Σελίδα 83 από 88 ΠρώτηΠρώτη ... 33738182838485 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 821 έως 830 από 875

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...7

Περιοχή
    neverland
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο dark knight Εμφάνιση μηνυμάτων
    τα τελευταια 17 χρονια κατεβαινω συχνα στο χωριο μου,Μεσσηνια,και ασχολουμαι ενεργα με την καλιεργεια του ελαιωνα μου.ειναι κατι που μου αρεσει και θελω να το αξιοποιησω οσο καλυτερα μπορω.τα παιδια που εχουν γεννηθει και μεγαλωσει εκει,σε ποσοστο 90%, δεν πανε να δουλεψουν στα χωραφια τους.προτιμουν να δουλευουν περιστασιακα σε καφετεριες,εστιατορια....γι λιγα χρηματα.οι περισσοτεροι απο αυτους ειναι αποφοιτοι δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης και θεωρουν υποτιμιτικο το να δουλεψουν-αξιοποιησουν την περιουσια τους.
    συμφωνω και επαυξανω!!!!!!!
    Γι αυτο φτασαμε/νε εδω!!!!!Γιατι υποτιμησαν την ΓΗ!!!!Αν ειναι δυνατον!!!!Υποτιμησαν την δουλεια του πατερα τους που τουςμεγαλωσεκαι τους εκανε αντρες!
    ηρθε λοιπον και η σειρα τους!
    Τους υποτιμησε η ιδια η ζωη!Καιρος ηταν να ξεχωρισει το σταρι απ τη βρωμη!
    Και η φαση ποια ειναι?Εδω ειμαστε και εδω ειναι,να δουν την γη τους και τους κοπους του γερου τους που θα τα αξιοποιησουν αλλοι,θα γινουν ανθρωποι,και αυτοι ακομη θα κλαινε!
    Ειμαστε οτι αξιζουμε!

* fb page flickr

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Βασιλης Εμφάνιση μηνυμάτων
    ......με αυτόν τον μοναδικό ήχο που μόνο οι ευθείς 6κύλινδροι BMW έχουν..

2. The Following User Says Thank You to Bazil Van Sinner For This Useful Post:

Thomelef (19-06-12)

Προεπιλογή

Και για την εγκατάλειψη της γης ποιος φταίει; Το κράτος ;
    Όταν ο γονιός έλεγε να πάει το παιδί να σπουδάσει, να φύγει από εδώ.
    Όταν για να την μπεί στον γείτονα τον έστελνε τον κανακάρη του στο ΤΕΙ ζαμπονοκοπτικης και καθόταν 10 χρονια, ποιος φταίει;
    Όταν αντί να εκμεταλλευτεί την επιδότηση-αποζημίωση για να εξελίξει την δουλειά του ποιος του φταίει; Αν ενδιαφερόταν θα έψαχνε λίγο στο Ίντερνετ να δει που έχει φτάσει η καλλιέργεια... Αλλά κανακαρης του έδειξε το mobile.de και ο έξυπνος έτρεξε και άνοιξε μάντρα .... Τώρα μια μάντρα *******

4. The Following 14 Users Say Thank You to m-power_01 For This Useful Post:

Bazil Van Sinner (19-06-12), bill_m3 (19-06-12), hades7 (19-06-12), joseph (19-06-12), Kostas_1 (19-06-12), Lambros46 (19-06-12), Leonidas_E39 (19-06-12), PANOS-E60 (19-06-12), Ptboul (20-06-12), S8N (19-06-12), Skyline_IS (19-06-12), Stathis (19-06-12), Thomelef (19-06-12), Κωνσταντίνος (19-06-12)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και για την εγκατάλειψη της γης ποιος φταίει; Το κράτος ;
    Όταν ο γονιός έλεγε να πάει το παιδί να σπουδάσει, να φύγει από εδώ.
    Όταν για να την μπεί στον γείτονα τον έστελνε τον κανακάρη του στο ΤΕΙ ζαμπονοκοπτικης και καθόταν 10 χρονια, ποιος φταίει;
    Όταν αντί να εκμεταλλευτεί την επιδότηση-αποζημίωση για να εξελίξει την δουλειά του ποιος του φταίει; Αν ενδιαφερόταν θα έψαχνε λίγο στο Ίντερνετ να δει που έχει φτάσει η καλλιέργεια... Αλλά κανακαρης του έδειξε το mobile.de και ο έξυπνος έτρεξε και άνοιξε μάντρα .... Τώρα μια μάντρα *******
    καλα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα...
    δικαιωμα στη μορφωση εχουν ολοι, ουτε ειναι κακο να θελεις ενα καλυτερο μελλον για τα παιδια σου.
    Οσοι εχουν δουλεψει την γη ξερουν για τι πικρα μιλαμε.
    Δεν φταιει το κρατος?
    και ομως εχει πολυ μεγαλο μεριδιο της ευθυνης, γιατι το κρατος διαπραγματευτηκε τις ντιρεκτιβες της εοκ και ποιες και ποσο θα ειναι οι καλλιεργειες.
    Το κρατος" κερδισε" τις αποζημιωσεις που εκαναν την Ελληνικη αγροτια ωχαδερφιστες και μικροαπατεωνες.
    Το κρατος "δεχτηκε" τις κατευθυντηριες γραμμες της εοκ, οτι εσεις εχετε ηλιο τουρισμο και δωστε βαση στη παροχη υπηρεσιων , δεν εισαστε αγροτικη χωρα.
    Το κρατος εβγαλε ολα αυτα τα προγραμματα που οι ψαραδες εγιναν ρουμς του λετ, οι κτηνοτροφοι ρεντ ε μπαικ και οι αγροτες παραδοσιακες ταβερνες και πανσιον.
    Τωρα ομως που εκλεισε ο κυκλος των επιδοτησεων, τωρα θα φανει και το πραγματικο προβλημα.
    Οσο ομως υπαρχει η γη!!αυτοι που την κατεχουν δεν εχουν να φοβηθουν τιποτα.. παρα μονο τη προηγουμενη βολεψη τους.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nino : 19-06-12 στις 15:11

6. The Following 9 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

Bazil Van Sinner (19-06-12), ghost-rider (19-06-12), gnx (19-06-12), katsaraios (19-06-12), m-power_01 (19-06-12), Monsta (19-06-12), pilot (20-06-12), Ptboul (20-06-12), S8N (19-06-12)

Περιοχή
    Τρίκαλα
    Rides
    1

Προεπιλογή

1η φορά γράφω εδώ..........

Για πείτε και εμένα που δεν ξέρω, έχουν όλοι οι γονείς 50 και πάνω στρέμματα να δώσουν στα παιδιά να δουλέψουν???
    Όλοι όσοι ασχολούνται με χωράφια, ζώα κτλ είναι πλούσιοι??????
    Φταίνε τα παιδιά (που διάβασα και πιο πάνω) που φύγανε από την επαρχία και δεν κάτσανε να δουλέψουν τα 10-20-30-40 στρέμματα του πατέρα, αφού βλέπανε ότι με το ζόρι τα βγάζανε πέρα???????
    Υπάρχουν πουθενά άσπαρτα χωράφια?????

Θα τρελαθώ τελείως λέμε!!!!!

8. The Following 6 Users Say Thank You to bill_m3 For This Useful Post:

aristent (19-06-12), katsaraios (19-06-12), m-power_01 (19-06-12), Nino (19-06-12), Ptboul (20-06-12), S8N (19-06-12)

Περιοχή
    Χανια
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο bill987 Εμφάνιση μηνυμάτων

Για πείτε και εμένα που δεν ξέρω, έχουν όλοι οι γονείς 50 και πάνω στρέμματα να δώσουν στα παιδιά να δουλέψουν???
    Φταίνε τα παιδιά (που διάβασα και πιο πάνω) που φύγανε από την επαρχία και δεν κάτσανε να δουλέψουν τα 10-20-30-40 στρέμματα του πατέρα, αφού βλέπανε ότι με το ζόρι τα βγάζανε πέρα???????

Βασιλη δεν μπορω να καταλαβω αν ειρωνευεσαι(γραπτος λογος...) ομως ξερω περιπτωσεις στον τοπο μου που αν αξιοποιουσαν την περιουσια τους θα ζουσαν σαν βασιλιαδες,,ομως προτιμουν να ειναι σερβιτοροι στην πολη(οχι πως εχω τπτ με το συγκεκριμενο επαγγελμα).
    Γιαυτο εχουμε φτασει εδω που εχουμε φτασει γιατι ο αλλος αγοραζε ντοματες αλβανιας ενω τα χωραφια του μπορουσαν να ταιζουν με ντοματες ολοκληρες περιοχες...

10. The Following 3 Users Say Thank You to mitsos_chania For This Useful Post:

m-power_01 (19-06-12), Ptboul (20-06-12), Thomelef (19-06-12)

Προεπιλογή

Γιάννη δικαίωμα στην μόρφωση έχουν όλοι. Δεν διαφωνεί κάνεις σε αυτό. Η μόρφωση όμως δεν ξεκινάει από τα ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Ξεκινάει από το δημοτικό κιόλας. Όταν λοιπόν στις πανελλήνιες μαζευεις 5500 μόρια δεν ζήτας το παράθυρο για την μόρφωση... Μην με τρελάνεις...
    Τώρα για τα λοιπά, το ποιος φταίει... Είναι εύκολο να πούμε ότι φταίει το κράτος και όχι εμείς. Δηλαδή που δεν πίστεψα στα χέρια μου και πίστεψα σε μια ταμπέλα "ρουμς του λετ" γιατι δεν ξέρω γρι εγγλεζικα φταίει το κράτος.
    Να σου πώ τι πιστεύω. Ένας ελεύθερος επαγγελματίας βλέπει το κράτος σαν εχθρό που προσπαθεί να τον εξαφανίσει. Και για αυτό κάνει τα πάντα να επιβιώσει.
    Όταν λοιπόν το κράτος-εχθρός έρχεται και σε δωρίζει μερικά φράγκα να σε βοηθήσει γίνεται φίλος σου. Και μόλις φας τα μούτρα σου φταίει ο "φίλος".

Θεωρώ αυτονόητο ότι δεν έχουμε σωστό κράτος και δίκαιο. Απλά πρώτα πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Και μετά αν εμείς είμαστε σωστοί βλέπουμε και δίπλα

12. The Following 5 Users Say Thank You to m-power_01 For This Useful Post:

Bazil Van Sinner (19-06-12), ghost-rider (19-06-12), joseph (19-06-12), Monsta (19-06-12), Thomelef (19-06-12)

Περιοχή
    Τρίκαλα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο mitsos_chania Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βασιλη δεν μπορω να καταλαβω αν ειρωνευεσαι(γραπτος λογος...) ομως ξερω περιπτωσεις στον τοπο μου που αν αξιοποιουσαν την περιουσια τους θα ζουσαν σαν βασιλιαδες,,ομως προτιμουν να ειναι σερβιτοροι στην πολη(οχι πως εχω τπτ με το συγκεκριμενο επαγγελμα).
    Γιαυτο εχουμε φτασει εδω που εχουμε φτασει γιατι ο αλλος αγοραζε ντοματες αλβανιας ενω τα χωραφια του μπορουσαν να ταιζουν με ντοματες ολοκληρες περιοχες...
    Ρε Δημήτρη εγώ ζω σε αγροτική περιοχή, ε δεν ξέρω κανέναν που ο πατέρας του είχε Χ αριθμό στρεμμάτων και ο γιος να τα παράτησε για π.χ. σερβιτόρος!!!!

14. The Following User Says Thank You to bill_m3 For This Useful Post:

katsaraios (19-06-12)

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο bill987 Εμφάνιση μηνυμάτων

Βασίλη, δεν είναι όλη η επαρχία πλούσια όπως δεν είναι όλη η πόλη πλούσια. Δεν έχουν όλοι 50 στρέμματα. Όπως δεν έχουν όλοι μαγαζί ή εργοστάσιο.
    Όπως ένα χωράφι δεν τα βγάζει εύκολα πέρα , έτσι και ένα μαγαζί μπορει να μην τα βγάζει εύκολα πέρα.
    Όταν μια επιχείρηση δεν πάει καλά κοιτάζω να δω πως μπορω να την διορθωσω.

Περιοχή
    Τρίκαλα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βασίλη, δεν είναι όλη η επαρχία πλούσια όπως δεν είναι όλη η πόλη πλούσια. Δεν έχουν όλοι 50 στρέμματα. Όπως δεν έχουν όλοι μαγαζί ή εργοστάσιο.
    Όπως ένα χωράφι δεν τα βγάζει εύκολα πέρα , έτσι και ένα μαγαζί μπορει να μην τα βγάζει εύκολα πέρα.
    Όταν μια επιχείρηση δεν πάει καλά κοιτάζω να δω πως μπορω να την διορθωσω.
    Θυμάμαι όταν κλείσανε τα εργοστάσια του Λαυρίου (καρέλας, ιζόλα κλπ) την κάναμε από το Λαύριο και ήρθαμε στο χωριό, λέει ο πατέρας μου με τι θα ασχοληθούμε, με τα χωράφια ήταν η απάντηση!!
    Την πρώτη χρονιά δεν θυμάμαι πόσα μπήκαμε μέσα, την 2η τα ίδια (λαχείο με τις τιμές!), ευτυχώς βρήκανε δουλειά σε εργοστάσιο (αυτό ξέρανε) και ησυχάσανε , γεροί να είναι να τρώνε την πολύ μικρή συνταξούλα τους μετά από 40+ χρόνια δουλειάς!!!

Αυτό που θέλω να πω είναι, ότι δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα με τα χωράφια ......

17. The Following 6 Users Say Thank You to bill_m3 For This Useful Post:

ghost-rider (19-06-12), katsaraios (19-06-12), m-power_01 (19-06-12), Nino (19-06-12), Ptboul (20-06-12), S8N (19-06-12)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Η αλήθεια είναι μία και είναι απλή.

Τα πάντα καθοριζονται από το νόμο της προσφορας και της ζήτησης. Οταν η αγορά ζητάει αεροναυπηγούς, έχουμε όλοι υποχρεωση να βοηθήσουμε να τους αποκτησει, για το καλό το δικό μας, των παιδιών μας και της χωρας. Οταν ζητάει καλές και φτηνες ντομάτες, πρεπει να κάνουμε το ίδιο ακριβως.

Το λάθος είναι να περιμένουμε από το κράτος να ρυθμίσει την οικονομία, ΜΕΓΑ λάθος. Το κρατος ρυθμίζει μόνο το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσο μιάς οικονομίας. Αλλιως δημιουργεί μόνο ανισορροπίες και στρεβλωσεις.

19. The Following 4 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

Bazil Van Sinner (19-06-12), Kostas_1 (19-06-12), S8N (19-06-12), Κωνσταντίνος (19-06-12)

Σελίδα 83 από 88 ΠρώτηΠρώτη ... 33738182838485 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP