εγω πιστευω στις διαφορετικες συνθηκες που μετρηθηκε το αυτοκινητο.
οπως επισης αν το πηγε στο δυναμομετρο κρυο ή ζεστο, πριν ή μετα.
διορθωσεις σιγουρα θα γινουν αλλα οχι με θεαματικα αποτελεσματα θεωρω.
Printable View
εγω πιστευω στις διαφορετικες συνθηκες που μετρηθηκε το αυτοκινητο.
οπως επισης αν το πηγε στο δυναμομετρο κρυο ή ζεστο, πριν ή μετα.
διορθωσεις σιγουρα θα γινουν αλλα οχι με θεαματικα αποτελεσματα θεωρω.
Στελιο ειμαι σίγουρος πως η evolve θα λυσει το προβλημα και θα απολαυσεις oλα τα benefits της εισαγωγης μαζι με το προγραμμα!! υπομονη ....
απορια: αν καποιος παει στην bmw αντιπροσωπεια και ζητησει να βαλει εισαγωγη carbon like csl μαζι με το προγραμμα csl μπορει η αντιπροσωπεια να αναλαβει τετοιο project? (ανεξαρτητα απο το κοστος το οποιο θεωρω απαγορευτικο) .... το εχει κανει κανεις ?
Το σίγουρο ειναι οτι εχει διαφορετική ecu το απλο Μ3
Με το csl !!! Τωρα αν κάποιος τα σκάσει θεωρώ οτι θα το κάνουν !
Σ΄ευχαριστω Βαγγελη,Παράθεση:
Καλώς ήρθες Κώστα .
Ευχομαι γρηγορα να επισκευαστεί το αυτοκινητο κ να το χαρείς .
πρέπει να πω ότι και με 5 κύλινδρους το αμάξι φυσούσε :thumbsup::th_Laie_67-1::drive:
Θα το χαρει μια χαρα στα καθιερωμενα ''βολτακια'' μας!! :drive::warriorsmiley:
Η απαντηση απο την εταιρία :
do we have any idea what the intake temperatures are on these runs or the conditions?
I can make an airbox car with alphaN run much worse than stock on my dyno also by not allowing the intake temperature to go down to ambient levels.
It is clear ignition timing is being retarded from the shape of the power curve. It is only retarded for the following reasons:
1) Too high coolant temperature
2) Too high intake temperature
Explanation of above:
There is a table in the DME which retards timing if the coolant and/or intake temp rises. If the intake temperature goes over 30degC it starts retarding quite heavily. Go over 40-50degC and it takes away 11 degrees! Then the car will have zero power.
3) Fuel bad (but you have 97 octane so should not be the case)
4) Too much knocking going on but again the shape would not be like this, it would be natural but just lower everywhere.
I have dealt with hundreds of cases on the dyno especially in the USA. The biggest problem with airboxes is the intake temperature on the dyno.
The calibration I have made is proven and works 100% every time because it has engineering to back it up which is logical.
Last question - how many runs were done?
Οτι λεει τα βρισκω πολυ λογικα. εχω δει αυτοκινητο να χανει 25 αλογα στο δυναμομετρο μονο απο την θερμοκρασια περιβαλοντος. 2 ωρες μετα με τις θερμοκρασιες του χωρου σε φυσιολογικα επιπεδα και το αυτοκινητο μια ηρεμη βολτα στην παραλιακη, ολα ηταν οπως επρεπε να ειναι...........
Η παραπάνω φράση μας δείχνει ότι ο Άγγλος δεν παραδέχεται και θεωρεί το πρόγραμμά του αλάνθαστο διότι "it has engineering to back it up" όπως λέει. Σίγουρα έχει βάση το γεγονός ότι η θερμοκρασία εισαγωγής επηρεάζει τις δυναμομετρήσεις, απλά οι δυναμομετρήσεις δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το μέσο τεκμηρίωσης της αίσθησης. Και από τα προηγούμενα posts του Στέλιου καταλαβαίνω πως η αίσθηση είναι ότι το αμάξι φαίνεται αργότερο και στο δρόμο....
Να κανω μια παρατηρηση που μπορει μερικοι να την παρεξηγησουν η να μην την θεωρουν σωστη.
Οταν ειναι να κανουμε τετοιου ειδους αναβαθμισεις καλο ειναι να εχουμε
μετρο συγκρισης ενα αλλο αυτοκινητο και να μην βασιζομαστε και τοσο στο
δυναμομετρο.
με φιλικο 46αρι m3 καναμε δοκιμες πριν και μετα το προγραμμα και βλεπαμε
τα αποτελεσματα.
αρχες του χρονου μπηκα κι εγω στη διαδικασια να βαλω προγραμμα στο αυτοκινητο.
Αν και ο προγραμματιστης μου ελεγε ελα να το φτιαξουμε πανω στο δυναμομετρο
του εκανα την εξης συμφωνια.του εξηγησα οτι εχω μετρο συγκρισης φιλικο αμαξι
Και οτι παμε διπλα διπλα.ετσι συμφωνησαμε αν παρω 2καροτσες τον πληρωνω
διαφορετικα οχι.(αυτο βεβαια δεν το δεχεται κανενας απλα μεσολαβησε ο πρωιν ιδιοκτητης
και επειδη ηταν φιλος του το δεχτηκε).
Το αποτελεσμα βεβαια ηταν αντι να παρω να χασω 3 αυτοκινητα και επαναφεραμε την ecu
στην αρχικη κατασταση.
χωρις να αμφισβητω αυτο που λες εμενα γιατι μου ειπε η αντιπροσωπεια οτι γινεται ...! περισσοτερο αμφισβητω αν πραγματικα μπορουν να κανουνε καλη δουλεια με τα αναμενομενα αποτελεσματα... (εκτος αν κοροιδευουν τον κοσμο)! εκτος απο τον Στελιο που δοκιμασε με evolve εχει δοκιμασει κανεις με M3 να βαλει carbon απο CSL μαζι με προγραμμα... ...? απο οτι φαινεται μαλλον κανεις δεν εχει δοκιμασει γιατι το κοστος αγγιζει τα 5Κ ....
Η Εvolve θεωρειται μια απο τις καλυτερες εταιρειες στα Μ3. Εχει φτιαξει αρκετα αυτοκινητα και ο Salman θεωρειται ενας απο τους κορυφαιους προγραμματιστες πανω στα Μ3 με πολλες γνωσεις. Εχει ρυθμισει και δυσκολα custom αυτοκινητα με εκκεντροφορους, αυξημενες συμπιεσεις κτλ με πολυ καλα αποτελεσματα.
Δεν ξερω τι πηγε στραβα στην δικη σου περιπτωση. Εγω αν ημουν στην θεση σου επιτοπου θα κουμπωνα πανω στο αυτοκινητο το original αρχειο μεσω του R-cable (αυτο που εχεις κρατησει back up-αυτο που εστειλες στην Evolve δηλαδη για να σου στειλει το custom προγραμμα. Ξεχωριζει γιατι ειναι το μονο flle που εχει την μορφη .org. Τα αλλα που σου στελνουν εχουν την μορφη movie clip), θα εβγαζα και την εισαγωγη και θα ξαναπερνουσα δυναμομετρο. Μονο ετσι θα ησουν σιγουρος οτι φταιει κατι απο το προγραμμα και οχι κατι αλλο.
Υποψιν οτι οι δυναμομετρησεις (και εννοειται παντα στο ιδιο δυναμομετρο) ειναι ενα εργαλειο ωστε να εχουμε μια ενδειξη βελτιωσης σε σχεση με πριν (γιαυτο παντα μετρησεις στο ιδιο δυναμομετρο).
Αυτο που πραγματικα μας δειχνει αν οντως εχουμε κερδισει κατι ειναι ο δρομος σε συνδυασμο και ΜΟΝΟ με Vbox (η καποιο αλλο οργανο ακριβειας).
Π.χ. κανε ενα 80-220 με 4η στις ιδιες συνθηκες ωστε να δεις ολο το power band του αυτοκινητου χωρις το παραγοντα αλλαγης ταχυτητας. Κανε δυο τρεις μετρησεις ωστε να επαληθευσεις το αποτελεσμα. Οι χρονοι θα δειξουν αν υπαρχει βελτιωση.
Τωρα δυναμομετρα, διαγραμματα, ρολλ με αλλα αυτοκινητα ειναι πολυ ωραια να τα συζηταμε αλλα δεν ειναι μετρο συγκρισης μιας βελτιωσης. Ενα αυτοκινητο μπορει να ειναι πιο γρηγορο με τα ιδια αλογα (καθως τα αλογα στον κοφτη δεν λενε τιποτα για το υπολοιπο του power band. Ακομα και στην κοντρα δεν οδηγουμε μονο στο κοφτη αλλα σε ενα ευρυτερο φασμα στροφων κατω απο αυτον. Area under the power curve που ειναι πολυ πιο σημαντικο απο την μεγιστη ιπποδυναμη.
Στα ρολλ με αλλους 10 πατηματα μπορεις να κανεις με 10 διαφορετικα αποτελεσματα. Χρονος αντιδρασης, χρονος αλλαγης ταχυτητας, κατασταση του αλλου αυτοκινητου μεταξυ των πατηματων και ενα σορο αλλοι παραγοντας που καθοριζουν το αποτελεσμα.
Πιστευω οτι στο τελος θα μπορεσεις να βρεις την λυση. Στις δυναμομετρησεις που κανεις καλο ειναι να εχεις και wideband μετρησεις ωστε να συγκρινεις και με το στοκ αρχικο προγραμμα (αν εχεις stock A/F διαγραμμα). Τα Μ3 δεν τους αρεσει το πολυ φτωχο (βλ. αυξημενες θερμοκρασιες κυλινδρων) γιατι η φλατζα-τσιγαροχαρτο μεταξυ των κυλινδρων που εχουν (ως αποτελεσμα της υπερεξαχειλωσης του μπλοκ ωστε να χωρεσουν μεγαλυτερα πιστονια και να ανεβασουν κυβικα (απο διαδρομη στροφαλου ηταν τερμα σε αυτο το μοτερ καθως ειναι ηδη υποτετραγωνο) καιγεται απο τις θερμοκρασιες σχετικα ευκολα.
Good luck thumb
thumb
Ετσι οπως το λες.
Στο μονο που διαφωνω ειναι το βαλε-βγαλε εισαγωγη για να ξανακανω δυναμομετρο κλπ που λες. :original: Δεν μπαινω σε αυτη την διαδιακασια για πολλους λογους. δεν μπορω να κατσω να ασχοληθω τοσο πολυ με το αμαξι. Δεν εχω και τον χρονο.
Ουτε θα το εκανα εκτος αν ειχα ενα αγωνιστικο το οποιο θα μαρεσε να βγαζω να βαζω να ξηλωνω, να δοκιμαζω κλπ ειναι ωραιο χομπυ μαρεσει αρκετα.
δεν εγινε και τιποτα το αμαξι το αισθανομαι γενικα οπως παει και το μαμα.
Μερικες φορες δινει την αισθηση οτι παει καλυτερα μερικες χειροτερα
και αυτο στην ουσια κανω αυτην τη στιγμη εδω. Ισως να παιζουν τοσο πολυ με τις θερμοκρασιες κλπ οποτε αυτο στην ουσια κοιταω και επισημενω στην εταιρια μεσω αυτου του διαγραμματος.
Αυτα μπορει να συμβαινουν οχι μπορει σιγουρα συμβαινουν και οταν ειναι stock το αυτοκινητο. η αισθηση δηλαδη του οτι μερικες φορες το αισθανεσαι καλυτερα και αλλες οχι. Οποιοι εχουνε-ειχανε Μ3 Ε46 το ξερουν αυτο.
ειδικα με αυτον τον αισθητηρα μαζας- Maf σε καποια μολις τον αλλζες εβλεπες αλλο αυτοκινητο!thumb
Mε την εισαγωγή κανονικά πρέπει μετά τα 160-180 να βλέπεις αισθητή διαφορά...Αν δεν βλέπεις εκεί ψηλά που κάνει την δουλειά η εισαγωγή, τότε κάτι παίζει...ίσως κάτι που δεν έχει σχέση με την εισαγωγή σου και απλά να συνέπεσε η βελτίωση. Ψάχτο...
Θα σε έχω απο κοντά :thumbsup:
Νάσο, κοιτάω τα δυναμόμετρα Ελλάδα και εξωτερικό, από πλευράς παροχής αέρα, και είναι για να παθαίνεις κατάθλιψη. Ειδικά για πισωμήχανα.
Τώρα, για τη κόντρα που είχαμε :original: η διαφορά των 6 ίππων που είχαμε
:fountwtis: ήταν λόγω ανεπαρκούς αερισμού. Με αυτό το ανεμιστηράκι για τα κουνούπια, δεν μπόρεσε να αποδώσει το πρόγραμμά μου. Η διαφορά που είχε το αυτοκίνητο μετά τα 180 km/h ήταν εντυπωσιακή.
Με σωστό αερισμό :fountwtis: η διαφορά θα ήταν πάνω από 10 άλογα :fountwtis: συν 2 άλογα λόγω Phoenix goelb χαίρετε !!!
:hystericalbs1:
Γιατρε αν θελεις ποσταρησε εδω την καμπυλη να δω πως ειναι. Υπαρχει στο θρεντ με την ομαδικη δυναμομετρηση που ειχατε κανει? γιατι δεν θυμαμαι..
παροχη αερα για κλαματα ε? οσο και δυνατο να ειναι το blower δεν μπορει να δωσει την παροχη που δινει στο δρομο λογικο..
στο δρομο ομως υπαρχει και κοντρα στον αερα εκει αλλαζουν τα πραγματα, δεν ειναι και ιδιο το φορτιο.
υπαρχει τροπος να το αναπαραγεις σε κλειστο δωματιο με tunnel effect και πολυ μεγαλους σε παροχη ανεμιστηρες, αλλα ειναι πολυ ακριβο και δεν το κανει κανεις.....
Εγω στο δικο μου δυναμομετρο το ειχα κανει και πετυχαινε effect 180 χιλιομετρων......
Ακομα μεγαλυτερο προβλημα ειναι η απαγωγη της θερμοτητας απο αυτο το δωματιο φυσικα................. αυτο δεν μπορεσα να το πληρωσω και απλα μετα απο δυο πατηματα, στα πολυ δυνατα αυτοκινητα εφτανε θερμοκρασια χωρου (καλοκαιρι) τους 48 βαθμους, οποτε καναμε break για κανα διωρο με τις πορτες ανοιχτες.............
οταν καποτε ειχα για επαγγελμα το χομπι μου.........
Ωραιες εικονες.!
Εισαι επαγγελματιας, κανεις αυτη την δουλεια?
το εκανα για 12 χρονια.
Σταματησα το 2007 και τα πουλησα ολα.....
Γιατρε, κατι δεν μου αρεσει εδω.........
Πολλες απωλειες βλεπω.
20% απωλειες σε δικινητο αυτοκινητο ?
μαλιστα......................
Ποιος ειναι ο Καψαλιδης ?
Το Μ3 του Γιαννη ειχε βγαλει με τρελη ρυθμιση εκκεντροφορων 295 αλογα, αλλα χαμηλα ηταν νεκρο.
Η τελικη του ρυθμιση με νορμαλ ρυθμιση εκκεντροφορων ηταν αν θυμαμαι καλα 287 και ροπατο παντου.
Το 635 Csi ειχε βγαλει 272 αλογα με συμπιεση, Schrick εκκεντροφορο και εξαπεταλουδο απο Ε34. Ολοκληρη εξατμιση απο χταποδια της Supersprint.
Και τα δυο με AlphaN. To E24 ειχε και παραλληλο της Dastek (τα εφερνα εγω) για το αβανς μονο.
Ο Γιαννης πλεον φοραει αγραφο εγκεφαλο. Δεν θυμαμαι ποσο μου ειπε οτι εχει βγαλει με αυτο το setup, αλλα το αυτοκινητο λειτουργει αψογα και το χρησιμοποιει σχεδον καθημερινα.
(με το Γιαννη ειμαστε φιλοι πολλα χρονια εκτος δουλειας)
Eγω διάλεξα ήδη κάρτα :D
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...pp_37391-1.jpg
To super ατου μου!!! thumb