Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Αποδείξεις

Ψήφισαν
32. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • ζηταω παντου και παντα αποδειξη

    16 50,00%
  • αν μου δωσουν εχει καλως, αλλιως δε με νοιαζει, αδιαφορω

    7 21,88%
  • ζηταω μονος μου να μη μου κοψει για να γλιτωσω το φπα

    9 28,13%
Σελίδα 8 από 13 ΠρώτηΠρώτη ... 678910 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 71 έως 80 από 127

Θέμα: Αποδείξεις, Η φορολογική ανταρσία

  1. #71
    Εγγραφή
    23-12-09
    Περιοχή
    Θεσ/νίκη
    Ηλικία
    48
    Μηνύματα
    3.294
    Thanked
    7815
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Οσοι δεν θελουν αποδείξεις είναι δικαιωμα τους αλλα την επόμενη φορά που θα αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας, η εκτακτη εισφορά στα ακίνητα και αυτοκίνητα, οι αυξήσεις στο φπα και σε οποιαδήποτε αλλη εισφορά μην γκρινιαζεται !! Δεν φταίει μόνο το δημόσιο για τις αυξήσεις αυτές και το ξερουμε πολύ καλά όλοι μας...!

    Λυπαμαι για τον καθε επαγγελματία που αγωνίζεται για το μαγαζί του, για τον καθε ιδιωτικό-δημόσιο υπαλληλο που χάνει την δουλειά του αλλα ποιο πολύ λυπαμαι τον εαυτό μου και τους γονείς μου που αγωνίστηκαν για να φτιάξουν 5 πράγματα και τωρα παλεύω να τα κρατήσω.

  2. The Following 7 Users Say Thank You to Konstantinos E60 For This Useful Post:

    aristent (05-06-13), oldcarskickass (05-06-13), PANOS-E60 (05-06-13), Ptboul (05-06-13), S8N (05-06-13), Stathis (05-06-13), vagmag (06-06-13)

  3. #72
    Εγγραφή
    23-12-09
    Περιοχή
    Θεσ/νίκη
    Ηλικία
    48
    Μηνύματα
    3.294
    Thanked
    7815
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το κράτος θα συνεχίσει να 'κλέβει' με φόρους όσο συνεχίζουμε κι εμείς να το κλέβουμε.

    Είναι παράλογο να ζητάμε πρώτα μείωση των συντελεστών με καρότο την προσπάθεια για φορολογική συμμόρφωση.

    Δεν είμαι εκείνος που θα κάνει κριτική, ούτε ο αναμάρτητος. Χθες έβλεπα στους Νέους Φακέλους του Τέλογλου κάποιους πάμπτωχους υπερήλικες παλιννοστούντες που την έβγαζαν πέρα με 340 ευρώ το μήνα, πριν τα κόψουν κι αυτά. Σ' αυτούς θα δικαιολογούσα να ζητήσουν μείωση στην τιμή κάποιου προϊόντος χωρίς να πάρουν απόδειξη. Είναι θέμα επιβίωσης. Εγώ πάλι ξοδεύω τόσα σε βενζίνες κάθε μήνα. Είναι ανήθικο να κλέβω το κράτος με συναυτουργό τον κάθε έμπορο ή επιτηδευματία όταν άλλοι (όχι μόνο τα τρωκτικά) περιμένουν να βγάλουν το μήνα από αυτά τα κρατικά έσοδα. Πόσο υποκριτής πρέπει να 'μαι για να κάνω μπαξίματα και να κυκλοφορώ με BMW αλλά να κοιτάζω να γλυτώσω το 23% με τη δικαιολογία ότι 'κλέβω αυτά που μου κλέβουν'; Εϊναι σοβαρή δικαιολογία αυτή;

    Φίλοι μου, αυτοί είναι οι φόροι, αυτό είναι το φορολογικό σύστημα, αυτοί είναι οι νόμοι. Αν δεν αλλάξουμε εμείς, δε θ'α αλλάξουν ούτε εκείνα. Είτε προσαρμοζόμαστε, είτε πάμε να ζήσουμε αλλού, εκεί όπου τα πράγματα είναι καλύτερα γιατί οι ντόπιοι είχαν φορολογική συνείδηση και φρόντισαν να οργανώσουν την κοινωνία τους.

    Το μεγάλο λάθος που κάνουμε είναι ότι σκεπτόμαστε το κράτος σαν κάτι απρόσωπο και εχθρικό. Το κράτος φροντίζει για τις υποδομές γύρω μας, για τις συντάξεις κάποιων γερόντων, για την περίθαλψη έστω κι αυτή την κουτσή, στραβή κι ανάποδη. Αν νομίζουμε ότι κλέβοντάς το θα χάσουν τα τρωκτικά, γελιόμαστε. Τα τρωκτικά είναι τα τελευταία που θα θιγούν, ο αδύναμος κρίκος είναι οι ασθενείς κοινωνικές ομάδες, η παιδεία και η υγεία. Και το ΦΠΑ δεν είναι για την τσέπη του επιχειρηματία, είναι ο κόπος του πελάτη που έχουμε υποχρέωση να αποδώσουμε και όχι να παρακρατούμε ή να 'εκπίπτουμε' κατά το δοκούν. Σ' όλα αυτά προσθέστε και το γεγονός ότι αυτός που τα παίρνει μαύρα κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό στον άλλο που τα δηλώνει όλα.

    Την επόμενη φορά λοιπόν που θα γκρινιάξουμε για τους φόρους, τα τέλη, την τιμή της βενζίνης, κλπ ας σκεφτούμε πόσες αποδείξεις δεν κόψαμε ή δε ζητήσαμε οι ίδιοι, πόσα εισοδήματα αποκρύψαμε, πόσα προσωπικά έξοδα περάσαμε στην επιχείρησή μας για να τσεπώσουμε το ΦΠΑ. Και την επόμενη φορά που θα συγκρίνουμε την κατάσταση εδώ με την κατάσταση στην υπόλοιπη Ευρώπη, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας ως Σοβιετία, ας συνειδητοποιήσουμε ότι δε μπορείς να κλέβεις το κράτος και να έχεις ταυτόχρονα την απαίτηση να σου δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης και υγιούς επιχειρηματικότητας.

  4. The Following 3 Users Say Thank You to Konstantinos E60 For This Useful Post:

    aristent (05-06-13), S8N (05-06-13), vagmag (06-06-13)

  5. #73
    Εγγραφή
    23-12-09
    Περιοχή
    salonica
    Μηνύματα
    13.324
    Thanked
    18605
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    ΦΠΑ δεν τσεπώνει κανείς. τσεπωμένο το ΦΠΑ είναι όταν χωρίς παραστατικό, δεν έχει αφαιρεθεί η αξία του φόρου αυτού...

    αυτό που κερδίζει αυτός που δεν κόβει παραστατικό, είναι η απόκρυψη κερδών και τπτ άλλο. βέβαια θα μου πείς δεν είναι καιλίγο σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά με τα νέα δεδομένα και την υπερφορολόγηση που καλούμαστε όλοι να πληρώσουμε, δεν το βρίσκω παράλογο αν κάποιος στραφεί πλέον σε τέτοιου είδους κινήσεις.

    όλα εκπίπτουν στο τέλος βάση του τι έχουμε καταθέσει στην εφορία...αυτό το χάλι συμβαίνει μόνο εδώ πέρα, και ενώ υποτίθεται ότι θα έπρεπε τα πράγματα να είναι πιο σφιχτά, η κατάσταση τίνει να ξεφύγει εκτός ελέγχου τελείως...υπάρχουν επιχειρήσεις με έξοδα 100κ και έσοδα 20κ στα χαρτιά, με πληρωμένες τις υποχρεώσεις. τρανταχτά παραδείγματα, που όμως κανείς δεν κινείτε για να τους βάλει στην θέση τους.

    πως μπορεί ρε φίλε μόνο οι αγορές σε πρώτες ύλες να είναι διπλάσιες απο τον τζίρο σου, να μην έχεις αποθήκη για απογραφή γιατί έχουν δουλευτεί και πουληθεί οι πρώτες ύλες, να είσαι ενήμερος, να πληρώνεις την δόση σου, να κυκλοφορείς με όχημα άνω των 2000κ, να έχεις καταθέσεις καμμιά κατοστάρα κτλ κτλ???

    νομίζετε δεν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις???απλά είναι τελείως μπορντέλο το σύστημα μας, και πάντα την πληρώνουν όσοι θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους...

    έλα ρε...δεν θυμάστε με τις περαιώσεις???χώρια που όλοι βγαίνουν να τα κλείσουν σαν να λένε οκ, ευχαριστώ...έφαγα ότι έφαγα, να έρθω να τα κλείσω τώρα, έβαζαν στο ίδιο τρυπάκι και όσους τα χαρτιά τους είναι πεντακάθαρα, μη και πέσουν σε κάνα @@ του κερατά και τους βγεί κάνα μανίκι απο το πουθενά...
    sympether with chiefτης

    _________________________________________________

    /
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

  6. The Following 6 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

    A8hnaios (05-06-13), chrisgiapz3 (05-06-13), PANOS-E60 (05-06-13), S8N (05-06-13), Stathis (05-06-13), vagmag (06-06-13)

  7. #74
    Εγγραφή
    15-06-11
    Περιοχή
    Πειραιάς
    Ηλικία
    33
    Μηνύματα
    234
    Thanked
    517
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Πάντως για να είμαστε και σοβαροί δε γίνεται από τη μία να ζητάμε να αλλάξουν τα πάντα για να γίνουμε πολιτισμένη χώρα, να έχουμε απαιτήσεις σε όλους τους τομείς και στο τέλος να σκεφτόμαστε το αν θα πάρουμε απόδειξη. Θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο. Ή με τη μία πλευρά θα είμαστε ή με την άλλη όχι ό,τι μας αρέσει για να φτιάξουμε το value pack ιδεών που μας βολεύει (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου ασφαλώς).

  8. The Following 8 Users Say Thank You to jkourkoulis For This Useful Post:

    chrisgiapz3 (05-06-13), Konstantinos E60 (05-06-13), ntinos (05-06-13), Ptboul (05-06-13), S8N (05-06-13), Stathis (05-06-13), Thomelef (05-06-13), vagmag (06-06-13)

  9. #75
    Εγγραφή
    09-01-10
    Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Μηνύματα
    1.636
    Thanked
    4857
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το κράτος θα συνεχίσει να 'κλέβει' με φόρους όσο συνεχίζουμε κι εμείς να το κλέβουμε.

    Είναι παράλογο να ζητάμε πρώτα μείωση των συντελεστών με καρότο την προσπάθεια για φορολογική συμμόρφωση.


    Την επόμενη φορά λοιπόν που θα γκρινιάξουμε για τους φόρους, τα τέλη, την τιμή της βενζίνης, κλπ ας σκεφτούμε πόσες αποδείξεις δεν κόψαμε ή δε ζητήσαμε οι ίδιοι, πόσα εισοδήματα αποκρύψαμε, πόσα προσωπικά έξοδα περάσαμε στην επιχείρησή μας για να τσεπώσουμε το ΦΠΑ. Και την επόμενη φορά που θα συγκρίνουμε την κατάσταση εδώ με την κατάσταση στην υπόλοιπη Ευρώπη, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας ως Σοβιετία, ας συνειδητοποιήσουμε ότι δε μπορείς να κλέβεις το κράτος και να έχεις ταυτόχρονα την απαίτηση να σου δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης και υγιούς επιχειρηματικότητας.
    Εδω κανεις ενα μεγαλο λαθος. Το κρατος εχει την δυνατοτητα της τιμωριας και μαλιστα αυστηρης σε οποιον το κλεβει.

    Και που θα ηταν και το δικαιοτερο βεβαια ΑΝ υπηρχε ενα σωστο περιβαλλον αναπτυξης και υγιους επιχειρηματικοτητας. Οπως συμβαινει δηλαδη στην υπολοιπη Ευρωπη που αναφερεις παραπανω.
    Και θα συμφωνουσα μαζι σου αν υπηρχε η σωστη βαση και καποιος συνεχιζε να παρανομει. Τοτε να τιμωρηθει
    Δεν μπορεις ομως να ζητας απο τους πολιτες σου να πληρωσουν την νυφη για τις δικες σου αδυναμιες. Ο πολιτης δηλαδη τι αλλο τροπο εχει εκτος απο την φοροδιαφυγη οταν ψηφιζονται παραλογοι νομοι? Πως μπορει να τιμωρησει το κρατος για τις δικες του κλεψιες?

    Οι πραγματικες συνθηκες της αγορας επιβαλλουν στην μεση επιχειρηση να φοροδιαφευγει για να επιβιωσει και να μην κλεισει καθως το καθεστος φορολογησης με εμμεσους/αμεσους φορους ειναι πολυ μεγαλο. Και οσοι δεν κοβουν αποδειξεις δεν παει να πει οτι αγοραζουν αξεσουαρ για BMW αλλα ενα μεγαλο ποσοστο το κανει για να μην κλεισει.

    Για εμενα δεν υπαρχει καν η δικαιολογια για το κρατος "σε κλεβω γιατι με κλεβεις".
    Ας εφαρμοσει πρωτα το Ελληνικο κρατος σωστους και δικαιους φορολογικους συντελεστες και περιβαλλον αναπτυξης και εγω θα ειμαι ειμαι ο πρωτος που θα υποστηριξει την τιμωρια της επιχειρησης που φοροδιαφευγει.
    Οταν λοιπον σταματησει το 'οποιον τσιμπησουμε και οτι αρπαξουμε για να την βγαλουμε και φετος" τοτε να αναθεωρησω τις αποψεις μου.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη turbodog : 05-06-13 στις 12:49

  10. The Following 11 Users Say Thank You to turbodog For This Useful Post:

    A8hnaios (05-06-13), Bitz (05-06-13), chrisgiapz3 (05-06-13), gant (05-06-13), hades7 (05-06-13), Monsta (05-06-13), Ptboul (05-06-13), Skyline_IS (05-06-13), Stathis (05-06-13), Thomelef (05-06-13), vagmag (06-06-13)

  11. #76
    Εγγραφή
    26-03-10
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    5.698
    Thanked
    18817
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Αυτή τη στιγμή ζητάς από ένα ανάπηρο κράτος να κάνει σπριντ. Αφού δε μπορούν να μας ζήσουν οι εξαγωγές και το τουριστικό συνάλλαγμα, αναγκαστικά τα χρήματα πρέπει να έρθουν από φορολόγηση. Υποτίθεται ότι έχει ξεκινήσει η αναδιάρθρωση και η ανασύσταση. Ας μην τα υπονομεύουμε πριν καλά καλά αρχίσουν ν' αποδίδουν καρπούς.

  12. The Following 7 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

    jkourkoulis (05-06-13), Konstantinos E60 (05-06-13), Kostas_1 (05-06-13), PANOS-E60 (05-06-13), Ptboul (05-06-13), Stathis (05-06-13), Thomelef (05-06-13)

  13. #77
    Εγγραφή
    09-01-10
    Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Μηνύματα
    1.636
    Thanked
    4857
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτή τη στιγμή ζητάς από ένα ανάπηρο κράτος να κάνει σπριντ. Αφού δε μπορούν να μας ζήσουν οι εξαγωγές και το τουριστικό συνάλλαγμα, αναγκαστικά τα χρήματα πρέπει να έρθουν από φορολόγηση. Υποτίθεται ότι έχει ξεκινήσει η αναδιάρθρωση και η ανασύσταση. Ας μην τα υπονομεύουμε πριν καλά καλά αρχίσουν ν' αποδίδουν καρπούς.
    Υπαρχουν και αλλα που λεγονται μειωση κρατικων εξοδων ωστε αντι να ζηταμε περισσοτερα απο τους πολιτες με αυξηση των φορων να χαλαμε λιγοτερα ως κρατος. Δεν εχω δει κατι αξιολογο να γινεται προς τα εκει.

  14. The Following 6 Users Say Thank You to turbodog For This Useful Post:

    A8hnaios (05-06-13), gant (05-06-13), nikos-Mpacket (05-06-13), Ptboul (05-06-13), spar@ (05-06-13), Thomelef (05-06-13)

  15. #78
    Εγγραφή
    26-03-10
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    5.698
    Thanked
    18817
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο turbodog Εμφάνιση μηνυμάτων
    Υπαρχουν και αλλα που λεγονται μειωση κρατικων εξοδων ωστε αντι να ζηταμε περισσοτερα απο τους πολιτες με αυξηση των φορων να χαλαμε λιγοτερα ως κρατος. Δεν εχω δει κατι αξιολογο να γινεται προς τα εκει.
    Γίνεται, αλλά όχι από τη μια στιγμή στην άλλη.

  16. #79
    Εγγραφή
    08-08-11
    Περιοχή
    χαιδαρι
    Ηλικία
    61
    Μηνύματα
    3.220
    Thanked
    7747
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γίνεται, αλλά όχι από τη μια στιγμή στην άλλη.
    Ναι ρε Αρη σωστα.....αλλα μεχρι να ερθει η αλλη στιγμη εγω πρεπει να δινω φορο 26-33% να προπληρωνω για την επομενη χρονια το 90%,να αυτοπεραιωνω καθε χρονο,να πληρωνω χαρατσι τετραγωνικων,να πληρωνω εκτατη εισφορα,να πληρωνω φορο πολυτελειας και κυβικων,φορο επιτηδευματος..κλπ.
    Θα προλαβω να δω αυτην την αλλα στιγμη;;;
    Ουτε τα παιδια μου....κραταω μικρο καλαθι.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bitz : 05-06-13 στις 14:32

  17. The Following 8 Users Say Thank You to Bitz For This Useful Post:

    120ie87 (05-06-13), A8hnaios (05-06-13), hades7 (05-06-13), Konstantinos E60 (05-06-13), S8N (05-06-13), Stathis (05-06-13), Thomelef (05-06-13), turbodog (05-06-13)

  18. #80
    Εγγραφή
    26-03-10
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    5.698
    Thanked
    18817
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο michalis 330 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ναι ρε Αρη σωστα.....αλλα μεχρι να ερθει η αλλη στιγμη εγω πρεπει να δινω φορο 26-33% να προπληρωνω για την επομενη χρονια το 90%,να αυτοπεραιωνω καθε χρονο,να πληρωνω χαρατσι τετραγωνικων,να πληρωνω εκτατη εισφορα,να πληρωνω φορο πολυτελειας και κυβικων,φορο επιτηδευματος..κλπ.
    Θα προλαβω να δω αυτην την αλλα στιγμη;;;
    Ουτε τα παιδια μου....κραταω μικρο καλαθι.
    Σύμφωνοι, κι εγώ τα ίδια και χειρότερα, καλάθι αχρήστων κρατάω, αλλά είμαι 37 ετών και πέρασα καλές εποχές, νιώθω ότι το οφείλω στους πιο νέους. Θα βάλω όση πλάτη μπορώ, όταν τελειώσει η πλάτη και φτάσουμε στον κώλο το ξανασυζητάμε.

  19. The Following 6 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

    Bitz (05-06-13), freddys (05-06-13), Konstantinos E60 (05-06-13), ntinos (05-06-13), Ptboul (05-06-13), Stathis (05-06-13)

Σελίδα 8 από 13 ΠρώτηΠρώτη ... 678910 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP