Εσύ κ ο Ιάπωνας μόνο στο κοσμο με -6 καμπερ
Άντε ρε μπου...
Printable View
Εσύ κ ο Ιάπωνας μόνο στο κοσμο με -6 καμπερ
Άντε ρε μπου...
Ε οχι και -6.0 μοιρες !
-5.5 ηταν ρε και -4.5 πισω !!
Τι heig ρε συμπε...
Το μινι λουγκρακι ειναι ξυπνιο, και τον κοβει βολτες ο σουβλας μπας και κοιμηθει.
Ναι λου μου...γνησιο ειναι το δικο μου...Wanna Be Slow
Μανος ο σουβλακιας !!!
Κατσε να βρω τα βιντεο καμια μερα που θα εχω ορεξη (κρητικε τα στα πουλάω η τα ανταλαζω με αναρτηση ρε) εκει που τελειωνει η ευθεια της Αχνας και αυτος συνεχιζει ευθεια, και θα γινει ο Μανος ο ευθειακιας.
Ψαχνει να βρει και τα αλαρμ απ οτι θυμαμαι...
Λαμνε ρα κλανια της τσιριπιλλας......παεννε ρα μυξα του καραολου...
Ειναι η Κουλα μαζι σου Κρητικε ;;
Έν ειναι...
Eχω φίλο Κύπριο τζαι μαθαίνω πολλά που τζινον.
Για να ξαναγυρίσουμε στο θέμα γιατί για μένα παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον ακόμα είμαι δύσπιστος σε αυτά που αναφέρει ο alexk.
Πως είναι δυνατό ένα αυτοκίνητο σαν το gts που είναι εφοδιασμένο με roll cage, με αποσβεστήρες στην ανάρτηση που μπορούν να ρυθμιστούν έτσι ώστε ο οδηγός να έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στην άνεση και στην σκληρότητα ενός απόλυτου αγωνιστικού στησίματος, με αλλαγές που έχουν υποστεί το μπλοκέ διαφορικό M Differential, καθώς και το σύστημα ευστάθειας DSC, του οποίου η χαρτογράφηση έχει γίνει με σκοπό να ικανοποιεί τις απαιτήσεις ενός μοντέλου με αγωνιστικό χαρακτήρα, με ανάρτηση που ενώ είναι βασισμένη στον εμπρός και πίσω άξονα της M3 Coupe να έχει όμως ουσιαστική διαφορά στο πίσω υπό-πλαίσιο, που στην GTS είναι βιδωμένο σταθερά στην θέση του, δεν είναι δυνατόν να συγκρίνεται με ένα αμάξι φτιαγμένο μια επταετία πριν.
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε το σύστημα πέδησης που είναι κατασκευασμένο κατά παραγγελία και διαθέτει εμπρός 6πίστονες και πίσω 4πίστονες δαγκάνες, τον απίστευτο κινητήρα 4,4 λίτρων και 450 ίππων (στον οποίο μερικές από τις βελτιώσεις περιλαμβάνουν την κατασκευή του στροφαλοθαλάμου από κράμα αλουμινίου-πυριτίου, την μεγαλύτερη εισαγωγή από ανθρακονήματα, διαφορετικές πεταλούδες, χυτά αλουμινένια πιστόνια, ενώ και το σύστημα τροφοδοσίας λαδιού είναι βελτιστοποιημένο για να ικανοποιεί την ανώτερη δυναμική συμπεριφορά ενός αγωνιστικού χαρακτήρα μοντέλου), το εκπληκτικά εξελιγμένο 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με διαφορετική κλίμακωση, M DKG Drivelogic και τέλος τη «δίαιτα» που υπέστη και είχε ως αποτέλεσμα η M3 GTS να ζυγίζει 1490κιλά, δηλαδή 190 κιλά ελαφρύτερη από την απλή M3 των 1680 κιλών, τότε δεν μένουν και πολλά που να επιδέχονται αμφισβήτηση για το πισταδόρικο χαρακτήρα της.
Ακόμα αν σε όλα αυτά υπολογίσουμε ότι είναι η ίδια εταιρεία κατασκευής και μάλιστα η gts είναι πιο περιορισμένης παραγωγής μη λαμβάνοντας τόσο πολύ όσο στη csl τον παράγοντα κόστος, ε εγώ συγνώμη αλλά αδυνατώ να πιστέψω ότι η csl είναι λίγο υποδιέστερη και ότι είναι τοοοόσο ζυγισμένη πια που θεωρείται τουλάχιστο ισάξια με την gts.
Ακόμα και αν υποθέσουμε πως τα έξτρα αγωνιστικά εξαρτήματα της gts είναι κάτι σαν after market (που εγώ δεν το πιστεύω καθόλου αυτό), και πάλι είναι τόσα πολλά και ακριβά που θα έπρεπε να κάνουν τεράστια διαφορά.
Και αν σε όλα αυτά βάλω και την δική μου εμπειρία, ότι το γενικότερο στήσιμο (στα στροφιλίκια μου εμπνέει μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση η e92 από την e46 και γενικά την e92 την θεωρώ καλύτερο αυτοκίνητο σε όλα του από την e46, παρόλο που είναι πιο βαριά), καταλαβαίνετε γιατί επιμένω τόσο πολύ.
Αυτά και από μένα.
Η απαντηση:
Μπορεις να κάνεις και ενα πειραμα.
Κανε καποιες δοκιμες μονος, ποσα μετρα θες να σταμματησεις πχ απο τα 160-180 χιλιομετρα, και ποσα μετρα θες με ενα συνοδηγο μεσα.
Το ιδιο μπορεις να κανεις και σε μια στροφη αφου προηγηθει επιβραδυνση.
Φυσική ειναι, και δεν αλλαζουν ουτε οι τυποι περι επιβραδυνσης ουτε και οι τυποι περι φυγόκεντρου δυναμης.
Το GTS μπορει να ειναι 190 κιλα πιο ελαφρυ απο το Ε92 Μ3 αλλα ειναι και 190 κιλα πιο βαρυ απο το Μ3 CSL.
Για παραδειγμα, εγω με το αμαξι μου σε συγκεκριμενη πιστα 2 χιλιομετρων που κανω track days ειμαι πάντα δυο δευτερα πανω στους χρονους της ημερας σε περιπτωση που εχω μεσα ενα συνοδηγο.
Δεν νομιζω οτι θα μπορουσα να καλυψω αυτα τα 2 δευτερόλεπτα που ειναι αποτελεσμα του αυξημενου βαρους, ακομη και αν ειχα 100 αλογα παραπάνω.
Για το θεμα της επαναληψιμότητας εννοειτε οτι δεν αξιζει να το συζητησουμε.
φαντάσου λοιπόν το gts, με μαμά φρένα 20χιλ. μεγαλύτερα σε σχέση με την απλή έκδοση, ελαφρώς βελτιωμένη ανάρτηση σε σχέση με την μαμά, πίσω καθήσματα, χωρίς club sport κλουβί.
ή διαφορετικά ένα csl, με after market ανάρτηση, εξαπίστονα - τετραπίστονα φρένα, χωρίς πίσω καθήσματα, και club sport κλουβί.
τα δύο δευτερόλεπτα στο ρίνγκ πάνε περίπατο, και ο μύθος του gts γκρεμίζεται αμέσως.
αυτή είναι η αλήθεια για τα δύο αμάξια. η αίσθηση και η αυτοπεποίθηση που παίρνεις προσωπικά εσύ, δεν έχουν καμμία σχέση με την αποτελεσματικότητα των δύο αυτοκινήτων.
επίσεις τα νούμερα ισχύως των δύο αυτοκινήτων, κάνουν το csl να δείχνει ταπεινώτατο μπροστά sto gts.
3.2 εξακύλινδρο με 360 άλογα, έναντι 4.4 οχτακύλινδρου με 450 άλογα.
με όλα τα παραπάνω, και επειδή κουβέντα γίνεται για χρόνους κτλ κτλ, το csl είναι καλύτερο αυτοκίνητο για πίστα, μιας και ο εξοπλισμός του είναι πολύ κατώτερος, η τεχνολογία του είναι 7 χρόνια πίσω, η δύναμη του είναι πολύ χαμηλότερη, ενώ ταυτόχρονα το gts του ξεκολάει μόλις δυο δευτερόλεπτα σε μια πίστα 23 χιλιομέτρων.
Χωρις να εχω εμπειρια απο τα δυο αυτοκινητα, νομιζω οτι συγκρινουμε ανομοια πραγματα.
Το gts ειναι ενα "αγωνιστικο" με πινακιδες. Βγηκε καθαρα σαν απαντηση στο gt3 rs. Με το gts κανεις παραχωρησεις που νομιζω πως δεν κανεις με το csl. Εχω την αισθηση οτι τα δυο αμαξια, εν τελει, ειχαν διαφορετικους στοχους.
τι λές ρε στρατούλη...
ουδεμία επαφή δεν υπάρχει μεταξύ τους...απάντηση σε τι, στον εξοπλισμό και στο target group???
997 gt3 rs 7:30
bmw gts 7:48
997 gt3 rs 4.0 7:27
ενώ απο την άλλη έχουμε το loaded με τα 1000 μύρια after market πάνω του και 7:22.
αν το gts ήταν απάντηση για τα πισταδόρικα 997, τότε μιλάμε για την μεγαλύτερη αποτυχία που θα μπορούσε να κάνει η bmw.
Θωμα, οταν λεω απαντηση το λεω καθαρα απο την αποψη οτι η bmw εβαλε κλουβι, ρεκαρο και το εβαψε πορτοκαλι... Δεν εννοω οτι υπαρχει συγκριση μεταξυ των δυο. Ηταν μια αντιγραφη. Εβαψε η πορσε πορτοκαλι και πρασινα τα rs και ξαφνικα η πεμβε ανακαλυψε το πορτοκαλι σαν αγωνιστικο της χρωμα:thumbsdown:
Κοίτα, ο καθένας έχει την άποψή του.
Εγώ το έχω δει από κοντά, σκεφτόμουν να το πάρω μάλιστα (πριν το δω).
Να σου πω απλά ότι τα πλαίσια χτυπάνε Μ3 Ε92... με λίγα λόγια δεν υπάρχει Μ3 Ε92 GTS αναγνώριση, τόσο ειδικό είναι το όχημα αυτό.
Τα φρένα είναι Brembo GT (με αυτοκόλλητα Μ).
Η ανάρτηση KW clubsport (με αυτοκόλλητα Μ).
Δεν υπάρχει carbon εισαγωγή και οι πεταλούδες και τα πιστόνια είναι ίδια, ο στρόφαλος και οι μπιέλες έχουν διαφορά.
Το management είναι το ίδιο με Μ3 Ε92, με MAF κτλ.
Το υποπλαίσιο ? ΟΚ, έχει silent aluminium blocks αντί για συνεμπλοκ ? Ε ΚΑΙ ?
Η δίαιτα ? Ποια δίαιτα ? Δεν έχει μόνωση, πλαστικά παράθυρα και βγαλμένο εξοπλισμό.
ΟΛΑ τα άλλα ανταλλακτικά είναι ΙΔΙΑ με το Μ3 Ε92.
Μάλιστα, η carbon οροφή έχει πλαστική τάπα (αν είναι ποτέ δυνατόν) που καλύπτει την τρύπα για την κεραία καρχαρία !
Δεν μπήκαν καν στον κόπο να βγάλουν νέες carbon οροφές που να μην έχουν τρύπα !!!
Φυσικά μπορεί να πιστεύεις ότι είναι πολύ ανώτερο έτσι.
Η πραγματικότητα είναι διαφορετική και μιας και δεν έχεις εμπειρία από τα 2, προφανώς και είσαι μακρυά από την πραγματικότητα.
Αλεξ, ηθελα να το γραψω κιολας. Για το Χριστοφορο ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν θα το επαιρνε ποτε μιας και καταλαβαινω οτι το csl το χρησιμοπειει πολυ.
Εσυ πιστευα οτι εφοσον το εχεις λιγο πιο "ειδικο" το csl ισως και να εκανες κινηση.
Ποσοι ιδιοκτητες csl πηραν αραγε και το γιαλατζι διαδοχο?
Ξέρω 3-4 που το σκεφτόντουσαν, πήγαν το είδαν και τρέξανε μακρυά !
Να σου πω επίσης ότι στην Ελβετία είναι 5 αυτοκίνητα ολοκαίνουργια που προσπαθούν εδώ και 2 χρόνια να τα πουλήσουν.
Κανείς δεν τα θέλει !
Εγώ ήμουν καλεσμένος στην πρώτη παρουσίαση (κλειστή) σε πελάτες στο Μόναχο.
Πήγα όλο χαρά και η χαρά μου έφυγε όταν είδα περί τίνος πρόκειται.
Μάλιστα τότε μου λέγανε ότι θα πάθεις πλάκα όταν ακούσεις το χρόνο στο Ρινγκ, το αυτοκίνητο ράβει.
Μου είπανε για 7:30 και 1400 κιλά βάρος.
Εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω πως χάσανε 300-400 κιλά ενώ όλα είναι ίδια (φτερά, προφυλακτήρες, καπώ, πορτπαγκάζ κτλ.).
Λέω τότε, άσε να δούμε.
Και μετά είδα και απόειδα που λέμε στην Ήπειρο !
Το αυτοκίνητο αυτό είναι η απόδειξη ότι η ///Μ πλέον ψάχνει για μαλάκες.
Και όποιος το πήρε, εντάξει τι να πω είναι φανατικός της μάρκας αλλά μάλλον δεν έχει ιδέα από αυτοκίνητα ή οδήγηση.
To CSL δεν πρόκειται να το δώσω ποτέ.
Εγώ έχω ελπίδες ότι ίσως μας κάνουν την χάρη να βγάλουν αυτό σε πολιτικό.
https://cdn3.worldcarfans.co/2010/3/medium/2237601.jpg
Μάλλον θα μείνω με την ελπίδα.
Νομιζω οτι η πρωτη σου κουβεντα τα λεει ολα.
Αν κρινω απο την "ειδικο" χαρακτηρα του gts και το ποσο ξεχωριστο ειναι με φρενα και αναρτηση της "σειρας" και πλαστικα παραθυρα, δεν νομιζω να το βγαλουν πολυ διαφορετικο..
το πρωτο που πρεπει να αφαιρεθει ειναι ο μηχανισμος της οροφης.:original:
Και ναι,με την ελπιδα θα μεινεις....thumb
Αυτό εδώ είναι, περιορισμένης παραγωγής στα 67 κομμάτια:
https://www.fastestlaps.com/photos/b...15c659c746.jpg
τες πα, ο κύκλος δεν τετραγωνίζεται, έτσι και το gts δεν γίνεται καλύτερο.
είναι ολοφάνερο το ότι τα αποτελέσματα του αυτοκινήτου δεν είναι ικανοποιητικά έναντι του εξοπλισμού του, το βάρος του είναι για γέλια για τέτοιου είδους αμάξι, και γενικά τα δύο δεύτερα κάτω με ένα μοτέρ κτήνος έναντι του csl, καθιστούν το αμάξι σχεδόν αποτυχία.
προσωπική άποψη, δεν αλλάζει, και μάλιστα είναι και αντικειμενική απο την στιγμή που υπάρχουν οχήματα για σύγκριση. ακόμα και αν αυτό είναι το csl και όχι τα gt3 rs.
με πάνω απο ενάμιση τόνο, δεν κάνεις αμάξι για πίστα...
Πάντως όταν συγκρίνετε τους χρόνους του CSL με το GTS, μην ξεχνάτε ότι το πρώτο φορούσε αγωνιστικά λάστιχα και το δεύτερο όχι.
Οπότε η διαφορά θα ήταν σίγουρα μεγαλύτερη μεταξύ των 2 αν φορούσαν αντίστοιχων προδιαγραφών ελαστικά.
Το gts ειναι η ξεκαθαρη εικονα των χαζομαρκετινγκ επιλογων που διακατεχει το μ ντιβισιον σημερα -εκτος του 1μ, αν και απο μοτερ......-
βαλτε το κλουβι στο σιεσελ και τα φρενα του τζιτιεσ και εχουμε κηδειες
Sent from my LT22i using Tapatalk
Όλα τα αυτοκίνητα αποτελούνται από επιμέρους ανταλλακτικά τα οποία προμηθεύονται από διάφορες εταιρείες. Προφανώς λοιπόν και στην gts τα επιμέρους ανέλαβαν κάποιες εταιρείες (και μάλιστα από τις κορυφαίες στο χώρο) αλλά με τις προδιαγραφές των μηχανικών της gmbh, τα οποία φτιάχτηκαν αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μοντέλο.
Δεν ξέρω τί πρσβάσεις έχει ο καθένας μέσα στην ίδια bmw και μάλιστα στην gmbh για να μιλάει για κοροϊδία της bmw προς τους πελάτες της.
Αλλά η κοινή λογική ξέρετε τι λέει? Ότι προφανώς όταν έβγαζε η bmw αυτό το μοντέλο δεν προσδοκούσε στο κέρδος αλλά στο μάρκετινγκ να παρουσιάσει μια κορονίδα η οποία συγκρινόμενη με άλλες ειδικές κατασκευές να στέκεται τουλάχιστον αξιοπρεπώς. Εγώ αδυνατώ να καταλάβω όταν δεν έχεις το βραχνά του κόστους, έχεις τεράστια εμπειρεία από αγώνες, απευθύνεσαι σε πολύ περιορισμένο αγοραστικό κοινό, ξέρεις ότι το μοντέλο σου θα δοκιμαστεί σκληρά και θα δεχτεί κριτικές γιατί αποτελεί βάση στην οποία θα δοκιμαστούν άλλες ειδικές κατασκευές, παρόλα αυτά κοροϊδεύεις?
Εγώ ούτε οδηγός αγώνων είμαι ούτε έχω προσβάσεις για να ξέρω αν τα κιλά του κάθε μοντέλου είναι 1498,89 ας πούμε, αλλά πιστεύω στην κοινή λογική και κάτι εδώ δεν μου κολλάει καλά. Να κοροϊδεύει μια τόσο μεγάλη εταιρεία σαν την bmw γνωρίζοντας ότι όλοι οι τέστερ οδηγοί αγώνων θα την τεστάρουν, ενώ ταυτόχρονα να μην υπάρχει το πρόβλημα του κόστους παραγωγής ή του κέρδους από αυτό το μοντέλο, έχοντας όλα υπερ της με λίγα λόγια, να παρουσιάζει τέτοια αποτυχία πια!!!!!
Και μάλιστα να μην μπορεί ούτε η ίδια (ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ πως φτιάχνονται τέτοιες κατασκευές) να ανταγωνιστεί τον, προ εφτά χρόνια προκάτοχό της!!!!!!:shok:
Για την ιστορία η crt είναι στην τέταρτη θέση με 1.13,6
Το δευτερο δεν φορουσε cup, λογο βαρους. Ειναι γνωστο οτι σε τοσο βαρυ οχημα η μαλακη γομα τους θα φιτιλιασει.
Επισεις just for the record, τα συγκεκριμενα ειναι ημισλικ και οχι αγωνιστηκα.
Το gts δεν φοραει πολιτικα λαστιχα.
Φιλε micz, αν θες να θεωρεις το gts ως καλυτερο, δεν θα στο χαλασουμε εμεις. Αυτα που ειχαμε να πουμε τα ειπαμε. Απο εκει και περα, οπως αγαπαει ο καθενας.
thumb
Και τα δύο έχουν ημισλικ.
Το ένα Michelin και το άλλο Pirelli.
Η λογική σου είναι τελείως θεωρητική και υποθετική "πως είναι δυνατόν η BMW να μην έβγαλε απίστευτο αυτοκίνητο".
Απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα.
Πάντως ο Chris Harris που το δοκίμασε, και οδηγός αγώνων είναι και δημοσιογράφος, συμφωνεί μαζί μας.
Μάλιστα όταν κάνανε παρουσίαση 25 χρόνια Μ3 στο Ascari , είχαν όλα τα άλλα Μ3 μοντέλα και είχαν και ένα CSL κλειδωμένο στο υπόγειο :hystericalbs1:
Μάλιστα οι δημοσιογράφοι γελούσανε με την επιλογή της BMW M να κλειδώσει το CSL και να μην τους το δώσουν για σύγκριση.
Αν φορουσαν και τα δυο cup παντως, το τσε ες ελ παιζει να εριχνε και δυο τρια δευτερα στο γκε τε ες.
Μεχρι το καρουζελ, θα ειχαν παραδωσει πνευμα τα λαστιχα στο δευτερο με τα 1600 κιλα...
Χιχιχιχιχι...
Τέλος πάντων επειδή η συζήτηση μπορεί να γίνει ατέρμονη και κουραστική στους περισσότερους εγώ θα πειστώ μόνο αν δω έναν αρκετά έμπειρο οδηγό αγώνων να οδηγήσει και τα δύο σε στοκ μορφή στα δέκα δέκατα με ίδιες καιρικές συνθήκες και σε μια πίστα σαν του νίρμπουριγκ ή της λαγκούνα σέκα.
Έτρεχε στις 24ώρες του Νύρμπουργριγκ το 11' με ένα άσπρο-κόκκινο GT3 RS
https://www.gotbroken.com/2011-porsc...-24-hours-race
off topic, αλλά κατά τη γνώμη μου υπάρχουν απείρως καλύτεροι Βρετανοί δοκιμαστές από τον Harris όπως ο Tiff κι o Jezza. Ο Harris προσπαθεί επιμελώς να τοποθετηθεί ανάμεσά τους, αλλά στα μάτια μου αποτυγχάνει με μεγαλύτερο fail το σχετικά πρόσφατο περιστατικό με τη Ferrari.
Απόδειξη ότι πλέον έχει "εκδιωχθεί" από τα EVO & Autocar. thumb
My 0,02.