Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Απορίες Μ3 Ε46

Σελίδες : 1 2 3 4 [5] 6

Nikos
19-08-13, 11:27
άμα το στίψεις με 18αρια, ειδικά με 265 μπρος πίσω, ούτε να τα φτύσεις δεν θα γυρνάς τα 19άρια νίκο...

θα τα χαρίσεις πακέτο με τα λάστιχα!!!

Που να στριψω ρε Τομας ? Ετσι και μπω γρηγορα σε στροφη φευγουν τα ποδια δεξια - αριστερα σε ανεξελεγκτη κατασταση. Χαλαρα παω, το πλακωνω σε καμια ευθεια και αντε να μπω λιγο γρηγορα σε καμια παρατεταμενη.
Αυριο θα του βαλω καινουργια λαστιχα οποτε και θα παταει και καλυτερα .

zaharias
19-08-13, 12:02
Ευχαριστω αλλα δεν αλλαζω τα 19αρια.
Εκανα 500 χιλιομετρα μεσα στο σ/κ και συνηθησα.
Μαλλον καλομαθα στο αουδι (που ειναι μαγικο χαλι) και ειχα ξεχασει πως ειναι ενα καλο σπορ αυτοκινητο.

Οχι Νικο μου, σε πειραζω.. οτι θελεις εσυ κανε.. :)

Απλα το ποσταρα εδω γιατι μπορει να τις θελει κανενας Μ3ακιας μιας και το βλεπουν πολλοι το συγκεκριμενο θρεντ...

pilot
19-08-13, 13:28
Εφαγα και την πρωτη ψιχρολουσια με το κιβωτιο .... ξεκιναω για βολτα Πεμπτη βραδυ και παρατηρω οτι αναβοσβηνε η ενδειξη των ταχυτητων. Το σασμαν δουλευε κανονικα , οι αλλαγες ολες οκ, αλλα η ενδειξη δεν ελεγε να μεινει σταθερη αφενος και αφετερου μολις σταματαγα σε φαναρι μου εριχνε νεκρα και βαραγε το γκονγκ.
Σκεφτομουν ολα αυτα που εχω διαβασει κατα καιρους στα φορουμς για αντλια smg, τρομπακι , δισκο κλπ κλπ και λεω ετοιμασου για κανα τριχιλιαρο .
Το εσβησα, το εβαλα εμπρος ξανα, τιποτα. Η μονη παρηγορια ηταν οτι δουλευε κανονικα στην πορεια, δεν κολλαγε σε μια ταχυτητα, δεν πατιναριζε, αλλα οταν στο φαναρι πεταγε νεκρα εβλεπα τα ευρω να φευγουν απ την τσεπη.
Η εξιλεωση ηρθε το πρωι του Σαββατου που θυμηθηκα οτι καποια στιγμη μεσα στην εβδομαδα ηθελα να δω λιγο το χωρο του μοτερ και βεβαια ξεχασα το χρυσο κανονα που λεει "κοπανα το καπω να κλεισει καλα γιατι αλλιως αρχιζουν τα οργανα...." οπερ και εγενετω.
Τελικα το καπω εκλεισε σωστα, η ενδειξη ταχυτητων ειναι οκ, στα φαναρια δεν πεταει νεκρα και κυριως τα ευρω εμειναν παρκαρισμενα στην τσεπη προς μεγαλη ανακουφιση μου.
χαχαχαχα...welcom to the club!

Nikos
19-08-13, 13:30
χαχαχαχα...welcom to the club!

Αστα Γιωργο, κοντεψα να "περπατησω" σα το Σοιμπλε στη συναυλια του καθυστερημενου υδραυλικου .

pilot
19-08-13, 13:32
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

αν ήταν τελείως ''ξεκλείδωτο'' δεν θα ξεκινούσε καν..

STREETRACING
19-08-13, 13:34
εγω να δεις με τη π@υτσοαντλια
που πεταξε νεκρα σε διασχιση καθετη κεντρικης λεωφορου το σκατοαμαξο...
ρε ουστ 2400 ευρω γμ τα Μ τους

Nikos
19-08-13, 13:35
Αν δεν ξεκινουσε καθολου θα πηγαινε αμεσως εκει το μυαλο μου.....ενω αυτο και ξεκινουσε και αλλαζε κανονικα και ανεβαζε φουλ στροφες ο κινητηρας και ανεβοκατεβαζε ολες τις ταχυτητες. Απλα αναβοσβηνε η εκαστοτε ταχυτητα και στο φαναρι εριχνε νεκρη. Εσυ που γελας (και γω τωρα ακομα περισσοτερο) το εχεις παθει ποτε αυτο ? Ακριβως το ιδιο ομως, οχι να μην ξεκιναει καθολου κλπ....

pilot
19-08-13, 13:38
φυσικά! την δεύτερη μέρα!! χαχαχαχαχα...άνοιγα συνέχεια το καπό γιατί μου ζητούσαν να δουν το μοτέρ..ε λογικό να την πατούσα κάποια στιγμή! χχαχαχαχαχα..ο alexk με ''έσωσε''!

Thomelef
19-08-13, 13:46
δε νομίζω να υπάρχει κάτοχος που να μην το έχει πάθει...και εγώ την δεύτερη μέρα που το πείρα, το ίδιο έπαθα.

Nikos
19-08-13, 13:52
Κατα τ'αλλα ειναι ενα αξιολατρευτο αυτοκινητο απ ολες τις πλευρες.
Εσεις μπορει να τα εχετε βαρεθει , αλλα προσωπικα το βρισκω μεγαλο αλητη .
Eχει και την κουκουλα που συνεπαγεται μειωμενη μονωση, ακουγεται και το bastuck μεσα σε ολο του το μεγαλειο και το μοτερ του μου θυμιζει πολυ στον ηχο και τη λειτουργεια του το παλιο μου Μ5 Ε34 3.8 στο πιο λυσσαρικο .....glorious straight six .

Thomelef
19-08-13, 13:55
που να βάλεις κάνα lightweight, εκεί να δείς τι γίνεται...

σε cold start ειδικά, έχει έναν κατάξερο μπάσο θόρυβο. απο τότε που το έναλα, παίζει να με γαμοσταυρίζουν 2 τετράγωνα παραπέρα...

Nikos
19-08-13, 14:00

σε cold start ειδικά, έχει έναν κατάξερο μπάσο θόρυβο. απο τότε που το έναλα, παίζει να με γαμοσταυρίζουν 2 τετράγωνα παραπέρα...

Ηδη βουιζει το γκαραζ και οι δυο διπλανες πολυκατοικιες σε cold start. Ασε γιατι μου πηρε 2-3 χρονια να αποκαταστησω σχεσεις με τη γειτονια ...καθε φορα που γυριζα με το Aprilia απο βολτα ηταν οι γριες στις βεραντες με τα λαστιχα και τις γλαστρες στα χερια .

pilot
19-08-13, 14:07
Κατα τ'αλλα ειναι ενα αξιολατρευτο αυτοκινητο απ ολες τις πλευρες.
Εσεις μπορει να τα εχετε βαρεθει , αλλα προσωπικα το βρισκω μεγαλο αλητη .
Eχει και την κουκουλα που συνεπαγεται μειωμενη μονωση, ακουγεται και το bastuck μεσα σε ολο του το μεγαλειο και το μοτερ του μου θυμιζει πολυ στον ηχο και τη λειτουργεια του το παλιο μου Μ5 Ε34 3.8 στο πιο λυσσαρικο .....glorious straight six .

δεν τα βαριόμαστε ποτέ! κάποιοι απο εμάς μάλιστα έχουν σκοπό να τα κρατήσουν για πάντα! :warriorsmiley:

pilot
19-08-13, 14:08

μας τα έχεις κάνει μπαλόνια με το lightweight...

:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

vagmag
19-08-13, 14:57
μας τα έχεις κάνει μπαλόνια με το lightweight...

:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Θωμά τι είναι το lightweight ;

Thomelef
19-08-13, 15:00
Θωμά τι είναι το lightweight ;

https://www.beastpower.com/products/supersprint/new/SUP-044006.jpg

vagmag
19-08-13, 15:15

Φίλε μας ξεσκισες ... Εχω τόσο αργό Internet ...

Δε μπορούσες να γράψεις ότι είναι καζανακι ; :hystericalbs1:

Thomelef
19-08-13, 15:16
Εγω εχω καζανακι, ο πιλοτος νηπτηρα...χαχαχα!!!

Nikos
19-08-13, 15:23

Αυτο ειναι σα να μην εχεις τελικο. Καλυτερα να βγαλεις δυο πλαινες σωληνες απ το xpipe να σουρθει και φθηνοτερα και να βγαζεις και φλογες .

Leonidas_E39
19-08-13, 15:26
https://www.youtube.com/watch?v=JcB-Vqi_c0Y

Thomelef
19-08-13, 15:28
Χαχαχα...αφου να φανταστεις ο ρεκορντμαν δεν το αντεξε και το εστειλε.

Πηγαιναμε συβοτα, και καμμια 100χλμ πριν φτασουμε βλεπω την ελινα να προσπαθει να βολευτει στο ρεκαρο και να δυσανασχετει εντονα με γκριματσες. Τι εγινε ρε μωρο μου της λεω...

Βρε αει στο διαολο με το κωλαμαξο σου πια.

Τον οκτωμβρη να την δω που θα κατεβουμε παρεα αθηνα. Εχω και ενα κακο εγω, δεν σταματαω πουθενα. Μια φορα την εποιασε κατουρημα στα μαλγαρα και κατουρησε στο πρεζιντεντ...χαχαχαχαχα!!!

EVERGET
19-08-13, 16:02
Το lightweight δεν ειναι τίποτα μπροστα στην απόλυτη λύση για βαβουρα:
https://www.rogueengineering.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=XPIPE&Category_Code=XPIPE

Το xpipe της Rogue με την ηλεκτροβαλβιδα που ανοίγει απο διακόπτη που βάζεις στο εσωτερικο και πετάει τα καυσαέρια χωρις να περνάνε απο το τελικο. Η ca automotive (Αγγλος αντιπρόσωπος της rogue) το δινει κοντά στο χιλιαρικο....too much για xpipe....

Thomelef
19-08-13, 16:10
Το μαρσαρησες καθολου νασο χωρις τελικο???εγω που το εκανα στο συνεργειο, κοντεψαν να σπασουν τα τζαμια του κτιριου και των αυτοκινητων που ηταν μεσα, ενω ο συμπε που το εκανε στο υπογειο γκαραζ της οικοδομης του, κοντεψε να ριξει ολοκληρο το κτιριο...

Χαχαχαχαχα...

STREETRACING
19-08-13, 16:14
Τζαμπα λεφτα
Βαβουρα κ μηδεν διαφορα.

Thomelef
19-08-13, 16:17
Οντως. Απο αποδοση κλαιν...μονο βαβουρα και τα 12-13 κιλα βαρος εναντι του μαμα θερμοσιφωνα.

chief
19-08-13, 16:27
Αυτο εδω κανει το θορυβο που μ' αρεσει.
Ειναι αρκετα ελαφρυ και κυριως χωρις εξοδα.
1xFzysbKarE

Εχω αναθεσει τη δουλεια σε μαστορα.
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/08/manosexhaust_zpsfd9dd47c-1.jpg~original (https://s1200.photobucket.com/user/chiefcsl/media/manosexhaust_zpsfd9dd47c.jpg.html)

EVERGET
19-08-13, 16:30
Το μαρσαρησες καθολου νασο χωρις τελικο???εγω που το εκανα στο συνεργειο, κοντεψαν να σπασουν τα τζαμια του κτιριου και των αυτοκινητων που ηταν μεσα, ενω ο συμπε που το εκανε στο υπογειο γκαραζ της οικοδομης του, κοντεψε να ριξει ολοκληρο το κτιριο...

Χαχαχαχαχα...

Οχι δεν εχει τύχει χωρις τελικο...πάντως χωρις τελικο ή με ανοιχτή τη βαλβίδα του rogue όχι μόνο δεν έχεις gains αλλα πιστεύω οτι χάνεις κιόλας. Οσων αφορά στα ελεύθερα τελικα, πιστεύω πως ενα καλο race τελικο κατι ψηλα τα δινει. Στην eisenmann πιστεύω πως οφείλεται η συμπεριφορά της καμπυλης ισχύος μου που δεν πέφτει μετα τις 7500 οπως με το μαμα τελικο αλλα εχει ανοδική κλίση και δινει άλογα ως τον κοφτη. Το μαμα τελικο πολυ ψηλά νομίζω πως κόβει το αμάξι.

Monsta
19-08-13, 16:33
Πρα-πρα-πρα-πρααααααα γελάνε και οι χοντάκιδες.

Προσωπικά μου αρέσει πολύ ο μαΝισιος ήχος του s54 χωρίς εξατμίσεις χωρίς τπτ. Και γουστάρω τρελά rasp. Αφού κάποιες φορές παρά τη πορωτική καβούκα, έλεγα τι μαλακία έκανα και δεν το άφηνα μαμά.

Thomelef
19-08-13, 17:06
Γνώριμο φαίνεται το πλακοστρωτο που είναι η γουρούνα συμπε...

soc12r
19-08-13, 18:28
Αυτο εδω κανει το θορυβο που μ' αρεσει.
Ειναι αρκετα ελαφρυ και κυριως χωρις εξοδα.
1xFzysbKarE

... :thumbsup::thumbsup:

https://www.m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=388580

Vasilis M3
19-08-13, 20:21
Εχω αναθεσει τη δουλεια σε μαστορα.
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/08/manosexhaust_zpsfd9dd47c-1.jpg~original (https://s1200.photobucket.com/user/chiefcsl/media/manosexhaust_zpsfd9dd47c.jpg.html)

Θέλουμε πλούσιο οπτικοακουστηκό υλικό!!!:whistle: :thumbsup:

steliosm46
19-08-13, 20:50
Παίδες μην πειράζεται τελικό! ολα συντονιζουν.Βεβαια γουστα ειναι αυτα ετσι κουβεντα κανουμε.. Εγω σκεφτομαι να αλλαξω μονο τους καταλυτες με 100άριδες ή decat

Το εχει κανει φιλος εχει "πεταξει" τους καταλυτες με decat καζανακια στην θεση τους και οταν το εκανα βολτα τρελαθηκα! Οχι μονο απο ηχο αλλα και στην αποδοση ειδα οτι τις ταχυτητες τις γεμιζει ανετα!

Εγω σκεφτομαι ομως για κατοσταρηδες γιατι αλλιως βρομαει και δεν ειναι για καθημερινη χρηση η να πας βολτα κλπ. Αυτον δεν τον πειραζει τοσο. Επισης περναει οριακα και κτεο με τους 100άριδες και επισης ο θορυβος ειναι λιγο ακομη δυνατος απ τον μαμα οπου νομιζω οτι ειναι πολυ καλο! Σε συνδιασμό με το Airbox θα ηταν το απολυτο για μενα!

επισης δεν συντονιζει καθολου καθοτι ολα μαμα αλλα rasp-αρει τρελά! :original:

soc12r
19-08-13, 20:54
Εχει και ο Μανος για πουλημα SS εάν δεν του έδωσε βουρρρρρρ ;)

doctore
19-08-13, 21:33
Χαχαχα...αφου να φανταστεις ο ρεκορντμαν δεν το αντεξε και το εστειλε.

Πηγαιναμε συβοτα, και καμμια 100χλμ πριν φτασουμε βλεπω την ελινα να προσπαθει να βολευτει στο ρεκαρο και να δυσανασχετει εντονα με γκριματσες. Τι εγινε ρε μωρο μου της λεω...

Βρε αει στο διαολο με το κωλαμαξο σου πια.

Τον οκτωμβρη να την δω που θα κατεβουμε παρεα αθηνα. Εχω και ενα κακο εγω, δεν σταματαω πουθενα. Μια φορα την εποιασε κατουρημα στα μαλγαρα και κατουρησε στο πρεζιντεντ...χαχαχαχαχα!!!

Χιτ δε ρόουντ Τομ :thumbsup:

Thomelef
19-08-13, 21:40
Ιδια σχολη εισαι και εσυ ντοκ???

doctore
19-08-13, 22:10
Ιδια σχολη εισαι και εσυ ντοκ???

Ακριβώς ίδια !
Άμα δεν τελειώσει το καύσιμο, δεν σταματάω πουθενά.

STREETRACING
19-08-13, 22:10
Εσυ το παρατραβηξες ρε θωμα

Thomelef
19-08-13, 22:50
Εσυ το παρατραβηξες ρε θωμα

Nikos
20-08-13, 01:02

Ειναι θεμα χρονου Θωμα....μη παιζεις με την τυχη σου...ειδικα οταν οδηγεις ...

aimiliosbmw
27-08-13, 18:59
Καλησπερα σε ολους.
Πωλειται κανα καλο M3 E46 κατα προτιμηση SMG???
Στο car αυτο το διαστημα το ενα ειναι χειροτερο απ το αλλο!!!

Z-man
28-08-13, 15:01
τα καλα κομματια δεν βγαινουν στο car ....σπανια θα βρεις συνηθως φευγουν στο μιλητο ή σε εξειδικευμενους μαντρααδες

Thomelef
28-08-13, 15:51
Επειδη ειδα την αγγελια και το πως ζητας το αμαξι φιλε αιμιλιε, θα σου ελεγα να ριξεις μια καλη ματια σε αυτο και σε κανα δυο ακομα θεματα που εχουν ανοιχτει για το συγκεκριμενο αμαξι.

Σιγουρα θα αναθεωρησεις καποια πραγματα που αναφερεις στην αγγελια ζητησης που εχεις αναρτησει.

Προσωπικη μου γνωμη μην κοιτας καν τα χιλιομετρα για αμαξι 10ετιας, ειδικοτερα οταν μιλαμε για αμαξι που οσοι το παιρνουν το παιρνουν για τα γκαζια του.

turbodog
28-08-13, 18:27
Παντα υπαρχουν καλα αυτοκινητα. Αμα ψωνιζεις απο τον αφρο και οχι απο τον πατο θα βρεις καλο αυτοκινητο οποιαδηποτε στιγμη. Προφανως η ευκαιρια που ψαχνεις (οπως ολοι δηλαδη που θελουν και καλο αυτοκινητο και ταυτοχρονα φθηνο) δεν βρισκεται καθε μερα. Θελει υπομονη, τα μετρητα stand by, και συνεχες ψαξιμο. Θα εμφανιστει καποια στιγμη και τοτε κανεις την αγορα σου αμεσα αλλιως θα το παρει αλλος, καθως ενα καλο και φθηνο αυτοκινητο ειναι το πρωτο (και ισως το μοναδικο αυτην την περιοδο) που θα φυγει.

dionisisM3
28-08-13, 23:07
Παιδια εγω ενα ξερω να πω που ισχυει σε ολες τις αγορες " το καλο και το φθηνο το πηρε ο προηγουμενος "

aimiliosbmw
30-08-13, 21:05
thomelef δλδ πως να το ζητήσω?απλά με τα λίγα χλμ έχεις τουλάχιστον μια πιο αξιοπρεπή εμφάνιση τουλάχιστον.Ψυχολογικά δεν θέλω πανω απο 100.000χλμ.Τώρα για όλα τα υπόλοιπα...συντήρηση,εμφάνι ση,χρήση κλπ νομίζω οτι ένα κακοδουλεμένο αυτοκίνητο ή κακοσυντηρημένο αυτοκίνητο κάνει μπαμ απο μακριά.Επίσης υποψήφιος αγοραστής Μ3 ή οτιδήποτε ειδικού αυτοκινήτου μεταχειρισμένου είναι έτοιμος να έρθει αντιμέτωπος με βλάβες που θα πληρώσει στο προσεχώς μέλλον.

aimiliosbmw
30-08-13, 21:16
Επίσης κάποιος απ το forum μου έγραψε οτι ξέρει για κάποιο silver gray αλλα χάθηκε και δεν ξέρω πιος το ανάρτησε.Αν το διαβάσει ας μου στείλει σε p.m. στοιχεια επικοινωνίας του να μιλήσουμε καλύτερα.Ευχαριστώ...

Vasilis M3
30-08-13, 21:37
Aιμίλιε καταρχάς καλως ήρθες!!!:original:

Μην ξεχνάς ότι ψάχνεις για ένα αμάξι 7 χρονών στην καλύτερη και 12 στην χειρότερη.Δεν είναι τόσο εύκολο να έχει λίγα χιλιόμετρα το αμάξι (κάτω απο 100.000) πραγματικά όμως γιατί με γυρισμένα τον εαυτό σου κοροϊδεύεις.Τρανό παράδειγμα του Thomelef που έχει 200.000+ και ακόμα ράβει...

Για εμένα καλύτερα να πάρεις κάποιο με πλήρες ιστορικό σέρβις,απο όσο το δυνατόν λιγότερα χέρια και ας έχει χιλιόμετρα thumb

mark e92
30-08-13, 21:49
Δεν είναι λίγο δύσκολο μοντέλο 10 χρονών να έχει λίγα χλμ;;;

BILL007
30-08-13, 21:57
Δεν είναι λίγο δύσκολο μοντέλο 10 χρονών να έχει λίγα χλμ;;;

Όχι και τόσο...Αν σκεφτούμε ότι τα M3 δεν είναι και καθημερινά αυτοκίνητα. Με ένα μέσο όρο στα 7κ το χρόνο νομίζω είναι εφικτό να βρεθεί κάποιο με 70.000.

To λίγα είναι σχετικό πραγματικά...thumb

aimiliosbmw
30-08-13, 22:48
Συμφωνώ με τον BILL και στο κάτω κάτω υπάρχουν και μοντέλα 05-06.
Μια μικρή παρένθεση στη κουβέντα μας...το Ε21 μου έχει 114.000 μοντέλο 1977 παρακαλώ.

Του thomelef δε το ξέρω και δε διαφωνώ οτι μπορεί να είναι τέλειο.Σίγουρα όμως ένα αυτοκίνητο με 100,000 plus τη φθορά του θα την έχει (μηχανικά,πλαστικά,σαλόνια, ).

turbodog
30-08-13, 23:57
Αυτο στα 15Κ

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3778392/

και αυτο λιγο παραπανω στα 16Κ

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3360231/

Δειχνουν Οκ με μια πρωτη ματια και σε καλη τιμη με κατω απο 100Κ χιλ. που ζητας.
Θα πρεπει φυσικα να εισαι ετοιμος να διαθεσεις 15-18Κ αν θελεις ενα καθαρο Μ3 με λιγα σχετικα χιλιομετρα.

aimiliosbmw
31-08-13, 00:15
Αυτο στα 15Κ

Δειχνουν Οκ με μια πρωτη ματια και σε καλη τιμη με κατω απο 100Κ χιλ. που ζητας.
Θα πρεπει φυσικα να εισαι ετοιμος να διαθεσεις 15-18Κ αν θελεις ενα καθαρο Μ3 με λιγα σχετικα χιλιομετρα.

Το πρώτο αν και Ρόδο ακόμα περιμένω τα 7 ψηφία του πλαισίου.

Το δεύτερο λέω να πήγαινα αύριο αν και το προτιμώ πιο μαμά.

Nikos!
31-08-13, 08:37
Αυτό στη Ρόδο το έχω δει σε ένα επαγγελματικό ταξίδι που είχα πάει.

Φαίνεται πολύ καλό, προσεγμένο και με πολλά aftermarket πράγματα.

Το πουλάει με μισή καρδιά γιατί δε το χρειάζονται πια με τα παιδιά και γκρινιάζει η γυναίκα του.

Μη πήγε βόλτα και πυροβολάει!

Δε το πήρα γιατί δεν τον ενδιέφερε ανταλλαγή.

aimiliosbmw
31-08-13, 11:20
Νίκο για αρχή πάντα ζητάω τουλάχιστον τα 7 τελευταία ψηφία.
Απο κεί ξεκινάω για αρχή αφού παίρνω μια εικόνα για το τι είναι.
Μετά το βλέπω από κοντά και μετά πάω για έλεγχο.
Από τη μικρή εμπειρία που ψάχνω υπάρχει στο car απ τα πιο ακριβά,πολύ καλό σε γενικές γραμμές αλλά πωλείτε για άστρωτο… και έχει κάνει το γύρο του κόσμου.
Το άλλο αντί για βενζίνα, ήθελε μπανάνες και πάει λέγοντας. Λυπήθηκα το παλικάρι που ήρθε από Κομοτηνή και αφού πήγε σε αντιπροσωπεία το κλειδί ήταν 316 και το πλαίσιο που χτύπησα έλεγε 320. .Του λέω ρε φίλε με WBA πλαίσιο δε χρειαζόταν ούτε Αθήνα να έρθεις για να σου πει η BMW τα αυτονόητα. Στην άδεια δηλωμένο 3246 προχωρημένη μαϊμού .Όποιος αρνείται να δώσει στοιχειά κάποιο λακο έχει η φάβα. Εγώ χάνω το υποτιθέμενο κελεπούρι η κρίμα σ αυτόν αυτήν την εποχή που δίνει τα σεβαστά λεφτακια του?
Ο Κρητικός δεν το δίνει μη κάνω καμιά μπουγάδα λέει(χαχαχα πρώτη φορά το άκουσα) και στο στέλνω με το καράβι μου λέει αφού είσαι από Αθήνα λες και του ζήτησα τυρί απ τη Κρήτη. Δεν έχω σκοπό να τραβιέμαι στη Κρήτη και οπουδήποτε για να χάνω το καιρό μου παίζοντας με την νοημοσύνη μου.
Ισχυρίζονται ότι δεν το δίνουν μη χτυπήσω εγώ τα νούμερα τους(γίνονται γραφικοί ειδικά οι μαντραδες) λες και αν θέλω κάποιο πλαίσιο του μαντρα περίμενα.
Μη γελιόμαστε, κανένας δεν τα έχει για πέταμα κι ας φαίνονται λίγα γι αυτούς που τα πουλανε. Το αμάξια αυτά μπορεί να έκαναν 80000 ¤ καινούργια αλλά οι καιροί άλλαξαν.
Τα χρήματα έχουν άλλη αξία σήμερα που μιλάμε. Δε βγαίνουν τόσο εύκολα όπως την εποχή που το αγόρασε ο καθένας. Τώρα αν το αξίζει δε διαφωνώ να το πληρώσω αλλά μη βάζουμε το χρυσάφι με το μπακίρι στο ίδιο τσουβάλι.

m_power_lunatic
31-08-13, 11:59
Αιμιλιε,προσδιόρισε το budget σου,το καλοκαίρι πουληθηκανε 2 Μ3 Ε46 cabrio στα 18χιλ και στα 22χιλ απο τα καλύτερα στο car.gr

Το καλο πληρώνεται ένα πάσα ώρα και στιγμή.-

aimiliosbmw
31-08-13, 12:14
To budget είναι ανοικτό γι αυτό δεν έχω βάλει ταβάνι.Αρκεί να τ αξίζει....
Οπως κατάλαβες και παραπάνω έχω δει και τα πιο ακριβά του car που παίζουν σήμερα.Να έχει ταυτότητα όμως.Δεν μου αρκέι η βιτρίνα...
Ανοιχτος είμαι,θύμα προσπαθώ να μη γίνω...
Το καλό (στα μάτια μου πάντα) θα πληρωθεί και θα είναι αυτό που θα μου κανει κλίκ.

aimiliosbmw
31-08-13, 12:25
ΣΕ cabrio είμαι λιγο επιφυλακτικός αλλα όχι αρνητικός.
Δεν έχω garaz και με φοβίζει,η στιβαρότητα,διαρροες και τριγμοί.
Το coupe μου κάνει πιο αλήτικο.Με ηλιοροφή είμαι καλυμένος και του δίνει πολύ στυλ για μένα.

m_power_lunatic
31-08-13, 12:29
Παντως ΑΝ μιλας με σωστους ανθρωπους που βλεπουνε τα αμαξια για εσενα τα χλμ τα πρεγματικα τα δειχνει το αμαξι απο κατω.-

Οτιδηποτε αλλο κοιταει καποιος κινδυνευει με φωλα.

Μονο βλεποντας απο κατω και με συνδυασμο με χαρτια,μυρωδιες,τριγμους κτλ βγαζεις συμπερασμα.Θα σε βοηθαγε να ειχες σημειο αναφορας καποιο με τσεκαρισμενα λιγε χλμ για νε συγκρινεις.

Παντως οτι βρισκεις βαζε το και εδω ολο και κατι θα ξερουμε,αν ηθελες χειροκινητο θα σου ελεγα καποιο.

aimiliosbmw
31-08-13, 12:46
Παντως ΑΝ μιλας με σωστους ανθρωπους που βλεπουνε τα αμαξια για εσενα τα χλμ τα πρεγματικα τα δειχνει το αμαξι απο κατω.-

Οτιδηποτε αλλο κοιταει καποιος κινδυνευει με φωλα.

Μονο βλεποντας απο κατω και με συνδυασμο με χαρτια,μυρωδιες,τριγμους κτλ βγαζεις συμπερασμα.Θα σε βοηθαγε να ειχες σημειο αναφορας καποιο με τσεκαρισμενα λιγε χλμ για νε συγκρινεις.

Παντως οτι βρισκεις βαζε το και εδω ολο και κατι θα ξερουμε,αν ηθελες χειροκινητο θα σου ελεγα καποιο.

Σε συνεργείο δεν έχω πάει ακόμα κάποιο γιατι κολήσαμε απ τα αποδυτήρια.
Αν υπάρχει κάποιος έμπειστος θα τον χρειζόμουν.Επίσης περα απ το ιστορικό,μπρίζωμα,πάτωμα,μ α συμπιεση μοτέρ δεν είναι απαραίτητη?

Δεν αναρτώ δημόσια αγγελίες για κάθε επιφύλαξη νομικών δικαιωμάτων.(δεν ξέρω αν είναι σωστό και νόμιμο)αν είμαι λάθος ας με διορθώσετε.
Και χειροκίνητο κοιτάω πλέον...η ιδέα του smg μου αρέσει αλλα με φοβήζει για τα γνωστά προβλήματα.

manosm3
31-08-13, 12:54
Νίκο για αρχή πάντα ζητάω τουλάχιστον τα 7 τελευταία ψηφία.
Απο κεί ξεκινάω για αρχή αφού παίρνω μια εικόνα για το τι είναι.
Μετά το βλέπω από κοντά και μετά πάω για έλεγχο.
Από τη μικρή εμπειρία που ψάχνω υπάρχει στο car απ τα πιο ακριβά,πολύ καλό σε γενικές γραμμές αλλά πωλείτε για άστρωτο… και έχει κάνει το γύρο του κόσμου.
Το άλλο αντί για βενζίνα, ήθελε μπανάνες και πάει λέγοντας. Λυπήθηκα το παλικάρι που ήρθε από Κομοτηνή και αφού πήγε σε αντιπροσωπεία το κλειδί ήταν 316 και το πλαίσιο που χτύπησα έλεγε 320. .Του λέω ρε φίλε με WBA πλαίσιο δε χρειαζόταν ούτε Αθήνα να έρθεις για να σου πει η BMW τα αυτονόητα. Στην άδεια δηλωμένο 3246 προχωρημένη μαϊμού .Όποιος αρνείται να δώσει στοιχειά κάποιο λακο έχει η φάβα. Εγώ χάνω το υποτιθέμενο κελεπούρι η κρίμα σ αυτόν αυτήν την εποχή που δίνει τα σεβαστά λεφτακια του?
Ο Κρητικός δεν το δίνει μη κάνω καμιά μπουγάδα λέει(χαχαχα πρώτη φορά το άκουσα) και στο στέλνω με το καράβι μου λέει αφού είσαι από Αθήνα λες και του ζήτησα τυρί απ τη Κρήτη. Δεν έχω σκοπό να τραβιέμαι στη Κρήτη και οπουδήποτε για να χάνω το καιρό μου παίζοντας με την νοημοσύνη μου.
Ισχυρίζονται ότι δεν το δίνουν μη χτυπήσω εγώ τα νούμερα τους(γίνονται γραφικοί ειδικά οι μαντραδες) λες και αν θέλω κάποιο πλαίσιο του μαντρα περίμενα.
Μη γελιόμαστε, κανένας δεν τα έχει για πέταμα κι ας φαίνονται λίγα γι αυτούς που τα πουλανε. Το αμάξια αυτά μπορεί να έκαναν 80000 ¤ καινούργια αλλά οι καιροί άλλαξαν.
Τα χρήματα έχουν άλλη αξία σήμερα που μιλάμε. Δε βγαίνουν τόσο εύκολα όπως την εποχή που το αγόρασε ο καθένας. Τώρα αν το αξίζει δε διαφωνώ να το πληρώσω αλλά μη βάζουμε το χρυσάφι με το μπακίρι στο ίδιο τσουβάλι.

δηλαδη... κατσε λιγο ρε φιλος... εσυ πουλας το ε21 2800... και θες να παρεις μ3 κοψοχρονια... σωστος...!

chief
31-08-13, 12:56
Μπορει καποιος με πμ να μαθει και να μου πει αν το πιο κατω αυτοκινητο εχει αλλαξει μεταλλα μπιελων ?
WBSBL92020JR02010

hades7
31-08-13, 13:05
Σεφ ωραίο αμάξι και φαίνεται προσεγμένο :hystericalbs1:

aimiliosbmw
31-08-13, 13:05
δηλαδη... κατσε λιγο ρε φιλος... εσυ πουλας το ε21 2800... και θες να παρεις μ3 κοψοχρονια... σωστος...!

Καταρχάς δεν υπάρχει σύγκριση...2800 φίλε μου κάνει μόνο το μπλοκέ και τα διπλά που έιναι κούτας και για να στέκεται έτσι μετα απο 36 χρόνια να είσαι σίγουρος οτι δεν πληρώνεται με 2800!!!
Δεύτερον απο που έβγαλες συμπέρασμα οτι θέλω να πάρω Μ3 κοψοχρονιά?
Sorry αλλα νομίζω οτι είναι λίγο άτοπο το σχόλιο.Φιλικά πάντα

aristent
31-08-13, 13:09
Eχουμε θρεντ που αναφερετε ως: "αγγελιες απο το νετ".

Τα παντα σχολιαζονται εκει!!!
...απο το αν μας αρεσει,αν ξερουμε τον εμπορο ή τον ιδιοκτητη και αλλες πληροφοριες που τυχον εχουμε για το οχημα.

Απο τη στιγμη που δεν δυσφημεις καποιον,εσυ που αναδημοσιευσες την ηδη δημοσιοποιημενη αγγελια,δεν υπαρχει καποιο προβλημα.

απλα ρωτας εαν μας αρεσει εαν το ξερουμε κλπ.λεπτομερειες που δεν θεωρουνται δυσφημιση.

Χρειαζεται ομως μεγαλη προσοχη απο ολους μας στο τι γραφουμε,επειδη ο κοσμος ειναι μικρος και εαν γινει καποιο αρνητικο σχολιο δημοσια και συμπεσει να το δει εδω ο ιδιοκτητης του οχηματος, πιθανον να ζητηθουν νομικες ευθυνες για διαφυγοντα κερδη απο την απαξιωση που υπεστει το οχημα σε δημοσια συζητηση,φυσικα μιλαμε για σοβαρες κατηγοριες.....δε λεμε σοβαρο θεμα οτι τα φλασακια τα εχει λευκα ενω απο το εργοστασιο ηταν πορτοκαλι.....μιλαμε για πιο μεγαλα προβληματα.thumb

...για αυτα τα "μεγαλα" προβληματα και αφου ειμαστε σιγουροι 1000% ,καλα ειναι να χρησιμοποιουμε τα ΠΜ.thumb

επισης μεγαλη προσοχη οταν αναφερομαστε σε BMW.....ακομα μεγαλυτερες πιθανοτητες εχει καποιος να εντοπισει τα εδω "κακα" σχολια....αλλα υπαρχουν και αρκετα μελη που πουλανε τα δικα τους οχηματα.

Συγνωμη αν σας κουρασα.:original:

:thnx:

alexm
31-08-13, 13:29
Μπορει καποιος με πμ να μαθει και να μου πει αν το πιο κατω αυτοκινητο εχει αλλαξει μεταλλα μπιελων ?
WBSBL92020JR02010

Χριστοφορε για σημερα δεν γινετε.
Δευτερα εαν δεν σε βιαζει θα μπορω να μαθω....thumb

mark e92
31-08-13, 13:41
Αυτο στα 15Κ

Δεν είναι καλύτερα να βρει κάποιο Ελληνικό ?
Να μην έχει φάει το αλάτι τις αρκούδας...

alexm
31-08-13, 13:54
Χριστοφορε για σημερα δεν γινετε.
Δευτερα εαν δεν σε βιαζει θα μπορω να μαθω....thumb

για σημερα μονο αυτα, που προφανως θα τα ξερεις ηδη....thumb

VIN WBSBL92020JR02010
Type code BL92
Type M3 (EUR)
E series E46 (2)
Series 3
Type COUPE
Steering RL
Doors 2
Engine S54
Displacement 3.20
Power 252
Drive HECK
Transmission MECH
Colour PHOENIXGELB METALLIC (445)
Upholstery TEILLEDER W.N./KIWI (N5OV)
Prod.date 2002-01-25

Description (EPC)
S302A ALARMANLAGE
S428A WARNDREIECK
S441A RAUCHERPAKET
S473A ARMAUFLAGE VORN
S490A LEHNENBREITENVERSTELLUNG
S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE
S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC)
S521A REGENSENSOR Rain sensor
S522A XENON-LICHT Xenon Light
S601A TV-FUNKTION TV function
S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL
S674A HIFI-SYSTEM HARMAN/KARDON
S692A CD WECHSLER I-BUS VORBEREITUNG
S760A INDIVIDUAL HOCHGLANZ SHADOW LINE
S792A M LM-RAEDER DOPPELSPEICHE 67, 19" forged
S793A SMG DRIVELOGIC
L812A ENGLAND/IRLAND AUSFUEHRUNG
S850A ZUSAETZL. TANKFUELLUNG EXPORT
S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA
S877A UEBERKREUZBEDIENUNG
S880A ENGLISCH / BORDLITERATUR

Standard equipment

Description (EPC)
S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC)
S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD
S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND
S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY
S520A NEBELSCHEINWERFER
S534A KLIMAAUTOMATIK
S550A BORDCOMPUTER
S710A M LEDERLENKRAD
S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT
S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN
S853A SPRACHVERSION ENGLISCH

chief
31-08-13, 14:03
Ευχαριστω Αλεξη.
Θα περιμενω μεχρι τη Δευτερα.
Το αμαξι το πηρε καποιος φιλος απο Αγγλία και στη περιπτωση που δεν εχουν αλλαξει μεταλλα θελει να τα αλλαξει προληπτικά.

Εδω δεν μας λένε αφου δεν ειχει αγοραστει απο την αντιπροσωπεια ουτε και γινενται σερβις εκει.

Thomelef
31-08-13, 14:34
Συμπε...με την ζετα τι εγινε τελικα ρε???

chief
31-08-13, 14:44
Τιποτα δεν εγινε γιατι το συνεργειο ηταν κλειστο.
Δευτερα ή Τριτη θα ξερουμε.

Nikos!
31-08-13, 17:18
Αυτό φαίνεται καλό και από ιδιώτη όχι μαντρά...γιατί δε πας να το δεις?

https://s17.car.gr/4027/4027657_0_b.jpg

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/4027657/

Επίσης είδα αυτό...

https://s16.car.gr/3922/3922080_p_b.jpg

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3922080/

ΦΟ ΒΕ ΡΟ!

Το καλύτερο Μ3 στο καρ αυτή τη στιγμή, αλλά ακριβό γιατί τα αξίζει...να ήταν και SMG.

Τα χιλιόμετρα φαίνονται γνήσια και τελικά δεν έχει αλλάξει δέρματα.

Πρώτη άδεια το 2003 και έχει συμπληρώσει 10ετία.

New entry το παρακάτω...

https://s18.car.gr/4037/4037390_0_b.jpg

https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/4037390/

Αλλά με πρώτη άδεια το 2007. Το δίνει 17.000.

Θα πάω να το δω από την άλλη βδομάδα από κοντά. :cheers:

alexm
31-08-13, 17:30
Ευχαριστω Αλεξη.
Το αμαξι το πηρε καποιος φιλος απο Αγγλία και στη περιπτωση που δεν εχουν αλλαξει μεταλλα θελει να τα αλλαξει προληπτικά.

Εδω δεν μας λένε αφου δεν ειχει αγοραστει απο την αντιπροσωπεια ουτε και γινενται σερβις εκει.

Χριστοφορε την Δυτερα θα ξερω για το bmw οτι εργασια εχει γινει σε επισημο σερβις και ολο το ιστορικο του με τους κωδικους επισκευων.
Ακομα και τζαμι να εχει αλλαξει θα το αναφερει.
Σε οτι ομως εχει γινει εκτος bmw δεν υπαρχει προσβαση, αφου οπως καταλαβαινεις δεν θα ειναι περασμενο στο συστημα.

doctore
31-08-13, 17:33
Νίκο εκτός από το μαύρο με τις CSL ζάντες, σκέφτομαι τελικά μήπως το δικό μου
δεν είχε 145 αλλά 45...:whistle:

aimiliosbmw
31-08-13, 17:55
T ασημί δεν το ξερω και δεν το έψαξα γιατι δεν είναι στα χρώματα μου.
Ούτε το ανθρακί αλλα περιμένω ραντεβού.

chief
31-08-13, 18:43
Χριστοφορε την Δυτερα θα ξερω για το bmw οτι εργασια εχει γινει σε επισημο σερβις και ολο το ιστορικο του με τους κωδικους επισκευων.
Ακομα και τζαμι να εχει αλλαξει θα το αναφερει.
Σε οτι ομως εχει γινει εκτος bmw δεν υπαρχει προσβαση, αφου οπως καταλαβαινεις δεν θα ειναι περασμενο στο συστημα.
ευχαριστω Αλεξη.
οτι μπορεις να μαθεις απ το ιστορικό στειλε μου ενα πμ.

STREETRACING
31-08-13, 18:56
Ευχαριστω Αλεξη.

και τι εγινε.που δεν εχει αγοραστει απο.εκει;
εδω μια.χαρα λενε και φυσικα ετσι πρεπει.:thumbsdown:
Τι.ξεκαρφωτο ειναι αυτο;

chief
31-08-13, 19:29
η αντιπροσωπεια εδω ειναι μονοπωλειο. οτι θελουν κανουν.
αυτο ειναι το λιγοτερο.

αμα δεις τιμες για εξαρτηματα θα παθεις πλακα.
θυμαμαι πηγα να ρωτησω για pilot cup και τα ειχαν 1020 ευρω το ΕΝΑ πριν απο δυο χρονια.
(δεν ρωτησα να η τιμη ηταν με το φπα η οχι):D

Thomelef
31-08-13, 19:35
1020 το ΕΝΑ?

Ζντοινγκ

chief
31-08-13, 19:37
ναι, και με 1300 εφερα τεσσερα απ την Αγγλία.

STREETRACING
31-08-13, 19:46
Ειναι υποχρεωμενοι να πουν.
Σε οποιαδηποτε bmw ανα τον κοσμο.
Αν πιεσεις θα σου πουν.
1040 το ενα;
αποκλειεται.πλακα θα σου καναν.
3500 εχει μεσαιο κ τελικο.δεν υπαρχει τετοια τιμη για ελαστικο csl.

Thomelef
31-08-13, 19:47
Πανε εξω απο την πορτα τους και πουλα τα 2000...χαχαχα!!!

chief
31-08-13, 19:49
Γιαννη μαλλον δεν ξερεις τι θα πει "Χαραλαμπος Πηλακουτας" ...

STREETRACING
31-08-13, 19:53
μου θυμιζει τον αντιπροσωπο της sportec στην ελλαδα....

m_power_lunatic
31-08-13, 19:57
Γιαννη μαλλον δεν ξερεις τι θα πει "Χαραλαμπος Πηλακουτας" ...

Επειδή έχω πάρε-δώσε πολλά χρόνια με την Κύπρο όπως λέει σωστά ο Χρισοφορος, Χαράλαμπος Πιλακουτας=Χρυσωρυχειο!

Αν εξαιρέσεις κάτι κροισους Κυπρίους εφοπλιστές,αυτός πρέπει να είναι απο τα πιο δυνατά πορτοφόλια Χρισοφορε αν δεν κάνω λάθος.

chief
31-08-13, 20:36
Ετσι ειναι !
Απ τα πιο δυνατα κυπριακα πορτοφολια.
Εχει αποκλειστικα τις αντιπρωσοπειες, BMW, Rolls Royce, Rover, Mini, Range Rover, Nissan, Perkins και δεν θυμαμαι και τι αλλο.

Οι δουλειες δεν πανε καλα τωρα τελευταια ομως γι αυτο απελυσε σχεδον το μισο προσωπικο και το κοτερο που παρηγκειλε εκανε μονο δυομισι εκατομυρια απ οτι εμαθα.

fanisk
31-08-13, 20:38
Και τη SunSeeker εχει !

STREETRACING
31-08-13, 20:46
Αυτο δεν σημαινει κατι για τισ τιμες κ την εξυπηρετηση.

chief
31-08-13, 22:43
Γιαννη, η αντιπρωσοπεια εδω ειναι χαλια.
Σε ολα. Και σε αποψη τεχνικης υποστιριξης.
Ο καλυτερος μαστορας εδω ξερει λιγοτερα σαν μηχανικός απ οσα γνωριζει ο β΄βοηθος του μηχανικού μου.
Δεν κανω πλακα.

Αν και τους ξερω και με ξερουν όλοι πρωσοπικα (και δεν μου κανει κανεις πλακα στην BMW εδω) δεν παω ποτε το αμαξι μου. Ουτε το Cooper S που ειχαμε για οκτω χρονια δεν πηγα ποτε. Ουτε τα περισσοτερα εξαρτηματα αγοραζω απο εκει αν και ειμαι απο τους λιγους που δεν ειναι επαγγελματιες και εχουν μια καλη εκπτωση λογο στενης οικογενειακης φιλιας με πολλους απο τους προισταμενους και τον service manager.
Μπορω να φερω πολλα παραδειγματα με συμβαντα για να δειξω την ασχετοσυνη που εχουν αλλα δεν θα βγει και κατι.

Το οτι ρωτησα εδω για το Μ3 το εκανα γιατι δεν ηθελα να ρωτησω εκει για δικους μου λόγους.
Οχι οτι δεν θα μπορουσα με ενα τηλεφωνημα να μαθω. Με ενα τηλεφωνο στην κυπριακη αντιπροσωπεια, εμαθα και για το προηγουμενο μου Μ3 και γι αυτο που εχω τωρα πριν τα αγορασω.

Ευτυχως που εβγαλε και η BMW το CSL και μου αρεσει, γιατι εκτός του οτι δεν μου αρεσουν τα περισσοτερα μοντελα της ΒΜW, με την αντιπροσωπεια που εχουμε εδω ουτε απ εξω δεν θα περνουσα για να παω σπιτι μου που ειναι 50 μετρα πιο μακρια.

NickM3CS
04-09-13, 13:01
Δεν είναι καλύτερα να βρει κάποιο Ελληνικό ?
Να μην έχει φάει το αλάτι τις αρκούδας...

αυτο με το αλατι δεν νομιζω πως πλεον ισχυει...επειδη ακριβως υπαρχει αυτο το θεμα με το αλατι στην γερμανια γιαυτο και τα περνανε απο κατω με εχτρα προστασια απο το αλατι !! ετσι μου ειπαν οταν ρωτησα παλια...αν κανω λαθος ασ με διρθωσει καποιοσ :original:

spar@
04-09-13, 13:05
αυτο με το αλατι δεν νομιζω πως πλεον ισχυει...επειδη ακριβως υπαρχει αυτο το θεμα με το αλατι στην γερμανια γιαυτο και τα περνανε απο κατω με εχτρα προστασια απο το αλατι !! ετσι μου ειπαν οταν ρωτησα παλια...αν κανω λαθος ασ με διρθωσει καποιοσ :original:

αναλογα το αυτοκινητο και τον ιδιοκτητη...
υπαρχουν γερμανικα λουλουδια και γερμανικα που ειναι μεσα στην σκουρια.

NickM3CS
04-09-13, 13:15
αναλογα το αυτοκινητο και τον ιδιοκτητη...
υπαρχουν γερμανικα λουλουδια και γερμανικα που ειναι μεσα στην σκουρια.

αυτο που αναφερω δεν εχει να κανει με τον ιδιοκτητη. εχει να κανει με την εχτρα προστασια (περναμε ολο το κατω μερος με κατι που δεν γνωριζω) ακριβως για να προστατευεται απο το αλατι και την σκουρια ....

spar@
04-09-13, 13:21
αυτο που αναφερω δεν εχει να κανει με τον ιδιοκτητη. εχει να κανει με την εχτρα προστασια (περναμε ολο το κατω μερος με κατι που δεν γνωριζω) ακριβως για να προστατευεται απο το αλατι και την σκουρια ....

δεν ξερω Νικο για τα bmw αν ισχυει κατι τετοιο, την προηγουμενη βδομαδα ηρθε αυτοκινητο με 30.000κμ του 2009 οχι bmw που πραγματικα ηταν σε αθλια κατασταση!

NickM3CS
11-09-13, 14:40
Αυτό φαίνεται καλό και από ιδιώτη όχι μαντρά...γιατί δε πας να το δεις?

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/08/4027657_0_b-1.jpg

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/4027657/

Επίσης είδα αυτό...

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/08/3922080_p_b-1.jpg

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3922080/

ΦΟ ΒΕ ΡΟ!

Το καλύτερο Μ3 στο καρ αυτή τη στιγμή, αλλά ακριβό γιατί τα αξίζει...να ήταν και SMG.

Τα χιλιόμετρα φαίνονται γνήσια και τελικά δεν έχει αλλάξει δέρματα.

Πρώτη άδεια το 2003 και έχει συμπληρώσει 10ετία.

New entry το παρακάτω...

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/08/4037390_0_b-1.jpg

https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/4037390/

Αλλά με πρώτη άδεια το 2007. Το δίνει 17.000.

Θα πάω να το δω από την άλλη βδομάδα από κοντά. :cheers:

τελικα το πηγε κανεις να δει το μαυρο Μ3 απο κοντα? :original: αν ναι ..εντυπωσεις?

chief
21-09-13, 07:00
Ναι αυτο θα δοκιμσω και θα προσπαθησω να συγκρινω.

Να πω οτι με το Castrol δεν ειχα ουτε καποιο περιεργο θορυβο ουτε και σταγόνα καταναλωσης.

Αυτό που δε μου αρεσει ειναι οι ψηλες θερμοκρασιες λαδιου που ανεβαζει.
Ισως να μην φταιει το λαδι και να ειναι φυσιολογικό για το μοτερ που εχει το αμαξι και με το ψυγειο λαδιου που εχει.
Θα φανει στη συγκριση.

Φιλος μου (οχι με Μ3 και 10w60) μετα απο αλλαγη απο Castrol σε Oberon βλέπει 8-10 βαθμους κατω θερμοκρασιες λαδιου στη πιστα.

Τεσπα, θα δειξει οταν ερθει η ωρα και θα ενημερωσω.
Καλημερα,
Να ενημερωσω οτι εκανα track day και στο αμαξι εβαλα Red Line 10w60.
Οι θερμοκρασίες λαδιου περιπου οι ιδιες με το Castrol.

Συμπερασμα, το Castrol δεν εχει να κανει με τις θερμοκρασιες. Ειναι θεμα ψυγειου λαδιου τουλαχιστον για χωρες με την εξωτερικη θερμοκρασία που εχουμε εμεις.

Thomelef
21-09-13, 14:52
Ποσους βαθμους εχετε εκει τωρα συμπε?

RallyArt
21-09-13, 14:56
Καλημερα,
Να ενημερωσω οτι εκανα track day και στο αμαξι εβαλα Red Line 10w60.
Οι θερμοκρασίες λαδιου περιπου οι ιδιες με το Castrol.

Συμπερασμα, το Castrol δεν εχει να κανει με τις θερμοκρασιες. Ειναι θεμα ψυγειου λαδιου τουλαχιστον για χωρες με την εξωτερικη θερμοκρασία που εχουμε εμεις.

Γενικα κάποιες λοιπές παρατηρήσεις; στον ηχο το κινητήρα, ευστροφια;

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4

Thomelef
21-09-13, 15:30
Εγω παλι εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι τοσο η θερμοκρασια, αλλα το ποσο αντεχει το λαδι σε αυτη τη θερμοκρασια.

Τα ρεντ λαιν πχ εχουν υψηλοτερο φλας ποιντ, πραγμα που σημαινει οτι στους ιδιους βαθμους με το καστρολ πχ, θα μπορεσει να κρατησει τα συστατικα του πιο καλα εναντι του καστρολ, η οποιουδηποτε αλλου με χαμηλοτερο φλας ποιντ.

chief
21-09-13, 17:47
Ποσους βαθμους εχετε εκει τωρα συμπε?
32 βαθμους σημερα.
Την περασμενη εβδομαδα που μπηκα στη πιστα ειχαμε 36.

Γενικα κάποιες λοιπές παρατηρήσεις; στον ηχο το κινητήρα, ευστροφια;
οχι τιποτα

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4

Εγω παλι εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι τοσο η θερμοκρασια, αλλα το ποσο αντεχει το λαδι σε αυτη τη θερμοκρασια.

Τα ρεντ λαιν πχ εχουν υψηλοτερο φλας ποιντ, πραγμα που σημαινει οτι στους ιδιους βαθμους με το καστρολ πχ, θα μπορεσει να κρατησει τα συστατικα του πιο καλα εναντι του καστρολ, η οποιουδηποτε αλλου με χαμηλοτερο φλας ποιντ.
Συμπε το εχω γραψει και πιο πριν.
Τα Μ3 Ε46, εχουν ανεπαρκες συστημα ψυξης νερου και πολυ μικρό ψυγειο λαδιου για 6κυλυνδρο μοτερ που στροφαρει ψηλά.
Το οτι μπαινει ενα παχυρευστο λάδι στο μοτερ (10w60) δεν ειναι αρκετό.
Ενα Μ3Ε46 που ειναι ειτε αγωνιστικό, ειτε μπαινει τακτικά σε πιστα θελει καποιες βελτειωσεις στο συστημα ψυξης.

Τα Ιαπωνικά Μ3 του τρεχουν στο BMW Cup εχουν ηλεκτρικό φάν και απιπρόσθετα ψυγεια λαδιου παρόλο που οι καιρικές θερμοκρασίες δεν ειναι τόσο ψηλές.

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/09/oilcooler4_zps4f4aadc1-1.jpg~original (https://s1200.photobucket.com/user/chiefcsl/media/oilcooler4_zps4f4aadc1.jpg.html)
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/09/oilcooler3_zpsee07a9c5-1.jpg~original (https://s1200.photobucket.com/user/chiefcsl/media/oilcooler3_zpsee07a9c5.jpg.html)

RallyArt
21-09-13, 18:04
και από'τι βλέπω τρέχουν και με liqui Moly....thumb

chief
21-09-13, 19:09
Απ οτι καταλαβα δεν εχει να κανει με την μαρκα λαδιων σε οτι εχει να κανει με θερμοκρασιες μοτερ ή και ζημιες σε μεταλα μπιελων κλπ.
Ολα εχουν να κανουν με κακους σχεδιασμους και αστοχίες υλικων απο την BMW.

Κατα τ΄αλλα τα Liqui Moly και τα Red Line αλλα και τα Castrol ειναι μια χαρα λαδια.
Ειδικά, και μετα απο δικες μου δοκιμες τα λιπαντικά της Castrol που αφορουν διαφορικό και φρενα ειναι κορυφαία σε συγκριση με αλλα.
Ετσι ειναι και το λαδι μοτερ. Μια χαρα και το ιδιο καλό με τα αλλα.

Ας το καταλαβουν επιτελους καποιοι κολλημενοι που θεοποιουν την εταιρία και προσπαθουν με την καθε ζημια που ειναι αποκλειστικη ευθυνη της BMW, να ριχνουν ευθυνες στα λαδια, στα ξυδια, στον οδηγό και δεν ξερω και σε τι αλλο.

Thomelef
21-09-13, 19:20
Σχετικα με τα 10-60 που δεν αναγραφουν τον κωδικο tws ενω αναγραφουν επανω στο μπουκαλι exclusive for M models, και δινουν σχεδον ολα τα συνεργεια, το λαδι δεν κανει. Το παρακολουθησα το καλοκαιρι και δεν κανει.

Δεν μπορει στα τεσσερεις χιλιαδες παρα να τσιμπαει 600 γραμαρια και μετα απο αλλα 400 χιλιομετρα να ζηταει αλλα 350. Ειναι ξεκαθαρο οτι η ζωη του ειναι αυτη, ενω το πρπηγουμενο μεχρι τα εφτα χιλιαδες τσιμπουσε μισο λιτρο.

pilot
22-09-13, 14:30
εγω παντως δεν ειχα ποτε προβλημα με αυτα τα λαδια..ουτε απο θερμοκρασιες ουτε απο καταναλωση. Οταν πηγα Ουρανουπολη ανεβηκαμε απο Βαρβαρα, 4 ατομα και 30 χλμ ορεινο στροφιλικη ανηφορα μεσα στην νταλα και το λαδι στους 105 μαξιμουμ..η θερμοκρασια του νερου ακριβως στην μεση..

Προχθες που το εβγαλα απο σερβις ειχα συμπληρωσει 6000χλμ απο την προηγουμενη αλλαγη λαδιων, ουτε σταγονα δεν ειχε καψει. Με την χρηση που κανω στο αυτοκινητο δεν βλεπω κανενα λογω να πειραματιστω με αλλα λαδια..Οταν το βαλω μεσα για τις δουλειες που θελω να του κανω ισως βαλω το fan coupling της Turner που ειχε ποσταρει ο Δημητρης.

EVERGET
22-09-13, 14:51
εγω παντως δεν ειχα ποτε προβλημα με αυτα τα λαδια..ουτε απο θερμοκρασιες ουτε απο καταναλωση. Οταν πηγα Ουρανουπολη ανεβηκαμε απο Βαρβαρα, 4 ατομα και 30 χλμ ορεινο στροφιλικη ανηφορα μεσα στην νταλα και το λαδι στους 105 μαξιμουμ..η θερμοκρασια του νερου ακριβως στην μεση..

Προχθες που το εβγαλα απο σερβις ειχα συμπληρωσει 6000χλμ απο την προηγουμενη αλλαγη λαδιων, ουτε σταγονα δεν ειχε καψει. Με την χρηση που κανω στο αυτοκινητο δεν βλεπω κανενα λογω να πειραματιστω με αλλα λαδια..Οταν το βαλω μεσα για τις δουλειες που θελω να του κανω ισως βαλω το fan coupling της Turner που ειχε ποσταρει ο Δημητρης.

Ακριβώς τα ίδια κ εγω! thumb

chief
22-09-13, 19:41
Δεν εχουν σχεση η θερμοκρασιες γρηγορης βολτας σε ορινη διαδρομη και θερμοκρασιες σε πιστα και ζεστη μερα.
Καμια σχεση.
Αλλο πραγμα οι 105 βαθμοι Γιωργη και αλλο οι 125+ σε συνδιασμο με επιθετικη οδηγηση.

pilot
22-09-13, 21:01
δεν είπα οτι έχουν σχέση, είπα ''με την χρήση που κάνω εγώ''..εξάλλου και εγώ συμφωνώ πως το θέμα δεν είναι τα λάδια..και για πίστα θεωρώ πως ένα ψυγείο λαδιού με περισσότερο όγκο είναι το μόνο που χρειάζεται..

το θέμα είναι πως στο μάνιουαλ γράφει πως είναι φυσιολογικό να φτάσει η θερμοκρασία στους 125 με τέτοιου είδους οδήγηση..πάνω απο αυτό το νούμερο σου έχει τύχει να δεις?

Thomelef
22-09-13, 21:31
Καλα...αστο το μανιουαλ της πεμβε γιωρικα. Εδω στο μοτερ μας δικαιολογουν ενα λιτρο καμμενου λαδιου στα 1000 χιλιομετρα. Σε μερικα πραγματα οπως τους βολευει τα λενε.

chief
22-09-13, 21:35
Δεν θυμαμαι.
Με 125 βαθμους το λαδι οταν ειναι χειμωνας το αμαξι αντεχει μια χαρα.
Το καλοκαιρι ομως δεν μπορει ο εισερχομενος αερας και το συστημα ψυξης να κρυωσουν το μοτερ.
Η θερμοκρασια του λαδιου υπερνικα το συστημα ψυξης σε αυτες τις συνθηκες και ειναι επομενο να ξεκινησει σε καποια στιγμη να ανεβαζει θερμοκρασια νερου.
Οποταν δεν το ρισκαρω πλεον.

Thomelef
22-09-13, 21:42
Θα παρεις ψυγειο λαδιου μεγαλυτερο σεφ?

pilot
23-09-13, 00:39
Δεν θυμαμαι.
Με 125 βαθμους το λαδι οταν ειναι χειμωνας το αμαξι αντεχει μια χαρα.
Το καλοκαιρι ομως δεν μπορει ο εισερχομενος αερας και το συστημα ψυξης να κρυωσουν το μοτερ.
Η θερμοκρασια του λαδιου υπερνικα το συστημα ψυξης σε αυτες τις συνθηκες και ειναι επομενο να ξεκινησει σε καποια στιγμη να ανεβαζει θερμοκρασια νερου.
Οποταν δεν το ρισκαρω πλεον.

Σίγουρα δεν είναι σχεδιασμένο για τέτοιου είδους πίεση σε υψηλές θερμοκρασίες άσχετα με το πως ''πασάρει'' η BMW το αυτοκίνητο..είναι αμάξι βόλτας όπως και να έχει..Μην ξεχνάτε πως ένας πολυκυλινδρος κινητήρας με πολλά κυβικά παράγει πολλή θερμότητα σε σχέση με ενα 4κυλιδρο 2λιτρο για π.χ..

Είμαι σίγουρος πως με ένα καλύτερης απόδοσης ψυγείο λαδιού,ειδικά και σε συνδυασμό με το ποιο σφιχτό coupling το πρόβλημα θα λυθεί..

Φανταστείτε να μην ήταν και crossflow αρχιτεκτονική το σύστημα ψύξης! Η θερμοκρασία του νερού θα ανέβαινε πολύ γρήγορα σε τέτοιες συνθήκες..

chief
23-09-13, 06:36
Θα παρεις ψυγειο λαδιου μεγαλυτερο σεφ?

Προς το παρόν θα δοκιμασω ενα συστημα water spray με θερμοστατη που θα ανοιγει στους 115 βαθμους και θα δινει εντολη να ψεκαζει νερό με μπεκ μπροστα στο ψυγειο λαδιου.
Ενα συστημα που το εχουν αρκετα Ιαπωνικα αυτοκινητα.
Αυτο θα ειναι απο Ιμπρεζα Spec C.

Thomelef
23-09-13, 07:47
Σίγουρα δεν είναι σχεδιασμένο για τέτοιου είδους πίεση σε υψηλές θερμοκρασίες άσχετα με το πως ''πασάρει'' η BMW το αυτοκίνητο..είναι αμάξι βόλτας όπως και να έχει..Μην ξεχνάτε πως ένας πολυκυλινδρος κινητήρας με πολλά κυβικά παράγει πολλή θερμότητα σε σχέση με ενα 4κυλιδρο 2λιτρο για π.χ..

Είμαι σίγουρος πως με ένα καλύτερης απόδοσης ψυγείο λαδιού,ειδικά και σε συνδυασμό με το ποιο σφιχτό coupling το πρόβλημα θα λυθεί..

Φανταστείτε να μην ήταν και crossflow αρχιτεκτονική το σύστημα ψύξης! Η θερμοκρασία του νερού θα ανέβαινε πολύ γρήγορα σε τέτοιες συνθήκες..

Το πρόβλημα πουλεμ είναι ότι στη Γερμανία που τα τεσταρουν, είναι και 10 βαθμούς κάτω απ'οτι είμαστε εμείς και η κυπρος.

Αν αντί να τεσταρουν στο ρινγκ τεσταρανε στην αχνά η στις σερρες Ιούνιο μήνα, θα έβλεπαν ότι το ψυγείο λαδιού θα έπρεπε να αντικατασταθει. Το αμάξι δουλεύει άψογα μέχρι 26-27 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία. Από 30 και πάνω αρχίζει και ζεσταίνεται αρκετα.

pilot
23-09-13, 09:52
παντως θεωρω πως ειναι προβλημα που λυνεται σχετικα ευκολα..ακομα και με το water spray παιζει να εξαληφθει..

JimE36
23-09-13, 16:54
Καλησπερα σε ολους.Ρε παιδια, εσεις με τα Μ3 Ε46 που γνωριζετε, θα ηθελα λιγη βοηθεια γιατι με αυτα που ακουω θα ξεχασω και αυτα που ξερω.
Το θεμα μου ειναι οτι στην παρεα μου υπαρχουν τρια ατομα που εχουν φιατ πουντο gt.Τελος παντων κλασικα τα πουντο ειναι καλυτερα απο ολα και πατανε τα παντα.:thumbsdown: Το θεμα μου ποιο ειναι τωρα.Ο ενας απο αυτους, ο οποιος ειναι και μαστορας εχει ενα πουντο 1.4 κυβικα με 25αρα τουρμπινα το πολυ 200 αλογα και υποστηριζει οτι εχει κανει πολλα πατηματα με Μ3 Ε46, απο δευτερες μεχρι τεταρτες ειναι πισω το Μ3 λεει.Υπαρχει περιπτωση να συμβει κατι τετοιο?Και ποιος ειναι ο χρονος στα 400 μετρα αν εχει μετρησει καποιος.Εγω παντως με αυτους τους τυπαδες δεν βγαζω ακρη.Τα εχουν κανει θεους τα πουντο.Ελεος δηλαδη.
Επισης ανεβαζει βιντεο ο ιδιος τυπος και λεει οτι τα εστησε με Ε30 που φοραει Ε36 Μ3 με τα 321 αλογα κιολας απο ρολ πρωτες και πηγαιναν κοπιο λεει.Ελεος.Δηλαδη αναρωτιεμαι τοσο ασχετος ειμαι πια.Αμα τα Μ3 τα τρωγανε απο πουντο σκαρτα 200 αλογα , ε η BMW θα ειχε κλεισει πιστευω.Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα δεν εχω που να τα πω και εγω.Εχω μπλεξει με παλιο ιταλους.

turbodog
23-09-13, 17:30
Φυσικα. Υπαρχει και video

https://www.youtube.com/watch?v=5zk9YEDVWmw

JimE36
23-09-13, 18:02
Τι να πω και εγω ρε παιδια.Τα εχω παιξει τελειως με αυτα που ακουω.Ο τυπος υποστηριζει κιολας οτι εχει πατησει με πολλα Μ3 Ε46 και τα εχει περασει.Απο δευτερες μεχρι τεταρτες κιολας!!!!!!Ημαρτον....Ειναι καποιες απο τις πολλες φορες που θα γουσταρα να εχω Μ3 στο Ε36 μου και να του σκασω εκει για να τα μετρησουμε, αλλα.....

RallyArt
23-09-13, 18:50
Καλησπερα σε ολους.Ρε παιδια, εσεις με τα Μ3 Ε46 που γνωριζετε, θα ηθελα λιγη βοηθεια γιατι με αυτα που ακουω θα ξεχασω και αυτα που ξερω.
Το θεμα μου ειναι οτι στην παρεα μου υπαρχουν τρια ατομα που εχουν φιατ πουντο gt.Τελος παντων κλασικα τα πουντο ειναι καλυτερα απο ολα και πατανε τα παντα.:thumbsdown: Το θεμα μου ποιο ειναι τωρα.Ο ενας απο αυτους, ο οποιος ειναι και μαστορας εχει ενα πουντο 1.4 κυβικα με 25αρα τουρμπινα το πολυ 200 αλογα και υποστηριζει οτι εχει κανει πολλα πατηματα με Μ3 Ε46, απο δευτερες μεχρι τεταρτες ειναι πισω το Μ3 λεει.Υπαρχει περιπτωση να συμβει κατι τετοιο?Και ποιος ειναι ο χρονος στα 400 μετρα αν εχει μετρησει καποιος.Εγω παντως με αυτους τους τυπαδες δεν βγαζω ακρη.Τα εχουν κανει θεους τα πουντο.Ελεος δηλαδη.
Επισης ανεβαζει βιντεο ο ιδιος τυπος και λεει οτι τα εστησε με Ε30 που φοραει Ε36 Μ3 με τα 321 αλογα κιολας απο ρολ πρωτες και πηγαιναν κοπιο λεει.Ελεος.Δηλαδη αναρωτιεμαι τοσο ασχετος ειμαι πια.Αμα τα Μ3 τα τρωγανε απο πουντο σκαρτα 200 αλογα , ε η BMW θα ειχε κλεισει πιστευω.Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα δεν εχω που να τα πω και εγω.Εχω μπλεξει με παλιο ιταλους.

:hystericalbs1::hystericalbs1:

Οκ, πές του Ναι μήν σπας να @ρχιδι@ σου με τον καθένα...
Και εγώ πατάω F1 0-300...:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

ΔημήτρηςΜ3
23-09-13, 19:08
Τι να πω και εγω ρε παιδια.Τα εχω παιξει τελειως με αυτα που ακουω.Ο τυπος υποστηριζει κιολας οτι εχει πατησει με πολλα Μ3 Ε46 και τα εχει περασει.Απο δευτερες μεχρι τεταρτες κιολας!!!!!!Ημαρτον....Ειναι καποιες απο τις πολλες φορες που θα γουσταρα να εχω Μ3 στο Ε36 μου και να του σκασω εκει για να τα μετρησουμε, αλλα.....

Ο δικός σου μάλλον ανακάλυψε και την
Αμερική !!!!
:) :) :)

pilot
23-09-13, 19:48
υπάρχει πάντα η περίπτωση να είναι ''ποντικίσιο'' με καμιά 300αρα και να το παίζει μάγκας!

aristent
23-09-13, 19:54
υπάρχει πάντα η περίπτωση να είναι ''ποντικίσιο'' με καμιά 300αρα και να το παίζει μάγκας!

+1thumb

https://www.youtube.com/watch?v=xY4zQpkhtcA"]https://www.youtube.com/watch?v=xY4zQpkhtcA

Dimimav
23-09-13, 19:57
+1thumb

https://www.youtube.com/watch?v=xY4zQpkhtcA

Ναι καλα τι βάζεις κ εσύ και Άρη..εδώ ο άλλος ξήλωσε μέσα μέχρι και τις πλαινες
επενδύσεις με 800 κιλά αμαξι ξέρω κ εγώ

aristent
23-09-13, 20:01
Ναι καλα τι βάζεις κ εσύ και Άρη..εδώ ο άλλος ξήλωσε μέσα μέχρι και τις πλαινες
επενδύσεις με 800 κιλά αμαξι ξέρω κ εγώ

ετσι κι αλλιως ελαφρυ ειναι το Πουντο.....μπορει να τις ξηλωσε γιατι ...τριζανε!!!:D

JimE36
23-09-13, 20:10
Με τιποτα.25αρα φοραει.Την εχω δει.Βαρια 200 αλογα.

doctore
23-09-13, 22:59

Jim, δεν υπάρχουν παλιοΙταλοί, κωλογερμανοί, και ψευτοιάπωνες. Κάθε εργοστάσιο και κάθε μοντέλο είναι διαφορετικό, και δεν υπάρχουν τέτοιες
εύκολες συνταγές ανά χώρα ή ανά εργοστάσιο.
Μη κολάς σε χώρες και σε μάρκες.

Κάποιο μαστόρι μπορεί να φτιάχνει όλη τη βδομάδα, για μήνες ένα Uno
και να βγαίνει έξω το Σάββατο χωρίς ταπετσαρίες και να πατάει όποιον
βρεί μπροστά του. Και τι έγινε ?
Έγινε καλύτερο αμάξι το Uno από το Μ3 ?

Η BMW που έκανε 80000 χλμ στο ring για να "στήσει" το Ε46Μ3, δεν πρόκειται
να κλείσει από κανένα μαστόρι που στήνει Punto με 300 άλογα.
Ούτε η Nissan θα κλείσει, γιατί το S3 του ΓκαζοΓιάννη πάτησε ένα GTR.

Λοιπόν τσαντίστηκα τώρα, θα βγω έξω και θα βάλω τουρμπίνα από Supra στο
C2 SensoDrive, για InterCooler θα βάλω ThermoKing από φορτηγό, για πέμπτο
μπέκ θα βάλω το μπεκ του καυστήρα, και θα πατήσω όποιο κωλοFerrari βρω
μπροστά μου. Σιγά μη ξέρουνε από αμάξια οι αμπελουργοί απ' το Μαρανέλο.

BILL007
23-09-13, 23:05
το S3 του ΓκαζοΓιάννη

Ξέρω τον ΓκαζοΓιάννη :D Ψήνεσαι για ένα πάτημα με το κοτέτσι? :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Υ.Γ 1)Πλάκα κάνω :original:
2)Πολύ ωραίο post Βασίλη! Άπειρα thanks!

doctore
23-09-13, 23:18
Ξέρω τον ΓκαζοΓιάννη :D Ψήνεσαι για ένα πάτημα με το κοτέτσι? :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

...

ΜαστροΒασίλη, άμα οδηγάς το αμάξι του Γκαζογιάννη, δε πατάω με τίποτα !
:hystericalbs1:

JimE36
23-09-13, 23:23
Σιγά μη ξέρουνε από αμάξια οι αμπελουργοί απ' το Μαρανέλο.

Ειδικα εσυ doctore επρεπε να ησουν μπροστα σε μια συζητηση που ειχαμε.Ειχε παιχτει ποιο παλια μια κοντρα με ενα πουντο και μια πορσε.Και το πουντο περασε μπροστα και μου το λεγαν για κατορθωμα.Και τους λεω, δηλαδη τωρα μου λετε οτι το πουντο ειναι καλυτερο απο την πορσε;;;Θα τρελαθουμε τελειως;;;Και μου λεγαν ναι....Οτι ειναι καλυτερο....Και στο τελος πετανε και το κορυφαιο.Ναι αλλα στο τελος μου λενε, το γκομενακι απο το πορσε κοιταζε το πουντο.Οποτε καταλαβαινεις με τι παλιο-ιταλους εχω μπλεξει.Για αυτο τους λεω εγω παλιω-ιταλους.

Thomelef
24-09-13, 08:36
στην πρωτη στροφή το πούντο θα έφευγε ευθεία, το πόρσε μέχρι την κορυφή ακόμα θα διάλεγε αν θέλει να μπεί με γραμμή, ή με ντριφτ.

με χαμόγελο στο σπίτι ο ένας, με το κινητό στην άκρη ο άλλος μπας και βρεί κάνα ξεχασμένο προφυλακτήρα στα σκουπίδια κάποιου συνεργείου. αν είναι και άμπαρθ δε, άστο...πένθος ενός μήνα για τον πουντέα.

pilot
24-09-13, 10:17
Ειδικα εσυ doctore επρεπε να ησουν μπροστα σε μια συζητηση που ειχαμε.Ειχε παιχτει ποιο παλια μια κοντρα με ενα πουντο και μια πορσε.Και το πουντο περασε μπροστα και μου το λεγαν για κατορθωμα.Και τους λεω, δηλαδη τωρα μου λετε οτι το πουντο ειναι καλυτερο απο την πορσε;;;Θα τρελαθουμε τελειως;;;Και μου λεγαν ναι....Οτι ειναι καλυτερο....Και στο τελος πετανε και το κορυφαιο.Ναι αλλα στο τελος μου λενε, το γκομενακι απο το πορσε κοιταζε το πουντο.Οποτε καταλαβαινεις με τι παλιο-ιταλους εχω μπλεξει.Για αυτο τους λεω εγω παλιω-ιταλους.

ειναι ευκολα αντιληπτο, απο αυτα που λες, πως εχεις να κανεις με ατομα που το επιπεδο της αυτοκινητηστικης τους κουλτουρας ειναι υπο του μηδενος οποτε, κυριολεκτικα, τζαμπα το σαλιο που ξοδευεις προσπαθωντας να τους πεισεις για πραγματα αυτονοητα..

δεν ειναι ολοι ετσι ομως...υπαρχουν και εξαιρεσεις..

Harisp
24-09-13, 11:48
Τις πιο απίθανες ιστορίες με αυτοκίνητα τις έχω ακούσει από Χαλκιδέους.
Κάτι πίνουν εκεί...δεν εξηγείται αλλιώς!!!

JimE36
24-09-13, 12:56
Τις πιο απίθανες ιστορίες με αυτοκίνητα τις έχω ακούσει από Χαλκιδέους.
Κάτι πίνουν εκεί...δεν εξηγείται αλλιώς!!!

Πραγματικα.Μιλαμε για πολυ ψεμα.Αλλα το καλυτερο ειναι οτι τα πιστευουν κιολας.Το νερο θα φταιει. :original:

dark knight
24-09-13, 18:55
λογω των ιταλων κατασκευαστων εξωτικων αυτοκινητων οπως φεραρι,λαμπο,μαζερατι κτλ νομιζουν οτι τα αυτοκινητα μαζικων κατασκευαστων μοιραζονται αυτη την <αυρα> στις επιδοσεις,στη σχεδιαση,στη μοναδικοτητα κτλ.βεβαια αυτο ειναι καθαρα δικη τους επινοηση- πεπεοιθηση και τους ωθει σε ακυρες συγκρισεις και σε <φαντασιωσεις>.υπαρχουν μαλιστα αρκετα πουντο και φιατ κουπε με αυτκολλητα φεραρι

ghost-rider
24-09-13, 20:14
Παλια οι ιταλοι σου διναν αμαξι σειρας και ειχε αερα αυτοκινητου αλλης κατηγοριας.
Ειχε κινηση στο σωστο αξονα, ειχε ψαγμενη αναρτηση κλπ κλπ κλπ.

Παραδειγματα παρα πολλα, σαν το σουπερ μιραφιορι, τη τζουλιετα τη γκε τε βε...
Και πιο παλια οπως η τζουλια και η veloce...
Και πιο προσφατα οπως η ιντεγκραλε.

Μιλαμε για εργαλεια που στεκοντουσαν διπλα απο κτηνη της αυτοκινητοβιομηχανιας(porsche-ferrari) και ειχαν τον τσαμπουκα να δηλωσουν παρων.

Αυτα συνεβαιναν αλλες εποχες βεβαιως και προφανως οι απανταχου ιταλοφιλοι εχουν μεινει εκει.

Σημερα η fiat φτιαχνει αδιαφορα μεσα μεταφορας αμφιλεγομενης αξιοπιστιας, η alfa χτυπησε στο κεφαλι και επαθε αμνησια ενω η lancia νομιζει οτι δινοντας επιχρυσο περιτυλιγμα θα πουλησει ακριβα το φιατ που κρυβει μεσα της. Τον κουκο αηδονι σα να λεμε.

Αυτα ειναι τα καθημερινα ιταλικα αμαξια.
Δυστυχως πεθαμενα.

Ας ελπισουμε να βγει καλη η 4c μπας και ονειρευτουμε κανενα ιταλικο περα απο ferrari-maserati.
Γιατι τα υπολοιπα ειναι ειτε κουβαδες, η γερμανικα(audi για την ακριβεια).

dark knight
24-09-13, 20:43
Παλια γινοταν αυτο που λες με αντιτιμο την αξιοπιστια.με τελευταιο απογονο την ιντεγκραλε κατ εμε.εδω και πολλα χρονια εχει σταματησει αυτο αλλα οπως ανεφερα και πριν πολλοι συνεχιζουν να δικαιολογουν την ανωτεροτητα ;;των ιταλικων αυτοκινητων λογω συγγενειας με τα ιταλικα υπεραυτοκινητα.εξου τα αυτοκολλητα και οι φαντασιωσεις.

JimE36
24-09-13, 23:53
Παρτε και το εν λογω βιντεο που σας ελεγα.Εν το μεταξυ βγαλαν και καινουργια ειδηση τωρα.Βρηκε ο αλλος ενα βιντεο στο youtube με ενα πουντο που περναει Μ6 και ξερετε....Τα κλασικα.Απλα διαβαστε αν μπορειτε λιγο τα σχολια!!!

https://www.facebook.com/photo.php?v=10202011139218423&set=vb.518816674806863&type=3&theater

pilot
24-09-13, 23:59
σου είπα δεν αξίζει καν να προσπαθείς να τους βάλεις μυαλό..όταν μεγαλώσουν θα μάθουν, έτσι πάει το πράγμα! όταν δεν υπάρχει παιδεία και το μόνο που έχει σημασία είναι η ταχύτητα στην ευθεία(για λίγες δεκάδες μέτρα βασικά) αυτά συμβαίνουν..μην ασχολείσαι καν..

aimiliosbmw
29-09-13, 02:47
Κανά καλό Ε46 Μ3 ρε παιδιά??? Απ το forum βρέθηκε ένα καλό silver gray αλλα δυστηχώς ηταν cabrio :sad:!!!Μου ρθε πάλι έτσι στη τρέλα μου... με αφορμή βέβαια σήμερα ανεβένοντας την κύμης προς Πλαπούτα κατέβενε προς Γαλάτσι ένα silver gray coupe...:hyper:

EVERGET
30-09-13, 13:50
To Σάββατο περάσαμε ΚΤΕΟ. Στο φύλλο ελέγχου μου είχε Ολικό Βάρος με οδηγό και 1/4 βενζίνη 1638kg. Πώς το βλέπετε? Αναμενόμενο?

pilot
30-09-13, 14:12
λογικό δεν είναι αν το αυτοκίνητο είναι 1570 άδειο?

EVERGET
30-09-13, 14:15
1570 ανακοινώνει η Bmw για άδειο ή για 90% καύσιμο και έρμα 75kg με βασικό εξοπλισμό?

pilot
30-09-13, 14:29
α δεν το θυμάμαι αυτό..αλλά ας πούμε οτι είναι έτσι..φαντάσου το δικό σου με τα έξτρα που έχει! χαχαχαχαχ...

edit: νομίζω γράφει curb weight..

doctore
30-09-13, 14:59
Αυτά είναι από το δικό μου :
https://www.bmwfans.gr/forum/showpost.php?p=305232&postcount=2

steliosm46
07-10-13, 23:43
εχει κανεις αποψη για την συγκεκριμενη αναρτηση?

https://www.car.gr/parts/view/3938667/

Thomelef
08-10-13, 10:19
Αυτές είναι coilover Στέλιο. Με το θέμα πάτωμα που έχουν τα 46αρια, έχε κατά νου, ότι θα πρέπει να ενισχύσεις από πίσω με καλύτερα top mounds, και να βάλεις και μια μπάρα θόλων. Για το πάτωμα δε, δεν το συζητάω καν.

Μάθε τι ελατήρια έχουν πριν κάνεις αγορά πάντως. Ρωτα chief, alexk, μανο για αυτό το θέμα που το έχουν ψάξει πάρα πολύ. Και οι τρεις τους coilover φορανε. Βέβαια τα 2 είναι
Csl, το άλλο αγωνηστικο. Σίγουρα όμως θα μπορέσουν να σε κατατοπησουν στο θέμα κιλών.

Επισεις δεν ξέρω αν σ'ενδιαφερει, αλλά ο Χριστόφορος είχε για πούλημα σε ξεφτίλα τιμή την ast η οποία είναι κορυφαία ανάρτηση. Στην θέση σου θα προτιμούσα να πάρω εκείνη, παρά αυτή της αγγελίας. Μιλάμε για μια από τις καλύτερες αναρτήσεις. Αν δεν την έχει στείλει ακόμα, κάνε τον κόπο και μιλά μαζί του...

zaharias
08-10-13, 12:16
Δες αυτη που λεει ο Θωμας, Στελιο.. αλλα καπου εκει παιζει και η D2 νομιζω.. και ειναι λιγο πιο γνωστη απο αυτη https://www.car.gr/parts/view/3938667/

steliosm46
08-10-13, 16:20
εσυ τις coilover Tein δεν φορας θωμα?

Γενικα απο Japan δεν ειναι ιδιες αυτες που ποσταρα, με τις D2 ή της TEIN?

Thomelef
08-10-13, 16:32
ναι, ΤΕΙΝ φοράω αλλά όχι coilover...πάρε μίλα με χριστόφορο και μην ασχολείσε με τπτ άλλο αν θέλεις ανάρτηση. μιλάμε για καινούρια στα 3,5κ, μπορεί και παρταπάνω.

η συγκεκριμένη έχει ζευγάρια ελατηρίων.

steliosm46
08-10-13, 16:42
ναι τωρα την ειδα την AST που πουλαει ο τσιφ.. ειναι φουλ ρυθμιζομενη? και σκληροτητα? Τι προελευσης ειναι?

λεει και κατι για ρυθμιζομενα τοπ μαουντ της turner.. Πανε μαζι με την αναρτηση ή ειναι προαιρετικά?

Γενικα ειναι καλυτερα μια coilover αναρτηση ή απλη χωρις να πειραξω γωνιες κλπ?

κατσε να το δει το θρεντ ο χριστοφορος να μας πει ακριβως..

Thomelef
08-10-13, 16:55
στείλτου ένα πμ ρε άνθρωπε. πάρε το νούμερο του και μιλήστε. θα σε βοηθήσει πολύ ο χριστόφορος γιατί κατέχει απ'το άθλημα. η ανάρτηση είναι ρυθμιζόμενη αλλά δεν ξέρω μέχρι ποιο σημείο και τι ρόλο παίζουν τα διάφορα σετ ελατήρια που πάνε πακέτο μαζί της.

τα τοπ μάουντ της τερνερ, είναι πολά καλά. αν τα δίνει πακέτο ακόμα καλύτερα. αν θυμάμαι καλά, τις είχε κάνει και σέρβις. τις είχε στείλει αγγλία, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος.

RallyArt
08-10-13, 17:45
Εγώ φοράω D2 μετά απο 40.000χλμ όλα τέλεια,
Το μόνο που είχα θέμα με το πάτωμα πριν 10.000χλμ, δεν ξέρω αν είναι τυχαίο.
Πολύ καλο αμορτισέρ και τίμιο ;)

dionisisM3
08-10-13, 19:05
Παιδες μια βοήθεια , ηρθε η ωρα για σινεμπλοκ πισω γεφυρας και θα αλλαξω προαιρετικά και του διαφορικου , αξιζει να βαλω powerflex ?? Πληροφοριακα το αμαξι φοραει αναρτηση csl και πιο χοντρες αντιστρεπτικες . Δεν με νοιαζει να στριβω απλα περναω απο παντου με το πλαι ,

chief
08-10-13, 19:33
Ειμαι της αποψης οτι εαν ενα αμαξι δεν μπαινει τακτικά πιστα καλυτερα να μην αλλαζει αναρτηση.
Ενα σετ τοπ μαουντς ομως που ταιριαζουν στην εργοστασιακη αναρτηση ειναι οτι πρεπει. Βελτειωνουν πολυ την συμπεριφορα του αυτοκινητου στην καθημερηνοτητα και ειναι οτι πρεπει και για τη πιστα εξασφαλιζοντας κατα πολυ καλυτερους χρονους προστατευοντας παραλληλα και τα λάστιχα.

Οποιος πει οτι με μια aftermarket αναρτηση εχει την ανεση της εργοστασιακης και οτι το αμαξι δεν κοπανάει σε ανωμαλίες, με οτι προδιαγραφες ελατηριων και να εχει πανω, ειναι ψευτης.

Η ΑST ειναι κορυφαια εταιρεία αναρτησεων και δεν εχει σχεση με φτηνες αναρτησεις τυπου D2, BC, κλπ.
Η δικη μου ειναι 1-way, με ρυθμισεις σκληρότητας, υψους και καμπερ/καστερ με τοπ μαουντς της Turner Motorsport που κανουν και για μαμα αναρτηση.
Δεν νομιζω να τη δωσω ομως, γιατι την θελω για αναπληρωματικη σε περιπτωση που η Νιτρον παθει καποια ζημια.
Ισως δωσω τα τοπ μαουντς και την μαμα αναρτηση του CSL.

RallyArt@ το πατωμα δεν εχει να κανει με την αναρτηση. Ειναι κακη κατασκευη απο την BMW.

Διονυση@ δεν νομιζω οτι ενα σετ powerflex γεφυρας και διαφορικού θα σε βοηθησουν να κανεις ντριφτ καλυτερα απο τα μαμα σινεμπλόκ.
Εγω εχω powerflex γεφυρας και αντιστρεπτικων γιατι τα μαμα δεν αντεχουν τη χρηση σλικς.

dionisisM3
08-10-13, 20:11
Chief σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου , κατι ακομα να σε ρωτησω στο m3 εχω βαλει οπως σου ειπα ανάρτηση csl . Η αναρτηση τραβαει πιο πολλα ζορια απο την αποψη οτι το csl ειναι αισθητα πιο ελαφρυ ?? Και αυτο επηρεαζει την διαρκεια ζωης της η την λειτουργια της . Ακομα εχω σκεφτει να βαλω ελατηρια μαμα για να σηκωθει λιγο ειδικα πισω λογω των ταξιδιων και των επαρχιακων δρομων που συχνα βρισκομαι με την δουλεια μου . Ελατηρια πισω σαν αυτα που πουλας ειναι λαθος να τοποθετηθουν με μπροστινα μαμα ελατηρια ?

Τωρα που σε βρηκα θα σε σκισω στις ερωτησεις ;-)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ CHIEF (TH)

steliosm46
08-10-13, 20:21
Ειμαι της αποψης οτι εαν ενα αμαξι δεν μπαινει τακτικά πιστα καλυτερα να μην αλλαζει αναρτηση.
Ενα σετ τοπ μαουντς ομως που ταιριαζουν στην εργοστασιακη αναρτηση ειναι οτι πρεπει. Βελτειωνουν πολυ την συμπεριφορα του αυτοκινητου στην καθημερηνοτητα και ειναι οτι πρεπει και για τη πιστα εξασφαλιζοντας κατα πολυ καλυτερους χρονους προστατευοντας παραλληλα και τα λάστιχα.

Οποιος πει οτι με μια aftermarket αναρτηση εχει την ανεση της εργοστασιακης και οτι το αμαξι δεν κοπανάει σε ανωμαλίες, με οτι προδιαγραφες ελατηριων και να εχει πανω, ειναι ψευτης.

Η ΑST ειναι κορυφαια εταιρεία αναρτησεων και δεν εχει σχεση με φτηνες αναρτησεις τυπου D2, BC, κλπ.
Η δικη μου ειναι 1-way, με ρυθμισεις σκληρότητας, υψους και καμπερ/καστερ με τοπ μαουντς της Turner Motorsport που κανουν και για μαμα αναρτηση.
Δεν νομιζω να τη δωσω ομως, γιατι την θελω για αναπληρωματικη σε περιπτωση που η Νιτρον παθει καποια ζημια.
Ισως δωσω τα τοπ μαουντς και την μαμα αναρτηση του CSL.

RallyArt@ το πατωμα δεν εχει να κανει με την αναρτηση. Ειναι κακη κατασκευη απο την BMW.

Διονυση@ δεν νομιζω οτι ενα σετ powerflex γεφυρας και διαφορικού θα σε βοηθησουν να κανεις ντριφτ καλυτερα απο τα μαμα σινεμπλόκ.
Εγω εχω powerflex γεφυρας και αντιστρεπτικων γιατι τα μαμα δεν αντεχουν τη χρηση σλικς.

Οποτε εγω Χριστοφορε με κανονικη χρηση και λιγη χρηση πιστας τι θα προτεινες να κανω?
φοραω μαμα αναρτηση, και το εχω χαμηλωσει με ελατηρια της eibach το πρωτο σταδιο ας το πουμε. οχι πιτα κατω δηλαδη.( δεν θυμαμαι τους ποντους τωρα)

Τι θα προτεινες να κανω οταν ειναι να αλλαξω αμορτισερ? να βαλω παλι τα μαμα η να αλλαξω σε bilstein για παραδειγμα? η να αλλαξω τελειως με αλλη αναρτηση ρυθμιζομενη?

εγω ετσι οπως το σκεφτομαι, οταν ειναι να αλλαξω αμορτισερ να βαλω καποια που ειναι για χαμηλωμα γιατι τα μαμα δεν ειναι για αυτο το ελατηριο..
αν και δεν βλεπω τοσο καιρο να υπαρχει καποιο προβλημα στο αμορτισερ ειναι αρκετα σφιχτο και παραλληλα δεν κοπαναει πολυ στις λακουβες σε σχεση με μια αλλη αναρτηση.Τα εχω μετρησει και σε αμορτισερομετρο και ειναι οκ.
Νομιζω οτι με μια τετραδα αμορτισερ χαμηλωματος και τα τοπ μαουντς θα ειμαι καλυμενος?

chief
09-10-13, 07:23
Chief σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου , κατι ακομα να σε ρωτησω στο m3 εχω βαλει οπως σου ειπα ανάρτηση csl . Η αναρτηση τραβαει πιο πολλα ζορια απο την αποψη οτι το csl ειναι αισθητα πιο ελαφρυ ?? Και αυτο επηρεαζει την διαρκεια ζωης της η την λειτουργια της . Ακομα εχω σκεφτει να βαλω ελατηρια μαμα για να σηκωθει λιγο ειδικα πισω λογω των ταξιδιων και των επαρχιακων δρομων που συχνα βρισκομαι με την δουλεια μου . Ελατηρια πισω σαν αυτα που πουλας ειναι λαθος να τοποθετηθουν με μπροστινα μαμα ελατηρια ?

Τωρα που σε βρηκα θα σε σκισω στις ερωτησεις ;-)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ CHIEF (TH)
Νομιζω ειναι λάθος να αλλαξεις πισω ελατηρια και να εχεις μαμα τα μπροστα.
Το καθε αμορτισερ ειναι κατασκευασμενο για να "παντρευεται" με ελατηρια που έχουν ενα περιθωριο μεγεθους και δυναμης. Δεν βλεπω τον λόγο απ τη στιγμη που έχεις κομπλέ αναρτηση CSL στο αμαξι να αλλαξεις πισω ελατηρια για να το ψηλωσεις.
Ποσο χαμηλό ειναι? Αν θυμαμαι καλα το CSL ειναι περιπου 66 εκατοστα υψος με μετρηση απο εδαφος μεχρι φτερό. Το δικό σου μπορει να ειναι μισο ή ενα εκατοστό πιο χαμηλό λόγο βαρους.
Το δικό μου με coilover ειναι στα 63 εκατοστα και μια χαρα ταξιδια κανει.
Αστο οπως ειναι.

Τωρα, οσον αφορά τη ζωη και την λειτουργεια της αναρτησης CSL στο απλό Μ3, στη θεωρία επειρεαζει τη ζωη και την λειτουργεια της αναρτησης.
Στην πραξη αυτα νομιζω ειναι μαμακίες.
Στο δευτερο αμαξι που εχω, εβαλα ελατηρια χαμηλωματος και εχω κανει 120Κ χιλιομετρα χωρις να εχω προβλημα και χωρις να εχω αλλαξει ακομη αμορτισέρ.
Εαν ο Μανος μου εδινε την αναρτηση του, δεν θα εκανε για το αμαξι μου επειδη το αμαξι του Μανου ειναι 120 κιλα πιο ελαφρυ απ το δικο μου ?
Αυτα ειναι μπουρδες για τους Θεωρίες που εχουν κανει την μαλακια επιστημη.
Θα σου ελεγα να αφησεις το αμαξι οπως ειναι. Αναρτηση CSL εβαλες σε απλό Μ3. Δεν την εχεις βαλει στο φορτηγό του Θανου !
Η αναρτηση CSL ειναι κορυφαια και με αρκετες διαφορές στη λειτουργεια απο την αναρτηση του Μ3Ε46.
Εδω και καποιες πληροφορίες με τις διαφορες μετα απο μεγαλο ψαξιμο του Νικου. https://www.cslregister.com/forum/showthread.php?t=8143

Οποτε εγω Χριστοφορε με κανονικη χρηση και λιγη χρηση πιστας τι θα προτεινες να κανω?
φοραω μαμα αναρτηση, και το εχω χαμηλωσει με ελατηρια της eibach το πρωτο σταδιο ας το πουμε. οχι πιτα κατω δηλαδη.( δεν θυμαμαι τους ποντους τωρα)

Τι θα προτεινες να κανω οταν ειναι να αλλαξω αμορτισερ? να βαλω παλι τα μαμα η να αλλαξω σε bilstein για παραδειγμα? η να αλλαξω τελειως με αλλη αναρτηση ρυθμιζομενη?

εγω ετσι οπως το σκεφτομαι, οταν ειναι να αλλαξω αμορτισερ να βαλω καποια που ειναι για χαμηλωμα γιατι τα μαμα δεν ειναι για αυτο το ελατηριο..
αν και δεν βλεπω τοσο καιρο να υπαρχει καποιο προβλημα στο αμορτισερ ειναι αρκετα σφιχτο και παραλληλα δεν κοπαναει πολυ στις λακουβες σε σχεση με μια αλλη αναρτηση.Τα εχω μετρησει και σε αμορτισερομετρο και ειναι οκ.
Νομιζω οτι με μια τετραδα αμορτισερ χαμηλωματος και τα τοπ μαουντς θα ειμαι καλυμενος?
Στέλιο, αν εχεις μετρησει τα αμορτισερ σου και ειναι καλα αστα οπως ειναι.
Αφου κανεις και 2-3 επισκεψεις το χρονο σε πιστα παρε ενα σετ top mounts που κανουν για μαμα αναρτηση και εισαι μια χαρα.
Θα εχεις καλυτερο κρατημα, θα προστατευεις τα λαστιχα σου, θα γραφεις καλυτερο χρονο και θα εχεις και την ανεση σου.
Τωρα, αν εισαι αποφασισμενος για αλλαγη ή για κατι καλυτερο αλλα με ολα τα πιο πανω πλεονεκτιματα, γιατι ετσι σου ηρθε, παρε αναρτηση CSL + τοπ μαουντς ρυθμιζομενα.
Εγω πριν τρια χρονια, στην πιστα που τρεχαμε ειχα κανει ρεκορ γυρου της πιστας με μαμα αναρτηση και ενα σετ τοπ μαουντς.
Το ρεκορ ειναι εκει μεχρι σημερα και δεν το εχει σπασει κανεις ακομη.

doctore
09-10-13, 09:04
Τα είπες όλα : ρεκόρ γύρου με μαμά ανάρτηση !!!
Με τι λάστιχα έγινε chief ?

chief
09-10-13, 09:32
Κumho Εcsta V70A
Ειναι ενα κανονικο ημισλικ αλλα δεν ειναι και το καλυτερο λαστιχο για τον απολυτο χρονο.
Τα Cup ειναι ανωτερα.

Με Racing Semislicks ή και Slicks δε νομιζω να δουλευε σωστα η αναρτηση. Λογο υπερβολικου κρατηματος θα υπηρχε μεγαλο ρολλ στο αμαξι.
Εκει χρειαζεται ρυθμιζόμενη αναρτηση.

S54POWER
13-10-13, 11:45
Καθε ποτε αλλαζετε συμπλεκτη ? Ειναι ανθεκτικος ? Ρωταω πιο πολυ για SMG. Εχουμε καποια προτιμηση σε aftermarket ?

pilot
13-10-13, 11:57
οπως σε ολα τα αυτοκινητα ειναι αναλογα την χρηση..το δικο μου εχει ακομα τον μαμα με 106Κ χλμ..

S54POWER
13-10-13, 13:09
Αυτο που περιμενω να ακουσω ειναι κοντα στα 150.000 για να δουμε..

doctore
13-10-13, 15:05
Εγώ το πούλησα με 145Κ χλμ, και στις αλλαγές 3η 4η στο πρόγραμμα 6, το κεφάλι του συνοδηγού βάραγε μαξιλαράκι.
Δεν πατινάριζε πουθενά, ότι κι αν του έκανα.
Αλλά όπως είπε και ο pilot, εξαρτάται από τη χρήση.
Άν ο άλλος το δουλεύει στο αυτόματο 1, 2, και πατινάρει συνέχεια, ξεκινάει με 2α, και τέτοια...

turbodog
13-10-13, 16:08
Καθε ποτε αλλαζετε συμπλεκτη ? Ειναι ανθεκτικος ? Ρωταω πιο πολυ για SMG. Εχουμε καποια προτιμηση σε aftermarket ?

Το ΟΕΜ δισκο-πλατω ειναι αρκετα ανθεκτικο για τα ατμο Ε46 Μ3. Θα σου συνιστουσα να μην πειραματιστεις καθολου με aftermarket επιλογες, ειδικα στα SMG. Το μονο που μπορεις να κανεις, αν και δεν χρειαζεται, ειναι να αγορασεις τον ενισχυμενο δισκο της sachs απο την σειρα sachs performance που εχει λιγο πιο ανθεκτικο υλικο και αντεχει περισσοτερο σε θερμοκρασιες. Οτι και να βαλεις παρεμεινε σε οργανικο υλικο δισκου καθως και στο OEM αυτορυθμιζομενο πλατω αν εχεις SMG.

STREETRACING
14-10-13, 08:58
Εγω που ειχα smg με μηδεν launch controls στα 65000 αρχισε να πατιναρει λιγο.

S54POWER
14-10-13, 21:04
Εχω την εντυπωση πως στα smg επειδη δεν μπαινει ποδι στον συμπλεκτη, θα δουλευει χωρις φθορες και θα κρατησει περισσοτερο

vagmag
14-10-13, 21:08
Χαζή ερώτηση: τα χιλιόμετρα/ώρα μετριούνται από τις πίσω ρόδες ;;;

Σήμερα που είχε υπερβολική υγρασία, και με πολύ λίγα χιλιόμετρα πατούσα το γκάζι με 3η και γυρνούσε πολύ γλυκά... έβλεπα τα χιλιόμετρα να φτάνουν τα 80-100 και εγώ να είμαι σχεδόν σταματημένος:hystericalbs1: (εντάξει μπορεί να είχα 40-50 χιλιόμετρα όταν έπιασα καλή άσφαλτο...)

Vasilis M3
14-10-13, 22:11
Λογικά σε όλα τα αυτοκίνητα μετριέται απο τον κινητήριο άξονα..

Έχω βίντεο με το Astra της μάνας του φίλου μου με 3η σπινιαριστή και 220 στο κοντερ!!! :th_Laie_67-1::hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

aimiliosbmw
14-10-13, 22:13
Σχετικά με τους αισθητήρες επισυνάπτω το pdf.
Προ ηλεκτρικών για την ταχύτητα τη δουλειά την έκανε,απλά μια ντίζα στο σασμάν.

steliosm46
23-10-13, 18:27
Aπορια: ξερει κανεις αν το συγκεκριμενο ανταλλακτικο ειναι ιδιο, αν δηλαδη κανει την ιδια δουλεια στο νορμαλ Μ3 με αυτο του CSL?

το ανταλλακτικο ειναι αυτο.https://www.ecstuning.com/BMW-E46-M3-S54_3.2L/Search/SiteSearch/Air_Shut_Valve/ES2143438/

το συγκεκριμενο ειναι για την εισαγωγη του CSL κουμπωνει στο πανω μερος της εισαγωγης.

ενω στο νορμαλ Μ3 απλα το σωληνακι κουμπωνει στα πλαγια της εισαγωγης.

εγω νομιζω οτι η βαλβιδα αυτη (Αir Shut Valve) ειναι η ιδια απλα αλλαζει το σωληνακι.

αλλα ρωταω, επειδη δεν ειμαι 100% σιγουρος.

vagmag
06-01-14, 19:47
1) Γνωρίζεται κατι σχετικά με το cdv delete ?
https://www.1addicts.com/forums/showthread.php?t=473094
https://www.1addicts.com/forums/showthread.php?t=209440

Υπάρχουν πολλα θέματα σχετικά με αυτο...

Εσείς τι άποψη έχετε ;

2) Rogue Engineering Transmission Mounts

https://www.rogueengineering.com/rogue/TM/TM.html

3) για το κοντό βήμα υπάρχει άλλο τοπικ... Περιμένω νεότερα .

Kostas_1
06-01-14, 20:40
1) Clutch Delay Valve. Ειναι η βαλβιδα που καθυστερει την εφαρμογη των αλλαγων (οταν δηλ αφηνεις το αμπραγιαζ) για να κανε πιο ηρεμες και ομαλες αλλαγες.

Πολλοι την βγαζουν για να εχουν πιο αμεση αισθηση των αλλαγων. https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=7091

deepBLUE
06-01-14, 20:44
Στο Ζ3 τουλάχιστον η διάφορα ήταν αισθητή οταν την άλλαξα !!!
Αρκετές φορές πριν την αντικατάσταση μεταξύ των αλλαγών απο ταχύτητα σε ταχύτητα το αμαξι παρουσίαζε ένα κενό σαν πατινάρισμα .

vagmag
06-01-14, 20:55
Στο Ζ3 τουλάχιστον η διάφορα ήταν αισθητή οταν την άλλαξα !!!
Αρκετές φορές πριν την αντικατάσταση μεταξύ των αλλαγών απο ταχύτητα σε ταχύτητα το αμαξι παρουσίαζε ένα κενό σαν πατινάρισμα .

Την άλλαξες ή την κατηργησες ; Αν την άλλαξες ... Με τι ;

deepBLUE
06-01-14, 21:19
Η τρυπάς την ήδη υπάρχουσα η βάζεις μια άλλη ήδη ελεύθερη .
Αυτη που βλεπεις στη φωτο ειναι η ελεύθερη την οποίο αγόρασα απο το eBay αν θυμάμαι καλα ..πανε και χρόνια

zaharias
06-01-14, 22:03
Η τρυπάς την ήδη υπάρχουσα η βάζεις μια άλλη ήδη ελεύθερη .
Αυτη που βλεπεις στη φωτο ειναι η ελεύθερη την οποίο αγόρασα απο το eBay αν θυμάμαι καλα ..πανε και χρόνια

Μπορεις απλα να τη καταργησεις εντελως.. ετσι εχω κανει εγω..

deepBLUE
06-01-14, 22:11
Εγω προτίμησα την αλλαγή

Stradale
08-02-14, 21:29
Γεια σας παλικάρια! Τι ωραία φάση, έφτασε 120 σελίδες το θέμα μου,χαχα! Ναι,βγήκα από το χρονοντούλαπο ξανά και σας χαιρετώ!

Stradale
10-02-14, 21:41
Ρε παιδιά, παράλληλα με το Ε92 που ψάχνω όπως γράφω στο άλλο θρεντ κοιτάω και για κανά καλό 46ρι. Έχω βρει ένα που έχει ολο το look CSL,και τις ζάντες, και φοράει πίσω λάστιχο 275. Δεν είναι λίγο μεγάλο; Τι φοράει μαμά το CSL; Δεν μπορώ να το αποσαφηνίσω.

Thomelef
10-02-14, 21:47
265 :original:

Stradale
10-02-14, 21:50
Μάλιστα, αυτά είναι. Χωράει 12χρονος μέσα χωρίς να φαίνεται :)

BILL007
10-02-14, 22:13
265 :original:

235/35 and 265/30 is the OEM size for CSL's.:thumbsup:

steliosm46
17-02-14, 20:20
Παίδες κανένα λινκ ή καποιον επαγγελματία για λάδια για το Μ3. Εχω να ασχοληθώ απο περσυ μιας και είχα αποθεμα ακόμα τα TWS Motorsport.

Τωρα πλεόν αυτος που ψωνιζα δεν εχει αλλο στοκ τα συγκεκριμένα αλλα και κανενας πλεον δεν τα εχει γιατι εχουν βγει τα καινουργια.

Θα ελεγα τα Castrol EDGE τα σκέτα ομως (αυτα που γραφουν σκετο EDGE) που εχουν API SJ/CF γιατι εχει και τα EDGE Professional, τα EDGE sport και FST

η ας ειναι και τα Liqui Moly 10W60

Lambros46
17-02-14, 20:43
https://www.ebay.de/itm/Liqui-Moly-Synthoil-Race-Tech-GT1-10W-60-10W60-5L-M-Ol-/170547852643

Vassilis ///M
17-02-14, 20:54
H διαφορά Castrol EDGE Sport με Castrol EDGE FST?????

wheelman
17-02-14, 20:58
Δεν ξέρω αν σε συμφέρει, αλα εγω τα πηρα απο την autopartscenter στην Καλλιθέα
Καντους ενα τηλ.

Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Thomelef
18-02-14, 08:34
τα edge 10-60 είναι γτπκ...εμένα το αμάξι ίσιωσε μόλις έβαλα τα performance. τα edge 10-60 τα πουλάνε στα ράφια απο τα βενζινάδικα.

κάνω 3κ χιλιόμετρα και μου έκαψε 600γρ. κάνω άλλα 400 και συμπληρώνω άλλο τόσο. αυτό σημαινει ότι το λάδι τα κακάρωσε.

steliosm46
18-02-14, 14:02
Εγω παντως μεχρι στιγμης δεν εχω βαλει ακομα τιποτα απο Edge μεσα γιατι ειιχα αποθεμα τα TWS. τα εχουν γ@μησ@ θωμα, γιαυτο λεω να αρχιζω να να βαζω απο εδω και περα τα Liqui Moly.

τα performance νομιζω απο οτι διαβασα ειναι παρομοια με τα παλια TWS γιαυτο σε εστρωσε το αμαξι.

τα σκετα edge μαλλον ειναι διαφορερικα.Λαθος το εγραψα εγω στην αρχη τα σκετα. Μαλλον τα performance ηθελα να πω αλλα μπερδευτικα με τοσα που βγαλανε.

chief
18-02-14, 16:04
Αυτη τη χρονια θα τρεχω (οσους αγωνες κατφερω να τρεξω δηλαδη) με σπονσορ την Red Line.

steliosm46
03-04-14, 19:32
Εχω αλλαξει τους καταλυτες με 100άρηδες. Μετα απο 1 μερα μου αναβει το check και μου βγαζει σφαλμα τους λαμδα.

Στο μελλον θα γινει προγραμμα alpha-n γιατι θα μπει εισαγωγη και δεν θα υπαρχουν τετοια θεματα με τους λαμδα.

Ομως επειδη ακομη δεν θα μπει το προγραμμα, τι επιλογες εχω? Μονο αποστατες στους λαμδα? δηλαδη ροδελες στην ουσια. Και αν ναι ποσα χιλιοστα θα ειμαι περιπου καλυμενος?

Γιατι δεν εχει πολυ περιθωριο να παρει ροδελες για αποστατες, γιατι ηδη ειναι στο χιλιοστο.

το αλλο που σκεφτηκα για να μην παιζω βαλε βγαλε, ειναι να βαλω παλι τους μαμα και οταν ειναι να κανω το προγραμμα alpha-n, τοτε να τους βαλω παλι.

Καμια ιδεα αλλη? :think:

Thomelef
03-04-14, 19:43
Δεν του κάνεις τπτ, και ας εχει τσεκ.

steliosm46
04-04-14, 12:46
Δεν ξερω δεν μπορω να βλεπω αναμμενα λαμπακια.

Δεν υπαρχει θεμα δηλαδη? τωρα αυτο αναβει γιατι δεν διαβαζουν σωστα οι λαμδα.
Δεν καιει και περισσοτερο καυσιμο ετσι?

chief
04-04-14, 15:52
Οι πισω λαμδα ειναι αυτοι και νομιζω αναβει το τσεκ γιατι διαβαζει αυξημενες θερμοκρασιες εξατμισης.

Πηγαινε σε ενα προγραματιστη Στελιο να επεμβει στον εγγεφαλο και να στο κανει να μην διαβαζει εκει.
Ευκολο ειναι γι αυτους.

EVERGET
02-12-14, 21:39
Mετά από μήνες ας ζωντανέψω λίγο αυτό το ωραίο thread, με μία λεπτομέρεια που διαπίστωσα μόλις εχθές παρότι ασχολούμαι με το Μ3 Ε46 εδώ και 6 χρόνια που το έχω (αλλά και από πιο πριν...). Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας για τα Μ3 Ε46 λοιπόν:

Πριν τον 04/2002 τα μοτέρ των Μ3 είχαν αυτή την τάπα λαδιού (p/n 11121405452):
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/12/31848_x800-1.jpg

Eνώ μετά τον 04/2002 την παρακάτω - που σπονσοράρει απροκάλυπτα την castrol - (p/n 11127832157):

https://www.autopartsapi.com/eEuroparts.com/images/parts/lg_43270fb0-15b1-48f5-b102-ff66b80a18a4.jpg

Το αστείο είναι ότι για κάποιο λόγω είχα στο μυαλό που πως το μοτέρ μου φορούσε τάπα με ///Μ και μόλις εχθές την πρόσεξα νόμιζα πως σε κάποιο συνεργείο μου τη φάγανε και την αντικαταστήσανε με αυτή απλών BMW. Όμως δεν....

:original:

steliosm46
02-12-14, 22:13
Αμα δεν παινέψεις το σπιτι σου, θα πεσει να σε πλακωσει..thumb

Εγω παντως χρησιμοποιω τα Liqui Moly μετα την αντικατασταση του TWS και εχω να πω πως ειναι καταπληκτικα!

tokiko
02-12-14, 22:15
Αμα δεν παινέψεις το σπιτι σου, θα πεσει να σε πλακωσει..thumb

Εγω παντως χρησιμοποιω τα Liqui Moly μετα την αντικατασταση του TWS και εχω να πω πως ειναι καταπληκτικα!

Τι νούμερο αν επιτρέπεται?

steliosm46
02-12-14, 22:18
Το 10w60. Ειναι το νουμερο για Μ3 Ε46

pilot
02-12-14, 22:18
και εγω στην τελευταια αλλαγη εβαλα liqui moly..10-60 φυσικα..

steliosm46
02-12-14, 22:20
Σωστός ο παίχτης..thumb

Stunt Mike
02-12-14, 23:42
Κι εγω εβαλα Liqui Molly 10W-60 στο τουρμπιδι στην τελευταια αλλαγη και ειναι πραγματικα πολυ καλα!5-7 βαθμους θερμοκρασια κατω στο λαδι στη σκληρη χρηση και χωρις τασεις ν'ανεβει γενικως...Και λιγοτερες αναθυμιασεις βεβαια...Περιμενω να το τσεκαρω κι απο καταναλωση λαδιου...

andreas_R
03-12-14, 09:26
Kαι εγω Castrol 10-60 TWS εβαλα αλλα θελει καλό ζέσταμα το αμαξι.
Προσοχη σε αυτο.

wheelman
03-12-14, 16:38
Άλλος ένας με liqui moly

Ιξωδες μην ρωτήσετε μόνο χαχαχα

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997D using Tapatalk

Lambros46
03-12-14, 16:44
Άλλος ένας με liqui moly

:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1::hyst ericalbs1:

pilot
03-12-14, 17:50
Άλλος ένας με liqui moly

τι εννοει ο ποιητης?

vagmag
03-12-14, 18:25
Ποσά χιλιόμετρα έχετε τα λικουη μολη ;
Σε τι συνθήκες καιρικές κ οδηγικές ; Τι έχετε παρατηρήσει σε σχέση με αλλα λάδια σε παρόμοιες καταστάσεις ;

wheelman
03-12-14, 19:01
τι εννοει ο ποιητης?
Ντέν έχω Μ3 καρντια μου,
Παραφράζοντας την διαφήμιση.

Αλλά ένα ταπεινό 316 με M43,
Συνεπώς δεν βάζω 10-60
:)

steliosm46
03-12-14, 21:17
Σε τι συνθήκες καιρικές κ οδηγικές ; Τι έχετε παρατηρήσει σε σχέση με αλλα λάδια σε παρόμοιες καταστάσεις ;

Βαγγελη εγω προσωπικα τα χρησιμοποιω εδω και καιρο.

Εχω παρατηρησει διαφορες σε σχεση με το Castrol Edge οχι το πρωτο TWS γιατι κατα την γνωμη μου το εχουν αλλαξει.

Μπορει να λενε οτι ειναι ιδιο και ειναι η αντικατασταση του TWS το Edge αλλα εγω πιστευω οτι δεν ειναι ακριβως το ιδιο και ισως να διαφερει λιγο.

Αυτο πιστευω εγω με βαση καποια πραγματα και με καποιους ανθρωπους που εχω συζητησει και καταλήξει εκει.

Εχω παρατηρήσει καλύτερη συμπεριφορά του λαδιού οσο αναφορα τις θερμοκρασίες σε διαφορες συνθηκες. Δηλαδη ποιο απλα να πω οτι βλεπω οτι η θερμοκρασία του λαδιού δεν ανεβαίνει τόσο ευκολα σε γρήγορη οδηγηση και μέσα στην πίστα για παραδειγμα.

Επίσης εχω παρατηρησει ανθεκτικότητα. αν μπορω να το πω ετσι.

Δηλαδη. Συνηθως τα πετάω τα λάδια γυρω στις 7 με 8 χιλ χιλιομετρα.

Στο Castrol σε αυτα τα χιλιόμετρα ήταν ήδη μάυρο. οχι πολυ αλλα σε ενα βαθμο.

Στα Liqui Moly παρατήρησα οτι στην πρωτη αλλαγη ας πουμε τα πεταξα στα 7.5 χιλιάδες και τα λάδια είχαν ακόμη την "γυαλάδα" τους. Σκουπιζες το πανακι και είχε ακόμη το χρωματάκι του.

Επίσης στη επόμενη το άφησα επίτηδες 10 χιλιάδες. Πάλι ηταν οκ, είχαν πάρει σκούρο χρώμα αλλα έλεγες οτι αυτο το λάδι πάει ανετα και άλλο.

Φυσικά τέτοιου είδους λιπάντικά full synthetic κλπ έχουν αντοχες και για παραπανω χιλιομετρα. αλλο εμεις που εχουμε μια λόξα και τα πετάμε νωρίς.

Αυτά κυρίως. Κατα τα άλλα δεν παρατήρησα κατι διαφορετικό με τα Castrol ουτε που λένε α δουλευει ποιο στρωτά ο κινητήρας κλπ. Σε μένα προσωπικά το ίδιο δουλέυει και με το ένα και με το αλλο.

Οι διαφορές που παρατήρησα κυριως είναι αυτες που λέω παραπάνω και για μένα είναι αρκετές πιστεύω απο ένα λιπαντικό.

fanisk
03-12-14, 21:26
Ποιο απ'ολα της Liqui ειναι το "καλο" της λαδι? Top tec, special tec, κλπ

Thomelef
03-12-14, 21:47
Το ότι τα λάδια μετά από 7κ χιλιόμετρα κρατάνε ακόμα το χρώμα τους, δεν σημαίνει ότι είναι και καλο.

Thomelef
03-12-14, 21:48
Τα πεντοζιν είναι επίσης πολύ καλά λάδια.

wheelman
03-12-14, 21:55
Ποιο απ'ολα της Liqui ειναι το "καλο" της λαδι? Top tec, special tec, κλπ

thumb

LIQUI MOLY TOP TEC 4100 5W40 5L

Πλήρως συνθετικό λιπαντικό υψηλής τεχνολογίας άμεσης απόδοσης και ταχείας ροής, για μεγάλα διαστήματα αλλαγής λιπαντικού. Ειδικά σχεδιασμένο για μεγιστοποίηση της απόδοσης του κινητήρα (βενζίνη. Επίσης, ενδείκνυται για κινητήρες φυσικού αερίου (CNG / LPG) επιβατικών αυτοκίνητων.

:hystericalbs1::th_Laie_67-1::hystericalbs1:
Αυτό βάζω εγώ, αλλά μην μου δίνεις σημασία υγραεριοκίνητος γαρ. :D

Σίγουρα τσιμπάει λιγότερο απο τα Castrol,
κ όπως είπε και ο Στέλιος σε τρείς αλλαγές που έχω κάνει ~26Κ ποτέ δεν ήταν τόσο σκούρο όσο το castrol.

Τώρα καλύτερο, χειρότερο
δεν ξέρω, δεν τα έχω στείλει για έλεγχο.

Μου αρέσουν πάντως :original:

steliosm46
03-12-14, 22:05
Το ότι τα λάδια μετά από 7κ χιλιόμετρα κρατάνε ακόμα το χρώμα τους, δεν σημαίνει ότι είναι και καλο.

Θωμα, εγω λεω τι παρατηρησα με το συγκεκριμενο λιπαντικο στο δικο μου αυτοκινητο. Και για μενα με τα δικα μου κριτηρια και με αυτα που πιστευω με καλυπτει.

Το αν ειναι καλο η οχι το κρινει ο καθενας με βαση αυτα που πιστευει και το τι ειναι καλυτερο γιαυτον και τι του εχει κατσει καλα με βαση τα κριτηρια του.

Ετσι νομιζω. Ειναι ενα πραγμα, σαν τα λαστιχα. Αλλος του καθονται καλα τα Pirelli, αλλος τα Continental ή οτιδηποτε αλλο.

Υπαρχουν σαφως και οι αντικειμενικοι παραγοντες τα ιξωδες και ολα τα χαρακτηριστικά που καθοριζουν ενα προιον. Εγω με βαση και αυτα ειμαι καλυμενος απ το συγκεκριμενο.

Εσυ τι απαιτησεις εχεις για να πεις οτι ενα λιπαντικο ειναι "καλο" για σενα?

Thomelef
04-12-14, 07:52
όλα τα παραπάμω που ανέφερες με βρίσκουν σύμφωνο στο αν ένα λάδι είναι καλό ή όχι, στο μόνο που έχω ένσταση όσων αφορά την ποιότητα ενός λυπαντικού, είναι το χρώμα του. ειδικά αν μετά απο 7κ χιλιόμετρα κρατάει το χρώμα του και δεν μαυρίζει. αυτό τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι το λάδι δεν ξεπλένει καλά τη μηχανή του αυτοκινήτου και δεν τραβάει την βρωμιά των τριβών.

όσο πιο μαύρο είναι ένα λάδι, τόσο καλύτερο καθαρισμό έχει κάνει στο μοτέρ. μπορεί τα συγκεκριμένα να έχουν ακόμα μεγαλύτερη ζωή απο τις αλλαγές που τους κάνεις.

το μόνο σίγουρο είναι ότι τα edge σε σχέση με τα παλιά tws, είναι γτπκ...πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα απο το δικό μου πιστεύω δεν υπάρχει.

εγώ άλλαζα κάθε 6κ. σε αυτά τα χιλιόμετρα το αμάξι έκειγε απο 400, ως και 600 γραμμάρια ανάλογα την εποχή (χειμώνα λιγότερο, καλοκαίρι περισσότερο). βάζω λοιπόν τα edge και στα 2κ το αμάξι τσιμπάει 600 γραμμάρια. κρύος ιδρώτας. συμπληρώνω και ξεκινάω με την οικογένεια για διακοπές στα σύβοτα. διαδρομή 350 χιλ. καμμιά 60άρα κάναμε εκεί γύρω τις 5 μέρες που κάτσαμε, σύνολο 400κάτι χιλιόμετρα απο το συμπλήρωμα. την ημέρα του γυρισμού λοιπόν και ενώ περίμενα τις κιουρίες να βγούν, λέω...ας ρίξω μια ματιά στα λαδάκια. guess what!!!άλλα 600 κάτι γραμμάρια λείπανε. σε λιγότερο απο 2,5κ χιλιόμετρα το αμάξι είχε κάψει 1,2 λίτρα λάδι. ΑΛΛΑ...πως γίνεται στα 2κ να καίει 600 και μετά απο 400 να καίει άλλα τόσα??? αυτό σημαίνει ότι η ζωή του λαδιού ήταν μέχρι τα 2κ χιλιόμετρα.

γυρνάω πίσω, βάζουμε τα edge profesional. εκεί τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα, αλλά για το υπόλοιπο καλοκαίρι δεν είδα τα λάδια κάτω απο τους 107 - 108 βαθμούς. προς αρχές σεπτέμβρη λοιπόν που οι θερμοκρασίες είναι ακόμα καλοκαιρινές, βάλαμε τα πεντοζιν που μου είχε πρίξει τα @@ ο καζάκος. θερμοκρασία περίπου 100, με ποοοοοολύυυυυυυυυυυυυ σκίσιμο βία βία 107. απο κατανάλωση πήγα πάλι στα 500 ανά 6κ χιλιόμετρα.

EVERGET
04-12-14, 07:56
Θωμά όταν σου είχε χτυπήσει vanos τι λάδια φορούσες? Μπορεί να σχετιζόταν???

Thomelef
04-12-14, 09:08
παίζει να'ταν και τα edge νάσο, αλλά δεν θυμάμαι να σου πώ.

fanisk
04-12-14, 09:57
thumb

:hystericalbs1::th_Laie_67-1::hystericalbs1:
Αυτό βάζω εγώ, αλλά μην μου δίνεις σημασία υγραεριοκίνητος γαρ. :D

Σίγουρα τσιμπάει λιγότερο απο τα Castrol,
κ όπως είπε και ο Στέλιος σε τρείς αλλαγές που έχω κάνει ~26Κ ποτέ δεν ήταν τόσο σκούρο όσο το castrol.

Τώρα καλύτερο, χειρότερο
δεν ξέρω, δεν τα έχω στείλει για έλεγχο.

Μου αρέσουν πάντως :original:

Ήλια εβαλα το αμαξι στο guide, δεν το βγαζει σε μενα.
Special Tec LL 5W-30
Longtime High Tech 5W-30
Top Tec 4600 5W-30
Top Tec 4200 5W-30

Αυτα βγαζει, ειπα να ρωτησω για να μη μπαινω στη διαδικασια να ψαχνω 4 pdf ενα προς ενα για διαφορες. Με κουρασε. Ξανα στα edge που τα καιει γρηγορα. :th_Laie_67-1:

doctore
04-12-14, 11:30
...
γυρνάω πίσω, βάζουμε τα edge profesional. εκεί τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα, αλλά για το υπόλοιπο καλοκαίρι δεν είδα τα λάδια κάτω απο τους 107 - 108 βαθμούς.

...

Tα 10W-60 edge και edge sport δεν κάνουν για Μ3.
Μόνο τα edge profesional κάνουν.
Στην αρχή μάλιστα όταν πρωτοβγήκανε γράφανε και TWS στη συσκευασία.

Thomelef
04-12-14, 11:57
εγώ πάντως ένα πράγμα έχω καταλάβει...για να καταλάβεις ένα λάδι, πρέπει να το αφήσεις και να δουλέψει λίγο. δεν θα πάθει και τπτ το αυτοκίνητο αν κάνεις μια αλλαγή στα 8κ χιλιόμετρα. εκεί τουλάχιστο θα έχεις εικόνα για πολλά πράγματα.

το να αλλάζεις λάδια κάτω απο τις 5κ και 4κ, δύσκολα μπορείς να καταλάβεις...

vagmag
04-12-14, 12:57
Αν αλλάζουμε λάδια στις 5000 χιλιόμετρα... μπορούμε να πούμε ότι μας κάνουν όλα τα λάδια;;;;

DIMITr|S
04-12-14, 13:11
αν ειναι συνθετικα πιστευω ναι

vagmag
04-12-14, 13:17
Αν αλλάζουμε λάδια στις 5000 χιλιόμετρα... μπορούμε να πούμε ότι μας κάνουν όλα τα λάδια;;;;

ή για να το θέσω διαφορετικά ... να μη φοβόμαστε ότι θα πάθει κατι το αυτοκίνητο λόγω λαδιών, αν αλλάζουμε κάθε 5000 χιλιόμετρα ;

Thomelef
04-12-14, 17:28
Θέλω να πω Βαγγέλη πώς όταν για κάποιο λόγο ψάχνεσαι στο να αλλάξεις τα λάδια που φοράς και να πας από τη μία μάρκα στην άλλη, καλό είναι να τα αφήσεις και λίγο παραπάνω να δουλεψουν.

Ο Στέλιος μίλησε για το χρώμα του λαδιού. Αν το λάδι έχει καθαριστική ικανότητα για αλλά 2κ χιλ, δεν βλέπω το λόγο να τα αλλάζει νωρίτερα, εφόσον βέβαια και οι θερμοκρασίες είναι στα ίδια επίπεδα και δεν έχει μεγαλύτερη κατανάλωση.

Εγώ πχ διαπίστωσα ότι ένα λάδι, είχε ζωή στα 2κ χιλιόμετρα. Μέτα το μοτέρ το έπινε σα νερακι.

Bitz
04-12-14, 19:06
Να το ξανα-ξανα-ξαναγραψω.....τα professional ειναι η φτηνή σειρά edge που προορίζονται μόνο για τα service των αντιπρωσοποιων ωστε να πέσει το κόστος(bmw audi Mercedes)και μεχρι πριν λίγο δεν το έδειχνε η castrol στους χονδρεμπορους. Τωρα η castrol θα καταργήσει το edge και θα το αντικαταστησει με το titan το οποιο παλι θα βγαίνει και σαν titan professional.

vagmag
04-12-14, 20:34
Θέλω να πω Βαγγέλη πώς όταν για κάποιο λόγο ψάχνεσαι στο να αλλάξεις τα λάδια που φοράς και να πας από τη μία μάρκα στην άλλη, καλό είναι να τα αφήσεις και λίγο παραπάνω να δουλεψουν.

Ο Στέλιος μίλησε για το χρώμα του λαδιού. Αν το λάδι έχει καθαριστική ικανότητα για αλλά 2κ χιλ, δεν βλέπω το λόγο να τα αλλάζει νωρίτερα, εφόσον βέβαια και οι θερμοκρασίες είναι στα ίδια επίπεδα και δεν έχει μεγαλύτερη κατανάλωση.

Εγώ πχ διαπίστωσα ότι ένα λάδι, είχε ζωή στα 2κ χιλιόμετρα. Μέτα το μοτέρ το έπινε σα νερακι.

Καταλαβαίνω πως όσο περισσότερο κρατήσουμε ενα λάδι , θα δούμε περισσοτερα πραγματα .

Κ εγω άλλαξα λάδια γιατι έκαψε 1 λίτρο στα 5000 χιλιόμετρα . Τωρα βέβαια ειναι χειμώνας . Αν δεν κάψει λάδι , θεωρείται καλύτερο ;
Πρέπει να δούμε κατι στο χρώμα κατα την αλλαγη ;
Κατι στην υφή ;
Θερμοκρασίες φυσικα δεν μπορω να συγκρίνω ... Λογω διαφορετικού καιρού , αλλα δεν εχω κ καποιο ψηφιακό όργανο .

pilot
06-12-14, 04:02

Εγώ τα έχω γύρω στα 2500-3000 χλμ..πάνω κάτω τα ίδια με τα Castrol, δεν παρατήρησα κάποια διαφορά..εξάλλου κάθε 5000 που αλλάζω ούτε ''μυρωδιά'' παίρνουν που λέει ο λόγος..

Στην επόμενη αλλαγή θα δοκιμάσω και εγώ τα Pentosin και μάλλον θα μείνω εκεί..

alexm
06-12-14, 12:43
Tα 10W-60 edge και edge sport δεν κάνουν για Μ3.
Μόνο τα edge profesional κάνουν.
Στην αρχή μάλιστα όταν πρωτοβγήκανε γράφανε και TWS στη συσκευασία.

Δεν ειναι ετσι Βασιλη, τα 10-60 edge κανουν για τα Μ και το αναφερουν στην συσκευασια, τα edge sport 10-60 δεν κανουν και δεν αναφερουν στην συσκευασια για M models BMW.

Να το ξανα-ξανα-ξαναγραψω.....τα professional ειναι η φτηνή σειρά edge που προορίζονται μόνο για τα service των αντιπρωσοποιων ωστε να πέσει το κόστος(bmw audi Mercedes)και μεχρι πριν λίγο δεν το έδειχνε η castrol στους χονδρεμπορους. Τωρα η castrol θα καταργήσει το edge και θα το αντικαταστησει με το titan το οποιο παλι θα βγαίνει και σαν titan professional.

Μιχαλη δεν εχω τις γνωσεις περι castrol εμποριου για να μπορω να εχω αποψη, εχω αποψη ομως για τα περι castrol bmw και το σιγουρο ειναι οτι η επισημη bmw προτεινει και διαθετει στους χρηστες Μ μοντελων τα εξης λαδια αναλογα την παρτιδα, Castrol EDGE Professional TWS 10W-60 - Castrol Edge 10W/60 , οπου και τα δυο εχουν στην συσκευασια την ενδειξη For special BMW M-series engines.

Φυσικα ολα τα παραπανω σε λιγες μερες... θα αποτελουν παρελθον, αφου απο 1/1/2015 επισημος προμηθευτης της bmw θα ειναι πλεον η Shell.

Bitz
06-12-14, 14:41
Αλεξη αυτο ακριβως.

Bitz
06-12-14, 15:03
Και τα δυο τα δεινει για Μ......Στην τριτη φωτο περιπλεκουν ακομα περισσοτερο τα πραγματα.

27247

27248

27249

Thomelef
06-12-14, 15:32
Τα απλά edge, είτε έχουν είτε δεν έχουν αναγραφόμενη το Μ models, ξαναγράφω, είναι γτπκ.

Πώς είναι η βαλβολινη διαφορικού του βαρελιού σε σχέση με τα τρία μπουκαλάκια που κοστίζουν 4 φορές πάνω από τη βαρελίσια, ε κάντε το Χ3.

chief
06-12-14, 17:09
Φυσικα ολα τα παραπανω σε λιγες μερες... θα αποτελουν παρελθον, αφου απο 1/1/2015 επισημος προμηθευτης της bmw θα ειναι πλεον η Shell.

Οταν εγραφα πριν απο πολυ καιρό (μπορειτε να ανατρεξετε στα ποστ μου) οτι ναι το Castrol ειναι ενα καλο λάδι αλλα αυτο δεν σημαινει ότι αμα βαλουμε κατι αλλο οτι θα κανει κραου το μοτερ, καποιοι νομιζαν οτι εβριζα τα θεία.
Εγραφαν, -τρομοκρατόντας κατα καποιο τροπο τους αναγνωστες-, οτι αν βαλουμε αλλο λαδι πλην Castrol, θα παρουμε το μοτερ στο χερι.. Μαλιστα καποιος "ειδικός" με επερνε τηλεφωνο και μου ελεγε οτι θα παρω το μοτερ στο χερι.

Οταν εγραφα οτι απλα η BMW είχε συνεργασία με τη Castrol καποιοι "ειδικοί" ελεγαν οτι το μοτερ σχεδιαστηκε για να παιρνει μονο Castrol... :D

Οταν ελεγα οτι το 90% των μοτερ που εσπασαν ειχαν μεσα Castrol και οτι δεν ειναι θεμα λαδιου, καποιοι ελεγαν ότι ίσως οι προηγουμενοι ιδιοκτήτες να μην εβαζαν Castrol...

Τωρα διαβαζω οτι θα βαζουμε Shell.

Ρε παιδια να το ξαναγραψω.
Η BMW γραφει για 10w-60. Δεν γραφει για Castrol μονο.
Υπαρχουν πολυ καλα και καλυτερα λαδια στην αγορά. Βαλτε αφοβα.
Τα λοιπά, ειναι "δεισιδαιμονίες".

pilot
06-12-14, 17:17
να συμπληρώσω ότι εκτός απο το ιξώδες, αναγράφει και τις λοιπές προδιαγραφές(API κλπ κλπ), όποτε αν κάποιο λάδι έχει αυτές τις προδιαγραφές, τότε είναι κατάλληλο..

Φυσικά και το Liqui Molly και το Pento Sport με 10-60 ιξώδες έχουν τις ίδιες προδιαγραφές με τα Castrol..

Bitz
06-12-14, 17:53
Να υπενθυμίσω οτι τις προδιαγραφές τις βγάζει η castrol πρωτη απο ολους.Αυτη φτιάχνει την συνταγη την οποία κρατάει για δύο χρονια, μετα την πουλάει πρωτα στην aral και την bp,μετά οποιος ενδιαφέρεται πληρώνει και την αγοράζει.

Harisp
06-12-14, 18:47
Οταν εγραφα πριν απο πολυ καιρό (μπορειτε να ανατρεξετε στα ποστ μου) οτι ναι το Castrol ειναι ενα καλο λάδι αλλα αυτο δεν σημαινει ότι αμα βαλουμε κατι αλλο οτι θα κανει κραου το μοτερ, καποιοι νομιζαν οτι εβριζα τα θεία.
Εγραφαν, -τρομοκρατόντας κατα καποιο τροπο τους αναγνωστες-, οτι αν βαλουμε αλλο λαδι πλην Castrol, θα παρουμε το μοτερ στο χερι.. Μαλιστα καποιος "ειδικός" με επερνε τηλεφωνο και μου ελεγε οτι θα παρω το μοτερ στο χερι.

Οταν εγραφα οτι απλα η BMW είχε συνεργασία με τη Castrol καποιοι "ειδικοί" ελεγαν οτι το μοτερ σχεδιαστηκε για να παιρνει μονο Castrol... :D

Οταν ελεγα οτι το 90% των μοτερ που εσπασαν ειχαν μεσα Castrol και οτι δεν ειναι θεμα λαδιου, καποιοι ελεγαν ότι ίσως οι προηγουμενοι ιδιοκτήτες να μην εβαζαν Castrol...

Τωρα διαβαζω οτι θα βαζουμε Shell.

Ρε παιδια να το ξαναγραψω.
Η BMW γραφει για 10w-60. Δεν γραφει για Castrol μονο.
Υπαρχουν πολυ καλα και καλυτερα λαδια στην αγορά. Βαλτε αφοβα.
Τα λοιπά, ειναι "δεισιδαιμονίες".

Χριστόφορε τα ίδια συμβαίνουν σε όλα τα ελληνικά φόρουμ bmw...κυκλοφορούν μέλη αλλά και ''ειδικοί'' που λένε ότι αν κάνεις-χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε διαφορετικό από αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής, θα εκραγεί το αμάξι.

Πρόβατα... thumb

alexm
07-12-14, 00:17
Ποιος ειναι αυτος που μπορει με βεβαιοτητα να πει οτι το Χ λαδι ειναι καλο ή δεν ειναι;
Η αποψη μου ειναι οτι εμεις δεν εχουμε τα μεσα και χρησιμοποιουμε πρακτικους τροπους κρισης, π.χ το Χ λαδι που δεν ανεβαζει πολυ θερμοκρασια στο πλακωμα ή κατεβαζει γρηγορα την θερμοκρασια μετα, το Ψ που το τσιμπαει λιγοτερο (εξυπακουοντας παντα οτι μιλαμε για ιδιου ιξωδες λαδια), αυτες ομως ειναι μονο δυο απο τις πολλες ιδιοτητες που μπορει να εχει ενα καλο λαδι, με τις υπολοιπες τι γινεται;
Καποιοι αλλοι σε ξενα φορα τα τηγανιζουνε... λεει μεσα σε γυαλες και σε οποιο δεν εχει πολυ μαυριλα η γυαλα ειναι καλο!!!
Για εμενα μονο η Blackstone που κανει την αναλυση μπορει, αλλα αυτη για λογους πολιτικης δεν λεει και καλα κανει, γιατι εαν ελεγε θα σκεφτονταν καποιοι οτι εχουν ιδιον οφελος... υποστηριζοντας την ταδε ή την δεινα εταιρεια.
Στα bmw το θεμα λαδι ειναι συνθετο γιατι εχει να κανει και με τα vanos, μαλιστα στα bmw m εχει να κανει δυστυχως και με τα μεταλλα!!!
Η bmw στα μοτερ S54-S65-S85 προτεινει λαδια castrol 10w-60 με προδιαγραφες ACEA A3/B3 API SJ/CF,SK,SL,S... ή μεταγενεστερες.
Αυτα προτεινει η BMW αφου εχει συμβαση με την castrol για οτι αφορα την μαρκα και στα χαρακτηριστικα συγκεκριμενες προδιαγραφες για την σωστη λειτουργια των μοτερ που η ιδια σχεδιασε.
Η bmw επισης μεσω του BC προτεινει αρχικα αλλαγη καθε 25000 χλμ ή δυο χρονια, εαν ομως το μοτερ δουλευει συχνα σε υψηλες στροφες το διαστημα αλλαγης μειωνεται μεσω αισθητηρων αναλυσης κατα τα λεγομενα τους, μαλλον ομως μεσω καποιων αλγοριθμων θα ελεγα εγω!!!
Σαν χρηστες η συμβαση της bmw με την καθε castrol θα πρεπει να μας αφηνει παντελως αδιαφορους, καθως σημερα ειναι castrol, αυριο shell, μεθαυριο η valvoline και δωστου ναχει, αυτο που μας ενδιαφερει και πρεπει να τηρουμε πιστα κατα την γνωμη μου ειναι οι προδιαγραφες!!!
Τις προδιαγραφες του λαδιου τις δινει η bmw στην καθε εταιρια λιπαντικων που εχει συμβαση και ειναι αναλογες για καθε τυπο κινητηρα, αυτη σχεδιασε το μοτερ και αυτη ξερει ποιο ιξωδες και πια χαρακτηριστηκα ειναι καταλληλα για την σωστη λιπανση του.
Σε αρκετους απο τους ανωτερω κινητηρες Μ που αναφερω υπηρξε θεμα με τα μεταλλα και τα vanos, με το λαδι σαφως και εχει θεση εδω.
Στα S54 μετα την καμπανια των μεταλλων και την χρηση λαδιων 10-60 το θεμα μαλλον λυθηκε, χωρις ομως να ισχυει το ιδιο για στα S65 και S85.
Στα S65 υπαρχει σοβαρο προβλημα με τα μεταλλα και μαλιστα σε λιγα χλμ, στα δε S85 μολις πιασανε τα 100000 χλμ αρχισαν τα οργανα...
Για τους S65 εχουν γινει χιλιαδες αναλυσεις στα φορουμ για το τι φταιει χωρις ομως να εχουν καταληξει σε κατι τελικο, με τους επαΐοντες ως προς το προβλημα να υποστηριζουν οτι την ευθυνη την εχει η bmw μη εχοντας βαλει ξηρο καρτερ και τοποθετωντας μαλιστα μια αντλια λαδου ανεπαρκη για τις αναγκες λιπανσης και την bmw να ανταπαντα οτι αφενος οι χρηστες με το προβλημα δεν χρησιμοποιουν τα προτεινομενα απο αυτη λαδια και αφετερου δεν ζεσταινουν καλα τους κινητηρες!!!
Καποιο εφτασαν με ερωτησεις μεχρι και την Mahle που κατασκευαζει τις μπιελες και τα πιστονια των Μ κινητηρων και πηραν την απαντηση οτι η bmw κατα την συναρμογη παραβιασε τις προτεινομενες ανοχες στον βωμο τις αυξημενης δυναμης και της ποιο αθορυβης λειτουργιας για το συγκεκριμενο μοτερ.
Στους S85 μετα τα 100000 χλμ περιπου (αφου πρωτα εσπασαν καμποσα μοτερ) παρα πολλοι αρχισαν να στελνουν τα λαδια για ελεγχο στην Blackstone, τα περισσοτερα των αποτελεσματων δειχνουν μεγαλη περιεκτικοτητα σε μολυβδο υποχρεωνοντας τους ιδιοκτητες τους να κανουν ελεγχο και στην συνεχεια αλλαγη των μεταλλων μπιελων, αφου τα βρισκουν σε αθλια κατασταση και τα μοτερ σαφως ετοιμα για κρακ.
Μετα τα παραπανω θεματα ηρθε η σειρα της castrol να τα ακουσει και αρχισαν... τις δοκιμες με αλλαγες διαφορων λαδιων, με ιδιο ή και διαφορετικο ιξωδες, απο mobil 1 0-40, liqui moly 10w60, motorex formula 15w50, red line 10w60, motul 2t (γιατι τα βαζει και στην Yamaha του που ανεβαζει 16000 στροφες) και πολλα αλλα.
Καποιοι απο αυτους που αλλαξαν ιξωδες αρχισαν να διαμαρτυρονται για θεματα με τα vanos που δεν ειχαν πριν, καποιοι αλλοι πιστευουν οτι ηταν να γινει και απλα ετυχε.

Τελικα σε οτι εχει να κανει με τα λαδια των αγαπημενων μας bmw μαλλον δεν υπαρχει κατι σιγουρο που να μας κανει να πουμε οτι το Χ ή το Ψ ειναι ειναι το καλο... λαδι, εγω προσωπικα σε οτι αφορα τα χαρακτηριστικα του ιξωδες επαφιεμαι στην επιλογη της bmw, οχι ομως και στη εταιρια.
Παρ' ολο που η bmw απο 1/1/2015 θα προτεινει για τους S85 κινητηρες τα Shell Helix Ultra Racing 10W-60, εγω αγορασα τα castrol edge fst titanium 10w-60 με αυξημενη μειωση των τριβων κατα 45% (συμφωνα με τους ισχυρισμους της Castrol) και στο εξης θα στελνω παντα δειγμα απο την αλλαγη στην Blackstone για ελεγχο της περιεκτικοτητας σε μολυβδο!!!
Το test kit το εχω ηδη παραλαβει και σε λιγες ημερες το δειγμα θα ταξιδεψει για το Αμερικα... :original:

pilot
07-12-14, 03:30
Λάδια απο μοτοσυκλέτα???? :shok: :shok: :shok: επειδή ''στροφάρει'' ε?....τα λάδια των μοτοσυκλετών, λόγω του wet clutch είναι εντελώς διαφορετικών προδιαγραφών!

steliosm46
07-12-14, 13:32
Αλέξη πολυ ενδιαφέρον αυτο. γιατι και παλαιοτερα και εγω προσωπικά σκέφτηκα να στείλω δείγμα κλπ απ το castrol στην συγκεκριμένη εταιρία αλλα ξερεις το αφησα ως εχει ποιος να ασχολειται τωρα κλπ.

Ομως είναι πραγματικά ένας πολύ σωστός τρόπος αυτος για να καταλαβεις το τι γινεται με τα λάδια.

Αναρωτιέμαι αν εδώ Ελλάδα σε κάποιο χημείο μπορούν να κάνουν αναλύσεις απο λιπάντικά κινητήρων. (Να ηταν ελαιόλαδο να σου πω. :th_Laie_67-1:)

Αλλα θα μου πεις.. τι να συγκρίνω τώρα. Η συγκεκριμένη εταίρία απο οτι εχω διαβάσει είναι πολύ σοβαρή και ειδικέυεται σε τέτοιου είδους αναλύσεις.

Οταν λες απο δω και πέρα θα στέλνω σε κάθε αλλαγή τι εννοείς. Θα χρησιμοποιείς απο άλλες εταιρίες λάδια η μονο Castrol? γιατι αλλιως δεν θα έχει νόημα.
Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις τι εννοω.

Θα έιχε ενδιαφέρον να δούμε ανάλυση απ το Castrol απ το Liqui Moly, Pentosin κλπ αυτες ολες τις καλές εταιρίες να δουμε διαφορες.

EVERGET
07-12-14, 13:46
Αλέξη πολυ ενδιαφέρον αυτο. γιατι και παλαιοτερα και εγω προσωπικά σκέφτηκα να στείλω δείγμα κλπ απ το castrol στην συγκεκριμένη εταιρία αλλα ξερεις το αφησα ως εχει ποιος να ασχολειται τωρα κλπ.

Ομως είναι πραγματικά ένας πολύ σωστός τρόπος αυτος για να καταλαβεις το τι γινεται με τα λάδια.

Αναρωτιέμαι αν εδώ Ελλάδα σε κάποιο χημείο μπορούν να κάνουν αναλύσεις απο λιπάντικά κινητήρων. (Να ηταν ελαιόλαδο να σου πω. :th_Laie_67-1:)

Αλλα θα μου πεις.. τι να συγκρίνω τώρα. Η συγκεκριμένη εταίρία απο οτι εχω διαβάσει είναι πολύ σοβαρή και ειδικέυεται σε τέτοιου είδους αναλύσεις.

Οταν λες απο δω και πέρα θα στέλνω σε κάθε αλλαγή τι εννοείς. Θα χρησιμοποιείς απο άλλες εταιρίες λάδια η μονο Castrol? γιατι αλλιως δεν θα έχει νόημα.

Θα έιχε ενδιαφέρον να δούμε ανάλυση απ το Castrol απ το Liqui Moly, Pentosin κλπ αυτες ολες τις καλές εταιρίες να δουμε διαφορες.

Yπάρχει χημείο που κάνει τέτοια ανάλυση. Είναι το χημείο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ελευσίνα, το οποίο διαθέτει τμήμα φασματοσκοπικής ανάλυσης ελαίων. Τρέχουν δείγματα από τα λάδια των κινητήρων (αλλά και των gearbox) από τα αεροσκάφη προκειμένου να προσδιοριστούν συγκεντρώσεις μετάλλων στο λάδι και να βγει γνωμάτευση για την κατάσταση του κινητήρα (και τις ώρες πτήσης που μπορεί ακόμη να κάνει).

Εάν έχετε κάποιο γνωστό στην αεροπορία (ή καλύτερα στην 112ΠΜ ή το Εργοστάσιο Αεροκινητήρων & ΜΜ-ΕΕ) πολύ πιθανόν να μπορεί να σας κάνει την εξυπηρέτηση να τρέξουν ένα δείγμα σας (μιλάμε για υπόθεση δευτερολέπτων η ανάλυση δεν είναι καμία μεγάλη διαδικασία).

Thomelef
07-12-14, 14:04
Εγώ γιατί πάλι τα βλέπω καραυπερβολικα όλα αυτα?

Τα πράγματα είναι απλά παντως...τα edge 10/60 είναι άκυρα για Μ μοτέρ. Δοκιμασμένα, ξαναλέω ότι τα πεντοζιν είναι μια χαρά λάδι.

alexm
07-12-14, 14:39

Στελιο δεν ειναι μονο η Blackstone, υπαρχουν και αλλες εταιριες ανα τον κοσμο (Αγγλια π.χ) με κυρια ενασχοληση ομως στα λαδια καραβιων και αεροπλανων.
Στην Ελλαδα υπαρχει η Lubrication Engineers που κανει αναλυση λαδιων, δεν νομιζω ομως οτι θα εχουν πολυ πραμα... απο S85 https://www.le-greece.gr/default.asp?V_DOC_ID=2077
Η Blackstone δειχνει να εχει την καταλληλη τεχνικη υποδομη, αλλα το βασικοτερο ειναι η βαση δεδομενων που διαθετει απο κινητηρες αυτοκινητων.
Για τα Μ μοτερ και ειδικα για τα S54-S65-S85 εχουν πολυ μεγαλη βαση και αυτο φαινεται απο τον εκτενη σχολιασμο που παρεχουν για την κατασταση του κινητηρα μαζι με τα αποτελεσματα της αναλυσης.
Μεχρι τωρα στα 50000 χλμ ολες οι αλλαγες εχουν γινει με castrol 10w-60, σε λιγες μερες θα αλλαξω λαδια και θα στειλω δειγμα απο αυτο που θα βγαλω για να δω σε τι κατασταση ειναι το μοτερ, στην επομενη αλλαγη το δειγμα θα ειναι απο τα castrol edge fst titanium 10w-60.
Εαν τα τωρινα αποτελεσματα ειναι ΟΚ και μετα την επομενη αλλαγη συνεχισουν να ειναι ΟΚ, δεν νομιζω οτι θα υπαρχει λογος να αλλαξω εταιρια.

Υ.γ: η δικη μου περιπτωση φυσικα ειναι ιδιαζουσα, καθως οι αλλαγες λαδιων γινονται χρονικα και οχι βασει χιλιομετρων, αυτα που θα στειλω εχουν κανει 2615 χλμ σε διαστημα 2 ετων... :facepalm:

BILL007
07-12-14, 14:42
εχουν κανει 2615 χλμ σε διαστημα 2 ετων... :facepalm:

:shok: :th_Laie_67-1: Θα στα βγάλουν ληγμένα Αλέξη!! :D :D :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

pilot
07-12-14, 14:56
Yπάρχει χημείο που κάνει τέτοια ανάλυση. Είναι το χημείο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ελευσίνα, το οποίο διαθέτει τμήμα φασματοσκοπικής ανάλυσης ελαίων. Τρέχουν δείγματα από τα λάδια των κινητήρων (αλλά και των gearbox) από τα αεροσκάφη προκειμένου να προσδιοριστούν συγκεντρώσεις μετάλλων στο λάδι και να βγει γνωμάτευση για την κατάσταση του κινητήρα (και τις ώρες πτήσης που μπορεί ακόμη να κάνει).

Εάν έχετε κάποιο γνωστό στην αεροπορία (ή καλύτερα στην 112ΠΜ ή το Εργοστάσιο Αεροκινητήρων & ΜΜ-ΕΕ) πολύ πιθανόν να μπορεί να σας κάνει την εξυπηρέτηση να τρέξουν ένα δείγμα σας (μιλάμε για υπόθεση δευτερολέπτων η ανάλυση δεν είναι καμία μεγάλη διαδικασία).

Είναι το λεγόμενο SOAP: Spectrometric Oil Analysis Program. Γίνεται σε λιπαντικά και σε υδραυλικά υγρά..Στα C-Check παίρναμε δείγματα απο όλες τις υδραυλικές αντλίες και τα στέλναμε έξω για ανάλυση..

EVERGET
07-12-14, 15:13
Στελιο δεν ειναι μονο η Blackstone, υπαρχουν και αλλες εταιριες ανα τον κοσμο (Αγγλια π.χ) με κυρια ενασχοληση ομως στα λαδια καραβιων και αεροπλανων.
Στην Ελλαδα υπαρχει η Lubrication Engineers που κανει αναλυση λαδιων, δεν νομιζω ομως οτι θα εχουν πολυ πραμα... απο S85 https://www.le-greece.gr/default.asp?V_DOC_ID=2077
Η Blackstone δειχνει να εχει την καταλληλη τεχνικη υποδομη, αλλα το βασικοτερο ειναι η βαση δεδομενων που διαθετει απο κινητηρες αυτοκινητων.
Για τα Μ μοτερ και ειδικα για τα S54-S65-S85 εχουν πολυ μεγαλη βαση και αυτο φαινεται απο τον εκτενη σχολιασμο που παρεχουν για την κατασταση του κινητηρα μαζι με τα αποτελεσματα της αναλυσης.
Μεχρι τωρα στα 50000 χλμ ολες οι αλλαγες εχουν γινει με castrol 10w-60, σε λιγες μερες θα αλλαξω λαδια και θα στειλω δειγμα απο αυτο που θα βγαλω για να δω σε τι κατασταση ειναι το μοτερ, στην επομενη αλλαγη το δειγμα θα ειναι απο τα castrol edge fst titanium 10w-60.
Εαν τα τωρινα αποτελεσματα ειναι ΟΚ και μετα την επομενη αλλαγη συνεχισουν να ειναι ΟΚ, δεν νομιζω οτι θα υπαρχει λογος να αλλαξω εταιρια.

Υ.γ: η δικη μου περιπτωση φυσικα ειναι ιδιαζουσα, καθως οι αλλαγες λαδιων γινονται χρονικα και οχι βασει χιλιομετρων, αυτα που θα στειλω εχουν κανει 2615 χλμ σε διαστημα 2 ετων... :facepalm:

Aυτή είναι η ουσία. Το να σου κάνουν μία ανάλυση και να σου δώσουν ξερές συγκεντρώσεις σε μέταλλα, είναι ένα αποτέλεσμα χωρίς νόημα. Το παν είναι να υπάρχει η βάση με τα όρια των συγκεντρώσεων για το εκάστοτε μοτέρ ώστε να μπορέσεις να βγάλεις συμπεράσματα....thumb

alexm
07-12-14, 15:15

Νασο αντε και εχεις καποιο τροπο να σου τρεξουν ενα δειγμα, μετα;
Το δικο μου μοτερ π.χ εχει 50000 χλμ, στην Blackstone εχουν δειγματα απο ιδια μοτερ, με παραπλησια χλμ, αναλυσεις απο της ιδιας με της δικης μου εταιριας λαδια, αλλα και απο διαφορετικες.
Για αυτο βλεπουμε πολλες φορες στις αναλυσεις οτι ενω ο μεσος ορος μολυβδου στο συγκεκριμενο μοτερ ειναι στο 23 και η δικη μου αναλυση εδειξε 16, τα σχολια για το μοτερ μου να μην ειναι καλα, γιατι απλα οι αναλυσεις με το δικο μου λαδι εχουν μεσο ορο το 14.
Ολο το θεμα με την αναλυση ειναι η βαση δεδομενων και η βαση αυτη οσο αφορα τους Μ κινητηρες ειναι εκει που βρισκεται το 70% των αυτοκινητων Μ παγκοσμιως.

EDIT: με ειχες ηδη καληψει... :original:

doctore
08-12-14, 22:12
...
Για τα Μ μοτερ και ειδικα για τα S54-S65-S85 εχουν πολυ μεγαλη βαση ...

Mε 2600 χλμ τι να τη κάνεις τη βάση δεδομένων ρε Αλεξ ? :D

Εσένα θα σε συγκρίνουνε με τα καινούρια μπουκάλια Castrol από το ράφι :D

jannisa
19-12-14, 18:14
Παρατηρώ ότι όταν ρολάρω στις 2000 στροφές πάν κάτ και δώσω πολύ ελαφρύ γκάζι ακούγεται σαν υποψία από πυράκια, δε χτυπάει ακριβώς αλλά σα να ακούγονται ανεπαίσθητα μέχρι τις 2500+ στροφές. Φυσιολογικόν? Μήπως είναι απλώς ο ήχος των βαλβίδων? 100άρα πίνει μόνο.

vagmag
19-12-14, 18:30
Παρατηρώ ότι όταν ρολάρω στις 2000 στροφές πάν κάτ και δώσω πολύ ελαφρύ γκάζι ακούγεται σαν υποψία από πυράκια, δε χτυπάει ακριβώς αλλά σα να ακούγονται ανεπαίσθητα μέχρι τις 2500+ στροφές. Φυσιολογικόν? Μήπως είναι απλώς ο ήχος των βαλβίδων? 100άρα πίνει μόνο.

Κάπου διάβασα ότι τα μοτέρ αυτά δεν ειναι αξιόπιστα . :th_Laie_67-1:
Καλοτάξιδο ! Καλα χιλιόμετρα .

pilot
19-12-14, 21:38
Για κοίτα και την φλάντζα! Και σύντομα! Πυράκια νόμιζε και ο Κώστας και πάει το πιστόνι! Δες το όσο είναι νωρίς και αν όντως είναι αυτό, μην βάλεις ξανά την μαμά..μπάξε το κιτ φλάντζα-μπουζόνια ARP και τέλος..thumb

m_power_lunatic
19-12-14, 21:42

Μηπως αγορασες 46αρι καρμπόν-μπλακ με κιγουι σαλονι απο εμπορο στο Χαιδαρι??????

A8hnaios
19-12-14, 22:20

Kανε μας μια παρουσιαση.... :whistle:

Καλοταξιδο Μαν! thumb

Nikos!
06-01-15, 13:51
Κανένα καλό 46άρι έχει μείνει? :whistle:

jannisa
02-02-15, 20:47
Τα φώτα σας κύριοι :

-- Η θερμοκρασία νερού πρέπει να είναι καρφωμένη στη μέση? Παρατηρώ ότι κυμαίνεται σε ήπιους ρυθμούς και ρολλαρίσματα μεταξύ μέσης και 2-3 χιλιοστά αριστερά της μέσης, μεταξύ αριστερής τελείας και μέσης. Ποτέ δεν έχει ξεφύγει πάνω από τη μέση.

-- Ακούω το βεντιλατέρ να λειτουργεί στη χαμηλή σκάλα τακτικότατα, σχεδόν συνέχεια ίσως, φυσιολογικόν? Σε ανηφόρες με χαμηλή ταχύτητα ανάβει και η δεύτερη σκάλα.

zaharias
02-02-15, 21:07
Τα φώτα σας κύριοι :

-- Η θερμοκρασία νερού πρέπει να είναι καρφωμένη στη μέση? Παρατηρώ ότι κυμαίνεται σε ήπιους ρυθμούς και ρολλαρίσματα μεταξύ μέσης και 2-3 χιλιοστά αριστερά της μέσης, μεταξύ αριστερής τελείας και μέσης. Ποτέ δεν έχει ξεφύγει πάνω από τη μέση.

-- Ακούω το βεντιλατέρ να λειτουργεί στη χαμηλή σκάλα τακτικότατα, σχεδόν συνέχεια ίσως, φυσιολογικόν? Σε ανηφόρες με χαμηλή ταχύτητα ανάβει και η δεύτερη σκάλα.

Μηπως εχει κολλησει κανενας θερμοστατης ανοιχτος?
Στα Μ54 κολλαει ευτυχως ανοιχτος και η θερμοκρασια παει προς τα πισω (προς το κρυο).. δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο στα S54 ή ειναι συμπτωμα κολλημενου θερμοστατη..

jannisa
02-02-15, 21:10
Δεν ξέρω Ζακ. Βλέπω και στα ξένα φόρα ότι έπαιζε η θερμοκρασία νερού, είχε αναφερθεί και εδώ αλλά δεν έχω βρει ποιο είναι το σωστό.