PDA

Επιστροφή στο Forum : Απορίες Μ3 Ε46

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5 6

STREETRACING
27-01-13, 13:36
Σήμερα που το έβαλα μπρος για κανά 20 λεπτό κ το έκανα λίγες μανούβρες μέσα στο γκαρΑζ άκουσα κάτι κρακ μικρά απο το τιμόνι.
Παίζει ρόλο η ακινησία στη κρεμαγιερα ε;

Sent from my iPhone using Tapatalk

EVERGET
29-01-13, 15:32
https://forum.e46fanatics.com/attachment.php?attachmentid=185107&d=1150966067

https://www.rebmw.com/mm5/graphics/00000001/suspension/stb/re_racebrace_1500.jpg

Έχω μία απορία: Μία μπάρα θόλων όπως αυτή της schnitzer ή της rogue engineering, η οποία δεν είναι ένα απλό σίδερο από θόλο σε θόλο αλλά μία κατασκευή με μεγαλύτερη επιφάνεια, προσφέρει κάτι από άποψη ακαμψίας ή είναι μόνο θέμα εντυπώσεων????

Aυτή πάντως της rogue παίζει να προσφέρει κάτι παραπάνω μιας και έχει σιδερένιες βάσεις για τους θόλους και δεν είναι διαιρούμενη...και ως γνωστόν το σίδερο είναι πιο άκαμπτο και σκληρό από το αλουμίνιο. Η μαμά μπάρα θόλων ενώ το μεσαίο της κομμάτι είναι σιδερένιο, οι βάσεις της είναι από χυτό αλουμίνιο.

Στο site της rogue αναφέρεται επίσης το εξης σχετικά με το design της:

The multiple bar configuration, with center support bars, resist twisting and bending of the front chassis. Although it does not bolt to the firewall, the bar's multiple tubes resist bending and twisting in multiple planes (when compared to strut braces' that use only flat bars).

vagmag
29-01-13, 15:49
εμένα που έχει την καβούκα... τι μπάρα θόλων παίρνει ;;;

soc12r
29-01-13, 15:56

Πάρε τον Νίκο speed & style γιατι νομίζω του είχε βρει του Κωστή να βάλει..

ΤΗΛ. 210 9850450
ΚΙΝ. 697 9962302

Email: info@speedandstyle.gr

EVERGET
29-01-13, 15:57

η καβούκα έχει άλλο σχήμα από τη μαμά του csl? γιατί στο csl μπαίνει κανονικά η μαμά μπάρα θόλων.

vagmag
29-01-13, 19:12
η καβούκα έχει άλλο σχήμα από τη μαμά του csl? γιατί στο csl μπαίνει κανονικά η μαμά μπάρα θόλων.

δεν ξέρω, αλλά όταν το πήρα μου είπε ο Κώστας ότι μπαίνει ειδική... μπάρα.

chief
29-01-13, 19:44
Εξαρτατε η καβουκα.
Υπαρχουν διαφορες εταιρειες που βγαζουν εισαγωγες και καποιες βγαζουν αρκετα μεγαλες.
Ο Κωστας νομιζω ειχε ΜΚ Motorsport που ειναι μεγαλη και δεν μπαινει η ΟΕΜ μπαρα θολων.

zaharias
29-01-13, 19:47
Εξαρτατε η καβουκα.
Υπαρχουν διαφορες εταιρειες που βγαζουν εισαγωγες και καποιες βγαζουν αρκετα μεγαλες.
Ο Κωστας νομιζω ειχε ΜΚ Motorsport που ειναι μεγαλη και δεν μπαινει η ΟΕΜ μπαρα θολων.

Κατι τετοιο θυμαμαι και γω..

Monsta is back.. οποτε μπορει να δει το θρεντ και να μας πει..

STREETRACING
03-02-13, 14:09
Απορία
Κάθε Κυριακή το βάζω μπρος κανά 20λεπτό κ το κάνω λίγες μανούβρες μέσα στο γκαρΑζ
Σήμερα παρατήρησα κάτι σταγόνες καθαρού νερού λες κ είχα ανάψει το αιρκοντισιον.
Απο τι να είναι; Υγρασία;

Thomelef
03-02-13, 15:23
υγρασία απο κάπου που υγροποιείτε όταν παίρνει μπροστά θα είναι γιάννη.

Monsta
03-02-13, 15:34
Ο Τσιφ έχει δίκιο, ήταν της ΜΚ η κατασκευή. Πάρε το Νίκο όπως σου γραψε ο Μπιλ παραπάνω.

Αν πάντως κάνεις οτιδήποτε στους θόλους Βαγγέλη, πρώτα θα φτιάξεις τα ραγισματάκια που έχει εκεί στις άκρες, σε ένα καλό φανοποιείο.

Thomelef
03-02-13, 18:05
να μπαχθεί μπάρα ασάπικα...τα ραγισματάκια που αναφέρει ο κώστας, οφείλωνται κατά πολύ στην έλλειψη μπαρας.

Thomelef
22-03-13, 18:47
ξανάνοιξε το πάτωμα απο την αριστερή πλευρά...:thumbsdown::thumbsdown:

αυτή την φορά θα το κάνω σαν τσιμέντο το γαμήδι...

STREETRACING
22-03-13, 18:50
Όχι ρε πουστ@ μου
Τα κωλο Μ3
Τι Σκατ@ κάνανε όταν τα φτιαχνανε;

chief
22-03-13, 18:51
Συμπε, οταν το εκανες την πρωτη φορα, με πιο τροπο το εκανες ?
Απλο ραψιμο εκει που ανοιξε ?
Δεν εκανες ολοκληρωμενη δουλεια πχ το κιτ της Turner ?

850CSI
22-03-13, 18:58

Πιο κιτ Χριστοφορε? της τινα turner οταν τραγουδουσε το μιλλιον ντολλαρς :th_Laie_67-1: ε ε ε ε ετωρα γερασε κομματακι ε για τσαγακι και μπισκοτα καλη ειναι:hystericalbs1:

Thomelef
22-03-13, 19:31

δεν έβαλα ενίσχυση την προηγούμενη φορά. τότε το είχα κάνει απο δεξιά, τώρα είναι απο αριστερά στην πίσω βάση μάλιστα και δεν είναι και λίγο απ'όσο είδα.

μόλις κατέβει η γέφυρα και τριφτεί με συρματόβουρτσα το σημείο θα σηκώσω φωτογραφίες.

είχα μια υποψία ότι κάτι έγινε απο ένα θόρυβο που άκουγα.

STREETRACING
22-03-13, 19:40
Τι ακριβώς είχαν κάνει;
Κ μονο δεξιά είχες κάνει;
Απο τις ξεφτίλα ζημιές για τοσης αξίας αμαξι

Thomelef
22-03-13, 19:44
την πρώτη φορά είχα ένα μικρό ραγισματάκι στην μπροστά δεξιά βάση. απλά την γαζώσαμε τότε και μέχρι και σήμερα είναι μια χαρά.

τώρα άνοιξε στην αριστερη πλευρά στο σημείο της πίσω βάσης. θα ανοίξω και απο πάνω αυτή την φορά και θα ενισχύσω.

STREETRACING
22-03-13, 19:47
Εγω όταν μου εμφανίστηκε στην μπροστά αριστερή έβαλα 4 πλακάκια και στις 4 τέσσερις βάσεις.

Thomelef
22-03-13, 19:49
θα βάλω και πλακάκια, αλλά θα ανοίξω και απο πάνω και θα βάλω και απο εκεί, έτσι ώστε να το κάνω σάντουιτς.

τες πα...γνωστό το πρόβλημα, δεν είναι και κάτι τραγικό. απλά μου την δίνει που πρέπει να μείνει μέσα.

STREETRACING
22-03-13, 19:51
Μαλακι@ πρόβλημα
Ανεπιτρέπτο.

Thomelef
22-03-13, 19:55
όντως...αλλά πλέον περσινά ξινά σταφύλια με το θέμα. ειδικά αν το έχεις ήδη πάθει μια φορά, την δεύτερη το παίρνεις πιο μαλακά.

είμαι περίεργος πάντως να δώ πόσο ακριβώς είναι. πρέπει να περιμένω τώρα μέχρι να το καθαρίσουμε και να δούμε.

turbodog
22-03-13, 19:55
θα βάλω και πλακάκια, αλλά θα ανοίξω και απο πάνω και θα βάλω και απο εκεί, έτσι ώστε να το κάνω σάντουιτς.

τες πα...γνωστό το πρόβλημα, δεν είναι και κάτι τραγικό. απλά μου την δίνει που πρέπει να μείνει μέσα.

Θωμα αν σε ενδιαφερει μου εχει ξεμεινει ενα κιτακι της Turner για την ενισχυση του πατωματος. Εμενα δεν θα μου χρειαστει σιγουρα. Αν το θελεις PM me.

Thomelef
22-03-13, 20:15
Θωμα αν σε ενδιαφερει μου εχει ξεμεινει ενα κιτακι της Turner για την ενισχυση του πατωματος. Εμενα δεν θα μου χρειαστει σιγουρα. Αν το θελεις PM me.

μπορεί να τα κάνω και μόνος μου στο σι εν σι. θα δώ απο βδομάδα...

turbodog
22-03-13, 20:42

Οκ boy. Απο οτι θυμαμαι μεσα στο κιτακι εχει και κατι σαν μακροστενες ροδελες/αποστατες που χρειαζονται, εκτος απο τα λαμακια, αν τελικα το κανεις DIY .

RallyArt
22-03-13, 22:04

Πηγαινε στον Μανωλη QSDS εγγυηση σου λεω...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

EVERGET
23-03-13, 00:24
Aφού Θωμά ακόμη δεν το είχες ενισχύσει κάποια στιγμή θα ξαναγινόταν...πλέον όλοι οι κάτοχοι Μ3 το θεωρούμε κάτι δεδομένο...δεν πτοούμαστε λοιπόν!

Αφού θα κάνεις λοιπόν ενίσχυση, είναι καλή ευκαιρία να πας και σε powerflex....thumb

pilot
23-03-13, 01:30
όντως...αλλά πλέον περσινά ξινά σταφύλια με το θέμα. ειδικά αν το έχεις ήδη πάθει μια φορά, την δεύτερη το παίρνεις πιο μαλακά.

είμαι περίεργος πάντως να δώ πόσο ακριβώς είναι. πρέπει να περιμένω τώρα μέχρι να το καθαρίσουμε και να δούμε.

στα κακαλα σου..φτιαξω μια και καλη και πιες το!! :warriorsmiley:

vagmag
23-03-13, 07:37
Γρηγορα γρηγορα να το επισκευασεις και να το χαρεις οπως κανεις καθε μερα!

Το δικο μου μιας και το ελεγξαν 2-3 ενδιαφερομενοι κατεληξαν οτι δεν εχει ανοιξει πισω. Μηπως να εβαζα την ενισχυση προληπτικα ;;;

Για μπροστα υπαρχει επισης καποιο κιτ ;; Να το συνδυασω μαζι με καποια μπαρα θολων ;;

EVERGET
23-03-13, 12:45
Γρηγορα γρηγορα να το επισκευασεις και να το χαρεις οπως κανεις καθε μερα!

Το δικο μου μιας και το ελεγξαν 2-3 ενδιαφερομενοι κατεληξαν οτι δεν εχει ανοιξει πισω. Μηπως να εβαζα την ενισχυση προληπτικα ;;;

Για μπροστα υπαρχει επισης καποιο κιτ ;; Να το συνδυασω μαζι με καποια μπαρα θολων ;;

Για τους μπροστά θόλους υπάρχουν οι μαμά ενισχύσεις που έμπαιναν σε κάποια εξακύλινδρα E46 sedan και touring στα πλαίσια του "poor road package, S815A), αλλά και στάνταρ στις εκδόσεις xi, με part no. 51-71-7-036-781.

Εάν δεις στο παρακάτω link, μπαίνουν και στο Μ3 αλλά θέλουν λίγο πατέντα. Πιστεύω με μία εμπρός μπάρα θόλων δεν θα έχεις θέμα με τους θόλους του Μ3 ξανά εάν δεν φοράς coilover.

https://www.turnermotorsport.com/p-323-e46-strut-tower-reinforcement-plates-pair.aspx

steliosm46
05-04-13, 12:45
Ερωτηση: Εφοσον πισω υπαρχει το γνωστο προβλημα με το πατωμα, μια μπάρα θολων στο πορτ παγκαζ της Wiechers ενισχυει το πισω μερος η ειναι χειροτερα λογω περισσοτερης ακαμψιας?

ghost-rider
05-04-13, 13:01
Μα κ μου.
Πισω τα ελατηρια σου δεν πιανουν στους θολους οπως μπροστα.
Μια μπαρα σιγουρα θα δεσει το πισω μερος. Χειροτερα δε θα ειναι.
Αλλα δεν θα κανει κ τη δουλεια που θα κανει μπροστα.

Εξαλλου το ολο θεμα προερχεται κυριως απο την ελλειψη αντοχης στα σημεια που πατα η γεφυρα.
Το αμαξι μακροχρονια δεν μπορει να ανταπεξελθει στην κοπωση που προκαλουν τα σκορτσα της γεφυρας στο πατωμα.
Δεν πασχει στους θολους.

Αυξανοντας παντως την ακαμψια του, μειωνεις τις παραμορφωσεις σε καθε σκορτσο(που ναι μεν ειναι εντος ελαστικης περιοχης αλλα ξεπερνουν τα ορια της κοπωσης απ οτι φαινεται. Καποιος την πατησε στη μελετη).
Αρα κακο δεν κανεις.
Απλα τι εχει τι δεν εχει μπαρα πισω...
Δεν θα αλλαξει πολυ.

Η καλυτερη λυση εχει δωθει απο την ιδια τη bmw.
Ο εποξικος αφρος που κανει μασιφ την πισω δοκο.

manos///3
05-04-13, 13:02
Στελιο μια μπαρα θολων δε προστατευει το πατωμα.
Δε κανει δουλεια ουτε μπαρα που να εφαπτεται στο πατωμα.

Το πατωμα ειναι ''σαντουιτς'' και ενδιαμεσα ειναι κενο. Το ζορι το τραβαει το κατω μερος

EVERGET
05-04-13, 13:15
Ερωτηση: Εφοσον πισω υπαρχει το γνωστο προβλημα με το πατωμα, μια μπάρα θολων στο πορτ παγκαζ της Wiechers ενισχυει το πισω μερος η ειναι χειροτερα λογω περισσοτερης ακαμψιας?

Το πρόβλημα του πατώματος λύνεται μόνο με σωστή ενίσχυση στα σημεία έδρασης της γέφυρας. Η μπάρα θόλων πίσω δεν βοηθά να μην ανοίξει το πάτωμα, αλλά βοηθά πολύ (ειδικά σε αυτοκίνητα με coilover) να μην ανοίξουν οι πίσω θόλοι ή να μην έχεις mushrooming των θόλων.

Aπό εκεί και πέρα, εγώ μιας και φοράω πίσω wiechers, θεωρώ ότι είναι μια πολύ χρήσιμη low cost προσθήκη στο αμάξι. Η διαφορά στο δέσιμο του αυτοκινήτου είναι εμφανέστατη μετά την τοποθέτηση, όπως και στον τρόπο που ακούει (αμεσότερα) στο γκάζι. Σκέψου ότι αντισταθμίζεται σε μεγάλο βαθμό η έλλειψη λαμαρίνας λόγω ανακλινόμενων καθισμάτων στο Μ3. thumb

steliosm46
05-04-13, 14:03
Mαλιστα..Αρα λοιπον οταν μιλαμε για ενισχυση ενοουμε προφανως το κιτακι με λαμακια του TurnerMotorsport και τον εποξικο αφρο που δινει η BMW..

Παντως καλη φαση θα ηταν να κανουμε και ενα Group Buy για την μπαρα εμεις που δεν την εχουμε βαλει και οποιος θελει φυσικα.

Νομιζω οτι κοστιζει 150?

Αρα αν ενδιαφερομασταν 2-3 για παραδειγμα θα μπορουσαμε να παμε σε ενα κοστος των 100 ευρω για το κομματι?

chief
05-04-13, 14:58
Με το κιτ της Turner γινεται αρκετα καλη δουλεια οσον αφορά την προστασία του πατωματος εαν και εφόσον γινει καλη δουλεια και συμφωνα με τις προδιαγραφες της Turner. Να ενυσχηθει δηλαδη και το πατωμα και απο μεσα στο πορτ μπαγκαζ.
Ειναι αρκετη δουλεια απο την στιγμη που την κανει καποιος σωστα και απ το αμαξι πρεπει να φυγουν ολα απο κατω και πισω για να γινει σωστη δουλεια.

Το εχω κανει προληπτικα στο αμαξι μου, και εχω βαψει και απο μεσα για να μην φαινεται και το ραψιμο.

Απο θεμα ακαμψιας και δεσιματος του αυτοκινητου, η επισκευη αυτη δεν νομιζω να προσφερει και κατι.
Ουτε και μια θολομπαρα προσφερει οση ακαμψια νομιζουμε. Περισσοτερο και αυτη για προστασια ειναι.

https://i1200.photobucket.com/albums/bb330/chiefcsl/rally%20cars/CSL/010_zps7959fe26.jpg:original

chief
05-04-13, 15:13
Mαλιστα..Αρα λοιπον οταν μιλαμε για ενισχυση ενοουμε προφανως το κιτακι με λαμακια του TurnerMotorsport και τον εποξικο αφρο που δινει η BMW..

Παντως καλη φαση θα ηταν να κανουμε και ενα Group Buy για την μπαρα εμεις που δεν την εχουμε βαλει και οποιος θελει φυσικα.

Νομιζω οτι κοστιζει 150?

Αρα αν ενδιαφερομασταν 2-3 για παραδειγμα θα μπορουσαμε να παμε σε ενα κοστος των 100 ευρω για το κομματι?
Δεν υπαρχει λογος να γινει Group Buy.

Εφερα εγω το κιτ και πριν το τοποθετησουμε, πηγε σε ενα λαμαρινα με cnc και του εκανε 4-5 κιτακια με 20 ευρω το καθε κιτ ακριβως τα ιδια.
Με τις ιδιες κλισεις, την ιδια λαμαρινα και τις ιδιες τρυπες και τα πουλάει 80-100 ευρω.

Καντε οτι εκανε και ο μηχανικός μου. Με 20-30 ευρω να ειστε κομπλε απο αγορά.

STREETRACING
05-04-13, 15:45
Υπάρχουν μηχανικοί που τα φτιάχνουν έτσι απο τα 36αρια
Πριν τον turner...

manos///3
05-04-13, 15:47
Υπάρχουν μηχανικοί που τα φτιάχνουν έτσι απο τα 36αρια
Πριν τον turner...

Ξερω εναν......:original:

steliosm46
05-04-13, 16:10
Για τα κιτ με τα λαμακια οκ, για την Μπαρα θολων Wiechers ελεγα για Group Buy..thumb

zaharias
05-04-13, 18:41
Πιστευω οτι θελει καλο ελεγχο (και ισως και προληπτικη αλλαγη) σε ολα τα συνεμπλοκ της γεφυρας, γιατι αν εχουν αρχισει να φθειρονται τα συνεμπλοκ, τα φορτια-τζογοι μεταφερονται σε αλλα σημεια.. πατωμα, διαφορικο κτλ..

steliosm46
05-04-13, 19:05
Πιστευω οτι θελει καλο ελεγχο (και ισως και προληπτικη αλλαγη) σε ολα τα συνεμπλοκ της γεφυρας, γιατι αν εχουν αρχισει να φθειρονται τα συνεμπλοκ, τα φορτια-τζογοι μεταφερονται σε αλλα σημεια.. πατωμα, διαφορικο κτλ..

Σιγουρα! Ειναι και αυτο μεσα στην ουσιωδη σωστη συντηρηση Ζαχαρια, οπως πιστευω σε ολα τα Ε46thumb

vagmag
24-04-13, 19:52
Θωμα, Γιωργο Πιλοτε, και οποιος αλλος με Μ3 μηπως να το παιρναμε το κιτακι...;;; Και να βλεπαμε και καποιον να το τοποθετησει;;; εστω προληπτικα...

100 ευρω.. ουτε ενα γεμισμα δεν ειναι...

Να ρωτησω επισης ποιες ειναι οι φυσιολογικες θερμοκρασιες λειτουργιας;;
Δεν το σκιζω πριν πιασει τους 75 βαθμους, απλα σημερα παρατηρησα μετα απο δυο πανω κατω Ωραιοκαστρο - Μελισσοχωρι τη βελονα κολλημενη ενα κλικ πριν το 100...

Thomelef
24-04-13, 20:21
Θωμα, Γιωργο Πιλοτε, και οποιος αλλος με Μ3 μηπως να το παιρναμε το κιτακι...;;; Και να βλεπαμε και καποιον να το τοποθετησει;;; εστω προληπτικα...

100 ευρω.. ουτε ενα γεμισμα δεν ειναι...

Να ρωτησω επισης ποιες ειναι οι φυσιολογικες θερμοκρασιες λειτουργιας;;
Δεν το σκιζω πριν πιασει τους 75 βαθμους, απλα σημερα παρατηρησα μετα απο δυο πανω κατω Ωραιοκαστρο - Μελισσοχωρι τη βελονα κολλημενη ενα κλικ πριν το 100...

το έχω παρει εδώ και 20 μέρες, το έχει ο καζάκος στα χέρια του να το κοπιάρει. απλά έχω μ@λ@κιστεί τόσο πολύ που ακόμα δεν το έχω βάλει στο πρόγραμμα να πάω να το φτιάξω. τρέχω σαν τον παλαβό, χρόνος δεν μένει, αποτέλεσμα δεν βγαίνει...

όσων αφορά τις θερμοκρασίες που αναφέρεις, μια χαρά είναι. ειδικά καλοκαίρι και μετά απο σκίσιμο θα δείς και 110-115. σε ακραίες καφρίλες θα δείς άνετα και 120. κάνε λίγο ακόμα υπομονή και σκίζε πάνω απο τους 75.

Thomelef
24-04-13, 21:29
να συμπληρώσω ότι το πολύ καλό ζέσταμα, είναι πολύ σημαντικότερο απο τις συχνές αλλαγές λαδιού.

προσωπικά πιστεύω ότι ένας μεγάλος λόγος που το δικό μου είναι ακόμα εν ζωή, είναι αυτός, μιας και ποτέ δεν έχω περάσει τις 3κ χωρίς το λάδι να είναι απο 80 και πάνω.

Monsta
24-04-13, 23:35

ΠΡΙΝ τους 100;; Σε συνθήκες πίστας και με πολύ κυνήγι εχω δει 110-115, οπότε μάλλον δεν το σκίζεις όπως του αξίζει. ;)

pilot
25-04-13, 03:01
να συμπληρώσω ότι το πολύ καλό ζέσταμα, είναι πολύ σημαντικότερο απο τις συχνές αλλαγές λαδιού.

προσωπικά πιστεύω ότι ένας μεγάλος λόγος που το δικό μου είναι ακόμα εν ζωή, είναι αυτός, μιας και ποτέ δεν έχω περάσει τις 3κ χωρίς το λάδι να είναι απο 80 και πάνω.

εννοειτε! καλο ζεσταμα πριν, καλη αποθερμανση μετα!

vagmag
25-04-13, 07:36
ΠΡΙΝ τους 100;; Σε συνθήκες πίστας και με πολύ κυνήγι εχω δει 110-115, οπότε μάλλον δεν το σκίζεις όπως του αξίζει. ;)

όχι φυσικά ... δεν το σκίζω...
μπάντες κάνω!!!!! :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

STREETRACING
25-04-13, 07:55
εννοειτε! καλο ζεσταμα πριν, καλη αποθερμανση μετα!

Σπιτι δουλειά είναι 4 χλμ
Όταν το κυκλοφορούσα δεν προλαβαίνε να παει ούτε 60 μιας που σε λίγο έφτανα.
Με το που ξεκολλαγε αν τύχαινε κανά θύμα τοσκιζα.

chief
25-04-13, 08:16
Και εγω 130+ :original:

Thomelef
25-04-13, 08:24
σας περνάω όλους...τα 125 τα βλέπω και στον δρόμο!!!

συμπέεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε εεεεεεεεεεεεεεεε

nikos1400
25-04-13, 08:45
Και εγω 130+ :original:

που ειναι ο ΓΙΑΝΝΗΣ να τα ακουσει να φριξει...
:original:

vagmag
10-06-13, 13:12
Βάζω φώτο από την καβούκα που έχει το αμάξι επάνω...

Επικοινώνησα με την MK Motorsport και λένε ότι δεν είναι δική τους!!!!

Μήπως γνωρίζει κάποιος , τίνος είναι ;;;;

https://img838.imageshack.us/img838/9320/kavouka.jpg

αν μπορεί κάποιος ας κάνει το link ... φωτο...

turbodog
10-06-13, 13:34

Αμα ειναι απο germany μερια μαλλον αυτη

https://www.motorsport24-na.com/product/E46%20M3%20S54%20Carbon%20Fiber%20Airbox-TBA%5E138.php

doctore
10-06-13, 13:42

Ρε συ, το πόδι σου από μολύβι είναι ?

Thomelef
10-06-13, 13:50
έλα ρε ντοκ!!!με 40 βαθμούς έξω να βράζει ο τόπος και την πρώτη και δευτέρα στις 8, δεν θέλει και πολύ να φτάσεις εκεί...

vagmag
10-06-13, 13:59

Κώστα (Monsta), εσύ την παρήγγειλες , το συνεργείο ή την είχε το αυτοκίνητο όταν το πήρες ;;; ... Δεν έβγαλα άκρη...

Nikos
10-06-13, 14:10
Κώστα (Monsta), εσύ την παρήγγειλες , το συνεργείο ή την είχε το αυτοκίνητο όταν το πήρες ;;; ... Δεν έβγαλα άκρη...

Ποιο ειναι το θεμα σου με την εισαγωγη Βαγγελη ?

vagmag
10-06-13, 14:22
Ποιο ειναι το θεμα σου με την εισαγωγη Βαγγελη ?

Δεν έχω θέμα με την εισαγωγή.
Ψάχνω για το αν υπάρχει αναβάθμιση στο πρόγραμμα, (μιας και είχα κάποια κομπιάσματα χαμηλά , όπως είχα αναφέρει σε παλιότερο ποστ), και έλεγα μήπως με τη νέα version... αυτά λύνονται.
Αλλά αν δεν ξέρω ποιανού είναι η εισαγωγή, τελικά δεν ξέρω και ποιανού είναι το πρόγραμμα!!!
Η αναβάθμιση μάλλον θα ήταν δωρεάν... διαφορετικά τον δρόμο τον ξέρω ... μάλλον evolve... εκτός αν πάρω Μ5:hystericalbs1:

Έχει μήπως ο συνονόματος Evangelos... ίδια εισαγωγή και μπορεί να διαφωτίσει;

EVERGET
10-06-13, 14:26
Mην ασχολήσαι Βαγγέλη....δύσκολο έως ακατόρθωτο να φύγουν τα κομπιάσματα χαμηλά με πρόγραμμα. Γενικά αυτό είναι χαρακτηριστικό όλων των Μ3 στα οποία έχει μπει καβούκα αφού λείπει το κλαπέτο που έχει κανονικά στην είσοδο της καβούκας το csl.

Harisp
10-06-13, 14:27
Δεν πρόκειται να φύγουν από τη στιγμή που δεν είναι γνήσιο Motorsport.-
Έχεις τσεκάρει ποτενσιόμετρα μήπως και επιβαρύνουν το κόμπιασμα;

vagmag
10-06-13, 14:34
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Μου έκανε τελευταία και κάποια βουτήγματα στις στροφές.
Όταν πχ είμαι με πολύ λίγα χιλιόμετα και πάω να σταματήσω, ή να στρίψω σε μικρό δρομάκι, και βγάζω δευτέρα και με πατημένο συμπλέκτη πάω να βάλω πρώτη... πέφτουν οι στροφές στις 500 .... και ξανα ανεβαίνουν στις 1000 περίπου για ρελαντί μετά....
Σα να πάει να σβήσει... αλλά δε σβήνει... απλά βουτάνε για λίγο οι στροφές... Εκείνη τη στιγμή δεν πατάω γκάζι, απλά κάνω αλλαγή...

Έκανε ο Χρήστος (Καζάκος) , ένα μέτρημα-μηδένισμα στις πεταλούδες όπου όλα ήταν εντάξει.... (δεν ξέρω και ακριβώς τι έκανε), αλλά αυτό δεν διορθώθηκε...

Είναι και αυτό φυσιολογικό;

ΥΓ: Τώρα είδα το edit.... για ποτενσιόμετρα!

Monsta
10-06-13, 14:57
Βαγγέλη, δε ξέρω τι λες για τα μακροβούτια στις στροφές, εγώ δεν είχα προσέξει κάτι.

Η εισαγωγή ήταν από Γερμανία και το πρόγραμμα επίσης Γερμανού που ασχολείται μόνο με Μ. Όλα τα έβαλα εγώ και όποια απορία μίλα με το Νίκο. Για αναβάθμιση προγράμματος δε παίζει κάτι τέτοιο, αν δεν είσαι ευχαριστημένος, καταργείς καβούκα / πρόγραμμα και το γυρνάς σε εργοστασιακό, πράγμα που δε θα στο συνιστούσα.

vagmag
10-06-13, 15:08
Βαγγέλη, δε ξέρω τι λες για τα μακροβούτια στις στροφές, εγώ δεν είχα προσέξει κάτι.

Η εισαγωγή ήταν από Γερμανία και το πρόγραμμα επίσης Γερμανού που ασχολείται μόνο με Μ. Όλα τα έβαλα εγώ και όποια απορία μίλα με το Νίκο. Για αναβάθμιση προγράμματος δε παίζει κάτι τέτοιο, αν δεν είσαι ευχαριστημένος, καταργείς καβούκα / πρόγραμμα και το γυρνάς σε εργοστασιακό, πράγμα που δε θα στο συνιστούσα.

Προς Θεού δεν αναφέρω ότι φταις εσύ.
Ρωτώ μήπως και με διαφωτίσεις...

Ο Νίκος λέει ότι είναι ΜΚ Motorsport...αλλά η ΜΚ λέει ότι δεν είναι δική της.
Η ΜΚ έχει αναβάθμιση... το ίδιο μας είχε πει και ο Νίκος... αλλά τώρα ο Νίκος λέει ότι αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε άλλο πρόγραμμα, και η ΜΚ φυσικά αφού δεν είναι δική της η καβούκα, θα θέλει χρήματα για το πρόγραμμά της.

Δε βγάζω άκρη, και αφού δε μου δημιουργεί πρόβλημα πουθενά, απλά θα το αφήσω έτσι.
Μάλλον θα κοιτάξω αυτό με τα ποτενσιόμετρα... απλά για να μου φύγει από το μυαλό!

Monsta
10-06-13, 15:21
Άσε το αμαξάκι όπως είναι ρε συ και σταμάτα να τρώγεσαι.

Δε θυμάμαι τι είχε πει ο Νίκος εκείνη τη μέρα, αλλά πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι ο άνθρωπος που έφτιαχνε τα προγράμματα σκοτώθηκε σε τροχαίο με Ε92 Μ3.

Γι αυτό σου είπα, αν δεν είσαι ευχαριστημένος με κάτι να το γυρίσεις σε εργοστασιακό.

vagmag
10-06-13, 15:24

Δε θυμάμαι τι είχε πει ο Νίκος εκείνη τη μέρα, αλλά πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι ο άνθρωπος που έφτιαχνε τα προγράμματα σκοτώθηκε σε τροχαίο με Ε92 Μ3.

Γι αυτό σου είπα, αν δεν είσαι ευχαριστημένος με κάτι να το γυρίσεις σε εργοστασιακό.

πω γμτ μου...
τι ψάχνω.....
κρίμα τον άνθρωπο...

Δε φταίει το αμάξι Κώστα μου.... ΤΟ κεφάλι μου φταίει.
Δουλειά δεν είχε διάολος..... που λένε...

m_power_lunatic
10-06-13, 15:26

Εχει φαει κοσμος και κοσμακης το κεφαλι του με αυτα τα Μ3 καθε γενιας.

Προσφατα σταματησα σε μνημα επι της Σουνιου που ειχε βουτηξει στον γκρεμο και στην θαλασσα γνωστος-γνωστου με Μ3 Ε46 (το ενα απο τα 2 που ντριφταρανε στο XL),οχι με τον τοτε ιδιοκτητη με το παιδι που το πηρε μετα.

Θελουνε προσοχη και το μυαλο μεσα στο κεφαλι.

pilot
10-06-13, 15:33
Προς Θεού δεν αναφέρω ότι φταις εσύ.
Ρωτώ μήπως και με διαφωτίσεις...

Ο Νίκος λέει ότι είναι ΜΚ Motorsport...αλλά η ΜΚ λέει ότι δεν είναι δική της.
Η ΜΚ έχει αναβάθμιση... το ίδιο μας είχε πει και ο Νίκος... αλλά τώρα ο Νίκος λέει ότι αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε άλλο πρόγραμμα, και η ΜΚ φυσικά αφού δεν είναι δική της η καβούκα, θα θέλει χρήματα για το πρόγραμμά της.

Δε βγάζω άκρη, και αφού δε μου δημιουργεί πρόβλημα πουθενά, απλά θα το αφήσω έτσι.
Μάλλον θα κοιτάξω αυτό με τα ποτενσιόμετρα... απλά για να μου φύγει από το μυαλό!

Βάγγο αν είχε θέμα με τα ποτενσιόμετρα θα το έδειχνε στο διαγνωστικό.

Thomelef
10-06-13, 15:33
Παντως εχει θεματακι. Καποια κομπιασματα - μπερδεματα στις χαμηλες, ειναι φυσιολογικα με την εισαγωγη και αναλογος το μειγμα που θα παρει εκεινη τη στιγμη ο κινητηρας.

Το πεσιμο των στροφων ομως το ειδα και εγω οταν πηγα στον καζακσταν που το εβγαλε εξω για να βαλουμε λιγο το δικο μου. Με το που φρεναρησε 2-3 φορες, ηταν ενα τσακ πριν σβησει το αμαξι.

Εγω πιστευω οτι κατι τρεχει με το προγραμμα και το λεγομενο ανταπτ του κινητηρα μετα απο καποια χιλιομετρα.

Αν δεν εχει γινει αλλαγη στις σταθερες του προγραμματος, αυτο οσο περναει ο καιρος αλλαζει δεδομενα. Θυμαμαι με ξεκουμπωμενο το φιλτροκουτι στο δικο μου μια φορα, μολις πατουσες φρενο εκανε το ιδιο πραγμα που κανει και το βαγγελη, μεχρι που μια φορα εσβησε κιολα.

Ποτενσιομετρα δεν νομιζω να ειναι, θα ειχε φανει αλωστε εστω και σαν περιοδικη βλαβη στη διαγνωση και θα ειχε και ΕΜΛ στο καντραν.

Εγω αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι, αν το αμαξι το εκανε παντα αυτο, η ξαφνικα εδω και λιγο καιρο...

vagmag
10-06-13, 15:39
Από ότι λέει ο Κώστας, δεν το έκανε παλιά.
Εγώ πάλι τελευταία το παρατήρησα περισσότερο.
Ο Χρήστος λέει ότι τα ποτενσιόμετρα ήταν ΟΚ.
Άρα πάω μία βόλτα από Νεάπολη... για να ξεχαρμανιάσω... και βουρ για καφέ!

Harisp
10-06-13, 15:41
Aυτό με το φρενάρισμα που πάει να σβήσει το έχω ξανασυναντήσει σε Μ3...
Είχε θέμα το servo-υποπίεση του φρένου!!!

Thomelef
10-06-13, 17:31
Συγκεκριμενα στο δικο μου, ηταν από το ανοιχτο φιλτροκουτι.

Μολις το κλεισαμε κανονικα και το κουμπωσαμε, ολα οκ.

Monsta
10-06-13, 18:18
FLASHBACK !! Τώρα μου ρθε.

Ο Νικ μου είχε πει τότε πως ίσως να κάνει κάποιο κόμπιασμα στο ρελαντί, αλλά δεν είχα δώσει σημασία, αφού το αμάξι ποτέ δεν έσβήσε. Πάρτον τηλ να στο επιβεβαιώσει !!!!!

Κατά 99.9% οφείλεται στο αγωνιάρικο πρόγραμμα. Δεν θα ανησυχούσα καθόλου Βαγγ.

soc12r
10-06-13, 18:24

Μ@λ@κεια κριμα! και με το δικο μου ειχε κανει εξαιρετικη δουλεια συμφωνω με το Nigga .. :thanks:

vagmag
11-06-13, 09:09
Ναι μάλλον το αφήνω όπως είναι!

Αν τελικά το κάνω ανταλλαγή με οτιδήποτε το γυρνάω στοκ, δίνω την εισαγωγή σε κανένα φίλο και όλα καλά!

Monsta
11-06-13, 09:17
Ναι μάλλον το αφήνω όπως είναι!

Αν τελικά το κάνω ανταλλαγή με οτιδήποτε το γυρνάω στοκ, δίνω την εισαγωγή σε κανένα φίλο και όλα καλά!

Δε νομίζω να σε συμφέρει να αγοράσεις μαΝίσια εισαγωγή και τα παρελκόμενα...

vagmag
11-06-13, 09:22
Δε νομίζω να σε συμφέρει να αγοράσεις μαΝίσια εισαγωγή και τα παρελκόμενα...

όχι βρε.... ανταλλαγή...
Thanks...

Thomelef
11-06-13, 10:52
είμαστε ανοιχτά αι σας περιμένουμε!!!

vagmag
11-06-13, 10:56
αφού δε μ'αφήνεις να πάρω τη φριτέζα....:th_Laie_67-1:

STREETRACING
11-06-13, 11:20
vag Mε κανενα στοκ καλο εχεις ανοιξει?

vagmag
11-06-13, 12:00
vag Mε κανενα στοκ καλο εχεις ανοιξει?

δεν είμαι κοντράκιας εγώ:hystericalbs1:

chief
11-06-13, 12:24
Δεν υπαρχουν καλα στοκ πλεον.
Τα στοκ ειναι λιγα και απο αυτα τα καλα ειναι ελαχιστα.
Καλο Μ3Ε46 = αυτο που βγαζει τις λιγοτερες ζημιες.

Ολοκληρο θρεντ και δεν νομιζω να το εγραψε κανεις. Το Μ3 Ε46 ειναι κατα τη γνωμη μου το πιο ζημιαρικο αμαξι που πρεπει να εχει βγαλει η BMW.
Σε ιαπωνεζοφορουμ μαλλον πρεπει να το εχουν αυτο το θεμα στις ενοτητες χιουμορ.

*Ο νεγρος ανοιξε απ οτι θυμαμαι με τον ΜπιΕμΕξ και το Ζ4Μ, και πηγαινανε μαζι. Αρα το συγκεκριμενο ειναι αρκετα μπροστα αποιοδηποτε Μ3 Ε46 χωρις καβουκα αν και εφόσον το Ζ4 πατουσε σωστα.

pilot
11-06-13, 12:31
το δικό μου πάντως 3 χρόνια που το έχω ένα ρελέ άλλαξα μόνο και το δυναμό,κλασικά, την πρώτη εβδομάδα..στο διαγνωστικό ούτε καμένη λάμπα δεν βγάζει..φτου φτου φτου...

vagmag
11-06-13, 12:37
ε σας λέω να πάρω το αλεξίσφαιρο Ε39:whistle:

manos///3
11-06-13, 12:45
Το Μ3 Ε46 ειναι κατα τη γνωμη μου το πιο ζημιαρικο αμαξι που πρεπει να εχει βγαλει η BMW.
.

Πλακα κανεις :shok:

Thomelef
11-06-13, 12:56
πατώματα, κουζινέτα, βάνος, μπεκ είναι τα πιο συνηθισμένα θέματα που παρουσιάζει το αμάξι.

το πρώτο οκ, κλάιν...τα υπόλοιπα έχουν καταστροφικές συνέπειες. προσωπικά πάντως, θεωρώ ότι όσα έχουν γραφτεί, όπως επίσεις και όσα γράφονται για το συγκεκριμένο μοτέρ, ότι είναι υπερβολικά.

chief
11-06-13, 13:05
Ηθελα να ηξερα αν υπηρχε καποιος που να εκανε χρηση καθημερινου αυτοκινητου, να μην ειχε δευτερο αμαξι, και θα τα λεγαμε.

Τι πλακα ρε Μανο ? Τι λαμπακι και λαμπακια δεν εχουν αναψει σε Μ3 μεχρι τωρα ?
Ξερεις πολλα αμαξια που χωρις ιδιαιτερη χρηση αλλαζουν ολα πολλαπλασιαστες, αντλιες, μεταλα μπιελων, θερμοστατες, λαμπακι εδω λαμπακι εκει, πατωματα, βανος και παει λεγοντας ?
Ειναι αξιοπιστα τα BMW δηλαδη ?
Ειπαμε, προσφερουν οδηγικη απολαυση, πολυτελεια, πρεστιζ, και μεχρι εκει.
Για αξιοπιστία ελαχιστα γερμανικα αυτοκινητα εχουν.

Εγω το Τογιοτα της γυναικας μου το εχω 8 χρονια και ειναι καθημερινό με ολη τη σημασια της λέξης.
Μια φορα σερβις, δυο αλλες αλλαγες λαδιων και μια μπαταρια.

STREETRACING
11-06-13, 13:19
εγω το χρησιμοποιουσα απο το 2006-2011 καθημερινα.
βλαβες λιγεσ.
ενα δισκοπλατω το 2008 ,ενας δυναμος το 2007 συν μπαταρια.
η αντλια smg και πατωμα βγηκαν το 2011 ,και το ψυγειο το 2012.
δεν μπορω να πω οτι για 4,5 χρονια ειχα ζημιες.
και 2006-2007 τουχα γαμ@σει το σπιτι στα ανοιγματα

Nikos
11-06-13, 13:26
Ηθελα να ηξερα αν υπηρχε καποιος που να εκανε χρηση καθημερινου αυτοκινητου, να μην ειχε δευτερο αμαξι, και θα τα λεγαμε.

Ξερεις πολλα αμαξια που χωρις ιδιαιτερη χρηση αλλαζουν ολα πολλαπλασιαστες, αντλιες, μεταλα μπιελων, θερμοστατες, λαμπακι εδω λαμπακι εκει, πατωματα, βανος και παει λεγοντας ?

Εγω το Τογιοτα της γυναικας μου το εχω 8 χρονια και ειναι καθημερινό με ολη τη σημασια της λέξης.

Χρσιτοφορε για να κρινεις το κατα ποσο αξιοπιστο ειναι θα πρεπει να το συγκρινεις με ενα αλλο αυτοκινητο το οποιο ο κατοχος το δουλευει το μεγαλυτερο διαστημα με 8αρες.
Ισως σε ενα απλο γιαπωνεζικο ατμοσφαιρικο διλιτρο που γυριζει 8,500 να μην εχει τετοια συχνοτητα βλαβων, αλλα καποια ευρωπαικα σιγουρα εχουν.
Βεβαια εχεις δικιο οτι ειναι απαραδεκτο τετοιο αυτοκινητο να βγαζει τετοιες ζημιες αλλα με εξαιρεση το Μ3 Ε36 ολα τα αλλα Μ μοντελα εχουν σχεδον τα ιδια χαλια.
Θυμησου ποσα απο τα πρωτα V10 εσπασαν (σχεδον ανατιναχτηκαν) .

chief
11-06-13, 13:26
Κανε και μια προσθεση τωρα Γιαννη ποσο κοστισαν αυτες τις λιγες ζημιες να δεις οτι αγοραζες ενα καινουργιο Ιαπωνεζικο αμαξι που για τα επομενα 10 χρονια και θα ηθελε μονο βενζινα.

Panos 316T
11-06-13, 13:28
εγω το χρησιμοποιουσα απο το 2006-2011 καθημερινα.
βλαβες λιγεσ.
ενα δισκοπλατω το 2008 ,ενας δυναμος το 2007 συν μπαταρια.
η αντλια smg και πατωμα βγηκαν το 2011 ,και το ψυγειο το 2012.
δεν μπορω να πω οτι για 4,5 χρονια ειχα ζημιες.
και 2006-2007 τουχα γαμ@σει το σπιτι στα ανοιγματα

Γιάννη όπως φυσικά γνωρίζεις μπαταρία και δισκόπλατο είναι αναλώσιμα ,

τουλάχιστον αντλία και πάτωμα αντικειμενικά θεωρούνται ζημιές και μάλιστα ανεπίτρεπτες για την αξία του συγκεκριμένου μοντέλου.

chief
11-06-13, 13:29
Χρσιτοφορε για να κρινεις το κατα ποσο αξιοπιστο ειναι θα πρεπει να το συγκρινεις με ενα αλλο αυτοκινητο το οποιο ο κατοχος το δουλευει το μεγαλυτερο διαστημα με 8αρες.
Ισως σε ενα απλο γιαπωνεζικο ατμοσφαιρικο διλιτρο που γυριζει 8,500 να μην εχει τετοια συχνοτητα βλαβων, αλλα καποια ευρωπαικα σιγουρα εχουν.
Βεβαια εχεις δικιο οτι ειναι απαραδεκτο τετοιο αυτοκινητο να βγαζει τετοιες ζημιες αλλα με εξαιρεση το Μ3 Ε36 ολα τα αλλα Μ μοντελα εχουν σχεδον τα ιδια χαλια.
Θυμησου ποσα απο τα πρωτα V10 εσπασαν (σχεδον ανατιναχτηκαν) .
Αυτο λεω και εγω Νικο.
Δεν δικαιουται πλεον η BMW να μιλα για αξιοπιστια.

Εχουν καταντησει ακομη και τα καινουργια μοντελα να εχουν τα ιδια χαλια και χειροτερα.
Με την αγορα 335i πρεπει να αγοραζει και ο διοκτητης μια αντλια και ενα σετ τουρμπινες για να εχει στην αποθηκη.

Nikos
11-06-13, 13:37
Αντιστοιχα φαντασου να εχεις πληρωσει εν ετη 1999 43 εκατομ δρχ για ενα Μ5 Ε39 και να θελεις καθε 500 χιλιομετρα εναμιση λιτρο λαδι.....μαζι με τη βενζινη ελεγες "βαλε και εναμιση λιτρο λαδι" λες και ειχες Βαρτμπουργκ διχρονο.
Και μετα απο λιγο επαιρνες και τα δυο air flow meters στο χερι ταυτοχρονα .....με τα Ε60 εκανες το σταυρο σου να μη σου σκασει το μοτερ και φας καμια μπιελλα στη μουρη......με το F10 μια ωραια μερα σε παιρνουν τηλεφωνο και σου λενε "σταματηστε αμεσως εκει που βρισκεστε και εγκαταλειψτε το οχημα".....οντως γελοια πραγματα...ακομα και το Μ5 Ε34 με τον 3.6 κινητηρα ειχε ενα σωρο θεματα .

doctore
11-06-13, 13:40

Chief εγώ καθημερινό το είχα για 6 χρόνια και δεν έβγαλε σχεδόν τίποτα.
Όταν το έδωσα είχε κοντα 150,000 χλμ και έβγαλε τα εξής:
αντλία βενζίνης
μπροστινο ροστατη γκαζιου
ράουλο-αμορτισερ που τεντώνει τον ιμάντα

3.5 ώρες το ψάχνανε στον Σπανό δεν βρήκανε τίποτα το πήρανε.
Επίσης είχε βγάλει τα περισσότερα άλογα στο group dyno day.

Ένα 200SX που είχα μου είχε πιεί το αίμα !

Harisp
11-06-13, 13:43
πατώματα, κουζινέτα, βάνος, μπεκ είναι τα πιο συνηθισμένα θέματα που παρουσιάζει το αμάξι.

το πρώτο οκ, κλάιν...τα υπόλοιπα έχουν καταστροφικές συνέπειες. προσωπικά πάντως, θεωρώ ότι όσα έχουν γραφτεί, όπως επίσεις και όσα γράφονται για το συγκεκριμένο μοτέρ, ότι είναι υπερβολικά.

Αυτά είναι τα σίγουρα.
Ότι άλλο βγάλει είναι από άσχημη συντήρηση.

Το χειρότερο Ever είναι το θέμα με το πάτωμα, κυρίως από θέμα κύρους της εταιρείας.
Το θέμα κουζινέτα σίγουρα ξενερωτικό...πάλι καλά που έκαναν την ανάκληση.

Τα Μ3 πάντα θέλανε προσοχή σε μπεκ-αντλίες λαδιού. Οπότε ούτε τα μπεκ τα θεωρώ πρόβλημα...

Είναι όμως φοβερό μοτέρ σε θέμα προδιαγραφών-χαρακτηριστικών...

Thomelef
11-06-13, 13:54

:v: :1:

το αμάξι το έχω απο το 07.

σαν βλάβες μου έχει βγάλει στο σαζμάν το αισθητήρα αναγνώρισης ταχύτητας, το βάνος (που για να λέμε και του στραβού το δίκιο είμουν τραγικά κωλόφαρδος που δεν τα πείρα όλα στη μασχάλη) και κομμένο πάτωμα 2 φορές το οποίο πλέον είναι σαν τσιμέντο...

με 205.000χιλ, όλα καλά...δεν έχω παράπονο γενικότερα, απλά μου την σπάει το γεγονός ότι πρέπει να έχεις το νού σου συνέχεια με τη μ@λ@κί@...

m_power_lunatic
11-06-13, 14:04
Ειναι αληθεια ολα αυτα που λεμε παιδια αλλα ειναι καταπληκτικο αμαξι και απο εμφανιση και απο οδηγικη συμπεριφορα-αποδοση.

Παντως και εγω ειμαι της αποψης οτι η σειρα ///Μ με εξαιρεση καποια μοντελα ειναι ευαισθητα εως ζημιαρικα.

Βεβαια παιζει μεγαλο ρολο και η χρηση παιδια.

Αλλο αποτελεσμα εχει η σβουρα σε μαυρη ασφαλτο με καινουργια λαστιχα επι 10 λεπτα και αλλο ανοιγματακια ρολαριστα και γενικα πιο προσεγμενη πιεση.

Γνωμη μου ειναι βεβαια οτι για τα χρηματα που τα ζητανε θα επρεπε να αντεχουνε παραπανω.

Ειδικα αυτο το θεμα με το πατωμα στην Μ3 Ε46 μου φαινεται α-πι-στευ-το.

Βρε γ@μημενοι,αφου ξερετε οτι η χρηση του ειναι σε μεγαλο ποσοστο η σβουρα και η παντα και η κοντρα δωστε λιγη σημασια παραπανω.

Ptboul
11-06-13, 14:09
Ένα 200SX που είχα μου είχε πιεί το αίμα !

:shok: Doc θα το είχες σκίσει στην βελτίωση, δεν εξηγείται αλλιώς. (για το s13 φαντάζομαι μιλάμε)

Monsta
11-06-13, 14:31
Πάντως το 92άρι μ3 πρέπει να είναι το λιγότερο ζημιάρικο μέχρι στιγμής.

Με τον Λούνατικ (μαΝίσιο) που είχαμε ανοίξει από 3ες, στην αλλαγή με 4η μου ξεκόλλαγε, και μέχρι τα 220-230 μου είχε κάνει περίπου ένα κενό. Το μόνο ως handicap που μπορώ να δικαιολογήσω ήταν οι 19αρες & το 275 λάστιχο (Τζον είχε 18αρες με με εργ. διάσταση). Καλά τα λέω Γιάν ? :original:

m_power_lunatic
11-06-13, 14:35
Πάντως το 92άρι μ3 πρέπει να είναι το λιγότερο ζημιάρικο μέχρι στιγμής.

Με τον Λούνατικ (μαΝίσιο) που είχαμε ανοίξει από 3ες, στην αλλαγή με 4η μου ξεκόλλαγε, και μέχρι τα 220-230 μου είχε κάνει περίπου ένα κενό. Το μόνο ως handicap που μπορώ να δικαιολογήσω ήταν οι 19αρες & το 275 λάστιχο (Τζον είχε 18αρες με με εργ. διάσταση). Καλά τα λέω Γιάν ? :original:

Nαι,η διασταση επαιξε ρολο ξεκαθαρα το πιστευω και εγω,τα λες τελλλλλεια !!!

Για το Μ3 Ε92 τεινω απο αυτα που ακουω χωρις να εχω δικια μου εμπειρια (και δεν θα εχω οπως πανε τα πραγματα χαχαχα) σε αυτο που λεει ο Κωστης.Πρεπει να ειναι αξιοπιστο σε σχεση με το παρελθον ειδικα στα θεματα καροτσας.

Αν θυμαστε οι περισσοτεροι,οταν ειχε πρωτοβγει η 9Χ σειρα τα σχολια ηταν πολυ κολακευτικα για την καροτσα κτλ-κτλ.Φαινεται να επιβεβαιωνεται αν και τα περισσοτερα εινα καινουργια ακομα.

STREETRACING
11-06-13, 14:37
το πατωμα ειναι αδικαιολογητο κουσουρι.ολα τα αλλα δικαιολογουνται κατ εμε.εφοσον υπηρξε κ η ανακληση.

STREETRACING
11-06-13, 14:38
ο 5ος κ το προβλημα μπαμ λυθηκε?στα 92αρια?

turbodog
11-06-13, 14:49
Παντως για να λεμε και του στραβου το δικιο, υπαρχουν και χειροτερα, οπως το να εχεις ferrari και να το δεις ενα ωραιο πρωι να καιγεται. Και να μην ξεχναμε οτι μετα απο κανα δυο εκκινησεις ο δισκος στα manual εκανε μονο για να σερβιρεις καφεδακια.
Και φυσικα τριψηφιο αριθμο χιλιαδων χιλιομετρων, ουτε για πλακα.

Αυτο φυσικα δεν ελαφρυνει την θεση του Ε46 Μ3 που οντως ειναι ΄ζημιαρικο' αυτοκινητο με ζημιες που δεν οφειλονται στην χρηση/συντηρηση αλλα στην ποιοτητα κατασκευης (Vanos, πατωμα, τρομπα SMG, μεταλλα στροφαλου/αντλια λαδιου, και αλλα οχι τοσο σοβαρα οπως δυναμο και τσιμουχες πορτας)

Thomelef
11-06-13, 15:02
Προσθεστε και δυο δυναμο. Το δευτερο ειναι πατενταρισμενο απο Χ3...

vagmag
11-06-13, 15:18
To θέμα σηκώνει πολύ συζήτηση...

Για εμένα όλα αλεξίσφαιρα είναι αλλά όλα βγάζουν τα προβλήματά τους.
Όσο μικρότερης παραγωγής τόσο περισσότερα προβλήματα.

Δεν ξέρω για πια γιαπωνέζικα μιλάτε.....

Αλλά και τα subarakia, evo, GTR κτλ , έχουν τα θεματάκια τους, ειδικά αν τα πιέζεις λίγο παραπάνω....
Ακόμα και τα mx5, mr2 που δεν είναι καθόλου πιεσμένα, έχουν αρκετά προβλήματα...

Για εμένα πιο σημαντικό είναι που μοντέλα όπως η 120, 316 κλπ , πιο καθημερινά δλδ βγάζουν προβλήματα ...
Παντού όμως παρατηρούνται θέματα... Λέμε για το SMG της Μ3 και της Μ5. Το αντίστοιχο σαζμάν τηε ferrari και maserati είναι μακράν πιο ζημιάρικο. Ακόμα και το σαζμάν του yaris Το MMT (που είναι παρόμοιας λειτουργίας), έχει τα θέματα του ...

Από εκεί και πέρα, Μ3, Μ5, που είναι πιεσμένα, ferrari, lambo, maserati, ακόμα και porsche (που θεωρούνται... αξιόπιστα και δεν είναι και τοοοοσο πιεσμένα), έχουν αρκετά προβλήματα.

Όσο πάμε σε πιο ακριβές κατασκευές (συνήθως είναι και περιορισμένης παραγωγής), τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται.

Επίσης μένω έκπληκτος, όταν σήμερα εν έτη 2013, πέφτουν παράθυρα, χαλάνε aircon, κλπ...

EVERGET
11-06-13, 15:24
Όντως η συμβίωση με ένα Μ3 σου αφήνει την εντύπωση πως το αμάξι είναι ευαίσθητο και οι βλάβες καραδοκούν. Ίσως αυτό να οφείλεται και στο ότι έχουν τόσο πολύ συζητηθεί ξανά και ξανά τα πιθανά προβλήματα των Μ3 Ε46. Γενικά πάντως με καλή (και ακριβή) συντήρηση το αμάξι αντέχει πολλά χλμ, τόσα που αποτελούν έκπληξη για ένα σπορ αμάξι με πάνω από 100 άλογα το λίτρο....

m_power_lunatic
12-06-13, 15:00
Οτι και να λεμε για αυτο κανει 100 χιλιαρικα το γ@μημενο.....δειτε απο κατω.

Γνωστος-γνωστου σκοτωθηκε πριν χρονια στο Σουνιο με βουτια σε γκρεμο και θαλασσα με ενα ολοιδιο....αυτος εδω γλυτωσε.

https://www.zougla.gr/automoto/article/apistefti-ptosi-sto-gremo-me-mia-m3

NickM3CS
26-07-13, 10:49
απορία: όταν βάζω όπισθεν δεν κατεβαίνει πλέον αυτόματα το δεξί καθρεφτάκι .... μάλλον κάτι πρέπει να πάτησα κατά λάθος και να δεν κατεβαίνει πλέον. μπορεί κάποιος να μου πει πως ενεργοποιώ πάλι την λειτουργία...?

NickM3CS
26-07-13, 10:51
ελπιζω να ημουν σαφης.... αφορα το καθρεφτακι που κατεβαινει οταν κανεις συνηθως για να μπορεις να δεις το πεζοδρομιο ...

hades7
26-07-13, 10:53
εχει να κανει με την θεση που εχει το μικρο διακοπτη που ελεγχει τον καθρευτη του συνοδηγου μετακινησε το στην αλλη θεση και θα σου δουλεψει παλι

NickM3CS
26-07-13, 11:15
εχει να κανει με την θεση που εχει το μικρο διακοπτη που ελεγχει τον καθρευτη του συνοδηγου μετακινησε το στην αλλη θεση και θα σου δουλεψει παλι

τοσο απλο?!! ευχαριστω πολυ να εισαι καλα! thumb

chief
03-08-13, 15:23
.
Καλο Μ3Ε46 = αυτο που βγαζει τις λιγοτερες ζημιες.

Ολοκληρο θρεντ και δεν νομιζω να το εγραψε κανεις. Το Μ3 Ε46 ειναι κατα τη γνωμη μου το πιο ζημιαρικο αμαξι που πρεπει να εχει βγαλει η BMW.
Σε ιαπωνεζοφορουμ μαλλον πρεπει να το εχουν αυτο το θεμα στις ενοτητες χιουμορ.
.

Πλακα κανεις :shok:

Πλακα μαλλον εκανε πριν δυο μερες ο S54 σε ενα φιλο μου στα καλα καθουμενα.
Σε εθνικη οδο χαλαρα, εμεινε το μοτερ. Θελει ανοιγμα να δουμε τι κτυπάει κατω στις μπιελες...

Μαλλον εφταιγαν τα λιγα χιλιομετρα, η υπερβολικη συντηριση και οι υπερβολικες αλλαγες λαδιων που του εκανε.

Κατα τ' αλλα ξερω...
Στους πιο πολλους εδω δεν εχει κανει κιχ.
Σε εμας εδω, πρεπει να ηρθε ελαττωματική παρτιδα.
Μαλλον αυτο φταιει αφου οσα Μ3 εχω δει σε πιστα καλοκαιρι, ανεβαζουν θερμοκρασιες στους πρωτους δυο γυρους.

Thomelef
03-08-13, 16:23
Από κάτω ακουγεται???

Τι άλλο μπορεί να είναι εκτός από μπιελα?

chief
03-08-13, 16:31
Μεταλα μπιελων.
Θα ανοικτει τον Σεμπτεμβρη να δουμε.

turbodog
03-08-13, 18:07
Απο οτι παρατηρω παντως, τα BMW που στροφαρουν γενικοτερα εχουν θεμα με τα μεταλλα. Δεν ειναι μονο στα 46αρια αφου προσφατα γνωστος με 92αρι, γνωστης απο μοτερ και οχι καφτης, αναγκαστηκε να παει για καινουργιο μοτερ καθως οχι μονο τα μεταλλα αλλα ολοκληρος ο στροφαλος βγηκε off με τα ρινισματα να εχουν ανεβει στο vanos και να εχουν γινει ολα π@υτ@ν@.
Honda που ανεβαζουν 9αρες, δεν ειχαν ποτε τετοιο προβλημα.
Για μενα ειναι ανεπιτρεπτο και ντροπη για το Motorsport ενα τετοιο σοβαρο θεμα που απασχολησε τα 46αρια τοσο πολυ, να συνεχιζεται και στο επομενο μοντελο μετα απο τοσα χρονια.

Φωτο απο τα μεταλλα και τον στροφαλο του Ε92 Μ3

BILL007
03-08-13, 18:28
Φωτο απο τα μεταλλα και τον στροφαλο του Ε92 Μ3

SWEET JESUS! :shok:

chief
03-08-13, 19:15
Μητσο ειπαμε, το να μιλαμε για Μ αμαξια και αξιοπιστία ειναι λες και λέμε ανέκδοτα.

Απο που να ξεκινήσουμε και που να τελειωσουμε ?
Απ τους καθρεφτες που δακριζουν, τα καθρεφτακια και τα καθισματα που χανουν μνημη, τα σενσορ στο καπό που βγαζουν σφαλμα smg !, μεχρι τα προβληματα με πατωμα, μεταλα, αντλια smg και προβληματα θερμοκρασιας ...

Οση οδηγικη απολαυση και να προσφερουν, αλλα τόσα προβληματα έχουν πολλα αμαξια.
Τι να λεμε τωρα ? Να κοροϊδευομαστε και μεταξυ μας ?

Το αμαξι που εσπασε προχθες ηταν ενα καλυσυντηρημενο αυτοκινητο συμφορουμιτη που το είχε απλα για την βολτα του.

Μιας και το αναφερα πιο πανω, να πω επ ευκαιρία (επειδη επαθα και εμαθα) οτι τα Μ3,Ε46 εχουν εντελως ανεπαρκες ή και λανθασμενο συστημα ψυξης του μοτερ.
Αυτο φαινεται σε χωρες οπως εδω που υπάρχουν ψηλές θερμοκρασιες το καλοκαιρι και οταν το μοτερ πιεστεί σε πιστα ανεβαζει σιγα σιγα θερμοκρασια νερου.
Το εχω παθει εγω (μεχρι που εκαψα φλατζα πέρσι) και ΟΣΑ Μ3 Ε46 γνωριζω !
Τα Μ3 ανεβαζουν θερμοκρασιες λαδιου πολυ ευκολα.
Οταν η θερμοκρασια λαδιου ξεπερασει τους 125 βαθμους και οι καιρικες θερμοκρασιες ειναι πανω απο 32 βαθμους το συστημα ψυξης του μοτερ αδυνατεί να κρυωσει το μοτερ.
Οι θεμοκρασιες που ανεβαζει το λαδι, υπερισχύουν το συστημα ψυξης οταν οι εξωτερικες θερμοκρασιες ειναι ψηλες και οταν μοτερ δουλευει συνεχως σε ψηλες στροφες.
Οταν λεω "δουλευει συνεχως", εννοω δυο τρεις γυρους την ιδια ωρα ποτ τα Χοντακια δουλευουν 9αρες και 10αρες για ωρες στις ιδιες συνθηκες.

Καρατσεκαρισμενα αυτα που γραφω οχι μονο απ το δικο μου αμαξι αλλα απ όσα Μ3 ξερω και εχουν μπει σε πιστα καλοκαιρι.

Θα μπορουσαν αυτοι που σχεδιασαν αυτό το μοτερ να εβαζαν ενα μεγαλυτερο oil cooler ή ενα συστημα ψυξης στο ψυγειο ή στο oil cooler με water spray ή κατι αλλο να λυνόταν το προβλημα. (το εχω δοκιμασει και δουλευει).

Nikos!
03-08-13, 19:34
Και το Ζ4Μ έχει τα ίδια θέματα αξιοπιστίας?

spar@
03-08-13, 19:52
Του χαντε 46αρι μ3 που κάθε καλοκαίρι το ελιωνε σε όλες τις πίστες στα νότια πάντως δεν είχε κάνει κιχ ο χαντες μονο εκανε χικ απ τα μπομπατα χεικ που έπινε ...

chief
03-08-13, 19:52
Z4M ηταν αυτο που εσπασε Νικο.

hades7
03-08-13, 21:18
Θερμοκρασία όντως ανέβαζε και το δικό μου

spar@
03-08-13, 23:07
Θερμοκρασία όντως ανέβαζε και το δικό μου

Τύπε μου το δικό σου σήκωνε πριν, οταν ξηλωσαμε θερμοστατη και βραχυκυκλωσαμε τα βεντιλατερ ανοιχτά δουλευε ρολόι...

turbodog
03-08-13, 23:21
Στα Ε46 Μ3, η φτερωτη του ψυγειου κινειται μεσω ενος φυγοκεντρικου συμπλεκτη που με τον καιρο αρχιζει και πατιναρει περισσοτερο, με αποτελεσμα λιγοτερες στροφες φτερωτης οποτε και λιγοτερος αερας μεσα απο τα ψυγεια, και αυτο, ιδιως τις ζεστες μερες το καλοκαιρι προκαλει υπερθερμανση, καθως το συστημα ψυξης, οπως πολυ σωστα ανεφερε ο Χριστοφορος, ειναι ανεπαρκες για αυτο το αυτοκινητο σε συνθηκες υψηλων θερμοκρασιων.
Η αλλαγη του με ενα 'σκληροτερο' εχει ως αποτελεσμα να γυρναει πιο γρηγορα η φτερωτη και να υπαρχει μεγαλυτερη ροη αερα μεσα απο τα ψυγεια.
Εγω ηταν απο τις πρωτες αλλαγες που εκανα οταν πηρα το Μ3.
Το ειχα παρει απο την active

https://store.activeautowerke.com/e36--e46--sport-fan-clutch-including-m3s-p69.aspx

Πιστευω οτι βοηθα αρκετα τις ζεστες μερες σε συνδυασμο με χαμηλες ταχυτητες

chief
04-08-13, 00:12
Δεν νομιζω να ειναι θεμα fan ή fan clutch Δημητρη.

Ειναι θεμα καθαρα μειωμενης ικανοτητας ψυξης, ακομη και σε ψηλες ταχυτητες και οταν ειναι ζεστή μερα, ωστε να κατεβει η θερμοκρασια του μοτερ που προερχεται απο την αυξημενη θερμοκρασια λαδιου.

Τα Μ3 ειναι ανικανα να πιεστουν σε συνθηκες πιστας σε μερα υπαρχει ζέστη.
Η ανικανοτητα τους σε συγκριση με αλλα σπορ αμαξια και σε τετοιτες συνθηκες ειναι ειναι για κλαματα.

Εχω γνωρισει πολλα παιδια στη πιστα και ΟΛΟΙ εχουν το ιδιο προβλημα τους καλοκαιρινους μηνες. Το εχουμε συζητησει, εχουμε ανταλαξει αποψεις και εκει καταληξαμε. Οσοι το παραβλεψαν (οπως εγω) πηγαν για φλατζα.

Σε δοκιμες που καναμε με water spray στο oil cooler κρατηθηκε η θερμοκρασια λαδιου σε πιο χαμηλα επιπεδα και ετσι το συστημα ψυξης μπορουσε και δουλευε.

turbodog
04-08-13, 00:42
Χριστοφορε η HPF (God bless her) ειχε κατασκευασει ενα καλυτερο ψυγειο λαδιου και με καλυτερη ψυξη, γιατι ειχαν αντιμετωπισει αυτο ακριβως το προβλημα. Πιστευω οτι θα ηταν μια πολυ καλη λυση (αν και ακριβη λυση για ενα ψυγειο λαδιου αλλα η HPF ηταν γενικα ακριβη αλλα και ποιοτικη)

https://www.horsepowerfreaks.com/partdetails/HPF/Engine/Oil_Coolers/E46_M3/17109

chief
04-08-13, 01:15
Ειχα δοκιμασει ψυγειο Mishimoto και ηταν χειροτερο απο OEM (αν και ενας φιλος με Ε30 και S52 ελυσε το προβλημα).
Φυσικα αλλο HPF και αλλο Mishimoto.

chief
04-08-13, 01:25
Το ψυγειο λαδιου ειναι το προβλημα νομιζω Δημητρη.

Ειχαμε κανει δυο πειραματα που δουλεψαν κατα καποιο τροπο χωρις να βγαλουμε και ασφαλες συμπερασματα αν και τα πειραματα πετυχαν.
Το ενα ηταν να γυρισουμε το νερο απ τους καθαριστηρες με μπεκ στο ψυγειο λαδιου.
Και το αλλο να αναψουμε καλοριφερ μεσα στο καλοκαιρι, να υπαρχει μεγαλυτερη ποσοτητα στο κυκλομα , για να κανει μεγαλυτερο κυκλο το νερο κατα τη ψυξη και να προλαμβαινει να κρυωσει.

spar@
04-08-13, 18:29
Ποσα κμ είχε το ζ4; Αγορασμενο καινούριο ;

chief
04-08-13, 18:54
Γιατι ρωτας ντουτ ; Σκεφτεσε να το αγορασεις ;
Θες να μαθουμε αν πριν πεντε χρονια ο αγγλος που το ειχε τι λαδι εβαζε μεσα να ξεκινησουμε τα κλασικα ποιηματα που μας εμαθε η BMW με το Castrol 10-60 ?

gnx
04-08-13, 19:08
Βαφτησιμιέ μου, όλες οι γνωστές ζημιές που έχει βγάλει ο S54 στα 46αρια, έχουν εμφανιστεί και στο Ζ4, αλλά σε όχι τόσο μεγάλη συχνότητα. Μέταλλα έχουν αλλάξει, και αλλάζουν και τα λιγοστά Z3 M με s54 παρά το γεγονός ότι δεν συμπέσει ελήφθησαν στην ανάκληση του Μαίου 2004 απο την BMWNA με τη δικαιολογία ότι επειδή το κόκκινο στο στροφόμετρο ξεκινά 400 στροφές πιό χαμηλά από το Ε46, δε χρειάζεται.

Και η ζημιά που έκατσε του Ψηλού έχει τύχει σε Ζ4, δύο ξέρω και το ενα ήταν και στο χρώμα μου σε ενα Αμερικανικό McDonalds drive through σχεδόν στο ρελαντί.

manos///3
04-08-13, 19:15
Αν δε γουσταρεις αλλαξε αυτοκίνητο η καλητερα χωσε μέσα στο καρβουνι σου ένα V12 με ψύξη απο πυρηνικό εργοστασιο. Άντε μας τα έχεις κάνει μπαλόνια με την αξιοπιστία του s54....μια χαρά μοτέρ είναι.

chief
04-08-13, 19:48
Μιλας εσυ γατακι που καταντησε ο πανελληνιος συνδεσμος μηχανικων να κανει ετησιο παρτυ με λαχνο προς τιμη σου ;;

Δεν εμεινε συνεργειο σε Θεσσαλονικη, Αθηνα και Κρητη που δεν μπηκε μεσα το ρημαδι σου.
Τρια χρονια μας τα ειχες κανει αεροστατα με αυτο το smg μεχρι που αγανακτησες και το εκανες κοτετσι !
Θες να ξεθαψω τα θρεντ με το κλαμα σου ;

manos///3
04-08-13, 19:54
Με το smg έφταιγε ανθρώπινο χεράκι. Μη το αναλύσω τώρα.

chief
04-08-13, 20:14
Ανθρωπινο χερι τωρα...
Ανθρωπινο χερι και οι θερμοκρασιες στα Μεγαρα ;

Ασε ρε Λου να μαθουν κατι και τα παιδια εδω.

vagmag
04-08-13, 20:33
Ανθρωπινο χερι τωρα...
Ανθρωπινο χερι και οι θερμοκρασιες στα Μεγαρα ;

Ασε ρε Λου να μαθουν κατι και τα παιδια εδω.

ποια είναι αξιόπιστα ;;

chief
04-08-13, 21:11
Γιατι ρωτας ;

vagmag
04-08-13, 21:17
Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου, όλα βγάζουν προβλήματα.

Θα ήθελα να επιλέξω ένα αυτοκίνητο σπορ, που να μη με τρέχει στα συνεργεία, και να μην έχω το μυαλό μου, μήπως πάθει κάτι.

ΥΓ: Γενικότερα ψάχνομαι, και πραγματικά θα ήθελα το σπορ αυτοκίνητο μου να είναι αξιόπιστο....

Αν γνωρίζεις κάτι παραπάνω λόγο εμπειρίας ή από τις πίστες κλπ, μπορείς να το μοιραστείς μαζί μας. Εμείς συνήθως μαθαίνουμε αφού πάθουμε, μιας και από τους περισσότερους ακούς ότι τα αυτοκίνητά τους είναι αλεξίσφαιρα...:whistle:

steliosm46
04-08-13, 21:26
εγω νομιζω οτι αντικειμενικα το ποιο αξιόπιστο σπορ ειναι το s2000

spar@
04-08-13, 21:30
Γιατι ρωτας ντουτ ; Σκεφτεσε να το αγορασεις ;
Θες να μαθουμε αν πριν πεντε χρονια ο αγγλος που το ειχε τι λαδι εβαζε μεσα να ξεκινησουμε τα κλασικα ποιηματα που μας εμαθε η BMW με το Castrol 10-60 ?

ναι σκεφτομαι να το αγορασω οπως ειναι....
κοιτα τα λαδια ειναι πολυ σημαντικος παραγοντας, οπως και τα κμ, αν εχει πανω απο 130κ δυσκολα κμ το θεωρω φυσιολογικο, αλλα ο βασικοτερος παραγοντας ειναι το θεμα τυχης....
θελετε να μιλησουμε για τα s2k?
για τις καδενες τους? για τα τσιμουχακια τους? για τα διαφορικα τους? για τα δισκοπλατα τους? γιατι θελετε να μιλησουμε?

hades7
04-08-13, 21:34
Μπες στο Skype τώρα

Thomelef
04-08-13, 21:44
Εγώ πάντως θα το πω και όποιος θέλει ας με πει μλκ. Από τότε που καταργήθηκε το TWS με την μαλάκια το edge, αυξήθηκαν οι θερμοκρασίες λαδιού, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο, αυξήθηκε η κατανάλωση στο λάδι και ποιος ξέρει τι αλλά θέματα έχουν δημιουργηθεί στον κινητηρα.

Ίδια φάση με την κωλοβαλβολινη που είναι στον κουβά και απ'εξω αναγράφει Μ3,Μ5,Ζ8,Μ6 κτλ κτλ, ενώ η βαλβολινη που είναι για αυτά τα διαφορικά είναι με το fm booster.

Προσωπικά έχω στο πρόγραμμα αν βρω στο νετ το παλιό καλό λάδι, να πάρω μια κούτα και να δω την διαφορά και σε θερμοκρασίες, αλλά και καταναλωση.

spar@
04-08-13, 21:49
Μπες στο Skype τώρα

ειμαι skype Τυπε εβαλες?

chief
04-08-13, 22:16
Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου, όλα βγάζουν προβλήματα.

Θα ήθελα να επιλέξω ένα αυτοκίνητο σπορ, που να μη με τρέχει στα συνεργεία, και να μην έχω το μυαλό μου, μήπως πάθει κάτι.

ΥΓ: Γενικότερα ψάχνομαι, και πραγματικά θα ήθελα το σπορ αυτοκίνητο μου να είναι αξιόπιστο....

Αν γνωρίζεις κάτι παραπάνω λόγο εμπειρίας ή από τις πίστες κλπ, μπορείς να το μοιραστείς μαζί μας. Εμείς συνήθως μαθαίνουμε αφού πάθουμε, μιας και από τους περισσότερους ακούς ότι τα αυτοκίνητά τους είναι αλεξίσφαιρα...:whistle:
Βαγγελη εγω δεν κανω συγκριτικό ουτε και ψαχνομαι.
Απλα λέω καποια πραγματα με το ονομα τους τα οποια θεωρω γελοιότητες για ενα αμαξι.
Τωρα, αν θελετε να μιλαμε μονο για το τι ωραιο διαφορικό εχει το Μ3 ή αν ενοχλουν καποιους τι να κανω ?
Αληθειες γραφω και δεν εχει να κανει ουτε με πιστα (γιατι το Μ3 εκει δεν κανει) ουτε με οτιδηποτε αλλο.

ναι σκεφτομαι να το αγορασω οπως ειναι....
κοιτα τα λαδια ειναι πολυ σημαντικος παραγοντας, οπως και τα κμ, αν εχει πανω απο 130κ δυσκολα κμ το θεωρω φυσιολογικο, αλλα ο βασικοτερος παραγοντας ειναι το θεμα τυχης....
θελετε να μιλησουμε για τα s2k?
για τις καδενες τους? για τα τσιμουχακια τους? για τα διαφορικα τους? για τα δισκοπλατα τους? γιατι θελετε να μιλησουμε?
Ρε Σπυρο θεωρεις φυσιολογικό ενα αμαξι 3200 κυβικα να εχει ζωη μεχρι τα 130κ ?
Τι ειναι Σμαρτ ?
Ελεος φιλε . Βρηκαμε ακομη μια δικαιολογια να δωσουμε στο συγκεκριμενο μοτερ?
Εν παση περιπτωση, το αμαξι του Γιαννη δεν πρεπει να ειχε περισσοτερες απο 70 χιλιαδες χιλιομετρα.

Τωρα οσον αφορα το θεμα λαδι Castrol 10-60 κλπ, και εγω αυτης της αποψης ειμαι (λογο φοβίας η αληθεια να λεγετε που και αυτη τη φοβία μας την δημιούργησε η αναξιοπιστια του συγκεκριμενου μοτερ)
Ομως αν σου βαλω πχ τις προδιαγραφες του Castrol 10w60 και του Liqui Moly 10w60 θα μπορεις να μου πεις τι καλυτερο εχει το ενα απ το αλλο και τι κανει το μοτερ να σπάει ή θα γραψεις το κλασικό "επειδη λέει η BWM", χωρις καμια αλλη εξηγηση ?
Του Γιαννακη με το Ζ4Μ που εβαζε και τα λαδια του κανονικοτατα τι να του πουμε που εμεινε με το μοτερ στη μασχαλη ?
Αμα σου πω και για τρεις τουλαχιστον που ξερω και δεν βαζουν Castrol και τα αμαξια ειναι μια χαρα ?

Ρε σεις, ξυπνατε λιγο. Εχει γινει το θεμα Castrol σαν θρησκευτικη προκαταλιψη. Σαν και αυτες που μας εχουν φορτωσει η εκκλησια και οι τραγοι εδω και αιωνες για να κανουν αυτοι τα δικα τους παιχνιδια.

ps. Δε κανει να γραφεις για τα τσιμουχακια του καθε αυτοκινητου και να τα συγκρινουμε με ζημιες εκατονταδων ευρω που γινονται ανευ λογου και αιτίας.

vagmag
04-08-13, 22:39
Σίγουρα δεν θα έπρεπε να έχουν τόσα προβλήματα.
Σίγουρα θα έπρεπε να λειτουργήσουν και με άλλες μάρκες λαδιών!!!!

Αλλά porsche 911, cayman, boxster, nissan gtr, evo, sti, M5, M6, lambo, ferrari, maserati κλπ... όλα έχουν τα -ακριβά- κουσούρια τους.
Για το R8 και την 911 turbo δεν ξέρω, αλλά ... ίσως απλά δεν έχουμε ακούσει.

Πραγματικά έγραψα ότι με ενδιαφέρει ένα αξιόπιστο σπορ αυτοκίνητο.

Η χειρότερη στιγμή μου είναι να πρέπει να πάω στο συνεργείο για βλάβη... Γιαυτό ίσως κάποτε έπαιρνα καινούργιο... τουλάχιστο ήταν στην εγγύηση.

Δεν είμαι της άποψης ότι το αυτοκίνητο που οδηγώ είναι το καλύτερο (απλά και μόνο επειδή το πλήρωσα...:hystericalbs1:), ίσα ίσα είμαι αρκετά γκρινιάρης... μάλλον γιατί έχω πολλές απαιτήσεις και προσδοκίες.
Να σκεφτείς ότι επέλεξα ένα αρκετά καλά συντηρημένο και μάνιουαλ ώστε να αποφύγω όσο το δυνατόν σχέσεις με συνεργείο!

manos///3
04-08-13, 22:49
Κ τώρα πες μας απο ποια εταιρεία με λάδια τα "παίρνεις";

spar@
04-08-13, 22:54
Βαγγελη εγω δεν κανω συγκριτικό ουτε και ψαχνομαι.
Απλα λέω καποια πραγματα με το ονομα τους τα οποια θεωρω γελοιότητες για ενα αμαξι.
Τωρα, αν θελετε να μιλαμε μονο για το τι ωραιο διαφορικό εχει το Μ3 ή αν ενοχλουν καποιους τι να κανω ?
Αληθειες γραφω και δεν εχει να κανει ουτε με πιστα (γιατι το Μ3 εκει δεν κανει) ουτε με οτιδηποτε αλλο.

Ρε Σπυρο θεωρεις φυσιολογικό ενα αμαξι 3200 κυβικα να εχει ζωη μεχρι τα 130κ ?
Τι ειναι Σμαρτ ?
Ελεος φιλε . Βρηκαμε ακομη μια δικαιολογια να δωσουμε στο συγκεκριμενο μοτερ?
Εν παση περιπτωση, το αμαξι του Γιαννη δεν πρεπει να ειχε περισσοτερες απο 70 χιλιαδες χιλιομετρα.

Τωρα οσον αφορα το θεμα λαδι Castrol 10-60 κλπ, και εγω αυτης της αποψης ειμαι (λογο φοβίας η αληθεια να λεγετε που και αυτη τη φοβία μας την δημιούργησε η αναξιοπιστια του συγκεκριμενου μοτερ)
Ομως αν σου βαλω πχ τις προδιαγραφες του Castrol 10w60 και του Liqui Moly 10w60 θα μπορεις να μου πεις τι καλυτερο εχει το ενα απ το αλλο και τι κανει το μοτερ να σπάει ή θα γραψεις το κλασικό "επειδη λέει η BWM", χωρις καμια αλλη εξηγηση ?
Του Γιαννακη με το Ζ4Μ που εβαζε και τα λαδια του κανονικοτατα τι να του πουμε που εμεινε με το μοτερ στη μασχαλη ?
Αμα σου πω και για τρεις τουλαχιστον που ξερω και δεν βαζουν Castrol και τα αμαξια ειναι μια χαρα ?

Ρε σεις, ξυπνατε λιγο. Εχει γινει το θεμα Castrol σαν θρησκευτικη προκαταλιψη. Σαν και αυτες που μας εχουν φορτωσει η εκκλησια και οι τραγοι εδω και αιωνες για να κανουν αυτοι τα δικα τους παιχνιδια.

ps. Δε κανει να γραφεις για τα τσιμουχακια του καθε αυτοκινητου και να τα συγκρινουμε με ζημιες εκατονταδων ευρω που γινονται ανευ λογου και αιτίας.

ναι Χριστοφορε το θεωρω φυσιολογικο...
αν ηταν 3200cc 250ps με κοφτη στις 6000στροφες θα το θεωρουσα απαραδεκτο, απλα μιλαμε για κινητηρα πολυστροφο και σχεδον πουσαρισμενο στα ορια του.
Επειδη λοιπον μιλαμε για εναν κινητηρα με τις παραπανω πληροφοριες καθε λεπτομερεια κανει μεγαλη διαφορα...ακομα και το λαδι και ολα.
Δεν ξερω για το συγκεκριμενο αυτοκινητο αλλα επειδη εχω δει το παραμυθι με τα 106, τα οποια αλλαζαν 3 ιδιοκτητες και εμεναν στα 30.000κμ και ο 4ος επαιρνε ενα αυτοκινητο με πραγματικα 300.000κμ και του εσπαγε το μοτερ με 30κ κμ, εχω δει και εκει ποσο αναξιοπιστα ειναι...γι αυτο σε ρωτησα ποσα κμ και αν ειναι καινουριο!
γενικα ο νομος ειναι ενας ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΣΠΑΕΙ....

chief
04-08-13, 23:52
γενικα ο νομος ειναι ενας ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΣΠΑΕΙ....
Ρε Σπυρο αυτα ειναι νόμος σε κοντροστεκια και εκει που βαζει το χερι του ο καθε μαστορας και οχι σε εργοστασιακα αμαξια.

Το αν εβαλε τον κοφτη ψηλα η χαμηλα ο κατασκευαστης ή αν ειναι με 11.5 συμπιεση δεν ειναι προβλημα του πελατη ουτε και ο καθε κατοχος ειναι υποχρεωμενος να εχει πτυχιο μηχανολόγου για να κρινει.
Ας βρίσκανε αλλο τροπο να βγαλουν αλογα και να φτιαξουν αμαξι γρηγορο.

Μιλαμε εδω για σπασιμο μοτερ με 70Κ χιλιομετρα, ενος αυτοκινητου βολτας με ιδιοκτητη πολυ τυπικό στη συντηριση.
Αν εβαζε ενα αλλο λαδι εκτος απο αυτο που κανει πάσα ο κατασκευαστης θα λεγαμε οτι φταιει το λαδι. Τωρα με λιγα λογια λες οτι ειναι φυσιολογικο...
Οχι ρε φιλε. Εγω δεν το δεχομαι, οπως δεν δεχομαι πολλες αστείες ζημιες που γινονται χωρις καποιο λογο περα απο τη φυσικη φθορα ή απο μαλακια του ιδιοκτητη.

Ο κοφτης, τα λαδια και το πουσαρισμενο μοτερ φταιει για τα πατωματα, τα βανος, τους πολλαπλασιαστες, τις αντλιες smg, τις λαμπες και τα λαμπακια ή η εταιρία ?

@Λουγκρα,
Castrol 10w60 βαζω στο αμαξι αλλα θα το αλλαξω γιατι μαλλον το λαδι αυτο σπαει μοτερ.
Τουλαχιστον αυτο δειχνει η ιστορια . Αν αμφιβαλεις ξεκινα τα μειλ στους χιλιαδες που εσπασαν μοτερ να σου πουν τι λαδια εβαζαν.
Κανω πανω απο 6-7 αλλαγες λαδιων το χρονο και αρκετα μου επιασαν τον κωλο με τις τιμες που εχουν.
Προτιμω να κρινω απο εμπειρίες κατόχων και οχι να εμπεδώνω το παραμυθι απο το μαρκετινγκ της καθε εταιρίας.

BILL007
05-08-13, 00:49
Castrol 10w60 βαζω στο αμαξι αλλα θα το αλλαξω γιατι μαλλον το λαδι αυτο σπαει μοτερ

Σε τι εταιρία και προϊόν προσανατολίζεσαι Χριστόφορε?

Thomelef
05-08-13, 08:07
Αναμένουμε ινφο...

Stamatis
05-08-13, 08:18
https://www.redlineoil.com/news_article.aspx?id=13

Απο το επισημο site της redline.

chief
05-08-13, 12:58
Σε τι εταιρία και προϊόν προσανατολίζεσαι Χριστόφορε?
Δεν με ενδιαφερει η εταιρία Βασιλη.
Τις προδιαγραφες που λεει ο κατασκευαστης να εχει το λαδι και απο εκει και περα δεν θα κολλησω σε ετικέτες.
Αμα οι προδιαγραφες ειναι σωστες τοτε γιατι να τα δινω στη Castrol ?

Τα ιδια ακουγα και για τη βαβολινη διαφορικου και εσκαγα 150 ευρω για να βαλω 1.2 λιτρα στο διαφορικό λες κει ηταν απο χρυσαφι.
Εδωσα 30 ευρω και εκανα τη δουλεια μου με αλλη εταιρία.

Θα προσπαθησω να φερω και να δοκιμασω στον επομενο αγωνα ενα αλλο 10W60 που μου εχουν συστησει αγωνιζομενοι του BMW CUP στην Ιαπωνια και ειναι σουπερ ευχαριστημενοι, θα δω και τις θερμοκρασιες λαδιου και βλεπουμε.
Απο τη περασμενη εβδομαδα που ειδα το Ζ4Μ να μενει απο μοτερ ξεροντας οτι ο Γιαννης καθε 3 χιλιαδες χιλιομετρα αλλαζε το Castrol 10w60, ειπα οτι αυτο το λαδι δεν μου εμπνέει καμια εμπιστοσυνη πλεον.
Σκεφτηκα οτι δεν ειναι δυνατον να ειναι τοσο ασχετοι αυτοι που εχουν φτιαξει το μοτερ και να κανει μπαμ χωρις λόγο.
Καπου πρεπει να ευθυνεται και το λαδι. :original:

Nikos
05-08-13, 13:11
Ποσο χαιρομαι που αγορασα ενα τετοιο αυτοκινητο.......διαβαζω τα ποστς και πεταω απ τη χαρα μου.
Ευτυχως που εχω κρατησει κατι βαλβολινες απο τον αξονα του Vmax να τα χωσω στην επομενη αλλαγη λαδιων .

steliosm46
05-08-13, 14:30
Αυτο με τα λάδια συμφωνώ και το έχουμε ξανασυζητήσει παλαιότερα.

Συμφωνω σε αυτο που λεει ο Θωμας με την αλλαγη του 10-60 TWS με το Edge.
Και το λεω αυτο διοτι το εχω διαπιστωσει και εγω με τον εξης τροπο.

Πρωτα απ ολα δεν το εχω καταλαβει αυτο με την αλλαγη ακομα αλλα τελος παντων. Το ενα εχει διαφορετικο API-AFI απο το αλλο. το ενα λεει SJ το αλλο SF κατι τετοιο αλλαζει στην προδιαγραφη του. Το εχω δει με τα ματια μου.

Επισης. Διαπιστωσα το εξης. Μετρησα την πιεση λαδιου με λαδια Edge μεσα. Καθως ειχα κουμπωμενο το οργανο μετρησης στο καπακι του φιλτρου λαδιου και πατουσα γκαζι να δω πως αναιβαινει η πιεση. Και παρατηρησα οτι μολις φτανει στα ψιλα η πιεση καπου 5 bar? καπου εχει θυμαμαι, εκει στα ψηλα λοιπον εκανε ενα κομπιασμα το μανομετρο, δηλαδη ανεβαινε με λιγο δυσκολια η πιεση απο ενα σημειο και μετα.

Οταν κανω την αλλαγη και ξαναβαζω τα TWS ξαναδοκιμαζω το ιδιο πραγμα.

Αυτο ηταν! Ανεβαζε την πιεση του λαδιου κανονικά μέχρι τέρμα χωρίς κανένα στιγμιαίο κόμπιασμα χωρίς τίποτα.

Παντα μονο εβαζα και βάζω τα TWS. Θωμα εγω τα ψωνιζω απ εξω και παιρνω κουτα 12άδα. γιατι εδώ δεν τα εχουν.

Δηλαδη την μια φορα που εβαλα τα Edge για δοκιμη, παρατηρησα αυτο εδω.

Εν συνεχεια καθε φορα που μετραω την πιεση ειναι μια χαρα. Δεν ξερω αν ειναι συμπτωση η οχι αλλα το λεω.

Επισης συμφωνω εμ μερη σε αυτο που λεει ο chief. Εαν ενα λαδι εχει ακριβως τις ιδιες προδιαγραφες με αυτο που προτεινει ο κατασκευαστης δεν βλεπω τον λογο.

Επισης μπορω να πω για το αντιστοιχο Motul το οποιο το βαζει φίλος σε Μ3 Ε46 και δεν ειχε κανενα προβλημα. Βεβαια εγω οταν διαβασα τις προδιαγραφες του ειδα οτι δεν ειναι ακριβως ιδιες αλλα τελος παντων.

chief
05-08-13, 17:10
Επισης μπορω να πω για το αντιστοιχο Motul το οποιο το βαζει φίλος σε Μ3 Ε46 και δεν ειχε κανενα προβλημα. Βεβαια εγω οταν διαβσα τις προδιαγραφες του ειδα οτι δεν ειναι ακριβως ιδιες αλλα τελος παντων.

Ουτε το TWS ειναι το ιδιο με το EDGE αλλα επειδη μας ειπε η BMW να βαζουμε, το ριχνουμε αφοβα.

Τα viscosity τους στους 40 και 100 βαθμους που ειναι οι βαθμοι μετρησης του ιξώδες των λιπαντικών οπως και το viscosity index τους ειναι πολυ διαφορετικά.
Με λιγα λογια ειναι διαφορετικό λαδι.

Μπορω να πω βαση χαρακτηριστικων οτι το Motul, το Liqui Moly και το Redline ειναι πιο κοντα σε χαρακτηριστικα προς το TWS απ οτι ειναι το Edge.
Ομως επειδη το προωθησε η BMW, ειναι το Edge για τον πελατη "το καταληλο λαδι" για τα Μ μοτερ...

Αν για παραδειγμα, το εβαζα εγω και πριν δωσει εντολη η bmw, θα ημουν η αιτία που εσπασα το μοτερ .
Αν και παλι βρω ενα λαδι με τα ιδια χαρακτηρηστικα του TWS παλι δεν θα ειμαι σωστος γιατι δεν γραφει Castrol.

Τι να κανουμε ...?
Ετσι ειναι το μαρκετινγκ.

gnx
05-08-13, 17:46
Χριστόφορε εάν δέ σου κάνει κόπο κράτα μας ενήμερους εάν βρείς κατάλληλο υποκατάστατο.

chief
05-08-13, 17:58
Θα δοκιμασω Liqui Moly 10w60 αρχες Σεμπτεμβρη και οποιες εντυπωσεις (θετικες ή αρνητικες) θα ενημερωσω.

Thomelef
05-08-13, 19:45
Από που ψωνίζεις τα tws στελακο? Για δώσε κάνα λινκ...

Εγώ αυτό που παρατήρησα με τα εντζ είναι η κατανάλωση και η θερμοκρασία. Το 125 στην θερμοκρασία λαδιού έρχεται για πλάκα, ενώ τα tws ήθελαν αρκετά παραπανω.

Επισεις στην κατανάλωση, παλιά σε κάθε αλλαγή λαδιων στα 6500 7000 χιλ, ήθελα συμπλήρωμα από 500 έως 700 γραμμάρια. Με το εντζ στις 4000 χιλ, θέλω περίπου 600 γραμμάρια.

Είναι η ίδια μουφα με την βαλβολινη. Βάζεις την ακριβή και εξαφανιζονται όλοι οι θόρυβο. Διαπιστωμενα, εγώ προτιμώ την ακριβή με το εφ εμ μπουστερ και ας είναι πιο ακριβή σε σημείο κωλοπιασηματος. Έχω βάλει απλή κοινή βαλβολινη για μπλοκε, την βαλβολινη του τενεκε που οι βλακες αναγράφουν και τις σειρές ///Μ επάνω, μέχρι και αυτήν με το εφ εμ μπουστερ. Ούτε κρακ κρουκ, ούτε τπτ. Ένα στιβαρό γκτουπ και τπτ αλλο.

Έχουν κάνει μεγάλη πατάτα σε αυτό τον τομέα, ειδικά με το λαδι...

Πα να γ@μηθει, δεν το ξαναβάζω. Το σκεφτόμουνα έντονα αυτές τις μέρες που σημπληρωσα πάλι στα 3800 χιλ, αλλά τώρα που διαβάζω το έχω πάρει ήδη αποφαση...

gnx
05-08-13, 20:53
https://www.lubonline.fr/produits.php?categorie=1

Ψηλέ, ποιό απο τα δύο βάζεις; Το δεύτερο μπουκάλι γράφει edge professional και TWS

Thomelef
05-08-13, 20:56
Δεν θυμάμαι ρε πουλεμ...θα δω αύριο από αυτό που έχω για συμπλήρωμα και θα σου πω.

Αυτό πού θυμάμαι πάντως είναι ότι όταν πείρα το αμάξι και για ενάμιση χρόνο περίπου, τα λάδια ήταν σε γκρι κουτί, και έγραφαν σκέτο tws 10w-60.

Mετα άλλαξε στο χρυσάφι χρώμα, και μετά αντί για tws έγραφε edge.

gnx
05-08-13, 21:03
https://m3forum.net/m3forum/showpost.php?p=1065972221&postcount=24

Castrol EDGE Professional TWS 10w60
Kinematic: 22.7 mm2/s (22.7 cSt) at 100°C
Color: Amber[Light]
Odor: Mild
Flashpoint: 203°C (397.4°)

Castrol TWS Motorsport 10w60
Kinematic: 24.5 mm2/s (24.5 cSt) at 100°C
Color: Brown
Odor: Oily
Flashpoint: 200°C (392°F)

gnx
05-08-13, 21:08
https://www.shipkiller.com/Z4M_Specific_Oil_Page.html

steliosm46
05-08-13, 21:35
Θα δοκιμασω Liqui Moly 10w60 αρχες Σεμπτεμβρη και οποιες εντυπωσεις (θετικες ή αρνητικες) θα ενημερωσω.

Από που ψωνίζεις τα tws στελακο? Για δώσε κάνα λινκ...

Θωμα δεν εχω κανενα θεμα δεν συμπληρωνω ουτε σταγονα μεχρι στιγμης.

Αυτα μεχρι τωρα τα έπαιρνα απο Γερμανία και Αγγλία.

Βλέπω οτι Γερμανία στον συγκεκριμένο δεν βρίσκω πλέον δεν έχει στοκ

Εστειλα ενα μειλ αυτη την στιγμη απο αυτήν την αντιπροσωπεία στην Αγγλία που έχω πάρει και απο εκεί μια φορά.

Ρωτησα για 24 λίτρα με μεταφορικά.

Για να δω τη προσφορά θα μου δώσουν. Και θα σε ενημερώσω με π.μ

Απλά βλέπω οτι μάλλον θα μου πουν ακριβά γιατί τα στοκ τελιώνουν και πιστεύω οτι δεν θα βρίσκουμε πλεόν το σκέτο TWS και μάλλον μετά θα βάζουμε τα Edge Professional TWS

EVERGET
05-08-13, 21:58
https://www.lubonline.fr/produits.php?categorie=1

Ψηλέ, ποιό απο τα δύο βάζεις; Το δεύτερο μπουκάλι γράφει edge professional και TWS

Υπάρχει το Εdge και το Εdge Professional Tws. Εγω βάζω το Edge το οποίο αναγράφει API SJ/CF οπως και το παλιό TWS.

steliosm46
05-08-13, 22:17
Υπάρχει το Εdge και το Εdge Professional Tws. Εγω βάζω το Edge το οποίο αναγράφει API SJ/CF οπως και το παλιό TWS.

εχεις δικιο. Βασικα εχω μια απορια σε αυτο.

Εχει το απλο Edge, Το Εdge Sport, το Edge FST.. Και ολα αυτα εχουν ΑPI SJ/CF

μονο το edge professional TWS εχει SN/CF.

ποιο ειναι το σωστο?

doctore
05-08-13, 23:57

Ο αντικαταστάτης του παλιού TWS είναι το Edge Professional TWS, σύμφωνα
με τη Castrol.
Ποιό γρήγορο, αλλά θέλει θέλει συχνότερες αλλαγές...

EVERGET
06-08-13, 10:55
Ο αντικαταστάτης του παλιού TWS είναι το Edge Professional TWS, σύμφωνα
με τη Castrol.
Ποιό γρήγορο, αλλά θέλει θέλει συχνότερες αλλαγές...

Bασίλη η Castrol προτείνει για τον S54 το Edge 10W60 και όχι το Edge Professional TWS 10W60:

https://www.castrol.com/castrol/sectionbodycopy.do?categoryId=9041655&contentId=7075171

Bέβαια, όποιο και να βάλετε είναι το ίδιο και το αυτό, μιας και τα Edge 10W60 και Εdge Professional TWS 10W60, όπως βλέπετε από τα φύλλα των προϊόντων έχουν ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες. Και τα δύο έχουν Exclusive approval for M-Models.

https://msdspds.castrol.com/bpglis/FusionPDS.nsf/Files/9E4A3B4A8BE58474802578A8007D86D3/$File/BPXE-8HMJF5_0.pdf

https://msdspds.castrol.com/bpglis/FusionPDS.nsf/Files/08E39EA2CE71B269802578DA00625009/$File/BPXE-8K8L3G_0.pdf

Thomelef
06-08-13, 13:37
Τρίχες νασο. Όπως και με την βαλβολινη που ανεφερα.

Κατανάλωση και θερμοκρασίες έχουν διαφορά αισθητή. Το λαδι δεν είναι ίδιο με το παλιο...

EVERGET
06-08-13, 14:14
Τρίχες νασο. Όπως και με την βαλβολινη που ανεφερα.

Κατανάλωση και θερμοκρασίες έχουν διαφορά αισθητή. Το λαδι δεν είναι ίδιο με το παλιο...

Αυτό είναι σίγουρο...αν και ουσιαστική διαφορά θα έχει στην περίπτωση που μελετά ο Χριστόφορος, δηλαδή συνθήκες πίστας. Το Edge σαν πιο λεπτόρευστο που είναι στις συνήθεις θερμοκρασίες λειτουργίας, σε συνεχώς υψηλούς ρυθμούς περιστροφής/τριβής των μεταλλικών μερών του κινητήρα...."απλά" προκαλεί περισσότερη φθορά...:whistle:

chief
06-08-13, 15:39
Σωστο το σκεπτικο σου Νασο, αλλα θα ελεγα οτι σε συνεχώς υψηλούς ρυθμούς περιστροφής/τριβής των μεταλλικών μερών του κινητήρα μαλλον αυτο που προκαλειται ειναι η αυξημενη καταναλωση λαδιου απο πιο λεπτο λαδι.

Παρσδειγμα τα Χοντα Σ2000 που γυρνανε και αυτα ψηλα, βαζουν 10W40 γι αυτο καταναλωνουν και λαδι .

Απο την αλλη ισως ενα παχυρευστο λαδι (10w60) να προκαλει λογο της αυξημενης τριβης και τις ψηλες θερμοκρασιες λαδιου.

Γι αυτο πολλα αγωνιστικα ατμοσφαιρικά αυτοκινητα δουλευουν με 15w50 χωρις προβλημα.

Δεν ειμαι και ειδικος, κουβεντα να γινεται...

manos///3
06-08-13, 16:32
Δηλαδή εγώ που το έχω μόνο για αγωνιστική χρήση και αλλάζω λάδια υποχρεωτικά καθε ετοσ με πολύ 1000 χλμ να βάλω πιο ´´λεπτο λαδί´´ ;

chief
06-08-13, 17:08
Μονο Castrol 10w60 εσυ Λου. Αυτο λεει η BMW και αυτο να κανεις.
Τιποτα αλλο. Μονο Castrol αλλιως το μοτερακι σου παει για πεταμα. Ετσι λεει η BMW.

Και μη κοιτας τον Νικο, το Γιαννη, τον Ευαγγελο (οχι τον γνωστο), τον Αντρεα, τον Χρηστο τον Ναομι και τοσους αλλους που εμειναν με το μοτερ στο χερι επειδη εβαζαν Castrol.

Κατι αλλο πρεπει να εβαζαν και νομιζαν οτι ειναι Castrol. Τυφλα στο μεθυσι ηταν οταν αλαζαν λαδια.
Αν εβαζαν Castrol θα ειχαν το μοτερ μεχρι τα βαθια τους γεραματα.
:devil2:

steliosm46
06-08-13, 18:17
ayto εδω τι λεει?

https://www.redlineoil.com/product.aspx?product=11704

gnx
06-08-13, 18:27
ayto εδω τι λεει?

Πολύ δημοφιλές υποκατάστατο στην Αμερική. Το μόνο λένε που έχει τις ιδιότητες του TWS, ελαφρά καλύτερο σε κάποιες.

ghost-rider
06-08-13, 18:33
ayto εδω τι λεει?

Η redline απολαμβανει μια θεση στην κορυφη παρεα με δυο τρεις εταιρειες ακομα.
Προσωπικα και εγω δεν εκτιμω την castrol. Δεν γνωριζω τι κανουν τα 10-60 της αλλα τα 5-40 της ειναι... Μπα δεν θα κανω σχολιο. Τες πα. Τα εχω τηγανισει, τα εχω δει να βγαζουν μπουρμπουληθρες με πολυ λιγα πιεσμενα χλμ. Εχω ανοιξει την ταπα λαδιου και εχω κοντεψει να λιποθυμησω απο τις αναθυμιασεις. Βεβαιως την ιδια εικονα ακριβως εχω σχηματισει και για τα "γνησια" bmw. Δεν ξερω αν λεει κατι αυτο για τον κάλο που εχω μεσα στο κεφαλι μου).

Προσωπικα εκτιμω οτι το λαδι που ποσταρεις αγγιζει την τελειοτητα.
Αλλα ειναι και καπως δυσευρετο. Οχι?

Η δικια μου επιλογη σε 5-40, μετα απο πολλες δοκιμες, ειναι motul με προδιαγραφες longlife.
Η οποια ομως δε νομιζω οτι βγαζει κατι για τον s54.

Τα παραπανω ειναι προσωπικες και υποκειμενικες αποψεις.

manos///3
06-08-13, 18:33
Δηλαδή θες να πεις ότι οποίο μοτέρ s54 έχει σπάσει ευθύνεται το castrol; ασε μας ρε σεφακο που εγινες ειδικός κ στο λάδι... Μήπως πήρες κανά διδακτορικό σε ψησταριά της γειτονιάς σου με εξειδίκευση τηγανολαδιερης;

chief
06-08-13, 18:37
Το αντιθετο θελω να πω.
Οτι οποιο μοτερ σπασει δε σημαινει οτι γινεται αυτο επειδη δεν εχει Castrol.

10w60 θελει το μοτερ.

Δε σημαινει οτι πρεπει να ειναι και Castrol.

Thomelef
06-08-13, 18:51
10-60 είναι και η μλκια που βάζουμε τώρα όμως.

Κοίτα. Με 208.000 χιλ, δεν είμαι και ο κατάλληλος για να το παίξω παραπονεμένο για βλάβες και σπασίματα, μιας και δεν γνωρίζω άλλο αμάξι με τόσα χιλιόμετρα εκτός από το φοινιξ υελπ του μιλτου που το πούλησε πριν κάνα ενάμιση χρονο.

Αυτό πού βλέπω πάντως, είναι ότι το σημερινό λάδι της κάστρο δεν είναι το ίδιο καλό με το παλιο. Αυτό είναι το μόνο σιγουρο...

chief
06-08-13, 19:13
Εγω αυτο που θελω να πω και να τελειωνει απο μενα το θεμα με τα καδια ειναι το εξης:

Το μοτερ ειναι σχεδιασμενο για να παιρνει 10-60 λαδι. Αυτο γραφει και το βιβλιαρακι μεσα. Δεν γραφει οτι πρεπει να ειναι μονο castrol.

Η αποψη που επικρατει οτι αν δεν ειναι Castrol θα σπασει μοτερ ειναι μια φημη και τιποτα αλλο. Ενα προιον μαρκετινγκ αφου υπαρχει συνεργασια της bmw με την castrol.
Αλλωστε πολλα αμαξια που εχουν σπασει εβαζαν μονο castrol.
Αυτο δε σημαινει οτι φταιει η συγκεκριμενη μαρκα. Οπως δεν φταιει οποαδηποτε καλη μαρκα που να ειναι 10w60.

Οι λογοι για μενα ειναη χιλιοι δυο αλλοι απ τη στιγμη που ο καθε κατοχος βαζει μεσα τον τυπο που λεει η εταιρια.
Το τελευταιο που φταιει ειναι αν ειναι castrol ή οχι.

zaharias
06-08-13, 20:24
Πολυ προσοχη με τα ΟΕΜ και C@strol λαδια, διοτι κυκλοφορουν ενα σωρο μουφες.. μεχρι και σε μεγαλες αντιπροσωπειες βαζουν οτι να ναι.. (το χω ξαναγραψει)
Εγω αγοραζω μονο απο τον Γερμανο (ebay) λαδια.. bmw LL01-04..
Ψαχτειτε λιγο μηπως μπορει να καλυψει και εσας τους Μ3ακηδες ο Γερμανος..

zaharias
06-08-13, 22:31
https://www.ebay.de/dsc/m.html?item=400444669093&pt=DE_Autoteile&LH_TitleDesc=1&_from=R40&_sacat=0&hash=item5d3c5cbca5&_ssn=reifenexpress24&_nkw=10w60&_trksid=p2046732.m570.l1313.TR0.TRC0.X10w60&_odkw=&_osacat=0

m-power_01
06-08-13, 22:40
Προσωπικα και εγω δεν εκτιμω την castrol. .... Βεβαιως την ιδια εικονα ακριβως εχω σχηματισει και για τα "γνησια" bmw. Δεν ξερω αν λεει κατι αυτο για τον κάλο που εχω μεσα στο κεφαλι μου).

Τα παραπανω ειναι προσωπικες και υποκειμενικες αποψεις.

Αφού το bmw special oil είναι castrol!!!!!

spar@
06-08-13, 22:44
Αφού το bmw special oil είναι castrol!!!!!
μιλησε και ο μαιντανος!

m-power_01
06-08-13, 22:54
μιλησε και ο μαιντανος!

Όταν μιλάω εγώ, εσύ θα κάνεις τουμπεκί γατάκι!

''Castrol, the supplier of the High Performance Synthetic Oil SAE 5W-30, is now producing this oil domestically to ensure supply to the growing demand. The oil
color may appear to be lighter due to different additive pack and base stocks used, however the performance specifications remain the same. It is fully compatible
with other stock of the familiar amber color.''

Πάρε και το service bulletin ολόκληρο για να μην αμφισβητείς τα λεγόμενα μου.

spar@
06-08-13, 23:11
Όταν μιλάω εγώ, εσύ θα κάνεις τουμπεκί γατάκι!

''Castrol, the supplier of the High Performance Synthetic Oil SAE 5W-30, is now producing this oil domestically to ensure supply to the growing demand. The oil
color may appear to be lighter due to different additive pack and base stocks used, however the performance specifications remain the same. It is fully compatible
with other stock of the familiar amber color.''

Πάρε και το service bulletin ολόκληρο για να μην αμφισβητείς τα λεγόμενα μου.

κατεβα κατω στην αποθηκη, εχω αφησει το κομοδινο....ανοιξε το 1ο συρταρι με προσοχη γιατι εχει πετσικαρει απ το βαρος...
ειναι τιγκα....
ΦΑΤΕΣ....
Τσουτσεκι.....

εσυ τι βαζεις στο Μ3.16?

m-power_01
06-08-13, 23:24
κατεβα κατω στην αποθηκη, εχω αφησει το κομοδινο....ανοιξε το 1ο συρταρι με προσοχη γιατι εχει πετσικαρει απ το βαρος...
ειναι τιγκα....
ΦΑΤΕΣ....
Τσουτσεκι.....

εσυ τι βαζεις στο Μ3.16?

όχι castrol ...τα άλλα που βάζει η bmw στο Μ3

spar@
06-08-13, 23:49
όχι castrol ...τα άλλα που βάζει η bmw στο Μ3

φιλε τα πενβεδολαδα φτιαχνονται απο ελιες γερμανιας στο χωριο της Πενβε...

steliosm46
07-08-13, 01:08
Σταματη που ειναι τα ποστ σου με τις μετρησεις? ελεγα να τα διαβασω το βραδυ με ησυχια.

Τελος παντων. Επισης διαβαζω καλα λογια σε ξενα φορουμς για το Liqui Moly.

Προσωπικα την θεωρω πολυ καλη μαρκα με κορυφαια λιπαντικα σε ολα. Οσες φορες εχω παρει πραγματα Liqui Moly εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος.

Για πες Chief... αυτο σκεφτεσαι να δοκιμασεις?

https://www.ebay.de/itm/Liqui-Moly-Synthoil-Race-Tech-GT1-10W-60-1Liter-10W60-/170647404004?pt=DE_Autoteile&hash=item27bb60bde4

chief
07-08-13, 12:17
Ναι αυτο θα δοκιμσω και θα προσπαθησω να συγκρινω.

Να πω οτι με το Castrol δεν ειχα ουτε καποιο περιεργο θορυβο ουτε και σταγόνα καταναλωσης.

Αυτό που δε μου αρεσει ειναι οι ψηλες θερμοκρασιες λαδιου που ανεβαζει.
Ισως να μην φταιει το λαδι και να ειναι φυσιολογικό για το μοτερ που εχει το αμαξι και με το ψυγειο λαδιου που εχει.
Θα φανει στη συγκριση.

Φιλος μου (οχι με Μ3 και 10w60) μετα απο αλλαγη απο Castrol σε Oberon βλέπει 8-10 βαθμους κατω θερμοκρασιες λαδιου στη πιστα.

Τεσπα, θα δειξει οταν ερθει η ωρα και θα ενημερωσω.

Nikos!
08-08-13, 10:59
Καλησπέρα και πάλι απο τον κουραστικό κι αναποφάσιστο Νίκο. :-D

Μ´αρέσει αυτο:

https://www.bmwfans.gr/forum/

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3590531/

Το είχα δει απο κοντά και το εσωτερικό του δεν ήταν και στη καλύτερη κατάσταση και η κοπέλα στον έμπορο μου είχε πει ότι ειχε άδεια 2006, όμως η αγγελία λέει 2002 που σημαίνει ότι δε πληρώνει φόρο. Ίσως πάω λοιπόν να το ξαναδώ όταν επιστρέψω.

Η ερώτηση μου εχει να κανει με τα χιλιόμετρα και αν υπάρχει κάποιος τρόπος να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται το μοτεράκι του. Πχ η συμπίεση λέει κάτι?

Αν το πάρω, είμαι διατεθειμένος να αλλάξω λάδια, βαλβολίνες, μπουζί, μέταλλα, έλεγχο βαλβίδων, φίλτρα κλπ. Σωστό? ή υπερβολικό? κανένα 1000άκι να υπολογίζω?

Sent from a mobile device

gnx
08-08-13, 11:07
Μπορεί και 1200 Νικο.

m_power_lunatic
08-08-13, 12:01
Θελει και δισκοπλακες και λαστιχα και να πονταρεις και το δεξι θολακι μπροστα του συνοδηγου γιατι εχει αρχισει και κατεβαινει προς τα κατω.Πρεπει να σηκωσεις το λαστιχακι για να το δεις.Εκτος απο ουρανο και απο αλλο ενα κομματι ειναι ολο βαμμενο-οχι τρακαρισμενο.

Αυτα τα ειδα εγω και ο εμπορος συμφωνησε μιας και τα ειχε και ο ιδιος σε χαρτακι οταν το ελεγξε οταν το πηρε.Το θολακι δεν ειχε δει μονο και του το εδειξα,απο κατω στο πατωμα δεν το ειδα.

Ειναι εισαγωγης και εχει και εισφορα κανονικα και δεν εχει πληρωμενα τελη κυκλοφοριας.

Ειχα παει να το δω για φιλο μου γιατι του αρεσε επειδη εχει τα ιδια χρωματα με το δικο μου.

EVERGET
08-08-13, 12:07
Γιάννη τι εννοείς πως κατεβαίνει ο θόλος?

Nikos!
08-08-13, 12:10
Θελει και δισκοπλακες και λαστιχα και να πονταρεις και το δεξι θολακι μπροστα του συνοδηγου γιατι εχει αρχισει και κατεβαινει προς τα κατω.Πρεπει να σηκωσεις το λαστιχακι για να το δεις.Εκτος απο ουρανο και απο αλλο ενα κομματι ειναι ολο βαμμενο-οχι τρακαρισμενο.

Αυτα τα ειδα εγω και ο εμπορος συμφωνησε μιας και τα ειχε και ο ιδιος σε χαρτακι οταν το ελεγξε οταν το πηρε.Το θολακι δεν ειχε δει μονο και του το εδειξα,απο κατω στο πατωμα δεν το ειδα.

Ειναι εισαγωγης και εχει και εισφορα κανονικα και δεν εχει πληρωμενα τελη κυκλοφοριας.

Ειχα παει να το δω για φιλο μου γιατι του αρεσε επειδη εχει τα ιδια χρωματα με το δικο μου.

Ποιο θολάκι εννοείς?

Άρα αυτα που γράφει η αγγελία περί πρώτης άδειας το 2002 δεν ισχύουν?

Γενικώς πως σου φάνηκε? θα το πάρει ο φίλος σου κι αν οχι, γιατι αν επιτρέπεται?

(Αν δε θες να απαντήσεις εδω, στείλε ΡΜ)

m_power_lunatic
08-08-13, 12:34
Eκει που ενωνεται ο θολος με το εσωτερικο μερος του φτερου,κατω απο το λαστιχακι αν το σηκωσεις θα δεις μια ρωγμη που κατεβαινει προς τα κατω.

Οχι μονο σε αυτο αλλα και σε αλλα το εχω δει,cabrio-coupe-19αρες-18αρες-αναρτηση ή χωρις δεν εχει σημασια ειναι σημειο που ποναει το πλαισιο.

Νικο δεν θα το παρει γιατι δεν θελει/δεν μπορει, να φτασει τοσο ψηλα με ολα αυτα που χρειαζεται.Ξαναλεω ειναι ατρακαριστο αλλα θελει καποια πραγματακια μετα απο 11 χρονια κυκλοφοριας και 3-4 ιδιοκτητες.

Ειναι του 2002 Νικολα αλλα στην αδεια ειναι εισαγωγης και φαινεται νεοτερο.

Nikos!
08-08-13, 12:42
Eκει που ενωνεται ο θολος με το εσωτερικο μερος του φτερου,κατω απο το λαστιχακι αν το σηκωσεις θα δεις μια ρωγμη που κατεβαινει προς τα κατω.

Οχι μονο σε αυτο αλλα και σε αλλα το εχω δει,cabrio-coupe-19αρες-18αρες-αναρτηση ή χωρις δεν εχει σημασια ειναι σημειο που ποναει το πλαισιο.

Νικο δεν θα το παρει γιατι δεν θελει/δεν μπορει, να φτασει τοσο ψηλα με ολα αυτα που χρειαζεται.Ξαναλεω ειναι ατρακαριστο αλλα θελει καποια πραγματακια μετα απο 11 χρονια κυκλοφοριας και 3-4 ιδιοκτητες.

Ειναι του 2002 Νικολα αλλα στην αδεια ειναι εισαγωγης και φαινεται νεοτερο.

Χμ...άρα θέλει κανά 2000αρο σε μαζέματα λες, ε;

Η ρωγμή αυτη που λες φτιάχνεται?

Monsta
08-08-13, 12:50
Οι ρωγμές στο θόλο που λέει ο Γιάννης είναι κλασικό πρόβλημα. Το είχε και το δικό μου και στις 2 πλευρές. Η επισκευή δεν είναι τίποτα σπουδαίο για ένα φανοποιό, απλά θέλει κάποια λυσίματα για να γίνει με ασφάλεια.

m_power_lunatic
08-08-13, 13:08
Χμ...άρα θέλει κανά 2000αρο σε μαζέματα λες, ε;

Η ρωγμή αυτη που λες φτιάχνεται?

Ναι εκει καπου Νικο.

Όλα φτιαχνονται Νικο στα αυτοκινητα,δεν υπαρχει τιποτα που να μην φτιαχνεται.

Πταισμα ειναι αλλα ειναι μια αδυναμια του πλαισιου ΚΑΙ εκει δυστυχως οπως και το πατωμα.

Ειναι να απορεις παντως με τους γερμανους σε αυτο το θεμα.

Εμφανιζεται ασχετα αν το αμαξι φοραει μπαρα θολων η οχι.

EVERGET
08-08-13, 13:23
Ναι εκει καπου Νικο.

Όλα φτιαχνονται Νικο στα αυτοκινητα,δεν υπαρχει τιποτα που να μην φτιαχνεται.

Πταισμα ειναι αλλα ειναι μια αδυναμια του πλαισιου ΚΑΙ εκει δυστυχως οπως και το πατωμα.

Ειναι να απορεις παντως με τους γερμανους σε αυτο το θεμα.

Εμφανιζεται ασχετα αν το αμαξι φοραει μπαρα θολων η οχι.

Όντως Γιάννη τώρα που το εξήγησες κατάλαβα....υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις και πολλές φωτογραφίες από τις συγκεκριμένες ρώγμές στα φόρουμ του εξωτερικού.

Το σασί είναι για μένα το μόνο μελανό σημείο του αυτοκινήτου, σου τα έλεγα και πολύ πρόσφατα από κοντά. Οι ρωγμές στους θόλους και στο πάτωμα αποδεικνύουν το πόσο μεγαλύτερη σημασία θα έπρεπε να είχε δώσει η BMW στην ακαμψία αυτού του αμαξώματος...το οποίο είναι αδύναμο να διαχειριστεί τις δυνάμεις που ασκούνται πάνω του. Εδώ υπάρχουν περιπτώσεις σε Μ3 που σπάει η εμπρός μπάρα θόλων, τόση κάμψη εμφανίζει το αμάξωμα. Και το περίεργο είναι πως παρόμοια προβλήματα είχαν και τα προηγούμενα τριάρια...έπρεπε να πάει 2006 και να έρθει το Ε9Χ ώστε η BMW να βγάλει επιτέλους ένα σασί της προκοπής στα τριάρια. :thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:

Nikos
08-08-13, 13:43
Στην ελλαδα παρομοια προβληματα με παραμορφωσεις η ρωγμες σε θολους ειχαν και τα περισσοτερα Μ5 Ε39.
Λογικο με τοσο μεγαλο βαρος και την κοντραδικη / πισταδικη χρηση που τα υποβαλλουν οι περισσοτεροι .
Αν χρησιμοποιεις ενα αυτοκινητο με διαφορετικο τροπο απ αυτον για τον οποιο φτιαχτηκε, δε νομιζω οτι φταιει παντα ο κατασκευαστης.

m_power_lunatic
08-08-13, 13:48
To αμαξι αυτο (η Μ3 Ε46 γενικα) εχει 1002 καλα αλλα εχει και 1-2 πραγματα πολυ μελανα αναμεσα σε αυτα και το πλαισιο.

Οποιον δεν τον πειραζει ολα καλα, αλλα οποιος θελει να το ευχαριστιεται και να πιεζει οσο δεν παιρνει και να του πινει το αιμα θα πρεπει να τα περιμενει αυτα.

Ειναι παντως καταπληκτικο αυτοκινητο ΑΝ βρει καποιος ενα ΜΗ κακοποιημενο οποτε καταληγουμε στο αιωνιο ''το καλο πληρωνεται''......αλλιως το πληρωνεις μετα στο συνεργειο και παλι ''ΠΕΝΑ'' σαν το καλο δεν θα ειναι απλα θα εχει σουλουπωθει.

Φιλος πηρε οπως εγραψα πριν λιγες ημερες Μ3 Ε46 cabrio ελληνικο με 46.000χλμ αληθινα απο μεγαλοεπιχειρηματια της χωρας μας κυριολεκτικα ''ΠΕΝΑ''.Το ειδα απο κοντα χθες τυχαια συν-ταξιδευαμε μαζι.

Το πληρωσε ομως καλα λεφτα για την εποχη μας,ο προηγουμενος το ειχε παρει καινουργιο απο Ελλαδα 130χιλιαρικακια....

EVERGET
08-08-13, 13:57
Νίκο πιστεύω πως δεν φταίει ο τρόπος οδήγησης. Τα πατώματα ανοίγουν λόγω λάθος σχεδιασμού, πράγμα που επιδεινώνεται όταν φθαρούν τα σινεμπλόκ και βαράει η γέφυρα στο πάτωμα. Οι θόλοι ανοίγουν λόγω κακού σχεδιασμού και πάλι (αλλιώς τα Xi η BMW δεν θα τα εφοδίαζε με το λεγόμενο πακέτο ανώμαλου δρόμου = ενισχύσεις θόλων), πράγμα που επιδεινώνεται από τους κακούς δρόμους και τις λακούβες. Ένα Μ3 Ε9Χ όσες κόντρες και να κάνεις και όση πίστα και να φάει, ο V8 μπορεί μεν να σκορπίσει:whistle:, το σασί όμως θα παραμείνει "rock solid"...

Το cabrio laguna seca που αναφέρεται ο Γιάννης...απλά τα σπάει....το μόνο που θα έπαιρνα σήμερα με κλειστά τα μάτια εάν ήμουν στη θέση του υποψήφιου αγοραστή. thumb

Nikos
08-08-13, 14:10
Ειδικα στους ελληνικους δρομους το αυτοκινητο ταλαιπωρειται πολυ.
Το βλεπω και γω με τις 19αρες οτι υποφερει. Θελει πολυ προσοχη σε λακκουβες, σαμαρακια, γιαπς, οπουδηποτε .....αυτο σε συνδιασμο με το οτι εχουμε την ελευθερια να μπορουμε να το πλακωνουμε σχεδον συνεχεια και παντου χωρις να μας ενοχλει κανεις, αυξανει τη πιεσμενη χρηση σε αντιθεση με το εξωτερικο που και καλους δρομους εχουν και δε μπορουν να πηγαινουν πλακωμενοι πλην αυτοκινητοδρομους και πιστες .
Αλλα οταν παρουσιαζονται αντιστοιχα προβληματα σε 1600αρια σαφως και υπαρχει κατασκευαστικο προβλημα και δεν καταολαβαινω γιατι τοσα χρονια δεν υποχρεωνουν τους Γερμανους να το επισκευασουν στην εγγυηση . Απαρραδεκτο να σου πουλανε κιτ αφρου για επισκευη πατωματος Μ3.

Nikos!
08-08-13, 14:14
Αυτο με το σασι πάντως είναι όντως τραγικό.

Απορώ τόσες ώρες στο Nubrurgring όταν περνούσε τάπα απο τη καρουζέλ δε τους άνοιξε?

Τι στο καλο δοκιμές κάνουν?

turbodog
08-08-13, 14:29
Το είχα δει απο κοντά και το εσωτερικό του δεν ήταν και στη καλύτερη κατάσταση και η κοπέλα στον έμπορο μου είχε πει ότι ειχε άδεια 2006, όμως η αγγελία λέει 2002 που σημαίνει ότι δε πληρώνει φόρο. Ίσως πάω λοιπόν να το ξαναδώ όταν επιστρέψω.

Δεν ειναι ακριβως ετσι. Ο εμπορος δεν λεει ψεμματα λεγοντας οτι πρωτη αδεια ειναι το 02 (που το πιθανοτερο να ειναι ετσι) αλλα εννοει οτι αυτη η πρωτη αδεια ειναι η αδεια που εβγαλε Γερμανια. Η εφορια ομως δεν ενδιαφερεται για αυτο, αλλα το ποτε εβγαλε πρωτη ΕΛΛΗΝΙΚΗ αδεια, που απο οτι φαινεται ειναι 06, οποτε απο το 2016 (δηλαδη η δηλωση που κανουμε το 2017) το αυτοκινητο δεν θα πληρωνει εκτακτη εισφορα. Μεχρι τοτε και συμφωνα με τα ισχυοντα μετρα θα εχει 10% επι του τεκμηριου του δηλ. κανα 1300-1400 τον χρονο και φυσικα θα σου προσθετει +14000 στην δηλωση σου λογω του τεκμηριου. Αρα η δηλωση σου χωρις να υπολογιζουμε αν εχεις κατι αλλο στο ονομα σου θα ειναι minimum κανα 17αρι-18αρι χωρις φυσικα να μπορεις να δηλωσεις λιγοτερα ακομα και αν εισαι στο ταμειο ανεργειας.

Υποψιν οτι και να καλυπτουμε το τεκμηριο λογω χρησης, η αλλη π@υστια που εχει παιχτει ειναι οτι μας αναλωνει ολο το διαθεσιμο κεφαλαιο οποτε σε μελλοντικη αγορα στα επομενα ετη για οτιδηποτε, θα ξαναφορολογηθουμε γιατι ακομα και να εχουμε κεφαλαιο που αποκτησαμε νομιμα, στα χαρτια δεν υπαρχει αφου ο νομοθετης θεωρει οτι ξοδευουμε στο αυτοκινητο ολο το ποσο που δηλωνουμε σαν τεκμηριο χρησης ασχετα αν το αυτοκινητο κανει λιγα χιλιομετρα και τα εξοδα του ειναι σαφως λιγοτερα

Nikos
08-08-13, 14:40
Δεν ειναι ακριβως ετσι. Ο εμπορος δεν λεει ψεμματα λεγοντας οτι πρωτη αδεια ειναι το 02 (που το πιθανοτερο να ειναι ετσι) αλλα εννοει οτι αυτη η πρωτη αδεια ειναι η αδεια που εβγαλε Γερμανια. Η εφορια ομως δεν ενδιαφερεται για αυτο, αλλα το ποτε εβγαλε πρωτη ΕΛΛΗΝΙΚΗ αδεια, που απο οτι φαινεται ειναι 06, οποτε απο το 2016 (δηλαδη η δηλωση που κανουμε το 2017) το αυτοκινητο δεν θα πληρωνει εκτακτη εισφορα. Μεχρι τοτε και συμφωνα με τα ισχυοντα μετρα θα εχει 10% επι του τεκμηριου του δηλ. κανα 1300-1400 τον χρονο και φυσικα θα σου προσθετει +14000 στην δηλωση σου λογω του τεκμηριου. Αρα η δηλωση σου χωρις να υπολογιζουμε αν εχεις κατι αλλο στο ονομα σου θα ειναι minimum κανα 17αρι-18αρι χωρις φυσικα να μπορεις να δηλωσεις λιγοτερα ακομα και αν εισαι στο ταμειο ανεργειας.

Υποψιν οτι και να καλυπτουμε το τεκμηριο λογω χρησης, η αλλη π@υστια που εχει παιχτει ειναι οτι μας αναλωνει ολο το διαθεσιμο κεφαλαιο οποτε σε μελλοντικη αγορα στα επομενα ετη για οτιδηποτε, θα ξαναφορολογηθουμε γιατι ακομα και να εχουμε κεφαλαιο που αποκτησαμε νομιμα, στα χαρτια δεν υπαρχει αφου ο νομοθετης θεωρει οτι ξοδευουμε στο αυτοκινητο ολο το ποσο που δηλωνουμε σαν τεκμηριο χρησης ασχετα αν το αυτοκινητο κανει λιγα χιλιομετρα και τα εξοδα του ειναι σαφως λιγοτερα

Σωστα ολα αυτα , απλα να ξερεις οτι σε μελλοντικη αγορα η αναλωση κεφαλαιου υπο μορφη τεκμηριου αυτοκινητου αλλα και αλλων τεκμηριων διαβιωσης σε προηγουμενες χρησεις ειναι μαχητη .
Δηλαδη καταλαβαινουν και αυτοι οτι ενα 5λιτρο δε μπορει να στοιχιζει στον κατοχο 40 χιλιαδες το χρονο, απλα το βλημα στο ΥΠ.ΟΙΚ θεωρει ο ιδιοκτητης του πρεπει να δηλωνει ενα μινιμουμ εισοδημα αυτης της ταξης ετησιως.
Αυτο με τις αδειες θελει παντως πολυ προσοχη και ο εμπορος για μενα κακως αναφερει ημερομηνια πρωτης αδειας. Κανονικα θα επρεπε να αναφερει ετος κατασκευης και ημερομηνια πρωτης αδειας στη Ελλαδα που ειναι και αυτο που μας καιει περισσοτερο. Τα αλλα ειναι ψιλοπαγιδες που θελουν πολυ τσεκαρισμα.
Το δικο μου ηρθε Ελλαδα 9/2004 και ο λογιστης του παιδιου που το αγορασα του υπολογισε κατα λαθος το ετος κατασκευης , αυτος νομιζε οτι εχει κλεισει δεκαετια και πηρε πινακιδες και κυκλοφορουσε χωρις να γνωριζει οτι θα πληρωσει και φορο πολυτελειας αλλα και θα υπολογισθει με μειωση τεκμηριου 30% και οχι 50%.

turbodog
08-08-13, 16:47
Σωστα ολα αυτα , απλα να ξερεις οτι σε μελλοντικη αγορα η αναλωση κεφαλαιου υπο μορφη τεκμηριου αυτοκινητου αλλα και αλλων τεκμηριων διαβιωσης σε προηγουμενες χρησεις ειναι μαχητη .
Δηλαδη καταλαβαινουν και αυτοι οτι ενα 5λιτρο δε μπορει να στοιχιζει στον κατοχο 40 χιλιαδες το χρονο, απλα το βλημα στο ΥΠ.ΟΙΚ θεωρει ο ιδιοκτητης του πρεπει να δηλωνει ενα μινιμουμ εισοδημα αυτης της ταξης ετησιως.

Σε ενα κρατος δικαιου προφανως και θα συνεβενε αυτο (μαλλον σε ενα κρατος δικαιου δεν θα υπηρχε καν αυτο)
Αμα ειναι μαχητο οπως το λες, τοτε ολα θα ειναι μαχητα καθως ολα βασιζονται πανω σε αυτο. Δηλ. μαχητη αναλωση κεφαλαιου, συνεπαγεται αυτοματως μαχητο τεκμηριο εαν φορορογουμαστε βαση αυτων οποτε αυτοματα και λιγοτερος φορος εισοδηματος) οπως και λιγοτερο φορο πολυτελειας που και αυτος βασιζεται στο τεκμηριο χρησης. Εγω δεν ξερω κανεναν που να το εχει καταφερει αυτο. Εσυ?

Υ.Γ. εδω δεν αναγνωριζουν το οφθαλμοφανες παραλογο της πρωτης αδειας κυκλοφοριας (γιατι θα τους αποφερει λιγοτερα εσοδα) και θεωρουμε οτι θα υποχωρησουν στο τεκμηριο χρησης?

Nikos!
08-08-13, 17:12
Αυτο που ειχε γράψει κάποιος στο θρεντ ενός παιδιού με ενα cs δεν ισχυει?

Ότι δηλαδη το σύστημα δέχεται την ημερομηνία παραγωγής κι άρα γλιτωνεις τεκμηριο κλπ?

turbodog
08-08-13, 17:49
Αυτο που ειχε γράψει κάποιος στο θρεντ ενός παιδιού με ενα cs δεν ισχυει?

Ότι δηλαδη το σύστημα δέχεται την ημερομηνία παραγωγής κι άρα γλιτωνεις τεκμηριο κλπ?

Εγω πριν πουλησω το αυτοκινητο ειχα παει στο υπουργειο μεταφορων, ειχα βρει τον φακελλο του αυτοκινητου μου, την ταξινομηση του, οπως και την πρωτη κυκλοφορια του που ηταν το ετος 2002 στην Γερμανια. Ζητησα ακριβες αντιγραφο της σελιδας του φακελλου που εγραφε τα στοιχεια του αυτοκινητου οπως και το ποτε κυκλοφορησε στην Γερμανια και ποτε εγινε και η ταξινομηση του στην Ελλαδα, και με αυτο πηγα και εγω στην εφορια να βρω το δικιο μου, αφου ειχα και στα χερια μου ενα χαρτι επισημο που ελεγε οτι το αυτοκινητο κυκλοφορησε το 2002.
Φυσικα πηρα τα @ρχιδι@ μου γιατι οπως τελικα εχω καταλαβει (και να το καταλαβετε και οι υπολοιποι που ψαχνετε να βρειτε το δικιο σας με ισονομια και δικαιοσυνη) οτι δεν τους ενδιαφερει να εφαρμοζουν δικαιοσυνη αλλα πως να αρπαξουν περισσοτερα με ολες αυτες τις π@π@ριες που εχουν ψηφισει. Το εχω ξαναπει, ειναι εγκληματιες και οχι μ@λ@κες οπως θελουνε να νομιζουμε πως ειναι γιατι αυτο τους βολευει. Οτι κανουν, το κανουν συνειδητα και εν γνωση τους

Η απαντηση που πηρα ηταν σαφης : "ο νομος λεει πρωτη αδεια κυκλοφοριας στην Ελλαδα, δεν μας ενδιαφερει ποτε κυκλοφορησε στην Γερμανια"

Nikos
08-08-13, 20:11
Δημητρη τα περι ΄μαχητου ΄ που ειπα ισχυουν και στην πραξη. Τουλαχιστον ισχυαν μεχρι πριν λιγα χρονια για αγορα ακινητου , κυριως. Τωρα εαν λογο τροικας εχουν λαβει οδηγιες για το αντιθετο δε το γνωριζω αλλα θα το ξερω αρκετα συντομα οποτε και θα σας πω. Σιγουρα διεφερε αναλογα με το ποσο καθικι η λογικος ηταν ο εκαστοτε διευθυντης ΔΟΥ. Και μιλαω για καθαρες πραξεις χωρις λαδωματα κλπ.
Δυστυχως στο θεμα της πρωτης αδειας κυκλοφοριας ο νομος ειναι σαφης και δεν ενδεχεται αμφισβητησης. Πλεον ολα τα ακριβη στοιχεια ειναι περασμενα στο συστημα και οποιος δοκιμασει να κανει ντριπλα την παταει.

STREETRACING
09-08-13, 16:23
AΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ζημιες τα πατωματα,
θολοι εγω ευτυχως ποτε δεν ειχα θεμα.

Thomelef
09-08-13, 16:33
Απολογισμος λαδιου φρεσκος.

Το καινουριο λαδι θελει αλλαγη στα 3500-4000.

Στα 4000 θελει συμπληρωμα 600 γρ περιπου. Μετα απο 500, ηθελε αλλα 200. Αν το λαδι ηταν οκ, δεν θα ηθελε συμπληρωμα, μιας και μιλαμε περιπου για 150 γρ στα 1000χιλ. Εδω μιλαμε για παραπανω ολεον στα μισα.

Αυτο σημαινει οτι το λαδι χανει την αντοχη του πλεον και καταναλωνεται πιο ευκολα. Το τι αλλο συμβαινει μεσα στον κινητηρα δεν το γνωριζω, το οτι το λαδι ομως εχει την μιση διαρκεια ζωης απο το προηγουμενο, ειναι στανταρ, ελπιζω να μην συμβαινει κατι τετοιο σε σχεση με την λιπανση που κανει.

Αυτα ειναι στο δικο μου αμαξι, με 208.500 χιλιομετρα, και το μοτερακι του τραβαει μιανχαρα ακομα.

Stamatis
09-08-13, 17:13
Ti flashpoint εχει το καινουργιο λαδι Θωμα;
Τι γραφει επανω;

Thomelef
09-08-13, 17:30
Επειδή είμαι έξω, τσέκαρα μόλις τώρα. Δεν είδα κάπου αυτό που ρωτάς θείο, τσέκαρα και το κουτί. Γράφει μόνο edge χωρίς τον κωδικό tws.

Thomelef
09-08-13, 20:02
Flash point for castrol edge 10w-60 = 203
Flash point for red line oil 10w-60 = 236
Flash point for castrol tws 10w-60 = 200

Το παλιο λαδι φαινεται να εχει μικροτερο, ενω το red line ειναι φευγατο τελειως.

Απ'οσο διαβασα μετα απο παροτρυνση του θειου, το συγκεκριμενο λαδι ειναι απο τις πρωτες προτιμησεις των αμερικανων, μαλιστα ειναι απο τα πρωτα υποκαταστατα σε οοοιαδηποτε κουβεντα για λαδια σε Μ3 46αρια.

Πα να γ@μηθει, εγω θα δοκιμασω αυτα και ο θεος βοηθος. Ας βαλει και ο σεφ τα λικουι μολυ και βλεπουμε...

gnx
09-08-13, 20:08
Ψηλέ άμα βρεις redline 10w-60 πε μου να ξέρω. Εγω το έχω βρει μόνο στο opieoils.co.uk.

RallyArt
09-08-13, 20:11
Δηλαδή tws δεν υπάρχει; δεν μπορούμε να βρούμε;

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4

Thomelef
09-08-13, 20:18
Ψηλέ άμα βρεις redline 10w-60 πε μου να ξέρω. Εγω το έχω βρει μόνο στο opieoils.co.uk.

https://www.redlineoil-europe.com/info/redlineoildealers.asp?country=Greece

Πρωτα θα παρω να ρωτησω εδω τι παιζει απο τιμες πουλεμ. Απο αμερικη παιζουν στα 11,5 δολαρια το λιτρο. Βαλε φορους μεταφορικα, λογικα κοντα στην τιμη του καστρολ θα ειναι.

Δηλαδή tws δεν υπάρχει; δεν μπορούμε να βρούμε;

Λογικα πρεπει να ειναι out of production και πωλειται μονο οτι υποτιθεται οτι εμεινε απο αποθεμα απο διαφορους ντιλερ.

Προσωπικα προτιμω να δοκιμασω αυτο που μου προτεινε ο σταματης, το οποιο με οσα διαβασα, δειχνει να ειναι πολυ καλη επιλογη απο τα στοματα διαφορων που ασχοληθηκαν με το θεμα σε ξενα φορουμ.

gnx
09-08-13, 20:20
Το site της εταιρείας trade-wind.gr έχει διάφορων προδιαγραφών αλλά 10w-60 δεν έχει.

Thomelef
09-08-13, 20:25
Το ξερω ρε πουλεμ. Γι'αυτο ειπα θα παρω να μαθω, αλλιως θα ειχα παραγγειλει κιολα.

Stamatis
09-08-13, 20:29
Plateon Str 7, Pireaus, 18540, Greece
(+30) 210 4111569
lamco@hol.gr
www.trade-wind.gr

Τηλεφωνηστε του να σας φερει

RallyArt
09-08-13, 20:31

Πρωτα θα παρω να ρωτησω εδω τι παιζει απο τιμες πουλεμ. Απο αμερικη παιζουν στα 11,5 δολαρια το λιτρο. Βαλε φορους μεταφορικα, λογικα κοντα στην τιμη του καστρολ θα ειναι.

Λογικα πρεπει να ειναι out of production και πωλειται μονο οτι υποτιθεται οτι εμεινε απο αποθεμα απο διαφορους ντιλερ.

Προσωπικα προτιμω να δοκιμασω αυτο που μου προτεινε ο σταματης, το οποιο με οσα διαβασα, δειχνει να ειναι πολυ καλη επιλογη απο τα στοματα διαφορων που ασχοληθηκαν με το θεμα σε ξενα φορουμ.

Ποιο σου πρότεινε ο Σταμάτης αν επιτρέπεται; εγω αλλαζω λάδια ανα τέσσερις χιλιάδες χλμ, στον Μανωλη QSDS, δεν έχω δει τι λάδια βαζει, αν ειναι tws ή edge...
Πάντως στο ταξίδι προς Καλαμάτα ή Πάτρα με ~160χλμ και 42 Κελσίου εξωτερική θερμοκρασία τα λάδια ηταν νταν 100 βαθμούς...

Thomelef
09-08-13, 20:45
160 χιλ σταθερη πορεια, εμενα παιζει και πιο κατω, παρολο που ειμαι και 400 στροφες πανω λογο κοντου διαφορικου. Ο αερας που το χτυπα μπροστα ειναι παρα πολυς.

Αυτο που μου προτεινε ο σταματης ειναι αυτο που εγραψα πιο πανω. Το red line 10w-60. Αφου διαβασα αρκετα ποστ στα αμερικανικα, πειστηκα οτι προκειτε για καλη επιλογη.

RallyArt
09-08-13, 20:52
Η προσθήκη motorkote?
Τι λες;

doctore
09-08-13, 20:53
Plateon Str 7, Pireaus, 18540, Greece
(+30) 210 4111569
lamco@hol.gr
www.trade-wind.gr

Τηλεφωνηστε του να σας φερει

Απ' αυτόν έπαιρνα τα TorcoAccelerator ...
Διαθέτει hard to find εμπόρευμα

Thomelef
09-08-13, 21:06
Ποσο το επαιρνες γιατρε? Κανα δυο φορες ετυχε να βαλω τελειως απο σποντα και η διαφορα ηταν πολυ αισθητη...

doctore
09-08-13, 21:12
12 ευρώ, το μικρό μπουκάλι.
Και εγώ είχα δει διαφορά.
Τα μπουζί όμως θέλουνε ποιό συχνά αλλαγή, αν το δουλεύεις συνέχεια με τόρκο μέσα.
Έτσι κι αλλιώς όλα τα άλλαζα πολύ πριν την ώρα τους...

chief
09-08-13, 22:08
Πα να γ@μηθει, εγω θα δοκιμασω αυτα και ο θεος βοηθος.

και εγω αυτης της αποψης ειμαι (λογο φοβίας η αληθεια να λεγετε που και αυτη τη φοβία μας την δημιούργησε η αναξιοπιστια του συγκεκριμενου μοτερ

Εχει γινει το θεμα Castrol σαν θρησκευτικη προκαταλιψη. Σαν και αυτες που μας εχουν φορτωσει η εκκλησια και οι τραγοι εδω και αιωνες για να κανουν αυτοι τα δικα τους παιχνιδια.

Αυτα που ελεγα...
Μη φοβασε Συμπε, δεν θα κανει κραου.

Εχω φιλο που βαζει εδω και 10 χρονια 10w40 και αλλους που τρεχουν με 15w50 και δεν εκαναν κιχ.

steliosm46
09-08-13, 23:13
Θωμα και εγω διαβασα αρκετα για το Redline και η πλειοψηφία ελεγε καλα λογια.

Θα παρεις τηλεφωνο να ρωτησεις τιμές? Εαν ρωτησεις πες ποσο γιατι σε λιγο καιρο θελω και εγω αλλαγη και θα χρειαστω να παρω. Εαν θυμηθεις ρωτα αν κανει καλυτερες τιμες για περισσότερη ποσοτητα

το FlashPoint του παντως ειναι ψηλα? δεν πρεπει να μας προβληματιζει λιγο αυτο?

Nikos
12-08-13, 23:58
Τι βενζινη βαζετε στα νορμαλ Μ3 ;

EVERGET
13-08-13, 02:26

100αρα γιατι του δινει αβανς και παει καλύτερα. Αλλα και με 95αρα δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

vagmag
13-08-13, 08:20
Εγω ξεκίνησα να βάζω 100αρα...
Το ταμπέλακι στο ρεζερβουάρ λέει 95 ... Οπότε δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα να βάζουμε και απλή.

Ισως όπως λένε τα παιδιά με την 100αρα να αποδίδει ακόμα καλύτερα, αλλα μάλλον ψηλά γράμματα για εμένα τον χοντρόκομμενο...

Κ. Νίκο , τώρα που κάνετε μερικά χιλιόμετρα με το νέο σας απόκτημα (καλόταξιδο και πάλι), θα μας κάνετε και ένα συγκριτικό με το 39αρι m5 ;

Nikos
13-08-13, 10:49
Δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους.
Το ενα ειναι σα να οδηγεις τανκς και το αλλο ειναι αυτοκινητο / παιχνιδακι και φαντασου οτι εμενα ειναι και καμπριο με οτι αυτο συνεπαγεται δηλαδη εξτρα βαρος, αλλη κατανομη κλπ....
Πολυ καλυτερο και ποιο ακριβες / κοφτερο στριψιμο απ το Μ5, καλυτερη αισθηση του δρομου.
Το Μ5 απ την αλλη με μπαρα θολων και μεγαλυτερες αντιστρεπτικες ειχε βελτιωθει αρκετα, σε καμια περιπτωση ομως δε μπορει να πλησιασει το πλαισιο του Ε46.
Το βραδυ, ο οδηγος του Ε39 νομιζει οτι ειναι σε airbus 340 σε αντιθεση με το σπαρτιατικο εσωτερικο του Μ3.

STREETRACING
13-08-13, 11:11
95 αρα
μια χαρα δουλευει.

Nikos
13-08-13, 11:28
95αρα του εβαλα Γιαννη απο συνηθεια μιας και 95αρα εβαζα και στο δεινοσαυρο που εκαιγε ακομα και μαζουτ.....αλλα με φοβησαν λιγο οτι θελει απαραιτητα 100αρα , τουλαχιστον στην ελλαδα με την (τοπ) ποιοτητα βενζινης που εχουμε.
Αν δοκιμασμενα τα δουλευατε με απλη χωρις προβληματα τοτε μη πληρωνω κοροιδιστικα 2 ευρω το λιτρο .

Thomelef
13-08-13, 14:19
Εγώ ανάλογα τα κέφια, βάζω ότι να'ναι, απ'οπου να'ναι...

Με την 95αρα πάντως εγώ κάποιες φορές έχω πυρακια. Σε ανηφόρα δλδ σχεδόν σταματημένο με 5 χιλ και δευτέρα, θα χαρούμε χτυπήσει. Πραγμα που δεν συμβαίνει όταν το αμάξι είναι με 100αρα.

Αποδεδειγμενα πάντως τουλάχιστο για μένα, το άλφα και το ωμέγα για το αμάξι αυτό είναι το καλό ζέσταμα και η αποθερμανση. Μεχρι 2500 ώσπου να ζεσταθεί το λαδάκι. Μετά δεν νιώθει τπτ...

EVERGET
13-08-13, 14:44
Γενικα το εν λόγω αμάξι εάν ξεκινήσεις με τη μια χωρις λιγο ζέσταμα (τουλάχιστον να πέσουν οι στροφές στις 900) παρουσιάζει περίεργη συμπεριφορά, το λεγόμενο kangaroo-ing...

STREETRACING
13-08-13, 14:58
Kαι ακουγεται και ο μ$λακας ο τεντωτηρας συγχρονως...

Nikos
13-08-13, 15:02
Το ζεσταμα ηταν παντα μερος της ιεροτελεστιας......ο κοσμος να χαλασει το μοτερ πρεπει να ζεσταθει η τελος παντων να πεσουν οι στροφες του τσοκ.
Ειδα και γω οτι στο αυτοματο mode που το οδηγω "auto III", χτυπαει πυρακια σε καποια σημεια. Θα κανω δοκιμη και με 100αρα και αν εχει την ιδια συμπεριφορα τοτε θα το γυρισω σε απλη.
Δεδομενου οτι το οδηγω ΜΟΝΟ σε αυτοματο setting χωρις χρηση των paddles, εχετε να δωσετε καμια συμβουλη σε οτι αφορα τη σωστοτερη θεση στο κιβωτιο ωστε να μην εχουμε το "smart effect" σε οδηγηση πολης ? Το λεω ετσι γιατι σε καποιες αλλαγες αν δεν πατησω λιγο αποτομα το γκαζι κανει σα κομπιασμενο σμαρτ οταν αλλαζει σχεσεις. Λογικο βεβαια αν αναλογισθει κανεις οτι προκειται για κιβωτιο και ηλεκτρονικα 10ετιας και βαλε.

Thomelef
13-08-13, 15:10
Στο αυτόματο θα σου σπάσει τα νευρα...δεν λειτουργεί όπως τα κλασικά αυτόματα και το κάνει λίγο κουραστικό. εγώ ούτε καν σε ταξίδι το βάζω στο αυτοματο.

Το πρόγραμμά 2 είναι πιο καλό για εντός πόλεως πάντως, γιατί αλλάζει στις 2500 και όχι στις 3000 που αλλάζει το 3. Πας πιο χαλαρά και αλλάζει σε πιο μικρό ευρως στροφών για πολη.

Πιο σου αρέσει πιο πολύ Νίκο μέχρι στιγμης?

STREETRACING
13-08-13, 15:12
auto 3-4 δουλευα στη πολη 7 χρονια μια χαρα.

Nikos
13-08-13, 15:28
Αν εννοεις σε σχεση με το Μ5 Θωμα, οδηγικα μου αρεσει περισσοτερο το Μ3 σε ολα τα σημεια πλην ισως της αναρτησης που ειναι πολυ σφιχτη σε συνδιασμο με τις 19αρες για τους κωλοδρομους της Αθηνας (εδω οδηγουμε τ'αμαξια μας, εδω περιγραφουμε τις εμπειριες μας). Σε καποια σημεια ειλικρινα το λυπαμαι το αυτοκινητο ετσι οπως υποφερει απ τις λακκουβες αν και τις αποφευγω κατα 90% τουλαχιστον.
Το μοτερ του Μ3 ειναι ποιο ελαστικο απ οτι νομιζει κανεις η απ οτι δειχνουν οι αριθμοι μιας και εχει να διαχειριστει μικροτερο βαρος σε σχεση με το 5λιτρο του Μ5 το οποιο σαφως εχει τεραστια ροπη απο χαμηλα αλλα καλειται να κινησει και 200 κιλα περισοτερα . Το αυτοκινητο ξεκολλαει πολυ καλα ειδικα στις μεσαιες προς ψιλες στροφες και δε βλεπω να προβληματιζεται ουτε στις χαμηλες.
Για τη χρηση που εκανα ομως νομιζω οτι το Μ5 με καλυπτε περισσοτερο μιας και ταξιδευα πολυ με το αυτοκινητο και σε αυτο το κομματι το 5αρι ειναι απλα σε μια κατηγορια μονο του .
Για τωρα πλεον που θελω ενα αυτοκινητο βολτας, βρισκω το Μ3 απλα υπεροχο και χαιρομαι που εχω και παλι ενα καλο λογο για να κατεβαινω στο γκαραζ και να χαζευω.

zaharias
13-08-13, 20:02
Να εισαι καλα και να το χαιρεσαι Νικο..
Βαλε ΟΕΜ 18αρια ή 18αρια ΟΕΜ Ε9Χ Μ3 για να κερδισεις λιγο ανεση..

fanisk
13-08-13, 20:05
Να εισαι καλα και να το χαιρεσαι Νικο..
Βαλε ΟΕΜ 18αρια ή 18αρια ΟΕΜ Ε9Χ Μ3 για να κερδισεις λιγο ανεση..

Αυτο σκεφτομουν κι εγω.. Νικο βαλε 18αρες, καλυτερα θα ναι.

Nikos
13-08-13, 20:07
Μπααα....ειναι και αυτο σα τις γκομενες που υποφερουν τα ποδια τους αλλα φορανε τις τακουναρες και μας τρεχουν τα σαλια....ειναι πολυ ομορφο για να του βαλω 18αρες. (Μπρος τα καλλη τι ειν΄ ο πονος .)

zaharias
13-08-13, 20:12
Βαλε 4 πισινες και θα δεις...:whistle::fountwtis:
Βαλε απο Μ3 Ε9Χ 18αρια που ειναι τουμπανα.. Και θα πηγαινουν ωραια με το εξωτερικο σου χρωμα.. ;)

zaharias
19-08-13, 10:55
Ελα Νικο..

Παρτες και βρες αλλες 2 πισινες να το κανεις square set up τουμπανο..

https://www.car.gr/parts/view/3911910/

Ας τις παρει καποιος.. Η τιμη ειναι τσαμπα.. Για να μην τις παρω εγω..:th_Laie_67-1::hystericalbs1:

Nikos
19-08-13, 11:10
Ελα Νικο..

Παρτες και βρες αλλες 2 πισινες να το κανεις square set up τουμπανο..

https://www.car.gr/parts/view/3911910/

Ας τις παρει καποιος.. Η τιμη ειναι τσαμπα.. Για να μην τις παρω εγω..:th_Laie_67-1::hystericalbs1:

Ευχαριστω αλλα δεν αλλαζω τα 19αρια.
Εκανα 500 χιλιομετρα μεσα στο σ/κ και συνηθησα.
Μαλλον καλομαθα στο αουδι (που ειναι μαγικο χαλι) και ειχα ξεχασει πως ειναι ενα καλο σπορ αυτοκινητο.

Thomelef
19-08-13, 11:20
άμα το στίψεις με 18αρια, ειδικά με 265 μπρος πίσω, ούτε να τα φτύσεις δεν θα γυρνάς τα 19άρια νίκο...

θα τα χαρίσεις πακέτο με τα λάστιχα!!!

Nikos
19-08-13, 11:22
Εφαγα και την πρωτη ψιχρολουσια με το κιβωτιο .... ξεκιναω για βολτα Πεμπτη βραδυ και παρατηρω οτι αναβοσβηνε η ενδειξη των ταχυτητων. Το σασμαν δουλευε κανονικα , οι αλλαγες ολες οκ, αλλα η ενδειξη δεν ελεγε να μεινει σταθερη αφενος και αφετερου μολις σταματαγα σε φαναρι μου εριχνε νεκρα και βαραγε το γκονγκ.
Σκεφτομουν ολα αυτα που εχω διαβασει κατα καιρους στα φορουμς για αντλια smg, τρομπακι , δισκο κλπ κλπ και λεω ετοιμασου για κανα τριχιλιαρο .
Το εσβησα, το εβαλα εμπρος ξανα, τιποτα. Η μονη παρηγορια ηταν οτι δουλευε κανονικα στην πορεια, δεν κολλαγε σε μια ταχυτητα, δεν πατιναριζε, αλλα οταν στο φαναρι πεταγε νεκρα εβλεπα τα ευρω να φευγουν απ την τσεπη.
Η εξιλεωση ηρθε το πρωι του Σαββατου που θυμηθηκα οτι καποια στιγμη μεσα στην εβδομαδα ηθελα να δω λιγο το χωρο του μοτερ και βεβαια ξεχασα το χρυσο κανονα που λεει "κοπανα το καπω να κλεισει καλα γιατι αλλιως αρχιζουν τα οργανα...." οπερ και εγενετω.
Τελικα το καπω εκλεισε σωστα, η ενδειξη ταχυτητων ειναι οκ, στα φαναρια δεν πεταει νεκρα και κυριως τα ευρω εμειναν παρκαρισμενα στην τσεπη προς μεγαλη ανακουφιση μου.