Αρχικό μήνυμα απο
HLIAS - E36
Ρε παιδιά αν είναι δυνατόν...! Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον stefm5!!! Τα πολλά άλογα με λίγα κυβικά είναι ότι πιο εύκολο... Δεν είναι όμως καθόλου εντυπωσιακό! Τι νόημα έχει να πάρεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο? Ο μοναδικός σοβαρός λόγος είναι ο οικονομικός, γι'αυτό άλλωστε και όλα τα "πατίνια" των best seller εταιριών στις μέρες μας φτάνουν τα 200 άλογα από τα 1400 και 1600 κυβικά... Μέχρι και 3κύλινδρο τούρμπο με 125 άλογα βγάλανε! Και θεωρώ απολύτως φυσιολογικό να ακολουθεί ακόμα και η BMW αυτόν τον δρόμο αφού είναι πλέον η λύση στις πωλήσεις με τα δεδομένα της εποχής...
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και σωστός αυτός ο δρόμος... Έτσι χάνεται η "καθαρή" δύναμη των κινητήρων και ξεφτιλίζονται όλα... ΕΛΕΟΣ! Για ψάξτε λίγο καλύτερα, φίρμες με όνομα και ιστορία... Η Ferrari φέτος χρησιμοποίησε για πρώτη φορά σε νέο μοντέλο της, η Lamborghini από τότε που έπεσε στα χέρια της VAG και φόρεσε τον V10 κινητήρα του R8, όλες οι εκδόσεις AMG είναι ατμοσφαιρικές όπως επίσης και όλες οι ///Μ (εκτος της Χ6 Μ)...
Η στροφή αυτή στους υπερσυμπιεστές γίνεται καθαρά για καταναλωτικούς λόγους... Η τεχνολογία και τα "θαύματα" της δύναμης ενός κινητήρα δεν θα βρεθούν ποτέ στις τουρμπίνες... Αναλογιστείτε απλά πως ένας κινητήρας Μ5 αποδίδει ατμοσφαιρικά 507 άλογα ή από την SLS AMG με 575 ατμοσφαιρικότατα άλογα...! Αυτό σημαίνει τεχνολογία!
Ας μην αναλύσουμε και το θέμα αξιοπιστίας των τούρμπο...:thumbsdown:
Και θα καταθέσω και την άποψή μου περι τεχνολογίας οχημάτων ότι πάμε κατά διαόλου... Και γι'αυτό το λόγο έχω σταματήσει εδώ και 2 χρόνια να ασχολούμαι με οτιδήποτε νέο βγαίνει στην αγορά... Αν αυτό το πράγμα που φρενάρει μόνο του, παρκάρει μόνο του, σε επαναφέρει αν ξεφύγεις από μόνο του, έχει κάμερες, και 8 εκατομμύρια αισθητήρες, αν γλυστράς σε "κόβει", κλπ κλπ το θεωρείτε αυτοκίνητο τότε λυπάμαι ειλικρινά και επιφυλάσσομαι για το μέλλον της αυτοκίνησης αλλά και των οδηγών... Ήδη στους δρόμους κυκλοφορούν αρκετοί ανίκανοι!!! Αν δεν υπάρχαν όλα αυτά τα συστήματα θα ήταν και οι ανίκανοι λιγότεροι...
Προσωπικά το μοναδικό ηλεκτρονικό σύστημα που έχει το αυτοκίνητό μου είναι το ABS και είμαι ευτυχισμένος γιατί τίποτα δεν με περιορίζει στην οδήγηση και ξέρω πολύ καλά τις δυνατότητές μου και δεν βασίζομαι σε κανένα ηλεκτρονικό σύστημα...
Η τεχνολογία και η εξέλιξη είναι καλή αλλά έχει και τα όριά της...
Υ.Γ.: Ζητώ συγνώμη για τον όγκο του post...