Αρχικό μήνυμα απο
chief
Κοιταξε Αιμιλιε, εδω γινεται κριτικη σε σχεη με τη τιμη που αξιζουν με τα δικα σου κριτηρια .
Αυτο απο τη μια ειναι σεβαστό αφου εσυ πληρωνεις, απο την αλλη γνωμη μου (και ισως γνωμη και αλλων) δεν ειναι και ο σωστός τροπος που ακολουθεις.
Για παραδειγμα, σε πιο παλιο πόστ δεν σου εκανε ενα Μ3 γιατι φορουσε εισαγωγη, αναρτηση και επειδη μπηκε πιστα.
Για μενα και ισως για καποιον αλλο, εκτος του οτι τα εξτρα που ηταν φορτωμενο θα ηταν ενα θετικό στοιχειο, δεν θα εκανα αυτου του ειδους κριτική αν δεν πηγαινα να δω το αυτοκινητο απο κοντα.
Κατ αρχας θα εδινα αριθμο πλαισιου στην BMW, για να δω ιστορικό.
Θα εβαζα ενα GT1 πανω ή ενα Autologic για να δουμε μοτερ, αντλια, συμπλεκτη, βανος κλπ, να κοιταζα αν μετα απο τοα χρονια το πατωμα ειναι (αν ειναι) σωστα φτιαγμενο, να μην εχει καμια στουκα, αν ειναι τα συνεμπλοκ αλλαγμενα, ο θερμοστατης, ή αντλια νερου μετα απο τοσα χρονια, και διαφορα αλλα.
Στα ματια τα δικα σου, το αμαξι του ΝικΜ3 για παραδειγμα που ειναι 400 αλογα με της Παναγιας τα ματια απανω και εκανε μπαμ δυο φορες, να αξιζει 8 χιλιαρικα, στα δικα μου να αξιζει 38 χιλιαρικα γιατι ξερω οτι τα χρηματα που πεφτουν καθε χρονο στη συντηριη ειναι πολλα.
Δεν τα γραφω κακοπροερετα, αλλα θεωρω οτι το να καθοματε απο το νετ, ή απο κουβεντες απο γνωστο του γνωστου και να κανουμε τους διπλοματουχους εκτιμητες οχηματων χωρις να ακολουθουμε μια σωστη διαδικασια ειναι λαθος.
Λαθος ειναι να ζηταμε και ενα αμαξι που αξιζει 20 χιλιαδες και εμεις να προσφερουμε 10.
Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι την τιμη την οριζει ο πωλητης.
Αν βγαζει κερδος και ποσο, στην ουσια δεν πρεπει να μας ενδιαφερει αν το αμαξι τα αξιζει.
Δεν πρεπει να ξεχνας οτι το αμαξι εκτος του οτι ειναι απ τα πιο ζημιαρικα μοντελα που εχει βγαλει η BMW, εχει κλεισει και 10ετία.
Γνωμη μου ειναι οτι δεν πρεπει να κυνηγας ενα αμαξι που πιστευεις οτι ηταν κλεισμενο σε γκαραζ 29 μερες το μηνα και ο ιδιοκτητης απλα το γυαλιζε.
Γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να κοιταξεις για ενα αμαξι που ο ιδιοκτητης το συντηρουσε και του αλλαζε ανταλακτικα ακομη και πριν απο την ωρα τους.
Καλυτερα να τα βρεις ολα αλλαγμενα, γιατι θα χρειαστει να τα αλλαξεις εσυ.
Αν νομιζεις οτι θα βρεις ενα Μ3 10ετιας και θα ειναι τζαμι σε ολα, θα πεσεις εξω.
Φιλικα παντα.