Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Αποδείξεις

Ψήφισαν
32. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • ζηταω παντου και παντα αποδειξη

16 50,00%
  • αν μου δωσουν εχει καλως, αλλιως δε με νοιαζει, αδιαφορω

7 21,88%
  • ζηταω μονος μου να μη μου κοψει για να γλιτωσω το φπα

9 28,13%
Σελίδα 6 από 13 ΠρώτηΠρώτη ... 45678 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 51 έως 60 από 127

Θέμα: Αποδείξεις, Η φορολογική ανταρσία

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο michalis 330 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εστι....ολα τα μεγαλα κοβουν αλλα δεν μου λεει τιποτα αυτο.Τον φπα τον αποδιδουν;;;;τον φορο απο τα κερδη;;;
    τον φπα δεν μπορουν να μην τον αποδωσουν γιατι ειναι ποινικο.

το φορο απο τα κερδη εξαρταται.
    αν ειναι πολυεθνικες μπορουν με λογιστικους τροπους να παρουσιασουν μια μικρη κερδοφορια εδω και τα υπολοιπα να τα φορολογηθουν στην εδρα τους αν ειναι μικροτερος ο φορος.
    αν δεν ειναι πολυεθνικες παιζουν με τα εργαλεια που δινει ο νομος και τα φερνουν οσο γινεται εκει που θελουν.

2. The Following 3 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

120ie87 (05-06-13), A8hnaios (05-06-13), Bitz (05-06-13)

Περιοχή
    Αθηνα-Λαρισα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    @σπαρα: τυπε καταλαβαμε, εφαγες χυλοπιτα απο σερβιτορα και το ριξες στο μοιρολοϊ ταχαμ δηθεν για τα ψιλα...
    δεν εφαγα χυλοπιτα απο σερβιτορα, τασακι εφαγα απο σερβιτορο.... που τα πεταγε απο μακρυα....κακοκεφος.... επειδη δεν του σηκωθηκε....

Περιοχή
    Αθηνα-Λαρισα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο hades7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    δεν βλεπω να διαφωνεις καπου στα λιγα που εγραψα αρα προς τι ολος ο ντορος?
    οχι δεν διαφωνω.... συμφωνω κυριως στο λακαμας, και στο πρωτος....

Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή

παιδια η κουβεντα εχει ξεστρατισει λιγο απο εκει που την τοποθετησα αρχικα, δεν πειραζει εχει ενδιαφερον ετσι κι αλλιως.

ειναι λογικο οταν μοιραζεσαι με τον επιχειρηματια το φορο (23% το φπα εσυ, 26% + το φορο εισοδηματος αυτος), να υπαρχει καποιο ειδος συναλλαγης με κερδισμενα και τα δυο μερη.
    εκει υπαρχουν δυο αποψεις, η μια που λεει αφου το κρατος με κλεβει και δεν μου προσφερει τιποτα θα το κλεψω και εγω, η αλλη λεει οτι ειναι σα να κλεβω τον εαυτο μου αφου μακροπροθεσμα αν κανεις δεν πληρωνει φορο θα καταρρευσει το συστημα, εκτος βεβαια απο το ηθικο μερος της υποθεσης.

εγω ρωτησα αλλο ομως.
    αν πατε καπου οπως καλη ωρα πηγα εγω να φαω με την οικογενεια μου και σας φερουν για λογαριασμο ενα μπακαλοχαρτο, απαιτειτε αποδειξη, ή σκεφτομενοι τα ζορια του μαγαζατορα και το προσωπικο το οποιο ισως απολυσει αν εχει μειωμενα εσαδα δινετε τοπο στην οργη?
    μιλαω για την ιδια ακριβως τιμη, οχι κουβεντες του τυπου, ειναι ξερω γω 55, δωσε 40 και ειμαστε ενταξει.
    κανονικα τρεις το ενα τρεις το αλλο, συνολο 55 ευχαριστουμε, μαυρο στο μαυρογυαλουρο.

πραγματικα εκνευριζομαι αφανταστα οταν σκεφτομαι οτι αυτος βγαζει χρηματα στην πλατη μου και δεν συνεισφερει τιποτα στο κοινο ταμειο που πληρωνεται οτι χρησιμοποιουμε ολοι, απο την αλλη σκεφτομαι οτι αν απο τα 55 το κρατος παιρνει τα μισα (χωρια τα εμμεσα οπου εχει φορολογησει τα παντα πολλαπλως μεχρι να φτασουν στο τραπεζι), με τα αλλα μισα τι να συντηρησει ο ανθρωπος, τι να πληρωσει, τι να δουλεψει ο ιδιος και να του μεινει.

αυτος ειναι ο προβληματισμος, δεν ξερω αν ειναι σωστος ή λαθος, παντως με απασχολει τελευταια.
    Οποτε για να ειναι και οι δυο πλευρες ευχαριστημενες και κερδισμενες, τελευταιως εφαρμοζεται εγω (ο πελατης) τον ΦΠΑ και εσυ (ο πωλητης) τον φορο εισοδηματος.
    Ειναι νομιμο αυτο? Οχι. Ειναι ηθικο? Βεβαιως Ναι

Σε ενα κρατος που εφαρμοζονται και ψηφιζονται ως νομοι εντελως παραλογα πραγματα με μονο σκοπο την αυξηση εσοδων του απο τους πολιτες του χωρις ισονομια και δικαιοσυνη (λογω αδυναμιας του ιδιου του κρατους να τα εφαρμοσει κοινως "οτι αρπαξουμε και φετος απο οποιον μπορουμε" ), ειναι λογικο οι πολιτες του να αντιδρουν με οποιοδηποτε τροπο μπορουν ωστε να μπορεσουν να επιβιωσουν (γιατι κακα τα ψεμματα, ενα μεγαλο ποσοστο ελληνων εχει φτασει στα ορια της επιβιωσης)

Τι να πρωτοθυμηθω : Συναφειες, αδικα τεκμηρια, αλλαγη φορολογικων συντελεστων κατα βουληση, αναδρομικοτητα νομων και ενα καρο παγκοσμιες πρωτοτυπιες που εχουν ως σκοπο την αυξηση εσοδων.
    ΤΟ ΟΤΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΝΑΚΙΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ επειδη και οι δυο τυγχανει να ειναι ελευθεροι επαγγελματιες.
    Ομως εδω εφαρμοζεται αυτο ακριβως. Την αδυναμια του κρατους να εξαλειψει την φοροδιαφυγη απο ορισμενους κλαδους (εσκεμμενα η οχι, αυτο δεν το γνωριζω αλλα ειναι μια μεγαλη κουβεντα και αυτο) την πληρωνουν ολοι.

Εγω προσωπικα αν ειναι να γλυτωσω ενα ποσο που ισοδυναμει με το φπα απο τις οποιες αγορες/υπηρεσιες εχω, θα το κανω χωρις δευτερη σκεψη και χωρις ιχνος ενοχης. Οταν φτανεις στα ορια της επιβιωσης δεν υπαρχουν σκεψεις ευσυνειδησιας

6. The Following 14 Users Say Thank You to turbodog For This Useful Post:

120ie87 (05-06-13), A8hnaios (05-06-13), gant (05-06-13), hades7 (05-06-13), mitsos_chania (05-06-13), Monsta (05-06-13), nikos-Mpacket (05-06-13), nikos1400 (05-06-13), oldcarskickass (05-06-13), Ptboul (05-06-13), Skyline_IS (05-06-13), spar@ (05-06-13), Stathis (05-06-13), Thomelef (28-07-13)

Περιοχή
    χαιδαρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

τον φπα δεν μπορουν να μην τον αποδωσουν γιατι ειναι ποινικο.

το φορο απο τα κερδη εξαρταται.
    αν ειναι πολυεθνικες μπορουν με λογιστικους τροπους να παρουσιασουν μια μικρη κερδοφορια εδω και τα υπολοιπα να τα φορολογηθουν στην εδρα τους αν ειναι μικροτερος ο φορος.
    αν δεν ειναι πολυεθνικες παιζουν με τα εργαλεια που δινει ο νομος και τα φερνουν οσο γινεται εκει που θελουν.
    Ποινικο μπορει να ειναι,αλλα οι οι οφειλες προς το δημοσιο για μη αποδοση φπα ειναι δις...

Rides
    2

Προεπιλογή

για να μην αποδωσει φπα καποιος ειναι στα τελευταια του, οποτε οπως λενε ο βρεγμενος τη βροχη δεν τη φοβαται.
    αντιθετα φοροαποφευγουν ακομα και υγιεις επιχειρησεις.

9. The Following User Says Thank You to Stathis For This Useful Post:

Bitz (05-06-13)

Περιοχή
    underworld
    Rides
    0

Προεπιλογή

Οταν φτανεις στα ορια της επιβιωσης δεν υπαρχουν σκεψεις ευσυνειδησιας
    ετσι μητσομ μ αρεσει να τα λεω με ανθρωπους που σκεφτονται πεζα ορθολογικα,τα υπολοιπα περι τιμιου ηθικου νομιμου νομοτυπου με αφηνουν αδιαφορο που λενε καμποσοι.Βαλε την ηθικη και την νομιμοτητα στο πιατο του παιδιου σου που πειναει και δωστου και σερβιτσια να την απολαυσει
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη hades7 : 05-06-13 στις 10:53
    αντε γεια...

11. The Following 10 Users Say Thank You to hades7 For This Useful Post:

120ie87 (05-06-13), A8hnaios (05-06-13), Bitz (05-06-13), gant (05-06-13), Monsta (05-06-13), nikos-Mpacket (05-06-13), nikos1400 (05-06-13), Ptboul (05-06-13), spar@ (05-06-13), turbodog (05-06-13)

Περιοχή
    Zimbabwe
    Rides
    1

Προεπιλογή

για να μην αποδωσει φπα καποιος ειναι στα τελευταια του, οποτε οπως λενε ο βρεγμενος τη βροχη δεν τη φοβαται.
    αντιθετα φοροαποφευγουν ακομα και υγιεις επιχειρησεις.

Σίγουρα.... και έχει πέσει και πολύυυυ βροχή .... "με το τουλούμι" που λέμε, ρίχνει για χρόνια...

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Έτσι είναι χαντούΛη αλλά πες μου από ποια γενιά και μετά θα γίνουμε άνθρωποι;

Εγώ τον μπέμπη να τον κάνω Ευρωπαίο ή Έλληνα ή Ελληνάρα εν τέΛη;
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

14. The Following 3 Users Say Thank You to Ptboul For This Useful Post:

A8hnaios (05-06-13), gant (05-06-13), hades7 (05-06-13)

Περιοχή
    Zimbabwe
    Rides
    1

Προεπιλογή

Τη βρήκα τη λύση!

ας εφαρμόσουμε το ρητό: "μέτρον άριστον"

...να μην κόβουμε σε όλους αποδείξεις (αλλά με "μέτρο") και να μην ζητάμε από όλους αποδείξεις (με "μέτρο" πάλι)

Τη λύση ακόμα μια φορά τη βρήκαμε μέσα από τη σοφία των αρχαίων!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη 120ie87 : 05-06-13 στις 11:01

Σελίδα 6 από 13 ΠρώτηΠρώτη ... 45678 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP