Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 277

Θέμα: ΝΑΙ Η ΟΧΙ

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Skyline_IS Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κερδίσαμε αρκετά δις απο την ένωση, όχι τζάμπα όμως! Αυτό το μάρμαρο καλούμαστε να πληρώσουμε τώρα αλλά μέχρι πότε?
    Όταν δανείζεις σε κάποιον 1,2,3,4,5 πακέτα με δις και βλέπεις ότι τα κάνει λουλούδια και επίδοματα, δεν νομίζω ότι συνεχίζεις να το δανείζεις. Αν συνεχίζεις είτε είσαι τραγικά ηλίθιος είτε αποσκοπείς κάπου αλλού.

Ανοιχτά πλέον παραδέχονται κάποιο Υπ. Οικονομικών, ότι και προσφέρει αυτή τη στιγμή η ελλάδα οι γερμανοί αρνούνται. Να δώσουμε και τα νεφρά μας? Να πουλήσουμε τα πάντα για χάρη της παραμονής μας στην Ε.Ε??

Πως μπορούν να κατηγορούν οι γερμανοί για φοροδιαφυγή και διαφθορά όταν ο υπουργός οικονομικών τους είχε παραδεχθεί παλιότερα ότι δωροδοκήθηκε? Πως κατηγορούν την ελλάδα για φοροδιαφυγή όταν δεν κάνανε τίποτα για τα σκάνδαλα διαφθοράς όπου ενεπλάκησαν γερμανικές εταιρίες? Γιατί δεν αλλάζουν το νόμο πέρι φορολόγησης στις πολυεθνικές όπου μεταφέρουν τα κέρδη όπου γουστάρουν και πληρώνουν λιγότερους φόρους? (κάθε χρόνο η Ε.Ε χάνει 100 ΔΙΣ ευρώ μόνο από αυτό)

5 χρόνια τώρα τρώμε το αγγούρι και ζοριζόμαστε αλλά κανένας τραπεζικός δεν έχει μπει φυλακή για εκατομμύρια που μοιράζανε σε άχρηστα δάνεια (διακοποδάνεια,δάνεια γάμου,απεριόριστες κάρτες). ΓΙΑΤΙ? Δεν φταίνει αυτοί?

Ναι είμαστε μλκές,ναι κάποιοι φάγανε λεφτά,ναι να πληρώσουμε το μάρμαρο για αυτά τα δάνεια αλλά όλα μέχρι ένα όριο..
    Αν και δε συμφωνώ σε ολα ...
    Μιας και τα πακέτα ΔΕΝ ηταν δανεικά ...
    μιας και η φοροδιαφυγή στη Γερμανία δεν μας αγγίζει
    Μιας και η φοροδιαφυγή στην ελλαδα μας πονά , γιατι μεταφράζεται σε επιπλεον φορους
    Μιας και η μεταφορά των κερδών σε φορολογικούς παραδείσους ειναι παγκόσμιο φαινόμενο και οχι μονο ευρωπαϊκό και γερμανικό

Θα ηθελα να μου πείτε ...
    Τι στο δαίμονα θέλετε / θελουμε ;

Αφού αυτοί οι κακοί μας ζητούν και το νεφρό μας... Εμεις τι θελουμε να κάνουμε ;;
    ( να σημειώσω σε μια μικρη παρένθεση , οτι αυτοί μας έδωσαν κοντα 1 Τρις απο τα μεσογειακά προγράμματα της δεκαετίας του 80 μέχρι τα τελευταία ΕΣΠΑ - όλοι πήραν τετοιεςα επιδοτήσεις , αλλα εμεις τους βρίζουμε , - και κάλυψαν και μέρος του χρέους μας με χαμηλά επιτόκια ... Ισως τους πήραμε παραπάνω απο ενα νεφρό ) .

2. The Following User Says Thank You to vagmag For This Useful Post:

chrisgiapz3 (13-07-15)

Περιοχή
    Fangcheng
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο vagmag Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν και δε συμφωνώ σε ολα ...
    Μιας και τα πακέτα ΔΕΝ ηταν δανεικά ...
    μιας και η φοροδιαφυγή στη Γερμανία δεν μας αγγίζει
    Μιας και η φοροδιαφυγή στην ελλαδα μας πονά , γιατι μεταφράζεται σε επιπλεον φορους
    Μιας και η μεταφορά των κερδών σε φορολογικούς παραδείσους ειναι παγκόσμιο φαινόμενο και οχι μονο ευρωπαϊκό και γερμανικό

Θα ηθελα να μου πείτε ...
    Τι στο δαίμονα θέλετε / θελουμε ;

Αφού αυτοί οι κακοί μας ζητούν και το νεφρό μας... Εμεις τι θελουμε να κάνουμε ;;
    ( να σημειώσω σε μια μικρη παρένθεση , οτι αυτοί μας έδωσαν κοντα 1 Τρις απο τα μεσογειακά προγράμματα της δεκαετίας του 80 μέχρι τα τελευταία ΕΣΠΑ - όλοι πήραν τετοιεςα επιδοτήσεις , αλλα εμεις τους βρίζουμε , - και κάλυψαν και μέρος του χρέους μας με χαμηλά επιτόκια ... Ισως τους πήραμε παραπάνω απο ενα νεφρό ) .
    Σε τι διαφωνείς? Στα του οικου μας ας υπάρχει φοροδιαφυγή αλλά κουνάμε το δάχτυλο στους έλληνες?

Εφόσων η φοροδιαφυγή είναι ποινικό αδίκημα στην Ε.Ε γιατί μπορώ να αγοράσω ακίνητο στην γερμανία χωρίς πόθεν έσχες?

Γιατί να είναι παγκόσμιο φαινόμενο η μεταφορά χρημάτων σε φορολογικούς παραδείσους? Είτε είμαστε κατά της φοροδιαφυγής είτε δεν είμαστε, δεν μπορώ να δεχθώ μια μέση λύση.

Εγώ θα αντιστρέψω την ερώτηση και θα ήθελα να σε ρωτήσω βαγγέλη μέχρι τι είσαι πρόθυμος να θυσιάσεις για την παραμονή της ελλάδας στην ευρώπη?

Θεωρείς ότι εσύ πήρες/καταχράστηκες τόσα λεφτά από την ευρώπη που αξίζει να θυσιάσεις τα πάντα? (για να μην παρεξηγηθώ, δεν υπονοώ κάτι προς το πρόσωπο σου απλά ρωτώ)

Όσο για τους "κακούς ξένους" δεν νομίζω ότι τους πήραμε κανένα νεφρό, πόσο μάλλον όταν και οι σωστοί και καθαροί τα του οίκου τους ευρωπαίοι χρωστάνε κάτι δις και τρις που δεν νομίζω να φταίει η ελλάδα για αυτό. (εκτός αν σε λίγο μας πουν ότι φταίμε και μεις για αυτό)
    -------------------

4. The Following 2 Users Say Thank You to Skyline_IS For This Useful Post:

katsaraios (13-07-15), Βασιλης (13-07-15)

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Σε τι διαφωνείς? Στα του οικου μας ας υπάρχει φοροδιαφυγή αλλά κουνάμε το δάχτυλο στους έλληνες?

Εφόσων η φοροδιαφυγή είναι ποινικό αδίκημα στην Ε.Ε γιατί μπορώ να αγοράσω ακίνητο στην γερμανία χωρίς πόθεν έσχες?

Γιατί να είναι παγκόσμιο φαινόμενο η μεταφορά χρημάτων σε φορολογικούς παραδείσους? Είτε είμαστε κατά της φοροδιαφυγής είτε δεν είμαστε, δεν μπορώ να δεχθώ μια μέση λύση.

Εγώ θα αντιστρέψω την ερώτηση και θα ήθελα να σε ρωτήσω βαγγέλη μέχρι τι είσαι πρόθυμος να θυσιάσεις για την παραμονή της ελλάδας στην ευρώπη?

Θεωρείς ότι εσύ πήρες/καταχράστηκες τόσα λεφτά από την ευρώπη που αξίζει να θυσιάσεις τα πάντα? (για να μην παρεξηγηθώ, δεν υπονοώ κάτι προς το πρόσωπο σου απλά ρωτώ)

Όσο για τους "κακούς ξένους" δεν νομίζω ότι τους πήραμε κανένα νεφρό, πόσο μάλλον όταν και οι σωστοί και καθαροί τα του οίκου τους ευρωπαίοι χρωστάνε κάτι δις και τρις που δεν νομίζω να φταίει η ελλάδα για αυτό. (εκτός αν σε λίγο μας πουν ότι φταίμε και μεις για αυτό)
    Στα του οίκου μας , πρεπει να πιάσουμε τη φοροδιαφυγή , για να μη βάζουμε άδικους φόρους σε άλλους . Τι πιο απλό ;

Κακως δεν εχει πόθεν αρχές η Γερμανία ! Αν αυτό θέλεις να ακούσεις . Εχει πολυ πιο δίκαιο σύστημα φορολόγησης όμως σε σχέση με εμας . Τώρα αν κάποιοι "ξένοι επενδυτές " ξεπλένουν χρηματα με αυτόν τον τροπο εκει δε με βρίσκει σύμφωνο ... Αλλα Εμείς δεν ειμαστε τόσο μάγκες να τους τα πάρουμε . Είχαμε κάτι παρόμοιο μιας και δεν χρειαζόταν πόθεν εσχες στην Ελλάδα ούτε για τη δημιουργία εταιρίας ΑΕ ούτε για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου . Οποτε με πλάγιο τροπο και εδώ μπορούσε κάποιος να αγοράσει ακίνητο ή να κανει δουλειά με μαύρα λεφτά , αλλα οχι σαν ιδιώτης .... Παλι οι μεγάλοι βοηθιούνται !

Είμαστε κατα της φοροδιαφυγής , αλλα κακώς χρησιμοποίησα τη λέξη φαινόμενο για τη μεταφορά κερδών σε φορολογικούς παραδείσους .... Το προβλημα ειναι παγκόσμιο κ μαλλον δεν έχουν λύση ! Τα ιδια κάνουν όλες οι μεγάλες παγκοσμίως εταιρίες ... Μεταφέρουν τα φορολογήσιμα κέρδη άλλου . Απο αυτό χάνουν όλες οι χώρες της Ευρώπης ( πλην Βουλγαρίας , Κύπρου , Ιρλανδιας κλπ μιας και αυτές το εκμεταλλεύονται για ν προσελκύσουν επενδύσεις έστω κ τέτοιου τύπου ) , χάνουν οι ΗΠΑ κλπ . Καταλαβαίνω να νιώθεις αδικημένος , εγώ νιώθω κ βλάκας κ μακάρι να το αντιμετωπίσει είτε η ΕΕ είτε η χώρα μας . Κάποιες κινήσεις έχουν γίνει ... Στη χώρα μας .
    Α) πρεπει να αποδείξεις οτι γίνεται φυσική διακίνηση του εμπορεύματος μέσω αυτών των χωρών ( οχι απλά να κόβονται εικονικά τιμολόγια - πρεπει να φαίνονται χαρτιά μεταφορικών , πλοίων κλπ οτι τα εμπορεύματα πήγαν πρωτα στα νησιά κεημαν , στην Κύπρο κλπ και μετά εισήχθησαν στην Ελλάδα ) , πράγμα που δυσκολεύει πολλούς να προβούν σε τέτοιες ενέργειες . Αυτό που τους διευκολύνει ειναι οτι κλασικά στην Ελλάδα ενώ ο νόμος υπαρχει δεν εφαρμόζεται , αφού δεν γίνονται έλεγχοι !!!!
    Β) υπήρξε νόμος με τη νεα κυβέρνηση οτι τιμολόγια αγοράς ή υπηρεσιών ή εξόδων απ χώρες μη συνεργαζόμενες ( θα παρακρατείτε φόρος ) και θα αποδίδεται πίσω μόνο αφού αποδειχθεί η συναλλαγή . Φυσικά ούτε αυτό ακόμα λειτούργησε . Μακάρι να λειτουργήσει !

Να διευκρινήσω οτι ουδέποτε πήρα ενα ευρω είτε απο την ευρωπαϊκή ένωση είτε απο το ελληνικό κράτος ως επιδότηση, βοήθεια κλπ . Δανείστηκα απο τράπεζα και ξεχρέωσα . Ελπίζω αυτό να μην ειναι κατακριτέο .

Όσο για την ερώτηση , δε νομίζω οτι θα χάσω περισσότερα μένοντας στην ΕΕ . Ίσα ίσα οπως τα σκέφτομαι εγώ , θα χάσω περισσότερα φεύγοντας . Αυτά ζυγίζω . Θα μπορούσα να δεχτώ ελέγχους παντού, τόσο φορολογικούς όσο και ποιοτικούς , θα μπορούσα να δεχτώ αξιολόγηση παντού , θα μπορούσα να δεχτώ κόψιμο πρόωρων συντάξεων , θα μπορούσα να δεχτώ ιδιωτικοποιήσεις , θα μπορούσα να δεχτώ έλεγχο στις κρατικές επιχειρήσεις ώστε αν υπήρχε ζημιά κάποιος να την πληρώσει , θα μπορούσα να δεχτώ ενα καλύτερο σύστημα δικαιοσύνης , ... Ξερω οτι δε θα μου άρεσε η παραπανω φορολόγηση αλλα αφού δεν κάνουμε κάτι απο τα παραπάνω ειναι φυσικό επακόλουθο . Δεν τα δέχομαι επειδή μου αρέσουν , αλλα επειδή δε βλέπω αλλο τροπο .
    Εσείς τι θα μπορούσατε να δεχτείτε για να φύγουμε απο την ΕΕ , τι θα θυσιάσατε ; Γιατί εγώ δε θέλω να θυσιάσω την παιδεία μας , την εργασία που υπαρχει , την υγεία που παρέχεται ... Και τόσα αλλα που το κράτος μας μετά δε θα μπορεί να υποστηρίξει ...
    Η ανεργία ειναι για μένα το χειρότερο , που εχει συμβεί , αλλα με την έξοδο μας αυτό θα γίνει ακόμα χειρότερο , εκτός αν έχετε την εντύπωση οτι όσοι σήμερα παλεύουμε μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε τέτοιες συνθήκες μετά . .... Ίσως αργότερα δημιουργηθούν άλλου είδους δουλειές , ίσως σε καποια χρονια ...
    Απο την ώρα που δεν μπορέσαμε να στήσουμε όμως αυτές τις δουλειές με τις επιδοτήσεις που μπορούσαμε να έχουμε , με τις πιστοποιήσεις , με τα εργαλεία δανεισμού που προσέφερε το τραπεζικό σύστημα και ήταν δελεαστικά για να ξεκινήσει ή να μεγαλώσει μια επιχείρηση , πιστεύετε οτι θα μπορέσουμε να τα κάνουμε αυτά μετά , χωρίς κάποιο πλεονέκτημα αλλα με μοναδικό όπλο το φτηνό νόμισμα και τους δασμούς στα ξένα προϊόντα ;

6. The Following User Says Thank You to vagmag For This Useful Post:

chrisgiapz3 (13-07-15)

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Δεν ειμαι χαζός και γράφω τέτοια ώρα , αλλα η αγωνία μεγάλη για τα πολιτικά και χτύπησε και ο Συναγερμος του μαγαζιού και τρέχω βραδιάτικα .... Ευτυχώς ολα καλα στο Μαγαζι .

Περιοχή
    Fangcheng
    Rides
    1

Προεπιλογή

Εσείς τι θα μπορούσατε να δεχτείτε για να φύγουμε απο την ΕΕ , τι θα θυσιάσατε ; Γιατί εγώ δε θέλω να θυσιάσω την παιδεία μας , την εργασία που υπαρχει , την υγεία που παρέχεται ... Και τόσα αλλα που το κράτος μας μετά δε θα μπορεί να υποστηρίξει ...
    Η ανεργία ειναι για μένα το χειρότερο , που εχει συμβεί , αλλα με την έξοδο μας αυτό θα γίνει ακόμα χειρότερο , εκτός αν έχετε την εντύπωση οτι όσοι σήμερα παλεύουμε μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε τέτοιες συνθήκες μετά . .... Ίσως αργότερα δημιουργηθούν άλλου είδους δουλειές , ίσως σε καποια χρονια ...
    Απο την ώρα που δεν μπορέσαμε να στήσουμε όμως αυτές τις δουλειές με τις επιδοτήσεις που μπορούσαμε να έχουμε , με τις πιστοποιήσεις , με τα εργαλεία δανεισμού που προσέφερε το τραπεζικό σύστημα και ήταν δελεαστικά για να ξεκινήσει ή να μεγαλώσει μια επιχείρηση , πιστεύετε οτι θα μπορέσουμε να τα κάνουμε αυτά μετά , χωρίς κάποιο πλεονέκτημα αλλα με μοναδικό όπλο το φτηνό νόμισμα και τους δασμούς στα ξένα προϊόντα ;
    Πέραν του ότι συμφωνώ στα προηγούμενα για την φοροδιαφυγή που αναφέρεις, θεωρώ δε ότι η φοροδιαφυγή δεν είναι ένα άλυτο κυνήγι μαγισσών, προφανώς κάποιοι κερδίζουν από όλο αυτό αλλα προτιμούν να πετάνε το μπαλάκι αλλού.

Δεν είμαι υπέρ της επιστροφής στην δραχμή αλλά 5 χρόνια τώρα βράζουμε σε ένα καζάνι,5 χρόνια δεν υπάρχει προοπτική για ανάπτυξη/ανάκαμψη/5 χρόνια τώρα αιμορραγούμε οικονομικά όλοι (άλλοι λιγότερο/ άλλοι περισσότερο), 5 χρόνια τώρα έχουμε γίνει παγκοσμίος ξεφτίλα και περίγελος και όλα αυτά γιατί? Για να παραμείνουμε ντε και καλά στο ευρώ?

Είτε ευρώ είτε δραχμή μας περιμένει αγγούρι αλλά θεωρείς πλέον βαγγέλη και με το νέο μνημόνιο ότι υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης? Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό θα είναι και η ταφόπλακα, η ευρώπη απλά παρατείνει την "μπρίζα" και όταν σε 2-3 χρόνια απλά επιβεβαιωθούν ότι δεν πάει άλλο, θα την τραβήξουν και τότε δεν θα έχεις ούτε το σπίτι σου για να επιβιώσεις αλλά και όλη η περιουσία της χώρας θα ναι ξεπουλημένη.. (Μακάρι να βγω ψεύτης και όλο αυτό να είναι μια υπερεκτιμήμενη άποψη της στιγμής)

Είμαι περιέργος πως θα έρθει αυτό περίφημο αναπτυξιακό πακέτο γιούνκερ με τα 35 δις όταν θα η επιχείρηση που θα επενδύσει θα έχει φόρο 28% από το 1¤, εισφορά αλλυλεγγύης,τέλος επιτευδευματία,προκαταβολ φόρου 100% για τα μελλοντικά κέρδη που δεν του εγγυάται κανένας και δεν ξέρω αν θα ισχύσει το +12% έκτακτη εισφορά για κέρδη άνω των 500.000¤.
    Ποίος να επενδύσει σε αυτή τη χώρα?
    -------------------

9. The Following 3 Users Say Thank You to Skyline_IS For This Useful Post:

A8hnaios (14-07-15), vagmag (13-07-15), Βασιλης (14-07-15)

Περιοχή
    Πατρα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Αλέξη, πριν πέσεις για ύπνο...

Αλέξη μου, «καλημέρα»!

Ξέρω ότι είσαι εξαντλημένος, αλλά θέλω να σου γράψω 2-3 πράγματα πριν κοιμηθείς!

Πρέπει με κάποιον τρόπο να μην το ξαναζήσουμε σε ένα χρόνο όλο αυτό, γιατί η κατάρρευση θα είναι ολοκληρωτική και δεν θα σώζεται τίποτα.

Παράλληλα, στο μεσοδιάστημα, πρέπει και να μην έχουμε εμφύλιο μεταξύ μας και να μη μας κυβερνήσει ο Βορίδης και να έχουμε μια ρημαδοανάπτυξη...

Α και αν μπορείς, κάτι, έστω μικρό, μια αρχή στην παιδεία. Ξεκίνα από τα μικρά Νήπια, ώστε σε 20 χρόνια, το 2035 να έχουμε την πρώτη γενιά αποφοίτων του Πανεπιστημίου (τους έχω βάλει πτυχίο στα 6 χρόνια, για να πιουν και τα ποτά τους) ενός «κανονικού» εκπαιδευτικού συστήματος.

Ναι ξέρω, είναι εξαιρετικά δύσκολα όλα αυτά, σχεδόν αδύνατα, αλλά πρέπει! Και πρέπει τώρα! Τώρα που είσαι πιο ψηλά από ποτέ, πιο συμπαθής από ποτέ και πιο κουρασμένος από ποτέ. Τώρα!

Σιγά σιγά, με σταθερά βήματα, ξεφορτώσου τους παλαβούς από τον ΣΥΡΙΖΑ, προτίμησε τους Παπαδημούληδες και όχι τους Στρατούληδες, απόφυγε τα πειράματα τύπου Βαρουφάκη, αλλά ενίσχυσε ανθρώπους σαν τον Τσακαλώτο, άσε τους Καμμένους να πάνε να εξερευνήσουν τους υδατάνθρακες στο Αιγαίο και κάνε μια οικουμενική με όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις, δίνοντας «ρόλους» σε ανθρώπους που δεν προκαλούν είτε αηδία είτε απελπισία στον κόσμο και πάνω απ' όλα ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ, που ζούμε σε αυτήν τη χώρα.

Σε ικετεύω Αλέξη, μην κάνεις εκλογές. Κυβέρνησε εσύ για 2-3 χρόνια, μαζί με 200-230 βουλευτές, για να περάσουμε τον κάβο με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες.

Αλέξη, για όσα έγιναν στη χώρα από το 1821 ως το 2012 δεν έχεις απολύτως καμία ευθύνη. Για όσα έγιναν από το 2012 ως το 2015 έχεις μεγάλη ευθύνη γιατί επένδυσες ΜΟΝΟ στο ψέμα, στον λαϊκισμό και στην αγανάκτηση του κόσμου. Για όσα έγιναν το τελευταίο 6μηνο, Αλέξη μου, έχεις τεράστια ευθύνη, αλλά δεν θέλω να σου καταλογίσω δόλο.

Την έχουν «πατήσει» στο παρελθόν άνθρωποι πολύ πιο μορφωμένοι, πολύ πιο «χορτασμένοι» και πολύ πιο «ψημένοι» από εσένα.

Δεν μπορώ να πω «ό,τι έγινε έγινε», γιατί έγιναν πολλά, πάρα πολλά, πάρα πολύ ατυχή, πάρα πολύ ερασιτεχνικά, που όλα βασίστηκαν σε μια ανεκδιήγητη ανοησία». Συγχώρεσέ με Αλέξη, που σου γράφω έτσι, αλλά το «θα βαράμε το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν» είναι στο Top 5 των πλέον επικίνδυνων φράσεων στη νεότερη ελληνική ιστορία!

Το είπες, σε πίστεψαν, το πίστεψες κι εσύ και... γαμήθηκε ο Δίας.

Δεν πειράζει; Όχι, πειράζει και πειράζει πολύ, αλλά τώρα δεν έχουμε χρόνο για το «στα έλεγα εγώ» και για το «σας πείραξαν τα νταούλια του Τσίπρα και όχι τα λεφτά υπάρχουν του ΓΑΠ και τα σκισμένα Μνημόνια του Σαμαρά». Αλέξη, όλα μας πειράζουν, αλλά κάποια είναι πιο καταστροφικά από κάποια άλλα. Νομίζω, το τελευταίο 15ήμερο, το κατάλαβες κι εσύ, το κατάλαβε και όλος ο κόσμος βλέποντας σε, βλέποντας το πρόσωπό σου, τον έρπητα στα χείλη σου, την αγωνία στο βλέμμα σου...

Το Μνημόνιο - Αντιμνημόνιο ευτυχώς τελείωσε! Το 1ο Μνημόνιο το ψήφισαν 172 βουλευτές, το Μεσοπρόθεσμο 155 βουλευτές, το 2ο Μνημόνιο: 199 βουλευτές και το 3ο Μνημόνιο: 251 βουλευτές. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για «παραμύθια». Η μία λύση είναι το -σκληρό, δύσκολο, επώδυνο- Μνημόνιο και η άλλη είναι η Δραχμή. Σε ευχαριστούμε που επέλεξες το πρώτο...

Αλέξη, κοιμήσου 10-15 ώρες, κάνε μια βουτιά, πάρε μια μεγάλη αγκαλιά την Μπέτυ και τους δυο σας γιους και Τρίτη πρωί, βγες μπροστά, πες άβολες αλήθειες!

Και για το Δημόσιο και για τη συνταξιοδότηση και για τις ιδιωτικοποιήσεις και για τα κλειστά επαγγέλματα και για την εκκλησία και για τις επενδύσεις που έχουμε μάθει να τις βλέπουμε ως Μπαμπούλα και για όλα αυτά που οι αλήτες οι Ευρωπαίοι (γιατί όντως έχουμε ξεπεράσει κι εμείς κάθε όριο αναξιοπιστίας, αλλά είναι αλητεία ο τρόπος που μας φέρονται) ζητάνε εδώ και χρόνια να κάνουμε κι εμείς λέμε "Yes Sir" και... πάμε διακοπές στην Αίγινα!

Χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες μας διέλυσαν. Μας κατασπάραξαν! Μας έβαλαν στη γωνία και απείλησαν να μας πάρουν μέχρι και το... Euro του 2004! Λυπάμαι που στο λέω, αλλά έχεις την κύρια ευθύνη που βρεθήκαμε σε αυτήν τη θέση με τους χειρισμούς των τελευταίων μηνών. Αλλά ήταν τόσο απαράδεκτος, τόσο εξοντωτικός ο τρόπος που μας φέρθηκαν χθες οι δανειστές μας, που αυτό μας «ένωσε». Οι ίδιοι που επί ένα μήνα μαλώνουμε, βριζόμαστε, φωνάζουμε ο ένας στον άλλον σαν τρελοί, χθες το βράδυ, σταθήκαμε όλοι δίπλα σου! Όπως στάθηκαν δίπλα σου και αρκετοί Ευρωπαίοι -πραγματικοί- εταίροι. Μην τους ξεχάσεις. Δεν θα τα είχες καταφέρει χωρίς αυτούς...

Αλέξη, εδώ και τώρα! Όσο είναι καιρός. Όχι για 'σένα, ούτε για εμένα προφανώς. Οριακά για τα παιδιά μας και κυρίως για τα εγγόνια μας, που το 2030 θα γεννηθούν σε ένα κράτος του Δυτικού κόσμου και όχι σε μία... αδάμαστη, περήφανη, αξιοπρεπή Μπανανία.

Πολλοί θα σου πουν ότι έκανες «κωλοτούμπα». Προσωπικά, θα σου πω ότι είμαι ευγνώμων που έστω και την ύστατη στιγμή έκανες αυτήν την κωλοτούμπα. Μπράβο σου! Πολλοί στο παρελθόν, δεν την έκαναν και προτίμησαν να οδηγήσουν εν γνώσει τους το καράβι στα βράχια.

Θα κάνεις κι άλλες κωλοτούμπες στο επόμενο διάστημα και πολύ καλά θα κάνεις! Άλλες άτσαλες και άλλες με χάρη. Θα τις κάνεις όμως, γιατί πλέον έχεις καταλάβει. Κι εσύ και εμείς...

Θα βρεθούν αρκετοί που θα σου πουν ότι μας πρόδωσες. Όχι! Δεν μας πρόδωσες. Θα μας πρόδιδες, αν επέμενες να χαϊδεύεις τα αυτιά της «Πλατείας» και να πολιτεύεσαι σαν κάποιος που ψάχνει likes στο Facebook... Θα είχες διαπράξει εσχάτη προδοσία και οι ίδιοι που την Κυριακή το βράδυ σε αποθέωναν χορεύοντας στο Σύνταγμα, θα σε πετροβολούσαν!

Αλέξη, κύριε Πρωθυπουργέ, εδώ και τώρα. Εσύ!!!

Και εμείς από πίσω. Και οι συμφωνούντες και οι διαφωνούντες και οι αριστεροί και οι κεντρώοι και οι δεξιοί και οι φιλελέδες. Όλοι!!!

Καλή ξεκούραση, καλή τύχη και... γερό στομάχι!

Υγ: Να πούμε εναντίον του Σόιμπλε ό,τι θέλουμε. Τα πάντα! Τη χειρότερη κριτική! Όχι όμως ότι είναι ανάπηρος. Όχι! Ποτέ έτσι.

* Τους χρυσαυγίτες δεν τους βάζω στους όλους! Όπως είπε και ο Μπουτάρης «να πάνε στη θάλασσα». Θα προχωρήσουμε χωρίς αυτούς...

https://www.gazzetta.gr/stili/editor...eseis-gia-ypno

11. The Following 3 Users Say Thank You to alexm For This Useful Post:

mark e92 (13-07-15), Ptboul (13-07-15), vagmag (13-07-15)

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Πέραν του ότι συμφωνώ στα προηγούμενα για την φοροδιαφυγή που αναφέρεις, θεωρώ δε ότι η φοροδιαφυγή δεν είναι ένα άλυτο κυνήγι μαγισσών, προφανώς κάποιοι κερδίζουν από όλο αυτό αλλα προτιμούν να πετάνε το μπαλάκι αλλού.
    Η παγκόσμια φοροδιαφυγή ή φοροαποφυγή , σίγουρα κάποιους βολεύει , δεν το συζητάμε αυτό, αλλά δεν είναι στο χέρι μας σας χώρα να το διορθώσει !
    Η φοροδιαφυγή εντός χώρας, ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω ποιους βολεύει και δεν κάνουμε τίποτα για να το αλλάξουμε ! Αν δουλέψει ο εφοριακός, θα κοπούν αποδείξεις, θα πληρωθούν ΦΠΑ, θα πληρωθούν φόροι κλπ... θα μειωθούν στη συνέχεια οι φόροι στους πολλούς, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους αδυνάτους, θα έχουμε για παιδεία, υγεία κλπ... Αντί να αντιγράψουμε ένα σύστημα του εξωτερικού, αντί να κάνουμε μάθημα στο σχολείο τις αρχές οικονομίας και λειτουργίας του κράτους ώστε να γίνει βίωμα η υποχρέωση καταβολής φόρων για το καλό μας, αντι να λειτουργήσει ο ελεγκτικός μηχανισμός, αντί να λειτουργεί ο δικαστικός μηχανισμός κλπ κλπ , βάζουμε φόρους σε όλους, βάζουμε τεκμήρια κλπ κλπ .... Πόσο λάθος....

Δεν είμαι υπέρ της επιστροφής στην δραχμή αλλά 5 χρόνια τώρα βράζουμε σε ένα καζάνι,5 χρόνια δεν υπάρχει προοπτική για ανάπτυξη/ανάκαμψη/5 χρόνια τώρα αιμορραγούμε οικονομικά όλοι (άλλοι λιγότερο/ άλλοι περισσότερο), 5 χρόνια τώρα έχουμε γίνει παγκοσμίος ξεφτίλα και περίγελος και όλα αυτά γιατί? Για να παραμείνουμε ντε και καλά στο ευρώ?

Είτε ευρώ είτε δραχμή μας περιμένει αγγούρι αλλά θεωρείς πλέον βαγγέλη και με το νέο μνημόνιο ότι υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης? Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό θα είναι και η ταφόπλακα, η ευρώπη απλά παρατείνει την "μπρίζα" και όταν σε 2-3 χρόνια απλά επιβεβαιωθούν ότι δεν πάει άλλο, θα την τραβήξουν και τότε δεν θα έχεις ούτε το σπίτι σου για να επιβιώσεις αλλά και όλη η περιουσία της χώρας θα ναι ξεπουλημένη.. (Μακάρι να βγω ψεύτης και όλο αυτό να είναι μια υπερεκτιμήμενη άποψη της στιγμής)
    Από ένα κράτος που περνούσε καλά , όταν έμπαινε μέσα 20-30 δις το χρόνο, για να προσαρμοστεί στο να ΜΗΝ μπαίνει άλλο μέσα , μην περιμένετε εύκολη προσαρμογή !!! Τις παλιές "καλές" ημέρες ΔΕΝ θα τις ξαναδούμε, αν όχι ποτέ, σίγουρα όχι στα επόμενα κοντινά χρόνια.
    Οι λύσεις δεν είναι εύκολες. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί. Δεν υπάρχει τρόπος να μην δουλέψουμε, να μην πονέσουμε ...
    Η μία λύση είναι δύσκολη, με "βοηθούς" , χώρες που κάτι πέτυχαν και έχουμε μία ελπίδα για να δούμε κάποια στιγμή άσπρη μέρα ...
    Η άλλη περίπτωση , δεν είναι καν λύση για εμένα, να επιλέξουμε την άμεση φτωχοποίηση όλων, να μπούμε σε ένα νόμισμα που θα χάνει την αξία του συνεχώς και να απομονωθούμε από όλους, να μην έχουμε επιδοτήσεις, βοήθειες κλπ, και να ψάχνουμε μόνοι μας να ανακαλύψουμε τον τροχό, και να λύσουμε όλες τις παιδικές ασθένειες με τον ίδιο τρόπο που κάναμε τόσα χρόνια...

Είμαι περιέργος πως θα έρθει αυτό περίφημο αναπτυξιακό πακέτο γιούνκερ με τα 35 δις όταν θα η επιχείρηση που θα επενδύσει θα έχει φόρο 28% από το 1¤, εισφορά αλλυλεγγύης,τέλος επιτευδευματία,προκαταβολ φόρου 100% για τα μελλοντικά κέρδη που δεν του εγγυάται κανένας και δεν ξέρω αν θα ισχύσει το +12% έκτακτη εισφορά για κέρδη άνω των 500.000¤.
    Ας ξεκινήσουμε από το να μην διώξουμε άλλες επιχειρήσεις από τη χώρα.
    Οι επιχειρήσεις θα βρουν τρόπο να προσαρμοστούν. Ακόμα και αυτές που βγάζουν πάνω από 500.000 ευρώ κέρδη, θα σπάσουν τους τζίρους σε άλλες μικρότερες εταιρίες κλπ, θα βρουν το δρόμο τους.
    Η φορολογία μπορεί να είναι υψηλότερη από χώρες τύπου Κύπρου και Βουλγαρίας, όμως δεν είναι χειρότερες από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Σαν υπενθύμιση να πω ότι όταν είμασταν στη δραχμή ήταν μεγαλύτεροι οι φόροι. Η φορολογία στις επιχειρήσεις μειώθηκε επί Κωστάκη Καραμανλή...
    Δεν πιστεύω ότι όλες οι επιχειρήσεις είναι τυπικές... και δηλώνουν τα πάντα. Οπότε τι 26% τι 29% . Οι πιο πολλές επιχειρήσεις, μαγαζιά κλπ πληρώνουν λόγω τεκμηρίου και όχι λόγω δήλωσης κερδών. Αν δήλωναν όλοι τα σωστά, δε θα ανέβαινε η φορολογία. Αλλά από το να πιάσουμε τους κλέφτες , προτιμούμε να ανεβάσουμε τη φορολογία σε όλους... Κλασική ελληνική συνταγή....
    Εννοείτε ότι δε συμφωνώ... αλλά ... δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε διορθωθεί...

13. The Following User Says Thank You to vagmag For This Useful Post:

chrisgiapz3 (14-07-15)

Περιοχή
    Α.Ηλιουπολη
    Rides
    2

Red face

Κανενας και οσοι ειναι εδω η κλεινουν η θα κλεισουν...

Η άλλη περίπτωση , δεν είναι καν λύση για εμένα, να επιλέξουμε την άμεση φτωχοποίηση όλων, να μπούμε σε ένα νόμισμα που θα χάνει την αξία του συνεχώς και να απομονωθούμε από όλους, να μην έχουμε επιδοτήσεις, βοήθειες κλπ, και να ψάχνουμε μόνοι μας να ανακαλύψουμε τον τροχό, και να λύσουμε όλες τις παιδικές ασθένειες με τον ίδιο τρόπο που κάναμε τόσα χρόνια...
    Ειναι θεμα νοοτροπιας Βαγγελη οχι νομισματος.... ΠΡΕΠΕΙ να αλλαξουμε..... η ευρω η δολλαριο η δραχμη τα ιδια θα εχουμε...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Current World Population Clock

U.S.National Debt Clock

Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!

15. The Following 2 Users Say Thank You to A8hnaios For This Useful Post:

Ptboul (14-07-15), vagmag (14-07-15)

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο A8hnaios Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κανενας και οσοι ειναι εδω η κλεινουν η θα κλεισουν...
    Ότι πρέπει να αλλάξουμε πρέπει, ακόμα και εμείς σαν επιχειρήσεις. Δεν πιστεύω ότι θα κλείσουμε όλοι. Πολλοί θα κλείσουμε, ίσως πρέπει να εργαστούμε για άλλες επιχειρήσεις , πιο μεγάλες, πιο σωστά οργανωμένες. Και εγώ θεωρώ ότι δε θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τα μαγαζάκια-χωραφάκια μας, και να μπορούμε να επιβιώνουμε με αυτά τόσο ολόκληρη η οικογένεια όσο και να πληρώνουμε τις ασφαλιστικές μας εισφορές. Ξέρω ότι πάω αλλού την κουβέντα, αλλά θα πρέπει να αλλάξουμε προσανατολισμό. Εμείς πχ ασχολούμασταν με υλικά οικοδομής, είτε έτσι είτε αλλιώς πρέπει να αλλάξουμε προσανατολισμό. Δεν θα φέρει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας ο τομέας αυτός. Είτε με δραχμή είτε με ευρώ , πρέπει να αλλάξουμε δρόμο.

Ειναι θεμα νοοτροπιας Βαγγελη οχι νομισματος.... ΠΡΕΠΕΙ να αλλαξουμε..... η ευρω η δολλαριο η δραχμη τα ιδια θα εχουμε...

Κριμα που αποριψαμε την προταση Σοιμπλε για βοηθεια και 5 χρονια εξοδο...
    Μακαρι να το ξανασκεφτουν,οι δικοι μας..

Εξοδο με μια ''γερη'' οικονομικη δοση βοηθειας.. και ΑΛΛΑΓΗ νοοτροπιας για να φτιαξει η χωρα....

RESTART Δηλαδη..... σε ολα!
    Ισχύει αυτό ακριβώς που έγραψες.... και υπογράμμισα.
    Δε θεωρώ , ότι αν μηδενίσουμε τα πάντα εδώ μέσα, θα βρούμε μετά κάποιον να βάλει τάξη και σειρά!!!! Θα είμαστε μέσα στο χάος.....
    Φοβάμαι δλδ ότι το μηδέν ενέχει πιο πολλούς κινδύνους να σκοτωθούμε μεταξύ μας, και να γίνουμε σαν τις χώρες στη βόρειο Αφρική, παρά να καταφέρουμε να ξεκινήσουμε σε σωστές βάσεις....
    Δεν μας έχω εμπιστοσύνη ότι θα βάλουμε μπροστά τους σωστούς!

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP