Σελίδα 7 από 23 ΠρώτηΠρώτη ... 5678917 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 61 έως 70 από 228

Θέμα: Επανέρχονται τα τεκμήρια?

Rides
    1

Προεπιλογή

Όλοι σας γράφετε τα ίδια και τα ίδια, με διαφορετικό τρόπο, και με διαφορετικό στόχο, αν δεν το'χετε ήδη καταλάβει.

Ο καθένας στοχεύει σε μια διαφορετική λογική όπου το αποτέλεσμα ... είναι το ίδιο.

Όσον αφορά το αν είμαστε νέα χώρα, ναι θα συμφωνήσω, μιας και αυτά τα "400 χρόνια" σκλαβιάς μας έφεραν πάρα πολύ πίσω στον οικονομικό χάρτη (ακόμη και στον χάρτη της εξέληξης). Αλλά προσωπικά εγώ αυτό που γνωρίζω είναι πως σα νέα χώρα θα μπορούσαμε να εξεληχθούμε γρηγορότερα, και όχι να φτάσουμε στο ζενίθ πριν ακόμη καλά καλά αρχίσουμε.

Το πρόβλημα δυστυχώς δεν διορθώνεται (και συγνώμη αν είμαι τελείος απαισιοδοξος) μιας και αυτή δεν είναι η ρίζα του προβλήματος.

Αν δεν αλλαχτεί η νοοτροπία η οποία υπάρχει, τότε θα βρισκόμαστε στα ίδια και στα ίδια για μια ζωή.

.. Δε ξεχνώ τους αγώνες που ρίξαμε σα λαός, και το πόσο περίφανος είμαι που είμαι Έλληνας, αλλά ως εκεί. Βαρέθηκα να ακούω άτομα μεγάλης ηλικίας το πόσο δύσκολα ζήσανε ακόμα και τη πρόσφατη ιστορία, που δεν είναι άλλη από αυτή του πολυτεχνίου, αλλά σε έναν άτυπο αγώνα επιβίωσης, διαθφοράς και όπως αλλιώς θέλει ο καθένας να την χαρακτηρίσει, η δική μου γενιά (μιας και είμαι το '86 γεννημένος) δίνει μεγαλύτερους αγώνες και περισσότερες μάχες για να ορθοποδήσει σε μια κοινωνία που χαρακτηρίζεται "ότι φάμε, ότι πιούμε".

Κοινώς για να μη φλυαρολογώ, τα πράγματα δε διορθώνονται απ'τη μέρα στην άλλη. Θέλει τουλάχιστον 2 10ετίες εξέληξης, πολύ υπομονή, και δυστυχώς έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, δεν υπάρχει περίπτωση να διορθωνούνε όλα και να είμαστε και εμείς ευχαριστημένοι

2. The Following User Says Thank You to YAz For This Useful Post:

katsaraios (03-02-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλά μη φρικάρω κιόλας βραδυάτικο.

Έχω ζήσει στο εξωτερικό όχι σαν απλός τουρίστας, άρα επέτρεψέ μου λοιπόν σε παρακαλώ.

Τι θες να πεις "Εχεις παει ποτε εξωτερικο να δεις πως ζουνε οι υπολοιποι ???

Πως ζούνε οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δηλαδή? Εκτός κι αν εννοείς καμιά τριτο-κοσμική χώρα. Θες να πεις ότι εμείς ζούμε καλύτερα από το Γερμανό, το Σουηδό, τον Άγγλο ή το Νορβηγό? Σε τι ακριβώς? Στη παραλία, στη ξαπλώστρα, στις καφετέριες, στα μπουζούκια ή στα νησάκια το καλοκαίρι? Μήπως εννοείς το πλούσιο με τη μία βίλλα στο Πανόραμα Βούλας και την άλλη στη Μύκονο και δε το κατάλαβα? Γιατί εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς.

Εσύ δε νιώθεις κανένα άγχος ως έλληνας εργαζόμενος? Δεν έχεις ένα καθημερινό άγχος για το τι θα γίνει την επόμενη που θα σε ξημερώσει?

Ζούμε σ ένα διεφθαρμένο κράτος, μία διεφθαρμένη κοινωνία, είμαστε στη κορυφή της παγκόσμιας λίστας.

Κάθε χρόνο έχουμε ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ & ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ φορολογικά μέτρα. Μιλάμε για απίστευτη κατάσταση, πρέπει κάποιος να το ζήσει για να το πιστέψει, το απέραντο χάος, ΤΟ μπάχαλο!!!!!!

Ποιος φταίει γι αυτό? Σϊγουρα όχι εγώ πάντως. Διότι προσωπικά, όπως και η οικογένειά μου, όλοι πληρώνουμε κανονικά τους φόρους εισοδήματος μας, τις έκτακτες εισφορές μας, τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας μας, τα ΙΚΑ στους υπαλλήλους μας, τις περαιώσεις μας, τα δημοτικά μας τέλη, και ότι άλλο κατέβει σε εκείνους τους φωστήρες που μας κυβερνάνε. Και χιλιάδες άλλοι κάνουν ακριβώς το ίδιο σαν εμένα.

Και αν με ρωτήσει κάποιος αν πιστεύω ότι οι φόροι που πληρώνω πιάνουν τόπο στη χώρα μου, τι πρέπει απαντήσω? Τι θα απαντούσε ο κάθε Έλληνας στη θέση μου? Βλέπω να γίνονται έργα με τα ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ??? Βλέπω κάποια βελτίωση στο τομέα της υγείας με τα άθλια νοσοκομεία μας, στη παιδεία, που η κόρη μου από 2α δημοτικού και έχουμε ήδη αρχίσει τα αγγλικά σε φροντιστήριο??? Και τολμάς να μου λες για άγχος???? Δηλαδή αν ω μη γέννητο θέλω να εξυπηρετηθώ μεθαύριο σε κάποιο νοσοκομείο, να θέλω και ....φακελάκι????

Σκέψου μόνο αυτό: Να έρχεται ιατρός από Νορβηγία (κουνιάδα μου) οφθαλμίατρος και με διδακτορικό και καθηγήτρια πανεπιστημίου εκεί, λαμπρή επιστήμονας, 37 ετών και να της λένε υπάρχει 12!!!!!! χρόνια αναμονή να τη διορίζουνε???? Πότε θα προσφέρει αυτός ο άνθρωπος στη κοινωνία, στα 49 της??? Πάμε καλά τώρααααα?????

Γιατί να πληρώνω εγώ για τις βίλες τους, τα κότερά τους, τις λιμουζίνες τους και τις Φιλιππινέζες τους??

Γιατί να μη πληρώνει φόρους η εκκλησία????????

Γιατί να έχουμε τόσους άχρηστους δημόσιους υπαλλήλους, όπως πολύ σωστά είπε και ο φίλος πιο πάνω???

Γιατί να μη μπορεί να οργανωθεί αυτό το κράτος επιτέλους, αντί γι αυτό να ζητάει κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα από το μέσο εργαζόμενο???

Έχουν καταλάβει πόσο μεγαλώνει η ψαλίδα από το όριο φτώχιας μέχρι αυτούς που δε ξέρουν τι έχουν και σιγά σιγά εξανεμίζεται η "μεσαία τάξη"????

Έχουν πάει ποτέ σούπερ - μάρκετ να κάνουν τα ψώνια της εβδομάδας να δουν πόσα χρήματα θέλει μία 4-μελής οικογένεια για να ζήσει???

Γιατί επιτρέπουν η φέτα για περάδειγμα να πουλιέται πιο φθηνά στη Βουλγαρία ή μάλλον τόσο ακριβά εδώ???

Τόσα "γιατί" άλλα τόσα ερωτήματα, καμία μα καμία ποτέ σαφής απάντηση. Κανένα έργο ουσίας.

Ναι αγαπητέ έχω αγανακτήσει και δεν πιστεύω ότι πρόκειται να αλλάξει τίποτα στη χώρα που ζούμε σήμερα.

Ναι σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω την οικογένειά μου και να φύγω από αυτή τη χώρα, για να έχουν τα παιδιά μου μεθαύριο ένα καλύτερο μέλλον.

ΠΟΥ ερωτώ ΠΟΥ θα ήταν η Ελλαδίτσα σήμερα αν δεν είμασταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση???? Το έχετε σκεφτεί??? Με όλα τα δις που έχουνε φάει με όλους τους προυπολογισμούς που έχουν άλλαξει χίλιες δύο φορές???? Θα είμασταν χειρότερα από Αλβανία ρεεεεεεε.

Έχουμε τη πρωτιά στη ΜΗ-παραγωγικότητα στην εργασία, δεν παράγουμε τίποτα (ενώ θα μπορούσαμε), οι ξένοι επενδυτές μας κοιτούν με μισό μάτι και μεις λόγω "εθνικής υπερηφάνιας" έχουμε διώξει και τους περισσότερους σοβαρούς επιχειρηματίες που ήρθαν να επενδύσουν τα ζεστά τους τα λεφτάκια.

Εϊμαστε πρώτοι όμως στο αραλίκι, στη λούφα, στη φραπεδιά και στο κουτσομπολιό. Μας νοιάζει πιο πολύ τι κάνει ο "δίπλα" μας, αντί να κοιτάξουμε εμείς να γίνουμε καλύτεροι.

Έ όχι ρε φίλε δεν είναι σωστό αυτό. Δεν αντέχω να μου ρίχνουν στάχτη στα μάτια πλέον. Δεν αντέχω άλλο να νιώθω μακάκας. Δεν αντέχω το δημόσιο υπάλληλάκο που τον πληρώνω να μου μιλάει με αγένια επειδή βαριέται που ζει ή δε ξύπνησε από το σωστό πλευρό και θα τον βάλω στη θέση του για να μάθει να μου μιλάει με σεβασμό όπως μου αρμόζει ΚΑΘΕ φορά!!

Και μετά μου λες εσύ για ....ποιότητα ζωής
    .
    Απλα...ευστοχοτατος...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DIMITr|S : 03-02-10 στις 02:40

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

Απο τη μια εχουμε τους πολιτικους που κλεβουν - αλλοι περισσοτερο, αλλοι λιγοτερο, αλλοι πιθανον καθολου - και απο την αλλη εχουμε τους πολιτες που κλεβουν(φοροδιαφυγη) - αλλοι περισσοτερο, αλλοι λιγοτερο, αλλοι πιθανον καθολου - .

Ολοι κλεβουν με την νοοτροπια του "αφου κλεβει ο αλλος, τους αλλους και εμενα, θα κλεβω και εγω". Ε πως να στηριχθει η οικονομια ετσι?

Ολοι θα πληρωνουν και θα αποδιδουν το ΦΠΑ για να τα τρωνε οι πολιτικοι? = σκατα και μηδενικη αναπτυξη.

Δεν θα πληρωνει και δεν θα αποδιδει κανεις το ΦΠΑ για να ΜΗ τα τρωνε οι πολιτικοι? = παλι σκατα και μηδενικη αναπτυξη.

Ποιος θα κανει την αρχη? Ολοι περιμενουν αυτον τον "καποιο" να κανει την αρχη και θα ακολουθησουν. Θα ακολουθησουν ομως? Μαλλον οχι γιατι ο καθενας σωζει το τομαρι του και ο τελευταιος θα κλεισει την πορτα.

Ειμαι μελος σε διαφορα forums με χιλιαδες μελη, οταν γινεται η ιδια κουβεντα, ολοι μαυριζουν τους Χ και τους Ψ. Γιατι ακομα κυβερνουν οι Χ και Ψ? Γιατι μας κυβερνουσαν και θα μας κυβερνουν τα σογια τους?

Τοσες χιλιαδες μελη, 1 σπιτι ο καθενας. Αμα καναμε τη κουβεντα αυτη σπιτι μας, δεν θα ψηφιζε κανεις τους συγκεκριμενους. Εγινε κατι τετοιο? Παπαρια, ολοι να βολευτουμε θελουμε...γιατι ετσι παει! Οποιος πει το αντιθετο ειναι ρομαντικος.

Τα παντα στην Ελλαδα λειτουργουν βασει της πολιτικης. Ειδατε αφισσες σε πανεπιστημια του εξωτερικου????. Στα Ελληνικα υπαρχουν παντου αφισσες ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΑΣΠ ΠΚΣ ΕΑΑΚ κ.α Δηλητηριαζονται τα μυαλα των παιδιων, βαζουν στοχο να γινουν τα τσουτσεκια της καθε δαπ πασπ κ.α για να περνανε μαθηματα, για να βγαζουν λεφτα στα παρτυ, για να μαμησουν καμια δαπ-πασπ-πκσ-εαακ-ιτισσα.
    Εισαι συνδικαλιστης μας? Θα σε βολεψουμε. Δεν εισαι? Παρε τα @@ μας θα σε βολεψουν οι αλλοι.

Ετσι, αφου εχουμε λυσει τα προβληματα μας, μιας και ολο και καποιος θα μας βολεψει, τα υπολοιπα τα αφηνουμε στην τυχη τους. Θα βρει λεφτα το κρατος!

Κλαιμε για την καταντια της οικονομιας λογω φοροδιαφυγης, αλλα χαιρομαστε που πινουμε 1 καφε 5¤ και κοιταμε τη σερβιτορα.

Κλαιμε για την καταντια της οικονομιας λογω φοροδιαφυγης, αλλα καθε Σαββατο ειμαστε στολισμενοι και ετοιμοι να τα σπασουμε σε μαγαζια με ποτα απο τα διυλιστηρια και ξηροκαρπια που τα βαλαν στο στομα τους και τα φτυσαν αλλοι 50.

Κλαιμε για την καταντια της οικονομιας λογω φοροδιαφυγης, αλλα καθε γιορτη και αργια τρεχουμε στα trendy μερη με δωματια σε προνομιακες τιμες(Ζυριχης).

Κλαιμε για την καταντια της οικονομιας λογω φοροδιαφυγης, ξεσκιζομαστε στο φαγητο και πληρωνουμε το δελτιο παραγγελιας.

Κλαιμε για την καταντια της οικονομιας λογω φοροδιαφυγης, αλλα στα trendy ρουχα μας εχουμε 2 τιμες! Μια με και μια χωρις αποδειξη.

Κλαιμε για την καταντια της οικονομιας λογω φοροδιαφυγης, αλλα στον γιατρο, στον ηλεκτρολογο, στον υδραυλικο δινουμε τα 50¤ με το καλησπερα σας.

Για ολα τα παραπανω ζητησαμε αποδειξη?

Προσωπικα, δεν εχω αποφασισει τι θελω.
    Αλλες φορες νιωθω ατυχος που γεννηθηκα στην Ελλαδα, αλλες φορες λεω τι καλα που ειναι εδω!
    Αλλες φορες λεω θα βοηθησω και εγω - αφου θα παιρνω την αποδειξη- αλλες φορες λεω δεν βαριεσαι δεν θα αλλαξει τιποτα.

Η ζωη ειναι μικρη, ας τη χαρουμε οσο περισσοτερο μπορουμε, σκαμε για πραγματα τα οποια δεν θα αλλαξουν ποτε σε αυτη τη χωρα, και αν αλλαξουν θα εχουν πεθανει απο γηρατεια τα εγγονια μας.

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο katsaraios Εμφάνιση μηνυμάτων
    φιλε μου εισαι αρκετα συμπαθης με τα γραπτα σου ,
    μηπως ομως αυτος ο λογος θυμιζει σε ολους μας τον ξυλινο πολιτικο λογο που μας εχει παρασυσρει εως εδω?
    δηλάδη ενα απλο
    ο χ ταδε υπουργος-βουλευτης με τις οφσορ εταιριουλες του βοηθαει το καταληστευμενο κρατος και το κλεβω εγω ο πολιτης που μου τα παιρνει μεχρι τελευταιας δεκαρας?
    ας μην συνεχισουμε τις νουθεσιες αυτου του στυλ,κανουν κακο σε ολους μας
    φιλικα και χωρις καμια διαθεση "τσακωμου" μαζι σου
    Kαμία νουθεσία φίλε μου, την άποψή μου λέω και μάλιστα, για να μη φανούν τα λεγόμενά μου ηθικοπλαστικά με διάθεση συμβουλής και νουθεσίας, χρησιμοποιώ το πρώτο πρόσωπο. Από εκεί και πέρα όμως, τα όσα λέω είναι το μόνο σίγουρο ότι δε μας έχουν παρασύρει μέχρι εδώ, ούτε φταίει ο πολιτικός, ξύλινος, ρητορικός ή όπως αλλιώς θες πες τον, λόγος, για τη σημερινή κατάντια. Αντίθετα, ο βασική αιτία για ό,τι συμβαίνει είναι το ότι έχουμε μάθει να μεταθέτουμε τις ευθύνες και συνέχεια να εξαιρούμε τους εαυτούς μας, ενώ τα πάντα τα φορτώνουμε σε πολιτικές ηγεσίες τις οποίες ψηφίζουμε εδώ και 30 χρόνια, εναλλασσόμενα.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο DIMITr|S Εμφάνιση μηνυμάτων
    δεν ξερω αν κανω λαθος,,,αλλα τις τελευταιες ,μερες που ακουσα να γινεται ντορος περι τεκμηριων αρχισα να ψαχνω στο ιντερνετ τι συμβαινει με αυτο το θεμα...
    αυτα που βρηκα ειναι οτι απο το 2003 καταργηθηκαν τα τεκμηρια διαβιωσης για αυτοκινητα απο 2000 κυβικα και κατω(δηλαδη το κρατος αν εισαι σε αυτη την κατηγορια δε σου ζηταει να αποδειξεις πως συντηρεις ενα τετοιο αμαξι μιας και δεν απαιτουνται τρελα λεφτα).......αντιθετα οσα ειναι πανω απο 2000 κυβικα και η εργοστασιακή τους αξια ειναι πανω απο 50000 ευρω υπαρχουν τα τεκμηρια διαβιωσης που σου ζητανε να αποδειξεις πως συντηρεις ενα τετοιο αμαξι καθως τα λεφτα που χρειαζονται ειναι πολλα...(δηλαδη τα λαμογια που δηλωνουν λιγα χρηματα και εχουν τετοια αμαξια πιανονται απο το νομο ηδη)
    Ετσι ενας φοιτητης εως τωρα μπορουσε να εχει ενα 1400αρακι για παραδειγμα χωρις προβλημα μιας και δεν ειναι καμια σοβαρη πολυτελεια ουτε απαιτει πολλα χρηματα και εκανε μια φορολικη δηλωση με 0 ειδοδημα χωρις προβλημα...Αντιθετα τωρα η εφορια θα του λεει οτι αφου εχεις αμαξι θα φορολογεισαι πχ 6000 ευρω το χρονο ειτε τα βγαζεις ειτε οχι δεν με νοιαζει...
    Το ιδιο θα γινει και με φτωχους ανθρωπους με μικρα εισοδηματα...δηλαδη επειδη θα εχουν ενα αυτοκινητο θα πρεπει να βαλουν οτι βγαζουν περισσοτερα χρηματα στη φορολογικη τους δηλωση που δεν τα βγαζουν ομως

Με λιγα λογια ο υπαρχων νομος ηδη πιανει αυτα τα πλουσια λαμογια με τα ακριβα αυτοκινητα και με τα πολλα κυβικα που δηλωνουν λιγα χρηματα
    αυτο π λεει τωρα η κυβερνηση ειναι να πιασει και τους χαμηλομισθους(κιαλλο ξεζουμισμα δηλαδη)
    Και το χειροτερο ειναι οτι ηδη εχουμε πληρωσει το φπα οταν το αγορασουμε..εχουμε πληρωσει τα τελη ταξινομησης,πληρωνουμε τα τελη κυκλοφοριας καθε χρονο..πληρωνουμε τη βενζινη και το φπα π περιεχει η βενζινη....ηδη πληρωνουμε δηλαδη τοσους φορους,,ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΙΑΛΛΟΥΣ?

Αν εξαιρεσεις τους εκπαιδευτικους και οσους ασχολουνται στην ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη,τους εργατες στα εργοστασια της δεης,τους εργατες του οτε τους μηχανικους και αλλα τετοια συναφη επαγγελματα ολο το υπολοιπο δημοσιο σε καμια περιπτωση δεν στηριζει την οικονομια της ελλαδας...

Στηριζω την οικονομια σημαινει παραγω πραγματα..οι περισσοτεροι δημοσιοι υπαλληλοι δεν παραγουν εργο με την εννοια στηριζω την οικονομια..παραγουν εργο ειτε με το να διαχειριζονται την οικονομια ειτε ασχολουνται με τη γραφειοκρατεια....
    ολοι οι γραφειαδες δεν παραγουν πραγματα δεν φερνουν εσοδα στα ταμεια του κρατους...αυτοι π φερνουν εσοδα ειναι οι βιοτεχνες οι εμποροι οι αγροτες οι βιομηχανιες ο τουρισμος...αυτοι φερνουν λεφτα στην ελλαδα,,οχι ο δημοσιος υπαλληλος..εσοδα ερχονται στην ελλαδα απο τα πραγματα που παραγουμε και τα πουλαμε..πραγματα που φτιαχνουμε και μας εξασφαλιζουν αυταρκεια

και κατι ασχετο τωρα αλλα που δειχνει που χανονται τα λεΦτα και δημιουργειται το ελλειμμα

υπηρχαν παλια τα ΚΕΠ ρε παιδια?οχι δεν υπηρχαν...
    δημιουργηθηκαν για ποιο λογο?για να διευκολυνουν τους λιγοστους ελληνες σε θεματα γραφειοκρατειας...μιας γραφειοκρατειας που δημιουργουν οι ηδη πολλοι δημοσιοι υπαλληλοι....δηλαδη αντι να μην υπαρχει γραφειοκρατια αφου εχουμε πολλους δημοσιους υπαλληλους αρα ο καθενας αναλαμβανει να εκτελεσει λιγοτερο δημοσιο εργο υπαρχει και βασιλευει
    αν ειναι δυνατον δηλαδη...διοριζουμε δημοσιους υπαλληλους για να διορθωσουμε το προβλημα που δημιουργουν οι ηδη πολλοι υπαλληλοι...εεε πως να μην υπαρχει ελλειμμα???
    οι περισσοτεροι με λιγα λογια παρασσιτουν σε βαρος των αλλων με αποτελεσμα να πληρωνονται χιλιαδες μισθοι-δωρα-επιδοματα χωρις να παραγεται καθολου εργο.....

Και ποσοι ειναι ρε παιδια οι μαραγκοι-σιδεραδες-πλακαδες-οικοδομοι-ηλεκτρολογοι-υδραυλικοι που βγαζουν τοσα πολλα χρηματα-που ζουν τοσο πλουσιοπαροχη ζωη με πισινες βιλες και χαμερ?αυτοι ειναι που δημιουργουν το ελλειμα της χωρας?η φοροδιαφυγη των ανθρωπων αυτων δημιουργει το ελλειμα? οχι αυτοι ειναι ο ευκολος στοχος...

ΑΛΛΑ τι περιμενατε?να βγουν οι πολιτικοι και να πουν οτι τα λεφτα χανονται απο εμας που τα καταχρωμαστε?απο εμας με τα ρουσφετια και τις μαλαγανιες....απο τoυς χιλιαδες αχρειαστους μισθους που καταβαλει το κρατος καθε μηνα>?απο τις αδεξιες κινησεις μας?
    ΟΧΙ οι ελευθεροι επαγγελματιες ,οι ξυλουργοι οι σιδεραδες- οι μεροκαματιαριδες φταινε που δημιουργειται το ελλειμα//αυτοι τρωνε τα λεφτα τις ελλαδας γιαυτο θα βαλουμε τεκμηρια και στα 1400αρακια
    Φίλε μου, εσύ μέχρι στιγμής τι έχεις αντιληφθει? Ότι οι υδραυλικοί και οι πλακάδες έχουν τα εισοδήματα που δηλώνουν τα οποία είναι κατά συντριπτική πλεοψηφία κάτω από το όριο της φτώχειας (5-6.000 ευρώ)? Εγώ πάντως, όσους υδραυλικούς και πλακάδες ξέρω, έχουν πολύ μεγαλύτερο εισόδημα από ένα μέσο μισθωτό υπάλληλο και ας υποτίθεται ότι πεινάνε με βάση τη φορολογική τους δήλωση. Και αυτό που είπα για τους δημόσιους υπαλλήλους δεν είναι ότι είναι παραγωγικοί, αλλά καλώς η κακώς δε μπορούν να φοροδιαφύγουν και έτσι στηρίζεται η φορολογία της χώρας σε μεγάλο βαθμό. Ο ηθικός συμψηφισμός είναι πράγμα επικίνδυνο και αδιέξοδο. Το ότι κλέβει ο πολιτικός, δε δίνει σε ΚΑΝΕΝΑ μας το δικαίωμα να λέμε, "ας πιάσουν πρώτα τους πολιτικούς και μετά θα γίνω κι εγώ σωστός". Οφείλουμε να είμαστε νομοταγείς και ευσυνείδητοι και φυσικά να έχουμε και τις ανάλογες απαιτήσεις από τους πολιτικούς μας, αλλά όχι να το παίζουμε άμοιροι ευθυνών και να τα φορτώνουμε ΟΛΑ σε αυτούς που εμείς οι ίδιοι ψηφίζουμε κάθε 4 χρόνια! Η κατάσταση είναι κρίσιμη και αν ενδιαφερόμαστε για το μέλλον πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, ο καθένας από τη σκοπιά του. Από εκεί και πέρα, μπορούμε και να καθόμαστε να κρίνουμε μόνο και να τα φορτώνουμε οι ελεύθεροι επαγγελματίες στους δημόσιους υπαλλήλους και τούμπαλιν, όλοι μας στους πολιτικούς, οι πολιτικοί στην Ε.Ε κλπ και να διαιωνίζουμε ένα θέατρο του παραλόγου που δεν έχει τελειωμό. Και αν κάποιος φίλε μου έχει μηδενικό εισόδημα, πως μπορεί να αγόρασε ένα 1400αράκι των 6-7-8 χιλιάδων ευρώ? Προφανώς θα του το αγόρασαν οι γονείς του, οπότε θα μπορεί να μπει στο όνομά τους και να εκπίπτει φορολογικά, ώστε να μη χρειαστεί να πληρώσει κανείς τίποτα. Αλλά ξαναλέω, τα τεκμήρια δεν αφορούν τον κάτοχο των αυτοκινήτων που λες, ούτε ακόμα και αρκετά ακριβότερων, αλλά απατεώνες που έχουν υπερπολυτελή αυτοκίνητα και με βάση το εισόδημα που δηλώνουν δεν θα έπρεπε να έχουν ούτε 1400αράκι. Τόσο απλά κατά τη γνώμη μου είναι τα πράγματα περί τεκμηρίων. Εδώ είμαστε και θα τα δούμε βέβαια όλα αυτά, αλλά ας είμαστε κάπως πιο μετριοπαθείς και ρεαλιστές και κυρίως, ας κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε να καλυτερεύσει η κατάσταση, γιατί εξαρτάται από όλους μας.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Driver M : 03-02-10 στις 03:55
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

6. The Following User Says Thank You to Driver M For This Useful Post:

katsaraios (03-02-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

Οποιος τον ακουσε εχθες το βραδυ....καταλαβε.......απλα υπομονη, η κατευθυνση που εχουν δωσει ειναι περικοπες παντου και αυξησεις παντου....
    Ο μονος που δεν φταιει ειναι ο πολιτης αυτης της χωρας, οπως ακριβως δεν ευθηνεται ο υπαληλος για τις επιλογες του δ συμβουλιου που εριξαν την εταιρεια εξω ετσι κι αυτος δεν ευθηνεται για τις λαθος αποφασεις, στην περιπτωση της ελλαδας ομως, ειναι αυτος ο μονος που θα πρεπει να παλεψει για να ξανασηκωθει η χωρα, και αυτο ειναι γεγονος!!!!, δεν υπαρχουν αλλοι, εμεις μενουμε εδω,τα παιδια μας.......και αλλα δανεια δεν υπαρχουν Η μαλλον υπαρχουν αλλα με τεραστια επιτοκια τα οποια θα μας ριξουν σε σιγουρη πτωχευση........Γιατι απλα απο την μεταπολητευση και μετα μονο τρωγανε κανενας δεν εκανε τιποτα για την ερμη χωρα.....το κατοχικο συνδρομο το ειχαν και οι πολιτικοι οχι μονο ο ''απλος'' λαος, μοο που αυτοι εκαναν τα αναποδο, αντι να γεμιζουν το πιατο μας με φαγητο και να επιμενουν να το φαμε ολο!!!!!!! ΜΑΣ ΕΒΑΖΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΕΥΜΑ ΤΟ ΕΒΑΖΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥς ΨΥΓΕΙΟ!!!!!!!
    Τωρα πως θα γινει αυτο, να ισιωσει αυτη η χωρα (ΛΙΓΟ) δεν ειμαι εγω αυτος που θα το πει.....ειμαι απλα ενας ελληνας που προσπαθει να εξασφαλισει το παιδι του οσο περισοτερο μπορει, και οκ εγω το κανω...ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤ#$ΕΣ ΤΟ ΣΤΕΡΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΜΟΥ!!!!!!!!
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nick bmwlover Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μακαρι να μπορεσω να τον πιουμε παρεα...

8. The Following 2 Users Say Thank You to Z4 DCT For This Useful Post:

m-power_01 (03-02-10), Vasilis (03-02-10)

Rides
    5

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εχθές έκλεισε συνάδελφος για Φρανφούρτη ΜΕ επιστροφή (lufthansa) 100 euro τελική τιμή!!
    Με τετοιες τιμες Κωστα, πεταγεσαι μια Γενευη για την εκθεση...

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

παιδιά απλά.
    όποιος πιστεύει πως η κατάσταση έφτασε εδώ απο τους πολίτες και τους ελεύθερους
    επαγγελματίες, απλά δε ξέρει τι του γίνεται...λόγος του τι γίνεται και συμβαίνει, είναι
    όλοι αυτοί οι κάφροι οι οποίοι κυβερνάν μαζί με τους άλλους κάφρους στη καφετέρεια
    που περιμένουν απο το μπαμπά τους να φιλήσει κατουρημένες ποδιές για να τους βολέψει
    κάπου σε κάποια θέση μέσω κάποιου γνωστού που έχει ένα φίλο ο οποίος φίλος έχει ένα
    ξάδερφο γραμματέα σε κάποια υπηρεσία.
    τέλος... ο δημόσιος τομέας επί σειρά ετών στραγγίζει τον ιδιωτικό χωρίς να προσφέρει
    τπτ απολύτως παρά μόνο να ζητάει όλο και πιο πολά και να κατηγορεί και για φοροδιαφυγή.
    μη μου πείτε για γιατρούς και δικηγόρους γιατί είναι το ένα τις χιλίοις, σε σχέση με τους
    υπόλοιπους επαγγελματίες.
    και θα μιλήσω προσωπικά για τη δική μου επιχήρηση. στο 2009 δικά μας λεφτά πέταξαν
    πάνω απο 260.000 για να πληρώνουμε ακάλυπτες επιταγές άλλων. στο 2010 μόλις και
    ακόμα δεν άρχισε η χρονιά είχαμε 37.000.
    το κράτος τι κάνει για αυτά με την ανεγξέλεκτη διακίνηση επιταγών που υπάρχει σήμερα??? που συνεχίζουν και βγάζουν μπλόκ σε άτομα που είναι περασμένα στον τυρεσεία??? γιατί το κράτος δεν καταργεί τον νόμο 199 που τον έχουν μάθει μέχρι
    και τα περίπτερα και σου δίνουν το πιστόλι με το χαρτί του νόμου???
    ρύθμιση το ίκα γιατί δεν κάνει για τα ένσημα για τα μειωμένα ωράρια(μα ρε βλάκες αμα δεν κάνετε ρύθμιση θα αναγκαστώ να απολύσω και τότε δε θα το εισπράξετε καθόλου
    το ένσημο)???γιατί να πληρώνω δημοτικά τέλη όταν αναγκάζομαι να πληρώνω ενοίκιο
    απο εταιρεία για κάδους για τα απορίματα μου και να πληρώνω επιπλέον για το κάθε
    άδειασμα, όπως επίσεις και ο μηδενικός φωτισμός του κεντρικού δρόμου που βρίσκεται
    το εργοστάσιο μου.
    γιατί να επιδοτείς τους εμπόρους να εισάγουν εμπορεύματα απο τρίτες χώρες και τους
    αφήνεις να καταστρέφουν τη βιομηχανία μας και να την διώχνεις απο τον χάρτη της ελλάδος???
    γιατί να αφήνουν τους αγρότες να κάνουν όλη αυτή την φασαρία και να μένουν όλες μας οι παραδόσεις πίσω τρενάροντας μεγάλα ποσά τα οποία είναι σωτήρια αυτές τις δύσκολες μέρες???
    αυτοί γιατί να συζητιέται να πάρουν λεφτά και εμείς που παθαίνουμε ζημιά απο το πουθενά να μένουμε στο έλεος των εξελήξεων???
    που είναι τα έργα και οι υπηρεσίες που τόσα χρόνια πληρώνουμε, που ενώ μετά απο
    τόσα χρόνια ενώ υποτίθετε πως η ζωή μας έπρεπε να είναι τρείς φορές πιο εύκολη
    να έχει γίνει 50 φορές πιο δύσκολή???
    γιατί γενικά ρε κ@ριόληδες να σας πληρώνουμε με το έτσι θέλω??? πια η λογική ρεεεεεε. τι θα πεί μαυρο χρήμα??? τη στιγμή που νταβατζιλίκι μας παίρνετε τα βρακιά???
    πωπω πολύ χολή ρε γμτ. να δείς που οι γονείς θα αναγκαστούν να κόψουν το
    χαρτζηλίκι στα παιδιά τους γιατί τα ίδια τα παιδιά θα πρέπει να έχουν ταμειακή μηχανή
    και να κόβουν απόδείξεις για αυτά που τους δίνουν οι γονείς τους και να δηλώνουν
    ετήσιο πατρικό εισόδημα...
    υγ. όλη η ελλάδα στηρίζεται απο τον ιδιωτικό τομέα. είναι γεγονός και τέλος. όποιος
    νομίζει το αντίθετο μάλον δε ξέρει τι του γίνεται...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Thomelef : 03-02-10 στις 08:25
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

11. The Following 3 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

DIMITr|S (03-02-10), joseph (03-02-10), Konstantinos E60 (03-02-10)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο E39COMP Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καποια στιγμη πιστευω να τα βουτηξουμε και να ξεκαθαρισει η ψείρα απο το στάρι και ολα να αρχισουν να πηγαινουν προς το καλύτερο !!
    να ξεκαθαρισει η ηρα (ζιζανια) απο το σταρι.

Rides
    0

Προεπιλογή

Οτι λεω πιο κατω φιλε Driver M το λεω τελειως φιλικα...και συγνωμη αν καπου ο λογος μ φανει επιθετικος

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οφείλουμε να είμαστε νομοταγείς και ευσυνείδητοι και φυσικά να έχουμε και τις ανάλογες απαιτήσεις από τους πολιτικούς μας, αλλά όχι να το παίζουμε άμοιροι ευθυνών και να τα φορτώνουμε ΟΛΑ σε αυτούς που εμείς οι ίδιοι ψηφίζουμε κάθε 4 χρόνια!
    Εδώ συμφωνουμε ολοι 100% σιγουρα...και το λες πολυ ευστοχα......

Φίλε μου, εσύ μέχρι στιγμής τι έχεις αντιληφθει? Ότι οι υδραυλικοί και οι πλακάδες έχουν τα εισοδήματα που δηλώνουν τα οποία είναι κατά συντριπτική πλεοψηφία κάτω από το όριο της φτώχειας (5-6.000 ευρώ)? Εγώ πάντως, όσους υδραυλικούς και πλακάδες ξέρω, έχουν πολύ μεγαλύτερο εισόδημα από ένα μέσο μισθωτό υπάλληλο και ας υποτίθεται ότι πεινάνε με βάση τη φορολογική τους δήλωση.
    Και εδώ συμφωνω μαζι σου..οι περισσοτεροι φοροδιαφευγουν και ΚΑΚΩΣ φοροδιαφευγουν//ΑΛΛΑ ρε παιδια δεν δημιουργουνται απο εκει τα τεραστια ελλειμματα με τιποτα...δεν βγαζουν τοσα πολλα λεφτα αυτοι οι ανθρωποι μεροκαματιαρηδες ειναι π μερικοι απο αυτους-μερικοι βγαζουν λιγο παραπανω απο εναν δημοσιο υπαλληλο...
    Αλλα σκεφτειται οτι ειναι και απο τους πιο αδικημενους....δεν ξερει αν αυριο θα εχει μεροκαματο να δουλεψει!!!!αν αρρωστησει αυριο δεν θα βαλει μεροκαματο στην τσεπη του!!!αν αρρωστησει για μια εβδομαδα δεν θα βγαλει λεφτα για μια εβδομαδα!!!δεν υπαρχουν αδειες δεν υπαρχει τιποτα!!!!αν τραυματιστει παλι δεν θα παρει μεροκαματο!!!!αν θελει να παει διακοπες με την οικογενεια τους ή δεν θα παει ή δεν θα βγαλει μεροκαματο.....αμα κουραστει δεν μπορει να παρει αδεια να κατσει να ξεκουραστει....

Και θελουν τωρα να πιστεψουμε οτι αυτοι οι ανθρωποι με τα λιγα ευρω που κακως (ΚΑΚΩΣ) φοροδιαφευγουν ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ την οικονομια της ελλαδας?
    ε οχι ρε παιδια.....αυτοι ειναι ο αποδιοπομπαιος τραγος
    εκει θελουν να στρεψουν την κοινη γνωμη και μια χαρα τα καταφερνουν....
    δεν λενε μαζεψτε τις αποδειξεις απο τις καφετερειες και τα εστιατορια που εχουν τρελους τζιρους..λενε μαζεψτε τις αποδειξεις απο τους υδραυλικους και τους ηλεκτρολογους και θα εχουν το 150% της αξιας τους!!!!!οχι ομως των καφετεριων ετσι??????

Σε αντιθεση με εναν δημοσιο υπαλληλο π ξερει οτι βρεξει χιονισει ο μισθος θα μπει...αμα αρρωστησει θα παρει την αδεια του και ο μισθος θα μπει...την αργια ο μισθος θα μπει.....παιρνει αδεια το καλοκαιρι να παει τις διακοπες του και ο μισθος μνπαινει κανονικα!!!την δουλεια του δεν προκειται να την χασει ποτε!!!ειτε δουλεψει ειτε κοπροσκυλιασει παλι θα πληρωθει..και κανενας δεν μπορει να τον απολυσει!!

Ε οχι και να λυπηθουμε τους δημοσιους υπαλληλους επειδη φορολογουνται πιο ευκολα....με τα τοσα πλεονεκτηματα π διαθετουν....

Και αυτό που είπα για τους δημόσιους υπαλλήλους δεν είναι ότι είναι παραγωγικοί, αλλά καλώς η κακώς δε μπορούν να φοροδιαφύγουν και έτσι στηρίζεται η φορολογία της χώρας σε μεγάλο βαθμό.
    Μα η οικονομια μιας χωρας δεν πρεπει να στηρίζεται στην φορολογια αλλα απο την παραγωγη προιοντων...στο να ερχονται εσοδα στο κρατος απο πραγματα που παραγουμε!!!τι νοημα εχει να με πληρωνει το κρατος και μετα με τους φορους να μου τα ξαναπαιρει πισω...και μετα παλι απο την αρχη?Ανακυκλωση του χρηματος θα κανουμε?Ετσι θα στηριχτει η οικονομια μας?Γιαυτο παμε καταδιαολου....
    Τι θα σου πει ο πολιτικος?Οτι δεν παραγουμε τιποτα γιαυτο αδειασαν τα ταμια?ΟΧΙ δεν σαν φορολογουμε αρκετα γιαυτο αδειασαν τα ταμια!!!ΑΙ ΡΕ ΨΕΦΤΕΣΣΣΣΣΣ

Και αν κάποιος φίλε μου έχει μηδενικό εισόδημα, πως μπορεί να αγόρασε ένα 1400αράκι των 6-7-8 χιλιάδων ευρώ? Προφανώς θα του το αγόρασαν οι γονείς του, οπότε θα μπορεί να μπει στο όνομά τους και να εκπίπτει φορολογικά, ώστε να μη χρειαστεί να πληρώσει κανείς τίποτα.

Φιλε DRIVER Μ τα περισσοτερα παιδια απο μικρα πηγαινουν για καλαντα...θειοι γονεις νονοι παππουδες τους δινουν λεφτα!!!ανετα στα 20 μπορει με αυτα τα χαρτζιλικια να παρει αμαξι με 6000 ευρω? Μηπως πρεπει δηλαδη να μου κοβει αποδειξη και ο παππους και ο νονος και ο πατερας μ για τα λεφτα που μ δινει?

Τοσα λεφτα μ δινει ο πατερας μ που σπουδαζω..μηπως πρεπει να αρχισω να κανω φορολογικη δηλωση για τα λεφτα αυτα?>ε οχι!!!
    Εγω στις μετακινησεις μου χρειαζομαι σε υπεραστικα-αστικα-ταξι καπου στα 100-130 ευρω το μηνα (τα 60 μονο για το πανεπιστημιο...) γιατι να μην τα δινω αυτα τα 130 στο αμαξακι μου?αφου ετσι και αλλιως τωρα τα δινω...γιατι να κανω φορολογικη δηλωση οταν παρω αμαξι?με την ιδια λογικη να κανω φορολογικη δηλωση και τωρα που τα δινω στα λεωφορεια ελεος δηλαδη..ΟΧΙ

Αλλά ξαναλέω, τα τεκμήρια δεν αφορούν τον κάτοχο των αυτοκινήτων που λες, ούτε ακόμα και αρκετά ακριβότερων,
    Μα τα ιδια θα λεω παλι?εχεις διαβασει απο την αρχη το θεμα?ΝΑΙ Προς το παρων δεν τον αφορουνε,,δεν αφορουνε αμαξια για 2000cc και κατω....To θεμα μας τωρα ειναι οτι ακομα και ενα 1200αρακι που απαιτει ελαχιστη συντηρηση θα φορολογηθει εκ νεου και ας εχεις ηδη πληρωσει τελη ταξινομισης και ας ηδη εχεις πληρωσει τελη κυκλοφοριας-ασφαλειες-βενζινες-ΦΠΑ {στα υπογραμμισμενα ειναι η ενσταση μου}
    ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ παλι λες και ειναι τρελη πολυτελεια!!!οχι δεν ειναι...ειναι σαν το ψωμι πλεον!ειδος πρωτης καταναλωσης...δεν μπορεις να κανεις χωρις αυτο...και εξαλλου εχω ηδη φορολογηθει

Αλλά ξαναλέω, τα τεκμήρια δεν αφορούν τον κάτοχο των αυτοκινήτων που λες, ούτε ακόμα και αρκετά ακριβότερων, αλλά απατεώνες που έχουν υπερπολυτελή αυτοκίνητα και με βάση το εισόδημα που δηλώνουν δεν θα έπρεπε να έχουν ούτε 1400αράκι. Τόσο απλά κατά τη γνώμη μου είναι τα πράγματα περί τεκμηρίων. Εδώ είμαστε και θα τα δούμε βέβαια όλα αυτά, αλλά ας είμαστε κάπως πιο μετριοπαθείς και ρεαλιστές και κυρίως, ας κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε να καλυτερεύσει η κατάσταση, γιατί εξαρτάται από όλους μας.

Αυτο π λες τωρα ειναι αυτο π λεει η καθε κυβερνηση καθε χρονο για να βαλει νεους φορους!!!....
    Και ξαναλεω για τριτη φορα...αυτους τους πιανει ΗΔΗ ΗΔΗ ΗΔΗ η εφορια,,,ΗΔΗ..οποιος δηλωνει λιγα χρηματα και εχει ακριβο αμαξι τον πιανει ηδη η εφορια
    επομενως το νεο μετρο δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ
    το νεο μετρο τωρα απλα θα φορολογησει κιαλλο τους οικονομικα ασθενεστερους για να βγαλει λεφτα η κυβερνηση!!!

ΑΜΑ θες να πιασεις τον πλουσιο να πας στη δουλεια του...εκει π φοροδιαφευγει και να τον πιασεις....οχι στο αμαξι παιρνοντας μπαλα και τους αλλους...

Ολα αυτα φιλικα...δεν θελω να δημιουργηθουν παρεξηγησεις γιατι πολλες φορες ο γραπτος λογος μπερδευει....

ΥΓ.....Driver M εισαι φιλολογος?

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Το παιγνιδι ειναι σικε και ειναι και στημενο,η δε συνταγη γνωστη <διαιρει και βασιλευε> και ο νοων νοητο.
    Το συστημα των τεκμηριων κατοχης ιχ ειναι αδικο και για αυτο ειχε καταργηθει..δεν αποδεικνυει ουτε εισοδημα ουτε οικονομικη γενικως κατασταση ( χωριζεται η ιδιοκτησια σε δυο -τρια μπορει και τεσσερα ισα μερη).
    Σε post που προαναφερθηκε οτι δεν γινεται να δηλωνεις 6000 εισοδημα και να εχεις αμαξι 60000, σωστα μεν αλλα μην ξεχναμε οτι και η αγορα του αυτοκινητου υποκειται σε εμεσο ποθεν εσχες συμπερασματικα δεν μπορεις να δηλωσεις αγορα ιχ 60000 ευρω χωρις να εχεις την αναλογη φορολογικη δηλωση ΄η εστω δυο τρεις δηλωσεις 20000 ως αναλωση κεφαλαιου που ηδη εχει φορολογηθει.
    Γενικως με αυτο το συστημα θα την πληρωσουν ολιγοι (οικογενειες με δυο και πανω αυτοκινητα)αλλα θα συνεπικουρισει στη γενικοτερη φοροκλεπτικη πολιτικη απεναντι στον κοσμακη.

Σελίδα 7 από 23 ΠρώτηΠρώτη ... 5678917 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP