Γεια σου hades, δεν ξερω και το ονομα σου!
Αν θες να παρεις ενα ετοιμο κιτ (brembo, ap racing, alcon, ap-galfer, wilwood κ.α) δεν θα χρειαστεις τιποτα γιατι θα ειναι ενα συγκεκριμενο κιτ, για ενα συγκεκριμενο αμαξι.
Αν θες να παρεις φρενα απο αυτον τον Βασιλη ή γενικα καποιον αλλο,να φτιαξεις το κιτ μονος σου, ετσι γλυτωνεις ενα σημαντικο ποσο, θα χρειαστεις:
1. Δαγκανες
2. Δισκους
3. Σωληνακια
4. Βασεις
5. Υγρα φρενων
Αυτα ειναι τα σιγουρα. Υστερα αναλογως των φρενων και του οffset της ζαντας σου, οπως επισης και των μπρατσων της (αλλες εχουν χωρο και αλλες οχι) ισως χρειαστεις αποστατες. Ο αποστατης αν δεν ξερεις τι ειναι, "βγαζει" τη ζαντα πιο εξω. Ποσο? Οσο βαλεις! Καλο ειναι να μην βαλεις μεγαλυτερο απο 1.5cm.
Αν παρεις φρενα απο αλλο αυτοκινητο, πχ Audi/Porsche/Mercedes/BMW, θα πρεπει να αλλαξεις βασεις. Ειτε βρισκεις ετοιμες για το αυτοκινητο σου, ειτε θα φτιαξεις σε μηχανουργειο. Δεν ειναι δυσκολο αρκει να μην ειναι ερασιτεχνης ο μαστορας γιατι τα φρενα ειναι η ζωη σου..
Ειδα που αναφερεις το κιτ του Ζεφκα. Ειχα ρωτησει και εγω τοτε. Ακριβουτσικο κιτ. Αν σε ενδιαφερει μπορεις να το κανεις μονος σου πιο φτηνα.
Θα παρεις απο εδω (τρομερο μαγαζι, ΑΑΑ) τις δαγκανες:
https://www.individual-cars.com/xsho...ers-front.html
Αν μιλησεις μαζι τους θα σου βρουν και δισκους CSL αλλιως παρτους απο αλλου, απο τα 1950 του Ζεφκα, στα 680+25 μεταφορικα του Γερμανου..εχεις μια σημαντικη διαφορα για αγορα δισκων, σωληνακιων υψηλης 70-80¤, υγρων φρενων 10-15¤.. μαλλον θα σου μεινουν και στη τσεπη μερικα.
![]()
m-power_01 (14-03-11), Vassilis ///M (09-12-12)
Φανή το όνομα μου ειναι Άρης αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω εσένα και τα αλλα παιδιά που πρόθυμα βοήθησαν στις απορίες που ειχα.Υ.Γ οι ζαντες ειναι οι μαμά του m3 19".Υ.Γ 2 m power 01 ελπίζω να διαβάσες προηγούμενο post μου που αφορούσε την λαθασμενη μας παρεξήγηση σε αυτό το thread... EYXΑΡΙΣΤΩ!