Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 875

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...7

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Προεπιλογή

Και για την εγκατάλειψη της γης ποιος φταίει; Το κράτος ;
    Όταν ο γονιός έλεγε να πάει το παιδί να σπουδάσει, να φύγει από εδώ.
    Όταν για να την μπεί στον γείτονα τον έστελνε τον κανακάρη του στο ΤΕΙ ζαμπονοκοπτικης και καθόταν 10 χρονια, ποιος φταίει;
    Όταν αντί να εκμεταλλευτεί την επιδότηση-αποζημίωση για να εξελίξει την δουλειά του ποιος του φταίει; Αν ενδιαφερόταν θα έψαχνε λίγο στο Ίντερνετ να δει που έχει φτάσει η καλλιέργεια... Αλλά κανακαρης του έδειξε το mobile.de και ο έξυπνος έτρεξε και άνοιξε μάντρα .... Τώρα μια μάντρα *******

2. The Following 14 Users Say Thank You to m-power_01 For This Useful Post:

Bazil Van Sinner (19-06-12), bill_m3 (19-06-12), hades7 (19-06-12), joseph (19-06-12), Kostas_1 (19-06-12), Lambros46 (19-06-12), Leonidas_E39 (19-06-12), PANOS-E60 (19-06-12), Ptboul (20-06-12), S8N (19-06-12), Skyline_IS (19-06-12), Stathis (19-06-12), Thomelef (19-06-12), Κωνσταντίνος (19-06-12)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και για την εγκατάλειψη της γης ποιος φταίει; Το κράτος ;
    Όταν ο γονιός έλεγε να πάει το παιδί να σπουδάσει, να φύγει από εδώ.
    Όταν για να την μπεί στον γείτονα τον έστελνε τον κανακάρη του στο ΤΕΙ ζαμπονοκοπτικης και καθόταν 10 χρονια, ποιος φταίει;
    Όταν αντί να εκμεταλλευτεί την επιδότηση-αποζημίωση για να εξελίξει την δουλειά του ποιος του φταίει; Αν ενδιαφερόταν θα έψαχνε λίγο στο Ίντερνετ να δει που έχει φτάσει η καλλιέργεια... Αλλά κανακαρης του έδειξε το mobile.de και ο έξυπνος έτρεξε και άνοιξε μάντρα .... Τώρα μια μάντρα *******
    καλα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα...
    δικαιωμα στη μορφωση εχουν ολοι, ουτε ειναι κακο να θελεις ενα καλυτερο μελλον για τα παιδια σου.
    Οσοι εχουν δουλεψει την γη ξερουν για τι πικρα μιλαμε.
    Δεν φταιει το κρατος?
    και ομως εχει πολυ μεγαλο μεριδιο της ευθυνης, γιατι το κρατος διαπραγματευτηκε τις ντιρεκτιβες της εοκ και ποιες και ποσο θα ειναι οι καλλιεργειες.
    Το κρατος" κερδισε" τις αποζημιωσεις που εκαναν την Ελληνικη αγροτια ωχαδερφιστες και μικροαπατεωνες.
    Το κρατος "δεχτηκε" τις κατευθυντηριες γραμμες της εοκ, οτι εσεις εχετε ηλιο τουρισμο και δωστε βαση στη παροχη υπηρεσιων , δεν εισαστε αγροτικη χωρα.
    Το κρατος εβγαλε ολα αυτα τα προγραμματα που οι ψαραδες εγιναν ρουμς του λετ, οι κτηνοτροφοι ρεντ ε μπαικ και οι αγροτες παραδοσιακες ταβερνες και πανσιον.
    Τωρα ομως που εκλεισε ο κυκλος των επιδοτησεων, τωρα θα φανει και το πραγματικο προβλημα.
    Οσο ομως υπαρχει η γη!!αυτοι που την κατεχουν δεν εχουν να φοβηθουν τιποτα.. παρα μονο τη προηγουμενη βολεψη τους.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nino : 19-06-12 στις 16:11

4. The Following 9 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

Bazil Van Sinner (19-06-12), ghost-rider (19-06-12), gnx (19-06-12), katsaraios (19-06-12), m-power_01 (19-06-12), Monsta (19-06-12), pilot (20-06-12), Ptboul (20-06-12), S8N (19-06-12)

Περιοχή
    Τρίκαλα
    Rides
    1

Προεπιλογή

1η φορά γράφω εδώ..........

Για πείτε και εμένα που δεν ξέρω, έχουν όλοι οι γονείς 50 και πάνω στρέμματα να δώσουν στα παιδιά να δουλέψουν???
    Όλοι όσοι ασχολούνται με χωράφια, ζώα κτλ είναι πλούσιοι??????
    Φταίνε τα παιδιά (που διάβασα και πιο πάνω) που φύγανε από την επαρχία και δεν κάτσανε να δουλέψουν τα 10-20-30-40 στρέμματα του πατέρα, αφού βλέπανε ότι με το ζόρι τα βγάζανε πέρα???????
    Υπάρχουν πουθενά άσπαρτα χωράφια?????

Θα τρελαθώ τελείως λέμε!!!!!

6. The Following 6 Users Say Thank You to bill_m3 For This Useful Post:

aristent (19-06-12), katsaraios (19-06-12), m-power_01 (19-06-12), Nino (19-06-12), Ptboul (20-06-12), S8N (19-06-12)

Περιοχή
    Χανια
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο bill987 Εμφάνιση μηνυμάτων

Για πείτε και εμένα που δεν ξέρω, έχουν όλοι οι γονείς 50 και πάνω στρέμματα να δώσουν στα παιδιά να δουλέψουν???
    Φταίνε τα παιδιά (που διάβασα και πιο πάνω) που φύγανε από την επαρχία και δεν κάτσανε να δουλέψουν τα 10-20-30-40 στρέμματα του πατέρα, αφού βλέπανε ότι με το ζόρι τα βγάζανε πέρα???????

Βασιλη δεν μπορω να καταλαβω αν ειρωνευεσαι(γραπτος λογος...) ομως ξερω περιπτωσεις στον τοπο μου που αν αξιοποιουσαν την περιουσια τους θα ζουσαν σαν βασιλιαδες,,ομως προτιμουν να ειναι σερβιτοροι στην πολη(οχι πως εχω τπτ με το συγκεκριμενο επαγγελμα).
    Γιαυτο εχουμε φτασει εδω που εχουμε φτασει γιατι ο αλλος αγοραζε ντοματες αλβανιας ενω τα χωραφια του μπορουσαν να ταιζουν με ντοματες ολοκληρες περιοχες...

8. The Following 3 Users Say Thank You to mitsos_chania For This Useful Post:

m-power_01 (19-06-12), Ptboul (20-06-12), Thomelef (19-06-12)

Περιοχή
    Τρίκαλα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο mitsos_chania Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βασιλη δεν μπορω να καταλαβω αν ειρωνευεσαι(γραπτος λογος...) ομως ξερω περιπτωσεις στον τοπο μου που αν αξιοποιουσαν την περιουσια τους θα ζουσαν σαν βασιλιαδες,,ομως προτιμουν να ειναι σερβιτοροι στην πολη(οχι πως εχω τπτ με το συγκεκριμενο επαγγελμα).
    Γιαυτο εχουμε φτασει εδω που εχουμε φτασει γιατι ο αλλος αγοραζε ντοματες αλβανιας ενω τα χωραφια του μπορουσαν να ταιζουν με ντοματες ολοκληρες περιοχες...
    Ρε Δημήτρη εγώ ζω σε αγροτική περιοχή, ε δεν ξέρω κανέναν που ο πατέρας του είχε Χ αριθμό στρεμμάτων και ο γιος να τα παράτησε για π.χ. σερβιτόρος!!!!

10. The Following User Says Thank You to bill_m3 For This Useful Post:

katsaraios (19-06-12)

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο bill987 Εμφάνιση μηνυμάτων

Βασίλη, δεν είναι όλη η επαρχία πλούσια όπως δεν είναι όλη η πόλη πλούσια. Δεν έχουν όλοι 50 στρέμματα. Όπως δεν έχουν όλοι μαγαζί ή εργοστάσιο.
    Όπως ένα χωράφι δεν τα βγάζει εύκολα πέρα , έτσι και ένα μαγαζί μπορει να μην τα βγάζει εύκολα πέρα.
    Όταν μια επιχείρηση δεν πάει καλά κοιτάζω να δω πως μπορω να την διορθωσω.

Περιοχή
    Τρίκαλα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βασίλη, δεν είναι όλη η επαρχία πλούσια όπως δεν είναι όλη η πόλη πλούσια. Δεν έχουν όλοι 50 στρέμματα. Όπως δεν έχουν όλοι μαγαζί ή εργοστάσιο.
    Όπως ένα χωράφι δεν τα βγάζει εύκολα πέρα , έτσι και ένα μαγαζί μπορει να μην τα βγάζει εύκολα πέρα.
    Όταν μια επιχείρηση δεν πάει καλά κοιτάζω να δω πως μπορω να την διορθωσω.
    Θυμάμαι όταν κλείσανε τα εργοστάσια του Λαυρίου (καρέλας, ιζόλα κλπ) την κάναμε από το Λαύριο και ήρθαμε στο χωριό, λέει ο πατέρας μου με τι θα ασχοληθούμε, με τα χωράφια ήταν η απάντηση!!
    Την πρώτη χρονιά δεν θυμάμαι πόσα μπήκαμε μέσα, την 2η τα ίδια (λαχείο με τις τιμές!), ευτυχώς βρήκανε δουλειά σε εργοστάσιο (αυτό ξέρανε) και ησυχάσανε , γεροί να είναι να τρώνε την πολύ μικρή συνταξούλα τους μετά από 40+ χρόνια δουλειάς!!!

Αυτό που θέλω να πω είναι, ότι δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα με τα χωράφια ......

13. The Following 6 Users Say Thank You to bill_m3 For This Useful Post:

ghost-rider (19-06-12), katsaraios (19-06-12), m-power_01 (19-06-12), Nino (19-06-12), Ptboul (20-06-12), S8N (19-06-12)

Περιοχή
    underworld
    Rides
    0

Προεπιλογή

ενας νεος στην ηλικια των 25 ας πουμε θεωρειτε οτι ειναι ευκολο να ειναι αγροτης και ας εχουν οι γονεις του στρεμματα καλλιεργησιμα και εστω και αρκετα για ενα καλο εισοδημα? το να εισαι αγροτης προυποθετει τις περισσοτερες φορες να μενεις σε χωριο πραγμα που σημαινει το πουλι λαστιχο και μηδεν διασκεδαση και πραγματικα δυσκολη δουλεια,περα απο αυτο στη ζωη δεν ειναι μονο το χρημα,στην πολη ο νεος μπορει να κοζαρει να μπει στα πραγματα να αποκτησει εμπειριες καθε ειδους και αυτο περιουσια ειναι.δεν μπορεις να τα εχεις ολα στη ζωη η διαλεγεις λαδωμενο αντερακι και μαυρα μεσανυχτα η πεινα μεροδουλι μεροφαι αλλα ολα τα αλλα, διαλεγεις και περνεις
    αντε γεια...

15. The Following 2 Users Say Thank You to hades7 For This Useful Post:

Ptboul (20-06-12), S8N (19-06-12)

Περιοχή
    neverland
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο hades7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ενας νεος στην ηλικια των 25 ας πουμε θεωρειτε οτι ειναι ευκολο να ειναι αγροτης και ας εχουν οι γονεις του στρεμματα καλλιεργησιμα και εστω και αρκετα για ενα καλο εισοδημα? το να εισαι αγροτης προυποθετει τις περισσοτερες φορες να μενεις σε χωριο πραγμα που σημαινει το πουλι λαστιχο και μηδεν διασκεδαση και πραγματικα δυσκολη δουλεια,περα απο αυτο στη ζωη δεν ειναι μονο το χρημα,στην πολη ο νεος μπορει να κοζαρει να μπει στα πραγματα να αποκτησει εμπειριες καθε ειδους και αυτο περιουσια ειναι.δεν μπορεις να τα εχεις ολα στη ζωη η διαλεγεις λαδωμενο αντερακι και μαυρα μεσανυχτα η πεινα μεροδουλι μεροφαι αλλα ολα τα αλλα, διαλεγεις και περνεις
    Φιλος εισαι λαθος(φιλικα παντα)!!!Και πριν και μετα τα 25 ημουν και ειμαι στο χωριο μου!!!Σε πληροφορω πως και στα χωρια γενανε γυναικες!Ορεξη να χεις μην σου πω πως ειναι και καλυτερα απ την πολη γιατι το 2ωρο-3ωρο που θα φαει το γκομενακι στην πολη για το βολλευ,το γκομενακι στο χωριο θα το κανει βολλευ δωματιου!Οποτε πουλί λαστιχο ειναι θεμα επιλογης!Η'μην μου πεις πως στην πολη ειναι ολοι αλανια!!!!Οσον αφορα την διασκεδαση θα σου πω το εξης,εχω την θεσσαλονικη 1ωρα αποσταση και αλλες 4μεγαλες επαρχιακες πολεις σε αποσταση απο 15 μεχρι 45 λεπτα!Επειδη εζησα στην αθηνα 2 χρονια,να μου φυγει ρε παιδι μου το ψωνιο η αλητεια απο μεσα μου να μπερδευτω να γευτω πραγματα που οντως ΔΕΝ υπαρχουν στην επαρχια,οι αποστασεις ειναι ιδιες μην πω και μεγαλυτερες!Εμενα στην Καλλιθεα κοντα στο ποταμι,υψος αγιας ελλεουσας και για να παω Ν.Ερυθραια στο γκομενακι που ειχα καψουρευτει εκανα 1ωρα με τον ηλεκτρικο η μιση ωρα με το παπι και με κινδυνο να μην φτασω ποτε!Το λοιπον,αν μιλαμε για επαρχια,ολα γινονται,και ζωη,και λ7,και διακοπς και ΤΑ ΠΑΝΤΑ αρκει να θελεις!
    Οσον αφορα την συζητηση που εγινε για τις εκτασεις της γης.....μην κοροιδευομαστε!!!!!Εκτος απο καλαμποκι,σταρια και βαμβακια ΔΕΝ ξερουν κατι αλλο!!!!!Γιατι????γιατι το κατι αλλο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ!!!!!Μπορει να μην εχεις εκταση μεγαλη αλλα να καλλιεργησεις καποια ποικιλια απο τα superfoodsνα αποδειχθει χρυσορυχειο!!!
    Παιδια,το κρατος εκανε την δουλεια του τοσα χρονια,τα οργανωσε οπως επρεπε!Και τα χαιβανια το χαψανε!Υπαρχουν επαγγελματιες αγροτες που μπορουν να συγκριθουν με εργοσταρχιαρχες ευρωπαιους!Οπως επισης και κτηνοτροφοι,τυροκομοι κτλ κτλ κτλ......Δεν θα ξεχασω το 2000 οταν ημουν φανταρος στην Ξανθη(στρ Αποστολιδη αν καποιος ξερει)που οταν ειχα 4-6 το πρωι σκοπια ακουγα τον"γουρναρη"που εβαζε μπροστα το Tomi Makinnen και ανατριχιαζα!!!!!Χοιροστασιο κυριοι και κυκλοφορουσε το 2000 με EVO6 δικο του!
    Ορεξη να χεις ολα τα κανεις και δουλεια και μεγαλη ζωη,οι προσδοκιες και τα ονειρα δεν τελειωνουν ποτε!
    Φιλικα παντα δεν θελω να θιξω προσωπα παρα μονο καταστασεις,που τις εχω ζησει και της ζω!

* fb page flickr

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Βασιλης Εμφάνιση μηνυμάτων
    ......με αυτόν τον μοναδικό ήχο που μόνο οι ευθείς 6κύλινδροι BMW έχουν..

17. The Following 7 Users Say Thank You to Bazil Van Sinner For This Useful Post:

joseph (20-06-12), katsaraios (19-06-12), Kostas_1 (19-06-12), Lambros46 (19-06-12), Monsta (20-06-12), PANOS-E60 (19-06-12), Thomelef (19-06-12)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Η αλήθεια είναι μία και είναι απλή.

Τα πάντα καθοριζονται από το νόμο της προσφορας και της ζήτησης. Οταν η αγορά ζητάει αεροναυπηγούς, έχουμε όλοι υποχρεωση να βοηθήσουμε να τους αποκτησει, για το καλό το δικό μας, των παιδιών μας και της χωρας. Οταν ζητάει καλές και φτηνες ντομάτες, πρεπει να κάνουμε το ίδιο ακριβως.

Το λάθος είναι να περιμένουμε από το κράτος να ρυθμίσει την οικονομία, ΜΕΓΑ λάθος. Το κρατος ρυθμίζει μόνο το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσο μιάς οικονομίας. Αλλιως δημιουργεί μόνο ανισορροπίες και στρεβλωσεις.

19. The Following 4 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

Bazil Van Sinner (19-06-12), Kostas_1 (19-06-12), S8N (19-06-12), Κωνσταντίνος (19-06-12)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP