Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : επικαιρότητα-προβληματισμοί 27/8/13 and on

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13

Thomelef
24-05-15, 13:54
Κατς, η ποινική εκδίωξη του θέματος θεσμοθετηθηκε το 67 από τη χούντα των συνταγματαρχων. Εμείς σαν καλό κομμουνιστικο σοβιετ που είμαστε ακόμα και σήμερα, το κρατήσαμε και το εφαρμοζαμε.

Σαφώς και η κίνηση ανεβάζει το κόμμα στα μάτια μου και πολλών άλλων, αλλά δεν μπορώ και να είμαι ευγνώμων επειδή καταργήθηκε κάτι παράλογο. Μπράβο θα τους πω όταν διαγράψουν οικιοθελως σαν κυβέρνηση χρέη που δεν έπρεπε να υπάρχουν και όχι να γίνει με δικαστική απόφαση.

Η αλήθεια είναι όμως, ότι ο ΣΎΡΙΖΑ ζήτησε αναβολή της δίκης και αυτό σημαίνει πολλά. Μέχρι τότε όπως είπα, όλοι οι οφειλετες, θα διώκονται με κατασχέσεις σε περιουσιακά στοιχεία. Για χρέη επαναλαμβάνω, τα οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

Ο ΟΑΕΕ πρέπει να καταργηθεί. Είναι εγκληματική οργάνωση ληστών, όπου ζητάνε λεφτά που δεν υπάρχουν με τοκογλυφικο τρόπο.

A8hnaios
24-05-15, 15:18
Εδώ ο ΣΚΑΪ μας πληροφορεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκοψε το δωρεάν wi-fi που δεν έβαλε ποτέ ο Αντώνης Σαμαράς. Έλεος πια! Ένα καλό δεν έκανε η Νέα Δημοκρατία και το παίρνουν πίσω οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ!

Περικοπες στα πετραχηλια λαγων, κινδυνευουν και τα πρασινα αλογα.. :hystericalbs1: :hystericalbs1:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΥ
26-05-15, 08:02
!!!!!!!!!!

A8hnaios
26-05-15, 16:25
Απίστευτη τροπή στην υπόθεση της υπεξαίρεσης μαμούθ από εταιρεία ασφαλείας στο Ηράκλειο. Ο δράστης της υπεξαίρεσης, που φέρεται να έχει αποσπάσει το ιλιγγιώδες ποσό του 1.159.00 ευρώ, εμφανίστηκε και παραδόθηκε το μεσημέρι στον εισαγγελέα Ηρακλείου, συνοδευόμενος από δύο δικηγόρους.

Μοιάζει απίστευτο ωστόσο απουσία εντάλματος σύλληψης, καθώς το αυτόφωρο έληξε την προηγούμενη Τρίτη, ο 45χρονος φαντομάς-σεκιουριτάς παραπέμφθηκε από τον εισαγγελέα στην Ασφάλεια Ηρακλείου.

Μετέβη μάλιστα στο Αστυνομικό Μέγαρο μαζί με του δύο νομικούς εκπροσώπους του που είναι από την Αθήνα, και κατέθεσε για την υπόθεση χωρίς όμως να κρατηθεί. :shok: Ο 45χρονος αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο εκ νέου στις εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές, οπότε θα του ασκηθούν οι ποινικές διώξεις, αφού αναγνωρίζει την υπεξαίρεση.

O 45χρονος δηλώνει θύμα τοκογλύφων στους οποίος ισχυρίζεται ότι παρέδωσε τα χρήματα που χρωστούσε, καθώς κινδύνευε η οικογένεια του. Η εξέλιξη της υπόθεσης έχει προκαλέσει σοκ και οργή στους ιδιοκτήτες και το προσωπικό της εταιρείας από την οποία υπεξαίρεσε το 1.159.000¤ οι οποίοι αναμένουν την επανεμφάνιση του αύριο σε Ανακριτή και Εισαγγελέα.

neakriti.gr

Ωραιος ο παιχτης... και με λεφτα και ελευθερος..!!!

:hystericalbs1: :hystericalbs1:

Βίντεο ντοκουμέντο με τον σεκιουριτά που έκλεψε μισό εκατομμύριο στην Κρήτη

χαχααχαααχχχαααα :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:

Ολα τα λεφτα ο ιδιοκτητης... Δωσε μου τα λεφτα και γω θα σε βοηθησω.!!! :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

https://flashnews.gr/post/228038/binteo-ntokoymento-me-ton-sekioyrita-poy-eklepse-miso-ekatommyrio-sthn-krhth

vagmag
26-05-15, 16:28
Λεφτά υπάρχουν και μόλις τα βρήκαμε!!!!

Με επείγουσα απόφαση μεταφέρουν 1.039 λογαριασμούς στην Τράπεζα της Ελλάδος για να πληρώσουν το ΔΝΤ - Χρήματα από ΚΤΕΟ, πορθμεία και υπουργεία

Με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει από παντού χρήματα για να αποφύγει ένα πιστωτικό γεγονός
- Με εντολή του κ. Μάρδα οι λογαριασμοί θα πρέπει να έχουν κλείσει και να μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος έως τις 5 Ιουνίου
- Η 5η Ιουνίου είναι άλλωστε και η ημερομηνία πληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 1.039 ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

Με απόφασή του που χαρακτηρίζεται εξαιρετικώς επείγουσα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας προχωρά στην μεταφορά 1039 λογαριασμών δημόσιων φορέων σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Με αυτή την απόφαση ο κ. Μάρδας ζητά να μεταφερθούν σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, όλα τα υπόλοιπα λογαριασμών που διατηρούν υπουργεία και άλλοι φορείς του δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στους λογαριασμούς αυτούς εντάσσονται, λογαριασμοί πορθμείων, εφοριών αρχαιότητας, κρατικά ΚΤΕΟ, καταστήματα κράτησης και δεκάδες άλλοι λογαριασμοί που ανήκουν σε υπουργεία ή άλλους φορείς.

Η απόφαση αυτή ορίζει πως αυτή η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 5 Ιουνίου, που είναι άλλωστε και η ημερομηνία που θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να καταβάλλει τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη απόφαση αφορά στους λογαριασμούς που δεν έχει υπάρξει κίνηση μέσα στο 2015 και ο καθένας μπορεί να έχει έως και 99,99 ευρώ μέσα.

Η επείγουσα απόφαση του κ. Μάρδα αφορά 1.039 λογαριασμούς που τηρούνται στην Τράπεζα Πειραιώς, στην Εθνική Τράπεζα, στην Alpha Bank και τη Eurobank. Είναι ενδεικτικό πως με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί μέχρι τις 5 Ιουνίου να συγκεντρώσει από όπου μπορεί ή μη χρήματα, προκειμένου να καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό της δόσης προς το ΔΝΤ και να μην υπάρξει πιστωτικό γεγονός.

https://www.newsit.gr/politikh/epeigousa-apofasi-metaferoun-logariasmous-2605/405442

Thomelef
26-05-15, 16:49
Χαχαχαχαχα τα ζώα ρε. Στεγνωνουν τις συστημικες τράπεζες.

Μεγαλύτερα ζώα δεν υπάρχουν, πραγματικά. Στο μεταξύ εχει ανακοινώσει και η εθνική παραγραφη δανείων, όπως έκανε η Πειραιώς. Η λογική λέει ότι πάνε να καθαρίσουν τα καταστατικα τους, τα οποία έχουν κοκκινισει από τις ζημιές με τα μπλαφον και τα κόκκινα δάνεια.

Στο μεταξύ η άγνοια του κόσμου σε τέτοιου είδους κινήσεις, είναι τέτοια που θεωρούν πως πρόκειται για φυσιολογικη ροή της καταστασης...

Τραβάτε λεφτά από τις τράπεζες καλού κακού. Μέχρι τώρα το κοροιδευα, αλλά πλέον δείχνει να είναι σοφή επιλογη.

Thomelef
26-05-15, 18:53
Πριν από λίγο έδειχνε εισβολή τραπεζοϋπαλλήλων σε συνέλευση με θέμα την μεταφορά του αποθεματικού στην τράπεζα της Ελλάδας. Οι υπάλληλοι ειναι πυρ και μανία.

Θεωρώ ότι ζούμε ιστορικές στιγμές και το μεγαλύτερο ποσοστό δεν έχει ιδέα του τι ακριβώς συμβαίνει.

Πιστεύω ότι κάτι μεγάλο έρχεται σε σχέση με το τραπεζικό και παλαιότερες δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ περί κρατικό ποίησης των τραπεζών.

vagmag
27-05-15, 17:38
https://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/222593/tsipras-kleiste-t-aftia-stis-kassandres-eimaste.html

Μισθοί κ συντάξεις θα πληρωθούν στην ώρα τους .... Ειπε .... Κ χαιρέτισε λέγοντας "καλή δύναμη , παιδιά "

Και για να μην ξεχνιόμαστε ... Για να μπορέσει το κράτος να πληρώσει ... Ας πληρώσουμε αλλο ενα κεφαλικό φόρο , που δεν αγγίζει το δημόσιο , αλλα πληρώνει αυτό ...
https://www.news.gr/oikonomia/h-tseph-moy/article-wide/222555/ravasaki-ekplhxh-1000-evro-telos-epithdevmatos.html

Ραβασάκι - έκπληξη 1.000 ευρώ τέλος επιτηδεύματος σε επιχειρηματίες
12:35 | 27/05/2015

Thomelef
27-05-15, 19:01
Σούπερ...είμαστε σούπερ.

Εμείς πάντως έχουμε γ@μηθει στη δουλειά αμέσως μετά τις εκλογές. Δεν ξέρω τι βλέπουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, αλλά αν νομίζουν ότι πάμε καλά ειναι γελασμένοι.μτο 2015 ειναι άκρως χειρότερο από το 2012, όπου ήταν η χειρότερη χρόνια.

Christopherk
27-05-15, 21:18
:facepalm:

https://www.e-radio.gr/blog/post.asp?uid=38260&r=201505271

katsaraios
28-05-15, 13:04
"Τελος το Ελβετικο τραπεζικο απορρητο για τους κατοικους της ΕΕ"

Οχι ειναι αδικο να τρεχουμε τωρα σε Ν.Κειμαν:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown :

https://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=22077&subid=2&pubid=130074265

optostyle
29-05-15, 17:28
Εγω ξερω οτι μεχρι πριν 2 μηνες απασχολουσα 19 ατομα και βγαζαν ψωμι.Πλεον μειναν οι 7 και θα το σκεφτω πολυ για να μεινουν.ΑΥΤΟ ειναι προβλημα για μενα κι οχι αν φαινονται τα χρηματα καποιων στην Ελβετια (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως ΔΕΝ το λεω αυτο στο φιλο Κατσαραιο)

Opto

katsaraios
29-05-15, 18:53
Εγω ξερω οτι μεχρι πριν 2 μηνες απασχολουσα 19 ατομα και βγαζαν ψωμι.Πλεον μειναν οι 7 και θα το σκεφτω πολυ για να μεινουν.ΑΥΤΟ ειναι προβλημα για μενα κι οχι αν φαινονται τα χρηματα καποιων στην Ελβετια (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως ΔΕΝ το λεω αυτο στο φιλο Κατσαραιο)

Opto

Φυσικα αγορινα ,εμας μας απασχολει η πραγματικη οικονομια απο αυτη και μεσα σε αυτην προσπαθουμε να επιβιωσουμε !

A8hnaios
01-06-15, 22:35
Πάνω από 1.380.000 ΑΦΜ περιμένουν να ελεγχθούν!!! :shok: Με ρυθμούς... χελώνας γίνονται οι έλεγχοι για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με δισεκατομμύρια ευρώ στο μικροσκόπιο, για τις επτά λίστες που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς. Το σύνολο των ΑΦΜ που περιλαμβάνονται σε αυτές ξεπερνά τα 1.380.000, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι ούτε σε... 30 χρόνια δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι! Οι αργοί ρυθμοί της διαδικασίας καταγράφονται στην 25σέλιδη απόρρητη αναφορά, του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, την οποία δημοσιεύει η «Καθημερινή». Ενδεικτικά στοιχεία αφορούν στη λίστα με τα εμβάσματα του εξωτερικού, τη λίστα Λουξεμβούργου, τη λίστα με ιδιοκτήτες ακινήτων στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και τη λεγόμενη λίστα με τα 65 CD, δηλαδή καταθέτες σε πιστωτικά ιδρύματα εσωτερικού με υψηλές καταθέσεις από το 2002 έως το 2012. Η λίστα περιλαμβάνει 54.246 πρόσωπα που έβγαλαν χρήματα έξω από το 2009 έως το 2012, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί μόλις 588 περιπτώσεις. Αλλες 1.500 βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα, ενώ το συνολικό ποσό που φέρεται να έχει διακινηθεί είναι 22.209.295.375 ευρώ. Ανάλογη η κατάσταση και σε ό,τι αφορά τη λίστα του Λουξεμβούργου. Από το 2012 που ξεκίνησε η έρευνα, έως σήμερα έχουν ελεγχθεί μόλις 35 άτομα. Στη λίστα της Μ. Βρετανίας, για εκείνους που απέκτησαν ακίνητα μεγάλης αξίας εκεί και ελέγχονται για ξέπλυμα ή φοροδιαφυγή, από τους 306, έχουν ελεγχθεί οι 32. Τέλος, στη λίστα Λαγκάρντ, οι έρευνες βρίσκονται σε καλύτερο σημείο. Από την αναφορά προκύπτει ότι από το σύνολο των 2.062 καταθετών έως σήμερα έχουν ελεγχθεί μόλις οι 478 περιπτώσεις φυσικών προσώπων...

:popcorn: :popcorn: :popcorn: :popcorn: :popcorn:

Εχουμεε καιρο!

Alex_
01-06-15, 23:05
Αυτός που έπιασε το Τζόκερ θα πληρώσει φόρο γύρω στα 2 εκατομμύρια περίπου, το 20% ώστε να είναι νομιμος..
Αν τα βγάλει όμως και τα 9,5 μύρια κατευθείαν στην Ελβετία χωρίς να τα δηλώσει εδώ
και κάνει χρήση του νόμου που εφαρμόζει ο συριζα για να φέρουν το μαύρο και αδηλωτο χρήμα θα πληρώσει φόρο μόνο 15%..
Αυτοι είναι λοιπόν οι δίκαιοι νόμοι της ελλαδας..

A8hnaios
02-06-15, 06:16
Εισπράττει μείον 20% κατευθείαν μλκς είναι
Ας επερνα ένα τόσο μεγάλο ποσό κ ας έδινα και το 30 ακόμα και το 40%..

Alex_
02-06-15, 08:09
Καλά αυτό εννοείται. ... Εγώ τονίζω ότι για τα νόμιμα κερδισμένα χρήματα πληρώνεις παραπάνω φόρο από ότι θα πλήρωνες από τα μαύρα και παράνομα τα οποία θέλεις να τα νομιμοποιησεις... ..αυτό και αν δεν είναι παράλογο! !!

katsaraios
02-06-15, 11:22
Απο την στιγμη που αποδεχεται τους ορους και παιζει οχι δεν ειναι παραλογο,λογικοτατο ειναι καθως μετα το πακετο του τουρισμου ο τζογος στην Ελλαδα ειναι το Νο2 σε τζιρο...
Μια χαρα ειναι το 20%

Thomelef
02-06-15, 11:58
εφόσον ο νόμος σου δίνει το δικαίωμα να κερδίσεις το 5% γιατί ΝΑ ΜΗΝ το κάνεις?

προσωπικά μιας και απο τη δουλειά μου δεν πρόκειται να δώ αυτ'α τα λεφτά στον λογαριασμό μου, και εγώ θα έδινα το 20% και να τελείωνα. δεν σκέφτονται όμως όλοι έτσι και εφόσον υπάρχει νόμος δεν έχουμε κανένα λόγο για να κατηγορούμε τους ίδιους, αλλά αυτούς που βγάζουν τους νόμους.

Ptboul
02-06-15, 12:04
και γιατί να χαρίσεις 95Κ στο κράτος κ να μη τα κάνεις φιλανθρωπία;

Αλλά φορολογούνται στη πηγή, δε νομίζω να μπορείς να τα βγάλεις έξω πριν φορολογηθούν.

Thomelef
02-06-15, 16:11
Σε λίγες μέρες, οι πληρωμές προς το κρατος φιλανθρωπία θα ειναι.

pilot
02-06-15, 16:38
και γιατί να χαρίσεις 95Κ στο κράτος κ να μη τα κάνεις φιλανθρωπία;

Αλλά φορολογούνται στη πηγή, δε νομίζω να μπορείς να τα βγάλεις έξω πριν φορολογηθούν.

σωστόν...αυτά που παίρνεις είναι το ποσό που αντιστοιχεί after tax!

Leonidas_E39
02-06-15, 17:58
Αξιος Αξιος Αξιος. Αθανατη Ελλαδαρα.
https://www.tokoulouri.com/society/solitaire/?utm_content=buffere3b01&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

σταλθηκε απο τον χειριστη σχοινοσυρμου!!!!!!

spaka
02-06-15, 19:03
Νομίζω ότι το τελευταίο που απασχολει τον υπερτυχερο παιδιά είναι ο φόρος που θα του κρατήσει το κράτος. Μακάρι να είναι γερος όποιος και να ναι να τα χαρεί.

Sent from my V3 Plus using Tapatalk 2

spaka
02-06-15, 19:06
Αξιος Αξιος Αξιος. Αθανατη Ελλαδαρα.
https://www.tokoulouri.com/society/solitaire/?utm_content=buffere3b01&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Ρε συ τα σπάει το συγκεκριμένο σαιτ. Δε το ήξερα και έχω ρίξει πολύ γέλιο μιλάμε.

Alex_
02-06-15, 20:55
Νομίζω ότι το τελευταίο που απασχολει τον υπερτυχερο παιδιά είναι ο φόρος που θα του κρατήσει το κράτος. Μακάρι να είναι γερος όποιος και να ναι να τα χαρεί.

Νομίζω ότι έχετε καταλάβει λάθος. .. θέτω σαν παράδειγμα τον τυχερό του Τζόκερ για να τονίσω το παράλογο της νομοθεσίας του σύριζα σχετικά με τα κλεμμένα και μαύρα λεφτά. ...
Ένας τίμιος άνθρωπος που κέρδισε καποια χρηματα από ένα τυχερό παιχνίδι για να τα πάρει θα φορολογηθεί πιο πολλά από κάποιον που έχει κλέψει το κράτος και τους συμπολίτες του είτε από μίζες είτε από ότιδηποτε άλλο
.όπου ο ένας στην πρώτη περίπτωση θα πληρώσει φόρο 20% γνωρίζοντας το κράτος που τα βρήκε ενώ ο δεύτερος που κάνεις δεν ξέρει από που τα βρήκε θα πληρώσει μόνο 15% φόρο εάν τα δηλώσει τώρα.

spaka
02-06-15, 22:24
Alex δεν αναφέρθηκα στη δική σου διαπίστωση η οποία είναι και σωστή αλλά στο αν θα στεναχωρηθεί ο υπερτυχερός για τους φόρους.

katsaraios
02-06-15, 23:19
Νομίζω ότι έχετε καταλάβει λάθος. .. θέτω σαν παράδειγμα τον τυχερό του Τζόκερ για να τονίσω το παράλογο της νομοθεσίας του σύριζα σχετικά με τα κλεμμένα και μαύρα λεφτά. ...
Ένας τίμιος άνθρωπος που κέρδισε καποια χρηματα από ένα τυχερό παιχνίδι για να τα πάρει θα φορολογηθεί πιο πολλά από κάποιον που έχει κλέψει το κράτος και τους συμπολίτες του είτε από μίζες είτε από ότιδηποτε άλλο
.όπου ο ένας στην πρώτη περίπτωση θα πληρώσει φόρο 20% γνωρίζοντας το κράτος που τα βρήκε ενώ ο δεύτερος που κάνεις δεν ξέρει από που τα βρήκε θα πληρώσει μόνο 15% φόρο εάν τα δηλώσει τώρα.

Μα αυτο ακριβως ειναι η φακα το 15% που ειναι λιγοτερο ,αλλα φυσικα σιγα μην τσιμπησει κανεις και τα φερει μεσα οταν ψηφιστει το αναδρομικο ποθεν εσχες απο το 2000...
Με λιγα λογια δωρον αδωρο και μην νομιζεις πως ολοι εκλεψαν ....
Δλδ θα επρεπε να τους πουν φερτε τα πισω με φορο 25% για να ισοσκελισουν τα οποια μαυρα χρηματα βγηκαν..
Αυτο ουτε στα κομικς,με το συμπαθειο Αλεξ...

Alex_
03-06-15, 06:50
Μα εγώ ποτε δεν είπα ότι θα έπρεπε να βάλουν 25% φόρο (εσύ το λες) εγώ είπα ότι αυτό που συμβαινει τωρα δεν ειναι σωστο και τίμιο. Όσοι τα έχουν έξω και αδηλωτα είναι από κάθε είδους "κλεψιμο" μίζες αδηλωτα στην εφορία κτλ...
Κανονικά δεν θα έπρεπε να τους πουν τίποτα...θα έπρεπε να γίνει έλεγχος που δεν έχει γίνει ακόμα (πχ λίστα Λαγκαρντ κτλ κτλ) και απλά να τους επιβληθει πρόστιμο ή κατασχεσεις για παράνομο και μαύρο χρημα... Ούτε 15% ούτε 20%... Η ατιμωρησια σε αυτή την χώρα πάει και έρχεται....

katsaraios
04-06-15, 05:14
Μα εγώ ποτε δεν είπα ότι θα έπρεπε να βάλουν 25% φόρο (εσύ το λες) εγώ είπα ότι αυτό που συμβαινει τωρα δεν ειναι σωστο και τίμιο. Όσοι τα έχουν έξω και αδηλωτα είναι από κάθε είδους "κλεψιμο" μίζες αδηλωτα στην εφορία κτλ...Κανονικά δεν θα έπρεπε να τους πουν τίποτα...θα έπρεπε να γίνει έλεγχος που δεν έχει γίνει ακόμα (πχ λίστα Λαγκαρντ κτλ κτλ) και απλά να τους επιβληθει πρόστιμο ή κατασχεσεις για παράνομο και μαύρο χρημα... Ούτε 15% ούτε 20%... Η ατιμωρησια σε αυτή την χώρα πάει και έρχεται....

Πως εισαι τοσο σιγουρος ?
Και στην τελικη γιατι ειναι κουραστικο και μαλλον δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου,το θεμα ειναι η τιμωρια ή το χαμενο για το κρατος εσοδο ?

Επισης κουβεντα με παραδειγματα κανουμε ,τωρα τυπου εσυ το ειπες ή το εγραψες ειναι αστεια...

Η ουσια μετραει

Alex_
04-06-15, 06:59
Καλά πλάκα κάνεις ή έχεις όρεξη για πλάκα.....η "τιμωρία" που γραφω συνεπάγεται με πρόστυμο ή με κατάσχεση ενός ποσού από τον αδηλωτο λογαριασμό το οποίο θα φερει και το έσοδο που ψάχνει το κρατος...αυτά είναι αυτονόητα.
Από την άλλη λογαριασμός στο εξωτερικό ο οποίος δεν είναι δηλωμένος στο ελληνικό κράτος και τα τελευταια 2 χρονια να εχει δηλωθεί και στην φορολογική δήλωση όπως δηλώνουμε όλοι τα παντα,τι σημαίνει? Ότι ή έχει αδηλωτο χρήματα είτε είναι από 3τες ενέργεις (νονιμες ή παρανομες ) που δεν έχουν ομως φορολογηθεί ή είναι μαύρα. ..
Για να να στο εξηγήσω πάλι γιατί δεν θα το καταλάβεις. ..μιλάω πάντα για τους αδηλωτο λογαριασμούς. ..γιατί υπάρχουν πολλοί που είναι και νόμιμοι. ..

Alex_
04-06-15, 07:05
Sorry για τα 1-2 ορθογραφικά αλλά το αυτόματο λεξικό τα σκίζει. ..και δεν πρόλαβα να τα κάνω όλα edit.

katsaraios
04-06-15, 07:22
Καλά πλάκα κάνεις ή έχεις όρεξη για πλάκα.....η "τιμωρία" που γραφω συνεπάγεται με πρόστυμο ή με κατάσχεση ενός ποσού από τον αδηλωτο λογαριασμό το οποίο θα φερει και το έσοδο που ψάχνει το κρατος...αυτά είναι αυτονόητα.
Από την άλλη λογαριασμός στο εξωτερικό ο οποίος δεν είναι δηλωμένος στο ελληνικό κράτος και τα τελευταια 2 χρονια να εχει δηλωθεί και στην φορολογική δήλωση όπως δηλώνουμε όλοι τα παντα,τι σημαίνει? Ότι ή έχει αδηλωτο χρήματα είτε είναι από 3τες ενέργεις (νονιμες ή παρανομες ) που δεν έχουν ομως φορολογηθεί ή είναι μαύρα. ..
Για να να στο εξηγήσω πάλι γιατί δεν θα το καταλάβεις. ..μιλάω πάντα για τους αδηλωτο λογαριασμούς. ..γιατί υπάρχουν πολλοί που είναι και νόμιμοι. ..

Απο το αδικο του 20% στον τζογο φτασαμε στον διαφωτισμο πρωι πρωι ...

Alex_
04-06-15, 07:41
Απο το αδικο του 20% στον τζογο φτασαμε στον διαφωτισμο πρωι πρωι ...

Αν δεν έχεις επιχειρήματα ή απλά δεν γουστάρεις μην ασχολείσαι με αυτά που γράφω σταματα την συζητηση μαζι μου...ετσι απλα. Αλλα το να κάθεσαι πρωί πρωί να ειρωνεύεσαι νομίζω δεν σε τιμά καθολου και δεν είναι και ωραίο για τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ που διαβάζουν αυτές τις γραμμές. ..
Εγώ δεν θα επεκταθώ παραπάνω γιατί αυτά που είχα να πω τα είπα . Καλή σου μέρα. .
Keep calm and drive a BMW !!!!

vagmag
04-06-15, 13:56
Αληθεύει το παρακάτω ;

Βούτσης: Το e-mail Χαρδούβελη ήταν πολύ λιγότερο επώδυνο

https://www.protothema.gr/politics/article/481766/auxanodai-oi-fones-sto-suriza-uper-tis-rixis-me-tous-daneistes-/

Ρε Αλέξη, αντί να τους χορέψουμε στο ταψί , μαλλον εμείς θα χορέψουμε το χορό του Ζαλόγγου!

katsaraios
04-06-15, 14:05
Για να να στο εξηγήσω πάλι γιατί δεν θα το καταλάβεις. .

[QUOTE=Alex_;540223]Αλλα το να κάθεσαι πρωί πρωί να ειρωνεύεσαι νομίζω δεν σε τιμά καθολου

Ποιος ειρωνευτηκε αστο ....
Κουλαρε

Alex_
04-06-15, 14:18
Και στην τελικη γιατι ειναι κουραστικο και μαλλον δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου,ι

αυτο το κολπακι με το να απομονωνω απο μια παραγραφο μια προταση και να την τονιζω και εγω το ξερω...εξαλλου εσυ εγραψες οτι δεν με καταλαβαινεις και παρολα ταυτα συνεχισες να ασχολεισαι με αυτα που γραφω και οχι με το να αντικρουσεις το τι γραφω...
νομιζω οτι η κατασταση γινεται γραφικη και θα γελαν και οι πετρες εαν συνεχιστει αλλο ...προσωπικα μπορεις να γραψεις οτι αλλο θελεις δεν προκειται να απαντησω τιποτα...ουτε εδω ουτε σε πμ!

katsaraios
04-06-15, 14:30
αυτο το κολπακι με το να απομονωνω απο μια παραγραφο μια προταση και να την τονιζω και εγω το ξερω...εξαλλου εσυ εγραψες οτι δεν με καταλαβαινεις και παρολα ταυτα συνεχισες να ασχολεισαι με αυτα που γραφω και οχι με το να αντικρουσεις το τι γραφω...
νομιζω οτι η κατασταση γινεται γραφικη και θα γελαν και οι πετρες εαν συνεχιστει αλλο ...προσωπικα μπορεις να γραψεις οτι αλλο θελεις δεν προκειται να απαντησω τιποτα...ουτε εδω ουτε σε πμ!

Χαλαρωσε αγαπητε ,
τα επιχειρηματα μου τα εξεθεσα με παραδειγματα σε προηγουμενα ποστ..ειναι ευκολο να καταλαβουν απαντες τι λογικη εχει το 15% που εσυ θεωρεις λαθος..

spaka
04-06-15, 14:33
Η πλάκα είναι ότι πάντα με το γραπτό λόγο χάνεται το χρώμα , το συναίσθημα και ο τόνος της φωνής και οι παρεξηγήσεις σε όλα τα φόρουμ πάνε σύννεφο...

gant
04-06-15, 14:34
Keep calm :)

A8hnaios
04-06-15, 18:28
Αυτα ειναι μονο οι κρατικές επιχορηγήσεις. !!! :shok:

Thomelef
04-06-15, 19:09
Και ποσά έχουν δώσει σε αυτή την περίοδο?

Δεν θα μου φαινόταν παράξενο αν έχουν δώσει 100 δις παραπάνω απο αυτά που έχουμε εισπράξει.

Υπάρχει σχετικό πινάκιο με τα έξοδα της δεκατετραετιας?

A8hnaios
04-06-15, 22:41
Και ποσά έχουν δώσει σε αυτή την περίοδο?

Δεν θα μου φαινόταν παράξενο αν έχουν δώσει 100 δις παραπάνω απο αυτά που έχουμε εισπράξει.

Υπάρχει σχετικό πινάκιο με τα έξοδα της δεκατετραετιας?

Ουτε μενα θα μου φαινοταν παραξενο.....

Δεν εχω τα εξοδα, αν βρω θα το ποσταρω

A8hnaios
05-06-15, 00:43
Kατά την περίοδο 1981-2011, κατασπαταλήθηκαν σε ρουσφέτια 1.4 τρις Ευρώ τα οποία θα απόφεραν 15 τρις κέρδος αν είχαν επενδυθεί!...

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2015/06/96108940-1.jpg

Απίστευτο και όμως αληθινό. Μία έρευνα του Δημητρίου Στεργίου η οποία δημοσιεύθηκε σε ηλεκτρονικό Βιβλίο αρχάς Οκτωβρίου 2012 και η οποία ετέθη υπόψη του έντιμου Επιθεωρητού Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή, αποδεικνύει με πραγματικά στοιχεία το τρομακτικό: ότι κατά την περίοδο 1981-2011, κατασπαταλήθηκαν σαν πλατανόφυλλα, για κομματικές και ρουσφετολογικές σκοπιμότητες εθνικοί, κοινοτικοί και δανειακοί πόροι ύψους 1.4 τρισεκατομμύρια Ευρώ, δηλαδή ετησίως 46 δις ευρώ !...
Είναι τρομακτικό για 2 λόγους: α) Εάν αυτά τα χρήματα επενδύονταν εις την πραγματική Οικονομία θα είχανε πολλαπλασιαστικό όφελος άνω των 15 τρισεκατομμυρίων Ευρώ, και η χώρα μας θα αναδεικνυόταν σε μία από τις ισχυρότατες οικονομίες του πλανήτη, με ένα τεράστιο ετήσιο ΑΕΠ, και ο Λαός μας εις την κατάταξη των πλουσιοτέρων του κόσμου. β) Αντί της επένδυσης για την οικονομική ανάπτυξη της Πατρίδας μας, ξεκίνησε ένα τεράστιο πάρτι λεηλασίας δημοσίου χρήματος, που χρεοκόπησε την Πατρίδα μας και με χρέη άνω των 500 δις Ευρώ, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Αυτό το πάρτι του αιώνα πληρώνει τώρα με την θανατηφόρα πολιτική λιτότητας ο Ελληνικός Λαός. Αξιοπερίεργο είναι, ότι και η έρευνα αυτή του κ. Στεργίου «θάφτηκε», ως συνηθίζεται, από τα μεγάλα ΜΜΕ και δεν έλαβε την ανάλογη δημοσιότητα. Αυτό συμβαίνει πάντα εις την χώρα μας, με την φροντίδα των μεγάλων ΜΜΕ και του προϊσταμένου των, δηλαδή του πολιτικού συστήματος....

Μήπως τυχόν ξεχάσαμε την περίφημη Λίστα 4.000 περίπου Δημοσιογράφων το φθινόπωρο του 2004, την οποία είχε εις τα χέρια του το καμάρι της Ελληνικής Δημοσιογραφίας και του Μεγάρου Μαξίμου κ. Ρουσόπουλος; Εις την οποίαν γινόταν αναλυτική αναφορά για 3 έως 4 αδήλωτους μισθούς, που έπαιρναν από Οργανισμούς, ΑΕΙ, ΔΕΚΟ, και η οποία δεν δημοσιεύτηκε ποτέ; Όπως τώρα η εγκληματική επί 3 και πλέον χρόνια εξαφάνιση του πρωτότυπου της Λίστας Λαγκάρντ; Αλλά και η απόκρυψη πολλών άλλων λιστών σε διάφορες χώρες χιλιάδων μεγαλοκαταθετών και μεγαλοφοροφυγάδων, των χιλιάδων offshore-Εταιριών εις την χώρα μας, η απόκρυψη του κόστους των ολυμπιακών έργων, οι μίζες πολυεθνικών εταιριών κ.α.....

Όποιος Έλληνας πολίτης κόπτεται για την αλήθεια, την ειλικρινή ενημέρωση του και την αξιοπρεπή μεταχείριση του από την Ελληνική Πολιτεία, θεωρείται αυθάδης και ηλίθιος. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ο γράφων. Διότι ως πολίτες της χώρας δεν έχουμε κανένα δικαίωμα, να πληροφορηθούμε τι συμβαίνει εις την Πατρίδα μας, για το πού πάει ο μόχθος και ο ιδρώτας μας. Ούτε για το πάρτι του αιώνα, ούτε γιατί δεν το σταμάτησε κανείς επί δεκαετίες, αλλά ούτε και γιατί παράλληλα χρεοκόπησε η Πατρίδα μας και ο Ελληνικός Λαός....
Όμως, η προπαγάνδα αποπροσανατολισμού του Ελληνικού Λαού από τους πραγματικούς υπεύθυνους και τις πραγματικές αιτίες για την κατάρρευση της Πατρίδας μας, συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με αμείωτο ρυθμό. Για αυτούς φταίνε οι Ευρωπαίοι πολιτικοί και φορολογούμενοι. Επιτέλους ας σοβαρευθούμε για το καλό του Λαού μας και των παιδιών μας, και ας αναζητήσουμε τους υπαίτιους για την κατάντια μας μόνον σε όλους αυτούς τους «αυτόκλητους φεουδάρχες» και τα παράγωγά τους που επί δεκαετίες εμπιστευόμαστε την ψήφο μας, για να μας κυβερνούν, και οι οποίοι είναι ανάμεσα μας, σε πολλές περιπτώσεις εις την διπλανή πόρτα....
Σήμερα ουδείς Έλληνας αμφιβάλλει ότι εδώ πρόκειται για μεγάλο σχέδιο προπαγάνδας αποπροσανατολισμού, με νομικά τερτίπια η απόκρυψη της αλήθειας, η συγκάλυψη των σκανδάλων, και η προστασία των υπαιτίων για την εθνική καταστροφή. Όλων εκείνων που ευθύνονται για την διαφθορά, και την λεηλασία τρισεκατομμυρίων Ευρώ. Είναι ύβρις να εμπαίζουν τον Ελληνικό Λαό με την δήθεν εξιχνίαση της υπόθεσης του κ. Τσοχατζόπουλου, για υπεξαίρεση μόνον μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ως να οφείλεται η λεηλασία και η κατάρρευση της Πατρίδας μας εις την εγκληματική συμπεριφορά μόνον αυτού και της παρέας του...
Όμως την Ελλάδα της κρίσης δεν την έφτιαξαν όλοι. Και την κρίση δεν την πληρώνουν όλοι. Αυτό μου θυμίζει την αυθάδεια κάποιου κ. Πάγκαλου, ο εκπρόσωπος «δεκάδων χιλιάδων Παγκάλων» του κλειστού πολιτικού συστήματος, ο οποίος είπε: « Μαζί τα φάγαμε!». Άκρως χλιαρή ήταν η αντίδραση των μεγάλων ΜΜΕ, αλλά ταυτόχρονα και η απουσία ενός Εισαγγελέα, για άμεση σύλληψή του. Κάτι που θα συνέβαινε σε κάθε άλλη χώρα του κόσμου. Το κλειστό διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας προσπαθεί τώρα να διασωθεί, και πάλιν δια της «δημοκρατικής οδού και της ετυμηγορίας του Λαού» εις τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, εμφανιζόμενο παράλληλα και ως «σωτήρας της Ελλάδος»! ...
Τις τελευταίες δεκαετίες το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, όχι από κοινωνική ευαισθησία και φροντίδα για τον Λαό μας, αλλά μόνον από υστεροβουλία «φρόντισε», με δανεικά όμως χρήματα και κατά παράβαση των διεθνών κανόνων της Οικονομίας, για εκατοντάδες χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις, δυσανάλογες αυξήσεις μισθών και συντάξεων/εφάπαξ, για εκατοντάδες χιλιάδες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, για χορηγήσεις δεκάδων χιλιάδων συντάξεων «μαϊμού», για προνοιακά και δεκάδες άλλα επιδόματα, προκλητικά και φθοροποιά προνόμια σε διάφορες Συντεχνίες, αλλά και για άλλα πολλά. Είναι αυτά που τώρα οι «Πάγκαλοι» λένε ευθαρσώς ότι «τα φάγαμε μαζί»...Ενώ εις την πραγματικότητα όλα αυτά ήταν δώρα (!) με ύπουλες, άκρως επικίνδυνες «ναρκωτικές ουσίες», που μετέτρεψαν τους Έλληνες σε «ναρκομανείς ψηφοφόρους» των πελατειακών κομμάτων και την Πατρίδα μας σε μία απέραντη Ιθάκη. Τα πολλά λεπτά δεν ήταν στην απευθείας κλοπή. Ήταν εις την έμμεση, την νομότυπη, σε αυτή που τη βάφτιζαν κοινωνική πολιτική, η οποία όμως ως ήταν αναμενόμενο, διέλυσε κυριολεκτικώς και την κοινωνία και την παραγωγή και την ηθική και το μέλλον μας....
Μόνο με την εγκληματική αυτή μέθοδο που παγίδευε επί δεκαετίες ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό, το κλειστό και διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας εξακολουθεί ανενόχλητο να λεηλατεί την Πατρίδα μας και να λυμαίνεται τον ιδρώτα και τον μόχθο των Ελλήνων. Ώστε να ισχυρίζεται τώρα προκλητικά ότι «τα φάγαμε μαζί!». Με την διαφορά όμως, αντί να τιμωρηθούνε για την εθνική καταστροφή οι χιλιάδες «Πάγκαλοι» που λεηλάτησαν ανενόχλητοι και ατιμώρητοι την Πατρίδα μας, τιμωρείται τώρα ο Ελληνικός Λαός να τα επιστρέψει όλα με την εγκληματική λιτότητα, την ανείπωτη πτώχεια, με απάνθρωπους εξευτελισμούς και απειλές, με εκποίηση του εθνικού πλούτου και εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας....
Με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 ο Ελληνικός Λαός, δια της δημοκρατικής οδού και της ψήφου του, καλείται και πάλιν να επιβραβεύσει εκείνους που ευθύνονται για την εξαθλίωση και κατάντια του. Το δράμα του Λαού μας έχει συνέχεια και μετά αυτές τις εκλογές!... (ΠΡΟΦΗΤΗΣ)

Γεώργιος Δημητράκης...

Ο αρθρογράφος σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας...

Nino
09-06-15, 11:13
επειδη καποτε σε αυτο το νημα καποιοι κοροιδευαν οταν λεγαμε οτι για ολα υπευθυνος ηταν ενας ανθρωπος που εκτελεσε διατεταγμενη υπηρεσια και κατεστρεψε μια ολοκληρη Χωρα.
Ο δρομος προς την καταστροφη χαρακτηκε και μεθοδευτηκε απο εναν, το "αγορι" με το κολαν που πλεον κανει κανο και χαριεντιζεται με τα χρηματα των Ελληνων...και ελπιζω η Ιστορια να τον γραψει με τα ποιο Μελανα χρωματα.

https://news.in.gr/greece/article/?aid=1500002928
Εχουμε πολλα ακομα να μαθουμε!!!

friendgr
09-06-15, 14:27
εγώ ακόμα τον λόγο δεν έχω καταλάβει. Δεν μπορεί να εκτέλεσε διατεταγμένη υπηρεσία μόνο και μόνο για ν' αυξήσει τους τραπεζικούς λογ/σμούς. Οταν λέγεσαι Παπανδρέου τα χρήματα είναι πλέον ανιαρό θέμα...

εντάξει να μας εξαθλιώσουν. Να μας κάνουν βουλγαρία. ΟΚ.
Αλλά τον τελικό σκοπό δεν βλέπω. Να μας πάρουν τα σπίτια και τα οικόπεδα; ΟΚ.
Και ; για να έρχονται να κάνουν τουρισμό τσάμπα; τόση φασαρία γι αυτό;

Εγώ βλέπω (για ακόμα μια φορά) ότι έχουν τρελή εμμονή να μας "σώσουν".
Αν ήθελαν να μας πετάξουν έξω από τον "χάρτη" θα το είχαν κάνει εδώ και χρόνια από το 2012....
:think::think::think:

Thomelef
09-06-15, 15:00
εγώ πάλι βλέπω ότι δεν υπάρχει τπτ άλλο πέραν απο της πλήρης άγνοιας. και για τους ευρωπαίους και για εμάς.

εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι τα τελευταία 2 χρόνια έχουν δοθεί 200 δις στην ελλάδα και ακόμα έχουμε μέλον, ενώ αν απο το 2010 μας κούρευαν 150, σήμερα τα πράγματα ίσως να ήταν καλύτερα. τα 200 περιμένουν να τα πάρουν με κέρδος σε βάθος χρόνου, αλλά μάλον δεν βλέπουν ότι η ελλάδα είναι στα σίγουρα με ημερομηνία λήξης. το μπουμ θα έρθει σίγουρα. με κυβερνήσεις που δεν δίνουν σημασία στην αγορά, που το ασφαλιστικό τους απασχολεί μόνο για να βγάζουν πρόωρους συνταξιούχους και τέλος η φορολόγηση με ανύπαρκτα εισοδηματικά κρητήρια, να είστε σίγουροι ότι μόνο για πτώχευση τραβάμε.

VanVIC
09-06-15, 17:05
Μαντήλι να κλάψουμε θα βρούμε ;

Με κάποιους συμφωνώ με άλλους λιγότερο, κάποιους ίσως και να μην τους καταλαβαίνω.
Το θέμα είναι οτι η ψυχολογία είναι τέτοια που ακόμα και σ'αυτούς που συμφωνώ, δεν πάει το χέρι μου να πατήσω thanks, όχι γιατί δεν το νιώθω αλλά γιατί αν το κάνω θα είναι σαν να ευχαριστώ κιόλας για το θρίλερ που πολύ πιθανόν να γίνει -απο έργο επιστημονικής φαντασίας (κάποτε) - πραγματικότητα.

Βοήθειά μας.

Υ.Γ. Προσπαθώ καθημερινά να βρίσκω κουράγιο, όπου και όπως. Ως πότε ;

Samaro
09-06-15, 17:23
επειδη καποτε σε αυτο το νημα καποιοι κοροιδευαν οταν λεγαμε οτι για ολα υπευθυνος ηταν ενας ανθρωπος που εκτελεσε διατεταγμενη υπηρεσια και κατεστρεψε μια ολοκληρη Χωρα.
Ο δρομος προς την καταστροφη χαρακτηκε και μεθοδευτηκε απο εναν, το "αγορι" με το κολαν που πλεον κανει κανο και χαριεντιζεται με τα χρηματα των Ελληνων...και ελπιζω η Ιστορια να τον γραψει με τα ποιο Μελανα χρωματα.

Η Εξεταστική επιτροπή για τα Μνημόνια , θα λάβει άραγε υπόψη της, τα αναφερόμενα απο τον "εγκυρο" Μ. Ιγνατίου , ή...... ???

Nino
09-06-15, 18:59
Η Εξεταστική επιτροπή για τα Μνημόνια , θα λάβει άραγε υπόψη της, τα αναφερόμενα απο τον "εγκυρο" Μ. Ιγνατίου , ή...... ???

Δεν ξερω Αντωνη αν υπαρχει χωρος μεταξυ των πρωην συμβουλων του (γαπ) που εχουν κληθει μπορει...:whistle:

A8hnaios
09-06-15, 20:17
Η ΕΡΤ επιστρέφει την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, στις 06.00 το πρωί.

Ο σφυγμός της ενημέρωσης και του πολιτισμού στην Ελλάδα και τον κόσμο επιστρέφουν στην ΕΡΤ.
Η ΕΡΤ επιστρέφει με αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση, με δελτία ειδήσεων που εστιάζουν στην αντικειμενική παρουσίαση της επικαιρότητας, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ακρότητες και υπερβολές, αλλά με τρόπο που τιμά και υπολογίζει τον πολίτη.
Ο Πάνος Χαρίτος, ο δημοσιογράφος που έχει ταυτισθεί επί είκοσι και πλέον χρόνια με τις αποστολές σε εμπόλεμες περιοχές για την ΕΡΤ, θα παρουσιάζει από την Πέμπτη 11 Ιουνίου το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων, που θα μεταδίδεται ξανά στις 21.00.
Από την ίδια ημέρα, ξεκινά και μεγάλο μέρος του ενημερωτικού προγράμματος της νέας περιόδου για την ΕΡΤ. Ειδικότερα:
Η «Πρωινή ενημέρωση» της ΕΡΤ ξεκινά από τις 06.00. Ο Νίκος Αγγελίδης και η Βασιλική Χαϊνά ανοίγουν από τις 06.00 μέχρι και τις 08.00 το πρώτο παράθυρο στην ενημέρωση. Τη σκυτάλη παίρνουν αμέσως μετά και μέχρι τις 10.00 η Μαριλένα Κατσίμη και ο Γιάννης Δάρρας και στη συνέχεια, μέχρι τις 12.00, ο Φάνης Παπαθανασίου και η Μάριον Μιχελιδάκη.
Ο ενημερωτικός μαραθώνιος της ΕΡΤ συνεχίζεται στις 16.00 με την εκπομπή «Οn ΕRΤ» με την Ελένη Χρονά και τον Ανδρέα Ροδίτη.
Τα δελτία ειδήσεων ξεκινούν από τις 06.30 το πρωί και ακολουθούν μικρά δελτία στις 08.00, στις 09.00 και στις 10.00. Το πρώτο μεγάλο δελτίο ειδήσεων είναι στις 12.00. Ακολουθεί το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων στις 15.00 και το απογευματινό στις 18.00. Όλη η επικαιρότητα παρουσιάζεται στο κεντρικό δελτίο στις 21.00 και η ανασκόπηση της ημέρας που φεύγει στο νυχτερινό δελτίο, τα μεσάνυχτα.

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 22.00, η ΕΡΤ θα προβάλει το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας», ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση στο στούντιο με τον δημιουργό

https://www.athensmagazine.gr/

friendgr
09-06-15, 20:30
Ανατριχιασα !

Όχι πείτε μου. Μετα απο ενα τέτοιο νεο καθεστε και σκέφτεστε μνημονια, φορολογίες, δραχμές κλπ τιποτενια θέματα;

doctore
09-06-15, 22:37
:shok:

https://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27359&subid=2&pubid=113545192

11 ΙΟΥΝΗ είναι ημέρα ΜΝΗΜΗΣ όχι ΓΙΟΡΤΗΣ

-Για να τιμήσουμε έναν μοναδικό, αταλάντευτο, αδιάκοπο, ανένδοτο αγώνα.
-Για τη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων και αλληλέγγυων
(ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΡΙΣΑΓΙΟ)

-Για τη δημοκρατία, την αποτίναξη των μνημονίων
και την αξιοπρέπεια του λαού και την ανάταξη της χώρας.

Πετύχαμε την πρώτη μεγάλη νίκη

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για όσα μαζί διεκδικήσαμε

Οι εργαζόμενοι,
σας θέλουμε συμπαραστάτες και οδηγούς αυτού του αγώνα

Σας καλούμε όλους την Πέμπτη 11 Ιούνη στις 19:00 στο Ραδιομέγαρο

2 χρόνια αγώνων, των εργαζομένων της ΕΡΤ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, των αλληλέγγυων, των συνδικάτων, των πολιτικών φορέων και κινημάτων, και με τη στήριξη της κοινωνίας, έδωσαν την πρώτη μεγάλη νίκη και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Υπάρχει όμως πολύς δρόμος ακόμα για την δικαίωση του δημοκρατικού παλλαϊκού αιτήματος για μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΤ,
με ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΔΟΜΕΣ–ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ, ΤΗΣ 11-6-2013, Πλουραλιστική, Ανεξάρτητη, Φορέα Πολιτισμού και Ενημέρωσης – φωνή της Κοινωνίας που ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ, φωνή της Ελλάδας στον κόσμο.

Μια ΕΡΤ εργαλείο δημοκρατίας, παραγωγικής ανασυγκρότησης, μοχλό ανάπτυξης, διάδοσης του πολιτισμού, πλουραλιστική, ανεξάρτητη, φορέας έλεγχου της εξουσίας.

Αυτόνομη από την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τα οργανωμένα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα.
Ανοιχτή στην κοινωνία, με πραγματική δυνατότητα έκφρασης του λαού και των συμφερόντων του.
Με σημαντικό ρόλο στην Περιφέρεια, Ποιοτική, πολυθεματική, εναλλακτική, πρωτοποριακή, εκπαιδευτική. Με στόχο την ενίσχυση του πολιτιστικού- μορφωτικού επιπέδου και της κριτικής σκέψης.
Με βήμα στις κοινωνικές ομάδες με ιδιαίτερη μέριμνα στις μειονεκτούσες .

Μια ΕΡΤ που έπρεπε ήδη να λειτουργεί με όλες οι δομές της με όλους τους εργαζόμενους της, στην υπηρεσία της κοινωνίας, σύμφωνα με τις προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις, με παραγωγή προγράμματος, με τα απαραίτητα και επιτυχημένα στοιχεία αυτοδιαχείρισης στη λειτουργία της, με καθαρές ισότιμες σχέσεις μεταξύ των εργαζόμενων και όχι διαιρώντας τους, με αξιοκρατία
(τα πρώτα δείγματα είναι απογοητευτικά – πλην εξαιρέσεων).

Μια ΕΡΤ που το πρόγραμμα της θα έπρεπε ήδη – εδώ και 4 μήνες – να έχει διαμορφωθεί ώστε να αγγίζει κάθε πτυχή της ενημέρωσης, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της ψυχαγωγίας. Με υψηλή ποιότητα και καλλιτεχνικές προδιαγραφές στην παραγωγή προγράμματος με πρωτοποριακά προγράμματα, προαγωγή και καλλιέργεια αισθητικού κριτηρίου. Προβολή χωρίς αποκλεισμούς των κοινωνικών, πολιτιστικών ρευμάτων με εξαίρεση εκείνες που ενσπείρουν ρατσιστικές απόψεις και ξενοφοβία.

Μια ΕΡΤ αντάξια της αυτοδιαχειριστικής περιόδου, με συμμέτοχους τους εργαζόμενους, συλλογικότητες και κοινωνικούς φορείς σε κάθε φάση νομοθετικής επαναλειτουργίας της, ώστε να γίνει μια μεγάλη δημοκρατική μεταρρύθμιση. Ώστε να είναι Αξιοκρατική, απεγκλωβισμένη από φαινόμενα κακοδιοίκησης-κακοδιαχείρισης, αδιαφάνειας, κατασπατάλησης του Δημόσιου χρήματος. Ανοικτή σε όλα τα πολιτιστικά ρεύματα, σε κάθε μορφή έκφρασης πολιτισμού, σε κάθε αποκλεισμένο δημιουργό από την διαπλεκόμενη μιντιακή ολιγαρχία. Που επενδύει στον πολιτισμό στηρίζοντας ιδίως τους νέους δημιουργούς σε όλους τους τομείς του πολιτισμού.

Μια ΕΡΤ που θα χρηματοδοτείται από το σύνολο του ανταποδοτικού τέλους ώστε να μπορεί να προσφέρει ποιοτικό πρόγραμμα και ανεξάρτητη λειτουργία με προοπτική.

Μια ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους δικαιωμένους, εργασιακά μισθολογικά, ασφαλιστικά. Διεκδικούμε έναρξη ΝΕΩΝ συλλογικών διαπραγματεύσεων για την αντιμετώπιση της ιδιαιτερότητας των εργασιακών συνθηκών, που θα έχουν ως βάση συζήτησης τη συλλογική σύμβαση της ομοσπονδίας μας. Με στόχο την πλήρη και σταθερή απασχόληση και την αποφυγή δημιουργίας εργαζομένων πολλαπλών ταχυτήτων, αλλά και επαναπρόσληψη των απολυμένων ορισμένου χρόνου.
Πρόσληψη συγγενών Α’ βαθμού των νεκρών μας και μικρό αριθμό εργαζόμενων αλληλέγγυων ώστε να αποδοθεί συμβολικά το μερίδιο του αγώνα που αντιστοιχεί στην κοινωνία .
Μια ΕΡΤ με δημοκρατική λειτουργία, με έμφαση στην συναπόφαση, την ομαδικότητα, την ατομική ευθύνη, την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων στη επιλογή των θέσεων ευθύνης. ΑΝΟΙΚΤΗ στην κοινωνία μέσα από ένα αυτόνομο, με ρόλο και ουσιαστική παρέμβαση, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ως το εποπτικό μάτι της κοινωνίας αφ’ ενός (για το αν τηρούνται οι σκοποί και οι αρχές της ΕΡΤ) και αφ ετέρου ως η πηγή άντλησης ιδεών (για την διαμόρφωση της φιλοσοφίας του προγράμματος και την καλύτερη λειτουργία της). Με εκπροσώπους της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων και των σωματείων τους στον οπτικοακουστικό χώρο, στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση, καθώς και κοινωνικών, φοιτητικών - σπουδαστικών, επιστημονικών φορέων με συνάφεια προς τον ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ρόλο της ΕΡΤ, που δεν θα τους επιλέγει το ΔΣ !

Επειδή απέχει πολύ η διαδικασία που ακολουθήθηκε από αυτή που διεκδικούσαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε.

Επειδή απέχει πολύ ο ρετουσαρισμένος μνημονιακός νόμος της ΝΕΡΙΤ, που έγινε ακόμα πιο αυταρχικός και με άμεσο κυβερνητικό εναγκαλισμό, από το νόμο που διεκδικούσαμε και είναι πασιφανές ότι δεν οδηγεί στην ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΤ της κοινωνίας, της ΕΡΤ που ονειρευτήκαμε.

Επειδή δεν αγωνιστήκαμε μόνο για το δικαίωμα μας για την δουλειά μας, αλλά και για τους θεσμούς, την ισονομία, την αξιοκρατία, τα δικαιώματα της χειμαζόμενης κοινωνίας, την απαλλαγή της χώρας από τις μνημονιακές πολιτικές, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τον κόσμο που μας στήριξε για να γίνει η ΕΡΤ:

Η Δημόσια Ραδιοφωνία Τηλεόραση που μας αξίζει και δικαιούμαστε,

Η ΕΡΤ της καρδιάς μας , Η ΕΡΤ που ονειρευόμαστε.

Μια ΕΡΤ ναυαρχίδα μιας μεγάλης δημοκρατικής προσπάθειας για την αληθινή ενημέρωση του λαού και την πολιτιστική αναγέννηση της χώρας. Που θα συμβάλλει καθημερινά, στο όραμα για μια κοινωνία με κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ισότητα χωρίς ρατσισμό και μισαλλοδοξία, με αλλαγή αξιών, συμπεριφορών, αντιλήψεων, στόχων ζωής, με κυρίαρχες και όχι υποταγμένες τις λαϊκές δυνάμεις.

Που θα συμβάλλει σε ένα μεγάλο ρεύμα πολιτισμικής δημιουργίας και θα στηρίξει την προσπάθεια για εθνική αναπτυξιακή πορεία προς όφελος του λαού και της χώρας.

Ο αγώνας αυτός αγκαλιάστηκε από την κοινωνία, την παγκόσμια κοινότητα και έγινε σημείο αναφοράς στους αγώνες ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, στην εξαθλίωση του λαού και το ξεπούλημα όλων των κοινωνικών αγαθών που δικαιούμαστε, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ γιατί πιστεύουμε ότι θα φέρει την τελική νίκη που θα αφορά και θα έχει αναφορά την ελληνική κοινωνία και την διασπορά.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ σθεναρά, σταθερά και με αξιοπρέπεια γιατί οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους έχουν προτεραιότητα και όχι οι συμφωνίες με τα αρπακτικά των αγορών και τους τοκογλύφους δανειστές.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ συνεχίζει αταλάντευτα να διεκδικεί χωρίς μικροκομματικούς, συντεχνιακούς λόγους το δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων και δεν θα συρθεί ποτέ στις ράγες της εξουσίας, της συνδιαλλαγής, των εκβιασμών, της διαπλοκής των μικροκομματικών και μικροπαραταξιακών μεθοδεύσεων, ενάντια στις κακοδαιμονίες και τα σκάνδαλα κομματικών εξαρτήσεων, των πραιτοριανών, της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και των πρακτικών του παρελθόντος.

Όπως η 21η Απριλίου δεν μπορεί να είναι ποτέ ημέρα Δημοκρατίας, έτσι και η 11 Ιούνη δεν μπορεί να είναι ημέρα γιορτής.

Κερδίσαμε την πρώτη μάχη αλλά αντέχουμε και συνεχίζουμε ...

Η ΕΡΤ των ονείρων μας δεν ήρθε , όμως αγωνιζόμαστε για να το πραγματοποιήσουμε !

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΑΛΛΑ ΔΙΑΡΚΕΣ
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 7 ΜΜ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΤ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ.
11 ΙΟΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ

Thomelef
09-06-15, 22:49
ΕΡΤ Ε?

Ας είχε τα @@ ένας υπουργός να πάει να επαναλητουργησει κανα εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας και να πάει να τους χώσει όλους αυτούς εκεί μέσα να δουν τι πάει να πει δουλειά και πως βγαίνει το ψωμάκι.

Αλλά που. Που γαμω τη, άντε να μη πω βραδιάτικα.

A8hnaios
10-06-15, 02:20
εγώ ακόμα τον λόγο δεν έχω καταλάβει. εντάξει να μας εξαθλιώσουν. Να μας κάνουν βουλγαρία. ΟΚ.
Αλλά τον τελικό σκοπό δεν βλέπω. Να μας πάρουν τα σπίτια και τα οικόπεδα; ΟΚ.
Και ; για να έρχονται να κάνουν τουρισμό τσάμπα; τόση φασαρία γι αυτό;

Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που “τάχα” πάει για φούντο….
1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).
Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι,
Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.
3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.
4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια
σημαντική τουριστική βιομηχανία.
5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου .
6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.
7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.
8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι
παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.
9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.
10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι – κρατηθείτε – 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει τοΓεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.

Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις; :warriorsmiley:

:gr: :gr: :gr:

vagmag
10-06-15, 05:54
Ε αφού ειμαστε τόσο ικανοί και έχουμε τόσο πλούτο ΄κ΄ λεφτά :
- γιατί δεν πληρώνουμε τς δάνεια μας ;
- γιατί έχουμε τόση ανεργία ;
- γιατί δεν λειτουργεί τίποτα σωστά στο δημόσιο ;
- γιατί δεν έχουν φάρμακα κ εξοπλισμό τα νοσοκομεία ;
- γιατί δεν έχουν πετρέλαιο θέρμανσης τα σχολεία ;
- γιατί δεν φτιάχνουμε / επισξευαζουμε πλέον πλοία ;
- γιατί ζουν τόσοι Έλληνες κάτω απο το όριο της φτώχειας ;
- γιατί αφήνουνε εκτός δημόσιας περίθαλψης τόσο κόσμο ;

Γιατί πολυ απλά μπορεί να ειμαστε ικανοί για τα καλύτερα , αλλα και τα χειρότερα .
Γιατί κάτι τέτοια άρθρα μας παραμυθιάζουν απλά .

Αφού έχουμε όλα όσα λέει το άρθρο , ας πληρώσουμε τους δανειστές κ ας κατακτήσουμε τον κόσμο . Αλλα οχι , πρεπει να μας φταίνε οι ξένοι , γιατί κερδοσκοπούν , γιατί θέλουν να μας κατακτήσουν , να μας κινεζοποιησουν , να μας την φέρουν , να μας κοροϊδέψουν κλπ κλπ .
Εμείς , που ειμαστε τόσο ικανοί , τι σκατα κάνουμε ;
Έχουμε όλα τα καλα του κόσμου , και τα έχουμε κανει σκατα . Χρωστάμε σε όλο τον πλανήτη και συνεχιΖουμε να λειτουργούμε με τον ίδιο λάθος τροπο .

Thomelef
10-06-15, 08:16
1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).
που είμαστε παντελώς ανίκανοι να εκμεταλευτούμε όμως. σκέψου μόνο ότι έχουν κοπεί όλα τα δρομολόγια απο το λιμάνι της θεσσαλονίκης για τα νησιά.

3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.
σωστά. ενισχύουμε το έξω τραπεζικό σύστημα ενώ το δικό μας ολοένα και καταστρέφεται.

4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια
σημαντική τουριστική βιομηχανία.
η οποία έχει ξεφτίσει εντελώς και το μόνο που σώζει πλέον την κατάσταση είναι οι απίστευτες τοποθεσίες που έχουμε. ειδικότερα όταν ακούς τις τωρινές δηλώσεις σχετικά με τα τουριστικά μέρη απο το υπουργείο οικονομικών, μπορείς να καταλάβεις αν θα έχει πτώση ή όχι τα επόμενα χρόνια.

5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου .
και δεν δουλεύουν, απλά σαπίζουν όπως και ο υπόλοιπος μεγάλος παραγωγικός ιστός της χώρας.

6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.
το ίδιο με τα ναυπηγεία. αν μιλάμε για την ελβο δλδ, μιας και εγώ μόνο αυτήν ήξερα. εδώ 4 χρόνια περιμένουμε να βγεί το κακόμοιρο το πονυ και ακόμα ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.
τα οποία δεν έχουν ελληνικές σημαίες, τους λόγους τους γνωρίζουμε.

8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι
παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.
γνωρίζω για την ελιά, την οποία δίνουμε κοψοχρονιά, για να εισάγουμε έπειτα το λάδι απο την ιταλία, η οποία το παράγει με τις δικές μας ελιές, η οποία παρεπιπτώντος είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας παγκοσμίως, όταν η ετήσια παραγωγή τους απο ιταλική ελιά, καλύπτει μόνο το 30% της εγχώριας ζήτησης.

11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι – κρατηθείτε – 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει τοΓεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.
αυτά δε νομίζω να τα δούμε ποτέ.

αυτή η χώρα έχει ένα και μοναδικό πρόβλημα...τους κατοίκους της. έχει πολλά καλά, πραγματικά είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε αυτή την χώρα, αλλά ταυτόχρονα είμαστε και άχρηστοι. όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να λειτουργούν και να είμαστε δύναμη. εμείς είμαστε απλά ανίκανοι που εκλέγουμε ανίκανους για να κυβερνήσουν.

και να σου πώ και κάτι? η χώρα θα ξεπουληθεί. γι'αυτό να είστε βέβαιοι...ποιος ξέρει, μπορεί ήδη να έχει άλλους ιδιοκτήτες και απλά εδώ και 4 χρόνια να μπαίνουμε στην μετάβαση των νέων ιδιοκτητών. όταν η μισή χώρα και παραπάνω είναι χωρισμένη σε μικρές ιδιωτικές περιουσίες οι οποίες είναι υποθικευμένες σε δάνεια που δεν εξυπηρετούνται, εύκολα μπορείς να πείς ότι ζούμε στην χώρα κάποιου άλλου πλέον.

Thomelef
10-06-15, 09:15
και εμείς τι κάνουμε? ζητάμε δανεικά για να βγάλουμε το μήνα, αφήνουμε ανεκμετάλευτα όλα τα παραπάνω, παρομοιάζουμε την υπερφορολόγηση με ανάπτυξη, την ανεργία την έχουμε απλά για να λέμε οτι υπάρχει, ενώ παράλληλα δεν γίνεται η παραμικρή αυτοκριτική για το πως φτάσαμε εδώ.

ξέρετε, υπάρχει αυτό εδώ που διάβασα χθες

Θυμάμαι κάτι εφηβικά βράδια της δεκαετίας του '90, απ' αυτά που δεν κοιμάσαι νωρίς από άποψη και ξενυχτάς μαζί με τον πατέρα που βλέπει τηλεόραση. Ο πατέρας χαζεύει έναν κύριο με γυαλιά, ο οποίος σου φαίνεται τρομερά αστείος. Ο κύριος μιλάει για τα δεινά που θα έρθουν, για τους άχρηστους που ψηφίζουμε και τους προδότες που πιστεύουμε. Μιλάει με υπέρμετρο πάθος και πολύ συχνά χάνει την ψυχραιμία του και ωρύεται, καταντώντας γραφικός. Σπάνια χαμογελάει, έχει μόνιμα μια γκριμάτσα αποδοκιμασίας. Και κάποιες φορές, που τις περιμένεις με αγωνία για να γελάσεις, πέφτει θύμα τηλεφωνικής φάρσας. Όλα αυτά, παρέα μ' έναν φραπέ στο κάτω μέρος της οθόνης.

Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά, όταν πια ξενυχτάς από ανάγκη γιατί δουλεύεις ή γιατί νανουρίζεις ένα μωρό, χαζεύεις στην τηλεόραση τον ίδιο κύριο. Τον έχουν καλέσει σε πάνελ πολιτικής εκπομπής να σχολιάσει τα δεινά που, τελικά, ήρθαν. Δεν μιλάει πια με υπέρμετρο πάθος, δεν χάνει την ψυχραιμία του, δεν έχει στραβωμένο ύφος και αγριεμένο μάτι. Έχει γλυκάνει, έχει μαλακώσει, έχει κατεβάσει τόνους. Ο χρόνος έχει μειώσει την έντασή του. Είναι όμως και κάτι ακόμα, πιο συγκινητικό. Ο κύριος έχει στο βλέμμα τη στωικότητα του ανθρώπου που περίμενε μια ζωή να τον πάρουν στα σοβαρά.

Πώς θα ένιωσε άραγε όταν σήκωσε το τηλέφωνο και άκουσε έναν αρχισυντάκτη να του λέει: «κύριε Λεβέντη, θέλουμε να εμφανιστείτε στην τάδε εκπομπή». Μια εκπομπή που τη βλέπει η μισή Ελλάδα, μια εκπομπή στην οποία άλλοτε ούτε στα όνειρά του δεν θα τον καλούσαν. Σε μια τέτοια εκπομπή κάλεσαν επιτέλους τον κύριο.

Τον παρατηρείς. Δεν σου φαίνεται πια γραφικός, ούτε αστείος. Το αντίθετο μάλιστα. Τώρα σου φαίνεται σοβαρός. Πολύ πιο σοβαρός από κάποιους άλλους καλεσμένους που περιφέρονται στα πάνελ σα μαϊντανοί κι έχουν καταντήσει τη Βουλή τσίρκο. Για την ακρίβεια, μοιάζει σαν αυτός ο κύριος να ξεγύμνωσε απ' τη σοβαροφάνεια τους διάφορους πολιτικούς αστέρες. Ζούμε αυτά που προέβλεψε. Ψηφίσαμε ανθρώπους που αποδείχθηκαν γραφικότεροι του Λεβέντη που λοιδορούσαμε.

Υ.Γ: Μετά από τόσα χρόνια, ας του το αναγνωρίσουμε.
https://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=41435

το οποίο με θλίψη συμφώνησα και λέω με θλίψη, γιατί αυτό τον άνθρωπο σε μία έκθεση υλικών στην αθήνα του 2004 του γύρισα την πλάτη όταν αυτός αφού μου ευχήθηκε καλές δουλειές, ήθελε να μου πιάσει την κουβέντα. μέχρι τότε ήταν όλα αυτά που γράφει το άρθρο της σταμπούλογλου στα μάτια μου και στα μάτια όλων. τότε που όλα πήγαιναν σφαίρα και εμείς ταξιδεύαμε πάνω στο συννεφάκι. ακριβώς ότι γράφει είναι η αλήθεια. πόσοι απο μας στην θέα του βασίλη στο γυαλί δεν τον αφήσαμε έστω και 5 λεπτά για να γελάσουμε.

βασίληδες υπάρχουν ακόμα. οι οποίοι αντιμετωπίζονται με τον ίδιο ακρβώς τρόπο. γιατί?

τρελοί κύριοι δεν είναι αυτοί...τρελοί είναι αυτοί που ακόμα νομίζουν ότι το υπερκοινωνικό, κρατικό και μη φιλελεύθερο μοντέλο μπορεί να πετύχει. και μην πεταχτεί κανείς και μου αναφέρει την ΝΔ ως παράδειγμα φιλελευθερισμού, γιατί πολύ απλά η ΝΔ δεν είναι φιλελεύθερο κόμμα. απλά παριστάνει ότι είναι...

A8hnaios
10-06-15, 09:29
αυτή η χώρα έχει ένα και μοναδικό πρόβλημα... τους κατοίκους της . έχει πολλά καλά, πραγματικά είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε αυτή την χώρα, αλλά ταυτόχρονα είμαστε και άχρηστοι. όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να λειτουργούν και να είμαστε δύναμη. εμείς είμαστε απλά ανίκανοι που εκλέγουμε ανίκανους για να κυβερνήσουν.

Eδω συμφωνω απολυτα... Γι αυτο πρεπει να Ξυπνησουμε επιτελους. :warriorsmiley: πρεπει επιτελους να αλλαξουμε ροτα στο χερι μας ειναι

Ptboul
10-06-15, 09:53
ξέρετε, υπάρχει αυτό εδώ που διάβασα χθες

https://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=41435

Είναι απίστευτη η περιγραφή, σαν να το έχω γράψει εγώ.

Την συγκεκριμένη εκπομπή την είδα πριν λίγες εβδομάδες και επάνω στο παρακάτω:

Ζούμε αυτά που προέβλεψε.

Ο ίδιος είπε στην παρουσιάστρια, δεν είμαι μάντης, είχα στοιχεία και τα έβλεπα και ήταν πολύ εύκολο να καταλάβεις τι επρόκειτο να συμβεί μέσα σε λίγα χρόνια.

Thomelef
10-06-15, 10:39
Ο ίδιος είπε στην παρουσιάστρια, δεν είμαι μάντης, είχα στοιχεία και τα έβλεπα και ήταν πολύ εύκολο να καταλάβεις τι επρόκειτο να συμβεί μέσα σε λίγα χρόνια.

και σήμερα το βλέπουμε. βλέπουμε όλοι ότι δεν βγαίνει, αλλά ακόμα σφυράμε κλέφτικα και κάνουμε τους χαζούς γιατί δεν μας αρέσει η πραγματικότητα.

δεν μπορεί συνταξιούχοι των 50 να φοβούνται για το τι θα απογίνουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, όταν οι ίδιοι τα χαντακώνουν στην μιζέρια και την αυριανή φτώχια και ανεργεία.

αυτό που έχω να πώ, είναι ότι τελικά αποδειχθήκαμε όλοι εμείς οι ηλίθιοι που κοροιδεύαμε κάτι ανθρώπους σαν τον λεβέντη. ας διαβάσει κάποιος και το πρόγραμμα που είχε αναρτήσει πρίν τις εκλογές και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Thomelef
10-06-15, 10:47
https://www.youtube.com/watch?v=YpleV7vQqeE

απο το 4:00 και μετά όλο το ζουμί. όποιος έχει τα @@, ας πεί τουλάχιστο ότι ο τύπος έχει δίκιο.

Ptboul
10-06-15, 10:57
ας διαβάσει κάποιος και το πρόγραμμα που είχε αναρτήσει πρίν τις εκλογές και θα καταλάβετε τι εννοώ.

I voted him :shok:thumb

A8hnaios
10-06-15, 11:16
εχει δικιο αλλα ο κοσμος δε θελει να τ ακουει αυτα! Οσο γι αυτα που λεει για το κομματικο κρατος αυτο μας εχει φαει... απο την απελευθερωση ως εδω

Θυμαστε τονΚαραμανλη που ελεγε το Σεπτεβρη του 09 στα ντιμπειτ, οτι η οικονομια εχει προβλημα κτλ κτλ λεφτα δεν εχουμε ,θα γινουν περικοπες.Ο κοσμος ομως
https://www.youtube.com/watch?v=U1pXFGA22nQ

friendgr
10-06-15, 11:56
Eδω συμφωνω απολυτα... Γι αυτο πρεπει να Ξυπνησουμε επιτελους. :warriorsmiley: πρεπει επιτελους να αλλαξουμε ροτα στο χερι μας ειναι

Και ακριβώς είναι αυτό που δεν πρόκειται να κάνουμε ποτέ από μόνοι μας.

Για τον απλούστατο λόγο ότι ο κόσμος πλέον είναι χωρισμένος σε "στρατόπεδα" . Μην μου πείτε ότι δεν το βλέπετε καθημερινά γύρω σας.
Το
Α) στρατόπεδο είναι αυτοί που με κόπο ζωής ή αν θέλετε και κληρονομιάς έχουν πέντε-δέκα φράγκα (δεν μιλάω για τα μαύρα εκατομυρίων) 1-2 σπίτια και δεν δέχονται με τίποτα να γίνουν χαρτοπετσέτες ή να τους τα πάρουν τσάμπα, και δεν θέλουν να γίνουν το Β
και
Β) στρατόπεδο αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα ή τα έχουν χάσει όλα και το παίζουν "καμικάζι" και φθονούν τους Α.

Αυτό λοιπόν που βλέπω τα τελευταία χρόνια είναι ότι και τα δυο αυτά στρατόπεδα δεν υποχωρούν για τους δικούς τους λόγους ο καθένας.

Πρέπει να έρθει πολύ "χοντρό αγγούρι" που να "πονάει" εξίσου και τους δύο για να γίνει γενικό "ξύπνημα" .

vagmag
10-06-15, 14:53

Στα παραπάνω , αυτό που ΄"ακούστηκε" ήταν ότι ουσιαστικά στο μίνι μνημόνιο ήταν ή άμεση απόλυση 300.000 δημοσιών υπαλλήλων.... , πράγμα στο οποίο ο Γιωργάκης κώφευσε, και κοίταξε αλλού..... Αν με ρωτάτε λάθος έκανε , λάθος που υποσχέθηκε ότι λεφτά υπάρχουν, που δεν πήρε τις σκληρές αποφάσεις όταν έπρεπε, και που άφησε τη χώρα να συνεχίσει να μπαίνει μέσα... για να κάνουμε ήπια προσαρμογή....

Και εγώ θεωρώ ΒΛΑΚΑ τον Γιωργάκη, όμως θεωρείτε ότι η καλύτερη λύση ήταν να δανειστούμε άλλο ένα ποσό τότε χωρίς μνημόνιο, χωρίς συμμάζεμα ;;;;;

Ας μας έδινε κάποιος μερικά δις ακόμα και ας έμπαινε το κράτος 20-30 δις επιπλέον κάθε χρόνο.....
Αυτό δεν είναι τρύπα στο νερό ;;;;;;

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

Συμφωνώ και επαυξάνω ότι το μνημόνιο είναι με λάθος τρόπο στημένο. Όμως αυτό συμβαίνει λόγω δικών μας επιλογών.
Αν δεν κόψουμε έξοδα, απλά θα βάλουμε φόρους.

Αν κάνουμε επιπλέον έξοδα, απλά θα βάλουμε επιπλέον φόρους....

όσο λοιπόν σπαταλούμε, πρέπει και να βρίσκουμε χρήματα να πληρώνουμε (μέσω φόρων).

vagmag
10-06-15, 14:58
Αυτα ειναι μονο οι κρατικές επιχορηγήσεις. !!! :shok:

Αν μπορείς επισύναψε τη φώτο με τις επιχορηγήσεις....

Θα ήθελα αν μπορείς να γράψεις πόσοι είναι οι συνταξιούχοι από κάθε ταμείο!!!!

Αν στη συνέχεια κάνουμε τη σούμα , και το διαιρέσουμε με το ποσό της επιχορήγησης μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα για τον κάθε συνταξιούχο ανά ταμείο πόσα χρήματα τσοντάρει το κράτος....

Γιατί μπορεί να φαίνεται το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ κλπ, στην πρώτη γραμμή αλλά μιλάμε για πολύ κόσμο. Για δείτε στα ταμεία των ΔΕΚΟ πόσα χρήματα έχει βάλει το κράτος ανά ασφαλισμένο για να είναι βιώσιμα..... Αυτό είναι ισότητα !!!!!

Οι επιχορηγήσεις είναι χιλιάδες ευρώ ανά συνταξιούχο , κάθε χρόνο στις ΔΕΚΟ (και ας βγαίνει στα 45-50 στη σύνταξη), αλλά το κράτος θα πάρει το σπίτι αυτού που δεν έχει να πληρώσει τον ΟΑΕΕ στα 55 του.... Αυτό είναι δικαιοσύνη!!!!

ΈΧΟΥΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΛΕΜΕ!!!!!

Thomelef
10-06-15, 15:43
Τα πάντα, απλά θέλουν γκρεμισμα.

Nino
10-06-15, 18:32
In Case I Don't Die - A Greek whisper to Europe

https://www.youtube.com/watch?t=49&v=C0j86LYuMU8

A8hnaios
10-06-15, 20:57
Η ηλικιακή και εισοδηματική κατανομή των συνταξιούχων στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2014

vagmag
10-06-15, 21:21
Γιατί μας στεναχωρεις βραδιατικα ...
2,3 δις χ 12 μήνες = 27,7 δις τώρα που ειναι μειωμένες .
Για βάλε και για μισθούς και μετά βάλε τα χρηματα για υγεία και παιδεία !
Κοντά 40 αν οχι 50 % των εσόδων ειναι για συντάξεις !

Δε φταίνε οι συνταξιούχοι αλλα με ενα πρόχειρο υπολογισμό για ηλικίας κάτω των 65 ετών ξοδεύουμε 8,5 δις ετησίως !!! Αλλα θελουμε δανεικά ... , δε βγαίνουμε , θα αυξήσουμε φόρους , φταίνε οι ξένοι κλπ κλπ

Christopherk
11-06-15, 07:27
Λες να αρχίσουν να κάνουν αυτά που λέγανε;;!!

https://www.youtube.com/watch?v=8PwAm86yqUg"]https://www.youtube.com/watch?v=8PwAm86yqUg

Δύο χρόνια μετά το μαύρο στην ΕΡΤ και τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, εκπέμπει και πάλι στους τηλεοπτικούς δέκτες από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουνίου.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την αλλαγή του λογότυπου από Ν σε ΕΡΤ1 και ταυτόχρονα προβλήθηκε βίντεο με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου (μια παράδοση που καταργήθηκε επί ΔΤ και ΝΕΡΙΤ).
Το νέο πρόγραμμα εγκαινιάστηκε με την πρωινή ενημερωτική εκπομπή στις 6 με παρουσιαστές τον Νίκο Αγγελίδη και τη Βασιλική Χαϊνά, δίδυμο που παρουσίαζε την αντίστοιχη εκπομπή στο ERTopen.
Στις 8 θα ακολουθεί η Μαριλένα Κατσίμη και ο Γιάννης Δάρρας που επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια στην ΕΡΤ, ενώ στη ζώνη 10 με 12 παραμένει ο Φάνης Παπαθανασίου με παρτενέρ του πλέον τη Μάριον Μιχελιδάκη.
Τα δελτία ειδήσεων στις 12 και στις 3 θα εκφωνούν η Ντένια Σαρακίνη και ο Αντώνης Αλαφογιώργος ενώ στο δελτίο των 6 (από ωριαιό μετατρέπεται εφεξής σε ημίωρο) θα παραμείνει κατά πάσα πιθανότητα η Αντριάννα Παρασκευοπούλου. Από τη 1 εώς τις 3 συνεχίζει το «Μένουμε Ελλάδα», στη ζώνη 4-6 θα προβάλλεται νέο πολιτιστικό μαγκαζίνο - infotainment με τον Ανδρέα Ροδίτη και την Ελένη Χρονά ενώ από τις 8 έως τις 9 προστίθεται εκπομπή με διεθνείς ειδήσεις με την Μαρία Κονταξή και τον Παντελή Γκόνη. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων μεταφέρεται στις 9 με παρουσιαστή τον επί σειρά ετών ανταποκριτή στη Μέση Ανατολή της ΕΡΤ, Πάνο Χαρίτο.
Το άνοιγμα της ΕΡΤ χαιρέτισε, με ανακοίνωση και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
Το κλίμα, σήμερα, αναμένεται να είναι εορταστικό καθώς, στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου διοργανώνεται στις 20:00 μεγάλη συναυλία, με πλήθος γνωστών καλλιτεχνών να δίνουν το παρών, ανάμεσά τους, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.α.
Η συναυλία θα μεταδίδεται ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, καθώς από αύριο στα ερτζιανά θα εκπέμπουν όλοι οι σταθμοί της ΕΡΑ (ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) και τα περιφερειακά κανάλια, στέλνοντας το μήνυμα σε ολόκληρο τον Ελληνισμό.
Όσον αφορά την στελέχωση του φορέα, σύμφωνα με στοιχεία, οι αιτήσεις επανόδου του προσωπικού έφθασαν τις 1.665, ενώ, άμεσα, θα προχωρήσουν και οι νομικές τροποποιήσεις, προκειμένου να καταστεί πιο εύρυθμη η λειτουργία της εταιρείας.
Τις αντιρρήσεις της για τις διαδικασίες επαναλειτουργίας της ΕΡΤ έχει εκφράσει η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία στις 19:00 καλεί σε συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο.
Δείτε στο βίντεο τα τελευταία δευτερόλεπτα της ΝΕΡΙΤ και τα πρώτα λεπτά της ΕΡΤ1.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/bomb-tv/media-news/story/595442/h-ert-epestrepse-deite-ta-prota-lepta-video#ixzz3cjD9hcmd

Thomelef
11-06-15, 07:48
In Case I Don't Die - A Greek whisper to Europe

https://www.youtube.com/watch?t=49&v=C0j86LYuMU8

το είδα όλο, πραγματικά δίχως νόημα. ωραία λόγια, με ποιητική εκτέλεση και μέχρι εκεί.

το μυν προς τους ευρωπαίους γιατί δίνει δεν κατάλαβα και γιατί δεν ξεκινάει με ένα μυν προς τον τόπο της. ευκαιρία, εργασία, μέλον, όλα έχουν στερηθεί απο τις κυβερνήσεις και απο κανέναν άλλο.

δεν ξέρω αν το έχουν δεί όλοι, αλλά πιστεύω ότι αξίζει να υπάρχει στο θρεντ.

https://www.youtube.com/watch?v=N4wDkbCrvqc

όσο και να μην χωνεύω τον κανάκη, το βίντεο δείχνει ακριβώς το πόσο γελοίοι είμαστε. βγαίνουμε και ζητάμε δανεικά κάθε τρείς και λίγο γιατί δεν βγάζουμε το μήνα. και με την τωρινή κυβέρνηση και με όλες τις προηγούμενες.

ο κόσμος τρώει παπά ασύστολα, νομίζοντας ότι η διαπραγμάτευση έχει να κάνει με την εξισσορόπηση της τραγικής κατάστασης που βιώνουμε, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που γίνεται, είναι ότι βαριόμαστε να συμμαζέψουμε το μαγαζάκι μας και θέλουμε λίγο ακόμα μέλι για να συνεχίσουμε να ζούμε.

δεν μπορεί σήμερα με αυτά τα χάλια να ζητάμε δυο χρόνια παράταση για λύση στο ασφαλιστικό, ενώ είναι το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας.

ας στείλει λοιπόν η κοπέλα ένα μυν στην χώρα της πρώτα και μετά ας στείλουμε και στην ευρώπη.

friendgr
11-06-15, 14:45
Συγνώμη, μόλις προχθές δεν έλεγε ότι δεν σηκώνει τα τηλέφωνα κλπ ;;;

Α ΡΕ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ !!!
Τα χουν βρει εδώ και καιρο κι έρχονται τρελά γ@#$σια..... (once again)

https://www.protothema.gr/politics/article/483789/giounker-me-ton-tsipra-ehoume-tis-kaluteres-dunates-sheseis/

BILL007
11-06-15, 14:54
Τόση φασαρία και τόσος χαμός και χαλασμός όλους αυτούς τους μήνες για να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν (?!?!?!) και χειρότερα (?!?!?!) :shok: :thumbsdown: :ranting2:

Αυτά δυστυχώς μόνο στην :gr:

friendgr
11-06-15, 14:57
Ε μην είσαι και τόσο ισοπεδοτικός..... Πριν είχαμε τρόϊκα.
Τώρα έχουμε θεσμούς.

Υ.Γ. δεν ξέρω τι emoticon να βάλω....

Thomelef
11-06-15, 15:40
πλυθείτε καλά όλοι τώρα.

α άνοιξε και η ΕΡΤ βρε...απο σήμερα μεταδίδει πάλι!!! τεράστια γροθιά στην λιτότητα.

χαχαχαχαχαχαχαχα...

BILL007
11-06-15, 16:44
Ε μην είσαι και τόσο ισοπεδοτικός..... Πριν είχαμε τρόϊκα.
Τώρα έχουμε θεσμούς.

Υ.Γ. δεν ξέρω τι emoticon να βάλω....

Mάλλον αυτό -> :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Thomelef
11-06-15, 17:02
Ο ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει όλο και περισσότερο πάντως ότι τα λεφτά δεν τα φέρνει ο πελαργός όπως και νόμιζε 5 μήνες πριν, η ακόμα καλύτερα όταν ήταν αντιπολίτευση.

πραγματικα το χειρότερο εξάμηνο της χώρας απο την αρχή της κρίσης. Η χώρα θα σκάσει και θα σκάσει στα χέρια τους.

spaka
11-06-15, 21:25
Εντελως ενημερωτικα ξαναθυμηζω οτι ο προυπολογισμος λειτουργιας της Ερτ ηταν μικροτερος απο τη μετεπειτα Νεριτ. Εδειχνε και κανα ντοκυμαντερ , καμια αρκουδα , κανα επιστημονικο. Δεν πηγαινε με τα νερα της πρωην κυβερνησης και την κλεισανε για δηθεν αναβαθμιση...
και μετα μειναμε με τα ιδιωτικα καναλια (προσωπικα δε βλεπω τηλεοραση, μονο champions league) να μας δειχνουν οπως παντα σαχλες σειρες , τουρκικα , και αμετρητα σοου ταλεντων και λουγκρες. Και προπαντων εγκυρες ειδησεις... και μολις ο συριζα τους ειπε να πληρωσουν τα δισεκατομυρια που χρωστανε το κρατος τοσα χρονια κοιταξαν να τα συψηφισουν με τα λεφτα που τους χρωστανε τα κομματα. Θαρεις και τα κομματα ειναι του λαου. Να θυμισω επισης και μιας και βαλατε πιο πανω βιντεο απο τον αρχηγο Λεβεντη (που ψηφιζα τοσα χρονια) οτι τα δις του χρηματηστιριου κατεληξαν στις τσεπες 7 μεγαλων καναλαρχων που απο το φεβρουαριο πολεμουν το συριζα οτι οδευει τη χωρα στη καταστροφη ενω τα τελαιυταια χρονια πηγαινε μια χαρα η χωρα... Οι μισοι απο τους οποιους εχουν πονταρει στη χρεωκοπια της χωρας και περιμενουν βγαλουν φραγκα αν συμβει...
Τελικα με ποιον πρεπει να ειμαστε δε ξερω. Εγω ξερω οτι απαξ και τα καναλια δε γουσταρουν το Τσιπρα παιζει τελικα να καταφερει να κανει και κατι. Στις τελευταιες εκλογες παντως εγω δε τον ψηφισα για να σκυψει και να υπογραψει.

Παιδια δεν εχω κανενα εντονο τονο προς κανενα και γενικα μαλλον κακως ξαναγραφω σε μια συζητηση που τελειωμο δεν εχει.

vagmag
12-06-15, 06:09
Διώξαμε το Δ.Ν.Τ!
Η τελος πάντων σταμάτησε να συζητάει μαζί μας
.... Κ εμείς γιορτάζουμε την ΕΡΤ .

Στην Αργεντινή , οταν σταμάτησε τις συζητήσεις ... Επήλθε η πτώχευση !
Η προεδρος της Αργεντινός είχε δηλώσει οτι η Ελλάδα σε σχέση με την Αργεντινή. , ειναι σε πλεονεκτική θέση γιατί δεν εξαρτάται μόνο απο το Δ.Ν.Τ , αλλα ανήκει σε ενα μεγάλο συνεταιρισμό , την ΕΕ . Σήμερα πλέον μας εχει μείνει αυτη η Ευρωπαικη Ένωση , να ελπίζουμε ( αυτη που την βρίζουμε , που τους λέμε τοκογλύφους κλπ ) .
Αν δεν τα βρούμε ούτε με αυτούς .... Δε θα έχουμε ούτε τα 3-5 ευρω το μήνα για να πληρώνουμε την αγαπημένη σας ΕΡΤ .

Γιατί δε ζήτησε κανένας σας , να δίνουμε 10 ευρω το μήνα για να λειτουργούν άψογα τα νοσοκομεία ; Γιατί χάλαςτηκατε ολοι οταν έπρεπε να δώσουμε 5 ευρω στην επίσκεψη στο νοσοκομείο ; Δε λέω οτι ειναι σωστο να πληρώνουμε για τη δωρεάν υγεία , αλλα ειναι υποκριτικό να πληρώνουμε για την κρατική κ δημόσια τηλεόραση κ να διαμαρτυρόμαστε για την υγεία .
Δεν πειράζει θα βλέπουμε το προγράμμα της ΕΡΤ που τόσο μας είχε λείψει και ας μην εχει φάρμακα κ γάζες το νοσοκομείο .

Ποσο αφελείς ειμαστε , που ενώ δεν υπαρχει σάλιο , μιλάμε για αγώνες , για δικαιοσύνη , για κομματικά συμφέροντα , κ πανηγυρίζουμε για την κάθε ΕΡΤ , για την υπερήφανια μας , ενώ καθημερινα καταστρεφόμαστε .

Φτάσαμε αφού δεν εχει κάτι αλλο να πει ο πρωθυπουργός , να λέει οτι παλεύει για την υπερηφάνεια μας .

Δεν ειμαστε σκλάβοι . Σειρά στη χώρα μας πρεπει να βάλουμε για να μην έχουμε ανάγκη ούτε δανεικά ούτε ξένους .
Περήφανοι θα ειμαστε με αυτά που καταφέρνουμε , με αυτά που παράγουμε , οχι αν γίνουμε οι μπαταχτσήδες της Ευρώπης και μετά παρκαλαμε για φαγητό .

Μέχρι τώρα ειμαστε ειμαστε τριτοκοσμικοί στη συμπεριφορά μας , κ στον τροπο λειτουργίας του δημοσίου ( χαρτόσημα , γραφειοκρατία , μίζες , λαδώματα κλπ ) , σε λιγο καιρό θα ειμαστε κ στην καθημερινότητα μας ( αλλα θα ειμαστε υπερήφανοι )

spaka
12-06-15, 06:41
Εγώ προσωπικά δε πανηγύρισα κιόλας που άνοιξε η Ερτ ούτε ήταν αυτό που έλειπε από τη ζωή μου απλα είπα ότι δε με "χαλασε". Έχεις απόλυτο δίκιο για τα λεφτά του λογαριασμού της Ερτ θα έπρεπε να πηγαίνουν στα νοσοκομεία. Τα προβλήματα είναι τεράστια δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος για πανυγηρισμους όπως αυτό που έγινε εχθές έξω από το ραδιομεγαρο...

friendgr
12-06-15, 09:36
Γι αυτούς που ονειρεύονται δραχμές ή IOU και θεωρούν ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα....

https://www.naftemporiki.gr/story/964710/i-zimpampoue-katargei-to-ethniko-tis-nomisma-pou-eixe-ginei-xartopolemos

Konstantinos E60
12-06-15, 10:36
Απο FB

Δημήτρης Αλικάκος

Υπήρξα αρχισυντάκτης στο γραφείο ρεπορτάζ (desk) της ΕΡΤ (ΝΕΤ) από τον Απρίλιο του 2007 έως τον Ιούνιο του 2010. Θα σας πω μια μικρή ιστορία, από τις πολλές που έζησα στα τρία χρόνια της θητείας μου (με σύμβαση).
Μια μέρα ανακάλυψα ότι μια δημοσιογράφος-μόνιμη υπάλληλος (έχει σημασία) έπαιρνε εκπαιδευτικές άδειες (ως φοιτήτρια του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου - ΕΑΠ) που δεν δικαιούταν. Είχε πάρει κοντά 25 μέρες ενώ η σχετική υπουργική απόφαση προέβλεπε 2 ημέρες ανά μάθημα, και μόνο την περίοδο των εξετάσεων (μάξιμουμ 3 μαθήματα -άρα μάξιμουμ 6 ημέρες τον Ιούνιο). Το είπα στον προϊστάμενο (μόνιμος κι αυτός). Μετά το αρχικό «τι λες; σοβαρά;», δεν έδωσε σημασία (ως όφειλε).
Με την υπουργική απόφαση στα χέρια πήγα στο Γραφείο Προσωπικού (από εκεί έπαιρναν την άδεια) και τους απέδειξα ότι δεν ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους, επιτρέποντας στους εργαζόμενους να λείπουν χωρίς λόγο από την εργασία τους. Τάχαμου έκπληξη στην αρχή, αλλά τίποτα δεν έγινε. Δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Καμία επίπληξη στην υπάλληλο, καμία επίπτωση. Σιωπή.
Βέβαια η δημοσιογράφος-μόνιμη υπάλληλος το έμαθε, και κάθε φορά που με έβλεπε με κοίταζε με ένα ύφος αφΆ υψηλού, όχι μόνο άφοβο, αλλά σα να με λυπόταν. «Α ρε φουκαρά τι σε περιμένει» ήταν να μου έλεγε.
Περίεργο. Τότε δεν καταλάβαινα γιατί. Δεν μπορούσα να κατανοήσω από πού αντλούσε τόσο θράσος. Αργότερα βέβαια κατάλαβα αρκετά (όταν δεν ανανεώθηκε η σύμβασή μου –δεν το αναφέρω ως παράπονο σε καμία περίπτωση), και σήμερα κατάλαβα ακόμη περισσότερα...

→ όταν την είδα πρώτο τραπέζι πίστα στο τηλεοπτικό πλατό να πουλάει ήθος και δεοντολογία!

(Αν αποφασίσει κάποτε κάποιος να κάνει σοβαρή, και σε βάθος, έρευνα για το βίο και την πολιτεία της ΕΡΤ, με το που θα δημοσιευτεί κάπου –πού άραγε;- οι πολίτες με ευαισθησία και αξιοπρέπεια –γιατί υπάρχουν και τα παχύδερμα που έχουν εθιστεί στο κουτόχορτο- θα παίρνουν αντιεμετικά για μια βδομάδα. Γκαραντί.)

friendgr
12-06-15, 10:54
Εντάξει δεν νομίζω να πέφτει κανένας από τα σύννεφα.
Πείτε μου μια δουλειά που δεν μετράει το "μέσον".
είτε κολλητοί, είτε κουμπάροι κλπ. Και σε μεγάλες εταιρείες με χιλιάδες υπαλλήλους ειδικά στον ιδ. τομέα αυτό ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.

Τα περί αξιοκρατίας είναι απλά ευχολόγια...

Konstantinos E60
12-06-15, 11:02
Το τι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα το ξερουμε. Γλύφτες, βυσματίες, γνωστοί του αφεντικού,γκόμενα του αφεντικού κτλ...κτλ.
Δεν τους πληρωνω ομως εγω και εσυ !

spaka
12-06-15, 11:33
Κωνσταντίνε εννοείτε ότι σαν την υπάλληλο "μαγκα" της Ερτ δυστυχώς υπάρχουν σε όλο το δημόσιο και πολλοι μάλιστα. Πληρώνονται 100δες που δε ξέρουν που πέφτει το γραφείο τους. Να απομακρυνθούν και να μη ξαναγυρίσουν ποτέ! Εγώ δεν υπερασπίστηκα αυτου του είδους υπαλλήλου.

Konstantinos E60
12-06-15, 12:20
Κωνσταντίνε εννοείτε ότι σαν την υπάλληλο "μαγκα" της Ερτ δυστυχώς υπάρχουν σε όλο το δημόσιο και πολλοι μάλιστα. Πληρώνονται 100δες που δε ξέρουν που πέφτει το γραφείο τους. Να απομακρυνθούν και να μη ξαναγυρίσουν ποτέ! Εγώ δεν υπερασπίστηκα αυτου του είδους υπαλλήλου.

Δεν ισχυρίστηκα οτι είπες κάτι τέτοιο... αλοίμονο ! thumb

Bitz
12-06-15, 13:26
Δεν ξερω τι θα καταφερει στο τελος η Κυπρος αλλα οποιος δεν το ειδε εχθες το βραδυ αταν εχει χρονο ας το δει,πιστεψτεμε αξιζει.
Αλλη μια αποδειξη οτι εδω στην Ελλαδα ολα τα κανουμε λαθος.

https://www.alphatv.gr/shows/informative/aftopsia/webtv/aytopsia-pos-xefyge-i-kypros-apo-mnimonia-kai-krisi

Konstantinos E60
14-06-15, 19:54
Μας τελειώνουν...https://www.newsit.gr/politikh/apoxorise-h-ellhnikh-apostolh-apo-bruxelles/409948 :facepalm:

Thomelef
14-06-15, 20:12
Κάνεις δεν μας τελειώνει. Μόνοι μας θα τελειώσουμε. Άκουσα μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση ζητάει προκαταβολή φόρου 100%.

Δεν θα μείνει επιχείρηση για επιχείρηση όρθια. Χωρια την έκτακτη εισφορά. Νομίζουν ότι μπορούν να κλέβουν και να μοιράζουν κοινωνικά προνόμια τα γίδια. Το 2016 θα βρει τη χώρα σε πλήρη αποσύνθεση. Αυτά που βιωσανε τα Βαλκάνια πριν δεκαετίες, θα τα ζήσουμε και εμείς. Όπως τα ζήσαμε γενικά όλα τα κομουνιστικα καθεστώτα όπως και το δικό μας.

vagmag
14-06-15, 22:27
Γιατί το λες αυτό ;
Εμείς εδώ την Ελλάδα νομίζουμε οτι τους έχουμε στριμώξει .
Μιλάμε ειμαστε πολυ καλοί διαπραγματευτές .

A8hnaios
14-06-15, 22:55
Άκουσα μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση ζητάει προκαταβολή φόρου 100%.
:shok: :shok:
Παει κλεισαμε αν γινει αυτο! :facepalm:

Thomelef
15-06-15, 11:33
ενώ χθές στις ειδήσεις άκουσα καθαρά ότι αυτά είναι προτάσεις της κυβέρνησης, σήμερα διαβάζω ΑΥΤΟ...

https://www.7imeres.gr/sizitoun-foro-33-se-agrotes-epangelmaties-ke-100-prokatavoli-stis-epichirisis/

και αυτό, που λέει το ίδιο με το πιο πάνω.

https://www.kathimerini.gr/818006/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/h-protash-twn-8esmwn-katarghsh-eidikwn-ka8estwtwn-kai-foroapallagwn

ειλικρινά έχω χάσει τη μπάλα.

Snoo
15-06-15, 20:35
Tι παίζει;;; αμα βαρεσουμε λεει κανονι οτι εχουμε σε τράπεζες καταθέσεις κλπ θα γίνει 1ευρ=1δρχ;;

stef
15-06-15, 20:41
Tι παίζει;;; αμα βαρεσουμε λεει κανονι οτι εχουμε σε τράπεζες καταθέσεις κλπ θα γίνει 1ευρ=1δρχ;;

Μην είσαι υπερβολικός
50-70% κούρεμα

Snoo
15-06-15, 20:58
Μην είσαι υπερβολικός
50-70% κούρεμα

Αυτό άκουσα πριν λίγο στην τβ... ότι νάνε με λίγα λόγια.

Thomelef
15-06-15, 21:07
και εγώ για 1/1 και σταδιακή υποτίμηση της δραχμής έχω την εντύπωση ότι πάει και όχι σε κούρεμα καταθέσεων.

προςμτο παρόν μας έχουν στριμώξει άσχημα απο έξω με παράλογες απαιτήσεις, η κυβέρνηση δεν έχει κανένα αναπτυξιακό μέτρο παρά μόνο επιπλέον φορολογία, ενώ πανηγυρίζουν επειδή δεν θα κάνουν περαιτέρω μειώσεις. Με λίγα λόγια θα είμαστε χειρότερα απο ότι είμασταν, μιας και οι βασική φόροι που θεσπίστηκαν μέσα στην κρίση παραμένουν.

Επίσης, η χρεωκοπία της χώρας ειναι άλλη μια υπόσχεση η οποία τελικά αθετήθηκε.

Πολύ λυπηρό πάντως,μοτίβο κόσμος ζητωκραυγάζει για αυτά που συμβαίνουν, κραυγάζει για χρεωκοπία, ενώ εμείς θα έπρεπε να ξέρουμε καλύτερα απο όλους τι έτσι χρεωκοπία, μιας και πολλοί άνθρωποι ήρθαν στην χώρα για ενα καλύτερο αύριο. Μην μπερδεύεστε, οι μέχρι τώρα μετανάστες προς τα έξω, δεν έχουν καμμία σχέση με τους μετανάστες της δεκαετίας 80-90, ούτε και με την επόμενη φουρνιά μεταναστών που θα φύγει απο τη χώρα.

Όπως και να έχει, ολα σενάρια ειναι, ο λογαριασμός δεν βγαίνει και ίσως μια χρεωκοπία να συμφέρει και την κυβέρνηση. Εφόσον είτε με είτε χωρίς συμφωνία τα λεφτά δεν φτάνουν για μέχρι τέλος καλοκαιριού, η χρεωκοπία ειναι το τέλειο άλλοθι για να πουν: προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Λυπούμαστε, αλλά πρέπει να πάτε σπίτια σας. Και τότε να δω τι θα λένε όσοι τους ψήφισαν.

vagmag
15-06-15, 21:45
Η αρχική ισοτιμία δεν εχει νόημα .
Μπορεί να ειναι 1 ευρω = 1 δραχμή ή και μισή δραχμή ή οτιδήποτε .
Αυτό θα γίνει να αισθανθούμε καλύτερα σε σχέση με το 340,75 .
Η συνέχεια ειναι το δύσκολο , που με υποτιμήσεις και διολισθισεις θα φτάσει να μην εχει και πολυ αξία το δικό μας νόμισμα .
Ειναι μια λύση για να μην πουν σήμερα 50% μείωση σε μισθούς και συντάξεις αλλα 50% υποτίμηση που πρακτικά σημαίνει το ίδιο , αλλα θα το δεχτούμε πιο εύκολα . Θα παίζουν και τα κανάλια τύπου ΕΡΤ την προπαγάνδα οτι ειμαςτε καλύτερα και όλα καλα . Ποσο βλάκες μπορεί να είμαστε .

Θωμά δε νομίζω οτι έχουν @ρχιδι@ να κάνουν πτώχευση . Θα το έκαναν μόνο αν ήταν σίγουροι οτι μετά θα συνεχίσουν να κυβερνούν . Το κακό για εμένα ειναι οτι επειδή η φιλοσοφία ειναι κρατικοδίαιτη , θα συνεχίσουν να κάνουν παροχες σε δικούς τους , να προστατεύουν το δημόσιο , κ να βάζουν επιπλέον φόρους για να πληρωθούν αυτά .

Το πρωι είχε τον Μητροπουλο στο ράδιο , κ υπολόγισε λέει οτι οι αυξήσεις στο ΦΠΑ , θα μειώσουν τη δύναμη των συνταξιούχων και μισθωτών κατα 12% . Και οτι ειναι σαν να κόβουν μισθούς κ συντάξεις κΙ αυτό ειναι απαράδεκτο .
Δεν ειπε ο αχρείος οτι ουσιαστικά θα επιβαρυνθεί 12% επιπλέον ο άνεργος και ολοι οι υπόλοιποι !
Δεν υπάρχουν μόνο συνταξιούχου και μισθωτοί του δημοσίου σε αυτη τη χώρα γαμωτο μου .
Απλά επιλέγουμε να μην μειώσουμε αυτούς αλλα να επιβαρύνουμε όλους τους άλλους !

Thomelef
15-06-15, 21:57
Ψιλά γράμματα Βαγγέλη αυτά. Σημασία έχει που διαπραγματευόμαστε σκληρά για το καλό του τόπου.

Ολα καλά θα πάνε ρε.

vagmag
16-06-15, 08:14
Θυμάστε που πληρώναμε τις άγαμες θυγατέρες, στρατιωτικών, δικαστικών κλπ ;;;;;

Τώρα Σύνταξη και στους άγαμους γιους

https://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=111361174

Συζητάμε για την ισότητα των φύλων και όχι για την ορθότητα του να δίνουμε αυτού του είδους τη σύνταξη.

Δλδ θα πάρει 10-20 χρόνια σύνταξη ο άνθρωπος και αφού συγχωρεθεί θα δώσουμε τη σύνταξη στην άγαμη κόρη του για άλλα 50-60 χρόνια .... (Λέτε να του είχαν κάνει κρατήσεις για να δώσουν 80 χρόνια σύνταξη ;;;;;)
ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ;;;;

χαρακτηριστικό παράδειγμα (απλά επειδή έχει προβληθεί)
Μαρία Σολωμού (ηθοποιός )

Το 2011 η σύνταξη της ήταν 1700 ευρώ
https://www.ksipnistere.com/2011/06/1700.html
κάνει και δηλώσεις

https://dexiextrem.blogspot.gr/2015/06/blog-post_419.html

Με τις περικοπές και λόγο κρίσης και μνημονίου

Ptboul
16-06-15, 08:28
Δε το γνωρίζω, αλλά αυτό μου κάνει για χουντικό κατάλοιπο και απορώ πως ξανα ήρθε στο προσκήνιο. Από τα πλέον παράλογα της Ελληνικής κοινωνίας.

Προσωπικά θα ντρεπόμουν να κάνω χρήση αυτού του θεσμού αν ήμανε γκόμινα. Να στρώσουν λοκώ να δουλέψουν. Για άντρα δε το συζητώ καν.

friendgr
16-06-15, 08:38
καλά όλα αυτά, συγνώμη έχετε δει σε λίστα ένα-ένα τα μέτρα που προτείνει η ελλάδα;

Δεν πίστευα στα μάτια μου. Νόμιζα ότι ήταν αυτά που ζητάνε οι ξένοι !

Και δεν συμφωνούν οι ξένοι με αυτά;

Καλά εντάξει....απλά δεν τελειώνουμε ΠΟΤΕ. Ποιό 2020 και 2025.....
εδώ έχουν περάσει 5 χρόνια από την επίσημη έναρξη και είμαστε ακόμα στο μηδέν.

Χωρίς πλάκα αρχίζει να μου μπαίνει η ιδέα της μετανάστευσης....αλλά θέλει big balls.

Ptboul
16-06-15, 08:48
Σιγά μην έφευγα από εδώ επειδή τυχγάνει να συνυπάρχουν και ένα κάρο μλκες.

Αλήθεια, η Κύπρος, η Ιρλανδία κλπ, γιατί ξεμπέρδεψαν σχετικά γρήγορα κ εμείς ακόμα κλώθουμε;

vagmag
16-06-15, 09:27
Συντάξεις: Ο… τσιγγούνης ιδιωτικός τομέας και το… γαλαντόμο Δημόσιο

Απόδειξη τα στοιχεία της έκθεσης «Ηλιος» τα οποία αποκαλύτπυν πως η μέση σύνταξη στο ΙΚΑ είναι 640 ευρώ περίπου ενώ στη Δημόσιο φτάνει στα 1011 ευρώ.
Ακόμα πιο απλόχερα είναι τα ταμεία των ΔΕΚΟ, αφού η μέση σύνταξη που παίρνουν οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ είναι 1.372 ευρώ, του ΟΤΕ (τώρα δεν είναι πλέον ΔΕΚΟ, αλλά ήταν όταν είχαν χορηγηθεί οι περισσότερες συντάξεις) 1.224, του ΗΣΑΠ 1.215.

Στις καλές συντάξεις (για τα ελληνικά δεδομένα) μπορούν να περιληφθούν και εκείνων που εργάζονταν στην Τράπεζα της Ελλάδος και η μέση σύνταξη είναι 1.158 ευρώ, ενώ για τους τραπεζοϋπαλλήλους των εμπορικών τραπεζών είναι 1.060 ευρώ.Η …τσιγγουνιά του ιδιωτικού τομέα φαίνεται και από τη μέση σύνταξη των γιατρών, δικηγόρων και μηχανικών που είναι 840 ευρώ, ενώ λίγο καλύτερη είναι η μέση σύνταξη των δημοσιογράφων αφού φτάνει στα 890 ευρώ.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που συνταξιοδοτήθηκαν παίρνουν κατά μέσο όρο 736 ευρώ και οι αγρότες 430 ευρώ.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι συνταξιούχοι είναι περίπου 2.650.000 και οι συντάξεις που χορηγούνται φτάνουν στα 4.480.000 περίπου, που σημαίνει ότι πολλοί συνταξιούχοι παίρνουν δύο ή τρεις, ακόμα και τέσσερις συντάξεις.
https://www.newsit.gr/ellada/syntaxeis-tsigkoynhs-idiotikos-tomeas-dhmosio/410297

χαχαχαχαχαχαχα
Οι άνθρωποι που εργάζονται τις λιγότερες ώρες την ημέρα, που μοχθούν λιγότερο, που δε χρειάζεται να αγχώνονται αν χάσουν τη δουλειά τους, που εργάζονται τα λιγότερα χρόνια κλπ κλπ κλπ παίρνουν και τα περισσότερα χρήματα!!!!!!:ranting2::ranting2:
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!!!!!!!

Στα ποσά αυτά που έχει το δημόσιο και οι λοιποί , πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι πέρα ότι η μέση σύνταξη είναι μεγαλύτερη , δίνεται και για περισσότερα χρόνια !!!!!

Οι υπόλοιποι είμαστε πολίτες Β' Κατηγορίας..... στην καλύτερη περίπτωση !!!

4.480.000 συντάξεις !!!!!!
Ξέρετε πόσοι είμαστε όλοι οι Έλληνες ;;;;
Ξέρετε πόσο είναι το εργατικό δυναμικό της χώρας ;
Ξέρετε πόσο είναι το εργατικό δυναμικό του ιδιωτικού τομέα που μπορεί να παράγει πλούτο ;;;
Ε πόσα χρήματα να μπορεί να παράγει ... πόσα;;;;;;; :fountwtis:

pilot
16-06-15, 14:46
Στο κανάλι της βουλής είχε χθες την επιτροπή αλήθειας του χρέους! Είχε ακρόαση του Έλληνα εκπροσώπου στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιωτη..το είδε κανείς!

Πραγματικά κάποιοι πρέπει όχι απλά να φυλακιστούν αλλά να στηθούν στα 6 μέτρα!

spaka
16-06-15, 15:02
Στο κανάλι της βουλής είχε χθες την επιτροπή αλήθειας του χρέους! Είχε ακρόαση του Έλληνα εκπροσώπου στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιωτη..το είδε κανείς!

Πραγματικά κάποιοι πρέπει όχι απλά να φυλακιστούν αλλά να στηθούν στα 6 μέτρα!

Όντως Γιώργο και να θυμησω ότι και επίσημα το ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι τα μέτρα που επέβαλε αρχικά στην Ελλάδα ήταν λάθος και είχαν αντίθετα αποτελέσματα.
Επίσης προσθέτω και αυτό για όλους όσους ενημερώνονται από έγκυρα μέσα ενημέρωσης... https://www.gazzetta.gr/stili/media-cafe/article/759842/dimosiografoi-se-pay-rolls

Thomelef
16-06-15, 16:54
Χαχαχα...μιλάει ο Ρουμελιώτης, ΤΟ ΒΥΣΜΑ, όπου η ευρωπαϊκή ένωση αρνήθηκε να άρει την ασυλία του για να δικαστεί παρέα με Ανδρέα, Κουτσόγιωργα, Τσοβόλα και Πέτσο για το σκάνδαλο Κοσκωτά.

Για να δείτε ρε Μλκς με τι άτομα έχουμε να κάνουμε. Τι κλέφτες έχουν περιτριγυρίσει την χώρα ολα αυτά τα χρόνια, κλέφτες που ξεφύτρωσαν πει του καλόγερου Ανδρέα, παρέα με όλο αυτό το παρασιτικό σύστημα που ολα τα κόμματα μέχρι και σημερα κάνουν το παν να διατηρήσουν.

A8hnaios
16-06-15, 18:48
Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, γενήθηκε στην Αίγυπτο το 1947 και σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Γαλλία και απέκτησε ένα πλούσιο βιογραφικό τόσο πολιτικό όσο και επαγγελματικό.

Ήταν στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και τον συμβούλευε για οικονομικά θέματα πριν αναλάβει την εξουσία όταν στα τέλη της δεκατίας του Ά70 ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όταν το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές το 1981 ανέλαβε διάφορες αρμοδιότητες, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Συντονισμού (Οκτώβριος-Δεκέμβριος του 1981), Υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο (1981–1982), Υφυπουργός Οικονομικών (1982–1983) και Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας (1984–1987).

Στις 5 Φεβρουαρίου 1987 έγινε για πρώτη φορά υπουργός Εμπορίου, ενώ στο τέλος του ίδιου χρόνου (27 Νοεμβρίου 1987) και μέχρι το πέρας της κυβερνητικής θητείας (2 Ιουλίου 1989), διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Οικονομίας.
Χωρίς να έχει διεκδικήσει ποτέ μιά θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο στις 18 Ιουνίου 1989 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές του 1989, τοποθετούμενος στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα για την εκλογή του αυτή παραιτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Ένα μήνα μετά την εκλογή του η ελληνική Βουλή τον παρέπεμψε με 170 ψήφους για δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο, σχετικά με το Σκάνδαλο Κοσκωτά, που θεωρείται το μεγαλύτερο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί ευθύνης υπουργών (για την ιδιότητά του ως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας).
Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους παραπεμφθέντες (Ανδρέα Παπανδρέου, Μένιο Κουτσόγιωργα, Δημήτρη Τσοβόλα και Γιώργο Πέτσο) ο Π. Ρουμελιώτης δεν δικάστηκε ποτέ αφού το Ευρωπαϊκό Κοινουβούλιο δεν ήρε την ασυλία του, απαραίτητη προυπόθεση για να βρεθεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου κρίθηκε αθώος σε όλες τις κατηγορίες, ο Δημήτρης Τσοβόλας και ο Γιώργος Πέτσος κρίθηκαν ένοχοι για παράβαση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ ο Μένιος Κουτσόγιωργας πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της δίκης.

Η επαγγελματική του δραστηριότητα είναι επίσης πλούσια και έχει αναλάβει μια ευρεία γκάμα καθηκόντων. Συμμετείχε σε διάφορες αποστολές των Ηνωμένων Εθνών
προκειμένου να συμβουλεύσει τις κυβερνήσεις σχετικά με τις δραστηριότητες των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Υπήρξε σύμβουλος του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ξενοφώντα Ζολώτα στην Υπηρεσία Ελέγχου των Εισαγωγών και Εξαγωγών. Διετέλεσε πρόεδρος Ομάδας Εργασίας για τον Εκδημοκρατισμό, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων του Συμφώνου Σταθερότητας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (2000–2001) και έγινε πρόεδρος του Γαλλικού Ινστιτούτου Οικονομικών Προβλέψεων του Ευρωμεσογεικού Κόσμου το 2004.
Τον Φεβρουάριο του 2010, ορίστηκε με απόφαση του τότε Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αντικαθιστώντας στην θέση αυτή την Μιράντα Ξαφά.

Ο Νίκος Σκουλάς θυμάται όταν ήταν...μαζί στο υπουργείο....
ένα από τα ενδιαφέροντα σχόλια έγιναν πριν λίγο από τον πρώην υπουργό Νίκο Σκουλά που τον ξέρει καλά:

"ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ ΚΑΙ ΑΣΠΟΝΔΥΛΟΣ. Δεν συνηθίζω χαρακτηρισμούς αλλά κάνω μια εξαίρεση μετά "λόγου γνώσεως". Συνυπηρετήσαμε στο ίδιο Υπουργείο (εγώ ως Υπουργός Αναπληρωτής). Κάλυπτε τον Κοσκωτά με εντολή Μένιου. Ενεργούσε πάντα με προσωπική Ατζέντα. Ήταν μοιραίο λάθος ο διορισμός του στο ΔΝΤ ως Εκπρόσώπου της Ελλάδας."

https://www.cretalive.gr/?ACT=29&f=43.png&fid=5&d=253478&

pilot
16-06-15, 18:56
Το θέμα είναι τι αποκαλύψεις έγιναν μέσα από επίσημα έγγραφα για την αρχή της "κρίσης " και όχι για το οτι είναι γυμνοσαλιαγκας ο τύπος..

Thomelef
16-06-15, 19:09
Με λίγα λόγια πουλεμ, είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφαλα...

Christopherk
17-06-15, 06:39
«ΠΥΡΗΝΙΚΟ» ΜΗΝΥΜΑ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ Α.ΤΣΙΠΡΑ: «ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ»

ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 40 ΝΕΩΝ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ YARS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Με 40 νέα διηπειρωτικά βλήματα πυρηνικά βλήματα RS-24 Yars ή αλλιώς RT-24 Yars (SS-27 Mod 2), υποδέχεται την Παρασκευή στην Αγία Πετρούπολη ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν τον Ελληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα: Σήμερα ανανοίνωσε ότι τα παραπάνω βλήματα θα εισαχθούν σε υπηρεσία στο ρωσικό οπλοστάσιο και λίγες ώρες πριν την συνάντηση κορυφής στο forum των BRICS θέλει να κάνει μια επίδειξη δύναμης προς όλους και να τονίζει στον Ελληνα πρωθυπουργό ότι η Ελλάδα μπαίνει σε μια πανίσχυρη ομάδα κρατών (Ρωσία, Κίνα, Ινδία Βραζιλία, Νότιος Αφρική) και δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Οι Yars είναι μεγαλύτεροι από το Topol-M και φέρουν 5-8 οχήματα επανεισόδου με ειδικό προγραμματισμό για αποφυγή αντιβαλλιστικών όπλων. Η ταχύτητα επανεισόδου είναι 20 φορές μεγαλύτερη από αυτή του ήχου και έχουν εμβέλεια 11.000 χλμ.
«Περισσότεροι από 40 νέοι διηπειρωτικοί πύραυλοι ικανοί να ξεπεράσουν ακόμη και τα πιο εξελιγμένα τεχνικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας θα προστεθούν φέτος στο πυρηνικό οπλοστάσιο. Οι φίλοι της Ρωσίας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν έναν πανίσχυρο σύμμαχο και όσοι επιβουλεύονται την ασφάλειά μας θα πρέπει να ξέρουν ότι μπορεί να διατρήσει την οποιαδήποτε αντιβαλλιστική ασπίδα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν έχοντας γύρω του αξιωματικούς του Στρατού στην 1η στρατιωτική έκθεση όπλων ARMY 2015 που διεξάγεται στην Μόσχα.
Ο Β.Πούτιν προχώρησε στην δήλωση λίγο μετά την ανακοίνωση από το Κρεμλίνο της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρόπουλη, κι ενώ η ΕΕ και οι ΗΠΑ ζτούν από την Ελλάδα να μην συμμετάσχει στην αναπτυθξιακή τράπεζα των BRICS.
«Το αίσθημα είναι ότι οι συνάδελφοί μας των χωρών του ΝΑΤΟ μας ωθούν σε μια κούρσα εξοπλισμών και προσπαθούν να κρατήσουν μακρικά μας κράτη που θέλουν να αναπτύξουν φιλικές σχέσεις με την Ρωσία», δήλωσε σχετικά και ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ στο περιθώριο της έκθεσης.

Μπορεί να είναι και φούμαρα από τα πολλά που ακούμε αλλά πως θα σας φαινόταν να πάμε με την Ρωσία;

friendgr
17-06-15, 06:58
Μια απ τα ίδια.

Ψάχνω να βρω πως λέγονται οι θεσμοί στα ρωσικα.....

Christopherk
17-06-15, 07:29
Μια απ τα ίδια.

αχαχαχαχ:hystericalbs1::hystericalbs1:

Ptboul
17-06-15, 09:15
εμβέλεια 11.000 χλμ :facepalm: Μια ζωή ανώριμη αυτή η ανθρωπότητα.

ghost-rider
17-06-15, 09:28
εμβέλεια 11.000 χλμ :facepalm: Μια ζωή ανώριμη αυτή η ανθρωπότητα.

Aπο τη στιγμή που μπαίνεις στο τρυπάκι να κατασκευάσεις φονική μηχανή, δεν υπάρχει ταβάνι.
Και δλδ άμα είχε 1.000 χλμ θα ήταν καλύτερα?
Το ίδιο ηλίθιο είναι...
Το θέμα είναι μην κατασκευάζεται ούτε νεροπίστολο.

Απαιτούνται καμπόσα στάδια εξέλιξης.
Είμαστε πολύ γκάου για κάτι τέτοιο.
Προς το παρόν οι ανθρωποειδής πίθηκοι εξελίχθηκαν σε πιθηκοειδής ανθρώπους και αρέσκονται στο να παίζουν ξύλο με τη βοήθεια της τεχνολογίας που έχουν αναπτύξει...

Thomelef
17-06-15, 09:55
Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νότιος Αφρική.

τέλεια. όλες οι χώρες όπου υπάρχουν μόνο πάααααααααααααρα πολύ φτωχοί και πάρα πολλοί πλούσιοι, υπάρχει ακόμα ο κομμουνισμός, ο δικτατορισμός, οι εμφύλιοι και εμείς έχουμε ακόμα σαν επιλογή, την είσοδο μας σε μια τέτοια ομάδα. και δυστηχώς υπάρχει κόσμος που νομίζει ότι έχουμε καλύτερη λύση απο την ευρώπη. είτε μόνοι μας, είτε με ρώσους και σια.

το ότι είμαστε ελεύθερος λαός και όχι υποδουλωμένος με πολέμους και εμφύλιους, οφείλεται στο ότι είμαστε στην ευρώπη.

Bitz
17-06-15, 10:42
Απο οτι εχω μαθει μεχρι τωρα ενα πραγμα δεν ανεχονται οι αμερικανοι....τις παρτιδες με την ρωσια οποιασδηποτε χωρας,το λεω γιατι βλεπω οτι ο αλλος εν μεσω διαπραγματευσης ετοιμαζει ταξιδακι στη ρωσια και μου κανει εντυπωση γιατι πριν δυο χρονια που πηγε αμερικη θεωρητικα ειχε περασει στις εξετασεις που εδωσε.

Ptboul
17-06-15, 10:45
Το θέμα είναι μην κατασκευάζεται ούτε νεροπίστολο.
.......
Απαιτούνται καμπόσα στάδια εξέλιξης.
Είμαστε πολύ γκάου για κάτι τέτοιο.
Προς το παρόν οι ανθρωποειδής πίθηκοι εξελίχθηκαν σε πιθηκοειδής ανθρώπους και αρέσκονται στο να παίζουν ξύλο με τη βοήθεια της τεχνολογίας που έχουν αναπτύξει...

thumb

Είναι σαν να κάνεις το σπίτι σου πτ@ν@ για το χαβαλέ σου, να κατουράς στο νερό που πίνεις, κοκ.

Από τη βιομηχανική επανάσταση μέχρι σήμερα, καταφέραμε να επιταχύνουμε την καταστροφή του πλανήτη μέσα σε λιγότερο από 200 χρόνια.

Οπότε είναι εύκολο να φανταστούμε τι θα έχει γίνει τα επόμενα 200.

και για να θυμηθούμε τους φίλους μας τους Ινδιάνους που ήξεραν να ζουν αρμονικά στο σπίτι τους (φύση):

«Οι κακές μέρες πέρασαν. Οι χειρότερες τώρα έρχονται»

Μόνον όταν καεί και το τελευταίο δέντρο,
μόνον όταν μολυνθεί ναι το τελευταίο ποτάμι,
μόνον όταν πιαστεί και το τελευταίο ψάρι,
μόνο τότε θα αντιληφθείς ότι το χρυσάφι δεν τρώγεται

Ptboul
17-06-15, 13:22
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2015/06/dhmosiografoi-1.jpg

https://diulistirio.blogspot.gr/2015/06/blog-post_89.html?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork&m=1

https://www.forumnostrum.com/images/smilies/money.gif https://www.forumnostrum.com/images/smilies/clap2.gif

katsaraios
17-06-15, 13:22
Παρακολουθει κανεις την επιτροπη χρεους στην βουλη;
PSI για να σωθουν οι τραπεζες ,ανταλλαγη ομολογων με δανεια ,και εχει πολυ ακομα μποχα να βγει....
Προκαταρκτικα συμπερασματα .....:ranting2:

fanisk
17-06-15, 13:25
Εκατσε ο μπαρουφ οκλαδον στη Βουλη, πιο ναρκισσος πεθαινει. Λουστειτε τον :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Thomelef
17-06-15, 18:44
Η διαπραγματευση στα χέρια μας λένε τα ΖΩΑ, χωρίς να έχουν ιδέα τι προβείτε να πάθουν στην περίπτωση στραβης.

Η χώρα των συνταξιούχων, όπου για ολόκληρη την αθηνα υπάρχουν 70 ασθενοφόρο λέει κάπου που διάβασα, νοσοκομεία χωρίς γάζες και μπεταντιν, ενώ παράλληλα λειτουργούν δεκάδες άχρηστοι οργανισμοί χωρίς αντικείμενο εργασίας με το μισό προσωπικό να είναι αποσπάσει παίρνοντας διπλούς μισθούς.

ΒΟΔΙΑ.

A8hnaios
17-06-15, 23:26
Συγνωμη αυτος τι δουλεια ειχε να παει στη Βουλη;;;;

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/1888528_10206737236739350_7407934644244262606_n.jp g?oh=6a8eb62e52669bd33c41691148d3d630&oe=5628B49E

katsaraios
18-06-15, 08:12
https://www.tribune.gr/politics/news/article/147345/proin-ipourgos-ipa-i-ekt-tiponi-60-dis-ton-mina-gia-na-sozi-trapezes-alla-ochi-tin-ellada.html#
Ελα ρε σωωωωπα που ειναι αληθεια....

Christopherk
18-06-15, 12:01
Έτσι πάμε δυνατά να μας πετάξουν έξω με τις κλοτσιές :popcorn:

Σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα, και ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία κακή συμφωνία, στέλνει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μέσα από συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Österreich».
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι θέλει μια συμφωνία, η οποία θα έχει μία βιώσιμη μορφή για την οικονομία και το κοινωνικό σύστημα της Ελλάδας, και όχι απλά μία συμφωνία, αλλά μία συμφωνία η οποία θα δίνει τη δυνατότητα εξόδου από την κρίση.
«Αυτές τις ημέρες μάθαμε να ζούμε με κίνδυνο και οι τελευταίοι τέσσερις μήνες ήταν επίσης επικίνδυνοι. Θα συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε μία δίκαιη λύση. Είμαστε κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην επίσκεψη στην Αθήνα του Αυστριακού ομοσπονδιακού καγκελάριου, ο πρωθυπουργός παρατηρεί ότι ο Βέρνερ Φάιμαν είναι ένας ειλικρινής φίλος της Ελλάδας, ο οποίος κατανοεί, επίσης, πως η πολιτική λιτότητας δεν μπορεί να είναι το μέλλον της ΕΕ.
«Έχω ήδη αποστείλει τις ελληνικές προτάσεις στους θεσμούς της ΕΕ. Θέλουμε μία λύση. Αναμένω την επίσημη απάντηση των θεσμών της ΕΕ», σημειώνει ο κ. Τσίπρας.
Απαντώντας στην ερώτηση «αν η κ. Μέρκελ πει ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαφορετικά θα υπάρξει το Grexit», ο Έλληνας πρωθυπουργός επισημαίνει: «Στην Ευρώπη δεν υπάρχει μόνο η κ. Μέρκελ. Υπάρχουν πολλοί αρχηγοί κυβερνήσεων».

/www.newsbomb.gr/politikh/news/story/597856/tsipras-h-ellada-einai-kyriarxo-kratos-kai-apofasizei-moni-tis#ixzz3dPGPtTAF

friendgr
18-06-15, 13:05
Καλά το newsbomb τι περιμένεις να γράψει; έχει γίνει το γραφείο τύπου του Σύριζα.

Nino
18-06-15, 13:31
εχω ενα προβληματισμο...
Bitz μπορεις σε παρακαλω να μου κρατησεις 5 λιτρα castrol ξερεις εσυ!! απο σημερα, πρεπει να τα αλλαξω αρχες ιουλιου αλλα δεν ξερω ποια ισοτιμια θα εχουν τοτε .... ετσι μιας και ειμαστε φιλαρακια βγαλτα απο το ραφι και φυλαξε μου τα!!!

υγ μη ξεχασεις και φιλτρο!!!
:original:

LEONIDASKAL
18-06-15, 14:24
Μια απ τα ίδια.

ΤΡΟΙΚΑ εκει δεν το βαφτησανε ακομα......για το θεαθηναι η το τσιπραθηναι πιο σωστα :ranting2:

A8hnaios
18-06-15, 22:12
Το "Πρόγραμμα Ουτρέχτης" με φορολογικές ελαφρύνσεις προωθεί ο Dijsselbloem στην Ολλανδία

https://kassa.vara.nl/actueel/consumentennieuws/artikel/nieuws/hoofdpunten-kabinetsplan-belastinghervorming/

A8hnaios
19-06-15, 14:17
Απο τη χθεσινή συγκέντρωση υπέρ του ευρώ..!

:hystericalbs1:

katsaraios
19-06-15, 14:58
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Τα ιλουστρασιον πλακατ με το συνθημα

ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΟΥΚΕΡ

ολα τα ΛΕΦΤΑ και χορηγουμενα μαλιστα. :facepalm:

katsaraios
19-06-15, 15:06
https://news247.gr/eidiseis/psixagogia/humor/menoumeevropi-movies-to-twitter-vgazei-th-lezanta-gia-th-xthesinh-sygkentrwsh-sto-suntagma.3536660.html

A8hnaios
19-06-15, 23:28

Τα ιλουστρασιον πλακατ με το συνθημα

ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΟΥΚΕΡ

ολα τα ΛΕΦΤΑ και χορηγουμενα μαλιστα. :facepalm:

χαχαχααααα :th_Laie_67-1:

:facepalm: :facepalm: :facepalm:

LEONIDASKAL
22-06-15, 19:35
ρε παλικαρια τι εγινε? κανουνε πουλακια τα αυτια μου.τι εγινε η μαχη της ευρωπης .... μας δουλευουν ? αυτοι θα φυγουν στο τελος ολοι χαρουμενοι και ικανοποιημενοι αρε μαχητες του λαου για μαχη ξεκινησατε και φερνετε αγγουρι και τι αγγουρι ννναααα

Thomelef
22-06-15, 20:49
Το αγγούρι μια χαρά θα ήταν. Αυτό που φέρνουν τα παιδιά που πήγανε στα ξένα λέγεται αλλιώς.

Έτσι και αλλιώς, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Ο κόσμος δεν έχει αλλά λεφτά, όποτε θα πάρουν ενα @@ και σε λίγους μήνες τα τρωκτικά θα αρχίσουν να ψοφάνε ενα ενα. Εκτός και αν τους δώσουν οι ξένοι κανα ξεροκόμματο για να πληρώνουν το στρατό τους.

Πόσοι άραγε απο τους "μένουμε Ευρώπη" ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ???

Χαχαχαχαχαχα. Γελοία ανθρωπάκια.

friendgr
22-06-15, 21:11
Απο την στιγμη που θα αρχίσουν να βεβαιωνονται φόροι εχεις δεν εχεις λεφτά μπαινεις στην black list. Τόκοι υπερημερίας, προσαυξήσεις, πρόστιμα θα σε χωνουν όλο και πιο βαθειά....
Όλο και κάτι θα βρουν να σου πάρουν. Κάνα οικοπεδακι κάνα σπιτάκι κανά αυτοκινητακι κλπ

Αααααα ξέχασα.τώρα με το περιουσιολογιο (που θα το πετάξουν όλως τυχαίως στα μπανια του λαού) θα βάλουν χερι ΚΑΙ στην Stroma Bank (όποιοι τα δηλώσουν) . Πολλαααααααα δις έχει η stroma bank.....

Thomelef
22-06-15, 21:50
Μα το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτησιών ειναι υποθηκευμένο. Δεν μπορεί έτσι απλά να πάρει κάτι όταν άλλος έχει την κυριότητα.

Εκεί θα ειναι η μεγάλη σύγκρουση δημοσίου-τράπεζας. Επίσης, θα υπάρξει και το άλλο πρόβλημα, αυτό που φοβάται όλο το δημόσιο, παρέα με την κυβέρνηση. Ο εκτροχιασμός του προυπολογισμού. Απο αυτή την ιστορία, μπορεί να χάνουμε όλοι, αλλά στο τέλος ένας θα ειναι ο μεγάλος χαμένος.

Αυτός που ειναι εργατικός θα την βρει την άκρη του. Ο άξιος ο άνθρωπος δεν φοβάται τπτ. Οι τεμπελχαναδες να τρέμουν.

A8hnaios
22-06-15, 21:59
Αυτός που ειναι εργατικός θα την βρει την άκρη του. Ο άξιος ο άνθρωπος δεν φοβάται τπτ. Οι τεμπελχαναδες να τρέμουν.

:+1:00000

thumb

A8hnaios
22-06-15, 23:14
Με (σκληρά) μέτρα 8 δις για φέτος και του χρόνου

Μέτρα 2.7 δις για φέτος και 5.2 για του χρόνου περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση. Ανάμεσα βλέπουμε αναπροσαρμογή του Φ.Π.Α., μέτρα για τις συντάξεις και τις εισφορές των ασφαλισμένων, φορολόγηση κερδών των επιχειρήσεων, εισφορά αλληλεγγύης, μικρή μείωση αμυντικών δαπανών (για του χρόνου), αύξηση του φόρου πολυτελείας :shok: :shok: -και για τα σκάφη-, φόρο στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.

friendgr
23-06-15, 08:38
Μην βιάζεστε......Αυτή είναι η ελληνική πρόταση.
Οι ξένοι θελουν κι άλλα.....

Konstantinos E60
23-06-15, 10:26
Το άκουσα και αυτό !!!!
Τα μέτρα των 8 δις εμένα λέει δεν με πιάνουν. Είναι λέει για αυτούς με υψηλά εισοδήματα
και για τους εργοδότες μας !!! :facepalm:

Καημένε...!!! Η π@@τσα σε έμας θα κατασταλάξει !!! :thumbsdown:

Bitz
23-06-15, 10:28
31656

Thomelef
23-06-15, 10:50
Το άκουσα και αυτό !!!!
Τα μέτρα των 8 δις εμένα λέει δεν με πιάνουν. Είναι λέει για αυτούς με υψηλά εισοδήματα
και για τους εργοδότες μας !!! :facepalm:

Καημένε...!!! Η π@@τσα σε έμας θα κατασταλάξει !!! :thumbsdown:

αφού είναι ηλίθιοι ρε κώστα οι άνθρωποι...τι ψάχνεις να βρείς? λογική?

εκτός του ότι δεν υπάρχει ούτε μια αχτίδα φωτός για την αγορά μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις, έχεις και τους ηλίθιους που χαίρονται χωρίς να καταλαβαίνουν ότι θα κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις, χωρίς να μπορούν να καταλάβουν ότι εταιρείες με ΚΕΡΔΗ άνω των 500κ μπορούν εύκολα να την κάνουν και να πάνε να φορολογηθούν σαν άνθρωποι, με αποτέλεσμα η ανεργία να εκτοξευθεί στα ύψη.

τι ψάχνεις να βρείς? κάποιο ίχνος νουμοσύνης σε καθυστερημένους?

A8hnaios
23-06-15, 11:30
αφού είναι ηλίθιοι ρε κώστα οι άνθρωποι...τι ψάχνεις να βρείς? λογική?
τι ψάχνεις να βρείς? κάποιο ίχνος νουμοσύνης σε καθυστερημένους?

Mωρ τι μας λες κυρ -Θωμα... Εδω ειναι Ελλαδα ρε Θα τους φαμε.. :hystericalbs1:

Συνταγμα πριν λιγο! Φερτε τους Γερμανους..!! :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

Konstantinos E60
23-06-15, 11:57
Η συμφωνία δεν θα αγγίζει τους μισθούς, αλλά θα αγγίζει τους μισθωτούς: όλους αυτούς που θα χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας των νέων φόρων και εισφορών. Θα αγγίζει άνεργους που δεν θα ξαναβρούν δουλειά. Αλλά δεν θα αγγίζει κανέναν συνταξιούχο ετών 57 με τρείς συντάξεις. Ολα κι όλα, υπάρχουν και κόκκινες γραμμές.

A8hnaios
23-06-15, 11:59
Τι δε Καταλαβαινεις...;;;

Thomelef
23-06-15, 12:40
Η συμφωνία δεν θα αγγίζει τους μισθούς, αλλά θα αγγίζει τους μισθωτούς: όλους αυτούς που θα χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας των νέων φόρων και εισφορών. Θα αγγίζει άνεργους που δεν θα ξαναβρούν δουλειά. Αλλά δεν θα αγγίζει κανέναν συνταξιούχο ετών 57 με τρείς συντάξεις. Ολα κι όλα, υπάρχουν και κόκκινες γραμμές.

όλους θα τους αγγίξει κώστα. υπάρχει κόσμος που έχει φτάσει στο σημείο να λέει, ελάτε πάρτε τα και αφήστε με ήσυχο.

εδώ θα είμαστε και θα δείς ότι τα ληξιπρόθεσμα θα εκτιναχτούν. δεν μπορεί άλλους φόρους η χώρα, ειδικότερα η αγορά που την έχουν στραγγίσει.

εν ολίγοις...

ΕΝΦΙΑ πάρτε τα @@ μας.
φόρος πολυτελείας πάρτε τα @@ μας.
κατάργηση λιτότητας πάρτε τα @@ μας.
πρόγραμμα θεσ/νίκης πάρτε τα @@ μας.
κατάργηση μνημονίου πάρτε τα @@ μας.
τέλος η τρόικα πάρτε τα @@ μας.
όχι επιπλέον φόρους πάρτε τα @@ μας.
ανάπτηξη πάρτε τα @@ μας.
ελάφρυνση επιχειρήσεων πάρτε τα @@ μας.

κόκκινες γραμμές και κολοκύθια τούμπανα. πήγανε τα ξεβράκωτα όπως τα προηγούμενα και προπροηγούμενα ξεβράκωτα και κατάλαβαν σε τι θέση βρίσκονται. τώρα γυρνάνε με την ουρά στα σκέλια, υπερήφανοι όμως, γιατί ακόμα υπάρχουν γίδια που τους χειροκροτάνε.

vagmag
23-06-15, 12:48

Ρε φίλε κόκκινες γραμμές, οι συνταξιούχοι των 45 ετών, και όλοι οι δημόσιοι..... οι υπόλοιποι δεν μας ενδιαφέρουν....
Ας ψοφήσουμε.....

Το κοινωνικό ΄κράτος είναι κοινωνικό για κάποιους συγκεκριμένους Έλληνες, οι υπόλοιποι είναι πολίτες Β΄ ή και πιο χαμηλής κατηγορίας.

Και μη μου πει κανένας ότι θα θιγεί και ο δημόσιος υπάλληλος με τις αυξήσεις... γιατί βρέξει χιονίσει ο μισθός του θα μπει... και αυτό έχει τεράστια διαφορά από αυτόν που αγωνίζεται κάθε μέρα στον ιδιωτικό τομέα, που δεν ξέρει που θα βρει να πληρώσει τους φόρους κ τις αυξήσεις, αλλά που δεν ξέρει αν θα έχει μεροκάματο, αν θα έχει ρεύμα στο σπίτι του κλπ κλπ

Δεν πειράζει που δε θα έχουμε υγεία.
Δεν πειράζει που θα είναι όλα ακριβότερα λόγο ΦΠΑ
Δεν πειράζει που θα είναι περισσότερες οι κρατήσεις και θα μικρύνουν κάποιοι μισθοί
Δεν πειράζει που θα μεγαλώσει η ανεργία
Δεν πειράζει , δεν πειράζει....
Έχουμε το παραγωγικό μας δημόσιο τομέα να στηρίξουμε, και τόσους οργανισμούς, έχουμε την ΕΡΤ, έχουμε, έχουμε , έχουμε να βγάλουμε μερικούς συνταξιούχους στα 45 και 50 κουρασμένους ανθρώπους, δουλεμένους......... κλπ κλπ

Thomelef
23-06-15, 13:57
Εγώ πουλάω έπιπλα και εξαρτήματα επίπλου. Κάθε τι που πουλάω, έχει υπολογισμένο υπαλληλικο κοστος, εισφορά σε ταμεία, κόστος ενέργειας, κόστος φορολογίας και απώλεια κατά την παραγωγή.

Κάνουμε μια σούμα, προσθέτουμε και ένα Α κέρδος και πουλάμε. Και έτσι δικαιολογουμε όλα αυτά που πληρώνουμε.

Έναντι όλων αυτών των εξόδων, υπάρχει η ανταποδοση στο ίδιο το προϊόν. Δίνω δλδ 100¤ για να βγάλω εμπόρευμα το οποίο θα πουληθεί 101¤ πχ. 99¤ δεν μπορώ να πουλήσω.

Το προσωπικό μου, θα πληρωθεί με 100¤ τέλος της εβδομάδος, αλλά θα μου έχει δώσει ανταποδοση σε εμπόρευμα αξίας ανάλογης ώστε να πάρω τα λεφτά που έδωσα + κάτι παραπάνω για να ζήσω.

Αυτή τη στιγμή, θέλω να μου πει κάποιος, τι ανταποδωση έχει ο μισθός ενός εφοριακός στο κράτος, ο μισθός ενός απεσπασμενου αστυνομικού που είναι οδηγός βουλευτού, ο μισθός ενός υπαλλήλου της βουλής, ο μισθός ενός τενεκε μιας ΜΚΟ, κοκ.

Προσέξτε, δεν αναφέρω νοσηλευτές, μαχημους στυνομικους κτλ κτλ, μιλάω για συγκεκριμένα μερίδες. Και μη μου πείτε ότι πληρώνονται και συνεισφέρουν στην αγορά, γιατί αν η αγορά πρέπει να τους πληρώνει με 100 για να γυρνάνε τα 10, αστο...ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

Ορίστε. Ας μου πει κάποιος λοιπόν, τι ανταποδωτικοτητα υπάρχει προς το δημόσιο από τους υπαλλήλους, έναντι μισθών, επιδομάτων και προνομίων που απολαμβάνουν.

Blacktan
23-06-15, 16:20
Οι επαναπροσληφθεντες στην ερτ και οι καθαριστριες να κερδιζουν (αλλα ολυμπιακος και αιγαλεω) και οι αλλοι να πανε να μαγηθουνε ....

Bitz
23-06-15, 16:33
Οι επαναπροσληφθεντες στην ερτ και οι καθαριστριες να κερδιζουν (αλλα ολυμπιακος και αιγαλεω) και οι αλλοι να πανε να μαγηθουνε ....

Το χοντραινεις τωρα....:th_Laie_67-1:

A8hnaios
24-06-15, 00:19
Πέφτουν από τα σύννεφα όσοι πίστεψαν ότι θα εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης!

friendgr
24-06-15, 08:50
Είπαμε, σε βάθος χρόνου... :hystericalbs1:

freddys
24-06-15, 12:32
Εγώ πουλάω έπιπλα και εξαρτήματα επίπλου. Κάθε τι που πουλάω, έχει υπολογισμένο υπαλληλικο κοστος, εισφορά σε ταμεία, κόστος ενέργειας, κόστος φορολογίας και απώλεια κατά την παραγωγή.

Κάνουμε μια σούμα, προσθέτουμε και ένα Α κέρδος και πουλάμε. Και έτσι δικαιολογουμε όλα αυτά που πληρώνουμε.

Έναντι όλων αυτών των εξόδων, υπάρχει η ανταποδοση στο ίδιο το προϊόν. Δίνω δλδ 100¤ για να βγάλω εμπόρευμα το οποίο θα πουληθεί 101¤ πχ. 99¤ δεν μπορώ να πουλήσω.

Το προσωπικό μου, θα πληρωθεί με 100¤ τέλος της εβδομάδος, αλλά θα μου έχει δώσει ανταποδοση σε εμπόρευμα αξίας ανάλογης ώστε να πάρω τα λεφτά που έδωσα + κάτι παραπάνω για να ζήσω.

Αυτή τη στιγμή, θέλω να μου πει κάποιος, τι ανταποδωση έχει ο μισθός ενός εφοριακός στο κράτος, ο μισθός ενός απεσπασμενου αστυνομικού που είναι οδηγός βουλευτού, ο μισθός ενός υπαλλήλου της βουλής, ο μισθός ενός τενεκε μιας ΜΚΟ, κοκ.

Προσέξτε, δεν αναφέρω νοσηλευτές, μαχημους στυνομικους κτλ κτλ, μιλάω για συγκεκριμένα μερίδες. Και μη μου πείτε ότι πληρώνονται και συνεισφέρουν στην αγορά, γιατί αν η αγορά πρέπει να τους πληρώνει με 100 για να γυρνάνε τα 10, αστο...ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

Ορίστε. Ας μου πει κάποιος λοιπόν, τι ανταποδωτικοτητα υπάρχει προς το δημόσιο από τους υπαλλήλους, έναντι μισθών, επιδομάτων και προνομίων που απολαμβάνουν.

Για τους εφοριακους,μπορω να σου πω πως υπαρχουν καποιοι οι οποιοι θα ερθουν,θα σου βαλουν ενα καπελο χχχχχΕ και θα βγαλουν μια αποδοση.Θεωρητικα αλλα και πρακτικα δικαιολογουν μισθους.(καποιοι,οχι ολοι)
Τωρα αν ψαχνεις για πραγματικη αποδοση,θα παθεις σοκ μην σου πω και υστερια σε συγκριση του δημοσιου με τον ιδιωτικο τομεα.
Αν ξεκινησουμε με τον στρατο που οι ΕΠΟΠ βγαινουν στα 25 χρονια στην συνταξη,(και εχουν καποια προνομια τα παιδια τους=>δες προηγουμενες σελιδες),συνεχισουμε με τους αστυνομους που προανεφερες τους μη μαχιμους,αλλα και τους υπολοιπους τενεκεδες που στην πιο ατυχη στιγμη θα βρεθεις μπροστα τους,ειναι θαυμα το οτι μπορουμε και τους ανεχομαστε...

friendgr
24-06-15, 14:07
τον στρατο που οι ΕΠΟΠ βγαινουν στα 25 χρονια στην συνταξη,....

αυτό ισχύει ακόμα και σήμερα ή είναι ραδιοαρβύλα;
κι αν ισχύει μήπως είναι για ορισμένες ειδικότητες; π.χ. υποβρύχια κλπ;

Leonidas_E39
24-06-15, 14:09
Πλεον δεν ισχυει τιποτα απο αυτα . Οι μονοι που εχουν θεμελιωσει δικαιωμα συνταξης στα 25 χρονια υπηρεσιας ειναι οσοι μπηκαν η εχουν ασφαλιση πριν το 92. Οι υπολοιποι πανε στα 58 χρονια ανεξαρτητων χρονων.υπηρεσιας.

LEONIDASKAL
24-06-15, 14:32
παλικαρια τα πραγματα ειναι απλα..... διωχνεις 350.000 δημοσιους και ελαφρωνεις το κοστος λειτουργειας του κρατους και δεν θελεις κανενα μετρο μην σου πω οτι κανεις και κοινωνικη πολιτικη στην ελευθερη-πραγματικη αγορα.
οταν λεω διωχνεις εννοω οτι περνεις π.χ την ερτ την πουλας σε ιδιωτη με ρητρα θεσεων εργασιας για δυο χρονια και αυτοματα περνουν στον ιδιωτικο τομεα και αστους να δουνε μετα την γλυκα.δεν θα εχεις και αυξηση στο ποσοστο ανεργειας μεχρι να αποροφησης το "ΣΟΚ '' των διωγμων
αλλα που..... @ρχ...ι@ η κυβερνηση

friendgr
24-06-15, 15:38
Πάντως εδώ που τα λέμε είστε σίγουροι ότι η πηγή του κακού είναι το δημόσιο ή έχει γίνει έμμονη ιδέα στους ιδ./ελευθ. επαγγελματίες ότι για όλα φταίει το δημόσιο;

Εγώ γιατί έχω την αίσθηση ότι ακόμα κι αν αυτοί οι 350.000 έφευγαν τελείως πάλι δεν θα σωνόμασταν;

Δεν ξέρω. totally confused :think:

Ptboul
25-06-15, 14:10
Το λέμε εδώ και μια 4 ετία σε αυτό το φόρουμ (και από εκεί ξεκίνησαν πολλά), ναι φταίνε ΚΑΙ αυτοί αλλά όχί ΜΟΝΟ αυτοί.

Επίσης ΔΕΝ είναι όλοι οι δημόσιοι ίδιες περιπτώσεις._

Thomelef
25-06-15, 17:15
Το πρόβλημα ειναι οι κρατικές δαπάνες και τπτ άλλο. Ολα απο εκεί ξεκινάνε. Και η υπερφορολόγηση με συνέπεια την φοροδιαφυγή, αλλά και η αυξημένη βοήθεια δανεικών.

Κακά τα ψέματα, όσο και να προσπαθεί να το κουράσει κανείς, ενα και ενα κάνουν δυο και όχι έντεκα.

Το κράτος δεν παράγει πλούτο, δεν παράγει γενικά τπτ, παρέχει υπηρεσίες του κωλου οι οποίες ειναι ακριβοπληρωμένες. Ενα νορμαλ κρατος θα είχε κάποια μερίδια απο μεγάλες εταιρείες, θα είχε κάποια βαριά δίκη του βιομηχανία, γενικά ρε αδερφέ κάτι, το οποίο φέρνει πραγματικά λεφτά, απο υπαρκτές πωλήσεις αγαθών και όχι παροχή άθλιας υπηρεσίας.

Όπως και ενα νυκοκοιριο,μετάξι ειναι και το κρατος. Όπως όταν δεν βγαίνει κάποιος κοιτάει είτε να αυξήσει το εισόδημα του είτε να μειώσει τα έξοδα του για να ανταπεξέλθει, έτσι θα πρέπει να κάνει και το κρατος. Πράγμα το οποίο δεν γίνεται.

Δεν μπορεί το 75% των εσόδων να έρχεται απο φορολογία και το υπόλοιπο 25% απο δανεικά. Και ολα αυτά γιατι, για μηδέν ανάπτυξη. Εγώ δεν ξέρω αν πρέπει να φύγουν 300 η 100 χιλιάδες απο το δημόσιο, ξέρω ότι πρέπει να ορθολογισουν έσοδα έξοδα. Κάτι που όλοι αρνούνται να κάνουν πεισματικά.

Για όνομα του θεού, έχει καταντήσει αηδία πλέον με αυτό το άρμεγμα της αγοράς για να μην κοπούν προνόμια άδικα που δεν έπρεπε να δώσουν ποτέ.

vagmag
25-06-15, 19:55
Για να κρατήσουν κάποιοι αυτά τα προνόμια θα πτωχεύσουμε
Για να μη χάσει ο πρωθυπουργός τη θέση του , κ το κόμμα την κυβέρνηση θα πτωχεύσουμε

Ναι φταίει το δημόσιο . Αυτό και τα προνόμια του προσπαθούμε να προστατέψουμε με τους ηλίθιους νόμους μας .

Πήγαμε προτάσεις που έχουν μόνο φόρους και οι έξω κας πρότειναν λιγότερους φόρους και μείωση δαπανών . Τους φόρους τους πληρώνουν ακόμα και οι άνεργοι . Η λογική ειναι με το σχέδιο των ευρωπαίων και του Δ.Ν.Τ και όμως εμείς διαπραγματευόμαστε τις πρόωρες συντάξεις .

Φταίει το δημόσιο που δεν πιάνει και δεν τιμωρεί την φοροδιαφυγή
Φταίει το δημόσιο που μας επιβαρύνει με τόσους κ τόσους συνταξιούχους
Φταίει το δημόσιο που ξοδεύει ασύστολα χωρίς έλεγχο
Φτάσει το δημόσιο που καποια λαμόγια λυμαίνονται την κρατική περιουσία , τις κρατικές χορηγήσεις , τα κρατικά κονδύλια .
Φταιει το δημόσιο που πληρώνουμε τις γάζες κ όλα τα νοσοκομειακά είδη σε 10πλασια τιμη , γιατί δεν ελέγχει τίποτα και γιατί πληρώνει με καθυστέρηση μηνών και χρόνων
Φταίει το δημόσιο που δεν επιστρέφει ΦΠΑ σε εξαγωγείς
Φταιει το δημόσιο που κάθε συναλλαγή μαζί του ειναι γολγοθάς για τον πολίτη
Φταιει το δημόσιο που εχει χιλιάδες άχρηστους οργανισμούς
Φταίει το δημόσιο που εχει τόσους τεμπέληδες και κοπανατζήδες που συνεχίζουν να πληρώνονται αντί να απολυθούν αφού δεν προσφέρουν
Φταίει το δημόσιο που επιλέγει να έχουμε την ΕΡΤ σε λειτουργία αντί την καλύτερη λειτουργία των νοσοκομείων .
Φταιει λοιπόν για τόσα και τόσα έξοδα , που έχουν πνίξει τον ιδιωτικό τομέα .

Γιατί έπρεπε να πληρώσω αλλο ενα 800αρι τέλος επιτηδεύματος ;;; Για να τα δώσουν σε ενα ακόμα δημόσιο υπάλληλο ;
Ναι δεν ειναι ολοι οι δημόσιοι ίδιοι !!!
Πιστεύετε όμως οτι τους χρειαζόμαστε όλους ; Οτι μπορούμε να τους πληρώνουμε όλους για μια ζωή ; ( απο τη μέρα που μπήκαν με μισθό , μέχρι τη μέρα που θα πεθάνουν με τη σύνταξη ; ) ; Μπορούμε να συντηρούμε όλα αυτά τα κτίρια που τους στεγάζουν ;;; Κλπ κλπ

Και τέλος πάντων , αν δεν κόψουμε έξοδα , πρεπει να αυξήσουμε φόρους . Δανεικά γιόκ .
Διαλέγουμε κ παίρνουμε .

vagmag
25-06-15, 20:05
Ας αλλάξει κάποιος mod την τελευταία φράση ...απο "περνούμε " σε "παίρνουμε "
Γράφω απο κινητο κ διορθώνει ... Μόνο του .

vagmag
25-06-15, 20:21
Double post

Thomelef
25-06-15, 21:55
Βασικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις, είμαι πεπεισμένος ότι όλοι εξυπηρετούν συμφέροντα. Επιχειρηματικά, κρατικά, μικροκομματικά.

Το Δ.Ν.Τ σαν οργανισμός, προσπαθεί να επιβάλει επιπλέον φορολόγηση σε ενέργεια και φάρμακα, προϊόντα που παράγονται απο τις δυο μεγαλύτερες βιομηχανίες. Ενέργειας και φαρμάκων. Ολα αυτά παρέα με το πακέτο αποκρατικοποιήσεων και επιβολή 100% προκαταβολής φόρου. Τελικά δεν ειναι και τόσο καλά παιδιά και δεν ξέρω πλέον αν πραγματικά θέλουν να ορθολογιστουν τα νούμερα μας. Εδώ υπάρχει καθαρό επιχειρηματικό συμφέρον υποκινούμενο απο κάπου ψηλά. Ειναι το μόνο βέβαιο.

Απο την άλλη πλευρά υπάρχει η Ευρώπη,μη οποία καίγεται να κλειδώσει το πακέτο 8δις, άσχετα που το παίζουν ότι και καλά πως δεν το θέλουν. Δεν το θέλει το Δ.Ν.Τ, το οποίο έχει και την τελευταία λέξη για το αν θα υπάρξει συμφωνία. Η καιλα της Ευρώπης λοιπόν ειναι να τελειώνουμε, να στείλουν στους βλάκες άλλο ενα πακετάκι το οποίο θα καταβροχθίσει στην ελληνική τρύπα, μέχρι να έρθει το επόμενο και το μεθεπόμενο, έτσι ώστε ο λογαριασμός να ανεβαίνει.

Τέλος, υπάρχει και η πλευρά της κυβέρνησης. Φούμαρα, φούμαρα , φούμαρα, αρκεί να βγούμε κυβέρνηση να πάρουμε την επιχορήγηση, να μοιράσουμε ολα τα δανεικά στην πελατεία και τέλος.

Τα συμπεράσματα δικά σας, για το ποσό μικροί λωποδύτες κυβερνάνε αυτή τη χώρα.

8δις μέτρα ρε σκατοξεφτιλες και 200εκ περικοπές σε εξοπλιστικές δαπάνες, εντελώς φορομπηχτική διάθεση με αυξήσεις στον ΦΠΑ, ενώ παράλληλα ούτε 1000¤ στην πρόταση για ανάπτυξη.

Φάτε τους γελοίους που ψηφίσατε και νομίζατε ότι θα ήταν καλύτεροι απο τα προηγούμενα λαμόγια που έχουν το θράσος να μιλάνε σημερα για την πολιτική που εφάρμοσαν. φατε λοιπόν στη μάπα και αυτά τα ψευτρονια-κλεφτρόνια και τουμπεκί.

friendgr
25-06-15, 22:23
Κι όμως θα υπάρξει κόσμος που θα πει "τι να κάνουμε προσπάθησαν για οτι καλυτερο , ευτυχώς που δεν ήρθαν χειρότερα μετρα".

Στάνταρ θα το ακούσετε στον περίγυρο σας.

Thomelef
25-06-15, 22:32
Έχει γίνει πλέον γνωστό εδώ και κάτι μήνες ότι ο κομματικό φανατισμός μέχρι βλακειας, υπάρχει ακομα. Δεν ψόφησε τελικά με τον ψόφο του Ανδρέα, αλλά ούτε και μετά από αλλά τρανταχτό φάουλ των κυβερνήσεων.

Από την άλλη, σιγά μη παραδεχτούμε, ότι πιάστηκαν κορόιδα για πολλοστή φορά, από κάποιον που υποσχέθηκε να μοιράσει χρήμα. Δεν ξέρω αν το έχει καταλάβει γενικά ο Έλληνας, αλλά για να βγάλεις χρήμα, πρέπει να ιδρώσει και λίγο ο κωλος του, πρέπει να νιώσει τι πάει να πει επιχειρηματικο ρίσκο, πρέπει χίλια δυο.

Η ζωή μάγκες, δεν είναι μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει. Έτσι μόνο σαπίλα μπορεί να πιάσει το ανθρώπινο κορμί και ο νους.

Konstantinos E60
26-06-15, 08:41
Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει !!!! Εβαλαν χέρι στον Αρκά για ενα σκίτσο...!!!

Πρώτη φορά αριστερά, πρωτη φορά Σταλιν !! :thumbsdown:

Ptboul
26-06-15, 09:03
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2015/06/18615arjkas-1.jpg

Konstantinos E60
26-06-15, 09:22
https://www.iefimerida.gr/news/213912/protofanis-epithesi-kai-apeiles-ston-arka-gia-skitso-sholio-gia-tin-kyvernisi-ton

Ptboul
26-06-15, 09:32
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2015/06/11376527_914992208564545_1757631590_n-1.jpg

Ptboul
26-06-15, 12:14
Πάμε και στον Ιδιωτικό Τομέα που πεινάει (https://www.protothema.gr/greece/article/487942/stos-fos-megali-upothesi-forodiafugis-katharizan-upourgeia-me-eikonika-timologia/)

Thomelef
26-06-15, 16:58
Μάντεψε ποιοι θα κλειθουν να πληρώσουν το ΦΠΑ που δεν απέδωσαν τα λαμογια.

Μα φυσικά αυτοί που το αποφορολογησαν με τις λοιπές αγορές τους, άσχετα αν αυτοί οι κακομοιρηδες τα ακουμπησαν στα λαμογια.

Το 2004 πληρώσαμε για τέτοιο πράγμα το πόσο των 4κ. Πήγαμε με τις αποδείξεις πληρωμής που μας έκοβε το λαμογιο παρέα με τα κατατηθεμενα πλαστά τιμολόγια. Υπήρχε άνθρωπος που του ζητήθηκε το πόσο τον 60κ και έκτοτε δεν μπόρεσε να σηκώσει κεφάλι.

Από όπου και να το πιάσεις, πάλι το δημόσιο, ακόμα και σε τέτοιου είδους περιπτώσεις κοιτάει να κλέψει τον νυκοκοιρη.

vagmag
26-06-15, 21:44
Εννοείτε οτι αυτοί κ άλλοι πολλοί ειναι λαμόγια και κάνουν κομπίνες .
Μπορούν κ τα κάνουν γιατί έχουμε ενα ανίκανο κράτος να ελέγξει .
Ενα δημόσιο τομέα που δεν έλεγξε αν πήρε τις υπηρεσίες αλλα τις πλήρωσε .
Έδωσε τα χρηματα χωρίς έλεγχο σε τέτοιους κομπιναδόρους και τώρα τρέχει να μαζέψει πίσω .

Αυτός που έκανε τη λαμόγια να τον πανε φυλακή κ να του πάρουν κ το σώβρακο .
Αυτός που υποτίθεται έλεγξε την παροχή , αυτόν που έλεγξε τα τιμολόγια , αυτόν που πλήρωσε κάτι που δεν έπρεπε να πληρωθεί , πρεπει να συνεχίσουμε να τον έχουμε σε αυτη τη θέση ;;; Ας παει σπιτι του . Δεν κανει .
Εξαιτίας και αυτού λοιπόν , εξαιτίας της ανικανότητας του , βρέθηκε και το αλλο το λαμόγιο και εμείς οι υπόλοιποι πληρώσαμε και αυτά τα λεφτά .

Αη σηχτηρ ....

vagmag
26-06-15, 22:00
Βασικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις, είμαι πεπεισμένος ότι όλοι εξυπηρετούν συμφέροντα. Επιχειρηματικά, κρατικά, μικροκομματικά.

Το Δ.Ν.Τ σαν οργανισμός, προσπαθεί να επιβάλει επιπλέον φορολόγηση σε ενέργεια και φάρμακα, προϊόντα που παράγονται απο τις δυο μεγαλύτερες βιομηχανίες. Ενέργειας και φαρμάκων. Ολα αυτά παρέα με το πακέτο αποκρατικοποιήσεων και επιβολή 100% προκαταβολής φόρου. Τελικά δεν ειναι και τόσο καλά παιδιά και δεν ξέρω πλέον αν πραγματικά θέλουν να ορθολογιστουν τα νούμερα μας. Εδώ υπάρχει καθαρό επιχειρηματικό συμφέρον υποκινούμενο απο κάπου ψηλά. Ειναι το μόνο βέβαιο.

Απο την άλλη πλευρά υπάρχει η Ευρώπη,μη οποία καίγεται να κλειδώσει το πακέτο 8δις, άσχετα που το παίζουν ότι και καλά πως δεν το θέλουν. Δεν το θέλει το Δ.Ν.Τ, το οποίο έχει και την τελευταία λέξη για το αν θα υπάρξει συμφωνία. Η καιλα της Ευρώπης λοιπόν ειναι να τελειώνουμε, να στείλουν στους βλάκες άλλο ενα πακετάκι το οποίο θα καταβροχθίσει στην ελληνική τρύπα, μέχρι να έρθει το επόμενο και το μεθεπόμενο, έτσι ώστε ο λογαριασμός να ανεβαίνει

Θωμά ας μη βλέπουμε συνωμοσίες.
Αν είχαμε συμμαζευτεί δε θα υπήρχε λόγος να ασχολούμαστε με επιπλέον φορολογίες καν .
Αν είχαμε κόψει έξοδα , αν είχαμε πείσει κάποιο στον πλανήτη οτι ειμαστε φερέγγυοι , θα δανειζόμαστε απο αυτόν , θα αποπληρωναμε το Δ.Ν.Τ και θα το στέλναμε στην ευχή της Παναγίας .
Το έκαναν και άλλες χώρες . Εκει γιατί δεν υποδούλωθηκαν , γιατί δεν ξεπουλήθηκαν ....
Νομίζουμε ( και δεν το λέω για εσένα ) οτι ειμαστε το κέντρο του κόσμου και ολοι θέλουν το κακό μας .
Η συνταγή ειναι απλή . Εμείς για λόγους ψηφοθηρικούς , κομματικούς κλπ πήραμε λάθος αποφάσεις και αντί για περικοπή εξόδων προτιμήσαμε παράλογη φορολόγηση ως ισοδύναμα .... Καμία περίπτωση δεν ειναι εύκολη . Καποια προσαρμογή μπορεί να ειναι δύσκολη , η ρήξη όμως θα ειναι καταστροφική .
Φτάσαμε οι λάθος επιλογές των πολιτικών μας ( δικές μας επιλογές ειναι οι πολιτικοί ) , να μΑς οδηγήσουν σε χειρότερα μέτρα ή καταστροφή .
Ειμαστε άξιοι της μοίρας μας
Ακόμα και σήμερα φοβάμαι οτι θα επιλέξουμε την καταστροφή .

Ίσως το παράδειγμα των ευρωπαίων , των αμερικανών κλπ να ειναι λάθος ... Ίσως ειναι καλύτερο το μοντέλο της Κούβας , της Βενεζουέλας , της βορείου Κορέας κλπ ... Ας διαλέξουμε τι μας αρέσει και ας το αντιγράψουμε /

vagmag
26-06-15, 22:04
Ας κρατήσουμε την ανάσα μας όσο οι πολιτικοί μας συσκέπτονται για το μέλλον μας .

A8hnaios
26-06-15, 23:53
Ανεπάγγελτος πλήρωσε 3,5 εκατ. ευρώ στην εφορία για να μη συλληφθεί!

Μετά τον φορολογούμενο που πλήρωσε 14,8 εκατ. ευρώ ακόμη ένας έδωσε… ζεστό χρήμα στα ταμεία του Δημοσίου. Πρόκειται για άνδρα που είχε κρύψει σχεδόν 40 εκατ. ευρώ και έστειλε τον λογιστή του να πληρώσει τοις μετρητοίς 3,5 εκατ. για να μη συλληφθεί.

Την υπόθεση αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μεσημέρι της Τρίτης έφτασε στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα στην οδό Πειραιώς ένας λογιστής. Είχε μαζί του μια μαύρη τσάντα, μέσα στην οποία είχε 3,5 εκατ. ευρώ, όλα σε χαρτονομίσματα των 200 και των 100 ευρώ.

«Μου τα έδωσε το αφεντικό μου να σας τα παραδώσω ως μέρος του προστίμου που του επιβάλατε και παρακαλεί, αφού δίνει προκαταβολή, να μην εκδώσετε ακόμη ένταλμα συλλήψεώς του» είπε στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Το αφεντικό του λογιστή είναι φορολογούμενος που «πιάστηκε» στα δίχτυα των οικονομικών εισαγγελέων όταν ανακάλυψαν πως είχε δηλώσει μόνο τα επτά από τα 48 εκατ. ευρώ που είχε στο λογαριασμό του. Το πιο κραυγαλέο; Δήλωνε ανεπάγγελτος!

Μετά από έρευνα όμως, οι οικονομικοί εισαγγελείς ανακάλυψαν ότι ο «ανεπάγγελτος» ήταν μέτοχος σε μεγάλη εταιρεία, εξαγορασμένη με ξένα κεφάλαια, ο οποίος «ξέχασε» να δηλώσει την αξία των μετοχών του.

Του επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο 7 εκατ. ευρώ κι εκείνος πλήρωσε «ντούκου» τα μισά!

Panos 316T
26-06-15, 23:56
Επειδη μπορω να γραψω δοκιμιο θα αρκεστω να τοποθετηθω λεγοντας οτι πρεπει να το κανουμε οπως ο Μαυρογιαλουρος στην τελευταια σκηνη του εργου:
Κλεινεις μπαλκονοπορτα ,τραβας κουρτινα και κοιταζεις να" μαζεψεις" το σπιτι σου!

Και κατι τελευταιο

Οι Γερμανοι ξεκινησαν δυο πολεμους και φαγανε πουτσ@ απο μας ,φερανε τον οθωνα ξανα πουτσ@
,η γερμανικη μποτα εξακολουθει να υπαρχει και φαινεται απο την ηγεσια τους, τους εχουμε κατσει στο λαιμο.Τι να κανουμε ; δεν ειμαστε ουτε πορτογαλλοι ουτε σλοβακοι , ειμαστε Ελληνες !

A8hnaios
27-06-15, 00:04
Δημοψηφισμα στις 5 Ιουλιου...!

Ερωτημα...

Ναι η Οχι στην προταση των Δανειστων

Την αλλη Κυριακη λοιπον!

Αρχιζει η πλυση εγκεφαλου στα καναλια.....

:popcorn: :popcorn:

Christopherk
27-06-15, 06:55
Η ΝΔ-Πασοκάκιδες τι λένε για όλα αυτά;;!
Ξέχασα θα είχαν υπογράψει ήδη :cheers:

Εγώ πάντως προτιμώ στον πάτο και μόνοι μας παρά να κάνουμε μάγκες άλλους λαούς.

vagmag
27-06-15, 07:07
Δεν μπορώ να το πιστέψω .

Στον πάτο φίλοι μου δεν εχει Bmw .

Στον πάτο δεν εχει ATM σε λειτουργία .

Ειμαστε όντως μαλακες και δειλοί . Αντί να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να διορθωθούμε θα επιλέξουμε την έξοδο και την αυτοκτονία .

Είτε στην Ευρώπη είτε οχι πρεπει να διορθωθούμε . Απλά στην Ευρώπη έχουμε και μια ελπίδα να πάμε μπροστά .!

Σας ικετεύω όλους εσάς τους υπέρμαχους της ρήξης . Διαβάστε τι πρεσβεύοουν οι χώρες που έχουμε σημαία . Διαβάστε το επίπεδο ζωής .

Μη μας καταστρέψετε !

Ας πει επιτέλους κάποιος την αλήθεια στον ελληνικό λαό .

Μην κλείνετε τα αυτιά και τα μάτια σας . Καμία χώρα μόνη της δεν μπορεί να σταθεί στο παγκόσμιο οικονομικό που υπαρχει . Ολοι ψάχνουν δυνατούς συμμάχους . Εμείς έχουμε ! οι υπόλοιποι μας έχουν ήδη γυρίσει την πλάτη .

Christopherk
27-06-15, 07:34
Θέλω να μου πεις αν μπορείς τα τελευταία 5 χρόνια πια ακριβώς βοήθεια έχουμε λάβει και το πως καταφέρνουν να ζουν εκατομμυρια συνάνθρωποι μας.

vagmag
27-06-15, 07:48
Θέλω να μου πεις αν μπορείς τα τελευταία 5 χρόνια πια ακριβώς βοήθεια έχουμε λάβει και το πως καταφέρνουν να ζουν εκατομμυρια συνάνθρωποι μας.

Τα τελευταία 5 χρονια έμειναν ανοιχτές οι τράπεζες κ ακόμα πληρώνονται μισθοί κ συντάξεις . Αυτό επιλέξαμε . Καποια εκατομμύρια περνούν πολυ δύσκολα κ αυτοί ειναι οι άνεργοι κ μερικώς απασχολούμενοι , ειναι οι άρρωστοι κλπ .
Σίγουρα ΔΕΝ ειναι ολοι οι άλλοι .
Η λογική σου ποια ειναι ;
Αφού αυτός ειναι άνεργος ας ειμαστε ολοι ;
Τουλάχιστο μέχρι τώρα δινόταν κ ενα επίδομα ανεργίας , κάτι ... Μετά τι ;

Λόγω Ευρώπης φτιάξαμε καποια νοσοκομεία που επιλέξαμε να μη συντηρούμε κ διατηρούμε για να μην πειράξουμε τεμπέληδες κ λαμόγια .
Να δω να πηγαίνετε για δουλειά χωρίς λεφτά , μόνο με κουπόνια , να γυρνάτε σπιτι ... Κ να νιώθετε περήφανοι .

Κάτι τέτοιοι περήφανοι τριτοκοσμικοί χειροκροτάνε τους προέδρους τους , κ έχουν μείνει πίσω απο τον κόσμο . Σε όλο τον πλανήτη πείτε μου ενα παράδειγμα χώρας που θέλετε να ακολουθήσουμε κ δείτε το βιωτικό επίπεδο κ τη λειτουργία της χώρας κ τις επιλογές .

Ειμαστε βλήματα .
Αναμένω μπαν ... Κ δεν το παρεξηγώ .
Ο λόγος μου δε θα συνεχίσει να ειναι ούτε καν τόσο ευγενικός .
Δεν μπορώ να βλέπω θεωρίες κ να μας καταστρέφουν .

Για κάντε ενα δημοψήφισμα κ εδώ μεσα . Θέλω να ψηφίσουμε κ να δω ονομαστικά το αποτέλεσμα .

vagmag
27-06-15, 08:10
Αφού ήξερε τι μέτρα έπρεπε να παρθουν , αφού ήξερε οτι δε θα τα ψηφίσει , γιατί έφερε το δημοψήφισμα την ύστατη στιγμή και οχι 1 μήνα πριν ;

Christopherk
27-06-15, 08:13
Τα τελευταία 5 χρονια έμειναν ανοιχτές οι τράπεζες κ ακόμα πληρώνονται μισθοί κ συντάξεις . Αυτό επιλέξαμε . Καποια εκατομμύρια περνούν πολυ δύσκολα κ αυτοί ειναι οι άνεργοι κ μερικώς απασχολούμενοι , ειναι οι άρρωστοι κλπ .
Σίγουρα ΔΕΝ ειναι ολοι οι άλλοι .
Η λογική σου ποια ειναι ;
Αφού αυτός ειναι άνεργος ας ειμαστε ολοι ;
Τουλάχιστο μέχρι τώρα δινόταν κ ενα επίδομα ανεργίας , κάτι ... Μετά τι ;

Λόγω Ευρώπης φτιάξαμε καποια νοσοκομεία που επιλέξαμε να μη συντηρούμε κ διατηρούμε για να μην πειράξουμε τεμπέληδες κ λαμόγια .
Να δω να πηγαίνετε για δουλειά χωρίς λεφτά , μόνο με κουπόνια , να γυρνάτε σπιτι ... Κ να νιώθετε περήφανοι .

Κάτι τέτοιοι περήφανοι τριτοκοσμικοί χειροκροτάνε τους προέδρους τους , κ έχουν μείνει πίσω απο τον κόσμο . Σε όλο τον πλανήτη πείτε μου ενα παράδειγμα χώρας που θέλετε να ακολουθήσουμε κ δείτε το βιωτικό επίπεδο κ τη λειτουργία της χώρας κ τις επιλογές .

Ειμαστε βλήματα .
Αναμένω μπαν ... Κ δεν το παρεξηγώ .
Ο λόγος μου δε θα συνεχίσει να ειναι ούτε καν τόσο ευγενικός .
Δεν μπορώ να βλέπω θεωρίες κ να μας καταστρέφουν .

Για κάντε ενα δημοψήφισμα κ εδώ μεσα . Θέλω να ψηφίσουμε κ να δω ονομαστικά το αποτέλεσμα .

Για αρχή μόνο λόγο για μπαν δεν βλέπω! μιλάμε και ανταλλάζουμε απόψεις, το ότι έχουμε διαφορετικές γνώμες δεν πειράζει.

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν θέλω καυγά!

Δεν θα σχολιάσω τπτ από τα παραπάνω εν μέρη συμφωνώ αλλά θα σου απαντήσω κάτι άλλο.

τέσσερις θείοι μου δουλεύουν εδώ και 3 χρόνια σχεδόν χωρίς να πληρώνονται.
Πολλοί συμμαθητές μου τρώνε σχεδόν καθημερινά ρύζι και μακαρόνια (σκέτα χωρίς να είναι αλά κρεμ)
Πολλοί συνάδελφοι μου με οικογένειες και τρελά πτυχία και πολλά awards που έφτασαν εκεί που έφτασαν με ιδρώτα, κόπο και άπειρες ώρες εργασίας όχι με έτοιμες δουλειές και κεφάλαια είναι άνεργοι.
Η μάνα μου με την μέση σύνταξη που πέρνει πάει και βοηθάει στο τοπικά καπή και δίνει φάρμακα σε γεροντάκια που δεν έχουν να πάρουν ούτε ένα ντεπόν.
Ο γείτονας μου είναι άνεργος τα τελευταία 4 χρόνια και το πανέμορφο κοριτσάκι που έχει μένει στο σπίτι γιατί δεν έχει λεφτά για βενζίνη να το πάει για μπάνιο.
Και άλλα πολλά τα οποία βαριέμαι να γράψω.

Αν κάποιος από εσάς δεν τα γνωρίζει όλα μάλλον σε κάποια άλλη χώρα μένει.

VanVIC
27-06-15, 08:19
Αφού ήξερε τι μέτρα έπρεπε να παρθουν , αφού ήξερε οτι δε θα τα ψηφίσει , γιατί έφερε το δημοψήφισμα την ύστατη στιγμή και οχι 1 μήνα πριν ;

Δεν αποκλείω το σενάριο, με το να ανακοινώνει επίσημα δημοψήφισμα, να παίζει και ένα τελευταίο χαρτί στο χοντρό παιχνίδι που γίνεται στο "τραπέζι με την πράσινη τσόχα" στις Βρυξέλλες.

Αν υπάρχει πιθανότητα, οι "σκληροί της Ευρώπης" να "φοβούνται" οτιδήποτε απο την πιθανότητα ελληνικής πτώχευσης, θα φανεί τώρα, αν υπάρχει μπλόφα απο την όποια πλευρά, θα φανεί τώρα.

Το θέμα είναι πόσο ψύχραμοι μπορούμε να παραμείνουμε.

Καλό κουράγιο και καλή δύναμη σε όλους.

vagmag
27-06-15, 08:21
Για αρχή μόνο λόγο για μπαν δεν βλέπω! μιλάμε και ανταλλάζουμε απόψεις, το ότι έχουμε διαφορετικές γνώμες δεν πειράζει.

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν θέλω καυγά!

Δεν θα σχολιάσω τπτ από τα παραπάνω εν μέρη συμφωνώ αλλά θα σου απαντήσω κάτι άλλο.

τέσσερις θείοι μου δουλεύουν εδώ και 3 χρόνια σχεδόν χωρίς να πληρώνονται.
Πολλοί συμμαθητές μου τρώνε σχεδόν καθημερινά ρύζι και μακαρόνια (σκέτα χωρίς να είναι αλά κρεμ)
Πολλοί συνάδελφοι μου με οικογένειες και τρελά πτυχία και πολλά awards που έφτασαν εκεί που έφτασαν με ιδρώτα, κόπο και άπειρες ώρες εργασίας όχι με έτοιμες δουλειές και κεφάλαια είναι άνεργοι.
Η μάνα μου με την μέση σύνταξη που πέρνει πάει και βοηθάει στο τοπικά καπή και δίνει φάρμακα σε γεροντάκια που δεν έχουν να πάρουν ούτε ένα ντεπόν.
Ο γείτονας μου είναι άνεργος τα τελευταία 4 χρόνια και το πανέμορφο κοριτσάκι που έχει μένει στο σπίτι γιατί δεν έχει λεφτά για βενζίνη να το πάει για μπάνιο.
Και άλλα πολλά τα οποία βαριέμαι να γράψω.

Αν κάποιος από εσάς δεν τα γνωρίζει όλα μάλλον σε κάποια άλλη χώρα μένει.

Έτσι ειναι οπως τα περιγράφεις .
Θα ειναι χειρότερα , ακόμα κ για εσένα κ τη μητέρα σου .
Αν μέχρι τώρα μπορούσανε κ βοηθούσαμε πλέον δε θα μπορούμε .

Christopherk
27-06-15, 08:25
Έτσι ειναι οπως τα περιγράφεις .
Θα ειναι χειρότερα , ακόμα κ για εσένα κ τη μητέρα σου .
Αν μέχρι τώρα μπορούσανε κ βοηθούσαμε πλέον δε θα μπορούμε .

Μια χαρά τα λες!
Ακριβώς έτσι είναι αλλά ξέρεις τι;!
Όταν θα πάει η μάνα μου την 5η Ιουλίου και θα ψηφίσει ΟΧΙ θα πεινάσει και την απόφαση θα την έχει πάρει αυτή!
Τα προηγούμενα χρόνια το να μας ξεφτιλίσουν την απόφαση την έπαιρναν άλλοι για εμάς και κέρδιζαν εκατομμύρια!!

stef
27-06-15, 08:40
Το τελευταίο χαρτί το έπαιξε ο Αλέξης...
Περιμένετε το μεσημεριανό Eurogroup και θα δείτε την ΕΕ...
Δημοψήφισμα αμφιβάλλω αν θα προλάβει να γίνει...

VanVIC
27-06-15, 09:04
Το τελευταίο χαρτί το έπαιξε ο Αλέξης...
Περιμένετε το μεσημεριανό Eurogroup και θα δείτε την ΕΕ...
Δημοψήφισμα αμφιβάλλω αν θα προλάβει να γίνει...

Νομίζω απόγευμα είναι το eurogroup, δεν ξέρω αν προλάβουν οι δικοί μας στη Βουλή να έχουν επικυρώσει την απόφαση για δημοψήφισμα αλλά και πάλι θα υπάρχει λίγος χρόνος για να κάνει κάποιος πίσω...

vagmag
27-06-15, 09:45
Μια χαρά τα λες!
Ακριβώς έτσι είναι αλλά ξέρεις τι;!
Όταν θα πάει η μάνα μου την 5η Ιουλίου και θα ψηφίσει ΟΧΙ θα πεινάσει και την απόφαση θα την έχει πάρει αυτή!
Τα προηγούμενα χρόνια το να μας ξεφτιλίσουν την απόφαση την έπαιρναν άλλοι για εμάς και κέρδιζαν εκατομμύρια!!

και αυτός που αυτοκτονεί μόνος του παίρνει την απόφαση.
Την άλλη μέρα απλά δεν υπάρχει. Δεν λύνει το πρόβλημα της οικογένειας του.

Ας πάρει ο καθένας όποια απόφαση θέλει.

Την απόφαση να ξεφτιλιστούμε την πήραμε μόνοι μας με όλους αυτούς που ψηφίζουμε 40 χρόνια.

Τόσο το σενάριο της ρήξης όσο και του νέου μνημονίου είναι δύσκολα.
Το ένα σε πάει 100 χρόνια πίσω όμως. Και τέλος πάντων ας βγει κάποιος να ξεκαθαρίσει στον κόσμο τι σημαίνει το κάθε σενάριο.

Να ξέρουμε τις επιλογές μας.

Γνωρίζει κανείς ποια θα είναι η επόμενη μέρα από μία ρήξη;;;; Γνωρίζουν έστω οι πολιτικοί μας ;;; Αν ναι γιατί δεν μας το λένε ;;;;
Αν είναι έστω και 1% καλύτερα να ψηφίσουμε όλοι τη ρήξη !!!

Αν όχι ;;; Αν δεν ξέρουν ;;;; Που πάμε ;;; Με βάρκα την ελπίδα ; Αυτός είναι ο σχεδιασμός ;;;;

Μήπως όλος ο σχεδιασμός είναι για να άρουμε μόνοι μας την απόφαση και να πτωχεύσουμε και να μας πουν μετά οι πολιτικοί μας, είχαμε λαϊκή εντολή ;;;

Ας μας πουν το πρόγραμμα εντός ή εκτός Ευρώπης !!!!!

Πριν λίγο βρέθηκα με ένα φίλο που έχει μαγαζί και θεωρούσε ότι είναι απαράδεκτο να δανείζεται το μαγαζί του με 6% ενώ ο γερμάνός με 1%..... Η κουβέντα κατέληξε ότι αφού θα δανείζετε με 16-26-36% μετά, απλά δε θα έχει καν δυνατότητα να είναι ανοιχτά..... και ότι μάλλον ήδη σκέπτεται ότι από αύριο οι πιστώσεις που αυτός έδινε σε supermarket... να τις κόψει ... γιατί ΑΝ , ΑΝ λέμε γίνει κάτι στραβό , αυτός θα πάει φυλακή , μιας και ΑΝ δεν τον πληρώσουν τα supermarket πως θα πληρώσει αυτός προσωπικό, ΙΚΑ, ΦΠΑ, τράπεζες, προμηθευτές κλπ κλπ ....

Δεν νομίζω ότι μπορούμε καν , να φανταστούμε την επόμενη μέρα μετά τη ρήξη!!! Ας μας εξηγήσει κάποιος και ας μην αποφασίσουμε ελαφρά την καρδία.

Nino
27-06-15, 09:49
τωρα και αν ειναι επικαιρο....
:original::original:
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=11897&highlight=%EA%E5%EB%E1%F1%E9

υγ. γενικως ομως... ψυχραιμια πανω στη πολιτικη σκακιερα ακομα υπαρχουν πολλες κινησεις ... μη βιαζεστε να πανικοβληθειτε!!!

Thomelef
27-06-15, 09:51
Αν κρίνουμε και απο τις άλλες διαπραγματευτικές κινήσεις της κυβέρνησης, έκαναν ακόμα μια τρύπα στο νερό, λιγο πιο μεγάλη αυτή τη φορά.

Πολλοί χαίρονται, γιατι νομίζουν ότι θα καταστραφεί η Ευρώπη. Χαχαχαχαχα...η μοναδική έννοια της Ευρώπης σε σχέση με την Ελλάδα δεν ειναι οικονομική φίλοι μου, αλλά μεταναστευτική. Επίσης, θα ήθελα να σας πω μην χαίρεστε στην ιδέα ότι θα τα καμαρώσει η γερμανική, ιταλική, ισπανική, γαλλική, σουηδική, φινλανδική οικονομία με αποτέλεσμα να πεινάσουν οι λαοί της. Καλύτερα να σκέφτεστε το ποσό θα πεινάσουμε εμείς και ποσοτικά, αλλά και χρονικά.

Καυτή εβδομάδα έρχεται και μην απορεισετε τέλος μήνα αν δεν μπουν λεφτά στους λογαριασμούς για μισθούς και συντάξεις. Τότε θα έχουν καταλάβει όλοι τι ακριβώς έχει γίνει.

Εγώ θα το ξαναπώ. Μοναδικός υπαίτιος ειναι ο αληταράς σαμαράς που με την φορομπηχτική πολιτική που επέβαλε έφερε στην εξουσία αυτόν τον αλήτη που ονομάζουμε πρωθυπουργό.

m_power_lunatic
27-06-15, 10:06
Eιχα προβλεψει εδω και καιρο το δημοψηφισμα και δικαιωθηκα.

Αλλο θελω να πω ομως.

Θελω να προλαβω να χαλασει αυτη τη διαδικτυακη ομορφη παρεα.

Παιδια χαμηλωστε τους τονους,δεν αξιζει να μαλωσουμε μεταξυ μας.

Ολοι εχουνε δικαιο απο την μερια τους παιδια αυτο μην το ξεχασει κανενας ποτε γιατι αλλιως ετσι φθασανε στο παρελθον λαοι σε εθνικους διαχασμους κτλ.

Θελουμε ομοψυχια πανω απο ολα και ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.

Να μην ξεχναμε τις ΠΟΥΤΑΝΕΣ τους Τουρκους οι οποιοι (μαλλον βαλτοι απο τα αμερι-μουνακια) εχουνε τρελαθει να παραβιαζουνε τον εναεριο χωρο μας ασταματητα εδω και εναν μηνα.

Ψυχραιμια.

E60_Arkadia
27-06-15, 10:45
Ποιος θα μου εξηγησει τι θα γινει ψηφιζοντας οχι??

Bitz
27-06-15, 10:47
Εμενα κατι μου λεει οτι περι δημοψηφισματος ειναι στημενο και απο τις δυο πλευρες,μεχρι τις 5 ιουλιου εχει μελλον ακομα.

Christopherk
27-06-15, 10:51
Πάμε καρφωτά για ΟΧΙ.

Ρίξτε μια ματιά εδώ.

https://dimopsifisma2015.gr/

VanVIC
27-06-15, 10:52
Πριν λίγο ημουν έξω και είδα ουρά μεγάλη (πάνω απο 30-40 άτομα) σε ATM της Εθνικής και εξίσου μεγάλη σε πρατήριο καυσίμων της Aegean (μέσα γεμάτο και στο δρόμο να περιμένουν καμιά 10αριά).
Αυτά συνάντησα στο διάβα μου, αυτά σας περιγράφω.

Τί να πώ ;

gant
27-06-15, 11:02
Διάλυσαν την υγεία, έριξαν φόρους και φόρους, μείωσαν και μείωσαν μισθούς και συντάξεις, φορολόγησαν και έγδαραν τους επαγγελματίες και μικρόεπιχειρήσεις, κατάργησαν δικαιώματα εργαζομένων
Υπέγραφαν εν ψυχρώ ότι ήθελαν τα κολλητάρια τους οι ευρωπαίοι λαικοφασίστες, ανοίγοντας τους περισσότερο την όρεξη για ολοκληρωτική υποδούλωση.
Βγήκαν και μιλάνε και εκφέρουν γνώμη κοι οι πεινασμένοι του πρωην ανατολικού μπλοκ, που πήγαινες παλιότερα με 1 τζιν και πηδούσες 2.
Μας έριξαν και ένα game over και τώρα φταίει ο Τσίπρας.

Και φυσικά είμαι υπερ του ευρώ αλλιώς θα ήμουν ηλίθιος αλλά μετα τα μέτρα αυτά θα έρχονταν και νεα το οκτώβρη κ.ο.κ
Οι ίδιοι παλιότερα παραδέχτηκαν ότι τελικά δεν ήταν σωστά και όμως το συνεχίζουν, που άραγε εν τέλει αποσκοπούν?

gant
27-06-15, 11:14
Από την φύση μου αισιόδοξος, θέλω να πιστεύω πως θα παραμείνουμε στο ευρώ, ίσως να φρενάρει και ο κατήφορος.
Απ την άλλη όμως θέλουμε ανθρώπους να ανασυντάξουν το δημόσιο, την γραφειοκρατία, να ελαφρύνουν αυτόν τον γίγαντα που εμποδίζει την ανάπτυξη.
Στον τομέα αυτό κανείς δεν τόλμησε να βάλει το χέρι του φοβούμενος να ρθει αντιμέτωπος με πολιτικοοικονομικά συμφέροντα.

chief
27-06-15, 11:16
Τα τελευταια 5-6 χρονια που ειμαι μελος εδω, πρεπει να ειναι η πρωτη φορα που γραφω σε οτι αφορά πολιτική.

Χωρις να ασχολουμαι με πολιτική, νιωθω (μπορει να κανω και λαθος γιατι δε γνωριζω) περήφανος για τον Ελληνα πρωθυπουργό και την αμετακίνητη σταση που κράτησε, σε αντιθεση με τον δικό μας που αφου αυτός, η οικογενεια του, οι κολλητοί του, και όλοι οι εκατομυριουχοι της Κυπρου εβγαλαν τα χρηματα τους στο εξωτερικό, εδωσε εντολή για κουρεμα και συνεχίζεουν με τον ιδιο ρυθμό να κατασπαράζουν όλους τους κερδοφορους ημικρατικούς οργανισμους.

Εγω ρε παιδιά σαν Κυπριος, ντρεπομαι γι αυτό που έγινε εδω με το κούρεμα καταθεσεων και το μνημόνιο.
Οχι οτι είχα χρηματα για να μου τα κουρέψουν, αλλα το θεωρω μεγαλη ξεφτίλα .
Ξεφτίλα και ντροπή νιωθω και για την κατασταση που επικρατεί εδω τα τελευταια τρια χρονια.
Δεν υπαρχει κρατος. Ειναι εικονικό και οι νομοθεσίες, διαταγές κλπ, έρχονται απο Γερμανία με ενα σκοπό. Ο φτωχός θα γινει φτωχότερος και ο πλουσιος πλουσιοτερος. Ετσι παει η κατασταση εδω. Να μην εχουν προβλημα 5-10 οικογένειες, και ο υπολοιπος κόσμος στο μαντρί με τα αρνιά.

Λοιπόν, οπως εγραψα και πιο πανω, ντρεπομαι γι αυτό το ξεφτίλισμα που αφησα να μου κανουν .
Η Ελλαδα με το μνημόνιο θα κανει πολλα χρόνια για να (αν) σηκωσει κεφαλι. Το ιδιο και με ενα σεναριο πτώχευσης.
Τουλαχιστον, ας περασουν αυτα τα χρόνια χωρις να ειναι το πουτανακι κανενός Γαλογερμανου...
Παρόλο, που η εδω κατασταση θα ειναι καλύτερη στη περίπτωση που η Ελλαδα αποδεχτει τα μέτρα μνημονιου, εαν γυριζε ο χρονος πισω και μου ζητουσαν πριν τρια χρονια τι θα ηθελα να κανω, θα γυριζα στη Κυπριακή λίρα με χίλια, και όσες συνεπειες θα είχε αυτό.

Χιλιες φορες Τσιπρας, παρα κατι σαν αυτό που θελει να λεγεται ηγετης χωρας.

https://www.youtube.com/watch?v=FNJGB3DZMt4

gant
27-06-15, 11:16
Πάμε καρφωτά για ΟΧΙ.

Ρίξτε μια ματιά εδώ.

https://dimopsifisma2015.gr/

Από λάθος σου έσβησα το ποστ με τα κόκκινα bolt, επειδή μου το έβγαζε διπλό. :original:

Christopherk
27-06-15, 11:21
Από λάθος σου έσβησα το ποστ με τα κόκκινα bolt, επειδή μου το έβγαζε διπλό. :original:

δεν πειράζει!
Με καλύπτουν άριστα τα δικά σας ποστ

chief / gant

vagmag
27-06-15, 11:29
Διάλυσαν την υγεία, έριξαν φόρους και φόρους, μείωσαν και μείωσαν μισθούς και συντάξεις, φορολόγησαν και έγδαραν τους επαγγελματίες και μικρόεπιχειρήσεις, κατάργησαν δικαιώματα εργαζομένων
Υπέγραφαν εν ψυχρώ ότι ήθελαν τα κολλητάρια τους οι ευρωπαίοι λαικοφασίστες, ανοίγοντας τους περισσότερο την όρεξη για ολοκληρωτική υποδούλωση.
Βγήκαν και μιλάνε και εκφέρουν γνώμη κοι οι πεινασμένοι του πρωην ανατολικού μπλοκ, που πήγαινες παλιότερα με 1 τζιν και πηδούσες 2.
Μας έριξαν και ένα game over και τώρα φταίει ο Τσίπρας.

Και φυσικά είμαι υπερ του ευρώ αλλιώς θα ήμουν ηλίθιος αλλά μετα τα μέτρα αυτά θα έρχονταν και νεα το οκτώβρη κ.ο.κ
Οι ίδιοι παλιότερα παραδέχτηκαν ότι τελικά δεν ήταν σωστά και όμως το συνεχίζουν, που άραγε εν τέλει αποσκοπούν?

Κύριε Γιώργο , δε συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.
Προτίμησαν οι πολιτικοί μας να βάλουν ΕΝΦΙΑ, να βάλουν φόρους, να κόψουν από υγεία και παιδεία και να συνεχίσουν να δίνουν 1300 ΕΥΡΩ στον πεθερό μου που βγήκε στη σύνταξη στα 52 και 1000 ΕΥΡΩ στην πεθερά μου που βγήκε στα 43 !!!!!!

Ο Τσίπρας φταίει που συνεχίζει και υποστηρίζει αυτή την πολιτική της διόγκωσης του δημοσίου τομέα και της υπερφορολόγησης όλων !!!!
Ο Τσίπρας φταίει που έφτασε τη χώρα να αποφασίσει έστω και με δημοψήφισμα την τελευταία μέρα, στο χείλος του γκρέμού και με πιθανόν κλειστές τις τράπεζες.
Είχε 5 μήνες να απευθυνθεί στο λαό.
Τώρα θα μας παρουσιάσουν ότι΄για όλα τα δεινά φταίνε οι κακοί ξένοι και θα πάρουμε το δρόμο μας.
Αφού ΔΕ θέλουμε να συμμορφωθούμε... γιατί θέλουμε τα δανεικά !!!!!

Τι την θέλετε την Ευρώπη αφού είναι στραβοί ;;;;

Μη δω κανένας σας σε ATM.... να υποστηρίξετε τον Τσίπρα, και τη ΝΔ, και το Ποτάμι κλπ κλπ κλπ
Τις τράπεζες δεν θα τις κλείσουν οι ξένοι. Εμείς θα τις κλείσουμε. Με τις πλάτες των ξένων είναι απλά ακόμα ανοιχτές.

gant
27-06-15, 11:37
Κύριε Γιώργο , δε συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.
Προτίμησαν οι πολιτικοί μας να βάλουν ΕΝΦΙΑ, να βάλουν φόρους, να κόψουν από υγεία και παιδεία και να συνεχίσουν να δίνουν 1300 ΕΥΡΩ στον πεθερό μου που βγήκε στη σύνταξη στα 52 και 1000 ΕΥΡΩ στην πεθερά μου που βγήκε στα 43 !!!!!!

Ο Τσίπρας φταίει που συνεχίζει και υποστηρίζει αυτή την πολιτική της διόγκωσης του δημοσίου τομέα και της υπερφορολόγησης όλων !!!!
Ο Τσίπρας φταίει που έφτασε τη χώρα να αποφασίσει έστω και με δημοψήφισμα την τελευταία μέρα, στο χείλος του γκρέμού και με πιθανόν κλειστές τις τράπεζες.
Είχε 5 μήνες να απευθυνθεί στο λαό.
Τώρα θα μας παρουσιάσουν ότι΄για όλα τα δεινά φταίνε οι κακοί ξένοι και θα πάρουμε το δρόμο μας.
Αφού ΔΕ θέλουμε να συμμορφωθούμε... γιατί θέλουμε τα δανεικά !!!!!

Τι την θέλετε την Ευρώπη αφού είναι στραβοί ;;;;

Μη δω κανένας σας σε ATM.... να υποστηρίξετε τον Τσίπρα, και τη ΝΔ, και το Ποτάμι κλπ κλπ κλπ
Τις τράπεζες δεν θα τις κλείσουν οι ξένοι. Εμείς θα τις κλείσουμε. Με τις πλάτες των ξένων είναι απλά ακόμα ανοιχτές.

Βαγγέλη έχεις μια εμμονή με τους συνταξιούχους εδώ και πολύ καιρό, δικαίωμα σου.
Το χουμε πει δεν συμφωνώ κι εγώ με τι πρόωρες συντάξεις, αφού ο ίδιος δούλεψα 31 χρόνια, θα ήθελα κι άλλο αλλά δεν με άφηναν, πόσο μάλλον με το παράδειγμα που αναφέρεις.
Για την διόγκωση του κρατισμού αναφέρω στο προηγούμενο ποστ μου, κανείς δεν αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος.

Christopherk
27-06-15, 11:42
Εγώ λέω αυτό και κλείνω.

Η κοπέλα μου κάνει μεταπτυχιακό στα οικονομικά στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Έχουν μεγάλο κεφάλια μέσα σαν συμμαθητές και καθηγητές. Όλοι οι χωμένοι στα πράγματα λένε ότι δεν θα γίνει τπτ αλλά όλοι τους άργησαν σήμερα το πρωί να πάνε για μάθημα..

Sent from my Microsoft Lumia

katsaraios
27-06-15, 12:02
και αυτός που αυτοκτονεί μόνος του παίρνει την απόφαση.
Την άλλη μέρα απλά δεν υπάρχει. Δεν λύνει το πρόβλημα της οικογένεεκφρτου.

Ας πάρει ο καθένας όποια απόφαση θέλει.

Την απόφαση να ξεφτιλιστούμε την πήραμε μόνοι μας με όλους αυτούς που ψηφίζουμε 40 χρόνια.

Τόσο το σενάριο της ρήξης όσο και του νέου μνημονίου είναι δύσκολα.
Το ένα σε πάει 100 χρόνια πίσω όμως. Και τέλος πάντων ας βγει κάποιος να ξεκαθαρίσει στον κόσμο τι σημαίνει το κάθε σενάριο.

Να ξέρουμε τις επιλογές μας.

Γνωρίζει κανείς ποια θα είναι η επόμενη μέρα από μία ρήξη;;;; Γνωρίζουν έστω οι πολιτικοί μας ;;; Αν ναι γιατί δεν μας το λένε ;;;;
Αν είναι έστω και 1% καλύτερα να ψηφίσουμε όλοι τη ρήξη !!!

Αν όχι ;;; Αν δεν ξέρουν ;;;; Που πάμε ;;; Με βάρκα την ελπίδα ; Αυτός είναι ο σχεδιασμός ;;;;

Μήπως όλος ο σχεδιασμός είναι για να άρουμε μόνοι μας την απόφαση και να πτωχεύσουμε και να μας πουν μετά οι πολιτικοί μας, είχαμε λαϊκή εντολή ;;;

Ας μας πουν το πρόγραμμα εντός ή εκτός Ευρώπης !!!!!

Πριν λίγο βρέθηκα με ένα φίλο που έχει μαγαζί και θεωρούσε ότι είναι απαράδεκτο να δανείζεται το μαγαζί του με 6% ενώ ο γερμάνός με 1%..... Η κουβέντα κατέληξε ότι αφού θα δανείζετε με 16-26-36% μετά, απλά δε θα έχει καν δυνατότητα να είναι ανοιχτά..... και ότι μάλλον ήδη σκέπτεται ότι από αύριο οι πιστώσεις που αυτός έδινε σε supermarket... να τις κόψει ... γιατί ΑΝ , ΑΝ λέμε γίνει κάτι στραβό , αυτός θα πάει φυλακή , μιας και ΑΝ δεν τον πληρώσουν τα supermarket πως θα πληρώσει αυτός προσωπικό, ΙΚΑ, ΦΠΑ, τράπεζες, προμηθευτές κλπ κλπ ....

Δεν νομίζω ότι μπορούμε καν , να φανταστούμε την επόμενη μέρα μετά τη ρήξη!!! Ας μας εξηγήσει κάποιος και ας μην αποφασίσουμε ελαφρά την καρδία.

Γιατι ρε πατριωτη χρησιμοποιεις πρωτο πλυθηντικο προσωπο;
Που ξερεις εσυ και γιατι τσουβαλιαζειςντο κοσμο τι ψφισε και τι επιλογες εκανε;
Γιατι οι τραπεζες που μας λιβανιζεις συνεχεια οτι εμειναν ανοιχτες να μην πανε στο διαολο (και μην μου σβησετε το ποστ γιατι διαβασα χειροτερες εκφρασεις)και να μας φερουν πισω τα λεφ τα που τα κομματα που προφανως εσυ ψηφισες τους δανεισαν χαριστικα δλδ καπου 40 δις;
Γιατι σωνει και καλα θα μας κανουν χαρη οι αρπαγες του πλουτου μας να μας δανειζουν και να μας εκβιαζουν με καθε ειδους αιτηματα και σιγουρα με ζητημα κυριαρχιας;
Και που ξερουμε εμεις που μας προπαγανδιζουν τα συμφεροντα ποιος και που θα τρεξει να βολευτει με τα βουτυροπαιδα του για να μην πεινασει σε ενδεχομενη χρεωκοπια;
Που ησουνα να ικετευεις οταν υπογραφανε και κονομαγανε οι Παπανδρεου με τα spreads και μετα με το psi που φαγανε τα δικα μου λεφτα;
Οχι αλλο καρβουνο ξερουμε καλα τι ειναι και τι υπαρχει γυρω μας ,μηπως η κοντινη σου Βουλγαρια ή τα Σκοπια οταν φυγανε οι μαγκες οι επιχειρηματιες που κανουν και κριτικη ξερουν καλυτερα τι θα γινει αν συνεχισουμε ετσι με τις προτεινομενες αφορητες προτασεις;
Να μιλας για τον εαυτο σου οπως εγω εχω γραψει τι δουλεια κανω τι και ποσες ωρες δουλευω και δεν γουσταρω να με τσουβαλιαζεις με δικες σου επιλογες ψηφου που ΤΩΡΑ καταλαβες οτι φταιγανε.

Nino
27-06-15, 12:11
https://www.youtube.com/watch?v=jrG6pC83dt4

Thomelef
27-06-15, 12:16
Κατς. Με τόσες επιταγές στον αέρα μόλις 3 μέρες πριν το κλείσιμο του μήνα, η τραπεζική κατάσταση της χώρας τουλάχιστο για την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να μας απασχολεί πιο πολύ απ'ολα θα έλεγα.

Μέσα σε μια εβδομάδα κινδυνεύει να ανατιναχτεί στον αέρα ότι έχει απομείνει από την αγορά, αφήνοντας πολύ κόσμο ξεκρεμαστο.

Όσων αφορά τις επιλογές, δεν έχουμε καμία εικόνα του τι σημαίνει να πούμε όχι. Το ερώτημα για το δημοψήφισμα είναι αν συμφωνούμε η όχι με την πρόταση των δανειστών. Στην περίπτωση του ναι, έρχεται ένα τρελό αγγούρι που μας φέρνει η κυβέρνηση, στην περίπτωση του όχι, πρέπει κάποιος να βγει ΤΏΡΑ και να ξεκαθαρίσει τι γίνεται. Έξοδος από το ευρώ και παραμονή συν ένωση? Έξοδος από ευρώ και ένωση ταυτόχρονα? Τι ακριβώς θα γίνει?

Στην περίπτωση εξόδου από την ένωση, πόσο σίγουροι είστε για την θέση μας στο ΝΑΤΟ, πόσο σίγουροι είστε πώς οι Τούρκοι θα μείνουνε στη θέση τους και χίλια δυο αλλά.

Πρέπει κάποιος να βγει και να εξηγησει το τι θα γίνει ακριβώς και να σταματήσουμε όλοι μας να εκφέρουμε άποψη για θέματα που νομίζουμε ότι έχουμε γνώση ενώ έχουμε μαύρα μεσάνυχτα. Το θέμα δεν είναι να την πούμε στους Ευρωπαίους, το θέμα είναι να κάνουμε το καλύτερο για τη χώρα και αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να το ξέρουμε.

Christopherk
27-06-15, 12:18
Ο Βενιζέλος θέλει εκλογές!

Ριχτε του μια φάπα του πουλημένου με το σκάφος του σε αγγλική offshore το λαμογιο

Sent from my Microsoft Lumia

alexke46
27-06-15, 12:25
εγω παντως θεωρω οτι εδω που μας εφεραν οτι και να βγει απο το δημοψηφισμα δεν θα ειναι για καλο.

katsaraios
27-06-15, 12:31
Κατς. Με τόσες επιταγές στον αέρα μόλις 3 μέρες πριν το κλείσιμο του μήνα, η τραπεζική κατάσταση της χώρας τουλάχιστο για την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να μας απασχολεί πιο πολύ απ'ολα θα έλεγα.

Μέσα σε μια εβδομάδα κινδυνεύει να ανατιναχτεί στον αέρα ότι έχει απομείνει από την αγορά, αφήνοντας πολύ κόσμο ξεκρεμαστο.

Όσων αφορά τις επιλογές, δεν έχουμε καμία εικόνα του τι σημαίνει να πούμε όχι. Το ερώτημα για το δημοψήφισμα είναι αν συμφωνούμε η όχι με την πρόταση των δανειστών. Στην περίπτωση του ναι, έρχεται ένα τρελό αγγούρι που μας φέρνει η κυβέρνηση, στην περίπτωση του όχι, πρέπει κάποιος να βγει ΤΏΡΑ και να ξεκαθαρίσει τι γίνεται. Έξοδος από το ευρώ και παραμονή συν ένωση? Έξοδος από ευρώ και ένωση ταυτόχρονα? Τι ακριβώς θα γίνει?

Στην περίπτωση εξόδου από την ένωση, πόσο σίγουροι είστε για την θέση μας στο ΝΑΤΟ, πόσο σίγουροι είστε πώς οι Τούρκοι θα μείνουνε στη θέση τους και χίλια δυο αλλά.

Πρέπει κάποιος να βγει και να εξηγησει το τι θα γίνει ακριβώς και να σταματήσουμε όλοι μας να εκφέρουμε άποψη για θέματα που νομίζουμε ότι έχουμε γνώση ενώ έχουμε μαύρα μεσάνυχτα. Το θέμα δεν είναι να την πούμε στους Ευρωπαίους, το θέμα είναι να κάνουμε το καλύτερο για τη χώρα και αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να το ξέρουμε.

Δεν ασχοληθηκα με το δημοψηφισμα ακομα....
Ο σοι ακουνε χωρις ωτοασπιδες θα καταλαβαν οτι δεν υπαρχει καμια περιπτωση συμφωνιας γιατι ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΦΙΛΕ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΧΘΕΙΣ ΟΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΛΟΜΠΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ.
Φροντισαν μεχρι και να εκπαιδευσουν τα παπαγαλακια να ακουμε φουμαρα...
Οι τραπεζες λοιπον ακομα.
ΟΧΙ.

katsaraios
27-06-15, 12:34
Ασφαλως θα ασχοληθουμε με τι επιλογες και ΑΝ υπαρχουν θα πορευτουμε αν αποφασιστει η ρηξη απο τα προβατα οπως πολυ σωστα τα εχεις πει

vagmag
27-06-15, 13:12
Βαγγέλη έχεις μια εμμονή με τους συνταξιούχους εδώ και πολύ καιρό, δικαίωμα σου.
Το χουμε πει δεν συμφωνώ κι εγώ με τι πρόωρες συντάξεις, αφού ο ίδιος δούλεψα 31 χρόνια, θα ήθελα κι άλλο αλλά δεν με άφηναν, πόσο μάλλον με το παράδειγμα που αναφέρεις.
Για την διόγκωση του κρατισμού αναφέρω στο προηγούμενο ποστ μου, κανείς δεν αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος.

Δεν έχω τίποτα με Τους συνταξιούχους .
Οταν όμως σχεδόν το 40% των εσόδων πηγαίνει εκει , εύλογο ειναι οτι πρώτα απο εκει μπορούν να γίνουν περικοπές , μιας κ τα λεφτά δε φτάνουν .
Αν τώρα το εισπράτετε σαν εχθρικοτητα ή σαν κόλλημα , δεν μπορώ να σας πείσω .

Christopherk
27-06-15, 13:46
Οταν όμως σχεδόν το 40% των εσόδων πηγαίνει εκει , εύλογο ειναι οτι πρώτα απο εκει μπορούν να γίνουν περικοπές , μιας κ τα λεφτά δε φτάνουν .

Τους έχεις ρωτήσει πόσα έχουν πληρώσει τόσα χρόνια σε κρατήσεις;; γιατί να μην πάρουν τα λεφτά αυτά πίσω.

Εγώ τελευταίο μισθό έπαιρνα 1920¤ ξέρεις πόσα έμεναν καθαρά; 1680¤ άρα 240¤ το μήνα μείον.

240¤ χ 47 χρόνια δουλειά (δουλεύω από τα 20 μου υπάλληλος και όχι αφεντικό) = 135.360,00¤ αυτά δεν φτάνουν να πάρω μια σύνταξη ώστε να μπορέσω να ζήσω;;;!! πρέπει να πάω Ευρώπη και να μου δώσουν 300¤.

Δεν αναφέρω πόσοι με ΤΕΒΕ πληρώνουν 800αρια+++ τον μήνα.
Δεν αναφέρω πόσοι αστυνομικοί προσπαθούν να ζήσουν με 800¤ και κινδυνεύουν να φάνε τα καλάσνικοφ για να είμαστε ΕΜΕΙΣ με τα λούσα μας.

Όχι λαμόγια (δεν πάει σε εσένα προς θεού) θα πεινάσω αλλά θα πάρω το πτώμα σας μαζί μου!!

Το 1940 είπαμε το πρώτο ΟΧΙ!!
Τώρα ήρθε η ώρα να το πούμε ξανά!! Ο κόσμος πείνασε και θα βγει στους δρόμους.

deepBLUE
27-06-15, 15:46
Το thread παραμένει ανοικτό(προς το παρών) αλλά θα παρακαλούσα να προσέχουμε τις εκφράσεις μας και να αποφύγουμε τις προσωπικές αντιπαραθέσεις .

vagmag
27-06-15, 16:30
Τους έχεις ρωτήσει πόσα έχουν πληρώσει τόσα χρόνια σε κρατήσεις;; γιατί να μην πάρουν τα λεφτά αυτά πίσω.

Εγώ τελευταίο μισθό έπαιρνα 1920¤ ξέρεις πόσα έμεναν καθαρά; 1680¤ άρα 240¤ το μήνα μείον.

240¤ χ 47 χρόνια δουλειά (δουλεύω από τα 20 μου υπάλληλος και όχι αφεντικό) = 135.360,00¤ αυτά δεν φτάνουν να πάρω μια σύνταξη ώστε να μπορέσω να ζήσω;;;!! πρέπει να πάω Ευρώπη και να μου δώσουν 300¤.

Δεν αναφέρω πόσοι αστυνομικοί προσπαθούν να ζήσουν με 800¤ και κινδυνεύουν να φάνε τα καλάσνικοφ για να είμαστε ΕΜΕΙΣ με τα λούσα μας.

Όχι λαμόγια (δεν πάει σε εσένα προς θεού) θα πεινάσω αλλά θα πάρω το πτώμα σας μαζί μου!!

Καταλαβαίνω ποσα μπορει να πλήρωσε καποιος .
Το ιδιο κ οι γονείς μου στον ΟΑΕΕ 42 χρονια ένσημα .
Το ιδιο κ εγω ... Εχω ήδη 19!χρονια ένσημα . Πληρώνω 900 ευρω το δίμηνο κ υποτίθεται ειναι μειωμένο αφού ειχα ζητήσει να κατέβω 2 κλίμακες . Τι θα πάρω ;;; Τα τρι@ μου , μιας κ αυτα που δίνω τωρα , πηγαίνουν στις σημερινές ανάγκες του κράτους .

Είμαι υπέρ του να πάρει ο καθεις αυτα που εχει δώσει .

Πιστεύετε οτι τα εχουν σε καποιο συρτάρι ;
Τα έφαγαν , τα έπαιξαν , οπως θέλετε πείτε το... Δεν τα εχει κανένας .

Όσα μαζέψουν απο φορους , απο ΦΠΑ , απο ΕΝΦΙΑ , απο τους νέους ασφαλισμένους κλπ , αυτα κ θα δώσουν . Δε λέω οτι δεν τα δικαιούται ο συνταξιούχος . Πως γινεται ομως να μην κατάλαβενεται οτι για να δώσουμε αυτο που καποιος δικαιούται , ο άλλος θα πρέπει να υπερφορολογηθεί , να καταληστεύει , να χάσει το σπίτι του ... Κλπ κλπ
Δεν Ειναι δίκαιο .

Απο την άλλη θελω να ρωτήσω ... Αν πουμε τελικα οχι , απο που θα δωθεί αυτη η σύνταξη που δικαιούστε / δικαιούμαστε ;
Αλλα εκει διαλέγουμε την περηφάνια ; Δεν το λέω ειρωνικά ... Να καταλάβω προσπαθώ .

vagmag
27-06-15, 16:49
Γιατι ρε πατριωτη χρησιμοποιεις πρωτο πλυθηντικο προσωπο;
Που ξερεις εσυ και γιατι τσουβαλιαζειςντο κοσμο τι ψφισε και τι επιλογες εκανε;
Γιατι οι τραπεζες που μας λιβανιζεις συνεχεια οτι εμειναν ανοιχτες να μην πανε στο διαολο (και μην μου σβησετε το ποστ γιατι διαβασα χειροτερες εκφρασεις)και να μας φερουν πισω τα λεφ τα που τα κομματα που προφανως εσυ ψηφισες τους δανεισαν χαριστικα δλδ καπου 40 δις;
Γιατι σωνει και καλα θα μας κανουν χαρη οι αρπαγες του πλουτου μας να μας δανειζουν και να μας εκβιαζουν με καθε ειδους αιτηματα και σιγουρα με ζητημα κυριαρχιας;
Και που ξερουμε εμεις που μας προπαγανδιζουν τα συμφεροντα ποιος και που θα τρεξει να βολευτει με τα βουτυροπαιδα του για να μην πεινασει σε ενδεχομενη χρεωκοπια;
Που ησουνα να ικετευεις οταν υπογραφανε και κονομαγανε οι Παπανδρεου με τα spreads και μετα με το psi που φαγανε τα δικα μου λεφτα;
Οχι αλλο καρβουνο ξερουμε καλα τι ειναι και τι υπαρχει γυρω μας ,μηπως η κοντινη σου Βουλγαρια ή τα Σκοπια οταν φυγανε οι μαγκες οι επιχειρηματιες που κανουν και κριτικη ξερουν καλυτερα τι θα γινει αν συνεχισουμε ετσι με τις προτεινομενες αφορητες προτασεις;
Να μιλας για τον εαυτο σου οπως εγω εχω γραψει τι δουλεια κανω τι και ποσες ωρες δουλευω και δεν γουσταρω να με τσουβαλιαζεις με δικες σου επιλογες ψηφου που ΤΩΡΑ καταλαβες οτι φταιγανε.

Πρώτο πληθυντικό χρησιμοποιώ για να συμπεριλάβω ολους μας μεσα κ να μη θεωρήσει καποιος οτι απλα κατηγορώ άλλους . Γιατι οταν αποφασίζει η πλειοψηφία , λέμε όλοι κ οχι οι άλλοι .
Το έγραψα για να μη δημιουργήσω αντιπαραθέσεις .

Δεν Ψήφισα κανέναν απο αυτος που κυβέρνησαν . Ούτε καν στη Βουλή δεν μπήκαν πολλοι . Αυτο δε με κανει να είμαι με άλλους . Έβλεπα που όδευε η χώρα . Όσες φορές μίλησα απλα έγινα γραφικός .

Το οτι σώθηκαν οι τράπεζες , βοήθησε αυτούς που είχαν 5 δραχμές μεσα να μην τις χάσουν . Αν έκλειναν θα δικαιωνόταν τα λαμόγια που δανείστηκαν κ δεν τα επέστρεψαν κ θα την πλήρωναν οι σωστοί . Οπως εγινε στην Κύπρο . Η τράπεζα σαν εταιρια, στα φρύδια μας , ομως το παγκόσμιο σύστημα τις χρησιμοποιεί για ασφαλεια κ συναλλαγές , κ θα ηταν άδικο απέναντι στους νοικοκύρηδες , σε αυτος που στήριξαν τη χώρα κ δεν τα πήγαν έξω .
Αν φύγουμε απο το ευρω , απο την ΕΕ κλπ πρώτα θα κερδίσουν αυτοί που τα πήγαν έξω ...

Μαγαζι εχω , απασχολώ 5 ανθρώπους , τους πληρώνω στην ωρα τους , με τα ένσημα τους , πληρώνω ολους τους φορους μου εταιρικούς κ προσωπικούς στην ωρα τους , έχασα πολλα χρηματα το 2009 ( που δεν ηταν κέρδη αλλα ηταν εμπορεύματα , φόροι, ΦΠΑ , μεροκάματα κλπ ) , με τις επιταγές που έσκασαν τότε . Δεν καθυστέρησα καμια πληρωμή σε κανέναν .
30 του μηνός λήγουν πάλι επιταγές , κ με αυτη την αναστάτωση αμφιβάλλω αν θα καλυφθούν , αλλα εγω θα πρέπει να πληρώσω ΦΠΑ, τελος επιτηδεύματος , μισθούς , ΙΚΑ , φόρο εισοδήματος μιας κ κάναμε κ δήλωση , προμηθευτές κλπ , κ ταυτόχρονα να διαχειριστώ μια κατασταση με συνεργάτες που όσα χρονια πιστωναμε , είμασταν καλοί προμηθευτές αλλα απο αυριο που θα πρέπει να ζητήσω μετρητά λογω ελλείψεων που θα δημιουργηθούν θα γίνω κακός .
Εργάζομαι απο παιδί , 10-18 ώρες τη μέρα πολλές φορές , κ Σάββατο , ρισκάρω τα δικα μου χρηματα , λείπω απο το σπίτι μου εβδομάδες ολόκληρες ...
Για αυτο σκάω .

Konstantinos E60
27-06-15, 18:35
Και "αυτός" που πήγε να αγκαλιάσει την "αρκούδα" τον έφαγε η μαρμάγκα !!

Αυτό το πήρατε χαμπάρι....??? https://news247.gr/eidiseis/politiki/porisma-sok-gia-to-sxedio-pythia-eksontwsh-karamanlh-eksodos-apo-to-eyrw-kai-eisagwgh-ths-ashmenias-draxmhs.3549820.html

Βρίσκετε κάποια λογική συνέχεια με τα γεγονότα των ημερών ? :facepalm:

gant
27-06-15, 18:48

Και άλλες περικοπές? :whistle:
Πιστεύω να γνωρίζεις πως οι περισσότεροι απ τους 1,5 εκ ανέργους ζουν και αναπνέουν ακόμη απ αυτές τις συντάξεις.

Christopherk
27-06-15, 19:01
Και άλλες περικοπές? :whistle:
Πιστεύω να γνωρίζεις πως οι περισσότεροι απ τους 1,5 εκ ανέργους ζουν και αναπνέουν ακόμη απ αυτές τις συντάξεις.

Εδώ είναι η απάντηση

Μαγαζι εχω , απασχολώ 5 ανθρώπους , τους πληρώνω στην ωρα τους , με τα ένσημα τους , πληρώνω ολους τους φορους μου εταιρικούς κ προσωπικούς στην ωρα τους , έχασα πολλα χρηματα το 2009 ( που δεν ηταν κέρδη αλλα ηταν εμπορεύματα , φόροι, ΦΠΑ , μεροκάματα κλπ ) , με τις επιταγές που έσκασαν τότε . Δεν καθυστέρησα καμια πληρωμή σε κανέναν .
30 του μηνός λήγουν πάλι επιταγές , κ με αυτη την αναστάτωση αμφιβάλλω αν θα καλυφθούν , αλλα εγω θα πρέπει να πληρώσω ΦΠΑ, τελος επιτηδεύματος , μισθούς , ΙΚΑ , φόρο εισοδήματος μιας κ κάναμε κ δήλωση , προμηθευτές κλπ , κ ταυτόχρονα να διαχειριστώ μια κατασταση με συνεργάτες που όσα χρονια πιστωναμε , είμασταν καλοί προμηθευτές αλλα απο αυριο που θα πρέπει να ζητήσω μετρητά λογω ελλείψεων που θα δημιουργηθούν θα γίνω κακός .
Εργάζομαι απο παιδί , 10-18 ώρες τη μέρα πολλές φορές , κ Σάββατο , ρισκάρω τα δικα μου χρηματα , λείπω απο το σπίτι μου εβδομάδες ολόκληρες ...
Για αυτο σκάω .

Η σύνταξη η δικιά σου (gant) δεν μας νοιάζει κύριε!
To ότι ζευγάρια με παιδιά ζουν με τους γονείς γιατί είναι όλοι άνεργοι δεν μας νοιάζει!

Ο vag είναι σωστός επαγγελματίας και σε όλα εντάξει! Αλλά δυστυχώς πολλοί άλλοι δεν είναι. Και όπως εμείς είμαστε παράπλευρες απώλειες ενός συστήματος ήρθε και η σειρά των υπολοίπων.

Vag ούτε εγώ ξέρω αν θα έχω δουλειά αύριο! ούτε ο gant αν θα πάρει την σύνταξη του η την πάνε στο 300¤

vagmag
27-06-15, 19:30
Δεν βλέπεται οτι ειναι φαύλος κύκλος ;

Μήπως να προτείναμε αύξηση των συντάξεων μιας και οταν κλείσω κ εγώ , θα μείνουν άλλες 7 οικογένειες στο δρόμο ; ( 5 τα παιδιά στο Μαγαζι , που απασχολούνται περίπου 20 χρονια ανελλειπως κ 2 οι οικογένειες του αδερφού μου κ η δίκη μου ) .

Κ εμένα με ενοχλεί που άλλοι επαγγελματίες ήταν λαμόγια , μαλλον ζημειωθηκαμε ολοι απο αυτούς .

Αυτό δε δικαιολογεί τίποτα .

Μαλλον απλά αναλωνόμαστε να περιμένωντας την καταστροφή .

Nino
27-06-15, 19:43
ρε εσεις πεντε χρονια και ακομα τα ιδια... δεν καταλαβατε οτι οταν εγιναν οι περικοπες και εσπασε ο κυκλος του χρηματος ξεκινησαν ολα!! ηρθαν μετα και οι φοροι και ετσι στερεψε η αγορα ετσι απολυθηκε ο κοσμος!!.
κανενας δεν εκλεισε οταν κυκλοφορουσε το χρημα οταν υπηρχαν τα δωρα κλπ.
Φτωχοποιηση και βαλκανοποιηση και ξερετε και κατι? ειναι τραγικο να στοχευεις ανθρωπους που πλεον ειναι και οικονομικα και βιολογικα αδυναμοι, αυτους που περασαν τοσα και τοσα,που επιβιωσαν σε χρονια πετρινα και εκαναν και με το παραπανω το χρεος τους προς τη πατριδα. Αλλα ποιο τραγικο ειναι να μην μπορεις να διακρινεις το τι μεθοδευεται για το αυριο των ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
Μια γροθια θα επρεπε να ειμαστε μια ψυχη ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ!!!

gant
27-06-15, 20:03
Μάλιστα, σε λίγο μάλλον θα πρέπει να νοιώθουμε ενοχές που παίρνουμε σύνταξη.
Το καλό είναι κοπούν για μπορούν να χρηματοδοντούνται οι επιχειρήσεις
Αντε τι άλλο θα ακούσουμε.

Thomelef
27-06-15, 20:07
Κλέφτες και νυκοκοιρηδες μια γροθιά δεν γίνεται.

Αρνούμαι να γίνω μια γροθιά με κλέφτες, βολεψακηδες, υψηλά αμειβόμενους αργόμισθους και λαμόγια επιχειρηματιες.

Προτιμώ να δω την εξόντωση τους, αυτό που τους αξίζει για τα τόσα χρόνια που ζουν είσαι βάρος των άλλων.

mitsos_chania
27-06-15, 20:08

1000¤συνταξη*13 συνταξεις=13000¤/ετος
Με λιγα λογια σε 10 χρονια τα λεφτα απο τις κρατησεις που σου εχουν κανει σε 10 χρονια θα εχουν τελειωσει.
Και μην αναλυσουμε τις περιπτωσεις της Ο.Α. Ο.Τ.Ε και Τ.Τ

Sent from my iPad using Tapatalk

Konstantinos E60
27-06-15, 20:22
Αν όλοι αυτοί που ήταν σήμερα στις ουρες των ΑΤΜ είναι υπέρμαχοι των δανειστών
τότε η ΝΔ και το Πασοκ πρέπει να πιανουν μαζί γύρω στο 80% !

Konstantinos E60
27-06-15, 20:32
https://youtu.be/xp9dhe1_Lfw

Χαχαχαχαχαχαχαχαχα :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Ρε μας κοροϊδευουν ρεεεεεεεεε !!!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
27-06-15, 21:37
Κοιτάξτε λίγο τι γίνεται αυτή τη στιγμη στη βουλή και μετα αναρωτηθειτε για τη σύμπνοια που μας διακατέχει σαν έθνος,ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές...

Leonidas_E39
27-06-15, 21:51
https://www.filathlos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=105194&user_preview=497

gant
27-06-15, 22:41
1000¤συνταξη*13 συνταξεις=13000¤/ετος
Με λιγα λογια σε 10 χρονια τα λεφτα απο τις κρατησεις που σου εχουν κανει σε 10 χρονια θα εχουν τελειωσει.
Και μην αναλυσουμε τις περιπτωσεις της Ο.Α. Ο.Τ.Ε και Τ.Τ

Sent from my iPad using Tapatalk

Κάπου χάνεις το παιχνίδι, οι συντάξεις δεν είναι 1+1, πολύ απλοική και πρωτόγονη η ανάλυση σου.

katsaraios
27-06-15, 23:14
Ποσο γελοιος πια ρε Καλαματιανε ,ντρεπομαι που εισαι απο τα μερη μου μια ζωη προδοτης

A8hnaios
27-06-15, 23:20
Ποσο γελοιος πια ρε Καλαματιανε ,ντρεπομαι που εισαι απο τα μερη μου μια ζωη προδοτης

Σα στημενο-προσυνενοημενο μου Φανηκε Γιωργη...

katsaraios
27-06-15, 23:21
Σα στημενο-προσυνενοημενο μου Φανηκε Γιωργη...

Γιατι η πρωτη φορα ειναι που αυτοι που θα μας "εσωζαν" την κανουν με ελαφρια πηδηματακια?

ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΑΣΟΥ ΜΥΓΔΑΛΑ ......

Christopherk
27-06-15, 23:35
και άλλο σιτε με αποτελέσματα.

https://www.atlex.gr/

ο λαός λέει όχι!

Μακάρι να είναι για καλό όλων μας.

katsaraios
28-06-15, 02:20
Aντε γεια λαμογια και τα παπαγαλακια σας....

https://www.youtube.com/watch?t=930&v=ITXjmgXl5SI

vagmag
28-06-15, 07:52
Κάπου χάνεις το παιχνίδι, οι συντάξεις δεν είναι 1+1, πολύ απλοική και πρωτόγονη η ανάλυση σου.

Αν και όντως δεν ειναι "τόσα έδωσα τόσα θα πάρω" , μιας κ γίνονται καποιες προσαρμογές απο τα ποσα θα κέρδιζε το κρατος αφού διαχειρίζεται αυτα τα χρηματα του ασφαλισμένου για ολα αυτα τα χρονια , να πω οτι όλες αυτές οι μελέτες που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις υψηλές πρόωρες συντάξεις βασίζονται σε μεγάλους τόκους που θα έπαιρνε το κρατος αφού θα επένδυε τα χρηματα του ασφαλισμένου .
Δε φταίει κανένας αςφαλιςμενος που το κρατος τα επένδυσε σε φούσκα μετοχές κ τα έχασε .
Δε φταίει κανένας ασφαλισμένος που το κρατος τα έκανε ομόλογα ελληνικού δημοσίου , που είχαν μεγάλες αποδώσεις αλλα οχι ασφαλεια οπως αποδείχτηκε
Πρέπει να καταλάβει ο καθε ασφαλισμένος οτι τα χρηματα που του κρατήθηκαν ή που έδωσε , δεν υπαρχουν . Ποσο πιο απλα .

Μαζεύουμε καθημερινά απο φορους σημερα κ εισφορές σημερα κ δίνουμε συντάξεις . Αυτο μπορει να γίνει κατανοητό ;

Κ για να μην το παιρνει προσωπικά ο κ. Γιώργος , η άνεργη γυναίκα μου πρέπει να αγοράζει τη βενζίνη 1,5 ευρω , πρέπει να πληρώνει 23% ΦΠΑ , ΕΝΦΙΑ κλπ, για να μπορει το κρατος να μαζέψει χρηματα να δώσει τη σύνταξη στο μπαμπά της κ τη μαμά της .

Όσο δεν κόβονται έξοδα , δεν μπορούν να κοπούν φόροι .

Ειναι άδικο για τους συνταξιούχους , δούλεψαν μια ζωη , ειναι άδικο κ για ολους τους υπόλοιπους σημερα εργαζόμενους κ ανέργους .
Πνιγούμε μια γενια για να δώσουμε αυτα που δικαιούται η προηγούμενη .

vagmag
28-06-15, 08:13

Κ για να πάρω αφορμή κ απο αυτο ...
Κάναμε ολόκληρο θέμα να μην ανεβεί το ΦΠΑ στα φάρμακα , κ πολυ κάναμε .
Γιατι δεν αφήσαμε τον ανταγωνισμό να λειτουργήσει κ στα φάρμακα κ κρατάμε σταθερό το κέρδος του φαρμακείου ; Γιατι δεν ανοίξαμε το επάγγελμα ; Εκει να δείτε πως θα έπεφταν οι τιμες .
Οι θεσμοί- τρόικα αυτο είχαν σαν προϋπόθεση 4-5 χρονια τωρα , αλλα εμεις για προστατέψουμε άλλο ενα κλειστό επάγγελμα φτάσαμε να συζητάμε να μην κόψει απο το κέρδος ο φαρμακοποιός αλλα να ανεβάσουμε το ΦΠΑ .
Ποσο ναλακες μπορει να ειμαστε .

Ο κρατισμός , ο προστατευτισμός των συντεχνιών, δεν μπορει να συνάδει με οικονομική ανάπτυξη το 2015 .

Φτάσαμε να μιλάμε για νέους φορους , χωρις να εχουμε ανοίξει κλειστά επαγγέλματα ,μµ χωρίς να εχουμε μαζέψει τον κρατικό μηχανισμό, χωρις να κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις.

ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟς ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ .
Στα μέτρα που κατέληξαν ( θεςμοι κ ελληνική κυβερνηςη ) προέκυψαν απο δικές μας εμμονές με την κρατική μηχανή , το δαίμονα των ιδιωτικοποιήσεων , την προστασία συγκεκριμένης μερίδας ανθρώπων κλπ κλπ . ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ , ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ .
ας μας έδινε καποιος την επιλογη . Υπαρχουν τόσα πραγματα να διορθωθούν στη χώρα , αλλα εμεις θα αποφασίσουμε με ενα ΟΧΙ , σε ενα λάθος ερώτημα κ θα παγιδευτούμε στην επιλογη μας .

m_power_lunatic
28-06-15, 08:16
Πιθανα η ορθοτερη τοποθετηση και βεβαια οι πελατειακες σχεσεις πολιτων με τα κομματα.

Φταιμε ολοι, αλλοι περισσοτερο αλλοι λιγοτερο.

A8hnaios
28-06-15, 11:59
Xρειαζομαστε Restart απο την αρχη οπωσ εκανε η Ισλανδια,βαζοντας στη φυλακη υψηλα ισταμενους,ξαναγραφοντας το Συνταγμα απο την αρχη κτλ κτλ.

Ειχε και εχει βεβαια ενα μεγαλο αβανταζ... Το δικο της νομισμα,

vagmag
28-06-15, 12:49
Xρειαζομαστε Restart απο την αρχη οπωσ εκανε η Ισλανδια,βαζοντας στη φυλακη υψηλα ισταμενους,ξαναγραφοντας το Συνταγμα απο την αρχη κτλ κτλ.

Ειχε και εχει βεβαια ενα μεγαλο αβανταζ... Το δικο της νομισμα,

Συμφωνώ απόλυτα .... Η διαφωνία μου ειναι στο οτι είχαν δικο τους νόμισμα , δεν επέστρεψαν σε αυτο απο ενα πιο ισχυρό, με την οικονομία τους να παραπαίει .

Κατα τα αλλα χρειαζόμαστε restart . Όλοι !

Να συνιδητοποιησουμε το πως πρέπει να λειτουργεί ενα κρατος με κανόνες κ δικαιοσύνη κ να τους ακολουθούμε !

A8hnaios
28-06-15, 14:28
Βλεπω πολυ πιθανο απο αυριο τον ελενχο αναληψεων ..

Με αυτο το κλιμα που εχει δημιουργηθει ολοι μα ολοι θα τρεξουν για μαζικες αναληψεις απο αυριο....
Με αποτελεσμα την καταρευση των τραπεζων....

vagmag
28-06-15, 16:06
Βλεπω πολυ πιθανο απο αυριο τον ελενχο αναληψεων ..

Με αυτο το κλιμα που εχει δημιουργηθει ολοι μα ολοι θα τρεξουν για μαζικες αναληψεις απο αυριο....
Με αποτελεσμα την καταρευση των τραπεζων....

Γιατι να τρέξουν όλοι ;

Ας κλείσουν οι τράπεζες ! Αυτο δε ζητάμε τόσα χρονια ;

Να παει να πνιγεί η Ευρώπη ! Και μόνοι μας μπορούμε ... Απλα μπορει να μην εχουμε τράπεζες !

Ρε , πάμε μπροστά , περήφανα ! Σιγά μην κάνουμε ουρές έξω απο καταστήματα και μηχανήματα !

Αντίσταση ! Δε θελουμε λεφτά , υπερηφάνεια θελουμε !

VanVIC
28-06-15, 18:24
Μόλις άκουσα στον Alpha (TV) από Έλλη Στάη (the TOC) οτι αποφασίστηκε capital controls από αύριο;
Καλά το κατάλαβα ;
Ακούσατε ή είδατε κάτι τέτοιο κάπου αλλού ;

VanVIC
28-06-15, 18:57
Μόλις άκουσα στον Alpha (TV) από Έλλη Στάη (the TOC) οτι αποφασίστηκε capital controls από αύριο;
Καλά το κατάλαβα ;
Ακούσατε ή είδατε κάτι τέτοιο κάπου αλλού ;

Τώρα λένε (ΕΡΤ) "Bank Holliday" για αύριο και το χρηματιστήριο κλειστό.
Είναι ανεπίσημες πληροφορίες, τα επίσημα μετά το υπουργικό συμβούλιο.

A8hnaios
28-06-15, 19:54
Τραπεζικη Αργια για αυριο ειπε Μολις τωρα ο Τσιμπλας

Με εισηγηση της ΤτΕ...

Christopherk
28-06-15, 20:12
Πήγα βόλτα το σκύλο μου και στις τράπεζες έχει ουρές χιλιομέτρων..

Το 2015 την λέξη cash card δεν την ξέρουμε ρε γμτ!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΥ
28-06-15, 20:13
ζζζζζζ

Christopherk
28-06-15, 20:18
Άλλος ένας λόγος να ξυπνήσουμε για το τι πόλεμο μας κάνουν!!
Ξυπνάτε ρε!!!!!!

A8hnaios
28-06-15, 20:46
Καλα ε ειπε το Μεγκα πριν λιγο για οριο 50-60 ευρω την ημερα...

Ρωταει με την αγωνια στα ματια ο πρετεντερης και απο πιστωτικες χρεωστικες καρτες;;;

ειχε ενα βλεμμα τρομου....

:hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: