εγω αγορασα χ pipe ss και τελικο eisenman race 500e!!!
οποτε ενα 200 καλα ειναι!!!
καινουργιο ποσο εχει????
Printable View
500 και τα 2????? πωπω!
380 το βγηκα καινουργιο
και 300 μεταχει.
Περίπου 500€ (380+ΦΠΑ+μεταφορικά όπως αναφέρει κι εδώ: https://www.supersprint.com/USP00bmwE4626.asp)
δεν ειναι το θεμα μας ποσο ψαλιδι θα κανει ο προμηθευτης και εαν θα μας κανει καλη τιμη upgrade εξατμισης λεγεται το threat για να βοηθησει τους ιδιοκτητες m3 να κανουν σωστες επιλογες,εννοω δωστε σημαντικα στοιχεια μην εχει 30 post ασχετα χωρις πληροφοριες ..
το εχω ξαναπει σε παλαιοτερο thread
δυναμομετρο mustang (dimitriadis)
1η δυναμομετρηση
specs oλα μαμα εκτος απο τελικο eisenmann race
292 αλογα
31 κιλα ροπη
2η δυναμομετρηση
specs ολα μαμα εκτος απο καταλυτες milltek (100 cell), xpipe supersprint unresonated και τελικο μαμα
301 αλογα
32 κιλα ροπη
στην δευτερη δυναμομετρηση αξιζει να σημειωθει οτι ειχε πιο ζεστη
ελπιζω να βοηθησα
μην λυπάσαι τπτ...εδώ και στην πίστα δεν νιώθει τπτ...
το 46άρι γεννήθηκε για να το στραμπουλάς στην πρώτη
ευκαιρεία που θα βρείς μπροστά σου...
είναι ένα πράγμα σαν κάτι μυστήριες γυναίκες, όπου που
και που τις χρειάζεται ένα πολύ γερό γ@μήσι για να έρθουν
στα ίσα τους.thumbthumb
:thumbsup::thumbsup: Καλό Θωμά :original:
Είναι αλήθεια ότι σε τσιγγλάει η πουτ@αν@ σε κάθε της βόλτα.
Το κινώ 2 φορές την εβδομάδα κι όχι κάθε μέρα. Για να πάω δουλειά και πάλι σπίτι περνάω από επαρχειακό (και λίγο εσκεμμένα είναι η αλήθεια) εε μου είναι πολύ δύσκολο να μην πατήσω σε ένα μέρος της διαδρομής την απενεργοποιήση και το magic Sport... Ειδικά τώρα με τον τρελό ήχο :rally: έχω πάθει εθισμό κι όταν είναι καλά καλά ζεστό θα ανέβω εκεί ψηλά μετά τις 5-6 να στριγγλιάξει σε 2 ανηφορικές με πόρτες.. Και πάλι όμως τον κόφτη δεν τον αγγίζω!
Μα...στις 8 κοφτιάζει το Μ3...εκτός κι αν εσύ έχεις ανεβάσει κόφτη!
Νίκο, το Μ3 είναι για λύπηση όταν τρώει το πακέτο της πόλης και την κίνηση! Το να το πλακώνεις που και που σε κανένα καλό στροφιλίκι του κάνει καλό!!!thumb
Βλέπω πως μιλάμε για 9 άλογα με καταλύτες αλλά από ροπή τπτ, άρα μιλάμε για βελτίωση ψηλά. Χρήσιμο θα ήταν να δούμε τις καμπύλες για να έχουμε πλήρη συμπεράσματα...
Ακρίβώς εκεί το χαίρομαι Νάσο στην παλιά Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου :rally:
Απλά με τους κόφτες δεν τα είχα ποτέ καλά στα αυτοκίνητά μου.. :original:
Περιμένω με σχετική ανυπομονισία να δω τι θα κάνει με τους καταλύτες πάντως μέχρι στιγμής δεν αισθάνομαι καθόλου χάσιμο χαμηλά.
Βαγγέλη, λες ο καράφλας να έχει κρατήσει ιστορικό? Λέω να πάω όταν με το καλό τους βάλω τους καταλύτες κι αν είναι να πάρω όλες τις μετρήσεις μαζί..
Φιλε μου δεν παθαινει τιποτα, μα απολυτως τιποτα το αμαξι οταν περασει δυναμομετρο. Τι ξυλο να φαει? Αυτα ειναι εντελως λαθεμενα συμπερασματα. Και μια και 2 και τρεις φορες να μετρηθει και να παει στον κοφτη η 4η ταχυτητα (που μετρανε τα Μ3) δεν παθαινει τιποτα. Οταν πας ενα ταξιδι και αποφασισεις να δεις τι ψαρια πιανει και φορτωνεις και 5η στα κοκκινα η και 6 κοντα στα κοκκινα για ωρα (που και μεγαλυτερο φορτιο εχει λογω κλιμακωσης και ποιο πολλη ωρα κανει να ανεβασει στροφες λογω κανονικων συνθηκων), εκει να δεις καταπονηση! Τωρα αν νομιζεις οτι το αμαξι θα χαλασει αν χτυπας κοκκινα, τοτε το δικο μου οπως και τα περισσοτερα απο εδω μεσα δεν θα υπηρχαν απο την πρωτη εβδομαδα κατοχης. Οπως και το δικο σου αφου στα χερια του πρωην κατοχου του ειχε αποδειξει την αξια του (και τα αλογα του) σαν ενα απο τα πιο δυνατα stock μοτερ. Και αυτα δεν αποδεικυονται με ρεπριζ μεχρι τις 5 χιλιαδες στροφες. thumb Οποτε μην ανυσηχεις χωρις λογο και πηγαινε δυναμομετρο. Να δουμε τελικα τι ψαρια πιανει (αν πιανει) το SS τελικο.
Και αλλη μια ερωτηση...εφοσον το αμαξι δεν το 'στιβεις' ωστε να βγαλεις την μεγιστη ιπποδυναμη του (που στο Μ3 ειναι κοντα στα κοκκινα) τους καταλυτες γιατι τους βαζεις? Αν σε ενδιαφερει να κινησαι σε πιο χαλαρους ρυθμους (και καλα κανεις...δεν το κατακρινω αυτο. Ειναι δικαιωμα του καθενος να οδηγει οπως θελει) ειναι ουτοπια να αλλαζεις καταλυτες για να παρεις 7-8 αλογα που δεν θα τα χρησιμοποιησεις σχεδον ποτε.
μπορεί να του αρέσει το feeling δημήτρη μου.
δεν νομίζω πως είναι απαραίτητο να του γ@μ@ει και την
μανούλα για να ρίξει και κάνα φράγκο ο άνθρωπος. στο
κάτω κάτω τώρα το πείρε το αυτοκίνητο και είναι φουντωμένος.
Καλά είπαμε δεν είμαι και μούχλα, αν ήμουν δεν θα έπαιρνα τέτοιο αυτοκίνητο.
Οι "κόφτες" είπα ότι δεν μου αρέσουν όχι οτι δεν φλερτάρω με αυτόν.. Αν με διαβάσεις λίγο πριν θα δεις πως αναφέρω ότι δυσκολεύομαι να το οδηγήσω κάθε φορά και κατα την διάρκεια όλης της διαδρομής νορμάλ. Σήμερα δεν μιλιέμαι όλη μέρα με την γυναίκα μου για τον τρόπο με τον οποίο πήγαμε σε μια βάφτιση το πρωί... :ranting2:
Σόρρυ για το offtopic
περι εξατμισης μιλησα με γνωστο προγραμματιστη περι των καταλυτων και το κλασσικο λαμπακι που βλεπουμε οταν τους βαλουμε αυτους (οχι παντα) και μου επεμενε οτι οι post cat sensor ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ την αποδοση του κινητηρα διοτι ο dme μπαινει σε αλλο mode στο οποιο "κοβει" η ποδοση του κινητηρα κυριως τα αβανς...επισης δεν αρκει να βαλουμε τον αισθητηρα καπου που απλα δεν θα αναβει το λαμπακι δλδ μακρια απο τον κυριο ογκο ροης των καυσαεριων,οπως εχω διαβασει καποιοι που ασχολουνται με το αντικειμενο λενε οτι οι αισθητηρες στους καταλυτες ειναι μονο για την θερμοκρασια και οι pre cat για τα μειγματα,δεν αντιλεγω με κανεναν αλλα δεν ξερω και τι ισχυει..σας παρακαλω εαν γινεται να απαντηθει τεκμηριομενα το ερωτημα μου το οποιο ΑΦΟΡΑ την βελτιωση της εξατμισης και μην ξεκινησετε παλι να ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ..ανοιξτε αλλο threat και μην χαλατε αυτο,διαβαστε τις πρωτες σελιδες να δειτε την διαφορα με τις τελευταιες καμια επαφη!!
αν και λιγο off μιας και το ειδα... Στην υπογραφη σου χρειαζεσαι μια μικρη διορθωση. Ειναι Alcadara Interior και οχι Internal. Το internal παραπεμπει σε αλλους σκοπους συνηθως πιο πονηρους οπως πχ All internal, internal combustion κλπ thumb
Το ερωτημα σου το εχουμε ηδη απαντησει. Το ειπαμε ξεκαθαρα οτι οι post cat δεν επηρεαζουν καθως η DME παιρνει δεδομενα απο τους pre-cat για τισ διορθωσεις. Αν ο προγραμματιστης σου λεει κατι αλλο, ειναι δικαιωμα σου να τον πιστευεις. (Οποτε συμφωνα και με τον προγραμματιστη σου οταν τους ακυρωνουμε εντελως και δεν τους βλεπει καθολου, δεν θα επρεπε να παιρνει ουτε μπροστα). Μην ξαναρωτας τα ιδια πραγματα ομως γιατι ετσι αμφισβητεις τα λεγομενα μας (οταν εχουμε ηδη απαντησει σε αυτα)
Στο συγκεκριμενο site επειδη ειμαστε και φιλοι, σαν μια μεγαλη παρεα, μερικες φορες κατα την διαρκεια των απαντησεων μας κανουμε και λιγο χιουμορ. Αν εσυ εισαι συνηθισμενος σε κατι 'διαφορετικο' απο το "αλλο" site να σου πω οτι εδω περα, αν παρακολουθησεις και τα αλλα topic (ακομα και οι mods) γραφουμε χιουμοριστικα. Αλλωστε δεν ξεκινησες εσυ αυτο το topic αλλα καποιος αλλος. Αυτη ειναι η αποψη μου και εγω θα συνεχισω να γραφω οπως ακριβως εγραφα ολο αυτον τον καιρο.
δεν αντιλεγω με τα λεγομενα κανενος απλα ψιλοβαρεθηκα να δινω λεφτα για πραγματα που τελικα δεν δουλευουν σε αυτο το αυτοκινητο,εαν διαβασεις γραφω οτι εχω διαβασει απο ατομα ψαγμενα οτι δεν επηρεαζουν οι post-cat συμπεριλαμβανομενου και εσενα οποτε δεν σε αμφισβητω ισα ισα..επεμενα να απαντηθει γιατι ειμαι ετοιμος να αγορασω straight pipes απο την ss και δεν θελω να πανε και αυτα τα λεφτα σε κατι ασκοπο..ευχαριστω για τις πληροφοριες,post cat delete που μπορω να κανω??εαν ξερει καποιος ας μου στειλει πμ,thanks
Δηλαδή εάν κάποιος εντελώς stock αλλάξει μόνο το τελικό με ένα ss race ας πούμε τότε το μοτέρ θα πέσει χαμηλά λόγω μικρότερου back-pressure του ss τελικού;
Για δείτε αυτό της Rogue Engineering υπόσχεται +27,9 hp:shok:
Nα το πιστέψω?????
https://store.bimmerworld.com/rogue-...aust-p916.aspx
Επειδη εχω ψαξει πολυ το θεμα των εξατμισεων θα το πω αλλη μια φορα. Το τελικο απο μονο του δινει 0 αλογα. Σε καποιες περιπτωσεις αυξανει το θορυβο μονο και μειωνει τα αλογα.
Και για να σου αποδειξω ποσο καλο ειναι το μαμα τελικο, διαβασε το πολυ ενδιαφερον παρακατω link που συγκρινει το μαμα τελικο με το προαναφερθεν Rogue El Diablo σε Μ3 HPF στα 600 περιπου αλογα. Τα αποτελεσματα θα σε εκπληξουν για το ποσο καλη ροικοτητα εχει το μαμα ακομα και στα 600 αλογα! Εχε υποψιν οτι στα turbo less restriction-> less back pressure-> γρηγοροτερο spool & περισσοτερα αλογα.
Οχι μονο λογια, αλλα και με αποδειξεις για το ποσο καλο ειναι το μαμα τελικοthumb
https://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=520068
H συμβουλη μου ειναι αν θες straight pipes, ειναι να κρατησεις ολη την αλλη εξατμιση stock (section 2 και τελικο δηλαδη). Ο θορυβος θα αυξηθει χωρις να ειναι ενοχλητικος και θα παρεις 7-10 αλογα. Μην πειραξεις το υπολοιπο κοματι. Αν βαλεις σωνει και καλα section 2 SS unresonated, κρατα το μαμα τελικο γιατι αλλιως το rasp θα ειναι υπερβολικο. Post cat delete εχω κανει εγω, αλλα εγινε στην Αμερικη απο την Active οταν εστειλα εκει την DME για reflash, οποτε δεν μπορω να σε βοηθησω σε αυτο.
Παρεπιπτόντως συζητούσα με τον μηχανικό μου (Ραπατζή στον Πειραιά) ο οποίος έχει κι εκείνος 46άρι κι έχει ένα σετ σχεδόν καινούρια Straight Pipes που δεν τα χρησιμοποιεί πλέον καθώς έβαλε τελικά Racing Cats SS. Αν ενδιαφέρει κανέναν να του δώσω τηλέφωνα να μιλήσει. Πιστεύω ότι θα συμφέρει δεδομένου ότι δεν παθαίνουν τίποτα και σίγουρα η τιμή θα είναι αρκετά κάτω από καινούριους thumb
με το μεσαιο κοματι της ss
https://www.supersprint.com/eng/SPP2000000787513.asp
αυξανενεται η μειωνεται το back pressure??
Για μια ακομη φορα θα πω οτι η Stock εξατμιση ειναι παρα πολυ καλα σχεδιασμενη. Η supersprint με αλλαγη καταλυτων, x-pipe, και race τελικου πηρε μονο 9 αλογα (και αυτο ειμαι σιγουρος οτι ειναι και η καλυτερη τους μετρηση)
https://www.supersprint.com/USPG00bmwE4626.asp
Τα επιπλεον 6-7 αλογα οπως εχουμε συζητησει, ερχονται απο τους καταλυτες. Οποτε τι μας μενει? 2-3 αλογα απο το μεσαιο-τελικο (που στο παραδειγμα ειναι και το race δηλ. οτι πιο free flow υπαρχει). Αν νομιζετε οτι αυτο ονομαζεται βελτιωση σε ενα μοτερ 343 αλογων τοτε καντε το.
Αλλαγη x-pipe-τελικου σε stock μοτερ γινεται κυριως για αλλαγη θορυβου/μειωσης κιλων. Μην ασχολειστε με το back pressure και το ποσα αλογα θα παρετε (αν και σε μερικες περιπτωσεις κακοσχεδιασμενων εξατμισεων μαλλον θα χασετε) γιατι δεν υπαρχουν αλογα να παρετε.
:mpaks: χθες αισίως και τους καταλύτες αφηχθέντες εκ της Γηραιάς Αλβιόνος... :original:
Πρώτες εντυπώσεις νομίζω πολύ καλές! Θόρυβος ένα κλίκ πάνω κυρίως μέχρι τις 3. 3-4 ταξιδεύεις σαν πουλάκι (ειδικά με το Sport off).
Αλλιώς πατάς το μαγικό κουμπάκι και εκεί ψηλά αρχίζει το πανηγύρι από όλες τις απόψεις... Γουστάρησα ΠΟΛΥ γενικά χθες το αμάξι μου, ίσως είναι και το ότι το μαθαίνω όλο και καλύτερα και τόλμησα πιο πολύ.. αλλά έχει κάνει διαφορά thumb