Επιστροφή στο Forum : Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...01 2013
Σελίδες :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
αδερφε με ενα χιλιαρικακι, σου στελνω πτυχιο της σχολης σου και μεταπτυχιακο απο πανεπιστημιο του λονδινου.
αν μου τα δωσεις κασερι και δε μπλεξουμε με επιταγες και συναλλαγματικες, για σενα μονο, δωρο κι ενα proficiency μιτσιγκαν.
τυπε εξηγησε μου μονο γιατι εσεις στην Σαλονικα ολα τα τυρια εκτος της φετας που την λετε ΤΥΡΙ τα λετε κασερια....
οποτε πες μου τι κασερι θες να σου φερω ενα κεφαλακι...:thumbsup:
τυπε εξηγησε μου μονο γιατι εσεις στην Σαλονικα ολα τα τυρια εκτος της φετας που την λετε ΤΥΡΙ τα λετε κασερια....
Τα κασέρια τα μπερδέυουμε... άστα... ειδικά οι άντρες...
Οι γυναίκες τα πηγαίνουν καλύτερα σε κάτι τέτοια...
Με τη ΦΕΤΑ απορώ πως προέκυψε.
Φέρε μία φέτα τυρί λέγαμε... και έμεινε... φέρε μία ΦΕΤΑ....
Bazil Van Sinner
05-03-13, 19:54
Το κασέρι (ή κασσέρι) (απο τουρκ. kaşar[1]) είναι ημίσκληρο τυρί από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, με συμπαγή μάζα χωρίς τρύπες.Παρασκευάζεται κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Θράκη και τη Λέσβο – όπως και σε πολλά μέρη της Τουρκίας.Το ελληνικό το κασέρι έχει καταχωρηθεί ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π)
Η φέτα είναι είδος τυριού στην άλμη, τις ρίζες της οποίας τις βρίσκουμε χιλιάδες χρόνια πριν στην Αρχαία Ελλάδα. Παρασκευάζεται αποκλειστικά από γάλα προβάτου ή αιγοπρόβειο, δηλαδή μείγμα με έως 30% γάλα κατσίκας. Η γεύση της φέτας είναι αλμυρή και αποθηκεύεται σε υγρό άλμης ή ξινόγαλου για περίπου 3 μήνες. Από τη στιγμή που απομακρυνθεί από την άλμη, η φέτα χάνει όλα τα υγρά της και γίνεται πιο συμπαγής. Η φέτα έχει άσπρο χρώμα ενώ αποθηκεύεται συνήθως σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Η ποικιλία αλλάζει ανάλογα και με την σκληρότητα του τυριού. Έτσι λοιπόν μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. Αναλόγως διαφέρει και η γεύση. Το λίπος που περιέχεται κυμαίνεται από 30% έως 60%, ενώ ο μέσος όρος είναι γύρω στο 45%.
thumb
Bazil Van Sinner
05-03-13, 19:56
Τα κασέρια τα μπερδέυουμε... άστα... ειδικά οι άντρες...
Οι γυναίκες τα πηγαίνουν καλύτερα σε κάτι τέτοια...
Με τη ΦΕΤΑ απορώ πως προέκυψε.
Φέρε μία φέτα τυρί λέγαμε... και έμεινε... φέρε μία ΦΕΤΑ....
Πιστεύεται ότι το βυζαντινό όνομα της φέτας ήταν "πρόσφατος" (δηλ. τυρός). Το όνομα φέτα είναι ιταλικής προέλευσης (<fetta) και προέρχεται από μια αναφορά του 17ου αιώνα στο είδος αυτού του τυριού που κοβόταν σε φέτες για να τοποθετηθεί στα βαρέλια. Στην Κύπρο συνηθίζεται να γράφεται με δύο <Τ>, όπως άλλωστε προφέρεται και στην κυπριακή Διάλεκτο
thumb
katsaraios
05-03-13, 23:10
Μπραβο στα λυκονια
Στη δέσμευση 50 τόνων ρυζιού, προέλευσης Πακιστάν, προχώρησαν ελεγκτές της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.
Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων, απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα του συγκεκριμένου φορτίου ρυζιού, επειδή ανιχνεύθηκε αφλατοξίνη, σε συγκέντρωση πάνω από τα επιτρεπτά όρια.
Το προϊόν επιστράφηκε στη χώρα προέλευσής του.
Οι αφλατοξίνες (aflatoxins) αποτελούν μια ομάδα από τις πιο τοξικές ουσίες που βρίσκονται στη φύση. Οι ισχυρότατα τοξικές και καρκινογόνες αφλατοξίνες παράγονται από μύκητες (μούχλα), που αναπτύσσονται σε διάφορα προϊόντα.
www.newsit.gr
Την τελευταία του πνοή άφησε ο Ούγκο Τσάβες το βράδυ της Τρίτης σε ηλικία 58 ετών.
Την είδηση για τον θάνατο του προέδρου της Βενεζουέλας έκανε γνωστή ο αντιπρόεδρος, και δεξί του χέρι, Νίκολας Μαδούρο με δάκρυα στα μάτια στις 16:25 ώρα Βενεζουέλας και σε μήνυμά του προς τους κατοίκους της χώρας.
Ο Τσάβες έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία δύο χρόνια.
Την τελευταία του πνοή άφησε ο Ούγκο Τσάβες το βράδυ της Τρίτης σε ηλικία 58 ετών.
Την είδηση για τον θάνατο του προέδρου της Βενεζουέλας έκανε γνωστή ο αντιπρόεδρος, και δεξί του χέρι, Νίκολας Μαδούρο με δάκρυα στα μάτια στις 16:25 ώρα Βενεζουέλας και σε μήνυμά του προς τους κατοίκους της χώρας.
Ο Τσάβες έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία δύο χρόνια.
https://www.bbc.co.uk/news/world-utf8-america-21679053
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/498919/eimaste-etoimoi-na-anoixoume-tous-fournous/ :wacko:
https://www.privateislandsonline.com/areas/greece
παρε κοσμεεεεε!!!
https://www.newsbeast.gr/files/temp/028028CC1C942E1A6B11BE5166257AEE.jpg
Πρόκειται για τη Σωρό που ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων
Ο Εμίρης του Κατάρ αγόρασε νησί από τον Βασίλη Τερλέγκα.
Πρόκειται για τη Σωρό που ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων και είναι ένα από τα έξι νησιά που αγόρασε ο Εμίρης του Κατάρ, Αλ Θανί.
Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Βασίλης Τερλέγκας στην εφημερίδα «Espresso» είχε αγοράσει το νησί το 1990 από τους πρώτους του ιδιοκτήτες, ωστόσο, ποτέ δεν επένδυσε σε αυτό.
Σύμφωνα με όσα είπε στο «Star» ο τραγουδιστής, είχε αγοράσει το νησί από μια Αμερικανίδα, η οποία λίγο πριν πεθάνει πουλούσε ό,τι είχε και δεν είχε.
«Δε σκόπευα να επενδύσω περαιτέρω στο νησί, άλλωστε ποτέ δεν ήμουν Ωνάσης, ωστόσο τότε οι δουλειές μου πήγαιναν καλά και ήθελα να επενδύσω κάπου» δήλωσε ο Βασίλης Τερλέγκας και συνέχισε: «Οι τίτλοι ιδιοκτησίας του μάλιστα είναι γραμμένοι πάνω σε πάπυρο. Η συγκεκριμένη το είχε κληρονομήσει απΆ ό,τι ξέρω από την οικογένειά της, η οποία φαίνεται πως αποτελούσε τους πρώτους ιδιοκτήτες του από το 1824. Το είχα δει από φωτογραφίες και λόγω της πολύ χαμηλής του τιμής, που δεν θα ήθελα να σας αποκαλύψω, αποφάσισα να το αγοράσω. Από εκεί και πέρα, το νησί είναι νόμιμο, υπάρχουν όλες οι απαραίτητες άδειες που το πιστοποιούν και πάνω σε αυτό μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις».
Η Σωρός ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, έχει έκταση 330 στρέμματα και συγκαταλέγεται στα έξι νησιά που αγόρασε πρόσφατα ο Εμίρης του Κατάρ για να επενδύσει και τα κάνει δώρο στην πανέμορφη γυναίκα του και τα 24 παιδιά του.
newsbeast.gr
r.i.p ελαφρυ το τσιμεντο που τον σκεπαζει τον εθναρχη της αντιπαροχης
βεβαια ευκαιρια να παει να μιλησει κι μουγγος ο ανεψιος του
https://www.sport-fm.gr/article/661291
:hystericalbs1: :hystericalbs1:
Γνωστός κοσμηματοπώλης και τηλεπαρουσιαστής συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο πριν ταξιδέψει στη Βηρυτό κουβαλώντας δύο βαλίτσες γεμάτες με ασήμι! Πρόκειται για τον Τζον Μπέιλι, τον Λιβανέζικης καταγωγής επιχειρηματία, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός από την τηλεοπτική του ατάκα “το κοπή τη πίτα”, με την οποία έγραψε τη δική του “ιστορία” στο Facebook.
Η σύλληψη του Τζον Μπέιλι έγινε πριν από δύο μήνες, αλλά βγήκε τώρα στη δημοσιότητα. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν άνδρες της ασφάλειας του αεροδρομίου στις ομολογουμένως ευμεγέθεις αποσκευές του, όπου εντόπισαν ράβδους από καθαρό ασήμι, συνολικού βάρους 185 κιλών!
Ο Τζον Μπέιλι δεν είχε στη διάθεσή του τα απαιτούμενα παραστατικά, ώστε να δικαιολογήσει την κατοχή του πολύτιμου μετάλλου στους άνδρες του ΣΔΟΕ που ανέλαβαν την υπόθεση κι έτσι συνελήφθη, ενώ οι ράβδοι δεσμεύτηκαν. Πλέον, ο επιχειρηματίας είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί που θα κατέληγαν οι ράβδοι με το ασήμι.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Espresso”, ο Τζον Μπέιλι επιχειρεί να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για την υπόθεση, αρνούμενος κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή του. Όπως ισχυρίζεται, δεν έχει συλληφθεί ποτέ και δεν του έχουν κάνει ποτέ κατάσχεση στο εμπόρευμά του. “Είμαι νόμιμος, είμαι επιχειρηματίας και φροντίζω να κάνω καλά τη δουλειά μου”, διατείνεται ο Τζον Μπέιλι και προσθέτει πως “έχω όλα τα απαραίτητα έγγραφα και γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη μεταφορά εμπορεύματος. Η εμπλοκή του ονόματός μου δεν γνωρίζω πώς έγινε”.
Σύμφωνα πάντως με στοιχεία από το ΣΔΟΕ, ο γνωστός επιχειρηματίας δεν είναι ο μόνος που επιχείρησε να βγάλει παράνομα στο εξωτερικό πολύτιμα μέταλλα, αφού το τελευταίο διάστημα έχουν εντοπιστεί περίπου 35 ανάλογες υποθέσεις.
Καριέρα στην TV
Ο λιβανέζικης καταγωγής κοσμηματοπώλης ξεκίνησε τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις σε κανάλια της περιφέρειας, πριν από δέκα χρόνια, πουλώντας κοσμήματα, αλλά και ανταλλάσσοντας χρυσό. Πλέον “βγαίνει στον αέρα” από το δικό του τηλεοπτικό στούντιο στο ρετιρέ της Ερμού, όπου διατηρεί και το κοσμηματοπωλείο του. Εκεί κάνει τις εκπομπές του, με δικό του σκηνοθέτη και κάμεραμαν. Στην προσωπική του ζωή, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, έναν γιο και μία κόρη, η οποία τον βοηθά στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.
https://www.youtube.com/watch?v=25O5dr479pc
steliosm46
06-03-13, 14:05
Πολυ τον παω αυτον τον τυπο! Μακαρι να ειχαμε ετσι καποιον πολιτικο εδω στην ελλαδα σαν και αυτον..
Δεν ξερω αν εξυπηρετει κατι γιατι μολις βλεπουμε εναν ανθρωπο να λεει την αληθεια παντα πρεπει να μπαινουν υποψιες και αν ειναι ετσι αν ειναι αλλιως..
δεν ξερω εμενα μαρεσει αυτα που λεει και συμφωνω στα περισσοτερα και βλεπω εναν ανθρωπο εξυπνο και με μεγαλη σαφηνεια-γνωση και σοβαροτητα σε αυτα που λεει, πραγματα τα οποια λοιπουν απ το μεγαλυτερο μερος των πολιτικων (μαλλον αναγκαιο κακο) στην Ελλαδα..
https://www.youtube.com/watch?v=QefOc1SewFM
https://www.youtube.com/watch?v=7tQ1ylp_qYc
steliosm46
06-03-13, 14:24
https://www.youtube.com/watch?v=7NmfopAX-bU
https://www.youtube.com/watch?v=7pgHHDl5ILg
ειχε και αεροπορικο δυστυχημα αυτος...
(τη γλυτωσε ευτυχως ο ανθρωπος)
r.i.p ελαφρυ το τσιμεντο που τον σκεπαζει τον εθναρχη της αντιπαροχης
βεβαια ευκαιρια να παει να μιλησει κι μουγγος ο ανεψιος του
https://www.sport-fm.gr/article/661291
To ποιο εντυπωσιακο ειναι το πως γαλουχηθηκαν με κατι τετοιες φουσκες οι νεοτερες γενεες και δοξαζουν ακομα καποιους σα τον εθνΑΡΧΗ και λοιπους καταστροφεις της συγχρονης ελλαδας. (εξαιρουνται βεβαια οι ωφελημενοι οι οποιοι ακομα δακρυζουν και γονατιζουν μπροστα στο μεγαλειο των αυτοεξοριστων της avenue foch ).
Η πολιτική άμα δεν έχει οπαδιλίκι είναι άνοστη ρε παιδιά, τί να κάνουμε...
Δεν υπαρχει ωραιοτερο πραγμα Γιωργο απ το να ΜΗΝ εχεις καμια απολυτως εξαρτηση απο αυτο το κωλοκυκλωμα πολιτικων και πολιτικης και να μπορεις ευθεως να τους διατυμπανιζεις οτι "κ@ριοληδες δε σας εχω καμια αναγκη και σας εχω γραμμενους στ'@ρχιδια μου".....
Δυστυχως πολλοι ελληνες εγιναν ορκισμενοι οπαδοι της μπλε και πρασινης παραταξης εναντι πινακιου φακης.
Δεν υπαρχει ωραιοτερο πραγμα Γιωργο απ το να ΜΗΝ εχεις καμια απολυτως εξαρτηση απο αυτο το κωλοκυκλωμα πολιτικων και πολιτικης και να μπορεις ευθεως να τους διατυμπανιζεις οτι "κ@ριοληδες δε σας εχω καμια αναγκη και σας εχω γραμμενους στ'@ρχιδια μου".....
Δυστυχως πολλοι ελληνες εγιναν ορκισμενοι οπαδοι της μπλε και πρασινης παραταξης εναντι πινακιου φακης.
ακριβώς. συμφωνώ και στα 2 σκέλη του ποστ σου νίκο...όσων αφορά το δεύτερο και τους ορκισμένους οπαδούς, τωρα που θα παίρνουν ένας ένας το @@ το τρανό, γιατί μέχρι τώρα πείραν το μικρό, εκεί να δούμε τι θα κάνουν.
ακριβώς. συμφωνώ και στα 2 σκέλη του ποστ σου νίκο...όσων αφορά το δεύτερο και τους ορκισμένους οπαδούς, τωρα που θα παίρνουν ένας ένας το @@ το τρανό, γιατί μέχρι τώρα πείραν το μικρό, εκεί να δούμε τι θα κάνουν.
Τιποτα δεν μπορουν να κανουν. Κλαινε και καταριουνται τους "ευεργετες τους" και ζητανε το κεφαλι τους στη γκιλοτινα.
Οσο για τους πολιτικους, αυτοι με λιγες εξαιρεσεις που ηξεραν να κλεβουν μεν(Λαλιωτης, Μπαρμπι), αλλα οχι και να κρυφτουν δε (Τσοχα, Βουλγα, Σπηλιο, Ρουσο, Παπα) δε θα παθουν απολυτως τιποτα .
Αντιθετα γινονται τιμητες των πρωην συντροφων στη μασσα, εξαγνιζονται και ατενιζουν το μελλον με αισιοδοξια εις υγειαν των κοροιδων (ημων).
Για όσους πήραν διακοποδανειο για να βουλωσουν τρύπες απο φέσια δεν έχω λόγο για τους άλλους όμως που τα πήραν για ντολτσεβιτα σιγά μην κλάψω καλα έκαναν και τους τα εσμπρωξαν οι τράπεζες κορόιδο ήταν οι άλλοι που πιναν φραπογαλο στο Λετζο;
Ας το βάλει κάποιος στο σωστό θρεντ σορυ
Για όσους πήραν διακοποδανειο για να βουλωσουν τρύπες απο φέσια δεν έχω λόγο για τους άλλους όμως που τα πήραν για ντολτσεβιτα σιγά μην κλάψω καλα έκαναν και τους τα εσμπρωξαν οι τράπεζες κορόιδο ήταν οι άλλοι που πιναν φραπογαλο στο Λετζο;
μια χαρα ειναι εδω Αρη. thumb
τυπε στις αγγελιες ηθελες να το βαλεις?
πρίν απο λίγο σκεφτόμουν την μ@λ@κί@ που είπα πρίν λίγες εβδομάδες, ότι είμουν αισιόδοξος για το 13...
ειλικρινά το σκέφτομαι και γελάω με το κλούβιο μου μυαλό που όχι μόνο το σκέφτηκα, αλλά που το είπα και σε πόσα άτομα...
βλάκας οφ δε γίαρ του φόρουμ με εκείνο το ποστ, για όλο το 13 πρέπει να έχω ανακηρυχθει...
steliosm46
06-03-13, 19:05
πρίν απο λίγο σκεφτόμουν την μ@λ@κί@ που είπα πρίν λίγες εβδομάδες, ότι είμουν αισιόδοξος για το 13...
ειλικρινά το σκέφτομαι και γελάω με το κλούβιο μου μυαλό που όχι μόνο το σκέφτηκα, αλλά που το είπα και σε πόσα άτομα...
βλάκας οφ δε γίαρ του φόρουμ με εκείνο το ποστ, για όλο το 13 πρέπει να έχω ανακηρυχθει...
xaxaxa γιατί ρε θωμα? τι πρεπει να κανεις δηλαδη? γιατι να μην εχεις αισιοδοξια..
χωρις αισιοδοξια τι θα κανουμε στην ζωη μας?
τι να κανουμε να ξαπλωσουμε κατω να πεθανουμε?
καλα κανεις να εισαι αισιοδοξος!! και ολοι πρεπει να ειμαστεthumb
Ναι ρε συ Άρη δε φταίνε εκείνοι, θύμα είναι όλοι τους, τούς κορόιδεψαν οι πολιτικοί, τους παρέσυραν οι τράπεζες, τα γνωστά....
Γι αυτό διαγραφή δανείων, να τα πληρώσουν οι τράπεζες, και για να μην χαθούν οι καταθέσεις ουσιαστικά να τα πληρώσει το κράτος, δηλαδή να τα πληρώσουμε όλοι εμείς, που δεν δανειστήκαμε όπως ΑΥΤΟΙ για να πάμε για καφέ στο Empire State Building. thumb
https://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/17081_273212529448953_2019166882_n.jpg
xaxaxa γιατί ρε θωμα? τι πρεπει να κανεις δηλαδη? γιατι να μην εχεις αισιοδοξια..
χωρις αισιοδοξια τι θα κανουμε στην ζωη μας?
τι να κανουμε να ξαπλωσουμε κατω να πεθανουμε?
καλα κανεις να εισαι αισιοδοξος!! και ολοι πρεπει να ειμαστεthumb
άστα στέλιο...είμαι σε περίοδο που τα βλέπω όλα μαύρα. συγκηριακά πάνε όλα στραβά. τουλάχιστον μέχρι τώρα, κάτι πήγαινε στραβα, κάτι άλλο πήγαινε θετικά.
απο τον δεκέμβρη μέχρι τώρα, όλα πάνε γτπ, απο την μια στραβή στην άλλη.
2 προτζεκτ που ήταν τελειωμένα και περιμέναμε να ξεκινήσουμε παραγωγή έχουν παγώσει, ένας άλλος φινλανδός κόβει την παραγωγή στο 1/3 για φέτος γιατί τρέχουν δείγματα με κινέζους, ένας νορβηγός μας έχει βγεί αναποφάσιστος και όλο αλλαγές σε δείγματα έχουμε εδώ και τρείς μήνες και τρενάρει παραγγελεία, η φούρνιντεκ πήγε κατά διαόλου και δεν έχει δουλέψει κανείς, βλάβη 4κ στο cnc, 4 προκαταβολές εκ των οποίων οι 2 είναι για μεγάλες δουλειές εχουν παγώσει και δεν παίρνουμε πράσινο φως, και όλα τα έξοδα τρέχουν γ@μιώντας...
εεεεε όπως καταλαβαίνεις, ένα κεφάλι είναι, δεν μπορεί να σηκώνει τόσες σφαλιάρες μαζεμένες, ειδικά τέτοιες περιόδους...
Ναι ρε συ Άρη δε φταίνε εκείνοι, θύμα είναι όλοι τους, τούς κορόιδεψαν οι πολιτικοί, τους παρέσυραν οι τράπεζες, τα γνωστά....
Γι αυτό διαγραφή δανείων, να τα πληρώσουν οι τράπεζες, και για να μην χαθούν οι καταθέσεις ουσιαστικά να τα πληρώσει το κράτος, δηλαδή να τα πληρώσουμε όλοι εμείς, που δεν δανειστήκαμε όπως ΑΥΤΟΙ για να πάμε για καφέ στο Empire State Building. thumb
https://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/17081_273212529448953_2019166882_n.jpg
Αυτη η αφεση αμαρτιων των δανειοληπτων και ειδικα αυτων που χρωστανε κυριως απο καταναλωτικα και διακοποδανεια ελεω αγνοιας των απονηρευτων πολιτων που πιαστηκαν στα διχτυα των πονηρων τραπεζών πολυ μου τη δινει στα νευρα. Οποιος γλεντησε με δανεικα να πληρωσει και να ξοφλησει μονος του. Δε τα φαγαμε ουτε τα γλεντησαμε μαζι.
Θωμά, φαντάζομαι το είδες αυτό έτσι?
https://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1885629&nt=103
steliosm46
06-03-13, 19:43
άστα στέλιο...είμαι σε περίοδο που τα βλέπω όλα μαύρα. συγκηριακά πάνε όλα στραβά. τουλάχιστον μέχρι τώρα, κάτι πήγαινε στραβα, κάτι άλλο πήγαινε θετικά.
2 προτζεκτ που ήταν τελειωμένα και περιμέναμε να ξεκινήσουμε παραγωγή έχουν παγώσει, ένας άλλος φινλανδός κόβει την παραγωγή στο 1/3 για φέτος γιατί τρέχουν δείγματα με κινέζους, ένας νορβηγός μας έχει βγεί αναποφάσιστος και όλο αλλαγές σε δείγματα έχουμε εδώ και τρείς μήνες και τρενάρει παραγγελεία, η φούρνιντεκ πήγε κατά διαόλου και δεν έχει δουλέψει κανείς, βλάβη 4κ στο cnc, 4 προκαταβολές εκ των οποίων οι 2 είναι για μεγάλες δουλειές εχουν παγώσει και δεν παίρνουμε πράσινο φως, και όλα τα έξοδα τρέχουν γ@μιώντας...
εεεεε όπως καταλαβαίνεις, ένα κεφάλι είναι, δεν μπορεί να σηκώνει τόσες σφαλιάρες μαζεμένες, ειδικά τέτοιες περιόδους...
Θωμά καταλαβαίνω φίλε εύχομαι άλλη αναποδιά να μην σε βρεί πραγματικά!
πριν λιγο καιρο που μπαινοβγαινα στα εκκοκιστηρια να παραδινω βαμβακι ειδα εναν φιλο ο οποιος δουλευε εκει καθαριζε τις καροτσες..
Πολυ καλος φιλος οικογενειαρχης ειχε μεγαλο μαγαζι με ανταλλακτικα οπελ..
τελος παντων εφτασε σε σημειο να εχει τοσο στοκ ο ανθρωπος να μην μπορει να πουλησει δεν κινείται τιποτα κλπ..Εκλεισε το μαγαζι γιατι πλεον εμπανε μεσα..και χρωσταει μερικα λεφτα στην τραπεζα..
Αλλα ηταν τοσο χαμογελαστος καναμε πολυ χαβαλε ιπιαμε τον καφε μας..
πηραζαμε συνεχεια μια κοπελα εκει ενα ωραιο ξανθο που επερνε υγρασιες.χαχαχ
Στελιο γ@μησε τους ρε, αμα δεν ειμαι λεει αισιοδοξος και δεν κανω και το καλαμπουρι μου θα ειμαι ολη μερα να κλαιω..τι να κανω δηλαδη επειδη χρωσταω μερικα λεφτα στην τραπεζα να πεθανω? τελειωσε δεν μπορω φιλε δεν μπορω μου λεει να πηγαινω σπιτι μου και να με βλεπει το παιδι μου σε μαυρα χαλια..
Αυτα μου ειπε..:original:
https://www.youtube.com/watch?v=4scEnuI7pOY
Αυτοί μπαίνουν στο 99 και κλασσικά οι πιστωτές/προμηθευτές τους παίρνουν τον μπούλο.... Κάποιοι προστατεύονται από από το κράτος με τέτοια άρθρα και κάποιοι άλλοι καταστρέφονται εξαιτίας αυτών....
του ταχωσαν καλα του κινεζου...το ...''αντισημιτισμος'' ειχε πλακα,αν και με αλλη εννοια...
τα δανεια τα δινανε οι τραπεζες και ο λαος τα επαιρνε.εχουν ευθυνη και οι 2 για το οτι δεν μπορουν να πληρωθουν,αλλα περισοτερο οι τραπεζες.και εξηγω γιατι.
ναι αυτος που πηρε δανειο και δεν ειχε να το πληρωσει εφταιγε.αυτος που πηρε δανειο με 2000 ευρω μισθο και τωρα ενω το δανειο τρεχει με το ιδιο επιτοκιο ,ο μισθος τους εχει παει στα 1000 δεν φταιει.
οι τραπεζες φταινε περισοτερο γιατι εδιναν χρηματα ενω ξερανε οτι δεν θα τα παρουν πισω.και το ηξεραν γιατι δεν κοιτουσαν τα εισοδηματα των δανειζομενων οταν τους χορηγουσαν τα δανεια των 3.000 και 10000 ευρω.παρε κοσμε ναχεις.η' σε δικους τους επιχειρηματιες που θελανε ζεστο πολυ χρημα και δεν μπορουσαν να το εχουν, τους εκαναν χαρες και τους δανειζαν για να εχουν την ευνοια τους,γνωριζοντας οτι δεν προκειται να ξοφλησουν το χρεος.
με λιγα λογια αν οι τραπεζες δεν δανειζαν η' δανειζαν ορθολογικα οπως τωρα ας πουμε με σωστα κριτηρια δεν θα ειχαμε παθει ζημια παγκοσμιως.αερα πουλουσαν.
και εδω ηθελα να πω και κατι αλλο για τις αθωες τραπεζες.σε λιγο καιρο θα ριξουν τα επιτοκια καταθεσεων γιατι δανειζουν με μικροτερο επιτοκιο αποτι δινουν στα επιτοκια προθεσμιακων καταθεσεων.και αυτο τις βαζει μεσα.ομως δεν λενε τιποτα για τα επιτοκια των καρτων που ειναι 10πλασια .και αυτα μεσα τις βαζουν?αυτο δλδ ειναι δικαιο για τον καταναλωτη?
οι τραπεζες δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα,ομως ειναι νταβατζηδες!
ειδα τις συγκεντρωσεις του παστοκ και των μπλε στουμφ και αηδιασα.αντε και σε εβαλαν σε δουλεια,αντε και σου τακτοποιησαν ενα αυθαιρετο.ποσο ακομα ρε μα@ακα θα εισαι οπαδος τους ?ποιοι ειναι ρε παιδια αυτοι οι ηλιθιοι που ακομα τρεχουν και χειροκροτουν τους μπλε και πρασινους καταστροφεις της ελλαδας?τοσο ζωα υπαρχουν ακομα?
πως γινεται στην ισλανδια να τους δικαζουν και εμεις ακομα να τους χειροκροτουμε?
γ@μω την ελλαδα μου!αει σηχτηρι!
Εκείνος που έπαιρνε 2 & τώρα παίρνει 1, να πάει να κάνει ρύθμιση. Μπορεί.
Οπως κάθε μπίζνα, έτσι και οι τράπεζες είναι in business to make dough. Ας πρόσεχαν ορισμένοι ή αν δεν ήξεραν, ας ρώταγαν.
Κωνσταντίνος
06-03-13, 21:16
Ελα ρε Θωμά τι σκας. Εγώ θα στηρίξω την υποψηφιότητα σου :D:thefinger:
σε καταλαβαίνω απόλυτα....
η δουλειά είναι χωρίς κανένα μέλλον....
η ψυχολογία πλέον είναι στο πάτωμα....
Το brand "Ελλάδα" σε κατηφόρα...
Σε πρόσφατη εκδήλωση του ΕΟΤ στο μουσείο της Ακρόπολης αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 ήταν στη 5η θέση στο κόσμο ως brand.
Σήμερα παρά τα εκατομμύρια που συνεχίζει να ξοδεύει, βρίσκεται στη 39η θέση.
Το brand "Ελλάδα" σε κατηφόρα...
Σε πρόσφατη εκδήλωση του ΕΟΤ στο μουσείο της Ακρόπολης αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 ήταν στη 5η θέση στο κόσμο ως brand.
Σήμερα παρά τα εκατομμύρια που συνεχίζει να ξοδεύει, βρίσκεται στη 39η θέση.
Και ως επακόλουθο έχουμε αυτό.... https://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/761925/Article.aspx :shok:
η ιστορία ξεκινάει όχι απο πολύ παλιά, περίπου απο το 2007 με την εξαγορά που είχε ξεκινήσει να κάνει η άλφα γουντ.
ουσιαστικά ο αδαμόπουλος και ο αγοραστός την πάτησαν σαν πρωτάρηδες. μαζί με κάποια άλλα λάθη πωλήσεων χωρίς κλίμακες που τσουβαλιάζαν όλους τους επαγγελματίες, πείραν την κάτω βόλτα.
μόνο θα σου πω ότι μόλις ανέλαβαν, βρέθηκαν έκπληκτοι απο το γεγονός ότι έπρεπε να απολυθούν άμεσα 400+ άτομα, για να μπορεί η εταιρεία να είναι έσοδα - έξοδα.
την ίδια περίοδο, τελείωναν μια τεράστια επένδυση την πίνδο αε η οποία ήταν η πρώτη εταιρεία παραγωγής εμ ντι εφ μετά το κλείσιμο της σοφτεξ και βαλκάν. σημαντική επένδυση, κυρίως για τον κλάδο αλλά και για την ίδια την χώρα, μιας και μιλάμε για εταιρεία που υπερκάλυπτε την εγχώρια αγορά, ενώ είχε δυνατότητα παραγωγής στο να παράγει ετησίως 60% παραπάνω υλικό απο αυτή την ανάγκη. μιλάμε για τρελά κυβικά παραγωγής. ενοείτε ότι το πλεονάζον υλικό θα μπορούσε να καλύψει σημαντικό κομμάτι στην έξω αγορά.
δυστηχώς επηρεασμένοι απο μια προηγούμενη στρατηγική πωλήσεων απο την αρχική εταιρεία η οποία ήταν μεταποιητική, έκανα το λάθος και προσπάθησαν να την εφαρμόσουν και στην πίνδο.
αυτή η εταιρεία, είχε δυο κλίμακες πελατών. τους κατασκευαστές και τους εμπόρους. υπήρχαε όμως και εμείς μαζί με κάποιους άλλους, οι οποίοι είμασταν πιο βιομηχανική παραγωγή και τέτοιου είδους αγορές, τις κάναμε απευθείας απο εργοστάσια λόγο του όγκου που μπορούσαμε να αποροφήσουμε.
στην πίνδο λοιπόν, την βιομηχανική παραγωγή την έβαλαν στην ίδια κατηγορία τιμοκαταλόγου με τους απλούς κατασκευαστές.
φτάναμε λοιπόν να κάνουμε κουβέντα με την ίδια την εταιρεία στο να κάνουμε αγορά, και οι τιμές που μας έδιναν ήταν πιο ακριβές απο του εμπόρου, στο ίδιο υλικό...
δλδ...ρε μλκ. έρχεται ο έμπορος και μου δίνει τιμοκατάλογο με το υλικό σου, ποιο φτηνά απο εσένα που το παράγεις? ε δεν παίζει...βρε μα βρε ξεμά, του εξηγούσαμε ότι σαν εργοστάσιο εμείς ήδη δουλεύουμε απ'έξω, έχουμε στάνταρ ποιότητα πέον απο εκεί που ψωνίζουμε και οι τιμές είναι 60% κάτω. φυσικά και μείναμε εκεί που είμασταν, αν και οι δικαιολογίες των πωλητών ήταν γελοίες. μας έλεγαν δλδ ότι αυτοί θα πάρουν επιταγές μέχρι και 8 μηνών. ε και???εδώ για εμπορεύματα αξίας 40κ εσείς ζητάτε 100. τι και αν είναι επιταγές?
είρθε λοιπόν και το πρόβλημα το ότι η εταιρεία απέκτησε ένα κακό όνομα στην αγορά απο αυτή την πολιτική, παράλληλα έτρεχαν τα προβλήματα με την σελμαν που απαιτούσε συνεχόμενη χρηματοδότηση απο την υγιή αλφα γουντ, έκατσε και η αγορά, και να τα αποτελέσματα.
η ίδιοι επίσεις έχουν τεράστιο εργοστάσιο στην βουλγαρία που παράγει νοβοπαν και κάνει κοπή καπλαμά.
μιλάμε για τεράστιους κύκλους εργασιών, ουσιαστικά μιλάμε για βιομηχανίες και όχι μαγαζάκια σαν και εμάς, και όσο απίστευτο και να ακούγεται τα αφεντικά ήταν κανονικά αφεντικά όπως είμαστε εμείς. και με τους πελάτες σχέση είτε μικρός είτε μεγάλος, γύρω γύρω μέσα στην παραγωγη, να έρθουν να σου μιλήσουν για δουλειά, κτλ κτλ...
αυτή η δίψα στο να κατακτήσουν όλη την μεγαλοβιομηχανία του ξύλου, τους βγήκε σε κακό. αν και εδώ που τα λέμε το βρίσκω λίγο απίθανο το να πεινάσουν οι ίδιοι, είναι κρίμα που θα βγάλουν όνομα, κάποιοι οι οποίοι ήταν κύριοι και φερέγγυοι.
Έτσι ακριβώς! Που να δεις όταν τυχαίνει σε περιόδους εκλογών όταν είμαι στο χωριό και με πλησιάζουν διάφοροι γνωστοί...η καλύτερή μου! :whistle:
Γεμιζουν οι φυλακες...
https://www.gazzetta.gr/koinonia/article/378135-synelifthi-o-idioktitis-toy-e-shop-gia-xrei-99-ekat-eyro
m_power_lunatic
07-03-13, 08:56
Αυτος ο ξεφτιλισμενος Σαμαρας που ειναι???:warriorsmiley:
Γιατι λουφαξε ο ξεφτιλισμενος και δεν εμφανιζεται πουθενα???:thumbsdown:
Που ειναι τα λεφτα που χρωσταει στους ιδιωτες???:thumbsdown:
Που ειναι μωρη ξεφτιλισμενη???
Δεν ειπες οτι θα τα δωσεις???
Θες να πληρωσουμε εφορια και ΙΚΑ???
Οταν με πληρωνουν πληρωνω,οταν δεν με πληρωνουν δεν πληρωνω.-
Κοινως........ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙ@ ΜΟΥ.....:thumbsup:
Ετσι για το καλημερα και επειδη παρακολουθησα μια συνεντευξη ενος ξεφτιλισμενου που εχει διορισει υστερα απο γλυφοκ@λι που του εκανε μεσα στου Μ@ξιμου.:ranting2:
P.S Διαγραψτε το παιδια αν ενοχλει,δεν θα παρεξηγηθω στον λογο μου.
Δε χρειάζεται να διαγραφεί έξ άλλου ο καθένας ειναι υπεύθυνος των όσων εκφράζει είτε γραπτά είτε δια λόγου
Εμείς στα όσα γράφονται δε σημαίνει ούτε οτι τα υποστηρίζουμε ούτε οτι τα υιοθετούμε.
Κατανοητή η αγανάκτηση που λίγο πολύ όλοι έχουμε αλλά καλό βέβαια θα ήταν να προσέχουμε λίγο τον τρόπο έκφρασης μας σε ένα κοινής θεάς χώρο :)
Εχει ξαναγραφτει,αλλα συμφωνω απολυτα....
Οσο ποιο βαθεια βαζει καποιος το χερι του στην τσεπη μου...τοσο ποιο κοντα φτανει στα @ρχιδια μου.
m_power_lunatic
07-03-13, 09:10
Δε χρειάζεται να διαγραφεί έξ άλλου ο καθένας ειναι υπεύθυνος τέως όσων λέει.
Εμείς στα όσα γράφονται δε συμβαίνει ουτε οτι τα υποστηρίζουμε ουτε οτι τα υιοθετουμε.
Κατανοητη η αγανάκτηση που λίγο πολύ όλοι έχουμε αλλα καλό βέβαια θα ήταν να προσέχουμε λίγο τον τρόπο έκφρασης μας :)
To διορθωσα φαντασου γιατι αν δεις τι εγραφα πριν........
«Κρακ κρακ! Το άνοιγμα της βαριάς σιδερένιας πόρτας του θαλάμου. Σημάδι ότι είναι 7.15 το πρωί. Ακούω τα βήματα του δεσμοφύλακα να απομακρύνονται προς επόμενο θάλαμο. Κρακ κρακ! Το ξύπνημα είναι απότομο και κάθε πρωί, πιο οδυνηρό. Δεν μπορώ να το συνηθίσω αυτό το κρακ-κρακ. Δέκα μήνες και ακόμα δεν το αντέχω.
Θεέ μου, που είμαι; Η πρώτη σκέψη κάθε πρωινό. Η τουαλέτα ήδη κατειλημμένη. Ανοίγω την τηλεόραση που είναι στην άκρη του σιδερένιου κρεβατιού. Γειτόνισσα με τις πατούσες μου. Λίγο μαύρο. Και αμέσως μετά φως. Οι πρωινές δημοσιογραφικές εκπομπές. Κάνω ζάπινγκ. Υπολογίζοντας την εξέλιξη του καιρού που θα κάνει σήμερα, διαλέγω βιαστικά τα κατάλληλα ρούχα. Σέρνω τη βαριά πόρτα του θαλάμου και βγαίνω στο διάδρομο. Περπατάω, όπως πάντα, γρήγορα. Με ελαφρύ στομάχι, αφού δεν έφαγα πρωινό. Που να βρεις την όρεξη στη φυλακή 8.10 π.μ.
Λέω μια χαμογελαστή καλημέρα στον δεσμοφύλακα που είναι στο κιγκλίδωμα "Στην ώρα σου Λάκη" μου λέει με ευγένεια. "Γράψε ότι κατεβαίνω για δουλειά" αποκρίνομαι. Στο τεράστιο ασήκωτο βιβλίο που είναι μπροστά του, πρέπει να σημειώσει την ώρα που μπαίνει και βγαίνει από την πτέρυγα κάθε κρατούμενος. Βγαίνω στον κήπο. Ευτυχώς δεν βρέχει. Συναντιέμαι με τους άλλους τέσσερις κηπουρούς. Λίγη δουλειά ακόμα και η ωρα πήγε 11.30. Πάμε για φαγητό, μεσημεριανό. Τρίτη-Πέμπτη μακαρόνια, θυμάμαι το φυλακόβιο λαϊκό τραγούδι του Πρόδρομου Τσαουσάκη. Θεέ μου τι παιχνίδια παίζει το μυαλό; Τρώω μόνος μου στο θάλαμο. Λίγα μακαρόνια χωρίς τη σάλτσα.
Πήγε 6.30 το απόγευμα. Τσιμπολογάω κάτι από το βραδινό φαγητό. Τυρόπιτα. Κάνω την αμαρτία μου. Τρώω και ένα σοκολατάκι από το κουτί που μου είχε φέρει μια συνεργάτιδά μου. Παίρνω δύναμη, έφτασε η ώρα της μάχης. Στα καρτοτηλέφωνα. Όλοι οι κρατούμενοι διεκδικούν λίγη ώρα στα τρια καρτοτηλέφωνα της πτέρυγας.
Η κατσαριδούλα που αναποφάσιστα περπατά πάνω στην κουβέρτα μου θυμίζει πως δεν είμαι στις φυλακές για να σωφρονιστώ, αλλά για να τιμωρηθώ. Με το τελευταίο τεύχος της Vogue τη σπρώχνω από την κουβέρτα. Αλλά μια κατσαρίδα που περπατάει πλάι μου στον τοίχο δεν γλιτώνει. Κλατς! Η Vogue την σκότωσε... Γυρίζω πλάγια στον τοίχο. Κουλουριάζομαι και κλαίω.
Ήμουν ο Λάκης Γαβαλάς της μόδας και του γκλάμουρ. Το φως του θαλάμου σβήνει. Με άκουσαν που κλαίω. Κουλουριάζομαι πιο πολύ με την κουβέρτα. Ξέρω τι έκανα να λέει η κοινωνία για μένα: "'Άσε τον π...η να σαπίσει στη φυλακή". Θα ονειρευτώ. Ότι ξαναζώ. Και ας ξέρω ότι το πρωί καραδοκεί ξανά. Εφιάλτης! Κρακ κρακ».
https://www.athensvoice.gr/article/fashion-look/news/%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%82-h-%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AE
όσο αστείο και να φανεί σε κάποιους, αυτή είναι η τραγικότητα της πραγματικότητας.
καθαρό προιόν του πρώην συστήματος και ταυτόχρονα θύμα. θυμάμαι στην τηλεόραση κάποιους απο τους πελάτες του που έκλαιγαν επειδή του είχαν προεξοφλήσει με επιταγές τια παραλαβές που ΘΑ έκαναν, ενώ ο ίδιος, αυτές τις προκαταβολές τις είχε περάσει σε προείσπραξη στα μπλαφόν του, βάζοντας όλους αυτούς τους πελάτες να πληρώσουν όλα αυτά τα χαρτιά για να μην μαυριστούν, για εμπορεύματα που δεν παρέλαβαν ποτέ.
και κάθομαι και σκέφτομαι. έφταιγε τελικά μόνο ο λάκης? έφταιγαν μόνο αυτοί που την έφαγαν απο τον λάκη? πως έφτασε η ιστορία εδώ που έφτασε?
έλεγχος απο που υπήρχε? τα χρέη που συσωρεύονταν στα δημόσια ταμεία μήνα με τον μήνα, δεν τα έβλεπε κανείς?
πως υπήρχε χρηματοδότηση ακόμα και με την μορφή μπλαφόν στα ίδια επίπεδα, χωρίς να του καταβάσουν τα όρια?
διευθυντές δεν είχαν οι τράπεζες? ενημερότητες ποιος του έδινε? οι προφόρμες που έστελναν οι έξω εταιρείες με το συνολικό ποσό σε προεξόφληση ενώ πιο πρίν υπήρχε και πίστωση δεν τις έβλεπε κανείς?
πως αφέθηκαν όλες αυτές οι επιχειρήσεις να πιστολιάσουν με τόσα λεφτά τον κλάδο τους και τα δημόσια ταμεία? γιατί δεν περιόρισε την ζημιά και η τράπεζα και το κράτος?
αυτά λοιπόν κύριοι, γίνονται μόνο στην ελλάδα. μα μόνο στην ελλάδα. εδώ αφού καρφώσεις όποιον μιλάει ελληνικά, έχεις την δυνατότητα να πας μόνος σου και να πείς άντε για...κανένας δεν θα έρθει να σου πεί φίλε χρωστάς εκεί. αν δεν τακτοποιήσεις το θέμα, την γ@μησες.
και τι παράξενο, ακόμα και σήμερα, πληρώνουμε όλο αυτό το σύστημα για να συνεχίσει να υπάρχει...
βλεπω τα παει καλα στο γραψιμο ευκαιρια να γινει ο τζειμς τζους του κορυδαλλου να γραψει την δικια του οδυσσεια στα λουτρα και η επικυψη στο βωμο του σαπουνιου ασταδιαλα ρε που θα κλαψουμε κιολας για παρτυ σου κατεστρεψες ανθρωπους πονηρε και τα γραφει ο τομις απο πανω.εισαι μαγκας κλεψε το κρατος και ρισκαρισε αν σε ποιασουν να μπεις φυλακη οχι τον απλο κοσμακη που δεν τα τρωγε στο πορτο βεκιο σε χλυδατα παρτυ και γουνες βιζον.πουστριλικι δεν ειναι να τον παιρνεις πουστριλικι ειναι ο τροπος που συμπεριφερεσαι στην ζωη σου
Η φυλακη, για εμενα, δεν ειναι σωφρονισμος.
Ειναι καθαρη τιμωρια. Και ναι, συμφωνω οτι καποιοι ανθρωποι αξιζουν να τιμωρηθουν. Αλλα και την τιμωρια αυτων εμεις την χρηματοδοτουμε.
Σωστο το παραδειγμα που χρησιμοποιησε ο Θωμας.
Ο διευθυντης του τραπεζικου καταστηματος που εδινε φυλλα επιταγων στον λακη, δεν εχει μεριδιο ενοχης?
Εκανε ζημια οχι μονο στο 'μαγαζι' του αλλα εβλαψε και πολλους πελατες και προμηθευτες του συγκεκριμενου επιχειρηματια.
Το βικιπεδια λεει οτι,
σωφρονισμος = βελτίωση της διαγωγής ενός ατόμου που έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα, με επιβολή κάποιας ποινής και συνήθως με στέρηση της ελευθερίας του: Σκοπός της φυλάκισης είναι ο σωφρονισμος του εγκληματία.
Γεμιζουν οι φυλακες...
https://www.gazzetta.gr/koinonia/article/378135-synelifthi-o-idioktitis-toy-e-shop-gia-xrei-99-ekat-eyro
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα zougla, αστυνομικοί του τμήματος προστασίας περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής συνέλαβαν τον 39χρονο ιδιοκτήτη του e-shop στο Μαρούσι.
Επίσης, για χρέη στο Δημόσιο συνελήφθη στην περιοχή του Ζωγράφου και ένας 59χρονος, ο οποίος χρωστούσε 339.650,79 ευρώ, καθώς και ένας 44χρονος στο Νέο Κόσμος για οφειλές ύψους 63.848,64 ευρώ.
του κώλου τα εννιάμερα. σε κάποιο τυχαίο έλεγχο που τους σταμάτησαν ή κάπου κάπως τους τσίμπησαν, είδαν ότι υπήρχαν ωφειλές, τους πήγανε αυτόφωρο μέχρι να περάσει η μέρα να παρουσιαστούν στον εισαγγελέα και να πούνε ότι ΘΑ πληρώσουν.
και τα γράφουν οι μπαγλαμάδες με τέτοιο τρόπο, πως ντεμέκ δουλεύει το σύστημα και η δικαιοσύνη. ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ.
340 χιλιάρικα και 63. χαχαχαχαχα ας γελάσω. 340 χιλιάρικα κάποιοι πελάτες μου έχουν μόνο στο ΙΚΑ. ας μην αναφέρουμε τι έχουν απλήρωτα σε εφορίες και τράπεζες, χώρια τα ποσά των σφραγισμένων επιταγών.
άιντε ρε τραχανογκασμάδες με τα ψευτοάρθρα σας.
Για τα χρέη του ΔΗΜΟΣΙΟΥ. σε ιδιώτες.....Δε θα ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ. κανένας ρε παιδιά ??????
ένα εκ δάνειο στην εθνική, 6 δόσεις απλήρωτες, και τον έβγαλε έξω η ασφάλεια του καταστήματος επειδή ούρλιαζε για να πάρει μπλοκ...
συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή του λαγκαδά σε τραπεζικό κατάστημα.
πάρε τα @@ μας κυρ μ@λ@κ@...
επίσεις σκέφτομαι. 6 δόσεις απλήρωτες, και ζητούσε μπλοκ. πράγμα που σημαίνει, ότι ακόμα και με ωφειλή πρίν 2 - 3 μήνες στην πιο τραβηγμένη περίπτωση για να μην πω μια βδομάδα πίσω, αυτός είχε ξαναχορηγηθεί με μπλόκ...
δουλεύει ρε το σύστημα. και εμάς δεν μας έδωσαν 30-40κ για να επενδύσουμε σε εκθέσεις του εξωτερικού για την δουλειά μας, χωρίς ίχνος ατασθαλείας.
έχουμε τράπεζες με @@ τελικά, με χρηματοδοτικά που αποτελούνται και γαμώ τα στελέχη...
Για τα χρέη του ΔΗΜΟΣΙΟΥ. σε ιδιώτες.....Δε θα ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ. κανένας ρε παιδιά ??????
πλάκα κάνεις τώρα έτσι???αυτό μαθαίνουν τώρα στην κόρη μου στον παιδικό σταθμό ρεσυ...
όλα τα παιδάκια μαζί...
το κράτος μπορεί να μας χρωσταει όσα λεφτά θέλει, εμείς πρέπει να πληρώνουμε στην ώρα μας τα πάντα.
είναι καινούριο μάθημα χρηματοδοτούμενο απο την τριμερή κυβέρνηση, στο να μορφωθούν τα παιδιά βάση της ελληνικής νοοτροπίας.
Συμπλοκές. Στην Ιερισσο για τις Σκουριές.. Ρίξανε χημικά σε σχολείο!!!!!!
:ranting2: :ranting2:
Αναπνευστικά. προβλήματα, Στα παιδιά
ένα εκ δάνειο στην εθνική, 6 δόσεις απλήρωτες, και τον έβγαλε έξω η ασφάλεια του καταστήματος επειδή ούρλιαζε για να πάρει μπλοκ...
συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή του λαγκαδά σε τραπεζικό κατάστημα.
επίσεις σκέφτομαι. 6 δόσεις απλήρωτες, και ζητούσε μπλοκ. πράγμα που σημαίνει, ότι ακόμα και με ωφειλή πρίν 2 - 3 μήνες στην πιο τραβηγμένη περίπτωση για να μην πω μια βδομάδα πίσω, αυτός είχε ξαναχορηγηθεί με μπλόκ...
δουλεύει ρε το σύστημα. και εμάς δεν μας έδωσαν 30-40κ για να επενδύσουμε σε εκθέσεις του εξωτερικού για την δουλειά μας, χωρίς ίχνος ατασθαλείας.
έχουμε τράπεζες με @@ τελικά, με χρηματοδοτικά που αποτελούνται και γαμώ τα στελέχη...
Ρε συ εγω που εκανα εναρξη επιχειρησης μεσα δεκεμβριου, με το που ανοιξα λογαριασμο μετα απο δεκα μερες μου ειχαν ετοιμο μπλοκ με 20φυλλα.
Δεν ειχα ζητησει μπλοκ γιατι ολες οι αγορες γινονται απο εξω και δεν μου χρειαζεται. Μου εδωσαν χωρις να ζητησω 20 φυλλα:th_Laie_67-1:
Ενα μπλοκ 20φυλλων, σκεφτειτε τη ζημια που μπορει να δημιουργησει στην αγορα..
Ρε συ εγω που εκανα εναρξη επιχειρησης μεσα δεκεμβριου, με το που ανοιξα λογαριασμο μετα απο δεκα μερες μου ειχαν ετοιμο μπλοκ με 20φυλλα.
Δεν ειχα ζητησει μπλοκ γιατι ολες οι αγορες γινονται απο εξω και δεν μου χρειαζεται. Μου εδωσαν χωρις να ζητησω 20 φυλλα:th_Laie_67-1:
Ενα μπλοκ 20φυλλων, σκεφτειτε τη ζημια που μπορει να δημιουργησει στην αγορα..
ναι ρε...οι άνθρωποι είναι καραγκιόζηδες στην κυριολεξία.
και αν τους ακούσεις να μιλάνε, παίρνουν ένα τεχνοκρατικό υφάκι και σου λένε πως ένα και ένα κάνουν δύο.
πάρε εσύ το 20φυλλο, κόψε ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΓΙΑ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ, και ας πάνε οι μ@λ@κες να βγάλουν άκρη όταν θα έρθει η λήξη και δεν θα πάρουν ούτε ένα σεντ.
αυτός που το έκδοσε αυτό το μπλοκ, είναι περισσότερο ένοχος απ'ότι ο λάκης που είναι στο φρέσκο.
αυτούς έπρεπε να ξεκινήσουν να χώνουν μέσα πρώτα, γιατί αυτοί όλοι ήταν ο λόγος που δημιουργήθηκε αυτή η τεράστια φούσκα με τα αποτελέσματα που έχουμε σήμερα στην αγορά.
στην πυρά τον κάθε κουραμπιέ που μοιράζει χωρίς κρητήρια χρηματοδοτήσεις όπου να'ναι.
Συμπλοκές. Στην Ιερισσο για τις Σκουριές.. Ρίξανε χημικά σε σχολείο!!!!!!
:ranting2: :ranting2:
Αναπνευστικά. προβλήματα, Στα παιδιά
τραγικη η κατασταση σε ενα απο τα πιο ομορφα μερη της ελλαδας για οσους δεν το εχουν επισκεφθει!
ειχα δει την εκπομπη στον αλφα για την κατασταση εκει,οχι οτι δεν την ηξερα γιατι περναω απο εκει.
διχασμενη κοινωνια,οτι χειροτερο...
για τους ορους που γινεται η επενδυση ειπωθηκε οτι 3.000.000 ευρω αποζημιωση θα παρει ο δημος και σχεδον 5.000 θεσεις εργασιας θα ειναι το οφελος.απο την εξορυξη ολος ο χρυσος θα ειναι της εταιρειας γιατι η ελληνικη πλευρα δεν ζητησε τιποτα κατα την συμφωνια τους,συμφωνα με ταλεγομενα της ετιαρειας.αν ειναι αληθεια μιλαμε για μεγαλη αστοχια,ξεπουλημα.
διχασμενοι και οι περιβαντολογοι...
Και βεβαια ποιος ειναι παλι χωμενος εκει μεσα ??? LOS BOBOLAS, ο αγαπημενος μας εθνικος νταβας . Να ειναι καλα ο ανθρωπος που βγαζει δισ και προσφερει εργο στον τοπο και την ελληνικη κοινωνια.
Αυτή την εποχή που οι τράπεζες δεν δίνουν τίποτα και σε συνάρτηση με την ανασφάλεια που νοιώθουν κάποιοι τραπεζικοί εξαιτίας συγχωνεύσεων, το μετρητό κάτω από το τραπέζι μιλάει στις ''καρδιές'' τους γιατί έχουν στήσει ''μαγαζάκια'' για την χορήγηση μπλοκ ή τυχόν χρηματοδοτήσεων...
η ιστορία ξεκινάει όχι απο πολύ παλιά, περίπου απο το 2007 με την εξαγορά που είχε ξεκινήσει να κάνει η άλφα
Μόλις έμαθα ότι είχαν μέχρι και ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ λιμάνι στη Χαλκίδα.
Εδιτ: φοβερά πόστ Θωμά!
μια ερωτηση παιδια.
μηπως επενδυσεις σαν και αυτην ηταν μεσα στα "υπογεγραμμενα";; βλ. "μνημονιο".
Στάλθηκε από το GT-S5839i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Αυτή την εποχή που οι τράπεζες δεν δίνουν τίποτα και σε συνάρτηση με την ανασφάλεια που νοιώθουν κάποιοι τραπεζικοί εξαιτίας συγχωνεύσεων, το μετρητό κάτω από το τραπέζι μιλάει στις ''καρδιές'' τους γιατί έχουν στήσει ''μαγαζάκια'' για την χορήγηση μπλοκ ή τυχόν χρηματοδοτήσεων...
δεν παν στο διάολο λέω'γω ρε φίλε οι ψευτοτεχνοκράτες λαγιστάκοι απο τα ΤΕΙ της κολοπετινίτσας, που πουλάν και πνεύμα...
1 στους δέκα είναι ο σοβαρός, οι υπόλοιποι είναι για να μαζεύουνε μαρούλια και ελιές.
σεμινάριο έδινε την προηγούμεν εβδομάδα μια κοπελίτσα στο σεράτα που πάμε για καφέ σε μια φίλη της, για το πως να της βγάλει χρεωστική κάρτα.
23-24 χρονών, και δώστου...το επίπεδο είναι χαμηλό, αφού να φανταστείς με φωνάζουν δεξιά και αριστερά για το πως να στείλουν ένα e-mail, ή για να με ρωτήσουν τι σημαίνει ο κάθε ξένος τραπεζικός όρος που έρχεται απο χαρτιά εξωτερικού.
άσε μας ρε κούκλα μου απο'κει χάμω...
Ποιος φταίει για την κατάντια μας;
Δεν φταίνε που σβήνουμε την γόπα από το τσιγάρο στην άμμο της παραλίας στην οποία κάνουμε μπάνιο.
Δεν φταίνε που μετακινούμε τον σκουπιδοτενεκέ ο ένας μπροστά στην πολυκατοικία του άλλου.
Δεν φταίνε που όταν ρωτάς "πόσο κάνει αυτό" η απάντηση που παίρνεις είναι "με ή χωρίς ΦΠΑ?".
Δεν φταίνε που χρειαζόμαστε αντικαπνιστικό νόμο για να σεβαστούμε τον διπλανό μας.
Δεν φταίνε που στο ελληνικό μετρό δεν βλέπεις κανέναν να διαβάζει βιβλίο ενώ στα ξένα μετρό δεν βλέπεις κανέναν ΝΑ ΜΗΝ διαβάζει βιβλίο.
Δεν φταίνε που στις πολυκατοικίες είναι όλοι τόσο τσακωμένοι μεταξύ τους ώστε προσπαθούν να αποφύγουν να συναντηθούν στο ασανσέρ.
Δεν φταίνε που λες σε κάποιον καλημέρα και για απάντηση παίρνεις ένα μουγκρητό κι αυτό με το ζόρι.
Δεν φταίνε που πάμε και κολλάμε το δικό μας "ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ" πάνω από το "ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ" του άλλου.
Δεν φταίνε που ακόμα θέλουμε τα παιδιά μας να γίνουν γιατροί, δικηγόροι ή αρχιτέκτονες.
Δεν φταίνε που τα σπίτι σκαρφαλώνουν στα βουνά, τόσο στις πλούσιες (Βούλα) όσο και στις φτωχές συνοικίες (Πετρούπολη)
Δεν φταίνε που στα θέατρα οι θεατές είναι λιγότεροι από το θίασο (πλην Δελφιναρίου που γίνεται το αδιαχώρητο).
Δεν φταίνε που στα μπαρ δεν παραγγέλνουμε Ούζο αλλά Σαμπούκα (δηλαδή Ιταλικό Ούζο). Ούτε φταίνε που έχουμε την μεγαλύτερη κατά κεφαλή κατανάλωση Ουίσκι στην Ευρώπη, πράγμα τόσο γελοίο όσο το να μπει ο Τζο ο Τεξανός στο μπαρ της περιοχής του και να πει στον μπαρμαν: "πιάσε ένα τσιπουράκι ρε Μαικ"
Δεν φταίνε που είμαστε ο πιο παχύσαρκος λαός στην Ευρώπη.
Δεν φταίνε που μετράμε τον ανδρισμό με το πόσες μπύρες αντέχουμε να πιούμε, πόσο γρήγορα πάει το αυτοκίνητό μας και με το πόσες γυναίκες έχουμε ....... σει.
Και στο κάτω κάτω δεν φταίνε αυτοί που ενώ ξεκίνησαν όντας πάνω στα δέντρα με τις μαιμούδες όταν εμείς κτίζαμε Παρθενώνες, κατέληξαν τελικά να οδηγούν την πρόοδο της ανθρωπότητας και να είμαστε εμείς πάνω στα δέντρα παρέα με τις μαϊμούδες.
Για όλα αυτά φταίει ο κακός μας ο καιρός ή πιθανώς και μια γεωλογική σύμπτωση η οποία πριν εκατομμύρια χρόνια έφερε έναν καθαρά αφρικάνικο σε νοοτροπία λαό να κατοικεί από την επάνω μεριά της Μεσογείου.
Αλέξανδρος Γ. Παπαδόπουλος
Πολιτικός Μηχανικός
Πηγή:www.capital.gr
thumb
τελικα εχουμε και τιποτα καλο ή με το να αυτοαφοριζομαστε βοηθαμε το παιχνιδακι που παιζεται αυτη τη στιγμη εις βαρος μας?
κ Παπαδοπουλε αυτοι που οδηγουν την προοδο της ανθρωποτητας βλεπουμε ποιοι ειναι τα καλοκαιρια οταν μαλιστα εχουν καταναλωσει το πραγματικο ουζο και οχι τη σαμπουκα...
Δεν φταίνε που μετράμε τον ανδρισμό με το πόσες μπύρες αντέχουμε να πιούμε, πόσο γρήγορα πάει το αυτοκίνητό μας
τσ τσ τσ κυριε πανο μας, στεναχωρειτε πολλα παιδια δικα μας... :whistle: :D :D
Προσωπικη αποψη του......καθε Παπαδοπουλου :original:
Δεν φταίνε που στο ελληνικό μετρό δεν βλέπεις κανέναν να διαβάζει βιβλίο ενώ στα ξένα μετρό δεν βλέπεις κανέναν ΝΑ ΜΗΝ διαβάζει βιβλίο.
ε καλα ειναι υπερβολικος μεχρι τις προαλες δεν ειχαμε καν μετρο
Ρε παίδες, ισχύουν όμως όλα τα παραπάνω.
Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
― Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
― Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
― Φταίει πρώτΆ απΆ όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Kανένα στόμα
δεν το βρε και δεν το πε ακόμα.
ρε αν δεν ειχαμε την κριση... με ipad θα ειμασταν στο μετρο να τους δειξουμε εμεις που αυτοι διαβαζουν ενω εμεις ειμαστε κοπριτες χαχαχαχα
αμαν πια, το οτι ειναι οι αποστασεις ολιγα λεπτα το σκεφτηκε καθολου ο capitalιστης συγγραφεας?
Την προτομή του μεγάλου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη αλλά και αυτή του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου εξαφανίστηκαν μέσα από τον περίβολο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, ενώ είχε προηγηθεί και βανδαλισμός.
Σύμφωνα με το Έθνος, οι άγνωστοι αφαίρεσαν τις προτομές και έμειναν μόνο οι μαρμάρινες βάσεις. «Θύματα» της κρίσης οι μπρούντζινες προτομές, που ίσως πήραν τον δρόμο προς τα χυτήρια;
χαλκινες προτομες οπως λεμε χαλκινα καλωδια...:ranting2:
Καλά, αυτό που έγραψε ο τύπος για το μετρό ήταν εντελώς άκυρο. Μπαίνεις στην Εθνική Άμυνα και μέχρι την επόμενη στάση ούτε fortune cookie δεν έχεις προλάβει να διαβάσεις. Μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει τη διαφορά μεγέθους μεταξύ του μετρό της Αθήνας κι εκείνου του Λονδίνου ή των Παρισίων.
Στάθη, αυτό που έκανες quote τον Πάνο πρέπει να στεναχωρεί, που έχει αργό αυτοκίνητο και ψάχνει δικαιολογίες! :hystericalbs1:
Ρε παίδες, ισχύουν όμως όλα τα παραπάνω.
Αυτο που λενε "Φταιω εγω που δεν σε γ@μηΣ@ μικρο" το ξερει ?
Καλά, αυτό που έγραψε ο τύπος για το μετρό ήταν εντελώς άκυρο. Μπαίνεις στην Εθνική Άμυνα και μέχρι την επόμενη στάση ούτε fortune cookie δεν έχεις προλάβει να διαβάσεις. Μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει τη διαφορά μεγέθους μεταξύ του μετρό της Αθήνας κι εκείνου του Λονδίνου ή των Παρισίων.
Στάθη, αυτό που έκανες quote τον Πάνο πρέπει να στεναχωρεί, που έχει αργό αυτοκίνητο και ψάχνει δικαιολογίες! :hystericalbs1:
ευτυχώς που αναγνωρίζεις μόνο αυτό το κουσούρι στο φίλο σου και όχι κάποια από τα υπόλοιπα που γράφει ο συνάδελφός σου στο κάπιταλ ... thumb
ευτυχώς που αναγνωρίζεις μόνο αυτό το κουσούρι στο φίλο σου και όχι κάποια από τα υπόλοιπα που γράφει ο συνάδελφός σου στο κάπιταλ ... thumb
Φίλος σου είμαι, όχι η γυναίκα σου!
:hystericalbs1:
https://www.tokoulouri.com/politics/frozen_funeral/
Χααααα έχω λιώσει λέμε. Σχόλιο φίλου...
Μαθήματα οικονομικών από το λαϊκό δεξιό Γ. Κύρτσο.
"Να γίνουν δημόσια έργα για να ξανανοίξει η Χαλυβουργία να τα αναλάβει".
Γιώργος Κυρτσος λέμε, σκίστε όλοι τα πτυχία σας. Ανώτατες σπουδές σοβιετικής οικονομίας με συνολικό κόστος 350δις.
Από ακαδημαϊκή εκπαίδευση είναι επαρκέστατος ο Κύρτσος ... το πρόβλημα είναι ότι κάνει τον τιμητή, όταν είναι χωμένος στη διαπλοκή μέχρι τ αυτιά ... :thumbsdown:
να πουμε και τιποτα σοβαρο, ολο με μαμακιες ασχολουμαστε.
στις 10 το βραδυ το ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΝΑΛΙ εχει την ταινια sex and the city 2.
οποιον δεν τον ειχε συρει η γκομενα/γυναικα του να το δουν στο σινεμα οταν ειχε πρωτοβγει, ευκαιρια σημερα.
Κοινωνία πολιτικών κρατουμένων
Του Αγη Βερούτη
Πρωταρχικό αξίωμα κάθε ανθρώπινου φιλοσοφικού πλαισίου, θρησκείας, πολιτεύματος, οικονομικής και κοινωνικής αρχιτεκτονικής ευρείας αποδοχής, είναι ότι εύλογος στόχος και δικαίωμα κάθε ανθρώπου είναι να προσπαθεί να ζει ευτυχισμένος.
Σε μια οποιαδήποτε σειρά ερωτημάτων εμβάθυνσης για τα κίνητρα των ατομικών πράξεων ενός ανθρώπου, η κατάληξη της αιτιολόγησης είναι πάντοτε η αναζήτηση της ευτυχίας.
Οι ίδιες κοινωνικές αρχιτεκτονικές που ευδοκίμησαν στις τελευταίες τρεις χιλιετίες, και ετύγχαναν ευρείας αποδοχής στον καιρό τους, έκαναν βήματα προς την διευκόλυνση της αναζήτησης της ευτυχίας από κάθε άνθρωπο, διευρύνοντας τις ελευθερίες του ατόμου στην αυτοδιάθεση, την ελευθερία του λόγου και των ιδεών, την οικονομική ανεξαρτησία και κυρίως την αναζήτηση της ατομικής ευτυχίας εντός της κοινωνίας.
Προϋπόθεση της δυνατότητας αναζήτησης της ευτυχίας, είναι η Ελευθερία.
Πριν 200 χρόνια, μια χούφτα αγράμματοι χωριάτες, παπάδες, εργάτες της γης, μισθοφόροι στρατιώτες (αρματολοί) και γραφιάδες, συμφώνησαν ότι η ελευθερία του ανθρώπου ήταν το μεγαλύτερο αγαθό, μεγαλύτερης αξίας ακόμα και από αυτή την ίδια τη ζωή! Αυτοί ξεκίνησαν την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και απελευθέρωσαν την Πελοπόννησο και τη Ρούμελη αρχικά από την καταπιεστική Οθωμανική αυτοκρατορία. “Ελευθερία ή Θάνατος” ήταν το λάβαρό τους.
Πριν από εκείνους, στον 18ο αιώνα, οι λαοί της Βόρειας Αμερικής και της Γαλλίας επαναστάτησαν απέναντι στην καταπίεση της αποικιοκρατικής εκμετάλλευσης της κοινωνίας τους, και την απομύζησή της από την αριστοκρατική ελίτ, αντίστοιχα.
Σκοπός τους ήταν να εγκαθιδρύσουν τις ελευθερίες εκείνες που επέτρεπαν την αναζήτηση της ευτυχίας από κάθε άνθρωπο στην κοινωνία τους. Το αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα της αναζήτησης της ευτυχίας, στις ΗΠΑ, κατοχυρώθηκε το 1776 με την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας που υπέγραψαν οι σοφότεροι και ισχυρότεροι της κοινωνίας τους. Είπαν: “We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness.” Ειδικότερα η Αμερικανική ομοσπονδία δεκατριών ηνωμένων πολιτειών, κατακλύστηκε από την μεταναστευτική εισροή ανθρώπων από ανελεύθερες γωνιές του πλανήτη, και λιγότερο από ένα αιώνα μετά (1865) κατάφερε να καταργήσει τον έντονα προσοδοφόρο για κάποιους θεσμό της σκλαβιάς, με κόστος έναν καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο.
Στην Ελλάδα της Κρίσης του 2013, κάνουμε τεράστια βήματα προς τα πίσω.
Ολοένα και περισσότερο, οι ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών περιορίζονται, και οι βασικές αρχές των ανθρώπινων δικαιωμάτων τους καταπατώνται. Πρόσφατα μάλιστα έγιναν σημαντικά πολιτικά βήματα για την προώθηση της ανελευθερίας στην Ελλάδα, καθιστώντας κάθε Έλληνα πολίτη εν δυνάμει πολιτικό κρατούμενο.
Πέραν του γεγονότος ότι πατώσαμε σαν κοινωνία στη συγκριτική θέση οικονομικής ελευθερίας παγκοσμίως, μια σειρά από συστημικές αλλαγές θεσμοθετούνται και νομοθετούνται, ώστε ο Έλληνας πολίτης να μπορεί να χάσει την προσωπική ελευθερία του, με βάση όχι την εγκληματική ή την αντικοινωνική συμπεριφορά του, αλλά τις πολιτικές αποφάσεις που του αφαιρούν κάθε έννοια αυτοδιάθεσης και ελευθερίας.
Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα της Κρίσης, με αποφάσεις της νομοθετικής εξουσίας:
- Το κράτος αποφασίζει την επιβολή φόρων όχι ανάλογων με το εισόδημα ή την φοροδοτική δυνατότητά σου, αλλά τα αυθαίρετα ποσά που εκείνο κρίνει ότι του χρειάζονται να πάρει από εσένα.
- Αν δεν έχεις να τα δώσεις, είτε διότι είσαι άνεργος, είτε διότι η επιχείρησή σου έπεσε έξω, είτε διότι δεν έχεις αποταμιεύσει στο παρελθόν γιατί πλήρωνες με συνέπεια τους φόρους σου, το κράτος σε αντιμετωπίζει όχι ως φοροφειλέτη με αδυναμία πληρωμής, αλλά ως φοροφυγά εγκληματία προς διαπόμπευση. Η αδυναμία σου να πληρώσεις έχει ποινικοποιηθεί με απόφαση που ψήφισαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Λαού.
- Σε περίπτωση που δεν ξεπουληθείς (σε ενεχυροδανειστήρια ή πεζοδρόμια) για να πληρώσεις εκείνα που αδυνατείς να δώσεις, η Βουλή των Εκλεγμένων αντιπροσώπων των Ελλήνων αποφάσισε ότι το κράτος μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση του σπιτιού σου, του μισθού σου, και των καταθέσεών σου.
- Αν κατασχεθεί το σπίτι σου, το κράτος θα μπορεί να πουλήσει την κατασχεμένη περιουσία σου, χωρίς να έχει τελεσιδικήσει η υπόθεσή σου στο δικαστήριο. Με άλλα λόγια επανέρχεται ο θεσμός του Κατή της τουρκοκρατίας, και ο Δικαστής υποβαθμίζεται ως θεματοφύλακας του Δικαίου, δεχόμενος παραινέσεις από την εκτελεστική εξουσία για το τί αποφάσεις πρέπει να βγάζει.
- Αν δεν έχεις περιουσία, ή καταθέσεις, ή τιμαλφή, ή φίλους και συγγενείς με ευχέρεια να σε δανείσουν για να πληρώσεις εκείνα που δεν έχεις αλλά απεφάσισαν ότι πρέπει να δώσεις, τότε το κράτος δικαιούται να προχωρήσει σε προσωποκράτηση, εφόσον τα οφειλόμενα είναι άνω των 5.000 ευρώ.
- Επειδή λοιπόν οι σημερινές φυλακές δεν φτάνουν για να μπεις μέσα, για εκείνα που αυθαίρετα σου είπαν ότι χρωστάς, εξετάζεται η λύση δημιουργίας φυλακών ΣΔΙΤ όπου ένας ιδιώτης, ή fund, θα πληρώσει την επένδυση για τη νέα φυλακή, και το κράτος θα του νοικιάσει το κελί που θα σε φυλακίσει.
- Επειδή πάλι δεν είναι δυνατόν να μπουν εκατομμύρια σαν και σένα στη φυλακή, εξετάζεται η λύση με το “βραχιολάκι”: Θα σου δίνεται η δυνατότητα (ως κατάδικος) να αγοράσεις με 3.000 ευρώ ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, που κοστίζει πραγματικά πιθανόν λιγότερο από 300 ευρώ, το οποίο θα “μαρτυράει” την ακριβή θέση σου σε κάποιο κέντρο ελέγχου. Με το βραχιολάκι αυτό θα μπορείς να μένεις στο σπίτι σου (ναι, το κατασχεμένο που ανήκει τώρα στο κράτος, και που θα πληρώνεις ενοίκιο στο νέο ιδιοκτήτη), και να πηγαίνεις στη δουλειά σου από μια συγκεκριμένη και προσυμφωνημένη διαδρομή. Αν ξεφύγεις από αυτή τη διαδρομή, πχ για να πάς σε κάποια διαδήλωση, θα χτυπάει ένας συναγερμός, και οι κρατικοί λειτουργοί θα σε συλλαμβάνουν εντός ολίγων λεπτών, ξέροντας ακριβώς πού βρίσκεσαι, με ακρίβεια εκατοστών του μέτρου.
- Ως ποινικός κατάδικος, και έγκλειστος, φυσικά δεν θα μπορείς να ψηφίσεις.
- Το πιο ουσιαστικό βέβαια είναι ότι ως “βραχιολάκιας” θα έχεις μηδενικό κόστος για το σωφρονιστικό σύστημα. Επιπροσθέτως το προϊόν της εργασίας σου θα πηγαίνει για αποπληρωμή των βεβαιωμένων οφειλών σου. Πιθανά θα σου αφήνουν κάποιο ποσό για να πληρώνεις το ενοίκιο για το κατασχεθέν με συνοπτικές διαδικασίες σπίτι σου, ίσως και τους λογαριασμούς, και ίσως ένα κατιτίς για το φαγητό σου. Ουάου! Είσαι πλέον ο τέλειος σωφρονιστικός κρατούμενος!
Παλαιότερες εποχές αυτό λεγόταν σκλάβος, αλλά βρε παιδί μου σήμερα είμαστε στον 21ο αιώνα. Μη γίνεσαι χυδαίος!
Την ίδια στιγμή που οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Λαού έχουν νομοθετήσει συνταγματικά την ασυλία τους από κάθε δίωξη, αστική ή ποινική, ή για παράβαση καθήκοντος, ο Ελληνικός Λαός σκλαβοποιείται. Με πολιτικές αποφάσεις γινόμαστε μια κοινωνία πολιτικών κρατουμένων.
Κάθε μέρα είναι χειρότερη από χτες. Πώς θα βγούμε από αυτό το πράγμα;
Σκοπός όλης αυτής της διαδικασίας δεν μοιάζει να είναι να πάρουν πίσω κάποιοι απρόσωποι δανειστές τα χρήματα που τους χρωστά ο Έλληνας. Με τέτοιο τρόπο δεν υπάρχει δυνατότητα να τα πάρουν ποτέ, και το ξέρουν και εκείνοι και εμείς!
Σκοπός μοιάζει να είναι η υποδούλωση, ο εξευτελισμός, και η εξάπλωση της δυστυχίας στην Ελληνική κοινωνία.
Απώτερο αποτέλεσμα θα είναι ένας νέος εθνικός διχασμός, ανάμεσα σε εκείνους που το σύστημα υποδουλώνει, τους πολιτικούς κρατούμενους του Ελληνικού γκούλαγκ, και τους αποδέκτες των λύτρων της υποδούλωσης.
Ακούς;
Πηγή:www.capital.gr:sealed:
Αυτό διάβαζα σιχα-Στάθη. :shok:
Σκοπός όλης αυτής της διαδικασίας δεν μοιάζει να είναι να πάρουν πίσω κάποιοι απρόσωποι δανειστές τα χρήματα που τους χρωστά ο Έλληνας. Με τέτοιο τρόπο δεν υπάρχει δυνατότητα να τα πάρουν ποτέ, και το ξέρουν και εκείνοι και εμείς!
Σκοπός μοιάζει να είναι η υποδούλωση, ο εξευτελισμός, και η εξάπλωση της δυστυχίας στην Ελληνική κοινωνία.
:think: ατοπο μου ακουγεται
δεν υπάρχει καμμία συνομωσία σε βάρος του λαού μας Αρη, απλούστατα η οικονομία έχει τους κανόνες της και εμείς αυτούς τους κανόνες έχουμε βιάσει κατ εξακολούθησιν. Τις συνέπειες λουζόμαστε, πίποτα άλλο.
το αν θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω δεν το ξέρω, ίσως και να μην τα πάρουν, αυτό γιά το ποίο είμαι σίγουρος είναι πως αν δεν γίνουμε σύγχρονη οικονομία (ιδιωτικός και δημίοσιος τομέας) θα γίνουμε υποσαχάρια Αφρική και δεν θα φταίει κανείς ξένος γι αυτό.
ατοπο δεν ξερω αν ειναι αλλα το εχουν καταφερει σε μεγαλο βαθμο...
αλλιως δεν εξηγουνται ολα αυτα που γινονται και στο οτι δεν συμφωνουν σε τιποτα ( μειωση φπα διακανονιμος στα τραπεζικα δανεια κλπ)
ποια αναπτυξη θελουν βρε φιλε οταν οι διπλα εχουν φπα 5-6% γαλλοι ισπανοι κλπ το ιδιο?
ποια αναπτυξη θελουν βρε φιλε οταν οι διπλα εχουν φπα 5-6% γαλλοι ισπανοι κλπ το ιδιο?
για να παει 5% ο φπα πρεπει να απολυθουν μερικες εκατονταδες χιλιαδες τρωκτικων-πελατων-κλεπτων του δημοσιου.
γινεται αυτο?
οχι οπως φαινεται.
ατοπο δεν ξερω αν ειναι αλλα το εχουν καταφερει σε μεγαλο βαθμο...
αλλιως δεν εξηγουνται ολα αυτα που γινονται και στο οτι δεν συμφωνουν σε τιποτα ( μειωση φπα διακανονιμος στα τραπεζικα δανεια κλπ)
ΕΑΝ εδιναν ολοι αποδειξεις και "εβγαινε" χρημα απο το φπα, μπορει και να το χαμηλωναν...
εκατομυρια μαυρα σε καθημερινη βαση στον αερα ...
οχι αλλο ηθελα να πω τι καιρδος εχουν να αποδομηθει η ελληνικη κοινωνια ,χειροπιαστο εννοω παντα γιατι τα αλλα εν μερει τα φανταζομαι
thnx bill
ΕΑΝ εδιναν ολοι αποδειξεις και "εβγαινε" χρημα απο το φπα, μπορει και να το χαμηλωναν...
εκατομυρια μαυρα σε καθημερινη βαση στον αερα ...
αν μειωναν το φπα θα εδιναν περισσοτεροι αποδειξεις αυτο ειναι και το ισοδυναμο!
Διαφωνω Σταθη με αυτο που λες οχι οτι και εκει δεν πρεπει να γινει νοικοκυρεμα αλλα, οτι εχει ο καθενας πουλαει και εμεις εχουμε ηλιο θαλασσα εε με 23% δεν μπορουμε να ανταγωνιστουμε κανεναν!!!
οχι αλλο ηθελα να πω τι καιρδος εχουν να αποδομηθει η ελληνικη κοινωνια ,χειροπιαστο εννοω παντα γιατι τα αλλα εν μερει τα φανταζομαι
thnx bill
δεν έχουν κέρδος οι ξένοι Αρη αν γίνουμε Αφρική, απλά αποφάσισαν να μας κάνουν decent economy, ή να πάμε στον αγύριστο και να ησυχάσουν. Κανόνες επιβάλουν και ξέρω ότι θα μου πεις ότι αργά το αποφάσισαν ... πάντως από δω και πέρα θα ισχύουν κανόνες. Ας είχαμε τα @@@@ να επιβάλουμε εμείς τους δικούς μας και να μην ήμασταν ζήτουλες ...
παντως δεν τους εχω τοσο αφελεις να μας δανισουν χωρις να ξερουν αν μπορουν να τα παρουν πισω εκτος αν αποσκοπουσαν σε παραλληλα ωφελη απο τους ενδεχομενους τριγμους στο ενιαιο νομισμα συνειρμικα ομως και κανοντας εικασιες αν θελουν να μας κανουν decent economy γιατι συνεχιζουν να ερχονται και να παρεμβαινουν αν παρουμε ως δεδομενο οτι θεωρουν τα χρηματα τους χαμενα?οτι δεν λυνεται κοβεται ετσι δεν ειναι?
παντως δεν τους εχω τοσο αφελεις να μας δανισουν χωρις να ξερουν αν μπορουν να τα παρουν πισω εκτος αν αποσκοπουσαν σε παραλληλα ωφελη απο τους ενδεχομενους τριγμους στο ενιαιο νομισμα συνειρμικα ομως και κανοντας εικασιες αν θελουν να μας κανουν decent economy γιατι συνεχιζουν να ερχονται και να παρεμβαινουν αν παρουμε ως δεδομενο οτι θεωρουν τα χρηματα τους χαμενα?οτι δεν λυνεται κοβεται ετσι δεν ειναι?
τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα ... εκείνοι πιέζουν με τον τρόπο τους και εμείς (πολιτική ηγεσία και λαός) αντιστεκόμαστε με πείσμα στην όποια αλλαγή μας χαλάει τη νιρβάνα μας.
για να μην παρεξηγηθω, δεν ξεχνάω το δράμα των ανέργων ούτε τη φτωχεια που περνάει ο κόσμος, αλλά η δική μου γνώμη είναι ότι ήταν αναμενόμενο μετά από τόσο χρόνια καλοπέρασης με δανεικά ...
Διαφωνω Σταθη με αυτο που λες
σιγα μη συμφωνουσες ρε γιαννη...:original:
thnx bill
Στην Ελλαδα το ποσοστο των ελ.επαγγελματιων ειναι 42%,οταν ο μεσος ορος στην Ε.Ε ειναι 18%.Σε κατεβαζουν λοιπον στο 10-20 και ολοι οι υπολοιποι θα δουλευουν για 200 γιουρο(Ελλαδα-νοτιος Ιταλια-Ισπανια-Πορτογαλια)
Γιατι να τρεχουν στην Κινα;;οταν η μεσογειος μπορει να γινει η εργατουπολη της βορειας ευρωπης;
Για να γινει αυτο πρεπει να πεσεις πολυ χαμηλα πρωτα...
Χθες τα χαραματα απο το Φαληρο μεχρι τη Γλυφαδα με ακολουθουσε ενα ξεσκεπαστο ασημι SLK με 4(!!) λιωμα γκομενες μεσα. Σκεφτηκα να παρω την αστυνομια, σκεφτηκα να πανε να γ@μηθουν, πηγαιναν κομματια και μετρησα τουλαχιστον 3 φορες που παραλιγο να τρακαρουν με τον μπροστινο, μουτζωναν οποιον δεν εκανε δεξια.. κριμα που γυρισαν σπιτι τους, αν γυρισαν, τα ζωντοβολα.
Χθες τα χαραματα
Για Κυνηγι πηγενες???? :whistle: :whistle:
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/525169_10151273839667522_1707120228_n.jpg
αυτη ειναι η αληθεια.!!! θα μας τα παρουν ολα.τις εταιρειες και την γη μας.και εμεις θα ειμαστε η αποικια τους.οικονομικη διείσδυση!!!
Όλο παράπονα είστε βρε παιδιά...
Ας την πάρουν τη γη. Εμείς θ' αυξήσουμε κι άλλο τους φόρους στα ακίνητα και θα τους πάρουμε το σκαλπ. Μιλάμε για ένα μεγαλοφυές σχέδιο εισροής συναλλάγματος προς πληρωμή φόρων, αφού με τον μπατιροτουρισμό κάποιων μεθύστακων Άγγλων ή κάποιων άπλυτων Γερμανών που ζουν τέσσερις μέρες σε κάμπινγκ τρώγωντας μια χωριάτικη κι ένα τζατζίκι δε βγαίνει άκρη.
:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:
:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:
Χ 1,000 !!!!
ερώτηξης...
αφού οι ξένοι είναι τόσο κακοί και άδικοι, γιατί στην χθεσινή συνεδρίαση, τα θέματα που ζόρισαν την κυβέρνηση ήταν τρία???
πρώτο θέμα, η συρίκνωση του δημοσίου. κάτι το οποίο όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι δεν το βαστά η χώρα, άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε επειδή ανάλογα μας βολεύει.
δεύτερο θέμα, η άμεση αποπληρωμή των χρωστούμενων του κράτους προς τους ιδιώτες. χτύπησαν το χέρι στο τραπέζι, ότι πρέπει να μπούν σε τάξη αυτά τα χρέη.
τρίτο θέμα, η δόσεις για τα χρωστούμενα σε δημόσιες υπηρεσίες, όπου η κυβέρνηση ζητά 60 δόσεις, ενώ οι ξένοι το ακούνε και γελάνε. αυτοί που δεν πληρώνουν, θα βγούν και ευνουμένοι με 60 δόσεις, ενώ όλοι οι υπόλοιποι μ@λ@κες που πληρώνουν και κρατάνε τα ταμεία, μισθούς και συντάξεις, γ@μησε τους.
δεν ξέρω τι λέτε, αλλα αυτές οι τρείς προτάσεις, είναι προτάσεις εξυγίανσης και αρχή για να μπορέσουμε να συμμαζευτούμε.
τα συμφέροντα που παίζονται στην πλάτη μας τελικά, είναι πολιτικοκοματικά και τπτ άλλο. απλά υπάρχουν γύρω γύρω κοράκια και αρπάζουν ότι μπορούν μόλις τους δοθεί η κατάλληλη ευκαιρεία.
https://www.youtube.com/watch?&v=53Mt_Dzls3A
Κάτι από ΕΡΕ του εθνάρχη μου θυμίζει η όλη κατάσταση, αλλά τουλάχιστον σήμερα απέχουμε 60+ χρόνια από εμφυλιοπολεμικές εποχές.
πήγανε οι μλκς και τα δώσανε για 11 μυρια, ενώ υπολογίζουν ετήσια έσοδα απο 3 εως 4 μύρια. στο μεταξύ, εμείς έχουμε την ΔΕΗ με τους φωτόπουλους να μας γ@μ@νε ασάλιωτα.
άχρηστοι άνθρωποι...καλά είπε ο άλλος στην ελληνοφρένεια για τον άδωνη τον βλάκα που παρομοίωσε τον σαμαρά με τον μέγα αλέξανδρο.
συγκεκριμένα είπε...
να πάει και να πεί κάποιος σε αυτό τον μλκ τον άδωνη που παρομοιάζει τον σαμαρά με τον μέγα αλέξανδρο, πως αν αυτό το βλήμα ζούσε σε εκείνη την περίοδο, ο αλέξανδρος δεν θα τον άφηνε ούτε τα @@ του βουκεφάλα να πάει να καθαρίσει.
χαχαχαχαχα...
Α.. ρε ψηλέ.... :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::hystericalbs1:
Για Κυνηγι πηγενες???? :whistle: :whistle:
Γυριζα σπιτι :hystericalbs1:
https://www.youtube.com/watch?v=yGBfGaOqbgQ
λογικά γιάννη, στο τεβε τώρα θα χρωστάς κάνα 12άρι-13άρι, όπως επίσεις θα χρωστάς και στην εφορία.
μην στεναχωριέσαι όμως, η κυβέρνηση θα στην χαρίσει και πολεμάει να κερδίσει ρυθμισούλα 60 δόσεων για την πάρτη σου.
άρα...καλά κάνεις και είσαι στα @@ σου.
https://www.youtube.com/watch?&v=53Mt_Dzls3A
Κάτι από ΕΡΕ του εθνάρχη μου θυμίζει η όλη κατάσταση, αλλά τουλάχιστον σήμερα απέχουμε 60+ χρόνια από εμφυλιοπολεμικές εποχές.
:shok:
καλα, τι γινεται εκει περα?
ουτε στα Ζωνιανα δεν ειχανε κατεβει με τοση "δυναμη"...
στην χαλκιδικη εχει ''ψωμι'' ομως,γιαυτο κατεβαινουν...ασχημα τα πραγματα...μπηκαν και τα κομματικα στην μεση...
στην χαλκιδικη εχει ''ψωμι'' ομως,γιαυτο κατεβαινουν...ασχημα τα πραγματα...μπηκαν και τα κομματικα στην μεση...
thumb
αυτο καταλαβα και γω.
(και παντα υπαρχουν αυτοι που θα σπευσουν για να τους δειξει και η καμερα... οι σιχαμενοι-ανεξαρτητως κομματος)
katsaraios
09-03-13, 01:44
Κλαιω ρε στις 3 το πρωι....
τελικα η επικαιροτητα ειναι απαραιτητη στον οργανισμο μου δεν ξανακανω αποχη :th_Laie_67-1:
Κλαιω ρε στις 3 το πρωι....
τελικα η επικαιροτητα ειναι απαραιτητη στον οργανισμο μου δεν ξανακανω αποχη :th_Laie_67-1:
γιατι δεν διαβαζεις ρε στο μετρο ε?
Εχει παρει σμαρτφον και διαβαζει πενβεφανς!!!
"Η ευκολία με την οποία πολλοί έλληνες θαυμάζουν τον Τσάβες, τον Μάο ή τον Ρούντολφ Ες και όχι τον Στιβ Τζομπς, τον Μπίλ Γκέιτς ή τον 16-χρονο Τζακ Αντράκα, που πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ένα νέο τεστ εντοπισμού κάποιας μορφής καρκίνου, είναι ενδεικτική του κινδύνου ενώπιον του οποίου βρισκόμαστε. Του κινδύνου, αν έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ του νερού του Καματερού και της "φραπελιάς" ή του τεστ Παπανικολάου και της πενικιλίνης, να προτιμήσουμε τα πρώτα, γιατί τα δεύτερα ακούσαμε πως έχουν παρενέργειες και αποφέρουν κέρδη σε πολυεθνικές..."
-Κώστας Στούπας-
thumb
Panos 316T
09-03-13, 11:24
"Η ευκολία με την οποία πολλοί έλληνες θαυμάζουν τον Τσάβες, τον Μάο ή τον Ρούντολφ Ες και όχι τον Στιβ Τζομπς, τον Μπίλ Γκέιτς ή τον 16-χρονο Τζακ Αντράκα, που πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ένα νέο τεστ εντοπισμού κάποιας μορφής καρκίνου, είναι ενδεικτική του κινδύνου ενώπιον του οποίου βρισκόμαστε. Του κινδύνου, αν έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ του νερού του Καματερού και της "φραπελιάς" ή του τεστ Παπανικολάου και της πενικιλίνης, να προτιμήσουμε τα πρώτα, γιατί τα δεύτερα ακούσαμε πως έχουν παρενέργειες και αποφέρουν κέρδη σε πολυεθνικές..."
-Κώστας Στούπας-
thumb
μα εντελως ατοπη συγκριση .... μα εντελως λαθος διλημμα!!!
λα'ι'κιζει ο κ. στουπας.
αχαχα!!
:D
Στάλθηκε από το GT-S5839i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Οπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Το ρεζουμέ παραμένει ίδιο.
συμφωνώ με το άρθρο και εγώ, γιατί είναι πλέον χαζό το γεγονός να περιμένουμε ΕΝΑΝ άνθρωπο να κάνει πράγματα για μας...
έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο κόσμο για να κατακτήσουμε, ενώ εμείς ονειρευόμαστε την εύκολη λύση, του κάποιος να ιδρώσει, να στεναχωρεθεί, να μαλώσει, να πολεμήσει, να πεθάνει για το δικό μας καλό...
φυσικά και είναι γελοίο.
και ας μην κάνουμε σύγκριση με τις δικές μας κυβερνήσεις, γιατί αυτό θα ήταν αυτό που δεν έχει καμμία σχέση με το άρθρο. γιατι???
γιατί πολύ απλά, η ελλάδα ως ευρωπαική χώρα, θεωρείτε αναπτυγμένη χώρα με συμβάσεις, υπογραφές, συμμετοχες σε διεθνή λόμπυ και 1002 άλλα πράγματα που θα μπορούσε να εκμεταλευτεί και να είναι σα καλύτερη μοίρα απ'ότι είναι σήμερα.
Ολόκληρο https://www.capital.gr/news.asp?id=1746368
μα εντελως ατοπη συγκριση .... μα εντελως λαθος διλημμα!!!
thumb
:whistle:
μα... εντελως
υγ διαβαζεται και αναποδα
Η εποχή των μεγάλων ή/και χαρισματικων ηγετων εχει περάσει προ πολλού, αυτό λέει ο Στούπας. Την πρόοδο των λαων έχουν αναλάβει ιδωτικές πρωτοβουλίες τις οποίες τα εξυπνα καθεστωτα ξέρουν πως να στηρίξουν, πολύ απλά. Μόνο αναπτυσσόμενες χωρες :whistle: στηρίζουν ακόμα τις ελπίδες του σε μεσσίες.
Φανταζόταν άραγε η Ιστορία ότι ο από σπόντα εκλεγείς και παραπληγικός Ρούσβελτ θα εξαφανιζε το φασισμό από την Ευρωπη ? Η μήπως η οικονομική απογείωση της Αμερικής οφείλεται στις πρωτοβουλίες κάποιου χαρισματικο΄Προέδρου από το 1945 και μετά ? Ποιός ηταν αυτός και δεν τον ξέρει κανείς, με εξαίρεση το πολύ μικρό διάστημα της προεδρίας Κεννεντυ ?
Τη Γερμανία ποιός χαρισματικός ηγέτης την εφερε εδώ που είναι σήμερα ? Ισως μου πείτε ο αριστερός Βίλλυ Μπραντ με τις δεξίες πολιτικές. Σωστό !
Ηγετεες που αγαπήθηκαν παραφορα από τους λαούς τους π.χ. Γκαντι, Μπούτο, Μάο, Τσαβες, δεν καταφεραν πολλά πραγματα και αν καταφεραν το έπραξαν σε αγαστη συνεργασία με το ιδιωτικό κεφάλαιο.
ευχομαι να μην περιμένουμε κανέναν νέο Ανδρεα Παπανδρεόυ για να μας εμπνεύσει ξανά ... :whistle: Προτιμώ να βρεθούν επιχειρηματίες που να πιστεψουν στο μέλλον αυτης της χωρας. thumb
Η εποχή των μεγάλων ή/και χαρισματικων ηγετων εχει περάσει προ πολλού, αυτό λέει ο Στούπας. Την πρόοδο των λαων έχουν αναλάβει ιδωτικές πρωτοβουλίες τις οποίες τα εξυπνα καθεστωτα ξέρουν πως να στηρίξουν, πολύ απλά. Μόνο αναπτυσσόμενες χωρες :whistle: στηρίζουν ακόμα τις ελπίδες του σε μεσσίες.
Φανταζόταν άραγε η Ιστορία ότι ο από σπόντα εκλεγείς και παραπληγικός Ρούσβελτ θα εξαφανιζε το φασισμό από την Ευρωπη ? Η μήπως η οικονομική απογείωση της Αμερικής οφείλεται στις πρωτοβουλίες κάποιου χαρισματικο΄Προέδρου από το 1945 και μετά ? Ποιός ηταν αυτός και δεν τον ξέρει κανείς, με εξαίρεση το πολύ μικρό διάστημα της προεδρίας Κεννεντυ ?
Τη Γερμανία ποιός χαρισματικός ηγέτης την εφερε εδώ που είναι σήμερα ? Ισως μου πείτε ο αριστερός Βίλλυ Μπραντ με τις δεξίες πολιτικές. Σωστό !
Ηγετεες που αγαπήθηκαν παραφορα από τους λαούς τους π.χ. Γκαντι, Μπούτο, Μάο, Τσαβες, δεν καταφεραν πολλά πραγματα και αν καταφεραν το έπραξαν σε αγαστη συνεργασία με το ιδιωτικό κεφάλαιο.
ευχομαι να μην περιμένουμε κανέναν νέο Ανδρεα Παπανδρεόυ για να μας εμπνεύσει ξανά ... :whistle: Προτιμώ να βρεθούν επιχειρηματίες που να πιστεψουν στο μέλλον αυτης της χωρας. thumb
συφωνώ απολύτως.
Moufas E46
09-03-13, 18:49
αν περιμενεις επιχειρηματιες να πιστεψουν στο μελλον αυτης της χωρας σωθηκες. οι επιχειρηματιες μονο το μελλον της τσεπης τους κοιτανε με οτι αυτο συνεπαγετε για το λαο:original:
αυτό ισχύει για όλους φίλε μούφα. καθένας την τσέπη του...
άλωστε δεν ζητάμε τρελά πράγματα, αξιοκρατικό σύστημα και δικαιοσύνη. τα είδαμε και τα κοινωνικά κράτη.
αν περιμενεις επιχειρηματιες να πιστεψουν στο μελλον αυτης της χωρας σωθηκες. οι επιχειρηματιες μονο το μελλον της τσεπης τους κοιτανε με οτι αυτο συνεπαγετε για το λαο:original:
να περιμενω προκοπή του λαου από το κράτος λοιπόν ? Να μας προσλάβει όλους ? Και ποιός θα μας πληρωνει ? Δοκιμάστηκε η λύση και απέτυχε ...
Moufas E46
09-03-13, 19:21
να περιμενω προκοπή του λαου από το κράτος λοιπόν ? Να μας προσλάβει όλους ? Και ποιός θα μας πληρωνει ? Δοκιμάστηκε η λύση και απέτυχε ...
δεν ειμαι υπερ ουτε του κρατισμου που δοκιμαστηκε και απετυχε αλλα ουτε και το κρατος να παραδωσει πληρως τα κλειδια στους ιδιωτες. υπαρχει και η μεση λυση οπου το κρατος δε βαζει εμποδια στον ιδιωτικο τομεα αλλα παρεμβαινει κιολας οταν ξεπαιρνουνται καποια ορια τα οποια εχει θεσει απο πριν για την προστασια κυριως των εργαζομενων ειδαλως θα φτιαξουμε μια χωρα οπου θα ευημερουν τα νουμερα και η κοινωνια θα υποφερειthumb
δεν ειμαι υπερ ουτε του κρατισμου που δοκιμαστηκε και απετυχε αλλα ουτε και το κρατος να παραδωσει πληρως τα κλειδια στους ιδιωτες. υπαρχει και η μεση λυση οπου το κρατος δε βαζει εμποδια στον ιδιωτικο τομεα αλλα παρεμβαινει κιολας οταν ξεπαιρνουνται καποια ορια τα οποια εχει θεσει απο πριν για την προστασια κυριως των εργαζομενων ειδαλως θα φτιαξουμε μια χωρα οπου θα ευημερουν τα νουμερα και η κοινωνια θα υποφερειthumb
αν ξεκαθαρίσαμε το τι εννοούσε ο Στούπας στο άρθρο του (αυτό το νόημα είχε το προηγούμενο ποστ μου), ευχαριστως να συζητήσουμε το μίγμα πολιτικής που μπορεί να βγάλει τη χωρα από το σημερινό αδιέξοδο.
Επισημαίνω όμως ότι αλλάζουμε θέμα. thumb
Ελάτε τώρα ας σοβαρευτούμε. Να πως θα πάει η χώρα μπροστά, με κρατικές πρωτοβουλίες σα κι αυτή.
https://news247.gr/eidiseis/politiki/skopoulh_tria_xronia_adeia_toketou_mono_gia_tis_gy naikes_toy_dhmosioy.2159113.html
Τρία χρόνια άδεια σε όλες τις δημόσιες υπαλλήλους μετά τον τοκετό προτείνει η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη
Να μπορούν οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι να λαμβάνουν άδεια για τρία χρόνια, μετά τον τοκετό, αλλά και να προμηθεύονται με κάρτα στη μισή τιμή ελληνικά προϊόντα, προτείνει η υφυπουργός Υγείας.
Όλα τα παραπάνω ελέγχθησαν σε ειδική εκδήλωση στην Ολομέλεια της Βουλής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Συμμετείχαν από σχεδόν όλα τα κόμματα, ώστε να μιλήσουν με αφορμή την 156η επέτειο της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας στη Νέα Υόρκη, από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας, που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Μοναδική εξαίρεση η Χρυσή Αυγή.
Κοινή διαπίστωση όσων πήραν τον λόγο ήταν ότι σήμερα οι γυναίκες είναι η μεγαλύτερη ομάδα πληθυσμού που πλήττεται από την ανεργία, τις απολύσεις και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
Η εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση έκανε λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας στην ίση αντιμετώπιση των δύο φύλων, ενώ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου σημείωσε ότι "την ώρα που ο ΟΗΕ προτρέπει την Ελλάδα να ενδυναμώσει την Γενική Γραμματεία Ισότητας, το αρμόδιο υπουργείο την μετατρέπει σε απλή διεύθυνση".
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι "οι κοινωνικές κατακτήσεις χρόνων αμφισβητούνται κι η ανεργία στις γυναίκες σαρώνει, με ποσοστά που ανέρχονται στο 63% σε ότι αφορά στις μερικά απασχολούμενες".
"Στον πολυδιάστατο ρόλο της γυναίκας που καταφέρνει να ανταποκρίνεται με επιτυχία παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει", αναφέρθηκε η Έλενα Κοντουρά από τους ΑΝΕΛ, ενώ η εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου επισήμανε την ανάγκη οι γυναίκες να συσπειρωθούν στα σωματεία τους για να μπορέσουν να παλέψουν ενωμένες κατά των αντιλαϊκών μέτρων.
Παραφωνία η Χρυσή Αυγή, από την οποία μίλησε ο Χρήστος Παππάς και επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών, ενώ τάχθηκε και κατά των αμβλώσεων, χαρακτηρίζοντας τες "ύβρη και φόνο".
"Η μητρότητα αποτελεί και την κοινωνική θητεία της", υπογράμμισε στην παρέμβασή της η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής, Κατερίνα Παπακώστα.
Αν είχε κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και θα βάζαμε όρους στους δανειστές.
-Α. Τσίπρας-
Τ' ακούς αγράμματε λαουτζίκο;; Για να ξέρεις τι θα ψηφίσεις μεθαύριο...
https://www.youtube.com/watch?v=_qRqSS7VkWY#!
αυτες ειναι οι εργαστηριακες μας εγκαστασεις...οι οποιες μαλλον ηταν αχρηστες...γιατι η Χαλκιδα με τα μισα και λιγοτερα εργαστηρια κριθηκε πιο ικανη!
-Α. Τσίπρας-
Τ' ακούς αγράμματε λαουτζίκο;; Για να ξέρεις τι θα ψηφίσεις μεθαύριο...
δεν χρειάζεται να ξέρουν, γιατί έτσι και αλλιώς θα τον ψηφίσουν.
άλλωστε, τα λέει πιο ωραία απ'όλους.
Waffle's House, Βουλιαγμενη: μια βαφλα με δυο μπαλλες παγωτο, επικαλυψη σοκολατας και δυο παγωτα με δυο μπαλλες το καθενα = 12,20 ευρω.
Κηφισια: Ενας καπουτσινο, μια κρυα σοκολατα και ενας χυμος αμιτα =13 ευρω.
WTF is wrong with Kifissia?
Waffle's House, Βουλιαγμενη: μια βαφλα με δυο μπαλλες παγωτο, επικαλυψη σοκολατας και δυο παγωτα με δυο μπαλλες το καθενα = 12,20 ευρω.
Πλερώνεις τα κολωνάκια που έβαλαν παντού. Waffle's House rulez
Τρία χρόνια άδεια σε όλες τις δημόσιες υπαλλήλους μετά τον τοκετό προτείνει η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη.
χαχαχα
Ειπε μια παπαρια η γυναικα αλλα και αυτοι που την αναδημοσιευουν το κανουν σκοπιμα με τα μισα απο οτι ειπε!! (εννοω το link)
η σκοπουλη (που καποιο δολο κρυβει) ειπε να παιρνουν τρια χρονια αδεια ,αλλα να πληρωνονται με το 50% του μισθου και ως ισοδυναμο να παρουν μια καρτα με εκπτωση 50% στα ελληνικα προιοντα (ποια ειναι αυτα?)
Η κυρια αυτη ξερει πολυ καλα και δεν τη επιασε ο πονος ουτε για τις γυναικες ουτε για τα δημοσιονομικα, οτι θα προκαλεσει καταιγιδες αντιδρασεων και δικαια μαλιστα απο ολο το κοσμο! μηπως τελικα αυτος ειναι ο σκοπος της?
Ξερει πολυ καλα οτι αν ισχυσει αυτο μια τριτεκνη (ποιος κανει ομως παιδια σημερα κανεις!!) θα κανει να παει στη δουλεια μετα απο 12 χρονια.
Ναι ναι δεν εκανα λαθος αν υπολογισεις και τις αναρρωτικες που παιρνουν απο την πρωτη ημερα της κυησης.
Μην τρελαινεστε λοιπον δεν προκειται τιποτα απο αυτα να γινει και οι δηλωσεις εχουν μονο δολο και εξυπηρετουν αλλες σκοπιμοτητες στα πλαισια του γενικοτερου διαιρει και βασιλευε...
Ακριβή σε φάνηκε η Κηφισιά?
Ανέβα στην πλατεία Αριστοτέλους, 4,5 με 5ε ο καπουτσίνο! :th_Laie_67-1:
https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=94419
διαβάστε και φρίξτε για το πως φέρεται το κράτος που υπερασπιζόμαστε :whistle: στους επιχειρηματίες που εμπιστεύονται τα ωραία τους λεφτά σε τούτο τον τόπο.
μόλις διώξει τους 200 εργαζόμενους ο κ. Αδαμ, τότε θα ευαισθητοποιηθούμε ... αν χασει τα 20 εκ που επενδυσε, δεν μας καίγεται καρφί ...
μολις ειδα το θεμα με παρουσια του επιχειρηματια στην πρωινη δημοσιογραφικη εκπομπη του σκαι...και φυσικα υπερασπιστης του κρατους και του λαου τι αλλο??? ενας αντιπροσωπος του τσυριζα....ο επιχειρηματιας αναμεσα στην σκυλα και την χαρυβδη!!!!
https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=94419
διαβάστε και φρίξτε για το πως φέρεται το κράτος που υπερασπιζόμαστε :whistle: στους επιχειρηματίες που εμπιστεύονται τα ωραία τους λεφτά σε τούτο τον τόπο.
μόλις διώξει τους 200 εργαζόμενους ο κ. Αδαμ, τότε θα ευαισθητοποιηθούμε ... αν χασει τα 20 εκ που επενδυσε, δεν μας καίγεται καρφί ...
είναι αλήτες, κλέφτες, τέρατα...
εύχομαι να βρεθούν αντιμέτωποι με τον ίδιο τους τον εαυτό κάποια στιγμή με όλα αυτά που έχουν κάνει.
απο τον τοίχο φίλου.
TERRA INGOGNITA.
Αναζητούνται επενδύσεις (και επενδυτές) με τις ακόλουθες προδιαγραφές:
- Δεν θα ρυπαίνουν.
- Δεν θα κάνουν θόρυβο.
- Δεν θα είναι μεγάλες.
- Δεν θα καταλαμβάνουν χώρο. (αν είναι υπόγειες, ακόμα καλλίτερα)
- Δεν θα προσδοκούν κέρδος.
- Δεν θα χρειάζονται τραπεζική χρηματοδότηση. (δεν υπάρχει...)
- Δεν θα ενοχλούνται από τους υψηλούς φόρους.
- Θα έχουν την σύμφωνη γνώμη όλων. (τοπικών αρχόντων, συλλόγων, συνδικαλιστικών σωματείων, δημοσιογράφων, αλλά και του τρελλού της γειτονιάς)
- Θα προσφέρουν υψηλούς μισθούς.
- Θα δίνουν πολλές θέσεις εργασίας.
- Θα είναι καινοτόμες και εξωστρεφείς.
- Θα είναι υπομονετικές (στην επιστροφή του ΦΠΑ π.χ.) και συμπονετικές (στα ζόρια που περνάνε οι πολιτικοί π.χ.).
- Θα δέχονται ότι οι αριθμοί δεν είναι το παν...
- Θα βλέπουν μακροπρόθεσμα. (π.χ. την ζωή του "μέλλοντος αιώνος"...)
- Θα είναι άψογες στην τήρηση των 4.100 νόμων και 130.000 εγκυκλίων του κράτους.
- Θα κάνουν έμμεση κοινωνική πολιτική (π.χ. δίνοντας "δωράκια" σε όποιον ταλαίπωρο Δ.Υ. τους το ζητήσει.
- Θα είναι ευγνώμονες, στην απίθανη περίπτωση που εξαναγκαστούν να κλείσουν.
:hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:
thumb
ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!!!:ranting2: :ranting2: :ranting2: :ranting2: :ranting2: :ranting2: :ranting2: :ranting2: :ranting2:
Κανένας αρχηγός ευρωπαϊκού κράτους δεν παραβρέθηκε στη κηδεία του Τσάβεζ.
Ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν εκεί. thumb
True story.
Συγκλονιστική μαρτυρία μετά την αθώωση του Ηλία Κασιδιάρη από το δικαστήριο
10.03.2013 14:20 Σχόλια
-A+A
Απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών από το Εφετείο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος δικάστηκε για συνέργεια σε επίθεση και ληστεία σε βάρος φοιτητή το 2007. Η απόφαση προκάλεσε ποικίλα σχόλια.
Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε ανώνυμα στο διαδίκτυο και αναδημοσιεύτηκε από το left.gr:
«Είσαι μεταπτυχιακός φοιτητής.
Βρίσκεσαι στο πανεπιστήμιο.
Ένα αυτοκίνητο σταματάει σε ένα σημείο που βρίσκεσαι μόνος.
Πέντε φουσκωτοί ξυρισμένοι με ρόπαλα σε τσακίζουν στο ξύλο και σε μαχαιρώνουν στο πόδι.
Σου κλέβουν την ταυτότητα για να ξέρουν τη διεύθυνσή σου.
Μόνο κριτήριο για την πράξη τους, η εμφάνισή σου.
Αποφασίζεις να νικήσεις τον τρόμο και να αντιδράσεις.
Μαθαίνεις ότι κάποιος έχει συγκρατήσει τον αριθμό του αυτοκινήτου.
Καταθέτεις μήνυση.
Η αστυνομία ανακαλύπτει ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε έναν "Κασιδιάρη", υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής του 0,5%.
Τραβιέσαι 7 χρόνια στα δικαστήρια από αναβολή σε αναβολή.
Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, βλέπεις τον τραμπούκο που σε μαχαίρωσε να γίνεται βουλευτής.
Τον βλέπεις να ανάγεται σε λαϊκός ήρωας σε μια μερίδα κόσμου.
Τη μέρα της δίκης πρέπει να καταθέσεις την τραυματική σου εμπειρία μπροστά σε ένα κοινό, γεμάτο με χρυσαυγίτες.
Ζητάς να γίνει η δίκη σε άλλη αίθουσα. Το αίτημα απορρίπτεται.
Καθώς περιγράφεις τη σκηνή της επίθεσης, το εχθρικό κοινό σε χλευάζει και σε κοροϊδεύει.
Ο ενορχηστρωτής της επίθεσης, ο άνθρωπος που σε προηγούμενες αναβολές της δίκης στους διαδρόμους σου κόλλαγε μαγκιές, τώρα σαν μητέρα Τερέζα δηλώνει "συμπαθών" και "καταδικάζει τη βία, όπως και όλη η Χρυσή Αυγή".
Ειρωνεία.
Βγαίνει πανηγυρικά αθώος.
Σου τρίβει την απόφαση στη μούρη, είναι παντοδύναμοι, είναι κυρίαρχοι.
Έμαθες το μάθημά σου. "Μην ανακατεύεσαι – μη μιλάς – είσαι χαμένος από χέρι"
Είσαι 60 χρονών.
Υπηρετείς μια ζωή το πανεπιστήμιο.
Ο άντρας σου μπαινοβγαίνει για χημειοθεραπείες.
Βλέπεις 5 φουσκωτούς να χτυπάνε έναν φοιτητή μέσα στο πανεπιστήμιο.
Συγκρατείς την πινακίδα του αυτοκινήτου.
Ψάχνεις να βρεις τι έγινε. Φοιτητές που βρίσκονται εκεί γύρω δηλώνουν "δεν είδα, δεν ξέρω, μη με ανακατεύετε"
Αναφέρεις το περιστατικό στη σύγκλητο, και καταθέτεις στην αστυνομία την πινακίδα μαζί με το θύμα της επίθεσης.
Μετά από μέρες ο αστυνομικός σε ενημερώνει ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε έναν "Κασιδιάρη" που είναι μέλος της νεοναζιστικής συμμορίας. Σου προτείνει να μην ανακατευτείς. (Θα αποδειχτεί ότι έχει δίκιο)
Ξέρεις ότι θα περάσεις μια ψυχοφθόρα διαδικασία, ξέρεις ότι μπλέκεσαι σε μια υπόθεση που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή σου, αλλά αποφασίζεις να κάνεις το σωστό, ανεξαρτήτως κόστους.
Μαθαίνεις από την τηλεόραση ότι είσαι "μεγαλοστέλεχος του Σύριζα" ενώ δεν ήσουν ποτέ μέλος οποιουδήποτε κόμματος.
Ο Κασιδιάρης σε αποκαλεί "ρουφιάνα" στα κανάλια υποστηρίζοντας ότι είσαι σε εντεταλμένη υπηρεσία.
Δηλώνει ότι είσαι κι εσύ κατηγορούμενη, χωρίς να αναφέρει ότι είσαι κατηγορούμενη γιατί σου έχει κάνει ο ίδιος μήνυση για ψευδομαρτυρία.
Σέρνεσαι 7 χρόνια στα δικαστήρια με αναβολές.
Καταθέτεις αυτά που είδες.
Ο φιλοναζί δικηγόρος σε προσβάλλει και αφήνει να εννοηθεί ότι στα 60 σου χρόνια αποφάσισες να εμπλέξεις σε μια άσχετη υπόθεση έναν παντελώς άγνωστο τότε άνθρωπο, για πολιτικούς λόγους.
Ο εισαγγελέας κι ο δικαστής αφήνουν τον δικηγόρο να σε προσβάλλει και να σου μιλάει σαν να είσαι εγκληματίας. Αντιμετωπίζουν τελείως αδιάφορα τη μαρτυρία σου.
Μια δημοσιογράφος με καρφάκια, δηλώνει ότι πολύ εύκολα θα μπορούσες να βρεις τον αριθμό του αυτοκινήτου από το Ιndymedia. Δεν ήξερες καν την ύπαρξη του Indymedia.
Κρίνεσαι αναξιόπιστη μάρτυρας, αντίθετα με τους φίλους του κατηγορούμενου που δηλώνουν ότι τον είδαν το πρωί με το αυτοκίνητο, που κρίνονται πιο αξιόπιστοι παρόλο που δεν προσκομίστηκε καμία απόδειξη ότι όντως το αυτοκίνητο ήταν αλλού.
Η δίκη τελείωσε. Αθώος.
Τώρα είσαι εσύ κατηγορούμενη για ψευδομαρτυρία. Στα 67 σου χρόνια. Ο γολγοθάς συνεχίζεται και πλέον η δικαστική απόφαση βαραίνει εναντίον σου.
Το πρώτο θέμα δημοσιεύει το όνομά σου και η φωτογραφία σου κυκλοφορεί σε νεοναζιστικά site με αηδιαστικά σχόλια από κάτω.
Αυτό κέρδισες από την καλή σου πράξη λοιπόν.
Τώρα έμαθες το μάθημά σου. "Μην ανακατεύεσαι – μη μιλάς – είσαι χαμένος από χέρι"
Είσαι τραμπούκος σε νεοναζιστική οργάνωση.
Γράφεις ύμνους για τον Χίτλερ στο επίσημο περιοδικό της.
Καταφέρνεις να γίνεις το δεξί χέρι του μεγάλου φύρερ.
Βγαίνεις παγανιά με το αυτοκίνητο σου και τραμπουκίζεις κόσμο.
Κάποιος από αυτούς τόλμησε να σου κάνει μήνυση.
Τώρα πια είσαι βουλευτής.
Πλακώνοντας στο ξύλο μια 50χρονη γυναίκα και αποφεύγοντας το αυτόφωρο για 2 μέρες καταφέρνεις να γίνεις λαϊκός ήρωας και πολιτικός αστέρας.
Όταν μετά από 7 χρόνια δεν μπορείς πλέον να πάρεις άλλη αναβολή, πας στο δικαστήριο.
Έχεις φροντίσει 100 φουσκωτοί να πιάσουν όλες τις θέσεις της αίθουσας 2 ώρες πριν ξεκινήσει η δίκη.
Ενώ το αυτοκίνητό σου ήταν leasing και υποτίθεται ότι το'χες σε πάρκινγκ και ενώ η εταιρεία σου ζητούσε τις αποδείξεις από τα έξοδά σου, δεν έχεις καμία απόδειξη να παρουσιάσεις στο δικαστήριο.
Ο δικαστής κι ο εισαγγελέας σου μιλούν με το "σεις" και με το "σας". Ουδέποτε ακούγεται η λέξη "κατηγορούμενος".
Ο εισαγγελέας προτείνει αθώωση. Είναι φανερό ότι πρόκειται για σκευωρία της αριστεράς.
Ο Πρόεδρος συμφωνεί. Αν ήθελε ας διαφωνούσε εκεί μέσα.
Τους τρίβεις στη μούρη την απόφαση. Είσαι παντοδύναμος. Είσαι κυρίαρχος.
Τώρα έμαθαν το μάθημά τους. "Μην ανακατεύεσαι – μη μιλάς – είσαι χαμένος από χέρι"».
Πηγή: Συγκλονιστική μαρτυρία μετά την αθώωση του Ηλία Κασιδιάρη από το δικαστήριο | iefimerida.gr https://www.iefimerida.gr/node/94278#ixzz2N9PyfINe
Άλλος ένας "πονεμένος" μετανάστης.
Από ανάρτηση φίλου...
The International Monetary Fund, the United Nations and the Entire World should know
THAT
the Greek Parliament, the County, and Local Authorities as well as All-State underwritten Enterprises (eg Port Authorities, Hellenic Rail etc) operate like Prohibition-Era-Chicago Gangs.
God may save the Greek people.
Η παράνοια του Ελληνικού Κράτους (part 8.395.253.984.671)
Πικρή Ιστορία Ελληνικής Επιχείρησης
Του Νίκου ΞυδάκηΠαρασκευή, 8 Μαρτίου 2013
Tο ελληνικό κράτος πνίγει κατά συρροήν και κατΆ εξακολούθησιν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σύντομη, πικρή ιστορία από την πτωχευμένη Ελλάδα.
Βιομηχανική Περιοχή Κιλκίς. Μια εταιρεία κατασκευής αποστειρωμένων χειρουργικών ραμμάτων, η μόνη στην Ελλάδα, με ιστορία 24 ετών, τον Δεκέμβριο 2010 λαμβάνει έναντι τετραετών οφειλών από το ελληνικό Δημόσιο 1,5 εκατομμύριο ευρώ, σε άτοκα ομόλογα, ρευστοποιήσιμα σταδιακά έως το 2014. Η επιχείρηση παραδίδει τα ομόλογα στις συνεργαζόμενες τράπεζες, προκειμένου να εξοφλήσει ισόποσες οφειλές.
Ενα χρόνο αργότερα όμως, Μάρτιο 2013, το Δημόσιο «κουρεύει» μονομερώς τα ομόλογα κατά 53% ονομαστικά, και ουσιαστικά πολύ περισσότερο, έως 90%, καθώς η αποπληρωμή των «κουρεμένων» μετατίθεται για το διάστημα 2032-2042.
Αποτέλεσμα: η καθυστερημένη πληρωμή εξανεμίζεται και η επιχείρηση βρίσκεται πάλι ανοιχτή στα δάνειά της: οι τόκοι μόνο φτάνουν τις 160 χιλιάδες ετησίως, υπερκαλύπτοντας την κερδοφορία της. Ας σημειωθεί ότι, μετά το 2009, όλες οι επιχειρήσεις, και η συγκεκριμένη, ευρίσκονται εκτός τραπεζικού δανεισμού, ενώ οι προμηθευτές πρώτων υλών απαιτούν πλέον εξόφληση άμα τη παραγγελία.
ΠαρΆ όλα αυτά μερικοί αντέχουν, όπως η βιομηχανία της ιστορίας μας, κινούμενοι με οριακή ρευστότητα και στρεφόμενοι εξ ολοκλήρου σχεδόν στις εξαγωγές.
«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι χάσαμε 1,5 εκατομμύριο υπέρ πατρίδος», σχολιάζει ο επιχειρηματίας κ. Θέμης Καζαντζίδης. «Και να συνεχίζουμε οριακά, συντηρώντας 30 θέσεις εργασίας, και προσφέροντας φόρους και προστιθέμενη αξία στη χώρα. Αλλά η περιπέτεια δεν έχει τέλος...».
Το Τελωνείο ανακάλυψε ότι είχε δασμολογήσει με χαμηλότερο συντελεστή την εισαγωγή πρώτων υλών. Το Τελωνείο έδωσε λανθασμένο κωδικό στο εισαγόμενο υλικό, έκανε επανέλεγχο και, μη αναγνωρίζοντας το δικό του λάθος, απαιτεί εκ των υστέρων αναδρομικό δασμό και διαφορά ΦΠΑ. Το Πρωτοδικείο καταλογίζει συμπληρωματική καταβολή και πρόστιμα ύψους περ. 190.000 ευρώ. Η επιχείρηση κάνει έφεση. Το υπουργείο Οικονομικών όμως δεν περιμένει για διακανονισμό πληρωμής. Προχωρεί άμεσα στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της εταιρείας και σε κατάσχεση των χρηματικών διαθεσίμων. Μια ακόμη παραγωγική, υγιής επιχείρηση, που παλεύει να επιζήσει, απειλείται άμεσα με θάνατο από ασφυξία τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες.
Τι ζητάει η «κουρεμένη» έως μηδενός και χρεωμένη από λάθη του κράτους επιχείρηση; Χρόνο. Να δοθεί χρόνος για να γίνει διακανονισμός της οφειλής με όλες τις νόμιμες διαδικασίες· να αποδεσμευθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί. «Η επιμονή σας στην εφαρμογή των μέτρων όχι μόνον θα επιφέρει τον θάνατο της επιχείρησης αλλά και δεν θα εξυπηρετήσει τους εισπρακτικούς στόχους του δημοσίου... Σας ζητούμε να εκτιμήσετε με δικαιοσύνη τα εις βάρος μας αποτελέσματα του PSI... Τα χρήματα τα οποία σήμερα το κράτος απαιτεί, ως οφειλόμενα, είναι ένα πολύ μικρό μέρος μόνον όσων αυτό το ίδιο μάς αποστέρησε, αρνούμενο την πληρωμή των αναγνωρισμένων υποχρεώσεών του», σημειώνει ο επιχειρηματίας Θ. Καζαντζίδης σε επιστολή του προς το Τελωνείο, τη δικαστική υπηρεσία και τον γεν. γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.
Η έκκλησή του περιέχει την αγωνία εκατοντάδων, χιλιάδων Ελλήνων που μάχονται να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους μέσα στη Μεγάλη Υφεση· που δεν χρωστούσαν, που ήσαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, που ασκούσαν και ασκούν παραγωγική δραστηριότητα, που δεν ήσαν ποτέ παρασιτικοί.
Αυτοί είναι οι πραγματικοί Ελληνες, η υγιής Ελλάδα. Αυτοί είναι οι πραγματικοί, υπαρκτοί και δρώντες επενδυτές· αυτούς οφείλει να βοηθήσει πρώτους το κράτος. Το υπουργείο Οικονομικών οφείλει μια λύση. Και το υπουργείο Ανάπτυξης ας πάρει ένα μάθημα από τη στενάζουσα πραγματική οικονομία.
(από την εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 05/03/2013)
...αλλά ο οργανισμός για την αποξήρανση της Κωπαΐδας ακόμα προσφέρει τις "υπηρεσίες" του.
Αθάνατο, ανίκανο, κορπορατικό-σοβιετικό κράτος. Μου θέλετε και επενδύσεις... ;)
Τι ρομαντικό !! thumb
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
10-03-13, 19:55
H «Τιτάν» εξετάζει το ενδεχόμενο να φύγει από την Ελλάδα
03/10/2013 - 17:28
6
Ο διευθύνων Σύμβουλος της τσιμεντοβιομηχανίας "Τιτάν", Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, σε συνέντευξή του στην "Welt am Sonntag", εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει την έδρα της εκτός Ελλάδος, καθώς αναφέρεται στις δυσκολίες δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και στην πτώση της ζήτησης του τσιμέντου στο επίπεδο, όπως λέει, του '60. Χαρακτηρίζει δε "καταστροφή" την ανεργία των νέων και την επιλογή πολλών να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.
"Είμαστε μια εταιρία με ιστορία 110 ετών εδώ στην Ελλάδα. Η παράδοση αυτή δημιουργεί και μεγάλη ευθύνη. Όμως κανείς δεν γνωρίζει εάν η κατάσταση μακροπρόθεσμα θα σταθεροποιηθεί ή εάν η κρίση έχει όντως περάσει. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε εναλλακτική", τονίζει ο κ. Παπαλεξόπουλος και επισημαίνει ότι δανείζεται πλέον με πολύ δυσμενέστερους όρους. "Αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί, εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Δεν ξέρω εάν οι πολίτες στις άλλες χώρες αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολη έχει γίνει εδώ η κατάσταση", εξηγεί και τονίζει: "Μια μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων διαθέτει μεγάλη υπομονή. Όμως, κοιτάξτε: οι άνθρωποι έχουν παιδιά και κανένα από αυτά τα παιδιά δε βρίσκει δουλειά. Η ανεργία των νέων έχει φτάσει στο 60%. Πολλοί εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Αυτό αποτελεί καταστροφή για την χώρα".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
πριν απο 10 μερες σκεφτομουν ΠΩΣ αυτες οι εταιριες( 3 ) καθονται ακομα στην Ελλαδα
η αληθεια ειναι παντως πως τοσα χρονια θησαυρισαν γιατι το προιον το πωλουσαν πανακριβα στην εγχωρια αγορα ενω στο εξωτερικο το πηγαιναν παμφθηνο....
Κωνσταντίνος
10-03-13, 20:23
Κανένας αρχηγός ευρωπαϊκού κράτους δεν παραβρέθηκε στη κηδεία του Τσάβεζ.
Ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν εκεί. thumb
Απορία επικρατεί στην κηδεία Τσάβες για τον ξένο με τη χωρίστρα και τα σπαστά αγγλικά
Απορία και προβληματισμός επικρατεί σύμφωνα με πληροφορίες από το πρωί μεταξύ των παρευρισκόμενων στην τελετή αποχαιρετισμού του ιστορικού ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, λόγω του ξένου με τη χωρίστρα και τα σπαστά αγγλικά που περιφέρεται άσκοπα και μιλά συνεχώς στην πενθούσα χήρα. Όπως όλα δείχνουν, ο άγνωστος επισκέπτης δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πέταξε έως το Καράκας για να παρευρεθεί στην τελέτη, δίχως βέβαια να είναι προσκεκλημένος από την ίδια την οικογένεια του Λατινοαμερικανού ηγέτη.
«Είναι μια βαθιά πένθιμη και συγκινητική ημέρα για την οικογένεια Τσάβες, για όλους εμάς αλλά και για το λαό της Βενεζουέλας», δήλωνει στους ρεπόρτερ του «Κουλουριού (https://www.tokoulouri.com/politics/frozen_funeral/)» αξιωματούχος που βρίσκεται στη στρατιωτική ακαδημία του Καράκας, όπου τελείται η κηδεία. «Μια τέτοια μέρα δεν είναι δυνατόν να έρχεται εδώ όποιος θέλει, να μιλά σε μια ακαταλαβίστικη γλώσσα και να απασχολεί τη χήρα Τσάβες ενώ ταυτόχρονα γελάει ακατάπαυστα με τα ίδια του τα αστειάκια. Είναι ντροπή», συμπλήρωνει εμφανώς οργισμένος.
Όπως αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είχε την εντύπωση πως η τελετή θα ήταν δημόσια, όπου πλήθος κόσμου αλλά και ξένοι εκπρόσωποι κρατών και κομμάτων θα έσπευδαν να υποβάλλουν τα σέβη τους. Αντ” αυτού, συνάντησε μια κλειστή, οικογενειακή τελετή όπου ο ίδιος και οι συνεργάτες του ήταν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, ενώ το γεγονός πως δεν μιλούσαν παρά μόνο ελάχιστα αγγλικά έκανε τα πράγματα σαφώς χειρότερα.
Η σταγόνα που έχει ξεχειλίσει το ποτήρι είναι το γεγονός πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και η ομήγυρη του ρωτάνε συνεχώς τους παρευρισκόμενους πότε θα σερβιριστεί το φαγητό ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει σταματήσει στιγμή να βγάζει φωτογραφίες αγκαλιά με όλους τους συγγενείς του Τσάβες, προκαλώντας έκδηλη αμηχανία και έντονες απορίες. Όπως μας μετέφερε χαρακτηριστικά πριν λίγη ώρα ο αξιωματούχος «μέχρι και με τον κηπουρό της ακαδημίας φωτογραφήθηκε ενώ ζήτησε από τον αρχιμάγειρα να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας».
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κουλουριού» τέλος, τα παράπονα των συγγενών του εκλιπόντος ηγέτη έφτασαν μέχρι τα γραφεία του Υπουργείου Εξωτερικών, με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να αναγκαστεί να πάρει τηλέφωνο τον ομόλογο του στο Καράκας προκειμένου να προλάβει τυχόν διπλωματικό επεισόδιο. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο κύριος Τσίπρας παίζει στο προαύλιο της ακαδημίας με το σκυλάκι του Ούγκο Τσάβες, τον Λούπο, υπό τα έντρομα βλέμματα όλων των παριστάμενων.
:hystericalbs1::hystericalbs1:
https://www.tokoulouri.com (https://www.tokoulouri.com/politics/frozen_funeral/)
https://www.frontpages.gr/data/2013/20130310/ToVimaI.jpg
ΠΑΠΑΣ???:shok::th_Laie_67-1::shok:
https://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/286850/ntymenos-papas-to-eskase-o-kyriakidis
Καλά, έχει δώσει το γελοίο το SKAI, εκπομπή στον μέγα-καρ@γκιόζη / λαμόγι@ το Τράγκα;;; :th_Laie_67-1: Μάλλον έχω πολύ καιρό να δω τβ.
Και εκείνος έχει καλέσει τον "φίλο" του -όπως τον αποκάλεσε- το Φωτόπουλο;;;
Νταφάκ ις δις σσσσιετ;; Βλέπω / ακούω καλά;;;
υγ: δοκιμάστε να κλείσετε εντελώς τη φωνή και απλά παρακολουθήστε Τράγκα. Έτσι κι αλλιώς δε χάνετε τίποτα απολύτως. Τα λολΖ πάντως είναι Εγγυημένα.
στην κυριολεξία ο μεγαλύτερος τρομοκράτης δημοσιογράφος που υπάρχει. τον ακούω καμμιά φορά το πρωί τυχαια, και ειλικρινά μετα απο 2 λεπτά ακρόασης είναι ικανός να σου χαλάσει όλη την μέρα απ'το πρωί.
Μία συγκλονιστική περίπτωση αυτοθυσίας Πηγή: www.lifo.gr
Σήμερα Σάββατο, ένας αφγανός αστυνομικός, στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν σκοτώθηκε, αγκαλιάζοντας έναν καμικάζι, για να αποτρέψει το θάνατο άλλων ανθρώπων. Όπως αναφέρει το CNN, από την επίθεση αυτοκτονίας, εκτός από τον αστυνομικό, Μουράντ Κχαν, έχασαν και τη ζωή τους και οκτώ ανήλικοι, ηλικίας μεταξύ 7 και 17. Εκπρόσωπος της αστυνομίας, για την επαρχία Κχοστ, ανέφερε ότι υπάρχουν και δύο τραυματίες. Ο βομβιστής επιχείρησε να εισέλθει σε ένα χωριό όπου πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις οι νατοϊκές δυνάμεις ασφαλείας, μαζί με αφγανούς αστυνομικούς. Σε ένα όμως σημείο ελέγχου, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν το γιλέκο με τα εκρηκτικά και επιχείρησαν να σταματήσουν ανεπιτυχώς τον καμικάζι. Πηγή: www.lifo.gr
https://www.dailysquib.co.uk/index.php?news=3089 https://www.clicksmilies.com/s1106/travesmilies/smilie_aengstl1.gif
Ο Κώστας Λαπαβίτσας είναι καθηγητής οικονομικών στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Ακούσατε τι είπε για επιστροφή στη δραχμή, εθνικοποίηση κεφαλαίων, κρατικοποίηση τραπεζών, έλεγχο στη κίνηση κεφαλαίων;;
Επόμενη κίνηση: Να βάλουμε κι ένα ηλεκτροφόρο φράχτη στα σύνορα να εκτελέσουμε τα εκατομμύρια ελλήνων που θα τρέξουν να φύγουν από τη χώρα.
Ο Χότζα ζει!!!
ότι περίπου λέει και ο Βαρουφάκης σε αμερικάνικο πανεπιστήμιο, δεν θυμάμαι ποιό. thumb
εδώ ρε παιδιά κάνει μαθήματα οικονομικής ανάπτυξης ο ΓΑΠ ... ότι να ναι ... :thumbsdown:
εδώ ο σκουρλέτης και ο λαφαζάνης μιλάνε για οικονομικά ρε. πλάκα μου κάνετε τώρα?
Γράφει φίλος :
Μία από τις συνέπειες της κρίσης είναι ότι ξεκίνησε η εξαγωγή ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ στην Ευρώπη. Συναντάς πια στο εξωτερικό "ελληναράδες" που ενώ ζουν σε πραγματικές χώρες, ακόμα πιστεύουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μία εναλλακτική διάσταση σε άλλο χωροχρόνο, όπου οι δυνάμεις της λογικής δεν ισχύουν.
Η βλακεία τους είναι τόσο απύθμενη που εντυπωσιάζει τόσο εντός όσο και εκτός Ελλαδος.
Friggin guy's killing me every time. :hystericalbs1:
Παραμένει και το 2013 το χαράτσι της ΔΕΗ, και μάλιστα σε λιγότερες δόσεις:
https://www.inews.gr/0/charatsi-kai-to-2013-meso-tis-dei-.htm
Όλα αυτά λόγω καθυστερήσεων στη θεσμοθέτηση του ενιαίου φόρου ακινήτων.
Σούπερ.
Το έχετε καταλάβει ότι κανονικά ετούτη την ώρα θα 'πρεπε να δουλεύουμε, εντούτοις γράφουμε σε κάποιου είδους 'διαδικτυακό καφενείο', ε?
Θύματα της ανάπτυξης, όλοι.
Haven't you heard of multi-tasking brah? Wtf?
στην κυριολεξία ο μεγαλύτερος τρομοκράτης δημοσιογράφος που υπάρχει. τον ακούω καμμιά φορά το πρωί τυχαια, και ειλικρινά μετα απο 2 λεπτά ακρόασης είναι ικανός να σου χαλάσει όλη την μέρα απ'το πρωί.
https://www.youtube.com/watch?v=-5Dg7_8nHmk
:whistle: :whistle:
Γ@μω τα υπουργεια σας!!! :hystericalbs1: :hystericalbs1: :th_Laie_67-1:
Όχι ότι θ αλλάξει κάτι, απλά πληροφοριακά.
Αν είσαι ένας από 1.500.000 ανέργους, 2.500.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, 1.500.000 συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, 700.000 αυτοαπασχολούμενους-επιτηδευματίες διάβασε και διέδωσε το παρακάτω…
Α. Πολύ συζήτηση γίνεται για το αν πρέπει να φύγουν από το Δημόσιο 25.000 υπάλληλοι, καθώς στην Ελλάδα έχουμε εμπεδώσει ότι η απόλυση είναι συνυφασμένη μόνο με τον ιδιωτικό τομέα και όποιος μπαίνει στο Δημόσιο (επίορκος, τεμπέλης, κοπανατζής, ανεπαρκής) πρέπει να μένει μέχρι να συνταξιοδοτηθεί.
Β. Αν φύγουν 25.000 άνθρωποι από τον δημόσιο τομέα (λέει ο… ποιητής) θα επέλθει ύφεση στην οικονομία, δεν θα εισπραχθεί ΦΠΑ, θα καταρρεύσουμε και άλλα τέτοια. Θα μιλήσουμε με αριθμητικούς όρους και με δημοσιονομικές και μακροοικονομικές τεχνικές.
Γ. Έστω ότι αύριο φεύγουν απόν τον δημόσιο τομέα 25.000 υπάλληλοι. Αν λάβουμε υπ΄ όψιν ότι οι μέσες μηνιαίες αποδοχές μαζί με τις εισφορές τους φόρους κλπ. σήμερα έχουν διαμορφωθεί στα 1.300 ευρώ, τότε έχουμε: 25.000 απολυμένοι Χ 1.300ευρώΧ12 μήνες=390.000.000 ευρώ ή 1,9% του ΑΕΠ. Τα λεφτά αυτά θα αφαιρεθούν από το έλλειμμα αλλά θα δεχθούμε ότι θα λείψουν από την αγορά.
Πάμε να δούμε τι έχει γίνει στον ιδιωτικό τομέα;
1. Το 2010 απολύθηκαν 300.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Αν ο καθένας είχε ως μέση μικτή αμοιβή 1.200 ευρώ επί 14 μήνες (μαζί με τα Δώρα), τότε το ποσό που προκύπτει είναι το εξής: 300.000 εργαζόμενοι Χ1.200 ευρώ Χ14 μήνες=5.040.000.000. Βεβαίως, επειδή δεν απολύθηκαν την… 1η Ιανουαρίου αλλά σταδιακά έως την 31/12.2010, το ποσό πρέπει να το υπολογίσουμε στο 1/3, δηλαδή 1,7 δισ. ευρώ. Ωστόσο, από τους 300.000 απολυμένους του 2010 χάθηκαν 5,1 δισ. ευρώ το 2011 και άλλα τόσα το 2012. Δηλαδή 1,7 δις ευρώ το 2010 + 5,1 δισ. ευρώ το 2011 + 5,1 δισ. ευρώ το 2012 = 11,9 δισ. ευρώ.
2. Το 2011 απολύθηκαν άλλες 300.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Ομοίως, το 2011 χάθηκαν από την οικονομία μόνο γι αυτούς 1,7 δισ. ευρώ, αλλά το 2012 χάθηκαν 5,1 δισ. ευρώ. Άρα στα 11,9 δισ. ευρώ προσθέστε το κόστος των ανέργων του 2010 και την απώλεια του 2011. Άρα 11,9+1,7+5,1 δισ. ευρώ=18,7 δισ. ευρώ.
3. Το 2012 χάθηκαν άλλες 300.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Αν υπολογίσουμε ότι ο μέσος μισθός μειώθηκε κατά 30%, τότε χάθηκαν 1,2 δισ. ευρώ και για αυτούς τους τελευταίους 300.000 εργαζόμενους, τότε φέτος, θα απωλεσθούν από την οικονομία 5,1 δισ. ευρώ -30% των ετήσιων αποδοχών=3,6 δισ. ευρώ. Άρα 4,8 δισ. ευρώ απώλειες για το 2011 και το 2012 για τους απολυμένους του 2011.
4. Αν προσθέσουμε και τα απωλεσθέντα των απολυόμενων 2010-2011 κατά το 2012, εκτιμάται ότι στο τέλος του 2013 (δηλαδή την τετραετία 2010-2013), θα χαθούν από την οικονομία 18,7 δισ. ευρώ (2010-2011) + 5,1 δισ. ευρώ (2012) + τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ σωρευτικά για τους απολυμένους των τριών προηγούμενων ετών. Άρα μιλάμε για ένα κόστος που προσεγγίζει σε επίπεδο τετραετίας τα 33 δισ. ευρώ. Δηλαδή, περίπου το 70% από την σωρευτική ύφεση της πενταετίας 2009-2013.
Άρα, οι θυσίες του ιδιωτικού τομέα ανέρχονται σε πάνω από 30 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, ενώ κατάρρευσε ο δημόσιος τομέας.
Συμπεράσματα:
1. Η αύξηση της ανεργίας θα συρρικνώσει ακόμη περισσότερο τους μισθούς
στον δημόσιο τομέα, εκτός του ιδιωτικού.
2. Το κόστος απόλυσης 25.000 δημοσίων υπαλλήλων φέτος και του χρόνου δεν θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ για την οικονομία, όταν στο τέλος του 2014 το σωρευτικό κόστος λόγω των απωλειών στον ιδιωτικό τομέα θα έχει φτάσει στα 40 δισ. ευρώ!!!
3. Όσοι προστατεύουν διεφθαρμένους, κοπανατζήδες, τεμπέληδες θα πρέπει να προβληματίσουν όλους τους υπόλοιπους (και βεβαίως και το υγιές τμήμα του δημόσιου τομέα) και ας έχουμε υπ΄ όψιν μας τα εξής για τις επόμενες εκλογές:
Α. ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ…
Β. ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΙΩΝ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ….
Γ. ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ…
Δ. ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΤΗΕΛΟΡΑΣΕΙΣ
Όσοι εξακολουθούν να παριστάνουν τους «προστάτες» του κακού δημόσιου (το τονίζω, ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ) θα πρέπει να βρουν απέναντί τους 1.500.000 οικογένειες ανέργων, 2.500.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, 1.500.000 συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα και 700.000 αυτοαπασχολούμενων-επιτηδευματιών (στην τελευταία περίπτωση πρέπει να καταδειχθεί το στοιχείο της φοροδιαφυγής, το οποίο έχει να κάνει με την τακτική που ακολουθείται στον δημόσιο τομέα, χωρίς να αποτελεί όμως ακλόνητο ελαφρυντικό… )
Έχω απορίες όσο αφορά το Α, Β, Γ & Δ. :whistle:
Ντροπή μας. Πως άραγε εγκρίνονται τέτοιες αποφάσεις ? Τόσο ΖΩΑ είναι όλοι τους ???
- You in Greece;
- Yes Ι does.
Θα μπορούσε να είναι διάλογος μεταξύ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που έδυσε και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που θέλει να ανατείλει.
Στην πραγματικότητα, η ερώτηση αποτελούσε τον κορμό της διαφημιστικής καμπάνιας του ΕΟΤ για την Ελλάδα και πλέον χαίρει ειδικής βράβευσης, από τους συντάκτες του CNN με χρυσό βατόμουρο -ως μία από τις χειρότερες καμπάνιες- και η απάντηση είναι copyright του Αλέξη μας, πάει με όλα και συμφέρει.
Με τις υγείες μας. Και εις ανώτερα.
Πρωτότυπο !!
Όταν δούλευα στην Ιαπωνία με είχε πάρει τηλέφωνο μια γνωστή. Είχε έρθει ως "εμπειρογνώμων" της Κεντρικής περιφέρειας Μακεδονίας (δεν θυμάμαι την ακριβή θέση) για μια έκθεση τουρισμού. Μου ζήτησε να περάσω από το περιπτέρο της ελληνικής αντιπροσωπείας. όταν πήγα αντίκρυσα 5- άτομα χαμένα να κοιτούν αριστέρα και δεξία, ένα περιπτέρο χάλια φταγμένο, καθόλου προσεγμένο για τους Ιάπωνες tour operators και το χειρότερο χωρίς έτοιμα πακετά για να πουλήσουν.
Δίπλα βρισκόταν το περίπτερο της Αυστρίας, οργανωμένο, με ανθρώπους που μιλούσαν την γλώσσα και με έτοιμες προσφορές για να κλείσουν συμφωνίες.
Η γνωστή μου φυσικά είχε "μέσο" και ήρθε με τα έξοδα πληρωμένα. Δεν ήξερε τπτ για τουρισμού απλώς πήγε τζάμπα ταξίδι. Το βράδυ με κάλεσαν για φαγητό σε ιαπωνικό εστιατόριο όπου θα έβγαινε όλη η αποστολή. Εντυπωσιάστηκα, ήταν 4Χ από αυτούς που είδα στο περιπτέρο, συγκεκριμένα μέτρησα πάνω από 10 "εμπειρογνόμωνες". Άρχισαν να παραγγέλνουν αβέρτα σε ένα ακριβό εστιατόριο. Δοκίμασαν όλα τα πιάτα καθώς και όλα τα είδη Σάκε.
Ρώτησα πώς πήγε η προσέλκυση τουριστών και τι αποτελέσματα είχαν καθώς και τι ενέργειες σκοπεύαν να ακολουθήσων. Δυστυχώς δεν πήρα καμία απάντηση...
Η χρονία? 2008....
Που να είναι άραγε κρυμμένοι αυτοί οι άνθρωποι ? (που γράφουν τέτοια κείμενα)
Η Ελλάδα θα έχει σωθεί όταν μπει κάποιος σε ένα καφενείο της ελληνικής επαρχίας, πει ότι
1. Το swap που έκανε ο Σημίτης με την Goldman Sucks ήταν εθνικά επωφελές διότι διευκόλυνε την ένταξη της χώρας στο ευρώ.
2. Τα λεφτά δεν τα έφαγε ο Άκης, ο Παπαγεωργόπουλος, και οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας (αποτέλεσμα απλού μαθηματικού συλλογισμού αφ' ης στιγμής το 80% των δημοσίων δαπανών είναι μισθοί, συντάξεις και επιδόματα).
3.Ο Λουκάς Παπαδήμος θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός από τον Λάκη Λαζόπουλο.
4. Η Ελλάδα έχει στρατηγικό συμφέρον να είναι σύμμαχος με την Αμερική άρα είμαστε φιλοατλαντικοί.
5. Στην χώρα δεν έχουμε χούντα, έχουμε δημοκρατία, αλλα με οικονομική κρίση.
6. Εμείς οι πολίτες είμαστε ίδιοι με τους 300 βουλευτές αφενός διότι οι εκάστοτε 300 προέρχονται από εμάς, αφετέρου διότι εμείς τους εκλέγουμε.
7. Κανένας ξένος δεν συνομωτεί εις βάρος της Ελλάδας, απλώς ουδείς εχει διάθεση να μας ταίζει στο διηνεκές.
8. Τα σκληρά οικονομικά μέτρα δεν μας επιβάλλονται λόγω μνημονίου, αλλά λόγω χρεοκοπίας της χώρας
...και οι θαμώνες του καφενείου γνέψουν καταφατικά.
έδιτ: ναι σε όλα, εκτός #5.
Ο τίτλος στον ΣΚΑΙ είναι τραγελαφικός: "Το κράτος ως ύστατος εργοδότης, τι έκανε η Ινδία και η λατινική Αμερική για την αντιμετώπιση της ανεργίας".
Πέραν του γελοίου του πράγματος (μιας και η Ινδία έγινε μια νέα βιομηχανική δύναμη με ξένες επενδύσεις) το απόλυτο ξεφτιλίκι είναι το "υστατος εργοδότης" για ένα κράτος που είναι ο μοναδικός εργοδότης - δολιοφθορέας της παραγωγής και παραγωγός ελλείμματος 350 δις.
Γελάνε και τα σπουργίτια έξω απο το παραθύρι μου.
Και τα πλακάκια του μπάνιου φίλε.
Moufas E46
11-03-13, 15:44
Η Μεγάλη Ύφεση ΙV : ο Κρατικοδίαιτος Ιδιωτικός Τομέας
Ένας δεύτερος παράγοντας της Μεγάλης Ύφεσης στην Ελλάδα είναι ο ιδιωτικός τομέας.Πριν από όλα θα πρέπει να κάνουμε ένα σαφή διαχωρισμό: υπάρχει το Μεγάλο Κεφάλαιο ,υπάρχει και ο μικρομεσαίος οικογενειάρχης (ή μη) επιχειρηματίας.Φυσικά ευθύνες έχουν και οι δύο,αλλά (κατά τη γνώμη μου) σε καμία περίπτωση ίσες.Ας ξεκινήσουμε από το Μεγάλο Κεφάλαιο.
Το Μεγάλο Κεφάλαιο στην Ελλάδα ,μεταξύ μας,σε σύγκριση με άλλες χώρες της Δύσης δεν είναι και τόσο μεγάλο,τόσο σε απόλυτα μεγέθη (που είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο λόγω του μικρού μεγέθους της αγοράς της Ελλάδας),όσο και σε σχετικά. Αυτό επί της αρχής δεν είναι τόσο αναμενόμενο,αλλά με μία προσεκτική ανάλυση είναι επίσης φυσιολογικό: στην Ελλάδα ο Καπιταλισμός δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα τόσο πολύ όσο σε άλλες χώρες (και δεν αναφέρομαι μόνο σε ΗΠΑ και Μεγ.Βρετανία που είναι οι χώρες με τον πιο σκληρό Καπιταλισμό στον κόσμο μαζί με την Κίνα,η οποία όμως είναι άλλη περίπτωση),πράγμα που φαίνεται από το ότι δεν έχουμε τόσο έντονη συγκέντρωση Κεφαλαίων και Μέσων Παραγωγής (όπως έχει συμβεί σε ΗΠΑ,Μεγάλη Βρετανία και όχι μόνο και όπως υπαγορεύει το επόμενο βήμα του Καπιταλισμού). Αυτό βέβαια εν μέρει αλλάζει τώρα με τις συγχωνεύσεις (που γίνονται για να προωθηθούν οι ,πάμφθηνες πια, απολύσεις ονομάζοντάς τες "οικονομίες κλίμακος").Αλλά ακόμα δεν έχουμε τόσο ισχυρή συγκέντρωση όσο σε άλλες Δυτικές χώρες.
Ακόμη κι έτσι, οι ευθύνες του Μεγάλου Κεφαλαίου είναι ιδιαίτερα βαριές. Πριν από όλα, σε μεγάλο βαθμό είναι κρατικοδίαιτο. Από τις κατασκευαστικές που πλούτιζαν από τα υπερκοστολογημένα δημόσια έργα και τα ΜΜΕ που επιβίωναν με τις (άμεσα ή έμμεσα) κρατικές διαφημίσεις μέχρι (το μεγαλύτερο παράδειγμα όλων) τις τράπεζες που ιδιωτικοποιούσαν τόσα χρόνια τα κέρδη και τώρα κοινωνικοποιούν τις ζημιές. Οι "νταβατζήδες" που έλεγε και ο Κωστάκης (δηαλδή οι Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης, Κόκκαλης, Λαμπράκης κτλ) πλούτισαν με δημόσιο χρήμα , ενώ επηρέαζαν τα κέντρα αποφάσεων για φοροελαφρύνσεις, νόμιμες φοροαπαλλαγές (είτε με offshore είτε με τριγωνικές συναλλαγές είτε με φωτογραφικές διατάξεις), επιδοτήσεις κτλ. Παράλληλα,ενώ αύξαναν τα κέρδη τους με μεγάλο ρυθμό,οι αυξήσεις στους εργαζόμενούς τους ήταν από μηδενικές έως ελάχιστες.Υπάρχει μάλιστα το παράδειγμα πολυεθνικής (Coca Cola 3E Hellas) πριν από μερικά χρόνια όπου προχωρούσε σε απολύσεις περίπου την ίδια μέρα που ανακοίνωνε αύξηση κερδών: ο σημερινός Καπιταλισμός είναι αδίστακτος,αλλά καμιά φορά καταφέρνει να μας σοκάρει ακόμα. Επίσης, οι ελληνικές εταιρείες ήταν ελάχιστα εξωστρεφείς.Προτιμούσαν να μεταπωλούν αντί να παράγουν και να εισάγουν αντί να εξάγουν.Εδώ βέβαια υπάρχει και ευθύνη των Κυβερνήσεων διαχρονικά ,οι οποίες δεν έδωσαν κίνητρα στις εξαγωγικές εταιρείες (σε ναυτιλία,τουρισμό και κάποιες λίγες με εξαγωγές αγαθών).Φυσικά,βολεύονταν μεταξύ τους : οι κατασκευαστικές,φαρμακευτ� �κές κτλ έδιναν μίζες και έπαιρναν μεγάλες συμβάσεις υπερτιμολογώντας και οι οι ιδιοκτήτες αυτών είχαν ταυτόχρονα και τα ΜΜΕ τα οποία καθαγίαζαν την εκάστοτε Κυβέρνηση (αρκεί να έδινε τα έργα στο αφεντικό) και τσέπωναν και το κρατικό χρήμα διαφημίσεων.Κάπως έτσι μας προέκυψε ο αρχιερέας της διαπλοκής με τους "άξιους" πολιτικούς του απογόνους.
Το μικρότερο Κεφάλαιο έχει και αυτό τις ευθύνες του: ο σουβλατζής ή ο υδραυλικός που δεν έκοβε απόδειξη και ο μικροεπιχειρηματίας που είχε εργαζόμενους χωρίς ασφάλιση στέρησαν έσοδα στο Κράτος λόγω φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.Επίσης, ο φορτηγατζής,ο φαρμακοποιός,ο ταξιτζής και ο συμβολαιογράφος με τις ποσοστώσεις και τα κλειστά επαγγέλματα είχαν δημιουργήσει τις δικές τους συντεχνίες. Ένας πολύ καλός μου φίλος δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο στο νησί της Κω.Μου έχει πει χαρακτηριστικά ότι η μεταφορά φορτίων από το λιμάνι του Πειραιά στο λιμάνι της Κω είναι λίγο πιο φθηνή από τη μεταφορά φορτίων από την Ελλάδα στην Αυστραλία. Αντίστοιχα με τα κλειστά επαγγέλματα υπήρχε το αίσχος των (σκανδαλωδώς υψηλών) κατώτατων αμοιβών σε μηχανικούς,δικηγόρους κτλ. Και αυτοί έχουν (έχουμε,πιθανώς,μιας και από τον Αύγουστο είμαι και εγώ μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος :P ) τις ευθύνες τους. Εδώ να κάνω μια μικρή υποσημείωση.
Αναγνωρίζω ένα ελαφρυντικό στις εξωστρεφείς μικρές επιχειρήσεις και μιας και οι ναυτιλιακές είναι τεράστιες και οι εξαγωγικές είναι ελάχιστες έως αμελητέες,αναφέρομαι στις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις. Και όταν λέω τουριστικές ,εννοώ αυτές με αλλοδαπούς τουρίστες,όχι τις τρέντυ Κυκλάδες που ελκύουν,κατά κανόνα, Ελληνες,ανακυκλώνοντας το εσωτερικό χρήμα.Οι μικρές επιχειρήσεις λοιπόν με αλλοδαπούς τουρίστες (που δίνουν ψωμί στις χιλιάδες οικογένειες των ιδιοκτητών τους και όχι στους μερικούς δεκάδες/εκατοντάδες εφοπλιστές πχ,ακόμη και αν είναι ιδιοκτήτες εξωστρεφών ναυτιλιακών εταιρειών) έχουν φέρει αναρίθητες ποσότητες συναλλάγματος στη χώρα,έχουν προσπαθήσει επί δεκαετίες (ματαίως) να ισοσκελίσουν το πάντα ελλειμματικό ελληνικό εμπορικό ισοζύγιο και έχουν να ανταγωνιστούν για παράδειγμα τις αντίστοιχες επιχειρήσεις στην Τουρκία ,οι οποίες πχ για τα Δωδεκάνησα βρίσκονται 2-3 ναυτικά μίλια μακριά από τις αντίστοιχες ελληνικές και βρέχονται από την ίδια ακριβώς θάλασσα,αλλά έχουν εντελώς δυσανάλογα κόστη σε όλα τα επίπεδα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για ένα Βρετανό να πάει στην Ελλάδα και όχι 2-3 ναυτικά μίλια πιο πέρα αν έχει πολύ μικρότερο κόστος για να κάνει ,εν τέλει, μπάνιο στην ίδια θάλασσα.Μία ,περιορισμένου εύρους, φοροδιαφυγή που θα τους επιτρέψει να επιβιώσουν και μακρόχρονια να αποδώσουν ακόμα μεγαλύτερα έσοδα σε φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ και να βοηθήσουν στην ισοσκέλιση του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας νομίζω ότι μπορεί να συγχωρεθεί.Αλλωστε, πιθανώς να αντιστοιχεί και στις φοροελαφρύνσεις των εξαγωγικών επιχειρησεων που δεν υπάρχουν. Φυσικά, η φοροδιαφυγή είναι φοροδιαφυγή και είναι πάντα καταδικαστέα. Κάνει το ίδιο κακό όσο και ο ηλεκτρολόγος που φτιάχνει τη βλάβη στο σπίτι χωρίς απόδειξη (αλλά με έκπτωση,για να μην ξεχνιόμαστε).
Το Μεγάλο Κεφάλαιο (κυρίως κατά τη γνώμη μου), αλλά και το μικρότερο έχουν και αυτά τις ευθυνες τους για τη Μεγάλη Ύφεση στη χώρα μας.
https://voithostyrempora2.blogspot.gr/2012/11/v.html
ΑΝΑΡΤΉΘΗΚΕ ΑΠΌ VOITHOSTYREMPORA2
Η Μεγάλη Ύφεση ΙV : ο Κρατικοδίαιτος Ιδιωτικός Τομέας
................................
Real cute, αλλά ακόμα έχει πολύ διάβασμα να κάνει.
Το έχετε καταλάβει ότι κανονικά ετούτη την ώρα θα 'πρεπε να δουλεύουμε, εντούτοις γράφουμε σε κάποιου είδους 'διαδικτυακό καφενείο', ε?
Θύματα της ανάπτυξης, όλοι.
:shok::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: KAΦΕΝΕΙΟ Η ΕΛΛΑΣ!!!!
εγω οχι...
ξερω ποιον θα ψηφισω,δεν θα δω κανεναν,δεν θα διαβασω κανεναν και δεν θα ακουσω κανεναν...τοσα χρονια ,εχω παρει το πτυχιο μου!!!:whistle:
τοσα χρονια ,εχω παρει το πτυχιο μου!!!:whistle:
Η πειρα ειναι μια χτενα που οταν την αποκτησεις εισαι πλεον φαλακρος...thumb
Super creative ad from EOT. WOW !!!
https://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20130311/low/newego_LARGE_t_1101_54174910.JPG
.....
https://img.protothema.gr/7E491E877E0EFBEF65F8091CDE232E1B.jpg
Ο καλύτερος Έλληνας εργοδότης, πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ
Όποια πέτρα και να σηκώσεις, από κάτω τον Στέλιο Σταυρίδη θα βρεις. Ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είναι μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του ελληνικού business κι ένας ιδεολόγος - θεωρητικός της επιχειρηματικότητας.
Ένας γνήσιος φιλελεύθερος που δεν διστάζει και να συγκρουστεί για τις απόψεις του, όπως για παράδειγμα όταν ήταν υποψήφιος με το κόμμα της Δράσης στις εκλογές της 6ης Μάη (πρώτος στο επικρατείας) και on air διαφώνησε με τον Πέτρο Τατσόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί μάλιστα εξαιτίας αυτής της ιδεολογικής του προσήλωσης στη συρρίκνωση του Κράτους, είναι που λένε πως δεν γινόταν να υπάρξει καλύτερη επιλογή από τον κ. Σταυρίδη για τα ηνία του ΤΑΙΠΕΔ.
Ο Στέλιος Σταυρίδης δεν είναι ο συμβατικός businessman που μερικοί φαντάζονται. Δεν πρόκειται να τον βρει κανείς να καπνίζει του πούρο του και να στρογγυλοκάθεται σε μια πανάκριβη πολυθρόνα μετρώντας τα λεφτά του. Είναι ένας ακτιβιστής της ίδιας της ζωής, ένας άνθρωπος με πάθος σε ό,τι αναλαμβάνει, ένας ταγός του χρήματος μεν με μεγάλη όμως αγάπη για αυτό που πολλές επιχειρήσεις μέσα στην κρίση έχουν ξεχάσει. Τους εργαζόμενους του. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η εταιρεία του, η γνωστή κατασκευάστρια πισινών Piscines Ideales επί σειρά ετών βραβεύεται κάθε χρόνο για το καλύτερο εργασιακό της περιβάλλον στον θεσμό Best workplaces.
Τι κάνει όμως τόσο ξεχωριστό τον Στέλιο Σταυρίδη; Αν τον δει κανείς στον τρόπο λειτουργίας του με τους υπαλλήλους του θα καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει η φράση «το αφεντικό τρελάθηκε». Είναι ο άνθρωπος που μέχρι και σφουγγαρίστρα μπορεί να πάρει για να ελαφρύνει την καθαρίστρια. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα «δράσης» του. Τα βοηθήματα στους εργαζόμενους του είναι διαρκή, ο ίδιος πληρώνει χρήματα από την τσέπη του για να επιμορφώνει όχι μόνο τους εργαζόμενους του αλλά και τα παιδιά τους.
Έχει παντρέψει τους μισούς του εργαζόμενους, όχι γιατί σκεπτόταν την πολιτική αλλά επειδή το ενδοεταιρικό έθιμο «έτσι το θέλει» ενώ σε κάθε γάμο δανείζει το αυτοκίνητό του στις νύφες. Η λέξη απόλυση είναι άγνωστη στην Piscines Ideals όμως ταυτόχρονα και η λέξη τεμπελιά είναι επίσης άγνωστη καθώς οι εργαζόμενου του Στέλιου Σταυρίδη τιμούν το άτυπο συμβόλαιο με τον εργοδότη τους. Κι αν τα παραπάνω δεν σας έχουν πείσει πάμε και παρακάτω.
Θυμάστε την ταινία «η κόρη μου η σοσιαλίστρια» που η Βουγιουκλάκη ως «προχώ» εργοδότρια διοργάνωνε εκδρομές για τους εργάτες; Ε κι αυτό το κάνει ο Στέλιος Σταυρίδης όχι μόνο για όσους δουλεύουν σε αυτόν αλλά και για τις οικογένειές τους. Κι όταν λέμε εκδρομές δεν αναφερόμαστε σε αυτές που γίνονται στο Ζούμπερι η τον Μαραθώνα αλλά στο εξωτερικό. Ο ακτιβισμός όμως του Στέλιου Σταυρίδη δεν μένει μόνο στα εργασιακά. Είναι από τους επιχειρηματίες εκείνους που πάντοτε είναι ευαισθητοποιημένοι στο πως θα πάει μπροστά η κοινωνία και που συμμετέχει σε ανάλογα όργανα δημόσιου προβληματισμού.
Δεν είναι τυχαίο πως ο Στέλιος Σταυρίδης είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης Επιχειρηματικότητας. Η τελευταία, με την ενεργό συμμετοχή των μελών της, κατόρθωσε να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό θεσμό για την ανάπτυξη, την ενίσχυση και τη διάδοση του επιχειρείν.
Μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες
Ο Στέλιος Σταυρίδης είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά. Μιλάει 5 γλώσσες και έχει διοικήσει μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, όπως η Κλωστοϋφαντουργία «Αιγαίον», τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge, τα Ελληνικά Πετρέλαια και τα Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου.
Από όλες αυτές τις θέσεις πέρασε πάντοτε με μεγάλη επιτυχία δίχως σκιές και αφήνοντας έργο σημαντικό. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η πλούσια καριέρα του περιλαμβάνει επίσης εκτενή διεθνή δραστηριότητα στη Σαουδική Αραβία, το Κάιρο, το Μαϊάμι, τη Γενεύη, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες.
Το 1991 ίδρυσε και διοικεί την Piscines Ideales, την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής πισίνων στην Ευρώπη. Υπό την ηγεσία του, η Piscines Ideales έχει αναδειχθεί ως εταιρεία πρότυπο στην άσκηση επιχειρηματικότητας και ξεχωρίζει για την εταιρική κοινωνική της ευθύνη. Έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις, όπως: Βραβεία για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη το 2009 (εταιρίες έως 500 άτομα), και το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα επί τρία συναπτά έτη (2007 έως 2009), Βραβείο Best Franchise Workplace το 2009, Βραβείο Οικολογικού προϊόντος το 2008 (υπό την αιγίδα της Ε.Ε.), Βραβεία Superbrand ( 2006 έως 2010), Βραβεία για τις επιδόσεις της εταιρείας στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (CRIndex) το 2009 και 2010, καθώς και Βραβεία Επιχειρηματικής Ηθικής (European Business Ethics Network) επί τρία συναπτά έτη (2008 έως 2010).
Η Piscines Ideales αναγνωρίστηκε για την επιχειρηματική της αριστεία, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Μοντέλο Επιχειρηματικής Αριστείας (EFQM) για τα έτη 2005 έως 2008.
Είναι επίσης ιδρυτής της Ideales Resort που κατασκεύασε και νοικιάζει 11 πολυτελείς βίλλες στην Κεφαλονιά. Ο Στέλιος Σταυρίδης εκτός της Λέσχης Επιχειρηματικοτητας είναι, Αντιπρόεδρος της ΕΕΔΕ, Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου και του ΕΒΕΑ. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου του EuroCommerce, Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εργοδοτών, που αντιπροσωπεύει 6 εκατομμύρια επιχειρήσεις του εμπορίου, οι οποίες απασχολούν 31 εκατομμύρια υπαλλήλους. Διετέλεσε, επίσης, μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΆ Αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Είναι Πρόεδρος της Αντιγραφειοκρατικής Κίνησης, που στόχο έχει τη μείωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς στην Ελλάδα. Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος να προάγει την επιχειρηματικότητα και αφοσιωμένος με πάθος στη διαμόρφωση της νέας γενιάς, είναι συχνά ομιλητής σε Πανεπιστήμια και Κολλέγια. Η εταιρεία του παρά την κρίση εξακολουθεί και κατέχει ηγετικό μερίδιο στην πώληση και συντήρηση πισινών αντέχοντας στις συνθήκες της σημερινής αγοράς και κυνηγώντας την ανάπτυξη και στο εξωτερικό.
Πηγή: www.newmoney.gr
τωρα που το θυμήθηκα.
σε μια πρόσφατη συνέντευξη του το Ολγακι είπε πως η Ελλάδα εχει αλλαξει καμμιά 15αρια καμπάνιες τουριστικης προβολής τα τελευταια 20 χρόνια, όταν η Τουρκία έχει αλλάξει 5 και η Ισπανία 3. :whistle:
αν αυτό που βλεπω είναι η 16η .... συλληπητήρια και ας ειναι πραγματι ωραίο.
Gotta love sh!t like that. :thumbsup:
https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/mitropoulos-alexis-eurokinissi-660_0.jpg
TA NEA: Το ΣΔΟΕ καλεί τον Αλέξη Μητρόπουλο γιατί δεν έκοψε απόδειξη για αμοιβή 1 εκατ. δολαρίων
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος εμπλέκεται σε μια υπόθεση μη δήλωσης εισοδήματος 1 εκατ. δολαρίων τα οποία πήρε ως αμοιβή, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».
Η υπόθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα, εκτυλίχθηκε το 1999, οπότε ο κ. Μητρόπουλος εισέπραξε 1.000.000 δολάρια για την αμοιβή του σε υπόθεση κληρονομιών πελάτη από τις ΗΠΑ και δεν έκοψε απόδειξη. Εκτός αυτού, ο κ. Μητρόπουλος, σύμφωνα με «Τα Νέα», δεν πλήρωσε τους δύο δικηγόρους από το γραφείο του οι οποίοι είχαν αναλάβει την υπόθεση και οι οποίοι κατέφυγαν στα δικαστήρια για να πάρουν το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε.
«Το ΣΔΟΕ που έγινε κοινωνός της υπόθεσης μόλις το 2009 έψαξε σχολαστικά το θέμα και τώρα είναι στην ευχάριστη θέση να καλέσει τον Αλέξη Μητρόπουλο για τα περαιτέρω» καταλήγει το δημοσίευμα.
Πηγή: TA NEA
Moufas E46
11-03-13, 19:06
Τον ακροδεξιό επιχειρηματία του κόμματος Δράση, Στέλιο Σταυρίδη, επέλεξαν να θέσουν επικεφαλής του ταμείου εκποίησης της δημόσιας περιουσίας ΤΑΙΠΕΔ. Ο Σταυρίδης που μέχρι σήμερα προσπαθούσε να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ (ήρθε στην εταιρεία μετά την τοποθέτηση από το ΠΑΣΟΚ ανθρώπων της γαλλικής πολυεθνικής Veolia) προβιβάζεται στην θέση του ανώτατου εκποιητή.
O Σταυρίδης είναι γνωστός για το ξεπούλημα της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ – Ηρακλής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στον ιταλικό όμιλο Καλτσεστρούτσι. Αξίζει να θυμηθούμε τι έγραφε για το θέμα το περιβάλλον του Α.Σαμαρά μέσω του Antinews: «Στο μεταξύ αναμένονται εναγωνίως τα απομνημονεύματα κάποιου που θα λέει πολλά για μια συνάντηση στο Κόμο με την Καλτσεστρούτσι για την ΑΓΕΤ – ΗΡΑΚΛΗΣ, ποιοι παρευρέθηκαν και πως την αξιοποίησαν. Για όσους δεν θυμούνται επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, η Καλτσεστρούτσι εξαγόρασε από το ελληνικό Δημόσιο την ΑΓΕΤ Ηρακλής. Ηταν η πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα και είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Πέρασαν τα χρόνια, ο Αβραμόπουλος έγινε αρχηγός κόμματος, ο Μητσοτάκης φώναζε ότι τον έριξε η … διαπλοκή και η ιταλική αστυνομία συνέλαβε κάποια στιγμή τέσσερα διευθυντικά στελέχη της Καλτσεστρούτσι με την κατηγορία ότι ήταν στην υπηρεσία της Κόζα Νόστρα».
Ο έλεγχος που ασκούσε η μαφία στην Καλτσεστρούτσι ήρθε στο φως τα τελευταία χρόνια με σειρά δικαστικών ερευνών.
Σημασία για την Ελλάδα έχει ότι το ξεπούλημα της ΑΓΕΤ αποτέλεσε σημαντικό πλήγμα για την εθνική οικονομία όπως εξηγούσε παλαιότερα η εφημερίδα Το Ποντίκι: «Στις αρχές της δεκαετίας του Ά90 η τότε κυβέρνηση (Μητσοτάκη) έδωσε σκληρό αγώνα για να ιδιωτικοποιήσει την ΑΓΕΤ Ηρακλής, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες και με ισχυρή θέση στην παγκόσμια αγορά τσιμέντου. Ως αγοραστής εμφανίστηκε ο ιταλικός όμιλος Caltsestruzzi, με επικεφαλής τον Λορέντζο Παντσαβόλτα, ο οποίος εκείνο τον καιρό έκανε πολλές και εντυπωσιακές εμφανίσεις στην Αθήνα. Η κυβέρνηση ισχυριζόταν τότε ότι η επιλογή των Ιταλών έγινε με στόχο η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία να μην καταλήξει στους βασικούς ανταγωνιστές της, που τότε ήταν η γαλλική Lafarge και ισχυρές βιομηχανίες από τη Βόρεια Αμερική. Λίγα χρόνια αργότερα, ο ιταλικός όμιλος κατέρρεε οικονομικά και έβαλε πωλητήριο στην ΑΓΕΤ, η οποία εξαγοράστηκε από την κοινοπραξία Blue Circle, η οποία λίγο αργότερα πουλήθηκε στη γαλλική Lafarge. Έτσι, την ελληνική τσιμεντοβιομηχανία «ρούφηξε» ο βασικός ανταγωνιστής της και σήμερα αποτελεί μία μικρή θυγατρική του γαλλικού ομίλου, με συρρικνωμένη την παραγωγή και λειτουργώντας περισσότερο ως εμπορικό υποκατάστημα… Μάλιστα, ο όμιλος μετονομάζεται σταδιακά και παίρνει το όνομα της “μητρικής”, για να σβήσουν οριστικά οι μνήμες από την άλλοτε κραταιά τσιμεντοβιομηχανία».
Ο Στέφανος Μάνος πούλησε τότε την ΑΓΕΤ, γνωρίζοντας, ότι είναι κερδοφόρα με το επιχείρημα ότι αν παρέμενε στο δημόσιο θα έπαυε να έχει κερδοφορία!!!. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σήμερα στηρίζουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας τότε έδιναν μάχες εναντίον του ξεπουλήματος της επιχείρησης αναφέροντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση είχε δώσει 1 δισ δραχμές στην Morgan Stanley για να τρέξει ένα “στημένο” διαγωνισμό.
Ακούστε τα δελτία ειδήσεων της εποχής για την πώληση της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ
Να σημειωθεί ότι η Καλτσεστρούτσι τελικά πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τον κ. Σταυρίδη, ο οποίος μετά το ξεπούλημα θεωρούσε σίγουρη τη θέση του διευθύνοντος σύμβουλού
Η κυβέρνηση Σαμαρά λοιπόν αφού τοποθέτησε υπουργό οικονομικών τον Στουρνάρα, συνιδρυτή μαζί με τον Στέφανο Μάνο της ΜΚΟ «Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ» για το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, συνεχίζει να φέρνει ανθρώπους της Δράσης σε θέσεις κλειδιά. Ένα κόμμα που εξαφανίστηκε από το πολιτικό σκηνικό με την ψήφο του ελληνικού λαού επιστρέφει στην εξουσία από την πίσω πόρτα.
info-war.gr
Η πειρα ειναι μια χτενα που οταν την αποκτησεις εισαι πλεον φαλακρος...thumb
μπορω ομως να την δανεισω σε αλλους που εχουν ακομα μαλλια...thumb
όντως έτσι είναι, αλλά πέραν απο τα λεφτά αυτά που χάθηκαν στις τρείς χρονιές που αναφέρει το άρθρο, ξεχνά να επισημάνει κάτι πάρα πολύ σημαντικό.
πέραν απο αυτά τα νούμερα που χάθηκαν, είναι πολύ σημαντικά τα ποσά που επιβαρύνθηκε το κράτος απο τα ταμεία ανεργίας.
γιατί όχι μόνο χάθηκαν τα λεφτά που αναφέρονται, αλλά τα ταμεία επιβαρύνθηκαν με 450 ευρά μηνιαίως περίπου ανά άτομο τον μήνα για το ταμείο ανεργίας. αν τα πάρουμε δλδ στο σύνολο, το ίδιο το ελληνικό κράτος έβαλε απο την τσέπη του.
χοντρά χοντρά και μπακάλικα, 900.000Χ450=405.000.000, σχεδόν μισό δις.
ενώ απο τις εισφορές μόνο ασφαλιστικά, ζημιώθηκε άλλα τόσα, ώντας απολυμένοι χωρίς να πληρώνει κανείς για την ασφάλιση τους. στα 905.000.000 δλδ η ζημιά.
ετήσια ζημιά σε ασφαλιστηκά ταμεία.
Τον ακροδεξιό επιχειρηματία του κόμματος Δράση, Στέλιο Σταυρίδη, επέλεξαν να θέσουν επικεφαλής του ταμείου εκποίησης της δημόσιας περιουσίας ΤΑΙΠΕΔ. Ο Σταυρίδης που μέχρι σήμερα προσπαθούσε να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ (ήρθε στην εταιρεία μετά την τοποθέτηση από το ΠΑΣΟΚ ανθρώπων της γαλλικής πολυεθνικής Veolia) προβιβάζεται στην θέση του ανώτατου εκποιητή.
O Σταυρίδης είναι γνωστός για το ξεπούλημα της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ – Ηρακλής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στον ιταλικό όμιλο Καλτσεστρούτσι. Αξίζει να θυμηθούμε τι έγραφε για το θέμα το περιβάλλον του Α.Σαμαρά μέσω του Antinews: «Στο μεταξύ αναμένονται εναγωνίως τα απομνημονεύματα κάποιου που θα λέει πολλά για μια συνάντηση στο Κόμο με την Καλτσεστρούτσι για την ΑΓΕΤ – ΗΡΑΚΛΗΣ, ποιοι παρευρέθηκαν και πως την αξιοποίησαν. Για όσους δεν θυμούνται επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, η Καλτσεστρούτσι εξαγόρασε από το ελληνικό Δημόσιο την ΑΓΕΤ Ηρακλής. Ηταν η πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα και είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Πέρασαν τα χρόνια, ο Αβραμόπουλος έγινε αρχηγός κόμματος, ο Μητσοτάκης φώναζε ότι τον έριξε η … διαπλοκή και η ιταλική αστυνομία συνέλαβε κάποια στιγμή τέσσερα διευθυντικά στελέχη της Καλτσεστρούτσι με την κατηγορία ότι ήταν στην υπηρεσία της Κόζα Νόστρα».
Ο έλεγχος που ασκούσε η μαφία στην Καλτσεστρούτσι ήρθε στο φως τα τελευταία χρόνια με σειρά δικαστικών ερευνών.
Σημασία για την Ελλάδα έχει ότι το ξεπούλημα της ΑΓΕΤ αποτέλεσε σημαντικό πλήγμα για την εθνική οικονομία όπως εξηγούσε παλαιότερα η εφημερίδα Το Ποντίκι: «Στις αρχές της δεκαετίας του Ά90 η τότε κυβέρνηση (Μητσοτάκη) έδωσε σκληρό αγώνα για να ιδιωτικοποιήσει την ΑΓΕΤ Ηρακλής, μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες και με ισχυρή θέση στην παγκόσμια αγορά τσιμέντου. Ως αγοραστής εμφανίστηκε ο ιταλικός όμιλος Caltsestruzzi, με επικεφαλής τον Λορέντζο Παντσαβόλτα, ο οποίος εκείνο τον καιρό έκανε πολλές και εντυπωσιακές εμφανίσεις στην Αθήνα. Η κυβέρνηση ισχυριζόταν τότε ότι η επιλογή των Ιταλών έγινε με στόχο η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία να μην καταλήξει στους βασικούς ανταγωνιστές της, που τότε ήταν η γαλλική Lafarge και ισχυρές βιομηχανίες από τη Βόρεια Αμερική. Λίγα χρόνια αργότερα, ο ιταλικός όμιλος κατέρρεε οικονομικά και έβαλε πωλητήριο στην ΑΓΕΤ, η οποία εξαγοράστηκε από την κοινοπραξία Blue Circle, η οποία λίγο αργότερα πουλήθηκε στη γαλλική Lafarge. Έτσι, την ελληνική τσιμεντοβιομηχανία «ρούφηξε» ο βασικός ανταγωνιστής της και σήμερα αποτελεί μία μικρή θυγατρική του γαλλικού ομίλου, με συρρικνωμένη την παραγωγή και λειτουργώντας περισσότερο ως εμπορικό υποκατάστημα… Μάλιστα, ο όμιλος μετονομάζεται σταδιακά και παίρνει το όνομα της “μητρικής”, για να σβήσουν οριστικά οι μνήμες από την άλλοτε κραταιά τσιμεντοβιομηχανία».
Ο Στέφανος Μάνος πούλησε τότε την ΑΓΕΤ, γνωρίζοντας, ότι είναι κερδοφόρα με το επιχείρημα ότι αν παρέμενε στο δημόσιο θα έπαυε να έχει κερδοφορία!!!. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σήμερα στηρίζουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας τότε έδιναν μάχες εναντίον του ξεπουλήματος της επιχείρησης αναφέροντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση είχε δώσει 1 δισ δραχμές στην Morgan Stanley για να τρέξει ένα “στημένο” διαγωνισμό.
Ακούστε τα δελτία ειδήσεων της εποχής για την πώληση της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ
Να σημειωθεί ότι η Καλτσεστρούτσι τελικά πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τον κ. Σταυρίδη, ο οποίος μετά το ξεπούλημα θεωρούσε σίγουρη τη θέση του διευθύνοντος σύμβουλού
Η κυβέρνηση Σαμαρά λοιπόν αφού τοποθέτησε υπουργό οικονομικών τον Στουρνάρα, συνιδρυτή μαζί με τον Στέφανο Μάνο της ΜΚΟ «Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ» για το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, συνεχίζει να φέρνει ανθρώπους της Δράσης σε θέσεις κλειδιά. Ένα κόμμα που εξαφανίστηκε από το πολιτικό σκηνικό με την ψήφο του ελληνικού λαού επιστρέφει στην εξουσία από την πίσω πόρτα.
info-war.gr
Ο Σοβιετικός υπόνομος που γραψε τα παραπάνω, εύχεται να του χε μοιάσει στο νύχι, που λεγε και η συγχωρεμένη η γιαγιά μου. Ας αρκεστεί λοιπόν στο να γράφει σοσιαλκομμουνιστικές αηδίες για τους βελανιδοφάγους αναγνώστες του. thumb
έλα ρε. το ότι επί σειρά ετών οι ξένες εταιρείες που εγκαθιστούνται στην χώρα είναι 100% εμπορικές, δεν το βλέπει κανείς.
είναι τελείως παράλογο το ότι κανείς δεν σκέφτεται ποιός είναι ο λόγος και γιατί δεν έρχονται παραγωγές και εργοστάσια στην χώρα.
το ότι είμαστε τελευταίοι στις εξαγωγές, επίσεις δεν λέει τπτ σε κανέναν. δλδ για να καταλάβω. που το κακό να αγοράσει ξένος επενδυτής παραγωγική μονάδα η οποία θα φέρει χρήμα απ'έξω. μια παραγωγική μονάδα μπορεί να το κάνει.
γιατί δεν ενοχλεί κανέναν το γεγονός ότι έρχονται απο άλλες χώρες στην δική μας για εσωτερική κατανάλωση, μας παίρνουν το χρήμα και το στέλνουν πίσω στις δικές τους δίνοντας δουλειά στους εργαζομένους των εργοστασίων τους.
κανονικά υπάρχουν μονάδες που θα έπρεπε να τις δίνουν τζάμπα.
αν αύριο μεθραύριο έβγαινε κάποιος και έλεγε πχ ότι πωλείται το εργοστάσιο κεράνης για ένα εκ. ευρώ, ή η πρώην βαλκάν για μισό, απο το πουθεά θα έβγαινε κάθε καρυδιάς καρύδι και θα έλεγε τις μ@λ2κίες του για εργοστάσια κλειστά που πιάνουν μόνο χώρο και τπτ άλλο.
αλλά τελικά μάλον άλλο είναι το κόλπο. αν έρθουν επενδυτές και λειτουργήσουν μονάδες παραγωγής, σιγά σιγά θα αραιώνει το κοινό που μέχρι τώρα περίμενε στην είσοδο του δημοσίου.
γιατί να φιλήσει κατουρημένες ποδιές ο άλλος για μια θέση του κώλου όταν μέσα σε μια σοβαρή βιοηχανία θα μπορέσει να ασκήσει το χαρτί του, να γίνει παραγωγικό, δημιουργικός και να έχει και κάποιο μέλον μέσα απο την δουλειά του?
αλλά έτσι είναι, θέλουν να έχουν τεμπέληδες στην σειρά για να κάνουν την δουλειά τους και να σκαρφαλώνουν στην εξουσία με τις ψήφους όλων αυτών που περιμένουν...
επίσεις αν αναλογιστεί κανείς τον κύκλο του χρήματος απο τις ξένες εταιρείες, θα καταλάβει και πόσο ηλίθιοι είμαστε σαν λαός που καθόμαστε και τα κοιτάμε με σταυρωμένα χέρια όλα αυτά.
αγοράζει κάποιος προιόντα αξίας 123 ευρώ. τα 23 πάνε στο κράτος, τα υπόλοιπα 100 στην χώρα προέλευσης της εταιρείας.
τα παίρνει η εταιρεία και τα καταθέτει στην τράπεζα. η τράπεζα με την σειρά της, τα παίρνει και τα δανίζει πίσω στην χώρα μας με ένα επιτόκιο 3/4% για να δώσει με την σειτρά της καταναλωτικά με 8-9%, χορήγηση καρτών με 16-17% και πάει λέγοντας.
εμείς καθόμαστε και απλά βλέπουμε και δεν δίναμε μια μούτζα στο όλο σύστημα.
τσικρίκας, πρόεδρος ΑΔΕΔΥ.
πρέπει το δημόσιο να γίνει μοχλός ανάπτυξης. οι τρείς λαλούν και οι 2 χορεύουν...
Ε,κατι πρεπει να πει και αυτός ,όπως όλοι ....
τσικρίκας, πρόεδρος ΑΔΕΔΥ.
πρέπει το δημόσιο να γίνει μοχλός ανάπτυξης. οι τρείς λαλούν και οι 2 χορεύουν...
Αυτά τα τεμπέλικα λαμόγια φάγανε την χώρα. Που πάει ο Καραμήτρος; thumb
Bazil Van Sinner
12-03-13, 09:55
...εχουμε ξενους επενδυτες ρε παιδια!!!!!
Στη λιανικη!!!!!
Οι ΓΑλλοι ηρθαν διελυσαν ολο το λιανεμποριο,ΜΑΣ φεσοσαν ,εχουν χιλιαδες ημιαπασχολησεις με 300ευρω και εφυγαν!!!Α ..... αλλαξαν και το ονομα σε .....οπουλος κοτσαρανε και μια ελληνικη σημαια....και ολα μελι γαλα.
Οι Γερμανοι απ την αλλη,το θεατρο του παραλογου!!!!Φορους στη Γερμανια,παραγωγες στη Βουλγαρια,καταναλωτες Ελληνες!!!
Τα εσοδα φευγουν κανονικα καθε βραδυ στη Γερμανια,οι φοροι επισης,η ζημια που εκανε σε ενα σωρο οικογενειακες επιχειρησεις ....... οι καταναλωτες ελληνες!!!Τρωνε γιαουρτι γερμανικο με 6μηνες ληξη !!!
Σοβαρες επενδυσεις δεν μπορουν να γινουν!!!Πως να γινουν αλλωστε οταν το πρωτο που τους ζητανε ειναι μιζα για να παρακαμψουν τη μιση νομοθεσια....
<<Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν είναι "ύφεση".>>
https://www.capital.gr/News.asp?id=1748933
Α-Ψ-Ο-Γ-Ο ! thumb
Α-Ψ-Ο-Γ-Ο ! thumb
Το πιστεύω εδώ και καιρό Πάνο. Αυτά είναι τα νέα δεδομένα που κάποιοι (πολλοί μάλλον) αρνούνται να δεχτούν, ζαλισμένοι από το πάρτυ των προηγούμενων ετών.
On another note, o Καισάριος είναι απαισιόδοξος σήμερα. Και με το δίκιο του βέβαια.
https://www.capital.gr/jArticle.asp?id=1748643
Α-Ψ-Ο-Γ-Ο ! thumb
T A T O!
Το πιστεύω εδώ και καιρό Πάνο. Αυτά είναι τα νέα δεδομένα που κάποιοι (πολλοί μάλλον) αρνούνται να δεχτούν, ζαλισμένοι από το πάρτυ των προηγούμενων ετών.
On another note, o Καισάριος είναι απαισιόδοξος σήμερα. Και με το δίκιο του βέβαια.
https://www.capital.gr/jArticle.asp?id=1748643
τρία χρόνια τα σχολιάζουμε τα οικονομικά, κάθε μέρα, οι παλιοί θα έχουν βαρεθεί πλέον ...
Και όμως βρίσκονται ακόμα και σήμερα συνομοσιολόγοι που μας λένε ότι οι ξένοι έβαλαν στο στόχαστρο τους την ιστορική μας γη και τον περιούσιο λαό της ... πόσο μαύρα μεσάνυχτα έχουν από οικονομικά οι άνθρωποι, δυστυχώς.
πιστεύουν ότι η οικονομία σωζεται από την τεχνητή ζήτηση (με δανεικά) και από τις δημόσιες επενδύσεις (επίσης με δανεικά) ... ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ.
Ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν τοκ κ. Ιωάννου ... αλλά μπα ... είναι CAPITAL-ιστης και αυτός ... ίσως και μασόνος, ίσως και της μπιλντενμπεργκ !
δεν πειράζει, εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε διότι scripta manent. thumb
τρία χρόνια τα σχολιάζουμε τα οικονομικά, κάθε μέρα, οι παλιοί θα έχουν βαρεθεί πλέον ...
Και όμως βρίσκονται ακόμα και σήμερα συνομοσιολόγοι που μας λένε ότι οι ξένοι έβαλαν στο στόχαστρο τους την ιστορική μας γη και τον περιούσιο λαό της ... πόσο μαύρα μεσάνυχτα έχουν από οικονομικά οι άνθρωποι, δυστυχώς.
πιστεύουν ότι η οικονομία σωζεται από την τεχνητή ζήτηση (με δανεικά) και από τις δημόσιες επενδύσεις (επίσης με δανεικά) ... ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ.
Ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν τοκ κ. Ιωάννου ... αλλά μπα ... είναι CAPITAL-ιστης και αυτός ... ίσως και μασόνος, ίσως και της μπιλντενμπεργκ !
δεν πειράζει, εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε διότι scripta manent.
thumb
Αυτη ειναι δικη μου αποκλειστικα εκφραση!
θελεις κατι να μου πεις?
θελεις κατι να μου πεις?
οχι Γιάννη, δεν είναι αποκλειστικά δική σου έκφραση και δεν κάνω προσωπικές αναφορές όταν λέω τη γνώμη μου.
Παίδες όπως πάντα η αλήθεια είναι στη μέση. Μπορεί να είμαστε εντελώς χάλια σε όλους τους τομείς (άλλωστε όλοι έχουν κρίση, για διαφορετικούς λόγους) αλλά όσο αφήνουμε και εμείς πάτημα θα ισχύουν
-και οι κακοί ξένοι που βρίσκουν ωραιότατο έδαφος να δείξουν και αυτοί τον καλό τους εαυτό
-και το 'στρεβλούν' της χώρας, και και και.
τέλειο...
οχι Γιάννη, δεν είναι αποκλειστικά δική σου έκφραση και δεν κάνω προσωπικές αναφορές όταν λέω τη γνώμη μου.
Ok!!
Πάντως χωρίς τις διαφορετικές απόψεις αυτο το νήμα ( που ίσως ο πρόεδρος του έδωσε σωστό χαρακτηρισμό) δεν θα είχε ούτε μερικές δεκάδες πόστ.
Αυτη είναι και η μαγεία του διαλόγου.
Υγ Πανο μου την πατρότητα της έκφρασης capital ιστης θα τη διεκδικήσω χαχαχαχα
χαχαχαχαχα...πάντως σκεφτόμουν το πόσο παράλογο είναι το γεγονός, ότι παρόλες τις κουβέντες που κάνουμε στην θεωρία και εδώ, αλλά και σε διάφορα άλλα μέσα, όπως επίσεις και απόψεις που ακούγονται στην τηλεόραση, στο καφενείο κτλ κτλ, οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να βρούνε λύσειςμε την υπάρχουσα κατάσταση.
η υπάρχουσα κατάσταση, είναι ότι τρώμε περισσότερα απ'όσα βγάζουμε, απλά κοροιδευόμαστε επειδή υπάρχει ο δανεισμός στην μέση.
δεν υπάρχει σωτηρία ρε παιδιά όταν τα έσοδα είναι λιγότερα απο τα έξοδα. ειδικότερα στην περίπτωση της ελλάδος που η ψαλίδα είναι τεράστια, είναι μαθηματικά βέβαιο το αποτέλεσμα.
πως να το κάνουμε δλδ???μπορεί να φωνάζουμε και να ουρλιάζουμε, αλλά αυτό θα είναι το αποτέλεσμα είτε το θέλουμε είτε όχι. μαγικά δεν γίνονται...πως να το κάνουμε.
πρέπει να στηριχτούν οι πηγές εσόδων. δεν υπάρχει άλλη λύση. χθές έλεγαν για φορολόγηση 15% των επιχειρήσεων και πετάγεται ο παπαδημούλης λέγοντας ένα κάρο παπαριές, συγκρίνοντας τις εταιρείες με τους απλούς φορολογούμενους.
ρε μλκ άντρα που σε ακούνε και χιλιάδες άνθρωποι και ασπάζονται την κάθε μ@λ@κί@ που θα αμολήσεις...
πως είναι δυνατόν να συγκρίνεις φορολογούμενο με εταιρεία, όταν ο δεύτερος πληρώνει ένα κάρο παραπάνω γ@μησιάτικα σε σχέση με τον φορολογούμενο.
το ξέρεις ρε βλάκα παπαδημούλη ότι η εταιρεία για τον αδικημένο φορολογούμενο πληρώνει ασφάλεια? το ξέρεις ρε βλάκα παπαδημούλη ότι αν σφίξεις και άλλο τα λουριά θα μείνει και άλλος κόσμος στον δρόμο?
είναι ανεπίτρεπτο να μην τους βουλώνουν το στόμα επιτόπου, ακόμα και με ειρωνικό ύφος για το ύψος της βλακείας που αμολάνε.
οι συντάξεις γιατί κόπηκαν ρε άνθρωπε? για πες? μηπως επειδή λόγο απολύσεων τα ταμεία δεν εισπράτουν ούτε τα μισα πλέον?
το ωραιότερο απ'όλα δε, είναι ότι υπάρχει κόσμος που σου λέει ότι έχουν και δίκιο. τι να πω ρε. απίστευτες καταστάσεις.
ο θεός να βάλει το χέρι του να πάρουν τον πούλο. χειρότεροι απο την ΧΑ είναι αυτοί.
ο σουβλατζης και ο φπα.
φοβερο:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
https://www.fpress.gr/forologia/item/8142-o-soyvlatzis--o-fpa-kai-to-neo-systima-pliromis-toy-foroy
<<Αποκλείεται να σωθούμε>>
Μακάρι να είχε άδικο.
https://www.capital.gr/News.asp?id=1748638
θελεις κατι να μου πεις?
Γιάννη, πάτησέ του το 60άρι με το Χ3. Πέταξέ του τα xenon έξω, κάν'το επίπεδο σα σανίδα, θέλω να δω τον Μ54 να ξεψυχάει κάτω από τα ζαντολάστιχά σου και το manual κιβώτιό του να φτύνει τις βαλβολίνες της μάνας του. Μετά, σκέπασε το ψόφιο amethyst grey κουφάρι του με το ηλεκτρικό πίσω κουρτινάκι. Δώσε πόνο λέμε τώρα!
Μακάρι να είχε άδικο.
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να πηγαίνεις στο γραφείο το πρωί, να φτιάχνεις καφέ, ν' ανοίγεις τον υπολογιστή, να διαβάζεις τα αισιόδοξα μηνύματα του Κώστα, του Πάνου και του Πιτμπούλη και να ψάχνεις σουγιά να κόψεις τις φλέβες σου.
Μακάρι να είχε άδικο.
Από όλο τον συρφερτό που διαβάζουμε εδώ και 3-4 χρόνια, ίσως το μόνο άρθρο που αξίζει.
ο σουβλατζης και ο φπα.
φοβερο:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
https://www.fpress.gr/forologia/item/8142-o-soyvlatzis--o-fpa-kai-to-neo-systima-pliromis-toy-foroy
Ακομα μια παπαρια....
υ.γ Στρατο οχι για εσενα.
Γιάννη, πάτησέ του το 60άρι με το Χ3. Πέταξέ του τα xenon έξω, κάν'το επίπεδο σα σανίδα, θέλω να δω τον Μ54 να ξεψυχάει κάτω από τα ζαντολάστιχά σου και το manual κιβώτιό του να φτύνει τις βαλβολίνες της μάνας του. Μετά, σκέπασε το ψόφιο amethyst grey κουφάρι του με το ηλεκτρικό πίσω κουρτινάκι. Δώσε πόνο λέμε τώρα!
χαχαχαχα
αυτο το amethyst grey (κουκλα) ειναι που λυπαμαι και δεν θα το "καβαλησω"
χαχαχαχα
αυτο το amethyst grey (κουκλα) ειναι που λυπαμαι και δεν θα το "καβαλησω"
catch me if you can ... :tease:
Παντως σας θαυμαζω που εχετε ακομα το σθενος να διαβαζετε καθημερινα ολα αυτα τα αρθρα.
Προσωπικα αρκουμαι στο να κοιταζω τα βραχια....αν δω το πλοιο και φτασει πολυ κοντα τοτε θα δουμε τι θα κανουμε.
ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ των μπλογκς , σαιτς, εφημεριδων, που τοσα χρονια υπηρετησαν ενα συστημα ο καθενας με τον τροπο του και τωρα ειναι τιμητες του.
Και αυτοι του καπιταλ δεν αποτελουν ΚΑΜΙΑ εξαιρεση.Για ρωτηστε τους την εποχη του χρηματιστηριου τι εκαναν ? Μηπως εκαναν τσιου τσιου οι περισσοτεροι απο αυτους σε τιποτα ΕΛΔΕ και χρηματιστηριακες κοροιδευοντας γιαγιουλες και παπουδες η αφελεις αποταμιευτες ?
Οι Μπαρουφακηδες εχουν κατακλυσει το συμπαν και μας λενε πως θα σωθουμε αφου πρωτα πηδηξαμε ολοι μαζι απο το αεροπλανο χωρις αλεξιπτωτο και το ανακαλυψαν την ωρα που πεφταμε.
Παντως σας θαυμαζω που εχετε ακομα το σθενος να διαβαζετε καθημερινα ολα αυτα τα αρθρα.
Προσωπικα αρκουμαι στο να κοιταζω τα βραχια....αν δω το πλοιο και φτασει πολυ κοντα τοτε θα δουμε τι θα κανουμε.
ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ των μπλογκς , σαιτς, εφημεριδων, που τοσα χρονια υπηρετησαν ενα συστημα ο καθενας με τον τροπο του και τωρα ειναι τιμητες του.Και αυτοι του καπιταλ δεν αποτελουν ΚΑΜΙΑ εξαιρεση.Για ρωτηστε τους την εποχη του χρηματιστηριου τι εκαναν ? Μηπως εκαναν τσιου τσιου οι περισσοτεροι απο αυτους σε τιποτα ΕΛΔΕ και χρηματιστηριακες κοροιδευοντας γιαγιουλες και παπουδες η αφελεις αποταμιευτες ?
Οι Μπαρουφακηδες εχουν κατακλυσει το συμπαν και μας λενε πως θα σωθουμε αφου πρωτα πηδηξαμε ολοι μαζι απο το αεροπλανο χωρις αλεξιπτωτο και το ανακαλυψαν την ωρα που πεφταμε.
Ποστ για σεμινάριο._ :sealed:
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να πηγαίνεις στο γραφείο το πρωί, να φτιάχνεις καφέ, ν' ανοίγεις τον υπολογιστή, να διαβάζεις τα αισιόδοξα μηνύματα του Κώστα, του Πάνου και του Πιτμπούλη και να ψάχνεις σουγιά να κόψεις τις φλέβες σου.
Αν ξεκινήσεις τα ποστ μου με "επικαιρότητα" και συνεχίσεις με funny pix / vids θα είσαι μια χαρά. Ωστόσο, έχε μια υγείας Παυλίδης στο συρτάρι just in case. thumb
δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
δεν χειροκροτούμε πρόσωπα (αρθρογράφους) αλλά ιδέες. Εκείνες τις ιδέες που κατά την κρίση μας είναι ορθές. Οι αρθρογράφοι (κάποιοι από αυτούς) έχουν υπάρξει παπαγαλάκια χρηματιστών ή / και επιχειρηματιών το 99, σίγουρα, έτσι έβγαζαν μεροκάματο τότε. Μήπως δεν ωφελήθηκαν και μικροιδιώτες τότε από την αρθρογραφία αυτή ? Εγώ ξέρω μερικούς πάντως.
ας είχε γίνει μιά σωστή δικαστική έρευνα της υπόθεσης και θα ήμουνα ο πρώτος που θα πήγαινε μάρτυρας κατηγορίας. Η υπόθεση 99 κουκουλώθηκε με εξαίρεση ελάχιστους που κάθισαν τελικά στο σκαμνί. Και κουκουλώθηκε γιά τον ίδιο λόγο που γίνεται και τώρα με τα σκάνδαλα της δεκαετίας 2000-2010, επειδή τελικά οι "κρεμάλες" δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, τουλάχιστον οικονομικό. Πολιτικό ίσως και να λύνουν, αλλά και πάλι αμφιβάλλω ... η Ιστορία έχει αποδείξει ότι οι κρεμάλες βλάπτουν γενικώς.
οι καιροί έχουν αλλάξει, το 99 δεν έχει καμμία σχέση με το σήμερα, οι καταστάσεις είναι εντελώς διαφορετικές, όλοι μας είμαστε διαφορετικοί, το ίδιο και οι αρθρογράφοι. Αν κάποιοι, πρώην αμαρτωλοί με την ηθική έννοια και όχι τη νομική, μπορούν σήμερα να προσφέρυν καλές ιδέες, κατα τη γνώμη μου είναι καλοδεχούμενοι.
δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
δεν χειροκροτούμε πρόσωπα (αρθρογράφους) αλλά ιδέες. Εκείνες τις ιδέες που κατά την κρίση μας είναι ορθές. Οι αρθρογράφοι (κάποιοι από αυτούς) έχουν υπάρξει παπαγαλάκια χρηματιστών ή / και επιχειρηματιών το 99, σίγουρα, έτσι έβγαζαν μεροκάματο τότε. Μήπως δεν ωφελήθηκαν και μικροιδιώτες τότε από την αρθρογραφία αυτή ? Εγώ ξέρω μερικούς πάντως.
ας είχε γίνει μιά σωστή δικαστική έρευνα της υπόθεσης και θα ήμουνα ο πρώτος που θα πήγαινε μάρτυρας κατηγορίας. Η υπόθεση 99 κουκουλώθηκε με εξαίρεση ελάχιστους που κάθισαν τελικά στο σκαμνί. Και κουκουλώθηκε γιά τον ίδιο λόγο που γίνεται και τώρα με τα σκάνδαλα της δεκαετίας 2000-2010, επειδή τελικά οι "κρεμάλες" δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, τουλάχιστον οικονομικό. Πολιτικό ίσως και να λύνουν, αλλά και πάλι αμφιβάλλω ... η Ιστορία έχει αποδείξει ότι οι κρεμάλες βλάπτουν γενικώς.
οι καιροί έχουν αλλάξει, το 99 δεν έχει καμμία σχέση με το σήμερα, οι καταστάσεις είναι εντελώς διαφορετικές, όλοι μας είμαστε διαφορετικοί, το ίδιο και οι αρθρογράφοι. Αν κάποιοι, πρώην αμαρτωλοί με την ηθική έννοια και όχι τη νομική, μπορούν σήμερα να προσφέρυν καλές ιδέες, κατα τη γνώμη μου είναι καλοδεχούμενοι.
Πανο ειναι σα να βγω και να κανω μαθημα ταξης και ηθικης σε ενα πιτσιρικα που λεει οτι παει με 200 στην εθνικη και την παραλιακη, τη στιγμη που με 250 κατεβαιναμε τη Συγγρου και 300αριζαμε στα Οινοφυτα και στη Θηβα για πλακα πριν απο 20 χρονια.
Το μονο που μπορω να κανω ειναι να του εξηγησω ποσο αμηχανα και χαζα νιωθω τωρα που το σκεφτομαι και οτι αν μπορουσα να γυρισω πισω δε θα το εκανα ποτε ξανα τωρα που γνωριζω οτι πολλοι απο μας ζουμε απο τυχη και μονο.
Δε θα του εκανα ουτε παρατηρηση ουτε προφεσορικη υποδειξη.
ολα βαινουν κατ ευχην πλησιαζουν οι μερες που θα μπορουμε να πηδαμε με μια σοκολατα ιον παυλιδης στην ερμου new opening σεκιουριτας στην πορτα και το πληθος να καθεται ουρα να περιμενει να μπει να παρει μια γαμωσοκολατα δωρο αφου του εχουν ζαλισει τα απαυτα πρωτα για το τι γαματη γευση εχει τι σκουρα ειναι τι υποκαταστατο του sex ειναι.καταντια πραγματικη και δεν μιλαμε για τιποτα λουμπεν ρακενδυτους μιλαμε για νεα παιδια ζευγαρια γκομενες κλπ κλπ σοκολατα υγειας, με τις υγειες μας
Μη σας κάνει εντύπωση αν βάλουν νέους φόρους.
Greece Faces 150,000 Job-Cut Hurdle to Aid Payment: Euro Credit
Greece is locked in talks with international creditors in Athens about shrinking the government workforce by enough to keep bailout payments flowing.
Identifying redundant positions and putting in place a system that will lead to mandatory exits for about 150,000 civil servants by 2015 is a so-called milestone that will determine whether the country gets a 2.8 billion-euro ($3.6 billion) aid instalment due this month. More than a week of talks on that has so far failed to clinch an agreement.
“Public sector job cuts are a major part of the program and they are one of the most politically difficult parts to achieve,” said Holger Schmieding, chief economist at Berenberg Bank in London. “And for the Greek government, which has two left-of-center parties, it is extremely difficult to really implement those job cuts. IΆm afraid this will likely stay a point of contention, review after review after review.”
More than three years after revealing that Greece had misled its euro partners on the state of its finances, the nation remains reliant on loans from the euro area and the International Monetary Fund to pay pensions and wages. To qualify for payments from the total of 240 billion euros pledged to the country, it has to continue meeting economic targets, including reducing staff levels.
GreeceΆs 10-year bond yield has dropped 20 percentage points since reaching almost 31 percent in May, after euro area finance ministers revamped the countryΆs second aid program. Policy makers gave Prime Minister Antonis Samaras two extra years until 2016 to meet budget-reduction targets after he forged a coalition government following two elections that jeopardized the countryΆs survival as a euro member.
The yield on the governmentΆs benchmark 10-year bond is about 10.61 percent, down from more than 11 percent a week ago and about half the average during the past year.
A Greek finance ministry official said March 10 that the government aims to finalize talks on the disbursement in the coming days. Under the bailout conditions adopted last year, Greece needs to cut public sector workers by 25,000 this year to move toward a goal of cutting 150,000 from its 2010 total by the end of 2015.
While state employees have borne the brunt of pay cuts, with incomes down by as much as 20 percent, their jobs are protected by the Greek constitution. Lower wages have eliminated “the differential growth rate with the rest of the euro area in public sector wages cumulated since 2000,” the European Commission said in December. “This does not exclude the need for further efforts given the debt problem and huge imbalances facing the Greek economy.”
About half of GreeceΆs general government spending goes to pay wages and pensions, according to data from the General Accounting Office. The country had 667,733 employees in the civil service on Oct. 1, a figure that doesnΆt include state-run companies such as workers in public transit. The country has pledged to hold to an attrition rule of one new hire for every five or 10 retirees, depending on the different levels of government.
“ItΆs important to reduce in a sustainable way the burden to society from this over-bloated bureaucracy,” said Michael Massourakis, chief economist at Alpha Bank SA in Athens. “The important thing, of course, is that this is a milestone for the March disbursement of 2.8 billion euros, and if the negotiations break down, that will be a severe blow.”
Failure would have “market repercussions for Greece and should be avoided at any cost,” he said.
Politicians, including as Fotis Kouvelis, head of the Democratic Left, one of two junior partners in the coalition government, have argued that public sector job reductions will only deepen a recession that is in its sixth year. Gross domestic product contracted 6.4 percent in 2012. The European Commission forecasts it will shrink 4.4 percent this year.
The region of Attica, which includes the capital Athens and accounts for half the countryΆs GDP, had the highest jobless rate in December, according to figures provided by the Hellenic Statistical Authority on March 7. About 28.4 percent of its citizens were jobless, compared with 26.4 percent for the country as a whole. The seasonally adjusted unemployment rate fell for the first time in almost five years in December.
Joblessness among Greeks aged 15 to 24 is 57.5 percent, the highest in the euro area.
Locked out of the markets since April 2010, Greece is the only nation to receive two bailout packages from the euro area and IMF as public opposition to pension and wage cuts derailed the pace of promised economic reforms.
Loans to Athens were frozen in June as opposition to fiscal austerity grew. Greece held two elections in which anti-bailout parties gained, withSamaras emerging as head of a three-party coalition in favor of staying in the euro.
Euro region finance chiefs agreed in December to pay Greece 49.1 billion euros through March after revamping the second rescue. Greece received 34.3 billion euros in December, including funds for its banks, and 9.2 billion euros in January. It was due to get about 5.6 billion euros in two separate payments in February and March. The IMF is contributing a separate amount to Greece of about 3 billion euros this quarter.
“In the end, Greece will likely have to do more,” Schmieding said. “It will likely have to dismiss more people, but it will be a very difficult process.”
To contact the reporter on this story: Maria Petrakis in Athens at mpetrakis@bloomberg.net
To contact the editor responsible for this story: Mark Gilbert at magilbert@bloomberg.net
ολα βαινουν κατ ευχην πλησιαζουν οι μερες που θα μπορουμε να πηδαμε με μια σοκολατα ιον παυλιδης στην ερμου new opening σεκιουριτας στην πορτα και το πληθος να καθεται ουρα να περιμενει να μπει να παρει μια γαμωσοκολατα δωρο αφου του εχουν ζαλισει τα απαυτα πρωτα για το τι γαματη γευση εχει τι σκουρα ειναι τι υποκαταστατο του sex ειναι.καταντια πραγματικη και δεν μιλαμε για τιποτα λουμπεν ρακενδυτους μιλαμε για νεα παιδια ζευγαρια γκομενες κλπ κλπ σοκολατα υγειας, με τις υγειες μας
Οπως καποτε που οσοι ταξιδευαν Μοσχα επαιρναν και 3-4 μαιμου levis 501 απο το Μοναστηρακι και πηδαγαν μια εβδομαδα και απο μια διαφορετικη καθε μερα .
εντάξει έτσι είναι. εδώ που είμαστε όμως, νομίζω ότι ο σχολιασμός ρεαλιστικών άρθρων που καθρεφτίζουν την πραγματικότητα, μόνο καλό κάνει.
ακόμα και αν τριακοσάριζες εκεί που λές νίκο, δεν σου στερεί το δικαίωμα να πείς ότι έκανες λάθος, ούτε και σημαίνει ότι η τωρινή σου αντίθετη άποψη είναι για γέλια.
το θέμα είναι να μπορέσουμε ο καθένας με τον τρόπο του να περάσουμε ένα μύνημα στον δίπλα μας, γιατί η ιστορία εκεί πάει.
το αν έχει βάση ένα άρθρο είναι αυτό που έχει σημασία. άλλο η γνώμη, άλλο η πράξη.
άλωστε μια γνώμη μπορεί να προέρχεται απο οπουδήποτε, αρκεί να είναι ορθή.
θυμάμαι που διάβασα κάποια στιγμή κάπου εδώ για ένα περιστατικό με ένα σκάσιμο ελαστικού έξω απο ένα τρελοκομείο.
πείγε λέει ο οδηγός να βγάλει την ρόδα και του έπεσαν όλα τα μπουλόνια μέσα στον υπόνομο, με αποτέλεσμα να τα χάσει και να μην ξέρει τι να κάνει.
ένας τρελός που τον είδε, του λέει.. τι σκάς ρε φίλε. 5 μπουλόνια έχει η κάθε ρόδα. βγάλε απο κάθε ρόδα ένα μπουλόνι, σφίξε την ρόδα και πάνε σιγά σιγά μέχρι το πρώτο βουλκανιζατέρ.
Panos 316T
12-03-13, 15:49
αποψη μου ειναι οτι δεν υπαρχουν αντικειμενικα "ορθες" γνωμες .
Αυτος που θεωρει οτι καποια γνωμη ειναι ορθη παει να πει οτι ο ιδιος ειναι και "ορθος" ; ποιος τον καθιστα "ορθο" ; ποιος του δωσε το δικαιωμα αντικειμενικα;
και το χειροτερο για μενα ειναι οταν υπαρχει χλευασμος και ειρωνια για καποιες αποψεις-γνωμες οπου ασκειται εμμεσα μια μορφη βιας...
τελος κατι προσωπικο μου:
μισω αφανταστα πλεον καθε ειδους φανατισμο ,παρωπιδισμο , προσηλιτισμο,προσπαθω να ειμαι οσο γινεται πιο ανοιχτομυαλος .
με λενε Πανο και ειμαι (νομιζω)καλα
μερικά πράγματα πάνο, είτε θέλουμε είτε όχι είναι ορθα. το ότι αυτά που τρώμε πρέπει να τα βγάζουμε και μάλιστα με το παραπάνω, δεν χωρά καμμία αμφισβήτηση για το αν είναι ορθή γνώμη ή όχι.
απλά έχει μπερδευτεί η κατάσταση εδώ πέρα, και έχουμε μεταφράσει πλέον το αυτονόητο, με απλή γνώμη.
Τι να κάνουμε ρε Νίκο, αφού έχουμε πρόβλημα με το παραλογισμό, τη τρέλα και τη βλακεία. Τους λες, πετάει ο γάιδαρος; Πετάει, σου απαντάνε.
Οσο είμαι ακόμα στη μεταπολιτευτική αναρχοαυτόνομη Δημοκρατία του Ελλαδοσοβιετιστάν, θα κράζω. ;)
Moufas E46
12-03-13, 17:44
Τρία χρόνια μας πήρε, αλλά βρήκαμε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων.
Τώρα που οι κρατούντες έμαθαν τον ακριβή αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, ας είναι πλέον πιο προσεκτικοί στις δημόσιες δηλώσεις.
Αυτοκριτική δεν ζητείται, ούτε λόγος γίνεται για διασπορά ψευδών ειδήσεων και παραποίηση στοιχείων.
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στους δημόσιους οργανισμούς, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στους ΟΤΑ εργάζονται 665.750 υπάλληλοι.
Ειδικότερα, 574.556 είναι δημόσιοι υπάλληλοι και δικαστικοί λειτουργοί, 54.906 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, 31.148 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, 4.419 συμβασιούχοι και 711 ωρομίσθιοι.
Αυτά έδειξε η απογραφή που ξεκίνησε επί Ραγκούση και ολοκληρώθηκε σχετικά πρόσφατα.
Αυτό που μένει, είναι η απόκλιση. Οι 665.750 δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν καμία σχέση με το 1.500.000 που ακούγαμε από τους πολέμιους του μεγάλου ή κοινωνικού κράτους ή το 1.200.000 που ακούγαμε δια αρμοδίων χειλέων.
Δεν έχει σχέση φυσιά και με "το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος", όπως είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο του 2011 στη Βουλή ο πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος.
Η απόκλιση είναι μεγάλη, όπως και η έκταση της προπαγάνδας.
Σεβαστή η άποψη που υποστηρίζει την ανάγκη ενός μικρού και ευέλικτου κράτους. Αν και διαφωνούμε, δεν είναι της παρούσης να εκθέσουμε τις απόψεις μας.
Αυτό που προέχει είναι να σταματήσει η προπαγάνδα, τα παραποιημένα στοιχεία, ο λαϊκισμός του πολιτικάντη που καμώνεται τον αδέκαστο δημόσιο λειτουργό, ο οποίος δήθεν δεν λογαριάζει το πολιτικό κόστος.
Μετρήστε τους να δείτε τι πολλοί είναι, τι πολλά λένε και τι λίγα πράττουν.
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ
https://www.pheme.gr/node/4727
μουφα, εσυ και αυτοι που διαβαζεις, παρτε το αποφαση οτι δεν μπορει να συντηρηθει αυτο το κρατος.
οτι και να κανετε, οσα και να πειτε, οσα και να γραψετε, δεν προκειται να επιβιωσει αυτο το πραγμα οπως το ξερατε και οπως το θελατε.
δεν μπορει ο μη δημοσιος υπαλληλος να σας πληρωσει πλεον, δεν εχει.
οταν λοιπον θα κλαπουν και οι τελευταιες καταθεσεις, θα δημευτουν και τα τελευταια περιουσιακα στοιχεια του ΙΤ για να συντηρηθει αυτο ολο το συστημα, τοτε θα εχουμε και επισημα την τελετη ληξεως.
τα τρωκτικα, τα παρασιτα, θα εχουν φαει οτι μπορει να φαγωθει και τελος.
για ολους ομως, δεν θα γλιτωσει κανεις (ουτε τα παρασιτα φυσικα...)
Οταν δεν ειναι δικό μας το κείμενο, βάζουμε και την πηγη που το πήραμε. :thnx:
Moufas E46
12-03-13, 17:57
Οταν δεν ειναι δικό μας το κείμενο, βάζουμε και την πηγη που το πήραμε. :thnx:
αν αναφερεσαι σε μενα εχω γραψει το συντακτη απο κατω:original:
Moufas E46
12-03-13, 18:04
μουφα, εσυ και αυτοι που διαβαζεις, παρτε το αποφαση οτι δεν μπορει να συντηρηθει αυτο το κρατος.
οτι και να κανετε, οσα και να πειτε, οσα και να γραψετε, δεν προκειται να επιβιωσει αυτο το πραγμα οπως το ξερατε και οπως το θελατε.
δεν μπορει ο μη δημοσιος υπαλληλος να σας πληρωσει πλεον, δεν εχει.
οταν λοιπον θα κλαπουν και οι τελευταιες καταθεσεις, θα δημευτουν και τα τελευταια περιουσιακα στοιχεια του ΙΤ για να συντηρηθει αυτο ολο το συστημα, τοτε θα εχουμε και επισημα την τελετη ληξεως.
τα τρωκτικα, τα παρασιτα, θα εχουν φαει οτι μπορει να φαγωθει και τελος.
για ολους ομως, δεν θα γλιτωσει κανεις (ουτε τα παρασιτα φυσικα...)
μαλλον δε το διαβασες καθολου το αρθρο. το θεμα του ειναι η προπαγανδα που γινεται εδω και 3 χρονια για τον αριθμο των υπαλληλων. απο το 1μιση εκατ που προπαγανδιζαν για να στρεψουν την μια ταξη εναντια στην αλλη τελικα φθασαμε στις 600 χιλ. λεει κατι λαθος το αρθρο φιλε σταθη?
μαλλον δε το διαβασες καθολου το αρθρο. το θεμα του ειναι η προπαγανδα που γινεται εδω και 3 χρονια για τον αριθμο των υπαλληλων. απο το 1μιση εκατ που προπαγανδιζαν για να στρεψουν την μια ταξη εναντια στην αλλη τελικα φθασαμε στις 600 χιλ. λεει κατι λαθος το αρθρο φιλε σταθη?
φιλε μου δεν μου λενε τιποτα μερικοι αριθμοι που αναγραφει καποιος σε καποιο σαϊτ.
τα εχουμε ξαναπει αυτα.
ειναι θεμα του πως υπολογιζει ο καθενας, πραγμα που με αφηνει αδιαφορο καθως τελικα οι δαπανες δεν μειωνονται.
και τα ναυπηγεια υποτιθεται οτι ειναι ιδιωτικα, αλλα οταν εχουν με συμβαση και νομο μοναδικο προμηθετη το πολεμικο ναυτικο, πληρωνονται και αυτα απο καποιο κονδυλι του προϋπολογισμου τελικα.
ο κωδικος του λογαριασμου αλλαζει μονο.
το πραγμα ειναι απλο για να μην μπερδευεσαι, το εχουμε αναλυσει μεχρι αηδιας.
η χωρα μας, η παραγωγικη της δραστηριοτητα, η οικονομια της, δεν αντεχει τοσο μεγαλο δημοσιο τομεα.
δεν εξεταζω ποιος δουλευει και ποιος καθεται, αυτο ειναι αλλη συζητηση, ολοι το ξερουμε, το χαρακτηρισμο "δημοσιος υπαλληλος" που αποτελει συνωνυμο της λουφας, της τεμπελιας, της αδιαφοριας κλπ, δεν το εβγαλα εγω, αντιθετα το θυμαμαι απο τοτε που ημουν παιδακι.
τελειωσανε τα ψεματα λοιπον φιλε μου, δεν υπαρχουν χρηματα, εσοδα για να υπαρξει ολο αυτο κρατος και τα παρακλαδια του.
ειτε ενα εκατομμυριο, ειτε εξακοσιες χιλιαδες, δεν εχει σημασια, σημασια εχει οτι ο ιδιωτικος τομεας εχει μικρυνει σε τετοιο βαθμο που δεν μπορει να αντεξει τα κοστη του δημοσιου.
ειναι απλο αλλα δεν θελετε να το καταλαβετε.
δεν πειραζει ομως, να ξερεις οτι ο ιδιωτικος τομεας και να καταστραφει θα μπορεσει καποια στιγμη να επανακαμψει, ο καθενας την τεχνη του θα βρει καπου, καποτε να την ασκησει και να βγαλει ειτε πολλα, ειτε λιγα.
ο σφραγιδοπατητης, ο πρωτοκολλητης και ο καθε αχρηστος ομως που δεν εκανε για τιποτα αλλα μονο για να τον βαλουν σε μια θεσουλα στο δημοσιο, δεν εχει κανενα μελλον.
αυτο ειναι που βλεπουν και αντιδρουν με τετοια λυσσα.
δυστυχως ομως θα καταλαβουν οτι γενικα στο συμπαν δεν υπαρχει free meal.
για κανεναν και πουθενα.thumb
Moufas E46
12-03-13, 18:30
φιλε μου δεν μου λενε τιποτα μερικοι αριθμοι που αναγραφει καποιος σε καποιο σαϊτ.
τα εχουμε ξαναπει αυτα.
ειναι θεμα του πως υπολογιζει ο καθενας, πραγμα που με αφηνει αδιαφορο καθως τελικα οι δαπανες δεν μειωνονται.
και τα ναυπηγεια υποτιθεται οτι ειναι ιδιωτικα, αλλα οταν εχουν με συμβαση και νομο μοναδικο προμηθετη το πολεμικο ναυτικο, πληρωνονται και αυτα απο καποιο κονδυλι του προϋπολογισμου τελικα.
ο κωδικος του λογαριασμου αλλαζει μονο.
το πραγμα ειναι απλο για να μην μπερδευεσαι, το εχουμε αναλυσει μεχρι αηδιας.
η χωρα μας, η παραγωγικη της δραστηριοτητα, η οικονομια της, δεν αντεχει τοσο μεγαλο δημοσιο τομεα.
δεν εξεταζω ποιος δουλευει και ποιος καθεται, αυτο ειναι αλλη συζητηση, ολοι το ξερουμε, το χαρακτηρισμο "δημοσιος υπαλληλος" που αποτελει συνωνυμο της λουφας, της τεμπελιας, της αδιαφοριας κλπ, δεν το εβγαλα εγω, αντιθετα το θυμαμαι απο τοτε που ημουν παιδακι.
τελειωσανε τα ψεματα λοιπον φιλε μου, δεν υπαρχουν χρηματα, εσοδα για να υπαρξει ολο αυτο κρατος και τα παρακλαδια του.
ειτε ενα εκατομμυριο, ειτε εξακοσιες χιλιαδες, δεν εχει σημασια, σημασια εχει οτι ο ιδιωτικος τομεας εχει μικρυνει σε τετοιο βαθμο που δεν μπορει να αντεξει τα κοστη του δημοσιου.
ειναι απλο αλλα δεν θελετε να το καταλαβετε.
δεν πειραζει ομως, να ξερεις οτι ο ιδιωτικος τομεας και να καταστραφει θα μπορεσει καποια στιγμη να επανακαμψει, ο καθενας την τεχνη του θα βρει καπου, καποτε να την ασκησει και να βγαλει ειτε πολλα, ειτε λιγα.
ο σφραγιδοπατητης, ο πρωτοκολλητης και ο καθε αχρηστος ομως που δεν εκανε για τιποτα αλλα μονο για να τον βαλουν σε μια θεσουλα στο δημοσιο, δεν εχει κανενα μελλον.
αυτο ειναι που βλεπουν και αντιδρουν με τετοια λυσσα.
δυστυχως ομως θα καταλαβουν οτι γενικα στο συμπαν δεν υπαρχει free meal.
για κανεναν και πουθενα.thumb
δε εκανα αυτη την αναρτηση για να αναλυσουμε το θεμα. οπως λες και συ το χουμε αναλυσει μεχρι αηδιας και συμφωνω απολυτα μαζι σου. οι 636000 δεν ειναι απλα αριθμοι οπως λες αλλα ανθρωποι. και αυτος ο αριθμος που δε σου λεει κατι δεν ειναι απο καποιο site αλλα ο επισημος αριθμος που δινει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετα την απογραφη που προηγηθηκε. οποτε το 1μιση εκατ που ελεγε ο λοβερδος ο δασκαλοπουλος ο τζημερος και πολλοι αλλοι εχει μεγαλη διαφορα με τις 600 χιλ απο τις οποιες οι 190 χιλ ειναι εκπαιδευτικοι και οι 160 χιλ ενστολοι. ο σκεπτομενος αναγνωστης καταλαβενει τι εξυπηρετουσε αυτου του ειδους η προπαγανδα ωστε να βρεθει το εξιλαστηριο θυμα αυτης της κρισης :thanks:
600.000 δεν είναι ούτε για πλάκα οι άμεσα ή έμμεσα αμοιβόμενοι του δημοσίου. ούτε για πλάκα.
εκτός και αν το πάμε τυπικά με τίτλους και εξαιρέσουμε κάτι ιδιωτικές εταιρείες που κοστίζουν δις ολόκληρα στον έλληνα φορολογούμενο, με κοινωνικής παροχής αντικείμενο εργασίας.
δε εκανα αυτη την αναρτηση για να αναλυσουμε το θεμα. οπως λες και συ το χουμε αναλυσει μεχρι αηδιας και συμφωνω απολυτα μαζι σου. οι 636000 δεν ειναι απλα αριθμοι οπως λες αλλα ανθρωποι. και αυτος ο αριθμος που δε σου λεει κατι δεν ειναι απο καποιο site αλλα ο επισημος αριθμος που δινει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετα την απογραφη που προηγηθηκε. οποτε το 1μιση εκατ που ελεγε ο λοβερδος ο δασκαλοπουλος ο τζημερος και πολλοι αλλοι εχει μεγαλη διαφορα με τις 600 χιλ απο τις οποιες οι 190 χιλ ειναι εκπαιδευτικοι και οι 160 χιλ ενστολοι. ο σκεπτομενος αναγνωστης καταλαβενει τι εξυπηρετουσε αυτου του ειδους η προπαγανδα ωστε να βρεθει το εξιλαστηριο θυμα αυτης της κρισης :thanks:
φιλε μου και στον ιδιωτικο τομεα που εργαζονται ως επι το πλειστον παραγωγικοι εργαζομενοι, ανθρωποι ειναι, δεν ειναι αριθμοι.
αλλα αυτο μαλλον δεν ενδιαφερει κανεναν απο την αλλη πλευρα του δρομου.
διοτι δεν γινεται να δημευονται περιουσιες που εγιναν με κοπο μεσω των διαφορων χαρατσιων και εκτακτων εισφορων και των αλλων φοροεπιδρομικων μετρων που εχουμε δει και θα δουμε, και εμεις ακομα να συζηταμε αν ειναι πολλοι ή λιγοι οι δυ, αν ειναι εξακοσιες χιλιαδες ή ενα εκατομμυριο και να μην φευγει κανεις ουτε καν οσοι με αποδειξεις διωκονται για παραπτωματα του κοινου ποινικου δικαιου.
μαλλον τελικα η αλληλεγγυη λειτουργει μονοδρομα σε αυτη τη χωρα, ο υπαλληλος του ΙΤ τελικα δεν ειναι ανθρωπος, ουτε καν αριθμος, δεν ειδα κανεναν να κοπτεται τοσο για τα εκατομμυρια αυτα των ανεργων πλεον.
το μονο που ενδιαφερει ειναι να μην πειραχθουν οι πελατες, τα τσιρακια, οι ευνοουμενοι του πολιτικου, συνδικαληστικου, κρατικου, συστηματος.
παλι οπως διαβαζουμε και ακουμε, πηραν παραταση ενα χρονο οι περιβοητες μειωσεις προσωπικου.
πως τα φτιαξανε, πως τα κανονισανε, κανεις δεν ξερει.
ή μαλλον ξερει, το χαρατσι της δεη θα μας μεινει αλλον εναν χρονο.
τυχαιο? δε νομιζω φιλε μου μουφα...
πληρωστε κοροϊδα υποζυγια ιδιωτικοι υπαλληλοι, για να μην χαθει ουτε μια θεση στο δημοσιο, ουτε καν για εκληματιες του κοινου ποινικου δικαιου.
και μετα λεμε για προπαγανδες και για εξιλαστηρια θυματα!!!
χα χα χα ας γελασω.
ειναι και θυματα απο πανω τα τρωκτικα που μας πινουν το αιμα τοσα χρονια!!!:th_Laie_67-1:
να δεχτω τα νούμερα που έγραψε ο Μουφας.
ειτε είναι 1.200.000, ειτε 600.000, είτε 60.000, γεγονός είναι ότι η οικονομία δεν αντεχει το κοστος αυτό. Τι δεν καταλαβαίνουμε ?
για ποιό εξιλαστηριο θύμα μιλάμε ? Το ίδιο ειναι να εχεις τη θεσούλα σου με τα μισά λεφτά και το ίδιο να εισαι ανεργος ?
ειναι δυνατόν να μπαίνουν στη ζυγαριά 25.000 δημοσιοι με 1.500.000 ιδωτικούς και η ζυγαριά να δειχνει τους 25.000 βαρύτερους ? :shok:
αν παρηγαγε υπηρεσίες το δημόσιο, δεν θα υπηρχε κανένα θεμα με τον αριθμό των εργαζομένων εκεί, δεν θα ήταν καν σε τετοια κρίση η οικονομία, διότι οι καλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, προμοταρουν τις δουλειές του ιδιωτικού.
να δεχτω τα νούμερα που έγραψε ο Μουφας.
ειτε είναι 1.200.000, ειτε 600.000, είτε 60.000, γεγονός είναι ότι η οικονομία δεν αντεχει το κοστος αυτό. Τι δεν καταλαβαίνουμε ?
για ιό εξιλαστηριο θύμα μιλάμε ? Το ίδιο ειναι να εχεις τη θεσούλα σου με τα μισά λεφτά και το ίδιο να εισαι ανεργος ?
ειναι δυνατόν να μπαίνουν στη ζυγαριά 25.000 δημοσιοι με 1.500.000 ιδωτικούς και η ζυγαριά να δειχνει τους 25.000 βαρύτερους ? :shok:
αν παρηγαγε υπηρεσίες το δημόσιο, δεν θα υπηρχε κανένα θεμα με τον αριθμό των εργαζομένων εκεί, δεν θα ήταν καν σε τετοια κρίση η οικονομία, διότι οι καλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, προμοταρουν τις δουλειές του ιδιωτικού.
τέλειο, τραγικό, αληθινό...
Moufas E46
12-03-13, 19:05
600.000 δεν είναι ούτε για πλάκα οι άμεσα ή έμμεσα αμοιβόμενοι του δημοσίου. ούτε για πλάκα.
εκτός και αν το πάμε τυπικά με τίτλους και εξαιρέσουμε κάτι ιδιωτικές εταιρείες που κοστίζουν δις ολόκληρα στον έλληνα φορολογούμενο, με κοινωνικής παροχής αντικείμενο εργασίας.
και ομως τοσοι ειναι θωμα. δες και μονος σου εδω
https://apografi.yap.gov.gr/apografi/ergasiakisxesi.asp
παλιοτερα ηταν πολλοι περισσοτεροι εφτανε ακομα και το 1 εκατ αφου σκεψου μονο ο ανδρεας εχωσε απο τα παραθυρα 800χιλ σε μια 8 ετια αλλα πολλοι απο αυτους ειχαν χρονια και εκτος δημοσιου λογω ηλικιας και φυγανε. καποιοι αλλοι προλαβανε και φυγανε με το παλιο ασφαλιστικο πριν καποια χρονια που σε εβγαζε στη συνταξη με 25 ετια τους ανδρες και 15 ετια τις γυναικες με ανηλικα παιδια. οποτε μεγαλος αριθμος απο το τσουρμο που διορισε ο ανδρεας προλαβε και την εκανε την καλη εποχη. σκεψου και ποσοι φυγανε τα τελευταια χρονια λογω περικοπων σε μισθους και εφαπαξ. μονο το 2012 αποχωρησαν 30 χιλ ατομα οποτε οπως καταλαβενεις ο αριθμος αυτος ανταποκρινεται απολυτα στους αμεσα μισθοδοτουμενους απο το κρατος
πάντως, όσο αστείο και αν ακούγεται, έχουμε 45άρηδες αρτημελής, υγιέστατους, δυνατούς συνταξιούχους...
χαχαχαχαχα!!
Ελα να βγαινουν στη σεντρα ενας ενας:
Οπως αποδεικνύουν επίσημα έγγραφα, η Emma Delta, που ελέγχεται από τον Τσέχο Smejc και τον γιο τού Δ. Μελισσανίδη και διεκδικεί την αγορά του ΟΠΑΠ, εμφανίζεται με κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ. Τεράστια ερωτήματα για τις διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ και για τους ελέγχους από την Deutsche Bank και την Εθνική που είναι οι σύμβουλοί του
Εντούτοις από τα στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν» για την πρώτη κατά σειρά πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, που πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 5 Απριλίου, εγείρονται ερωτήματα για τις διαδικασίες του διαγωνισμού και κατ” επέκταση για τον ρόλο της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ και των συμβούλων του Ταμείου, Deutsche Bank και Εθνική Τράπεζα.
Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε με τη λήξη της προθεσμίας της πρώτης φάσης (πήγε από τις 19 Οκτωβρίου 2012 στις 9 Νοεμβρίου) να επιδείξουν ποσόν τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ, ενεργών και μη επενδεδυμένων κεφαλαίων -collateral (εχέγγυο).
Το ποσόν αυτό ορίστηκε με βάση τη χρηματιστηριακή αποτίμηση του 33% του Οργανισμού και την πρόβλεψη της κερδοφορίας του. Από τις οκτώ εταιρείες που συμμετείχαν στην πρώτη φάση κόπηκε στη δεύτερη μία για την οποία εκτιμήθηκε ότι δεν είχε τις βασικές προϋποθέσεις της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Το Ταμείο και οι τράπεζες που έχουν αναλάβει τον ρόλο συμβούλου, Deutsche και Εθνική, εκτός από την εξέταση των οικονομικών στοιχείων είχαν την ευθύνη ελέγχου και των συμπληρωματικών στοιχείων για να διαπιστώσουν τη φερεγγυότητα των εταιρειών ιδιωτικού κεφαλαίου (Funds) που δήλωσαν ενδιαφέρον, δηλαδή τις αποδείξεις για τα ενεργά μη επενδεδυμένα κεφάλαια, όπως και επιστολή τράπεζας ή χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που επιβεβαιώνει την οικονομική κατάστασή τους.
Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο, στον διαγωνισμό για τον ΟΠΑΠ τέτοιος έλεγχος δεν έγινε, ή αν έγινε δεν αφορούσε όλες τις εταιρείες που υπέβαλαν προσφορές και πέρασαν στην τελική φάση.
Συγκεκριμένα, από τα αρχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου αλλά και τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών η εταιρεία Emma Delta Ltd. που διεκδικεί τον ΟΠΑΠ έχει δηλώσει κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ και όχι 600 εκατ. ευρώ όπως εμφανίζεται να δηλώνει στην προσφορά που υπέβαλε στο ΤΑΙΠΕΔ.
Το Fund συνεστήθη στις 31 Οκτωβρίου με έδρα τη Λευκωσία και διαχειριστή την εταιρεία Emma Delta Management που ελέγχεται από τους Jiri Smejc με 67% και Γεώργιο Μελισσανίδη με 33% (γιος του Δημήτρη Μελισσανίδη). Κεφάλαιο κατεβλήθη για τη δεύτερη εταιρεία, συνολικού ποσού 1.000 ευρώ με ισάριθμες μετοχές.
Για το Fund κεφάλαιο δεν δηλώθηκε αφού όπως προκύπτει από το καταστατικό οι 600 εκατομμύρια μετοχές που δηλώνονται ως επενδυτικό κεφάλαιο είναι, όπως αναφέρεται, διευκρινιστικά μηδενικής αξίας (shares with no nominal value).
Το ίδιο συνάγεται όμως και από τα ηλεκτρονικά αρχεία του Εφόρου Εταιρειών της Λευκωσίας, όπου καταχωρίστηκαν η Emma Delta και η Emma Delta Management με την τελευταία ανάρτηση. Στην πρώτη ανάρτηση, τον Νοέμβριο του 2012, το Fund εμφανίζεται να διαθέτει 600 εκατομμύρια επενδυτικές μετοχές με ονομαστική αξία όχι μηδέν αλλά ενός ευρώ.
Ωστόσο στην ανάρτηση του Φεβρουαρίου 2013 αυτή η τιμή διορθώθηκε και το Fund εμφανίζει μηδενικό επενδυτικό κεφάλαιο. Μόνο επενδεδυμένο κεφάλαιο είναι αυτό της Emma Management, 1.000 ευρώ. Το ίδιο προκύπτει και από την πιστοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου, τον περασμένο μήνα.
.................................ΠΗΓΗ (https://www.alfavita.gr/arthra/%CE%BC%CE%B5-1000-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%80%CE%AE%CE%B3%CE%B1%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%B7%CE%BA%CF%8E%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CF%80%CE%B1%CF%80) και εδω οι πρωτοι που το βρηκαν: https://www.efsyn.gr/?p=30790
Moufas E46
12-03-13, 19:14
πάντως, όσο αστείο και αν ακούγεται, έχουμε 45άρηδες αρτημελής, υγιέστατους, δυνατούς συνταξιούχους...
χαχαχαχαχα!!
υπαρχαν και νεοτεροι κατι 36χρονες αεροσυνοδοι της ολυμπιακης που βγηκανε με ειδικες ρυθμισεις το 2008 κατα την πωληση της:th_Laie_67-1:
...από τα ηλεκτρονικά αρχεία του Εφόρου Εταιρειών της Λευκωσίας, όπου καταχωρίστηκαν η Emma Delta και η Emma Delta Management: Στην πρώτη ανάρτηση, τον Νοέμβριο του 2012, το Fund εμφανίζεται να διαθέτει 600 εκατομμύρια επενδυτικές μετοχές με ονομαστική αξία όχι μηδέν αλλά ενός ευρώ.
Ωστόσο στην ανάρτηση του Φεβρουαρίου 2013 αυτή η τιμή διορθώθηκε και το Fund εμφανίζει μηδενικό επενδυτικό κεφάλαιο. Μόνο επενδεδυμένο κεφάλαιο είναι αυτό της Emma Management, 1.000 ευρώ. Το ίδιο προκύπτει και από την πιστοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου, τον περασμένο μήνα.
Καταλαβατε τι έγινε?
Από ένα "λαθος" του Εφόρου Εταιρειών της Λευκωσίας, αρχικα περνούσε τα 500 εκατ. που ζητούσε ο διαγωνισμός, αλλά αφού πέρασε " το λάθος διορθωθηκε" και φανηκε η πραγματικη αξία του = 1000Ε,!!!
Ελεος ακόμη και η πιο μικρή εταιρεία ΕΠΕ θέλει παραπάνω από 1000Ε για να στηθει...ελεος!
Και μετα λεμε γιατι κυνηγανε μετά την Ελλάδα την Κύπρο...
παντου απατη ρε πστ μου...
η επε αν θυμαμαι θελει 18 χιλιαρικα κεφαλαιο.
παντου απατη ρε πστ μου...
η επε αν θυμαμαι θελει 18 χιλιαρικα κεφαλαιο.
Σωστα.
Παμε ρε να στησουμε ενα κελυφος με 1000 ευρω και μεις να διεκδικησουμε τον ΟΠΑΠ!, αλλα ξεχασα εμεις δεν ειμαστε "Τιγρης"....
και ομως τοσοι ειναι θωμα. δες και μονος σου εδω
https://apografi.yap.gov.gr/apografi/ergasiakisxesi.asp
παλιοτερα ηταν πολλοι περισσοτεροι εφτανε ακομα και το 1 εκατ αφου σκεψου μονο ο ανδρεας εχωσε απο τα παραθυρα 800χιλ σε μια 8 ετια αλλα πολλοι απο αυτους ειχαν χρονια και εκτος δημοσιου λογω ηλικιας και φυγανε. καποιοι αλλοι προλαβανε και φυγανε με το παλιο ασφαλιστικο πριν καποια χρονια που σε εβγαζε στη συνταξη με 25 ετια τους ανδρες και 15 ετια τις γυναικες με ανηλικα παιδια. οποτε μεγαλος αριθμος απο το τσουρμο που διορισε ο ανδρεας προλαβε και την εκανε την καλη εποχη. σκεψου και ποσοι φυγανε τα τελευταια χρονια λογω περικοπων σε μισθους και εφαπαξ. μονο το 2012 αποχωρησαν 30 χιλ ατομα οποτε οπως καταλαβενεις ο αριθμος αυτος ανταποκρινεται απολυτα στους αμεσα μισθοδοτουμενους απο το κρατος
75000
Σωστα.
Παμε ρε να στησουμε ενα κελυφος με 1000 ευρω και μεις να διεκδικησουμε τον ΟΠΑΠ!, αλλα ξεχασα εμεις δεν ειμαστε "Τιγρης"....
καμια φορα καταλαβαινω κι αυτους που φωνασκουν για ξεπουληματα κλπ κλπ.
ειναι αλλοι οι λογοι που τα λενε, δεκτο και φανερο.
να κανεις ιδιωτικοποιησεις, αλλα που να τα δωσεις, σε ατομα του υποκοσμου?
καμια φορα καταλαβαινω κι αυτους που φωνασκουν για ξεπουληματα κλπ κλπ.
ειναι αλλοι οι λογοι που τα λενε, δεκτο και φανερο.
να κανεις ιδιωτικοποιησεις, αλλα που να τα δωσεις, σε ατομα του υποκοσμου?
ενας του υποκόσμου, πάντα ετσι θα βλεπει τα πραγματα, όπως εχει μαθει.
Υπάρχουν ασφαλιστικες δικλειδες, αλλα δυστυχως δεν εφαρμόζονται.
Δόξα τω Θεω, υπάρχουν ένα σωρο υποψήφιοι με προσφορες.
Γιατι δηλαδη πρέπει να επιβιώνουν τα λαμογια? Διεφθαρμενο συστημα.....
https://fmvoice.eu/index.php/2012-09-12-05-26-13/news/2012-09-12-05-27-21/item/50958-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B5-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%C F%8D%CF%87%CE%BF%CE%B9
Μετρήσαμε λέει τους συνταξιούχους.... είναι 3.000.000 περίπου.
Οι συντάξεις είναι περίπου 4.500.000 ....:whistle:
Οι άνεργοι επίσημα.... 1.500.000....
Πιο πάνω αναφέρατε και τους δήμόσιους....
Πόσα να είναι και τα παιδιά....
δλδ οι υπόλοιποι πρέπει να πληρώσουμε όλους τους παραπάνω ;;;
ετσι διαταζει το χουντο-σοβιετ. :original:
https://fmvoice.eu/index.php/2012-09-12-05-26-13/news/2012-09-12-05-27-21/item/50958-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B5-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%C F%8D%CF%87%CE%BF%CE%B9
thumbthumb
σε χαλάει???χαχαχαχαχα!!!
ρε'σεις...εδώ ρε αυτοί που χτυπιούνται για τον εργαζόμενο κτλ κτλ, αμοίβονται ακόμα με 15άρια και 20άρια, και αντί να τους λιντζάρουν κάθονται και τους κάνουνε θεούς.
απορώ αυτό τον παναγόπουλο γιατί δεν τον κάνουνε μπαούλο.
απορώ αυτό τον παναγόπουλο γιατί δεν τον κάνουνε μπαούλο.
για να μην αρπαξουν κανενα μικροβιο μαλλον.
τον εχεις δει τι λιγδας και βρωμυλος ειναι?
δεν τον πλησιαζα ουτε κατα διανοια...
ας με κλειδώνανε σε ένα δωμάτιο μαζί του, και θα σου'λεγα εγώ τι θα γινότανε...ούτε βρωμιά θα καταλάβαινα, ούτε καν νόσους...
σύμφωνα με αυτό πάντως.... μέχρι το 2010 είχαμε πάνω από 1.000.000 που εργάζονται για το δημόσιο τομέα...
https://tymborychostonaionon.wordpress.com/2011/10/11/clerks/
έχω την ενύπωση ότι στην άλλη μέτρηση που μπήκε δεν είναι γραμμένοι αυτοί που έχουν σύμβαση ορισμένου χρόνου!
Μούφα τελικά η επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο, αφού οι δήμοι Ελληνικού και Αργυρουπόλεως έτρεξαν να την ακυρώσουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Εν τω μεταξύ η εν λόγω περιοχή θυμίζει τεταρτοκοσμική χώρα...
Αφού φαίνεται ότι το πιασες. Τι ΔΕΝ καταλαβαίνεις ;;;;
Moufas E46
12-03-13, 21:17
Αλλαγές στα κριτήρια φορολόγησης των ΙΧ αυτοκινήτων εξετάζει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης.
Υπάρχουν σκέψεις για αναπροσαρμογή στα κριτήρια φορολόγησης των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης ενόψει της υιοθέτησης ενός νέου σταθερού φορολογικού νομοθετικού πλαισίου, είπε ο υφυπουργός Οικονομικών.
Ειδικότερα, ανάφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο το κριτήριο φορολόγησης των ΙΧ να μην βασίζεται αποκλειστικά στον κυβισμό του οχήματος αλλά και στην εργοστασιακή του αξία.
«Πολλές φορές τα κυβικά δεν έχουν σχέση με την εργοστασιακή αξία. Κι είναι ένα θέμα που εξετάζουμε για να δούμε αν μπορούμε σε αυτό το κομμάτι της νομοθεσίας να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.
Αναφερόμενος στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα οχήματα μεγάλου κυβισμού, ο κ. Μαυραγάνης παρέπεμψε για το μέλλον ενδεχόμενο επανεξέτασής τους με «ισοδύναμες προτάσεις».
https://www.tovima.gr/finance/article/?aid=502689
Αφού φαίνεται ότι το πιασες. Τι ΔΕΝ καταλαβαίνεις ;;;;
εγκώ καταλαβαίνει καρτνιά μου...
άλλοι εθελοτυφλούν.... :ranting2: βρε Κώστα και μάλλον είναι πολλοί...