βαλε τεντα γιωργη, θα σου κανει τιμη σπεσιαλ ο αρης, ειδικη για ρετιρε...:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Printable View
καθε πραγμα εχει πολλες οπτικες γωνιες να το δεις μονο αν εχεις σφαιρικη εικονα μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα
Στις σχέσεις μεταξύ εργοδότη-υπαλλήλου-πελάτη τα πάντα είναι θέμα παιδείας, όχι πανεπιστημίου αλλά καλλιέργειας και σεβασμού απέναντι στον άλλο.
Όσο για τις αποδείξεις.... προτιμώ τα καλά τοπικά καταστήματα που ο άλλος έχει ρίξει ιδρώτα και αίμα για να τα φτιάξει.... και βλέπει να βρέχει π@@τσες στις εποχές που ζούμε... τα στηρίζω και βοηθώ όσο μπορώ
...τα μεγάλα πολυκαταστήματα δίνουν αποδείξεις αλλά υπάγονται στην ΔΟΥ μεγάλων επιχειρήσεων (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται....)
Αρη το εχω δει απ ολες τις γωνιες ληψης..
το εχω δει απο υπαλληλος με μ..κες
απο πελατης με μ..κες...
και απ την μανα μου που στο μαγαζι της τα τελευταια 30 χρονια εχει πελατισσες γυναικες.... το χειροτερο ειδος αναγωγων πελατων...
απ την στιγμη που υπαρχουν σταθεροι καλοι υπαλληλοι και ποτε δεν ειχα παραπονο κανενα και πραγματικα με την συμπεριφορα τους σε κανουν να ψωνιζεις....ακομα και σε μεγαλη ηλικια που να δυσανασχετησει λες ρε πστη ειναι βαρια δουλεια κλπ...
απ την αλλη βλεπεις τσουτσεκια στην ηλικια μου, που εχουν τουπε οτι μλκα εγω δουλευω εδω και μαμαω.... και δυσανασχετουν ακομα και στο καλημερα...
οπως ειπε ο Σταθης καποιοι το εχουν απιστευτα....
Σερβιτορος/ες νομιζεις μπορει να την κανουν ολοι αυτη τη δουλεια? που νομιζουν ολοι οτι ειναι ευκολα...
ειναι κατι κοπελιτσες τσακαλια που σκαναρουν μαγαζι με 200ατομα και τρεχουν σαν παλαβες.... δεν σου λενε αν εχεις ψιλα και δυσανασχετουν στο 20αρικο...και ειναι παντα με το χαμογελο...
γιατι πολυ απλα εχουν καταλαβει το νοημα....
Το νοημα ειναι οτι την αποψη σου και τα νευρα σου κρατα τα για την παρτη σου και βγαλε ενα χαμογελο....
ο κυριο Μλκας μπορει να ειναι περιεργος μεχρι αηδιας αλλα εδω ηρθε να πιει καφε...και ας μου τα επρηξε και τον γυρισα 2 φορες πισω....
@σπαρα: τυπε καταλαβαμε, εφαγες χυλοπιτα απο σερβιτορα και το ριξες στο μοιρολοϊ ταχαμ δηθεν για τα ψιλα...
τον φπα δεν μπορουν να μην τον αποδωσουν γιατι ειναι ποινικο.
το φορο απο τα κερδη εξαρταται.
αν ειναι πολυεθνικες μπορουν με λογιστικους τροπους να παρουσιασουν μια μικρη κερδοφορια εδω και τα υπολοιπα να τα φορολογηθουν στην εδρα τους αν ειναι μικροτερος ο φορος.
αν δεν ειναι πολυεθνικες παιζουν με τα εργαλεια που δινει ο νομος και τα φερνουν οσο γινεται εκει που θελουν.
Οποτε για να ειναι και οι δυο πλευρες ευχαριστημενες και κερδισμενες, τελευταιως εφαρμοζεται εγω (ο πελατης) τον ΦΠΑ και εσυ (ο πωλητης) τον φορο εισοδηματος.
Ειναι νομιμο αυτο? Οχι. Ειναι ηθικο? Βεβαιως Ναι
Σε ενα κρατος που εφαρμοζονται και ψηφιζονται ως νομοι εντελως παραλογα πραγματα με μονο σκοπο την αυξηση εσοδων του απο τους πολιτες του χωρις ισονομια και δικαιοσυνη (λογω αδυναμιας του ιδιου του κρατους να τα εφαρμοσει κοινως "οτι αρπαξουμε και φετος απο οποιον μπορουμε" ), ειναι λογικο οι πολιτες του να αντιδρουν με οποιοδηποτε τροπο μπορουν ωστε να μπορεσουν να επιβιωσουν (γιατι κακα τα ψεμματα, ενα μεγαλο ποσοστο ελληνων εχει φτασει στα ορια της επιβιωσης)
Τι να πρωτοθυμηθω : Συναφειες, αδικα τεκμηρια, αλλαγη φορολογικων συντελεστων κατα βουληση, αναδρομικοτητα νομων και ενα καρο παγκοσμιες πρωτοτυπιες που εχουν ως σκοπο την αυξηση εσοδων.
ΤΟ ΟΤΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΝΑΚΙΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ επειδη και οι δυο τυγχανει να ειναι ελευθεροι επαγγελματιες.
Ομως εδω εφαρμοζεται αυτο ακριβως. Την αδυναμια του κρατους να εξαλειψει την φοροδιαφυγη απο ορισμενους κλαδους (εσκεμμενα η οχι, αυτο δεν το γνωριζω αλλα ειναι μια μεγαλη κουβεντα και αυτο) την πληρωνουν ολοι.
Εγω προσωπικα αν ειναι να γλυτωσω ενα ποσο που ισοδυναμει με το φπα απο τις οποιες αγορες/υπηρεσιες εχω, θα το κανω χωρις δευτερη σκεψη και χωρις ιχνος ενοχης. Οταν φτανεις στα ορια της επιβιωσης δεν υπαρχουν σκεψεις ευσυνειδησιας
για να μην αποδωσει φπα καποιος ειναι στα τελευταια του, οποτε οπως λενε ο βρεγμενος τη βροχη δεν τη φοβαται.
αντιθετα φοροαποφευγουν ακομα και υγιεις επιχειρησεις.
ετσι μητσομ thumb μ αρεσει να τα λεω με ανθρωπους που σκεφτονται πεζα ορθολογικα,τα υπολοιπα περι τιμιου ηθικου νομιμου νομοτυπου με αφηνουν αδιαφορο που λενε καμποσοι.Βαλε την ηθικη και την νομιμοτητα στο πιατο του παιδιου σου που πειναει και δωστου και σερβιτσια να την απολαυσειΠαράθεση:
Οταν φτανεις στα ορια της επιβιωσης δεν υπαρχουν σκεψεις ευσυνειδησιας
Έτσι είναι χαντούΛη αλλά πες μου από ποια γενιά και μετά θα γίνουμε άνθρωποι;
Εγώ τον μπέμπη να τον κάνω Ευρωπαίο ή Έλληνα ή Ελληνάρα εν τέΛη;
Τη βρήκα τη λύση!
ας εφαρμόσουμε το ρητό: "μέτρον άριστον"
...να μην κόβουμε σε όλους αποδείξεις (αλλά με "μέτρο") και να μην ζητάμε από όλους αποδείξεις (με "μέτρο" πάλι)
Τη λύση ακόμα μια φορά τη βρήκαμε μέσα από τη σοφία των αρχαίων!
Η συμπεριφορα των ανθρωπων αλλαζει και προσαρμοζεται βαση των συνθηκων που βιωνει. Αν ο μεσος Ελληνας δεν ειναι ανθρωπος δεν φταιει αυτος αλλα το περιβαλλον στο οποιο βρισκεται. Αυτος λοιπον ο Ελληναρας αν βρεθει σε μια αλλη χωρα με αλλες συνθηκες θα προσαρμοστει στα καινουργια δεδομενα μια χαρα.
Το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι και αν δεν αλλαξει αυτο μην περιμενεις να ξεβρομισει το σωμα.
τυπε συμφωνω, οτι αν το παιδι σου πειναει ξυπνανε αλλα ενστικτα μεσα σου, τα οποια μαλλον δικαιωνουν τον αγγλο φιλοσοφο τομας χομπς ο οποιος ειπε χαρακτηριστικα "homo homini lupus est".
εγω εθεσα μια αλλη παραμετρο στην κουβεντα -στην οποια επιμενω διοτι με απασχολει και θελω να ακουσω γνωμες- η οποια δεν απαντηθηκε.
ξεχωρα απο το δικο μας προσωπικο κεδρος, στεκομαστε αλληλεγγυοι προς τον επαγγελματια, ή οχι?
Και βέβαια στεκόμαστε οταν βλέπουμε κάποια επιχείρηση μικρή που ενώ κάνει σωστά την δουλειά της παλεύει να μην κλείσει εξαιτίας του παραλογισμού που βιώνουμε. Εγω προσωπικά οταν βλέπω τέτοια περίπτωση δεν ζητάω απόδειξη
Τη σκέψη για το αν είναι σωστό ή όχι την είχα πριν κανά δυο βδομάδες που επιτέλους αξιώθηκα να πάω να πάρω κάτι ρούχα και παπούτσια.
Ο ταμίας (δεν ξέρω αν ήταν ιδιοκτήτης) είπε τόσα με απόδειξη τόσα χωρίς (με μια ενδεικτική δλδ) η διαφορά ήταν περίπου 43¤. Προσωπικά δε μου περισσεύουν καθόλου (40 κάτι ευρώ είναι η μηνιαία κάρτα για τις συγκοινωνίες την οποία χρησιμοποιώ για να βρω δουλειά). Οπότε καλώς ή κακώς δε το πολυσκέφτηκα και είπα χωρίς. Έτσι και αλλιώς εγγύηση δεν έχουν.
Αλλά σε καταστήματα κυρίως fast foods - τοπικά σουβλατζίδικα πχ - αν με ρωτήσουν αν θέλω απόδειξη ρωτάω πόσο θα πάει αν πει είναι το ίδιο, συγνώμη αλλά ακυρώνω παραγγελία.
Επίσης το ότι θα σου κόψει απόδειξη κάποιο μαγαζί που σε ρωτάει εξαρχής αν θέλεις απόδειξη δε σημαίνει ότι και η απόδειξη που θα σου κόψει θα είναι από την κανονική ταμειακή... Οπότε πιθανώς σαν πολίτης να βγαίνω 2 φορές μ@λ@κ@ς...
Τη μεσαία επιλογή του poll δεν την σκέφτηκα ποτέ, ούτε καν τις καλές εποχές.
Προσωπικά στέκομαι αλληλέγγυος στον μικρό επαγγελματία ακόμα και αν κάποια φορά ξέρω ότι χάνω λίγο ή ότι πληρώνω λίγο περισσότερο. (ψωνίζω όσο μπορώ από το τοπικό μινι-μαρκετ*, ακόμα και αν ξέρω ότι στο super market θα ήταν λίγο φτηνότερα)
*ο παλιός φίλος μας που το έχει ήταν δακρυσμένος πριν κάτι μήνες επειδή μετά από 30χρόνια δεν μπορούσε να πληρώσει την εφορία...
στ @@ μου οι αποδείξεις, ο φίλος μου ξέρω ότι έχει προσωπικό γείτονες και πληρώνει καλά.....
Αυτό ισχύει Μήτσο 'μ αλλά αυτό ρωτάω και εγώ και με προβληματίζει σοβαρά, τα παιδιά μας πως πρέπει να τα μεγαλώσουμε για να αλλάξει αυτό το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί από την άλλωση της ΠόΛης και μετά; (θέλετε μεταπολίτευση; βάλτε ότι θέλετε).
Αυτό ισχύει στο 99,5%, το βλέπουμε άλλωστε όταν πάμε εξωτερικό. Ντρέπεσαι να πετάξεις σκουπίδι στον δρόμο, να πάρεις την σειρά άλλου, να μην σταματήσεις στην ζέβρα, κλπ.
Αφήνω ένα 0,5% γιατί όλο και κάποιο καφριΛίκη θα κάνουμε με την πρώτη ευκαιρία :D
Στάθη το ερώτημα σου δεν δίναται να απαντηθεί άπαξ μιας και δεν είναι δυνατόν να γνωρίσουμε τις συνθήκες που επικρατούν στον κάθε επαγγελματία.
Κόβεις την κατάσταση και αποφασίζεις εκείνη την ώρα. Πχ. επειδή μου αρέσει να στηρίζω τα μικρά μαγαζιά στις γειτονιές, τα βρίσκουμε στη μέση, δεν ζητώ απόδειξη, μου κόβει κάτι από την τιμή και τέλος.
Αν πάω Μύκονο, Κέρκυρα, κλπ, και πάω στην ταβέρνα και μου ζητούν για το γεμιστό στους Περουλάδες 8 ευρώ, ΝΑΙ θα ζητήσω απόδειξη.
Το κράτος θα συνεχίσει να 'κλέβει' με φόρους όσο συνεχίζουμε κι εμείς να το κλέβουμε.
Είναι παράλογο να ζητάμε πρώτα μείωση των συντελεστών με καρότο την προσπάθεια για φορολογική συμμόρφωση.
Δεν είμαι εκείνος που θα κάνει κριτική, ούτε ο αναμάρτητος. Χθες έβλεπα στους Νέους Φακέλους του Τέλογλου κάποιους πάμπτωχους υπερήλικες παλιννοστούντες που την έβγαζαν πέρα με 340 ευρώ το μήνα, πριν τα κόψουν κι αυτά. Σ' αυτούς θα δικαιολογούσα να ζητήσουν μείωση στην τιμή κάποιου προϊόντος χωρίς να πάρουν απόδειξη. Είναι θέμα επιβίωσης. Εγώ πάλι ξοδεύω τόσα σε βενζίνες κάθε μήνα. Είναι ανήθικο να κλέβω το κράτος με συναυτουργό τον κάθε έμπορο ή επιτηδευματία όταν άλλοι (όχι μόνο τα τρωκτικά) περιμένουν να βγάλουν το μήνα από αυτά τα κρατικά έσοδα. Πόσο υποκριτής πρέπει να 'μαι για να κάνω μπαξίματα και να κυκλοφορώ με BMW αλλά να κοιτάζω να γλυτώσω το 23% με τη δικαιολογία ότι 'κλέβω αυτά που μου κλέβουν'; Εϊναι σοβαρή δικαιολογία αυτή;
Φίλοι μου, αυτοί είναι οι φόροι, αυτό είναι το φορολογικό σύστημα, αυτοί είναι οι νόμοι. Αν δεν αλλάξουμε εμείς, δε θ'α αλλάξουν ούτε εκείνα. Είτε προσαρμοζόμαστε, είτε πάμε να ζήσουμε αλλού, εκεί όπου τα πράγματα είναι καλύτερα γιατί οι ντόπιοι είχαν φορολογική συνείδηση και φρόντισαν να οργανώσουν την κοινωνία τους.
Το μεγάλο λάθος που κάνουμε είναι ότι σκεπτόμαστε το κράτος σαν κάτι απρόσωπο και εχθρικό. Το κράτος φροντίζει για τις υποδομές γύρω μας, για τις συντάξεις κάποιων γερόντων, για την περίθαλψη έστω κι αυτή την κουτσή, στραβή κι ανάποδη. Αν νομίζουμε ότι κλέβοντάς το θα χάσουν τα τρωκτικά, γελιόμαστε. Τα τρωκτικά είναι τα τελευταία που θα θιγούν, ο αδύναμος κρίκος είναι οι ασθενείς κοινωνικές ομάδες, η παιδεία και η υγεία. Και το ΦΠΑ δεν είναι για την τσέπη του επιχειρηματία, είναι ο κόπος του πελάτη που έχουμε υποχρέωση να αποδώσουμε και όχι να παρακρατούμε ή να 'εκπίπτουμε' κατά το δοκούν. Σ' όλα αυτά προσθέστε και το γεγονός ότι αυτός που τα παίρνει μαύρα κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό στον άλλο που τα δηλώνει όλα.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα γκρινιάξουμε για τους φόρους, τα τέλη, την τιμή της βενζίνης, κλπ ας σκεφτούμε πόσες αποδείξεις δεν κόψαμε ή δε ζητήσαμε οι ίδιοι, πόσα εισοδήματα αποκρύψαμε, πόσα προσωπικά έξοδα περάσαμε στην επιχείρησή μας για να τσεπώσουμε το ΦΠΑ. Και την επόμενη φορά που θα συγκρίνουμε την κατάσταση εδώ με την κατάσταση στην υπόλοιπη Ευρώπη, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας ως Σοβιετία, ας συνειδητοποιήσουμε ότι δε μπορείς να κλέβεις το κράτος και να έχεις ταυτόχρονα την απαίτηση να σου δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης και υγιούς επιχειρηματικότητας.
Εγώ θα διαφωνήσω μαζί σου, Δημήτρη.
Αφενός το κεφάλι το επιλέγουμε εμείς οι ίδιοι, αφετέρου το περιβάλλον το διαμορφώνουμε πάλι εμείς οι ίδιοι.
Όσο για τον Έλληνα, είναι από τη φύση του ατομικιστής. Γι' αυτό προκόβει σε άλλες κοινωνίες όπου υπερέχει το αίσθημα της ομαδικότητας και όχι της ατομικής προβολής.
Οσοι δεν θελουν αποδείξεις είναι δικαιωμα τους αλλα την επόμενη φορά που θα αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας, η εκτακτη εισφορά στα ακίνητα και αυτοκίνητα, οι αυξήσεις στο φπα και σε οποιαδήποτε αλλη εισφορά μην γκρινιαζεται !! Δεν φταίει μόνο το δημόσιο για τις αυξήσεις αυτές και το ξερουμε πολύ καλά όλοι μας...!
Λυπαμαι για τον καθε επαγγελματία που αγωνίζεται για το μαγαζί του, για τον καθε ιδιωτικό-δημόσιο υπαλληλο που χάνει την δουλειά του αλλα ποιο πολύ λυπαμαι τον εαυτό μου και τους γονείς μου που αγωνίστηκαν για να φτιάξουν 5 πράγματα και τωρα παλεύω να τα κρατήσω.
ΦΠΑ δεν τσεπώνει κανείς. τσεπωμένο το ΦΠΑ είναι όταν χωρίς παραστατικό, δεν έχει αφαιρεθεί η αξία του φόρου αυτού...
αυτό που κερδίζει αυτός που δεν κόβει παραστατικό, είναι η απόκρυψη κερδών και τπτ άλλο. βέβαια θα μου πείς δεν είναι καιλίγο σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά με τα νέα δεδομένα και την υπερφορολόγηση που καλούμαστε όλοι να πληρώσουμε, δεν το βρίσκω παράλογο αν κάποιος στραφεί πλέον σε τέτοιου είδους κινήσεις.
όλα εκπίπτουν στο τέλος βάση του τι έχουμε καταθέσει στην εφορία...αυτό το χάλι συμβαίνει μόνο εδώ πέρα, και ενώ υποτίθεται ότι θα έπρεπε τα πράγματα να είναι πιο σφιχτά, η κατάσταση τίνει να ξεφύγει εκτός ελέγχου τελείως...υπάρχουν επιχειρήσεις με έξοδα 100κ και έσοδα 20κ στα χαρτιά, με πληρωμένες τις υποχρεώσεις. τρανταχτά παραδείγματα, που όμως κανείς δεν κινείτε για να τους βάλει στην θέση τους.
πως μπορεί ρε φίλε μόνο οι αγορές σε πρώτες ύλες να είναι διπλάσιες απο τον τζίρο σου, να μην έχεις αποθήκη για απογραφή γιατί έχουν δουλευτεί και πουληθεί οι πρώτες ύλες, να είσαι ενήμερος, να πληρώνεις την δόση σου, να κυκλοφορείς με όχημα άνω των 2000κ, να έχεις καταθέσεις καμμιά κατοστάρα κτλ κτλ???
νομίζετε δεν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις???απλά είναι τελείως μπορντέλο το σύστημα μας, και πάντα την πληρώνουν όσοι θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους...
έλα ρε...δεν θυμάστε με τις περαιώσεις???χώρια που όλοι βγαίνουν να τα κλείσουν σαν να λένε οκ, ευχαριστώ...έφαγα ότι έφαγα, να έρθω να τα κλείσω τώρα, έβαζαν στο ίδιο τρυπάκι και όσους τα χαρτιά τους είναι πεντακάθαρα, μη και πέσουν σε κάνα @@ του κερατά και τους βγεί κάνα μανίκι απο το πουθενά...
Πάντως για να είμαστε και σοβαροί δε γίνεται από τη μία να ζητάμε να αλλάξουν τα πάντα για να γίνουμε πολιτισμένη χώρα, να έχουμε απαιτήσεις σε όλους τους τομείς και στο τέλος να σκεφτόμαστε το αν θα πάρουμε απόδειξη. Θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο. Ή με τη μία πλευρά θα είμαστε ή με την άλλη όχι ό,τι μας αρέσει για να φτιάξουμε το value pack ιδεών που μας βολεύει (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου ασφαλώς).
Εδω κανεις ενα μεγαλο λαθος. Το κρατος εχει την δυνατοτητα της τιμωριας και μαλιστα αυστηρης σε οποιον το κλεβει.
Και που θα ηταν και το δικαιοτερο βεβαια ΑΝ υπηρχε ενα σωστο περιβαλλον αναπτυξης και υγιους επιχειρηματικοτητας. Οπως συμβαινει δηλαδη στην υπολοιπη Ευρωπη που αναφερεις παραπανω.
Και θα συμφωνουσα μαζι σου αν υπηρχε η σωστη βαση και καποιος συνεχιζε να παρανομει. Τοτε να τιμωρηθει
Δεν μπορεις ομως να ζητας απο τους πολιτες σου να πληρωσουν την νυφη για τις δικες σου αδυναμιες. Ο πολιτης δηλαδη τι αλλο τροπο εχει εκτος απο την φοροδιαφυγη οταν ψηφιζονται παραλογοι νομοι? Πως μπορει να τιμωρησει το κρατος για τις δικες του κλεψιες?
Οι πραγματικες συνθηκες της αγορας επιβαλλουν στην μεση επιχειρηση να φοροδιαφευγει για να επιβιωσει και να μην κλεισει καθως το καθεστος φορολογησης με εμμεσους/αμεσους φορους ειναι πολυ μεγαλο. Και οσοι δεν κοβουν αποδειξεις δεν παει να πει οτι αγοραζουν αξεσουαρ για BMW αλλα ενα μεγαλο ποσοστο το κανει για να μην κλεισει.
Για εμενα δεν υπαρχει καν η δικαιολογια για το κρατος "σε κλεβω γιατι με κλεβεις".
Ας εφαρμοσει πρωτα το Ελληνικο κρατος σωστους και δικαιους φορολογικους συντελεστες και περιβαλλον αναπτυξης και εγω θα ειμαι ειμαι ο πρωτος που θα υποστηριξει την τιμωρια της επιχειρησης που φοροδιαφευγει.
Οταν λοιπον σταματησει το 'οποιον τσιμπησουμε και οτι αρπαξουμε για να την βγαλουμε και φετος" τοτε να αναθεωρησω τις αποψεις μου.
Αυτή τη στιγμή ζητάς από ένα ανάπηρο κράτος να κάνει σπριντ. Αφού δε μπορούν να μας ζήσουν οι εξαγωγές και το τουριστικό συνάλλαγμα, αναγκαστικά τα χρήματα πρέπει να έρθουν από φορολόγηση. Υποτίθεται ότι έχει ξεκινήσει η αναδιάρθρωση και η ανασύσταση. Ας μην τα υπονομεύουμε πριν καλά καλά αρχίσουν ν' αποδίδουν καρπούς.
Ναι ρε Αρη σωστα.....αλλα μεχρι να ερθει η αλλη στιγμη εγω πρεπει να δινω φορο 26-33% να προπληρωνω για την επομενη χρονια το 90%,να αυτοπεραιωνω καθε χρονο,να πληρωνω χαρατσι τετραγωνικων,να πληρωνω εκτατη εισφορα,να πληρωνω φορο πολυτελειας και κυβικων,φορο επιτηδευματος..κλπ.
Θα προλαβω να δω αυτην την αλλα στιγμη;;;
Ουτε τα παιδια μου....κραταω μικρο καλαθι.