Η ντιζελίλα δεν υποφέρεται. Φίλε bimmer-corfu, δες παρακάτω.
Προσωπική επιλογή ασφαλώς η βενζίνη. Ειδικά όταν συγκρίνεις turbo με turbo. Μπορεί να μην έχω οδηγήσει καμία από τις δύο εκδόσεις, όμως η 5-άρα δεν είναι κοντράμαξο για να πηγαίνεις τάπα, να κάνεις ανοίγματα και κόντρες στα φανάρια. Είμαι σίγουρος ότι ακόμα και η βασική έκδοση με τα 184 (?) θα επιταχύνει και θα ταξιδεύει παραπάνω από ικανοποιητικά.
Μέχρι πριν λίγο καιρό είχαμε ατμοσφαιρικά εξακύλιδρα διαμάντια και δε μας πείραζε καθόλου που στις βασικές τους εκδόσεις η απόδοσή ήταν μόλις 150 & 170 HP. Ο ειδικός τύπος έχει γράψει τα καλύτερα για τα μοτέρ αυτά year after year, που θα μείνουν στην ιστορία για τη βελούδινη λειτουργία και τον υπέροχο ήχο τους.
Ξαφνικά γίναμε γκαζοφονιάδες με 5-άρες και ακόμα και τα 184 με πολύ μεγαλύτερη ροπή από τις παλαιότερες σειρές, δεν είναι αρκετά. Κι ας έχεις στο τσεπάκι την επιλογή αναβάθμισης με ένα μόνο πρόγραμμα. Δεν έχει περάσει πολύ καιρός που μιλάγαμε για την ευστροφία του ατμοσφαιρικού, την ακουστική συμφωνία, τη στρωτή λειτουργία, μετά πηδήξαμε στα turbo με λίγη μόνο γκρίνια και τώρα γίναμε και φανατικοί του ντίζελ εν μία νυκτί.Yeah baby !!!
ΟΚ φταίει και ο βομβαρδισμός της τηλεόρασης και του ειδικού τύπου. Όλο diesel diesel diesel ακούς. Πλύση εγκεφάλου. Ε τι να κάνει ο κόσμος ? Diesel θα ζητήσει. Πάντως τι απωθημένο κι αυτό, όλη μου τη ζωή ένα diesel ήθελα να πάρω. Τώρα που το επιτρέψανε κιόλας είναι ευκαιρία !!!! Ας τρέξω να προλάβω.