η ελληνική βιοτεχνική δύναμη στο σύνολο της μπορεί να γίνει τεράστια. και εξηγούμε.
αυτό που έχουμε εμείς σαν λαός, δεν το έχει κανένας. αυτή την ευρυματικότητα, το πείσμα και το τσαγανό. τυχαία δεν βγήκε το greek πατέντα, ανορθόδοξο, αλλά αποτελεσματικό.
εμείς πρίν 6 χρόνια είχαμε κάτι ιταλούς στο μαγαζί για να μας δείξουν ένα καινούριο πρόγραμμα στην μηχανή. την ημέρα που τους φιλοξενούσαμε, με πέτυχαν παρέα με τον υπάλληλο που είχα τότε για βοηθό, να ζυγίζουμε ένα καινούριο πρόγραμμα, με τρόπο που σκεφτήκαμε εμείς, γιατί μας φαινόταν πολύ χρονοβόρο όλο αυτό που μας είχαν μάθει. μας ρώτησαν γιατί ζυγίζουμε έτσι και τους απαντήσαμε. δεν είπαν τπτ.
πρίν 2 χρόνια, με πείρε κάποιος τηλ, ο οποίος είχε πάρει μηχανή της ίδιας εταιρείας και ζήτησε κάποια βοήθεια σε ένα συγκεκριμένο πράγμα. κλείσαμε ένα ραντεβού και πήγα απο εκεί. τον είδα να ζυγίζει με τον τρόπο που ζυγίζαμε εμείς. όταν τον ρώτησα, ο ιταλός τεχνικός του είχε δείξει τον τρόπο.
αφού μεταξύ σοβαρού και αστείου το έκανα θέμα την επόμενη φορά που μίλησα με τον πωλητή της εταιρείας, μου το παραδέχτηκε οτι τα τελευταία 5 χρόνια, έτσι μαθαίνουν τον κόσμο να ζυγίζει τις μηχανές.
τι θέλω να πω. οι ξένοι, ναθαίνουν κάτι και πέρα απο αυτό δεν παρεκλείνουν ποτέ. το μυαλο του έλληνα στροφάρει και βρίσκει λύσεις στα πιο άλυτα πράγματα. απλά δεν το χρησημοποιούμε εκεί που πρέπει το ρημάδι.
εγώ είμαι σίγουρος ότι αν πέσει προσοχή στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, μπορούμε να τους φάμε όλους.
δεν έχουμε να ζηλέψουμε απολύτως τπτ, ίσως το ότι απο βλακεία μας μείναμε πίσω. αυτό όμως ο έλληνας αν κάτσει και δουλέψει, θα καλύψει το χάσμα σε μισό χρόνο απ'οτι θέλουνε οι ξένοι. μην ξεχνάμε άλωστε, ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και η παραγωγή, είχαν έναν τεράστιο εχθρό απέναντι τους, το ίδιο το κράτος. και όμως, ακόμα έστω και υποτονικά, υπάρχει κάτι. δεν έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα.