορα την κατασταση του αυτοκινητου, και ασε τα χιλιομετρα.
Υγ. Δλδ ρε αλεξ εμεις που αν ειχαμε σι ες ελ θα το κυκλοφορουσαμε καθημερινα, ειμαστε βλακες?
Εκτος και αν για να πας στη δουλεια σου περνας απο χωματοδρομους. Τοτε παω πασο. Θα ηταν μεγαλη χαζομαρα να το επαιρνες.

Nikos!
26-09-12, 16:46
Μόλις τώρα μιλήσαμε και του είπα για τα χιλιόμετρα. Μου είπε ότι στις 20 του μήνα έβαλε το κλειδί στο Σπανό για να το ελέγξει ένας Γερμανός που ήρθε να το τσεκάρει. Γιαυτό έγραψαν λέει και τα χιλιόμετρα στο σύστημα.

Αυτό είναι κάτι που δεν μου είχε αναφέρει χθες, το παρέβλεψε λέει.

STREETRACING
26-09-12, 16:51
Νίκο το δικό σου τι βλάβες έχει βγάλει μέχρι τώρα;

GiannisRob
26-09-12, 16:54
Μόλις τώρα μιλήσαμε και του είπα για τα χιλιόμετρα. Μου είπε ότι στις 20 του μήνα έβαλε το κλειδί στο Σπανό για να το ελέγξει ένας Γερμανός που ήρθε να το τσεκάρει. Γιαυτό έγραψαν λέει και τα χιλιόμετρα στο σύστημα.

'νταξει. Έχουμε ακούσει και καλύτερες δικαιολογίες...

:D

Nikos!
26-09-12, 17:17
Νίκο το δικό σου τι βλάβες έχει βγάλει μέχρι τώρα;

Καμία απολύτως.

'νταξει. Έχουμε ακούσει και καλύτερες δικαιολογίες...

:D

:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

Αυτό σκέφτηκα κι εγώ.

Btw... δεν κατεβαίνει ευρώ. :thumbsdown:

aristent
26-09-12, 17:31

Νικο,ξεχασες να του πεις οτι τα χιλιομετρα στην αγγελια στο Car.gr "κυλανε" προς τα κατω!!!!

...απο 58,000 που εδειξε το κλειδι στο Σπανο, στην αγγελια δειχνει 56,000χιλ.!!!...ρε μπας και τρεχει μονο του το κλειδι???...πες του να το κλειδωσει σε κανενα ντουλαπι!!!.... γιατι το σκαει τα βραδια και παει για "clubing"!!!

απο την αγγελια του:https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2819140/

Περιγραφή

TO ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΒΙΒΛΙΟ ΣΕΡΒΙΣ[ΓΝΗΣΙΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΕΚΤΟΣ]ΑΤΡΑΚΑΡΙΣΤΟ,SMG,NAVIGATION-TV,ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΣΑΛΟΝΙ ΗΛ.ΜΕ ΜΝΗΜΕΣ,ΤΙΜΟΝΙ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ,ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ,ΗΛ.Γ� �ΑΛΙΝΗ ΟΡΟΦΗ,ΧΕΝΟΝ,ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ PARKING,ΖΑΝΤΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ 19 ΙΝΤΖΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ,ΔΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ,ΔΕΚΤΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ,ΕΩΣ 72 ΔΟΣΕΙΣ.

παρ'ολα αυτα πολυ ωραιο οχημα!!!thumb
https://pho3.scar.gr/2819/2819140_0_b.jpg

pilot
26-09-12, 17:52
Γενικά συμφωνώ με τον Θωμά σε ότι αφορά την χρήση..τα σίδερα τα πίνουμε δεν μας πίνουν!

Βέβαια εγώ στην δουλειά πάω με το σμαρτάκι αλλά σε όλα τα υπόλοιπα θέλω το μιτρίο..και ούτε το έχω για μια φορά το μήνα ούτε τίποτε, βέβαια εγώ πρέπει να ''κοπώ'' και στα 4 ώστε να χρησιμοποιώ όλα μου τα οχήματα..και τα χιλιόμετρα,τις περισσότερες φορές, δεν λένε την αλήθεια. Πολύ εύκολα μπορεί ένα αυτοκίνητο με 40.000χλμ να είναι για πέταμα ενώ ένα με 200.000 να είναι λουλούδι! Και φυσικά δεν εννοώ τρακάρισμα κλπ αλλά καθαρά από θέμα χρήσης.

Αν εγώ μπαίνω στο αμάξι το πρωί και με την πρώτη μιζιά είμαι στους κόφτες, δεν χρειάζονται καν 40.000χλμ.. μέσα σε 1000χλμ τέλος το μοτέρ!

Αυτό που ''σκοτώνει'' τους κινητήρες είναι η μεγάλες ταχύτητες περιστροφής, όχι τα χλμ! Δεν μπορεί να είναι κάθε μέρα, όλη μέρα στον κοφτή για παράδειγμα..
Και το σκίσιμο θα το φάει και το παντηλίκη του αλλά με μέτρο και όταν πρέπει και όταν είναι σε θερμοκρασία λειτουργίας.. σωστή και τακτική συντήρηση, όλες οι βλάβες να διορθώνονται και θα ζει για πολλά, πάρα πολλά χιλιόμετρα!

alexk
26-09-12, 17:56
Υγ. Δλδ ρε αλεξ εμεις που αν ειχαμε σι ες ελ θα το κυκλοφορουσαμε καθημερινα, ειμαστε βλακες?
Εκτος και αν για να πας στη δουλεια σου περνας απο χωματοδρομους. Τοτε παω πασο. Θα ηταν μεγαλη χαζομαρα να το επαιρνες.

Άν είχατε ίδιες συνθήκες χρήσης, ναι :hystericalbs1:

Για εμένα η δουλειά από το σπίτι είναι απόσταση 1.5χλμ.
Επίσης, όταν πάω π.χ. στο κέντρο, είναι απόσταση 15χλμ, στα οποία το ανώτατο όριο είναι 80χλμ/ώρα για μόλις 1 χλμ.
Τα υπόλοιπα 14 είναι με 50 και 60 χλμ/ώρα.
Άν αυτό είναι δηλαδή περιβάλλον ή συνθήκες χρήσης για ένα CSL, τότε είμαι και εγώ αστροναύτης.
Είδα τις αποστάσεις που κάνεις εσύ.
Η χρήση που κάνεις, δεν έχει καμμία σχέση με την καθημερινή χρήση που κάνω.

Να συμπληρώσω κάτι ακόμη.
Θα κυκλοφορούσα συνέχεια με το σκουτεράκι αλλά έλα που ο καιρός εδώ είναι κρύος.

Nikos!
26-09-12, 19:00
Νικο,ξεχασες να του πεις οτι τα χιλιομετρα στην αγγελια στο Car.gr "κυλανε" προς τα κατω!!!!

...απο 58,000 που εδειξε το κλειδι στο Σπανο, στην αγγελια δειχνει 56,000χιλ.!!!...ρε μπας και τρεχει μονο του το κλειδι???...πες του να το κλειδωσει σε κανενα ντουλαπι!!!.... γιατι το σκαει τα βραδια και παει για "clubing"!!!

απο την αγγελια του:https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2819140/

παρ'ολα αυτα πολυ ωραιο οχημα!!!thumb
https://pho3.scar.gr/2819/2819140_0_b.jpg

Όμορφο πολύ.

Αλλά!

Μίλησα με τους γνωστούς μου στο Σπανό και estoril μπλε δεν έχει περάσει ΠΟΤΕ για έλεγχο... :hystericalbs1::hystericalbs1:

EVERGET
26-09-12, 19:03
Το εχω ξαναπει καπου.

Μα καμία σχέση....

Μην μπαίνετε στη λογική: "το πλέρωσα, θα του πιώ το αίμα, τι το έχω να το κοιτάω?"

Πιείτε του το αίμα αλλά εκεί που πραγματικά χαίρεσαι ένα αμάξι σαν το Μ3, σε μία γρήγορη βόλτα ή σε μία εκδρομή...όχι στο σταμάτα ξεκίνα της καθημερινότητας! Προσωπικά έτσι το βλέπω, και αφού έχω την πολυτέλεια να υπάρχουν στο γκαράζ δύο 1600άρια αυτοκίνητα δεν το βρίσκω λογικό να πηγαίνω δουλειά με το τρίλιτρο...δεν είναι μόνο θέμα οικονομίας αλλά και πρακτικότητας/άνεσης.

Όσων αφορά στο θέμα χιλιόμετρα, καλά τα λέτε ότι η συντήρηση πάνω απ΄όλα και και δεν πα να έχει και 200,000χλμ....αλλά πάρτε ένα Μ3 με τόσα χλμ και στην πρώτη βόλτα θα θέλετε να το πετάξετε σε γκρεμό έτσι όπως θα κάνουν όλα τα πλαστικά του στο εσωτερικό σαν κουδουνίστρα....

πάντα με την προυπόθεση ότι θα είναι άριστα συντηρημένο και δεν θα κάνουν και οι αναρτήσεις, και η μετάδοση, και το διαφορικό, και το vanos, κλπ σαν κουδουνίστρα...

turbodog
26-09-12, 19:11
Όμορφο πολύ.

Αλλά!

Μίλησα με τους γνωστούς μου στο Σπανό και estoril μπλε δεν έχει περάσει ΠΟΤΕ για έλεγχο... :hystericalbs1::hystericalbs1:

Ειναι γνωστο οτι οι μαντραδες εχουν τασεις μυθοπλασιας. Οπως ανεφεραν και καποιοι αλλοι παραπανω, δες το αμαξι αν ειναι καθαρο απο ολα τα υπολοιπα, κανε τους προτεινομενους ελεγχους πχ συμπιεση, vanos check, SMG check, πισω πατωμα και αν εισαι οκ με αυτα προχωρα. Το μοτερ αν δεν συντηρειται σωστα ακομα και με 60 000 χλμ μπορει να εχει θεματα. Δεν ειναι απαραιτητο οτι ενα αμαξι με λιγα χιλιομετρα θα ειναι απροβληματιστο
Εμενα αυτο που θα με απασχολουσε αν τα παραπανω ηταν ΟΚ, ειναι η αδιαπραγματευτη τιμη του. Βασικα ουτε και αυτο αλλα κυριως το ποσο ανταλλαγης του. Τι ακριβως σου ζητησε ως ανταλλαγη?

Nikos!
26-09-12, 19:18
Ειναι γνωστο οτι οι μαντραδες εχουν τασεις μυθοπλασιας. Οπως ανεφεραν και καποιοι αλλοι παραπανω, δες το αμαξι αν ειναι καθαρο απο ολα τα υπολοιπα, κανε τους προτεινομενους ελεγχους πχ συμπιεση, vanos check, SMG check, πισω πατωμα και αν εισαι οκ με αυτα προχωρα. Το μοτερ αν δεν συντηρειται σωστα ακομα και με 60 000 χλμ μπορει να εχει θεματα. Δεν ειναι απαραιτητο οτι ενα αμαξι με λιγα χιλιομετρα θα ειναι απροβληματιστο
Εμενα αυτο που θα με απασχολουσε αν τα παραπανω ηταν ΟΚ, ειναι η αδιαπραγματευτη τιμη του. Βασικα ουτε και αυτο αλλα κυριως το ποσο ανταλλαγης του. Τι ακριβως σου ζητησε ως ανταλλαγη?

Κατά 99% το όχημα θα είναι σε τέλεια κατάσταση, δεν κολλάω εκεί. ΔΕΝ δίνω 8.000 ευρώ συν το αυτοκίνητό μου για ένα όχημα με αγνώστου ταυτότητας χιλιόμετρα.

Thomelef
26-09-12, 19:27
Να σου πω ρε φιλε...
Γιατι δεν πουλας το αμαξι σου, και να πας γκραου με το κασερι στο χερι να παρεις το Μ-τριο που θελεις?
Απλα.προσεχε μονο αν πουληθει, μην μετανοιωσεις που δεν εδωσες το αμαξι + 8κ, για ενα αμαξι που οπως λες, εχει αμφιβολα χιλιομετρα.
Εγω θα στο ξαναπω, και θα στο πω και αλλες φορες.
ΞΕΚΟΛΑ με τα χιλιομετρα απο το Μ-τριο...9/10 εχουν γυρισμενα χιλιομετρα, και αυτο το ενα δεν θα σου κανουν το χατηρι να το παρεις οπως θελεις.
Ψαξε για καθαρο αμαξι, και γ@μ@ τι λεει ο χιλιομετρητης.

Nikos!
26-09-12, 20:05
Να σου πω ρε φιλε...
Γιατι δεν πουλας το αμαξι σου, και να πας γκραου με το κασερι στο χερι να παρεις το Μ-τριο που θελεις?
Απλα.προσεχε μονο αν πουληθει, μην μετανοιωσεις που δεν εδωσες το αμαξι + 8κ, για ενα αμαξι που οπως λες, εχει αμφιβολα χιλιομετρα.
Εγω θα στο ξαναπω, και θα στο πω και αλλες φορες.
ΞΕΚΟΛΑ με τα χιλιομετρα απο το Μ-τριο...9/10 εχουν γυρισμενα χιλιομετρα, και αυτο το ενα δεν θα σου κανουν το χατηρι να το παρεις οπως θελεις.
Ψαξε για καθαρο αμαξι, και γ@μ@ τι λεει ο χιλιομετρητης.

Τι να σου πω ρε συ Θωμά...νομίζεις δε το έχω σκεφτεί?

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, αφού όπως λες 9/10 έχουν γυρισμένα κμ δεν σκοτώνω ένα αμάξι 14.000 ¤ (για να φύγει, γιατί 15.000 ¤ τα κοιτάνε) σε κατάσταση βιτρίνας με 40.000 πραγματικά χιλιόμετρα για να πάρω Μ3 με αγνώστου ταυτότητας χιλιόμετρα, συντήρηση κλπ κι ας βγει καθαρό στον έλεγχο. Δε δίνω 40 για να πάρω 140.

Ποιός ο λόγος? Για να πάρω Μ3? Κι αν όταν το πουλήσω δεν υπάρχει καθαρό Μ3? Εδώ τώρα καλά καλά δε βρίσκω.

Τι θα έχω κάνει λοιπόν? Θα έχω δώσει το αμάξι μου και θα μείνω με τα 14Κ να τα κοιτάω. :th_Laie_67-1: ...γιαυτό λέω μόνο ανταλλαγή κι ας δώσω λίγα παραπάνω.

Αλλιώς μένω ως έχω, δε παίζω έτσι. Δε το ρισκάρω να μείνω χωρίς αμάξι.

Τελευταία ελπίδα το μολυβί...

m-power_01
26-09-12, 20:49
Φίλε μου κράτα το τελευταίο σου ποστ και ξαναδιαβασε το.
Για ποιο λόγο ειλικρινά να δώσεις ένα καινούριο αυτοκίνητο , που πιθανότατα το έχεις από πρώτο χέρι , για να πάρεις ένα παλαιότερο ;
Για ένα παλαιότερο που κόβει πατώματα, τρώει μέταλλα στο στροφαλο, και τρομπάρει γενικώς το ες εμ τζι.
Ολα αυτά δεν σου τα λέω για να σου βγάλω σκάρτο το 46αρι αλλά για να σε βάλω να σκεφτείς το ενδεχόμενο να το μετανιωσεις ! Γιατί δεν πήρες 46αρι από την αρχή;;;

gnx
26-09-12, 20:52
Αυτό κάνει;

https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/858943/

m_power_lunatic
26-09-12, 20:55
Mετατροπη ειναι.....χωρις να ειναι κακο απαραιτητα αλλα δεν ψαχνει για τετοιο ο Νικος νομιζω.

hades7
26-09-12, 21:00
Είναι μετατροπή πολυ καλο ο τελευταίος ιδιοκτήτης είναι φίλος μου

Thomelef
26-09-12, 21:04
Το θεμα νικο δεν ειναι οτι δινεις λιγο παραπανω με αυτο τον τροπο...ετσι δινεις αντι για 15 και στο χερι(αν το πουλησεις), 15 με αμαξι και αλλα 5 στο χερι.
Τα υπολοιπα πλυ λες δεν συμφωνω πουθενα.
Πρωτων γιατι ως και να το κανεις, ενα παλαιοτερο αμαξι, θα εχει και περισσοτερα χιλιομετρα.
Το να σκεφτεσαι το ενδεχομενο να μην χασεις λεφτα αν αποφασισεις να το πουλησεις, ξεχνα το...
Ηδη η ιστορια δειχνει ξεκαθαρα που θα παει η αγορα, και δεν ειναι σιγουρα προς τα πανω.
Αν σημερα εσυ ψαχνεις να αλλαξεις το 320 και 5κ με το συγκεκριμενο αμαξι, σε δυο χρονια θα σου ερχονται αουρις 1000αρια, χωρις διαφορα και θα σου πουλανε και πνευμα, και θα σου κανουν και τον απαιτητικο.
Ξαναλεω. Βρες καθαρο αμαξι, και παρατα τα υπολοιπα. Ετσι και αλλιως, ειτε σ'αρεσει ειτε οχι, το.Μ-τριο θα το παντρευτεις. Εκτος και αν πεις να το δωσεις για 3 - 4 χιλιαρικα σε 2-3 χρονακια.

Vassilis ///M
26-09-12, 21:05
Είναι μετατροπή πολυ καλο ο τελευταίος ιδιοκτήτης είναι φίλος μου

Βρε Αρούλη τα πίσω φτερά τα φούσκωσε ή έκοψε λαμαρίνα....

hades7
26-09-12, 21:07
Έτσι ακριβώς το είχε πάρει δεν είχε πειράξει αυτός τίποτα το έδωσε για να πάρει m3 ε92 για μετατροπή είναι πολυ καλο αμαξι

Stamatis
26-09-12, 21:08
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/1829140/

και τέλος.

hades7
26-09-12, 21:09
Αυτο πρέπει προεδρα να είναι το πρώην του Νίκου του hamann

Stamatis
26-09-12, 21:12
δεν ξέρω ποιανού ειναι, ξέρω οτι ειναι καλό.
το είχε δεί φίλος και αν δεν μάσαγε άσχημα με ένα άλλο αμάξι στην ίδια μάντρα, τώρα θα το είχε πάρει.
τελικά αγόρασε απο εκεί αλλά άλλο πράγμα.

Harisp
26-09-12, 21:22
Αυτο πρέπει προεδρα να είναι το πρώην του Νίκου του hamann

Αυτό δεν το είχανε κλέψει;
Το βρήκε;

hades7
26-09-12, 21:24
Αυτό δεν το είχανε κλέψει;
Το βρήκε;

Το δευτερο όχι το κλεμμένο

Stamatis
26-09-12, 21:24
πως γινεται να ειναι ο πρώτος ιδιοκτήτης τότε?

hades7
26-09-12, 21:28
Γιατί και εγω στην άδεια την δική μου φαινομουν πρώτος ιδιοκτήτης δεν φαινόταν πουθενά ο προηγούμενος ενώ υπήρχε τι να λέει αυτο

Nikos!
26-09-12, 21:40

και τέλος.

Μιλήσαμε, μου ζήτησε να του στείλω με email φώτο του δικού μου, το έκανα και δε πήρα ποτέ απάντηση.

Το είχα ξεχάσει, θα το κάνω follow-up αύριο.

Φίλε μου κράτα το τελευταίο σου ποστ και ξαναδιαβασε το.
Για ποιο λόγο ειλικρινά να δώσεις ένα καινούριο αυτοκίνητο , που πιθανότατα το έχεις από πρώτο χέρι , για να πάρεις ένα παλαιότερο ;
Για ένα παλαιότερο που κόβει πατώματα, τρώει μέταλλα στο στροφαλο, και τρομπάρει γενικώς το ες εμ τζι.
Ολα αυτά δεν σου τα λέω για να σου βγάλω σκάρτο το 46αρι αλλά για να σε βάλω να σκεφτείς το ενδεχόμενο να το μετανιωσεις ! Γιατί δεν πήρες 46αρι από την αρχή;;;

Γιατί το 46άρι είχε 50Κ.

Αλλά όπως το βλέπω να εξελίσσεται, εκεί πάει το πράγμα. Δηλαδή με βλέπω να μένω με το δικό μου (2ο χέρι το έχω) που δεν έχει κάνει κιχ thumb

Το θεμα νικο δεν ειναι οτι δινεις λιγο παραπανω με αυτο τον τροπο...ετσι δινεις αντι για 15 και στο χερι(αν το πουλησεις), 15 με αμαξι και αλλα 5 στο χερι.
Τα υπολοιπα πλυ λες δεν συμφωνω πουθενα.
Πρωτων γιατι ως και να το κανεις, ενα παλαιοτερο αμαξι, θα εχει και περισσοτερα χιλιομετρα.
Το να σκεφτεσαι το ενδεχομενο να μην χασεις λεφτα αν αποφασισεις να το πουλησεις, ξεχνα το...
Ηδη η ιστορια δειχνει ξεκαθαρα που θα παει η αγορα, και δεν ειναι σιγουρα προς τα πανω.
Αν σημερα εσυ ψαχνεις να αλλαξεις το 320 και 5κ με το συγκεκριμενο αμαξι, σε δυο χρονια θα σου ερχονται αουρις 1000αρια, χωρις διαφορα και θα σου πουλανε και πνευμα, και θα σου κανουν και τον απαιτητικο.
Ξαναλεω. Βρες καθαρο αμαξι, και παρατα τα υπολοιπα. Ετσι και αλλιως, ειτε σ'αρεσει ειτε οχι, το.Μ-τριο θα το παντρευτεις. Εκτος και αν πεις να το δωσεις για 3 - 4 χιλιαρικα σε 2-3 χρονακια.

Προφανώς και δε σκέφτομαι το υπογραμμισμένο, αλλά δε σκέφτομαι και να πετάξω χρήματα.

Δεν με πειράζουν τα χιλιόμετρα. Με πειράζει να μη ξέρω ΠΟΣΑ είναι αυτά τα χιλιόμετρα σε συνάρτηση με τα χρήματα που δίνω. Είναι 60? Είναι 100? Είναι 160? Πόσα είναι?

Οτιδήποτε πάνω από 2λτ πλέον το παντρεύεσαι έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα.

Πιστεύεις ότι είναι εύκολο να πουληθεί το δικό μου? Πιστεύω πως θα πάρει πάνω από 5-6 μήνες και θα έχεις τον καθένα να σου λέει "φιλαράκι 10Κ έχω, τα θες?". Πραγματικά δε μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία.

Αν κάτσει ανταλλαγή καλώς, αλλιώς το αφήνω.

Stathis
26-09-12, 21:59
Πιστεύεις ότι είναι εύκολο να πουληθεί το δικό μου? Πιστεύω πως θα πάρει πάνω από 5-6 μήνες και θα έχεις τον καθένα να σου λέει "φιλαράκι 10Κ έχω, τα θες?". Πραγματικά δε μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία.

Αν κάτσει ανταλλαγή καλώς, αλλιώς το αφήνω.

ρε συ νικο μηπως δεν εισαι καλος στην αριθμητικη?

διαβασα πιο πανω (και αν κανω λαθος διορθωσε με), οτι ο μαντρας σου παιρνει ανταλλαγη το si και θελει 8 χιλιαρικα για το Μ3.

αν υπολογισουμε οτι υπεραριστα Μ3 οπως του μοντσα φυγανε στα 15, λογικα κατι οχι σε αυτο το επιπεδο το χτυπας 12-14.

αρα ποσο σου παιρνει ο μαντρας το si? 4-6 χιλιαρικα?
και στεναχωριεσαι που θα ερθει ο αλλος θα σου ακουμπησει 10 κι εσυ με τη σειρα σου θα βαλεις αλλα 4 και οχι αλλα 8 για το Μ3 και με μεγαλυτερη δυνατοτητα επιλογων?

μηπως κανεις καποιο λαθος υπολογισμο?thumb

Nikos!
26-09-12, 22:19
ρε συ νικο μηπως δεν εισαι καλος στην αριθμητικη?

διαβασα πιο πανω (και αν κανω λαθος διορθωσε με), οτι ο μαντρας σου παιρνει ανταλλαγη το si και θελει 8 χιλιαρικα για το Μ3.

αν υπολογισουμε οτι υπεραριστα Μ3 οπως του μοντσα φυγανε στα 15, λογικα κατι οχι σε αυτο το επιπεδο το χτυπας 12-14.

αρα ποσο σου παιρνει ο μαντρας το si? 4-6 χιλιαρικα?
και στεναχωριεσαι που θα ερθει ο αλλος θα σου ακουμπησει 10 κι εσυ με τη σειρα σου θα βαλεις αλλα 4 και οχι αλλα 8 για το Μ3 και με μεγαλυτερη δυνατοτητα επιλογων?

μηπως κανεις καποιο λαθος υπολογισμο?thumb

Νομίζω δε συγκρίνεις όμοια πράγματα. Βάζεις στην ίδια εξίσωση τη διαφορά που μου έχει πει ο μαντράς για το estoril και την αναγάγεις στη τιμή που πούλησε ο monsta το δικό του, μετρητά. :original:

Όταν κάνεις ανταλλαγή αλλάζουν λίγο οι ισορροπίες. Ο έμπορος σκέφτεται από τη πλευρά του πωλητή και πάει να μειώσει τη χασούρα που θα έχει όσο θα κοιτάει το 2λτ si μου αλλά και να βγάλει από το Μ3 που πήρε από τον άλλον.

Το estoril blue το έχει κοστολογήσει στα 21.900 - 8.000 διαφορά = 13.900 στην ουσία παίρνει το δικό μου. Αν πήγαινα με μετρητό, 20Κ μου το έδινε.

Δε βλέπω κανένα άλλο καλό Μ3 να πωλείται 15Κ και δε νομίζω ότι κάποιος που το δίνει 22Κ θα το ρίξει 7Κ κάτω.

Με 18-20 παίρνεις πολύ καλό Μ3 πιστεύω, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να μπω σε διαδικασία πώλησης του δικού μου σε μια αγορά που είναι 1500% κάτω. :th_Laie_67-1: και να περιμέεεενω. thumb

Stathis
26-09-12, 22:24
οχι ρε φιλε, οχι ρε φιλε 22 χιλιαρικα Μ3...

ωραιος ο μαντρας.
καλυτερα να σου ελεγε σου παιρνω 22 χιλιαρικα το si, αλλα πουλαω 30 το Μ3, να χαρεις κιολας που πιανει καλη τιμη το αμαξι σου.

μας κοροϊδευει ο τυπος?
αν ειναι τοσο λαρζ σου παιρνει το δικο σου 12 μετρητα, αντε 11?

και να δεις μετα τι Μ3 θα βρεις με 15...

Skyline_IS
26-09-12, 22:51
Στη γερμανια το εχει με 58.000 χλμ :D

https://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-m3-smg-vollausstattung-m%C3%BCnchen/168131087.html?lang=de&pageNumber=6&__lp=7&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=45&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=2000-01-01&maxFirstRegistrationDate=2006-12-31&ambitCountry=DE&negativeFeatures=EXPORT&categories=SportsCar

Stamatis
26-09-12, 23:05
Γιατί και εγω στην άδεια την δική μου φαινομουν πρώτος ιδιοκτήτης δεν φαινόταν πουθενά ο προηγούμενος ενώ υπήρχε τι να λέει αυτο
εχω την εντύπωση οτι στην αδεια καπου γραφει ΕΜ ή κάποιον κωδικό που υποδηλώνει οτι το αυτοκίνητο ήδη διάγει δεύτερη και τρίτη ιδιοκτησία
Ονόματα δεν πρόκειται να γράψει επάνω, αλλά είτε με τη σήμανση αυτή, είτε με μια απλή έρευνα της πινακίδας μπορείς να βρεις αν υπήρχαν και πόσοι προηγούμενοι ιδιοκτήτες.

Γεγονός είναι πως απο τα οσα παρακολουθώ με ενδιαφέρον σε αυτό το θρεντ, η αγορά μεταχειρισμένου είναι κυνήγι μαγισσών στην Ελλάδα.
Πράγματα που έξω είναι αυτονότητα, όπως το carfax, το status report και το ιστορικό του αυτοκινήτου, εδώ έχουν γίνει επιστήμη πλαστογραφίας, παραχάραξης και χαλκίδευσης δεδομένων.

είμαι εντυπωσιασμένος και συνάμα όλο και πιό πολύ τείνω προς το να κατευθυνθώ αποκλειστικά σε αντιπροσωπεία για το επόμενο αυτοκίνητό μου.

πραγματικά αυτό το θρεντ ειναι σχολείο για εμένα.

Leonidas_E39
26-09-12, 23:19
Στη γερμανια το εχει με 58.000 χλμ :D

https://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-m3-smg-vollausstattung-m%C3%BCnchen/168131087.html?lang=de&pageNumber=6&__lp=7&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=45&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=2000-01-01&maxFirstRegistrationDate=2006-12-31&ambitCountry=DE&negativeFeatures=EXPORT&categories=SportsCar

Δεν φτανει το παπατζιλικι που μας πουλανε εγχωρια αρχισανε και τις εξαγωγες. Τελικα ο ελληνας δεν αλλαζει. Δεν ξερω ομως αν παρει χαμπαρι κανενας εξυπνος γερμανος και χρησιμοποιησει τον νομο περι γυρισματος χιλιομετρων,τι θα μπορεσει να κανει στον συγκεκριμενο εμπορο.

Stamatis
26-09-12, 23:28
απολύτως τιποτα.

λάθος πληκτρολόγηση....

pilot
27-09-12, 01:15
Αυτό κάνει;

https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/858943/

απο αυτο το μαγαζι πηρα το δικο μου. Ειναι σοβαρο μαγαζι και απο τα παλαιοτερα στην Αθηνα απο οτι εμαθα.

StratosZ4
27-09-12, 07:13

και τέλος.

Αυτο ειναι για μενα το ωραιοτερο μεταχειρισμενο πλεον. Μ@λ@κι@ ειχα κανει πριν 5-6μηνες που δεν το πηρα.
Θα σου το παιρνει ανταλλαγη αλλα θα ζητησει σιγουρα 10κ. Αν τον παρεις, γραψε αν θελεις τι σου ζητησεthumb

NickM3CS
27-09-12, 09:55
Άν είχατε ίδιες συνθήκες χρήσης, ναι :hystericalbs1:

Για εμένα η δουλειά από το σπίτι είναι απόσταση 1.5χλμ.
Επίσης, όταν πάω π.χ. στο κέντρο, είναι απόσταση 15χλμ, στα οποία το ανώτατο όριο είναι 80χλμ/ώρα για μόλις 1 χλμ.
Τα υπόλοιπα 14 είναι με 50 και 60 χλμ/ώρα.
Άν αυτό είναι δηλαδή περιβάλλον ή συνθήκες χρήσης για ένα CSL, τότε είμαι και εγώ αστροναύτης.
Είδα τις αποστάσεις που κάνεις εσύ.
Η χρήση που κάνεις, δεν έχει καμμία σχέση με την καθημερινή χρήση που κάνω.

Να συμπληρώσω κάτι ακόμη.
Θα κυκλοφορούσα συνέχεια με το σκουτεράκι αλλά έλα που ο καιρός εδώ είναι κρύος.

+1000 εχει αναφερθει και νωριτερα ... ο καθενας αναλογα με τις συνθηκες που για τον καθενα ειναι διαφορετικες. και εγω αν ειχα να κανω μονο 6 χλμ η 1.5χλμ e.t.c ή σε ανοιχτο δρομο ή στην αττικη οδο χαιρω πολυ καθε μερα με το Μ3 θα ημουνα. κανεις δεν ανεφερε για χιλιομετρα οτι και καλα δεν το χρησιμοποιουμε για να μην μαζεψουμε χιλιομετρα... ειναι καθαρα θεμα πρακτικοτητας... εγω καθε μερα περναω μεσα στο κεντρο της αθηνας για να καταληξω στο κεντρο του πειραια και πισω... δεν νομιζω πως με 1η και 2τερα θα χαρω την Μ3 στο κεντρο! επισης εχω και εταιρικο... οποτε ποιος ο λογος.. το χαιρομαι τα σ.κ εκδρομες ταξιδια και αυτο μου αρκει ... ο καθενας εχει τα δικα του κριτηρια ικανοποιησης και αυτο πρεπει να γινεται σεβαστο απο ολους και αρκει.. αν σε καποιον του αρεσει να το κυκλοφορει καθε μερα μπραβο του... και χαιρομαι που χαιρεται για αυτο... αλλα δηλωσεις του τυππου οποιος δεν το κυκλοφορει καθε μερα δεν ειναι για Μ3 δεν τις μπορω... :thumbsdown:

StratosZ4
27-09-12, 10:09
αλλα δηλωσεις του τυπου οποιος δεν το κυκλοφορει καθε μερα δεν ειναι για Μ3 δεν τις μπορω... :thumbsdown:

+1000thumb

Nikos!
27-09-12, 10:37
Άσχετο/σχετικό με το θέμα πάνω σε κάτι που είπε ο Stamatis για τα χιλιόμετρα των Ε90/Ε91/Ε92/Ε93 που μπορείς να δεις αν είναι πραγματικά μέσω του κρυφού μενού, στο 01.01, K-Zahl W / T.

Φαίνεται να μην ισχύει κάτι τέτοιο γιατί παρακολουθώ την συγκεκριμένα "αξία" στο BC μου από χθες και δεν έχει αλλάξει.

Επίσης, έπεσα πάνω στην αναλυτική πληροφορία που παρέχει το κρυφό μενού από αυτό το site: https://e90.wetpaint.com/page/BC+hidden+menus και το 01.01 βγάζει την ίδια ακριβώς αξία που έχω και στο δικό μου:

https://image.wetpaint.com/wiki/e90/image/1UihO$rDC2zraVHM9YOgnZg==263558/GW227H187

Οπότε δε νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. :original:

Stamatis
27-09-12, 10:52
Άσχετο/σχετικό με το θέμα πάνω σε κάτι που είπε ο Stamatis για τα χιλιόμετρα των Ε90/Ε91/Ε92/Ε93 που μπορείς να δεις αν είναι πραγματικά μέσω του κρυφού μενού, στο 01.01, K-Zahl W / T.

Φαίνεται να μην ισχύει κάτι τέτοιο γιατί παρακολουθώ την συγκεκριμένα "αξία" στο BC μου από χθες και δεν έχει αλλάξει.

Επίσης, έπεσα πάνω στην αναλυτική πληροφορία που παρέχει το κρυφό μενού από αυτό το site: https://e90.wetpaint.com/page/BC+hidden+menus και το 01.01 βγάζει την ίδια ακριβώς αξία που έχω και στο δικό μου:

https://image.wetpaint.com/wiki/e90/image/1UihO$rDC2zraVHM9YOgnZg==263558/GW227H187

Οπότε δε νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. :original:

Με έβαλες σε σκέψεις και το έψαξα και εγώ παραπάνω.

W-Number (depending on manufacturer, also called k-number) is the relationship between the turns of a speedometer cable for distance traveled. It depends on wheel size and the ratio to the drive shaft or drive shaft to the speedometer. The W-Number is given as a value on old mechanical speedometer, for example, "W = 715" means that 1000 meters come back down to 715 revolutions of the speedometer cable. For other manufacturers K is used here instead of W.
With electronic speedometers, as now installed as part of instrument clusters in automobiles, the K-number is often a customizable by the workshop computer service value that is stored in an EEPROM, for example. Is usually necessary if a change in the vehicle assembly or a change in tire sizes with slightly different diameters."

οποτε αυτή η ένδειξη ειναι το calibration για την διάμετρο των τροχών.
Η διαφορά στο νούμερο σημαίνει οτι φοράει το αμάξι μεγαλύτερες ζάντες και διορθώνει το σφάλμα.

Αρα το συγκεκριμένο Post στο Bimmerforums είναι άκυρο και θα μπω να τους ενημερώσω και εκεί.

mythbusted λοιπόν αυτό το νούμερο...:thanks:

Nikos!
27-09-12, 12:03
Τελικά δε θα προχωρήσω με το Μ3 αυτή τη στιγμή.

Κρατάω το αμαξάκι μου που το ξέρω και με ξέρει. :original:

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. :original:

doctore
27-09-12, 12:18
εχω την εντύπωση οτι στην αδεια καπου γραφει ΕΜ ή κάποιον κωδικό που υποδηλώνει οτι το αυτοκίνητο ήδη διάγει δεύτερη και τρίτη ιδιοκτησία
Ονόματα δεν πρόκειται να γράψει επάνω, αλλά είτε με τη σήμανση αυτή, είτε με μια απλή έρευνα της πινακίδας μπορείς να βρεις αν υπήρχαν και πόσοι προηγούμενοι ιδιοκτήτες.

Γεγονός είναι πως απο τα οσα παρακολουθώ με ενδιαφέρον σε αυτό το θρεντ, η αγορά μεταχειρισμένου είναι κυνήγι μαγισσών στην Ελλάδα.
Πράγματα που έξω είναι αυτονότητα, όπως το carfax, το status report και το ιστορικό του αυτοκινήτου, εδώ έχουν γίνει επιστήμη πλαστογραφίας, παραχάραξης και χαλκίδευσης δεδομένων.

είμαι εντυπωσιασμένος και συνάμα όλο και πιό πολύ τείνω προς το να κατευθυνθώ αποκλειστικά σε αντιπροσωπεία για το επόμενο αυτοκίνητό μου.

πραγματικά αυτό το θρεντ ειναι σχολείο για εμένα.

Πραγματικά πολύ πολύ χρήσιμο θρέντ.

Πριν από 5 χρόνια που έψαχνα Μ3, είδα πάνω από 20 αυτοκίνητα, και πήγα 9 test-drive. Πήγα test-drive και αυτοκίνητα που δεν θα τα αγόραζα.
Μόνο έτσι παίρνεις το feeling του αυτοκινήτου.
Εκεί είδα Μ3 με 130Κ χλμ να είναι καλύτερο στο δρόμο από άλλο με "50Κ χλμ".
Τώρα πειραγμένο κοντερ ήτανε, σιδεροφάγος ήτανε, εγώ πάντως έφυγα τρέχοντας.

Αν δεν λειώσεις σόλες και δεν κάψεις και 5,6 τεπόζιτα βενζίνη, αμάξι της προκοπής δεν βρίσκεις.

Και βέβαια στο τέλος έλεγχος σε αντιπροσωπεία, φανοποιός κτλ.
Επίσης πολλοί δέχονται και έλεγχο ευθυγράμμισης, δηλ μόνο ανέβασμα και μέτρηση.

race850i
27-09-12, 13:28
Δεν φτανει το παπατζιλικι που μας πουλανε εγχωρια αρχισανε και τις εξαγωγες. Τελικα ο ελληνας δεν αλλαζει. Δεν ξερω ομως αν παρει χαμπαρι κανενας εξυπνος γερμανος και χρησιμοποιησει τον νομο περι γυρισματος χιλιομετρων,τι θα μπορεσει να κανει στον συγκεκριμενο εμπορο.

Και στην Γερμανια τα 3/4 των αυτοκινητων που που εναι για πωληση εχουν γυρισμενα χιλιομετρα.
οποτε δεν μπορει να συμβει τιποτα σε κανεναν!

STREETRACING
27-09-12, 15:35
Πραγματικά πολύ πολύ χρήσιμο θρέντ.

Πριν από 5 χρόνια που έψαχνα Μ3, είδα πάνω από 20 αυτοκίνητα, και πήγα 9 test-drive. Πήγα test-drive και αυτοκίνητα που δεν θα τα αγόραζα.
Μόνο έτσι παίρνεις το feeling του αυτοκινήτου.
Εκεί είδα Μ3 με 130Κ χλμ να είναι καλύτερο στο δρόμο από άλλο με "50Κ χλμ".
Τώρα πειραγμένο κοντερ ήτανε, σιδεροφάγος ήτανε, εγώ πάντως έφυγα τρέχοντας.

Αν δεν λειώσεις σόλες και δεν κάψεις και 5,6 τεπόζιτα βενζίνη, αμάξι της προκοπής δεν βρίσκεις.

Και βέβαια στο τέλος έλεγχος σε αντιπροσωπεία, φανοποιός κτλ.
Επίσης πολλοί δέχονται και έλεγχο ευθυγράμμισης, δηλ μόνο ανέβασμα και μέτρηση.
εγω προσωπικα παντως ειχα πει στο φιλο μου μαντρα θελω ενα Μ με λιγα χλμ ,
κοστος δεν με νοιαζει,μου εστειλε φωτο ,μου αρεσε ,το τσεκαρε κ το εφερε.
κ το αμαξι ηταν και ειναι πενα.
ουτε τεστ drive ,ουτε ειχα χρονο να ψαξω.
κ ηταν το πρωτο μεταχειρο .

doctore
27-09-12, 15:58
...
κ ηταν το πρωτο μεταχειρο .

Άρα είχες τη ρέντα του πρωτάρη :original:

Stradale
27-09-12, 15:59
Άρα είχες τη ρέντα του πρωτάρη :original:

Έλιωσα...

S8N
27-09-12, 17:02
Του Γιάννη ήταν από Ελβετία. Το είχε κάποιος λεφτάς μαζί με κάποιο άλλο εξωτικό, ή Aston ήταν ή Maserati. Πραγματικό φανταστικό Μ3.

STREETRACING
27-09-12, 17:45
Του Γιάννη ήταν από Ελβετία. Το είχε κάποιος λεφτάς μαζί με κάποιο άλλο εξωτικό, ή Aston ήταν ή Maserati. Πραγματικό φανταστικό Μ3.

Απο Βέλγιο ήταν για την ακρίβεια και το είχε Βαρωνος.

vagmag
27-09-12, 18:38
Και εγώ ένα 46άρι είδα κ το πήρα αμέσως !!!! Ευχαριστώ φίλε Μόνστα...!!!!

Νίκο εύχομαι να βρεις αυτό που θέλεις το επόμενο διάστημα. Άλλωστε δε χρειάζεται να κάνεις βιαστικές κινήσεις.

Thomelef
27-09-12, 18:57
Πραγματικα παντως πρεπει να ειμαι περιπτωση.
Εγω σαν θωμας παντα μα παντα, δεν με νοιαζει αν αυτος που παει να μου πουλησει κατι υπερβαλει, λεει μπουρδες, η οτιδηποτε. Απλα κουναω το κεφαλι και λεω ναι. Αν αυτο που πουλαει ειναι στα μετρα μου τελειωσε.
Δεν εξεταζω τπτ αλλο. Τι και αν εχει γυρισει χιλιομετρα και χτυπιεται για να μου αποδειξει οτι ειναι πραγματικα, τι και αν μου λεει οτι το ειχε παππους ενω την προηγουμενη πατουσα με το ιδιο αμαξι με οδηγο 25αρη, τι και αν ειναι ελληνικο και στο βιβλιο εχει γερμανικες σφραγιδες.
Απλα κουναω το κεφαλι αν το αμαξι εχει τσιτα δερματα, ιχνος διαροης, δεν τριζει, δεν εχει τζογους, το μοτερακι του δουλευει σαν ρολοι, και δεν ειναι χτυπημενο.
Απλα κουναω το κεφαλι μεχρι να επιβεβαιωθει η αρχικη καλη γνωμη.

Stamatis
28-09-12, 07:44
Ε τότε να πας σε αυτόν τον έμπορο.
Θα τα βρείτε καλά μεταξύ σας.
Πάρε και μια δραμαμίνη, γιατί θα κουνήσεις πολύ το κεφάλι σου.....

https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=15303&stc=1&d=1348811241

https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=15302&stc=1&d=1348811019

:hystericalbs1: