Μα...στις 8 κοφτιάζει το Μ3...εκτός κι αν εσύ έχεις ανεβάσει κόφτη!
Νίκο, το Μ3 είναι για λύπηση όταν τρώει το πακέτο της πόλης και την κίνηση! Το να το πλακώνεις που και που σε κανένα καλό στροφιλίκι του κάνει καλό!!!
Βλέπω πως μιλάμε για 9 άλογα με καταλύτες αλλά από ροπή τπτ, άρα μιλάμε για βελτίωση ψηλά. Χρήσιμο θα ήταν να δούμε τις καμπύλες για να έχουμε πλήρη συμπεράσματα...
"There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]
Specialized (21-11-10)
EVERGET (21-11-10)
Δηλαδή εάν κάποιος εντελώς stock αλλάξει μόνο το τελικό με ένα ss race ας πούμε τότε το μοτέρ θα πέσει χαμηλά λόγω μικρότερου back-pressure του ss τελικού;
Για δείτε αυτό της Rogue Engineering υπόσχεται +27,9 hp
Nα το πιστέψω?????
https://store.bimmerworld.com/rogue-...aust-p916.aspx
"There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]
Επειδη εχω ψαξει πολυ το θεμα των εξατμισεων θα το πω αλλη μια φορα. Το τελικο απο μονο του δινει 0 αλογα. Σε καποιες περιπτωσεις αυξανει το θορυβο μονο και μειωνει τα αλογα.
Και για να σου αποδειξω ποσο καλο ειναι το μαμα τελικο, διαβασε το πολυ ενδιαφερον παρακατω link που συγκρινει το μαμα τελικο με το προαναφερθεν Rogue El Diablo σε Μ3 HPF στα 600 περιπου αλογα. Τα αποτελεσματα θα σε εκπληξουν για το ποσο καλη ροικοτητα εχει το μαμα ακομα και στα 600 αλογα! Εχε υποψιν οτι στα turbo less restriction-> less back pressure-> γρηγοροτερο spool & περισσοτερα αλογα.
Οχι μονο λογια, αλλα και με αποδειξεις για το ποσο καλο ειναι το μαμα τελικο
https://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=520068
EVERGET (22-11-10)
Ακρίβώς εκεί το χαίρομαι Νάσο στην παλιά Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου
Απλά με τους κόφτες δεν τα είχα ποτέ καλά στα αυτοκίνητά μου..
Περιμένω με σχετική ανυπομονισία να δω τι θα κάνει με τους καταλύτες πάντως μέχρι στιγμής δεν αισθάνομαι καθόλου χάσιμο χαμηλά.
Βαγγέλη, λες ο καράφλας να έχει κρατήσει ιστορικό? Λέω να πάω όταν με το καλό τους βάλω τους καταλύτες κι αν είναι να πάρω όλες τις μετρήσεις μαζί..
Και αλλη μια ερωτηση...εφοσον το αμαξι δεν το 'στιβεις' ωστε να βγαλεις την μεγιστη ιπποδυναμη του (που στο Μ3 ειναι κοντα στα κοκκινα) τους καταλυτες γιατι τους βαζεις? Αν σε ενδιαφερει να κινησαι σε πιο χαλαρους ρυθμους (και καλα κανεις...δεν το κατακρινω αυτο. Ειναι δικαιωμα του καθενος να οδηγει οπως θελει) ειναι ουτοπια να αλλαζεις καταλυτες για να παρεις 7-8 αλογα που δεν θα τα χρησιμοποιησεις σχεδον ποτε.
Καλά είπαμε δεν είμαι και μούχλα, αν ήμουν δεν θα έπαιρνα τέτοιο αυτοκίνητο.
Οι "κόφτες" είπα ότι δεν μου αρέσουν όχι οτι δεν φλερτάρω με αυτόν.. Αν με διαβάσεις λίγο πριν θα δεις πως αναφέρω ότι δυσκολεύομαι να το οδηγήσω κάθε φορά και κατα την διάρκεια όλης της διαδρομής νορμάλ. Σήμερα δεν μιλιέμαι όλη μέρα με την γυναίκα μου για τον τρόπο με τον οποίο πήγαμε σε μια βάφτιση το πρωί...![]()
Σόρρυ για το offtopic
Specialized (21-11-10)