Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 287

Θέμα: Νέα της Αγοράς

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ΓΙΑΝΝΗΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η οικοδομη εχει φτασει σχεδον, οχι ακομα, στον πατο.....τα παζαρια πλεον σε σπιτια ξεκινουν απο το 25% κατω και με μετρητο στο χερι η τιμη ξεπερνα το 30% για κατασκευαστες που εχουν μεγαλο στοκ.....σχεδον ολοι δηλαδη......
    Το θεμα ειναι οτι με την φορολογικη λαιλαπα που ερχεται και στη κατοχη ακινητων ειναι μεγαλο ρισκο να ριξεις λεφτα ακομα και εκει τωρα.......
    Σε ιδιωτες ιδιοκτητες η συμετοχη του κρατους στα εσοδα ειναι 50% μαζι με τους εμμεσους φορους...............

Α και να μην ξεχασω....ερχεται μεγαλη αυξηση των αντικημενικων αξιων, λενε για 30%+.....οποτε μιλαμε για ενα 30% πανω αυξηση αναλογικα σε ολους τους φορους και αμοιβες μεσολαβητων...........Επιστροφ στο νοικι λοιπον και συμφερει και εκπιπτει .....ρε που σε πανε με το ζορι....

Γενικά θες να πεις αν δεν είσαι λαμόγιο οποιουδήποτε βαθμού δεν αξίζει να πετάξεις τα λεφτά σου σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ στην ελληνική αγορά.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nikos M5 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ετσι ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι ...... και νομιζω οτι ολα πηγαζουν απ τον κομπλεξισμο του ελληναρα που λεει "γιατι αυτος και οχι και γω......."
    Το κομπλεξισμός που λες νίκο έχει ανέβει κατηγορία.

παίζει πλέον όχι Α εθνική, αλλά είναι και κάτοχος μουντιάλ.

δηλαδή αυτή είναι η φιλοσοφία του νεοελληνα από το 80 και μετά.

ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρονται ούτε ζητούνται γνώσεις, ούτε ο ίδιος ο έλληνας δεν κοιτάει πως θα πάει μπροστά γιατί είναι κολλημένος στο δόγμα << ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει >>, δε του είπε κανείς όμως ότι η ομάδα ΔΕΝ κερδίζει.

Με τον ίδιο τρόπο που χτίζονταν τα σπίτια το 50 με τον ίδιο και απαράλλαχτο χρίζονται (δεν κάνω λάθος χρίζονται εννοώ) και σήμερα (σπίτια).

Μετά τρώει τα πρόστιμα το κράτος για την ενέργεια και τις εκπομπές αλλά εμάς στα @@ μας, το κράτος πληρώνει.

Και ο κούτοφραγκος ο Έλληνας ΔΕΝ ξέρει και το κυριότερο ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ότι αφού πληρώνει το κράτος από κάπου πρέπει να τα πάρει.

Από που; Από εσένα μ@λ@κ@ που το παίζεις και μάγκας που γλύτωσεις 5 τετραγωνικά από την ΔΕΗ.

Αλλά να μου πεις και τους φόρους και το ΦΠΑ να έδινες το κράτος ξέρει καλύτερα.

Στις τράπεζες θα τα δώσει.
    28δις έδωσε η Νέα Μαλακεία στις τράπεζες και την έκραζε ο Jeffrey.

25 θα δώσει ο εβραίος πρωθυπουργός μας, ο εργάτης, το παιδί του λαού, ο σοσιαλιστής, στις τράπεζες.

Κράζει τώρα ο συγκάτοικός του στην Αμερική, Αντώνης, για τις ίδιες πρακτικές που έκανε το κόμμα που τώρα είναι στο τιμόνι του.

Και λέω εγώ.

Αν έδινε ένας πρωθυπουργός (και υπέγραφε το νομοσχέδιο πριν έπεφτε << τυχαία >> (; δε νομίζω) από κανά ακάλυπτο τα 50 αυτά δις κατά κεφαλήν στους πολίτες της χώρας, βγαίνει από το πουθενά ένα έσοδο 50.000.000.000/10.000.000 ¤/άτομο, ήτοι 5000 ¤ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ, τι θα τα έκαναν οι πολίτες;

Θα τα έβαζαν στο μαξιλάρι τους;;;;;

ΣΑΦΩΣ και όχι και αν το έκαναν κάποιοι θα ήταν η τραγική μειοψηφία.

Στις τράπεζες θα το έβαζαν και θα έπαιρναν και φόρους από τους τόκους, χώρια την ενίσχυση στην οικονομία.

Αλλά θέλει να σκέφτεσαι απλά.
    (ή μπορεί και εγώ να είμαι ηλίθιος, σαν τον Jeffrey ή τον Αντώνη, και να μην καταλαβαίνω)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν και έχουμε ξεφύγει απ' το θέμα πολύ, να πω δυο πράγματα ως πολιτικός μηχανικός (ελεύθερος επαγγελματίας) που όμως δεν ασχολείται με εργολαβίες αλλά με έκδοση οικοδομικών αδειών και επίβλεψη:

Κατά τη διάρκεια του πυρετού του Χρηματιστηρίου και μετά, άνθρωποι που κυκλοφορούσαν με σανδάλια βρέθηκαν να μη γνωρίζουν τι έχουν. Αρκετοί εξ' αυτών έγιναν εργολάβοι είτε Δημοσίων είτε ιδιωτικών έργων, αυγατίζοντας τα χρήματά τους κλέβοντας στην πρώτη περίπτωση και υπερκοστολογόντας στη δεύτερη.

Ας αφήσουμε όμως στην άκρη τους εργολάβους και τους κατασκευαστές και ας πάρουμε τον απλό άνθρωπο που θέλει να χτίσει χωρίς να πληρώνει εργολαβικά οφέλη, με τη βοήθεια του μηχανικού του και μόνο και φυσικά υπό την προϋπόθεση ότι και ο τελευταίος είναι σωστός και τίμιος επαγγελματίας:

1. Το τεχνικό μεροκάματο στο ΙΚΑ για κάποιον με 6 τριετίες φτάνει τα 90 Ευρώ! Το συνολικό κόστος πληρωμής ενσήμων σε μια οικοδομή είναι απίστευτα δυσθεώρητο.

2. Τα υλικά οικοδομών έχουν πάει στα ύψη λόγω τιμής πετρελαίου και ΦΠΑ.

3. Οι τιμές των -ελάχιστων- αδόμητων οικοπέδων παραμένουν υψηλές.

4. Οι αμοιβές των μηχανικών διπλασιάστηκαν μετά από παρέμβαση του ΤΕΕ και παρέσυραν τα έξοδα έκδοσης αδείας. Πολοί μηχανικοί κάνουν μεν εκπτώσεις λόγω αναδουλειάς αλλά στην εφορία δηλώνεται η ελάχιστη αμοιβή που ορίζει το ΤΕΕ για κάθε έργο.

5. Τα έξοδα σύνδεσης με ΔΕΚΟ είναι κυριολεκτικά σφαλιάρα και κανείς δε φαίνεται να τα υπολογίζει.

6. Στο κόστος κατασκευής υπεισέρχονται απρόβλεπτοι παράγοντες όπως αύξηση της φορολογίας, κλοπές (κυρίως χαλκού και ειδών υγιεινής), τέλη κατάληψης πεζοδρομίων, εγγυητικές επιταγές στους δήμους, φθορές από καιρικά φαινόμενα και τέλος διάφορα πρόστιμα και καταγγελίες που καθυστερούν το έργο και ελαφραίνουν το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη.

Σήμερα λοιπόν, ασχέτως του τι ισχυρίζονται ορισμένοιι, για να χτίσεις πρέπει να υπολογίζεις συνολικά πάνω από 1300-1400 ευρώ το τετραγωνικό στην Αττική τουλάχιστον, χωρίς την αγορά οικοπέδου και τα έξοδα αδείας.

Και πες ότι μπαίνεις στον κόπο για 2 χρόνια και καταφέρνεις να τελειώσεις. Έχεις δώσει δουλειά σε ένα σωρό κόσμο, από ανειδίκευτους εργάτες και εμπόρους μέχρι μηχανικούς, έχεις συνεισφέρει στο ΑΕΠ, έχεις χρυσοπληρώσει εφορίες (ΦΠΑ) και ΙΚΑ, έχεις φτύσει αίμα και έχεις χρεώσει στις τράπεζες έως και τα εγγόνια σου και το ευχαριστώ είναι να έρχεται το κράτος και να σε κοπανάει με ΕΤΑΚ, ΦΜΑΠ, ΤΑΠ, τεκμήρια και ένα σωρό άλλα. Αν κάνεις δε το λάθος να το νοικιάσεις, σ' όλα αυτά πρόσθεσε τη φθορά που προκαλεί ο ενοικιαστής σου καθώς και 2-3 ενοίκια που σου κρατά η εφορία και έλα να μου πεις αν συμφέρει σήμερα να έχεις ακίνητο.

Θα μου πεις όμως, σάμπως υπάρχει καλύτερη επένδυση? Μήπως είναι καλύτερο να τα έχω στην τράπεζα και να εισπράττω 0,5% επιτόκιο το χρόνο? Να γιατί αυτή η χώρα δεν πρόκειται να πάει ποτέ μπροστά. Γιατί ό,τι κι αν κάνεις έχει την κατάληξη μπρος γκρεμός και πίσω σπέρμα, εεε ρέμα.
    Δλδ θες να μου πεις ότι έχεις πληρώσει ήδη 800 φόρους και προσίθενται κι άλλοι;

Στην οικοδομή;

Μπα δε σε πιστεύω, γιατί μέχρι τώρα γκρινιάζαμε για το χαράτσι στα αμάξια...

Το καλύτερο είναι να ΜΗΝ έχεις χρήματα για να μην έχεις και έννοιες.

εκεί καταλήγω.

2. The Following 3 Users Say Thank You to oldcarskickass For This Useful Post:

Nikos (19-08-10), S8N (18-08-10), Stathis (19-08-10)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP