Στα του οίκου μας , πρεπει να πιάσουμε τη φοροδιαφυγή , για να μη βάζουμε άδικους φόρους σε άλλους . Τι πιο απλό ;
Κακως δεν εχει πόθεν αρχές η Γερμανία ! Αν αυτό θέλεις να ακούσεις . Εχει πολυ πιο δίκαιο σύστημα φορολόγησης όμως σε σχέση με εμας . Τώρα αν κάποιοι "ξένοι επενδυτές " ξεπλένουν χρηματα με αυτόν τον τροπο εκει δε με βρίσκει σύμφωνο ... Αλλα Εμείς δεν ειμαστε τόσο μάγκες να τους τα πάρουμε . Είχαμε κάτι παρόμοιο μιας και δεν χρειαζόταν πόθεν εσχες στην Ελλάδα ούτε για τη δημιουργία εταιρίας ΑΕ ούτε για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου . Οποτε με πλάγιο τροπο και εδώ μπορούσε κάποιος να αγοράσει ακίνητο ή να κανει δουλειά με μαύρα λεφτά , αλλα οχι σαν ιδιώτης .... Παλι οι μεγάλοι βοηθιούνται !
Είμαστε κατα της φοροδιαφυγής , αλλα κακώς χρησιμοποίησα τη λέξη φαινόμενο για τη μεταφορά κερδών σε φορολογικούς παραδείσους .... Το προβλημα ειναι παγκόσμιο κ μαλλον δεν έχουν λύση ! Τα ιδια κάνουν όλες οι μεγάλες παγκοσμίως εταιρίες ... Μεταφέρουν τα φορολογήσιμα κέρδη άλλου . Απο αυτό χάνουν όλες οι χώρες της Ευρώπης ( πλην Βουλγαρίας , Κύπρου , Ιρλανδιας κλπ μιας και αυτές το εκμεταλλεύονται για ν προσελκύσουν επενδύσεις έστω κ τέτοιου τύπου ) , χάνουν οι ΗΠΑ κλπ . Καταλαβαίνω να νιώθεις αδικημένος , εγώ νιώθω κ βλάκας κ μακάρι να το αντιμετωπίσει είτε η ΕΕ είτε η χώρα μας . Κάποιες κινήσεις έχουν γίνει ... Στη χώρα μας .
Α) πρεπει να αποδείξεις οτι γίνεται φυσική διακίνηση του εμπορεύματος μέσω αυτών των χωρών ( οχι απλά να κόβονται εικονικά τιμολόγια - πρεπει να φαίνονται χαρτιά μεταφορικών , πλοίων κλπ οτι τα εμπορεύματα πήγαν πρωτα στα νησιά κεημαν , στην Κύπρο κλπ και μετά εισήχθησαν στην Ελλάδα ) , πράγμα που δυσκολεύει πολλούς να προβούν σε τέτοιες ενέργειες . Αυτό που τους διευκολύνει ειναι οτι κλασικά στην Ελλάδα ενώ ο νόμος υπαρχει δεν εφαρμόζεται , αφού δεν γίνονται έλεγχοι !!!!
Β) υπήρξε νόμος με τη νεα κυβέρνηση οτι τιμολόγια αγοράς ή υπηρεσιών ή εξόδων απ χώρες μη συνεργαζόμενες ( θα παρακρατείτε φόρος ) και θα αποδίδεται πίσω μόνο αφού αποδειχθεί η συναλλαγή . Φυσικά ούτε αυτό ακόμα λειτούργησε . Μακάρι να λειτουργήσει !
Να διευκρινήσω οτι ουδέποτε πήρα ενα ευρω είτε απο την ευρωπαϊκή ένωση είτε απο το ελληνικό κράτος ως επιδότηση, βοήθεια κλπ . Δανείστηκα απο τράπεζα και ξεχρέωσα . Ελπίζω αυτό να μην ειναι κατακριτέο .
Όσο για την ερώτηση , δε νομίζω οτι θα χάσω περισσότερα μένοντας στην ΕΕ . Ίσα ίσα οπως τα σκέφτομαι εγώ , θα χάσω περισσότερα φεύγοντας . Αυτά ζυγίζω . Θα μπορούσα να δεχτώ ελέγχους παντού, τόσο φορολογικούς όσο και ποιοτικούς , θα μπορούσα να δεχτώ αξιολόγηση παντού , θα μπορούσα να δεχτώ κόψιμο πρόωρων συντάξεων , θα μπορούσα να δεχτώ ιδιωτικοποιήσεις , θα μπορούσα να δεχτώ έλεγχο στις κρατικές επιχειρήσεις ώστε αν υπήρχε ζημιά κάποιος να την πληρώσει , θα μπορούσα να δεχτώ ενα καλύτερο σύστημα δικαιοσύνης , ... Ξερω οτι δε θα μου άρεσε η παραπανω φορολόγηση αλλα αφού δεν κάνουμε κάτι απο τα παραπάνω ειναι φυσικό επακόλουθο . Δεν τα δέχομαι επειδή μου αρέσουν , αλλα επειδή δε βλέπω αλλο τροπο .
Εσείς τι θα μπορούσατε να δεχτείτε για να φύγουμε απο την ΕΕ , τι θα θυσιάσατε ; Γιατί εγώ δε θέλω να θυσιάσω την παιδεία μας , την εργασία που υπαρχει , την υγεία που παρέχεται ... Και τόσα αλλα που το κράτος μας μετά δε θα μπορεί να υποστηρίξει ...
Η ανεργία ειναι για μένα το χειρότερο , που εχει συμβεί , αλλα με την έξοδο μας αυτό θα γίνει ακόμα χειρότερο , εκτός αν έχετε την εντύπωση οτι όσοι σήμερα παλεύουμε μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε τέτοιες συνθήκες μετά . .... Ίσως αργότερα δημιουργηθούν άλλου είδους δουλειές , ίσως σε καποια χρονια ...
Απο την ώρα που δεν μπορέσαμε να στήσουμε όμως αυτές τις δουλειές με τις επιδοτήσεις που μπορούσαμε να έχουμε , με τις πιστοποιήσεις , με τα εργαλεία δανεισμού που προσέφερε το τραπεζικό σύστημα και ήταν δελεαστικά για να ξεκινήσει ή να μεγαλώσει μια επιχείρηση , πιστεύετε οτι θα μπορέσουμε να τα κάνουμε αυτά μετά , χωρίς κάποιο πλεονέκτημα αλλα με μοναδικό όπλο το φτηνό νόμισμα και τους δασμούς στα ξένα προϊόντα ;