Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : επικαιρότητα-προβληματισμοί 27/8/13 and on

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13

sheriff
28-06-15, 20:54
Πρωτη φορα γραφω σε αυτο το νημα για πολιτικο θεμα και λυπαμαι πολυ που εχει φτασει η κατασταση εδω!
Στη εταιρια απασχολουμε 19 ατομα διαφορων ειδικοτητων,οι οποιοι πληρωνονται μεσω τραπεζης,πως θα πληρωθουν αν μεινουν κλειστες οι τραπεζες αυτη την εβδομαδα?
Εχουμε τελος του μηνα επιταγες προς πληρωμη και προς εισπραξη,αυτα πως θα καλυφθουν?

m_power_lunatic
28-06-15, 20:57
Επειδη το χρειαζομαστε βαζω το παρακατω.

A8hnaios
28-06-15, 21:13
Εξελίσσεται πλέον ως ο απόλυτος... μελλοντολόγος (ή ο καλύτερος αναλυτής;) του πολιτικού μας συστήματος. Ο Βασίλης Λεβέντης είχε προβλέψει το δημοψήφισμα, πριν καν ακόμα ο Αλ. Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός

https://www.youtube.com/watch?v=u4lT4Iht0Bo

m_power_lunatic
28-06-15, 21:32
Εεεεε ρε και δειτε κανεναν Λεβεντη να βαραει διψηφια ποσοστα τι εχει να γινει......

A8hnaios
28-06-15, 21:37
Κοιτα ποια μιλαει.. με 550.000 Ευρω το χρονο αφορολογητα...!

:ranting2: :ranting2:

atha
28-06-15, 21:42
Κοιτα ποια μιλαει.. με 550.000 Ευρω το χρονο αφορολογητα...!

:ranting2: :ranting2:

ayti itan i apolyti dribla tou gap :ranting2:

vagmag
28-06-15, 21:42
Πρωτη φορα γραφω σε αυτο το νημα για πολιτικο θεμα και λυπαμαι πολυ που εχει φτασει η κατασταση εδω!
Στη εταιρια απασχολουμε 19 ατομα διαφορων ειδικοτητων,οι οποιοι πληρωνονται μεσω τραπεζης,πως θα πληρωθουν αν μεινουν κλειστες οι τραπεζες αυτη την εβδομαδα?
Εχουμε τελος του μηνα επιταγες προς πληρωμη και προς εισπραξη,αυτα πως θα καλυφθουν?

Τα ιδια κ εμεις .

Ο πρωθυπουργός ομως δήλωσηςε πως μισθοί κ συντάξεις ειναι διασφαλισμένα .

Για τους υπόλοιπους κρίμα

VanVIC
28-06-15, 21:44
Τα ιδια κ εμεις .

Ο πρωθυπουργός ομως δήλωσηςε πως μισθοί κ συντάξεις ειναι διασφαλισμένα .

Για τους υπόλοιπους κρίμα

Δεν καταλαβαίνω πως ισχυρίζεται οτι οι μισθοί είναι διασφαλισμένοι.
Μόνο το δημόσιο έχει στο μυαλό του ;

wheelman
28-06-15, 21:53
Τπτ δεν ειναι διασφαλισμένο...

Το ELA σταματάει την Τρίτη, όταν θα γίνει απαιτητό κ αυτό το δάνειο
με τι ακριβώς θα αποπληρωθεί?

Christopherk
28-06-15, 21:58
Όσοι ψηφίσετε ΝΑΙ αύριο μεθαύριο αν σας βγει (λίγο χλομό αλλά λέμε)
μην σας δω να γράφετε πάλι ανέβηκαν τα τέλη στο αμάξι, με Γ@@@@μ στην φορολογία και τελικά πάλι δεν έχω λεφτά στην εταιρία μου!!

Δεν λέω ότι με το ΟΧΙ θα είναι καλύτερα τα πράγματα αντίθετα θα έρθει μεγάλο μπαμ αλλά... θα υπάρχει μια ελπίδα προς το καλύτερο.
Με τους Εταίρους να μας Γ@μ@ν@ σίγουρα δεν θα δείτε κάτι καλύτερο!

katsaraios
28-06-15, 22:35
Τπτ δεν ειναι διασφαλισμένο...

Aπαιτεις εμπεριστατωμενη απαντηση ή χαβαλε??:original:

A8hnaios
28-06-15, 22:41

Είναι εγγυητές στα δάνεια της Ελλάδας :popcorn: :popcorn:

vagmag
28-06-15, 22:46
Όσοι ψηφίσετε ΝΑΙ αύριο μεθαύριο αν σας βγει (λίγο χλομό αλλά λέμε)
μην σας δω να γράφετε πάλι ανέβηκαν τα τέλη στο αμάξι, με Γ@@@@μ στην φορολογία και τελικά πάλι δεν έχω λεφτά στην εταιρία μου!!

Δεν λέω ότι με το ΟΧΙ θα είναι καλύτερα τα πράγματα αντίθετα θα έρθει μεγάλο μπαμ αλλά... θα υπάρχει μια ελπίδα προς το καλύτερο.
Με τους Εταίρους να μας Γ@μ@ν@ σίγουρα δεν θα δείτε κάτι καλύτερο!

Ειλικρινά αυτήν ψεύτο επανάσταση δεν την χώρα ο νους μου .

Λαϊκή δημοκρατία θα γίνουμε , με οτι αυτο συνεπάγεται !

katsaraios
28-06-15, 22:54
Eνταξει τωρα το επομενο ραντεβου της μπουρζουαζιας στις 6.30" π.μ στα σουπερ μαρκετ .......

vagmag
28-06-15, 22:57
Αν μπορείτε εξηγηστε μου λιγο ...
Προτιμάτε απο τη μείωση της σύνταξης απο τα 1300 στα 900 , την καθολου σύνταξη (κ. Γιώργο ;) .... ( μη μου οτι καποιος για χαμηλοςυνταξιουχους , εχουν ολα τα δικιά με το μέρος τους )
Προτιμάτε απο τα 660 ευρω τελη του δίλιτρου , το καθολου αυτοκινητο ;
Μπορείτε να δώσετε εσείς τα υπόλοιπα παραδείγματα .

Όσους γνωρίζω αυριο , δε θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους , οι μισθοδοσίες μεταφέρονται για επόμενη καλώς εχόντων των πραγμάτων εβδομάδα . Πως θα ζήσει αυτος ο κόσμος που περίμενε το μηνιάτικο ; Και ναι η δική μου επιχειρηση δεν ηταν η μόνη που πλήρωνε στην ωρα της .
Αυριο θα πλήρωνα τον φόρο της εταιρίας κ το ΦΠΑ ...

Μήπως το δικο μας κρατος επιλέγει να μας καταστρέψει , οταν ξερει οτι δε θα εισπράξει ;

Θα έρθει η επόμενη εβδομάδα , με κλειστές τράπεζες κ το κρατος χωρις έσοδα , να αποφασίσουμε τι ;

A8hnaios
28-06-15, 22:58
Ειλικρινά αυτήν ψεύτο επανάσταση δεν την χώρα ο νους μου .

Λαϊκή δημοκρατία θα γίνουμε , με οτι αυτο συνεπάγεται !

Καλα παιζει και να τα βρουμε και να αναβληθει το δημοψηφισμα..... thumb

Ψυχραιμια παιδιαααα thumb

vagmag
28-06-15, 23:03
:mpaks:
Καλα παιζει και να τα βρουμε και να αναβληθει το δημοψηφισμα..... thumb

Ψυχραιμια παιδιαααα thumb

Ποια ψυχραιμία ;;; Δεν ειμαστε τέτοιες λαός .

Εγω ντρέπομαι να μην πληρώσω το προσωπικο μου κ τις υποχρεώσεις μου για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρίας .

Ομως επιλέξαμε αυτη την πολιτική . Δημιουργήσαμε μόνοι μας συνθήκες ασφυξίας κ θα δημιουργήσουμε ακομα μεγαλύτερες .

friendgr
28-06-15, 23:07
Μπα....μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα είμαστε.

Να βρούμε τι; να μας πουν : "ελάτε εντάξει συμφωνούμε στα 8 δις μετρα" ;;;

Κουλουβαχατα....

Το θέμα είναι οτι κανένας δεν μας λέει τι σημαίνει στην πραξη το ΟΧΙ της κυριακης (που μάλλον αυτό είναι το πιθανότερο).

Δεν πιστεύω να νομίζει κανένας οτι με το όχι θα μας αφήσουν στην ησυχία μας....

Εγω οπως το αισθανομαι ειναι σαν να βρισκομαστε κατω απο την χατζαρα του δήμιου και να μας λεει διαλεξτε χερι ή ποδι;

A8hnaios
28-06-15, 23:10
Κατσε σε λιγη ωρα θα ανοιξουν οι Αγορες στην Ασια..(Τοκιο κτλ)

Το Ευρω προβλεπω οτι θα καταποντιστει στις διεθνεις χρηματαγορες...

Για να δουμε αντιδρασεις....

(Απο Γερμανια μερια).....

gant
28-06-15, 23:11
Προτιμάτε απο τη μείωση της σύνταξης απο τα 1300 στα 900 , την καθολου σύνταξη (κ. Γιώργο ;) .... ( μη μου οτι καποιος για χαμηλοςυνταξιουχους , εχουν ολα τα δικιά με το μέρος τους )

Όσους γνωρίζω αυριο , δε θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους , οι μισθοδοσίες μεταφέρονται για επόμενη καλώς εχόντων των πραγμάτων εβδομάδα . Πως θα ζήσει αυτος ο κόσμος που περίμενε το μηνιάτικο ; Και ναι η δική μου επιχειρηση δεν ηταν η μόνη που πλήρωνε στην ωρα της .

Μήπως το δικο μας κρατος επιλέγει να μας καταστρέψει , οταν ξερει οτι δε θα εισπράξει ;

Θα έρθει η επόμενη εβδομάδα , με κλειστές τράπεζες κ το κρατος χωρις έσοδα , να αποφασίσουμε τι ;

Να απαντήσω σε αυτό που αφορά εμένα.
Η σύνταξη μου ήταν πολύ περισσότεα απ τα 1300 τωρινά.
Μου λές αν θέλω να πάει στα 900. Πάει στον διάολο να πάει, αλλά δεν θα μείνει εκεί είναι διασαφηνισμένο πως με την εφαρμογή της μηδενικής ρήτρας, σταδιακά θα κατρακυλίσει στα 250 εγγυημένα του κράτους.
Ας πεινάσω λοιπόν σήμερα που έχω και την υγεία μου, παρά να πεινάσω σε 1-2 χρόνια που μπορεί να μη είμαι και καλά.

katsaraios
28-06-15, 23:29

Φιλικη ερωτηση
Η επιχειρηση σου αντεχει το 100% προκαταβολη ΦΠΑ για τα επομενα χρονια?
Αν ναι τοτε δεν βλεπω να εχεις προβλημα εισαι υγιεστατο μαγαζι και μπραβο σου που σκεφτεσαι το προσωπικο σου !
Αν σε θιγει η επι του προσωπικου ερωτηση ξεχασε το δεν ειναι ωρα για μπουμπουνητα και αντιπαραθεσεις...

vagmag
28-06-15, 23:42
Φιλικη ερωτηση
Η επιχειρηση σου αντεχει το 100% προκαταβολη ΦΠΑ για τα επομενα χρονια?
Αν ναι τοτε δεν βλεπω να εχεις προβλημα εισαι υγιεστατο μαγαζι και μπραβο σου που σκεφτεσαι το προσωπικο σου !
Αν σε θιγει η επι του προσωπικου ερωτηση ξεχασε το δεν ειναι ωρα για μπουμπουνητα και αντιπαραθεσεις...

Ειναι προκαταβολή φόρου 100% , κ όσο δυσβάσταχτη κ αν ειναι , κ όσο άδικη , και όσο και αν εγω το θεωρώ απλα εσωτερικό δανεισμό ( άτοκο για το κρατος, αφού δε μας δινει κανένας άλλος δανεικά για μισθούς κ συντάξεις ) , ναι θα το πλήρωνα . Οπως εχω πληρώσει ολα τα παράλογα μέχρι τωρα , τελος επιτηδεύματος , φόρο πολυτελείας , εισφορά αλληλεγγύης , ακριβό ΟΑΕΕ , ΕΝΦΙΑ ( μιας κ τα δικα μου εμπορεύματα θέλουν μεγάλο χώρο για να αποθηκεύονται ) κλπ κλπ .

Το οτι είμαι υγιές μαγαζι το ξερω εγω , τι αγώνα εχω κανει , ποσο εχω ρισκάρει , και τι εχω χάσει απο την προσωπική κ οικογενειακή μου ζωη . Οταν ο κόσμος έκανε διακοπές , εγω δούλευα .
Βλεπω λιγο πιο ξεκάθαρα τα πραγματα .
Στεναχωριέμαι που θα περάσουμε αυτές τις καταστάσεις .
Έμαθα να δουλεύω .

Τι θα απογίνουν όλοι αυτοί που έμαθαν οτι η σκληρή δουλεια ειναι να πηγαίνουν 8 ώρες το πολυ σε ενα γραφείο του δημοσίου ;;;

Δυστυχώς πάλι θα την πληρώσουν οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα καθώς κ κάποιοι αγωνιστές κ μεροκαματιάρηδες .

Όσο για τους ανέργους ... Θελω πολυ να δω την μέριμνα του κράτους μετα .

A8hnaios
28-06-15, 23:53

Με σημαντική πτώση για το ευρώ ξεκίνησαν οι συναλλαγές στην Ασία. Το ευρώ έφτασε να υποχωρεί έως τα...1,0984 δολάρια... 1,40 + η Αγγλικη Στερλινα///...

vagmag
28-06-15, 23:55
Τωρα βέβαια αρχίζω κ καταλαβαίνω πολλα για το σκεπτικό του κόσμου .

Σε μια χώρα που ο κόσμος έμαθε να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις του κ να εχει μονο απαιτήσεις απο το κρατος κ δικαιώματα , σε μια χώρα που το κέρδος για μια επιχειρηση ειναι κατακριτέο , σε μια χώρα που έμαθε τους πολίτες να κλέβουν γιατι τους κλέβει το κρατος - καλη δικαιολογία - , σε μια χώρα που το να καταπατείς την ελευθερία του άλλου ειναι μαγκιά , σε μια χώρα που έπεισε τον κοσμο οτι τα λεφτά τα παράγει ο δημόσιος τομέας ... Φτάσαμε να ακούμε μπράβο , που κάνουμε απλα το τυπικό κομμάτι σωστά .

Δεν κατακρίνω αυτο που λες , απλα θελω να επισημάνω οτι το να είσαι τυπικός , ειναι περίεργο , σε σημείο χλευασμού πολλές φορές .

Ισως για αυτο δεν μπορω να συνεννοηθώ με πολυ κοσμο .

vagmag
29-06-15, 00:01
Με σημαντική πτώση για το ευρώ ξεκίνησαν οι συναλλαγές στην Ασία. Το ευρώ έφτασε να υποχωρεί έως τα...1,0984 δολάρια... 1,40 + η Αγγλικη Στερλινα///...

Το ευρω ειχε φτάσει μεσα στη χρονια στο 1,05 του δολαρίου , με πρόβλεψη να φτάσει στο 0,9 .

Αν φτάσει εκει , εμεις θα πρέπει να πανηγύρισουμε για καποιο λόγο ;;;
Εχουμε κρυμμένα δολάρια ; :hystericalbs1:

Ειναι το λιγότερο ηλιθιο, να Βασίζουμε την πολιτική μας στην καταστροφή των άλλων . ( αν κ πολλές θεωρίες λένε οτι το χαμηλό ευρω , ευνοεί τους ευρωπαίους εξαγωγείς )

Αν απο την άλλη χαιρομαςτε για τη ζημιά που θα προκαλέσουμε φεύγοντας απο την Ευρώπη , αυτο απο μονο του το θεωρώ τραγικό. Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα !
Ετσι δε θα πάμε ποτε μπροστά .

Πως γινεται ολα αυτα να μας χαροποιούν ;

Christopherk
29-06-15, 00:12

ρίχτε μια ματιά εδώ!!!

https://www.businessinsider.com/euro-asia-open-2015-6

Εγώ το λέω !!!!!!!BOOM!!!!!!!!!!!!!!!!

Θα δούνε τι θα πει greek souvlaki και εννοώ για το ''καλαμάκι'' μας :warriorsmiley:

vagmag
29-06-15, 00:20
ρίχτε μια ματιά εδώ!!!

https://www.businessinsider.com/euro-asia-open-2015-6

Εγώ το λέω !!!!!!!BOOM!!!!!!!!!!!!!!!!

Θα δούνε τι θα πει greek souvlaki και εννοώ για το ''καλαμάκι'' μας :warriorsmiley:

Εμείς γιατι χαιρομαςτε;

Μήπως εχουμε δραχμή κ όσο πέφτει το ευρω , ισχυροποιείται το δικο μας νόμισμα; :hystericalbs1:

vagmag
29-06-15, 00:25
Και όσο πέφτει το ευρω κ εμεις χαιρομαςτε ...

Πόσα χρήματα θα σηκώνουμε από ΑΤΜ, τι θα γίνει με πιστωτικές, χρεωστικές κάρτες – Δείτε αναλυτικά

Ριζικές αλλαγές και μεγάλους περιορισμούς στη συναλλακτική δραστηριότητα θα φέρει η επιβολή των capital controls. Βάσει των πρώτων πληροφοριών, οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για μία εβδομάδα, έως την επόμενη Δευτέρα 6 Ιουλίου.

Η απόφαση για τη διακοπή λειτουργίας των τραπεζών ελήφθη, προκειμένου να προσαρμοστούν τα συστήματα. Οι ιδιώτες θα μπορούν να σηκώνουν μέσω των ΑΤΜs ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο θα καθοριστεί. Υπάρχουν σενάρια ότι το όριο μπορεί να είναι μεταξύ 150 και 200 ευρώ και ανάλογα με τις εξελίξεις θα υπάρξει βαθμιαία αύξησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σχέδια που είχαν εκπονηθεί φέρεται να προβλέπουν ότι οι τράπεζες δεν θα λειτουργήσουν για μία εβδομάδα, προκειμένου να προσαρμοστούν τα συστήματα. Οι ιδιώτες θα μπορούν να σηκώνουν μέσω των ΑΤΜs ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο θα καθοριστεί. Υπάρχουν σενάρια ότι το όριο μπορεί να είναι στα 60 ευρώ την ημέρα, ενώ άλλες πηγές το τοποθετούν στα 100 ευρώ ή και στα 200 ευρώ και ανάλογα με τις εξελίξεις θα υπάρξει βαθμιαία αύξησή του.

Οι πιστωτικές κάρτες πιθανότητα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τις πρώτες ημέρες, καθώς αν οι τράπεζες είναι κλειστές δεν θα είναι δυνατόν να γίνουν πληρωμές δόσεων στο τέλος του μήνα. Ταυτόχρονα και οι επιχειρηματίες δεν θα δέχονται πιστωτικές κάρτες, καθώς δεν θα γνωρίζουν πότε θα εισπράξουν τα χρήματά τους.

Επιπλέον οι τράπεζες δεν θα είναι σε θέση να μειώσουν τα όρια των πιστωτικών καρτών για να περιορίσουν το ρίσκο.

Πιθανότατα το ίδιο θα ισχύσει και για τις χρεωστικές κάρτες, κατά τις πρώτες ημέρες, τουλάχιστον έως ότου προσαρμοστούν τα συστήματα, και η χρήση τους ευθυγραμμιστεί με τα νέα όρια ημερήσιων συναλλαγών

Οι επιπτώσεις στην αγορά

Τα capital controls θα δημιουργήσουν τεράστια αναστάτωση στην αγορά. Τις πρώτες ημέρες, τουλάχιστον, όλοι θα ζητούν συναλλαγές αποκλειστικά σε μετρητά και σε τιμές που θα καθαρίζονται ανάλογα με τη δυνατότητα του πελάτη να πληρώσει.

Στην Κύπρο ένα από τα σημαντικά προβλήματα που προέκυψαν στις συναλλαγές είναι ότι δεν υπήρχαν ψιλά για να δοθούν ρέστα, καθώς τα ΑΤΜs έβγαζαν 20αρικα και 50αρικα, με αποτέλεσμα τα 5ευρα, τα 10ευρα και τα κέρματα των ενός και δύο ευρώ να αποκτήσουν σπανιότητα.

Ιδιαίτερα έντονο θα είναι το πρόβλημα στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς οι οποίοι, με δεδομένο ότι διανύουμε την λεγόμενη «υψηλή περίοδο», θα βρεθούν χωρίς ανοικτά τραπεζικά υποκαταστήματα για κάποιες ημέρες. Αυτό θα δημιουργήσει μία σειρά σοβαρών, πρακτικών προβλημάτων, ενώ είναι άγνωστο αφενός εάν θα λειτουργούν και αφετέρου οι επιχειρηματίες θα δέχονται πληρωμές με πιστωτικές κάρτες ξένων τραπεζών.

Ένα ακόμη μείζον πρόβλημα το οποίο θα αντιμετωπίσει η αγορά είναι το ενδεχόμενο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να τεθεί εκτός του συστήματος διατραπεζικών συναλλαγών Target. Οι εκτιμήσεις είναι ότι η διατραπεζική απομόνωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος θα είναι αναγκαία καθώς η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να ελέγξει τα κεφάλαια των επιχειρήσεων, που θα φεύγουν στο εξωτερικό για διάφορες συναλλαγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις ο αποκλεισμός από το Target δεν θα διαρκέσει περισσότερο από μία εβδομάδα. Και αυτό επειδή οι ελληνικές εταιρείες, αν οι τράπεζες είναι εκτός Target, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν εισαγωγές εμπορευμάτων, πρώτων υλών κτλ. Συνεπώς εάν παραταθεί ένας τέτοιος αποκλεισμός θα αρχίσουν να υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά, ενώ κάποιες εταιρείες θα οδηγηθούν σε υποχρεωτική αργία.

Η επιβολή capital controls ισοδυναμεί με «θάνατο» για τις πιο ευάλωτες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες που δεν έχουν προσβάσεις σε άλλες πηγές ρευστότητας. Οι κεφαλαιακοί περιορισμοί θα δημιουργήσουν αμυντική στάση στους καταναλωτές, οι οποίοι δεν θα ξοδεύουν λεφτά παρά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα.

Η κατάρρευση των λιανικών πωλήσεων θα παρασύρει χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες θα αναγκαστούν να αναστείλουν τη δραστηριότητά τους ή να περιστείλουν δραματικά τα έξοδά τους, χωρίς να πληρώνουν το προσωπικό ή να το οδηγήσουν σε «αναγκαστική αργία».

Ταυτόχρονα η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων θα πρέπει να συνδυαστεί από την κρατική μηχανή με μία σειρά μέτρων προκειμένου να εξασφαλιστούν πληρωμές που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της οικονομίας, αλλά και για κοινωνικούς σκοπούς. Εάν υπάρχουν όρια πληρωμών θα προκύψουν κενά σε απίθανους τομείς της οικονομίας.

Για παράδειγμα οι ναυτιλιακές εταιρείες δεν θα μπορούν να προμηθευθούν καύσιμα για να γίνουν τα δρομολόγια και συνεπώς ο εφοδιασμός των νησιών. Τα νοσοκομεία θα πρέπει να προχωρήσουν σε πληρωμές για εισαγωγή συγκεκριμένων φαρμάκων κτλ. Φυσικά τα προβλήματα θα διευθετηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά τα έκτακτα μέτρα, ώστε να επιτραπούν σε πρώτη φάση πληρωμές μεταξύ εταιρειών και σε δεύτερη πληρωμές ελληνικών εταιρειών προς το εξωτερικό. Επίσης θα πρέπει να υπάρξει και πρόνοια για να ανοίξει δίοδος για φοιτητικό συνάλλαγμα.

https://www.protothema.gr/economy/article/488559/ti-simainei-i-epivoli-periorismon-stin-kinisi-kefalaion-capital-controls/

katsaraios
29-06-15, 00:42
Ο μεσος Γερμανος ειναι δλδ καλυμμενος και κριτης ΜΟΥ πιστευοντας οτι μου πληρωνει τον μισθο?
Παντα ηθελα να το ρωτησω και να με πεισει καποιος για αυτο και επισης γιατι ο ραγιαδισμος και το κατοχικο συνδρομο του νεοελληνα πρεπει να με κανει να σκυβω το κεφαλι σε καθε ειδους αισχρη και ειρωνικη απαιτηση του..
Γνωριζει ποσο εχει κερδισει η χωρα του απο το παιχνιδι του δανεισμου ή πολυ απλα οι "δημοκρατες" αλτρουιστες ηγετες του που κοπτωνται να με κανουν ισοτιμο του αποκρυπτουν εντεχνα την αληθεια?
Να αισθανομαι τυψεις και ενοχες που με 3.5 ευρω θελω να μπορω να καθομαι σε μια παραλιακη καφετερια για να μην συμμετεχω και εγω στην αυξηση των αυτοκτονιων συνανθρωπων μου που προσπαθησαν και εκεινοι να σταθουν αλλα οι "σωτηρες" κοιτουν μονο νουμερα?
Αληθεια υπαρχει κατι αλλο περα απο την οριστικη αποφαση τους για εξοντωση ακομα και φυσικη οσων περισσοτερων (ειδικα συνταξιουχων,ασθενων ομαδων)?
Ναι φταιω στο μετρο που μου αναλογει ,ναι φταιει το κρατος το δομημενο επι 40 ετη δημοκρατιας και διαφθορας αλλα χωρις την συναινεση και την ισοτιμη αντιμετωπιση ποτε δεν θα αλλαξει κατι.
Το 2% της "βρωμικης" ευρωπαικης λασπης που αναλογει στην χωρα τουτη και την πανε για "κρεμασμα" ειναι ελαχιστο και δεν με ξεγελαει οτι αξιζω πολυ περισσοτερο με βαση τον κοπο μου ,το μερος που ζω και το τι εχω να προσφερω.
Θα περιμενω να δω τι και αν υπαρχει στην αρνηση αλλα η αποφαση μου προσωπικα με βαση την δικια μου εμπειρια ειναι να μην συνεχισω να περιμενω ελεημοσυνη ...
Εξαλλου κατι που υπαρχει γραμμενο ειναι πως οσο χρωστας παρακαλανε να εισαι καλα να το ξεπληρωνεις...

gant
29-06-15, 00:43
Λάθος μεταφράζεις ίσως την χαρά Βαγγέλη.
Μήπως και καταλάβουν οι δυνάστες ότι αυτό που κάνουν τελικά τους γυρίζει μπούμεραγκ?
Γιατί το να μη δώσουν λίγες μέρες μιά παράταση, είναι καθαρά εκδικητική ενέργεια.

katsaraios
29-06-15, 00:44
Μήπως και καταλάβουν οι δυνάστες ότι αυτό που κάνουν τελικά τους γυρίζει μπούμεραγκ.
Γιατί το να μη δώσουν λίγες μέρες μιά παράταση, είναι καθαρά εκδικητική ενέργεια.

Το εγραψα και το πιστευω ακραδαντα Γιωργο.
"Αληθεια υπαρχει κατι αλλο περα απο την οριστικη αποφαση τους για εξοντωση ακομα και φυσικη οσων περισσοτερων (ειδικα συνταξιουχων,ασθενων ομαδων)?"

Christopherk
29-06-15, 00:47
Εμείς γιατι χαιρομαςτε;

Μήπως εχουμε δραχμή κ όσο πέφτει το ευρω , ισχυροποιείται το δικο μας νόμισμα; :hystericalbs1:

Όχι vag δεν είναι αυτό.

Είναι ότι όσοι δεν έχουν να φάνε με την κίνηση αυτή μπορεί και να έχουν λίγο ψωμί σε 5 χρόνια από τώρα. Αυτούς δεν τους νοιάζουν οι επιταγές γιατί έχουν να δουν πενηντάευρω εδώ και 5 χρόνια.

όλοι σκάμε για το αν θα έχουμε λεφτά τέλος του μήνα, όχι το αν τα στερηθούμε αν θα έχουμε ένα καλύτερο αύριο.

Εσύ σκας για τις επιταγές τέλος του μήνα.. Ρώτα εμένα και τον Gant που θα πάρουμε τα ο()ο τέλους του μήνα..
Το θέμα είναι ότι έχουμε καταλάβει ότι εκεί πάνε αργά η γρήγορα.

Christopherk
29-06-15, 00:54
Να πω την αλήθεια μου μόνο τον Καμένο φοβάμαι εγώ..
Πολύ στους κόφτες τον βλέπω και μην αρχίζει να αμολάει πυραύλους αριστερά και δεξιά και γίνουμε φιτίλια.

vagmag
29-06-15, 01:10
Όχι vag δεν είναι αυτό.

Είναι ότι όσοι δεν έχουν να φάνε με την κίνηση αυτή μπορεί και να έχουν λίγο ψωμί σε 5 χρόνια από τώρα. Αυτούς δεν τους νοιάζουν οι επιταγές γιατί έχουν να δουν πενηντάευρω εδώ και 5 χρόνια.

όλοι σκάμε για το αν θα έχουμε λεφτά τέλος του μήνα, όχι το αν τα στερηθούμε αν θα έχουμε ένα καλύτερο αύριο.

Εσύ σκας για τις επιταγές τέλος του μήνα.. Ρώτα εμένα και τον Gant που θα πάρουμε τα ο()ο τέλους του μήνα..
Το θέμα είναι ότι έχουμε καταλάβει ότι εκεί πάνε αργά η γρήγορα.

Δε σκάω για τις επιταγές τέλος του μήνα .
Για αυτές έχω πάρει ήδη ηρεμιστικό . Δεν ξερω αν σου εχει τύχει ποτέ να εξαρτώνται κάποιες οικογένειες απο εσένα ( οι υπάλληλοι στη δίκη μου περίπτωση ) κ να τους αφήνεις εκτεθειμένους .

Εσύ , ο gant , ο πεθερός μου , η πεθερά μου , ο πατέρας μου κλπ ναι μπορεί να μην πάρετε τη σύνταξη σας ( που σε πολλούς εχει μπει) ... Εσύ όμως το διάλεξες .... Εμας γιατί μας παίρνεις στο λαιμό σου ;
Αν είσαστε τόσο ιδεαλιστές , ας ζητούσατε μείωση της σύνταξης ή ας την χαρίζετε σε κανέναν που εχει ανάγκη , οχι να καταστραφούμε .
Μη φοβάσαι μόνο τον Καμμένο . Ολοι οι πολιτικοί μας ( τέως κ νυν ) για τον κωλο τους καίγονται , ο λαός πεινάει κ θα πεινάσει ακόμα περισσότερο .

Την καραμέλα οτι θα αρχίσουμε να παράγουμε κ θα τρώμε ψωμί και θα εξάγουμε , μην την τρώτε . Αυτό οταν γίνει σε άθλιες συνθήκες δε θα μπορεί να γίνει σωστά κ η μόνη ανταγωνιστικότητα μας θα ειναι το ξεφτιλισμένο νόμισμα και οχι η σύγχρονη οργανωμένη παραγωγή . Οποίος είχε όρεξη για δουλειά μπορούσε σήμερα να το κανει , που δανειζόταν φτηνά με τις πλάτες των ευρωπαίων , που μπορούσε να πάρει καμία επιδότηση , που μπορούσε να επιμορφωθεί , που μπορούσε ν εξάγει , και το μόνο που τον φρέναρε ήταν το ίδιο το κράτος με τη γραφειοκρατία, την καθυστέρηση στην επιστροφή ΦΠΑ κλπ. Μετά τι θα ειναι ιδανικό για να ξεκινήσουμε την παραγωγή ;

vagmag
29-06-15, 01:22
Μήπως και καταλάβουν οι δυνάστες ότι αυτό που κάνουν τελικά τους γυρίζει μπούμεραγκ?

Ποια ειναι εκδικητική ενεργεί κ Γιώργο ;
Έπρεπε να υπογράψουμε το μεηλ Χαρδούβελη κ το θεωρήσαμε απαράδεκτο .

Εμείς ζητήσαμε παράταση 4 μήνες , κ δεν κάναμε τίποτα .

Γνωρίζαμε νομίζω οτι το προγράμμα έληγε τέλος Ιουνίου .
Αν βλέπαμε αδιέξοδο γιατί δεν επιλέξαμε να καταφύγουμε στο λαό 10 μέρας πριν , κ να έχουμε μέρες εντός των Ορίων της παράτασης .

Δε λειτουργεί έτσι ο κόσμος . Μόνο στην Ελλάδα , έχουμε μάθει οτι οι ημερομηνίες και οι νόμοι ειναι ελαστικοί .

Αν έβλεπε οτι δεν θέλει , δεν μπορεί να περάσει τέτοια μέτρα , γιατί άφησε τη χώρα η κυβέρνηση , να αποφασίσει μετά το πέρας της τετράμηνης διορίας , η οποία να υπενθυμίσω ήταν ήδη δεύτερη παράταση μιας κ την πρώτη την πήρε ο Σαμαρας για κομματικούς κ αυτός λόγους !

Κ τέλος πάντων . Εμείς λέμε ΟΧΙ ! Τι θελουμε ; Να συνεχίσουν, αυτοί που εμείς βρίζουμε να χρηματοδοτούν τις τράπεζες μας ;

gant
29-06-15, 02:02
Εσύ το διάβασες το μειλ του Χαρδούβελη το τι ζητούσε.
4 μήνες προσπαθούσαν να σώσουν ενφια, αυξήσεις μισθών, λιγότερους φόρους, δεν έπαιζαν τόμπολα.
Αλλά τους έκατσε αριστερίζουσα κυβέρνηση και οι λαικοφασίστες και απόγονοι των ss δεν μπορούν να το χωνέψουν γιατί θα τους χαλάσει την σούπα στην υπόλοιπη ευρώπη.
Ξυπνήσαμε τουλάχιστον έστω και αργά, κάτι είναι και αυτό.
Και προσωπικά δούλεψα και τρώω αυτό κάνουν και τα παιδιά μου και ραγιάς κανενός ευρωπαίου φιλελεύθερου φασίστα δεν γίνομαι.

Alex_
29-06-15, 05:24
Βγήκε ο γιουνκερ και ο Σουλτζ και είπαν ότι θα κάνουν αγώνα υπέρ του " Ναι " ....
καλά πάνω σε ποια προταση "Ναι" αυτοι δεν είπαν ότι απέσυραν την πρόταση? ?

vagmag
29-06-15, 05:47
Εσύ το διάβασες το μειλ του Χαρδούβελη το τι ζητούσε.
4 μήνες προσπαθούσαν να σώσουν ενφια, αυξήσεις μισθών, λιγότερους φόρους, δεν έπαιζαν τόμπολα.
Αλλά τους έκατσε αριστερίζουσα κυβέρνηση και οι λαικοφασίστες και απόγονοι των ss δεν μπορούν να το χωνέψουν γιατί θα τους χαλάσει την σούπα στην υπόλοιπη ευρώπη.
Ξυπνήσαμε τουλάχιστον έστω και αργά, κάτι είναι και αυτό.
Και προσωπικά δούλεψα και τρώω αυτό κάνουν και τα παιδιά μου και ραγιάς κανενός ευρωπαίου φιλελεύθερου φασίστα δεν γίνομαι.

Πήγαμε κάποιες ας πούμε προτάσεις , κ οι υπόλοιποι 18 δεν τις δέχτηκαν . Δημοκρατία ειναι να μην περάσουν αυτές πι προτάσεις .
Φασισμός ειναι να θέλεις να περάσεις το δικό σου , όντας μειοψηφία !

Ραγιάς δεν εισαι σε κανέναν . Σου έχουν περάσει οτι δημοκρατία ειναι να κλείνει τους δρόμους ο αγροτης τόσα χρονια , η ΔΕΗ το ρεύμα , η εταιρία νερού το νερό, οι δάσκαλοι τα σχολεία κλπ , κ οτι ο καθένας μπορεί να κανει το δικό του έστω κ εις βάρος των άλλων . Αυτό δεν ειναι δημοκρατία , αναρχία ειναι .

Κανένας δε θέλει το κακό σου . Εσύ θέλεις να συνεχίσεις να σπάταλας και να δανείζεσαι κ απλά οι άλλοι ( όσοι αγόραζαν ομόλογα κάποτε , και η συνέταιροι σου μετά ) δεν έχουν διαθεςη να δανείσουν αλλο . Αυτό κάνει αυτούς αντιδημοκράτες ;

Όσο για το αν ειμαστε το 2% της Ευρώπης , αυτό τι σημαίνει ;;; Οτι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις μαλακιες μας ; Για ποιο λόγο ; Έτσι γιατί ειμαστε μικρό νούμερο ;
Δεν μας χρωστάει κανένας .

Σήμερα ενημερωτικά δε θα ανοίξουν πολλα καταστήματα . Με οτι αυτό συνεπάγεται για μισθούς , ΙΚΑ , ΦΠΑ , .... Αλλα πι άνθρωποι του ιδιωτικού που μπορεί να μην πληρωθούν το μισθό που δούλεψαν , δεν πειράζει ... Ειναι αριθμοί ... Οχι άνθρωποι .

Christopherk
29-06-15, 06:43
Πήγαμε κάποιες ας πούμε προτάσεις , κ οι υπόλοιποι 18 δεν τις δέχτηκαν . Δημοκρατία ειναι να μην περάσουν αυτές πι προτάσεις .

Ραγιάς δεν εισαι σε κανέναν . Σου έχουν περάσει οτι δημοκρατία ειναι να κλείνει τους δρόμους ο αγροτης τόσα χρονια , η ΔΕΗ το ρεύμα , η εταιρία νερού το νερό, οι δάσκαλοι τα σχολεία κλπ , κ οτι ο καθένας μπορεί να κανει το δικό του έστω κ εις βάρος των άλλων . Αυτό δεν ειναι δημοκρατία , αναρχία ειναι .

Κανένας δε θέλει το κακό σου . Εσύ θέλεις να συνεχίσεις να σπάταλας και να δανείζεσαι κ απλά οι άλλοι ( όσοι αγόραζαν ομόλογα κάποτε , και η συνέταιροι σου μετά ) δεν έχουν διαθεςη να δανείσουν αλλο . Αυτό κάνει αυτούς αντιδημοκράτες ;

Όσο για το αν ειμαστε το 2% της Ευρώπης , αυτό τι σημαίνει ;;; Οτι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις μαλακιες μας ; Για ποιο λόγο ; Έτσι γιατί ειμαστε μικρό νούμερο ;

Σήμερα ενημερωτικά δε θα ανοίξουν πολλα καταστήματα . Με οτι αυτό συνεπάγεται για μισθούς , ΙΚΑ , ΦΠΑ , .... Αλλα πι άνθρωποι του ιδιωτικού που μπορεί να μην πληρωθούν το μισθό που δούλεψαν , δεν πειράζει ... Ειναι αριθμοί ... Οχι άνθρωποι .

Ε όχι ρε vag :hystericalbs1:
Με έκανες και γέλασα πρωί πρωί :hystericalbs1::hystericalbs1:

Σε λίγο θα πούμε ότι και το 1940 για το καλό μας ήρθαν :thumbsdown:

katsaraios
29-06-15, 06:57
Οχι μονο χρωστανε τα παλια,αλλα πλουτισαν απο τον δανεισμο και εσωσαν τις τραπεζες τους με το ξεφορτωμα και το κουρεμα που επεβαλαν ....
Ποσες φορες θα τα λεμε;
spreads,psi,επιτοκια ,κουρεμα ομολογων ,αυτα ποιος τα κερδισε και ποιος τα χρωσταει ;

Thomelef
29-06-15, 07:59
πραγματικά μένω άφωνος...

με λίγα λόγια συζητάμε για ναι ή όχι, χωρίς κανένας να γνωρίζει το τι θα γίνει με το ένα ή το άλλο αποτέλεσμα. ναι σε τι? σε 8δις φορολογία εκ των οποίων τα 200 μόνο είναι περικοπές απο τις αμυντικές δαπάνες? προτιμώ να κόψω το χέρι μου αν είναι να πληρώσω 56ή 58% φορολογία στους λεχρίτες όπως επίσης να ψηφίσω την έκτακτη εισφορά που θα διώξει όλες τις μεγάλες εταιρείες εκτινάσωντας την ανεργία στα ύψη, ενώ παράλληλα καταδικάζει τη χώρα στο να μην δεχθεί ούτε μια επένδυση για τα επόμενα και εγώ δεν ξέρω πόσα χρόνια.

οχι επίσης σε τι? τι θα γίνει μετά το όχι που βγαίνει ο κάθε αχαρακτήριστος και ζητωκραυγάζει χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα του τι θα γίνει? αντίδραση και έτσι? όπως πάμε και ψηφίζουμε σε κάθε εκλογές και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα? όπως τον μλκ τον κουμπάρο μου που κάνει με ξένο κ@λο τον π@@στη απο την γερμανία? που τα τελευταία χρόνια απο το 09 τους ψηφίζει όλους και μετά τους βρίζει? και σήμερα που τρώει και χέζει στην γερμανία μου κάνει και προπαγάνδα υπέρ του όχι? και όταν τον ρωτάς...εξήγησε μου ρε φίλε τι θα γίνει αν ψηφίσουμε όχι για να ξέρω, σε κοιτάει στα μάτια, ενώ όταν τον ρωτάς αν το αποτέλεσμα βγεί όχι, θα γυρίσεις ελλάδα και σου αλλάζει κουβέντα?

εγώ ξέρω ότι απο σήμερα και για μία εβδομάδα έχει κυριχθεί στάση πληρωμών απο όλους προς όλους. μισθοί υπαλλήλων δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν άυριο τελευταία μέρα του μήνα, επιταγές δεν θα πληρωθούν, ταμεία, φπα, κτλ κτλ...η χώρα είναι σε γενική στάση πληρωμών.

ξεκίνησαν και ακυρώνονται παραγγελίες. στα πάντα. τα δανεικά είναι μέχρι και αύριο και απο εκεί και πέρα η χώρα πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνη της. 6 χρόνια χαμένα...

άξιοι της μοίρας μας είμαστε όταν εθελοτυφλούμε για τα πραγματικά προβλήματα και ψάχνουμε πάντα την εύκολη λύση, ενώ δεν χάνουμε ευκαιρία να πουλήσουμε πνεύμα κάνοντας προπαγάνδα για πράγματα που δεν έχουμε ιδέα.

ναι ή όχι...εγώ δεν πάω να ψηφίσω. το έχω πάρει απόφαση πλέον. μια ζωή βλάκες κλέφτες κυβερνάνε που τους εκλέγουν ζώα. οπότε ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω. στο κάτω κάτω δεν θα κάνω τη διαφορά, αλλά ούτε και θα δώσω την ευχαρίστηση να ψηφίσω μια εκ των 2 επιλογών που δίνουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο αποτέλεσμα με διαφορά στο χρόνο του αποτελέσματος.

δεν με εκφράζει καμμία απο τις δύο επιλογές.

vagmag
29-06-15, 08:07
Ξεχάστε τη Γερμανία, και τις λοιπές χώρες

Είμαστε μία παρέα 10 φίλων που παραθερίζουμε μαζί,
εγώ (Έλληνας)
ο gant ( Γερμανός)
o Θωμάς (Φιλανδός)
ο Αλέξης (Άγγλος)
ο Στράτος (Ίσπανός )
ο Λεο (Ιταλός ) κλπ κλπ

και πάνω στο ούζο , έχω τη φαεινή ιδέα αφού όλοι κάνουμε την ίδια δουλειά, να συνεταιριστούμε.
Φυσικά ο καθένας θα βάλει στο ταμείο , ότι μπορεί σαν μαγαζί .
Εγώ έβαλα μόνο το 2% , ο gant περισσότερα κλπ κλπ
Αυτό που κερδίσαμε όλοι, είναι να παίρνουμε όλοι μεγαλύτερες εκπτώσεις , άρα και περισσότερα κέρδη, μεγαλώσαμε τις δουλειές μας .
Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουμε όλοι το ίδιο δικαίωμα ψήφου!
Τα κέρδη μοιράζονται σε όλους και καταφέραμε εγώ ( Έλληνας) και ο Στράτος (Ισπανός) να φτιάξουμε και μερικά πράγματα στο σπίτι μας.
Καταφέραμε αφού ανήκουμε σε αυτό τον όμιλο πλέον να βγάλουμε και μία πιστωτική και να δανειστούμε ΄με καλούτσικα επιτόκια λόγω των καλών εταίρων εγγυητών ....
Πήγαμε τις διακοπές, πήραμε νέα αυτοκίνητα... κοροϊδέψαμε από μέσα μας και τον Μίστερ λεφτά gant, μιας και αυτός δεν πήγε ΣΚ πουθενά, και δεν ξέρει να ζει... δουλεύει για 20 μέρες διακοπές το χρόνο... δουλειά σπίτι και πίσω
Πέρασε ο καιρός, αυξήσαμε τα έξοδα της οικογένειας , άρχισαν να έρχονται και οι πρώτες δόσεις των τραπεζών... και αρχίσαμε να τα βλέπουμε σκούρα.
Οι επιλογές δύο.... μηδενίζουμε τα έξοδα της οικογένειας , αλλά πάλι δεν μπορούμε να πληρώσουμε όλο το χρέος, ή φεσώνουμε τις τράπεζες...
Κάπου εκεί , και αφού αν δεν πληρώσω εγώ τις υποχρεώσεις μου , θα θιγεί και το γόητρο του συνεταιρισμού και είναι και εγγυητές... κάλεσαν εμένα και τον Στράτο, οι υπόλοιποι να βρούμε λύση.
Ψήφισαν και η πλειοψηφία αποφάσισε να μας βοηθήσει.
Μας πρότειναν να αναλάβουν το χρέος να το αναχρηματοδοτήσουν , και ουσιαστικά αφού η εταιρία έχει κεφάλαιο , και κέρδη, να συνεχίσουν ν αμας στηρίζουν , αλλά μας ζήτησαν να συνετιστούμε και να σταματήσουμε να ξοδεύουμε παραπάνω από ότι βγάζουμε.... ώστε να δείξουμε καλό πρόσωπο.
Πήραμε λοιπόν δάνειο από την εταιρία, και όλα καλά.
Εγώ και η οικογένεια μου , αφού βρήκαμε και άλλα χρήματα , πήραμε και ένα iPhone, αλλά κόψαμε τα φάρμακα και τα βιβλία... και έχει ο Θεός.
Ο Στράτος , έκανε περικοπές, έδωσε κάτι στις τράπεζες , και με τον καιρό αν και πέρασε δύσκολα η οικογένεια του , κατάφερε και έκανε διακανονισμό με τράπεζα, δανείστηκε και με καλούς όρους και αποπλήρωσε και μέρος του δανείου στην εταιρία.
Πέρασε πάλι ο καιρός, και εγώ πάλι σε αδιέξοδο... Πλέον αφού έχω κόψει φάρμακα, και βιβλία, πρέπει να κόψω και κάτι άλλο για να μπορέσω να πάρω το iPhone 6....
Ξαναπάω λοιπόν εκεί, ξαναζητάω χρήματα... αλλά πλέον είναι εχθρικοί....καχύποπτοι... Ουτε ο Στράτος δε με υποστηρίζει...
Βάζω κόκκινες γραμμές, δεν κόβω iPhone, ρεύμα, τις διακοπές του γιού μου, ... μου προτείνουν σαν αντίμετρα για να κρατήσω το iPhone 6 , να μην έχω φαγητό.... Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ .
Όλοι ψηφίζουν κατά στο να μου δώσουν λεφτά να τα φάω σε πουτ@νες....
Τους βροντάω την πόρτα... φεύγω, γυρίζω στην οικογένεια, και τους λέω ... Δε θα έχουμε να φάμε λένε οι συνέταιροι, για να έχουμε iPhone....
Να γαμηθούνε λοιπόν, δε θέλουμε ούτε iPhone, ούτε φαγητό. Καλύτερα πεινασμένοι και ελεύθεροι παρά σε αυτό το ζυγό.
Κέρδισαν κιόλας οι παλιοσυνέταιροι.... από το δάνειο (δήθεν βοήθεια που μου έδωσαν). Εγώ φεύγω και αφήνω πίσω μου συντρίμμια.

Να δείτε τι θα πάθετε .... θα κλείσει η εταιρίας σας, θα πέσει φωτιά να σας κάψει.

Εγώ θα ζω περήφανος...

A8hnaios
29-06-15, 09:46
Από σήμερα οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, σύμφωνα με τη σχετική ΠΝΠ που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Οι καταθέσεις είναι πλήρως διασφαλισμένες, διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές και διευκρινίζουν:

«Η καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τους περιορισμούς τραπεζικών συναλλαγών της παρούσας. Οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα ανακοινώσουν τον τρόπο καταβολής τους.

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές εντός της χώρας δεν θα επηρεαστούν. Δηλαδή, θα διεξάγονται κανονικά όλες οι συναλλαγές με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και με άλλους ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμών(web banking, phone banking). Οι προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards) μπορούν να χρησιμοποιούνται μέχρι το όριο, που υπήρχε, πριν την έναρξη της τραπεζικής αργίας.

Παράλληλα, από το μεσημέρι της 29 Ιουνίου θα λειτουργούν τα ATM με ημερήσιο όριο ανάληψης 60¤ ανά κάρτα, που αντιστοιχούν σε 1.800¤ το μήνα. Οι αλλοδαποί τουρίστες θα μπορούν να κάνουν κανονικά αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ με τις κάρτες τους, εφόσον έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό.

Έχει συσταθεί ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η Επιτροπή αυτή θα αντιμετωπίζει αιτήματα για επείγουσες και αναγκαίες πληρωμές, που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με το όριο ανάληψης μετρητών ή μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών (π.χ. πληρωμές προς το εξωτερικό για λόγους υγείας).

Οι μισθοί που καταβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω τραπεζικών λογαριασμών δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Για την ενημέρωση των πολιτών ακολουθεί ενδεικτικός κατάλογος με απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα

Τι σημαίνει τραπεζική αργία;

Τραπεζική αργία σημαίνει ότι οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για λίγες μέρες.

Πότε θα ανοίξουν ξανά οι τράπεζες;

Οι τράπεζες θα ανοίξουν ξανά την Τρίτη 7 Ιουλίου.

Υπάρχει περίπτωση να χάσω τα χρήματά μου ή να «κουρευτούν» οι καταθέσεις μου;

Οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες. Οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες και έχουν περάσει πρόσφατα με επιτυχία τις αξιολογήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όσο διαρκεί, τα ΑΤΜ θα είναι ανοιχτά;

Τα ΑΤΜ θα ανοίξουν το αργότερο έως το μεσημέρι της Δευτέρας, και θα παραμείνουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης τραπεζικής αργίας.

Πόσα χρήματα θα μπορώ να πάρω από το ΑΤΜ;

Το ημερήσιο όριο ανάληψης είναι 60 ¤ ανά κάρτα.

Αν σε μία κάρτα είναι συνδεδεμένοι περισσότεροι λογαριασμοί, τι ισχύει;

Σε κάρτες με περισσότερους συνδεδεμένους λογαριασμούς το ημερήσιο όριο είναι 60 ¤.

Αν ένας λογαριασμός έχει περισσότερους δικαιούχους τι ισχύει;

Σε λογαριασμούς με περισσότερους δικαιούχους και περισσότερες κάρτες το ημερήσιο όριο είναι 60 ¤ για κάθε κάρτα δικαιούχου. Για παράδειγμα σε ένα λογαριασμό με δύο δικαιούχους που έχουν από μία κάρτα, το ημερήσιο όριο είναι 60¤ ανά κάρτα, δηλαδή 120¤ για το λογαριασμό.

Εάν ένας λογαριασμός έχει έναν δικαιούχο αλλά περισσότερες συνδεδεμένες κάρτες αναλήψεων, τι ισχύει;

Σε αυτή την περίπτωση το ημερήσιο όριο 60¤ αφορά συνολικά όλες τις κάρτες. Για παράδειγμα, ένας λογαριασμός με έναν δικαιούχο και δύο συνδεδεμένες κάρτες έχει ημερήσιο όριο 60¤.

Μπορώ να κάνω ανάληψη μετρητών με την πιστωτική μου κάρτα;

Ανάληψη μετρητών με πιστωτική κάρτα γίνεται μέχρι το ημερήσιο όριο (60¤). Η συναλλαγή αυτή επιβαρύνεται με το επιτόκιο και προμήθεια που ορίζονται από τη σύμβαση με την Τράπεζα που εξέδωσε την πιστωτική κάρτα.

Θα μπορώ να κάνω υπερανάληψη από τρεχούμενο λογαριασμό ή από λογαριασμό καταναλωτικού δανείου;

Υπερανάληψη γίνεται με βάση το ημερήσιο όριο εφόσον επιτρέπεται από τη σύμβαση με την Τράπεζα.

Θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική ή τη χρεωστική μου κάρτα για να κάνω αγορές;

Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές εντός Ελλάδας, μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή μου με την Τράπεζα.

Θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική ή τη χρεωστική μου κάρτα για να κάνω αγορές στο ίντερνετ;

Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα που διατηρούν λογαριασμό σε Ελληνική τράπεζα.

Θα μπορώ να πληρώσω με προπληρωμένη κάρτα (pre-paid);

Οι πληρωμές με προπληρωμένες κάρτες θα γίνονται μέχρι το όριο που είχαν πριν την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Οι προπληρωμένες κάρτες δεν μπορούν να επαναφορτιστούν, και δεν θα εκδίδονται νέες.

Θα μπορώ να μεταφέρω χρήματα μέσω ίντερνετ/web banking, ή διά της τηλεφωνίας (phone banking κλπ);

Μεταφορές χρημάτων μέσω ίντερνετ ή τηλεφώνου θα γίνονται κανονικά εφόσον ο λογαριασμός στον οποίο μεταφέρονται τα χρήματα είναι στην Ελλάδα.

Θα μπορώ να κάνω πληρωμές μέσω ίντερνετ/web banking, ή διά της τηλεφωνίας (phone banking κλπ);

Πληρωμές μέσω ίντερνετ ή τηλεφώνου θα γίνονται κανονικά και απεριόριστα εφόσον ο λογαριασμός στον οποίο μεταφέρονται τα χρήματα είναι στην Ελλάδα.

Τι θα ισχύσει για τις πάγιες εντολές πληρωμής (λογαριασμούς ΔΕΚΟ, δάνειο, ενοίκιο);

Οι πάγιες εντολές πληρωμής θα εκτελούνται κανονικά, εφόσον αφορούν πληρωμές προς λογαριασμούς στην Ελλάδα.

Μπορώ να κάνω διατραπεζικές πληρωμές;

Διατραπεζικές πληρωμές γίνονται κανονικά, εφόσον αφορούν πληρωμές προς λογαριασμούς στην Ελλάδα.

Τι θα συμβεί αν δεν μπορώ να πληρώσω τους λογαριασμούς μου/ την εφορία/ το δάνειό μου κλπ;

Οι πληρωμές αυτές θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω web banking, phone banking, ή από τα ΑΤΜ. Σε κάθε περίπτωση εάν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές, δεν θα οφείλεται τόκος υπερημερίας.

Αν υπάρξουν καθυστερήσεις σε πληρωμές προς το Δημόσιο ή σε τράπεζες στο πλαίσιο ρυθμισμένων δόσεων, θα υπάρχει απώλεια της ρύθμισης;

Οι πληρωμές αυτές θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω web banking, phone banking, ή από τα ΑΤΜ. Σε κάθε περίπτωση εάν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές, δεν θα υπάρχει απώλεια της ρύθμισης.

Κινδυνεύω να χάσω το ασφαλιστήριο μου συμβόλαιο (ασφάλιση αυτοκινήτου, συμβόλαια υγείας);

Οι πληρωμές αυτές θα μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά μέσω web banking, phone banking, ή από τα ΑΤΜ.

Πως θα μπορέσω να στείλω έμβασμα στο εξωτερικό (έμβασμα σε φοιτητές, χρήματα για λόγους υγείας);

Για αυτή την περίπτωση αρμόδια θα είναι η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Οι πιστωτικές κάρτες ξένων τραπεζών θα χρησιμοποιούνται κανονικά;

Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ξένων τραπεζών εφόσον έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό θα χρησιμοποιούνται κανονικά. Για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ξένων τραπεζών που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα ισχύει ότι και για τις κάρτες των ελληνικών τραπεζών.

Οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά; Θα μπορέσω να πάρω τα χρήματά μου;

Οι συντάξεις θα πιστώνονται κανονικά στους λογαριασμούς. Οι αναλήψεις θα γίνονται με βάση το ημερήσιο όριο.

Η μισθοδοσία θα καταβάλλεται κανονικά;

Ναι, εφόσον ο εργοδότης καταβάλλει τη μισθοδοσία με ηλεκτρονικό τρόπο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Thomelef
29-06-15, 09:55
ρυθμίσεις δεν χάνονται, τόκοι δεν μπαίνουν, βουτιά στα κρατικά έσοδα...να πώ ότι τους λυπάμαι? δε νομίζω, ενώ παράλληλα θα κατατεθούν μισθοί και συντάξεις, αλλά ο κόσμος θα μπορεί απο το μηνιάτικο που περιμένει έναν ολόκληρο μήνα, να τραβήξει 60¤...

πόσοι ηλικιωμένοι θα δούν τα ραδίκια ανάποδα αυτή την εβδομάδα που δεν θα τους φτάνουν τα λεφτά ούτε για τα μισά φάρμακα?

και είναι μόνο για μια εβδομάδα? γιατί σχετικά με το capital control μας τα έκαναν τσουρέκια ότι δεν θα γίνει, μέχρι που βγήκαν και το ανακοίνωσαν.

wheelman
29-06-15, 09:59
Άραγε ξέρει κανείς τον λόγο Διαθεσίμων/Καταθέσεων που θα κληθεί δυνητικά να καλύψει ΤΕΚΕ (https://www.teke.gr/index.php?lang=el)

gant
29-06-15, 10:13

Μάλιστα..... τώρα τα είπες όλα. :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

friendgr
29-06-15, 11:08
Κι αυτό είναι το ΕΠΙΣΗΜΟ ΦΕΚ που μοιράστηκε σε όλες τις τράπεζες με τις οδηγίες .

Οτιδήποτε άλλο από αυτό απαγορεύεται.

pilot
29-06-15, 13:07
Αυτή την στιγμή ο Γιουνκερ λέει σε όλο τον πλανήτη οτι ποτέ δεν πρότειναν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις,σε άμυνα κλπ...Ποιος λέει αλήθεια θα βγει να πει κανείς?

Επίσης, θλίβομαι απίστευτα να βλέπω ανθρώπους που ξέρω και εκτιμώ να αρχίζουν την φαγωμάρα και τον ''εμφύλιο''!! Εχω την εντύπωση οτι δυστυχώς το φόρουμ θα ''ζήσει'' πολύ χειρότερες στιγμές απο αυτές πριν 2 χρόνια....

vagmag
29-06-15, 13:21
Αυτή την στιγμή ο Γιουνκερ λέει σε όλο τον πλανήτη οτι ποτέ δεν πρότειναν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις,σε άμυνα κλπ...Ποιος λέει αλήθεια θα βγει να πει κανείς?

Επίσης, θλίβομαι απίστευτα να βλέπω ανθρώπους που ξέρω και εκτιμώ να αρχίζουν την φαγωμάρα και τον ''εμφύλιο''!! Εχω την εντύπωση οτι δυστυχώς το φόρουμ θα ''ζήσει'' πολύ χειρότερες στιγμές απο αυτές πριν 2 χρόνια....

ένας από αυτούς που δημιουργεί "φαγωμάρα " είμαι εγώ...

wheelman
29-06-15, 13:26
Παιδιά,
δεν υπάρχει λόγος για προσωπικές αντεγκλήσεις.

Ο καθένας έχει τις απόψεις του κ είναι σεβαστές,
δεν βρίσκω τον λόγο γιατί θα πρέπει να το φέρουμε επί προσωπικού, το θέμα

katsaraios
29-06-15, 15:10
Αυτή την στιγμή ο Γιουνκερ λέει σε όλο τον πλανήτη οτι

ποτέ δεν πρότειναν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις,σε άμυνα κλπ...Ποιος λέει αλήθεια θα βγει να πει κανείς?

Μην αυτοκτονήσετε... επειδή φοβάστε να πεθάνετε!!!!!!!!!!!!
Αυτό μας συμβουλεύει ο Γιουνκέρ για να μην ξεχνάμε τις επιλογές μας!

Nino
29-06-15, 15:23
εκεινο το τραβα τη πριζα μερκελ... τωρα που μας ζωσανε τα φιδια που πηγε?

ψυχραιμια παιδια μην βιαζεστε να κανετε δηλωσεις το chiken game συνεχιζεται
και οπως ειπε ο Ντινος καλη τυχη σε ολους μας!!!

υγ. οπως και να εχει το θεμα απο οποια μερια και αν κοιτας ενα ειναι το σιγουρο οτι ακομα και ο ποιο αθωος, αδαης,εγκαθετος,φανατικος ή απλα μακακας καταλαβαινει οτι αυτη η εμμονη και η επιμονη των εταιρων σε υφεσιακα απαραδεκτα μετρα που ζητανε αιμα κατι κρυβει...
οσο για το δημοψιηφισμα ας προτεινουν κατι καλυτερο να ακυρωθει στη πραξη μιας και δεν θα εχει νοημα το ναι (μεγαλη πολιτικη πονηρια του μικρου που τελικα αποδειχτηκε μεγαλυτρερος) και να μην ενοχλουνται γιατι τουλαχιστον οι Ελληνες θα αποφασισουν για το μελλον τους και οχι για το αν θα παντρευοντια οι gay οπως οι εταιροι μας...

Thomelef
29-06-15, 18:30
https://www.thestival.gr/society/item/178685-den-kataballontai-aurio-oi-syntakseis-tapote

Άρχισαν τα όργανα.

Κρατηθείτε.

alexm
29-06-15, 19:13
Το αυστηρό μήνυμα της Κωνσταντοπούλου στους Θεσμούς!!!

https://www.enikos.gr/politics/326422,To-aysthro-mhnyma-ths-Kwnstantopoyloy-stoys-8esmoys-BINTEO.html

Αυτοι τουλαχιστον μας λενε τι θα συμβει την Δευτερα, εσυ και η κυβερνηση που εκπροσωπεις ποτε θα μας ενημερωσετε;

A8hnaios
29-06-15, 19:56
Eγω παιδια αρχιζω να πιστευω οτι στο τελος δε θα γινει δημοψηφισμα..Θα αποσυρθει//

Και ο Τσιμπλας θα υπογραψει καινουργιο προγραμμα..

Θα φανει σαν Νικη της Κυβερνησης, και υποχωρηση της Ευρωπης///

Οι Τραπεζες εκλεισαν για να μην γινει το Bank Run...Mα οποτε και να ανοιξουν το γιουργια ειναι δεδομενο... Αρα τι; θα βαλει οριο στις αναληψεις;;

Θα παρουμε καμποσα δις(τραπεζες) 8α αυξηθει σταδιακα το οριο αναληψεων ,εως να επανελθυει η ψυχολογια σε αγορα-τραπεζες-κτλ(δυσκολα βεβαια)...

Διαλυθηκε η ψυχολογια εντελως με το κλεισιμο των τραπεζων .....

Πολλα μαγαζια επισης δεν ανοιξαν σημερα....

Δυνατο το Παζλ...

Αυτο επρεπε να το συνεχισει και να το κανει, η να παρει ανταλλαγματα πριν 4μιση χρονια ο ΓΑΠ Τωρα ειναι προστατευμενες ολες οι Ευρωπαικες τραπεζες...

Υ.Γ. Κριμα για τους συνταξιουχους που ξεροσταλιαζαν για λιγα ψιχουλα.....

pilot
29-06-15, 23:52
Βασίλης Λεβέντης...όλοι μας τον κοροϊδέψαμε και γελάσαμε μαζί του, αλλά μάλλον είναι ο μόνος που ήξερε και ξέρει τι λέει....

https://www.youtube.com/watch?v=nVglN8c58NY

Nick bmwlover
30-06-15, 00:36
Βασίλης Λεβέντης...όλοι μας τον κοροϊδέψαμε και γελάσαμε μαζί του, αλλά μάλλον είναι ο μόνος που ήξερε και ξέρει τι λέει....

https://www.youtube.com/watch?v=nVglN8c58NY

+1.000.000.000.000...Μπραβο Γιωργο για την αναρτηση!!!Ειναι η πρωτη φορα που μιλάω για τα πολιτικα,κοινωνικα τοσα χρονια σε φορουμ.Σε αυτη τη πολυ δυσκολη στιγμη για τη χωρα μου και τους πολιτες της,τους συμπολιτες μου,τους φιλους μου,την οικογενεια μου και εμενα τον ιδιο θα ηθελα να πω το εξης:"Φιλοι μου ακουστε τον,δεν επεσε ποτε του εξω,δεν ειπε ποτε ψεματα,ακουστε τον επειδη ΗΞΕΡΕ και ΕΛΕΓΕ παντα την ΑΛΗΘΕΙΑ!!!"Ακουστε τον και μετα αποφασιστε μονοι σας για το μελλον...

pilot
30-06-15, 00:53
Εμένα ένα είναι το πρόβλημα μου..ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ του τι γίνεται!! Δεν βγαίνει κανείς να εξηγήσει τι ΑΚΡΙΒΩΣ σημαίνει η κάθε επιλογή..παρακολουθώ εδώ και ώρα την εκπομπή του Χατζηνικολαου και έχει 2 ώρες που μαλώνουν για τα γαμημένα τα μικροκομματικά τους...δεν λέει κανείς τίποτε το ξεκάθαρο...και βγαίνει και το ''ψηφοδέλτιο'' και μου γράφει για ''Preliminary Debt Sustainability...και π@τσες μπλε και θα πάει την Κυριακή η θεία μου η Κρυστάλλω στο χωριό και θα πει ''Ααααα οκ, αφού είναι για το Sustainability θα ψηφίσω αυτό''.....@#$%^&**&^%$#@#$%^&**&^%$#@#$%^&*(*&^%$#@#$%^

katsaraios
30-06-15, 00:55
Σιγα σιγα ολα θα τα πουνε ...
πρωτη ειδηση

Το ΔΝΤ δεν μπορει το ιδιο αυριο με την ληξη της οφειλης να μας κυρηξει σε χρεοκωπια .....
Για παμε να τα μαθαινουμε τα παιχνιδακια τους....

Ωρα 01.55 ανταποκριση απο το ΔΝΤ....

A8hnaios
30-06-15, 01:00
Βαλε Μεγκα να κλασεις στο γελιο ρε Γιωργη χαχχα χαμος

katsaraios
30-06-15, 01:00
Εμένα ένα είναι το πρόβλημα μου..ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ του τι γίνεται!! Δεν βγαίνει κανείς να εξηγήσει τι ΑΚΡΙΒΩΣ σημαίνει η κάθε επιλογή..παρακολουθώ εδώ και ώρα την εκπομπή του Χατζηνικολαου και έχει 2 ώρες που μαλώνουν για τα γαμημένα τα μικροκομματικά τους...δεν λέει κανείς τίποτε το ξεκάθαρο...και βγαίνει και το ''ψηφοδέλτιο'' και μου γράφει για ''Preliminary Debt Sustainability...και π@τσες μπλε και θα πάει την Κυριακή η θεία μου η Κρυστάλλω στο χωριό και θα πει ''Ααααα οκ, αφού είναι για το Sustainability θα ψηφίσω αυτό''.....@#$%^&**&^%$#@#$%^&**&^%$#@#$%^&*(*&^%$#@#$%^

Γιωργο αν βλεπεις το Μεγκα θα ειδες τι ειπε ο Ρωμανιας για τα μετρα που θελουν να φερουν...
Η κρυσταλλω στο χωριο αν ειναι αγροτισσα γινεται αυτοματα ελευθερος επαγγελματιας καταργειται ο ΟΓΑ ,μπαινει στις εισφορες που δεν μπορει να πληρωσει ,και φορολογειται αυτοματα με 26% απο το πρωτο ευρω...
Να ενα που θα πρεπει να ακουσες φιλε !

pilot
30-06-15, 01:02
Ναι να τα πούνε ΟΛΑ και μετά να ψηφίσουμε...Επιβάλλεται να ξέρει ο λαός τι ακριβώς γίνεται...

εδώ ακόμα και τώρα άλλα λένε αυτοί, άλλα οι Ευρωπαίοι..τι σκ@τα να πιστέψω εγώ μετά απο τόσες δεκαετίες ψεμμάτων και μπαρουφολογίας απο ΟΛΟΥΣ αυτούς? Τι να πιστέψω όταν πριν λίγες μέρες έλεγαν οτι αποκλείεται να κλείσουν οι τράπεζες και αυτή την στιγμή είναι κλειστές μέχρι νεωτέρας?

Nick bmwlover
30-06-15, 01:05
Ακριβως αυτο,οταν πας να ψηφισεις,ψηφιζεις συγκεκριμενα πραγματα,οχι γενικοτητες!!!

katsaraios
30-06-15, 01:07
Ναι να τα πούνε ΟΛΑ και μετά να ψηφίσουμε...Επιβάλλεται να ξέρει ο λαός τι ακριβώς γίνεται...

εδώ ακόμα και τώρα άλλα λένε αυτοί, άλλα οι Ευρωπαίοι..τι σκ@τα να πιστέψω εγώ μετά απο τόσες δεκαετίες ψεμμάτων και μπαρουφολογίας απο ΟΛΟΥΣ αυτούς? Τι να πιστέψω όταν πριν λίγες μέρες έλεγαν οτι αποκλείεται να κλείσουν οι τράπεζες και αυτή την στιγμή είναι κλειστές μέχρι νεωτέρας?

Γιωργαρε εισαι εξυπνος ,οι τραπεζες εκβιαστικα κλεισανε για να μην παει ο κοσμος να ψηφισει ....
Τοσοι ξενοι κατηγορουν οτι μας εκβιαζουν οι Ε.Ε και το ΔΝΤ...
και αυτοι ψεμματα λενε?
Γιατι τοτε αποψε ο Γιουνκερ εστειλε νεα προταση ?

A8hnaios
30-06-15, 01:10
.τι σκ@τα να πιστέψω εγώ μετά απο τόσες δεκαετίες ψεμμάτων και μπαρουφολογίας απο ΟΛΟΥΣ αυτούς? Τι να πιστέψω όταν πριν λίγες μέρες έλεγαν οτι αποκλείεται να κλείσουν οι τράπεζες και αυτή την στιγμή είναι κλειστές μέχρι νεωτέρας?

Τι να πιστεψουν και στην Ευρωπη Γιωργη, οταν ο ενας ελεγε Τιτανικο την Ελλαδα, διεφθαρμενους τους Ελληνες...Αρχιερεα της διαπλοκης ο αλλος....τραβεστι την οικονομια .. κτλ κτλ// και πηγαινοντας πισω παντα Καμμενη γη παραλαμβαναμε.,..... Απο την εποχη του Ιμπραημ που κατεκαψε την Πελλοπονησο....

:facepalm: :facepalm:

pilot
30-06-15, 01:11
Γιωργο αν βλεπεις το Μεγκα θα ειδες τι ειπε ο Ρωμανιας για τα μετρα που θελουν να φερουν...
Η κρυσταλλω στο χωριο αν ειναι αγροτισσα γινεται αυτοματα ελευθερος επαγγελματιας καταργειται ο ΟΓΑ ,μπαινει στις εισφορες που δεν μπορει να πληρωσει ,και φορολογειται αυτοματα με 26% απο το πρωτο ευρω...

Ναι ρε φίλε συμφωνώ, αυτά δεν τα ξέρουν όμως όλοι και βγαίνουν και τα λένε 3 τη νύχτα..τι να πω...η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη και ακόμα και τώρα αυτοί ''σφάζονται'' για τα πο@στοκομματα τους και εμείς απο τώρα ξεκινάμε τον εμφύλιο..

και εγώ ιδιωτικός υπάλληλος είμαι και έχω 15.000 ευρώ κρατήσεις τον χρόνο! ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ!! χωρίς ανταπόκριση...θα βγει φυσικά τώρα ένας και θα πει, καλά ρε μεγάλε 15 κρατήσεις ποσά παίρνεις και μιλάς κιόλα? Παίρνω 3 φορές κάτω απο όσα παίρνουν συνάδελφοι μου έξω και βάζω το κεφάλι μου στον τορβά κάθε μέρα... είχα λεφτά στην άκρη και μου τα έχει δεσμεύσει η τράπεζα μεσώ cash colateral σαν εγγύηση γιατί έχω πάρει όλα τα δάνεια των γονιών μου και τα πληρώνω εγώ γιατί αυτοί δεν μπορούν! Αλλα φοβάμαι να πληρώνομαι με δραχμή και να εξοφλώ τα δάνεια σε ευρώ...

Nick bmwlover
30-06-15, 01:12
Γιωργαρε εισαι εξυπνος ,οι τραπεζες εκβιαστικα κλεισανε για να μην παει ο κοσμος να ψηφισει ....
και αυτοι ψεμματα λενε?

Γιωργο επειδη επισης εισαι εξυπνος,ξερεις οτι δεν χρειαζεται να μας το πουν οι ξενοι,ειναι προφανες αυτο που γινεται εδω και χρονια...
Το θεμα ειναι τι θα γινει εαν παρουμε,την οποια δυναμη μας εχει απομεινει,στα χερια μας...

katsaraios
30-06-15, 01:19
Γιωργο επειδη επισης εισαι εξυπνος,ξερεις οτι δεν χρειαζεται να μας το πουν οι ξενοι,ειναι προφανες αυτο που γινεται εδω και χρονια...
Το θεμα ειναι τι θα γινει εαν παρουμε,την οποια δυναμη μας εχει απομεινει,στα χερια μας...

Νικο μου τα εχω γραψει πολλα χρονια δεν το παιζω ξερολας και εγω αγωνιω δουλευω νυχτοκαμματο δεν ψηφισα κανεναν αλλα ειναι η πρωτη φορα που εφτασε το μαχαρι στο κοκκαλο με την αρνηση να υπογραψουν ..
Η δυναμη αν μας αφησουν να την εχουμε θα μας κανει ικανους να συμφωνησουμε με καλυτερους ορους τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο το παραδεχονται πολλοι οτι δεν ΖΕΙΣ με αυτα που θελουν ετσι οπως θελουν να τα επιβαλλουν..

pilot
30-06-15, 01:22
Νικο μου τα εχω γραψει πολλα χρονια δεν το παιζω ξερολας και εγω αγωνιω δουλευω νυχτοκαμματο δεν ψηφισα κανεναν αλλα ειναι η πρωτη φορα που εφτασε το μαχαρι στο κοκκαλο με την αρνηση να υπογραψουν ..
Η δυναμη αν μας αφησουν να την εχουμε θα μας κανει ικανους να συμφωνησουμε με καλυτερους ορους τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο το παραδεχονται πολλοι οτι δεν ΖΕΙΣ με αυτα που θελουν ετσι οπως θελουν να τα επιβαλλουν..

ΜΑΚΑΡΙ!!! Και μακάρι να αλλάξει και όλη η ΕΕ προς αυτή την κατεύθυνση..Ευρώπη δεν είναι μόνο η Γερμανία! Δεν νομίζω οτι υπάρχει κανείς που να διαφωνεί με αυτό..

A8hnaios
30-06-15, 01:22

Κατς αυτο που λες δε το πιστευω οτι εγινε ετσι... Δηλαδη ειπαν του τσιπρα κλεισε τις Τραπεζες για να μη ψηφισει ο κοσμος;;;;

Η Κυβερνηση πηρε την αποφαση να τις κλεισει για να μην καταρευσουν,με φυγη κεφαλαιων..

Οπως λεω και σε ενα ποστ ποιο πισω δυσκολα θα επανελθει η ψυχολογια...

Ειμαστε λιγο πριν απο την ψυχολογια του Οχλου... Θυμαστε τι εγινε με τη Τραπεζα Κρητης;;; Παραλιγο να σπασουν το καταστημα της Βουκουρεστιου

Οποτε και αν ανοιξουν οι Τραπεζες θα γινει γιουρουσι απο το κοσμο να παρει τα λεφτα του....

Εκτος εαν εχει αποκατασταθει η ηρεμια.... Λιγο δυσκολο.... χωρις χρημα και εγγυησεις απο την ΕΚΤ...

katsaraios
30-06-15, 01:23
Ξερετε ποσο ηταν το οριο καθημερινης αναληψης στην Ιταλια απο το 2008 και μετα?
250 ευρω και εως 3 φορες την εβδομαδα ...

Οποιος θελει μπορει να σπειρη πανικο ,ευτυχως ομως ο κοσμος ειναι μικρος και μπορουμε να μαθαινουμε καποια βασικα πραγματα..

katsaraios
30-06-15, 01:25
Κατς αυτο που λες δε το πιστευω οτι εγινε ετσι... Δηλαδη ειπαν του τσιπρα κλεισε τις Τραπεζες για να μη ψηφισει ο κοσμος;;;;

Η Κυβερνηση πηρε την αποφαση να τις κλεισει για να μην καταρευσουν,με φυγη κεφαλαιων..

Οπως λεω και σε ενα ποστ ποιο πισω δυσκολα θα επανελθει η ψυχολογια...

Ειμαστε λιγο πριν απο την ψυχολογια του Οχλου... Θυμαστε τι εγινε με τη Τραπεζα Κρητης;;; Παραλιγο να σπασουν το καταστημα της Βουκουρεστιου

Οποτε και αν ανοιξουν οι Τραπεζες θα γινει γιουρουσι απο το κοσμο να παρει τα λεφτα του....

Εκτος εαν εχει αποκατασταθει η ηρεμια.... Λιγο δυσκολο.... χωρις χρημα και εγγυησεις απο την ΕΚΤ...

Αντωνη δεν του ειπαν τους ειπε να δωσουν μια εβδομαδα προθεσμια και να μην κοψουν τον ELA..
Φυσικα δεν το εκαναν εκβιαστικα οποτε εκλεισαν

A8hnaios
30-06-15, 01:33
Το Σ/Κ μολις ανακοινωθηκε το δημοψηφισμα σηκωθηκε πανω απο 1 δις απο τα ΑΤΜ. Απλα τη Δευτερα θα σκουπιζαμε τις Τραπεζες,θα τα σηκωνα με ολα/- μα ΟΛΑ....

Nick bmwlover
30-06-15, 01:35

Γιωργο μου δεν ειπα,και σε καμια περιπτωση δεν υπονοησα οτι το παιζεις ξερολας!!!Με ξερεις αλλωστε,τι ανθρωπος ειμαι και τι κανω και το πως μπορω να ζησω,τι δυνατοτητες εχω βασει της δουλειας μου...Ξερω πολυ καλα τι κανεις και δεν το αμφισβητω.
Αυτο που λεω εγω ειναι οτι ξερουμε οτι ειμαστε "υποδουλωμενοι",βεβαια οχι πληρως ακομα,θελουμε ολοι,αλλα δεν ξερουμε τον τροπο για να πετυχουμε το καλυτερο για την χωρα μας...
Κατι σαν το 1821

katsaraios
30-06-15, 01:49
Dr. Paul Craig Roberts,

Τον τρόμο των ΗΠΑ, στην σκέψη ότι η Ελλάδα μπορεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη και να στραφεί στη Ρωσία με ότι αυτό συνεπάγεται γεωπολιτικά με αποτέλεσμα την διάλυση της “αμερικανικής αυτοκρατορίας”, περιγράφει ο πρώην Αμερικανός υφυπουργός οικονομικών επί κυβερνήσεως Ρ.Ρήγκαν, και πρώην εκδότης και αρθρογράφος των Wall Street Journal, Business Week, και Scripps Howard News Service, Dr. Paul Craig Roberts.

Και μόνο στη σκέψη, ο Ομπάμα έχει τρομοκρατηθεί, αφού μπορεί να φαίνεται απίστευτο λόγω της γνωστής “πλύσης εγκεφάλου” από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, αλλά η «Μικρή» Ελλάδα μπορεί να βάλει οριστικά τέλος στην Αυτοκρατορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

“Οι ΗΠΑ παρακμάζουν πάρα πολύ γρήγορα, και εάν υπάρξει κρίση στην ευρωζώνη, τότε όλα θα οδηγηθούν στην Κόλαση διότι, υπάρχουν πάρα πολλά παράγωγα συνδεδεμένα με ομόλογα, μετοχές, νομίσματα, και πολιτική αξιοπιστία”.

Τον τρόμο του προέδρου των ΗΠΑ, αποκαλύπτει χαρακτηριστικά ο Dr. Paul Craig Roberts «Μέχρι πρότινος η Ουάσινγκτον είχε πάρει όλα τα ρίσκα και έβαλε εναντίον της Ρωσίας. Είχε υπολογίσει τον κίνδυνο σύγκρουσης με τη Ρωσία, τη διάλυση των πολύ κερδοφόρων οικονομικών σχέσεων των ΗΠΑ με τη Ρωσία, και την ανανέωση του Ψυχρού Πολέμου με τη Ρωσία. Τώρα κοιτάξτε, οι μπάσταρδοι τα πήραν όλα πίσω. Γιατί η Ουάσιγκτον το κάνει αυτό;

Μπροστά υπάρχει η αποσύνθεση της αυτοκρατορίας. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια ευρωπαϊκή χώρα να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και η αμερικανική αυτοκρατορία τελειώνει. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται. Τώρα βλέπουμε ποια θα μπορούσε να είναι αυτή η χώρα €“ θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα.

Αν οι Έλληνες πουν, «Κοίτα, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν δίνουν δεκάρα για εμάς? Πρόκειται να μας χώσουν ακόμα πιο κάτω στο έδαφος. Έτσι και εμείς αποχωρούμε», και στη συνέχεια στραφούν προς τη Ρωσία, αυτό θα σημαίνει και το τέλος της αυτοκρατορίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

“Πρέπει να αναρωτηθούμε, αφού αυτοί που κυβερνούν τις ΗΠΑ τύπωσαν δισεκατομμύρια δολάρια για να σώσουν τις JP Morgan, Citibank, Goldman Sachs και τις βρετανικές τράπεζες γιατί δεν τυπώνουν χρήμα και για την Ελλάδα ώστε να λύσουν μια και καλή το πρόβλημα; Επειδή προτιμούν την καταπίεση των ανθρώπων από το να σώσουν την Αυτοκρατορία τους, έτσι λοιπόν τα πράγματα μπορεί να εκραγούν ανα πάσα στιγμή.”
Σε άλλη του συνέντευξη είχε μιλήσει για την προσέγγιση που θα πραγματοποιούνταν μεταξύ Αθήνας και Μόσχας λόγω της γενοκτονικής λιτότητας που επέβαλαν και θέλουν να συνεχίσουν οι δανειστές.

Αυτο το the game is over μαλλον δεν επρεπε να το πουν...

Υπ'οψιν οτι σημερα επαθαν καθιζηση και οι Αμερικανικες τραπεζες...

spaka
30-06-15, 07:05
Ισχύει ότι αν δε πληρώσουμε σήμερα τη δόση στο ΔΝΤ είναι αναγκασμένοι να τη ζήτησουν από την ευρωπαϊκή τράπεζα που είναι ο εγγυητής; Αν γνωρίζει κάποιος ας πει.

Thomelef
30-06-15, 08:22
Ισχύει ότι αν δε πληρώσουμε σήμερα τη δόση στο ΔΝΤ είναι αναγκασμένοι να τη ζήτησουν από την ευρωπαϊκή τράπεζα που είναι ο εγγυητής; Αν γνωρίζει κάποιος ας πει.

https://www.newsbeast.gr/financial/arthro/824617/ti-simainei-gia-tin-ellada-na-min-plirosei-to-dd

επίσης, σχετικά με τον ELA, δεν ξέρω αν το γνωρίζετε οτι μπορεί να απαιτηθούν και τα 90 δις ΑΜΕΣΑ απο τις ελληνικές τράπεζες. αυτό σημαίνει κούρεμα καταθέσεων με όριο που κανένας δεν γνωρίζει και άμεση απαίτηση του υπολοίπου ποσού.

η εγγύηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος προς τον μηχανισμό στήριξης για αυτά τα 90 δις γνωρίζετε ποια είναι? είναι 150 δις εγγυήσεις ενέχυρα απο τραπεζικά προιόντα. τι σημαίνει αυτό? αυτό σημαίνει ότι πολύ μεγάλο μέρος των στεγαστικών, φεύγει απο την διαχείρηση των ελληνικών τραπεζών και περνά στις ξένες.

atha
30-06-15, 08:35
auto thoma isxyei alla tha to kanoun oi europaioi mono an theloun na mas staurosoun ,

Thomelef
30-06-15, 08:39
εγώ θα ήθελα όλοι να σκεφτούμε για μια φορά λογικα με βάση το καλό της χώρας και των παιδιών μας. δεν μπορώ να διαβάζω ΜΑΛΑΚΙΕΣ δεξιά και αριστερά για πράγματα τα οποία κανείς δεν γνωρίζει και τι αποτέλεσμα μπορούν να φέρουν.

οι ευρωπαίοι λέει ο άλλος στέλνουν ένα ένα τα τελεσίγραφα. η νδ λέει ο άλλος, ο συριζα λέει ο παράλλος. ρεσεις...δεν έχουμε βουλευτικές εκλογές. δεν μπορεί η μισή ελλάδα να ψηφίζει ναι επειδή του την σπάει ο τσίπρας και η άλλη μισή όχι επειδή του την σπάει η ευρώπη και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ. αυτοί κοιτάνε τον κώλο τους και δεν δίνουν φράγκο για την χώρα και για εμάς. η ευρώπη κοιτάει τα δικά της συμφέροντα, ο σαμαράς χαίρεται γιατί μετά το μπαμ θα γυρίσει και θα μας κουνάει το δάχτυλο λέγοντας μας ότι εγώ σας τα έλεγα, ενώ ο τσίπρας μας πέταξε το μπαλάκι και θα την βγάλει ζάχαρη. ε ναι ρε φίλε. αν γίνει το μπαμ, θα σου πεί ο λαός αποφάσισε. αν βγεί ναι, πάλι ο λαός αποφάσισε και εγώ δεν είμουν αυτός που πείιρε τα επώδυνα μέτρα, ενώ όπως και οι άλλοι, έτσι και αυτός δεν έκανε ΤΠΤ ΑΠΟΛΥΤΩΣ απο αυτά που υποσχεθηκε.

και εμείς πετάμε αετό. δεν γουστάρω τον τσίπρα, ψηφίζω ναι. δεν γουστάρω τον σαμαρά και την ευρώπη, ψηφίζω όχι. αλήθεια, ο φωτόπουλος, ο παναγόπουλος και κάτι άλλα εκλεκτά αγόρια τι πιστεύετε ότι θα ψηφίσουν? που με την ιδέα του μπαμ ξέρουν ότι έρχεται το τέλος στο τυράκι που τρώνε τόσα χρόνια? όπως επίσης κάτι διευθυντές με κάτι μισθούς που ξεπερνάν τα 10κ? ξερετε...αυτοι που εκαναν αγώνα να φύγει η νδ για να έρθει ο αλέξης.

βάλτε μυαλό όλοι και σταματήστε να λέτε παπαριές για πράγματα τα οποία δεν έχετε την παραμικρή ιδέα. και αν έχετε, πείτε μας τι ακριβώς γίνεται. πείτε μας αν θα ανοίξουν οι τράπεζες τη δευτέρα, πείτε μας αν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων, πείτε μας αν θα φύγει το ημερήσιο όριο ανάληψης κτλ κτλ. και μην μου πείτε για πιστωτικές, θα σας τραβήξω το αυτάκι. αν έχεις μαγαζί, εσύ που θα το πείς σε προκαλώ να κάνεις όλες σου τις πωλήσεις μέσω τραπέζης και με κάρτα και όχι στο χέρι.

βάλτε μυαλό και πράξτε ανάλογα, ψηφίστε με την λογική. τώρα θα μου πείς ποια λογική? εδώ μας έχουν δυο @@ που περιμένουν να μας σουβλίσουν, αλλά το πρόβλημα είναι το πιο χρώμα θα διαλέξουμε. λες και αν πάρουμε την κόκκινη αντί της μαύρης θα πονέσουμε λιγότερο.

εγώ το ξαναείπα. δεν σκύβω το κεφάλι, θα μείνω να πολεμήσω. την χάρη όμως σε αυτά τα κ@ριόλια δεν θα την κάνω να πάω και να διαλέξω τον τρόπο που θα με γ@μήσουν. όταν θα με γ@μ@νε, τουλάχιστον θα ξέρω ότι εγώ με την αποχή μου αντιστάθηκα. και όλοι οι άλλοι, μπορούν να συνεχίσουν να τους βρίζουν πιστεύοντας ότι οι επιλογές τους ήτανε σωστές.

Thomelef
30-06-15, 08:45
auto thoma isxyei alla tha to kanoun oi europaioi mono an theloun na mas staurosoun ,

μετά την πρόταση που μας έκαναν, ποιος μου λέει ότι ΔΕΝ θέλουν να σταυρωθούμε?

m_power_lunatic
30-06-15, 10:43
Δεύτερη κωλοτούμπα μέχρι στιγμής από τους ''θεσμούς''.

Άρα λοιπόν υπήρχανε περιθώρια αλλά θέλανε να μας στραγγαλίξουνε,μπορούσανε να δώσουνε αλλά δεν θέλανε να δώσουνε.

Οι 8.000 αυτοκτονίες μάλλον δεν τους λένε κάτι.

Ένας στα Γιάννενα χθές βούτηξε στο πηγάδι και στις αρχές του μήνα ένας άλλος ΕΣΚΑΨΕ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝΕ ΣΥΓΩΡΙΑΝΟΙ ΤΟΥ.

Αυτα οχι απο παπαγαλακια απο το αστυνομικο δελτιο.

Όλα τα αλλα τα ακουω βερεσε........

Thomelef
30-06-15, 11:44
https://www.protothema.gr/politics/article/489059/o-tsipras-skeftetai-na-kanei-piso/

spaka
30-06-15, 13:17
Και η συμφωνία τώρα δε θα περιλαμβάνει το ΔΝΤ. Θα γίνει όπως θα πρεπε ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μήπως η μπλόφα -μαγκιά του τσιπρα έπιασε; ας κάνουμε υπομονή μέχρι το βράδυ...

Koyotte
30-06-15, 14:01
Μια καχύποπτη σκέψη, που ελπίζω να μην ισχύει: Μήπως είναι όλο στημένο, ώστε οι πολίτες να αποδεχτούμε με ανακούφιση την όποια συμφωνία (με νέους φόρους, περικοπές κλπ), η κυβέρνηση να πει, ορίστε έκανα το μάγκα (και ξεχνάμε τα προεκλογικά), οι θεσμοί, ορίστε σας κάναμε τη χάρη (και παίρνετε αυτά που θέλαμε εξ αρχής) ενώ ταυτόχρονα περνάει το μήνυμα προς όλα τα κράτη-μέλη, είτε δεξιά είτε κέντρο είτε αριστερά (podemos) τα ίδια θα έχετε;:whistle:

ntinos
30-06-15, 14:08
Μια καχύποπτη σκέψη, που ελπίζω να μην ισχύει: Μήπως είναι όλο στημένο, ώστε οι πολίτες να αποδεχτούμε με ανακούφιση την όποια συμφωνία (με νέους φόρους, περικοπές κλπ), η κυβέρνηση να πει, ορίστε έκανα το μάγκα (και ξεχνάμε τα προεκλογικά), οι θεσμοί, ορίστε σας κάναμε τη χάρη (και παίρνετε αυτά που θέλαμε εξ αρχής) ενώ ταυτόχρονα περνάει το μήνυμα προς όλα τα κράτη-μέλη, είτε δεξιά είτε κέντρο είτε αριστερά (podemos) τα ίδια θα έχετε;:whistle:

Λες να ειναι σταν το ανεκδοτο:

- Μπαμπα πρεπει να σου πω οτι ειμαι ομοφυλοφιλος...
- ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΕΕΙ ??
- Τιποτα μπαμπα, ηθελα να πω οτι ξεκινησα να καννιζω
- Πεστο βρε παιδακι μου και με κατατρομαξες

ntinos
30-06-15, 14:10
Και η συμφωνία τώρα δε θα περιλαμβάνει το ΔΝΤ. Θα γίνει όπως θα πρεπε ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μήπως η μπλόφα -μαγκιά του τσιπρα έπιασε; ας κάνουμε υπομονή μέχρι το βράδυ...

Ελπιζω να μην εκανε καμια μπλοφα, μιας και δεν παιζουμε ποκα.

Αν εκανε τηνεγ@μισαμε στον κυβο

vagmag
30-06-15, 14:31

Γιώργο εδώ ο φίλος Κατς σου δίνει την μία πλευρά, και όχι όλες τις διαστάσεις... αλλά αυτό πιστεύει

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει ο αγρότης να πληρώνει 1000 ευρώ το χρόνο εισφορές , αλλά να μπορεί να πάρει 500 ευρώ το μήνα σύνταξη (500Χ12= 6000 ευρώ το χρόνο) αλλά ο ελεύθερος επαγγελματίας να πρέπει να πληρώνει τα 6 πλάσια (900Χ 6 =5400 ) για να πάρει σύνταξη 800-900 ευρώ!!!!!
Από την ώρα που πλέον ο αγρότης θα πληρώνει φόρο κανονικά σαν επαγγελματίας ..... μάλλον δε θα μπορεί να λειτουργεί όπως σήμερα, αλλά σαν επιχείρηση, πιο οργανωμένα, με τα έξοδα μιας επιχείρησης αλλά και την οργάνωση της ,τους υπαλλήλους της... ασφαλισμένους, με τις πιστοποιήσεις... κλπ... (ίσως δε θα μπορεί να έχει ο καθένας το χωραφάκι του κλπ κλπ

Μάλλον πρέπει να ενημερωθούμε από όσες περισσότερες πηγές μπορούμε εσωτερικού και εξωτερικού. Τους δικούς μας όλα αυτά τα χρόνια , δεν μπορούμε να τους έχουμε εμπιστοσύνη. Με ψέματα βγαίνουν, με ψέματα κυβερνούν κλπ κλπ

Ναι ρε φίλε συμφωνώ, αυτά δεν τα ξέρουν όμως όλοι και βγαίνουν και τα λένε 3 τη νύχτα..τι να πω...η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη και ακόμα και τώρα αυτοί ''σφάζονται'' για τα πο@στοκομματα τους και εμείς απο τώρα ξεκινάμε τον εμφύλιο..

και εγώ ιδιωτικός υπάλληλος είμαι και έχω 15.000 ευρώ κρατήσεις τον χρόνο! ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ!! χωρίς ανταπόκριση...θα βγει φυσικά τώρα ένας και θα πει, καλά ρε μεγάλε 15 κρατήσεις ποσά παίρνεις και μιλάς κιόλα? Παίρνω 3 φορές κάτω απο όσα παίρνουν συνάδελφοι μου έξω και βάζω το κεφάλι μου στον τορβά κάθε μέρα... είχα λεφτά στην άκρη και μου τα έχει δεσμεύσει η τράπεζα μεσώ cash colateral σαν εγγύηση γιατί έχω πάρει όλα τα δάνεια των γονιών μου και τα πληρώνω εγώ γιατί αυτοί δεν μπορούν! Αλλα φοβάμαι να πληρώνομαι με δραχμή και να εξοφλώ τα δάνεια σε ευρώ...

Γιατί θα έπρεπε να σε κριτικάρουμε όταν ο μισθός που παίρνεις , είναι για εργασία πραγματική που κάνεις... δεν σου τον χάρισε κανείς, δεν σε βόλεψε κανείς, ένας ιδιώτης θεωρεί τη δουλειά σου υπεύθυνη και καλή και σε αμείβει τόσο !!! ΄Όσο για τις κρατήσεις .... Θα πάρεις μεγάλη σύνταξη:hystericalbs1: Βασικά πληρώνεις για να δώσουμε τις σημερινές συντάξεις αλλά δε το λέμε, γιατί μερικοί θίγονται :whistle: Συγνώμη για το ειρωνικό ύφος μου, αλλά δεν αντέχω.
Φίλε μου Γιώργο , ο κόσμος που θέλει να τα κάνει όλα μπουρλότο, δεν αγχώνεται, όπως εσύ. Θεωρεί τη δραχμή λύση για όλα. Πραγματικά είμαι πολύ περίεργος (το απεύχομαι...) , αν πάμε σε δραχμή, για το που θα σταματήσει η μπίλια της υποτίμησης , μιας και θα τυπώσουμε δραχμές... πτωχευμένοι.

και αυτοι ψεμματα λενε?

Αντωνη δεν του ειπαν τους ειπε να δωσουν μια εβδομαδα προθεσμια και να μην κοψουν τον ELA..
Φυσικα δεν το εκαναν εκβιαστικα οποτε εκλεισαν

Εδώ να πω, ότι μόλις ανακοινώσαμε το δημοψήφισμα και σχηματίστηκαν ουρές λόγω δικού μας πανικού, οι δικοί μας άνθρωποι που Κυριακή πρωί μας βεβαίωναν ότι όλα είναι καλά, αποφάσισαν το απόγευμα να πάμε σε capital controls για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που εμείς δημιουργήσαμε.
Ας έκαναν δημοψήφισμα νωρίτερα. Πριν λήξει η τετράμηνη παράταση που ζήτησε ο Σύριζα, στην 2μινη παράταση που είχε ζητήσει ο Σαμαράς. Φταίνε οι άλλοι που εμείς δεν πήραμε απόφαση;
Πρέπει να μας στηρίξουν λίγο ακόμα, μέχρι να πάρουμε την οριστική απόφαση να τους μουτζώσουμε ή όχι ;;
Γιώργο οι ξένοι φταίνε, που δεν μπορείς να πάρεις τα δουλεμένα λεφτά σου!!!!!

ΜΑΚΑΡΙ!!! Και μακάρι να αλλάξει και όλη η ΕΕ προς αυτή την κατεύθυνση..Ευρώπη δεν είναι μόνο η Γερμανία! Δεν νομίζω οτι υπάρχει κανείς που να διαφωνεί με αυτό..

Ευρώπη ΔΕΝ είναι μόνο η Γερμανία φυσικά. Άλλες 18 χώρες ψηφίζουν.... απλά δεν μας αρέσει.... έπρεπε να ψηφίζουν υπέρ των δικών μας ιδεών (κλειστά επαγγέλματα, 45άρηδες συνταξιούχοι, φοροδιαφυγή κάργα κλπ κλπ )

Αυτά τα έγραψα το πρωί...
Ξέρω στεναχωριέστε που τα ΔΕΝ τα δημοσίευσα ακόμα αλλά είπα να μην αφήσω κανέναν με παράπονο.

vagmag
30-06-15, 14:40
https://www.protothema.gr/politics/article/489059/o-tsipras-skeftetai-na-kanei-piso/

Μακάρι να βρει λύση και ας είναι για τα μάτια του κόσμου.

Μακάρι να γυρίσει τις επόμενες ώρες, ήρωας, λέγοντας στο λαό ότι τα καταφέραμε, θα κουρευτεί το χρέος, θα πάρουμε και μερικά μέτρα... και θα ηρεμίσει η κατάσταση

Θα φανεί τις επόμενες ώρες....
Αν επιστρέψει και δηλώσει νικητής .... μπορεί να νικήσει η χώρα, και όχι το κόμμα.
Αν επιστρέψει και αρχίσει να λέει για ανένδοτους ξένους κλπ κλπ... τότε τελειώσαμε.... Όλοι , ακόμα και αυτοί που μπορεί να είχαν 5 δραχμές, ακόμα και αυτοί που μπορεί να συντηρούσαμε 5 ανθρώπους , ακόμα και αυτοί που περίμεναν τη κρατική μέριμνα-βοήθεια κλπ .... όλοι....

Βέβαια για να επιστρέψει, πρέπει πρώτα να πάει!!!!

Στη θέση του, θα ήμουν ήδη εκεί. Θα κάθιζα τους πάντες σε ένα τραπέζι και θα τους έλεγα ότι πρέπει να βρω άμεσα λύση για τη χώρα, ότι δε θέλω να γυρίσω με υπόνοια ότι θα γίνουμε Ουγκάντα, ... δε θα έφευγα αν δεν πετύχαινα το καλύτερο για το λαό μου... Τώρα , άμεσα...

ntinos
30-06-15, 15:00
Δεν ξεκιναει να παει στις Βρυξελλες βολτα Βαγγελη.

Παει να υπογραψει κατι. Το τι ειναι αυτο το κατι μενει να δουμε. Ελπιζουμε ολοι να ειναι καλυτερο και απο αυτο που μας προτειναν εκεινοι τελευταια, αλλα και απο την δικη μας προταση

Εχω φερμαρει, και περιμενω να δω να ξεκιναει...

https://www.flightradar24.com/37.92,23.87/11

Nick bmwlover
30-06-15, 15:14

Δεν θελω να σε απογοητευσω,αλλα μαλλον αυτο ισχυει...

Thomelef
30-06-15, 15:25
γενικά εγώ ένα έχω να πώ...βάλτε βαζελίνες απο τώρα. γιατί όποιος πιστεύει ότι η χώρα γενικότερα θα έχει καλά ξεμπερδέματα, είναι γελασμένος.

Z4 DCT
30-06-15, 15:35
γενικά εγώ ένα έχω να πώ...βάλτε βαζελίνες απο τώρα. γιατί όποιος πιστεύει ότι η χώρα γενικότερα θα έχει καλά ξεμπερδέματα, είναι γελασμένος.

Ξεχνά την βαζελίνη, παρά γράσο φορτηγού.....

ntinos
30-06-15, 15:44
Προσοχη μην χρειαστει βιξ με βεϊπορ άξιον

spaka
30-06-15, 16:04
Το σενάριο του koyote φαίνεται όντως πολύ ωραίο. Φέρνει οποιαδήποτε συμφωνία και είναι ευχαριστημένοι όλοι. Δε νομιζω να έπαιξε τέτοιο παιχνίδι ο τσίπρας με το καμένο δίπλα του.
Και μη προκαταβαλετε ρε παιδιά έλεος. Μετά λέμε ψυχραιμία στους υπόλοιπους. Από Παρασκευή μας έχετε πτωχεύσει 17 φορές. Τόσα χρόνια λέγαμε,( τουλάχιστον κάποιοι) να είχαμε κάποιο πολιτικό να πάει έξω να τους τριξει τα δόντια, και τώρα που το κάνει κάποιος τον έχουμε βάλει απέναντι και τον λιθοβολαμε. Κλείσαν 2 μέρες οι τράπεζες (θάρεις και είχαμε Τις καταθέσεις) και ξεφυσανε όλοι όλη μέρα. Με κλανιές αυγά δε βάφονται. Υπομονή μέχρι το βράδυ.
Αν πιστευει εστω και ένας ότι αν ήταν ο Σαμαράς δε θα υπέγραφε 3ο μνημόνιο να το πει τώρα...

Nick bmwlover
30-06-15, 16:06
https://www.gazzetta.gr/stili/editorial/article/766012/fovamai-poy-den-fovasai

Konstantinos E60
30-06-15, 16:15
Ειμαστε γυμνοί σε ενα δωμάτιο. Απέναντί μας είναι δυο μαύροι!
Ο ένας την εχει 20 εκατοστά και ο αλλος 40 εκατοστα!
Τρόπος να την κάνουμε απο το δωμάτιο δεν υπάρχει !

Διαλέχτε μαυρούκο.....

ntinos
30-06-15, 16:26

Διαλέχτε μαυρούκο.....

Κωσταντινε, δεν ξερεις τι "πακετο" κρυβει ο καθε μαυρος

Konstantinos E60
30-06-15, 16:38
Κωσταντινε, δεν ξερεις τι "πακετο" κρυβει ο καθε μαυρος

20 και 40 thumb

ntinos
30-06-15, 16:39
Ξερεις του ενος, (του "ναι"), δεν εχεις ιδεα για του "ΟΧΙ"

Nick bmwlover
30-06-15, 16:59

Το ιδιο πραγμα λετε...

Konstantinos E60
30-06-15, 17:07

Την υπολογίζω διπλή ! Λες να είναι πολύ μεγαλύτερη?

ntinos
30-06-15, 17:08
Δεν εχω ιδεα.
Νομιζω πως για τους περισσοτερους θα ειναι μεγαλυτερη (και μεγαλυτερης διαρκειας το γ@μισι) απο οτι την αλλη

Υπογραμμιζω το "νομιζω"

Z4 DCT
30-06-15, 17:24
Οπως και να εχει θα πονέσει.... Παλι καλα που δεν θα ειναι η πρώτη φοΡα, είμαστε παλιές π@υτανες πλέον και εχουμε μάθει....

Nick bmwlover
30-06-15, 17:31
Οπως και να εχει θα πονέσει.... Παλι καλα που δεν θα ειναι η πρώτη φοΡα, είμαστε παλιές π@υτανες πλέον και εχουμε μάθει....
Οι παππουδες και οι γιαγιαδες μας ξερουν ακομα καλυτερα...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
30-06-15, 17:33
Αληθεύει οτι ο οαεε θα καταβάλει μισή σύνταξη;γνωρίζει κάποιος;

Konstantinos E60
30-06-15, 17:41
Να αγιάσει το στόμα σου ρε Ψινάκι !

Konstantinos E60
30-06-15, 17:43
Αληθεύει οτι ο οαεε θα καταβάλει μισή σύνταξη;γνωρίζει κάποιος;https://newpost.gr/post/471877/plhrwnontai-mises-oi-syntakseis-toy-oaee-anazhtoyn-130-ekat-eyrw

Z4 DCT
30-06-15, 17:43
Οι παππουδες και οι γιαγιαδες μας ξερουν ακομα καλυτερα...

Και συ, που θες να τον πιούμε παρέα....:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Γεια σου φιλε Νικολα!!:thumbsup:

Z4 DCT
30-06-15, 17:46
Πήγε η γυναίκα μου στον Γερμανό να πληρώσει τα τηλ μας....

Δεν δέχονται πιστωτική!!!.... Γουστάρω με τρέλα αριστερά, που θελει να πληρώνουμε με μετρητά το δημόσιο και τις δεκο- μεκο- ξεκω.... Ενώ εχει capital control, Και δεν κανει υποχρεωτική την αποδοχή πιστωτικής αυτο το διάστημα....
Ερασιτέχνες.....

Nick bmwlover
30-06-15, 18:01
Και συ, που θες να τον πιούμε παρέα....:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Γεια σου φιλε Νικολα!!:thumbsup:

:th_Laie_67-1::hystericalbs1:Ολοι μαζι,ενωμενοι θα τον πιουμε:whistle:

Nino
30-06-15, 18:46

Δεν δέχονται πιστωτική!!!.... Γουστάρω με τρέλα αριστερά, που θελει να πληρώνουμε με μετρητά το δημόσιο και τις δεκο- μεκο- ξεκω.... Ενώ εχει capital control, Και δεν κανει υποχρεωτική την αποδοχή πιστωτικής αυτο το διάστημα....
Ερασιτέχνες.....

Γιαννη!!
Ελληνες λαμογια οταν τελειωσει ολο αυτο να θυμομαστε τι εκανε ο καθενας Και μιλαω για τον επιχειρημστια που ανεφερες...

β) συναλλαγές άνευ περιορισμών, πέραν αυτών που ίσχυαν πριν την έκδοση της παρούσας με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες για πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας, δηλαδή για πληρωμές σε πίστωση λογαριασμού που τηρείται στην Ελλάδα.
(https://news.in.gr/economy/article/?aid=1500008432)

vagmag
30-06-15, 18:51
Και μιας και το νήμα εχει θεμα "επικαιρότητα και προβληματισμοί ", σήμερα πήγαμε να βγαλουμε φωτογραφίες για διαβατήριο στην ενός έτους κόρη μου ( ξερω ξερω πολλοί απο εσάς θα κράξετε ) , και πριν απο εμας είχε 7 αλλα παιδάκια που έκαναν ακριβώς το ίδιο .
Άντε εγώ ειμαι προβληματισμένος ..... Υπάρχουν και άλλοι.... Προβληματίστηκα ακόμα περισσότερο ....
Φαντάζομαι ολοι διακοπές στο εξωτερικό θέλουν να πανε . Κεφάλαιο θα ειναι !

Alex_
30-06-15, 18:53
Σε περιπτωση που δεν γινει συμφωνια μεχρι την κυριακη, μπορεί κάποιος να μου πει αν ψηφισουμε ΝΑΙ τι φόρους θα έχουμε πόσο θα πάνε οι συντάξεις το ΦΠΑ και ο φόρος σε ελεύθερους επαγγέλματιες. + πόσες απολύσεις θα έχουμε από το Δημόσιο ( χαραμοφαϊδων ή μη ) τι θα γίνει με τους φόρους στα αμάξια με τον ενφια κτλ...
Με το όχι οκ τα είπαμε τι και πως...
Πάντως τέτοια αγάπη από Σοϊμπλε Γιουνκερ και όλους τους υπόλοιπους δεν την περίμενα με τίποτα. ..
...βρε να παρακαλάμε να κατάστραφούμε και αυτοί εκεί να μας σώσουν με το ζορι .. Αν τελικά σωθούμε λέω να τους κάνουμε ένα μνημείο για να τους δοξαζουμε που μας εσωσαν δίπλα στον άγνωστο στρατιώτη. .. και κάθε τόσο που θα ψηφίζεται ένας φορος/νόμος του νέου μνημονίου να κάνουμε κατάθεση στεφανων. ..
Περιμενω την απάντηση από όποιον γνωρίζει. ..

.....
Πάντως πέρα από όλα αυτά θεωρώ ότι δεν θα γίνει δημοψηφισμα και θα πάμε σε λύση πριν από αυτό. ..

vagmag
30-06-15, 18:54
Γιαννη!!
Ελληνες λαμογια οταν τελειωσει ολο αυτο να θυμομαστε τι εκανε ο καθενας Και μιλαω για τον επιχειρημστια που ανεφερες...

β) συναλλαγές άνευ περιορισμών, πέραν αυτών που ίσχυαν πριν την έκδοση της παρούσας με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες για πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας, δηλαδή για πληρωμές σε πίστωση λογαριασμού που τηρείται στην Ελλάδα.
(https://news.in.gr/economy/article/?aid=1500008432)

Αυτό τι σημαίνει , οτι επειδή επιτρέπονται , πρεπει ο κόσμος να δέχεται ;
Και οι επιταγές επιτρέπονται , λέτε να τις χρησιμοποιεί ο κόσμος σήμερα ;
Επίσης και μεταφορά στο λογαριασμό να μας κανει κάποιος στο λογαριασμό μας, δεν μπορούμε να στείλουμε ούτε cents , για να προμηθευτούμε πρώτες ύλες .
Όλα καλα .

kplc16
30-06-15, 18:56

Ερασιτέχνες.....

Ελπίζω να μην του έκανε τη χάρη να πληρώσει μετρητά και να πήγε αλλού. Είμαι σίγουρος ότι η κουφάλα φοβάται το κούρεμα καταθέσεων και τα σεντουκιάζει

m_power_lunatic
30-06-15, 19:03
Ητανε που δεν διαπραγματευεται ο Τσιπρας μωρε.........καθηστε μεχρι την Κυριακή αν το τραβηξει να δειτε τι εχει να γίνει.

Προτεινε κλωτσια στο ΔΝΤ αν και το βλεπω δυσκολο να το δεχθουνε αμεσως τσιμπησανε, ο Σόιμπλε το εβαλε το νερακι του στο κρασακι του.

Ειμαι σιγουρος οτι και αυτος εχει τις ανησυχιες του ο Τσιπρας δηλαδη αλλα φανηκε ξεκάθαρα ότι μπορουσανε να δωσουνε και αλλα, ομως εκβιασανε.Αυτη ειναι η διαπραγματευση ομως αυτη την εντολη πηρε απο τον λαο και τα ταρακουνηματα-ελεγχος κεφαλαιων κτλ-ητανε για εμενα τουλάχιστον αναμενομενα αν και διαφωνω με την μικρη διαρκεια εβδομαδας, θα μπορουσε να το θεσει απο νωριτερα το δημοψήφισμα σαν τελικη ημερομηνια πριν στερεψει η κανουλα.Κωλοβαρεσανε ελαφρως ειναι αληθεια.

Παντως το ξεφτιλικι του Σκαι δεν υπαρχει, πουλημενα τομαρια.

Nino
30-06-15, 19:08
Ελπίζω να μην του έκανε τη χάρη να πληρώσει μετρητά και να πήγε αλλού. Είμαι σίγουρος ότι η κουφάλα φοβάται το κούρεμα καταθέσεων και τα σεντουκιάζει

ναι ρε εσυ αλλα στα δυσκολα ξεχωριζουν οι σωστοι απο τους γερολαδαδες και τους γαρμπηδες...
Το μεσημερι ημουν Σκλαβενιτη και δυο μπροστα μου πληρωσαν με πιστωτικη και εγω με χρεωστικη

Koyotte
30-06-15, 19:15
Αυτός ο Παππάς του ΣΎΡΙΖΑ, έχει κάποια συγγένεια με εκείνο τον ψηλό, απέθαντο πρώην πρόεδρο της ΝΔ; Είπε ότι ξημερώνει μια πολύ όμορφη μέρα, κλείσανε οι τράπεζες, στηνομαστε για εξήντα ευρώ σε ουρές και τώρα, καλοκαιριατικα γ@μηθηκε το σύμπαν από τη βροχή.Άμα ξημερωνε μια σκ@τα μέρα, τι θα γινόταν;:facepalm:

vagmag
30-06-15, 19:15
Και στον Μασουτη δέχονται πιστωτική .
Βασικά οποίος εχει εγχώριους προμηθευτές , δεν εχει πρόβλημα με πιστωτική και ebanking. Για τα εισαγώμενα υπαρχει πρόβλημα .

vagmag
30-06-15, 22:54
Και για να μην λέμε ότι οι ξένοι έκλεισαν τις τράπεζες....

"Δεν είναι έτσι. Ναι, όντως οι τράπεζες είναι κλειστές, αλλά όπως βλέπετε και στην Αθήνα και στις άλλες περιφέρειες της χώρας η ζωή συνεχίζεται. Ναι, όντως κλείσαμε τις τράπεζες, όχι όμως γιατί ξυπνήσαμε στραβά και αποφασίσαμε να το κάνουμε. Τα τελευταία χρόνια οι ευρωπαϊκές δομές ακολουθούσαν λανθασμένη πολιτική απέναντί μας. Και δεν θέλουν να συνεχίσουν τη διαδικασία έκτακτης χρηματιστικής βοήθειας στη χώρα μας. Χρειάστηκε να αμυνθούμε, να υπερασπιστούμε τον πληθυσμό μας, τους ανθρώπους που έχουν αποταμιεύσεις στις τράπεζες, ώστε η χώρα μας να μπορέσει να προχωρήσει στο μέλλον".

https://www.newsit.gr/politikh/eidiseis-lafazanhs-exoume-plan-b-telos-tou-kosmou/414142

Για το καλό μας τις έκλεισαν.....

spaka
30-06-15, 23:11
Και για να μην λέμε ότι οι ξένοι έκλεισαν τις τράπεζες....

"Δεν είναι έτσι. Ναι, όντως οι τράπεζες είναι κλειστές, αλλά όπως βλέπετε και στην Αθήνα και στις άλλες περιφέρειες της χώρας η ζωή συνεχίζεται. Ναι, όντως κλείσαμε τις τράπεζες, όχι όμως γιατί ξυπνήσαμε στραβά και αποφασίσαμε να το κάνουμε. Τα τελευταία χρόνια οι ευρωπαϊκές δομές ακολουθούσαν λανθασμένη πολιτική απέναντί μας. Και δεν θέλουν να συνεχίσουν τη διαδικασία έκτακτης χρηματιστικής βοήθειας στη χώρα μας. Χρειάστηκε να αμυνθούμε, να υπερασπιστούμε τον πληθυσμό μας, τους ανθρώπους που έχουν αποταμιεύσεις στις τράπεζες, ώστε η χώρα μας να μπορέσει να προχωρήσει στο μέλλον".

https://www.newsit.gr/politikh/eidiseis-lafazanhs-exoume-plan-b-telos-tou-kosmou/414142

Για το καλό μας τις έκλεισαν.....

Σορυ αλλά εγώ καταλαβαίνω ότι κλείσαμε τις τράπεζες για να τις σώσουμε από την χρεοκοπία εφόσον διακόπηκε η χρηματοδότηση. Και καλά έκαναν γιατί με τον πανίκο που επικρατεί δε θα είχαν φράγκο σήμερα. Έχουν βγάλει οι Έλληνες 14 δις και τα φυλάνε στα σπίτια. Η χαρά του κλέφτη δηλαδή.
Οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να μη διακόψουν τη χρηματοδότηση αλλά επέλεξαν και συνεχίζουν να μας σφίγγουν τη θηλια για να υποκύψουμε.
Προς θεού δε δικαιολογω τα δικά μας τα κουμάσια που τόσα κατασπαταλουσαν το χρήμα που έρεε άφθονο αλλά θα έρθει και η ώρα τους. Τώρα θα έπρεπε να είμαστε όλοι σαν λαός ενωμένοι με το Τσίπρα για να δείξουμε ότι δεν οδηγεί πουθενά η υπερβολική λιτότητα που μας επιβάλουν. Υπάρχουν τρόποι και πιστεύω να μην φτάσουμε μέχρι το δημοψήφισμα.

Επαναλαμβάνω και κάτι που το ξαναγράψε ένας φίλος πιο πάνω.. Καλά τι προπαγάνδα είναι αυτή στο Σκάι ρε παιδιά. Έλεος...

atha
01-07-15, 07:45

Διαλέχτε μαυρούκο.....

emeis eimaste ikanoi na tous paroume kai tous 2 mazi se leo partou-a, :original:

ntinos
01-07-15, 10:30
Σορυ αλλά εγώ καταλαβαίνω ότι κλείσαμε τις τράπεζες για να τις σώσουμε από την χρεοκοπία εφόσον διακόπηκε η χρηματοδότηση. Και καλά έκαναν γιατί με τον πανίκο που επικρατεί δε θα είχαν φράγκο σήμερα. Έχουν βγάλει οι Έλληνες 14 δις και τα φυλάνε στα σπίτια. Η χαρά του κλέφτη δηλαδή.
Οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να μη διακόψουν τη χρηματοδότηση αλλά επέλεξαν και συνεχίζουν να μας σφίγγουν τη θηλια για να υποκύψουμε.
Προς θεού δε δικαιολογω τα δικά μας τα κουμάσια που τόσα κατασπαταλουσαν το χρήμα που έρεε άφθονο αλλά θα έρθει και η ώρα τους. Τώρα θα έπρεπε να είμαστε όλοι σαν λαός ενωμένοι με το Τσίπρα για να δείξουμε ότι δεν οδηγεί πουθενά η υπερβολική λιτότητα που μας επιβάλουν. Υπάρχουν τρόποι και πιστεύω να μην φτάσουμε μέχρι το δημοψήφισμα.

Επαναλαμβάνω και κάτι που το ξαναγράψε ένας φίλος πιο πάνω.. Καλά τι προπαγάνδα είναι αυτή στο Σκάι ρε παιδιά. Έλεος...

Γενικως, απο παντα, ειτε επειδη η ευρωπη οταν ζουσε στην αναγεννηση..., ειτε επειδη ο γειτονας ειχε κατσικα ενω εμεις οχι, ειτε - για να το φερω στα μετρα μας ο Αρης εχει Μ3 και εγω ενα ιμπιζα του 92, φταινε ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ (αν οχι αποκλειστικα), οι αλλοι.

Ειτε ημεδαποι (ειναι λαμογια), ειτε αλλοδαποι (θελουν να μας εξαφανισουν απο τον χαρτη.

Ειμαστε τοσο Αγιοι ανθρωποι ρε γαμωτο, απορω με τοσο κακους γυρω μου που θελουν το κακο μου.

Λυπαμαι που η συνταξη μου ειναι 680 ευρω και θα μου κοψουν το ΕΚΑΣ μεχρι το 2019 που θα ειμαι 47 χρονων. Αλλα ειμαι και ειλικρινης, και λεω στα παπ@ρια μου που ο γιος του φιλου μου του Γιαννη που ειναι σημερα 8 χρονων δεν θα παρει συναξη ποτε. Εγω, πρωτα ο Θεος θα παιρνω - γερός να 'μαι για καμια 45αρια χρονια ακομα.

Εχω και 940 ευρω στην τραπεζα, ενταξει δεν ειμαι ανετος, αλλα ουτε ενοικιο πληρωνω, το ιμπιζα δεν μου ζηταει, και ουτως ή αλλιως με τα λεφτα που πηρα απο την επιχορηγηση που ξηλωσα αμπελια και ελιες πηρα 12 στρεμματα στην Αργολιδα, και δυο οικοπεδακια στην Κερατεα. Με εχει ξεσκισει ο ΕΝΦΙΑ. Αλλα αυτος θα καταργηθει.

Εχει ο Γιαννης 120.000 στην τραπεζα ? Που τα βρηκε ο πουstis ? Οοοοχι φιλε, ο Γιαννης εκανε ζωαρα χεστηκ@ Αν του τα κουρεψουν. Χαχαχα Να πουλησει το πορσε μισοτιμης. Εγω επαθα τιποτε με το ιμπιζα? Δεν καταλαβα. Ναι. να μετακομισει απο την Γλυφαδα στα ταμπουρια ? Τι εκανε λεει? Ασε ρε φιλε καλα να παθει.

Καλα, εννοειται, οχι διχονια στον λαο, μαζι. Και στο ΝΑΙ, και στο ΟΧΙ

m_power_lunatic
01-07-15, 12:45
Δεν επρεπε απο την αρχη να μπουμε στην Ευρωζωνη,δεν πληρουσαμε τις προυποθεσεις,δωσαμε πλαστα στοιχεια.Γιατι τωρα δεν εχουμε το θαρρος να βγουμε απο την Ευρωζωνη και να τελειωνουμε και να τιμωρηθουμε για τις μ@λ@κιες που καναμε σαν κυβερνησεις και σαν ψηφοφοροι ολοι μαζι???

Ποσες φορες θα το πουμε?????Μα τον θεο δηλαδη ποσες φορες???Ειμαστε απατεωνες (ψηφιζαμε απατεωνες που στελνανε πλαστα στοιχεια με την ΕΛΣΤΑΤ εξω κτλ),ζητουσαμε ρουσφετια και τωρα ηρθε η ωρα να φαμε ΣΚ@Τ@.

Ενας λαος δεν μπορει να εχει πολιτικους ανωτερου ή κατωτερου επιπεδου απο το αντιστοιχα δικο του επιπεδο.Εχεις πολιτικους του αντιστοιχου επιπεδου......οι σκαταδες που ειναι στην Βουλη ειμαστε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ.Σε αυτο εχω καταληξει προσωπικα τουλαχιστον,συμπερασμα δικο μου ελπιζω και καποιον αλλων.

Ειμαστε ενας λαος αμορφωτος,χαμηλου επιπεδου (οι κυβερνησεις μας στερησανε το ανωτερο επιπεδο με την καταστροφη της παιδειας,συμφωνω ΑΛΛΑ εμεις τους βαζαμε και τους ξαναβαζαμε στην βουλη για τα ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙΑ βρε!!!!!)

Γιατι να μην βγουμε αφου ΔΕΝ αξιζουμε να ειμαστε μεσα με τις απατεωνιες των κυβερνησεων.Γιατι δωστε μου εναν λογο.

Μπηκαμε σαν τους γυφτους τα παλιολαμογια και τωρα που μας εχουνε στο χερι (ετσι λενε οι περισσοτεροι,ετσι δεν ειναι?) γιατι καθομαστε και παρακαλαμε???Που ειναι η αξιοπρεπεια???

Ξερετε που ειναι η αξιοπρεπεια???Να βγουμε και να πουμε οτι καναμε λαθος και φευγουμε δεν θελουμε αλλα χρηματα απο εσας,σας κοροιδεψαμε!!!!!!!

Η ξεφτυλα ξερεις που ειναι????

Να βλεπεις οτι ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝΕ τα νουμερα και θελουνε να σε παρουνε για ενα κομματι ψωμι και ΕΣΥ γιατι φοβασαι και εισαι του καναπε και του βολεψιματος και ΔΕΙΛΟΣ να λες ''θα μεινω στην ευρωπαικη ενωση και θα το παλεψω-ΤΟ ΑΠΑΛΕΥΤΟ-''

Γιατι οι περισσοτεροι ειναι ΧΕΣΤΕΣ και ξεφτυλισμενοι και δειλοι.

Γιατι στον πολεμο αυτοι του καναπε θα ψαξουνε να βγουνε γιωταδες και να πανε στα μετοπισθεν αντι για την πρωτη γραμμη.Να γιατι.........

Εγω ξερω οτι οταν κανεις την μ@λ@κι@ απο το δημοτικο ακομα μας μαθαινανε να βγαινουμε να το λεμε και να επωμιζομαστε τις συνεπειες.....ετσι κανουνε οι σωστοι και οι αντρες και οι γυναικες και ολοι.

''Εκανα μ@λ@κι@ κυρια Ευρωπη για αυτο και για αυτο τον λογο''....εφαγα επιδοτησεις,τα εκανα 911 και Μ3 και Μ5 γιατι νομισα οτι ειμαστε ισα και ομοια ολοι στην ευρωπαικη ενωση με τα δανεικα που δεν θα επρεπε καν να περνω απο εσας.

Να επωμιστω τις ευθυνες μου ΣΑΝ λαος και να σας απαλλαξω απο τα προβληματα που σας προκαλεσα.

Με με συγχωρειτε θα κανω οτι μπορω, ΟΤΑΝ μπορω και ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΩ να σας ξεχρεωσω θα τιμησω την οφειλη μου.

Αυτα μπορουσε να τα πει ετσι ακριβως???Ετσι ακριβως.Να γυρισει την πλατη και να φυγει,ουτε διαπραγματευση ουτε τιποτα........

Καναμε λαθη,εσεις δεν φταιτε να σας βασανιζουμε κυρια Μερκελ ετσι και αλλιως εσεις τα κανετε ολα σωστα και τωρα θελετε να μας ξεφτυλισετε,βοηθησετε συγγνωμη κτλ.

Κυρια Μερκελ μου εχετε δικιο που λετε να φυγει ο Τσιπρας και ο Βαρουφακης και ο οποισδηποτε ητανε στην θεση τους που ηθελε απλα να μην πουλησει την χωρα του για ενα κομματι ψωμι,ειναι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ και να φυγουνε.....μακρυα εχετε δικιο.......................αλλα για στασου,για στασου ενα λεπτο.

Εκει γυρω στα 1940-1945 αυτοι οι ''κοκκινοι'' οι κομμουνιστες δεν σας γ@μησανε τις μανες και σας παρτουζωσανε ολους μαζι????

Ξεχασα,σας την χαρισανε,διαγραψανε ολα σας τα χρεη και βασικα ΔΕΝ σας σβησανε απο τον χαρτη που εισασταν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ και της ανθρωπινης ζωης.

Ναι-ναι κοιτα να δεις πως ξεχναει ο ανθρωπος,κοιτα να δεις κατι πραγματα.....

Κυριε Γιουνκερ μου και εμεις σας αγαπαμε αλλα τα σκατωσαμε,παμε να φυγουμε και εμεις τωρα...απορω γιατι θελετε να μας βοηθησετε ακομα,θαυμαζω την μεγαλοψυχια σας,δεν εχει να φοβηθει τιποτα η Ευρωπη και η Αμερικη ετσι δεν ειναι???

Τι εχει η Ελλαδα???Τιποτα δεν ειναι λενε οι συμπατριωτες μου,αυτοι θα ξερουνε καλυτερα......

P.S Δεν εχω λεφτα στο εξωτερικο-ΔΕΝ ψηφισα αυτη την κυβερνηση.

ntinos
01-07-15, 12:49
Δεν επρεπε απο την αρχη να μπουμε στην Ευρωζωνη,δεν πληρουσαμε τις προυποθεσεις,δωσαμε πλαστα στοιχεια.Γιατι τωρα δεν εχουμε το θαρρος να βγουμε απο την Ευρωζωνη και να τελειωνουμε και να τιμωρηθουμε για τις μ@λ@κιες που καναμε σαν κυβερνησεις και σαν ψηφοφοροι ολοι μαζι???

Ποσες φορες θα το πουμε?????Μα τον θεο δηλαδη ποσες φορες???Ειμαστε απατεωνες (ψηφιζαμε απατεωνες που στελνανε πλαστα στοιχεια με την ΕΛΣΤΑΤ εξω κτλ),ζητουσαμε ρουσφετια και τωρα ηρθε η ωρα να φαμε ΣΚ@Τ@.

Ενας λαος δεν μπορει να εχει πολιτικους ανωτερου ή κατωτερου επιπεδου απο το αντιστοιχα δικο του επιπεδο.Εχεις πολιτικους του αντιστοιχου επιπεδου......οι σκαταδες που ειναι στην Βουλη ειμαστε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ.Σε αυτο εχω καταληξει προσωπικα τουλαχιστον,συμπερασμα δικο μου ελπιζω και καποιον αλλων.

Ειμαστε ενας λαος αμορφωτος,χαμηλου επιπεδου (οι κυβερνησεις μας στερησανε το ανωτερο επιπεδο με την καταστροφη της παιδειας,συμφωνω ΑΛΛΑ εμεις τους βαζαμε και τους ξαναβαζαμε στην βουλη για τα ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙΑ βρε!!!!!)

Γιατι να μην βγουμε αφου ΔΕΝ αξιζουμε να ειμαστε μεσα με τις απατεωνιες των κυβερνησεων.Γιατι δωστε μου εναν λογο.

Μπηκαμε σαν τους γυφτους τα παλιολαμογια και τωρα που μας εχουνε στο χερι (ετσι λενε οι περισσοτεροι,ετσι δεν ειναι?) γιατι καθομαστε και παρακαλαμε???Που ειναι η αξιοπρεπεια???

Ξερετε που ειναι η αξιοπρεπεια???Να βγουμε και να πουμε οτι καναμε λαθος και φευγουμε δεν θελουμε αλλα χρηματα απο εσας,σας κοροιδεψαμε!!!!!!!

Η ξεφτυλα ξερεις που ειναι????

Να βλεπεις οτι ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝΕ τα νουμερα και θελουνε να σε παρουνε για ενα κομματι ψωμι και ΕΣΥ γιατι φοβασαι και εισαι του καναπε και του βολεψιματος και ΔΕΙΛΟΣ να λες ''θα μεινω στην ευρωπαικη ενωση και θα το παλεψω-ΤΟ ΑΠΑΛΕΥΤΟ-''

Γιατι οι περισσοτεροι ειναι ΧΕΣΤΕΣ και ξεφτυλισμενοι και δειλοι.

Γιατι στον πολεμο αυτοι του καναπε θα ψαξουνε να βγουνε γιωταδες και να πανε στα μετοπισθεν αντι για την πρωτη γραμμη.Να γιατι.........

Εγω ξερω οτι οταν κανεις την μ@λ@κι@ απο το δημοτικο ακομα μας μαθαινανε να βγαινουμε να το λεμε και να επωμιζομαστε τις συνεπειες.....ετσι κανουνε οι σωστοι και οι αντρες και οι γυναικες και ολοι.

''Εκανα μ@λ@κι@ κυρια Ευρωπη για αυτο και για αυτο τον λογο''....εφαγα επιδοτησεις,τα εκανα 911 και Μ3 και Μ5 γιατι νομισα οτι ειμαστε ισα και ομοια ολοι στην ευρωπαικη ενωση με τα δανεικα που δεν θα επρεπε καν να περνω απο εσας.

Να επωμιστω τις ευθυνες μου ΣΑΝ λαος και να σας απαλλαξω απο τα προβληματα που σας προκαλεσα.

Με με συγχωρειτε θα κανω οτι μπορω, ΟΤΑΝ μπορω και ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΩ να σας ξεχρεωσω θα τιμησω την οφειλη μου.

Αυτα μπορουσε να τα πει ετσι ακριβως???Ετσι ακριβως.Να γυρισει την πλατη και να φυγει,ουτε διαπραγματευση ουτε τιποτα........

Καναμε λαθη,εσεις δεν φταιτε να σας βασανιζουμε κυρια Μερκελ ετσι και αλλιως εσεις τα κανετε ολα σωστα και τωρα θελετε να μας ξεφτυλισετε,βοηθησετε συγγνωμη κτλ.

Κυρια Μερκελ μου εχετε δικιο που λετε να φυγει ο Τσιπρας και ο Βαρουφακης και ο οποισδηποτε ητανε στην θεση τους που ηθελε απλα να μην πουλησει την χωρα του για ενα κομματι ψωμι,ειναι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ και να φυγουνε.....μακρυα εχετε δικιο.......................αλλα για στασου,για στασου ενα λεπτο.

Εκει γυρω στα 1940-1945 αυτοι οι ''κοκκινοι'' οι κομμουνιστες δεν σας γ@μησανε τις μανες και σας παρτουζωσανε ολους μαζι????

Ξεχασα,σας την χαρισανε,διαγραψανε ολα σας τα χρεη και βασικα ΔΕΝ σας σβησανε απο τον χαρτη που εισασταν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ και της ανθρωπινης ζωης.

Ναι-ναι κοιτα να δεις πως ξεχναει ο ανθρωπος,κοιτα να δεις κατι πραγματα.....

Κυριε Γιουνκερ μου και εμεις σας αγαπαμε αλλα τα σκατωσαμε,παμε να φυγουμε και εμεις τωρα...απορω γιατι θελετε να μας βοηθησετε ακομα,θαυμαζω την μεγαλοψυχια σας,δεν εχει να φοβηθει τιποτα η Ευρωπη και η Αμερικη ετσι δεν ειναι???

Τι εχει η Ελλαδα???Τιποτα δεν ειναι λενε οι συμπατριωτες μου,αυτοι θα ξερουνε καλυτερα......

1 (ενα). Γιατι πολυ απλα ΔΕΝ μπορουμε. Δεμενοι χειροποδαρα.

Ενα παραδειγμα λοιπον:
Tour Operators από τις Ηνωμένες Πολιτείες γνωστοποίησαν στους Έλληνες ξενοδόχους ότι οι πληρωμές που θα τους εμβάζουν για τη φιλοξενία τουριστών θα δεσμεύονται αυτόματα υπέρ του ΔΝΤ, και έναντι του χρέους της χώρας μας", κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννης Ρέτσος.

Για παραδειγμα, και για οποιον καταλαβανει οτι δεν αφορα μονο τους ξενοδοχους...

m_power_lunatic
01-07-15, 13:16
Θελανε ΦΠΑ στου τουρισμο ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝΕ στο 23%......

Μα βρε ******ια μονο τουρισμο και γεωργια ειχαμε και αυτη την πηδηξατε γιατι τα προιοντα σας δεν αντεχανε σε συγκριση με τα ελληνικα βρε γ@μημενοι για αυτο οταν ερχεστε και τρωτε τα καλοκαιρια το πρωτο που λετε ολοι οι τουριστες ειναι για το φαγητο γιατι η πρωτη υλη ειναι ανωτερη.

Τουρισμο και γεωργια εχουμε γ@μω τον αντιχριστο μου ουτε Μ3 ουτε Μ5 φτιαχνουμε και στον τουρισμο θελανε να βαλουνε 23% ΦΠΑ......για να βοηθησουνε βρε (τον Τουρκο που εχει 7% απεναντι)....τουρκικο λομπι γερμανια you know boy???

m_power_lunatic
01-07-15, 13:17
Οπου βαζεις φορο γιγαντωνεις την φοροδιαφυγη........

Πρωτη δημοτικου μαθημα.

ntinos
01-07-15, 13:18
ακου την μερκελ τωρα...

https://webtv.ert.gr/ert1-live/

"Η ευρωπη ειναι ποιο δυνατη απο οτι 5 χρονια πριν, και χωρις την ελλαδα δεν υπαρχει θεμα στην ΕΕ, δεν θα παιξουμε στα ζαρια το μελλον της ΕΕ, θα δουμε μετα το δημοψηφισμα"

m_power_lunatic
01-07-15, 13:24
Οταν ητανε να το κανει το δημοψηφισμα ο ******ς ο Παπανδρεου που ητανε ολοι τους εκτεθειμενοι επεσε πανω του ο βρωμιαρης ο Σαρκοζι και του ειπε θες να μας καταστρεψεις ολους???

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ=ΔΕΙΛΟΣ+ΠΡΟΔΟΤΗΣ

m_power_lunatic
01-07-15, 13:26
ακου την μερκελ τωρα...

https://webtv.ert.gr/ert1-live/

"Η ευρωπη ειναι ποιο δυνατη απο οτι 5 χρονια πριν, και χωρις την ελλαδα δεν υπαρχει θεμα στην ΕΕ, δεν θα παιξουμε στα ζαρια το μελλον της ΕΕ, θα δουμε μετα το δημοψηφισμα"

Γιατι να δεις μωρη κ@ριολ@ μετα???Αφου δεν μασας γιατι δεν μας πετας εξω που σου σπασαμε τα @ρχιδι@???

Δειξε τα @ρχιδι@ σου μωρη βρωμα να μαζευτουνε και οι υπολοιποι που θα πανε να σηκωσουνε κεφαλι???

Σε βασταει τιποτα μηπως???

PapajimG
01-07-15, 13:45
01.07.2015: Η αποδοχή από όλους τους συναλλασσόμενους των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών για πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας είναι υποχρεωτική για όσο διάστημα είναι κλειστές οι τράπεζες. Η άρνηση της πληρωμής τιμωρείται με φυλάκιση, πρόστιμο και άλλες κυρώσεις, όπως διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης, σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 66 ΑΆ/30.6.2015).

Bitz
01-07-15, 13:49
01.07.2015: Η αποδοχή από όλους τους συναλλασσόμενους των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών για πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας είναι υποχρεωτική για όσο διάστημα είναι κλειστές οι τράπεζες. Η άρνηση της πληρωμής τιμωρείται με φυλάκιση, πρόστιμο και άλλες κυρώσεις, όπως διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης, σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 66 ΑΆ/30.6.2015).

Αν θελει καποιος να κανει καταγγελια υπαρχει τηλ. νουμερο γνωριζει κανεις??

pilot
01-07-15, 14:07
«Μια μέρα ο Αλλάχ βρέθηκε μπόσικος, έπιασε φωτιά και κοπριά κι έπλασε το Ρωμιό. Μα ευτύς, ως τον είδε, το μετάνιωσε.
Είχε ένα μάτι ο αφιλότιμος που τρυπούσε ατσάλι. «Τι να γίνει τώρα, μουρμούρισε ο Αλλάχ, την έπαθα.
Ας πιάσω να κάμω τώρα τον Τούρκο, να σφάξει το Ρωμιό, να βρει ο κόσμος την ησυχία του.»
Και ευτύς, χωρίς να χασομεράει, βάνει σΆ ένα ταψί τον Τούρκο και το Ρωμιό να παλέψουν.
Πάλευαν, πάλευαν ως το βράδυ, κανένας δεν έριχνε το κάτω τον άλλον Μα ευτύς, ως σκοτείνιασε, βάνει ο άτιμος Ρωμιός τρικλοποδιά, κάτω ο Τούρκος!
« Ο διάολος θα με πάρει, μουρμούρισε ο Αλλάχ, την έπαθα πάλι. Τούτοι οι Ρωμιοί θα φάνε τον κόσμο, πάνε οι κόποι μου χαμένοι… Τι να κάμω;»
Ολονύχτα δεν έκλεισε μάτι ο κακομοίρης, μα το πρωί, πετάχτηκε απάνω και χτύπησε τις χερούκλες του:
«Βρήκα βρήκα» φώναξε. Έπιασε πάλι φωτιά και κοπριά, κι έφτιαξε έναν άλλο Ρωμιό, και ους έβαλε στο ταψί να παλέψουν
. Άρχισε το πάλεμα. Τρικλοποδιά ο ένας, τρικλοποδιά κι ο άλλος. Μπηχτές ο ένας, μπηχτές κι ο άλλος. Μπαμπεσιά ο ένας, μπαμπεσιά κι ο άλλος… Πάλευαν, πάλευαν, έπεφταν, σηκώνουνταν, πάλευαν πάλι, ξανάπεφταν, ξανασηκώνουνταν, πάλευαν… Κι ακόμα παλεύουν!
Κι έτσι ο κόσμος βρήκε την ησυχία του…!»

”Νίκος Καζαντζάκης"

atha
01-07-15, 14:18
afou trexei apo piso o dikos mas xoris symfonia kai me tin xreokopia pia episima sti plati tora fysika kai oi alloi tha theloun na kerdisoun perissotera, etsi einai oi nomoi ti piatsas ,

fovamai symfonia me akomi xeiroterous orous apooti tin progoumeni evdomada.

alexm
01-07-15, 14:19
Η κατασταση στην χωρα μας ειναι πλεον ξεκαθαρη και δεν επιδεχεται καμιας διαφορετικης ερμηνειας.
Οι τραπεζες δεν προκειται να ανοιξουν την Τριτη, αλλα ουτε την Μεγαλη Τριτη εαν δεν αλλαξει η κυβερνηση στην Ελλαδα.
Το μαχαιρι και το πεπονι ειναι πλεον στο 100% στα χερια των δανειστων και αυτοι εχουν τον πρωτο και τον τελευταιο λογο για το τι θα γινει απο δω και περα στην Ελλαδα.
Η μερκελ και ο σοιμπλε ηταν σημερα ξεκαθαροι ειτε μας αρεσει ειτε οχι, συζητησεις για την Ελλαδα θα ξανα επαναληφθουν μετα την Δευτερα, υπονοώντας..., που θα εχει αλλαξει η κυβερνηση.
Ολοι μα ολοι οσοι μας κυβερνησαν εχουν την ευθηνη τους για αυτο το χαλι, χωρις φυσικα να παραβλεπω και τις ευθυνες των πολιτών ξεκινωντας πρωτα-πρωτα απο τις δικες μου!!!
Στην ιστορια ομως δικαια ή αδικως, θα μεινει αυτος που πατησε το κουμπι του του GAMEOVER!!!
Εαν ημουν Τσιπρας, στο επικειμενο διαγγελμα θα εβγαζα την χωρα απο το αδιεξοδο, γνωριζοντας και ο ιδιος πλεον οτι εχει ερθει και το δικο μου gameover.
Το δικο σου out... Κυριε Τσιπρα εχει ονομα και ειναι ο Πατερας μας που θα πρεπει να περιμενει στην ουρα τα επομενα χρονια της ζωης του για να παρνει ενα μερος της συνταξης του.

Υ.Γ: για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις..., δεξιος εγω δεν ημουν ποτε...

Thomelef
01-07-15, 14:23
https://www.youtube.com/watch?v=ZI3GLcUz0mE

m_power_lunatic
01-07-15, 14:34
Δεν πας σε δημοψήφισμα με κλειστες τραπεζες.......

Επρεπε να το εχει κανει νωριτερα ή να το εχει διαπραγματευτει- εκβιασει πριν ληξει το πρόγραμμα ωστε να εχει περιθωρια ελιγμων και κινησεων.Χασανε χρονο απειρο ή το κωλοβαραγανε οι εξω για να τον στριμωξουνε και ροκανιζανε χρονο.

Alex_
01-07-15, 14:38
https://www.bloomberg.com/news/articles/2015-06-30/the-world-s-richest-people-lost-70-billion-yesterday

spaka
01-07-15, 14:38
Ntinos εγώ δεν υπονόησα ότι είμαστε άμοιροι ευθυνών. Αντιθέτως μάλιστα και συμφωνώ και ότι οι περισσότεροι λειτουργούσαν όπως το παράδειγμα που περιγράφεις. ΑΛΛΑ δε μπορούν να με πείσουν οι ξένοι που μας κουνάνε το δάχτυλο ότι πρέπει ο λαός εγώ και συ να ξεπληρώσουμε και να πληρώνουμε τόκους για
τα στραβά υποβρύχια που μιζαρανε οι Γερμανοί τον Άκη και μας τα φόρτωσανε. Εχω μάθει και για μια αντίστοιχη φουρνιά από τανκς που δεν δούλεψαν ποτέ αλλά δεν έχω στοιχεία...
Τα δισεκατομμύρια της Siemens που όλοι ξέρουμε ότι λαδωθηκε όλο το πολιτικό σύστημα τότε και δε βγάζει κάνεις αχνά.

Να αύξησω τον ΦΠΑ στα νησιά να πάνε όλοι οι τουρίστες στα παραλία της Τουρκίας που είναι γεμάτο ξενοδοχεία Γερμανικών συμφερόντων
Να μειώσουμε τη δαπάνη στις ένοπλες δυνάμεις αλλά όχι από εξοπλισμούς μιας και αυτά τα αγοράζουμε από Γερμανία-Γαλλια.
Πείτε μου κάποιος με πόσο επιτόκιο δανείζομαι εγώ που θέλω να επενδύσω εδώ στην Ελλάδα και πόσο επιτόκιο ο Γερμανός.
Είμαστε και μάλλον έτσι θα παραμείνουμε τα παραπαιδια της ευρωζωνης. Τι να κανουμε , ας πληρώσουμε για να μάθουμε τι ψηφιζαμε τόσα χρόνια. Αν κάι χλωμό το κόβω...

m_power_lunatic
01-07-15, 14:43
Το μ*** τον Χριστοφοράκο γιατι γ*** δεν τον στελνεις Ελλαδα να τον ανακρινουμε???

EDIT

Γιάννη, όλοι βρισκόμαστε σε ένταση,

Θα σε παρακαλούσα όμως να εκφράζεσαι ποιο κόσμια
Σε ευχαριστώ Ηλίας

nikos1400
01-07-15, 15:29
δεν παριστανω τον ενημερωμενο και δεν ξερω αν ειδε κανεις χθες cnn, αλλα ρωτησε ο richard quest ton νταηζελμπλουμ για αυτα και του απαντησε οτι η μεχρι τωρα συμφωνια μολις εληξε. ειπε οτι ξερει οτι επομενη συμφωνια σιγουρα θα ειναι αυστηροτερη και με περαιτερω μετρα λογω της καταστασης που περιηλθαν οι τραπεζες.

Στάλθηκε από το GT-S5839i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Thomelef
01-07-15, 15:41
εγώ πάντως ένα πράγμα ξέρω.

με πορδές αυγά δεν βάφονται. πολάκις διαπιστωμένο...η κυβέρνηση και ειδικότερα ο γιανης και ο πρωθυπουργός, έχουν πολλές εξηγήσεις να δώσουν. ιδίως αν ΚΑΙ απο βδομάδα οι τράπεζες είναι κλειστές με κουρεμένες καταθέσεις.

m_power_lunatic
01-07-15, 16:17
Το μ*** τον Χριστοφοράκο γιατι γ*** δεν τον στελνεις Ελλαδα να τον ανακρινουμε???

EDIT

Το σκεφτηκα Ηλια και εγω αλλα η αλλη μου επιλογη ειναι να παω στο σπιτι του Γερμανου πρέσβη στα 500μ απο εδω και να ριξω χειροβομβιδα αλλα σκεφτομαι την κορη μου :) ελπιζω να καταλαβες πως το λεω.

Θα το παλεψω I promise!

m_power_lunatic
01-07-15, 16:33
Προσωπικα διαφωνω με την πολιτική λιτότητας που εφαρμοζεται, δεν βγαινει.

Ειμαι οικονομολογος και εμπορος-επιχειρηματιας μαζι, δεν ξερω ουτε το 1/10000 απο τον Κρουγκμαν και ολους τους αλλους που θαυμαζω και διαβαζω και λενε τα ιδια.Δεν βγαινει χωρις γενναιο κουρεμα.....

Το ζητησε ο Τσιπρας και δεν του το δινουνε για να μην τον δυναμωσουνε και το φερει πισω, το ξερουνε και οι ιδιοι.

Αν ομως η κορη μου παρει συνταξη 200 ευρω και δεν πατησει στην Ελλαδα ουτε μια ευρωπαικη εταιρει των αδελφων-εταιρων να επενδυσει τοτε η χειροβομβιδα θα μπει στο στομα του γερμανου πρεσβη.Δεν μου φταίει σε κατι ο ανθρωπος αλλα ουτε φταιγανε σε αυτους οι 8.000 αυτοκτονιες, ειμαι σιγουρος θα καταλαβουν.

alexm
01-07-15, 17:26
Ρε... Αλεξη πως τα καταφερες ετσι;
Ειχαμε μεσα μας την υπονοια οτι ολα αυτα γινονται και για παραδειγματισμο προς τους αλλους Τσιπρες, της Ισπανιας-Ιταλιας κλπ..., αλλα μαλλον δεν χρειαστηκε οι θεσμοι... να προσπαθησουν πολυ, σε αδειασανε αδερφε!!!

Το ισπανικό κόμμα της ριζοσπαστικής Aριστεράς, Podemos ανακοίνωσε σήμερα πως οι δανειστές "δημιουργούν μια κατάσταση αφόρητη" για την Ελλάδα, διαβεβαιώνοντας πως το κόμμα δεν θα κάνει "τίποτε που να θέτει σε κίνδυνο τη χώρα", αν έρθει στην εξουσία.

"Το Podemos ενδέχεται να αποτελεί σε μερικούς μήνες μέρος των θεσμών και της κυβέρνησης και δεν θα κάνουμε τίποτε που να θέτει σε κίνδυνο τη χώρα", διαβεβαίωσε ο Νάτσο Αλβαρεθ, υπεύθυνος του κόμματος για τα οικονομικά θέματα.

Το Podemos είχε άλλοτε εξετάσει το ενδεχόμενο να απαιτήσει μια επαναδιαπραγμάτευση του ισπανικού χρέους σε περίπτωση ανόδου του στην εξουσία, πριν μετριάσει το λόγο του και ο αρχηγός του, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, διευκρινίσει ότι το ζήτημα αυτό θα εξαρτηθεί από το επίπεδο της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ισπανία.

Μολονότι η αναδιάρθρωση των χρεών των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί "προτεραιότητα" για το Podemos, σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος "είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε προς μια διαδικασία αμοιβαιοποίησης των ευρωπαϊκών δημόσιων χρεών", συνέχισε ο Νάτσο Άλβαρεθ.

https://www.enikos.gr/international/326888,Podemos-Oi-daneistes-dhmioyrgoyn-mia-katastash-aforhth-gia-thn-Ellada.html

m_power_lunatic
01-07-15, 17:55
Πριτσι-πριτσι ποντεμος σας πηγε,οχι καρεκλα δεν θα δειτε αλλα θα σας κανει μεροκαματο ο μουσατος...ουτε σκαμπο που εχει η διχρονη κορη μου χαχαχα!!!!

Οι κινησεις ειναι ξεκαθαρες εκτος απροοπτου.

Το πισωγυρισμα χθες βραδυ εδωσε θετικη ωθηση στα χρηματιστηρια,η Μερκελ μυριστηκε ψοφιο σκυλι=χεστη και τωρα λεει θα δουμε μετα το δημοψηφισμα (με το αναγκαστικο κλεισιμο των τραπεζων τα γκαλοπ πεφτουνε 10 μοναδες την ημερα μεχρι την Κυριακη θα φαει ηττα,δεν χρειαζεται καν να βγει να ζητησει το αναποδο οπως του λενε=να τον ξεφτυλισουνε βασικα και να τελειωσει πολιτικα).

Για αυτο το τραγικο λαθος ητανε το χασιμο χρονου του Συριζα ή το ροκανισμα χρονου απο την μερια τους (αυτο πιστευω προσωπικα),επρεπε το δημοψηφισμα να ειναι πριν την ληξη του προγραμματος.

Η Μερκελ δηλωσε οτι δεν θα παιξει την τυχη της Ευρωπης στον τζόγο ή καπως ετσι.

Μαααααα......κυρα-Μέρκελ μου ειπες οτι η Ευρωπη ειναι θωρακισμενη απο την Ελλαδα,ετσι λενε και ο γυφτο-σλοβακος και το αλλα γυφταρια που τους εχεις επιβληθει,τοτε ποια τυχη της Ευρωπης να παιξεις στον τζογο???

Γιατι λες οτι θα το σκεφτεις μετα το δημοψηφισμα???Δωσε μας μια κλωτσια να τελειωνουμε μια ωρα αρχιτερα........αααααα ξεχασα η μεγαλη αγαπημενη ευρωπαικη οικογενεια με τα σταυροφιληματα που αλληλοβοηθιουνται ναι-ναι-ναι-ναι......

friendgr
01-07-15, 18:23
Πάντως στα γκάλοπ αρχίζει να βγαινει το ΝΑΙ μπροστά και μάλλον όσο θα λυποθυμανε οι συνταξιούχοι μπροστά στις τραπεζες μέχρι την Παρασκευή, θεωρω οτι θα ενισχύεται ακόμα περισσότερο.

Βεβαια το θέμα είναι οτι μετα το ναι πρεπει να προμηθευτουμε πολλα κιλα βαζελίνη....
Ηδη ο παταταμπλουμ το είπε οτι θα είναι σκληρότερα τα μέτρα....και όταν μιλάει αυτός όλως τυχαίως βγαίνουν......

Harisp
01-07-15, 18:52
Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές...

Θεωρώ ότι κάποιες τράπεζες δεν θα ανοίξουν χωρίς να γίνει ποσοστιαίο κούρεμα καταθέσεων. Με πολύ χαμηλότερο όριο από τα 100.000 που υποτίθεται ότι είναι εγγυημένα.
Κοινό μυστικό ανάμεσα στους τραπεζίτες αυτές τις ημέρες.

Thomelef
01-07-15, 19:25
Εγώ θα σας πω κάτι, ειδικότερα σε όσους εκφράζουν θάρρος και ελληνικό πνεύμα με την επιλογή τους.

Είμαστε σε έναν πάσσαλο αλυσοδεμένοι απο τον αντίπαλο, όπου στην τελευταία μας στιγμή έρχεται και ειρωνικά μας ρωτάει αν θελουμε να μας τινάξει τα μυαλά με μαγκνουμ, η με 45αρι.

Ο περήφανος Έλληνας μόνο μια απάντηση θα έδινε και αυτή θα ήταν, δε με νοιάζει. Στα @@ μου. Δεν θα παίξω άλλο το παιχνίδι σου.

Μοναδική επιλογή που έχουμε ειναι την άμεση παραίτηση ολοκλήρου του κοινοβουλίου, το οποίο ασέλγησε πάνω σε μια ολόκληρη χώρα.

Ξυπνήστε. Παίζετε το παιχνίδι τους πάλι και νομίζετε ότι κάνετε επανάσταση. Ο λαός έπρεπε να ειναι στον δρόμο, αλλά όχι για το ναι, ούτε και το όχι.

katsaraios
01-07-15, 20:00
Γιώργο εδώ ο φίλος Κατς σου δίνει την μία πλευρά, και όχι όλες τις διαστάσεις... αλλά αυτό πιστεύει

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει ο αγρότης να πληρώνει 1000 ευρώ το χρόνο εισφορές , αλλά να μπορεί να πάρει 500 ευρώ το μήνα σύνταξη (500Χ12= 6000 ευρώ το χρόνο) αλλά ο ελεύθερος επαγγελματίας να πρέπει να πληρώνει τα 6 πλάσια (900Χ 6 =5400 ) για να πάρει σύνταξη 800-900 ευρώ!!!!!
Από την ώρα που πλέον ο αγρότης θα πληρώνει φόρο κανονικά σαν επαγγελματίας ..... μάλλον δε θα μπορεί να λειτουργεί όπως σήμερα, αλλά σαν επιχείρηση, πιο οργανωμένα, με τα έξοδα μιας επιχείρησης αλλά και την οργάνωση της ,τους υπαλλήλους της... ασφαλισμένους, με τις πιστοποιήσεις... κλπ... (ίσως δε θα μπορεί να έχει ο καθένας το χωραφάκι του κλπ κλπ

Μάλλον πρέπει να ενημερωθούμε από όσες περισσότερες πηγές μπορούμε εσωτερικού και εξωτερικού. Τους δικούς μας όλα αυτά τα χρόνια , δεν μπορούμε να τους έχουμε εμπιστοσύνη. Με ψέματα βγαίνουν, με ψέματα κυβερνούν κλπ κλπ

Γιατί θα έπρεπε να σε κριτικάρουμε όταν ο μισθός που παίρνεις , είναι για εργασία πραγματική που κάνεις... δεν σου τον χάρισε κανείς, δεν σε βόλεψε κανείς, ένας ιδιώτης θεωρεί τη δουλειά σου υπεύθυνη και καλή και σε αμείβει τόσο !!! ΄Όσο για τις κρατήσεις .... Θα πάρεις μεγάλη σύνταξη:hystericalbs1: Βασικά πληρώνεις για να δώσουμε τις σημερινές συντάξεις αλλά δε το λέμε, γιατί μερικοί θίγονται :whistle: Συγνώμη για το ειρωνικό ύφος μου, αλλά δεν αντέχω.
Φίλε μου Γιώργο , ο κόσμος που θέλει να τα κάνει όλα μπουρλότο, δεν αγχώνεται, όπως εσύ. Θεωρεί τη δραχμή λύση για όλα. Πραγματικά είμαι πολύ περίεργος (το απεύχομαι...) , αν πάμε σε δραχμή, για το που θα σταματήσει η μπίλια της υποτίμησης , μιας και θα τυπώσουμε δραχμές... πτωχευμένοι.

Εδώ να πω, ότι μόλις ανακοινώσαμε το δημοψήφισμα και σχηματίστηκαν ουρές λόγω δικού μας πανικού, οι δικοί μας άνθρωποι που Κυριακή πρωί μας βεβαίωναν ότι όλα είναι καλά, αποφάσισαν το απόγευμα να πάμε σε capital controls για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που εμείς δημιουργήσαμε.
Ας έκαναν δημοψήφισμα νωρίτερα. Πριν λήξει η τετράμηνη παράταση που ζήτησε ο Σύριζα, στην 2μινη παράταση που είχε ζητήσει ο Σαμαράς. Φταίνε οι άλλοι που εμείς δεν πήραμε απόφαση;
Πρέπει να μας στηρίξουν λίγο ακόμα, μέχρι να πάρουμε την οριστική απόφαση να τους μουτζώσουμε ή όχι ;;
Γιώργο οι ξένοι φταίνε, που δεν μπορείς να πάρεις τα δουλεμένα λεφτά σου!!!!!

Ευρώπη ΔΕΝ είναι μόνο η Γερμανία φυσικά. Άλλες 18 χώρες ψηφίζουν.... απλά δεν μας αρέσει.... έπρεπε να ψηφίζουν υπέρ των δικών μας ιδεών (κλειστά επαγγέλματα, 45άρηδες συνταξιούχοι, φοροδιαφυγή κάργα κλπ κλπ )

Αυτά τα έγραψα το πρωί...
Ξέρω στεναχωριέστε που τα ΔΕΝ τα δημοσίευσα ακόμα αλλά είπα να μην αφήσω κανέναν με παράπονο.

Συγνωμη δεν ειχα χρονο να δω τα ποστ,φιλε vag στο κομματι που κοπιαρεις οτι ΕΓΩ το πιστευω περι αγροτων σε ενημερωνω οτι αυτο ειναι ή ήταν στην προταση αυτο βλεπαμε εκεινο το βραδυ ταυτοχρονα με τον "πιλοτο" στο mega που το εξηγουσε ο Ρωμανιας.
Τελευταιο απο εμενα γιατι αρκετα κρατηθηκα,
Δεν ειπα προσωπικα σε κανεναν τι θελει να κανει,δεν ονοματισα περα απο μια προσωπικη με επιφυλαξη ερωτηση προς εναν επιχειρηματια οπως εσυ ουτε καπου χρησιμοποιησα δικη σου απαντηση ενω θα μπορουσα γιατι και παλι τσουβαλιαζεις πολυ κοσμο.
Δεν εχω κανενα οφελος ουτε καπου εγραψα οτι περιμενω την δραχμη οπως αφηνεις να εννοηθει.
Δεν σου αρεσε το ποστ μου με τον μεσο Γερμανο ουτε με το τι ορους πρεπει να κανουν μετα απο ενα οχι συμφωνια.
Εισαι αρκετα φανατικος και μεγας προπαγανδιστης ,δεν επιθυμω μονοπλευρα να κοπιαρεις και να νουθετεις με δικα μου ποστ γιατι στο εγραψα και πατησες θενκς,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ,διαλογο με αποψεις και υποδειξεις σε ατομα γνωστα μας να τα σκεφτεσαι πιο ψυχραιμα.
Αλλα τι σου λεω εεε;;;
Καλη συνεχεια στο παρεακι δεν ειμαι ουτε ξερολας ουτε προπαγανδιστης προτιμω να μην συμμετεχω καλη σας δυναμη απο καρδιας.

spaka
01-07-15, 20:03
Εγώ πάντως μιας και έχω εκφραστεί υπέρ του όχι θα πω ότι δε το βλέπω και πολύ πιθανό. Με τις τράπεζες κλειστές μέχρι τη Κυριακή βλέπω ένα Ναι τεράστιο. Ο τσιπρας άργησε να το κάνει το δημοψήφισμα που αν γινόταν κάτω από πιο ήρεμες συνθήκες να ήταν και σωστό το αποτέλεσμα του. Τώρα ότι και να γράφουμε εδώ είναι απλές διαπιστώσεις...

A8hnaios
01-07-15, 20:08
Fanis Koutouvelis

Φίλε Alexis,
όσο εσύ το παίζεις ο Έλληνας Chavez, εγώ τρέχω αυτές τις μέρες στο εξωτερικό.
Ταξίδεψα γιατί σήμερα, όσο αποφασίζεις χρεοκοπία της χώρας, είχα συνάντηση με Γερμανούς (άκουσον άκουσον) επενδυτές Alexis. Θέλουν λέει να επενδύσουν στην ελληνική εταιρία μας. Στην εταιρία που ξεκίνησα εν μέσω κρίσης Alexis, με 50 ευρώ και χωρίς υποστήριξη και οικονομικό background.
Με τα λεφτά από τη νέα επένδυση, Alexis, σκοπεύω να δημιουργήσω άλλες 20 ποιοτικές θέσεις εργασίας με μέσο όρο μεικτής μισθοδοσίας 2400 ευρώ/μήνα. Αυτές οι θέσεις θα προστεθούν στις 18 που έχουμε ήδη δημιουργήσει, εν μέσω κρίσης.
Και σήμερα στη συνάντηση, Alexis, αντί να μιλάω για το πλάνο ανάπτυξης της εταιρίας, ξέρεις Alexis γιατί μιλάω;
Για σένα ρε φίλε..
Με αναγκάζεις να δίνω εξηγήσεις για το προκαθορισμένο σου σχέδιο να ρίξεις τη χώρα στα βράχια. Επειδή βλέπουν διαπραγματευτική τακτική “τσίρκο” Alexis. Επειδή πλάνο ακούνε και πλάνο δε βλέπουνε Alexis. Ακόμα και όταν τους στείλαμε ένα excel 18 γραμμών το 93% ήταν επιπλέον φόροι Alexis και η στρατηγική σου είναι να βαδίζεις χωρίς πραγματικό σχέδιο. Επειδή το μόνο σου πλάνο ήταν το σχεδιασμένο αδιέξοδο του ασαφούς δημοψηφίσματος. Μόνο με “ιδεολογία” και αμπελοφιλοσοφία προχωράς και δυστυχώς τα όπλα σου είναι και παρωχημένης αντίληψης.
Και από την άλλη εγώ, οι συνεργάτες μου όπως και δεκάδες άλλοι νέοι επιχειρηματίες επιμένουμε ακόμα Alexis.
Είμαστε αυτή η "ανάπτυξη" που ακούς στα Brussels Group.
Τι σου φταίω όμως ρε Alexis; Γιατί μου καταστρέφεις τα σχέδια που έχω χτίσει με ξενύχτι και ρίσκο; Γιατί με αφήνεις στο εξωτερικό χωρίς να μπορώ να πληρώσω το ξενοδοχείο για να γυρίσω πίσω, επειδή δε δουλεύουν οι κάρτες μας;
Γιατί είσαι τόσο ρατσιστής με την ιδιωτική ανάπτυξη; Επειδή δεν είχες την ικανότητα να παράγεις αξία ο ίδιος θα πρέπει να νιώθουμε όλοι οι υπόλοιποι μειονεκτικά;
Επίσης Alexis για καλή μου τύχη έχω αναλώσει πάρα πολύ χρόνο τους τελευταίους μήνες να παρακολουθώ τα πρακτικά των διαπραγματεύσεων, τις δηλώσεις, τις συνεντεύξεις όλων των μερών μετά από κάθε Eurogroup ή Σύνοδο Κορυφής.
Και ξέρεις τι σκέφτομαι Alexis;
Λυπάμαι τον κόσμο που δεν παρακολουθεί τόσο στενά τις εξελίξεις ή δεν καταλαβαίνει τα βασικά της macro-οικονομίας. Και τον λυπάμαι γιατί δημαγωγείς φίλε…
Λυπάμαι και για σένα βέβαια, που μέσα σε ένα νέο άνθρωπο έχει κρυφτεί ότι πιο παρωχημένο και αναχρονιστικό κυκλοφορεί στο πολιτικό σύστημα. Που ελέω timing και ανύπαρκτης πολιτικής ηγεσίας τα τελευταία χρόνια βρέθηκες να καθοδηγείς τον ελληνικό λαό εκεί που ξέρεις και εκεί που δεν ξέρει.
Δεν ξέρει όχι επειδή είναι κουτός, αλλά επειδή έχει ανάγκη να πιστέψει. Και το εκμεταλλεύεσαι αυτό ρε Alexis. Και πουλάει, επειδή μόνο ο λαϊκισμός ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις 40 χρόνια τώρα.
Σε αφήνω τώρα Alexis, πρέπει να πάω να δουλέψω και να δημιουργήσω αξία για να φτιάξω περισσότερες θέσεις εργασίας, πρέπει να φέρουμε φόρους για να πληρώσεις συντάξεις των συνδικαλιστών και την ΕΡΤ3.
Σε αφήνω τώρα και σένα να προεδρεύσεις. Ρίξε όμως κάτι πάνω σου Alexis, έτσι για το ενδεχόμενο που ο βασιλιάς είναι γυμνός.
-Επιχειρηματίας, 29 ετών

https://www.facebook.com/koutouvelis?fref=ts

vagmag
01-07-15, 21:21
Συγνωμη δεν ειχα χρονο να δω τα ποστ,φιλε vag στο κομματι που κοπιαρεις οτι ΕΓΩ το πιστευω περι αγροτων σε ενημερωνω οτι αυτο ειναι ή ήταν στην προταση αυτο βλεπαμε εκεινο το βραδυ ταυτοχρονα με τον "πιλοτο" στο mega που το εξηγουσε ο Ρωμανιας.
Τελευταιο απο εμενα γιατι αρκετα κρατηθηκα,
Δεν ειπα προσωπικα σε κανεναν τι θελει να κανει,δεν ονοματισα περα απο μια προσωπικη με επιφυλαξη ερωτηση προς εναν επιχειρηματια οπως εσυ ουτε καπου χρησιμοποιησα δικη σου απαντηση ενω θα μπορουσα γιατι και παλι τσουβαλιαζεις πολυ κοσμο.
Δεν εχω κανενα οφελος ουτε καπου εγραψα οτι περιμενω την δραχμη οπως αφηνεις να εννοηθει.
Δεν σου αρεσε το ποστ μου με τον μεσο Γερμανο ουτε με το τι ορους πρεπει να κανουν μετα απο ενα οχι συμφωνια.
Εισαι αρκετα φανατικος και μεγας προπαγανδιστης ,δεν επιθυμω μονοπλευρα να κοπιαρεις και να νουθετεις με δικα μου ποστ γιατι στο εγραψα και πατησες θενκς,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ,διαλογο με αποψεις και υποδειξεις σε ατομα γνωστα μας να τα σκεφτεσαι πιο ψυχραιμα.
Αλλα τι σου λεω εεε;;;
Καλη συνεχεια στο παρεακι δεν ειμαι ουτε ξερολας ουτε προπαγανδιστης προτιμω να μην συμμετεχω καλη σας δυναμη απο καρδιας.

Φίλε καΤς , δεν σε ξερω καν προσωπικά νομίζω.
Σέβομαι τα γραφόμενα σου , τις απόψεις , αλλα δεν νομίζω κάπου να σε κατηγόρησα , χαρακτήρισα , και αν κάπου το έκανα , έγινε κατα λάθος και δεν ήθελα να σου κάνω προσωπική επίθεση .
Δεν έχω πει ποτέ τι ψήφισα , δεν ειμαι κάποιο χρώμα , δεν ειμαι κάποιο κόμμα . Για πολλα χρονια δεν ασχολήθηκα με τα πολιτικά και κοινά του τόπου , οπως και πολλοί απο εμας και αυτό ειναι ενα απο τα λάθη μας . ( συγνώμη αν παλι αισθάνεσαι οτι τσουβαλιαζω τους πάντες ... Ειναι ο τρόπος που γράφω , το εξήγησα πιο επάνω , χρησιμοποιώ πρωτο πληθυντικό για να μην πει κάποιος οτι κατηγορώ άλλους ) .

Πράγματικα με λυπεί οτι με χαρακτηρίζεις φανατικό και μέγα προπαγανδιστή , με στεναχωρεί . Δεν πιστεύω οτι ειμαι τέτοιος χαρακτήρας , δεν πιστεύω οτι αξίζω αυτούς τους χαρακτηρισμούς , και στεναχωριέμαι αν δημιούργηςα αυτη την εντύπωση σε εσένα και σε αλλα μέλη του φόρουμ .
Ζήτω πραγματικά ταπεινά συγνώμη .
Μακάρι κ μπορούσαμε να κάνουμε συζητήσεις απο κοντά , πιστεύω δε θα χρειαζόταν να γράφουμε/ αναλύσουμε τόσα και το κλίμα θα ήταν καλύτερο .

m_power_lunatic
01-07-15, 21:23
Δυστυχως δεν μπορω να απαντησω οπως εγραψα πιο πανω, στον δρομο θα εβγαινε καποιος αν δεν ητανε τρομοκρατημενος απο τα πουλημενα καναλια και ο Τσιπρας δεν ειχε κανενα μαζι του.

Κακως απαντησα σορυ τελευταία φορά.

Panos 316T
01-07-15, 21:40
Εγώ θα σας πω κάτι, ειδικότερα σε όσους εκφράζουν θάρρος και ελληνικό πνεύμα με την επιλογή τους.

Είμαστε σε έναν πάσσαλο αλυσοδεμένοι απο τον αντίπαλο, όπου στην τελευταία μας στιγμή έρχεται και ειρωνικά μας ρωτάει αν θελουμε να μας τινάξει τα μυαλά με μαγκνουμ, η με 45αρι.

Ο περήφανος Έλληνας μόνο μια απάντηση θα έδινε και αυτή θα ήταν, δε με νοιάζει. Στα @@ μου. Δεν θα παίξω άλλο το παιχνίδι σου.

Μοναδική επιλογή που έχουμε ειναι την άμεση παραίτηση ολοκλήρου του κοινοβουλίου, το οποίο ασέλγησε πάνω σε μια ολόκληρη χώρα.

Ξυπνήστε. Παίζετε το παιχνίδι τους πάλι και νομίζετε ότι κάνετε επανάσταση. Ο λαός έπρεπε να ειναι στον δρόμο, αλλά όχι για το ναι, ούτε και το όχι.

Συμφωνώ με τον απιστο Θωμά άλλα επειδη είμαι ρομαντικός και της άποψης αθώος μέχρι να αποδειχτεί ένοχος προσωπικά θα τους δώσω μια ευκαιρία μπας και...

Αλλιως θα γίνω οπαδός του Θωμά killemall αχαχαχαχα

m_power_lunatic
01-07-15, 21:53
Εμείς με τα 90.000 ευρώ επένδυση απο πέρυσι πήραμε δωράκι απο την Μερκελ 23% ΦΠΑ για ανάπτυξη και ο άλλος λέει επένδυση των 50 ευρώ-τρόλ απίστευτο!

Καλή δύναμη σε όλους απο καρδιάς over and out.-

Alex_
01-07-15, 21:57
Η αποβολή κράτους-μέλους από την Ε.Ε. ή την ΟΝΕ είναι νομικά αδύνατη, υπογραμμίζει με αναρτήσεις της στο twitter η επικεφαλής της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντανούτα Χούμπνερ.

Η ίδια επισημαίνει επίσης ότι η έξοδος ενός κράτους μέλους από την ΟΝΕ χωρίς ταυτόχρονη αποχώρηση από την Ε.Ε. θα ήταν επίσης νομικά αδύνατη.

https://www.newsbeast.gr/financial/greek-financial/arthro/1859828

ghost-rider
02-07-15, 06:59
Τσίπρας λοιπόν 31/10/2011, στο Χατζηνικολάου για το δημοψήφισμα.
"Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση"
"Βγάζει από το μανίκι ένα υποτιθέμενο άσσο"
"Πρόκειται για ένα τρίκ το οποίο έχει σαν απώτερο στόχο να κερδίσει λίγο ακόμα χρόνο στην εξουσία ο πρωθυπουργός"
"...να αποφύγει δηλαδή να πάει σε εκλογές άμεσα και να βρεθεί μπροστά στην οργή του λαού και ιδίως του κόσμου που τον ψήσισε και του έδωσε 44%"

Και το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=PaoEu7q83_8

Εγώ αυτόν τώρα τον ψήφισα, έτσι?
Nice...

Thomelef
02-07-15, 09:03
κάποτε υπήρξε το "τσοβόλα δώστα όλα". έπειτα υπήρξε η αλλαγή. φτάσαμε στο λεφτά υπάρχουν (όπου το πίστεψα και εκείνες τις μέρες στριφογυρνούσε συνέχεια στο μυαλό μου το "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά" χωρίς όμως να γνωρίζω, μιας και τότε που βγήκε το ρητό, δεν ήξερα τι έχω ανάμεσα απο τα πόδια μου). μετά απο αυτό, διαλέξαμε την επαναδιαπραγμάτευση, η οποία συγκρούστηκε με το ΠΑΣΟΚ για να βγεί στην εξουσία. το αποτέλεσμα ήταν οι επαναδιαπραγματευτές παρέα με τους λεφτά υπάρχουν, να κυβερνάνε παρέα για 2 ολόκληρα χρόνια. κατά ευχάριστη έκπληξη επέστρεψε με άλλο όνομα το "γιανης δώστα όλα"...

αυτά έχουν καταγραφεί στην πολιτική ιστορία της ελλάδος. και δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει ΚΑΝΕΝΑΣ. σήμερα, έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα απο το ναι, ή το όχι. για να μείνουμε λέει στην ευρώπη, να συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμαστε, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε τα κόμματα του κοινοβουλίου που μας έφεραν εδώ και με την δική μας ευλογία πάλι, να μας ρημάξουν για να τρώνε αυτοί και οι φίλοι τους με χρυσά κουτάλια. ή να σώσουμε τον κώλο του αλέξη, που αφού μας έπριξε τα @@ με τις δεσμεύσεις του, όχι μόνο δεν έκανε απολύτως τπτ, αλλά κατάφερε να χρεοκωπήσει την χώρα, να κλείσει τις τράπεζες και ότι άλλο συμβαίνει αυτές τις μέρες.

και εσύ νομίζεις ότι ακόμα έχεις επιλογή. ούτε κατάλαβες ακόμα σε τι σημείο βρίσκεσαι κακομοίρη μου. και το πιο ωραίο απ'όλα, με την δική σου ευλογία.

θέλετε να ακούσετε την αλήθεια?

ΤΕΛΟΣ...

αν νομίζετε ότι μετά απο ότι έχει γίνει η κατάσταση μπορεί να στρώσει, είστε απολύτως γελασμένοι όλοι σας. η χώρα κατέβασε ρολά. οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για άγνωστο χρονικό περιθώριο και φυσικά θα κουρευτούν με άγνωστο ποσοστό. που το ξέρω θα μου πείς...το ξέρω γιατί χθές ο πρωθυπουργός έβγαλε διάγγελμα και επιβεβαίωσε το ακριβώς αντίθετο. ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν και ότι εγγυάται τις καταθέσεις. όπως εγγυήθηκε ότι δεν θα πληρώσεις ΕΝΦΙΑ. και ότι θα σου πάει το μισθό στα 751, με αφορολόγητο 12.000. όπως επίσης ότι δεν υπήρχε περίπτωση να σε πάει σε δημοψήφισμα και ότι δεν θα επιβληθεί capital control.

και εσύ ακόμα φωνάζεις και παίρνεις το μέρος του ενός ή του άλλου. ενώ δεν ξέρεις για πόσο διάστημα δεν θα πας στην δουλειά σου. ενώ το βλέπεις και δεν θες να πιστέψεις πως τον άλλο μήνα η σύνταξη σου δεν θα μπεί. όπως ξέρεις ότι τελείωσε το μήνας μπαίνει μηνας βγαίνει.

τα βλέπεις. και ακόμα δεν λες να αλλάξεις. εκεί αγκυστρωμένος και πλήρως εξαρτημένος να φας τον παπά απο αυτόν που σου τα λέει πιο ωραία. ενώ σε έχει κοροιδέψει επανελημένα.

και μιλάς για ελληνική υπερηφάνια. γελάστηκες μάγκα. αυτό λέγεται ελληνική ξεφτίλα.

mitsos_chania
02-07-15, 09:14
Θωμα τι γινεται αυτες τις μερες στη βιομηχανικη ζωνη της θεσσαλονικης;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thomelef
02-07-15, 09:40
Θωμα τι γινεται αυτες τις μερες στη βιομηχανικη ζωνη της θεσσαλονικης;

αυτές τις μέρες φίλε μου είναι απερίγραπτο το τι συμβαίνει γενικά στην αγορά. βρίζονται όλοι οι επαγγελματίες επειδή γίνονται πληρωμές διατραπεζικά. έχουν κολλήσει τα ΠΑΝΤΑ. προσωπικό μένει στο σπίτι του. επιταγές είναι στον αέρα. υποχρεώσει προς το κράτος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ σχεδόν όλος ο επαγγελματικός κόσμος. ενοίκια απλήρωτα, οι περισσότεροι δεν φορτώνουν αν η πληρωμή δεν γίνεται επί τη παλάμη. εισαγωγές σε βασικά προιόντα και πρώτες ύλες έχουν ανασταλεί για άγνωστο διάστημα.

επικρατεί το απόλυτο χάος. και θα γυρίσουν να ζητήσουν λεφτά για τα ταμεία σε λίγες ημέρες, ενώ έχει φρακάρει όλη η αγορά και ο τουρισμός που έχει ήδη ξεκινήσει η πιο βαρβάτη του περίοδος.

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.

mitsos_chania
02-07-15, 09:45
Ρωταω για να συγκρινω με τα Χανια και επειδη ειμαστε σχεδον στον ιδιο κλαδο.
Καλη δυναμη...

Thomelef
02-07-15, 09:49
καλή δύναμη σε όλους.

Z4 DCT
02-07-15, 10:13
Aς ειχε τουλάχιστον τα κακαλα να πει απο την αρχη οτι θα κανει οτι και ολοι οι αλλοι......γιατι τωρα εκτός ολων τον αλλων, ειναι και ψευτης!!!!

Η τελευταία πρόταση προς τους δανειστές

Με μια δισέλιδη επιστολή που στάλθηκε στις 30 Ιουνίου στους επικεφαλής της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, η οποία συνοδεύει το αίτημα της Ελλάδας για νέο μνημόνιο ύψους 29,1 δισ. ευρώ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπέβαλε την τελευταία πρόταση της κυβέρνησης, η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως βάση για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης τις επόμενες ημέρες, αφού το προηγούμενο πρόγραμμα έληξε τα μεσάνυχτα (ώρα Βρυξελλών) της Τρίτης.
Σύμφωνα με την επιστολή ο πρωθυπουργός δέχεται:
[1] Το νέο καθεστώς ΦΠΑ (23% εστίαση και τα περισσότερα τρόφιμα, 13% ξενοδοχεία, ενέργεια, 6% για φάρμακα, βιβλία και θέατρα) αλλά ζητά έκπτωση 30% στα νησιά.
Αυτό σημαίνει ότι η Αθήνα συμφωνεί:
α) Να αυξηθεί από το 13% στο 23% ο συντελεστής ΦΠΑ για:
όλα τα μεταποιημένα, συσκευασμένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα (μακαρόνια, ρύζι και όσπρια πωλούμενα σε συσκευασίες, μπισκότα, σοκολάτες, πατατάκια, τσιπς, κονσέρβες, αναψυκτικά, συσκευασμένοι χυμοί, κατεψυγμένα τρόφιμα, γλυκά, παγωτά, μαρμελάδες, επεξεργασμένο και συσκευασμένο ψωμί, σάντουιτς, προμαγειρεμένο φαγητό, έτοιμο φαγητό σε συσκευασίες, τοματοπολτοί, σάλτσες σε κονσέρβες κ.λπ.).
τις υπηρεσίες μεταφορών (εισιτήρια λεωφορείων, τρένων, αεροπλάνων, πλοίων, κόμιστρα ταξί),
σερβιριζόμενα είδη σε καταστήματα μαζικής εστίασης
τις υπηρεσίες επισκευής παλαιών κατοικιών,
τις δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια,
τα εισιτήρια θεαμάτων (κινηματογράφων κ.λπ., πλην θεάτρων).
Οι τιμές όλων των παραπάνω ειδών και υπηρεσιών θα αυξηθούν άμεσα κατά 8,85%, καθώς θα είναι αδύνατο για τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών να «απορροφήσουν» την αύξηση του ΦΠΑ κρατώντας αμετάβλητες τις τιμές τους.
β) Να αυξηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ για τις υπηρεσίες διαμονής στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%, με συνέπεια οι τιμές των υπηρεσιών και των προϊόντων αυτών να αυξηθούν κατά 6,1%.
γ) Ο ΦΠΑ για τα βασικά και φρέσκα είδη διατροφής, το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, το φυσικό αέριο να παραμείνει στο 13%.
δ) Ο ΦΠΑ για τα φάρμακα, τις εκδόσεις βιβλίων και τα εισιτήρια θεάτρου να μειωθεί ελάχιστα από το 6,5% στο 6%, εξέλιξη που δεν αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στο ύψος των τιμών των συγκεκριμένων προϊόντων.
[2] Πέντε νέες υποχωρήσεις στο Ασφαλιστικό και στα εργασιακά. Ειδικότερα η κυβέρνηση μπροστά στα άδεια ταμεία συμφωνεί με:
Την πλήρη εφαρμογή του νόμου Λοβέρδου - Κουτρουμάνη για τη χορήγηση βασικής + αναλογικής σύνταξης σε όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1/1/2015. Πρόκειται για τους νόμους 3863/2010 και 3865/2010 που αφορούν στο νέο τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων σε πιο ανταποδοτική βάση για τον χρόνο ασφάλισης από την 1/1/2011 και μετά.
Την αναβολή της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος (μεταρρύθμιση του 2012 για τα ταμεία επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας) μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο οπότε θα τεθεί σε ισχύ το νέο Ασφαλιστικό που θα περιλαμβάνει και το «μπλόκο» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις που έχει συμφωνηθεί μαζί με την αυξημένη ποινή - μείωση 16% για κάθε χρόνο νωρίτερης εξόδου σε σχέση με τα έτη τα οποία θα προστίθενται έτσι ώστε κανείς να μη συνταξιοδοτείται πριν από τα 67 ή τα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης έως το 2022.
Την κατάργηση του ΕΚΑΣ (και όχι η αντικατάστασή του όπως προέβλεπε το ελληνικό σχέδιο) σταδιακά έως τα τέλη του 2019 (όπως ζητούσαν οι θεσμοί) χωρίς όμως να γίνει άμεσα καμία περικοπή (οι θεσμοί είχαν ζητήσει «κούρεμα» της δαπάνης στο 20% των υψηλότερων εισοδηματικών κλιμακίων).
Την κατάργηση όλων (αντί των περισσότερων) φόρων υπέρ τρίτων, σταδιακά έως το τέλος του 2017, ξεκινώντας από την 31η Οκτωβρίου του 2015.
Την αναβολή μέχρι το φθινόπωρο της ψήφισης του νόμου για την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού, ώστε να δοθεί επιπλέον χρόνος διαβούλευσης με τους θεσμούς και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.
[3] Σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος των ατομικών επιχειρήσεων στο 100% και σταδιακή εξάλειψη της προνομιακής μεταχείρισης των αγροτών (συμπεριλαμβανομένων και των επιδοτήσεων στον ειδικό φόρο για το πετρέλαιο diesel) μέχρι το τέλος του 2017.
[4] Άμεση εφαρμογή συγκεκριμένων προτάσεων του toolkit 1 του ΟΟΣΑ (τουριστικές ενοικιάσεις, τουριστικά λεωφορεία, άδειες φορτηγών, κώδικα δεοντολογίας για τα παραδοσιακά τρόφιμα και ευρωκώδικες για τα δομικά υλικά), toolkit 2 (ποτά και πετρελαιοειδή) και άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων για συμβολαιογράφους, αναλογιστές και δικαστικούς επιμελητές, απελευθέρωση της αγοράς γυμναστηρίων και εξάλειψη σημαντικού ποσοστού φόρων υπέρ τρίτων.
Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, εφαρμογή ενός φιλόδοξου πακέτου μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει:
Δημιουργία One-Stop Shop (OSS) υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις (καλύτερες πρακτικές, όπως επίσης και ένας αναλυτικός οδικός χάρτης ήδη έτοιμος και ολοκληρωμένος σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ).
Άμεση διεξαγωγή μιας συνολικής αξιολόγησης του ανταγωνισμού σε συγκεκριμένους τομείς που χαρακτηρίζονται από ολιγοπωλιακές πρακτικές (κατασκευές, χονδρεμπόριο, αγροτικά προϊόντα, ΜΜΕ κ.τλ.) και ανάλογη αποδοχή των συστάσεων (οδικός χάρτης και χρονοδιαγράμματα ήδη έτοιμα από τον ΟΟΣΑ).
Άμεση εφαρμογή πλήρους στρατηγικής ενάντια σε πρακτικές επιχειρηματικής διαφθοράς, για παράδειγμα, στις διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων (οδικός χάρτης και χρονοδιάγραμμα ήδη έτοιμα από τον ΟΟΣΑ).
Ο ΑΔΜΗΕ θα διαχωριστεί από τη ΔΕΗ σε μια ξεχωριστή οντότητα υπό πλειοψηφικό κρατικό έλεγχο.
ΦΠΑ
Η Αθήνα συμφωνεί:
Να αυξηθεί από το 13% στο 23% ο συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα μεταποιημένα, συσκευασμένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα (μακαρόνια, ρύζι και όσπρια πωλούμενα σε συσκευασίες, μπισκότα, σοκολάτες, πατατάκια, τσιπς, κονσέρβες, αναψυκτικά, συσκευασμένοι χυμοί, κατεψυγμένα τρόφιμα, γλυκά, παγωτά, μαρμελάδες, επεξεργασμένο και συσκευασμένο ψωμί, σάντουιτς, προμαγειρεμένο φαγητό, έτοιμο φαγητό σε συσκευασίες, τοματοπολτοί, σάλτσες σε κονσέρβες κ.λπ.).
Ασφαλιστικό
Την πλήρη εφαρμογή του νόμου Λοβέρδου - Κουτρουμάνη για τη χορήγηση βασικής + αναλογικής σύνταξης σε όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1/1/2015. Πρόκειται για τους νόμους 3863/2010 και 3865/2010 που αφορούν στο νέο τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων σε πιο ανταποδοτική βάση για τον χρόνο ασφάλισης από την 1/1/2011 και μετά.

Z4 DCT
02-07-15, 10:32
Ελπίζω να εχουμε ζεστο χειμώνα........

Σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος των ατομικών επιχειρήσεων στο 100% και σταδιακή εξάλειψη της προνομιακής μεταχείρισης των αγροτών (συμπεριλαμβανομένων και των επιδοτήσεων στον ειδικό φόρο για το πετρέλαιο diesel) μέχρι το τέλος του 2017.

Ptboul
02-07-15, 10:44
Μπορείς να κρίνεις από το καλοκαίρι μας.

Z4 DCT
02-07-15, 10:46
Μπορείς να κρίνεις από το καλοκαίρι μας.

Θα δω τα ημερομηνια.......

ψοφοκρυο θα κανει.........χιονια στα πεδινα.....ολο το χρονο......σκι στην πανεπιστημιου.......

Thomelef
02-07-15, 10:50
https://twitter.com/htheoharis/status/616520511997222912?s=04

ας βγεί κάποιος να το διαψεύσει, κάνει το γύρο του νετ...αλλά ξέχασα. μόλις τελειώσει αυτή η διαβολοβδομάδα, όλα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό, ο κόσμος θα καταθέσει Ε9 και εκκαθαριστικά, θα πάει να πληρώσει και έτσι θα τακτοποιηθούνε όλα.

Harisp
02-07-15, 12:23
που το ξέρω θα μου πείς...το ξέρω γιατί χθές ο πρωθυπουργός έβγαλε διάγγελμα και επιβεβαίωσε το ακριβώς αντίθετο. ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν και ότι εγγυάται τις καταθέσεις. όπως εγγυήθηκε ότι δεν θα πληρώσεις ΕΝΦΙΑ. και ότι θα σου πάει το μισθό στα 751, με αφορολόγητο 12.000. όπως επίσης ότι δεν υπήρχε περίπτωση να σε πάει σε δημοψήφισμα και ότι δεν θα επιβληθεί capital control.

Bάλε στην εξίσωση ΚΑΙ τις θυρίδες που θα ανοίξουν. Δεν παίζει να γλιτώσουν τα χρήματα που είναι εκεί μέσα.
Το οποίο θεωρώ ότι έπρεπε να συμβεί εδώ και πολλά χρόνια ώστε να καταγραφεί το μαύρο χρήμα. :whistle:

A8hnaios
02-07-15, 13:34
Αρχές Ιουλίου δε θα ξεκίναγε το περιουσιολογιο;;
Έκλεισε τις τράπεζες ο Αλεκσης για αρχη.πως αλλιώς θα καταγράψει τα μετρητά;;

Χαχαα. :hystericalbs1: Είμαστε για γέλια κ για κλάματα.

vagmag
02-07-15, 14:24
αυτές τις μέρες φίλε μου είναι απερίγραπτο το τι συμβαίνει γενικά στην αγορά. βρίζονται όλοι οι επαγγελματίες επειδή γίνονται πληρωμές διατραπεζικά. έχουν κολλήσει τα ΠΑΝΤΑ. προσωπικό μένει στο σπίτι του. επιταγές είναι στον αέρα. υποχρεώσει προς το κράτος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ σχεδόν όλος ο επαγγελματικός κόσμος. ενοίκια απλήρωτα, οι περισσότεροι δεν φορτώνουν αν η πληρωμή δεν γίνεται επί τη παλάμη. εισαγωγές σε βασικά προιόντα και πρώτες ύλες έχουν ανασταλεί για άγνωστο διάστημα.

επικρατεί το απόλυτο χάος. και θα γυρίσουν να ζητήσουν λεφτά για τα ταμεία σε λίγες ημέρες, ενώ έχει φρακάρει όλη η αγορά και ο τουρισμός που έχει ήδη ξεκινήσει η πιο βαρβάτη του περίοδος.

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.

Πρώτες ύλες από εξωτερικό γιοκ !!!!
Εμπορεύματα μπορεί να φέρει μόνο , όποιος είχε βγάλει καταθέσεις ή ταμείο σε τράπεζα του εξωτερικού (κοινός.... αυτός που έχει κατηγορηθεί ως προδότης)

Συναλλαγές εντός χώρας , γίνονται κατά προτίμηση του κόσμου με μετρητά (ναι αυτά που ήταν στα μαξιλάρια και τα σεντούκια (μαύρα ίσως κάποια) ή τα 60 ευρώ που έγιναν ανάληψη !!!!
Συναλλαγές επίσης γίνονται μέσω ebanking... και έχει γέλιο γιατί ο κόσμος, προσπαθεί να ξεφορτωθεί τα μετρητά που έχει στην τράπεζα, πληρώνει επιταγές, υπόλοιπα ή θέλει να πληρώσει καινούργιες παραγγελίες (το πληρώνει ενώ είναι πραγματικό ... είναι ταυτόχρονα και εικονικό , αφού δεν μπορείς να τα πάρεις.) Παίζουμε αν θυμάστε το παιχνίδι ' "ο ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ". Όπου "Μουτζούρης" είναι τα μετρητά, όπου όλοι προσπαθούν να ξεφορτωθούν ηλεκτρονικά στον επόμενο ώστε σε περίπτωση κουρέματος, να έχεις ξοφλήσει , και να μην κουρευτούν από εσένα.
Πληρώσαμε λοιπόν , φόρο εταιρίας, ΦΠΑ κλπ κλπ... μέσα στο γενικό χαμό, για να στηρίξουμε τα ταμεία και τη χώρα !!!!!:th_Laie_67-1:
Η κίνηση είναι γενικά πεσμένη στο μηδέν .

Αρχές Ιουλίου δε θα ξεκίναγε το περιουσιολογιο;;
Έκλεισε τις τράπεζες ο Αλεκσης για αρχη.πως αλλιώς θα καταγράψει τα μετρητά;;

Χαχαα. :hystericalbs1: Είμαστε για γέλια κ για κλάματα.

Με αυτό που έγραψες , σκέφτηκα αν τώρα ο κόσμος προσπαθεί να ξεφορτωθεί τα μετρητά που είναι στην τράπεζα , μήπως μετά προσπαθήσει να ξεφορτωθεί τα μετρητά που είναι στο μαξιλάρι, αν θα πρέπει να τα δηλώσει:hystericalbs1: (Να κινηθεί και η αγορά)

Γενικά η ψυχολογία είναι κακή. Θα πάρει καιρό , να εμπιστευτεί ο κόσμος το σύστημα και να ξοδέψει....
Για αρχή κινούνται τα βασικά....

Το ράδιο λέει ότι θα γίνουν ρυθμίσεις, ώστε να μπορούν να γίνουν εισαγωγές τροφίμων αρχικά.... (Θωμά... εμείς ακόμα έχουμε καιρό μπροστά για να γίνουμε προτεραιότητα)

Thomelef
02-07-15, 14:43
βαγγέλη, ειλικρινά στα @@ μου. εγώ την απόφαση μου την πήρα και είναι να αράξω και σαν θεατής να δώ τι θα γίνει.

να πάρω θέση σε τι? οι μάσκες έπεσαν και φαίνεται επιτέλους το τι βλάκας είναι ο έλληνας. οι δημόσιοι φωνάζουν υπέρ του όχι, χωρίς να έχουν καταλάβει ότι με το όχι τέρμα το τυράκι. ενώ αντίθετα, ελεύθεροι μικροεπαγγελματίες και φτωχοί μισθωτοί φιλοευρωπαίοι να κάνουν αγώνα υπέρ του ναι, το οποίο σημαίνει επιπλέον υπερφορολόγηση για να πληρώνονται οι πρώτοι.

αντιφατικά πράγματα συμβαίνουν και πλέον υπάρχει η απόδειξη σχετικά με τη νουμοσύνη του έλληνα και τον τρόπο με τον οποίο ψηφίζει όλα αυτά τα χρόνια.

το να υπάρξει επιτέλους δικαιοσύνη και να θεσπιστούν νόμοι σχετικά με την κατασπατάληση των κρατικών εσόδων με βαριές ποινές και κόψιμο προνομίων σε μια χώρα η οποία είναι πλέον ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ, φαίνεται πως δεν είναι επιλογή.

Thomelef
02-07-15, 15:12
https://www.tanea.gr/news/politics/article/5254661/baroyfakhs-den-einai-prepon-gia-mena-na-stathw-me-toys-syntaksioyxoys-sthn-oyra-gia-60-eyrw/#.VZUzjJGQbcw.facebook

ωραίος ο φίλος γιανης.

vagmag
02-07-15, 15:23
βαγγέλη, ειλικρινά στα @@ μου. εγώ την απόφαση μου την πήρα και είναι να αράξω και σαν θεατής να δώ τι θα γίνει.

να πάρω θέση σε τι? οι μάσκες έπεσαν και φαίνεται επιτέλους το τι βλάκας είναι ο έλληνας. οι δημόσιοι φωνάζουν υπέρ του όχι, χωρίς να έχουν καταλάβει ότι με το όχι τέρμα το τυράκι. ενώ αντίθετα, ελεύθεροι μικροεπαγγελματίες και φτωχοί μισθωτοί φιλοευρωπαίοι να κάνουν αγώνα υπέρ του ναι, το οποίο σημαίνει επιπλέον υπερφορολόγηση για να πληρώνονται οι πρώτοι.

αντιφατικά πράγματα συμβαίνουν και πλέον υπάρχει η απόδειξη σχετικά με τη νουμοσύνη του έλληνα και τον τρόπο με τον οποίο ψηφίζει όλα αυτά τα χρόνια.

το να υπάρξει επιτέλους δικαιοσύνη και να θεσπιστούν νόμοι σχετικά με την κατασπατάληση των κρατικών εσόδων με βαριές ποινές και κόψιμο προνομίων σε μια χώρα η οποία είναι πλέον ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ, φαίνεται πως δεν είναι επιλογή.

Κατηγορήθηκα εδώ μέσα , ως προπαγανδιστής ....
Εννοείτε ότι και μαζί που μιλήσαμε, δε σου είπα τι να ψηφίσεις. Σταμάτησα να προτείνω καν , ακόμα σε φίλους....

Δεν έχω καταλάβει τη δύναμη που έχει η αποχή, και ξέρεις ότι και εγώ θεωρώ το ερώτημα, άστοχο.... αλλά αφού δεν έχω πεισθεί ότι θα μπορούσα να πετύχω κάτι με την αποχή, θα ακολουθήσω το δικό μου δρόμο και θα ψηφίσω.

vagmag
02-07-15, 15:24
https://www.tanea.gr/news/politics/article/5254661/baroyfakhs-den-einai-prepon-gia-mena-na-stathw-me-toys-syntaksioyxoys-sthn-oyra-gia-60-eyrw/#.VZUzjJGQbcw.facebook

ωραίος ο φίλος γιανης.

:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Ας μου εξηγήσει κάποιος τι θέλει να πει ο ποιητής...

Στην ίδια ουρά.... με αυτούς ;;; (with them ?????) . :whistle:

Harisp
02-07-15, 15:39
Μην υπερβάλουμε. Προφανώς δεν εννοεί υποτιμητικά.
Απλά σου λέει θα ήταν viral να είναι στην ουρά με τον κόσμο.
Άσε που θα φάει ξύλο από κάποιους.

Και προφανώς χρησιμοποιεί μόνο πλαστικό χρήμα όπως γίνεται σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες που ζούσε τα προηγούμενα χρόνια.

Πάντως πίστευα ότι δεν μπορεί να υπάρξει άτομο που θα φύγει πιο δαρμένο από την πολιτική από τον ΓΑΠ.
Αλλά θα υπάρξει τελικά.

Thomelef
02-07-15, 15:46

ωραίος ο φίλος γιανης.

Η αποχή φυσικά και δεν έχει δύναμη Βαγγέλη. Απλά είναι η δική μου θέση σε όλο αυτό το τσίρκο των τελευταίων ημερών.

Ειτε έτσι είτε αλλιώς, και οι 2 επιλογές φέρνουν ταφόπλακα πάνω μου. Κουραστηκα και βαρέθηκα.

Bitz
02-07-15, 16:13
Η αποχή φυσικά και δεν έχει δύναμη Βαγγέλη. Απλά είναι η δική μου θέση σε όλο αυτό το τσίρκο των τελευταίων ημερών.

Ειτε έτσι είτε αλλιώς, και οι 2 επιλογές φέρνουν ταφόπλακα πάνω μου. Κουραστηκα και βαρέθηκα.

Σε άλλο site κοινωνικής δικτύωσης σε ποστ δικό σου είχα γράψει "τι να σε φάει γάιδαρος τι να σε φάει αρκούδα" το θυμάσαι? Πριν έξι μήνες?

Nino
02-07-15, 17:19
η αποχη αν φτασει τ0 40% ακυρωνει το δημοψηφισμα αρα εχει μεγαλη δυναμη!!

Thomelef
02-07-15, 18:09
Το ξέρω, το έχω πει κιόλα νομίζω. Απλά λέω ότι δεν έχει νόημα γιατί θεωρώ αδύνατο η αποχή να πιάσει έστω και 5%

alexm
03-07-15, 22:17
Ελα ρε αλεξη με την παρεα σου, δωστε πονο...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα επανέρχονται στην εργασία τους καθώς στο ΦΕΚ 1266/ΒΆ/26.6.2015 δημοσιεύτηκαν οι διαπιστωτικές πράξεις επαναφοράς τους, και αναλαμβάνουν υπηρεσία εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου. Στο Πανεπιστήμιο Πατρών σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου, επέστρεψαν, μετά από 21 μήνες διαθεσιμότητας κατά το μέγιστο (από τις 15/10/2013), συνολικά 79 υπάλληλοι: διοικητικοί, προσωπικό Η/Υ, βιβλιοθηκάριοι και βιβλιοθηκονόμοι, τεχνικοί, επιμελητές, φύλακες και νυκτοφύλακες.

https://www.thebest.gr/news/index/viewStory/339644

LEONIDASKAL
04-07-15, 20:31
[QUOTE=A8hnaios;543434] Fanis Koutouvelis

διαβασα αυτο και πραγματικα με περασε ρευμα και σοκαριστικα.
κατι τετοιο περναω και εγω τις δυσκολες μερες αυτες
κουραγιο ομως και ολοι μαζι παιδια ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

σε λιγο θα ειναι και αυτο ποινικο εγκλημα ΑΛΕΞΗ.....:ranting2:

alexm
04-07-15, 21:03
Καλά πληροφορημένοι κύκλοι αναφέρουν ότι στην προσεχή διαπραγμάτευση για το δημοςιο χρέος με τους δανειςτες η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει το τελευταίο της ατού:

Τι θα τα κάνετε ρε..., μαζί σας θα τα πάρετε;

:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

A8hnaios
05-07-15, 00:20
Κλαίει μπροστά στην κάμερα του ελβετικού καναλιού SRF! Γιατί κλαίει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος; Για τη χώρα του! Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ φοβάται το «ΌΧΙ». Υποστηρίζει πως εάν κερδίσει το «ΟΧΙ» στην Ελλάδα, τότε θα έχουμε απολυταρχικό καθεστώς, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κλαίει ο Μπογδάνος. Κλαίει και σπαράζει, δηλώνοντας πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι χειρότερη από αυτή που μπορεί να φανταστεί κάποιος.

https://www.youtube.com/watch?v=TcMLQFsrhJM&feature=youtu.be

Nino
05-07-15, 08:27
https://www.youtube.com/watch?v=bufm8KS_NAI

mikegr
05-07-15, 08:53
ποσο λυπαμαι αυτους τους ηλιθιους που φανατιζονται με το ναι και το οχι...πραγματικα ρομποτακια γινανε μεσα σε μια βδομαδα...

spaka
05-07-15, 09:15
Κλαίει μπροστά στην κάμερα του ελβετικού καναλιού SRF! Γιατί κλαίει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος; Για τη χώρα του! Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ φοβάται το «ΌΧΙ». Υποστηρίζει πως εάν κερδίσει το «ΟΧΙ» στην Ελλάδα, τότε θα έχουμε απολυταρχικό καθεστώς, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κλαίει ο Μπογδάνος. Κλαίει και σπαράζει, δηλώνοντας πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι χειρότερη από αυτή που μπορεί να φανταστεί κάποιος.

https://www.youtube.com/watch?v=TcMLQFsrhJM&feature=youtu.be

Μπογδανος = το μεγαλύτερο τρολ της Ελληνικης τηλεορασης

Alex_
05-07-15, 09:18
Βλέπω στα κανάλια ότι σε πολλά εκλογικά κέντρα ανά την Ελλάδα είναι μόνο οι δικαστικοί αντιπρόσωποι με τον γραμματέα ( που συνήθως ο γραμματέας είναι κάποιο συγγενικο/φιλικο τους προσωπο μια που παίρνουν και αυτοί ένα πολύ μικρό ποσό )
Αυτό που φοβαμαι ειναι για αλλοίωση αποτελεσματος είτε υπέρ του όχι είτε υπέρ του ναι...
Ειναι πολύ εύκολο να βγάλεις άκυρα ψηφοδέλτια όπως και να αλλάξεις την ψήφο εάν δεν υπάρχει κάποιος άλλος μέσα την ώρα της καταμέτρησης...
Δεν θέλω να κατηγορήσω σαφώς κανέναν ότι θα γίνει απλός κάνω μια σκέψη. ..

A8hnaios
05-07-15, 13:45
..............................

Bitz
05-07-15, 17:28
Βλέπω στα κανάλια ότι σε πολλά εκλογικά κέντρα ανά την Ελλάδα είναι μόνο οι δικαστικοί αντιπρόσωποι με τον γραμματέα ( που συνήθως ο γραμματέας είναι κάποιο συγγενικο/φιλικο τους προσωπο μια που παίρνουν και αυτοί ένα πολύ μικρό ποσό )
Αυτό που φοβαμαι ειναι για αλλοίωση αποτελεσματος είτε υπέρ του όχι είτε υπέρ του ναι...
Ειναι πολύ εύκολο να βγάλεις άκυρα ψηφοδέλτια όπως και να αλλάξεις την ψήφο εάν δεν υπάρχει κάποιος άλλος μέσα την ώρα της καταμέτρησης...
Δεν θέλω να κατηγορήσω σαφώς κανέναν ότι θα γίνει απλός κάνω μια σκέψη. ..

Μόλις κλείνουν οι κάλπες θα υπάρχουν αντιπρόσωποι απο όλα τα κόμματα για την καταμέτρηση

Bitz
05-07-15, 18:08
Κατι ψιθυριζουν στην ευρωπη για το αποτέλεσμα.....αυτα τα ξεχασμενα παρολου που δεν εχουν την μουρη της Κωνσταντοπουλου λετε να περνανε?

Nino
05-07-15, 19:55
Μόλις μπλόκαραν και τις θυρίδες...
Μάγκες δύσκολα τα πράγματα!!

ghost-rider
05-07-15, 21:31
Μετα το "μαζι τα φαγαμε"... λετε να ερχεται η ωρα του "μαζι τον ηπιαμε"?

paganis
05-07-15, 22:37
κριμα για τον συγχωριανο μου, δεν ηταν κακος ...μακακας ηταν...περα απο τις στιγμες δυστηχιας που ειχε χαρισει στον Ελληνικο λαο...ειχε προσφερει και αφθονο γελιο με τις δηλωσεις του.

https://www.youtube.com/watch?v=_SsgLs5ihLw

Christopherk
06-07-15, 06:58
Γιατί άραγε;;;

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/11412237_476267479202265_2751752084183794986_n.jpg ?oh=32461b666ff0ab4b6f08d61fcbbf943b&oe=562F6F34

friendgr
06-07-15, 09:00
Τι γιατί; αυτό που όλοι γνωρίζουμε, απλά αποτυπώθηκε και σε νούμερα.
Οποιος είχε να χάσει ψήφισε ΝΑΙ όποιος δεν είχε ψήφισε ΟΧΙ.
Πιό απλά δεν γίνεται.

paganis
06-07-15, 11:42
Τι γιατί; αυτό που όλοι γνωρίζουμε, απλά αποτυπώθηκε και σε νούμερα.
Οποιος είχε να χάσει ψήφισε ΝΑΙ όποιος δεν είχε ψήφισε ΟΧΙ.
Πιό απλά δεν γίνεται.

δεν ειναι ετσι απλα...
βεβαια η μανταμ , εδωσε και μια πιο απλη εξηγηση.(η απαντηση θα της ερθει αργοτερα) ..

https://www.youtube.com/watch?v=9UgoPCpsP_I

Harisp
06-07-15, 11:57
https://www.youtube.com/watch?v=R23gw2l1X1A

A8hnaios
07-07-15, 20:30
Το 1947, ο Πωλ Πόρτερ, επικεφαλής της Επιτροπής για την Αμερικανική βοήθεια στην Ελλάδα, επισκέφθηκε τη χώρα προκειμένου να υποβάλει τα συμπεράσματά του.

Συνέταξε τη γνωστή έκθεση ή Μνημόνιο Πόρτερ. Σε αυτή την έκθεση, περιγράφεται η Ελλάδα πριν από 66 χρόνια.Οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, οι εφοπλιστές και βέβαια ο απλός κόσμος

Διαβάστε τα συμπεράσματα του Πόρτερ και βρείτε τις διαφορές με σήμερα. Η Ελλάδα 66 χρόνια πίσω.

«ΑπΆ ό, τι μπόρεσα να διαπιστώσω, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμιάν άλλη πολιτική πρακτική από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια ώστε να διατηρηθεί στην εξουσία απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος. […] στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια ως μέσο για τη διαιώνιση των προνομίων μίας μικρής κλίκας εμπόρων και τραπεζιτών, οι οποίοι αποτελούν την αόρατη εξουσία στην Ελλάδα.

Η κλίκα αυτή είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει με κάθε μέσο τα οικονομικά της συμφέροντα και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το τι μπορεί να στοιχίσει αυτό στην οικονομία της χώρας. Τα μέλη αυτής της κλίκας επιθυμούν να διατηρήσουν άθικτο ένα φορολογικό σύστημα που τους ευνοεί, με αληθινά σκανδαλώδη τρόπο.

Αντιτίθενται στον έλεγχο συναλλάγματος, γιατί αυτό θα τους εμποδίσει να εξάγουν τα κέρδη τους στις τράπεζες του Καΐρου και της Αργεντινής. Δεν διανοήθηκαν ποτέ να επενδύσουν τα κέρδη τους στη δική τους χώρα για να βοηθήσουν στην αναστήλωση της εθνικής οικονομίας.

Τα συμφέροντα των εφοπλιστών προστατεύονται επίσης με σκανδαλώδη τρόπο. Η ελληνική εμπορική ναυτιλία ανθεί στην εποχή μας και οι εφοπλιστές κερδίζουν τεράστια ποσά, αλλά το χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος δεν απο-κομίζει κανένα όφελος απ” αυτό. Οι μισθοί των ναυτικών γυρίζουν στην Ελλάδα, αλλά οι εφοπλιστές ασφαλίζουν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους στις ξένες χώρες.

Κάθε επιχείρηση θα έπρεπε να πληρώνει μια σημαντική εισφορά στο κράτος, κάτω από την προστασία του οποίου λειτουργεί. Αυτό ισχύει κατά κύριο λόγο για την περίπτωση των εφοπλιστών, που τα μεγαλύτερα κέρδη τους προέρχονται από τα «Λίμπερτι», τα οποία τους παραχώρησε η αμερικανική Ναυτική Αποστολή με την εγγύηση του ελληνικού κράτους.

Η ομάδα πίεσης της καλής κοινωνίας – οι κομψοί κοσμοπολίτες που έχουν την έδρα τους στις Κάννες, στο Σαιν Μόριτς και στην αθηναϊκή πλατεία Κολωνακίου – θα ενεργοποιηθεί.

Οι περισσότεροι απ” αυτούς είναι άνθρωποι πολύ γοητευτικοί, που μιλάνε πολύ καλά τα αγγλικά. Είναι πάντοτε πρόθυμοι, όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν την αμερικανική αποστολή για τα δικά τους συμφέροντα.

Θυμάμαι ακόμα ένα από τα πιο επίσημα γεύματα ενός από τους σημαντικότερους τραπεζίτες, που με είχε καλέσει στη βίλα του των Αθηνών.

Είχε τρεις σερβιτόρους με λιβρέα, μια ποικιλία απ΄ τα πιο φίνα κρασιά και φαγητά διάφορα, περίφημα γαρνιρισμένα. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ένας από τους αντιπροσώπους της κλίκας που ανέφερα άρχισε να εξυμνεί τις ομορφιές της ζωής κοντά στη θάλασσα, καθώς και τις χαρές των αριστοκρατικών σπορ.

Η αντίθεση ανάμεσα στο γεύμα αυτό και στα παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα στους δρόμους της Αθήνας είναι πραγματικά τρομερή.

Εδώ δεν υφίσταται κράτος σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα. Αντ΄ αυτού υπάρχει μια χαλαρή ιεραρχία ατομιστών πολιτικών, μερικοί από τους οποίους είναι χειρότεροι από άλλους, που είναι τόσο απασχολημένοι με τον προσωπικό τους αγώνα για εξουσία, ώστε δεν έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν οικονομική πολιτική, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι είχαν την ικανότητα.

Υπάρχει μεγάλη ανομοιομορφία εις το βιοτικόν επίπεδον και τα εισοδήματα ανά την Ελλάδα. Οι κερδίζοντες, δηλαδή οι βιομήχανοι, οι έμποροι, οι κερδο-σκόποι και οι μαυραγορίται, διάγουν εν πλούτω και χλιδή, το πρόβλημα δε αυτό ουδεμία κυβέρνησις το αντιμετώπισεν αποτελεσματικώς. Εν τω μεταξύ αι λαϊκαί μάζαι περνούν μιαν αθλίαν ζωή.

Οι κερδίζοντες είναι σχετικώς ολίγοι τον αριθμόν και ο συνολικός πλούτος των, περιερχόμενος εις τό σύνολον του πληθυσμού θα επέφερε ελάχιστη βελτίωσιν των γενικών συνθηκών διαβιώσεως. Αλλα ο πολυτελής τρόπος ζωής των εν μέσω της φτώχειας συντείνει εις το να εξοργίζει τας μάζας και να υπογραμμίζει την δυστυχία των πτωχών.

Δύο και ήμισυ έτη μετά την απελευθέρωσιν η Ελλάς ευρίσκεται εις μί¬αν κατάστασιν νεκρώσεως παρά την ούσιαστικήν έξωτερικήν βοήθειαν και την αρμοδίαν εξωτερικήν καθοδήγησιν.

Εις ολόκληρον την χώρα, απ΄ άκρου εις άκρη, κυριαρχεί μία γκρίζα ανυπεράσπιστη, βαθιά έλλειψη πίστης για το μέλλον – μία έλλειψη πίστης που οδηγεί σε πλήρη απραξία προς το παρόν. Οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίαι δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχαι δεν αποθηκεύουν προμήθειες.»

A8hnaios
07-07-15, 23:38
Από χθες η μία μετά την άλλη οι αεροπορικές εταιρείες "κόβουν” την πώληση εισιτηρίων μέσω ελληνικών τουριστικών πρακτορείων.
Συνολικά οι εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Emirates και η Turkish, που αποφάσισαν να μπλοκάρουν τη διάθεση εισιτηρίων από γραφεία και tour operators με έδρα την Ελλάδα, φτάνουν πλέον τις 35, φοβούμενες πως δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν σε περίπτωση κατάρρευσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά και λόγω των capital controls που έχουν επιβληθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά οι εταιρείες είναι:

Emirates, Virgin, Virgin Australia, Air Baltic, Pegasus, Air Transat, New Zealand, Ural, Siberia, Air Astana, Uzbekistan, Uter Aviation, Cathay, Garuda, Air Caraibes, Air Caledonian, China Airlines, Onur, Royal Air Maroc, TAAG Angola, Aigle Azur, Sri Lankan, Air Namimbia, Somon Air, Atlas Jet, Boliviana, Phillipine, Avianca, Copa, Vietnam, China Eastern, Qatar, Condor, Qantas, Turkish.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μόνο όσα τουριστικά πρακτορεία έχουν συνάψει συμφωνίες με το εξωτερικό θα μπορούν να εκδίδουν εισιτήρια μέσω των συνεργατών τους

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) επέβαλε στους τουριστικούς πράκτορες την εκκαθάριση των πωλήσεων αεροπορικών εισιτηρίων ανά εβδομάδα και όχι ανά δεκαπενθήμερο, όπως εφαρμοζόταν εδώ και λίγα χρόνια.
Οι τουριστικοί πράκτορες θα κληθούν στις 16 Ιουλίου να προχωρήσουν σε εκκαθάριση των πωλήσεων αεροπορικών εισιτηρίων που έχουν διατεθεί στο διάστημα 16-30 Ιουνίου και 1-7 Ιουλίου. Το συγκεκριμένο καθεστώς των εβδομαδιαίων εκκαθαρίσεων θα ισχύσει ως και τον Σεπτέμβριο, με την τελευταία προβλεπόμενη εκκαθάριση να είναι στις 7 Οκτωβρίου

https://www.imerisia.gr/

:facepalm:

A8hnaios
08-07-15, 00:17
Eρχεται μνημονιο..... απο αριστερα!

DaywalkeR
08-07-15, 11:43
Μιας και έχω λύσει τα πολιτικοοικονομικά μου προβλήματα με την χρήση του θαυματουργού συμπληρώματος διατροφής STARHIDAMOL, ήρθε η ώρα να ασχοληθώ με την άλλη μεγάλη μάστιγα της εποχής και μάλιστα πολύ επίκαιρη καθότι καλοκαίρι...

https://provocateur.gr/post/10052/prwtoboylia-gia-thn-eksafanish-ths-raketas-apo-thn-paralia

Ptboul
08-07-15, 12:09
Μαζί σου αλλά με επιλεκτική ανοχή

https://www.hotstation.gr/images/articles/strange/sexy_raketes.jpg

A8hnaios
08-07-15, 16:12
Υποχρεωσεις Ιουλιου..

vagmag
09-07-15, 14:40
Ο φόβος του κουρέματος φυλάει τα έσοδα

Του Σπύρου Δημητρέλη

Δεν πιστεύουν στα μάτια τους στο υπουργείο Οικονομικών με την πορεία των φορολογικών εσόδων τις τελευταίες δέκα ημέρες. Ο φόβος για το κούρεμα των καταθέσεων που βιώνουν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις, σπρώχνει πάρα πολλούς στο δημόσιο ταμείο και στο web banking των τραπεζών με αποτέλεσμα να έχουν ήδη συγκεντρωθεί τα ποσά για να καταβληθούν οι μισθοί εντός της εβδομάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr μόνο την περασμένη εβδομάδα που οι τράπεζες λειτουργούσαν σε καθεστώς περιορισμένης κίνησης κεφαλαίων εισέρρευσε στο δημόσιο ταμείο ποσό που προσέγγισε το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ κάθε ημέρα από την Δευτέρα έως και χθες οι φορολογούμενοι πλήρωναν το ποσό των 120 εκατομμυρίων. Με βάση αυτά τα δεδομένα και όσο διατηρείται η τραπεζική αργία ο Ιούλιος θα αποδειχθεί τελικά εισπρακτικά πετυχημένος για το δημόσιο.

Πρόκειται για ένα παράδοξο, το οποίο όμως, όπως γνωρίζουν στο υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να έχει συνέχεια για πολλές ημέρες ακόμη και πολύ σύντομα θα φανούν στο δημόσιο ταμείο οι επιπτώσεις της κατάρρευσης της οικονομικής δραστηριότητας. Η αύξηση των φορολογικών εσόδων προέρχεται κυρίως από φορολογούμενους που έχουν εγκλωβισμένες καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα και φοβούνται ότι θα υπάρξει κούρεμα σε αυτές στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Πιο συγκεκριμένα προέρχεται από:

-επιχειρήσεις που σπεύδουν να καταβάλλουν οφειλόμενο ΦΠΑ προκειμένου να μειώσουν τα τραπεζικά τους υπόλοιπα.

-επιχειρήσεις που έχουν οφειλές προς το δημόσιο και είτε τις έχουν ρυθμίσει είτε δεν τις έχουν ρυθμίσει.

-φορολογούμενους που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους με τη ρύθμιση των 100 δόσεων και σπεύδουν να εξοφλήσουν το σύνολο της οφειλής τους.

Για την πληρωμή φόρων παρατηρείται αυξημένη προσέλευση στα ταμεία των εφοριών τα οποία μετά από μια περίοδο υπολειτουργίας λόγω του περάσματος των πληρωμών στο τραπεζικό σύστημα λειτουργούν και πάλι κανονικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το όριο για πληρωμή με μετρητά στα ταμεία των εφοριών αυξήθηκε από τα 500 ευρώ στα 500.000 ευρώ. Η πληρωμή στα ταμεία των εφοριών γίνεται κατά κύριο λόγο με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Πολύ αυξημένη είναι και η κίνηση στα δίκτυα ιντερνετικής εξυπηρέτησης των τραπεζών από φορολογούμενους που σπεύδουν να κάνουν πληρωμές. Μάλιστα, λόγω αυτής της αυξημένης κίνησης έχουν δημιουργηθεί και προβλήματα όπως καθυστερήσεις και υπερφόρτωση των συστημάτων.

https://www.capital.gr/story/3042463

Τουλάχιστο εδώ το γράφει ξεκάθαρα....
Λεφτά υπάρχουν για να πληρωθούν μισθοί!!!

troll

I_MNL
09-07-15, 14:51
Μωρέ μπράβο!!! Και το θεριό φοβέρα θέλει. απίστευτο
Όπου υπάρχει σύστημα που λειτουργεί, λειτουργεί επειδή υπάρχει ο φόβος της ποινής

vagmag
09-07-15, 15:04
Μωρέ μπράβο!!! Και το θεριό φοβέρα θέλει. απίστευτο
Όπου υπάρχει σύστημα που λειτουργεί, λειτουργεί επειδή υπάρχει ο φόβος της ποινής

εδώ δεν έχουμε ποινές και νόμους...

άσε που μαγκιά είναι , να ΜΗΝ τους τηρούμε.... και αυτούς που έχουμε.

Δεν είναι κακοί όλοι οι επαγγελματίες, άλλωστε στους καλούς στηρίζεται το σύστημα και λειτουργεί....
Οι καλοί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πληρώνουν όλα τα χρόνια τις υποχρεώσεις τους....

Το αρνητικό είναι ότι μέχρι σήμερα πληρώθηκαν οι υποχρεώσεις των προηγούμενων μηνών.... Από την ώρα που δε γίνονται τζίροι, άρα δεν υπάρχουν ΦΠΑ, από την ώρα που έγιναν απολύσεις και δόθηκαν άδειες, οι εισπράξεις των ταμείων θα φθίνουν το επόμενο διάστημα....
Αλλά εμείς ζούμε το σήμερα, για αύριο .... έχει ο Θεός!!!! thumb

Bitz
10-07-15, 08:13
Διαβαζοντας τα νεα μετρα που πανε προς υπογραφη.....τους ξεκ@λι@σε ο δικος μας στην ευρωπη.

Thomelef
10-07-15, 08:27
τους έδειξε ποιος είναι το αφεντικό...

A8hnaios
10-07-15, 08:48
https://youtu.be/RfpAcIAKzLo

Χσχαχα. :hystericalbs1: Γεια σου μεγάλε!

friendgr
10-07-15, 08:55
Σχετικά με τον φόρο πολυτελείας διαβάζω στα νέα μέτρα για την αύξηση 30% (η οποία είχε διαρεύσει εδώ και καιρό), στα 2500 κυβικά και πάνω από 10% σε 13% επι του τεκμηρίου.
Δεν γράφουν για ανάλογη αύξηση στην χαμηλή κλίμακα στο 5% στα 2000-2500 κυβικά.
λέτε είναι δεδομένη και εκεί η αύξηση ή την γλύτωσαν;
Επίσης βλέπω ότι διατηρείται η δεκαετία παλαιότητας.

Αν και νομίζω τέτοιες "λεπτομέρειες" αλλάζουν με μια ψηφισούλα μέσα σε ένα βράδυ....

optostyle
10-07-15, 08:57
ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ οτι ειναι για ανω των 2500cc

Opto

LEONIDASKAL
10-07-15, 14:48
κωλοτουμπα κωλοτουμπα , μπρος γκρεμος και πισω ρεμα ρεεεεεεε.πεντε μηνες τι σκατα καναμε..... γ*****ε ολη η αγορα για να ξαναβγουμε ξεβρακωτοι στα αγγουρια
αλλα ξερεις η χοντροπ@τσ@ ερχετε απο την αγορα πισω.
....... ερχεται το μαυρο σκοταδι

georggge46
11-07-15, 16:02
.......

I_MNL
12-07-15, 14:20
Είδα το εξής και είπα να το βάλω εδώ

https://www.zougla.gr/apopseis/article/elines-min-kiotepsete-san-elines-vastaksete-ke-san-greki-sta8ite

«Ανέγνων, έγνων, κατέγνων», είπες, ανάλγητε, με την παγωμένη καρδιά και το πούσι του τοκογλύφου στο μυαλό.

«Ανέγνως, αλλΆ ουκ έγνως», Διάβασες, μα δεν κατάλαβες τίποτα.

Ουκ έγνως, την ανέχεια ενός ολόκληρου λαού, που, εσύ, δήμιε του «Διεθνοδήμιου Νομισματικού Ταμείου» (ΔΝΤ), που είναι γεμάτο με αριθμούς και άδειο από ανθρωπιά, τον έριξες στην φτώχια και την απελπισία, μαζί με τους κωλορεβερέντζηδες μικρούς, τυφλούς και ανίκανους κυβερνήτες του.

Ουκ έγνως:

Ότι αλληλεγγύη ονομάζεις την κατασπάραξη των αδυνάτων και ανθρωπιά τα «πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας.»
Και τον εταίρο θεωρείς συνέταιρο στις απάνθρωπες αποφάσεις των λεγομένων τώρα θεσμών, που χαλκεύουν τα δεσμά της φτώχιας των λαών.

Ότι, η Δημοκρατία, έχει γίνει Κράτος βουλευτών και επιτρόπων που αποφασίζουν για τους λαούς, χωρίς τους λαούς.

Ότι, οι ατομικές ελευθερίες, που διατυμπανίζεις, ως κύμβαλο αλαλάζον, (τενεκές ξεγάνωτος), είναι τυμπανιαίες, τουμπανισμένες, και εκχυδαϊσμένες, μέσα στην ελευθέρια της ηδονοθηρίας και θηριωδίας του ατομικισμού, της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας και του παγκοσμιοποιημένου τίποτα.

Χρήμα, όχι πόροι. Λοβοτομημένο το άτομο. Όχι υπεύθυνο άτομο.

Χρατς, κρακ, κλατς, οι νέο-Ευρωπαίοι, της Νέας Τάξης Πραγμάτων, προελαύνουν , συνθλίβοντας, στο πέρασμά τους, ανθρωπιά, αγάπη, αλληλεγγύη, φιλοπατρία, κοινωνική ευθύνη.

Η απέραντη φτήνια των λέξεων και της σκέψης τους.
Γνωρίζουν την τιμή όλων των πραγμάτων, αλλά την αξία ουδενός. Κι όσο για την Τιμή, «που τιμή δεν έχει …» είναι άγνωστη λέξη στο λεξιλόγιό τους. Λογιστική έννοια, κι αυτή.

Ζήτημα μηδενικών η «Τιμή» τους, που δεν έχουν.

«Ο Γκραντγκριντ είχε μια θεμελιώδη αρχή: κάθε τι έπρεπε να πληρώνεται• τίποτα να μη δίνει κανείς χωρίς ανταπόδοση. Η ευγνωμοσύνη να καταργηθεί και ότι απορρέει απ αυτήν δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ολόκληρη η ζωή των ανθρώπων έως μυελού οστέων από τη γέννηση έως τον θάνατο έπρεπε να είναι μια ρυθμισμένη αγορά επί πληρωμή. (Καρόλου Ντίκενς «Οι δύσκολοι καιροί.»

Τα πρόσωπα των ανθρώπων σπαταλημένα στον άγονο αγώνα, για να επιβιώσουν.

Τα μικρά παιδιά έχουν, τώρα, αντί για χαμόγελο, ρυτίδες στα μάγουλα. Είναι οι ρυτίδες, που τους χαράξατε εσείς, οι αρυτίδωτοι λειεγκέφαλοι της εξουσίας.

Μαντάμ Σουσούδες, παραγεμισμένες με ξενόφερτα καμώματα και ξενόφερτα φκιασίδια, που τα μοστράρετε, για να κρύψετε την απάνθρωπη μουτσούνα σας. Το κενό του κενόκρανου κρανίου σας. Ξενόμυαλοι, ένοικοι ξένης σκέψης. Κακοπάτριδες, «Κοπίδων (ψευτών, απατεώνων) αρχηγοί» (Ηράκλειτος)

ΜΜΕ ( Μέσα Μαζικής Εγκεφαλομαλάκυνσης), των κενόκρανων ντερμπεντέρηδων, (λεβέντηδων) αναλυτών.

Των κοαζουσών, «βρεκεκέξ κοάξ κοάξ/αχ, βρε κόσμε είσαι βλάξ», ξανθών (το ξανθό δεν είναι χρώμα είναι ιδιότητα) τηλεμανταμίτσων (μανταμίτσα, υποκοριστικό της μαντάμας.)

Το κενό, η απουσία του νοήματος, ο βόρβορος της παραπληροφόρησης, η παραχάραξη της σημασίας και του νοήματος.

Η εξουσία εκχυδαϊσμένη.

Εξορισμένη, απούσα, η ουσία.

Στο προσκήνιο, η παρουσία των ανούσιων παρασίτων.

Μια τυραννία της σκέψης και της ζωής, με φιλελεύθερη, δημοκρατική λεοντή.

Μαριονέτα ο «λαός»,
που κινούν τα νήματά της,
μαριονέτες άρχοντες, και τα νήματα, αυτής της μαριονέτας, κινούν απρόσωπα χρηματιστηριακά και διαπλεκόμενα ποικίλα συμφέροντα.

Έτσι το συλλογικό μας συνειδητό και υποσυνείδητο, η πόλη, ετεροκαθορισμένη από την Νεο-ευρωπαϊκή κενότητα, ετεροκαθορίζει τους πολίτες της.

Θα ΅ρθει μια μέρα, που πια δεν θα ΅χετε τι να πείτε.

Σπαταλήσατε, σκοτώσατε όλες τις λέξεις. Και τις πετάτε άταφα κουφάρια στα μούτρα τού «πάντοτε ευκολόπιστου και πάντα προδομένου» Λαού (Δ.Σολωμός).

Και θα ΅ναι μια μέρα, που θα περιμένετε ένα γράμμα και δεν θα έρχεται, γιατί αυτό που λάβατε, μόλις πρόσφατα, με μια μόνο λέξη γραμμένη, το πετάξατε.

Στεγνές καρδιές, στεγνά μυαλά, στεγνές ψυχές, υψώνουν τη σημαία της απάνθρωπης νεοφιλελεύθερης οικονομίας, πάνω στα ερείπια των ανθρώπινων αξιών και της ανθρωπιάς.

Τώρα, τα χέρια τους σφίγγονται γύρω στο κοντάρι μιας άλλης σημαίας:

Μια σημαίας ευκαιρίας για όλους τους κακοπάτριδες .

«Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς αιδώ» (Κ. Καβάφης), υπέστειλαν τη σημαία

της Εθνικής ανεξαρτησίας,
της Λαϊκής κυριαρχία,
της Κοινωνικής δικαιοσύνης,
της Δημοκρατίας,

και, ανεπαισθήτως και αναισχύντως, έκλεισαν την Ελλάδα έξω.

Όμως,

«Θα ΅ρθει μια μέρα που θα φορέσουμε / αλογάριαστα ολόγυμνοι τον εαυτό μας.» (Μ. Αναγνωστάκης)

Μη μου χτυπάς την πόρτα. Δε θα σΆ ανοίξω. Δε σε γνωρίζω, φτενέ πολιτικατζή.
Ίσως ταξιδέψαμε μαζί, κάποτε, σε κάποιο τραίνο. Μα δεν σε ξέρω.

Από τον δρόμο μου, την οδό των ονείρων μου, δεν πέρασες, ποτέ.

Αρνητή της ζωής. Ζωντανέ από αυταπάτη

« Όρθιος και μόνος σαν και πρώτα περιμένω» (Μ. Αναγνωστάκης),

ΜΆ ανοιχτά τα στήθη και τα χέρια γύρω στο κοντάρι της σημαίας μου, που γράφει:

«ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΟΥΛΟΣ ΟΥΤΕ ΥΠΗΚΟΟΣ: ΟΥΤΙΝΟΣ ΔΟΥΛΟΣ...ΟΥΔΆ ΥΠΗΚΟΟΣ.»
(Σοφοκλής)

«Μια φοβερή ξυλάρα κράταγε και την εκράδαινε» (Ν. Εγγονόπουλος).

Και πήρε σβάρνα, ο Καραΐσκος, τους κωλορεβερέντζηδες υποταχτικούς σφουγγοκωλάριους της Εσπερίας και των παγκοσμιοποιημένων Νεάντερνταλ,

Κι ήτανε, λένε, ντυμένος το οργισμένο φως της Λαμπρής των Ελλήνων.
Και «η φωνή του ήτανε προορισμένη μόνο για τους αιώνες» (Εγγονόπουλος).

Και τα αγάλματα ακίνητα, μέσα στα θαυμάσια ερείπια, σωπαίνοντας,
βρυχώνται, τώρα, τα βροντερά, τα ξεχασμένα, τα αιώνια μυστικά.

Και τα λυχνάρια, που ψάχνουν τον άνθρωπο, δείχνουν τον δρόμο, που θα Άρθουν οι δαυλοί του αύριο, να βάλουν φωτιά στα σάπια.

Κι οι άνθρωποι θα σπείρουν τον σπόρο της νέας γενιάς των ωραίων ανθρώπων.

Οι άνθρωποι αυτής της Πατρίδας, μπροστά σΆ αυτήν κρίση, μπροστά στο κενό του ανθρώπου, εμείς οι Έλληνες,

ΟΧΙ θα πούμε, ΔΕΝ «Θα μείνουμε καύκαλα μΆ άχερα γεμάτα» (Έλιοτ)

Έτσι στη λογική της άνευ όρων παράδοσης, αντιτείνουμε τον «παραλογισμό», στις συγκεκριμένες συνθήκες, του

«ΤΟ ΣΩΦΡΟΝ ΤΟΥ ΑΝΑΝΔΡΟΥ ΠΡΟΣΧΗΜΑ».

Και λέμε ΟΧΙ στις στρατιές των επίδοξων κατακτητών, όταν το περάστε αυθέντα και η συνεργασία, φαίνεται η μόνη λογική επιλογή επιβίωσης. Έχει, όμως, αποδειχθεί ότι οδηγεί, κατ ευθείαν, στην υποδούλωση.

Εμείς θα πολεμήσουμε. Κι αν η μάχη είναι σκληρή και άνιση, εμείς, θα παραμείνουμε

«Ες αεί, παρά δύναμιν τολμηταί, παρά γνώμην κινδυνευταί και εν τοις δεινοίς ευέλπιδες: πάντοτε τολμώντας πέρα από τη δύναμή μας, διακινδυνεύοντας παρά τη συνετή γνώμη και στα δεινά ευέλπιδες»

Εμείς, θα κραυγάσουμε την πολεμική κραυγή Εκείνων:

Ελελεύ

Την κραυγή, που έκανε τον Τρινταχαίμη (αυλικός του Ξέρξη) και κάθε Τρινταχαίμη, έκτοτε, να αναφωνεί: «Αλίμονο, με τέτοιους άντρες μας έφερες να πολεμήσουμε που δεν πολεμούν για χρήματα αλλά για την αρετή: Παπέ, κΆ οίους επΆ άνδρας ήγαγες μαχησομένους ημέας οι ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιεύονται αλλά περί αρετής.»

Και είναι αυτοί οι λίγοι «τρελοί», με τη μεγάλη ψυχή, που σώζονται και σώζουν.

Το τρελοβάπορό μας,

«Από τα βάθη φτάνει τους παλιούς καιρούς,
βάσανα ξεφορτώνει κι αναστεναγμούς.

΄Ελα Χριστέ και Κύριε, λέω κι απορώ,
τέτοιο τρελό βαπόρι τρελοβάπορο,

Χρόνους μας ταξιδεύει δε βουλιάξαμε
χίλιους καπεταναίους τους αλλάξαμε

Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε,
μπήκαμε μες στα όλα και περάσαμε.»
(Ο. Ελύτης)

«Έλληνες μην κιοτέψετε,
Σαν Έλληνες βαστάξετε και σαν γραικοί σταθείτε.

Παιδιά μΆ να νταγιαντίσετε, να γίνετΆ ένα σώμα
Να μη χαθεί η πατρίδα μας, την πάρτε στο λαιμό σας.»

LEONIDASKAL
13-07-15, 14:48
αντε και καλη αρχη και καλοριζικο και καλοφαγωτο το μνημονιο η μαλλον η μνημονιαρα ειχαμαι το δεξιο , μας ριξανε και ενα αριστερο και ηρθαμε στα ισα μας.
αρε ελληνα ψοφας για λαικισμο και θα πεθανεις απο πεινα οχι αυτη που σου σφιγγει το στο μαχι αλλα απο την αλλη που κολλα στο μυαλλο και απο ανθρωπο σε εχει κανει ΖΩΟ

Thomelef
13-07-15, 16:35
Θα γίνει χαμός. Ιδιωτικοποιησεις, άνοιγμα επαγγελμάτων, επικουρικες, ασφαλιστικό, αλλαγή νόμου συνδικαλισμου και πολλά πολλά άλλα.

Να δεις εκείνο το σκουπίδι ονόματι παναγοπουλος θα ξαναεμφανιστει μετά από δύο χρόνια αφάνεια.

LEONIDASKAL
13-07-15, 17:36
Θα γίνει χαμός. Ιδιωτικοποιησεις, άνοιγμα επαγγελμάτων, επικουρικες, ασφαλιστικό, αλλαγή νόμου συνδικαλισμου και πολλά πολλά άλλα.

Να δεις εκείνο το σκουπίδι ονόματι παναγοπουλος θα ξαναεμφανιστει μετά από δύο χρόνια αφάνεια.
Ιδιωτικοποιησεις ? ανοιγμα επαγγελματων ? ασφαλιστικο ? συνδικαλισμος ?
απο ποτε αυτα εινα ασχημα μετρα δεν καταλαβαινω ?
τι καλο εκανε το δημοσιο εκτος απο το βολεμα τη ρεμουλα και τη μασα,
μεχρι ποτε μερικα επαγγελματα θα αποτελουν κλειστες καστες ανθρωπων χωρις ανταγωνισμο
γιατι ενας ανθρωπος πρεπει να βγαινει στην συνταξη στα 45
ποσα εργοστασια και ιδιωτικες επιχητησεις εκλεισαν απο το καρκινωμ,α του συνδικαλισμου( γιατι δεν ειμαστε αξιοι σωστου συνδικαλισμου που ειναι υγιειης εκφραση κατα τα αλλα )

Thomelef
13-07-15, 17:39
Μα δεν είπε κανείς (τουλάχιστον εγω) ότι είναι κακά μέτρα όλα αυτα...

Βασικά μόλις πριν λίγο είδα τις δηλώσεις τσιπρα. Δεν βγάζεις νόημα, είναι λες και αυτός ήταν σε άλλη συνεδρίαση.

LEONIDASKAL
13-07-15, 17:50
Ηταν ....τον ειχε παρει ο υπνος το ξυπνησαν και τελος .
τα αλλα τα ειπε απο συνηθεια.δεν ξερει να λεει και αλλα κασσετουλα

Thomelef
14-07-15, 07:31
πλάκα θα έχει να μας κάνουν και οι ξένοι τώρα, ακριβώς ότι τους κάνουν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις μας...

να περασουμε τις αλλαγές και μόλις τις περάσουμε να μας αρχίσουν στα κινέζικα και να μη μας δώσουν φράγκο.

Bitz
14-07-15, 08:38
Δεν ειναι ολοι εδω.

https://neakeratsiniou.blogspot.gr/2015/06/174.html

Thomelef
14-07-15, 08:56
με εκπλήσει ο άδωνις. καμία κατάθεση έξω? ο βορίδης απ'την άλλη που ούρλιαζε πρίν 2 βδομάδες στον φίλη, λέγοντας του...όλοι εμείς που δεν βγάλαμε λεφτά έξω...

Thomelef
14-07-15, 08:57
και ο τσίπρας δεν έχει έξω απ'οτι λέει η λίστα.

Bitz
14-07-15, 09:00
Δεν ειναι ολοι εδω λεμε.:original:

ghost-rider
14-07-15, 09:28
Ο Παναής ο Λαφαζάνης είναι όμως.
2 εμβασματάκια των 60.500.
Ντάξει πενταροδεκάρες έβγαλε, αλλά ξέρει ότι μόλις περάσουμε στη δραχμή ακόμα και με αυτά σε ευρώ θα θεωρείται μεγιστάνας εδώ...
Ε παναή??
Αυτά είναι. Και τώρα κάμει επανάσταση.
Σκ@τ@...

vagmag
14-07-15, 11:46
πλάκα θα έχει να μας κάνουν και οι ξένοι τώρα, ακριβώς ότι τους κάνουν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις μας...

να περασουμε τις αλλαγές και μόλις τις περάσουμε να μας αρχίσουν στα κινέζικα και να μη μας δώσουν φράγκο.

Εμείς αναρωτιόμαστε αν τα περάσει η δική μας βουλή....

Φαντάζεστε να μην καταφέρει να τα περάσει κάποιο άλλο κράτος από την βουλή του.;;;;.... Ε, ρε γλέντια....

A8hnaios
14-07-15, 18:49
Επείγουσες ρυθμίσεις για  τη διαπραγμάτευση και σύν αψη συμφωνίας με το 
Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήρι ξης (Ε.Μ.Σ)

Thomelef
15-07-15, 10:07
XAXAXAXAXAXAXAXAXA!!!!

https://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/59076

Ptboul
15-07-15, 10:29
To καλύτερο είναι το τελευταίο

Τσίπρας: «Η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα!»

Πράγματι! :hystericalbs1:

I_MNL
15-07-15, 16:39
To καλύτερο είναι το τελευταίο

Τσίπρας: «Η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα!»

Πράγματι! :hystericalbs1:

Για γέλια ή για κλάματα άραγε...:facepalm:

ghost-rider
15-07-15, 19:56
To λοιπόν.
Το σχέδιο είναι απλό.
Το πρώτο μασούρι δυναμίτες είναι για να μπούμε μέσα.
Αλυσοδένουμε το στουρνάρα και με το 2ο μασούρι ανοίγουμε το χρηματοκιβώτιο και αρπάζουμε τα 22 δις.
:warriorsmiley: :warriorsmiley: :warriorsmiley:
https://www.thetoc.gr/images/articles/2/article_77301/eipe-kaneis-lafazanis-eleven.w_l.jpg

A8hnaios
15-07-15, 23:39
Ερχεται σύντομα και θα σπάσει τα ταμεία!!!

A8hnaios
16-07-15, 00:03
Το ζιβαγκο του λειπει....

gant
16-07-15, 10:05
Να και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα απ την Λαγκάρντ.
Το χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να μειωθεί, μπορεί όμως να επεκταθεί μέχρι το 2090, με αναπροσαρμογές των τόκων. :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

I_MNL
16-07-15, 10:14
Να και κάτι που διάβασα σήμερα. Τα σχόλια δικά σας... :shok:

https://www.apodytiriakias.gr/politika/2015/07/13/panta-sto-telos-ton-polemo-hanei-i-germania.aspx

Thomelef
16-07-15, 14:03
Να και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα απ την Λαγκάρντ.
Το χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να μειωθεί, μπορεί όμως να επεκταθεί μέχρι το 2090, με αναπροσαρμογές των τόκων. :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

η επέκταση θα βοηθούσε εδώ που τα λέμε, αλλά το πρόβλημα δεν είναι τα δάνεια. με αυτά βγάζουμε το μήνα και φάνηκε τις τελευταίες μέρες. τα υπόλοιπα ψέμματα του τσίπρα, είναι ιστορίες γι'αγρίους πλέον. οτι για όλα φταίει ο δανεισμός και οι κακοί ξένοι, ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος θέλει να προστεθουν άλλα 25-30% πάνω στο υπάρχον.

τα προβλήματα της χώρας είναι αλλού. υπάρχουν χώρες που πλυθησμιακά είναι όμοιες με την ελλάδα και ο δανεισμός τους είναι πολαπλάσιος. απλά παράγουν έσοδα και είναι βιώσιμα αυτά τα δάνεια. πχ η σουηδία χρωστά στην κυριολεξία τα διπλάσια, αλλά δεν γίνεται καμμιά αναφορά για σουηδικό πρόβλημα. πολύ απλά γιατί με τα έσοδα που παράγει το κράτος, το δάνειο είναι βιώσιμο.

το δάνειο που έχουμε θα μπορούσε να καταστεί βιώσιμο, αν κάποτε καταφέρναμε να κάνουμε αυτό το πράγμα που λέγεται ελλάδα, πολιτισμένη χώρα με όλη τη σημασία της λέξης. αυτή τη στιγμή και 100% να μας κουρέψουν το δάνειο και σταματήσουν ταυτόχρονα τη χρηματοδότηση με δανεικά, η ελλάδα σε πολύ λίγο διάστημα θα φτάνει να χρωστάει πάλι. η χώρα επισήμως είναι και πτωχευμένη προς τα έξω. αυτό τα λέει όλα.

δεν βγαίνουν τα κουκιά, πρέπει να αλλάξουμε ριζικά.

aristent
16-07-15, 17:18
...η ρευστοτητα ολων των τραπεζων, που και καλα δεν εχουν χαρτονομισματα για να ανοιξουν και να λειτουργησουν κανονικα,γιατι δεν βρισκει τις λυσεις της μεσω των "δυσμοιρων" επιχειρηματιων που δεν ξερουν που στο διατανο να κρυψουν τις καθημερινες τους εισπραξεις???
.....βλεπε σουπερ μαρκετ*,βενζιναδικα,αλυσιδ ς καταστηματων κλπ........

θα μου πειτε ποιος ρισκαρει???...αφου δεν υπαρχουν "εγγυησεις" για τυχον κουρεματα εν μια νυκτη,οποτε παλι σε αδιεξοδο ειναι,αλλα με πραξεις νομοθετικου διαταγματος να κανουν λογο για μηδενικο κινδυνο "κουρεματος καταθεσεων"διαρκειας πχ.15ημερων ,εν μια νυκτη και αυτες,.....θα μπορουσαν να βαλουν μπροστα την "μηχανη"μεχρι την 14η μερα και το ξαναβλεπουμε......δεν θελει πολυ κλικ κλικου.....αλλα μαλλον κατι αλλο παιζει....

^*...ακουσα οτι ο Μασουτης εχει βαλει ειδικους φρουρους με καλασνικοφ σε καποιο χωρο στη Θεσ/νικη να φυλανε τις εισπαραξεις.....

vagmag
16-07-15, 19:13
Δεν νομίζω ο κόσμος να επιστρέψει στο τραπεζικό σύστημα χρηματα που είναι σε στρώματα κ σε θυρίδες . Είτε βγει νόμος , είτε εγγυηθεί ο Τσιπρας, η Μερκελ, ο Σόιμπλε κ ο Θεος ο ίδιος , δεν πρόκειται να αισθανθεί άνετα ο κόσμος ακόμα . Θέλει χρόνο .
Ειδικά αφου ακομα δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του τυχόν κουρέματος .
Δίκη μου γνώμη .

Εννοείτε ότι ακόμα δεν μπορούμε να κάνουμε εισαγωγές και δεν έχει διευκρινιστεί πουθενά πότε θα είναι αυτό εφικτό !

Όταν οι εισαγωγές θα είναι ελεύθερες χωρίς περιορισμους , άρα θα μπορούν να σταλούν χρήματα έξω ελεύθερα , τότε μόνο θα υπάρχει ξανά σιγουριά στο τραπεζικό σύστημα κ κανένα κίνδυνος .

Η δίκη μου άποψη είναι ότι όσο ακόμα υπάρχουν περιορισμοί , τα πάντα είναι πιθανά !

Δεν έχουν λόγο να ανοίξουν τα συστήματά για αναλήψεις κ εισαγωγές κ να κάνουν κούρεμα στο μέλλον ξανά κλείνοντας τράπεζες ( σε τέτοια περιπτωση ΔΕ θα επανέλθει ΠΟΤΕ η εμπιστοσύνη ) . Οπότε αν γίνει κάτι , θα γίνει όσο υπάρχουν περιορισμοί .

A8hnaios
17-07-15, 14:06
Καίγεται ο Υμηττός..

ssaliaris
17-07-15, 14:31
Και λοιπόν? Αυτό ειναι καλό η κακό ανάλογα το πως βλέπει ο καθένας. Άλλος λέει θέλω περισσότερο χώρο για οικόπεδα και άλλος να δώσει στους Γερμανούς καμένη γή!!

Στάλθηκε απο το Stealth mobile μου.

Panmilios
17-07-15, 14:59
Αναδημοσιευση απο συμπαικτη στο eRepublic...

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν, συμβαίνουν και έπονται στη χώρα μας θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα άρθρο που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Περικλής Βασιλόπουλος τον Δεκέμβριο που μας πέρασε. Με την ανοχή τη δική σας και των διαχειριστών της κοινότητας ελπίζω να μη πέσει γιατί αξίζει να έχει διαβαστεί αν και μακροσκελές.

Ήταν 3 Ιανουαρίου 1990, αργά το βράδυ και ενώ οι διάδρομοι της Βουλής ήσαν σχεδόν άδειοι, στο γραφείο του πρωθυπουργού της οικουμενικής κυβέρνησης Καθηγητή Ξενοφώντα Ζολώτα επικρατούσε μια απίστευτη ένταση και υπερκινητικότητα. Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών (Κωνστ. Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Χαρίλαος Φλωράκης - πρόεδρος Συνασπισμού της Αριστεράς) δεν ενέκρινε το έκτακτο σχέδιο 10 σημείων που πρότεινε ο κ. Καθηγητής και η χώρα κινδύνευε με άμεση χρεοκοπία και στάση πληρωμών.

Το ήξεραν ή το υποψιάζονταν ελάχιστοι και η καθημερινότητα στην χειμωνιάτικη Αθήνα ήταν απολύτως ομαλή παρά τις γνωστές και οικείες έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Άλλωστε παντού στον δυτικό κόσμο η πτώση του τείχους του Βερολίνου, η διάλυση του υπαρκτού σοσιαλισμού και το άνοιγμα των βόρειων συνόρων της χώρας είχαν προκαλέσει μια γενικευμένη αίσθηση αισιοδοξίας.

Στην Ελλάδα είχαν προηγηθεί δύο εκλογικές αναμετρήσεις με την πρώτη να οδηγεί στην συγκρότηση της κυβέρνησης Τζαννετάκη με συνεργασία ΝΔ-Συνασπισμού και η δεύτερη στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα. Ήταν μια κυβέρνηση γέφυρα που θα οδηγούσε την χώρα ομαλά στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση μέσα όμως από ένα σχέδιο συναινετικής Εθνικής Ανασυγκρότησης που θα οδηγούσε τη χώρα σε μια νέα πορεία. ΓιΆαυτό ο Ζολώτας αποφάσισε ως πρωθυπουργός να συγκροτήσει την περίφημη τότε άγνωστη σήμερα Επιτροπή Αγγελόπουλου (Άγγελος Αγγελόπουλος, Καθηγητής Οικονομίας, νεανικός φίλος του Ξ. Ζολώτα, υπουργός της «Κυβέρνησης του Βουνού» ΠΕΕΑ και της Κυβέρνησης Εθν. Ενότητας τον Οκτώβριο Δεκέμβριο 1944).

Στόχος του ήταν να πείσει επιτέλους όλα τα πολιτικά κόμματα να συμφωνήσουν σε ένα ελάχιστο κοινό πρόγραμμα που συμπύκνωνε την έμμονη ιδέα του Καθηγητή από το 1924, όταν έγινε - ο νεότερος στη ιστορία - Καθηγητής Οικονομικών. Νομισματική σταθερότητα μαζί με γρήγορη οικονομική ανάπτυξη και εκβιομηχάνιση. Κάτι που το κατόρθωσε προσωρινά ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας την περίοδο 1955-1967, όταν η Ελλάδα σημείωσε ποσοστά ανάπτυξης του ΑΕΠ με τον «ιαπωνικό» ρυθμό του 6-7% ετησίως. Σε στενή συνεργασία και με την υποστήριξη του Κων. Καραμανλή που έγινε πρωθυπουργός το 1955, προώθησε ένα επιτυχημένο μείγμα κρατικής παρέμβασης και αγοράς που μόνον η Ιαπωνία και η Νότιος Κορέα κατόρθωσαν να επιτύχουν.

Αυτό ήταν το όραμα Ζολώτα. Βιομηχανία τύπου Νότιας Κορέας (το 1960 ήταν φτωχότερη από την Ελλάδα) δημοκρατία αναπτυγμένης χώρας και στόχευση στην καρδιά της Ευρώπης. Αν και δεν εξέφραζε ποτέ ανοικτά τις πολιτικές του προτιμήσεις και τηρούσε με θρησκευτική ευλάβεια την αμερόληπτη ουδετερότητα που του επέβαλλε η θέση του ως Διοικητή της ΤτΕ και ο δυναμικά μειλίχιος χαρακτήρας του, δεν ανήκε ποτέ στην Δεξιά Παράταξη. Ήταν πάντοτε ένας κεντρώος της σύνθεσης.

Έκανα αυτή την παρενθετική παρέμβαση του κεντρικού αφηγηματικού νήματος του άρθρου για τρεις λόγους. Ο πρώτος είναι η εξαιρετική έκθεση για το έργο και την ζωή του Ξενοφώντα Ζολώτα που εγκαινιάστηκε προχθές στο νέο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) στην οδό Αμερικής και θα διαρκέσει αρκετούς μήνες. Προτείνω σε όλους και ιδίως στους νεότερους που μάλλον δεν ξέρουν καν της ύπαρξή του να την επισκεφτούν. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο Έλληνα οικονομολόγο και - για μένα - τον πιο συνειδητό Έλληνα πρωθυπουργό που προσέγγισε την έννοια του «Δημόσιου Συμφέροντος» περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει και αυτός με την επικαιρότητα των πιο σκληρών πλευρών της ιστορίας μας. Με αφορμή τα 70 χρόνια από τα Δεκεμβριανά του 1944 και την συζήτηση που άνοιξε θα πρέπει να εξεταστεί και η προσπάθεια ενός τρίτου, σοσιαλιστικού και δημοκρατικού πόλου που συνετρίβη πρόωρα μέσα στην μέγγενη του εμφύλιου πολέμου που ακολούθησε. Άλλωστε ο Ξεν. Ζολώτας θεωρούσε ιδανικό οικονομικό σύστημα και για την Ελλάδα – με σταδιακά βήματα και εφόσον το επέτρεπαν οι συνθήκες – τον «Δημιουργικό Σοσιαλισμό» (βλέπε βιβλίο του με τον ίδιο τίτλο το 1943) που θα ήταν μια σύνθεση φιλελεύθερης (όχι αρρύθμιστης ή όπως λέμε σήμερα νεοφιλελεύθερης) αγοράς με ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος και γιΆαυτό μαζί με τον Άγγελο Αγγελόπουλο ίδρυσαν κατά την διάρκεια της Κατοχής το 1942 τον όμιλο Σοσιαλιστική Ένωση (στην οποία από πρόταση της Ιωάννας Τσάτσου συμμετείχε για λίγο και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής).

Ο τρίτος λόγος και πιο σημαντικός ακολουθεί. Ας ξαναγυρίσουμε λοιπόν στην αρχή της ιστορίας.

«Είναι καλοί άνθρωποι αλλά είναι άρπαγες του κράτους»

Όταν στις 23 Νοεμβρίου 1989 ο Καθηγητής Ζολώτας ανέλαβε ύστερα από ομόφωνα πρόταση των κομμάτων την πρωθυπουργία της οικουμενικής Κυβέρνησης, τα οικονομικά στοιχεία που του δόθηκαν ήταν από ασαφή έως θολά. Σίγουρα πολύ χειρότερα απ' ότι του είχαν ειπωθεί. Είχε προηγηθεί η τρίμηνη θητεία της κυβέρνησης Τζαννετάκη, ένα καθεστώς ημικυβερνησίας. Υπουργός Οικονομικών ήταν ο Αντ. Σαμαράς με βασική καινοτομία της υπουργίας του την εισαγωγή των αφορολόγητων κόκκινων πινακίδων αυτοκινήτων ΑΜΟ που πλημμύρισαν τη χώρα, παρότι προορίζονταν αρχικά για τους εργαζόμενους στο εξωτερικό (βλ άρθρο ΑΔ Παπαγιαννίδη στον Οικ. Ταχυδρόμο Σεπτ 1999). Μεταπήδησε στην συνέχεια και στην οικουμενική ως υπουργός Εξωτερικών. Την ίδια θέση διατήρησε και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που ήλθε στην εξουσία τον Απρίλιο του 1990, όταν έγινε ο «μοιραίος» άνθρωπος για την εμπλοκή στο Σκοπιανό αλλά και για την πτώση της κυβέρνησης της ΝΔ το 1993. Και μετά ήλθε πάλι στην εξουσία ο ΑΓ Παπανδρέου και πάλι τα γνωστά. Στην Ελλάδα ένας κλειστός αριθμός ατόμων επανέρχονται εναλλάξ στην εξουσία.

Γενικά η κυβέρνηση Τζαννετάκη - όπως και όλες οι προηγουμένως - δεν παρέδωσε τίποτα. Όταν ο πρωθυπουργός μου ζήτησε να βρω τα αρχεία αποφάσεων και ομιλιών για να τα συμβουλευτεί, οι δέκα, προϋπάρχουσες, κυρίες γραμματείς του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού - «τρελάθηκα» με τον αριθμό - με κοίταξαν με απορία. «Ποια αρχεία, δεν υπάρχουν αρχεία» μου είπε η προϊσταμένη. «Τα παίρνουν όλα οι Πρωθυπουργοί στο σπίτι τους». Τρελάθηκα για δεύτερη φορά αλλά όπως αποδείχτηκε ήμουν απλά στον πρόλογο. (Τελικά το 2002 ψηφίσθηκε νόμος για τα Αρχεία του Πρωθυπουργού με πρωτοβουλία του καθηγητή Γιώργου Παπαδημητρίου, νομικού συμβούλου επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, αλλά μάλλον δεν εφαρμόζεται πλήρως ακόμη. Ίσως το 2050). Όταν μετέφερα το νέο στον Καθηγητή Ζολώτα, παρότι τυπικά το θέμα ήταν ήσσονος σημασίας για την εποχή, εξερράγη. «Είμαι 86 ετών. Έχω γράψει 40 βιβλία αλλά μόνο τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω τις βαθιές παθογένειες της χώρας. Είναι θαύμα που επιβιώνει αυτό το κράτος» Και ήταν μόνο η αρχή.

Στις 3 Ιανουαρίου του 1990 η κατάσταση στα δημοσιονομικά πράγματα έτεινε να γίνει απελπιστική. Το ΑΕΠ της χώρας σε ευρώ ήταν περίπου στα 70 δις (σήμερα είναι 184 δις) ενώ το Δημόσιο χρέος ακόμη ήταν μόνο στο 70% με ραγδαία όμως αυξητική τάση (σήμερα είναι ως γνωστόν στο 176% του ΑΕΠ). Ο πληθωρισμός γύρω στο 15% (σήμερα έχουμε αρνητικό πληθωρισμό ή αποπληθωρισμό) τα επιτόκια εσωτερικού στο 24% το δημόσιο έλλειμμα κτύπαγε το 13% (όπως το 2009) και περίπου στο 10-12% ήταν το έλλειμμα του εξωτερικού ισοζυγίου πληρωμών. Είχαν αρχίσει σταδιακά εξαγωγές κεφαλαίων με ταξίδια στην Ελβετία κα το κυριότερο κινδυνεύαμε με αθέτηση διεθνών πληρωμών και με μη πληρωμή μισθών και συντάξεων. Ουσιαστικά υπήρχε διορία 2 ή 3 ήμερών πριν το πρόβλημα πάρει μεγάλες διαστάσεις και υπήρχε ο άμεσος κίνδυνος γενικευμένης ανησυχίας των πολιτών για την «υγεία» και την ισοτιμία της δραχμής. (Αποκτήσαμε τελικά το 2001 το ευρώ αλλά ήδη είχαν ξεπροβάλλει τα τρία περίφημα κριτήρια του Μάαστριχτ που θεσπίστηκαν το 1993.)

Με δεδομένη την άρνηση των τριών πολιτικών αρχηγών να συναινέσουν στα 10 έκτακτα μέτρα Ζολώτα, το μόνο που έμενε ήταν η έκτακτη σύναψη Syndicated Loan από Διεθνείς Τράπεζες (η αγορά Ομολόγων δεν ήταν τότε πολύ αναπτυγμένη). Πράγμα ιδιαιτέρως δύσκολο να πραγματοποιηθεί σε ένα λογικό και μη αστρονομικό επιτόκιο.

Όταν μπήκα στο γραφείo του καθηγητή Ζολώτα στο ισόγειο της Βουλής, τον είδα για μια και μόνη φορά στην 18χρονης γνωριμίας μας (τον γνώρισα το 1986 όταν έκανα μαζί του μια συνέντευξη εφΆόλης της ύλης για τα 70 χρόνια του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ) να κάθεται «σε αναμμένα κάρβουνα». Είχε μπροστά του δυο μεγάλα καλογραμμένα λογιστικά φύλλα κάτι σαν έσοδα - έξοδα υποχρεώσεις του κράτους και δίπλα κράταγε σημειώσεις με συνεχείς αναπροσαρμογές. Είχε έρθει για δεύτερη φορά ένας παλιός μαθητής του από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με άλλα δυο λογιστικά τεφτέρια υπό μάλης. Τηλεφώνησε στον από χρόνια στενότερο συνεργάτη του Ν.Α. από την Τράπεζα της Ελλάδας «Μόνο σε αυτούς του δύο έχω εμπιστοσύνη για την αξιοπιστία των στοιχείων. Είναι οι μόνοι που δεν μου πασάρουν "αλλοιωμένα" στοιχεία για τις πραγματικές υποχρεώσεις του κράτους». «Μα κύριε Καθηγητά του αντέτεινα αυτά δεν είναι επίσημα στοιχεία. Είστε Πρωθυπουργός της χώρας θα έπρεπε να είχατε σε πέντε λεπτά τα πραγματικά μεγέθη του Κράτους».

«Παιδί μου, είπε (προσφιλής προσφώνηση του Καθηγητή στους στενούς του συνεργάτες ανεξαρτήτως ηλικίας) δεν υπάρχει πλέον ενιαίο κράτος στην Ελλάδα. Το κράτος είναι κάτι σαν αδειανό πουκάμισο για τα μάτια του κόσμου. Γνωρίζω από παλιά τον Ανδρέα και τον Μητσοτάκη και είναι καλοί άνθρωποι ως άτομα. Αλλά με τα κόμματά τους έχουν γίνει άρπαγες του κράτους που το λαφυραγωγούν εναλλάξ. Έχουν φτιάξει δύο παράλληλους κομματικούς μηχανισμούς υποκαθιστώντας το επίσημο κράτος. Συγκρούονται αδυσώπητα αλλά ξέρουν ότι είναι μια ο ένας μια ο άλλος. Και κρατάνε τις κρίσιμες πληροφορίες μόνο για τον εαυτό τους. Οι της ΝΔ δραματοποιούν τα στοιχεία προς το χειρότερο γιατί θέλουν άμεσα εκλογές, οι του ΠΑΣΟΚ κάνουν το ακριβώς αντίθετο γιατί δεν θέλουν τώρα εκλογές και είναι ικανοί μέσα στην αδιάφορη ανευθυνότητά τους να καταγγέλλουν ο ένας τον άλλο δημοσίως και να εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Να το θυμάσαι ότι αυτό οι δύο σε πέντε σε δέκα ίσως και λίγο περισσότερα χρόνια θα χρεοκοπήσουν την Ελλάδα».

«Το δράμα», συνέχισε «η τραγωδία είναι ότι αυτός που είναι ο πιο λογικός αυτός που με στηρίζει περισσότερο στο Συμβούλιο Αρχηγών που είναι αυτός που έχουμε τις μεγαλύτερες διαφορές. Ο Χαρίλαος Φλωράκης ίσως επειδή έζησε την άγρια εποχή του εμφύλιου δείχνει την μεγαλύτερη ευαισθησία για την κρισιμότητα της κατάστασης. Αλλά και αυτός δεν μπορεί να τα πει δημοσίως. Τις προάλλες μου είπε: «Ξενοφώντα αν σε στηρίξω δημοσίως θα με φάνε οι δικοί μου». Ίσως τελικά να μας σώσει η Ευρώπη με τις νέες Συνθήκες αλλά με διαλυμένο και αρπακτικό κράτος η ιδιωτική οικονομία θα μείνει απροστάτευτη και θα καταστραφεί μέσα στον θυελλώδη ανταγωνισμό».

Συγκρουσιακή λαφυραγώγηση εναλλάξ και ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Σοφά, προφητικά λόγια ενός ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ Έλληνα που δυστυχώς αποδείχτηκαν στο σύνολο τους αληθινά. Δεκατέσσερα χρόνια μετά, το 2004 ο Γ. Αλογοσκούφης καταγγέλλει ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι έκρυβε ελλείμματα κάτω από το χαλί. Πρώτη διεθνής δυσφήμηση της χώρας. Το 2009 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου καταγγέλλει τον Γ Αλογοσκούφη (και Γ Παπαθανασίου) ότι και αυτοί με την σειρά τους έκρυβαν το κολοσσιαία δημόσιο έλλειμμα στο 13,5% του ΑΕΠ. Τα στοιχεία ήσαν αληθινά αλλά πρέπει να δούμε τον «φαύλο κύκλο» και των δυο μαζί στο ίδιο πλαίσιο. Είναι οι δυο όψεις της ίδιας συγκρουσιακής λαφυραγώγησης του κράτους εναλλάξ που έλεγε κι ο καθηγητής Ζολώτας. Δεύτερη διεθνής δυσφήμηση της χώρας. Μετά πανικός, μερική χρεοκοπία, αποκλεισμός από τις αγορές, ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Όσοι έζησαν από κοντά και μέσα στο εσωτερικό της τότε κεντρικής εξουσίας περιγράφουν μια εικόνα απίστευτης σύγχυσης, πρωτοφανούς ερασιτεχνισμού και τσαπατσουλιάς και δυστυχώς δεν υπήρχε ένας Ζολώτας με μαεστρικές κινήσεις να σώσει την χώρα όπως το έκανε το 1990.

Ο Α Σαμαράς και η ΝΔ ήταν κατά του Μνημονίου μέχρι το 2012. Μετά ανέλαβε την εξουσία μαζί με το ΠΑΣΟΚ και έγινε υπέρ αναφανδόν. Συνεχίσθηκε η ίδια παράλογη υφεσιακή περιοριστική πολιτική σε καθεστώς αποπληθωρισμού που στραγγάλισε την ιδιωτική οικονομία και η οποία είναι ομόρροπη μόνο με τα βραχυπρόθεσμα συμφέροντά της Γερμανίας και των χωρών του Βορρά. Ακολούθησαν θυελλώδεις, σπασμωδικές δήθεν «αλλαγές», μαζική περικοπή εισοδημάτων και υπερφορολόγηση που αφορούσαν μόνον τους «πολλούς άλλους», αλλά όχι το κομματικό τους δυναμικό μαζί με τις οικογένειές τους. Σύμφωνα με ορισμένες αδημοσίευτες έρευνες, το ποσοστό ανεργίας τους ανέρχεται μόνο στο 4-5% ενώ το συνολικό είναι 27%.

Αυτό φαίνεται λογικό γιατί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (περίπου 6000 στελέχη και 150.000 μέλη) έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια αποκλειστικοί «ιδιοκτήτες» του ελληνικού κράτους. Έχουν «αποικιοποιήσει» το κράτος. Σε συνδυασμό με προσωρινά ευνοϊκές γι αυτούς ευρωπαϊκές συμμαχίες και μαζί με το 20% των πιο πλούσιων Ελλήνων που έχουν πληγεί λίγο η καθόλου από την κρίση είχαν συγκροτήσει ένα σκληρό μπλοκ εξουσίας που μοιάζει με στάσιμη ολιγαρχία και ελέγχει το σύνολο σχεδόν των επικοινωνιακών διαύλων της χώρας. Αποτελούν ένα είδος «vested interests» (καθεστωτικά συμφέροντα) που υπονομεύουν την παραγωγικότητα του κράτους, την κοινωνική κινητικότητα και την επιχειρηματική ανανέωση. Γιατί να δουλέψει κάποιος περισσότερο και πιο παραγωγικά όταν ξέρει ότι ο κομματικός θα πάρει όλα τα εύσημα και τις θέσεις έτσι κι αλλιώς; Γιατί να δεχτεί κάποιος αξιολόγηση όταν ξέρει ότι την αξιολόγηση την ελέγχει ο μηχανισμός ΝΔ - ΠΑΣΟΚ;

Η Ελληνική Δημοκρατία που δημιουργήθηκε με τόσες προσδοκίες το 1974 πρέπει να βρει με άψογες δημοκρατικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες ένα τρόπο να απελευθερώσει το Ελληνικό κράτος από την «αποκλειστική ιδιοκτησία» τους προσπαθώντας επιτέλους να του δώσει δίκαιες «απρόσωπες» δομές σε κοινό κτήμα έτσι ώστε κανένας να μην μπορεί να γίνει μόνιμα αποκλειστικός κυρίαρχος. Ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος στην καρδιά του πρέπει να παραμένει πάντοτε ένας «κενός χώρος» με προσωρινή καθοδήγηση αυτών που επιλέγουν οι πολίτες. Χωρίς να είναι ιδιοκτησία κανενός. Αυτή είναι η μία και μόνη κεφαλαιώδης «Διαρθρωτική Αλλαγή» η πιο σημαντική μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει και είναι πολύ πιο σημαντική από οποιαδήποτε εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για τις επιμέρους αγορές ή την ασφαλιστική μεταρρύθμιση των ταμείων.

Για να κλείσουμε εαυτό το μακροσκελές και βιωματικό άρθρο που είναι αφιερωμένο στα 10 χρόνια από το θάνατο του Καθηγητή Ζολώτα (πέθανε πλήρης ημερών το 2004 σε ηλικία 100 ετών) να πούμε ότι την 3 Ιανουαρίου 1990 μέσα σε λίγες ώρες με απανωτές, συντονισμένες κινήσεις ο πρωθυπουργός Ζολώτας έσωσε την χώρα από μια άτακτη χρεοκοπία. Με τηλεφωνικές επικοινωνίες με 3 κεντρικούς τραπεζίτες, τον Ζακ Ντελόρ, τον Μίνω Ζομπανάκη και ιδίως με τον τότε Διοικητή της ΤτΕ Γ. Χαλικιά για την αποτροπή οποιασδήποτε ανησυχίας του κοινού για την δραχμή και την κινητοποίηση του προσωπικού με εποπτεία των τραπεζών (τότε δεν υπήρχαν online συστήματα και πολλά ΑΤΜ) και ιδίως με την σύναψη δολλαριακού δάνειου με το υψηλό επιτόκιο 10,4% (πληρώσαμε παραπάνω αλλά σώθηκε προσωρινά η χώρα) η απειλή χρεοκοπίας απεχώρησε από το προσκήνιο.

Οι εκλογές έγιναν ομαλά στις 8 Απριλίου 1990 και εξελέγη πρωθυπουργός ο Κων Μητσοτάκης. Εκείνη την ημέρα αφού ψήφισε στο εκλογικό κέντρο κοντά στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου κάτσαμε σε ένα καφενεδάκι για έναν ήρεμο καφέ. Ήταν εύθυμος, σφύριζε με τον δικό του μελωδικό σκοπό, κάπνισε το καθιερωμένο τσιγάρο Benson Royal των 100 εκατοστών με τον καφέ - χωρίς ποτέ να κατεβάζει τον καπνό - σχολίαζε και συζήταγε με δεκάδες θαμώνες που του μιλούσαν με σεβασμό. Ήταν 87 ετών και ένιωθε πενηντάρης. «Έκανα το καθήκον μου και παρέδωσα την χώρα χωρίς κανένα επιπλέον πρόβλημα. Θα μπορούσα να κάνω πολλά ακόμη αν με άφηναν και αν είχα χρόνο. Αλλά αυτός ο Μητσοτάκης βιαζότανε να πάρει την εξουσία και απέσυρε τους υπουργούς του πρόωρα. Τι να κάνουμε αυτά έχει η ζωή και η πολιτική. Αλλά μην ξεχάσεις ότι σου είπα την πρώτη ημέρα που σε διόρισα στο γραφείο μου. Ό,τι είδες, ό,τι ακούσεις, ό,τι σου είπα θα τα ξεχάσεις. Τουλάχιστον για 20 χρόνια. Έως τότε θα έχουμε ίσως διορθωθεί και άλλωστε μάλλον και οι τέσσερις μας στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών θα έχουμε αποδημήσει εις Κύριον».

Μόνο μια αστοχία πρόβλεψης. Ο Κων. Μητσοτάκης ζει και βασιλεύει κα είναι πλέον ο μόνος εν ζωή πολύπειρος πρώην πρωθυπουργός. Λίγα χρόνια μετά ρώτησα τον Κων. Μητσοτάκη ποια είναι η γνώμη του για τον Ξενοφώντα Ζολώτα. «Ο Ξενοφών Ζολώτας είναι ένας πεπεισμένος κρατιστής. ΓιΆαυτό διαφωνούσαμε τόσο συχνά». Ναι αλλά τι είδους κρατιστής; ¨Ένα τέτοιο δημιουργικό κρατιστή με μετριοπαθείς φιλελεύθερες απόψεις και πίστη στον δημιουργικό Σοσιαλισμό που συνδυάζει το κράτος με την αγορά και την επιχειρηματική καινοτομία μάλλον χρειάζεται ακόμη και σήμερα η χώρα, 110 χρόνια μετά τη γέννησή του.

Περικλής Βασιλόπουλος

Panos 316T
17-07-15, 19:53
Ειμαι εξαλλος!!!

Οχι για τους παρακατω αλλα για μας!

https://www.sportdog.gr/life/ellada/article/296734/epeisodio-me-galloys-poy-den-plironan-epeidi%E2%80%A6-ola-pia-einai-dika-toys

A8hnaios
18-07-15, 07:38
Μα δεν κάναμε ανασχηματισμό την προηγούμενη εβδομάδα;;;

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%C F%81%CE%AC%CF%84%CE%BF

A8hnaios
19-07-15, 11:57
Η αύξηση του φορολογικού συντελεστή στο 29%, οι αλλαγές στους επιμέρους συντελεστές ΦΠΑ και η καθολική προκαταβολή του φόρου σε περιβάλλον έντονης ύφεση είναι ο λόγος που θα ωθήσει περισσότερες εισηγμένες στο να αναζητήσουν αλλαγή έδρας μέχρι το τέλος του χρόνου. Η ελληνική επικράτεια μοιάζει με αδιέξοδο για παραγωγικούς ομίλους που θέλουν να αναπτυχθούν.

Εναλλακτικές προτάσεις για αλλαγή έδρας εάν επιδεινωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα έχουν τουλάχιστον δέκα εισηγμένες εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Η». Περιμένουν απλώς να ανοίξουν οι τράπεζες, να ξεκαθαρίσει το οικονομικό και φορολογικό σκηνικό και μετά να αποφασίσουν εάν και εφόσον συμφέρει να προχωρήσουν στα αιτήματά τους προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο.

Η ψήφιση της συμφωνίας με τους πιστωτές εκτιμάται ότι μπορεί να ευνοήσει την επιλογή αλλαγής έδρας και σταδιακά θα οδηγήσει σε βελτίωση του πιστωτικού προφίλ των εταιρειών.

Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από τα Δ.Σ. των εταιρειών από το τελευταίο τρίμηνο του 2014, όταν η κατάσταση στην ελληνική οικονομία έδειχνε σε μεγάλο βαθμό ότι θα οδηγηθούμε σε επιχειρηματικά αδιέξοδα, ενώ από τον Ιανουάριο του 2015, όταν και ξεκίνησε η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, οι εταιρείες είχαν προχωρήσει στην ιδέα αλλαγής έδρας.

Υψηλό κόστος χρηματοδότησης και μείωση εσόδων
Οι βασικοί λόγοι που πλέον εισηγμένες και μη εισηγμένες βρίσκονται με την «πλάτη στον τοίχο» είναι το γεγονός ότι η τραπεζική χρηματοδότηση έχει στερέψει, εκδόσεις εταιρικών ομολόγων σε καθεστώς πτώχευσης δεν ήταν δυνατόν να γίνουν και οι ξένοι πιστωτικοί όμιλοι ζητούσαν επιπλέον εγγυήσεις για χρηματοδοτήσεις ελληνικών επιχειρήσεων. Το μεσοσταθμικό επιτόκιο δανεισμού για τις μεγάλες ελληνικές εισηγμένες ξεπερνά το 9%, το οποίο εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί λόγω της ύφεσης.

Σε περιπτώσεις που συνηφθούν τέτοια δάνεια, σύμφωνα με τραπεζίτες, ζητούνται εγγυήσεις σε μετρητά, τουλάχιστον στο 30% επί της αξίας του δανείου. Περιπτώσεις όπως της Viohalco, της Coca-Cola AG, της S&B και άλλων εταιρειών, που άλλαξαν έδρα κατά την τελευταία διετία, εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι μπορεί να χρηματοδοτηθούν με επιτόκια της τάξης του 3%-4% από Βέλγιο και Ελβετία, εκμεταλλευόμενες και τη βελτίωση του country risk. Στελέχη από την PWC και την Ernst & Young θεωρούν ότι η βελτίωση του πιστωτικού προφίλ των ελληνικών επιχειρήσεων μετά τη μείωση του country risk μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική αποκλιμάκωση των yields των εταιρικών ομολόγων.

Η εντεινόμενη ύφεση (υπολογίζεται πλέον στο -4% επί του ΑΕΠ) για το 2015 στην Ελλάδα δημιουργεί φόβους καθίζησης των εσόδων. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Grant Thorton, σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα οι προσδοκίες εσόδων για τους επόμενους 12 μήνες έχουν μειωθεί κατά 24% από το πρώτο τρίμηνο, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση το αντίστοιχο ποσοστό μειώθηκε μόνο κατά 6%. Η αντίληψη των επιχειρήσεων σχετικά με την έλλειψη χρηματοδότησης επιδεινώθηκε, με το 62% των ελληνικών επιχειρήσεων να προβληματίζεται έντονα κατά το β΄ τρίμηνο (44%).

Υψηλό το κόστος αλλαγής έδρας στη Δ. Ευρώπη
Το κόστος μετεγκατάστασης των επιχειρήσεων στη Δυτική Ευρώπη (χώρες Ευρωζώνης) ανέρχεται σε περίπου 10% επί του συνολικού ετήσιου τζίρου μίας εισηγμένης επιχείρησης, ενώ στην Κεντρική Ευρώπη (Τσεχία, Σλοβακία) μειώνεται σημαντικά. Αντίθετα πιο φθηνές και με παροχή σημαντικών εξυπηρετήσεων θεωρούνται κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Κύπρος, η Βουλγαρία, τα Σκόπια, η Αλβανία, η Σερβία, η Ρουμανία και το Μαυροβούνιο. Επίσης, κράτη της Κεντρικής Ευρώπης θεωρούνται ως διαμετακομιστικοί κόμβοι είτε προς τη Βόρεια Ευρώπη είτε προς τη Ρωσία.

Εταιρείες που εμφανίζονται να συζητούν αλλαγή έδρας
Από τις εισηγμένες υψηλής κεφαλαιοποίησης, το ενδεχόμενο αλλαγής έδρας (με πιθανή μεταφορά στο Λονδίνο) έχει εξετάσει ο όμιλος Μυτιληναίος.

Ωστόσο, οι βασικοί μέτοχοι θέλουν να εξαντλήσουν τα περιθώρια διατήρησης της έδρας στην Ελλάδα, γι' αυτό και δεν έχουν εκδηλώσει επίσημα κάποια πρόταση. Ενδεχόμενο μετακίνησης της έδρας του στο εξωτερικό είχε εξετάσει και ο όμιλος «Τιτάν», αλλά οι δύο ισχυρές οικογένειες του ομίλου (Κανελλόπουλοι και Παπαλεξόπουλοι) «επιμένουν ελληνικά», αφού θεωρούν ότι μπορούν να προασπιστούν μία ιστορία 113 ετών παρουσίας και προσφοράς στην ελληνική οικονομία. Πιθανή θεωρείται η αλλαγή έδρας της Frigoglass, η οποία ενδέχεται να ακολουθήσει την Coca-Cola AG, ενώ φήμες φέρνουν κοντά σε αλλαγή έδρας την Jumbo και τη Folli Follie, οι οποίες όμως διαψεύδουν προς το παρόν τέτοιες προθέσεις.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση υπάρχουν πολύ περισσότερες εταιρείες που ενδιαφέρονται για μεταφορά έδρας στο εξωτερικό προκειμένου να προστατευθούν από τις «μυλόπετρες της χαμηλής ανάπτυξης και της φορολογίας».

Πάνω από το 45% η συνολική φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είχε αρκετά υψηλό εταιρικό φορολογικό συντελεστή (44,6%) πριν από τις τελευταίες αλλαγές. Μετά την αύξηση των συντελεστών, η φορολογική επιβάρυνση αυξάνεται γεωμετρικά αντιστρόφως ανάλογα με τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και παράλληλα με το κόστος χρηματοδότησής τους.

Για παράδειγμα, χώρες όπως η Ιταλία μπορεί να έχει συνολική φορολογική επιβάρυνση 68,3%, όμως έχει μεγαλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση στις αγορές, ενώ το μέσο κόστος δανεισμού των ιταλικών επιχειρήσεων είναι στο 3,5%-4% όταν στην Ελλάδα ξεπερνά το 10% με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Όπως γίνεται αντιληπτό, όσο αυξάνεται η συνολική φορολογική επιβάρυνση και ταυτόχρονα αυξάνεται το κόστος κεφαλαίου, η αγορά «στραγγαλίζεται». Οι αναλυτές χρησιμοποιούν και έναν υποδείκτη για να μετρήσουν τον Συνολικό Φορολογικό Συντελεστή (Total Tax Rate) των επιχειρήσεων. Εκφράζεται ως ποσοστό επί των συνολικών κερδών των επιχειρήσεων. Ο συγκεκριμένος δείκτης μετρά πέντε διαφορετικούς φόρους και υποχρεωτικές εισφορές -φόρος επί των κερδών, εργατικές και εργοδοτικές εισφορές, κοινωνικές εισφορές, φόρος ιδιοκτησίας, φόρος επί του τζίρου κ.λπ.- εκ μέρους των επιχειρήσεων.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

A8hnaios
19-07-15, 20:32
Όπως αποκαλύφθηκε η Προέδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία ψήφισε στη Βουλή τον νόμο της Τρόικας που ανεβάζει τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 έτη, έχει βγει στη σύνταξη ήδη από τα 45 της χρόνια.

Η πρόκληση συνίσταται στο γεγονός ότι η ίδια εκμεταλλευόμενη τους «φωτογραφικούς» νόμους υπέρ των συντεχνιών συνταξιοδοτήθηκε στα 45 της ως Τραπεζικός Υπάλληλος χωρίς να έχει πατήσει ποτέ το πόδι της σε Τράπεζα, αφού μονίμως ήταν αποσπασμένη σε διάφορες προνομιούχες κομματικές θέσεις.

Μήπως θα έπρεπε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για να πληρώσουν το κόστος και οι 45άρηδες των συντεχνιών που έχουν εξασφαλίσει προνομιακές συντάξεις, την ώρα που τσακίζουν τους ταλαίπωρους συνταξιούχους του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ, του ΟΓΑ και των υπόλοιπων μη ευγενών Ταμείων;

Για του λόγου τω αληθές το βιογραφικό της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής.

vagmag
20-07-15, 15:18
Και άνοιξαν και οι τράπεζες.... γκουχου

Απλά λέει :
- Δεν μπορείς να προσθέσεις δικαιούχο σε λογαριασμό !!!!
- Δεν μπορείς να ανοίξεις νέο λογαριασμό !!!!
- Δεν μπορείς να πάρεις χρήματα ( ναι ναι εκείνα τα 60 ευρώ... μπορείς)
- Δεν μπορείς να στείλεις χρήματα στο εξωτερικό για να εισάγεις προϊόντα
- Δεν μπορείς να ταξιδέψεις με χρήματα σε φυσική μορφή (χαρτονομίσματα) στο εξωτερικό. Είναι στην ευχέρεια του διοικητή της ΤτΕ για το όριο
- Δεν μπορείς να προεξοφλήσεις δάνειο !!!!

Μυρίζει κούρεμα;;;
Δεν θέλω να κινδυνολογώ, αλλά αν κάποιος έχει άλλη άποψη ας την τεκμηριώσει..... Να ησυχάσουμε....

Μήπως ξέρετε κάποια δουλειά που να εισπράττει μετρητά και να πληρώνει με ebanking ?

spaka
20-07-15, 17:17
Όλα έχουν μια λογική στο να μπορέσουν να αποτρεψουν την ανάληψη παραπάνω χρημάτων που λογικά δεν πολυεχουν πλέον οι τράπεζες. Αυτό το δε μπορείς να αποπληρώσεις δάνειο ακούγεται λίγο κουφό. Δηλαδή άντε και βρήκαμε τους απλες να τα ξεπληρώσουν τα δάνεια. Αυτό σε τι πειράζει την τράπεζα που θα εισπράξει χρήμα;

Thomelef
20-07-15, 18:47
Ειλικρινά πιο γελοία κυβέρνηση δεν έχει ξαναπεράσει. Οι άνθρωποι ειναι παντελώς άσχετοι, ανεύθυνοι, κοινός νομίζουν ότι βρίσκονται στο πανεπιστήμιο ακόμα, σε κάποια νεολαία.

Δεν ψηφίζουν τα νομοσχέδια που φέρνει η ίδια τους η κυβέρνηση, αλλά δεν παραιτούνται ταυτόχρονα γιατι στηρίζουν μέχρι τέλους την κυβέρνηση στο να κάνει πράξη τα νομοσχέδια, τα οποία ελπίζουν να περάσουν με την ψήφο των άλλων κομμάτων.

Κοινός, πρώτη φορά βλέπω κυβέρνηση να κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό της

Αλλά ξέχασα. Αυτοί διαπραγματεύτηκαν, έδωσαν στο λαό το λόγο και παρέμειναν πιστοί σε αυτό που ψήφισε ο κόσμος.

optostyle
20-07-15, 20:18
Δηλαδή άντε και βρήκαμε τους απλες να τα ξεπληρώσουν τα δάνεια. Αυτό σε τι πειράζει την τράπεζα που θα εισπράξει χρήμα;

Σπυρο.Φαντασου οτι μου δανειζεις εσυ 5000 ευρω με εγγυηση το πενβε μου.Αν στο ξεπληρωσω ολο σημερα,αυριο για σενα θα ειναι αυτα τα 5000 σχεδον κωλοχαρτα και χανεις και την εγγυηση που σου ειχα βαλει(Εννοειται υπαρχει θεμα κουρεματος και το γνωριζουν πολυ καλα)...θα περιμενουν να ξεπεραστει(ΧΛΩΜΟ)ωστε να παρουν ζεστα ευρω

Opto