Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : επικαιρότητα-προβληματισμοί 27/8/13 and on

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Samaro
04-11-13, 13:52
αυτοι ομως που θα υποχρεωσουν τους εργαζομενους τους να δουλεψουν ακομα και αν δεν θελουν τι γινεται?
Αντωνη λεφτα δεν υπαρχουν για ψωνια και οχι μερες, υπαρχει σκοπιμοτητα και δεν ειναι προς οφελος των καταναλωτων.
Ας ανοιξουν δημοσιες υπηρεσιες και Τραπεζες και μετα το συζηταμε για τα καταστηματα!!!

Χαντε ειδες τελικα οτι ολα ειναι απο ποια μερια κοιταει καποιος!!! για αυτο πρεπει να υπαρχει η νομοθεσια για να προστατευει!!
Γι'αυτούς έγραψα ποιο πάνω Γιάννη μου.

Σύμφωνα μετα ΜΜΕ χθές, πρώτη ημέρα εφαρμογής της λειτουργίας, υπήρξε αγοραστικό ενδιαφέρον. Η συνέχεια θα δείξει !

Είπαμε δεν είναι υποχρεωτική η λειτουργία των καταστημάτων. Ο κάθε ένας αποφασίζει τι θα κάνει.
Και δεν είναι μόνο τα έξοδα προσωπικού΄είναι και τα φώτα ,τα νερά, τα τηλέφωνα κλπ.
Λέτε αν δεν υπάρχει κέρδος για τον επιχειρηματία να ανοιξει την επιχείρησή του τις Κυριακές; Γιατί ;

hades7
04-11-13, 13:53
Δεν συμφωνω.
Υπαρχουν πολλοι που δουλευουν τοσες πολλες ωρες καθε μερα και ειναι αδυνατον να πανε αλλη μερα για ψωνια.

κωστα γνωμη σου και σεβαστη αλλα δεν ισχυει αυτο που λες με την καμια

Thomelef
04-11-13, 14:00
Κάποτε δουλεύαμε από τις 7:00 (πράγμα που μας έκανε να σηκωνομαστε από τις 6:00, μέχρι και τις 20:00-21:00. Σάββατο και Κυριακές μέχρι τις 18:00. Σε πολύ πιο βαριά και βρώμικη δουλειά απ'οτι των καταστημάτων. Κανένας δεν χαλιοταν, γιατί όσο δουλεύαμε, όλοι πληρωνομασταν.

Βέβαια εμείς κάθε Χριστούγεννα Πάσχα καθόμασταν 2 εβδομάδες σερί, ενώ το καλοκαίρι έναν μήνα γεμάτο, πράγμα που δεν ισχύει για τα καταστήματα. Βέβαια για τα καταστήματα υπάρχει το δευτέρα - τέταρτη κλειστό για τα απογεύματα, αλλά δε νομίζω ότι κάνει κάποια διαφορα.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι, πως αν με αυτό το μέτρο μπορέσει η αγορά να πάρει λίγο τα πάνω της και να βγάλει κάνα επιπλέον φράγκο και σωθούν κάποια μαγαζιά που πάνε για φούντο με την υπάρχουσα κατάσταση, χαλάλι λεω'γω.

Όσων αφορά το δημόσιο τώρα, αφήστε το, δεν έχει και νόημα να γίνονται κουβέντες. Δεν προκειτε πότε να δουλέψουν Σάββατο και Κυριακή. Οπότε, τζάμπα χαλάμε και τις επαφές από τα κουμπιά του πληκτρολόγιο.

Kostas_1
04-11-13, 14:05
κωστα γνωμη σου και σεβαστη αλλα δεν ισχυει αυτο που λες με την καμια

Δεν ειναι απλά γνωμη μου, ειναι γεγονος - τουλαχιστον για οσους εργαζονται σε εταιρείες οπως εγω.

Επειτα να ξερετε οτι τπτ δεν ειναι τυχαιο οταν λειτουργεί διεθνως σε τόσες πολλες χώρες. (Υπαρχει ταση για αυξημένη καταναλωση την Κυριακή).

Γενικά παντως μιλώντας θα ηθελα να πω 2-3 πραγματα:

-Προκειμενου να παει καλα η επιχειρηση που εργάζομαι, δεν εχω κανενα πρόβλημα να δουλευω παραπανω χωρις να πληρωνομαι. Αλλωστε το κανω ηδη αυτό.

- Ο μονος τροπος να ξεφυγουμε απο την κριση ειναι αυτος. Η εργασια και η αποτελεσματικότητα και οχι η γκρινια.

- Πρωτη προτεραιότητα ειναι η εργασία και έπονται οι απολαβές.

- Ετσι ξεχώρισαν και η Ιαπωνία και η Κορέα και η Γερμανία και άλλοι λαοί και τώρα έχει ανέβει το βιωτικό τους επίπεδο. Ετσι ξεχωρίζουν και οι Ελληνες στο εξωτερικό, αλλα δυστυχως εδω τα περιμενουμε όλα από τους άλλους....

Bazil Van Sinner
04-11-13, 14:15
Αρης και Θωμας με καλυψατε πληρως!!!!!

:facepalm: απογοητευομαι ομως απο αυτα που διαβαζω....

Τεχνασματα και τρικ απο κυνομαχιες μου θυμιζουν αυτα,δεν εχει σημασια αν θα πεθανουν και τα δυο σκυλια ,αλλα το πιο θα παραδωσει τελευταιο πνευμα!

Thomelef
04-11-13, 14:21
Πάντως σχετικά με την χθεσινή ημέρα, και η γυναίκα μου έκανε ψώνια από το εμπορικό (είπαμε αντί Σάββατο να τα κάνουμε Κυριακή ως συμπαράσταση στα μαγαζιά, τουλάχιστο να πουν ότι έστω και ένας πελάτης ψωνισε), αλλά και ο κουμπάρος μου, η μητέρα μου και κάνα δυο γνωστοί που με πήρανε τηλ για καφέ σε εμπορικό.

Τες πα, νομίζω όπως είπα ότι αν το μέτρο φέρνει έσοδα, δεν υπάρχει λόγος γκρίνιας. Επι 4 χρόνια γκρινιάζουμε που δεν έχει δουλειά και η κατανάλωση είναι στο μηδέν. Ας μην γίνουμε τώρα δεν ξέρω τι θέλω πριν πάρουμε τ'αποτελεσματα. Και εφοσων δεν είναι και υποχρεωτικό όπως γράφτηκε πιο πάνω, δεν βρίσκω λόγο κακολογιας. Όποιος θέλει δουλεύει, όποιος οχι.

hades7
04-11-13, 14:24
δεν βρισκω τον λογο να συνεχισω μια κουβεντα για να πεισω καποιους οτι εχουν περα για περα αδικο.θεωρηστε αν θελετε οτι μου τελιωσαν τα επιχειρηματα αλλα εδω εγω σταματω

Thomelef
04-11-13, 14:30
Αρη...το μέτρο είναι υποχρεωτικό τελικά ή όχι? τι ισχύει?

hades7
04-11-13, 14:33
οχι δεν ειναι υποχρεωτικο

Bazil Van Sinner
04-11-13, 14:34
Το να μην σε υποχρεωνει καποιος να τρεξεις ,αλλα ολοι οι αλλοι να πανε με χιλια πως σας φαινεται?

Thomelef
04-11-13, 14:37
Τότε που είναι το πρόβλημα εφοσων αυτός που θέλει να κάτσει κάθεται, ενώ αυτός που θέλει να δουλέψει δουλευει?

Υπάρχει κάτι άλλο που μας διαφεύγει? Δεν ειρωνεύομαι, απλά προσπαθώ να καταλάβω γενικότερα.

hades7
04-11-13, 15:35
Αν είχες ένα πεπόνι στο σπίτι σου και εδεινες απο μια φέτα σε κάθε μέλος της οικογένειας αλλα δεν έφταναν να χωρτασουν τι θα έκανες θα αγόραζες την άλλη φορά ένα μεγαλύτερο η θα επαιρνες ένα ίδιο πάλι και θα το έκοβες σε ποιο μικρές φέτες;

Panos 316T
04-11-13, 15:59
θα φυτευα τα μισα κουκουτσια και τα αλλα πασατεμπο :D

Thomelef
04-11-13, 16:33
Αν είχες ένα πεπόνι στο σπίτι σου και εδεινες απο μια φέτα σε κάθε μέλος της οικογένειας αλλα δεν έφταναν να χωρτασουν τι θα έκανες θα αγόραζες την άλλη φορά ένα μεγαλύτερο η θα επαιρνες ένα ίδιο πάλι και θα το έκοβες σε ποιο μικρές φέτες;

ναι αλλά δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικό αυτό το παράδειγμα εφόσων δεν είναι υποχρεωτικό το μέτρο. έτσι όπως έγινε τώρα, είναι σα να λές στην οικογένεια, ότι μια μέρα της εβδομάδας, κάποια μέλη δεν τρώνε για να παν να παίξουν μπάλα πχ. αν θέλετε να χορτάσετε λοιπόν όσοι δεν χορταίνετε τις υπόλοιπες, μπορείτε να έρθετε και να φάτε το μερίδιο όσων δεν θα φάνε για να πάνε παίξουν μπάλα εκείνη την ημέρα.

πάντως για αθήνα δεν ξέρω, αλλά εδώ θεσσαλονίκη μόνο καλό μπορεί να κάνει το μέτρο. με τόσους αλβανοσκοπιανοβούλγραους που έχουμε στην πόλη κάθε σκ.

Bazil Van Sinner
04-11-13, 16:58
πάντως για αθήνα δεν ξέρω, αλλά εδώ θεσσαλονίκη μόνο καλό μπορεί να κάνει το μέτρο. με τόσους αλβανοσκοπιανοβούλγραους που έχουμε στην πόλη κάθε σκ.

Κατα βαση συμφωνουμε και ειδικα οταν πεφτουν και τετοιες ιδεες,πραγματικες,στο τραπεζι!

Λοιπον ,το θεμα μου δεν ειναι οτι δεν ανοιγα τις προηγουμενες κυριακες οταν καποιος με χρειαζοταν,ακομη και γιορτες και πρωτοχρονια εχω ανοιξει για μαγαζι που με ζει ολο τον χρονο και δεν υπηρχε περιπτωση να αρνηθω.
Στην περιπτωση μου το θεμα ειναι ομως ,πως το ιδιο πεπονι ,που οσο παει και μικραινει(γιατι φευγει κοσμος στ'αληθεια!!!) το χει τοσο καιρο και παιζει ο Γερμανος,που πουλαει εδω φορολογειται αλλου,το ειχε ο Γαλλος που τον κρατουσαν τοσο καιρο αυτον για τα χιλιαδες τετραωρα του και στο τελος το ονομασανε ελληνικο και ολα καλα,το χουν απο περυσι οι χωρις μεσαζοντα,το χουν καθε πεμπτη στην πολη και καθε τεταρτη στο χωριο μου το παζαρι....δεν εχει δουλεια ωστε να παρω και αλλο υπαλληλο και να γλυτωσω την μια μου ελευθερη μερα.......

....εεε μ'αυτα και μ'αυτα με βλεπω στο τελος με την φλουδα να μενω,ουτε καν με τα κουκουτσια:facepalm:

Την ιδια στιγμη που το θεατρο του παραλογου συνεχιζεται στο δημοσιο με ηρεμες και απαλες κινησεις,στον ιδωτικο τομεα που κραταει αυτην την κ@λοοικονομια στην πλατη του τοσα χρονια πανε να τον θαψουν :ranting2:

deepBLUE
04-11-13, 17:02
Προσωπικά και γω αυτό το μέτρο δε το βρίσκω κακό.
Πράγματι υπάρχουν άνθρωποι που για διαφορετικούς λόγους θα τους βόλευε να ψωνίζουν Κυριακή .
Πιθανό να μπορούσαν να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και και να μεγαλώσει κατα κάποιο τρόπο ο μισθός του εργαζόμενου.
Ειναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται και στο εξωτερικό .
Δε ξέρω αν τελικά πετύχει η οχι ,απλά δε βρίσκω το λογο και γιατί να μη.
Η αλήθεια βέβαια είναι πως η στιγμή της εφαρμογής του είναι σωστή - έξυπνη .
Οι συντάξεις του μήνα έχουν ήδη καταβληθεί και το τυράκι είναι και οι πρόωρες εκπτώσεις .
Ο καιρός θα δείξει .
Μη ξεχνάμε πως υπάρχουν ήδη εργαζόμενοι καταστημάτων εστίασης και οχι μόνο,των Κυριακών .

hades7
04-11-13, 17:05
Τομι τι θελω να πω αν το διαθέσιμο εισόδημα για καταναλωςη ειναι 10 δραχμές ειτε τις καταναλωσεις σε 6 μέρες ή σε επτά δεν αλλάζει κάτι στο ταμείο των επιχειρήσεων. Αντί λοιπόν το κράτος να βοηθήσει να αυξηθεί η καταναλωτική δύναμη των πολιτών φρόντισε να αυξήσει το χρόνο που μπορούν να το διαθέσουν κατα την διάρκεια της εβδομάδας. Βάζουμε και μια κάμερα να δείχνει Ερμού να ανεβοκατευενουν αργόσχολοι και περάσαμε το παραμύθι που εξυπηρετεί απροσωπες μεγάλες επιχειρήσεις .

vagmag
04-11-13, 20:21
Στο κέντρο κατεβαίνω μόνο Κυριακή τα τελευταία χρόνια .
Προχθές κατάφερα επιτέλους να αγοράσω κατι απο το κέντρο. Τόσο για εμένα όσο και για το γιο μου. Μάλιστα στο κατάστημα που αγοράσαμε για το γιο μου, η κοπέλα διαμαρτυρήθηκε... Λέγοντας οτι τις Κυριακές περιμένει ο κόσμος για να ψωνίσει ;; Δεν δώσαμε συνέχεια , αλλα η αλήθεια ειναι οτι αν δεν ήταν ανοιχτά , δε θα με βόλευε ΠΟΤΕ να ψώνισε απο αυτο το κατάστημα.

Μάλλον βέβαια το μετρό αυτο θα βοηθήσει κυρίως την αγορά στη θεσσαλονικη όσον αφορά το κέντρο και οχι τις συνοικίες ... Επίσης κόσμος που έρχεται απο τα Βαλκάνια θα ξοδέψει πιο εύκολα ...

Μακροπρόθεσμα ίσως αυτο βοηθήσουν την ανεργία, ή κάποιον υπάλληλο να έχει ένα επιπλέον μεροκάματο. Σιγουρα θα υπάρξουν προβλήματα σε μαγαζάτορες που λειτουργούν μόνοι τους. Ίσως ομως αν ο τζίρος τις Κυριακές ειναι τελικά αρκετός, όπως έδειξε στη θεσσαλονικη τουλάχιστο, να βοηθήσει σε επιπλέον απασχόληση.

Πάντα υπάρχουν θετικά και αρνητικά.

hades7
04-11-13, 20:49
Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα του έλληνα που κλαιγοτανε δεν ήταν ότι δεν είχε χρήματα αλλα ότι δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο να τα ξοδέψει.

gant
04-11-13, 20:55
Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα του έλληνα που κλαιγοτανε δεν ήταν ότι δεν είχε χρήματα αλλα ότι δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο να τα ξοδέψει.

Ωραίος :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Thomelef
04-11-13, 21:12
τέλος πάντων, επειδή έξω απ'το χωρό μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει, θεωρώ ότι εφόσων κάτι δεν είναι υποχρεωτικό, δεν είναι και λόγος για τέτοιο ντόρο.

άποψη μου βέβαια, μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά, αν είχα κατάστημα και δεν ήθελα να δουλέψω την κυριακή, απλά δεν θα δούλευα.

καταδικάζω όμως, όποιον κατεβάζει κυριακάτικα προσωπικό για δουλειά χωρίς απολαβή. κάτι το οποίο είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο τον τελευταίο καιρό. το να αφήνει ο νόμος κάποιους ουρακοτάγκους να μπορούν να εκμεταλεύονται ακόμα μια μέρα της εβδομάδας μεροκαματιάρηδες που ελπίζουν να πάρουν κάτι έναντι της δουλειάς που πατάνε, είναι τραγικό...εκεί είμαι μαζί τους με τα 1000 και προσωπική μου άποψη είναι ότι οι καταγγελίες πρέπει να γίνονται αβέρτα.

vagmag
04-11-13, 21:13

Τουλάχιστο εγω δεν αποτελώ δείγμα καταναλωτή. Αν η αγορά βασιζόταν σε εμένα , θα είχαμε κλείσει ολοι:hystericalbs1:

aristent
04-11-13, 21:15
εμενα παντως μη με ψαξετε τις Κυριακες,ειμαι κλειστα.....και θα παραμεινω!!!:thumbsup:

aristent
04-11-13, 21:17
Α,ξεχασα να σας πω,οτι και τα Σαββατα ειμαι κλειστα,λογο λαϊκης που γινεται εξω απο το μαγαζι μου!!!.....κατι τα τσουβαλια με τις πατατες,κατι τα κρεμμυδια,κατι παγκοι με διαφορα....ουτε εγω δεν μπορω να περασω,οχι ο πελατης!!!:thumbsup:

aristent
04-11-13, 21:18
Α,αμα πεσει λιγο ακομη η δουλεια....και τις καθημερινες,θα με βρισκετε μονο με ραντεβου!!!:thumbsup:

BILL007
04-11-13, 21:32
εμενα παντως μη με ψαξετε τις Κυριακες,ειμαι κλειστα.....και θα παραμεινω!!!:thumbsup:

Α,ξεχασα να σας πω,οτι και τα Σαββατα ειμαι κλειστα,λογο λαϊκης που γινεται εξω απο το μαγαζι μου!!!.....κατι τα τσουβαλια με τις πατατες,κατι τα κρεμμυδια,κατι παγκοι με διαφορα....ουτε εγω δεν μπορω να περασω,οχι ο πελατης!!!:thumbsup:

Α,αμα πεσει λιγο ακομη η δουλεια....και τις καθημερινες,θα με βρισκετε μονο με ραντεβου!!!:thumbsup:

Eίσαι φαινόμενο Αρη! Τέλος... :D :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

https://www.youtube.com/watch?v=DN9Y-xEX1JQ

hades7
04-11-13, 21:32
Αν υποθέσουμε ότι ο ζαρα έχει 20 εργαζόμενους σε ένα κατάστημα που εργάζεται ο καθένας 40 ώρες την εβδομάδα με ένα ρεπό αυτό που θα αλλάξει θα ειναι ότι τις μέρες που το κατάστημα παρουσιάζει τον μικρότερο τζίρο ας πούμε την Δευτέρα θα μειώσει το προσωπικό και θα του μεταφέρει τις ώρες την Κυριακή. Έτσι πάλι θα παίρνει τα ίδια χρήματα με μια μικρή προσαύξηση λόγω του επιπλέον της αργίας. Ο μικροσκοπικός του αντίπαλος δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει σε τέτοιους ρυθμούς αφού άλλο να τρέχεις 400αρι μόνος σου και άλλο σκυταλοδρομία 4χ100.ενα εμπορικό κατάστημα που λειτουργεί με ενα άτομο έχει ως επακόλουθο όλες οι δουλειές να γίνονται απο τον ίδιο αυτό σημαίνει ότι η ενασχόληση δεν σταματά όταν κλείνει το Μαγαζι. Ποιος λοιπόν μικρό μαγαζάτορας θα αντέξει με μια βδομάδα διακοπές τον χρόνο και εάν, συνεχές τις γιορτές 6 Κυριακές ανοιχτά και παει λέγοντας .να πάρει υπάλληλο δεν βγαίνει πως το λένε σας το γράψε κι ο Μιχάλης πριν λίγες μέρες . Όλα γίνονται για τους μεγάλους και για κανέναν άλλον

steliosm46
04-11-13, 22:04
ο μικρος του αντιπαλος δεν μπορει να τον ακολουθησει ουτος η αλλος για πολλους λογους και προφανεις λογους.

αρα το αν ανοιγουνε και οι 2 κυριακη τι αλλαζει στην ολη υποθεση?

μαλλον κερδισμενοι μπορουνε να βγουνε και οι 2

Bazil Van Sinner
04-11-13, 22:46
. Ο μικροσκοπικός του αντίπαλος δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει σε τέτοιους ρυθμούς αφού άλλο να τρέχεις 400αρι μόνος σου και άλλο σκυταλοδρομία 4χ100....thumb

doctore
04-11-13, 22:47
:D Άψογη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα :

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/10/kafao_zps368fb9bf-1.jpg

hades7
04-11-13, 22:56
ο μικρος του αντιπαλος δεν μπορει να τον ακολουθησει ουτος η αλλος για πολλους λογους και προφανεις λογους.

αρα το αν ανοιγουνε και οι 2 κυριακη τι αλλαζει στην ολη υποθεση?

μαλλον κερδισμενοι μπορουνε να βγουνε και οι 2

Φίλε Στέλιο το εμπόριο ειναι μεταπρατικό δεν παράγεις κάτι δεν ειναι ορυχείο που όσες μέρες περισσότερες δουλέψεις τόσο περισσότερο μετάλλευμα θα βγάλεις . Η ποσότητα εδώ του " μεταλλεύματος " ειναι συγκεκριμένη ειναι οι 10 δραχμές που λέγαμε ότι περισσευουν στον καθέναν να ξοδέψει .απο αυτό το σύνολο των δραχμών απο όλους τους καταναλωτές εσύ το κρατος με εξωθεις στην εξάντληση ωςτε να μην εχω τις δυνάμεις να διεκδικήσω τις οςες δραχμούλες μου αναλογούν

Leonidas_E39
04-11-13, 23:03
Περιμενοντας το μεσημερι να σχολασει η κορη μου απο το σχολείο μας καλει ο δασκαλος ολους τους γονεις για καποιο προβλημα που εχει προκυψει με το ολοημερο. Μπαινουμε σε μια τάξη και ρωτάει ποιοι μπορουν να μην στειλουν τα παιδια ωστε να μειωθει ο αριθμος αυτων γιατι δεν υπάρχουν διάθεσιμοι δασκαλοι για τις επιπλέον ωρες η απαντηση ηταν κανενας μιας και δουλευουν ολοι και για αυτο το λογο στελνουμε και τα παιδια στο ολοημερο. Αυτο που με εκνευρησε ομως και εγινε της τρελής ηταν το θρασος του μολις ειπε οτι ξεπερνα κατα πολύ τις 25 ωρες εργασίας την βδομάδα. :shok: :shok: βριστηκαμε στο τελος του εκλεισα του καραγκιοζη την πορτα στα μουτρα και εφυγα. Αι στο διάλο με τους μ@λακες.

Οσο για χθες στην αγορα απο οτι μου ειπε η γυναίκα γινόταν της τρελής τουλαχιστον ο Hondos εκανε καλους τζιρους το θεμα σημερα ειναι οτι σκοτωνανε μυγες μιας και δεν υπηρχαν πελατες ουτε για δειγμα.

hades7
04-11-13, 23:08
Οσο για χθες στην αγορα απο οτι μου ειπε η γυναίκα γινόταν της τρελής τουλαχιστον ο Hondos εκανε καλους τζιρους το θεμα σημερα ειναι οτι σκοτωνανε μυγες μιας και δεν υπηρχαν πελατες ουτε για δειγμα.

Α γεια σου!!!!

Leonidas_E39
04-11-13, 23:09
Αρη φαντασου στην εταιρια που δουλευει και ειναι απο τα καλα brand name εδωσε 70 κομματια φαντασου τι εκανε το υπολοιπο μαγαζι.

hades7
04-11-13, 23:13
Το θέμα ειναι όχι τι έκανε χθες αλλα τι έκανε σήμερα ... Τελείωσαν μάλλον οι δραχμούλες που λέγαμε

Leonidas_E39
04-11-13, 23:14
Ετσι ειναι ακριβως οπως τα ειπες παραπανω. :D:D:D:D:D

katsaraios
04-11-13, 23:25
Το ζουμι ειναι στα λογια του Μυτιληνιου ..
Ο κοσμος εχει συγκεκριμενο ποσο να διαθεσει οι εποχες με τις απλες και τα ανοιγματα με πλαστικο χρημα τελειωσαν οποτε το κρατος λειτουργει για μια ακομα φορα κατα της μικρομεσαιας επιχειρησης που ειναι η ατμομηχανη του ιδιωτικου τομεα...
Για αυτο και οι περισσοτεροι κλεβουν οτι μπορουν τι Κυριακες τι αποδειξεις τι εισφορες δεστε γυρω μας οποιος φαει το μισο ευρω του αλλου ειναι η κατασταση ...
Αλλα βρε παιδια ειναι και στην ρατσα μας η οκνηρια ,η χαλαροτητα,η γραψαρ@@δινη αντε να πιουμε σημερα και αυριο κατι θα κανουμε..
Εγω δλδ 19 χρονια Κυριακες και αργιες ειμαι τριμαλ@κας που δουλευω ενω το πιτσιρικι υπαλληλος 20-25 δεν μπορει να κατσει Κυριακη γιατι η παρεα του θα βολταρει η θα οργανωσει καφε και ρεκλαμα σε κλαμπ...
Τι να πω ...:facepalm:

joseph
04-11-13, 23:27
Περιμενοντας το μεσημερι να σχολασει η κορη μου απο το σχολείο μας καλει ο δασκαλος ολους τους γονεις για καποιο προβλημα που εχει προκυψει με το ολοημερο. Μπαινουμε σε μια τάξη και ρωτάει ποιοι μπορουν να μην στειλουν τα παιδια ωστε να μειωθει ο αριθμος αυτων γιατι δεν υπάρχουν διάθεσιμοι δασκαλοι για τις επιπλέον ωρες η απαντηση ηταν κανενας μιας και δουλευουν ολοι και για αυτο το λογο στελνουμε και τα παιδια στο ολοημερο. Αυτο που με εκνευρησε ομως και εγινε της τρελής ηταν το θρασος του μολις ειπε οτι ξεπερνα κατα πολύ τις 25 ωρες εργασίας την βδομάδα. :shok: :shok: βριστηκαμε στο τελος του εκλεισα του καραγκιοζη την πορτα στα μουτρα και εφυγα. Αι στο διάλο με τους μ@λακες.

Και μετα περιμενουμε να παμε μπροστα σαν χωρα... 25 ωρες την εβδομαδα ε?.. τον κακομοιρο.... Αι σιχτιρ πια!
Προσωπικα 25ωρο δουλευω σε ενα 2ημερο, και δουλευω, και ολη την εβδομαδα 7 ημερες.. ελεος! Δεν λεω να δουλευουν ολοι 12ωρα απο δευτερα εως δευτερα αλλα βρε παιδια οχι και ετσι...ακου 25ωρες την εβδομαδα......Αι σιχτιρ παλι!

steliosm46
04-11-13, 23:34
Φίλε Στέλιο το εμπόριο ειναι μεταπρατικό δεν παράγεις κάτι δεν ειναι ορυχείο που όσες μέρες περισσότερες δουλέψεις τόσο περισσότερο μετάλλευμα θα βγάλεις . Η ποσότητα εδώ του " μεταλλεύματος " ειναι συγκεκριμένη ειναι οι 10 δραχμές που λέγαμε ότι περισσευουν στον καθέναν να ξοδέψει .απο αυτό το σύνολο των δραχμών απο όλους τους καταναλωτές εσύ το κρατος με εξωθεις στην εξάντληση ωςτε να μην εχω τις δυνάμεις να διεκδικήσω τις οςες δραχμούλες μου αναλογούν

Αρη καταλαβαινω τι θες να πεις απλα δεν καταλαβα αν εισαι υπερ του μετρου της κυριακης γενικά ή επιλεκτικά.

Δηλαδη αν υπηρχε ο νομος να ειναι την κυριακη ο μικρομεσαιος ανοικτος και το πολυκαταστημα κλειστο θα συμφωνουσες?

παραδειγμα εσυ εχεις ενα μαγαζι με ρουχα( εισαι στους μικρομεσαιους) και την δευτερα οταν εισαι ανοιχτος, εισαι χαλαρα καθεσαι και δεν εχεις κοσμο, ελαχιστα πραγματα. τα παγια εξοδα σου ομως της ημερας για να κρατησεις αυτο το μαγαζι ειναι στανταρ.

Εαν λοιπον την κυριακη ανοιξεις και γεμισεις απο κοσμο, απο αυτον που δεν μπορουσε να ερθει την δευτερα δεν θα γεμιζες το ταμειο σου? δεν θα ηταν ποιο καλα για σενα? εναν καλο ημερισιο τζιρο?

σαφως και δεν μπορεις να κοντραριστεις με τον ζαρα, γιατι ο ζαρα σε χτυπαει στην τιμη γιατι ψωνιζει τα ρουχα με κοντεινερ, γιατι ειναι αλυσιδα, γιατι του αναλογει το μεγαλο κομματι της πιτας του εμποριου.

εσυ λες δηλαδη οτι απ τις 10 δραχμες, εμενα σαν μικρομεσαιο που μου αναλογουν οι 3 δραχμες για παραδειγμα και οι αλλες 7 πανε στα πολυκαταστηματα, δεν μπορω να τις διεκδικισω αν ανοιγω την κυριακη.
μμ νομιζω οτι εχεις ενα δικιο με την αποψη οτι ειναι αλλες οι συνθηκες να το λειτουργησει ο μικρομεσαιος την κυριακη και αλλες συνθηκες για το πολυκαταστημα..

hades7
04-11-13, 23:45
Η ι τελευταία σου πρόταση ειναι το ρεζουμε.14 ώρες ενασχόλησης με την δουλειά χωρίς ρεπό χωρίς άδειες σου μένει μια Κυριακή να αραξεις αλλα πρέπει τώρα να την χάσεις για να είσαι ανταγωνιστικός .θα μου πεις αμα δεν Σ αρέσει κανε κάτι άλλο και δεν θα χω τι να σου απαντήσω

aristent
05-11-13, 06:47
Λοιπον,την Δευτερα θα την βαφτισουμε "Κυριακη" και ολα τα μικρομεσαια καταστηματα θα ειναι ΚΛΕΙΣΤΑ!!!

Δευτεριατικες εκδρομες με την οικογενεια(απουσια τα παιδια απο το σχολειο???....ε δεν πηγαιναμε και καθε Κυριακη εκδρομη,για καποιες λεμε!!!.... και αυτε θα παμε να τις δικαιολογησουμε....),εκκλησι ασμος,βαφτησια,γαμοι,επισκ ψη στους γονεις-παπουδες ΟΛΑ την Δευτερα!!!

.....ελπιζω να κανει καλο καιρο τη Δευτερα......

ΥΣ: το παραπανω κειμενο ειναι χιουμοριστικο.thumb

aristent
05-11-13, 06:54
Εδω και πολλα χρονια πολυς κοσμος εργαζεται(μαζι με τον Κατσαραιο μας)τα Σαββατοκυριακα,για να μπορουμε να "φαμε" τα χρηματα μας εμεις που δεν εργαζομαστε και δουλευουμε τις υπολοιπες μερες!!!!

....σερβιτοροι,μαγειρες,πιτσ αδοροι,ντελιβεραδες,Θανος Σκανια....κλπ. εργαζονται και μαλιστα σκληρα!!!

...αλλα αμα και εμεις δουλευουμε Σ/Κ,ποιον θα εξυπηρετουν???

.....μηπως γεννηθηκαμε μονο για να δουλευουμε???

....εγω λεω ΟΧΙ!!!

....δουλευω για να ζω και δεν ζω για να δουλευω.

:thnx:

Bitz
05-11-13, 08:09
Ναι....σιγα την δουλεια που κανει ο κατς
Ολη την νυχτα ειναι στο φανς και στο φβ....αντε και κανενα καψουροτραγουδο στο γιου τουμπε για να ΜΗΝ ξεχνιεται.
:th_Laie_67-1:

Konstantinos E60
05-11-13, 09:01
Να δειτε που στο τελος θα κάνουμε αργία το Σαββατο !

Samaro
05-11-13, 10:00
Να γιατί δεν άνοιξε την Κυριακή , αυτός ο καταστηματάρχης ! :original:

https://www.inout.gr/showthread.php?t=122487

hades7
05-11-13, 10:43
εκλεισε στα μεγαρα η πιστα
https://www.zougla.gr/automoto/article/louketo-stin-pista-ton-megaron-me-aformi-to-8anato-motosikletisti

Samaro
05-11-13, 11:01
https://www.zougla.gr/automoto/article/louketo-stin-pista-ton-megaron-me-aformi-to-8anato-motosikletisti
Κανείς δεν ασχολείται για πολλά χρόνια, με τις προυποθέσεις κάτω απο τις οποίες λειτουργούν διάφορες επιχειρήσεις (δημόσιες & ιδιωτικές).
Ωσπου ξαφνικά γίνεται μιά στραβή και όλοι αρχίζουν να ανακαλυπτουν την Αμερική ! Δεν είχε άδεια λειτουργίας, δεν κάλυπτε τους όρους ασφάλειας, δεν , δεν. δεν........

Αχ βρε Ελλάδα ! :sad:

pilot
05-11-13, 12:57

το παλικαρι ηταν ''ιντερνετικος'' φιλος απο φορουμ με μοτοσυκλετες που γραφω χρονια..εφυγε στην Κpits και προσεκρουσε στα τσιμεντα..μεχρι και το κρανος εσπασε.....

jkourkoulis
05-11-13, 13:24
το παλικαρι ηταν ''ιντερνετικος'' φιλος απο φορουμ με μοτοσυκλετες που γραφω χρονια..εφυγε στην Κpits και προσεκρουσε στα τσιμεντα..μεχρι και το κρανος εσπασε.....

Κρίμα. Πήγε ο άνθρωπος με εξοπλισμό σε πίστα να κάνει το hobby του και έχασε τη ζωή του. Τραγικό...

pilot
05-11-13, 13:35
αστα...αντι να εχει εξοδο διαφυγης ειχε τσιμεντενια μπλοκ..:thumbsdown:

Bazil Van Sinner
05-11-13, 13:57
...ποτε δεν σταματησαν οι Θυσιες,δυστυχως!

Thomelef
05-11-13, 16:14
διάβασα αρκετά ποστ σε 2 δίτροχα φόρουμ την περασμένη εβδομάδα. αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση, είναι το πόσο εύκολα έγιναν απο την μια στιγμή στην άλλη εχθροί της πίστας, οι πιο καλοί πελάτες...

άνθρωποι που πήγαιναν και έβαζαν την υπογραφή τους στην υπέυθυνη δήλωση για να μπούνε μέσα, έρχονται τώρα και αφορίζουν τα πάντα. πως το είπαμε???αθάνατη ελλάδα? μαλον αθάνατε ελληνάρα καλύτερα, γιατί δεν φταίει ο τόπος που του λάχαμε εμείς οι ουρακοτάγκοι για να είμαστε κάτοικοι του.

μέχρι για κινητοποιήσεις διάβασα, κατόπιν εορτής βέβαια. τόσο καιρό δεν μπορούσαν να τα πούνε όλα αυτά που είπανε, δεν μπορούσαν να πάνε και να διαμαρτυρηθούν, έπρεπε να σκοτωθεί ένα παιδί για να αρχίσουν να σιχτηρίζουν.

φυσικά και δεν δίνω κανένα δίκαιο στην πίστα. μάλιστα δεν την χώνεψα ποτέ, λόγο περβολικού κόστους έναντι μηδενικής παροχής, απο ένα χωράφι που έχει άσφαλτο. για το θέμα της άδειας λειτουργίας, είχα ακούσει και εγώ τυχαία κάποια στιγμή, σε κάποιο κους κους που είχε γίνει στην πίστα των σερρών στο περσινό μας διήμερο. αλλά, δεν μπορείς κύριε μου να κάνεις γαργάρα και να δέχεσαι γραπτώς την κάθε στραβομάρα της πίστας για να μπείς και να κάνεις την κάυλα σου, ξέρωντας ότι μπορεί να γίνει η στραβή, και σε μισό δευτερόλεπτο να αναιρείς την ίδια σου την τζίφρα με όλα αυτά που λές. εκτίθεσαι ρε...πως να το κάνουμε.

τραγική ιστορία. χάθηκε ένα πολύ νέο παληκάρι αφήνοντας πίσω του έναν 19χρονο αδερφό ο οποίος δεν έχει άλλον συγγενή αυτή τη στιγμή. 2 ορφανά παιδάκια που μεγαλώσανε μαζί και τώρα χάθηκε το ένα για το τπτ.τα θερμά μου συλυπητήρια, και εύχομαι μέσα απο τέτοιες τραγωδίες να μπορούν να ανοίγουν τα μάτια κάποιων, οι οποίοι τα ανοίγουν όποτε τους βολεύει.

BILL007
05-11-13, 16:29
διάβασα αρκετά ποστ σε 2 δίτροχα φόρουμ την περασμένη εβδομάδα. αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση, είναι το πόσο εύκολα έγιναν απο την μια στιγμή στην άλλη εχθροί της πίστας, οι πιο καλοί πελάτες...

άνθρωποι που πήγαιναν και έβαζαν την υπογραφή τους στην υπέυθυνη δήλωση για να μπούνε μέσα, έρχονται τώρα και αφορίζουν τα πάντα. πως το είπαμε???αθάνατη ελλάδα? μαλλον αθάνατε ελληνάρα καλύτερα, γιατί δεν φταίει ο τόπος που του λάχαμε εμείς οι ουρακοτάγκοι για να είμαστε κάτοικοι του.

+100000000000000000000 ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΕΙΡΑ!!!!!

pilot
05-11-13, 16:57
σωστό..δυστηχώς...

Nino
05-11-13, 16:59
https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=22495&d=1383667121:whistle::whistle:

πηγη f/b

A8hnaios
05-11-13, 20:00
Τι ειπε χθες ο πανμεγιστος πρωθυπουργός μας;
Δεσμεύομαι ότι σ ένα χρόνο από σήμερα θα υπάρχει δωρεάν
wi fi σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!

Χαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!

https://fbcdn-photos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1458600_10152034008886913_565822075_n.png

Σε απαντηση ο ΣΥΡΙΖΑ δινει και 1500 λεπτα προς ολους, απεριοριστα υπεραστικα και σταθερα και εξωτερικο, 1500 sms προς ολους και ενα iphone δωρο που θα τα φερει απο το Τεξας ο Αλεξης...!!!!

A8hnaios
05-11-13, 20:10
Το φύλο σας γράψτε στην αίτηση. -Τι φύλλο; -Κανταΐφι. Το φύλο σας , κυριε ! Δεν έχετε φύλο; -Έχω τον Αργύρη... -Ρε φίλε , το Φι με ύψιλον , όχι με γιώτα ! Το γιώτα είναι άλλο . -ΤOYOTA είναι αυτοκίνητο... -ΑΝΤΕ ΓA........ΟΥ ΡΕ ΠΡΩΙ - ΠΡΩΙ !!!

:hystericalbs1:

A8hnaios
05-11-13, 20:30
Η αναδιανομή αθροίζει ¤17,55 δις για μισθούς 620.000 δ.υ. (15% κατά κεφαλήν μείωση από 2009) συν ¤27,3 δις σε συντάξεις ανθρώπων που πιθανά να έβαλαν κανένα κατοστάρικο (¤100) το μήνα σε εισφορές, αν δεν ήταν απλά λογιστικές εγγραφές όπως στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ. Αν υπολογιστούν και τα εφάρπαξ των ΔΕΚΟ που είναι εκτός υπολογισμού, ξεφεύγει. Απληστία.

Σύνολο ¤54,8 δις αναδιανέμονται φέτος. Το κόστος μισθοί συνταξεις δημοσίου μειώθηκε 5% στην τετραετία 2009-2013.

Αν δεν μειωθεί η αναδιανομή, αντίο Ελλάδα...

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο.

Έχει γεμίσει απελπισία που τόσο απλόχερα μοιράζει το κράτος.

Όπου νάναι θα σκάσει. Είναι προφανές παντού γύρω μας.

Στα κλειστά μαγαζιά, στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, στα κρύα σπίτια, στα άδεια
ψυγεία!!!!

Όποιος αγνοήσει αυτούς τους αριθμούς αγνοεί τους ανθρώπους. Δεν αντέχει η κοινωνία άλλη αφαίμαξη.

Τόσο απλό.

Καλή δύναμη.

Thomelef
05-11-13, 22:24
ψιλά γράμματα...οι άνθρωποι δεν είναι νουμερα κάποιος να του πεί. απλώς είναι ο νούμερο ένας παράγοντας για να αυξομειώνονται τα νούμερα.

Nino
06-11-13, 09:48
Η αναδιανομή αθροίζει ¤17,55 δις για μισθούς 620.000 δ.υ. (15% κατά κεφαλήν μείωση από 2009) συν ¤27,3 δις σε συντάξεις ανθρώπων που πιθανά να έβαλαν κανένα κατοστάρικο (¤100) το μήνα σε εισφορές, αν δεν ήταν απλά λογιστικές εγγραφές όπως στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ.

.

Εκτος απο παπαγαλος ειναι και προκλητικα ασεβης.
Ασεβης σε ολους αυτους που δουλεψαν πριν απο αυτον (αληθεια αυτος ποσα εχει βαλει? και απο που τα βαζει οταν πληρωνει εισφορες?) πριν απο εμας, ανθρωπους που ειπαν τον Δεσποτη Παναγιωτη, σε εργοστασια ,οικοδομες επιχειρησεις-οργανισμους- βιοτεχνιες και οπου αλλου μεχρι που το γηρας τος αναγκασε να αποσυρθουν!!
Αυτοι ειναι οι γονεις μας, αυριο εμεις μεθαυριο τα παιδια μας.
Ειχα πει μετα να μην ξανασχοληθω με τον ζηλωτη της εξοχοτατης και με τις ανοησιες που σκοπιμα γραφει εκει στο κοσμο του marllboro που ζει μαζι με την υπολοιπη καστα του.
Ας μη πω αλλα...

gant
06-11-13, 10:06
Δυστυχώς Γιάννη, όλοι και όλα σε ένα τσουβάλι, ισοπέδωση.
Χα χα ο άνθρωπός είναι σε άλλο κόσμο. Ο γνωστός υπηρέτης του κεφαλαίου.

ORPHEUS
06-11-13, 10:08
καλά τα λέει ο Αγησίλαος , η φοροδιαφυγή είναι 36 δις το χρόνο, με αυτά τα λεφτά οι δημόσιοι υπάλληλοι θα είχαν τουλάχιστον +50% μισθούς αλλά δεν τα έχει καταφέρει το κράτος ακόμα να συλλάβει την φοροδιαφυγή............
αυτό δεν λέει ο Αγης η δεν κατάλαβα εγώ καλά? :whistle:

Thomelef
06-11-13, 11:51
O αγησίλαος μιλάει προφανώς για αυτούς που απολαμβάνουν σύνταξη απο τα 50 τους χρόνια, όπου αν υπολογίσει κανείς το πόσα λεφτά κρατήθηκαν απο τον μισθό τους στην ενεργό δράση που είχαν όλα αυτά τα χρόνια, βάση της συντάξεως τους, αναλογούν σε 100 ευρά μηνιαίως, σε σχέση με του 65άρη του ιδιωτικού τομέα.

αν αρχίσεις να υπολογίζεις κιόλα ότι στη μία περίπτωση τα λεφτά ειναι πραγματικά δουλεμένα και πραγματικά κατατηθεμένα, ενώ στην άλλη είναι δουλεμένα στο μισό και κάτι παραπάνω ποσοστό και ποτέ κατατεθημένα απο την μεριά του εργοδότη (ελληνικό δημόσιο κράτος), αρχίζεις και καταλαβαίνεις που το πάει ο τύπος...

αλλά τι λέω, μόνα τους ριμάχτηκαν τα ταμεία.

only one solution. γκρέμισμα τώρα αυτών των ταμείων και να πάει όποιος θέλει, όπου θέλει και να ασφαλιστεί. όπως γίνεται και έξω. τα ασφαλιστηκά ταμεία της ελλάδος είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο.

Konstantinos E60
06-11-13, 12:28
Κι ομως Θωμά πριν μερικά χρόνια δεν ήταν καθόλου ανέκδοτο.Φροντισαν όμως να τα κανουν !

Samaro
06-11-13, 12:46
Δεν ριμάχτηκαν μόνα τους τα ταμεία Θωμά !
Τα ρίμαξαν οι κυβερνήσεις που, για να καλύψουν τους κρατικούς προυπολογισμούς ,τα ανάγκαζαν να χρηματοδοτήσουν την οικονομία με έντοκα γραμμάτια Ε. Δ., άτοκες καταθέσεις στην Τ.Ε. και δομημένα ομόλογα.
Δανεικά και αγύριστα.

Και επειδή πάντα ο έλληνας ήθελε να έχει μια καλή σύνταξη για τα γηρατειά, έφτιαξε σε συνεργασία με τους εργοδότες του τα "επικουρικά ταμεία" αποταμιεύοντας χρήμματα απο τον μισθό του και απο εργοδοτικές εισφορές.
Ομως και αυτά τα ταμεία μπήκαν στο στόχαστρο των κυβερνούντων έχοντας την ίδια κατάληξη.

Επίσης, αρκετοί κλάδοι εργαζομένων, επέλεξαν κάποτε να δημιουργήσουν και ανεξάρτητα Ταμεία Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, καταβάλοντας υψηλά ποσοστά απο τον μισθό τους, ωστε να απολαμβάνουν καλύτερη περίθαλψη απο αυτή του ΙΚΑ.
Το αποτέλεσμα ήταν αυτά τα ταμεία να χαρακτηρισθούν "Προνομοιακά" και να ενσωματωθούν αναγκαστικά στο χρεωκοπημένο ΙΚΑ ωστε να του δώσουν το φιλί ζωής με τα κεφάλαια που τους είχαν απομείνει.

Nino
06-11-13, 12:48
για πλακα το ειχαμε γραψει περυσι και αυτοι θα το εφαρμοσουν, παιδια εχουμε χασει τη μπαλα τελειως...

https://news.in.gr/greece/article/?aid=1231272232

κυριε κυριε αυτη η καμιναδα εχει καπνο γρηγορα τα εκαμ να κανουν εφοδο...
ρε αντε στο γερο διαολο!!!

Thomelef
06-11-13, 12:48
εγώ αυτό που ξέρω κώστα είναι το τώρα, η αληθινή πραγματικότητα δλδ όπου καθένας κάνει ότι μπορεί απο μόνος του χωρίς την πλάτη της τράπεζας.

κάποτε αν δεν έβγαινε κάποιος στις υποχρεώσεις του, πήγαινε έπινε 3 καφέδες σε τρία καταστήματα, και όποιου διευθυντή του άρεσε περισσότερο η μάπα του, έπαιρνε χρηματοδότηση. στο κεφάλαιο των παροχών όμως, η κατάσταση δε νομίζω να ήταν διαφορετική απο την σημερινή. αν το ΙΚΑ πχ δούλευε όπως έπρεπε, δεν θα υπήρχαν ιδιωτικά ιατρείανα δέχονται κόσμο και κοσμάκη που δεν μπορούν να περιμένουν 6 μήνες για μια εξέταση. αυτό απο μόνο του, πάει και αλλού, σε προβλήματα που τρέφονται τόσα χρόνια, όπως η φοροδιαφυγή στους μπλοκάκηδες. το να οθεί το ίδιο το ταμείο τον ασφαλισμένο του σε έναν ιδιωτικό γιατρό για εξέταση επι μαύρης χρήμασης, δεν είναι πρόβλημα? δεν έχει μερίδιο ευθύνης η υπηρεσία?

απο την άλλη, ακόμα και σήμερα, 50 ετών πρόωρη σύνταξη. τι λέτε ρε...τι λέτε ρε...εν έτη 2013, με την χωρα στην κατάσταση που βρίσκεται, να υπάρχει ακόμα αυτό το προνόμιο. δεν συζητάμε για να κάνουμε συγκρίσεις τύπου οι ιδιωτικοί και οι δημόσιοι. είναι άκρως εξωφρενικό το φαινόμενο. μέχρι και τα 60 του ο άνθρωπος είναι άκρως παραγωγικότατος, το έχω δεί με τα μάτια μου. με τι γνώμονα λοιπόν αφήνουν ελεύθερο κάποιον νσ γίνεται αντιπαραγωγικός απο μια τέτια ηλικία? και δεν τα βάζω με τους ανθρώπους, τα βάζω με το σύστημα που το επιτρέπει. χαίρω πολύ χαιρόπουλος που λένε, και εγώ το ίδιο θα έκανα αν μπορούσα. να υπάρχει όμως και μια λογική και δικαιοσύνη στο σύστημα, όπου πλέον δεν μπορεί να έχει ακόμα καλοχαιδεμένους.

BILL007
06-11-13, 13:04
για πλακα το ειχαμε γραψει περυσι και αυτοι θα το εφαρμοσουν, παιδια εχουμε χασει τη μπαλα τελειως...

:shok::shok::shok::shok:

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/11/EleutherotypiaI-1.jpg

gant
06-11-13, 13:08

ρε αντε στο γερο διαολο!!!:hystericalbs1:o

:hystericalbs1:

Thomelef
06-11-13, 13:24
ε εντάξει...οι άνθρωποι είναι εντελώς γελοίοι. αφού έχασαν απο το πετρέλαιο, θέλουν να χάσουν τώρα και απο τα έσοδα που τους πήγαν οι ξυλέμποροι.

του χρόνου όταν ο κόσμος θα κάθεται με την κουβέρτα στον καναπέ, θα κάνουνε εφόδους για να βλέπουν πόσο βαριές κουβέρτες κάνει χρήση ο κόσμος. ανάλογα με το βάρος των κουβερτών που διαθέτει ένα νυκοκοιριό, θα τρώει και την ανάλογη καμπάνα.

στον διάολο και ακόμα παραπέρα τα ανθρωπόμορφα σκουπίδια.

fanisk
06-11-13, 14:23

Πριν μερες ελεγες πως για να ειμαστε αρσενικοι πρεπει να σεβομαστε τους νομους, ο ΚΟΚ προβλεπει εμπρος πινακιδα κλπ.
Ε τωρα θα προβλεπει και δακτυλιο καμιναδων. Εκει να πανε στο διαολο ομως ε?:th_Laie_67-1:

Καταλαβαινεις τωρα τι εννοω με την ηθικη σε ειπρακτορικους νομους.

Nino
06-11-13, 14:54
Πριν μερες ελεγες πως για να ειμαστε αρσενικοι πρεπει να σεβομαστε τους νομους, ο ΚΟΚ προβλεπει εμπρος πινακιδα κλπ.
Ε τωρα θα προβλεπει και δακτυλιο καμιναδων. Εκει να πανε στο διαολο ομως ε?:th_Laie_67-1:

Καταλαβαινεις τωρα τι εννοω με την ηθικη σε ειπρακτορικους νομους.

ουτε προχθες καταλαβες (ξαναδιαβασε τα προχθεσινα) και μαλλον ουτε τωρα, ετσι ειναι τα γραπτα δεν εχουν χρωμα...
αν θελεις ξανασυζηταμε τα περι εισπρακτικου στον κοκ και που χρειαζεται η μπροστα πινακιδα.
Ανοιξε ενα καινουργιο θρεντακι να μιλησουμε για μπροστα πινακιδες...

vagmag
06-11-13, 17:45
Τα ρίμαξαν οι κυβερνήσεις που, για να καλύψουν τους κρατικούς προυπολογισμούς ,τα ανάγκαζαν να χρηματοδοτήσουν την οικονομία με έντοκα γραμμάτια Ε. Δ., άτοκες καταθέσεις στην Τ.Ε. και δομημένα ομόλογα.
Δανεικά και αγύριστα.

.

Εδώ γράφεις κατι πολύ καλό.

Τα ταμεία , τα ρημαξαν οι κυβερνήσεις για να καλύψουν κρατικούς προυπολογισμους .... Δλδ κρατικά έξοδα... Δλδ μισθούς, συντάξεις κλπ...

Τι έκαναν δλδ ; Αυτα που αποταμιεύσε ο κόσμος, τα χρησιμοποίησαν για να πληρώσουν ... Τα επένδυσαν για να πληρώσουν ... Τα έπαιξαν για να πληρώσουν... Τα υποθυκευσαν για να πληρώσουν....

Ο Θωμάς έχει δίκιο. Ο λογαριασμός δε βγαίνει. Δε γίνεται σήμερα που ζητάς φόρο απο τον άνεργο, να βγάζεις κόσμο στη σύνταξη στο 50. Δε γίνεται επειδή κάποιος δεν έχει πλέον ν πληρώσει το ΤΕΒΕ του και ειναι 55 χρόνων , να του παίρνεις το σπίτι, να μη του δίνεις ποτέ σύνταξη , να μην του παρέχεις περίθαλψη, και τον άλλον να τον βγάζεις στη σύνταξη με εφάπαξ κλπ...

Ας παραδεχτούμε οτι δεν έχουν ένα συρτάρι γεμάτο χρηματα απο αυτα που έκαναν κρατήσεις στους δημόσιους και απο αυτα που έδωσαν οι ιδιωτικοί. Δεν το έχουν το συρτάρι. Περιμένουν να μαζέψουν απο κάθε είδους φόρους για να πληρώσουν. Αυτο ειναι αναδιανομή. Δε γίνεται να βάζεις τα παιδία σου να εργάζονται για 500 ευρω για να πάρεις σύνταξη 1000 εσύ στα 50.

Samaro
06-11-13, 18:50

Τα ταμεία , τα ρημαξαν οι κυβερνήσεις για να καλύψουν κρατικούς προυπολογισμους .... Δλδ κρατικά έξοδα... Δλδ μισθούς, συντάξεις κλπ...

Τι έκαναν δλδ ; Αυτα που αποταμιεύσε ο κόσμος, τα χρησιμοποίησαν για να πληρώσουν ... Τα επένδυσαν για να πληρώσουν ... Τα έπαιξαν για να πληρώσουν... Τα υποθυκευσαν για να πληρώσουν....

Ο Θωμάς έχει δίκιο. Ο λογαριασμός δε βγαίνει. Δε γίνεται σήμερα που ζητάς φόρο απο τον άνεργο, να βγάζεις κόσμο στη σύνταξη στο 50. Δε γίνεται επειδή κάποιος δεν έχει πλέον ν πληρώσει το ΤΕΒΕ του και ειναι 55 χρόνων , να του παίρνεις το σπίτι, να μη του δίνεις ποτέ σύνταξη , να μην του παρέχεις περίθαλψη, και τον άλλον να τον βγάζεις στη σύνταξη με εφάπαξ κλπ...

Ας παραδεχτούμε οτι δεν έχουν ένα συρτάρι γεμάτο χρηματα απο αυτα που έκαναν κρατήσεις στους δημόσιους και απο αυτα που έδωσαν οι ιδιωτικοί. Δεν το έχουν το συρτάρι. Περιμένουν να μαζέψουν απο κάθε είδους φόρους για να πληρώσουν. Αυτο ειναι αναδιανομή. Δε γίνεται να βάζεις τα παιδία σου να εργάζονται για 500 ευρω για να πάρεις σύνταξη 1000 εσύ στα 50.
Τα έχω ξαναγράψει Βαγγέλη.

Είναι σαν να δικαιολογούμε την πτώχευση μιας εταιρίας, επειδή έδεινε παχυλούς μισθούς στους υπαλληλους και μεγάλο μέρισμα στους μετόχους.

Αναλογιστικές μελέτες για τις ασφαλιστικές εισφορές που εισέπραταν σε σχέση με τις συντάξεις που καλούντο να δώσουν δεν έκαναν ;;;

Το γεγονός ότι, μετά απο την κακοδιαχείριση τους, πρέπει να πάρουν 500 ευρώ τα παιδιά μας, δεν έχει σχέση με τις συντάξεις ( που πρέπει να είναι ανταποδοτικές) αλλά με την προσφορά και την ζήτηση εργασίας.(Ανεργία 30 %) Αλλωστε δεν πληρώνονται απο το ΙΚΑ.

Και στο τέλος, τι φταίει ο συνταξιούχος που ώς ιδιωτικός υπάλληλος πλήρωνε 40 χρόνια εισφορές για να διορίζει / πληρώνει δημοσίους ο κάθε βουλευτής ;;;

Κανείς νομίζω δεν ισχυρίζεται σήμερα πλέον, ότι πρέπει να πέρνει σύνταξη στα 50. Ομως δεν μπορώ να δεχτώ πως είναι δίκαιο να μειώνονται οι συντάξεις 50 - 60 % σε ανθρώπους που δεν έχουν πλέον την επιλογή να ξαναεργασθούν η να κάνουν οτιδήποτε άλλο για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους .
Ποσό μάλλον αν απο αυτό το εισόδημα (σύνταξη) εκτός απο εξοδα διαβίωσης φόρους κλπ έχει να συντηρήσει π.χ.και ένα άνεργο παιδί ή να σπουδάσει κάποιο άλλο.

Thomelef
06-11-13, 18:53

αποστομοτικό ποστ που δείχνει την ακριβή σημερινή εικόνα της χώρας.

steliosm46
06-11-13, 20:31
ε εντάξει...οι άνθρωποι είναι εντελώς γελοίοι. αφού έχασαν απο το πετρέλαιο, θέλουν να χάσουν τώρα και απο τα έσοδα που τους πήγαν οι ξυλέμποροι.

του χρόνου όταν ο κόσμος θα κάθεται με την κουβέρτα στον καναπέ, θα κάνουνε εφόδους για να βλέπουν πόσο βαριές κουβέρτες κάνει χρήση ο κόσμος. ανάλογα με το βάρος των κουβερτών που διαθέτει ένα νυκοκοιριό, θα τρώει και την ανάλογη καμπάνα.

στον διάολο και ακόμα παραπέρα τα ανθρωπόμορφα σκουπίδια.

χαχαχαχα θωμα φανταζεσαι! θα μπαινει στελεχος του υποργειου σε καθε σπιτι και θα καταγραφει τα ειδη προικος!! κουβερτες, σεντονια, παπλωματοθηκες!!

αρε που ειναι οι αμαν να το κανουν και σκετσακι!

τι να πω δεν ξερω ποια τι αλλο να πω..! εκνευριζομαι να ακουω τετοιες μ@λ@κιες καθημερινά!

σκεφτεται λεει να εξετασει το υπουργειο περιβαλλοντος! τι σκεφτεται ρε, αυτοι δεν εχουν μυαλο, εχουν αχυρα μες το κεφαλι τους! δεν εξηγειται διαφορετικά!

που η μονη λυση για ολα αυτα ειναι να μειωσουν τις τιμες του πετρελαίου εκει που ηταν πριν 6-7 χρονια! και γενικα και της βενζινης..να δεις μετα πως θα υπαρχει καταναλωση απ τον κοσμο!

εχουμε φορτωθει οτι μ@λ@κια υπαρχει, πληρωσαμε ενα καρο λεφτα για καυστηρες πελλετ και τι κανουμε?

ρυπαινουμε το περιβάλλον οσο δεν παει, αντε εμεις ειμαστε σε χωριο, φαντασου τι γινεται στις μεγαλες πολεις, γινεται τετοια αποψιλλωση, στο τελος δεν θα μεινει ουτε πουρναρι για κοψιμο, και μετα λενε για αυξηση της θερμοκρασιας του πλανητη! τι να σε κανει ο καημενος ο πλανητης!

fanisk
06-11-13, 21:46
ουτε προχθες καταλαβες (ξαναδιαβασε τα προχθεσινα) και μαλλον ουτε τωρα, ετσι ειναι τα γραπτα δεν εχουν χρωμα...
αν θελεις ξανασυζηταμε τα περι εισπρακτικου στον κοκ και που χρειαζεται η μπροστα πινακιδα.
Ανοιξε ενα καινουργιο θρεντακι να μιλησουμε για μπροστα πινακιδες...

Διαβασε τα 2 ποστ σου και πες μου τι πρεπει να καταλαβω που δεν καταλαβα λογω pc?

σε κανεναν δεν αρεσει να παιρνει κλησεις,σε κανεναν να χανει χρηματα, ομως ο κοκ ειναι ξεκαθαρος.
Το ηξερες το ρισκαρες, επεσες σε οργανο που ειναι υπηρεσιακος.
Ψηλα το κεφαλι σαν αρσενικος και τις βρισιες απο μεσα σου γιατι το λαθος σε αυτη την περιπτωση ειναι απο τη μερια σου.
Ολα τα αλλα περι ηθικης και προβλεπε ειναι ακυρα.
Ειμαι σιγουρος αν σκεφθεις θα βρεις γιατι χρειαζεται και η μπροστα πινακιδα.
Αν βαλεις το αυτοκολλητο θα σε ξαναγραψουν αλλα παλι αυτο θα ειναι ενα ρισκο που εσυ αποφασιζεις να παρεις.

με λιγα λογια οταν ο αστυνομικος δεν μας γραφει ειναι τυπας και οταν μας γραφει κομπλεξικος... μπιουτιφουλλλλ:original:
ολοι μας εχουμε κατηγορησει και ολοι εχουμε χειροκροτησει την αστυνομια,το προβλημα ειναι οτι εμεις δεν εχουμε αποφασισει τι "ειδους" αστυνομια θελουμε.
Απο την αλλη αν ο καθενας κατηγοριοποιει την σοβαροτητα των παραβασεων με δικα του κριτηρια... τι να πουμε μετα!!!

υγ.
οσο για τον εισπρακτικο ρολο του κρατους δεν ειδα να εχουμε την ιδια "ευαισθησια" οταν κοβει τις συνταξεις φορολογει παραλογα ανθρωπους και ακινητα και αυξανει τη συμμετοχη στα φαρμακα στα γεροντακια...

Η εμπρος πινακιδα δεν εχει καμια σημασια, η πισω μετραει παντου. Ναι ειναι εισπρακτικο. Οπως εισπρακτικο μετρο ειναι και αυτο με τις καμιναδες, αν σε κοπτει η μολυνση, μειωσε τη τιμη του πετρελαιου. Δεν σε κοπτει η μολυνση ομως, μαλακιες στο τετραγωνο, να αρπαξεις τα λεφτα απο αυτους που καινε ξυλα αντι για πετρελαιο θες.

Επειδη ομως Γιαννη εσυ θα σεβεσαι τον ηλιθιο νομο, δεν θα αναβεις το τζακι σου. Οταν κρυωσουν τα παιδια σου πες τους οτι "ετσι λεει ο νομος".

Πεφτω σε 1-2 μπλοκα το μηνα/διμηνο, οπως καταλαβαινεις εχω πεσει σε αρκετα για να πω οτι ο συγκεκριμενος ηταν κομπλεξικος και παιδακι που βγηκε απο τη σχολη.

Θελω αστυνομια με ******α, πρωτη στη γραμμη, να κανει καλο στο τοπο της, να "πιανει" αυτους που πραγματικα βλαπτουν. Ειναι το ιδιο κοκκινο φαναρι με Κ.Ε.Κ? Οδηγηση με 2 μπουκαλια αλκοολ με φιμε? Ειναι το ιδιο αυτο που κανει ο Παναγιωτης ή ο Θανασης πχ με τον βλακακο που μου ειπε οτι τα βγαζει σε μια μερα, ατσαλακωτος στο κεντρο της Αθηνας? Να πουλαμε πνευμα ξερουμε ολοι, πραξεις θελουμε. Τι σχεση εχει η ΔΙΑΣ που χαροπαλευει για 700¤ με τον εισπρακτορα με το rayban που πουλαει και πνευμα μιση μεριδα ανθρωπος?

Να δω πως θα γραφουν οσους καινε το τζακι τους, χρειαζεται ενταλμα να μπουν σπιτι. Ειναι τοσο ξεφτιλες που θα κολλανε τη κληση στην εξωπορτα. :th_Laie_67-1:

vagmag
06-11-13, 22:58
Τα έχω ξαναγράψει Βαγγέλη.

Είναι σαν να δικαιολογούμε την πτώχευση μιας εταιρίας, επειδή έδεινε παχυλούς μισθούς στους υπαλληλους και μεγάλο μέρισμα στους μετόχους.

Αναλογιστικές μελέτες για τις ασφαλιστικές εισφορές που εισέπραταν σε σχέση με τις συντάξεις που καλούντο να δώσουν δεν έκαναν ;;;

Το γεγονός ότι, μετά απο την κακοδιαχείριση τους, πρέπει να πάρουν 500 ευρώ τα παιδιά μας, δεν έχει σχέση με τις συντάξεις ( που πρέπει να είναι ανταποδοτικές) αλλά με την προσφορά και την ζήτηση εργασίας.(Ανεργία 30 %) Αλλωστε δεν πληρώνονται απο το ΙΚΑ.

Και στο τέλος, τι φταίει ο συνταξιούχος που ώς ιδιωτικός υπάλληλος πλήρωνε 40 χρόνια εισφορές για να διορίζει / πληρώνει δημοσίους ο κάθε βουλευτής ;;;

Κανείς νομίζω δεν ισχυρίζεται σήμερα πλέον, ότι πρέπει να πέρνει σύνταξη στα 50. Ομως δεν μπορώ να δεχτώ πως είναι δίκαιο να μειώνονται οι συντάξεις 50 - 60 % σε ανθρώπους που δεν έχουν πλέον την επιλογή να ξαναεργασθούν η να κάνουν οτιδήποτε άλλο για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους .
Ποσό μάλλον αν απο αυτό το εισόδημα (σύνταξη) εκτός απο εξοδα διαβίωσης φόρους κλπ έχει να συντηρήσει π.χ.και ένα άνεργο παιδί ή να σπουδάσει κάποιο άλλο.

Οι συντάξεις πρέπει να ειναι ανταποδοτικές .
Αλλα δεν ειναι.
Κάποιοι πλήρωσαν λίγα και παίρνουν πολλα.
Κάποιοι πλήρωσαν πολλα και παίρνουν λίγα .
Κάποια δεν πλήρωσαν αλλα παίρνουν .
Κάποιοι πλήρωσαν αλλα δεν παίρνουν .
Όλα τα τραγελαφικα παραπάνω συμβαίνουν ανάμεσα σε έλληνες που ειναι ίσοι απέναντι στο κρατος.

Όσα και να πλήρωσε ή να μην πλήρωσε ο κόσμος, όσο δίκιο και να έχει, τα λεφτά αυτα δεν υπάρχουν. Φαγώθηκαν απο επιτήδειους, απο εμάς , απο κάποιους τέλος πάντων. Οποτε αναγκαστικά αυτοί οι άνθρωποι πρακτικά , πληρώνονται απο αυτα που θα εισπράξει το κρατος, απο όλους σήμερα .

Σήμερα πολλοί όντως δεν μπορούν να ξανά δουλέψουν και να έχουν έσοδο αν κοπεί η σύνταξη. Πρέπει να καταλάβουν ομως τον παραπάνω συλλογισμό, οτι για να πληρωθούν αυτές οι συντάξεις σήμερα, θα πρέπει κάποιος να τις πληρώσει. Αυτός που θα τις πληρώσει θα ειναι το παιδί τους. Προφανώς δε νιώθουμε τύψεις, δεν μας ενοχλεί που χρεώθηκαν οι επόμενες γενιές. Ας δουλέψουν να τα πληρώσουν. Δεν ειναι προσωπικό το μήνυμα. Μιλάω για τη νοοτροπία του κόσμου.

Το οτι οι νέοι παίρνουν 500 ευρω, δεν έχει να κάνει ούτε με ΙΚΑ ούτε με συντάξεις κλπ, αλλα απο τις εισφορές αυτών, τους φόρους όλων κλπ, θα μαζευτούν οι υποχρεώσεις του κράτους .

Δεν φταίει κανένας συνταξιούχος. Προς Θεού. Τη λογική στην τσέπη προσπαθώ να εξηγήσω.

Το δίκιο ειναι να πάρει ο καθένας αυτα που έδωσε. Η πραγματικότητα ειναι διαφορετική, γιατι αυτο που έδωσε, δεν υπάρχει.

Nino
07-11-13, 09:16
Διαβασε τα 2 ποστ σου και πες μου τι πρεπει να καταλαβω που δεν καταλαβα λογω pc?

Η εμπρος πινακιδα δεν εχει καμια σημασια, η πισω μετραει παντου. Ναι ειναι εισπρακτικο. Οπως εισπρακτικο μετρο ειναι και αυτο με τις καμιναδες, αν σε κοπτει η μολυνση, μειωσε τη τιμη του πετρελαιου. Δεν σε κοπτει η μολυνση ομως, μαλακιες στο τετραγωνο, να αρπαξεις τα λεφτα απο αυτους που καινε ξυλα αντι για πετρελαιο θες.

Επειδη ομως Γιαννη εσυ θα σεβεσαι τον ηλιθιο νομο, δεν θα αναβεις το τζακι σου. Οταν κρυωσουν τα παιδια σου πες τους οτι "ετσι λεει ο νομος".

Πεφτω σε 1-2 μπλοκα το μηνα/διμηνο, οπως καταλαβαινεις εχω πεσει σε αρκετα για να πω οτι ο συγκεκριμενος ηταν κομπλεξικος και παιδακι που βγηκε απο τη σχολη.

Θελω αστυνομια με ******α, πρωτη στη γραμμη, να κανει καλο στο τοπο της, να "πιανει" αυτους που πραγματικα βλαπτουν. Ειναι το ιδιο κοκκινο φαναρι με Κ.Ε.Κ? Οδηγηση με 2 μπουκαλια αλκοολ με φιμε? Ειναι το ιδιο αυτο που κανει ο Παναγιωτης ή ο Θανασης πχ με τον βλακακο που μου ειπε οτι τα βγαζει σε μια μερα, ατσαλακωτος στο κεντρο της Αθηνας? Να πουλαμε πνευμα ξερουμε ολοι, πραξεις θελουμε. Τι σχεση εχει η ΔΙΑΣ που χαροπαλευει για 700¤ με τον εισπρακτορα με το rayban που πουλαει και πνευμα μιση μεριδα ανθρωπος?

Να δω πως θα γραφουν οσους καινε το τζακι τους, χρειαζεται ενταλμα να μπουν σπιτι. Ειναι τοσο ξεφτιλες που θα κολλανε τη κληση στην εξωπορτα. :th_Laie_67-1:

το δευτερο ποστ μου δεν πηγαινε σε σενα, αλλα σε αλλο ποστ μελους ,για αυτο σου ειπα οτι δεν καταλάβες.
Το πρωτο ποστ μου ειναι ξεκαθαρο και δεν θα το αναλυσω περισσοτερο.
το εισπρακτικο της υποθεσης, καταρχην να ξεκαθαρισουμε οτι τα εσοδα απο τις κλησεις πηγαινουν στον δημο που εγινε η παραβαση και οχι στο κρατος.
Αρα κινητρα του στυλ μαζευω λεφτα δεν υπαρχουν απλα υπαρχουν συγκεκριμενοι ελεγχοι που πρεπει να γινουν κατα τη διαρκεια μιας βαρδιας.πχ, πρεπει να ελεγχουν δεκα αμαξια και πεντε μηχανακια λεμε τωρα.
το να βαλουν δακτυλιο στις καμιναδες δεν ειναι εισπρακτικο ειναι γελειο,προχειρο κακεκτυπο αλλων χωρων (νησι) και φυσικα ανεφαρμοστο.
Ο κοκ δεν ειναι ετσι εσενα σε πειραξε η πινακιδα ,τον αλλο τον πειραξε που δεν ειχε καρτα καυσαεριων εμενα θα με πειραξει οι μεμβρανες που εχω βαλει.
Ομως το ρισκο το αναλαμβανω και αν φαω κληση μπορει μεν να μου κακοφανει αλλα θα κανω το παγωνι γιατι το ηξερα.
Η πινακιδα η μπροστα τωρα δεν μπαινει στο αμαξι κατα βουληση και αν χρειαστει, δεν περνας συνορα χωρις πινακιδα, υπαρχουν καμερες διαχειρισης κυξκλοφοριας και ταχυτητας ειδικα στο εξωτερικο που "πυροβολανε " απο μπροστα.
Τα "πιστολια" ρανταρ στην εθνικη την πινακιδα σημαδευουν για να "χτυπησουν"
Στο εξωτερικο σε αντλιες βενζινης αυτοματης πωλησης χωρις πινακιδα νομιζω οτι δεν δουλευει η αντλια.
Δεκαδες αλλες περιπτωσεις που δεν απαραιτητο να αφορουν εγκαταλειψη ή τροχαια ,
Αν σου παρουν πινακιδες γιατι παρκαρες πανω σε θεση ΑΜΕΑ? πως θα το κανουν αν λειπει η μπροστα? και καταλαβαινεις τι εννοω!!
Αυτα και αλλα Φανη μου

hades7
07-11-13, 09:49
Έπειτα από σχεδόν πέντε μήνες (σ.σ.: 150 ημέρες) κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ που ακολούθησαν τη διακοπή σήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τα ΜΑΤ, με εντολή του εισαγγελέα, εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Εκείνη την ώρα (04.30 σήμερα τα ξημερώματα) βρίσκονταν στο κτήριο περίπου 50 εργαζόμενοι.

Ο εισαγγελέας τούς ενημέρωσε πως, αν δεν αποχωρήσουν οικειοθελώς, θα προσάγονταν πάραυτα. Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέκλεισαν την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις, εισήλθαν γύρω στις 05.10 και στο εσωτερικό του κτηρίου.

O μεγάλος όγκος των διαδηλωτών απωθήθηκε λίγο πριν από τις 07.00 σε απόσταση δύο οικοδομικών τετραγώνων από την είσοδο χώρου, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν τέσσερις προσαγωγές. Συγκεκριμένα, προσήχθησαν ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων Νίκος Τσιμπίδας, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Α. Καλφαγιάννης και οι δημοσιογράφοι Αγγελική Χαλιάσου και κ. Μαυρίδη. Τελικά, μετά τις 08.00 το πρωί αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στην είσοδο του Ραδιομεγάρου έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 300 άτομα εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους.

Η στιγμή της εισόδου των ΜΑΤ στα στούντιο της ΕΡΤ

O πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Π. Καλφαγιάννης, μιλά στη «Ζούγκλα» μετά την προσαγωγή του:

Ο Νίκος Μιχαλίτσης εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την αστυνομική επιχείρηση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση της Ζούγκλας ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΕΡΤ έκανε λόγο για «πραξικόπημα» και κάλεσε τους πολίτες να δείξουν την αλληλεγγύη τους.

αλληλεγγυη στα κοπροσκυλα να σε πετυχω στο δρομο να στην δειξω εμπρακτα :sm-angry05:

Thomelef
07-11-13, 11:32
ας βγεί ένας να αξηγήσει με ποιο δικαίωμα επί 5 μήνες κάνουν κατάληψη κάτι το οποίο δεν είναι δικό τους, και μετά πάμε και στα περαιτέρω περί πραξηκοπήματος και λοιπές γελοιότητες.

BILL007
07-11-13, 13:42
άντε πάλι με την εστίαση...

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/11/AurianiMTI-1.jpg

Samaro
07-11-13, 14:11
Ποιός είπε ότι οι συνταξιούχοι δεν πεθαίνουν γρήγορα ;;

Για να διευκολύνουν την δυσκολία στην εξευρεση των χρημάτων για τις συντάξεις , ........φεύγουν μόνοι τους !! Αλλος ένας σήμερα !!

Ευτυχώς !! :sad:

Διαβάστε περιπτώσεις https://www.google.gr/#q=%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%B D%CE%AF%CE%B1+%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE %CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%85

hades7
07-11-13, 17:53
Οι πρυτάνεις κράτησαν κλειστά τα Πανεπιστήμια. Τι ντροπή…
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Θα μου προκαλούσαν θλίψη για την κατάντια τους αν δεν με κυρίευε οργή για τις αθλιότητες που διέπραξαν σε βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους.

Σε πρυτάνεις, αναφέρομαι, και κοσμήτορες των ΑΕΙ, οι οποίοι έδωσαν τον υπέρ πάντων για να κρατήσουν κλειστά τα Ιδρύματα, αδιαφορώντας για δεκάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους και τους γονείς τους, που κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να τους σπουδάσουν…

Υπερασπίσθηκαν -λένε- το δικαίωμα στην εργασία των διοικητικών υπαλλήλων τους και προμόταραν την απεργία τους, αφού πρώτα αρνήθηκαν να καταγράψουν τα προσόντα ενός εκάστου. Ξέχασαν, βέβαια, να αναφέρουν ότι στις θέσεις τους έχουν εκλεγεί ΚΑΙ με την ψήφο των διοικητικών υπαλλήλων -γεγονός που θα προκαλούσε γέλια μέχρι δακρύων αν ετίθετο προς συζήτηση σε οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο του δυτικού κόσμου.

Τελικά, αναγκάστηκαν να κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και να δηλώσουν ότι θα ανοίξουν τα Ιδρύματα τα Δευτέρα, αφού ο υπουργός Παιδείας κινήθηκε νομικά εναντίον της απεργίας των διοικητικών…

Είχε προηγηθεί, βεβαίως, η «μυθική» ατάκα του πρύτανη, Πελεγρίνη, ότι «δεν χάθηκε ο κόσμος αν χαθεί ένα εξάμηνο για τους φοιτητές, το θέμα είναι να μη χαθεί το δημόσιο Πανεπιστήμιο».

Το μόνο που δεν εξήγησε ο αξιότιμος πρύτανης (που κάποιες νύχτες «διαπρέπει» ως ηθοποιός») είναι ποιος θα πλήρωνε όσα θα έχαναν οι φοιτητές μαζί με το εξάμηνο. Μήπως ο ίδιος;
πηγη αιχμη

Samaro
07-11-13, 19:55
Οι πλούσιοι, πλουσιότεροι και οι φτωχοί, φτωχότεροι.

Αυξήθηκαν οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη το 2013

Ο αριθμός των υπερβολικά πλούσιων ανθρώπων, η περιουσία των οποίων ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια, κατέρριψε ένα νέο ρεκόρ το 2013 καθώς στον κατάλογο εντάχθηκαν πολλά νέα ονόματα από την Ασία, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την ελβετική τράπεζα UBS και το ινστιτούτο μελετών του Χονγκ Κονγκ Wealth-X.

Τον περασμένο Ιούνιο στον πλανήτη υπήρχαν συνολικά 2.170 δισεκατομμυριούχοι, ο αριθμός τους δηλαδή αυξήθηκε κατά 0,5% μέσα σε έναν χρόνο.

Η αξία της περιουσίας τους αυξήθηκε κατά 5,3% από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο φέτος, διευκρίνισαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην Ασία απ' όπου κατάγονται οι 18 από τους νεοεισερχόμενους στη λίστα. Οι περιουσίες των Ασιατών αυξάνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς (13% φέτος), γεγονός που σημαίνει ότι μέσα στην επόμενη πενταετία μπορεί να ξεπεράσουν το σύνολο της περιουσίας των Βορειοαμερικάνων.

Αφότου ξέσπασε η οικονομική κρίση του 2009, ο κύκλος των δισεκατομμυριούχων διευρύνθηκε κατά 810 μέλη. Η περιουσία τους υπερδιπλασιάστηκε φτάνοντας τα 6,5 τρισεκατομμύρια δολάρια (4,8 τρισ. ευρώ), ποσό «ικανό να καλύψει το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ μέχρι το 2024», εκτιμούν οι ερευνητές.

Σύμφωνα με την έρευνα, έξι στους δέκα είναι αυτοδημιούργητοι, ενώ οι υπόλοιποι κληρονόμησαν την περιουσία τους ή κατάφεραν να την μεγαλώσουν.

https://tvxs.gr/news/kosmos/ayksithikan-oi-disekatommyrioyxoi-toy-planiti-2013?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=tvxs

A8hnaios
08-11-13, 23:57
Την αποχώρησή της από την Ελλάδα, μέχρι τα τέλη του 2013, ανακοίνωσε η διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott η οποία επί 30 χρόνια, είχε εντάξει στη διεθνή αλυσίδα το ξενοδοχείο Ledra Marriott στη Συγγρού.
Όπως ανακοίνωσε στον βρετανικό της ιστότοπο από 1ης Ιανουαρίου δεν θα δέχεται κρατήσεις για την Αθήνα. Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου που ανήκει στον όμιλο Παρασκευαΐδη και ο διεθνής όμιλος δεν ήρθαν σε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου διαχείρισης της μονάδας, το οποίο λήγει στα τέλη του έτους. Να σημειωθεί ότι πάνω από 40 ξενοδοχεία έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα λόγω της οικονομικής κρίσης.
Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα των ξενοδοχειακών μονάδων της Αθήνας το 2012, παρουσιάζουν συνεχή επιδείνωση (από το 2007 και μετά).

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/11/2f56cfba2bcd6494bae3f5c7d277f7a0_XL-1.jpg

Η μέση πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων, το 2012, παρουσίασε πτώση 31,9%, με το έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο σημείωσε πτώση 39,9%, ενώ πλέον, η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αθήνα δεν ξεπερνά το 55%.

katsaraios
09-11-13, 00:01
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/11/2f56cfba2bcd6494bae3f5c7d277f7a0_XL-1.jpg

Για γελια οι επισημες καταγραφες πληροτητας:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Μην πιστευετε και πολλα απο αυτα thumb

katsaraios
09-11-13, 00:33
Δανεικά και αγύριστα.

Και επειδή πάντα ο έλληνας ήθελε να έχει μια καλή σύνταξη για τα γηρατειά, έφτιαξε σε συνεργασία με τους εργοδότες του τα "επικουρικά ταμεία" αποταμιεύοντας χρήμματα απο τον μισθό του και απο εργοδοτικές εισφορές.
Ομως και αυτά τα ταμεία μπήκαν στο στόχαστρο των κυβερνούντων έχοντας την ίδια κατάληξη.

Επίσης, αρκετοί κλάδοι εργαζομένων, επέλεξαν κάποτε να δημιουργήσουν και ανεξάρτητα Ταμεία Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, καταβάλοντας υψηλά ποσοστά απο τον μισθό τους, ωστε να απολαμβάνουν καλύτερη περίθαλψη απο αυτή του ΙΚΑ.
Το αποτέλεσμα ήταν αυτά τα ταμεία να χαρακτηρισθούν "Προνομοιακά" και να ενσωματωθούν αναγκαστικά στο χρεωκοπημένο ΙΚΑ ωστε να του δώσουν το φιλί ζωής με τα κεφάλαια που τους είχαν απομείνει.
Σοφοτερο ποστ στην επικαιροτητα ,περιλαμβανει ολο το κακο που στηθηκε και μας διελυσε ..
Εχω περιγραψει για το ΤΑΞΥ και τι εισφορες εχουμε και τι θα παρουμε τελικα αν παρουμε περα απο τα 3 του καραμπελα..

Πολυ σωστο ποστ αλλα ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ξεχνας στο πρωτο μερος να αναφερεις την μεγαλη αληθεια:
Οι περιουσιες των πολιτικων (απανταχου των παραταξεων) φτιαχτηκαν με αυτα τα χρηματα και φυσικα ποτε δεν θα επιστραφουν στα δημοσια ταμεια.
Δεν εγινε ολη αυτη η σπεκουλα και η αποψιλωση για να πληρωνονται μονο οι ΔΥ αλλα παρα πολλα κατεληξαν στις τσεπες με διαφορες μορφες περιουσιας.
Συμφωνω σε ολα τα υπολοιπα.

vagmag
09-11-13, 06:21
Πολυ σωστο ποστ αλλα ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ξεχνας στο πρωτο μερος να αναφερεις την μεγαλη αληθεια:
Οι περιουσιες των πολιτικων (απανταχου των παραταξεων) φτιαχτηκαν με αυτα τα χρηματα και φυσικα ποτε δεν θα επιστραφουν στα δημοσια ταμεια.
Δεν εγινε ολη αυτη η σπεκουλα και η αποψιλωση για να πληρωνονται μονο οι ΔΥ αλλα παρα πολλα κατεληξαν στις τσεπες με διαφορες μορφες περιουσιας.
Συμφωνω σε ολα τα υπολοιπα.

Συμφωνούμε. Τα έφαγαν. Τώρα τι κάνουμε, για βγει ο λογαριασμός;;;

Όταν μπει ο "κλέφτης" στο "σπίτι μας", και αδειάσει τις οικονομίες μας κ την περιουσία μας, τότε πρέπει να δούμε πως θα κινηθούμε την επόμενη μέρα. Μπορούμε να περιμένουμε να πιάσουν το κλέφτη και να επιστραφούν τα κλοπιμαία, αλλά πρέπει να βρούμε τρόπο πάμε μπροστά με ό,τι έχουμε.
Όπου "κλέφτης" και "σπίτι", βάλτε ότι θέλετε....:original:

nikos1400
09-11-13, 07:35
Οι πλούσιοι, πλουσιότεροι και οι φτωχοί, φτωχότεροι.

Ο αριθμός των υπερβολικά πλούσιων ανθρώπων, η περιουσία των οποίων ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια, κατέρριψε ένα νέο ρεκόρ το 2013 καθώς στον κατάλογο εντάχθηκαν πολλά νέα ονόματα από την Ασία, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την ελβετική τράπεζα UBS και το ινστιτούτο μελετών του Χονγκ Κονγκ Wealth-X.

Κ.Αντωνη μου, εισαι αδικος.
Δεν αυξηθηκαν ΜΟΝΟ οι ζαμπλουτοι, αυξηθηκαν και οι ΠΑΜΠΤΩΧΟΙ...
:facepalm:

strof
09-11-13, 09:34
Ράβε-ξήλωνε με τους φόρους
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013, 09:16
0

Ads by Google
Διαβάστε στο People
Ποια δήλωση Συγγελάκη μονοπώλησε το ενδιαφέρον των πρωινών εκπομπών;
peoplegreece.com

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ριζικές αλλαγές επιφέρει η νέα τροπολογία-σκούπα που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών ως προσθήκη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα Εθνικά Αμυντικά Συστήματα.

Μεταξύ άλλων προβλέπονται αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των νέων και στη διαδικασία υπολογισμού της φορολογητέας αξίας εισαγόμενων οχημάτων, αλλά και εξαιρέσεις από το τέλος επιτηδεύματος.

Η εν λόγω τροπολογία ορίζει την επιβολή του νέου τέλους παραμονής και πλόων για τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής μήκους 7 μέτρων και άνω, ενώ καθορίζει τη διαδικασία που θα ακολουθούν οι τράπεζες όταν παρέχουν στοιχεία καταθετών στις ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών μέσω του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών.

Οι αλλαγές

Ως εκ τούτου, οι νέοι ηλικίας πάνω από 18 ετών δεν θα υποβάλουν το 2014 φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2013 εάν συνοικούν με τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους και το ετήσιο φορολογούμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό και απαλλασσόμενο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ ή το ποσό των 6.000 ευρώ, εάν έχουν αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω.

Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος του 2013 προβλέπεται για επιτηδευματίες με αναπηρία σε ποσοστό άνω του 80%.

Επιπλέον, ιδιοκτήτες σκαφών με μήκος από 7 μέτρα θα καταβάλλουν τον χρόνο 200 ευρώ και το ποσό αυτό θα αυξάνεται ανάλογα με το μήκος του σκάφους:

- για τα σκάφη ολικού μήκους 7-8 μέτρα σε 200 ευρώ
- για τα σκάφη ολικού μήκους 8-10 μέτρα σε 300 ευρώ
- για τα σκάφη ολικού μήκους 10-12 μέτρα σε 400 ευρώ
- για τα σκάφη ολικού μήκους άνω των 12 μέτρων (α) ανά έτος 100 ευρώ ανά μέτρο, υπολογιζόμενο από το πρώτο μέτρο ή (β) ανά μήνα, 10 ευρώ ανά μέτρο, υπολογιζόμενο από το πρώτο μέτρο. Η χρέωση για τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής και τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια μειώνεται στο ήμισυ, με την προϋπόθεση της αποκλειστικής επαγγελματικής χρήσης.

Σημειώνεται ότι, εφόσον τα πλοία ελλιμενίζονται μόνιμα στην ελληνική επικράτεια, παρέχεται έκπτωση 30%

Αξίζει να αναφερθεί, επίσης, ότι στην ίδια τροπολογία προβλέπεται η υπαγωγή στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ (13%) προϊόντων όπως είναι ο έτοιμος καφές, τα σοκολατούχα ροφήματα, το τσάι κτλ. στην περίπτωση που παρασκευάζονται από επιχειρήσεις εστίασης, κατόπιν συγκεκριμένης παραγγελίας του πελάτη.

Τα πάνω κάτω στα τέλη ταξινόμησης

Αλλαγή και στα τέλη ταξινόμησης των Ι.Χ. επιφέρει η κυβερνητική τροπολογία, η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα ΕΑΣ.

Με την τροπολογία επανακαθορίζεται ο τρόπος υπολογισμού της φορολογητέας αξίας για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης των επιβατικών αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα:

- για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, η φορολογητέα αξία υπολογίζεται επί της τιμής χονδρικής πώλησης του όμοιου καινούργιου, αφού αυτή μειωθεί κατά το ποσοστό απομείωσης που ορίζεται ανάλογα με την ηλικία του και την κατηγορία αμαξώματος

- ο επιβαλλόμενος ειδικός φόρος σε είδη πολυτελείας αλλάζει στα εξής σημεία: (α) εξαιρούνται από τον ειδικό φόρο τα κοινοτικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί σε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε. πριν από την έναρξη ισχύος του συγκεκριμένου άρθρου, ήτοι 4 Μαρτίου 2010, και τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, ενώ (β) υπάγονται σε φόρο πολυτελείας και τα διαμάντια δασμολογικής κλάσης ΕΧ 71.04

- καταργείται από 1-1-2014 (α) η εισφορά τραπέζης που επιβάλλεται στα εισαγόμενα από τρίτες χώρες προϊόντα σε ποσοστό 1,5% και (β) ο φόρος 0,5% που επιβάλλεται στα εισαγόμενα από τρίτες χώρες προϊόντα

- επιτρέπεται η είσοδος σε φορολογική αποθήκη, με αναστολή των οφειλομένων φορολογικών επιβαρύνσεων, των επιβατικών οχημάτων που διατίθενται από χορηγό εταιρεία στο Υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε.

www.zougla.gr

Αυτά είναι!
Με μια πρώτη αναγνωση καταλαβαίνω πως χτυπούν την εισαγωγή μεταχειρισμένων! Δεν θα υπολογίζεται η αξία βάσει του τιμολογίου αγοράς αλλά βάσει τιμής ως καινούργιου + οι όποιες μειώσεις....
Εαν τελικά περάσει τέλος τα εισαγόμενα.

BILL007
09-11-13, 12:20
Εαν τελικά περάσει τέλος τα εισαγόμενα.

Με γαιδουράκια ξανά στην Ελλάδα... :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

katsaraios
09-11-13, 12:35
Εδω παντως το ερμηνευουν εντελως αντιθετα.
https://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=250376&catid=13

Μειώνεται ο φόρος στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από ΕΕ με αποτέλεσμα να υποχωρεί και η τελική τιμή για τον αγοραστή, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει
- Πολλές εξαιρέσεις από τον φόρο πολυτελείας με κυριότερες για τα κοινοτικά αυτοκίνητα και τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα
- Διαβάστε τις αλλαγές στους φόρους αυτοκινήτων που γίνεται με τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα
Φθηνότερα γίνονται τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με τροπολογία – σκούπα που κατέθεσε η κυβέρνηση.
Ουσιαστικά αυτό που γίνεται είναι η αλλαγή στα τέλη ταξινόμησης των αυτοκινήτων ενώ ορίζονται πολλές και σημαντικές εξαιρέσεις από τον φόρο πολυτελείας.

Πιο άμεσο και χειροπιαστό αποτέλεσμα είναι η μείωση φόρου στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από ΕΕ
Πιο άμεσο και χειροπιαστό αποτέλεσμα είναι η μείωση φόρου στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από ΕΕ.Αυτό γίνεται γιατί μειώνεται η φορολογητέα αξία των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να υποχωρεί και η τελική τιμή για τον αγοραστή, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει.

μειώνεται η φορολογητέα αξία των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να υποχωρεί και η τελική τιμή για τον αγοραστή
Ειδικότερα στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα η φορολογητέα αξία τους υπολογίζεται επί της τιμής χονδρικής πώλησης του όμοιου καινούργιου, αφού αυτή μειωθεί κατά το ποσοστό απομείωσης που ορίζεται ανάλογα με την ηλικία του και την κατηγορία αμαξώματος. Η φορολογητέα αξία μειώνεται περαιτέρω λαμβανομένου υπόψη και των διανυθέντων χιλιομέτρων.
Οι απαλλαγές από τον φόρο πολυτελείας
Με την ίδια τροπολογία προβλέπονται πολλές και σημαντικές εξαιρέσεις από τον ειδικό φόρο σε είδη πολυτελείας.

Οι απαλλαγές αφορούν:

- Στα κοινοτικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί σε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε

- Στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

- Στα επιβατικά αυτοκίνητα που προορίζονται να κυκλοφορήσουν ως δημοσίας χρήσης , στα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, στα ασθενοφόρα , στις νεκροφόρες , στις αστυνομικές κλούβες

Bitz
09-11-13, 13:01
Δηλαδη τωρα οι μαντραδες θα ανεβαζουν τα χιλιομετρα;;

katsaraios
09-11-13, 13:10

Μαικ αυτο ξεκινησε το 08 εχω γραψει αλλου για τα απιθανα χλμ που γυριζανε εν μια νυκτι σε 300.000 χλμ και μολις εβγαινε ο φορος ταξινομησης "επανερχοταν" στα χαμηλα (παντα χαμηλοτερα εννοειται και απο τα κανονικα που ειχε το κουφαρι στην πλατη του) ως δια μαγειας ..
Δεν ειναι κατι νεο,..

Leonidas_E39
09-11-13, 15:03

Μιχαλη ουτως η αλλως ενα αυτοκινητο που φερνανε με 180000 χιλιομετρα επερνε απωμειωση απο το τελωνειο λογω χιλιομετρων, μολις τελειωνανε απο την υπηρεσια αξιων του τελωνειου κατεβαζουν χιλιομετρα και το στηνουν στο μαγαζι με 80000 χιλιομετρα. :thumbsdown::thumbsdown: :thumbsdown::thumbsdown:

bimmer-corfu
09-11-13, 18:33
Μου κάνει εντύπωση που ακόμα δεν έχει αναφερθεί κάτι γι' αυτό https://news247.gr/eidiseis/oikonomia/forologia/allages_sth_forologia_twn_newn_apo_to_2014_-_13_fpa_kai_ston_kafeallages_sth_forologia_twn_new n_apo_to_2014_-_fthhnotera_ta_eisagomena_metaxeirismena_ix_13_fpa _ston_kafe.2494464.html

Λέει ότι με τροπολογία για το 2014: για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα προβλέπονται συντελεστές απομείωσης των τελών ταξινόμησης με βάση τους οποίους η χώρα μας εναρμονίζεται με σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Οι συντελεστές θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.
Προβλέπεται ακόμη απαλλαγή από το φόρο πολυτελείας στην περίπτωση όπου ένα ΙΧ έχει ταξινομηθεί για πρώτη φορά σε χώρα της ΕΕ, επίσης για λόγους συμμόρφωσης με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ενώ εξαιρούνται και τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Κουφό δεν είναι? θα φέρουμε πχ απο Γερμανία ΙΧ και δε θα πληρώνουμε φόρο πολυτελείας αλλά αν το πάρουμε απο Ελλάδα θα πληρώνουμε?

JimE36
09-11-13, 22:47
Μου κάνει εντύπωση που ακόμα δεν έχει αναφερθεί κάτι γι' αυτό https://news247.gr/eidiseis/oikonomia/forologia/allages_sth_forologia_twn_newn_apo_to_2014_-_13_fpa_kai_ston_kafeallages_sth_forologia_twn_new n_apo_to_2014_-_fthhnotera_ta_eisagomena_metaxeirismena_ix_13_fpa _ston_kafe.2494464.html

Η μεγαλυτερη επιτυχια ειναι το 13% στον καφε....Νταααααξξξξξξξξ......Τ ωρα σωθηκε η Ελλαδα. :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

PapajimG
15-11-13, 08:26
https://www.koutipandoras.gr/wp-content/uploads/2013/11/xatzinikolaou_adwnis.mp3

nikos1400
15-11-13, 08:29
https://www.cnn.com/2013/11/14/world/americas/canada-child-abuse-investigation/index.html

(CNN) -- A three-year investigation into an exploitative Toronto-based film company has netted nearly 350 arrests and rescued more than 380 children from sexual abuse, police said Thursday.

Law enforcement from all over the world, primarily in Eastern Europe and the United States, worked with Toronto police since 2010 to arrest those who produced child pornography and those who purchased it.

The owner of the film company, Brian Way, has been in jail since 2011 awaiting trial, and the producers who made the illegal films have been convicted in their home countries, Toronto police Inspector Joanna Beaven-Desjardins said.

The investigation is ongoing and more arrests will be made, but authorities decided it was time to share with the public the scope of its operation, known as Project Spade.

386 children rescued from sex abuse Among the 348 people arrested in the international child sex abuse investigation were 40 teachers, six law enforcement personnel, nine pastors or priests and some doctors and nurses, Beaven-Desjardins said.

Throughout the investigation, 386 children have been rescued, she said, referring to their removal from situations where they were being abused.

Authorities were first tipped off about Toronto-based Azov Films in 2005, Beaven-Desjardins said, but no charges were filed at the time. An archived version of the company's website shows that it sold naturist, or nudist, films that featured children. The website claimed that the videos were not sexually explicit and that the nudism it depicted was legal under free speech laws.

But the nature of the films changed, Beavens-Desjardins said, and a raid on the company's office happened in 2011.

Investigators spent four days searching through all the materials at the location, she said. In all, there were more than 46,000 gigabytes -- about 45 terabytes -- of movies recovered.

With the help of the United States Postal Inspection Service, police were able to reconstruct customer lists, which led to arrests of purchasers of child pornography around the world.

Of those arrested, 108 were taken into custody in Canada and 76 in the United States.

Most of the movies were produced in Romania and the Ukraine, Beavens-Desjardins said

45 terabytes υλικου λεει βρεθηκαν.
Σαραντα-πεντε terabytes. Δηλαδη σαραντα-εξι ΧΙΛΙΑΔΕΣ gigabytes...

:ranting2:

PapajimG
15-11-13, 12:49
"Παίρνω 5.400 ευρώ στο χέρι" λέει ο Τζαμτζής

Για τα οικονομικά... δεινά των βουλευτών μίλησε στον Antenna ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ, Ιορδάνης Τζαμτζής, λέγοντας πως ο ίδιος στο χέρι παίρνει 5.400 ευρώ το μήνα. "Δεν είναι υπερβολή να σας πω ότι υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν χρήματα" τόνισε, μία ημέρα αφού η Βουλή ενέκρινε ίδιους μισθούς με πέρυσι για τους βουλευτές.

"Ορισμένοι ξεραίνουν το σκ... τους για να ζήσουν" είπε. "Αν είναι να παίρνω 2.000 ευρώ το μήνα δεν θέλω να είμαι βουλευτής" υποστήριξε ο ίδιος.
....

https://www.nooz.gr/greece/pairno-5400-sto-xeri-leei-o-tzamtzis

:thumbsdown:

gant
15-11-13, 12:59
Ρίχτε ότι μπορεί ο καθένας στο donation του φόρουμ, μη και δεν ξαναβάλει υποψηφιότητα ο ανωτέρω κύριος και πάει ακόμη πιό πίσω η χώρα. :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Thomelef
15-11-13, 13:38
Ωραία. Να πάρει τότε ένα 300αρι και τους μπουλους του ο γ@μημενος ο άντρας. Αφού πιστεύει ότι παράγει έργο για 5,5κ το μήνα με 70% φοροελαφρυνση σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ελπίζω μετά από αυτή του τη δήλωση, να βρεθούν καμμια 50αρια πολίτες του νόμου και να τον κάνουν τόπι στο ξύλο τον παλιοαληταρα με την γραβάτα.

JimE36
15-11-13, 13:51
Την κυριακη εχουμε 17 νοεμβρη...Τι θελει και τις κανει αυτες τις δηλωσεις τωρα;;;Δεν καταλαβαινει οτι προκαλει;Την ιδια στιγμη που το 60% των νεων ειναι ανεργο και ενα μεγαλο μερος της Ελληνικης κοινωνιας ζει με 500 ευρω το μηνα,για να μην πω για αυτους που δεν εχουν να φανε, αυτος βγαινει και λεει τετοια πραγματα.Αμα τα κανουν μπουρδελο την κυριακη στην Αθηνα,θα φταιει ο λαος παλι μετα.Βολεμενα κομματοσκυλα που μου καταστρεψατε το μελλον, μηλατε κιολας.....Θα ερθει ο καιρος, μην φοβαστε.Και για τους 300 ισχυει.

pilot
15-11-13, 14:00

Για τα οικονομικά... δεινά των βουλευτών μίλησε στον Antenna ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ, Ιορδάνης Τζαμτζής, λέγοντας πως ο ίδιος στο χέρι παίρνει 5.400 ευρώ το μήνα. "Δεν είναι υπερβολή να σας πω ότι υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν χρήματα" τόνισε, μία ημέρα αφού η Βουλή ενέκρινε ίδιους μισθούς με πέρυσι για τους βουλευτές.

"Ορισμένοι ξεραίνουν το σκ... τους για να ζήσουν" είπε. "Αν είναι να παίρνω 2.000 ευρώ το μήνα δεν θέλω να είμαι βουλευτής" υποστήριξε ο ίδιος.
....

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

καιρό έψαχνα μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσω αυτό το εμότικον!! χαχαχα

hades7
15-11-13, 17:46
ρε ασταδιαλα https://www.thestival.gr/society/economy/item/136782-deite-ton-meso-mistho-sto-ypourgeio-oikonomikon

A8hnaios
16-11-13, 16:19

....

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/996648_523679377729167_1823332275_n.jpg

:ranting2: :ranting2: :ranting2: :ranting2:

A8hnaios
16-11-13, 18:21
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1392100_661932677173893_1725579647_n.jpg

:ranting2: :ranting2:

pilot
16-11-13, 18:52
:shok::shok::shok::shok:

ρε είναι δυνατόν????? τι ΠΡΟΒΑΤΑ είμαστε ρε?? τι λέει ρε?? :ranting2::ranting2::ranting2::ranting2::ranting2:

A8hnaios
16-11-13, 23:32
Στο τελος της σελιδας 8...

ΕΔΩ (https://www.skai.gr/files/1/alexandros2/prokirix.pdf) Ολη η Προκηρυξη...

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε τη πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες», τονίζοντας πως προέβη στις «πολιτικές εκτελέσεις» των μελών της ΧΑ ως «αντίποινα» για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

oldcarskickass
17-11-13, 01:34
Τα παραπάνω δημοσιεύματα με κάνουν να θέλω να ξοδέψω όλη την περιουσία που ΘΑ μου γράψει ο πατέρας μου και η μάνα μου (γιατί εγώ μπατήρισα) σε γιατρό τον οποίο θα χρησιμοποιήσω για τον βασανισμό τέτοιων τύπων όπως ο παραπάνω.
Δώστε βιογραφικά εδώ, όσο τους βασανίζω ο εν λόγω γιατρός (ας είναι κι απέξω δε με πειράζει) θα κοιτάζει τις ζωτικές του λειτουργίες. Sin city φάση κι έτσι, με αιμοστατικούς επίδεσμους και όλα τα high tech ψιψιψινια και κοκοψόψαρα.
Εννοείται δε θα τους σκοτώσω, δεν είμαι και κανάς μοβόρος.

ΥΓ: αν όντως μου τα γράψουν γιατί είμαι ρεμάλι ΛΟΛ

A8hnaios
17-11-13, 13:09
https://flashnews.gr/Image.ashx?fid=131245&w=0&q=80

Σε εξέλιξη βρίσκεται, η διαδικασία δημιουργίας νομοθετικού πλαισίου για την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης στην Ελλάδα από τα συναρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης.

Αν μάλιστα οι διαδικασίες προχωρήσουν μέσα στο προσδοκώμενο χρονοδιάγραμμα δεν αποκλείεται η απαραίτητη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στον ΑγροΤύπο, πηγές του ΥπΑΑΤ μετά την ψήφιση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών 4139/2013, τον περασμένο Μάιο, αρκετοί υποψήφιοι καλλιεργητές έχουν ζητήσει ενημέρωση για το τι μέλει γενέσθαι με την συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Ωστόσο όπως επισημαίνουν θα πρέπει πρώτα να διευθετηθούν πολλά θέματα που έχουν να κάνουν με την εποπτεία, τις ποινές και τις παραβάσεις έως ότου θα είμαστε έτοιμοι να καλλιεργήσουμε κλωστική κάνναβη στη χώρα μας.

«Θα πρέπει πρώτα να θεσμοθετηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις. Μέχρι στιγμής παρά την ψήφιση του νόμου 4139 στην ουσία η καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης βρίσκεται ακόμα υπό απαγόρευση», αναφέρουν στελέχη του ΥπΑΑΤ που εμπλέκονται στην διαδικασία.
Και προσθέτουν: «Είμαστε ωστόσο σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να καταλήξουμε σε ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες, όπως εποπτεία καλλιεργειών, ειδικές άδειες, αγορά πολλαπλασιαστικού υλικού, περιεκτικότητα ποικιλιών κ.α.».

Σύμφωνα με τις προθέσεις της Πολιτείας οι πρώτες ζώνες καλλιέργειας κλωστικής κάνναβης θα είναι σε περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Βοιωτίας, του Αγρινίου και της Ηλείας, όπου υπάρχουν ποτιστικά χωράφια. Μάλιστα η κλωστική κάνναβη στις περιοχές αυτές θα μπορούσε να καλλιεργηθεί ως αμειψισπορά με τις ήδη υπάρχουσες αροτραίες καλλιέργειες.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές από το ΥπΑΑΤ αναφέρουν ότι ένα βασικό σημείο που θα πρέπει να μελετηθεί και να προσδιοριστεί είναι αυτό της «περιεκτικότητας».

Ειδικότερα, για παράδειγμα πως θα αντιμετωπίζεται από το νόμο ένας παραγωγός που θα καλλιεργήσει κλωστική κάνναβη και στην συνέχεια θα βρεθεί ότι η καλλιέργειά του έχει υψηλότερα ποσοστά εξαρτησιογόνων ουσιών από τα προβλεπόμενα (λόγω κλίματος, εδάφους κλπ).

«Αν δεν δοθούν λύσεις και απαντήσεις σε τέτοια ζητήματα, τότε ο νόμος θα είναι αποτρεπτικός για τους υποψήφιους καλλιεργητές αφού κανείς δεν θα θέλει εν αγνοία του να βρεθεί αντιμέτωπος με το νόμο και την κατηγορία για εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Cannabis sativa L.

Να σημειωθεί ότι ο «Νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών» 4139/2013 , που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή, εξαιρεί από τις ουσίες που υπάγονται στα ναρκωτικά τα προϊόντα κλωστικής κάνναβης (Cannabis sativa L.), καθώς και την καλλιέργεια του φυτού.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 1 παράγραφος 3 του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών αναφέρεται ότι “στις παραπάνω ουσίες (ναρκωτικές ουσίες) δεν περιλαμβάνονται τα ακατέργαστα συγκομιζόμενα προϊόντα που προκύπτουν από την καλλιέργεια ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L χαμηλής περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και συγκεκριμένα μέχρι 0,2%, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κλωστική κάνναβη είναι ένα ετήσιο είδος, που ανήκει στην οικογένεια των Cannabaceae. Το είδος αυτό υποδιαιρείται σε πολλά υποείδη. Η κλωστική κάνναβη καλλιεργείται από τα αρχαία χρόνια για τις ίνες της, που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή σχοινιών.

Το είδος αυτό, που είναι κοινώς παραδεκτό ότι είναι ακίνδυνο και βρίσκει πλήθος βιομηχανικών εφαρμογών, καλλιεργούνταν μέχρι σήμερα σε όλο τον κόσμο εκτός από την Ελλάδα.

Από το 1990 η Ευρωπαϊκή Ένωση (Οδηγία 1308/1990) προσπαθεί να υποστηρίξει την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης. Για το λόγο αυτό η E.E. ενισχύει τους παραγωγούς για την καλλιέργεια ορισμένων ποικιλιών κάνναβης που προορίζονται για την παραγωγή ινών. Βασική προϋπόθεση είναι η περιεκτικότητα των φυτών σε τετραϋδροκανναβινόλη να μην υπερβαίνει το 0,2%.

Για τη χορήγηση της ενίσχυσης αυτής απαιτείται επίσης η σύναψη σύμβασης για τη μεταποίηση του προϊόντος. Παράλληλα, προβλέπεται και ενίσχυση για τους μεταποιητές.

agrotypos.gr

A8hnaios
17-11-13, 17:25
https://www.sofokleousin.gr/files/Photos/k/kourema.jpg https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/11/assets_large_t_193761_53984335_114jpgito-1.jpg?itok=fwq6olf7

Σαφής και χωρίς περιστροφές είναι η απόφαση του Eurogroup για τη διαδικασία ενεργοποίησης του ESM ως lender of last resort για τη διάσωση τραπεζών, προβλέποντας πλέον ρητώς κούρεμα καταθέσεων και προκαλώντας ρίγη σε αγορές και καταθέτες.. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα παρεμβαίνει εξαγοράζοντας μετοχές τραπεζών αφού πρώτα έχουν κουρευτεί διαδοχικά οι ομολογιούχοι μειωμένης εξασφάλισης, οι μέτοχοι και εν συνεχεία οι καταθέτες.

Η συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης σε αυτή τη φάση στέλνει σαφές μηνυμα προς τους τραπεζίτες και τις εθνικές κυβερνήσεις ενώ προκαλεί ανησυχία στις αγορές και αναμένεται να πυροδοτήσει αλυσιδωτές εξελίξεις.

Τα media κωφεύουν και οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν την πολιτική του "μπαζώματος" προσπαθώντας να θάψουν το θέμα και να αποσοβήσουν για όσο μπορέσουν τις δρομολογηθείσες εξελίξεις.

Η αποδοχή της συμφωνίας αυτής από την Ελληνική πλευρά τη στιγμή που οι αυξήσεις κεφαλαίου των Συνεταιριστικών Τραπεζών βρίσκονται σε εξέλιξη και ενώ ανοίγει και δεύτερος κύκλος ανακεφαλαιοποιήσεων για τις συστημικές τράπεζες καταδεικνύει την αδύναμη θέση στην οποία βρισκόταν ο Γιάννης Στουρνάρας στο Eurogroup, ενώ αποκαλύπτει και την παγίδα στην οποία έπεσε η Ελλάδα, όπως αποκάλυψε το Sofokleousin.gr λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του Eurogroup.

Οι Ευρωπαίοι "έστησαν" τη σύγκρουση, το ΔΝΤ σιώπησε και η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας έπεσε αύτανδρη στο λάκκο που έσκαψαν οι Ευρωπαίοι. Αναγκάστηκε να αποδεχθεί στην πλέον κρίσιμη στιγμή την ενεργοποίηση του κουρέματος καταθέσεων ως προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του ESM. Συμφώνησε περιμένοντας να λάβει ανταλλάγματα και τη δόση του 1 δισ. έως τις 9 Δεκεμβρίου, ενώ ταυτόχρονα πρσπαθεί να φανεί ισχυρή.

Μάλιστα, σημειώνει το Reuters, με την απόφαση αυτή φαίνεται να επιλύονται οι διαφωνίες της Γερμανίας με άλλες χώρες της ευρωζώνης για το εάν το Ταμείο θα έπρεπε να αποτελεί ύστατη λύση για τις τράπεζες εκείνες, που, σύμφωνα με τις διαγνωστικές μελέτες των κεντρικών τραπεζών του χρόνου, αποδειχτεί ότι χρειάζονται κεφαλαιακή ενίσχυση.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι το εργαλείο για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με όριο τα 60 δισ. ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup του Ιουνίου, μετά την σύσταση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (Single Supervisory Mechanism).

Για την απευθείας κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών από τον ESM, η ΕΕ θα πρέπει πρώτα να καταλήξει σε συμφωνία επί της νομοθεσίας που θα προβλέπει την δυνατότητα επιβολής ζημιών στους ομολογιούχους υψηλής εξασφάλισης, ακόμη και σε μεγαλοκαταθέτες, σε περίπτωση που χρειαστεί να κλείσει μία τράπεζα.

Ο νέος νόμος θα πρέπει να έχει εγκριθεί μέχρι τα τέλη του έτους.

Άλλη προϋπόθεση για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να έχει αναλάβει την τραπεζική εποπτεία στην ευρωζώνη, κάτι που αναμένεται να γίνει τον Νοέμβριο του 2014.

Επιπλέον, η Γερμανία θα πρέπει να αλλάξει την νομοθεσία της, που αυτή τη στιγμή απαγορεύει ρητά την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM.

Τι ισχύει
Στην Ελλάδα όσο το ΤΧΣ διαθέτει κεφάλαια από το αρχικό πακέτο στήριξης και αντλεί νέα πουλώντας μετοχές σε τράπεζες που ελέγχει οι εξελίξεις αυτές θα αποφευχθούν καθώς δεν απαιτείται η κατάθεση νέου αιτήματος για στήριξη από τον ESM.
Αυτό διασφαλίζει τις τέσσερις συστημικές τράπεζες καθώς και την Τράπεζα Αττικής, οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί πλήρως και διαθέτουν εγκεκριμένα capital action plans και business plans.

Άγνωστο παραμένει το καθεστώς που θα ισχύσει για τις συνεταιριστικές τράπεζες οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία αυξήσεων κεφαλαίου και μέχρι στιγμής δυσκολεύονται πολύ να προσελκύσουν ιδιωτικά κεφάλαια.

Όσον αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων ισχύει ότι μέχρι 100,000 ανά λογαριασμό, ανά τράπεζα και ανά φυσικό πρόσωπο είναι πλήρως διασφαλισμένες. :hystericalbs1: :th_Laie_67-1:

https://www.sofokleousin.gr

Παει η ψυχολογια .. θα παει ο κοσμακης βουρ για αναληψεις.. ποια πιστη και εμπιστοσυνη στα ιδρυματα μετα απο αυτες τις εξελιξεις..
Παλι προβλημα ρευστοτητας, παλι τα ιδια...

nikos1400
18-11-13, 06:49
Έρχεται η καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης στην Ελλάδα-Ετοιμάζεται η απόφαση..

https://www.bmwfans.gr/forum/

agrotypos.gr

"Σηκωνει" το κλιμα της Κισσαμου τετοια καλλιεργεια ??
:winkcool:

deepBLUE
18-11-13, 09:35
Κατασχέσεις Ακινήτων: «Μολών λαβέ κουφάλες (https://arouraios.gr/2013/11/katasxeseis-akiniton-molon-lave-koufales/)»

deepBLUE
18-11-13, 09:43
Πούλησαν τα δικαιώματα του Εθνικού μας ύμνου !!! (https://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%87%CE%B9%C E%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1%C F%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%8D%CE%BC%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5-%CE%B9%CE%B1%CF%80%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1)

hades7
18-11-13, 10:05
αυτους του εχω ικανους να πουλησουν κυωνες του παρθενωνα για δοκαρια στο μπερναμπεου

hades7
19-11-13, 09:54
https://www.zougla.gr/politiki/article/idou-i-mis8i-tis-pinas-820487 money domination -citizens triple penetration....

hades7
19-11-13, 10:02
https://www.zougla.gr/greece/article/mirizi-mparouti-820635
https://thumbs.dreamstime.com/x/%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%84%CF%8C%CE%BC%CF%89%CE%BD-34080013.jpg

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
19-11-13, 11:02
Δημοπρατείται η θρυλική επιστολή του Θ.Κολοκοτρώνη

https://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%83%CE%B5%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%85%CE%BD%CE%B7%C E%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82

πολυ μετα εστειλε κσι την παρακατω στον Ιμπραημ

Θοδωρής Κολοκοτρώνης προς Ιμπραήμ:
«Αυτό οπού μας φοβερίζεις, να μας κόψετε και κάψετε τον τρόπο της ζωής μας, δεν είναι της πολιτικής έργον.
Όχι τες ζωές να μας κόψετε, όχι τα λεφτά μας, όχι τα σπίτια που μας κάψατε και κατασχέσατε, μόνον πέτρα απάνω στην πέτρα να μην μείνη, ημείς δεν προσκυνούμεν.

Τι τα δέντρα να μας κόψεις, τι τα σπίτια να μας κάψεις, η ίδια η γης που μας έθρεψε, αυτή η ίδια γη μένει δική μας και τα ξανακάνει.
Μόνον ένας Έλληνας να μείνη, πάντα θα πολεμούμε, και μην ελπίζετε πως την γην μας θα την κάμετε δική σας, βγάλτε το από το νου σας».
Και συμπληρώνει, χρόνια μετά ο Γέρος του Μωρηά: «Τούτο φοβήθηκα περισσότερο, τους προσκυνημένους…»
ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ;

Kostas_1
19-11-13, 12:41
Συμπληρωσε αφού γνωρισε και τους πολιτικους....

Ptboul
19-11-13, 13:31
Αυτοί Κώστα είναι οι πρώτοι προσκυνημένοι.

Thomelef
19-11-13, 14:37
άχρηστοι - άσχετοι - ανεπάγγελτοι - χαραμοφάηδες είναι και τπτ παραπάνω. γι'αυτό και πάνε σαν τις βρεγμένες γάτες στις ντεμεκ διαπραγματεύσεις. το μόνο που γνωρίζουν να κάνουν και λένε ότι διαπραγματεύονται, είναι το ότι ξέρουν τι θέλουν για τον κώλο τους και τους ψηφοφόρους τους. 5 χρόνια σχεδόν αυτό βλέπουμε. τον κόσμο να πεθαίνει και κάτι άχρηστα τεμπελόσκυλα να κάνουν ζωή και κότα.

όπως λέει και ένας φίλος, όλα για τα τρωκτικά γίνονται.

friendgr
19-11-13, 15:13
Καλές οι ιστορικές αναδρομές, αλλά πάντα πρέπει να κοιτάμε τις εποχές. Άλλά δεδομένα, άλλη εποχή, άλλος κόσμος , άλλες νοοτροπίες.

Πάντως πολύ περίεργος είμαι τι θα έκανε σήμερα ο Κολοκοτρώνης αν ζούσε.
ΟΚ , το πιθανότερο θα τους πέταγε και τους ξένους και τους "προσκυνημένους" έξω από την χώρα, όχι βέβαια με τα καριοφύλια....

ΟΚ. Καθαρίσαμε.

Μετά;;

Θα πηγαίναμε όχι στο 1800 αλλά στο 1500..... Αν σκεφτείτε ότι εισάγουμε ακόμα και φασόλια και πατάτες, δεν θα μπορούσαμε να εισαγουμε ούτε αυτά με το μποϋκοτάζ που θα τρώγαμε από όλους και με την συναλλαγματική ισοτιμία που θα είχε η δραχμή.

Και αυτό διότι υπάρχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά με το τότε: τότε το 90% ήταν στην ίδια μοίρα: πεινάγανε.
Σήμερα το 90% είναι καλομαθημένοι, με το αυτοκινητάκι τους με το σπιτάκι τους, με τα κινητάκια τους , τα ηλεκτρονικάκια τους κλπ

Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να συνεχίσει ο έλληνας να ζει με όλα αυτά τα αγαθά με μια Ελλάδα ξεκομμένη ;;;

Τι θέλετε;;; ανταλλακτικά Bmw;;;; :hystericalbs1::hystericalbs1:

A8hnaios
19-11-13, 16:05
''Ελληνα φιλε'' Η Επιστροφη σε εθνικο νομισμα θα μπορουσε να γινει με σχεδιο οχι απο τη μια μερα στην αλλη...
Επισης πριν το p.s.i.. που κουρεψε τους ελληνες,ταμεια, νοσκομεια,πανεπηστημια,κτλ , κατοχους ομολογων...

A8hnaios
19-11-13, 16:30
Ξεχασμένη ασιατική φυλή που πίνει μόνο μητρικό γάλα βρέθηκε στα βουνά της Πίνδου

https://www.tokoulouri.com/wp-content/uploads/2013/11/tribe.png?7ec3d9

Δεν πίστευαν τα μάτια τους οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος τα ξημερώματα της Τετάρτης με τις εικόνες που αντίκρισαν όταν επιχείρησαν σε περιοχή έξω από το Τσεπέλοβο Ιωαννίνων, με σκοπό να συλλάβουν έναν ύποπτο κοπρολάγνο του διαδικτύου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι άνδρες των αστυνομικών αρχών έπεσαν πάνω σε μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπολογικές ανακαλύψεις του εικοστού πρώτου αιώνα, αφού έφεραν στο φως την ύπαρξη μιας πανάρχαιας ξεχασμένης φυλής, η οποία ζει στην περιοχή από τη νεολιθική εποχή σε πλήρη απομόνωση!

Τα μέλη της ιδιαίτερης αυτής κοινότητας έχουν χαρακτηριστική εμφάνιση με έντονα ασιατικά χαρακτηριστικά, ενώ μιλάνε μια διάλεκτο ανάμεσα στα αρχαία αραμαϊκά και τα φινλανδικά, γεγονός που έχει προβληματίσει τη διεθνή γλωσσολογική κοινότητα καθώς οι δύο αυτές γλώσσες παρέμεναν ασύνδετες μέχρι σήμερα.

Τo αξιοπερίεργο αυτού του ξεχασμένου λαού που φάνηκε από την πρώτη στιγμή είναι πως οι άνθρωποι αυτοί τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό γάλα, καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους. Μάλιστα, τη στιγμή που έπεσαν πάνω τους οι αστυνομικές δυνάμεις, οι ιθαγενείς του Τσεπέλοβου ετοιμάζονταν για το πρωινό άρμεγμα, διαδικασία που εν είδει ιεροτελεστίας λαμβάνει χώρα κάθε πρωί κατά το ξημέρωμα. Οι συνολικά 54 γυναίκες της ομάδας ήταν μαζεμένες στο κέντρο του οικισμού και άρμεγαν η μία την άλλη, ενώ οι άντρες είχαν στήσει έναν ξέφρενο χορό περικυκλώνωντας τις γυναίκες και ούρλιαζαν εκστατικά.

Τεχνολογικά, οι ιθαγενείς της Πίνδου έχουν μείνει στην νεολιθική εποχή, με τη μόνη διαφορά ότι έχουν εξελίξει μεθόδους παραγωγής τυριού και γιαουρτιού. Τα είδη τυριού που ανακαλύφθηκαν από τις αρχές μέσα σε τρύπες στο έδαφος είναι αναρίθμητα, το καθένα με διαφορετικές αναλογίες μητρικού γάλακτος νεαρών και μεγαλυτέρων γυναικών και φτιαγμένο με άλλο τρόπο επεξεργασίας. Το εκλεκτότερο όμως και σπανιότερο όλων των εδεσμάτων θεωρείται το γιαούρτι γάλακτος γυναικών άνω των 65 -με πέτσα- καθώς η μέση ηλικία των ανθρώπων της φυλής της Πίνδου δεν ξεπερνά τα 40 έτη.

Δυστυχώς είναι νωρίς ακόμη για να μεταφέρει το «Κουλούρι» στους αναγνώστες του περισσότερα, αφού οι μελέτες του πληθυσμού από τους επιστήμονες μόλις ξεκινούν, το σίγουρο όμως είναι ότι έχουμε να μάθουμε πολλά από και για τους αρχέγονους συμπατριώτες μας.

Τέλος, δεν έχει ξεκαθαριστεί μέχρι αυτήν την ώρα το αν οι ελληνικές αρχές θα σεβαστούν την απομόνωση των ιθαγενών του Τσεπέλοβου μελετώντας τους από απόσταση ασφαλείας ή αν στο όνομα της επιστήμης θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για ανθρωπολογικές και ιατρικές μελέτες. Από πλευράς μας, ελπίζουμε να μην διαταραχθεί η ζωή της όμορφης αυτής κοινότητας.

https://www.tokoulouri.com/international/got-milk/

pilot
19-11-13, 16:42
ούτε μια στο εκατομμύριο

A8hnaios
19-11-13, 16:55
τιποτα πασοκτζηδες του '80 θα'ναι.!!! :hystericalbs1:

Nino
19-11-13, 18:23
Ξεχασμένη ασιατική φυλή που πίνει μόνο μητρικό γάλα βρέθηκε στα βουνά της Πίνδου

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/11/tribe-1.png?7ec3d9

https://www.tokoulouri.com/international/got-milk/

:shok::facepalm:

https://www.youtube.com/watch?v=yi1cdbRWQao&NR=1&feature=endscreen

:hystericalbs1::hystericalbs1:

A8hnaios
19-11-13, 19:35
Καλούνται να δικαιολογήσουν ακίνητα και καταθέσεις χωρίς να σημαίνει ότι έχουν φοροδιαφύγει

Πρόστιμα σε φορολογουμένους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, τα οποία μπορούν να φτάσουν μέχρι και 10 εκατ. ευρώ ανά περίπτωση προτίθεται να επιβάλει μαζικά πλέον το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ)...

Με βάση τις οδηγίες της Ομάδας Δράσης του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, σειρά για έλεγχο από τη νεοσύστατη «ΔΟΥ των πλουσίων» έχουν πάρει περισσότεροι από 1.600 φορολογούμενοι, στους οποίους γίνεται ενδεκεχής έλεγχος για τη μεγάλη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΔΟΥ, περιουσία που διαθέτουν και πώς αυτή φορολογήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.
Η λίστα διαρκώς μεγαλώνει και εκτιμάται ότι τους επόμενους μήνες θα κληθούν από το ΚΕΦΟΜΕΠ για να δικαιολογήσουν την περιουσία τους περίπου 2.000 αυτοαπασχολούμενοι (μεγαλοδικηγόροι, εργολάβοι κατασκευαστές, επιχειρηματίες, ξενοδόχοι, εφοπλιστές, ναυπηγοί), αλλά και πολλά σημαίνοντα στελέχη κρατικών και ιδιωτικών επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών.

Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών λένε ότι οι έλεγχοι βρίσκονται ακόμη στην αρχή και έγινε σε όσους έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, στοχοποιώντας κυρίως αυτούς που έβγαζαν εκατομμύρια από πωλήσεις ακινήτων την περασμένη 15ετία και πλήρωναν ελάχιστα στην Εφορία.

Μετά το καλοκαίρι το ΚΕΦΟΜΕΠ έχει αναλάβει δράση και τον Σεπτέμβριο είχαν επιλεγεί 219 φορολογούμενοι για τους οποίους ξεκίνησε ο έλεγχος. Ξεπερνώντας τα αρχικά προβλήματα και τις καθυστερήσεις, υπολογίζεται ότι θα ολοκληρώνονται πλέον τουλάχιστον 30-40 έλεγχοι κάθε μήνα.

Πολλοί εξ αυτών δίνουν πειστικές εξηγήσεις και ο έλεγχος ολοκληρώνεται σχεδόν χωρίς επιπτώσεις στους ίδιους.

Πάντως και από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζουν ότι οι ελεγχόμενοι δεν είναι απαραίτητα παραβάτες και υπόλογοι.

Απλώς οι υπηρεσίες κάνουν τους ελέγχους και όσοι είναι καθαροί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Από τους μέχρι τώρα ελέγχους, έως το τέλος Σεπτεμβρίου καταλογίστηκαν διαφυγόντες φόροι 60 εκατ. ευρώ (αναδρομικά από το 2010) και επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Σχεδόν ένας στους τρεις όμως που εντοπίζεται να φοροδιαφεύγει, καταφεύγει στη φορολογική διαιτησία μετά τον έλεγχο, για να μειώσει τον φόρο έως και 70%. Ετσι το Δημόσιο έως τώρα εισέπραξε περί τα 10 εκατ. ευρώ.

Τι ψάχνει η Εφορία

Στους πρώτους ελέγχους με βάση τη λίστα που έχει το ΚΕΦΟΜΕΠ, οι έρευνες στοχεύουν να διαπιστώσουν αν φορολογήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο όσοι δήλωναν μεγάλες περιουσίες.

Ερευνώνται όμως και περιπτώσεις «αιφνίδιου πλουτισμού», εφόσον δεν δικαιολογείται η περιουσία που εμφανίζουν από τα εισοδήματα των περασμένων ετών.

Για παράδειγμα:

■ Επιχειρηματίας που έκανε έναρξη δραστηριότητας πριν από 40 χρόνια και κατείχε εξέχουσες θέσεις σε πάνω από 140 επιχειρήσεις την περίοδο 2000-2010, κλήθηκε να καταθέσει τα συμβόλαια αγοράς και πώλησης ακινήτων, αλλά και δικαιολογητικά με βάση τα οποία είχε τύχει απαλλαγής από φόρους στα έσοδά του.

Αναγκάστηκε έτσι να υποβάλει αναδρομικά συμπληρωματικές και τροποποιητικές δηλώσεις για τα έτη 2006-2010.

Ο έλεγχος διαπίστωσε ότι έκρυβε εισόδημα, τεκμήρια και γλίτωνε φόρους και έκτακτες εισφορές.

Του καταλογίστηκε να πληρώσει πρόστιμο 262.287 ευρώ, αλλά έπειτα από συμβιβασμό αυτό περιορίστηκε στις 115.500 ευρώ.

■ Το ίδιο πρόσωπο, όμως, μαζί με άλλους τρεις, είχε αποκτήσει ακίνητο αξίας 2.100.000 ευρώ σε προάστιο της Αθήνας, το οποίο μεταπούλησαν για 8.500.000 ευρώ.

Η Εφορία, βάσει νόμων, θεωρεί ότι είχαν συστήσει de facto επιχείρηση, χωρίς όμως να δηλώσουν έναρξη για να φορολογηθούν ανάλογα. Φορολογεί έτσι αναδρομικά και τους τέσσερις συνεταίρους σαν «άτυπη εταιρεία» και τους επιβάλλει πρόστιμο 3,5 εκατ. ευρώ για τα κέρδη των 6,4 εκατ. που δεν δήλωσαν. Και αυτό το πρόστιμο, όμως, μειώθηκε, έπειτα από συμβιβασμό, στα 860.000 ευρώ.

■ Εισοδηματίας στη Νέα Ιωνία δήλωνε κατά το 2000-2009 μέσο εισόδημα 85.000 ευρώ. Από πώληση μεγάλου ακινήτου είχε εισπράξει 1,2 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν είχε δηλώσει το 2002 στο έντυπο Ε1 ως καθαρό κέρδος από επιχείρηση, αλλά ως χρηματικό εισόδημα από διάθεση περιουσιακών στοιχείων.

Αποτέλεσμα ήταν να καταλογιστούν από τον έλεγχο φόροι και πρόστιμα ύψους 1,3 εκατ. ευρώ (δηλαδή περισσότερα από όσα ήταν το κέρδος που είχε από την πώληση πριν από 12 χρόνια).

■ Εργολάβος οικοδομών στην Ελευσίνα δήλωνε από το 2000 και μετά μέσο όρο 20.000 ετήσιο εισόδημα. Μόνο από δύο αγροτεμάχια που πούλησε, όμως, στη βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου το 2007, είχε κέρδη 13 εκατ. ευρώ. Ο έλεγχος οδήγησε έτσι στην επιβολή προστίμου 10,9 εκατ. ευρώ.

■ Εργολάβος στην Αγία Παρασκευή που είχε ανεγείρει 14 πολυκατοικίες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας δεν προσκόμισε κανένα έγγραφο, συμβόλαιο αγοράς ή πώλησης ή σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας, προσύμφωνο ή άδεια οικοδομής, ούτε καν δηλώσεις ΦΠΑ, έντυπα οικοδομικού κόστους, πίνακες πωληθέντων διαμερισμάτων κ.λπ.

Ο έλεγχος οδήγησε να του επιβληθούν φόροι και πρόστιμα 2 εκατ. ευρώ.

Ολη η λίστα με τα ονόματα όσων θα ελεγχθούν από το κέντρο φορολογούμενων μεγάλου πλούτου :popcorn: :popcorn: (https://kefalokleidomata.blogspot.gr/2013/11/1600.html)

A8hnaios
19-11-13, 20:03
Φαίνεται ότι για τον Ευάγγελο Βενιζέλο "λεφτά υπάρχουν" αφού έδωσε εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της διεξαγωγής μειοδοτικού διαγωνισμού, να διαθέσει το ποσό των 147.600 για... αναμνηστικά φουλάρια ενόψει της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιανουαρίου 2014 .

Δυστυχώς όμως, αυτό δεν είναι το μοναδικό έξοδο στο οποίο προβαίνει το ΥΠΕΞ ενόψει της 1ης Ιανουαρίου καθώς, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» έχουν ήδη διατεθεί:

- 98.400 ευρώ για ενοικίαση επίπλων προκειμένου να τοποθετηθούν στο Ζάππειο Μέγαρο για την υποδοχή των ηγετών των χωρών της ΕΕ :shok:
- 49.200 ευρώ για την ανάπτυξη και υποστήριξη της παραγωγικής λειτουργίας της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης, :shok: :shok:
- 12.300 ευρώ για την σχεδίαση του λογοτύπου της ελληνικής προεδρίας :shok:
- 147.600 ευρώ για την ενοικίαση συνεδριακού μεταφραστικού εξοπλισμού στο Ζάππειο
- 98.000 ευρώ για την ενοικίαση εξοπλισμού διαμόρφωσης χώρων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στον ίδιο χώρο
- 67.650 ευρώ για την εκτέλεση εργασιών χρωματισμών στο Ζάππειο :shok:
- 147.600 ευρώ για την προμήθεια πληροφοριακού εξοπλισμού για την κεντρική υπηρεσία και τις αρχές εξωτερικού και
- 300.000 ευρώ για την πληρωμή δαπάνης λοιπών μισθώσεων :shok:

oldcarskickass
19-11-13, 23:16
Δημοπρατείται η θρυλική επιστολή του Θ.Κολοκοτρώνη

https://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%83%CE%B5%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%85%CE%BD%CE%B7%C E%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82

πολυ μετα εστειλε κσι την παρακατω στον Ιμπραημ

Θοδωρής Κολοκοτρώνης προς Ιμπραήμ:
«Αυτό οπού μας φοβερίζεις, να μας κόψετε και κάψετε τον τρόπο της ζωής μας, δεν είναι της πολιτικής έργον.
Όχι τες ζωές να μας κόψετε, όχι τα λεφτά μας, όχι τα σπίτια που μας κάψατε και κατασχέσατε, μόνον πέτρα απάνω στην πέτρα να μην μείνη, ημείς δεν προσκυνούμεν.

Τι τα δέντρα να μας κόψεις, τι τα σπίτια να μας κάψεις, η ίδια η γης που μας έθρεψε, αυτή η ίδια γη μένει δική μας και τα ξανακάνει.
Μόνον ένας Έλληνας να μείνη, πάντα θα πολεμούμε, και μην ελπίζετε πως την γην μας θα την κάμετε δική σας, βγάλτε το από το νου σας».
Και συμπληρώνει, χρόνια μετά ο Γέρος του Μωρηά: «Τούτο φοβήθηκα περισσότερο, τους προσκυνημένους…»
ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ;

Ναι, βεβαίως, τίποτα απολύτως δεν έχει αλλάξει.

Το μόνο που βλέπω εγώ είναι ότι όλοι σαν έλληνες έχουμε κερδίσει από μια σουίτα στον παράδεισο των Ουρανών (kingdom of heavens). Στο βασίλειο το λεγόμενο, πολιτικός μηχανικός και ταυτόχρονα εργολάβος ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΗΣ (εδώ είναι το πρώτο σκάνδαλο με τους τριπλοθεσίτες) είναι ο ίδιος ο Ιησούς.

Γύρνα το μάγουλο, ταπεινώσου και θα ανυψωθείς, ή κάπως έτσι τέλος πάντων, δεν γνωρίζω εβραϊκά ώστε να ξέρω ακριβώς τι είχε πει, αρκούμε στις μεταφράσεις.

Μια χαρά τα πάμε συνέλληνες μου μια χαρά, έχουμε απώτερο σκοπό εμείς. Θα κερδίσουμε το βασίλειο των ουρανών, μη μπερδευτείται είναι στη γωνία μεταμορφώσεως και σωτήρος, στην παρακάτω έχει την παράγκα του ο άλλος που είχε γράψει το ταλμούδ.

Thomelef
20-11-13, 07:54
τόσα χρόνια ξέρω ότι την αξιοπρέπεια την κερδίζουμε μόνοι μας, καθένας ατομικά μέσα απο τις πράξεις που κάνουμε στην ζωή μας.

και αυτό γιατί ζούμε σ'εναν κόσμο που καθένας κοιτάει τον κωλαρίκο του. το θέμα είναι να κοιτάμε μεν και να φροντίζουμε τον δικό μας, χωρίς να ενοχλούμε του διπλανού μας. να είμαστε σε θέση να έχουμε πάντα ψηλά το κεφάλι.

αυτό είναι αξιοπρέπεια

θανασης Φιλιππου
20-11-13, 09:07
Φαίνεται ότι για τον Ευάγγελο Βενιζέλο "λεφτά υπάρχουν" αφού έδωσε εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της διεξαγωγής μειοδοτικού διαγωνισμού, να διαθέσει το ποσό των 147.600 για... αναμνηστικά φουλάρια ενόψει της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιανουαρίου 2014 .

Δυστυχώς όμως, αυτό δεν είναι το μοναδικό έξοδο στο οποίο προβαίνει το ΥΠΕΞ ενόψει της 1ης Ιανουαρίου καθώς, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» έχουν ήδη διατεθεί:

- 98.400 ευρώ για ενοικίαση επίπλων προκειμένου να τοποθετηθούν στο Ζάππειο Μέγαρο για την υποδοχή των ηγετών των χωρών της ΕΕ :shok:
- 49.200 ευρώ για την ανάπτυξη και υποστήριξη της παραγωγικής λειτουργίας της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης, :shok: :shok:
- 12.300 ευρώ για την σχεδίαση του λογοτύπου της ελληνικής προεδρίας :shok:
- 147.600 ευρώ για την ενοικίαση συνεδριακού μεταφραστικού εξοπλισμού στο Ζάππειο
- 98.000 ευρώ για την ενοικίαση εξοπλισμού διαμόρφωσης χώρων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στον ίδιο χώρο
- 67.650 ευρώ για την εκτέλεση εργασιών χρωματισμών στο Ζάππειο :shok:
- 147.600 ευρώ για την προμήθεια πληροφοριακού εξοπλισμού για την κεντρική υπηρεσία και τις αρχές εξωτερικού και
- 300.000 ευρώ για την πληρωμή δαπάνης λοιπών μισθώσεων :shok:
Ο ανθρωπος που ξοδεψε 800.000 ευρώ για γραφείο αντιπροέδρου,αυτός που παει σε ψυχολόγο για να μπορεί να μιλάει σε αλλους,διοτι μας θεωρει ολους
σκουπιδια,εχει ακομη θεση εξουσιας εξαιτιας μερικων απο εμας!
ΚΑΛΑ να παθουμε.

Thomelef
20-11-13, 09:22
εχει ακομη θεση εξουσιας εξαιτιας μερικων απο εμας!
ΚΑΛΑ να παθουμε.

αυτό ξαναπές το...

friendgr
20-11-13, 09:59
είπαμε, πρέπει να "φύγουν" 3-4 γενιές για να αλλάξει η νοοτροπία.

Εχουν κάνει τέτοια πλύση εγκεφάλου, έχουν φτιάξει τόσο γερά θεμέλια μια ζωή που ακόμα και αύριο να γινόντουσαν εκλογές πάλι θα τους ξαναβγαζαν...

Δυστυχώς.

A8hnaios
20-11-13, 15:12
Ζητεί το αεροδρόμιο της Καλαμάτας για τη δημιουργία «Βάσης εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο Διάστημα για τουριστικούς λόγους».

:hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:

Διέξοδο προς το …διάστημα αναζητά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος καθώς με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή καλεί τα αρμόδια Υπουργεία να απαντήσουν για το ενδεχόμενο το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να γίνει βάση εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο Διάστημα για τουριστικούς λόγους!!!

Απαντώντας εγγράφως αφενός το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας δια του Νότη Μηταράκη, διαβιβάζει έγγραφο του Invest in Greece, με το οποίο ενημερώνει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει περιέλθει σε γνώση του οποιαδήποτε επενδυτική πρόταση που να αφορά στον τομέα της Αεροδιαστημικής στην Ελλάδα.

Αφετέρου, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επισημαίνει ότι το ενδεχόμενο αλλαγής της χρήσης του αεροδρομίου της Καλαμάτας για τη δημιουργία «Βάσης εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο Διάστημα για τουριστικούς λόγους» προϋποθέτει οικονομοτεχνική μελέτη κόστους-οφέλους και σκοπιμότητας, δεδομένου ότι μια τέτοια αλλαγή χρήσης θα απαιτήσει υποδομές, επεκτάσεις και έργα κόστους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα και αυτή τούτη η λειτουργία και συντήρησή τους θα πρέπει να εξετασθεί πολύ σοβαρά, σε σχέση με την ανάπτυξη τέτοιων υποδομών επί τη βάσει ευρωπαϊκών και διεθνών κανονισμών...

Ρε προβληματισμους που εχουν οι ΑΝ.ΕΛ.. :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: (https://www.skai.gr/news/weird/article/246329/vasi-ektoxeusis-puraulon-sto-diastima-thelei-tin-kalamata-o-kapernaros-/)

Kostas_1
20-11-13, 15:22
Οτι του φανει του λολοστεφανη....

Ptboul
20-11-13, 15:28
Space Kats manned flights :hystericalbs1:

A8hnaios
20-11-13, 15:40
Οικοπεδαρες όλοι βαθυπλουτοι θα γίνεται!! Χαχαχαχαχαχαχαχα Α ρε ακολαστε

Ποιες ελιές λιοτρίβια κ α! :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

Thomelef
20-11-13, 20:11
κλειστά τα πανεπηστήμια εδώ και 3 μήνες, πήγε ο πρόεδρος του αρείου πάγου και προειδοποίησε να τα ανοίξουν.

βρε αει στον διάολο και ακόμα παραπέρα. αει στον διάολο πια που ολονών τα προβλήματα πρέπει να τα λούζονται και οι τριγύρω τους. τι φταίνε τα παιδιά ρε? τι φταίει αυτός που θέλει να διδάξει έστω και με κουτσουρεμένο μισθό? με ποιο δικαίωμα πάτε και κλείνετε δημόσια κτίρια ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ? να πάτε και να κλείσετε το γραφείο του υπουργού ρε καθίκια, αφού με αυτόν έχετε το πρόβλημα.

A8hnaios
20-11-13, 21:10
Παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, εισηγείται ο Άρειος Πάγος
https://www.koutipandoras.gr/wp-content/uploads/2013/06/Papakonstantinou.jpg

α παραπεμφθεί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που τού αποδίδονται, προτείνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, στην εξασέλιδη εισήγησή του στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κανελλόπουλος, κρίνει ότι η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος είναι νόμιμη και δεν έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία που δίνει το δικαίωμα στη Βουλή για να ασκήσει ποινική δίωξη.
Ακόμη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποστηρίζει ότι «ενόψει του ότι η, από τις εκλογές της 6ης Μαίου του 2012, προελθούσα Βουλή, της ΙΔ περιόδου, ουδόλως λειτούργησε και επομένως, αντικειμενικώς ήταν αδύνατον να ασκήσει την αρμόδιοτητά της, δηλαδή να επιληφθεί της περίπτωσης του υπουργού Οικονομικών, να συγκροτήσει την προς τούτο κοινοβουλευτική επιτροπή και εν συνεχεία η Ολομέλεια να ασκήσει την κατ΄αυτού ποινική δίωξη».

https://www.kathimerini.gr/

Panos 316T
20-11-13, 21:22
ασχετο :

Αντωνη (a8hnaios) με την φωτο σου αβαταρ μου θυμιζεις ανταποκριτη τηλεοπτικου σταθμου στο εξωτερικο! ομορφαντρα μου :)

friendgr
21-11-13, 07:53
Παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο, εισηγείται ο Άρειος Πάγος

https://www.kathimerini.gr/

Να θυμηθούμε να πάρουμε και ποπ-κορν να περάσει ευχάριστα η ώρα....

Ptboul
21-11-13, 08:08
Είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα την βγάλει καθαρή.

michaelp900
21-11-13, 08:18
Ζητεί το αεροδρόμιο της Καλαμάτας για τη δημιουργία «Βάσης εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο Διάστημα για τουριστικούς λόγους».

:hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:

Ρε προβληματισμους που εχουν οι ΑΝ.ΕΛ.. :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: (https://www.skai.gr/news/weird/article/246329/vasi-ektoxeusis-puraulon-sto-diastima-thelei-tin-kalamata-o-kapernaros-/)

Να μαζεψουν και τους 300 να τους στειλουν οοοολους μαζι στο διαστημα και ξαφνικα μπααααμ ενα ωραιο πυροτεχνημα.Πρωτοχρονια να το κανουν....οι δυο χοντροι θα βγαλουν και ωραια χρωματα.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4

hades7
21-11-13, 09:57
https://www.zougla.gr/greece/article/sinelif8i-o-sinidritis-ton-katastimaton-fokas αλλοι 1500 απληρωτοι και στον δρομο φωναξε κανεις για αυτους? ε τι να κανουμε δεν κολλανε ενσημα στο δημοσιο

A8hnaios
21-11-13, 10:40
Λέανδρος Φωκάς, ο οποίος κατηγορείται για μη απόδοση ΦΠΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, συνολικού ύψους περίπου 1,2 εκατ. ευρώ. Ο 89χρονος :shok: επιχειρηματίας

Ολα η τιπτ στ ονομα του αιωνοβιου! :whistle:

hades7
21-11-13, 10:49
Ολα η τιπτ στ ονομα του αιωνοβιου! :whistle:

ψηλε ο συγκεκριμενος εχει λαβει "ευλογια" απο την εκκλησια για αυτο εχει παει τοσο... thumb

E60_Arkadia
21-11-13, 11:51
κλειστά τα πανεπηστήμια εδώ και 3 μήνες, πήγε ο πρόεδρος του αρείου πάγου και προειδοποίησε να τα ανοίξουν.

βρε αει στον διάολο και ακόμα παραπέρα. αει στον διάολο πια που ολονών τα προβλήματα πρέπει να τα λούζονται και οι τριγύρω τους. τι φταίνε τα παιδιά ρε? τι φταίει αυτός που θέλει να διδάξει έστω και με κουτσουρεμένο μισθό? με ποιο δικαίωμα πάτε και κλείνετε δημόσια κτίρια ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ? να πάτε και να κλείσετε το γραφείο του υπουργού ρε καθίκια, αφού με αυτόν έχετε το πρόβλημα.

Ακριβως έτσι,και να ξέρεις ότι την ζημιά σε όλους τους φοιτητές την κάνει μια μικρή ομάδα φοιτητών που κάνει κατάληψη γτ κόπτεται τάχα μου για τους διοικητικούς και έχουν πιάσει τα ιδρύματα και τα έχουν κάνει μπο@υρδελα..Μια φορα ειχα παει σε μια βιβλιοθηκη που ηταν μια φιλη μου και μου εκανε εντυπωση που υπηρχαν 5!! ατομα να κανουν οτι δουλευουν....Αρε Ρώμη με το la Sapienza σου...

Thomelef
21-11-13, 12:24
Ακριβως έτσι,και να ξέρεις ότι την ζημιά σε όλους τους φοιτητές την κάνει μια μικρή ομάδα φοιτητών που κάνει κατάληψη γτ κόπτεται τάχα μου για τους διοικητικούς και έχουν πιάσει τα ιδρύματα και τα έχουν κάνει μπο@υρδελα..Μια φορα ειχα παει σε μια βιβλιοθηκη που ηταν μια φιλη μου και μου εκανε εντυπωση που υπηρχαν 5!! ατομα να κανουν οτι δουλευουν....Αρε Ρώμη με το la Sapienza σου...

άσε φίλε μου και δώ μέσα κοντεύουμε να τρελαθούμε απο την πολύ δημοκρατία. είμαστε όλοι όμηροι της δημόσιας και πολιτικής χούντας πλέον.

μου έκοψε ο υπουργός τον μισθό, κάτσε να γ@μήσω τις σπουδές των φοιτητών, κάτσε να αφήσω τον άρωστο να πεθάνει, κάτσε να αφήσω τα σκουπίδια να γίνουν βουνό, κάτσε να κλείσω το κέντρο και να ταλαιπωρήσω αυτόν που έχει μαγαζί και πάει να βγάλει ένα μεροκάματο...αει σιχτήρι πια.

Δεν σ'αρέσει ρε???ή δρόμο, ή τράβα και κλείσε το γραφείο του αρμόδιου υπουργού. εμείς οι υπόλοιποι τι σου φταίμε ρε παλιομλκ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
21-11-13, 13:45
Κάπως έτσι..έχω κάνει αίτηση βεβαίωσής ολοκλήρωσης σπουδών από τις 10 Μάη και ακόμα τπτ.διαδικασία τριών λεπτών..

deepBLUE
21-11-13, 15:27
Ο υπουργός Ναυτιλίας Μ Βαρβιτσίωτης ανακοίνωσε σήμερα στο πλαίσιο της νέας διάρθρωσης των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος ότι καταργείται η υποχρεέση έκδοσης άδειας ερασιτεχνικής αλιείας ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία στο Λιμενικό Σώμα.
Ο υπουργός Ναυτιλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι καταργείται η άδεια ερασιτεχνικής αλιείας, και για τους πολίτες και για τα σκάφη, καθώς και η υποχρέωση δήλωσης απόπλου και κατάπλου των μικρών σκαφών αναψυχής στη λιμενική Αρχή. Συγκεκριμένα από τον «Λιμενικό Καλλικράτη» όπως τον χαρακτήρισε, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου ανέφερε ότι θα αξιοποιηθούν περίπου 700 εργαζόμενοι, καθώς καταπολεμάται η γραφειοκρατία.
Έτσι, απελευθερώνονται πολλοί υπάλληλοι που απασχολούνταν με αυτά και επιτυγχάνεται, στην ουσία, μία αύξηση του προσωπικού κατά 10%, χωρίς να γίνει καμία πρόσληψη.
Για τις άλλες αλλαγές, είπε ότι θα υπάρξει αύξηση των λιμεναρχείων ώστε σε κάθε νομό να υπάρχει λιμενάρχης, θα μειωθούν οι λιμενικοί σταθμοί σε 41 από 104 που είναι τώρα, και από τους οποίους κάποιοι θα αναβαθμιστούν και κάποιοι θα καταργηθούν, ενώ θα διπλασιαστούν τα λιμενικά τμήματα και τα λιμενικά φυλάκια.
Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι λύθηκε ένα μεγάλο πρόβλημα του προσωπικού του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ που δεν μπορούσε να αγοράσει φάρμακα, καθώς το υπουργείο χρωστούσε και τα φαρμακεία δεν έδιναν φάρμακα. Αυτές οι ληξιπρόθεσμες υγειονομικές δαπάνες, που ανέρχονται στο ποσό των περίπου 6.000.000 ευρώ «ενταλματοποιήθηκαν» όπως υπογράμμισε, και έτσι λύνεται το πρόβλημα .

https://www.dikaiologitika.gr/2013112120444/dimosio/katargeitai-h-adeia-erasitexnikis-aleias/menu-id-232.html

deepBLUE
21-11-13, 15:39
ΜΆ ένα κατεβατό γεμάτο μίσος και χολή για την Χρυσή Αυγή και τους οπαδούς της Εθνικής Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, το επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την επιβολή τιμωρίας στην Εθνική Ελλάδος από την FIFA, ε

εξαιτίας εθνικιστικών συνθημάτων που ακούστηκαν στο παιχνίδι Ελλάδος-Ρουμανίας, καθώς και της ανάρτησης ενός πανό για τους πρόσφατα δολοφονημένους, Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το fornews.gr, προφανώς, κάποιοι απο τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., διάβασαν για τα πρόστιμα που επέβαλλε τις προηγούμενες ημέρες η FIFA σε Ρουμανία και Κροατία, για συνθήματα και πανό εθνικιστικού περιεχομένου, και είπαν να καταγγείλουν την Εθνική μας στο ευρωπαϊκό κονγκλάβιο για να τιμωρηθεί κι αυτή. Παράλληλα, ψέγουν τους χιλιάδες Έλληνες που ήταν στο γήπεδο, γιατί δεν αντέδρασαν!

Ιδού το απίστευτο ανθελληνικό παραλήρημα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τα συμπεράσματα δικά σας:

«Το δικό τους στίγμα άφησαν χθες οι νεοναζί κατά τη διάρκεια του αγώνα της εθνικής Ελλάδας με τη Ρουμανία στο Καραΐσκάκη.

Αφού γέμισαν με ναζιστικά φέιγ βολάν τους γύρω χώρους του γηπέδου και του ηλεκτρικού σταθμού στον Πειραιά, εμφανίστηκαν στο γήπεδο με εθνικιστικές μπλούζες και σύμβολα, με μερικούς από αυτούς ντυμένους Σπαρτιάτες (;), με τις γραφικές περικεφαλαίες στο κεφάλι τους. Ωστόσο εκτός από το γελοίο της αμφίεσης, δεκάδες από αυτούς κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου με περηφάνια ύψωσαν μαζί με τα λάβαρα τους και το δεξί τους χέρι.

Ο ναζιστικός χαιρετισμός φαίνεται πως δεν ενόχλησε κανέναν από τους φιλάθλους, αφού επαναλήφθηκε και στη συνέχεια. Ούτε όμως και τα χυδαία εθνικιστικά συνθήματα.

Βέβαια, μπροστά στη νίκη της εθνικής, τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι που κάλυψαν τον αγώνα είτε δεν παρατήρησαν το χιτλερικό χαιρετισμό είτε το θεώρησαν αμελητέο και ανάξιο αναφοράς. Άραγε, το πρόσεξαν οι παρατηρητές της Fifa; Οι διαιτητές; Οι παίκτες και τα επιτελεία των ομάδων;

Αν το παρατήρησαν, αφού ήταν αρκετά εμφανές όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, γιατί δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να προχωρήσει, έστω, σε μία σύσταση, εάν όχι να τους πετάξει έξω από το γήπεδο; Είναι περήφανοι οι διεθνείς μας ποδοσφαιριστές να επικροτούνται και να επιδοκιμάζονται με ναζιστικούς χαιρετισμούς;

Και για όσους τρέξουν να δικαιολογήσουν, πως δεν πρόκειται απαραίτητα για χρυσαυγίτες ή πως μιλάμε για μεμονωμένους “γραφικούς”, τα πανό που σήκωσαν μετά τη λήξη τους αγώνα για τους “νεκρούς ήρωες” χρυσαυγίτες, μάλλον δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφισβήτησης.

Εάν η ΕΠΟ και η πολιτεία επιθυμούν οι εξέδρες στα γήπεδα που αγωνίζεται η εθνική Ελλάδας να αποτελούν χρυσαυγίτικες γιορτές ας είναι. Έστω και τώρα όμως η Fifa οφείλει να πάρει θέση, αφού ο ρατσισμός και ο ναζισμός αντίκεινται ανοιχτά στους κανονισμούς της.

ΠαρΆ όλα αυτά, εάν πρώτοι απΆ όλους οι υγιείς φίλαθλοι και το οπαδικό κίνημα δεν απομονώσουν τους φασίστες στα γήπεδα, τότε σύντομα η εικόνα με τα υψωμένα χέρια θα αποτελέσει μια κανονικότητα, στην κατά τΆ άλλα “γιορτή του ποδοσφαίρου”.

Και ας μην ξεχνάμε πως αυτά είναι τα χέρια που με μεγάλη ευκολία μπορούν να βαφτούν με αίμα ξανά».

Πηγή: https://www.to-mati.net/51276/echei-xefigei-teleios-o-siriza-zita-na-timorithei-i-ethniki-elladas#ixzz2lI6aYd6w

Nino
21-11-13, 15:55
.
Ο υπουργός Ναυτιλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι καταργείται η άδεια ερασιτεχνικής αλιείας, και για τους πολίτες και για τα σκάφη, καθώς και η υποχρέωση δήλωσης απόπλου και κατάπλου των μικρών σκαφών αναψυχής στη λιμενική Αρχή. Συγκεκριμένα από τον «Λιμενικό Καλλικράτη» όπως τον χαρακτήρισε, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου ανέφερε ότι θα αξιοποιηθούν περίπου 700 εργαζόμενοι, καθώς καταπολεμάται η γραφειοκρατία.

https://www.dikaiologitika.gr/2013112120444/dimosio/katargeitai-h-adeia-erasitexnikis-aleias/menu-id-232.html

αν σκεφτει κανεις οτι για ψαρεμα με βαρκα,ψαροντουφεκο εως και με ενα παλιοκαλαμο απο το λιμανι ,επρεπε να εχεις αδεια ,ειναι επιτελους μια λογικη αποφαση.
Ασε που ολες αυτες οι αδειες ηθελαν ανανεωση καθε τοσο!!
Ασε που αν σε εγραφαν για παρανομη αλιεια το προστιμο δεν το ξεχναγες ποτε!!
Καιρος ηταν!!

fanisk
21-11-13, 16:42
αν σκεφτει κανεις οτι για ψαρεμα με βαρκα,ψαροντουφεκο εως και με ενα παλιοκαλαμο απο το λιμανι ,επρεπε να εχεις αδεια ,ειναι επιτελους μια λογικη αποφαση.
Ασε που ολες αυτες οι αδειες ηθελαν ανανεωση καθε τοσο!!
Ασε που αν σε εγραφαν για παρανομη αλιεια το προστιμο δεν το ξεχναγες ποτε!!
Καιρος ηταν!!

Οντως, καλη η αποφαση !

nikos1400
22-11-13, 11:52
άσε φίλε μου και δώ μέσα κοντεύουμε να τρελαθούμε απο την πολύ δημοκρατία. είμαστε όλοι όμηροι της δημόσιας και πολιτικής χούντας πλέον.

μου έκοψε ο υπουργός τον μισθό, κάτσε να γ@μήσω τις σπουδές των φοιτητών, κάτσε να αφήσω τον άρωστο να πεθάνει, κάτσε να αφήσω τα σκουπίδια να γίνουν βουνό, κάτσε να κλείσω το κέντρο και να ταλαιπωρήσω αυτόν που έχει μαγαζί και πάει να βγάλει ένα μεροκάματο...αει σιχτήρι πια.

Δεν σ'αρέσει ρε???ή δρόμο, ή τράβα και κλείσε το γραφείο του αρμόδιου υπουργού. εμείς οι υπόλοιποι τι σου φταίμε ρε παλιομλκ.

.......

κλειστη η Αθηνών-Καβαλας απο τους εργαζομενους στο "Δαφνι"
τωρα που μιλαμε.

:th_Laie_67-1::hystericalbs1:

:facepalm::facepalm::facepalm:

hades7
22-11-13, 18:41
https://www.zougla.gr/greece/article/xiropedes-ston-epixirimatia-vlasi-sta8okostopoulo βλασης ο γκαρμπονιζε...

steliosm46
22-11-13, 19:39
σταθο-κωστοπουλιαση!

friendgr
23-11-13, 08:42
Κλώνος αποδείξεις;;;;; για πολύ προχωρημένη φαση λέμε.

Έτσι όλα τα πελατακια ηταν χαρούμενα που έπαιρναν αποδείξεις όλα τυπικά και βοηθούσαν την φοροδιαφυγή......

Α ρε κλωνους με το κιλό που χουμε φαει στον Νότο...

vagmag
23-11-13, 08:59
Δυστυχώς υπαρχουν σε πολλα μαγαζιά ταμειακές μηχανές , που ειναι μαϊμού, ή δεν ειναι δηλωμένες στην εφορία , ή ή ή πολλα ή .....
Παίρνουμε λοιπόν την απόδειξη, αλλα ο κατάστηματαρχης βάζει το ΦΠΑ στην τσέπη του και δε δηλώνει εισόδημα απο την συναλλαγή.

Απορώ με την εφευρετικότητα μας , στην παρανομία .

Πραγματικά θα μπορούσαν τη ΣΔΟΕ να την καταρτίσουν με ανθρώπους της αγοράς και να πιάσουν ολα τα ¨κολπα¨ .

Αλλα και πάλι, καταλήγουμε στη νοοτροπία μας. Πως θα κλεψουμε , πως θα ρίξουμε το κρατος, τον διπλανό μας , πως θα κοροιδεψπυμε, κλπ κλπ

hades7
23-11-13, 09:57
Τραγικό θάνατο βρήκε ζευγάρι ηλικιωμένων, μέσα στο σπίτι τους, στην Πολίχνη. Ένας 88χρονος και μια 80χρονη εντοπίστηκαν νεκροί από πυροσβέστες, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στις 07:30 το πρωί, στον πρώτο όροφο διώροφης κατοικίας.

Για τα αίτια διενεργείται προανάκρισης, αλλά πιθανολογείται ότι οι αναθυμιάσεις από το τζάκι τους, προκάλεσαν το θάνατό τους.

Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, δεν αποκλείεται να μιλάμε για δύο ακόμη θύματα της οικονομικής κρίσης, καθώς αρκετοί συμπολίτες μας διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κεντρική θέρμανση πετρελαίου ή φυσικού αερίου και στρέφονται σε άλλες λύσεις, όπως το τζάκι με τραγικές συνέπειες κάποιες φορές.

Πηγή: thesstoday.gr

A8hnaios
23-11-13, 19:43
https://www.star.gr/Pages/Lifestyle.aspx?art=204464&artTitle=notis_sfakianakis_na_pane_na_gmthoun_afto i

E60_Arkadia
23-11-13, 21:27
Eγω είμαι υπερ της ελευθερης αποψης και γνωμης και σεβομαι τα <πιστευω> του καθενως,αν ο Νοτης δηλωνε ότι είναι ΚΚΕ η Συριζα θα ηταν όλα μια χαρα γτ ειμαστε Δημοκρατες,ειναι Χρυση αυγη πειραζει τους παντες! Δεν καταλαβαινω που το κακο να δηλωνεις υποστηρικτης καποιου πολιτικου φορεα!! Δεν είμαι Χ.Α...

steliosm46
23-11-13, 21:29
o νοτης παντα ετσι ηταν εκκεντρικος, σε πολλα που εχει πει και εχει κανει ειμαι αντιθετος, αλλα ειπε κατι σωστο κατα τη γνωμη μου σε αυτη την συνεντευξη.

εγω δεν εχω προβλημα δουλειας και αποκαταστασης, ειμαι ενταξει, για σενα φωναζω, για σενα που δεν θα εχεις δουλεια και θα σε κλεινουν φυλακη επειδη ειπες την αποψη σου.

GIANNHS M
23-11-13, 23:32
σημερα στις βραδυνες ειδησεις ακουσα πως εξεταζουν το ενδεχομενο να ψηφιζουν απο το 16 χρονο της ηλικιας τους οι απαντες....πως σας ακουγεται???εμενα ειναι η μαλακια κ αυτο ειναι ακομα ενα δειγμα πως θελουν να καταστρεψουν την ελλαδα βαζοντας το στυλο σε καθε αποβλακωμενο που κυκλοφορει στους δρομους...ελεος κ μονο που το σκεφτοντε...γι'αυτο λεω,,,,κ η μαλακια συνεχιζεται......::thumbsdown:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
23-11-13, 23:38
Δεν νομίζω ότι το μυαλό από βιολογικής άποψης είναι σε θεσηγια μια τόση σημαντική επιλογή.από την άλλη είδαμε και τα αποτελέσματα από τις επιλογές των μεγαλύτερων σε ηλικία ψηφοφόρων

GIANNHS M
24-11-13, 00:09
φαντασου τι απελπισια πρεπει να εχουν οι πολιτικοι???να θελουν να βαλουν το συντομοτερο νεο αιμα στη δυνατοτητα ψηφισματος γιατι το παλιο τους αιμα ψιλιαζοντε πως θα τους χαιρετησει....σε διαφορες μορφες χαιρετισματος....

A8hnaios
25-11-13, 10:12
https://www.piraeuspress.gr/MediaAssets?id=4313&side=630&mode=2&v=1

Περιβαλλοντική αναβάθμιση σε μια επιβαρυμένη περιοχή της Αττικής αλλά και διευκόλυνση για τους οδηγούς υπόσχεται η ζεύξη Περάματος - Σαλαμίνας που έχει σχεδιάσει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων...

Η ζεύξη θα εκτείνεται σε 11,7 χιλιόμετρα, τα 1.150 μ. υποθαλάσσια σήραγγα και τα υπόλοιπα δρόμος, που θα παρακάμπτει το Πέραμα για να καταλήξει με σύνδεση στην Αττική Οδό, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο τους αυτοκινητιστές που κατευθύνονται προς την Πελοπόννησο.

«Αν δούμε το έργο από περιβαλλοντική σκοπιά, αποτελεί απείρως καλύτερη λύση από την υφιστάμενη», δηλώνει στη Real planet o υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.

«Τόσα χρόνια το Πέραμα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκινγκ. Από τη στιγμή που θα κατασκευαστεί η σήραγγα, ο χρόνος μετακίνησης θα υποτριπλασιαστεί, το κόστος θα μειωθεί στα 2/5, ενώ η ποιότητα ζωής στο Πέραμα θα βελτιωθεί σημαντικά», υποστηρίζει.

Ο κόμβος του Περάματος εξυπηρετεί τη μεγαλύτερη γραμμή οχημάτων στην Ελλάδα, σημειώνει το υπουργείο.

Υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση, περισσότερα από 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα περνούν από την περιοχή για να επιβιβαστούν στα φέριμποτ με προορισμό τη Σαλαμίνα, ενώ εξυπηρετούνται και 2 εκατομμύρια πεζοί.

Ο δρόμος που έχει σχεδιαστεί συμπληρωματικά της υποθαλάσσιας σήραγγας προβλέπεται να είναι περιμετρικός και να παρακάμπτει το Πέραμα αλλά και την πόλη της Σαλαμίνας. Σύμφωνα με το σχέδιο, θα ξεκινά λίγο πιο έξω από το Πέραμα, κοντά στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού, και θα βγαίνει στο νησάκι του Αγίου Γεωργίου, απ' όπου θα καταλήγει στα όρια του Ναυστάθμου της Σαλαμίνας.

Οι Δήμοι

Και σε επίπεδο δήμων, εξάλλου, οι απόψεις διίστανται σχετικά με τη χρησιμότητα του έργου.

Ο μεν Δήμαρχος Περάματος Παντελής Ζουμπούλης θεωρεί ότι η ζεύξη θα αναβαθμίσει τον επιβαρυμένο με πολλαπλά περιβαλλοντικά προβλήματα δήμο του και ταυτόχρονα θα τον ενισχύσει οικονομικά, καθώς τα έσοδα από τα διόδια θα καταλήγουν, πλέον, στον δικό του «κουμπαρά»:

«Μέχρι σήμερα, αναλογούσαν στον δήμο Περάματος 10 λεπτά ανταποδοτικά τέλη ανά εισιτήριο πλοίου, όμως ουδέποτε μας αποδόθηκαν. Με την εκμετάλλευση των διοδίων, ο δήμος μας θα έχει ένα πολύ καλό έσοδο».

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής, από την άλλη, διαμαρτύρεται έντονα καθώς, όπως αναφέρει, οι ιθύνοντες «δεν είχαν καν τη δέουσα ευαισθησία» να τον ενημερώσουν σχετικά. Θεωρεί την κατασκευή της ζεύξης καταστροφική για το περιβάλλον του νησιού του, σε μια περίοδο μάλιστα που εκκρεμούν άλλα σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως το δίκτυο λυμάτων, το σχέδιο πόλης κ.λπ.

«Η Σαλαμίνα δεν πρέπει να γίνει αυτοκινητόδρομος, δεν μπορούν να κάνουν το νησί μας στεριά», λέει χαρακτηριστικά, ενώ ξεκαθαρίζει ότι, ως δήμαρχος, δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση, γι' αυτό και θα θέσει το ζήτημα σε δημοψήφισμα.

«Στη Σαλαμίνα θα πηγαίνει ο ίδιος αριθμός αυτοκινήτων», απαντά ο υφυπουργός Υποδομών. «Αν, τώρα, ο δήμαρχος αποφασίσει να απαγορεύσει τα αυτοκίνητα από την πόλη του, καλώς να το κάνει, όμως εφόσον πηγαίνουν στο νησί, γιατί να μη βελτιωθεί η κατάσταση;», διερωτάται.

Πηγή: ypodomes.com

hades7
25-11-13, 10:23
:hystericalbs1: α ρε κοσμικοτητες η Σαλαμινα Μαγχη θα γινει θα μπαινεις απο το Περαμα και θα βγαινεις στα κοσμικα Παλουκια για ψωνια οξφορντ στρητ κι ετσι ω ρε πιενες μιλαμε ποιεις γαλλιες ποιες αγγλιες σαλαμυκονος

A8hnaios
25-11-13, 10:30
χαχαχαχχα ναι ρε Αναπτυξη λεμε! :hystericalbs1:

Kostas_1
25-11-13, 15:34
Ενώνεται η Σαλαμίνα με το Πέραμα με υποθαλάσσια σήραγγα και περιμετρικό άξονα!

Ήμουνα νιος και γέρασα... ουτε θυμαμαι πόσα χρόνια (κάθε χρονο) το αναγγέλλουν.

1. Δεν φτανει το budget που έχουν εκτιμησει.
2. Ακουγεται οτι διαφορα συμφεροντα το σκοτωνουν καθε φορά για να μην γινει (λενε για τους βαρκαρηδες με τα φερυ), πχ:

"Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής, από την άλλη, διαμαρτύρεται έντονα καθώς, όπως αναφέρει, οι ιθύνοντες «δεν είχαν καν τη δέουσα ευαισθησία» να τον ενημερώσουν σχετικά. Θεωρεί την κατασκευή της ζεύξης καταστροφική για το περιβάλλον του νησιού του, σε μια περίοδο μάλιστα που εκκρεμούν άλλα σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως το δίκτυο λυμάτων, το σχέδιο πόλης κ.λπ.

«Η Σαλαμίνα δεν πρέπει να γίνει αυτοκινητόδρομος, δεν μπορούν να κάνουν το νησί μας στεριά», λέει χαρακτηριστικά, ενώ ξεκαθαρίζει ότι, ως δήμαρχος, δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση, γι' αυτό και θα θέσει το ζήτημα σε δημοψήφισμα."

Samaro
25-11-13, 17:44
Εχουν επενδυθεί πολλά εκατομμύρια στα φέρυ της γραμμής και συνεχίζουν να επενδύουν. Μεγάλα συμφέροντα !
Δυστυχώς δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.
Συμβαίνει να έχω κάποιο μικρό ακίνητο απο τον πατέρα μου στη Σαλαμίνα και το ακούω σαν σχέδιο, απο τότε που γενήθηκα. :thumbsdown:

friendgr
28-11-13, 13:14
Οπως έγινε τον Σεπτέμβριο, έτσι και τον Οκτώβριο συνεχίζεται το "θεάρεστο έργο" και ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ για πολύ καιρό ακόμα......

https://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=254220&catid=13

hades7
29-11-13, 12:00
τι να πεις https://www.sport-fm.gr/article/apisteuti-aggelia-dinoun-adi-gia-mistho-ena-piato-fagito/736203

hades7
29-11-13, 12:05
παρε να χεις... πηγη ζουγκλα
Με νέους συντελεστές θα γίνει η φορολόγηση για τα εισοδήματα του 2013, με 750.000 ελεύθερους επαγγελματίες και τους εμπόρους να υφίστανται τις μεγαλύτερες αλλαγές. Αιτία είναι η κατάργηση των φοροαπαλλαγών, όπως η μείωση φόρου 10% επί της αξίας δαπανών (όπως ενοίκια, ασφάλιστρα, τόκοι στεγαστικών δανείων κ.λπ.) ή το μέτρο των αποδείξεων για όλους τους μη μισθωτούς ή συνταξιούχους φορολογούμενους.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες φορολογούνται με συντελεστή 26% από το 1ο ευρώ, ενώ εάν το εισόδημά τους είναι άνω των 50% η φορολόγηση θα φθάνει το 35%. Μαζί μάλιστα με τον φόρο που παρακρατείται εκ των προτέρων, η φορολόγηση των αμειβομένων με μπλοκάκι μπορεί να φθάσει και το 40%.

Αισθητά υψηλότερα από πέρυσι θα είναι τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν και όσοι υπαχθούν στα τεκμήρια ή δηλώσουν πάνω από 55.000 ευρώ εισόδημα.

Με βάση τον προϋπολογισμό, πριν αναθεωρηθεί, από τα 11,57 δισ. ευρώ οι φόροι εκτινάσσονται στα 12,9 δισ. ευρώ. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω επτά βασικών αλλαγών στη φορολόγηση περίπου 5,5 εκατομμυρίων Ελλήνων.

Μισθωτοί - συνταξιούχοι

Από το 2014 καταργείται το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και τα επιπλέον αφορολόγητα όρια για τα τέκνα για όλους - και για μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες κ.λπ.

Καταργούνται οι περισσότερες εκπτώσεις φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους. Δεν αφαιρείται το 10% από δαπάνες για ενοίκια, φροντιστήρια, δάνειο πρώτης κατοικίας κ.λπ. Θα αναγνωρίζονται μόνο δαπάνες για διατροφή ή δωρεές στο Δημόσιο.

Ακόμη και στις ιατρικές δαπάνες ή τη νοσοκομειακή περίθαλψη οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν έξοδα τουλάχιστον ίσα με το 5% του εισοδήματός τους, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουν επιστροφή φόρου.

Κατακλείδα των παραπάνω είναι η αυτοτελής φορολόγηση στα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις και γεωργικές εκμεταλλεύσεις με συντελεστές 22%, 32% και 42%, ενώ έρχεται και η αυτοτελής φορολόγηση στα έσοδα από τα ακίνητα με συντελεστές από 10% έως και 33%, ανάλογα με το ποσό.

Κατοικίες

Το τεκμήριο διαβίωσης για τις κατοικίες ενεργοποιείται από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και αφορά όχι μόνο όσους κατοικούν σε ιδιόκτητη κατοικία ή έχουν δευτερεύουσα ή εξοχική κατοικία, αλλά και αυτούς που ζουν σε μισθωμένη κατοικία ή τους έχει παραχωρηθεί δωρεάν, αφού συνηθίζεται πολλοί γονείς να παραχωρούν το σπίτι τους στα παιδιά τους ή το αντίστροφο, δηλαδή τα παιδιά στους γονείς.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

1. Το τεκμήριο προκύπτει με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης, ή της μισθωμένης, ή της δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας και υπολογίζεται κλιμακωτά με βάση την επιφάνειά της.

2. Για τον υπολογισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης των βοηθητικών χώρων της κύριας κατοικίας ορίζεται ποσό 40 ευρώ το τ.μ., ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιφάνειας. Ως βοηθητικοί χώροι σε περίπτωση πολυκατοικίας θεωρούνται ο ανεξάρτητος χώρος της αποθήκης ή του γκαράζ μέσα στην ίδια οικοδομή, ενώ στην περίπτωση μονοκατοικίας η αποθήκη, ο χώρος στάθμευσης, το λεβητοστάσιο, η αποθήκη καυσίμων, το κλιμακοστάσιο, εφόσον οι χώροι αυτοί βρίσκονται σε λειτουργική ενότητα με αυτή και δεν είναι κοινόχρηστοι.

3. Για κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης από 2.800 έως 4.999 ευρώ το τ.μ., τα ποσά προσαυξάνονται κατά 40% και για περιοχές με τιμή ζώνης από 5.000 ευρώ και άνω το τ.μ. κατά 70%.

4. Όταν υπάρχει μονοκατοικία, τα ποσά προσαυξάνονται κατά 20%.

5. Όταν υπάρχει δευτερεύουσα κατοικία που ιδιοκατοικείται, ή μισθώνεται, ή έχει παραχωρηθεί δωρεάν, λαμβάνεται το ήμισυ της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης που προκύπτει όταν έχουμε κύρια κατοικία μαζί με τον βοηθητικό χώρο της.

6. Αν η κατοικία μισθώνεται ορισμένους μήνες μέσα στο έτος, τα ετήσια ποσά της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης θα επιμερίζονται με βάση τους μήνες που διαρκεί η μίσθωση.

7. Για δευτερεύουσες εξοχικές κατοικίες δεν ισχύει ο περιορισμός της ετήσιας δαπάνης διαβίωσης που προκύπτει από αυτές, σε τρεις μήνες το έτος.

8. Δεν υπολογίζεται ετήσια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης στις περιπτώσεις των κενών κατοικιών.

9. Δεν υπολογίζεται αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης για δευτερεύουσες κατοικίες που μισθώνουν μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού για τουριστικούς λόγους.

10. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας του ακινήτου, η ετήσια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης θα υπολογίζεται με βάση τη συνολική επιφάνεια της κατοικίας και στη συνέχεια θα γίνεται ο επιμερισμός της, μεταξύ των συνιδιοκτητών, με βάση τα ποσοστά συνιδιοκτησίας τους.

Bazil Van Sinner
29-11-13, 12:34
https://www.newsbomb.gr/media/k2/items/cache/b29cc2b37542b9299380841b39489af3_XL.jpg
Tα έβγαλε όλα στη φόρα η Όλγα για χάρη της ελληνοτουρκικής φιλίας.

A8hnaios
29-11-13, 13:18
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1474640_10202528523072652_949883455_n.jpghttps://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/11/imageashxfid662068v0q80w300h225-1.jpg

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΡΙΑΡΑΣ ..ΣΤΑ 107 ΤΟΥ ΕΤΗ.«Πρώτον, οι νέοι να μη φεύγουν στο εξωτερικό. Να μάθουν να επιμένουν και να υπομένουν. Χάνουμε το αίμα μας ως έθνος με τη φυγή των νέων. Δεύτερον, να μείνουν εδώ, να δουλέψουν, να αγαπήσουν την εργασία, να μην απεργούν, ειδικά οι δάσκαλοι και οι γιατροί. Και, τρίτον εγώ να φύγω... Κουράστηκα πια. Δεν θέλω άλλο να ζω για να βλέπω αυτή την κατάσταση».

"Το ξέρω καλά. Οι περισσότεροι- ειδικά κάποιοι νεόκοποι από τις τηλεοράσεις που έρχονται να με δουν, να μου ζητήσουν 'δηλώσεις' - δεν είναι γιατί γνωρίζουν και εκτιμούν το έργο και την προσωπικότητά μου. Είναι η ηλικία μου που τους κάνει εντύπωση. Δεν επεπόθησα ξέρετε τόσο μακρύ βίο... Έγινε. Δεν θέλω πια άλλο να ζήσω. Η χαρά μου (η αγαπημένη μου σύζυγος) έφυγε. Ο έρωτας- τον οποίο η ύπαρξή της και μόνο μου ενέπνεε, ο έρωτας για τη ζωή, τη δημιουργία και την εργασία, για τη δημιουργία, δεν υπάρχει πια. Οπότε, σας ευχαριστώ για τις ευχές και τα δώρα αλλά... είναι πλέον περιττά. Και η εποχή μας δεν το θέλει το περιττό..".

Ο Εμμανουήλ Κριαράς, ο φιλόλογος, ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, "η γηραιότερη εν ζωή προσωπικότητα της Ελλάδας" (σύμφωνα με τις ηλεκτρονικές εγκυκλοπαίδειες) σβήνει σήμερα τα 107 κεριά των... περασμένων ημερών του. Γεννήθηκε στις 15 (με το Ιουλιανό ημερολόγιο που ίσχυε τότε)/28 Νοεμβρίου του 1906 στον Πειραιά.

Με αφορμή αυτά τα 107α γενέθλια, με αιτία την απόλυτη πνευματική του διαύγεια (παραμένει παρά τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει εσχάτως, πνευματικά διαυγέστερος πολλών εξ ημών των ηλικιακά νεωτέρων...), αλλά και τη ματαιωμένη προ πολλού ανάγκη όλων μας για τη διατήρηση των "προτύπων", μια "συμβουλή" για τη διαμόρφωση μεθόδων συνέχειας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ επιχείρησε μια ακόμη συζήτηση με τον υπεραιωνόβιο καθηγητή.

Ζει πάντα εκεί, στο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου της οδού Αγγελάκη, ανάμεσα σε βιβλία, χαρτιά, στυλό, λεξικά, φωτογραφίες (κυρίως της συζύγου του), μερικές παλιές πολυθρόνες, μια κλειστή (πάντα) τηλεόραση, λίγες εφημερίδες ("δεν αγοράζω πια τέσσερις την ημέρα, τις μείωσα... δεν έχουν πια ειδήσεις" λέει μάλλον απογοητευμένος) και την... "απέραντη στοργή που μου δείχνει η Αρτέμιδα, την οποία ευχαριστώ" (συμπληρώνει εμφατικά)...

Τα σημερινά του γενέθλια (τιμώνται πάντα από τους φίλους και συνεργάτες του- ή έστω όσους απ' αυτούς απέμειναν εν ζωή), "θα είναι κάτι λιτό. Απλώς θα μαζευτούμε να φάμε μαζί. Η εποχή δεν επιτρέπει πλέον τα περιττά...".

"Δεν ήλπιζα τόσο μακρά ζωή... Θυμάμαι- ξέρετε -τον κομήτη του Χάλευ, την εμφάνιση του Βενιζέλου, παρέστην - μικρό παιδί- σε ένοπλο συλλαλητήριο στην Κρήτη...".

"Δεν θέλω πλέον να ζω. Θέλω να διατηρήσω την αισιοδοξία μου αλλά δεν μου το επιτρέπουν τα 'πράγματα', όπως έχουν καταστεί. Και σε κοινωνικό και σε προσωπικό επίπεδο. Κοινωνικά, μ' αυτή την κατάπτωση την οικονομική, αλλά όχι μόνο. Είναι πολιτικό το πρόβλημα και βεβαίως και πρόβλημα παιδείας. Ο Έλληνας έχει τον... ηρωισμό να θαυμάζει το αρχαίους- χωρίς, όμως, να τους γνωρίζει, ούτε να τους καταλαβαίνει. Έτσι, γιατί τον βολεύουν...

Παράλληλα, φροντίζει για τον διορισμό του 'ανάξιου' συνήθως παιδιού του σε βάρος του άξιου παιδιού του διπλανού, ο οποίος δεν έχει τις ίδιες... γνωριμίες, φροντίζει να δουλεύει όσο το δυνατό λιγότερο, να πάει αργότερα και να φεύγει νωρίτερα από τη δουλειά του, να βάζει στην τσέπη του ό,τι και όσο μπορεί ο καθένας- όχι μόνο οι πολιτικοί- απ' αυτά που δεν του ανήκουν, να μισεί και να υπονομεύει τον 'άλλο', να...".

-Δηλαδή, "μαζί τα φάγαμε";

-"Ενέχει μια μεγάλη αλήθεια αυτή η ρήση. Υπό την έννοια της νοοτροπίας που έχει επικρατήσει. Λείπει η εθνική αλληλεγγύη και επικρατεί- ακόμα και σήμερα εν μέσω αυτής της ανθρωποφονικής κρίσης -το ατομικό συμφέρον".

-Ψηφίζετε; Πώς μορφοποιείται- στα ελληνικά πολιτικά δεδομένα του σήμερα -το όραμά σας περί του δημοκρατικού σοσιαλισμού ως "τη μόνη λύση";

-"Μέχρι πρόσφατα το έκανα. Τώρα δεν με βαστούν τα πόδια μου να πάω στο εκλογικό κέντρο. Είχα τοποθετηθεί και στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Μου είχε τηλεφωνήσει τότε ο κ. Πετσάλνικος για να ζητήσει την έγκρισή μου και του είχα πει- θυμάμαι -ότι αποδέχομαι, αλλά... θα ήθελα να είναι πιο σοσιαλιστικό το κόμμα... Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε... Ύστερα... όχι, όχι δεν είμαι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω εμπιστοσύνη σ' αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας, ούτε το ΚΚΕ. Τον κομμουνισμό τον γνωρίσαμε στη Ρωσία έτσι όπως εφαρμόστηκε ... Ήμουν υπέρ του κ. Κουβέλη.

Πίστευα πως είναι αυτός που εκφράζει μια αριστερή πολιτική, αλλά δημοκρατική. Όπως ήταν και το όνομα του κόμματός του. Είναι λυπηρό, όμως, το ότι και σ' αυτό τον πολιτικό χώρο υπήρξαν εσωτερικές διαφωνίες και διασπαστικές κινήσεις που οδήγησαν και στην αποχώρησή του από την κυβέρνηση".

-Κι αν σας ρωτούσα και πάλι, "τι να κάνουμε";

-"Πρώτον οι νέοι να μην φεύγουν στο εξωτερικό. Να μάθουν να επιμένουν και να υπομένουν. Χάνουμε το αίμα μας ως έθνος με τη φυγή των νέων. Δεύτερον: Να μείνουν εδώ, να δουλέψουν, να αγαπήσουν την εργασία, να μην απεργούν (εδικά οι δάσκαλοι, οι γιατροί...) Και τρίτον... εγώ να φύγω... Κουράστηκα πια. Δεν θέλω άλλο να ζω για να βλέπω αυτή την κατάσταση".

-Είναι που εξέλειπε ο έρωτας; Έτσι όπως το θέσατε προ ολίγων ετών- υπό την έννοια της αέναης επιδίωξης του ιδανικού;

-"Επίστεψα βαθιά στον έρωτα! Αρκεί βέβαια να έχει εκδήλωση και από τις δύο πλευρές. Προσωπικά, έζησα ευτυχισμένο βίο. Η γυναίκα μου, με την οποία έζησα 65ετή κοινό ευτυχισμένο βίο, κατανοούσε, κι εγώ εκείνη. Ερωτευτήκαμε και οι δύο την εργασία, τη δημιουργία, ο ένας τον άλλο... Επίστεψα πολύ στον έρωτα... Είναι αυτός που που σε βοηθά να ζεις και να δημιουργείς. Είναι αυτό που λείπει ίσως σήμερα...".

-Και η έλλειψη απογόνων; Είναι κάτι που αν μπορούσατε θα αλλάζατε;

-"Είναι γεμάτο το σπίτι, οι βιβλιοθήκες με... απογόνους μου (τα βιβλία του). Το πρόβλημα υγείας της συζύγου μου δεν μας επέτρεψε να αποκτήσουμε παιδιά. Είναι ένα στοίχημα η τεκνοποιία... Και αποδεικνύεται ότι είναι ευτύχημα ή δυστύχημα... Τελικώς, ευτυχώς που δεν έχω παιδιά. Τουλάχιστον- αν και τα δικά μου παιδιά θα ήταν σήμερα πολύ μεγάλα- δεν θα χρειαζόταν και θα κινδύνευαν να αναγκαστούν να φύγουν από τη χώρα... λόγω της κρίσης"...

..."Τη βλέπω ξέρετε πολύ συχνά στον ύπνο μου... (τη σύζυγο του Αικατερίνη Στρυφτού- Κριαρά). Θα ήθελα και να ...αναστηθεί, αλλά δεν γίνεται".

"Είμαστε τραγικές μορφές. Το γεγονός ότι έχουμε συνείδηση δεν νομίζω ότι είναι στοιχείο ουσιαστικής ευτυχίας. Ο άνθρωπος ζει πιο ευτυχισμένα όταν δεν έχει συνείδηση της τραγικότητας της ζωής του. Εγώ- δυστυχώς -την έχω. Επιθυμία μου είναι πλέον να μη ζήσω. Είναι βάρος πια η ζωή μου" έλεγε προ επταετίας-μόλις που είχε "κατακτήσει" το "Αιωνόβιος".

Άλλαξε σύντομα γνώμη. Δυο-τρία χρόνια μετά, δήλωνε: "Όχι δεν φοβάμαι το θάνατο. Δεν θέλω όμως να πεθάνω αμέσως... Θέλω να ολοκληρώσω τις εκκρεμότητες των κειμένων μου".

Είναι αυτές οι εκκρεμότητες που ολοκλήρωσε ήδη. Το τελευταίο βιβλίο του βρίσκεται ήδη στο τυπογραφείο κι έχει τον τίτλο "Απόλογος Βίου". "Προσθέτω ό,τι ίσως παρέλειψα στις προηγούμενες εργογραφίες και βιογραφίες μου. Αυτά που σας είπα στις κατά καιρούς συζητήσεις μας. Για τη ζωή μου, τη Γυναίκα μου, τις δραστηριότητες μου".

-Κι αν σας ζητούσα μια περίληψη, έναν "τίτλο" αυτού του απολόγου του βίου σας;

-"Στη ζωή μου έκαμα αυτό που θεωρούσα καθήκον μου"...

Πηγή: ΑΠΕ

katsaraios
29-11-13, 13:25
απαραδεκτοι οσοι πατατε στην αναγκη του καθε εργαζομενου

https://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=254395&catid=6

- Η αγγελία του ξενοδόχου δημοσιεύθηκε σε γνωστή εφημερίδα και προκαλεί θύελλα αντιδράσεων
- ''Αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας'' λέει η ΓΣΕΕ στο NewsIt
- Η υπόθεση ξεσκεπάζει άλλες παρόμοιες που έρχονται από βενζινάδικο και αντιπροσωπεία αυτοκινήτων
- Οργισμένη καταδίκη του περιστατικού από την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας
- Δείτε την αγγελία και διαβάστε τις προτάσεις ιδιοκτητών που χρωστούσαν δεδουλευμένα σε υπαλλήλους
Αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις τόσο στους κόλπους της ΓΣΕΕ όσο και στην τοπική κοινωνία, έχει προκαλέσει η αγγελία ξενοδόχου σε εφημερίδα για καμαριέρα. Ο λόγος είναι πως ο ιδιοκτήτης θέλει να προσλάβει μία γυναίκα, χωρίς όμως να την πληρώνει!

Αντί για μισθό της προσφέρει διαμονή και τροφή. «Καμαριέρα ζητείται για εθελοντική εργασία σε ξενοδοχείο στην Αίγινα, παρέχεται διαμονή και διατροφή» αναφέρει χαρακτηριστικά η αγγελία, η οποία έρχεται να αποτυπώσει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Η επίμαχη αγγελίαΗ επίμαχη αγγελία

Η αντίδραση της ΓΣΕΕ και οι άγνωστες καταγγελίες εργαζομένων Όπως είπε στο NewsIt ο εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος: ''ξενοδοχείο στην Αίγινα έβαλε αγγελία ζητώντας καμαριέρα και αντί μισθού προσφέρει διαμονή και διατροφή. Δεν είναι το πρώτο περιστατικό που έχει καταγγελθεί στην ΓΣΕΕ. Στο παρελθόν μας έχουν πει για βενζινάδικο στην Πάτρα, το οποίο αντί να καταβάλει το δώρο Πάσχα πρότεινε στους εργαζόμενους να τους δώσει το αντίτιμο σε βενζίνη...

Ακόμα μία αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που χρωστούσε δεδουλευμένα αρκετών μηνών στους εργαζόμενους, τους πρότεινε να τους δώσει κάποιο από τα απούλητα αυτοκίνητα. Επίσης μας λένε ότι πολλές εταιρείες προτείνουν στους εργαζόμενους να συμψηφίσουν τα χρωστούμενα δεδουλευμένα, είτε με τρόφιμα είτε με τα είδη που εμπορεύεται η κάθε επιχείρηση...

Πρόκειται για καραμπινάτη παρανομία. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να δέχεται τέτοιου είδους προτάσεις ''ανταλλακτικής οικονομίας''. Είναι σαφές ότι ο εργαζόμενος πρέπει να αμοιβεται για τη δουλειά που προσφέρει. Για τον ξενοδόχο της Αίγινας έχουμε ήδη κάνει καταγγελία στο Σώμα Επιθεωρητών του υπουργείου Εργασίας''.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν ότι στην ΓΣΕΕ λειτουργεί κέντρο πληροφοριών για εργαζομενους από τις 09.00 - 19.30 και μπορούν να καταγγέλλουν περιστατικά παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας στα τηλέφωνα 210-8202100 και 210-8202174'. Επίσης στο ίντερνετ στην διεύθυνση kepea.gr''.

Ακούστε ολόκληρη τη δήλωση του κ.Καραγεωργόπουλου στο NewsIt...

Κρύβεται ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στην Αίγινα

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, επικοινωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη του επίμαχου ξενοδοχείου στην Αίγινα, για να μας δώσει τις δικές του απαντήσεις. Όταν όμως του είπαμε οτι ειμαστε δημοσιογράφοι, μας έκλεισε στα γρήγορα το τηλέφωνο λέγοντας πως έχουμε κάνει λάθος...

Οργισμένη καταδίκη του περιστατικού από την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας

Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αίγινας, Σταύρος Καλαμάκης "τον συγκεκριμένο κύριο δεν τον θεωρούμε καν ξενοδόχο. Δεν είναι μέλος της ένωσης μας. Φυσικά καταδικάζουμε τέτοιου είδους πρακτικές από όπου και αν προέρχονται. Οχι μόνο από τους επαγγελματίες στην Αιγινα αλλά και πανελλαδικά. Η εργασία πρέπει να αμοίβεται".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

A8hnaios
29-11-13, 14:20
Αντί για μισθό της προσφέρει διαμονή και τροφή. «Καμαριέρα ζητείται για εθελοντική εργασία σε ξενοδοχείο στην Αίγινα, παρέχεται διαμονή και διατροφή» αναφέρει χαρακτηριστικά η αγγελία, η οποία έρχεται να αποτυπώσει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Καλα τωρα το πηραμε χαμπαρι....
υπηρχε αυτο το συστημα χροοονια τωρα, απο τοτε που ηρθαν οι Αλβανοι δεκ 90 ετσι ξηγιοντουσαν οι ποιο πολλοι αφεντικοι..

Εχω δει προσωπικα παμπολες αγγελιες στο τυπο..

Απλα τωρα πανε κ Ελληνες..!!

katsaraios
29-11-13, 14:38
....οποιον και να εκμεταλευονται για ενα πιατο φαι ,η αξιοπρεπεια δεν εχει χρωμα ή φυλη..

Ptboul
29-11-13, 15:10
Μα είμαι σχεδόν σίγουρος πως και μεγάλη αλυσίδα πιτσαρίας κάνει το ίδιο στους ντελιβεράδες, ο μισθός σου είναι τα τιπς σου + ένα γεύμα. Απλά τα μηχανακια και το καύσιμο είναι δικά τους.

A8hnaios
29-11-13, 15:23
Της έκοψε την καρωτίδα-Πήγε με τα αίματα στα χέρια στο αστυνομικό τμήμα :shok:

https://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=52024

A8hnaios
29-11-13, 17:27
https://www.trelokouneli.gr/wp-content/uploads/2013/11/35871-e0.jpg

Πόσες πιθανότητες έχεις να γεννηθείς μεσοαστός στην Κανδήλα της Αιτωλοακαρνανίας (λίγο έξω από το Αγρίνιο) και να καταλήξεις πολυεκατομμυριούχος στη Νέα Υόρκη; Ο 73χρονος Λούις Γκριτσίπης είναι τα τελευταία χρόνια ιδιοκτήτης…ενός τετραώροφου κτηρίου στη δυτική άκρη της 42ης Οδού στη Νέα Υόρκη. Μία εταιρεία ανάπτυξης του προσέφερε «χρυσάφι» για να πουλήσει το κτήριο, εκείνος ωστόσο αντιστάθηκε σθεναρά στο υπέρογκο ποσό.

https://www.trelokouneli.gr/wp-content/uploads/2013/11/35871-e1.jpg

Η εταιρεία ανάπτυξης «Καρλάισλ»( Carlisle) σχεδίαζε να κτίσει ακριβώς δίπλα στο κτήριο του κ. Γκριτσίπη έναν πολυτελή ουρανοξύστη. Σύμφωνα με τον κ. Γκριτσίπη, του πρόσφεραν 10 εκατομμύρια δολάρια για το κτίσμα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, η αρχική προσφορά ήταν περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια.
«Θεωρήσαμε ότι η προσφορά μας θα ήταν κάτι παραπάνω από δελεαστική. Δεν ήταν πρωταρχικός μας στόχος η εκμετάλλευση του χώρου. Θέλαμε να ελέγξουμε το περιβάλλον», δήλωσε ο Ζιλ Ντέμτσικ, ο πρόεδρος της κτηματομεσιτικής επιχείρησης.
Ο Κώστας Κονδύλης, ο διάσημος αρχιτέκτονας που ανέλαβε το σχέδιο, έκανε έκκληση στον Γκριτσίπη, επικαλούμενος την κοινή τους κληρονομιά και την κοινή ηλικία τους αλλά εκείνος αρνήθηκε! Έπειτα από τις συζητήσεις που έιχαν στο γραφείο του, ο κύριος Γκριτσίπης απλά έφυγε και δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά.
Ο Κ. Κονδύλης σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε σχετικά: «Τον δικαιολογώ. Δεν του έδωσαν κάποιο κίνητρο», εξηγεί. «Ισως εάν του είχαν προσφέρει ένα ή δύο διαμερίσματα μέσα στο νέο κτήριο…».
Ο ουρανοξύστης τελικά πέρασε σε άλλη εταιρεία, στον όμιλο Μοΐνιαν, και το 2007 εγκαινιάστηκε το «Ατελιέ», όπως και ονομάστηκε, με 47 ορόφους.
Όπως γράφουν οι «New York Times» το κτήριο του έλληνα μετανάστη επισκιάζεται από τους αστραφτερούς πύργους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο 73χρονος δεν κατάφερε το δικό του «american dream»…Ο Γκριτσίπης ζει ακόμα ακριβώς δίπλα, σε ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων, στο κτήριο που αγόρασε αντί 150.000 δολαρίων το 1980 και από το οποίο τώρα κερδίζει 3.000 δολάρια τον μήνα από ενοίκια. Ο έλληνας μετανάστης ισχυρίζεται ότι έχει συνεχώς προσφορές, που φθάνουν έως και τα 15 εκατομμύρια δολάρια. «Ακόμα και αν μου δώσουν ένα δισεκατομμύριο δεν το πουλάω», διευκρινίζει.
Εξω από το εστιατόριο που ονομάζεται Pizza Corporation της 42ης Οδού κρέμεται μια αμερικανική σημαία. «Είμαι πιο Αμερικανός από τους Αμερικανούς», λέει ο Γκριτσίπης.
«Αυτό είναι το βασίλειό του», σχολιάζει η σύζυγός του, με το ξένο μέσο να διερωτάται εάν πρόκειται για πείσμα…

Σου χτυπα η Τυχη τη πορτα αλλα εισαι Κουφος...! :facepalm: :facepalm:

A8hnaios
29-11-13, 17:47
Αν το βρειτε πειτε μου να βοηθησω στο Ψαρεμα.! :whistle: :whistle:

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/11/9202b4acdd6a19f6f0f7041802bd1e14_XL-1.jpg

Φορτηγό πλοίο με 9μελές πλήρωμα, που μετέφερε 700 τόνους :shok: :shok:μετάλλευμα χρυσού, χάθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στις ακτές της Ρωσίας. Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ- Τας ένα αεροσκάφος και πλοία ερευνούν για τον εντοπισμό του πλοίου Amurskaya κοντά στα νησιά Σαντάρ στη Θάλασσα του Οχότσκ.Το μετάλλευμα που μετέφερε το πλοίο Amurskaya, ανήκει στην εταιρεία Polymetal και προοριζόταν για περαιτέρω επεξεργασία προκειμένου να μετατραπεί σε χρυσό.

https://www.nextdeal.gr/

A8hnaios
29-11-13, 20:08
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/11/b80d1561a87d4cdae978ad2a9a20ec94_XL-1.jpg

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2008 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Χανιώτης επιχειρηματίας και έμπορος Γιώργος Μαλινάκης αφήνοντας πίσω του μια αμύθητη περιουσία με «κληρονόμους» την κοινωνία των Χανίων.

Ο αείμνηστος Μαλινάκης, μέσα από τη διαθήκη του, διέθετε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του (βλ παρακάτω βιογραφία και ιστορικό), η οποία σήμερα αγγίζει τα 4,2 εκ. ευρώ στο Νοσοκομείο Χανίων για την ανέγερση Ψυχιατρικής Πτέρυγας.

Το μόνο που ζητούσε είναι να τεθεί στην κύρια είσοδο της πτέρυγας που θα ανεγερθεί μια πλάκα στην οποία να αναφέρεται: «Δωρεά Γεωργίου Γεωργίου Μαλινάκη, εις μνήμη των γονεών του Γεωργίου και Αλεξάνδρας.

Και φυσικά να τηρηθεί η διαθήκη με σχολαστικότητα αλλιώς το κληροδότημα θα δοθεί στον Ερυθρό Σταυρό.

Ωστόσο, η ασύλληπτη δωρεά με καταθέσεις ύψους περίπου 3,7 εκ. δολλαρίων, :shok: χρυσές λίρες Αγγλίας, ακίνητα σε Χανιά και Αθήνα, παραμένει μέχρι και σήμερα αναξιοποίητη.

Ένας νόμος του 1939(!), η χαρακτηριστική ολιγωρία του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και τραγελαφικά περιστατικά όπως το χάσιμο φακέλων οι οποίοι είχαν αποσταλεί από την Επιτροπή Εκτέλεσης της Διαθήκης στο Υπουργείο, «δέσμευαν» εκατομμύρια ευρώ την ώρα που η κοινωνία «σφαδάζει» από την κρίση.

Πέντε χρόνια μετά, και ενώ τα 4,2 εκ. ευρώ "λιμνάζουν" εξαιτίας της γραφειοκρατίας, η περιβόητη διαθήκη «ανοίγει» και πάλι.

Αυτή τη φορά το δρόμο προς την υλοποίηση της τελευταίας επιθυμίας του Γ. Μαλινάκη.

Αναλαμβάνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr ο φάκελος με την υπόθεση του κληροδοτήματος έχει αποσταλεί από τη Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, η οποία πλέον αναλαμβάνει και τη διαχείρισή του, ενώ ταυτόχρονα οι δαπάνες για την εκτέλεση του έργου που χρονολογούνται από το 2009, επιτέλους εγκρίθηκαν, επιτρέποντας πλέον, η διαδικασία για την αξιοποίηση της διαθήκης να συνεχιστεί με ταχύτατους ρυθμούς.

Η πρώτη εξέλιξη, αποτέλεσμα της κατάργησης του νόμου του 1939, είναι πολύ σημαντική όπως σημειώνει ο κ. Ανδρέας Μπαϊλάκης, σύμβουλος επί των οικονομικών θεμάτων της Επιτροπής Εκτέλεσης της Διαθήκης, καθώς πλέον όλες οι εγκρίσεις και ο έλεγχος θα γίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Γ.Γ κ. Δεικτάκη, στον οποίο ήδη έχει σταλεί ο φάκελος.

Έτσι η όλη διαχείριση θα είναι αποτελεσματικότερη επιταχύνοντας τις διαδικασίες, χωρίς τη διαμεσολάβηση του κεντρικού κράτους.

Η δεύτερη εξέλιξη «λύνει» τα χέρια της Επιτροπής καθώς χωρίς την έγκριση των δαπανών των τελευταίων 4 ετών, για να καλυφθούν τα αναγκαία έξοδα προς διασφάλιση της περιουσίας και τα αναγκαία έξοδα για την υλοποίηση της βούλησης του διαθέτη η Επιτροπή δεν μπορούσε να προχωρήσει ούτε στα στοιχειώδη, όπως το άνοιγμα της θυρίδας σε Τράπεζα της Αθήνας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκτέλεσης της Διαθήκης Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ανέφερε ότι από την πλευρά της η Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε μέσα στον Οκτώβρη, έχει κάνει όλες τις ενέργειες που ζητήθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται ο φάκελος να σταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο Υγείας για να προκηρυχτεί το έργο.

«Το έχουμε πάρει πατριωτικά, το ενδιαφέρον όλων μας είναι να υλοποιηθεί η διαθήκη» δήλωσε ο Σεβασμιότατος αναφερόμενος στον τελευταίο και σημαντικότατο όρο της διαθήκης που αναφέρει ότι σε περίπτωση που το Νοσοκομείο Χανίων με ακρίβεια και σχολαστικότητα δεν εφαρμόσει τους όρους της διαθήκης, αυτή ανακαλείται και όλα τα κινητά και τα ακίνητα του Γεωργίου Μαλινάκη περιέρχονται στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Ποιος ήταν ο Γ. Μαλινάκης

Ο Γιώργος Μαλινάκης, γεννήθηκε στα Χανιά το 1925 γιος του παλαιού εμπόρου των Χανίων Γεωργίου Μαλινάκη και της Αλεξάνδρας Σγουρού

Μαζί με τον αδελφό του Γιάννη σε νεαρή ηλικία, συνέχισαν τις επιχειρήσεις του πατέρα τους στο εμπόριο ειδών αλιείας. Το 1953 περίπου, τα δύο αδέλφια επέκτειναν τις εργασίες τους στον Πειραιά και τη διαχείριση του εκεί καταστήματος, την ανέλαβε ο Γεώργιος. Πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του έως τη συνταξιοδότησή του προς το τέλος της δεκαετίας του 1980 στην Αθήνα.

Τον τόπο καταγωγής του τα Χανιά δεν τον ξέχασε ποτέ και τον επισκεπτόνταν σε τακτά χρονικά διαστήματα, κατά τα οποία ερχόνταν σε επικοινωνία με τους συγγενείς του. Μετά τη συνταξιοδότησή του οι επισκέψεις του στα Χανιά αυξήθηκαν.

Δεν απέκτησε δική του οικογένεια, η ζωή του ήταν λιτή ενώ όταν έφτασε σε ηλικία που απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας οικογένειας, άρχισε να σκέπτεται ότι έπρεπε κάτι να προσφέρει στον τόπο που γεννήθηκε στα Χανιά, για να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη των γονέων του αλλά και να τιμήσει και τους συγγενείς του στα Χανιά.

Αποφάσισε τελικά, μετά από πολλή σκέψη, να αφήσει όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του στο Νοσοκομείο Χανίων προκειμένου να ανεγερθεί μια πτέρυγα ψυχιατρικής κλινικής. Στην απόφασή του αυτή κατέληξε όπως εκμυστηρεύτηκε σε πρόσωπο της εμπιστοσύνης του, διότι η πάθηση των ψυχικά ασθενών ατόμων είναι χρόνια, δεν θεραπεύεται άμεσα, για αυτό χρειάζονται μακροχρόνια και περισσότερα φροντίδα.

Διόρισε δε και Επιτροπή Εκτελεστών Διαθήκης η οποία και θα υλοποιήσει την επιθυμία του. Ακόμη στη διαθήκη δεν λησμόνησε τους γονείς του και ορίζει να τεθεί στην κύρια είσοδο της πτέρυγας που θα ανεγερθεί μια πλάκα στην οποία να αναφέρεται: «Δωρεά Γεωργίου Γεωργίου Μαλινάκη, εις μνήμη των γονεών του Γεωργίου και Αλεξάνδρας.

Επιθυμία του επίσης ήταν να διατεθεί ποσό για αγορά ενός τάφου στο Νεκροταφείο Αργουλιδέ Ακρωτηρίου.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του. Και ας γίνει επιτέλους πράξη η επιθυμία του

Αλλο ενα κληροδοτημα αναξιοποιητο.. Αθανατο Ελλ Δημοσιο.. :ranting2: (https://flashnews.gr/)

A8hnaios
30-11-13, 00:08
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/11/krymmenosthisaurossetoualetaaeroplanou02-1.jpg https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/11/krymmenosthisaurossetoualetaaeroplanou03-1.jpg

Κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου καθαρισμού του Boeing 737 της Jet Airways στο αεροδρόμιο της Καλκούτα στην Ινδία, μετά από πτήση με προέλευση τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το συνεργείο ανακάλυψε δύο μαύρες σακούλες στην τουαλέτα του αεροπλάνου.
Όταν τις άνοιξαν βρέθηκαν μπροστά σε μια τεράστια έκπληξη. Οι τσάντες περιείχαν ράβδους χρυσού, βάρους 24 κιλών και αξίας σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ. Οι αρχές πιστεύουν πως πρόκειται για θησαυρό που άφησαν πίσω τους λαθρέμποροι που προέρχονται προφανώς από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ωστόσο δεν προέκυψε κάποια σύλληψη.

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/11/krymmenosthisaurossetoualetaaeroplanou04-1.jpg https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/11/krymmenosthisaurossetoualetaaeroplanou05-1.jpg

https://www.otherside.gr/

Nino
30-11-13, 09:15
....οποιον και να εκμεταλευονται για ενα πιατο φαι ,η αξιοπρεπεια δεν εχει χρωμα ή φυλη..

Το χειρότερο είναι οτι εκμεταλλεύονται την ανάγκη για επιβίωση ,το ιδιο κάνουν και με τα part time των 200 ευρω.
Σε τίποτα δεν διαφέρουν απο τους τότε μαυραγοριτες στη κατοχή.
Τι έμεινε; Οι πλειστηριασμοί και οι ομαδικές απολύσεις
Όχι ρε παιδια όχι!!!
Και οποίος πει αυτός είναι ο καπιταλισμός και χαριτωμένα τύπου η αγορά επιβάλλει τους κανόνες της.
Ας βάλει το χέρι στη καρδιά να σκεφτεί πως θα ήταν ο ίδιος σε παρόμοια κατάσταση...
Ντροπή ρε παιδια και ναι αγαπητοί οι Άνθρωποι δεν είναι αριθμοί!!!

Kostas_1
30-11-13, 14:23
Ετσι ακριβως Γιαννη. Και το χειροτερο ειναι οτι ακομη στην ουσια δεν εχουν αγγιξει το συστημα των δικων τους που ετσι θα επρεπε να ειχαν ξεκινησει.

Δυστυχως βιωνουμε ολοι τρομερες συνεπειες μονο και μονο για μην πειραξουν τους δικους τους και για να τους ταιζουμε

Thomelef
30-11-13, 16:39
Χοροπηδατε όσο θέλετε, οι άνθρωποι κατηντησαν νούμερα. Ατομική επιλογή όλων μας να είμαστε μέρος μιας σειράς στην οθόνη του υπολογιστη.

Απο'κει και πέρα, δεν θα στεναχωρησουμε κανέναν, ας πιστεύει κανένας ότι θέλει, απλά να γνωρίζετε ότι επιδη δεν είναι ηθικό, δεν σημαίνει ότι δεν είναι και πραγματικοτητα.

Επίσης, αυτό είναι άλλο θέμα και δεν έχει καμμια απολύτως σχέση με την ξεδιαντροπια που τυγχάνει να έχουν μερικά σκουπίδια που κοιτάν να εκμεταλευτουν τον πόνο και την κατάντια του αλλου.

Γι'αυτους το μόνο που εύχομαι, είναι να βρεθούν στην θέση αυτών των ατυχων ανθρώπων που πάνε στα πόδια τους. Αισχος.

A8hnaios
30-11-13, 23:01
απαραδεκτοι οσοι πατατε στην αναγκη του καθε εργαζομενου

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/12/68863ee14dadf7fdf55a6e83f978c88b-1.jpg

A8hnaios
01-12-13, 00:45
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/12/poiitria-1.jpg

katsaraios
01-12-13, 00:54
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/12/68863ee14dadf7fdf55a6e83f978c88b-1.jpg
700 ευρω δινει θα την παντρευτει κιολας την βλαχα μια χαρα..

Κατι ακουσα για προταση των 4 τραπεζων για κουρεμα 50% σε δανεια και καρτες ...

A8hnaios
01-12-13, 01:10
Κατι ακουσα για προταση των 4 τραπεζων για κουρεμα 50% σε δανεια και καρτες ...

Xχαχαχαχχαχαχααχααχχαχααα ααχχ :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:

Thomelef
01-12-13, 10:41
σηκωνόμαστε το πρωί στις 7-8-9 και βάζουμε τα ρούχα αξίας 10-20-30-40...ευρώ. βουρτσίζουμε τα δόντια μας με την οδοντόβουρτσα των 5 ευρώ, ενώ κάνουμε χρήση οδοντόπαστας αξίας 0,05 ευρω που πείραμε σε προσφορά πακέτου 2+1 δώρο. κατεβαίνουμε στο αμάξι μας το οποίο έχει μείνει με 10 λίτρα βενζίνη και σκεφτόμαστε το αν θα αναπληρώσουμε καύσιμο σήμερα ή την επόμενη μέρα. μάλον την επόμενη, αφού στη σημερινή διαδρομή θα τσεκάρουμε τιμή ανα λίτρο στα 7-8 βενζινάδικα που είναι στο δρόμο μας.

ξεκινάμε και η ώρα είναι 15 λεπτά πιο αργά απο την ώρα που ξυπνήσαμε, ενώ ξεχάσαμε να αφήσουμε λεφτά στην γυναίκα για τα κοινόχρηστα. ες εμ ες στην σύζηγο το οποίο κοστίζει 0,0000002 σε ένα πάγιο μηνιαίο 30 ευρώ το οποίο το πληρώνουμε κάθε τέλος του μήνα. ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ???μα αυτό είναι τώρα. ρεύμα πρεέπι να πληρωθεί, ενοίκιο, κτλ κτλ...πρέπει να πάρουμε και μια μονόωρη άδεια απο την δουλειά για να πεταχτούμε μέχρι την τράπεζα να τσεκάρυμε υπόλοιπο και να πληρώσουμε. δίωρη άδεια απο δουλειά, σημαίνει - τόσα λεφτά απο το μηνιάτικο, χώρια το στράβωμα που θα δούμε στο πρόσωπο του αφεντικού, το οποίο καίγεται να παραδόσει 4-5 δουλειές εν όψη χριστουγέννων.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ???25 του μήνα και αυτό σημαίνει δώρο, άδεια, έξοδα, ψώνια, μελομακάρονα, δέντρο, λαμπάκια>επιπλέον ρεύμα...

φτάνουμε δουλειά μισή ώρα αργότερα απο την ώρα που ξυπνήσαμε. ακούμε και τον τραγκα στην διαδρομή και έχουμε φτάσει στην δουλειά μας γεμάτοι αυτοπεποίθηση, όρεξη και αισιοδοξία...

να συνεχίσω? ο άνθρωπος δεν είναι νούμερο τελικά εεεε???

Nino
01-12-13, 11:46
Όχι!!!

A8hnaios
01-12-13, 11:51
να συνεχίσω? ο άνθρωπος δεν είναι νούμερο τελικά εεεε???

Όχι!!!

Ποιο απ τα 2 ρε Γιανν..? :whistle: :whistle:

Dimimav
01-12-13, 11:51
ες εμ ες στην σύζηγο το οποίο κοστίζει 0,0000002 σε ένα πάγιο μηνιαίο 30 ευρώ το οποίο το πληρώνουμε κάθε τέλος του μήνα. ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ???μα αυτό είναι τώρα. ρεύμα πρεέπι να πληρωθεί, ενοίκιο, κτλ κτλ...πρέπει να πάρουμε και μια μονόωρη άδεια απο την δουλειά για να πεταχτούμε μέχρι την τράπεζα να τσεκάρυμε υπόλοιπο και να πληρώσουμε. δίωρη άδεια απο δουλειά, σημαίνει - τόσα λεφτά απο το μηνιάτικο, χώρια το στράβωμα που θα δούμε στο πρόσωπο του αφεντικού,

Η λύση στο προβλημα σου λέγεται web banking :fountwtis:

A8hnaios
01-12-13, 12:01
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1003564_10201108264405053_1702808857_n.jpg

Thomelef
01-12-13, 14:37
Η λύση στο προβλημα σου λέγεται web banking :fountwtis:

Έχω εδώ και 8 χρόνια, μπορεί και παραπανω.:original:

Bassakos
01-12-13, 18:56
Επίσης μην ξεχνάμε όσους είναι άνεργοι με οικογένεια και παιδιά, και καλά τον εαυτό σου, τον ορίζεις εσυ ο ίδιος και λες, δεν κάνω τίποτα....

όταν σε κοιτάνε τα παιδιά σου στα μάτια και σου ζητάνε, εκεί τι να πεις και τι να εξηγήσεις!!

Bazil Van Sinner
01-12-13, 19:53
Ένα γεγονός συγκλονιστικής βαρβαρότητας σημειώθηκε χθες το πρωί (Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, 9:00 π.μ.) στο χωριό Βώλακας της Δράμας.
Τέσσερις άνδρες -ένας πατέρας, δύο γιοι και ο παππούς- επιτέθηκαν ομαδικά σε ένα συντοπίτη τους, με αφορμή κτηνοτροφικές διαφωνίες, τον ξυλοκόπησαν άγρια με καδρόνια και του έσπασαν τα χέρια και τα πόδια, προκαλώντας του πολλαπλά κατάγματα. Ανίκανο να κινηθεί, τον έδεσαν πίσω από άλογο και τον έσυραν σε ημηλιπόθυμη κατάσταση, αιμόφυρτο. Τον περιέφεραν σε απόσταση 1300 μέτρων και έφτασαν σχεδόν ως το κέντρο του χωριού. Εκεί αυτόπτες μάρτυρες έβαλαν τέλος στη σαδιστική πομπή. Αμέσως κάλεσαν πρώτες βοήθειες, και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Δράμας, όπου και νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα. Οι θρασύδειλοι δράστες εξαφανίστηκαν και τα ίχνη τους αναζητούνται ακόμη από την αστυνομία.
Μεσαιωνική αγριότητα, ηλιθιώδης επίδειξη ωμότητας με συμπτώματα ενός βαθύτατα κομπλεξικού τραμπουκισμού, γνωρίσματα μιας κοινωνίας που δε σέβεται τον εαυτό της.:ranting2:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
02-12-13, 10:04
https://www.argolikeseidhseis.gr/2013/12/blog-post_2.html

ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΟΙΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ.ευτυχως εμεις ολα καλα
κριμα για τη γυναικα

hades7
02-12-13, 10:44
90 χρονια απο την γεννηση της
Η Μαρία Κάλλας γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη στις 2 Δεκεμβρίου 1923 και απεβίωσε στις 16 Σεπτεμβρίου 1977 στο Παρίσι, σε ηλικία 53 ετών.

Λίγο μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας το 1945, η Κάλλας κατηγορήθηκε από συναδέλφους της ότι συνεργάστηκε με τους κατακτητές και λόγω του ότι υποβαθμίστηκε στην Λυρική Σκηνή, αποφάσισε να επιστρέψει στις Η.Π.Α, δίνοντας μια αποχαιρετιστήρια παράσταση στην Αθήνα για να εξασφαλίσει τα εισιτήρια της.

Λίγο αργότερα ακολούθησε η γνωριμία της με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Αρένας της Βερόνα Τζοβάνι Τζενατέλλο, που την οδήγησε στην Ιταλία.

Στις 3 Αυγούστου 1947 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην Αρένα της Βερόνα με την «Τζοκόντα» του Αμιλκάρε Πονκιέλι, ενώ την ίδια χρονιά ερμήνευσε την Ιζόλδη από το «Τρίστανος και Ιζόλδη» στην Βενετία με καθοδήγηση του μαέστρου Τούλιο Σεραφίν.

Σύντομα γνωρίστηκε με τον μουσικόφιλο βιομήχανο Τζοβάννι Μπατίστα Μενεγκίνι, με τον οποίο παντρεύτηκε στις 21 Απριλίου 1949. Ο Μενεγκίνι άσκησε καταλυτική επιρροή στην καριέρα της Κάλλας, έχοντας τον ρόλο του μάνατζερ, καλύπτοντας την ταυτόχρονα και οικονομικά, ενώ την ίδια χρονιά η Κάλλας έκανε καλλιτεχνικές εμφανίσεις στο Μπουένος Άιρες και στο Μεξικό το 1950.

Στάδια Αποθέωσης:

Στις 7 Δεκεμβρίου 1951 η Μαρία Κάλλας άνοιξε τη σεζόν με τους «Σικελικούς Εσπερινούς»στην Σκάλα του Μιλάνου, το 1955 ανέβασε την «Τραβιάτα» του Βέρντι σε σκηνοθεσία Λουκίνο Βισκόντι, στις 27 Οκτωβρίου 1956 εμφανίστηκε στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης ως «Νόρμα» στο ομώνυμο έργο του Μπελλίνι, στις 5 Αυγούστου 1957 επιστρέφει στην Αθήνα και εμφανίζεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ δυο μήνες νωρίτερα είχε προηγηθεί η γνωριμία της με τον Αριστοτέλη Ωνάση, στην δεξίωση που είχε παραθέσει η κοσμικογράφος Έλσα Μάξγουελ.

Το 1960 τραγούδησε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου την «Νόρμα» και την επόμενη χρονιά την «Μήδεια».
Το 1962 επανέρχεται στη Σκάλα του Μιλάνου όπου αποθέωσε την «Μήδεια» και το 1964 πείθεται από τον Φράνκο Τζεφιρέλι να συμμετάσχει στην παραγωγή της «Τόσκα», ενώ την ίδια χρονιά ήρθε ο καλλιτεχνικός θρίαμβος στην Όπερα των Παρισίων με την «Νόρμα».

Στις 5 Ιουλίου 1965, εμφανίζεται για τελευταία φορά σε παράσταση όπερας στο Κόβεντ Γκάρντεν με την «Τόσκα», ενώ το 1966 αποποιείται την αμερικάνικη υπηκοότητα της και λαμβάνει την ελληνική και με αυτή της την πράξη λύθηκε και τυπικά ο γάμος της με τον Μενεγκίνι.

Ελπίζοντας η Κάλλας πως ο Αριστοτέλης Ωνάσης θα την ζητούσε σε γάμο κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε, καθώς στις 8 Ιουλίου 1968 ο Έλληνας μεγιστάνας παντρεύτηκε την χήρα του Αμερικανού προέδρου Κένεντυ, Τζάκυ, η κορυφαία υψίφωνος βυθίστηκε στην θλίψη.

oldcarskickass
02-12-13, 17:50
:ranting2:

Η υποκρισία ΣΕ ΟΛΟ της το μεγαλείο.

Δράμα μια σταλιά τόπος 5 καουμπόηδες φέρνουν ένα τύπο δεμένο σε αμάξι και δεν βρέθηκε ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΑΤΙΑ να δει έστω κάτι;

Θα τρελαθούμε τελείως.

Όχι απλά είμαστε νούμερα αλλά μας αξίζουν και πολύ χειρότερα κατά την άποψή μου.

steliosm46
02-12-13, 19:46
Νεος τροπος παραδωσης δεματων απο την Amazon!

https://jalopnik.com/amazon-wants-to-deliver-stuff-to-you-in-under-30-minute-1474591483?utm_campaign=socialflow_jalopnik_facebo ok&utm_source=jalopnik_facebook&utm_medium=socialflow

scania124
02-12-13, 20:14
Νεος τροπος παραδωσης δεματων απο την Amazon!

https://jalopnik.com/amazon-wants-to-deliver-stuff-to-you-in-under-30-minute-1474591483?utm_campaign=socialflow_jalopnik_facebo ok&utm_source=jalopnik_facebook&utm_medium=socialflow

Τελος......οι άνθρωποι ριναι πολυ μπροστα!!!!!!!! :shok: :shok:: shok:

A8hnaios
03-12-13, 12:40
Καστελι ! :shok:

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/12/1426640_553722144716336_1024390935_n1-1.jpg

κοντα στη Παραλια! :shok:

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/12/CEA6CF89CF84CEBFCEB3CF81CEB1CF86CEAFCEB1-1.jpg

Βρεχει συνεχομενα,καρεκλες απο τις 8 το πρωι!!

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/12/CEA6CF89CF84CEBFCEB3CF81CEB1CF86CEAFCEB1-2.jpg

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/12/CEA6CF89CF84CEBFCEB3CF81CEB1CF86CEAFCEB1-3.jpg

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/12/CEA6CF89CF84CEBFCEB3CF81CEB1CF86CEAFCEB1-4.jpg

A8hnaios
03-12-13, 12:47
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1452204_10201523566425076_1421952715_n.jpg

Λιμνηη :shok:

https://flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=154169&cid=3

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
03-12-13, 13:58
Έτσι και χειρότερα και εδώ προχθές..όση βροχή πέφτει σε είκοσι μέρες έπεσες σε πέντε ώρες...δυστυχώς καταστράφηκαν περιούσιες και αν μη τη άλλο η γυναίκα που πνίγηκε.

A8hnaios
03-12-13, 14:39
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/12/1465774_10201120418708903_655159347_o-1.jpg

γ@μ@ τα... ευτυχως που ειχανε γινει αντιπλυμμηρικα εργα... :whistle: ! Ευτυχως που δε μπαζωνουν και δεν αλλαζουν τη ροη των ρεματων!

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/12/1417594_10151861323773335_130206419_o-1.jpg

A8hnaios
03-12-13, 20:26
Aληθευει ρε Βασιλ? :confused:

https://www.trelokouneli.gr/wp-content/uploads/2013/12/Greece-ID109-50001.jpg

Επανάσταση έκανε ένα χωριό στις Σέρρες με μόλις 2.000 κατοίκους, αφού αποφάσισε μετά από λαϊκή συνέλευση να χρησιμοποιεί στις καθημερινές τους συναλλαγές τη δραχμή. Πρόκειται για το….

πρώτο ελληνικό χωριό το οποίο υιοθετεί αυτή την πρακτική, η οποία εφαρμόζεται σε χωριά της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.
«Η ιδέα άνηκε σε Ελληνογερμανό ο οποίος χει και εργάζεται στο Renningen της Στουγκάρδης. Ήρθε στους γονείς του τα Χριστούγεννα και μας είπε ότι στο μικρό γερμανικό χωριό, οι κάτοικοι του έχουν ξεθάψει τα μάρκα και κάνουν συναλλαγές με το παλιό νόμισμα της Γερμανίας. Ψάξαμε στο διαδίκτυο και βρήκαμε πάλι στην ζωή μας την δραχμή…» είπε η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Όλγα Κεχαγιά.
«Με αυτόν τον τρόπο κάναμε την δική μας επανάσταση κατά του ευρώ. Καλό και χρυσό το ευρωπαϊκό νόμισμα αλλά μας έχει δώσει πολλές στεναχώριες. Τουλάχιστον με την δραχμούλα ήσουν πιο ήσυχος» πρόσθεσε.
Πού όμως βρέθηκαν τόσα νομίσματα και χαρτονομίσματα;;; Οι κάτοικοι έψαξαν στα σεντούκια τους ενώ τους βοήθησε η Ένωση Συλλεκτών Βορείου Ελλάδας, τα μέλης της οποίας χάρισαν έναν σημαντικό αριθμό χατονομισμάτων σε δραχμές.
Όσο για το ποια είναι η ισοτιμία:
«Μετά από ώριμη σκέψη καταλήξαμε στην αναλογία 1 ευρώ = 500 δραχμές.

https://www.inewsgr.com/

steliosm46
03-12-13, 22:15
καλα τι αυτοι κανουν συναλλαγες μονο μεστο χωριο? πλακα μας κανουν?

friendgr
04-12-13, 12:11
Αυτή είναι επανάσταση. μπράβο!

.....άντε και στην monopoly....

Thomelef
04-12-13, 12:19
τα χωριά χωριά, έχουν αντίληψη άντε για...όπως και στο δικό μου, τον αχινό σερρών.

τελευταία φορά που πήγα, ήταν στο μνημόσυνο του θείου μου και αρπάχτηκα με την παπαδιά και τον δάσκαλο.

πάει το ζώο η παπαδιά με ένα κουτάλι και αρχίζει να τρώει απο τα κόλυβα, πρίν αρχίσουν καν να το μοιράζουν. εκεί, δώστου η κωλόγρια τις κουταλιές με τα σάπια δόντια. τι κάνεις κυρά μου της λέω? πετάγεται μια θεία απο το πουθενά και μου κάνει μ'ενα αυστηρό ύφος, τι κάνεις εκεί???αυτή είναι η παπαδιά...χέστηκα της λέω. και επειδή είναι η παπαδιά πρέπει εμείς να φάμε τα σάλια της απο τα σάπια δόντια της???

πάω να κάτσω σε μια καρέκλα, πετάγεται μια άλλη θεία με φωνές...που πας. τι κάνεις? έμεινα εγώ...τι έγινε της ρωτάω? αυτή είναι η καρέκλα του δασκάλου. βρε αει στο διαλο...

Kostas_1
04-12-13, 13:23
Το χωριό που επέστρεψε στη δραχμή...

Το πρωταπριλιάτικο αστείο που αναπαράχθηκε… 20 μήνες μετά στο ελληνικό διαδίκτυο

Από χθες βράδυ αλλά και σήμερα, κυκλοφορεί η είδηση πως ένα χωριό στις Σέρρες, η Πηγή Σερρών, επέστρεψε στη δραχμή. Χαρακτηρίζεται ως το πρώτο μέρος στην Ελλάδα που εφάρμοσε αυτή την τακτική.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρίσκεις ακόμη και την… ισοτιμία με το ευρώ! Είναι μια είδηση που διαβάζεται, ειδικά στις μέρες μας. Αυτό είναι αλήθεια. Το ψέμα είναι πως δεν υπάρχει ούτε τέτοιο χωριό, ούτε φυσικά πως έχει γυρίσει στη δραχμή. Πόσω μάλλον να υπάρχει… ισοτιμία.

Η αρχική είδηση γράφτηκε την Κυριακή 1 Απριλίου του 2012. Ηταν το πρωταπριλιάτικο αστείο που έκανε εκείνη την ημέρα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. Σήμερα, είκοσι μήνες μετά, το θέμα «έπαιξε» σχεδόν παντού. Από μεγάλα ειδησεογραφικά σάιτ μέχρι τοπικά. Η είδηση κυκλοφόρησε και εκτός Ελλάδος…

Ο δημοσιογράφος Άγγελος Αγγελίδης που έγραψε το «θέμα» παραμονή της πρωταπριλιάς, μίλησε στο newsbeast.gr...

- Πώς προέκυψε η ιδέα του δημοσιεύματος ότι ένα χωριό στις Σέρρες επέστρεψε στη δραχμή;
«Δική μου πρόταση ήταν. Πέρασε στην εφημερίδα και δημοσιεύτηκε την Κυριακή, 1η Απριλίου, 2012. Το θέμα που απασχολούσε τότε ήταν ευρώ ή δραχμή, κρίση κ.λπ. Έτσι, έφτιαξα μία ιστορία, βρήκα ένα ανύπαρκτο χωριό στις Σέρρες και στήσαμε το κομμάτι. Είχαμε βάλει μάλιστα και έναν φίλο να κρατάει χαρτονομίσματα σε δραχμές έξω από κάποιο μαγαζί στη Θεσσαλονίκη».

- Πάντως, 20 μήνες μετά κάνει το γύρο του διαδικτύου και παρουσιάζεται ως αληθινή είδηση. Πώς νιώθεις γιΆ αυτό;
«Ίσως να είναι πολύ ρεαλιστικό το αστείο, ίσως και πολλοί να θέλουν την επιστροφή της. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι με κολακεύει. Δημιουργήσαμε ένα θέμα με ένα ανύπαρκτο χωριό και τώρα προβάλλεται ως αληθινό».

πηγη (https://www.newsbeast.gr/media/arthro/616580/to-horio-pou-epestrepse-sti-drahmi/)

georgeIII
04-12-13, 13:38
Καταντια της εποχης μας και αυτη...Για ακομα μια φορα φαινεται τι ειναι η ελληνικη δημοσιογραφια και ποσο καλα κανει την δουλεια της. Αναπαραγωγη μιας ειδησης χωρις να ελεχθει απο κανενα για την αυθεντικοτητα της.

oldcarskickass
04-12-13, 13:49
Καταντια της εποχης μας και αυτη...Για ακομα μια φορα φαινεται τι ειναι η ελληνικη δημοσιογραφια και ποσο καλα κανει την δουλεια της. Αναπαραγωγη μιας ειδησης χωρις να ελεχθει απο κανενα για την αυθεντικοτητα της.

Βασικά κάνεις λάθος.
Αυτά που φαίνονται από το παραπάνω γεγονός είναι

1)η κάτω του μετρίου διανοητική ικανότητα των ελλήνων
2)η πίστη τους ότι τα προβλήματά τους θα διορθωθούν από κάποιον άλλο
3)η τρομερή πίστη σε συνομοσιολογίες.
4)η παντελής έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας του συνόλου των ελλήνων
5)η έλλειψη κριτικής σκέψης και ικανότητας των ελλήνων
6)η υιοθέτηση εύκολων λύσεων ως μάννα εξ ουρανού

aristent
04-12-13, 13:53
1)η κάτω του μετρίου διανοητική ικανότητα των ελλήνων
2)η πίστη τους ότι τα προβλήματά τους θα διορθωθούν από κάποιον άλλο
3)η τρομερή πίστη σε συνομοσιολογίες.
4)η παντελής έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας του συνόλου των ελλήνων
5)η έλλειψη κριτικής σκέψης και ικανότητας των ελλήνων
6)η υιοθέτηση εύκολων λύσεων ως μάννα εξ ουρανού

αυτα που λες αφορουν τους αλλους....ε? :D

oldcarskickass
04-12-13, 14:18
αυτα που λες αφορουν τους αλλους....ε? :D

Έλληνας γεννήθηκα και εγώ, άρα ό,τι γράφω ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι αφορά πρώτα εμένα!

Thomelef
04-12-13, 16:07

μπράβο λευθέρη...χωρίς αυτοκριτική δεν πάμε πουθενά.

aristent
04-12-13, 16:17

μου ειναι αδυνατο να δεχτω,πρωτα για εσενα και μετα για εμας οτι ειμαστε :

διανοητικα καθυστερημενοι που περιμενουμε λυση απο καποιον αλλον,πιστευωντας σε ολα τα "κουτσομπολια",χωρις να ζουμε την "πραγματικοτητα",αφου δεν εχουμε λογικη σκεψη και ικανοτητα,με μονη μας ελπιδα το "μαννα εξ ουρανου"!!!

δεν φοραμε ΟΛΟΙ αυτο το "κουστουμι",ισως αρκετοι να εχουν το "σακκακι",αλλοι το "παντελονι" κλπ......

Thomelef
04-12-13, 16:31
και τότε πως φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα άρη? ανώτερη δύναμη να υποθέσω? να συμπληρώσω λοιπόν σε αυτά που έγραψε ο λευθέρης, ότι ποτέ δεν φταίμε εμείς αλλά οι άλλοι.

aristent
04-12-13, 16:49
Μεγαλη ιστορια Τομυ το πως φτασαμε ως εδω.....39χρονια πολιτικης πλανης και συνεχιζουμε......δεν ηταν δικη μου επιλογη* να δεχτω την πλανη αυτη ολα αυτα τα χρονια...δεν ασχολουμε με τα πολιτικα,κακως μεν,αλλα δεν μου αρεσουν.

*....στην πρωτη μου ψηφο πριν 28 χρονια εκανα το χατηρι των γονιων μου,απο εκει και περα ψηφιζα αυτο που πιστευα και αυτο που εδειχνε για καλυτερο,χωρις να εμβαθυνω στις πολιτικες γραμμες αλλα στις προγραμματικες δηλωσεις που εδειχναν ενα καλυτερο αυριο....και θα μπορουσαμε να εχουμε ενα καλυτερο σημερα,αν δεν ηταν καταχραστες και ανηθικοι αυτοι που περασαν απο ΟΛΑ τα υπουργεια σε οτι παραταξη και αν ανηκαν.

βαση αυτου λεω οτι στις 3 περασμενες εθνικες εκλογες δεν πηραν την ψηφο μου!!!....ετσι θεωρω οτι δεν περιμενα καποιον αλλον να μας σωσει.....αυτο μπορεσα να κανω,αυτο εκανα....νομιζεις οτι ακομα περιμενω "μαννα εξ ουρανου"???:original:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
04-12-13, 20:29
+10000000

gant
06-12-13, 10:17
https://news.in.gr/greece/article/?aid=1231278698

Έχουμε όμως πρωτογενές πλεόνασμα.

hades7
06-12-13, 10:23
https://www.newsbeast.gr/world/arthro/543390/pethane-se-ilikia-95-eton-o-nelson-madela/

oldcarskickass
06-12-13, 10:32
μου ειναι αδυνατο να δεχτω,πρωτα για εσενα και μετα για εμας οτι ειμαστε :

διανοητικα καθυστερημενοι που περιμενουμε λυση απο καποιον αλλον,πιστευωντας σε ολα τα "κουτσομπολια",χωρις να ζουμε την "πραγματικοτητα",αφου δεν εχουμε λογικη σκεψη και ικανοτητα,με μονη μας ελπιδα το "μαννα εξ ουρανου"!!!

δεν φοραμε ΟΛΟΙ αυτο το "κουστουμι",ισως αρκετοι να εχουν το "σακκακι",αλλοι το "παντελονι" κλπ......

Συγνώμη αλλά το αποτέλεσμα των προσπαθειών αυτού του λαού μας έχει φτάσει στο σημείο που είμαστε.

Πέρα από όλα και χωρίς να είμαι δεικτικός νομίζεις ότι αν η πλειοψηφία των ελλήνων ήταν κάτι διαφορετικό από την παραπάνω πρόταση θα είμαστε σε αυτή την μοίρα; Και ξαναλέω μην το βλέπεις ατομικά και το τι και πως έχεις καταφέρει εσύ πράγματα στην ζωή σου αλλά το τι γίνεται συλλογικά.

Και δυστυχώς όταν επιμερίζονται οι ευθύνες συλλογικών προσπαθειών χαρακτηρίζονται μεγάλα τμήματα του πληθυσμού ανεξάρτητα από την προσωπική τους πορεία.

ΥΓ: και επειδή στην ερώτηση δεν απάντησα. Ναι προσωπικά μέχρι και πριν 3 χρόνια ήμουν πλήρως στο καλούπι που έχεις τονίσει με bold χαρακτήρες.

aristent
06-12-13, 14:09
ευτυχως Λευτερη που εδω και 3 χρονια "ξεκαλουπωθηκες"!!!:thumbsup:

Λευτερη,εχω την καλυτερη αποψη για εσενα,οπως και για αρκετους που απαρτιζουν αυτο το φορουμ!!!

υπαρχουν πολλοι εδω μεσα,που θα ηθελα να ειναι ηγετες αυτης της χωρας!!!....ναι δεν υπερβαλω!!!

...δυστυχως ομως ,αυτο ειναι ουτοπια!!!!....δεν ειναι ευκολο να ασχοληθει κανεις με τα κοινα.....αφου τις πιο πολλες φορες αυτο ειναι δυσαρεστο ,παρ'ολη την καλη διαθεση που μπορει να εχει καποιος να βαλει σε σειρα τα πραγματα και να προσφερει ανιδιοτελως υπηρεσιες και προσωπικο μοχθο!!!!

ομως,......οσο αναπνεω ελπιζω.....και στα Λατινικα:

dum spiro spero

:thnx:

A8hnaios
08-12-13, 21:59
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1425771_10202471297966273_2063502850_n.jpg

:hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:

Ειμαστε για Γελια...!

Bitz
09-12-13, 07:44
Αθηναιο....μας εχεις κουφανει.

PapajimG
09-12-13, 07:46
Τον βαθμό της υπερφορολόγησης της ακίνητης περιουσίας και των εισοδημάτων που προέρχονται από αυτήν, στην Ελλάδα, αναδεικνύει έρευνα που παρουσιάστηκε στη Γένοβα. Η χώρα μας βρίσκεται στις πέντε πρώτες όσον αφορά τη φορολόγηση εισοδημάτων από την περιουσία και είναι η μόνη στην ΕΕ με τρεις ετήσιους φόρους στα αστικά ακίνητα.

Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοκτησίας και συντάχθηκε από τον επιστημονικό υπεύθυνο της επιτροπής φορολογικών υποθέσεων της UIPI, Αναστάσιο Βάππα.

Βασίστηκε σε αναφορές ειδικών των εθνικών οργανώσεων ιδιοκτητών από 22 ευρωπαϊκά κράτη (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία (Ζυρίχη), Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Νορβηγία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία).

Όπως αναφέρει, το νέο σύστημα αυτοτελούς φορολόγησης του εισοδήματος των ακινήτων από το πρώτο ευρώ, σε συνδυασμό με το συμπληρωματικό φόρο έως 3% που θα ισχύσει και για την φετινή χρονιά και το τέλος χαρτοσήμου 3,6% που εξακολουθεί να ισχύει στην επαγγελματική στέγη, και την εισφορά αλληλεγγύης ως και 4%, φέρνει τη χώρα μας στην πρώτη πεντάδα των χωρών με την βαρύτερη φορολόγηση του εισοδήματος από τα ακίνητα μαζί με την Ιρλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο.

Επίσης η Ελλάδα διατηρεί την δεύτερη επαχθέστερη φορολόγηση εισοδήματος νομικών προσώπων από ακίνητα στην Ευρώπη, πίσω από τη Γαλλία.

Η χώρα μας είναι μία από τις έξι που δεν αναγνωρίζει καμία έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα από επισκευές, εργασίες ανακαίνισης, έξοδα διαχείρισης ή τόκους στεγαστικών δανείων.

Επίσης προκύπτει ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα με τρεις ετήσιους φόρους στην αστική ακίνητη ιδιοκτησία, που τώρα μάλιστα θα μονιμοποιηθούν νομοθετικά και μία από τις έξι χώρες που φορολογούν την αξία των ακινήτων αθροιστικά, και όχι αυτοτελώς για κάθε ακίνητο.

Επίσης η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο συντελεστή φόρου περιουσίας, 2% ετησίως.

Σημειώνεται ότι η Γαλλία που κατά το παρελθόν θεωρείτο ως η χώρα με την επαχθέστερη φορολογία στα ακίνητα, επιβάλλει φόρους περιουσίας με βάση όχι την αντικειμενική αξία του ακινήτου, αλλά με βάση κλάσμα του τεκμαρτού μισθώματος, ενώ ακόμα και ο ιστορικός “impot de solidarite sur la fortune” -φόρος αλληλεγγύης- που επιβάλλεται στο σύνολο της περιουσίας του φορολογουμένου-, έχει αφορολόγητο όριο 800.000¤ και στη συνέχεια κλιμακώνεται ξεκινώντας από 0,5%, όταν για την ίδια αξία περιουσίας, στην Ελλάδα εξαντλείται η κλίμακα και ο συντελεστής ανέρχεται στο 1%.

Ακόμα και στη Γερμανία ο φόρος περιουσίας δεν υπερβαίνει το 0,35% ενώ ανέρχεται κατΆ εξαίρεση το 1% μόνο για τις περιοχές της πρώην Ανατολικής Γερμανία, όπου οι φορολογητέες (αντικειμενικές) αξίες των ακινήτων δεν υπερβαίνουν το 20% των πραγματικών.

Τέλος στο Ηνωμένο Βασίλειο (που πολλά θρυλούνται για τη δήθεν υψηλή φορολόγηση της περιουσίας), δεν επιβάλλει κανέναν απολύτως φόρο περιουσίας, αλλά έχει σχετικά αυξημένα δημοτικά τέλη (τα περίφημα rates), τα οποία όμως συνδέονται με το επίπεδο συγκεκριμένων υπηρεσιών που οι δημοτικές αρχές παρέχουν στους πολίτες.

Όσον αφορά τον φόρο μεταβίβασης, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο φορολογικό συντελεστή 10% με πρώτο το Βέλγιο (12,5%), όχι όμως στο σύνολό του -εφόσον ο βασικός συντελεστής στο Βέλγιο ανέρχεται σε 5%-, αλλά σε ορισμένες αυτόνομες περιοχές του.

Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ο αντίστοιχος συντελεστής σπάνια υπερβαίνει το 5%, ενώ σε κάποιες δεν υπάρχει καθόλου φόρος μεταβίβασης (να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε μείωση του συντελεστή στο 3%).

Επίσης, ο συντελεστής Φ.Π.Α. 23% για την μεταβίβαση νεόδμητων οικοδομών κατασκευής μετά το 2006 είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μετά την Ουγγαρία (27%).

Σημειώνεται ότι όλες οι σκανδιναβικές χώρες που έχουν μεγαλύτερο Φ.Π.Α. από την Ελλάδα (25%) δεν τον επιβάλλουν στις αγοραπωλησίες ακινήτων, οι οποίες εξακολουθούν να εξαιρούνται εξ ολοκλήρου από αυτόν, όπως άλλωστε συμβαίνει και στη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Ρουμανία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον η Ελλάδα είναι μία από τις 10 χώρες που διατηρούν τον φόρο κληρονομιών και δωρεών στην περίπτωση των συζύγων και των τέκνων, όταν στα υπόλοιπα 12 κράτη ο φόρος αυτός έχει καταργηθεί, ο δε φορολογικός συντελεστής 5-10% βρίσκεται στον μέσο όρο των κρατών που διατηρούν αυτή τη φορολογία.

Τέλος η Ελλάδα και η Ιταλία, είναι οι δύο μοναδικές χώρες στην Ευρώπη, που οι φορολογικές (αντικειμενικές) αξίες των ακινήτων υπερβαίνουν της πραγματικές, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες χώρες οι φορολογικές αξίες ανέρχονται σε ποσοστό 10-75% των αγοραίων.

Μιλώντας στον συνέδριο, ο ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς, τόνισε ότι η υπερβολική φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες συνιστά ουσιαστική παραβίαση του ανθρώπινου δικαιώματος της ιδιοκτησίας.

https://www.nooz.gr/economy/fainomeno-stin-ee-i-elliniki-forologia-akiniton

Konstantinos E60
09-12-13, 08:15
Κοντά είμαστε...

https://images02.olx.gr/ui/1/39/25/42493425_1.jpg

scania124
09-12-13, 08:25
Κοντά είμαστε...

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/12/42493425_1-1.jpg

Παλιό βεβαια......αλλά έχει και σκεπη για τον ηλιακο!!!!!:hystericalbs1::hystericalbs1:

Konstantinos E60
09-12-13, 08:30
Παλιό βεβαια......αλλά έχει και σκεπη για τον ηλιακο!!!!!:hystericalbs1::hystericalbs1:

Μην παραξενευτείς αν δεις "κάμπινγκ" δίπλα σε πόλεις !

gant
09-12-13, 10:00
Μην παραξενευτείς αν δεις "κάμπινγκ" δίπλα σε πόλεις !

Τότε θα μπήξουν και φόρο πολυτελούς διαβίωσης ρε Κωνσταντίνε! :th_Laie_67-1:

Konstantinos E60
10-12-13, 07:41
Τότε θα μπήξουν και φόρο πολυτελούς διαβίωσης ρε Κωνσταντίνε! :th_Laie_67-1:

Τόσα που μας έμπηξαν...τι να καταλαβουμε πλέον !!! :thumbsdown:

Μόνο να έχουν το νου τους γιατι καποια στιγμή θα αρχίσει το μπήξιμο ο κοσμάκης !

gregE36
10-12-13, 14:12
Τόσα που μας έμπηξαν...τι να καταλαβουμε πλέον !!! :thumbsdown:

Μόνο να έχουν το νου τους γιατι καποια στιγμή θα αρχίσει το μπήξιμο ο κοσμάκης !

δυστυχως ο κοσμακης κοιματε ορθιος .:ranting2:

oldcarskickass
11-12-13, 11:32
Ρε παιδιά δλδ αν κάποιος έχει ξέρω γω ένα τέτοιο σπίτι τροχοβίλα/container whatever το οποίο δεν είναι κτίσμα μπορεί να συνδεθεί με ρεύμα / νερό τηλέφωνο;

hades7
11-12-13, 13:50
Στο νέο ιστορικό επίπεδο του 27,4% έφτασε η ανεργία τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η ανεργία αυξήθηκε οριακά κατά 0,1% σε σχέση με τον Αύγουστο (27,3%) και κατά 1,4% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2012 (26%).

Το σύνολο των απασχολου&#181;ένων κατά το Σεπτέ&#181;βριο του 2013 εκτι&#181;άται ότι ανήλθε σε 3.639.429 άτο&#181;α. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.376.463 άτο&#181;α, ενώ ο οικονο&#181;ικά &#181;η ενεργός πληθυσ&#181;ός ανήλθε σε 3.327.859 άτο&#181;α.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι απασχολού&#181;ενοι &#181;ειώθηκαν κατά 54.128 άτο&#181;α σε σχέση &#181;ε το Σεπτέ&#181;βριο του 2012 (&#181;είωση 1,5%) και αυξήθηκαν κατά 5.397 άτο&#181;α σε σχέση &#181;ε τον Αύγουστο του 2013 (αύξηση 0,1%).

Αντίστοιχια οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 77.161 άτο&#181;α σε σχέση &#181;ε το Σεπτέ&#181;βριο του 2012 (αύξηση 5,9%) και κατά 14.023 άτο&#181;α σε σχέση &#181;ε τον Αύγουστο του 2013 (αύξηση 1,0%).

Όσο για τους οικονομικά μη ενεργούς (άτομα που δεν έχουν και δεν αναζητούν εργασία) &#181;ειώθηκαν κατά 25.175 άτο&#181;α σε σχέση &#181;ε το Σεπτέ&#181;βριο του 2012 (&#181;είωση 0,8%) και κατά 5.296 άτο&#181;α σε σχέση &#181;ε τον Αύγουστο του 2013 (&#181;είωση 0,2%).

Σύμφωνα, πάντως, με την ανάλυση της ΕΛΣΤΑΤ τους τελευταίους 4 &#181;ήνες παρατηρείται &#181;ια σχετική σταθερότητα στο εκτι&#181;ώ&#181;ενο εποχικά διορθω&#181;ένο ποσοστό ανεργίας αν και επισημαίνεται ότι χρειάζονται αρκετές «παρατηρήσεις» (δηλαδή, ικανό πλήθος &#181;ηνιαίων εκτι&#181;ήσεων) για να επιβεβαιωθεί ότι έχει πραγ&#181;ατικά επέλθει &#181;ια ση&#181;αντική &#181;εταβολή στην τάση &#181;εταβολής των &#181;εγεθών της απασχόλησης και της ανεργίας.

Στις γυναίκες η ανεργία έφτασε το 31,4% και στους άνδρες το 24,5% ενώ το μεγαλύτερο πλήγμα εξακολουθεί να δέχεται η ηλικιακή κατηγορία των 15-24 όπου το ποσοστό φτάνει το 51,9%.

Ώς προς τις περιφέρειες, τέλος, «πρωταθλήτριες» αναδεικνύονται η Ήπειρος-Δυτική Μακεδονία και η Μακεδονία-Θράκη με ποσοστό 30% και 30,4%

Πηγή: protothema.gr

friendgr
11-12-13, 18:47
Δεν έχει σημασία.
Έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα .

A8hnaios
12-12-13, 14:09
https://psagmenos.blogspot.gr/2013/12/blog-post_1823.html?m=1

hades7
12-12-13, 15:59
Επιχείρηση απαγωγής του γιου του γνωστού εφοπλιστή Μαρτίνου σημειώθηκε γύρω στης 3.15 το μεσημέρι, σήμερα.

Πάνοπλοι άνδρες προσπάθησαν να απαγάγουν τον 33χρονο Ανδρέα Μαρτίνο έξω από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας MINERVA MARINE στη Βούλα, χωρίς ευτυχώς, επιτυχία.

Οι δράστες προσπάθησαν να εμβολίσουν το αυτοκίνητου του εφοπλιστή, μάρκας audi, εκατό μέτρα από τα γραφεία της εταιρείας.

Έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Εκατό μέτρα πιο πάνω στη συμβολή των οδών Αιόλου και Ηρακλειδών εγκατέλειψαν ένα αυτοκίνητο μάρκας σιτροέν βάζοντάς του φωτιά, και ένα χιλιόμετρα πιο μακριά εγκατέλειψαν δεύτερο αυτοκίνητο τύπου βαν και μάρκας μιτσουμπίσι.

Το βαν φέρει πινακίδες Μεταμόρφωσης Αττικής, δεν είναι κλεμμένο και προφανώς οι δράστες θα μετέφεραν μ' αυτό τον απαχθέντα.

Επί τόπου βρίσκεται ο ταξίαρχος της Δ/νσης Νοτιοανατολικής Αττικής Λουκάς Τουρπέτας και άλλοι υψηλοβαθμοί αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

deepBLUE
12-12-13, 16:08
Όσοι είστε πελάτες τραπεζών και έχετε ληξιπρόθεσμες οφειλές θα γνωρίζετε σίγουρα την εταιρεία Mellon. Πρόκειται για μία εταιρεία που έχει ρόλο διαμεσολαβητή και ενημερώνει τους πελάτες πιστωτικών ιδρυμάτων για ληξιπρόθεσμες και απαιτητές οφειλές.

Η διαδικασία

Υπάλληλοι της εταιρείας αυτής καλούν στο κινητό σας τηλέφωνο και σας υπενθυμίζουν το χρέος σας. Μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες οφειλετών το κράτος «έσφιξε τα λουριά» και η εταιρεία αναγκάστηκε να επιβεβαιώνει τα στοιχεία του ατόμου με το οποίο επικοινωνεί. Εάν λοιπόν σας καλέσει υπάλληλος της εταιρείας Mellon αρχικά θα σας πει το ονοματεπώνυμό του και στη συνέχεια θα σας ενημερώσει ότι η συνομιλία καταγράφεται. Για να προχωρήσει την ενημέρωση οφειλών θα πρέπει να κάνει ταυτοποίηση του οφειλέτη. Θα σας ζητήσει να αναφέρεται έστω δύο ψηφία από τον αριθμό της αστυνομικής σας ταυτότητας ή από το ΑΦΜ σας. Εάν δεν απαντήσετε γιατί π.χ. θεωρείται τα στοιχεία αυτά προσωπικά δεδομένα τότε η συνομιλία δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Τι λέει ο νόμος;

Η παράγραφος 2 του άρθρου 177 του Κώδικα Ποι­νικής Δικονομίας προβλέπει: Αποδεικτικά μέσα, που έχουν αποκτηθεί με αξιόποινες πράξεις ή μέσω αυτών, δεν λαμβάνονται υπόψη στην ποινική διαδικασία. Άρα αν απαντήσετε ότι δεν συναινείτε στην καταγραφή της συνομιλίας τότε καμία τράπεζα και καμία εταιρεία δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είστε ενήμερος για τις οφειλές σας.

Ο οφειλέτης του βίντεο που ακολουθεί αιφνιδίασε την υπάλληλο της εταιρείας Mellon λέγοντας της ότι καταγράφει και αυτός τη συνομιλία. Η υπάλληλος έκανε το λάθος να του πει ότι αυτό είναι παράνομο. Ο οφειλέτης αλλά και ο καθένας μας έχει κάθε δικαίωμα να ηχογραφήσει οποιαδήποτε συνομιλία αφού πρώτα ενημερώσει τον συνομιλούντα και εκείνος συνεχίσει να ομιλεί (τεκμαίρεται ότι συναινεί).

Ακούστε στο βίντεο τη συνέχεια…

https://www.youtube.com/watch?v=GeaXmke9J3M

A8hnaios
12-12-13, 19:02
Ωραίος ο Χρονόπουλος..!!! thumb

A8hnaios
12-12-13, 23:35
Άνεργος σκότωσε τον πατέρα του για να μην δώσει λεφτά στην αδερφή του ...!!!!

https://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/381002/anergos-skotose-ton-patera-toy-gia-na-min-dosei-lefta-stin-aderfi-toy

A8hnaios
14-12-13, 20:32
ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2013... Πάνω από 1 δισ. ευρώ σε αγρότες

«Ένεση ρευστότητας» για χιλιάδες αγρότες έως το τέλος του 2013, με την πληρωμή περίπου 1,15 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται η εξόφληση ύψους, 1 δισ. ευρώ, της Ενιαίας Ενίσχυσης του 2013, καθώς και η πληρωμή ενστάσεων Εξισωτικής Αποζημίωσης παλαιοτέρων ετών, ύψους 30 εκατ. ευρώ. Άμεσα αναμένεται η καταβολή της τρίτης δόσης, ύψους 23 εκατ. ευρώ, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, ενώ σταδιακά έως το τέλος του 2013 θα γίνουν οι πληρωμές διαφόρων μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (65 εκατ. ευρώ), μέτρων του Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 (8 εκατ. ευρώ) καθώς και η καταβολή 27 εκατ. ευρώ σε καπνοπαραγωγούς.
ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Ο κ. Τσαυτάρης ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι το υπουργείο θα προβεί, άμεσα, σε ανοικτή προκήρυξη- πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους εν δυνάμει δικαιούχους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων και επιθυμούν να υλοποιήσουν επενδυτικό σχέδιο, στο πλαίσιο του μέτρου 123Α του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.
Με το μέτρο αυτό χορηγείται ενίσχυση υπό τη μορφή επιδότησης κεφαλαίου και αναφέρεται σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν τη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων, όταν από τη μεταποίησή τους προκύπτει γεωργικό προϊόν. Καλύπτει, δε, το σύνολο των τομέων γεωργικού ενδιαφέροντος. Τα ποσοστά ενίσχυσης κυμαίνονται από 25% έως 65%, ανάλογα με την περιοχή υλοποίησης της επένδυσης και το μέγεθος της επιχείρησης. Το ποσό της δημόσιας δαπάνης της πρόσκλησης ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα να αυξηθεί αν υπάρξουν διαθέσιμοι όροι, και θα δοθεί κατά προτεραιότητα, δεδομένου ότι η πρόσκληση είναι ανοικτή.

https://www.haniotika-nea.gr/

A8hnaios
15-12-13, 20:31

:hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:

Πριν 15 μερες καναμε πλακα .. σημερα η κυβερνηση επιβαλει προεραιτικη ''απαγορευση'' λογω αιθαλομιχλης σε διαφορες μεγαλες πολεις..

μην αναβεις το τζακι λοιπον αγαπητε.. να μη πνιγουμε στην αιθαλομιχλη..!

A8hnaios
16-12-13, 17:39
Αθώοι όλοι οι εμπλεκόμενοι στό σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών..!!!!!

Δείτε κ τα αίσχη των πολιτικών,γιατί το πόθεν δε θα το μάθουμε ποτέ.
Δεκάδες σπίτια, εκατομμύρια ευρώ, λίρες κ δολάρια σε καταθέσεις....
1.000.000 ευρώ (εφάπαξ) στό βολευτη Τσουκαλά του ΣΥΡΙΖΑ...
Τραπεζοϋπαλλήλος ο κύριος...με 20!!! Χρόνια συνδικαλιστική άδεια!!!
Στην ABN AMROBANK δούλευε...Χαχαχαχαχαχαχαχα μας δουλεύουν κανονικά...
Είχε κάνει ασφαλιστικό συμβόλαιο......στη GENERAL Χαχαχαχα
Πρόεδρος της ΟΤΟΕ Ο κύριος

Thomelef
16-12-13, 20:05
όχι που θα έβγαιναν αθώοι...σαπίλα παντού. άξιοι της μοίρας μας είμαστε σαν λαός με όλα αυτά τα αίσχη.