Επιστροφή στο Forum : Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...8 2012 M.E. II
Ξεχναμε ευκολα κωνσταντινε το 1922 και το πιο προσφατο 1974...
Πως να μη ξεχναμε οταν ο καθε τρομπας αριστερος πεταει το μαργαριταρι του και τον ακολουθουν σαν μαστουρωμενοι οι Ελληναρες?
Παπαρηγα: "..είναι ο εθνικισμός και η εθνική υπεροψία, που καλλιεργούνται γενικότερα και ιδιαίτερα στο χώρο του αθλητισμού." Τι ειπε το στομα της?
Τσιπρας: "..Αναμένουμε εξηγήσεις από την κυβέρνηση και υπενθυμίζω ότι είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχθούμε να γίνει ο στρατός κομματικό φέουδο." Ποιος? Ο τυπος που εβαλε βυσμα να παει στρατο.
Ο Μπικακης το '74 επρεπε να κρατησει μια ρουκετα και για αυτους.
Skyline_IS
26-07-12, 12:37
Πως να μη ξεχναμε οταν ο καθε τρομπας αριστερος πεταει το μαργαριταρι του και τον ακολουθουν σαν μαστουρωμενοι οι Ελληναρες?
Παπαρηγα: "..είναι ο εθνικισμός και η εθνική υπεροψία, που καλλιεργούνται γενικότερα και ιδιαίτερα στο χώρο του αθλητισμού." Τι ειπε το στομα της?
Τσιπρας: "..Αναμένουμε εξηγήσεις από την κυβέρνηση και υπενθυμίζω ότι είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχθούμε να γίνει ο στρατός κομματικό φέουδο." Ποιος? Ο τυπος που εβαλε βυσμα να παει στρατο.
Ο Μπικακης το '74 επρεπε να κρατησει μια ρουκετα και για αυτους.
Tα ξερω φανη..
Τοσα χρονια αναρωτιεμαι αν κυβερναει ο συριζα και το κκε γιατι οπως ειναι δομημενο το ελληνικο κρατος αμφιβαλλω αν διοικειται απο δημοκρατες και φασιστες οπως φωναζουν συνεχεια τα κοκκινα σημαικια..
Πέθανε σε μαραθώνιο σεξ με τις έξι συζύγους του!
Τη ζωή του έχασε ο Νιγηριανός Ουρόκο Ονόγια έπειτα από μαραθώνιο σεξ με τις συζύγους του.
Η κατάσταση δεν ήταν εύκολη για τον Ονόγια. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι πέντε σύζυγοί του τού επιτέθηκαν και απαίτησαν να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές τους ανάγκες απειλώντας τον με μαχαίρι και μάλιστα την ώρα που βρισκόταν, για τον ίδιο σκοπό, με την 6η σύζυγό του.
Αποφασισμένος να τις ευχαριστήσει όλες, άρχισε να κάνει σεξ με την κάθε μία στη σειρά. Κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πέντε συζύγων αλλά στην 5η οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν.
Σύμφωνα με την έκτη σύζυγο, ξαφνικά ο Ονόγια «σταμάτησε να αναπνέει, και όλες οι σύζυγοι έφυγαν από το δωμάτιο γελώντας. Όταν όμως διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν να τον συνεφέρουν έφυγαν τρέχοντας προς το δάσος».
Δύο από τις συζύγους συνελήφθησαν και ως αιτία θανάτου του Ονόγια αναφέρθηκε ο «βιασμός μέχρι θανάτου». Πιστεύεται πως επιχείρησε να αντισταθεί στις απαιτήσεις των συζύγων του όταν του επιτέθηκαν.
Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως οι πέντε σύζυγοι είχαν σχεδιάσει την επίθεσή τους. Συναντήθηκαν και κατάστρωσαν το σχέδιο εισβολής στο υπνοδωμάτιο όπου θα βρισκόταν με την 6η σύζυγό του, προκειμένου να διεκδικήσουν τα συζυγικά τους δικαιώματα.
:shok: :shok:
Πηγή: newsbeast.gr
https://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63690070
Εμένα θα μου ειχαν μεινει και οι 6 στα χερια.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
26-07-12, 15:21
Σε συμφωνία για την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας με το λιγότερο δυνατό κόστος για το ελληνικό δημόσιο κατέληξαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται μετά από επαφές που θα έχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τα στελέχη της νομισματικής αρχής με την τρόικα που βρίσκεται από την Τρίτη στην Αθήνα. Οι εκπρόσωποι των δανειστών θέλουν να «κλείσουν» το συντομότερο δυνατόν οι κεφαλαιακές εκκρεμότητες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας.
Το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται ο κ. Στουρνάρας προβλέπει το διαχωρισμό της Αγροτικής σε «καλή» και «κακή» με την πρώτη να απορροφάται από άλλο πιστωτικό ίδρυμα και τη δεύτερη να τίθεται σε εκκαθάριση.
Το ερώτημα ωστόσο είναι ποιο μέρος της ΑΤΕ θα θεωρηθεί «κακό» και ποιο «καλό». Από την αναλογία αυτή θα προκύψει το τελικό κόστος ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας που τελικώς θα πουληθεί. Κατά ορισμένες πληροφορίες στο παρασκήνιο γίνονται διαπραγματεύσεις για το «κομμάτι» της ΑΤΕ που θα χαρακτηριστεί ως υγιές, ενώ τραπεζικοί κύκλοι δε θεωρούν απίθανο ο υποψήφιος αγοραστής να ζητήσει ένα μέρος του δικτύου ή ακόμη και του προσωπικού να μείνει εκτός του deal.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, χωρίς την έγκριση της τρόικα θεωρείται αδύνατη η προώθηση μίας συμφωνίας. Έως σήμερα, η Τράπεζα Πειραιώς με επίσημη ανακοίνωσή της έχει γνωστοποιήσει το ενδιαφέρον της για την Αγροτική και θεωρείται από την αγορά ως ο επικρατέστερος νικητής στην κούρσα της διεκδίκησής της.
Σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο έχει ανάγκη άμεσης κεφαλαιακής ενίσχυσης μετά την εφαρμογή του PSI+. Κύκλοι από τη διοίκηση της τράπεζας δεν αποκλείουν την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, χωρίς το διαχωρισμό των στοιχείων του ενεργητικού της και την εν συνεχεία πώλησή της.
Στο υπουργείο Οικονομικών και στην Τράπεζα της Ελλάδος γνωρίζουν ότι η λύση που θα «περπατήσει» άμεσα και θα προκαλέσει τις λιγότερες αντιδράσεις στις τάξεις του προσωπικού, προβλέπει την συγχώνευση του ΤΤ με την Εθνική Τράπεζα, προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα στο σύστημα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
και πανω που ειπα να κανω την πρακτικη μου σε τραπεζα πανε και την πουλανε...ακαρδοι ανθρωποιιιιιιι.Παντως το θεμα ειναι πολυ σοβαρο καθως πολυ μεγαλο ποσοστο την αγροτικης γης ειναι υποθηκευμενο στην τραπεζα αυτη και τα νεα αφεντικα σιγουρα δεν θα ειναι τοσο ελαστικοι οσο οι τωρινοι.
πάντως δουλειά σε οποιαδήποτε τράπεζα που γίνεται σε 10 λεπτά, στην ΑΤΕ θέλεις μισή ώρα.
τουλάχιστο στο κατάστημα που πάμε μια φορά το δίμηνο, πάντα το ίδιο βιολί.
μάλιστα αίσθηση μου κάνει ο πιτσιρίκος του καφενείου που τριγυρνάει με τον δίσκο απο γραφείο σε γραφείο, αφήνοντας κρουασανάκι με πορτοκαλαδίτσα, ελληνικό κάργα στη φουσκάλα.
επίσεις αίσθηση μου κάνουν και τα πλήρως τακτοποιημένα γραφεία των υπαλλήλων, με κεντρικό φόντο μια άσπρη κόλλα χαρτί η οποία δεν γράφει τπτ, και τα στυλό τους σε τέλεια διάταξη.
επίσεις αίσθηση πάλι μου κάνει το ότι κάθε φορά που πάω, λέω το ίδιο πράγμα. γιατί κρατάμε λεφτά σε αυτό το κατάστημα...
πάντως δουλειά σε οποιαδήποτε τράπεζα που γίνεται σε 10 λεπτά, στην ΑΤΕ θέλεις μισή ώρα.
τουλάχιστο στο κατάστημα που πάμε μια φορά το δίμηνο, πάντα το ίδιο βιολί.
μάλιστα αίσθηση μου κάνει ο πιτσιρίκος του καφενείου που τριγυρνάει με τον δίσκο απο γραφείο σε γραφείο, αφήνοντας κρουασανάκι με πορτοκαλαδίτσα, ελληνικό κάργα στη φουσκάλα.
επίσεις αίσθηση μου κάνουν και τα πλήρως τακτοποιημένα γραφεία των υπαλλήλων, με κεντρικό φόντο μια άσπρη κόλλα χαρτί η οποία δεν γράφει τπτ, και τα στυλό τους σε τέλεια διάταξη.
επίσεις αίσθηση πάλι μου κάνει το ότι κάθε φορά που πάω, λέω το ίδιο πράγμα. γιατί κρατάμε λεφτά σε αυτό το κατάστημα...
Στην ΕΤΕ θες μισή ώρα για να απεγκλωβιστεις από την πόρτα κι ένα τέταρτο για να τυπώσει το χαρτακι του αριθμού προτεραιότητας το memoQ. Κι όταν φτάσεις επιτέλους στο ταμείο έχει πέσει το σύστημα. Βάζω στοίχημα ότι ο κεντρικός σέρβερ είναι Amiga 500.
με την ΕΤΕ έχουμε ν'ασχοληθούμε κάνα χρόνο...όλα με το τηλ και δικτυακά γίνονται...
α ναι. κάτι ακόμα που θυμήθηκα...για να κάνω e banking στην ΑΤΕ, ήταν σα να μιλούσα για πυρινικό πρόγραμμα όταν είχα κάνει την αίτηση.
με την ΕΤΕ έχουμε ν'ασχοληθούμε κάνα χρόνο...όλα με το τηλ και δικτυακά γίνονται...
α ναι. κάτι ακόμα που θυμήθηκα...για να κάνω e banking στην ΑΤΕ, ήταν σα να μιλούσα για πυρινικό πρόγραμμα όταν είχα κάνει την αίτηση.
Επίτηδες συμβαίνει αυτό. Φοβούνται τη μερα της κρίσης που ο Skynet θα πάρει τον έλεγχο όλων των PC.
.....Τη ζωή του έχασε ο Νιγηριανός Ουρόκο Ονόγια έπειτα από μαραθώνιο σεξ με τις 6 συζύγους του.....
Εμένα θα μου ειχαν μεινει και οι 6 στα χερια.
:hystericalbs1: :th_Laie_67-1: :hystericalbs1: :th_Laie_67-1: :hystericalbs1:
...για κοπιασε!!!
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/24/Nigerian_women.jpg
m-power_01
27-07-12, 01:20
Θωμά έχω αρχίσει να βαριεμαι ! Ρίξε κανένα μπινελικι!
Θωμά έχω αρχίσει να βαριεμαι ! Ρίξε κανένα μπινελικι!
για να αρχίσεις να σβήνεις???
δε γ@μιέσ@ι ρε σπυράκο. θα γράφουμε εμείς, να σβήνεις εσύ.:D:D
Σημερα ειχα παει στο κεντρο για μια δουλεια, ωρα 13:00 Ομονοια και ειμαι εξω απ το hondos και περιμενω εναν φιλο που ερχεται και αυτος με μετρο!
ξαφνικα μπροστα μου σταματαει ενα nissan pathfinder περιπολικο και ενα jumper διαλυμενο φορτηγακι κλειστο, (ειναι μια ομαδα σαν τους ΔΕΛΤΑ τους ειχα δει πριν μια βδομαδα στο ολυμπιακο χωριο, ειχαν ερθει να διαλυσουν το εγκλημα της θορυβωδης εξατμισης).
Λοιπον βγαινουν απ το φορτηγακι 2 τυποι οι οποιοι ηταν +100κιλα ο καθενας απ τον εξοπλισμο, επικαλαμιδες,επιγονατιδες, οπλα με περιεργες θηκες, γαντια, bluetooth ασυρματο, γυαλια αεροδυναμικα. γκλοπς λεω παει ενταξει ηρθαν οι επιλεκτοι κατι εγινε.... ο ενας ποιανει την κουβεντα στον σεκιουριτα του χοντου και ο αλλος μπαινει μεσα...(μιλαμε ρομποκοπ, πρεπει να προχωραγε και να φευγανε πραγματα απ τα ραφια)... τα οχηματα με τους συναδελφους κανονικα εξω...
13:20 βγαινει με σακουλα χοντου περνανε απο μπροστα μου και εποιασα 2 λεξεις... γιατι μιλαγαν μια περιεργη γλωσσα Μπλιααα μαγιο μπλιααα Μοντα μπλιαα ξαδερφος μπλιαααα ιαναηηαα (γλωσσα ταζ)
προχωροντας μετα που ηρθε ο φιλος μου στην 3ης σεπτεμβριου δλδ 2-3 στενα πανω ειδα οτι υπαρχει αστυνομικο τμημα... και τους βλεπω να καθονται εξω και να μιλανε 3-4 επιλεκτοι... λοιπον απεναντι ξερετε τι γινοταν...
6-7 πρεζακια... οι 2 οφφ ο ενας ειχε παρει ενα πιατο απ τα σκουπιδια και το ετριβε με ενα πανι με μανια... και οι αλλοι μιλαγαν σε ενα δικαβαλο μηχανακι που ειχε ερθει για ντιλ.....
ΕΧΟΥΜΕΕΕ ΠΟΛΛΑ ΧΑΛΙΑΑ...ΠΟΛΛΑ ΧΑΛΙΑ...
αποφευγω να πηγαινω κεντρο... γιατι στεναχωριεμαι... ανεβαινοντας ενα στενο για να βγω πατησιων... κοιτωντας κατω συριγγες παντου... αλλοδαποι που φαινονται απο κμ οτι δεν ειναι οικονομικοι μεταναστες... γατες να βγαινουν απο υπογεια σφραγισμενα....
γατες να τρωνε ξερατα... πρεζακια γυναικες να μιλανε σε γερους για ερωτικες υπηρεσιες...
ΠΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ ΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ......ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ!
katsaraios
28-07-12, 23:15
Σημερα ειχα παει στο κεντρο για μια δουλεια, ωρα 13:00 Ομονοια και ειμαι εξω απ το hondos και περιμενω εναν φιλο που ερχεται και αυτος με μετρο!
ξαφνικα μπροστα μου σταματαει ενα nissan pathfinder περιπολικο και ενα jumper διαλυμενο φορτηγακι κλειστο, (ειναι μια ομαδα σαν τους ΔΕΛΤΑ τους ειχα δει πριν μια βδομαδα στο ολυμπιακο χωριο, ειχαν ερθει να διαλυσουν το εγκλημα της θορυβωδης εξατμισης).
Λοιπον βγαινουν απ το φορτηγακι 2 τυποι οι οποιοι ηταν +100κιλα ο καθενας απ τον εξοπλισμο, επικαλαμιδες,επιγονατιδες, οπλα με περιεργες θηκες, γαντια, bluetooth ασυρματο, γυαλια αεροδυναμικα. γκλοπς λεω παει ενταξει ηρθαν οι επιλεκτοι κατι εγινε.... ο ενας ποιανει την κουβεντα στον σεκιουριτα του χοντου και ο αλλος μπαινει μεσα...(μιλαμε ρομποκοπ, πρεπει να προχωραγε και να φευγανε πραγματα απ τα ραφια)... τα οχηματα με τους συναδελφους κανονικα εξω...
13:20 βγαινει με σακουλα χοντου περνανε απο μπροστα μου και εποιασα 2 λεξεις... γιατι μιλαγαν μια περιεργη γλωσσα Μπλιααα μαγιο μπλιααα Μοντα μπλιαα ξαδερφος μπλιαααα ιαναηηαα (γλωσσα ταζ)
προχωροντας μετα που ηρθε ο φιλος μου στην 3ης σεπτεμβριου δλδ 2-3 στενα πανω ειδα οτι υπαρχει αστυνομικο τμημα... και τους βλεπω να καθονται εξω και να μιλανε 3-4 επιλεκτοι... λοιπον απεναντι ξερετε τι γινοταν...
6-7 πρεζακια... οι 2 οφφ ο ενας ειχε παρει ενα πιατο απ τα σκουπιδια και το ετριβε με ενα πανι με μανια... και οι αλλοι μιλαγαν σε ενα δικαβαλο μηχανακι που ειχε ερθει για ντιλ.....
αποφευγω να πηγαινω κεντρο... γιατι στεναχωριεμαι... ανεβαινοντας ενα στενο για να βγω πατησιων... κοιτωντας κατω συριγγες παντου... αλλοδαποι που φαινονται απο κμ οτι δεν ειναι οικονομικοι μεταναστες... γατες να βγαινουν απο υπογεια σφραγισμενα....
γατες να τρωνε ξερατα... πρεζακια γυναικες να μιλανε σε γερους για ερωτικες υπηρεσιες...
Ετσι μικρε να τα αποφευγεις αυτα τα μερη ,εγω συχναζα απο το 86 εκει και ειδες τα αποτελεσματα:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Εισαι και ομορφο αγορακι μην σε τρολαρει κανεις:whistle:
Ελα ρε ανακαλυψες το κεντρο? :th_Laie_67-1:
Oχι απλά το αποφεύγω για να ξεχναω την κατάσταση
Oχι απλά το αποφεύγω για να ξεχναω την κατάσταση
Χθες ειχα παει στο "βαθος κηπος" για να δω αν εχει ISO το μαγαζι :th_Laie_67-1:
Επειδη παρκαρα μακρια και μαλακιστηκαμε, χασαμε την οδο. Σταματαμε σε μια 4αδα ΔΙΑΣ να ρωτησουμε αφου περασαμε απο πακιστανους, αλβανους, σομαλοαφγανους, κατι σαπιες πρεζοπουτανες, δρομους που βρωμανε ουρα και σαπιλα, ο τυπος εβγαλε φακο και χαρτη και μας ειπε σε 1 λεπτο που να στριψουμε. Ειδα στο χερι του τη βερα.. και ακουσα στον ασυρματο πως καναν πεσιμο στους "Δελτα" και τους πηραν τα παπακια..αντε λεω να πας σπιτι σου και αποψε.. ειπαμε ευχαριστω και φυγαμε.
Ο Μπαμπης πρεπει να σφιχτει..
Ελα ρε ανακαλυψες το κεντρο? :th_Laie_67-1:
Τη Μαντονα να στειλουμε να περασει απο εκει.......
......γιατι στη συναυλια που εδωσε προχθες στο Παρισι,κατι ελεγε και για την Ελλαδα οτι ειμαστε κακοι με τους μεταναστες και υποστηριξαμε την Χρυση Αυγη κλπ......
....το εχουμε ξαναπει,αλλα ειμαστε η μονη χωρα στην Ευρωπη που το κεντρο της πρωτευουσας της εχει υποβαθμιστει σε τετοιο βαθμο!!!...ντροπη στην ανοχη της πολιτειας να εχει πολιορκηθει απο το κεντρο της!!!:ranting2:
Τη Μαντονα να στειλουμε να περασει απο εκει.......
......γιατι στη συναυλια που εδωσε προχθες στο Παρισι,κατι ελεγε και για την Ελλαδα οτι ειμαστε κακοι με τους μεταναστες και υποστηριξαμε την Χρυση Αυγη κλπ......
...................
Εχει κι αυτή αποψη για την Ελλάδα ;;
Ολοι τελικά έχουν άποψη !
Είναι κάτι σαν τους κώλους , όλοι έχουν !
:thumbsdown:
τωρα που τα σκεφτομαι λιγο η διετια του λ7 υπαρχουν, εκανε πολυ μεγαλη ζημια εκτος απο τους γελοιους χειρισμους στα οικονομικα, στην εικονα της χωρας.
χειροτερο να σου βγει το ματι, παρα το ονομα.
το 2009 βγηκε ο χοντρος και προκαλεσε εκλογες για να μην κυβερνησει, ενω ειχε αλλα 2 χρονια, σημερα μας κυβερναει παλι το ιδιο κομμα ουσιαστικα (με τη στηριξη των αλλων 2 αφου δεν γινεται αλλιως).
αφου παλι τα ιδια προσωπα καλουνται να χειριστουν την κριση, σε πολυ χειροτερη φαση πλεον, προς τι οι εκλογες τοτε, ο γιωργακης, ο παπακωνσταντινου και ο υπολοιπος θιασος, που μας εκανε διεθνως περιγελους με τις δηλωσεις του κυριως και με τους χειρισμους του?
μηπως ενα απλο εκτακτο συνεδριο της ΝΔ για αλλαγη αρχηγου να ηταν πιο ανωδυνη λυση?
ή και παραιτηση του χοντρου και εκλογη νεου πρωθυπουργου απο την κοινοβουλευτικη πλειοψηφια (και επειτα συνεδριο και αλλαγη αρχηγου) για να μη χαθει χρονος?
μηπως με οσο μαυρα γραμματα γραψει ή ιστορια τον "λ7 υπαρχουν", με τα ιδια και χειροτερα πρεπει να γραψει και τον "πλεϊστεϊσιον", αφου αυτος ουσιαστικα ευθυνεται και ανοιξε την πορτα σε αυτα που ακολουθησαν?
δεν έχεις και άδικο έτσι απλά που τα λές...
αλλά και πάλι, αυτή θα ήταν μια απλή και ορθή λύση ανεξαρτήτου αποτελέσματος. πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούσε να εκτελεστεί στο ελλαδιστάν.
αφού οι τύποι πάνε στον γκρεμό, και αντί για φρένο βάζουνε νεκρά νομίζοντας ότι επειδή δεν επιταχύνουν άλλο θα σωθούνε κιόλα.
τι να λέμε τωρα ...?
ο πλειστεισον τα βροντηξε, ο γαπ τα βροντηξε, ο αντώνης το έβαλε αμέτι μου χαμέτι να γίνει πρωθυπουργός γιά να σώσει την ελλάδα. Δε δίστασε να σταματησει την τελευταία ελπίδα τς χωρας να μπει σε μιά σειρά, δηλ. τον παπαδήμο. Ενας ανασχηματισμος της κυβέρνησης παπαδήμου, πέταγμα των πρασινων κηφήνων στο καλάθι των αχρήστων και τοποθέτηση τεχνοκρρατών στη θέση τους και μέχρι τον οκτωβριο του 13, οπότε έληγε η θητεία της τοτε βουλής, αυτη ηταν η τελευταία μας ελπίδα.
ο μπενι το ηθελε το σενάριο αυτό, ο αντωνης δεν το ήθελε. Αυτοί οι 3 - 4 μηνες που χάθηκαν με τις εκλογες θα αποδειχτουν μοιραίοι.
Αν ο παπαδήμος πετυχαινε, ο αντωνης θα ηταν ο επόμενος πρωθυπουργος. Αν αποτυχαινε ο επόμενος θα ηταν ο αλέξης. Τι κέρδισε λοιπόν ο αντωνης με τις εκλογες ? Αν σκάσει η χωρα στα χερια του, τι καταλαβε που έγινε πρωθυπουργος ? Δεν θα ηταν καλύτερα να βγαλει ο παπαδημος τα καστανα από τη φωτιά ? Λέω εγω ...
...οσο περισσοτερο μιλας τοσο λιγοτερο εργαζεσαι και 'μεις στην ελλαδα βριζουμε κατηγορουμε και παραπονιομαστε αυτα που μονιμως ψηφιζουμε. Αλλα επειδη ως λαος ειμαστε οι καλυτεροι του κοσμου κι ολοι ειναι απο κατω μας εχουμε και 103 λογους που γουσταρουμε να ειμαστε...ελληνες!!!!
https://cool.pblogs.gr/103-logoi-gia-na-eisai-ellhna.html
Σασα τον καφε τον πινεις γλυκο ή μετριο?
...οσο περισσοτερο μιλας τοσο λιγοτερο εργαζεσαι και 'μεις στην ελλαδα βριζουμε κατηγορουμε και παραπονιομαστε αυτα που μονιμως ψηφιζουμε. Αλλα επειδη ως λαος ειμαστε οι καλυτεροι του κοσμου κι ολοι ειναι απο κατω μας εχουμε και 103 λογους που γουσταρουμε να ειμαστε...ελληνες!!!!
https://cool.pblogs.gr/103-logoi-gia-na-eisai-ellhna.html
Σάσα,
έχουμε δυστυχώς και άλλους τόσους λόγους, για τους οποίους φτάσαμε στην σημερινή κατάντια !
Ο κυριότερος μάλιστα θα έλεγα, είναι πως νομίζουμε οτι είμαστε οι καλύτεροι του κόσμου .
Ένας βραβευμένος χαρακτηρισμός για τον Έλληνα....
Μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ουάσιγκτον, πριν περίπου 50 χρόνια, προκήρυξε διαγωνισμό με χρηματικές αμοιβές για τον επιτυχέστερο χαρακτηρισμό των διαφόρων λαών και της ψυχολογίας τους.
Το βραβείο απέσπασε ο δικαστικός Ν. Κέλλυ, με τον εξής χαρακτηρισμό του Έλληνα...
«Μπροστά στο Δικαστήριο της αδέκαστης Ιστορίας, ο Έλληνας αποδείχτηκε ανέκαθεν κατώτερος από τις περιστάσεις, παρότι από άποψη διανοητική κατείχε πάντοτε τα πρωτεία. Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και οιηματίας, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά και γεμάτος από προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής.
Έχτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των ερίδων. Ανέδειξε το Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει. Θαύμασε το Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει. Υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον κυνηγήσει.
Γέννησε το Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει. Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει. Έφερε το Ά21 για να το διακυβέψει. δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει. Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να την κηδέψει.
Τη μια στιγμή κόβεται για την αλήθεια και την άλλη μισεί εκείνον που αρνείται να υπηρετήσει το ψεύδος. Παράδοξο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, ημίκαλο, ημίκακο, με αβέβαιες διαθέσεις, εγωπαθές και σοφόμωρο, ο Έλληνας.
Οικτίρατέ τον, θαυμάστε τον, αν θέλετε. Ταξινομείστε τον, αν μπορείτε»…
thumb
katsaraios
29-07-12, 19:58
Παντως το πανηγυρακι του 04 ηταν το οριστικο τελειωμα λογω υπεραχρηστων-υπερογκων δαπανων για την "πετυΧυμενη" προβολη της χωρας το πηγανε οπως θελανε ολοι μαζι πασοκοι και νουδιτες ,οπως βεβαια ολα τα καλα που σερνουν στο καμματικο ρουσφετοσυρφετο που μας γονατισε...
Ο χοντρος τυροπιτας ειχε σοβαρο εργο ,αυτο της ανυπαρξιας απο αποφασεις(τι να πρωτοθυμηθουμε)ο ΓΑΠ μολις ανελαβε μετα το "λεφτα υπαρχουν" αποστωμοτικα αποκαλεσε Τιτανικο την χωρα (γελοιος και ανακολουθος οσο κανεις )αλλα τα χρονια του Κινεζου ειδικα μετα το 98 οργιασαν πολλοι χωρις ακομα επιπτωσεις (εξαιρειται ο ομορφος Μπρουμελ ο χορευτης)..με λιγα λογια ολοι ΦΑΓΑΝΕ-ΦΑΓΑΝΕ-ΦΑΓΑΝΕ...
Σάσα,
έχουμε δυστυχώς και άλλους τόσους λόγους, για τους οποίους φτάσαμε στην σημερινή κατάντια !
Ο κυριότερος μάλιστα θα έλεγα, είναι πως νομίζουμε οτι είμαστε οι καλύτεροι του κόσμου .
To σχολιο μου ηταν Ειρωνικο...:ranting2:
https://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=8886
"Nαι" και από τη νέα κυβέρνηση για την πίστα F1 στη Δραπετσώνα
F1 στη Δραπετσώνα;; Λιμάνια, πίστες, φορτηγά, πλοία πόσα να αντέξει ακόμα αυτή η πόΛη;
Μια ακόμη δήλωση στήριξης στη δημιουργία πίστας από κυβερνητικό εκπρόσωπο μας κάνει να αισιοδοξούμε για ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.
καλα, μην περιμενετε να γινει εκει το bmwfans trackday 2013...
thumb
Συγκεκριμένα θετικός στην ιδέα αυτή έδειξε να είναι και ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τζαβάρας. Σε δηλώσεις του αναφέρει: «ΣΆ αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, κάθε διοργάνωση που προβάλλει την Ελλάδα και προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον είναι καλοδεχούμενη και οφείλουμε να τη στηρίξουμε. Η προοπτική διεξαγωγής αγώνων Formula 1 στο Δήμο Δραπετσώνας στον Πειραιά δημιουργεί προσδοκίες
ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...
Εχετε δει τη μουρη του χιμπατζη του Τζαβαρα ? Ειναι μουρη ανθρωπου αυτη για να κανει δηλωσεις η σχολια για F1?
Αυτά στην Ιαπωνία. Εδώ το κράτος μας εδώ έχει ακόμα κοντέινερ από τον σεισμό του 2000.
https://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/526579_403704359678622_531444427_n.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-PJO2Pt7RGBY/UBTblhNhsTI/AAAAAAAAKXI/jl5SCerKvbQ/s320/images+%2865%29.jpg
Νομικοί αθλητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι η Βούλα Παπαχρήστου που αποκλείστηκε από τους...
Ολυμπιακούς Αγώνες...λόγω ρατσιστικού σχολίου, δικαιούται να εγείρει απαιτήσεις για αποζημίωση.
Κρίνουν ότι η αποπομπή της αθλήτριας, η οποία πριν αποκλειστεί ζήτησε συγγνώμη, δε μπορεί να γίνει με απόφαση είτε του αρχηγού της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής είτε της ΕΟΕ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή).
Για να αποκλειστεί η Παπαχρήστου θα έπρεπε να υπάρχει: α) Δική της απόφαση, β) Απόφαση της ΔΟΕ, γ) Πειθαρχική διαδικασία του ΣΕΓΑΣ. Δηλαδή θα έπρεπε να συμβαίνει οπωσδήποτε ένα από τα τρία παραπάνω. Με δεδομένο ότι η αθλήτρια είχε υψηλές επιδόσεις και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θεωρείται βέβαιο ότι θα συμμετείχε σε χρυσοφόρα meeting, μετριοπαθείς οικονομικοί κύκλοι υπολογίζουν τις απώλειες της αθλήτριας και του προπονητικού team στα 4 εκατομμύρια ευρώ.
Αυτά τα χρήματα θα προέρχονταν από χορηγίες εταιρειών αθλητικών ειδών και κρατικές επιχορηγήσεις. Απαιτήσεις για αποζημιώσεις μπορεί να εγείρει και ο ΣΕΓΑΣ, ο οποίος όμως τώρα βρίσκεται στριμωγμένος μετά το ντοπάρισμα Χονδροκούκη
εδω (https://24wro.blogspot.gr/2012/07/4_30.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/BBfGP+(24wro))
Καλα αποζημιωση απο ποιους θα ζητησουν>>>??? :confused:
https://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/407465_373206752690704_407029987_n.jpg
Να ηταν και αληθινο τι καλα που θα'τανε...
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
31-07-12, 16:00
Παντως,παντα μεταξυ σοβαρου κι αστειου,πιστευω οτι οι ιδιαιτεροι καιροι που ζουμε απαιτουν και εκτακτα μετρα,,οποτε θα ηθελα παρα πολυ να δουμε να επαναλαμβανετε για ΟΛΟΥΣ αυτους που μας εφεραν σε αυτο το χαλι μια αναλογη δικη των Εξι.χωρις φυσικα το εκτελεστικο αποσπασμα αλλα με φυλακη.πραγματικο σωφρονισμο τετοιο που να αποτρεψει στο μελλον καθε αντιστοιχη σκεψη για διαφθορα κλπ...
οποτε θα ηθελα παρα πολυ να δουμε να επαναλαμβανετε για ΟΛΟΥΣ αυτους που μας εφεραν σε αυτο το χαλι μια αναλογη δικη των Εξι.χωρις φυσικα το εκτελεστικο αποσπασμα αλλα με φυλακη.πραγματικο σωφρονισμο τετοιο που να αποτρεψει στο μελλον καθε αντιστοιχη σκεψη για διαφθορα κλπ...
:th_Laie_67-1: :hystericalbs1:
https://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/542059_364342513607490_1247176513_n.jpg
https://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s480x480/293050_3673543153491_123279428_n.jpg
https://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/382501_10151073950925255_1150018561_n.jpg https://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/251876_10151073950190255_1018350235_n.jpg
https://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/402787_10151068397450255_1453837040_n.jpg
:th_Laie_67-1: :hystericalbs1:
https://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/542059_364342513607490_1247176513_n.jpg
:th_Laie_67-1:
με κοιταζουνε στη δουλεια και λενε "τι κανει αυτο το βλημα" !
Αλλο θεμα:
https://www.newsbeast.gr/health/arthro/392092/akoma-treis-neoi-thanatoi-apo-ton-io-ebola-stin-ougada/
Ακόμα τρεις νέοι θάνατοι από τον ιό Έμπολα στην Ουγκάντα
τι περηφανοι που θα ειναι οι επιστημονες που ανακαλυψανε τον ιο...
θα το ξερουνε αραγε οι δικοι τους...?
:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:
Αυτα ειναι τα εργα του συγχρονου Ανθρωπου.
Κωνσταντίνος
01-08-12, 10:23
ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ
Του Θάνου Τζήμερου,
Έχασα το βιβλιάριο υγείας του πρώην ΤΕΒΕ, που κάποιος γνήσιος Έλληνας ονόμασε ΟΑΕΕ αγνοώντας προφανώς την απέχθεια των προγόνων μας (κι όχι μόνο) για τη χασμωδία. Κι επειδή πρέπει να κάνω κάποιες εξετάσεις, καθώς το προεκλογικό ξεθέωμα έχει αφήσει… κατάλοιπα (ελπίζω να είναι μόνο ψυχοσωματικά) πήγα στον ΟΑΕΕ (μα δεν είναι γελοίο αυτό το αρκτικόλεξο;) να βγάλω άλλο. Φυσικά χρειάζονται βεβαιώσεις, υπεύθυνες δηλώσεις, φωτογραφίες, φωτοτυπίες επικυρωμένες κ.λ.π. – ίδια γεύση, ο υπολογιστής και η διασύνδεση είναι άγνωστες έννοιες σΆ αυτά τα ευαγή ιδρύματα. Μέσα σΆ εκείνα που ζητούσαν ήταν και αντίγραφο δήλωσης στην Αστυνομία για την απώλεια του βιβλιαρίου. Τι να κάνω, πάω στην Αστυνομία και συμπληρώνω τη δήλωση απώλειας. Κλασικό σκηνικό – ο πάγκος στον διάδρομο για να συμπληρώνει ο πολίτης όρθιος και λίγο σκυφτός, το στυλό με το κορδόνι – μην τυχόν το κλέψεις, λες και θα δυσκολευτεί κάποιος να κόψει το κορδόνι και διάφοροι με πολιτικά να περιφέρονται με έναν καφέ στο χέρι και αναμμένο τσιγάρο – η απαγόρευση του καπνίσματος δεν ισχύει εδώ… Πόρκα μιζέρια! Ένας νεαρός στο γραφείο του αξιωματικού Υπηρεσ
ίας παραλαμβάνει τη δήλωση, την πρωτοκολλεί σε ένα χαρτόνι που υποθέτω ότι έπαιζε τον ρόλο του βιβλίου πρωτοκόλλου και βγάζει να γράψει κάτι. Το γράφει και μου το δίνει, οπότε εξελίσσεται ο εξής διάλογος:
- Αυτός είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου σας κι αυτό το τηλέφωνο της Υπηρεσίας. Πάρτε τηλέφωνο να μάθετε πότε θα είναι έτοιμη η βεβαίωση, μέσα σε 10 εργάσιμες μέρες!”
- Δεν κατάλαβα, χρειάζονται 10 μέρες για να μου δώσετε ένα χαρτί που να βεβαιώνει ότι σας παρέδωσα ένα άλλο χαρτί;
- Αυτή την προθεσμία δίνει ο νόμος.
- Ο νόμος λέει έως 10 εργάσιμες. Έως σημαίνει από τώρα έως… Μπορείτε να μου πείτε για ποιον λόγο δεν μπορώ να το πάρω τώρα; Μια σφραγίδα είναι! Γιατί θα πρέπει να ξαναρθώ;
- Και τι θα πάθετε αν ξαναρθείτε;
- Εσείς θα πάθετε αγαπητέ! Γιατί κάθε χαμένη μέρα εργασίας από την ιδιωτική οικονομία, στερεί τη δουλειά μου από έσοδα και το Δημόσιο από φόρους! Θα το καταλάβετε ποτέ;
- Τι να σας κάνω κύριε, υπάρχει και μια διαδικασία.
- Και ποια είναι η διαδικασία;
- Πρέπει να το πάτε στο απέναντι γραφείο.
- Θα το πάω τώρα.
Παίρνω λοιπόν τη δήλωση απώλειας και πηγαίνω στο απέναντι γραφείο. Ο υπάλληλος (αστυνομικός; και οι δύο με πολιτικά ήταν) μου λέει “εγώ δεν μπορώ να δώσω την βεβαίωση – να πάτε στο απέναντι γραφείο (εκεί που ήμουνα) να του πείτε να την περάσει στον υπολογιστή”. Ξαναπηγαίνω στον “πρόθυμο” του πρώτου γραφείου και του λέω “είπε ο απέναντι να την περάσετε στον υπολογιστή”. Φαίνεται ότι ο απέναντι θα ήταν ανώτερος, γιατί σηκώθηκε, πήγε σε ένα διπλανό γραφείο, με έναν προφανώς κοινόχρηστο υπολογιστή, και σε δυό λεπτά είχα τη βεβαίωση έτοιμη, σφραγισμένη από τον “απέναντι”. Αν δεν έκανα όλη αυτή την κουβέντα θα περίμενα να περάσουν 10 εργάσιμες.
Με όλα τα χαρτιά παραμάσχαλα πηγαίνω ξανά στον ΟΑΕΕ (μα δεν είναι πολύ γελοίο αυτό το όνομα;). Από την πρώτη φορά που πήγα, είχα διακρίνει στην πίσω σειρά γραφείων, σε ένα γραφειάκι που ήταν προφανές ότι μπήκε “τσόντα” δίπλα σε ένα άλλο, με εντελώς άδεια επιφάνεια, εκτός από ένα ποτήρι με φραπέ, μια χυμώδη ξανθειά με πλούσια κόμη, οποία κοιτούσε με απλανές βλέμμα το υπερπέραν και με το αριστερό χέρι έκανε στα μαλλιά της μια κίνηση ανάμεσα σε αυτοχάιδεμα, ξύσιμο και ξεψείρισμα. Εντυπωσιάστηκα όταν ξαναγυρνώντας στο γκισέ του ΟΑΕΕ μετά από 40Ά περίπου, την βρήκα εκεί, στην ίδια ακριβώς θέση με έναν δεύτερο φραπέ, να κοιτάει ξανά το υπερπέραν με το χέρι στα μαλλιά σταθερά σΆ αυτή την υβριδική δραστηριότητα.
Στον ΟΑΕΕ διαπίστωσα ότι δεν είχαν περάσει τα χρόνια ασφάλισης πριν το 1995. Είμαι “στο κουρμπέτι” ασφαλισμένος από 17 χρονών και τους έβαλα να ψάξουν το παρελθόν μου. Όντως το βρήκαν στο αρχείο, σε ένα φάκελο που είχε σταλεί εδώ και 15 χρόνια από το ΤΕΒΕ του Βόλου, αλλά κανένας δεν σκέφτηκε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει τα χειρόγραφα στοιχεία να περαστούν στο σύστημα. (Υποθέτω ότι και άλλοι θα έχουν ανακαλύψει το ίδιο κενό.) ΜΆ αυτά τα πήγαινε – έλα, το ψάξιμο με τα χαρτιά, την έκδοση καινούργιου βιβλιάριου πέρασε ένα μισάωρο. Η ξανθειά σταθερή στην θέση της και στην απραξία της, η οποία διακόπηκε μόνο για να στείλει ένα μήνυμα από το κινητό. Τελειώνοντας τα δικά μου (με εξυπηρέτησαν δυο νέα παιδιά που ήταν και πρόθυμα και ευγενικά και κατατοπισμένα) δεν κρατήθηκα και ρώτησα τον γκουρού στο βάθος: “συγνώμη, της λέω, εσείς με τι ακριβώς ασχολείστε;”
- Mε τι ασχολούμαι τώρα ή γενικώς; (το εξειδίκευσε).
- Γενικώς, διότι εδώ και μια ώρα δεν ασχολείστε με τίποτε απολύτως.
- Και τι σας ενδιαφέρει εσάς;
- Με ενδιαφέρει γιατί εγώ σας πληρώνω – και ειδικώς και γενικώς.
- Εγώ δεν είμαι υπάλληλος είμαι εργολάβος!
(Επειδή με την όρο «εργολάβος» θα περίμενε κανείς να δει έναν προγάστορα μπετατζή κι όχι μια χυμώδη ξανθειά, να διευκρινίσω ότι «εργολάβος» λέγεται το καινούργιο κόλπο με το οποίο προσλαμβάνουν συμβασιούχους χωρίς να ονομάζονται συμβασιούχοι.)
- Μπορώ να μάθω ποιο ακριβώς έργο έχετε αναλάβει;
- Ρωτήστε την προϊσταμένη μου την κυρία Φ…κη.
- Εσείς δεν ξέρετε;
- Δεν μπορώ να σας πω.
- Τουλάχιστον εκτιμώ την εχεμύθειά σας.
Ρωτάω την προϊσταμένη της:
- Μπορείτε να μου πείτε με τι ασχολείται η κυρία;
- Δεν σας ενδιαφέρει κύριε!
- Για να σας ρωτάω, με ενδιαφέρει!
- Με ποια ιδιότητα ρωτάτε;
- Με την ιδιότητα του ασφαλισμένου – εργοδότη σας! Από τις δικές μου εισφορές βγαίνουν οι δικοί σας μισθοί και τα συμβόλαια εργολαβίας που υπογράφει ο ΟΑΕΕ. Μπορώ να μάθω για ποια εργολαβία θα πληρώσω;
- Να ρωτήσετε την προϊσταμένη του τμήματος την κα Μπ….η, στον 2ο όροφο, εγώ δεν μπορώ να σας πω.
Πηγαίνω στον 2ο, στην προϊσταμένη της προϊσταμένης για να λύσω το μέγα μυστήριο του συμβολαίου που ανέλαβε η ξανθειά, η οποία μου λέει το εξής απίθανο:
- Δεν ξέρω με τι ασχολείται η κυρία Κα…..λη! (έτσι λέγεται η ξανθειά).
- Ακούω καλά; Είναι υφιστάμενή σας, την βλέπετε κάθε μέρα να έρχεται και να κάθεται σε ένα γραφείο και δεν μπήκατε στον κόπο να τη ρωτήσετε με τι ασχολείται; Δεν έχετε δουλειές να της αναθέσετε; Να περάσει π.χ. στο σύστημα τα χειρόγραφα αρχεία που ποιος ξέρει πόσα χρόνια θα σκονίζονται στα ράφια σας! Δεν σας ενημέρωσαν ότι θα έρθει μια καινούργια και θα κάνει αυτό κι αυτό;
- Δεν είναι δική μου υφιστάμενη διότι την έχει προσλάβει η… Επιτελική Διεύθυνση (από τίτλους ο ΟΑΕΕ, άλλο καλό…) και αρμόδια είναι η κυρία Τ….α, στον 1ο όροφο.
Όπως φαντάζεστε, σε λίγο βρέθηκα να “συζητάω” με την κα Τ….α, για να πληροφορηθώ ότι το εμβριθές βλέμμα που εστίαζε στο υπερπέραν ήταν φρέσκια πρόσληψη και να ακούσω νέο γύρο παραδοξοτήτων:
- Η πρόσληψη της κας Κα….λη συμφέρει στον ΟΑΕΕ διότι είναι και η ίδια ασφαλισμένη και πληρώνει εισφορές!
- Μεγαλοφυές! Να μας προσλάβετε στον ΟΑΕΕ ως εργολάβους, να μας πληρώνετε, για να σας πληρώνουμε τις εισφορές! Έτσι θα λυθεί με τη μία και το πρόβλημα της ανεργίας και το πρόβλημα των εσόδων του ΟΑΕΕ! Πώς δεν σκεφθήκατε να το γενικεύσετε! Υποθέτω ότι θα κάνουμε κάποια δουλειά σαν της κυρίας Κα….λη.
- Κι εσείς πού ξέρετε τι έκανε όλη την ημέρα η κα Κα….λη; Μπορεί να είχε κουραστεί και τώρα να ξεκουράζονταν!
- Μα ακριβώς αυτό θέλω να μάθω – τι έκανε – και δεν μου λέει κανένας!
- Δεν μπορώ να σας πω κύριε! Αν δεν σας εξυπηρέτησε, κάντε μια έγγραφη καταγγελία να σας απαντήσουμε!
Πέρασα ένα άλλο δημιουργικό τέταρτο με την κα Τ….α προσπαθώντας να καταλάβω αν το είδος HOMO SAPIOS του Δημοσίου οφείλεται σε ανάλογο DNA που σε ωθεί να βρίσκεις δουλειές λουφαδόρικες ή οφείλεται σε μετάλλαξη μετά από πολλά χρόνια μισθοδοτούμενης απραξίας. Δεν έχω βγάλει συμπέρασμα. Έχω σκοπό όμως, τουλάχιστον το μυστήριο της εργολαβίας της ξανθειάς να το λύσω. Αύριο θα απευθυνθώ στην… Επιτελική Διεύθυνση του ΟΑΕΕ – μέχρι και στον… αρχιστράτηγο του ΟΑΕΕ θα φτάσω – και θα σας ενημερώσω για τη συνέχεια. Οψόμεθα.
Υ.Γ. 1 Σχεδιάζουμε στο νέο site ολόκληρη ενότητα με ανάλογες ιστορίες παραλόγου και μυστηρίου της Δημόσιας Διοίκησης. Και μια ομάδα νομικών που θα τα ψάχνει και θα τα ξεψαχνίζει. Μην καταθέτετε τα όπλα!
Υ.Γ. 2 Τα πλήρη ονόματα του… management team του ΟΑΕΕ τα έχω, και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.
πηγή : https://wiredandready.net/2012/07/31/greekdimosio/#more-3265
και η γελοιογραφια που εχει στην ιστοσελιδα ταιριαζει γαντι με την παραπανω ιστορια:
https://zanat0s.files.wordpress.com/2012/07/dimosioo.jpg?w=600
εχω λιωσει στο γελιο με την εκφραση:
...- Εγώ δεν είμαι υπάλληλος είμαι εργολάβος!
(Επειδή με την όρο «εργολάβος» θα περίμενε κανείς να δει έναν προγάστορα μπετατζή κι όχι μια χυμώδη ξανθειά.....
:hystericalbs1: :th_Laie_67-1: :hystericalbs1: :th_Laie_67-1:
Είναι ωραίος τύπος ο Τζήμερος. Δεν τον σηκώνει η πολιτική με τον τρόπο που γίνεται στην Ελλάδα ... ελάχιστοι κατάλαβαν τι πραγματικά εκπροσωπεί και συκοφαντήθηκε όσο λίγοι.
Είναι ωραίος τύπος ο Τζήμερος. Δεν τον σηκώνει η πολιτική με τον τρόπο που γίνεται στην Ελλάδα ... ελάχιστοι κατάλαβαν τι πραγματικά εκπροσωπεί και συκοφαντήθηκε όσο λίγοι.
ασε.
προτιμαει ο κοσμος να ψηφιζει ανθρωπους που δεν εχουνε ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση με τους ιδιους.
δεν καθονται να αναρωτηθουν τι κοινο εχουνε με αυτους που ψηφιζουν.
απλά λέει τα αυτονόητα. πράγμα που δεν κάνει κανένας πολιτικός.
Είναι ωραίος τύπος η ξανθια εργολαβος . Δεν την σηκώνει η εργασια με τον τρόπο που γίνεται στην Ελλάδα ... ελάχιστοι κατάλαβαν τι πραγματικά εκπροσωπεί και συκοφαντήθηκε όσο λίγοι.
thumb
Οταν χτυπας το συστημα, το συστημα χτυπαει εσενα.
Werd.
Κωνσταντίνος
01-08-12, 20:25
Άσχετα με το αν συμφωνεί κανείς με τις απόψεις του, ο λόγος του είναι πρωτοφανής για τα standards της ελληνικής βουλής. :D
https://www.youtube.com/watch?v=FkVTRrRAGQM
Skyline_IS
01-08-12, 20:50
ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ
Κρατος μπανανια και αν καποιος πει τιποτα κατα της ελλαδας ειναι το μαυρο προβατο και ο ανθελληνας...
Αυτο ειναι το ελλαδισταν, να κατσουν να το χαρουν τα λεβεντοπαιδα του ΠΑΜΕ μαζι με το πρασινομπλε παρεακι thumbthumb
Άσχετα με το αν συμφωνεί κανείς με τις απόψεις του, ο λόγος του είναι πρωτοφανής για τα standards της ελληνικής βουλής. :D
https://www.youtube.com/watch?v=FkVTRrRAGQM
".....Εμεις η Δημοκρατικη Αριστερα καταψηφισαμε το μνημονιο, καταψηφισαμε το μεσοπροθεσμο, καταψηφιζουμε και το πολυνομοσχεδιο. Καταψηφισαμε το μνημονιο, αλλα απο μεσα μας ελπιζαμε καπου, να δωσει μια λυση αυτο το μνημονιο που δεν ψηφισαμε. Ξεραμε οτι δεν θα ειναι λυση, αλλα ελπιζαμε να πεφτουμε εξω και να δωσει μια λυση. ...."
Μα να μην μπορω να καταλαβω με τιποτα....
ΔΕΝ τα ψηφισαμε, αλλα μεσα μας ελπιζαμε να δωσουν καποια λυση λεει....
Και εγω λεω, οτι δεν τα φηφισατε, γιατι αν τα ψηφιζατε, θα βλεπατε τα εδρανα απο την τηλεοραση.
Παμ παρακατω:
https://www.left.gr/article.php?id=5163#.UBikhpB_v10.facebook
F1 στη Δραπετσώνα;; Λιμάνια, πίστες, φορτηγά, πλοία πόσα να αντέξει ακόμα αυτή η πόΛη;
φωτοβολιδες...
ωξω
δες εδω>>>
https://www.dailymotion.com/video/xsju8o_f1_news
:hystericalbs1: :th_Laie_67-1:
Ο ΜπουΛις με μουστακι ειναι αυτος ????
ναι ρε του μοιαζει!!!!!!!! χαχαχχα
:th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:
https://content-aka.sentragoal.gr/filesystem/images/20120801/low/pegasus_LARGE_t_1041_105751183.JPG
τι γελας βρε>??? :whistle:
μοιαζει αυτο με Μακετο????
https://content-aka.sentragoal.gr/filesystem/images/20120801/low/pegasus_LARGE_t_1041_105751183.JPG
Βασικα, ουτε με τον Πειραια δεν μοιαζει και πολυ...
Πλακα στην πλακα, αμα γινει, πιατο θα το εχω απο το γραφειο μου :D
Πιτσα f1 μπορει να φτιαξουν, πιστα δεν το βλεπω με τιποτα..!!!
https://www.meal2go.com/company/uploads/324-F1PizzaKebabjpg
δες εδω>>> https://www.dailymotion.com/video/xsju8o_f1_news
................
...ευτυχως οι δρομοι που επιλεξαμε ητανε μεσ'τις προδιαγραφες FIA...
...κοιταξαμε το πρασινο...πολυ πρασινο...ειναι πρασινο...
δεν υπαρχουν λογια... το κοπροσκυλο!!
https://news.in.gr/greece/article/?aid=1231208112
Λεει τωρα στις ειδησεις για το κωλοπακιστανι, και επισεις αναφερθηκε οτι ξεκινησε η μεγαλυτερη αποστολη κυνηγιου λαθρομετανστων, για να απελασουν οποιους πιανουν.
οπως εχουμε ξαναγραψει, η ανθρωπινη ζωη γι αυτες τις φυλες δεν εχει καμια αξια, ποσο μαλλον η αξιοπρεπεια κλπ.
συγχαρητηρια στην αστυνομια, η οποια οπως λεγαμε παλια ειναι η καλυτερη του κοσμου.
οποιον θελει να πιασει τον πιανει.
κανονικα πρεπει να επανελθει η θανατικη ποινη γι αυτο περιστατικο, τετοια ανθρωποειδη δεν αξιζει να ζουν.
ακουω τωρα στις ειδησεις οτι ο σαμαρας με προσωπικη εντολη κινητοποιησε 4500 αστυνομικους σε ολη τη χωρα, ωστε να μαζευτει ολο αυτο το σκυλολοϊ μπας και ησυχασουμε.
αν και δεν τον συμπαθω, λεω μπραβο.
μακαρι να επεμβει και ο στρατος να τους μαζεψει, γιατι η αστυνομια εκτιμω οτι δεν επαρκει, να πανε απο κει που ηρθαν.
δεν υπαρχουν λογια... το κοπροσκυλο!!
https://news.in.gr/greece/article/?aid=1231208112
Μακάρι το κοριτσάκι να τα καταφέρει. Ευνουχισμος με νυχοκοπτη κι εν συνεχεια λιθοβολισμος μέχρι θανάτου σ' αυτό το σιχαμα και σ' όλο του το σοι, όπως θα εκαναν στην πατρίδα του. Εγώ δεν πληρώνω για να τον ταΐζουν τον ****** σε σωφρονιστικό ίδρυμα. Να τον κάνουν κεμπαπ και να τον ταΐσουν στους συμπατριώτες του. Παραδειγματική τιμωρία και στους υπεύθυνους του ξενοδοχειου που τον απασχολούσαν παρανόμως. Τομάρια.
Λεει τωρα στις ειδησεις για το κωλοπακιστανι, και επισεις αναφερθηκε οτι ξεκινησε η μεγαλυτερη αποστολη κυνηγιου λαθρομετανστων, για να απελασουν οποιους πιανουν.
αντε ντε!!!!!
Εδειξε και πλανα που αστυνομικοι συνοδευαν ουρες απο λαθρομεταναστες, οπως επισεις και πουλμαν που τους μεταφερουν προς κομοτηνη μερια, απ'οπου θα απελαθουν κιολα.
Βασικα δεν καταλαβετε τι εγινε?
Τωρα που η χρυση αυγη ειναι μεδα στην βουλη τους επιασε ο πονος για το κεντρο της αθηνας.
Οπως και να'χει, καλη συνεχεια ευχομαι στην αποστολη, και ελπιζω να καθαρισει η πρωτευουσα απο αυτο το χαλι που επικραττει. Το κεντρο πρεπει να ξαναορθοποδησει. Δεν ειναι κατασταση αυτη πια. Αισχος τοσα χρονια με αυτη την καταντια.
m-power_01
04-08-12, 19:53
Και που το έχεις δει εσύ το κέντρο ρε βλάχο;;;
Υ.γ το παλιομολακμπερι σου κολλάει και ποστάρεις διπλά
Λες να μην το εχω δει ποτε?
Δεν θελω να βγαλω τον σαδιστη που ισως κρυβω μεσα μου,αλλα η θανατικη ποινη επαρκει!!!!
....οχι για την τιμωρια του βιαστη,που ετσι κι αλλιως θα "απαλλαγει" απο την διεστραμενη του ζωη,αλλα για τον παραδειγματισμο σε οποιον τολμησει να σκεφτει και μονο να κανει κατι παρομοιο......δυστυχως ειμαι κατα της αφαιρεσης της ζωης απο οποιοδηποτε ον....ομως τα "παρασιτα" πρεπει να εξοντωνονται.......
m-power_01
04-08-12, 21:00
Λες να μην το εχω δει ποτε?
Δεν ξέρω ... Έχεις παει παρακάτω από την Λάρισσα να δεις; Έχει και άλλο...
Οσες φορες εχω κανει αυθημερων το θεσ/νικη - αθηνα, δεν εχεις κανει το σπιτι - σχολη ρε νηπιο.
Μπουχεσακο!!!
m-power_01
04-08-12, 21:19
Μπράβο λοιπόν έχεις έρθει τόσες φορές και δεν περάσες να πεις μια καλησπέρα !
Μπράβο λοιπόν έχεις έρθει τόσες φορές και δεν περάσες να πεις μια καλησπέρα !
Ρε μλκ...με σενα αν βρεθω, θα με τρελανεις στο μπιπ.
Ρε μλκ...με σενα αν βρεθω, θα με τρελανεις στο μπιπ.
εξ ου και το μπ-αουερ ! thumb
https://www.madata.gr/epikairotita/politics/214117.html
https://www.madata.gr/epikairotita/politics/214117.html
Απέλυσαν καπετάνιο γιατί αρνήθηκε στον Παπανδρέου να ταξιδέψει χωρίς εισιτήριο....
H πραγματικη αιτια απολυσης ειναι οτι συμφωνα με τον ναυτικο νομο περι λαθρεπιβατων,χαθηκε ισως η μοναδικη ευκαιρια να πεταξει στη θαλασσα τον Γιωργακη!!! :D
Το κτίριο κόστισε 320 εκ. ¤, ενώ η συνολική αγοραία αξία κτιρίου και οικοπέδου υπολογιζόταν το 2007 σε 674 εκ. ¤ (τα στοιχεία από ανάλυση της HSBC γιά την Lamda Development). Είναι δυνατόν, μόλις δυο χρόνια νωρίτερα, το 2005, το οικόπεδο να κόστιζε μόνο 38 εκ. ¤;
Και όμως! Τόσο πουλήθηκαν τα 43 στρέμματα του Mall από τον δημόσιο Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) στην ιδιοκτήτρια εταιρεία Λάμδα του κ. Λάτση. Ο ανακριτής παραπέμπει τώρα το τότε Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΕΚ για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, επειδή το Δημόσιο μέσω αυτής της συναλλαγής ζημιώθηκε κατά 294 εκ. ¤.
Πώς υπολογίσθηκε το τίμημα του οικοπέδου; Βάσει του ειδικού νόμου που ψηφίστηκε το 2005 και επέτρεψε την μέχρι τότε αδύνατη νομικώς πώληση (διότι έκταση απαλλοτριωμένη για δημόσιο συμφέρον, εν προκειμένω εργατικές κατοικίες, δεν νοείται να πωλείται κατόπιν σε ιδιώτη…), η εκτίμηση του τιμήματος ανετέθη στο Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ). Ιδού λοιπόν ο λογαριασμός του ΣΟΕ στα τέλη του 2005 λίγο πριν από τα εγκαίνια του Mall: Αγοραία αξία 215 εκ., κόστος κτιρίου 120 εκ., διαφορά αυτών 95 εκ., από τα οποία αφαιρέθηκαν 43 εκ. ως εμπορικό κέρδος(!) της Λάμδα και άλλα 14 εκ. ως πρόσθετος συντελεστής δομήσεως τον οποίον μοιράσθηκαν ΟΕΔ και Λάμδα, αποτέλεσμα 38 εκ. ¤.
Τι μάς είπε λοιπόν το ΣΟΕ στα τέλη του 2005; Ότι η Λάμδα επένδυσε 215-43 = 172 εκ. για να κατασκευάσει το κτίριο, να αγοράσει έξτρα συντελεστή και να πληρώσει και το οικόπεδο, ώστε να κερδίσει 43 εκ. ¤., δηλ., ένα μόλις 25% της συνολικής της επένδυσης. Είναι πράγματι έτσι;
Διαψεύδει η ίδια η αγορά: Εννέα μόλις μήνες μετά την εκτίμηση του ΣΟΕ, τον Ιούλιο του 2006, το μισό Mall πουλήθηκε στην HSBC property investments προς… 210 εκ. Δηλαδή, μερικούς μήνες μετά τα εγκαίνια, το Mall δεν εκόστιζε 215, αλλά 410 εκ…. Και δύο χρόνια αργότερα, το 2007, όχι πια 410, αλλά 674 εκ. ¤. Πόσο άραγε αποτιμάται σήμερα;
Στην αντίπερα όχθη, τι μπορούσε και τι μπορεί να αγοράσει ο ΟΕΚ με τα 38 εκατομμύρια που εισέπραξε για να φτιάξει τις εργατικές κατοικίες του; Σίγουρα όχι 43 στρέμματα εντός σχεδίου στα βόρεια προάστια, επί κεντρικού άξονα και δίπλα σε σταθμό του ΗΣΑΠ και του Προαστιακού. ΓιΆ αυτό παρεμβαίνει η δικαιοσύνη.
Περισσότερα στο Facthemall (https://www.blogal.gr/facthemall/), στο dorilaosklapakis (https://www.dorilaosklapakis.gr/index.php)
Το κτίριο κόστισε 320 εκ. ¤, ενώ η συνολική αγοραία αξία κτιρίου και οικοπέδου υπολογιζόταν το 2007 σε 674 εκ. ¤ (τα στοιχεία από ανάλυση της HSBC γιά την Lamda Development). Είναι δυνατόν, μόλις δυο χρόνια νωρίτερα, το 2005, το οικόπεδο να κόστιζε μόνο 38 εκ. ¤;
Και όμως! Τόσο πουλήθηκαν τα 43 στρέμματα του Mall από τον δημόσιο Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) στην ιδιοκτήτρια εταιρεία Λάμδα του κ. Λάτση. Ο ανακριτής παραπέμπει τώρα το τότε Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΕΚ για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, επειδή το Δημόσιο μέσω αυτής της συναλλαγής ζημιώθηκε κατά 294 εκ. ¤.
Πώς υπολογίσθηκε το τίμημα του οικοπέδου; Βάσει του ειδικού νόμου που ψηφίστηκε το 2005 και επέτρεψε την μέχρι τότε αδύνατη νομικώς πώληση (διότι έκταση απαλλοτριωμένη για δημόσιο συμφέρον, εν προκειμένω εργατικές κατοικίες, δεν νοείται να πωλείται κατόπιν σε ιδιώτη…), η εκτίμηση του τιμήματος ανετέθη στο Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ). Ιδού λοιπόν ο λογαριασμός του ΣΟΕ στα τέλη του 2005 λίγο πριν από τα εγκαίνια του Mall: Αγοραία αξία 215 εκ., κόστος κτιρίου 120 εκ., διαφορά αυτών 95 εκ., από τα οποία αφαιρέθηκαν 43 εκ. ως εμπορικό κέρδος(!) της Λάμδα και άλλα 14 εκ. ως πρόσθετος συντελεστής δομήσεως τον οποίον μοιράσθηκαν ΟΕΔ και Λάμδα, αποτέλεσμα 38 εκ. ¤.
Τι μάς είπε λοιπόν το ΣΟΕ στα τέλη του 2005; Ότι η Λάμδα επένδυσε 215-43 = 172 εκ. για να κατασκευάσει το κτίριο, να αγοράσει έξτρα συντελεστή και να πληρώσει και το οικόπεδο, ώστε να κερδίσει 43 εκ. ¤., δηλ., ένα μόλις 25% της συνολικής της επένδυσης. Είναι πράγματι έτσι;
Διαψεύδει η ίδια η αγορά: Εννέα μόλις μήνες μετά την εκτίμηση του ΣΟΕ, τον Ιούλιο του 2006, το μισό Mall πουλήθηκε στην HSBC property investments προς… 210 εκ. Δηλαδή, μερικούς μήνες μετά τα εγκαίνια, το Mall δεν εκόστιζε 215, αλλά 410 εκ…. Και δύο χρόνια αργότερα, το 2007, όχι πια 410, αλλά 674 εκ. ¤. Πόσο άραγε αποτιμάται σήμερα;
Στην αντίπερα όχθη, τι μπορούσε και τι μπορεί να αγοράσει ο ΟΕΚ με τα 38 εκατομμύρια που εισέπραξε για να φτιάξει τις εργατικές κατοικίες του; Σίγουρα όχι 43 στρέμματα εντός σχεδίου στα βόρεια προάστια, επί κεντρικού άξονα και δίπλα σε σταθμό του ΗΣΑΠ και του Προαστιακού. ΓιΆ αυτό παρεμβαίνει η δικαιοσύνη.
Περισσότερα στο Facthemall (https://www.blogal.gr/facthemall/), στο dorilaosklapakis (https://www.dorilaosklapakis.gr/index.php)
Πολύ λιγότερο σίγουρα.Τί θέλει να πεί δηλαδή?Ότι το Mall έχει σήμερα μεγαλύτερη αξία από το 2007??
μωρε εχει και παραεχει!!!
ειναι αστειο ομως αν σκεφτει κανεις οτι σκοτωσαν την αγροτικη τραπεζα για μονο 95000000 ( και μονο το υγιες κοματι της)
και κανενας δεν το πηρε χαμπαρι μεσα σε μια νυχτα την παραπροηγουμενη παρασκευη...
:fountwtis:
Ελα ρε Γιαννη........
https://olympiada.files.wordpress.com/2012/08/20120803-204132.jpg
Aντε ρε παιδια δωστε ενα χερακι..... :whistle:
https://mazi-ta-fagame.gr/v1/
https://troktiko-blog.blogspot.gr/2012/07/blog-post_6648.html
καλα απο τις 20 του Ιουλη εχει δημοσιευτει αυτο... τιπτ δεν γινεται καμμια μυνηση ρε παιδακι μου.. μια διαψευση τελος παντων!
εχει χαθει και ο φορουμικος του εκπροσωπος...
χαχαχαχα
εχει χαθει και ο φορουμικος του εκπροσωπος...
χαχαχαχα
Τον οποίο εκτιμώ και περιμένω την άποψη του ή αν ξέρει κάτι παραπάνω για το θέμα, γιατί αν ισχύει είναι χοντρό!
Εχει παει στο Ισραηλ για μετεκπαιδευση.
(εννοειται κανω πλακα)
https://auto.in.gr/news/world/article/?aid=1231208431
ωραιο εργαλειο
https://static.doldigital.net/webstatic/B458B0DE77694D7DDA02392482B8DDE5.jpg
https://static.doldigital.net/webstatic/DF62C466040ECC4E42FB7EE878123AE2.jpg
https://static.doldigital.net/webstatic/8A4C4AF77D47CEDB1495B24A218EDC98.jpg
https://static.doldigital.net/webstatic/C93228249FF1207CD29C93995952E235.jpg
https://static.doldigital.net/webstatic/1B8BA9132E0DE01A654336F00AD2A323.jpg
https://static.doldigital.net/webstatic/EEFAB7A22FF3224A2F2B38424C751D06.jpg
Να προλαβω να βαλω μια υπογραφη στο ταμπλω του σμαρτ πριν πεθανω.
Να προλαβω να βαλω μια υπογραφη στο ταμπλω του σμαρτ πριν πεθανω.
εγω που με αγραμματος θα υπογραψω με σταυρο θα το περνανε το ντουλαπακι για οστεοφυλακιο
Το Ελληνικό κράτος σε παροτρύνει να είσαι Δημόσιος Υπάλληλος, και από περιουσία να έχεις μόνο μετρητά. Για όλα τα υπόλοιπα έχει αντικίνητρα. Έτσι και κληρονομήσεις δε κάποιο ακίνητο, την έβαψες. Αν θέλεις να χτίσεις; Δεν είναι τυχαία η λαϊκή παροιμία “Αν δεν φυτέψεις αμπέλι, δεν χτίσεις σπίτι και δεν παντρέψεις δεν ξέρεις από ζωή”.
Επί του θέματος της κληρονομιάς πάλι, εφόσον το κεφάλαιο έχει ήδη φορολογηθεί όταν δημιουργήθηκε, τότε ο φόρος πρέπει να είναι μηδενικός. Αν έχει υπεραξία, τότε αυτή πρέπει να φορολογηθεί (μόνο η υπεραξία και όχι το ήδη φορολογημένο κεφάλαιο) στη χρονική στιγμή ρευστοποίησής της. Αν πρόκειται για μετρητά, τότε αυτά έχουν ήδη φορολογηθεί στη συσσώρευσή τους.
Το πρόβλημα όταν φορολογεί κεφάλαιο το κράτος είναι ότι ουσιαστικά το δημεύει, καθώς το κεφάλαιο δεν εγγυάται εισόδημα. Αντί δηλαδή να δημεύσει τα κλεμμένα το κράτος, δημεύει τις περιουσίες της μεσαίας τάξης, οι φτωχοί δεν έχουν αν τους πάρει, και οι πλούσιοι τα έχουν προφυλαγμένα καλά.
Παράδειγμα: έχω κάποιο γνωστό που οι γονείς του πέθαναν πριν πολλά χρόνια. Επειδή ο πατέρας του ήταν πετυχημένος κατασκευαστής, και η μητέρα του φαρμακοποιός, του άφησαν ένα μεγάλο αλλά παλαιό σπίτι σε ακριβό βόρειο προάστιο. Ο ίδιος είναι ελεύθερος επαγγελματίας και όχι πολύ οικονομημένος. Από το ακίνητο εισέπραττε 2.000 ευρώ το μήνα, όπου φυσικά έδινε το 75,6% στην εφορία (40% φόρος, 3,6% χαρτόσημο, 80% του φόρου προκαταβολή για το επόμενο έτος που ήταν άδειο και έπρεπε και να το ξαναβάψει γιατί του έφυγε ο ενοικιαστής).
Επίσης με το ΦΜΑΠ και το ΕΤΑΚ από ό,τι μου λέει πλήρωσε περίπου το υπόλοιπο στην εφορία, διότι το ακίνητο έχει πολλά τετραγωνικά σε υψηλή τιμή περιοχής.
Το αποτέλεσμα ήταν όταν ήρθε το χαράτσι οι άνθρωπος έπαθε σοκ. Ουσιαστικά ψάχνει να βρει να το πουλήσει, διότι δεν έχει αρκετό εισόδημα για να το συντηρεί και να πληρώνει τους φόρους. Πλέον εντός κρίσης, μου λέει πως προσπαθεί να το νοικιάσει με 900 ευρώ το μήνα και δεν βρίσκει γιατί ως παλαιό σπίτι καίει πολύ πετρέλαιο.
Το να είσαι κληρονόμος δεν είναι καλή δουλειά στην Ελλάδα πλέον.
Επιχειρηματίας όμως; Ακόμα χειρότερα!
Τα αντικίνητρα στο να είσαι επιχειρηματίας είναι τιτανοτρισμεγιστοτεράστια . Μη το ψάχνετε.
Από τον ΚΒΣ των 18.000 σελίδων να ξεκινήσουμε και μόνο φτάνει. Υπόψη ότι τον ΚΒΣ δεν τον τηρούν οι δημόσιες επιχειρήσεις για να είναι και “καλύτερα” ελέγξιμο το δημόσιο συμφέρον. Μόνο οι ιδιωτικές!
Αν είσαι επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας, λοιπόν, το κράτος μας επίσης σε υποχρεώνει να πληρώνεις συνταξιοδοτικές εισφορές, ακόμα και όταν δεν έχεις εισόδημα (με ποινή φυλάκισης και προσωποκράτησης) και φυσικά σε υποχρεώνει να πληρώσεις το 80% του φετινού φόρου ως προκαταβολή φόρου της επόμενης χρονιάς, λες και υπάρχει κάποια εγγύηση ότι του χρόνου θα βγάλεις πάλι τα ίδια κέρδη. Επίσης, σε υποχρεώνει να προπληρώσεις το ΦΠΑ είτε το έχεις εισπράξει είτε όχι. Φυσικά αν δεν είσαι ενήμερος στις εισφορές σου όπως το 40% των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, τότε είσαι ανασφάλιστος, παρά το γεγονός ότι το σύστημα υγείας επιδοτείται από τους φόρους όλων. Δηλαδή το Ελληνικό κράτος παίρνει τους φόρους από όλους για να χρηματοδοτεί τη μαύρη τρύπα κλοπής και διαφθοράς που λέγεται Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά δίνει περίθαλψη μόνο σε όσους είναι ασφαλισμένοι!
Αν δεν είσαι ενήμερος με τις φορολογικές σου υποχρεώσεις δεν μπορείς να θεωρήσεις τιμολόγια, άρα δεν μπορείς να πουλήσεις, άρα δεν μπορείς να βγάλεις λεφτά να ξεχρεώσεις αυτά που χρωστάς σε φόρους. Μόνο εμένα κάτι δε μου πάει καλά εδώ; Σε ποιό πλανήτη τα σκέφτηκαν αυτά; Σε ποιό παράλληλο σύμπαν; Αυτός που τα έφτιαξε έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του; Χλωμό...
Επιχειρηματικότητα λέγαμε; Ειδικά αν κάνει κάποιος το λάθος να πουλήσει κάτι στο κράτος, την πάτησε. Χιλιάδες οι περιπτώσεις αυτών που καταστράφηκαν επειδή έκαναν μια δουλίτσα με το κράτος. Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα ζουν ακόμη για να το περιγράψουν. Ζουν, μια κουβέντα δηλαδή...
Το κράτος δεν ψάχνει απλώς για χρηματοδότες προμηθευτές - ψάχνει για ηλιθίους. ΓιΆαυτό και όποιος πουλάει στο κράτος και δεν είναι ηλίθιος, συνήθως το τσακίζει στην υπερτιμολόγηση.
Η κρατικοδίαιτη επιχείρηση είναι σε μια συνεχή κούρσα με το κράτος ποιός θα κλέψει τον άλλον περισσότερο: Ο κρατικοδίαιτος υπερτιμολογεί 3-4 φορές πάνω τις υπηρεσίες/προϊόντα του, και το κράτος του παίρνει τα λεφτά του ΦΠΑ μπροστά, του βάζει κρατήσεις 7%-10% υπέρ “τρίτων” και άσχετων, του εισπράττει το φόρο από τα εικονικά κέρδη του 3 χρόνια πριν του τα πληρώσει, του βάζει πρόστιμα για μουτζούρες και περαιώσεις άλλο 2%-3% επί του τζίρου του, στο τέλος τον πληρώνει με ομόλογα που λήγουν 3 χρόνια μετά, και πριν τα εισπράξει αυτός του κάνει και ένα κουρεματάκι 50% και τραβάει την ημερομηνία πληρωμής στο 2040. Ή αν τα χρειάζεται τώρα για να πληρώσει προμηθευτές, τότε θα πληρωθεί το 12% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων: τιμολόγησες 100, πλήρωσες ΦΠΑ για 100 (δηλ. 23), πληρώθηκες τα μισά σε ομόλογα που έχουν ονομαστική αξία 50+ΦΠΑ (σύνολο 61,5) που όμως αν τα χρειάζεσαι να τα ρευστοποιήσεις τώρα και όχι το 2040, διότι ο προμηθευτής σου θέλει τα λεφτά του αυτή τη δεκαετία και όχι τη μεθεπόμενη, τότε θα πάρεις περί τα 7,38!
Πρέπει να είσαι πολύ ηλίθιος σήμερα για να πουλήσεις στο Ελληνικό Κράτος. Μα πολύ ηλίθιος μιλάμε!
Φυσικά από τους μη-κρατικοδίαιτους, το κράτος παροτρύνει όσους είναι διατεθειμένοι να συναλλαγούν με τους διεφθαρμένους να κλέβουν ατιμώρητα την κοινωνία (παραεμπόριο και μαύρη εργασία και μη έκδοση αποδείξεων μεταξύ άλλων), με προϋπόθεση να μοιράζονται τα κλοπιμαία με τον αρμόδιο διεφθαρμένο δημόσιο υπάλληλο που έχει καθήκον να τους ελέγξει!
Η στάση του Ελληνικού κράτους απέναντι στην επιχειρηματικότητα είναι εγκληματική. Η σημερινή κατάντια της χώρας είναι άμεση συνάρτηση αυτής της στρεβλής και αρρωστημένης σχέσης κράτους-επιχειρηματικότητας. Μάλλον όχι σχέσης - θανάσιμης έχθρας.
Με άλλα λόγια, αν κάνεις το λάθος να γίνεις επιχειρηματίας σε αυτή τη χώρα, και δεν είσαι διατεθειμένος να συναλλαγείς με τη διαφθορά, το κράτος θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι(α) του για να σε συνθλίψει! Και σχεδόν πάντα το καταφέρνει, εκτός αν είσαι από τους 20-30 "μεγάλους", οπότε ουσιαστικά σε αφήνει να κάνεις ό,τι θέλεις...
Πιο βρώμικο και διεφθαρμένο σύστημα άσκησης γραφειοκρατικής κρατικής εξουσίας δεν πρέπει να έχει ξαναϋπάρξει στην ιστορία.
Ούτε καν στις Σοβιετικές "Δημοκρατίες": εκεί τουλάχιστον δεν σε κορόιδευαν ότι μπορείς να επιχειρηματίσεις. Ήταν ξεκάθαρο πως αν ήθελες να προκόψεις έπρεπε να γίνεις μέλος του κομμουνιστικού κόμματος. Ούτε στις μπανανίες της υποσαχάρειου Αφρικής: εκεί ξέρεις ότι αν δεις κρατικό υπάλληλο τρέχεις για τη ζωή σου.
Εδώ υπάρχουν κάποιοι που ακόμη νομίζουν ότι η επιχειρηματικότητα έχει περιθώρια στην Ελλάδα, και θέλουν να την φορολογήσουν και επί του τζίρου: εε, ρε τζάμπο που τους χρειάζεται...
Πηγή:www.capital.gr
Συμφωνω απολυτως.... :ranting2: :ranting2:
O Χάρι Κλιν έχει πει το πιο σοφό και διαχρονικό. Η Ελλάδα είναι η μόνη αφρικανική χώρα με λευκούς πολίτες...
Κωνσταντίνος
09-08-12, 18:17
WTF ?!?!?! :shok:
Ένας βοσκός από την Θεσσαλονίκη συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο που άγγιζαν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Ο βοσκός, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας με έδρα τον Ακροπόταμο Θεσσαλονίκης, είχε χρέη που αφορούν το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2010 ως το τέλος Μάιου του 2011.
πηγή (https://www.lifo.gr/now/society/14682)
θα ειναι ο tsobanosM3 που εγραφε παλια στο dragster.
μεγαλος κοντρακιας και πολυ εριστικος τυπος...
Κωνσταντίνος
09-08-12, 18:24
θα ειναι ο tsobanosM3 που εγραφε παλια στο dragster.
μεγαλος κοντρακιας και πολυ εριστικος τυπος...
Και ; Είχε τσαγιάσει εφοριακούς και τον έχουν άχτι ; :D
Ηταν ο μοναδικος με Μ3 αδηλωτο εργοστασιακο και το κυκλοφορουσε με αδεια απο Ντατσουν.
τι να σας λεω μεγαλη μορφη.
θα βρω το email του να του στειλω να γραφτει.
τι να σας λεω μεγαλη μορφη.
θα βρω το email του να του στειλω να γραφτει.
απο που θα γραφει απο την φυλακη?
απο που θα γραφει απο την φυλακη?
γιατι οσους πιασανε πριν απο αυτον ειναι μεσα?
μερικες ωρες ως ενα βραδυ στο τμημα και εξω...thumb
Bazil Van Sinner
09-08-12, 23:03
This is greece...
....no i think...we are Greece
μετα λυπης φυσικα...
Πριν 6 χρονια τολμησατο <<επιχηρειν>>....:ranting2: ,κρατιεμαι,αλλα αμφιβαλλω για το μελλον μου!
Θελω να σας πω μια,πραγματικη,ιστορια,που εγινε μιλια μακρια και πολλα χρονια πισω.
Ηταν λοιπον μια πλουσια και ευημερη χωρα,2η σε παραγωγη σιτηρων στον κοσμο,πισω απο την Κινα,αλλα 1η στην ουσια ως ανοιχτη αγορα,ελεω κομμουνισμου!Ολα κυλουσαν καλα,και οι αγελαδες ζουσαν τον επι Γης παραδεισο στις μακρινες Ινδιες.Ολοι οι κατοικοι ηταν νοικοκοιραιοι,αυταρκεις με
τα σπιτια τους,τα κτηματα και τις καλλιεργεις τους.Αυτο,στην αλλη μερια του πλανητη,στο νεοιδρυθεν Χρηματηστηριο Σιτηρων του Σικαγο,φανταζε χρυσαφι!Μαζψαν λοιπον τους καλυτερους και τους στειλαν στις Ινδιες.Εκει λοιπον πηγαν στα χωρια και ταξανε στον κοσμο 2πλες και 3πλες παραγωγες απ τα χωραφια και τις καλλιεργεις τους.......
-(Ινδος)Μα πως??
-(Αμερικαν)Μ'αυτο το μαγικο φαρμακο(λιπασμα)
-(Ι)Δεν σε πιστευω!
-(Α)Οριστε...παρε τζαμπα και δοκιμασε!
-(Ι)Ωωωωω ευχαριστω μεγαλε ευεργετη!!!
....μετα την αποδειξη οτι δουλευει η σκονη,περασανε στο 2ο βημα της απατης!
-(Α)Λοιπον μαγκες,για να ξαναφερω λιπασμα,θελω λεφτα!
-(Ι)Μα δεν εχουμε
-(Α)δεν περαζει γατακια θα μας χρωστατε!δεν χαλασε κι ο κοσμος!
αυτο ειναι το σημειο της γεννησης μιας καινουριας εννοιας,σε ενα λαο που αφηνει τα γελαδια να κυκλοφορουν ελευθερα,χρωσταω.Κυμπαριδε ς ως εκεινη την στιγμη,και με προοπτηκες να βγαζουν και 32σοδεις το χρονο,τσιμπησαν....μια δεκαετια κρατησε αυτος ο οικονομικος πολεμος μεχρις ωτου βαλει στο χερι την παραγωγη και την γη της Ινδιας.
Λυπαμαι που δεν μ αφηνουν να παω μπροστα,λυπαμαι που ξερω τι συμβαινειμα δεν μπορω να αντιδρασω,λυπαμαι που κυκλοφορουσα καιγοντας κοκκινο πετρελαιο και ποινικα ημουν ιδιος με ενα που κουβαλαει ναρκωτικα.Λυπαμαι που,αν με βαλω στην παραπανω ιστορια μεσα,ειμαι απο τα παιδια των χωρικων,που γεννηθηκαν μεσα στις χρυσες αγελαδεςκαι οταν μεγαλωσαν πεσανε μεσ'τη κοπρια απ τις αγελαδες.
Ευχαριστω για την υπομονη.Η ιστορια ειναι αληθινη,οπως και αλλα τοσα κακα που ξεκινησαν απο το Οικονομικο πανεπιστημιο του Σικαγο.
Ολα αυτα με αφορμη το πολυ ωραιο <<ανεκδοτο>>που ανεβασε ο φιλος Αθηναιος.
Ο 21χρονος δράκος λαθρομετανάστης από το Πακιστάν μας επιβεβαίωσε αυτά που ήδη γνωρίζαμε και που δυστυχώς αναμένουμε να συμβούν αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά.
Δεν είναι ζήτημα ρατσισμού αλλά ρεαλισμού ως προς το να αναγνωρίσεις και να διαπιστώσεις κάποια πράγματα.
Όλοι αυτοί που πέρασαν λαθραία τα σύνορά μας παραβιάζοντας με το καλημέρα τους νόμους αυτού του κράτους δεν είναι εργάτες, τεχνίτες, γιατροί, φοιτητές, μηχανικοί αλλά άνθρωποι που είτε δεν είχαν στον ήλιο μοίρα είτε αποτελούσαν εγκληματικά στοιχεία στον τόπο τους. Ειδικά για τους Αλγερινούς, Σομαλούς, Νιγηριανούς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Για τέτοια άτομα, ένα κράτος στο οποίο δεν τηρούνται οι νόμοι και δε λειτουργεί τίποτε σωστά εκτός ίσως από τα ρολόγια, αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο. Αν η Ελλάδα ήταν σοβαρό κράτος, κανείς από αυτούς δε θα τολμούσε να κουνηθεί γιατί η πορεία του θα ήταν προδιαγεγραμμένη.
Επίσης ας μην ξεχνάμε πως ούτε βαριά βιομηχανία και δουλειές για όλους διαθέτουμε, ούτε είμαστε 50.000.000 ώστε να μη φοβόμαστε τίποτε.
Ειδικά το μουσουλμανικό στοιχείο λόγω του φανατισμού του δεν μπορεί να αφομοιωθεί όπως αντίστοιχα εντάχθηκαν στην ελληνική κοινωνία οι ρώσοι ή οι σέρβοι με τους οποίους έχουμε ιστορικούς δεσμούς.
Οι ασιάτες πάλι που μπορεί να μην ήταν εγκληματίες στον τόπο τους, δεν παύουν να αντλούν την καταγωγή τους από βάρβαρους – φανατισμένους λαούς. Στις χώρες εκείνες βασικά και θεμελειώδη ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται, γυναίκες λιθοβολούνται και ο νόμος του ισχυροτέρου επιβάλλεται. Αν αυτά που κάνουν εδώ, τα διέπρατταν στη χώρα τους τώρα είτε θα ήταν νεκροί είτε μη αρτιμελείς.
Στη χώρα μας ζουν σε αγέλες κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής με κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Πόσα εξαφανισμένα νοσήματα δεν έχουν κάνει πάλι την εμφάνισή τους ύστερα από δεκαετίες στη χώρα; Ενώ παράλληλα αναπτύσσονται μεταξύ τους κάθε είδους διαστροφές όπου το κάθε μέλος της ομάδας μετατρέπεται σε “γυναίκα” για ένα μήνα ώστε να εκτονώνονται οι υπόλοιποι.
Όλοι αυτοί οι πεινασμένοι -από κάθε άποψη- είναι ένα και μόνο πράγμα, επικίνδυνοι. Ο 21χρονος δράκος της Πάρου, ο “ευσεβής” νηστευτής εγκρατής μουσουλμάνος που όμως -όπως διαβάζουμε στα ΜΜΕ- δώριζε πότε την μπροστινή του πλευρά σε έχουσες ανάγκη κυρίες και πότε την πισινή του σε ευηπόληπτους κυρίους, έκανε κάτι αναμενόμενο. Είδε ένα κορίτσι που του γυάλισε και έκανε αυτό που ήθελε γιατί έτσι έχει μάθει στην πατρίδα του. Να μη σέβεται τίποτε αλλά απλά να φοβάται το νόμο. Κι εδώ νόμος δεν υπάρχει.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτε να χάσουν. Ενώ είτε η ατιμωρησία των όσων κάνουν είτε η προστασία όπως αυτή που απολαμβάνει ο δράκος της Πάρου, τους δημιουργεί μια έντονη αυτοπεποίθηση. Αρχίζουν να αισθάνονται ισχυροί. Αρχίζουν να παίρνουν αέρα. Αρχίζουν να απλώνονται και θα το κάνουν όλο και περισσότερο όσο θα διαπιστώνουν πως δεν υπάρχει σημείο αντίδρασης. Κάπως έτσι δεν έσφαξαν το νεαρό στην Πάτρα; Τολμήστε να περάσετε κάθετα το βράδυ την Ομόνοια κι ίσως βρέθει κάτι που να σας θυμίζει.
Τα περίπου 2 εκατομμύρια μουσουλμάνων λαθρομεταναστών είτε ασιατών είτε αφρικανών που έχουν αποθηκευτεί στη χώρα μας -για να παίξουν το ρόλο τους όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή- αποτελούν πλέον το Νο 1 εθνικό κίνδυνο και πρέπει να απελαθούν άμεσα. thumb
— freepen.gr (https://freepen.gr/?p=7405)
Στο παρελθόν είδαμε και ντόπιους δράκους.
Δεν είμαι καθόλου υπέρ της ανεξέλεγκτης εισόδου αλοδαπών στη χώρα μας αλλά δεν μπορώ να τους συνδέσω στο σύνολο τους με την εγκληματικότητα .
Οι άνθρωποι δεν ηρθαν για αναψυχή αλλά για μιά καλύτερη τύχη.
Το ότι ανάμεσα σ'αυτούς υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό παραβατικών το καταλαβαίνω αλλά δεν παραδέχομαι οτι στο σύνολο τους είναι προβληματικοί.
Αυτό που πραγματικά συμβαίνει, είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί ήρθανε σε ένα κράτος διαλυμένο. Σε ένα κράτος μπάχαλο με χιλιάδες προβλήματα και κυρίως χωρίς έλεγχο που ευνοεί την παραβατικότητα.
Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλης μορφής εγκλήματα. Κανείς όμως δεν σύνδεσε την παραβατικότητα των αλλοδαπών, με τη φοροδιαφυγή , με την κατάχρηση & με το λάδωμα, για παράδειγμα . Εκεί ποιός φταίει;
Δεν μπορούμε να λύσουμε κανένα πρόβλημα, αν πρώτα δεν βρούμε και δεν διορθώσουμε το σύστημα που ευνοεί τα προβλήματα που δημιουργούνται. Και δυστυχώς το σύστημα είμαστε εμείς !
.
Στο παρελθόν είδαμε και ντόπιους δράκους.
Δεν είμαι καθόλου υπέρ της ανεξέλεγκτης εισόδου αλοδαπών στη χώρα μας αλλά δεν μπορώ να τους συνδέσω στο σύνολο τους με την εγκληματικότητα .
Οι άνθρωποι δεν ηρθαν για αναψυχή αλλά για μιά καλύτερη τύχη.
Το ότι ανάμεσα σ'αυτούς υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό παραβατικών το καταλαβαίνω αλλά δεν παραδέχομαι οτι στο σύνολο τους είναι προβληματικοί.
Αυτό που πραγματικά συμβαίνει, είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί ήρθανε σε ένα κράτος διαλυμένο. Σε ένα κράτος μπάχαλο με χιλιάδες προβλήματα και κυρίως χωρίς έλεγχο που ευνοεί την παραβατικότητα.
Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλης μορφής εγκλήματα. Κανείς όμως δεν σύνδεσε την παραβατικότητα των αλλοδαπών, με τη φοροδιαφυγή , με την κατάχρηση & με το λάδωμα, για παράδειγμα . Εκεί ποιός φταίει;
Δεν μπορούμε να λύσουμε κανένα πρόβλημα, αν πρώτα δεν βρούμε και δεν διορθώσουμε το σύστημα που ευνοεί τα προβλήματα που δημιουργούνται. Και δυστυχώς το σύστημα είμαστε εμείς !
.
Και κάτι ακόμα.
Δεν έχει κανένα νόημα πέραν μιάς υποκρισίας, να κατήγορούμε τους αλοδαπούς για κάθε έγκλημα στην ελλάδα, αλλά να τους προσλαμβάνουμε στη δούλεψή μας με χαμηλό μεροκάματο
ή να αγοράζουμε απο αυτούς το μαιμού CD , το αντίγραφο του αθλητικού Asics και της τσαντούλας Prada.
thumb
το δημοσιευμα του freepen τα λεει οπως ειναι.
πολυ καλο σαϊτ, το ανακαλυψα τελευταια, αξιζει να διαβασετε μερικα αρθρα του.
Εμετική έχει γίνει πλέον η συγκυβέρνηση των «γερμανοτσολιάδων»
Του Γιώργου Δελαστίκ
Απο το https://freepen.gr/?p=7414
:shok:
Του Γιώργου Δελαστίκ
Όχι, ο Δελαστίκ δεν είναι βαμμένος κόκκινος.
https://www.real.gr/Files/Articles/Photo/550_334_162139.jpg
Δελαστικ.
Ξαδερφος του Ντουροστικ;
Εχουν και μια γερμανιδα θεια την Ουχουστίκ.
Δελαστικ.
Ξαδερφος του Ντουροστικ;
Εχουν και μια γερμανιδα θεια την Ουχουστίκ.
Γι'αυτό κόλησε στο Freepen ;;
Του Γιώργου Δελαστίκ
Με λιγα λογια δλδ, η συγκυβερνηση ειναι διαφθερμανη, κλεφτρα, ψευτρα, ανικανη.
Μπραβο στον δελαστικ. Μολις τετραγωνισε το κυκλο και αυτος, του αξιζει ένα μαγαλο βραβειο.
Πραγματικα οι εξειδικευμενες τοποθετησεις του, μπορουν πολυ ανετα να του εξασφαλισουν μια επικοδομιτικη κουβεντα με την διχρονη κορη μου.
Αποψεις από δημοσιογραφους του κωλου, και μαλιστα κατακοκκινους...
Στο εντομεταξυ ο π@π@ρας τρωει παιδακια κ βολταρει στη Πατμο... :ranting2:
https://1.bp.blogspot.com/-b213w4KKk2A/UCesTIRRE_I/AAAAAAAADFg/hb9Yn_eHH3A/s1600/papandreou_patmos2.jpg https://1.bp.blogspot.com/-kayc13GTWk0/UCesSehXEGI/AAAAAAAADFY/v0h7GgUWYfg/s1600/papandreou_patmos1.jpg
Τα 400 κιλά του έχουν μετατρέψει τη ζωή του και της οικογένειάς του σε εφιάλτη. Ο 49χρονος Σερίφ Σιαχίν, πατέρας πέντε παιδιών, ζει στην Κομοτηνή και έχει να βγει από το σπίτι του 2,5χρόνια...
καθώς είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι με μηχανική υποστήριξη.
Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα όχι μόνο για αυτόν αλλά για όλη την οικογένεια καθώς του έχουν κόψει τη σύνταξη και δεν υπάρχει κανένα εισόδημα στο σπίτι.
Ο Σερίφ Σιαχίν κάνει έκκληση ώστε το κράτος να του δώσει ξανά την σύνταξη που έπαιρνε και να του προσφερθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Πηγή:www.thrakitoday.gr
https://www.youtube.com/watch?v=wrT-zfulVMw
:shok: :shok:
Πω πω τον καημενο,πως μπορει ενας ανθρωπος να γινει ετσι....ουτε απ'την πορτα του παραδεισου δε θα χωραει να μπει ο καψερος...!!
Μπά, μουσουλμάνος ειναι.
Ακόμα χοντρότερος θα γίνει.
Οι καλοί μουσουλμάνοι πάνε στον Παράδεισο και τρώνε πολύ πιλάφι και ελιές.
Αλλάχ μάσσιαλλα τσοκ γλου γλου πιλάφ
giannis_compact
14-08-12, 16:36
Πριν καποια χρονια, οταν πηγαινα λυκειο, ο μουσουλμανος αυτος ηταν 200 κιλα, θειος του Ριτβαν του συμμαθητη μου. Τωρα εφτασε 400.
Μπά, μουσουλμάνος ειναι.
A ενταξει αμα ειναι μουσουλμανος μια χαρα, θα παει στον παραδεισο θα παγαινει με παρθενες και μολις τελειωνει θα ξαναγινονται παρθενες, ετσι λεει το κορανι, ποιος τη χαρη του...:thumbsdown:
Μπά, μουσουλμάνος ειναι.
Πρόεδρε κατέβασε το the dictator 2012 μιλαμεεεεε θα λιωσεις....
A ενταξει αμα ειναι μουσουλμανος μια χαρα, θα παει στον παραδεισο θα παγαινει με παρθενες και μολις τελειωνει θα ξαναγινονται παρθενες, ετσι λεει το κορανι, ποιος τη χαρη του...:thumbsdown:
Αν είσαι μουσουλμανα να μας το πεις... Γιατί το κορανι ξέρεις τι τιμωρία έχει για την αλλαγή φύλου ;;;
Ρε μπας και εχει καμμια ασθενεια?
Κωνσταντίνος
16-08-12, 11:09
Όλο και περισσότερα δημοσιεύματα θέλουν τους Γερμανούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεχίσουν μία μοναχική πορεία στα μονοπάτια του χρόνου, ίσως παρέα με λίγους καλούς φίλους και γείτονες. Είναι ένα σενάριο με το οποίο απειλούνται διαρκώς οι λαοί του Νότου. Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους εμπνευστές του αν είναι σίγουροι ότι βρήκαν το σωστό παραμύθι για να «τρομάξουν τα παιδιά». Αν νομίζουν τα σενάριά τους αποτελούν απειλή και όχι ευλογία για τους λαούς της Μεσογείου...
Το χειρότερο όλων θα είναι να μην παίζουν ένα παιγνίδι που και οι ίδιοι δεν αντιλαμβάνονται την επικινδυνότητά του. Ασφαλώς και έχουν δικαίωμα να αποχωρήσουν από την ΕΕ και να υιοθετήσουν ένα νέο νόμισμα. Ας πούμε το Μάρκο της Βορείου Ευρώπης ή το «καθαρό μάρκο» ή όπως αλλιώς θέλουν να το πουν. Γιατί αλήθεια ένα τέτοιο σενάριο να είναι απειλή για τον μεσογειακό Νότο, όταν το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας του Νότου είναι το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας σε σχέση με τους πλούσιους Βόρειους και εξαιτίας του «ισχυρού» ευρώ;
Το πραγματικό ερώτημα είναι αν σε περίπτωση διάσπασης της ευρωζώνης η Ευρώπη θα είναι η ίδια. Κατά πάσα πιθανότητα όχι. Ήδη η Ευρώπη του 2012 δεν είναι η ίδια με εκείνη που γνωρίζαμε πριν από δύο ή τέσσερα χρόνια.
Ας πούμε, λοιπόν, ότι οι Γερμανοί κάνουν αυτή την κίνηση, ευελπιστώντας ότι η ευημερία τους θα συνεχίσει λόγω της Κίνας. Κι ας πούμε ότι για κάποιο λόγο το σενάριο δεν τους βγαίνει και εισέρχονται και οι ίδιοι στην κρίση με ένα τρόπο παντελώς ανέλπιστο για τους λαούς τους που σήμερα εξεγείρονται εναντίον των κακών της Μεσογείου. Θα μπορέσουν σε μία τέτοια περίπτωση να διαχειριστούν τα νέα δεδομένα;
Ο τρόπος με τον οποίον έχουν μέχρι στιγμής διαχειριστεί την ευρωπαϊκή κρίση δείχνει ότι δύσκολα θα μπορέσουν στο κοντινό μέλλον να αλλάξουν τρόπο σκέψης και να γίνουν πιο άμεσοι και πιο αποτελεσματικοί. Ακόμα δυσκολότερο θα είναι τότε να βρουν φθηνό χρήμα, το οποίο βρίσκουν σήμερα και μάλιστα σε αφθονία, εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί στους επενδυτές η κρίση!
Ωστόσο, είναι αμφίβολο αν ένας πολίτης του ευρωπαϊκού Νότου χάσει έστω κι ένα λεπτό από την ζωή του για να αναλογιστεί τι περιμένει τους κατοίκους του άλλοτε κοινού τους σπιτιού, που σήμερα ονομάζουμε Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν ξέρουμε αν οι Γερμανοί θα φτιάξουν την δική τους Ένωση ή όχι. Αυτό που έχουν ήδη καταφέρει όμως είναι να δημιουργήσουν στον Ευρωπαϊκό Νότο ένα τεράστιο κύμα αμφισβήτησης για τις καλές τους προθέσεις. Για να το πούμε και αλλιώς, ένα από τα πιο σύντομα ευρωπαϊκά ανέκδοτα είναι πλέον εκείνο της «αλληλεγγύης».
Το όνειρο της Ενωμένης Ευρώπης κτίστηκε πάνω στα ερείπια ενός μεγάλου πολέμου. Για να προχωρήσει αυτό το όνειρο χρειάστηκε οι άνθρωποι να σβήσουν από το μυαλό τους δυσάρεστες μνήμες, να ξεχάσουν οφειλές της ναζιστικής Γερμανίας, να κάνουν γενναίες υποχωρήσεις προς όφελος του ονείρου της Ευρώπης. Αν οι πρόγονοί μας σκεφτόντουσαν με τον τρόπο που σκέφτονται σήμερα οι Γερμανοί, η Ενωμένη Ευρώπη δεν θα ήταν ούτε καν σχέδιο στα χαρτιά. Επίσης, οι νικητήριες δυνάμεις του πολέμου θα είχαν τους ηττημένους ακόμη υπό κατοχή ή κηδεμονία, προκειμένου να αναπληρωθούν οι ζημίες που προκλήθηκαν από τον πόλεμο. Ας μην μας λένε, λοιπόν, αρλούμπες χρησιμοποιώντας επιχειρήματα λογιστικού τύπου. Πολιτικό είναι το πρόβλημα της Ευρώπης και όχι λογιστικό. Ο Νότος έχει ήδη υποστεί τις συνέπειες της αδυναμίας τους ή της απροθυμίας τους να δώσουν μία πολιτική λύση. Αν νομίζουν ότι ο Νότος θα λυπηθεί που θα πάψει να αντιμετωπίζει στα συμβούλια το γνώριμο ύφος των Γερμανών, μάλλον κάνουν λάθος. Για τον Νότο η αποχώρηση της Γερμανίας είναι ευλογία και όχι απειλή. Κι είναι καιρός οι γραφειοκράτες να αρχίσουν να σκέφτονται πως κατάφεραν μέσα σε τόσο σύντομο χρόνο να γκρεμίσουν αξίες που οικοδομήθηκαν με σκληρές προσπάθειες δεκαετιών, με πολύ κόπο και πολύ αίμα...
πηγή (https://www.capital.gr/Articles.asp?id=1587901)
Καλα. Ας γυρισουν στο μαρκο, και βλεπουμε ποιος θα πονεσει πραγματικα. Τι να μασησουν οι γερμανοι δλδ?
Αυτα τα παραμυθακια ειναι για μας τους αχρηστους, που η μοναδικες μας επιλογες ειναι η πεινα και η πεινα.
Ολοι εχουν μια εντυπωση πως το παν ειναι το χρημα και ορθα κανουν. Μεχρι εκει ομως...γιατι κανενας δεν λαμβανει υποψιν του το από που προερχεται αυτο το χρημα. Και μιας και γινεται λογος για την γερμανια, ξερει πως να γενναει χρημα εν αντιθεση με εμας που ξερουμε μονο να το τρωμε.
συμφωνω με το αρθρο, αλλα και με την τοποθετηση του τομι.
εχει ηδη μελετηθει τι θα γινει αν η γερμανια τραβηξει δικο της δρομο μαζι με 1-2 ακομα δυνατες χωρες και 3-4 αδυνατες δορυφορικες.
το μαρκο θα εκτιναχθει και ετσι μακροπροθεσμα η εξαγωγη των γερμανικων προϊοντων θα γινει πολυ δυσκολη και ασυμφορη για αλλες χωρες.
πως θα το πολεμησουν αυτο οι γερμανοι δεν το ξερουμε, υπαρχουν δρομοι, οπως η εσωτερικη αγορα η οποια εναι μεγαλη αλλα εχει μαθει να ζει χωρις να ξοδευει, η επενδυση και παραγωγη σε χωρες τριτου κοσμου κλπ.
ειναι γεγονος οτι οι γερμανοι εχουν πειθαρχια, εργαζονται σκληρα, εχουν μηχανολογικη κουλτουρα και ειναι πολυ καλοι στην εξελιξη και παραγωγη προϊοντων τεχνολογιας.
οσοι καλοι και να ειναι ομως, αυτα τα προϊοντα πρεπει να μπορει καποιος να τα αγορασει.
αν μια bmw που τωρα ειναι ηδη ακριβη φθανει να κοστιζει διπλασια και τριπλασια απ΄οτι τωρα, οχι γιατι αυξηθηκαν καποια κοστη αλλα μονο λογω της ισοτιμιας του νεου νομισματος, τοτε το γερμανικο μπλοκ αυτο που θα δημιουργηθει θα αντιμετωπισει μεγαλα προβληματα και ισως τελικα μπει κι αυτο σε υφεση και συρικνωθει, με δυσαρετα αποτελεσματα.
ολα αυτα τα εχουν μετρησει πολυ καλα και εχουν κανει και σεναρια και τα παντα.
τη γερμανια τη συμφερει αυτη η κατασταση που επικρατει σημερα.
γι αυτο δεν κανει κατι δραστικο για να την αλλαξει.
βρισκει και δανειζεται χρημα με αρνητικο επιτοκιο, πως αλλιως θα μπορουσε να γινει αυτο.
οι τυποι τα καταφερνουν μια χαρα για τους εαυτους τους, ασχετα τι λεμε εμεις και τι συμφεροντα εχουμε.
τα συμφεροντα της γερμανιας ειναι να μας διατηρει με τα σωληνακια με το καντηλι μας να τσιτσιριζει συνεχως.
μολις παει να σβησει ριχνει λιγο λαδακι, οχι πολυ ομως ωστε να ησυχασουμε, αλλα οσο χρειαζεται για συνεχισει η κατασταση μεταξυ φθορας και αφθαρσιας.
οσο συνεχιζεται αυτο κερδιζει πολυ περισσοτερα απο αυτα που βαζει, κι ετσι θα κανει οτι μπορει για να παραμεινει.
τωρα, αν αλλες συνθηκες την υποχρεωσουν να κανει κατι ωστε η κριση των αλλων χωρων να τελειωσει και να μπουμε σε ενα νεο κυκλο, θα το κανει υπολογιζοντας παλι σε ποιο σεναριο θα εχει τις λιγοτερες απωλειες.
το σεναριο με τις λιγοτερες απωλειες για τη γερμανια ειναι διαισθανομαι (χωρις να εχω τις δικες τους γνωσεις), η ενωση της ευρωπης με εκχωρηση αρμοδιοτητων σε ενα κενρτικο οργανο, ενοποιηση προϋπολογισμων και χρεων μεχρι ενα επιπεδο ευρωομολογα κλπ.
σαφως το κοστος δανεισμου για τη γερμανια τοτε θα αυξηθει, αλλα η ιδια θα φροντισει οι αλλοι να εχουν χασει περισσοτερα, η ιδια να βρεθει σε θεση ισχυος και να εχει προοπτικη για το μελλον.
αν παει σε μια μικρη ενωση κρατων οπως αυτη που περιγραφεται, νομιζω θα εχει πολυ μικροτερο βραχυπροθεσμο κοστος, αλλα στο βαθος του χρονου η επιλογη αυτη φαινεται εντελως αδιεξοδη και με ημερομηνια ληξεως.
και τι θα κανει τοτε η γερμανια, θα ζητησει να ξαναμπει στην ενωση των αλλων και με τι ορους και προϋποθεσεις οι αλλοι θα δεχθουν?
κοινως θα εχει χασει την πρωτοβουλια των κινησεων και θα εξαρταται εκεινη απο τα συμφεροντα των αλλων.
πραγμα που νομιζω πως οι γερμανοι παραειναι σχολαστικοι και προνοητικοι ωστε να το αφησουν να συμβει.
Οταν εμείς πτωχεύαμε αυτοί δεν είχαν ακόμα ανακαλύψει το χρήμα.
Τι να μας πούν για τη ζωή τους και αυτοί;
Ελα με τον κάθε κουτόφραγκο τώρα που θέλει να σηκώσει και μπαϊράκι.
Του Ελληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει.
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει (σαν τα ζόμπι θα μείνει, νεκροζώντανη να τρώει τις σάρκες της).
Κωνσταντίνος
16-08-12, 13:12
Ο μακαρίτης ο πατέρας μου συνήθιζε να μού λέει το ανέκδοτο για τον μπεκρή-που πιθανώς πολλοί από εσάς γνωρίζετε.
Πρόκειται για ένα τύπο που κάθε φορά που ξεκινάει να καταστρώσει τον ημερήσιο προϋπολογισμό του κόβει από όλα τα άλλα πλην του κρασιού. Δεν ξέρω τι ήταν αυτό πού έκανε τον πατέρα μου να μού επαναλαμβάνει αναρίθμητες φορές αυτή την ιστορία –ίσως ήθελε να μου τονίσει τα κακά της εξάρτησης από το αλκοόλ ίσως πάλι ήθελε να με εξοικειώσει με την έννοια των «ανελαστικών δαπανών».
Η ιστορία αυτή έρχεται στο μυαλό μου κάθε φορά που βλέπω μία ελληνική κυβέρνηση είτε να προσπαθεί να καταρτίσει προϋπολογισμό η να περικόψει δαπάνες. Πάντοτε ό ένας και μοναδικός στόχος παραμένει ο ίδιος: Να μην απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος! Τίποτα άλλο. Είτε ο αρμόδιος υπουργός λέγεται Γ.Στουρνάρας είτε Γ.Παπακωνσταντίνου είτε Ε.Βενιζέλος η πυξίδα την οποία ακολουθούν τυφλά είναι η ίδια: Όχι απολύσεις στον δημόσιο τομέα! Και έτσι έχουμε φτάσει στην απίστευτη κατάσταση τρία χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης να μην υπάρχει ούτε ένας απολυμένος από ίσως τον πιο διεφθαρμένο και αντιπαραγωγικό τομέα στην Ευρώπη ενώ αντίθετα να υπάρχουν ένα εκατομμύριο απολυμένοι στον ιδιωτικό τομέα!
Αλλά ο εμπαιγμός δεν σταματάει εδώ: Συνεχίζεται και με τις πρόσφατες εξαγγελίες για «καταργήσεις» και «συγχωνεύσεις» φορέων του δημοσίου. Οπουδήποτε στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνουν χώρα αυτές οι διαδικασίες συνοδεύονται από την απόλυση των εργαζομένων στην υπό κατάργηση επιχείρηση. Όμως όχι στο ελληνικό δημόσιο. Εδώ όχι απλά δεν απολύεται κανείς όταν κλείνει ο φορέας αλλά δεν θα με εκπλήξει και αν πάρουν αύξηση! Και διερωτάται κανείς: Αν δεν απολυθεί κανείς από τους υπό κατάργηση φορείς τότε από πού θα προέλθουν οι περικοπές των δαπανών; Από την εξοικονόμηση στους στυλούς και τα μολύβια;
Φυσικά το χειρότερο με την διατήρηση των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι μόνο ότι δεν πρόκειται να μειωθούν τα έξοδα. Το χειρότερο είναι ότι αυτή η λυσσώδης μάχη για να διατηρήσουν τις θέσεις τους οι κομματικοί στρατοί του δημοσίου και των ΔΕΚΟ υπονομεύει κάθε προσπάθεια διάδοσης του ιδεώδους της επιχειρηματικότητας στην κοινωνία και στους νέους.
Διερωτάται κανείς τι συμπέρασμα θα πρέπει να βγάλουν οι νέοι όταν βλέπουν το πολιτικό κατεστημένο να μάχεται λυσσασμένα να μην απολυθεί ούτε ένας "πελάτης" τους την στιγμή που απολύονται εκατοντάδες χιλιάδες στον ιδιωτικό τομέα. Στη βάση ποιάς ακριβώς λογικής περιμένουμε ότι οι νέοι θα στραφούν προς την επιχειρηματικότητα και τις επιχειρήσεις όταν βλέπουν ότι οι μόνοι που έχουν εξασφαλισμένες-ανεξαρτητως προσόντων ή απόδοσης-τις θέσεις τους είναι οι "πελάτες" του δημόσιου τομέα;
Και όλη αυτή η προσπάθεια διάσωσης των κομματικών πελατών γίνεται ακόμα πιο εξωφρενική αν ληφθεί υπ οψη τόσο ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο όσο και ο τρόπος πρόσληψής τους.
Όσον αφορά το πρώτο η αρθογραφία των ξένων εντύπων αυτές τις ημέρες απέδιδε τα οικονομικά προβλήματα της Σικελίας στο γεγονός ότι μία επαρχία 5 εκατομμυρίων κατοίκων έχει τον «σοκαριστικό» αριθμό των 100.000 δημοσίων υπαλλήλων(βλ. IHT 23/06).Στην Ελλάδα έχουμε τον δεκαπλάσιο αριθμό!
Όσον τώρα αφορά το δεύτερο, η συντριπτική πλειοψηφία των απασχολουμένων έμμεσα η άμεσα σε δημόσιο, ΔΕΚΟ, τοπική αυτοδιοίκηση, κρατικά ΜΜΕ κλπ έχουν διορισθεί αναξιοκρατικά δηλαδή όχι στην βάση οποιονδήποτε προσόντων αλλά στην βάση των κομματικών γνωριμιών τους.
Λέγεται πολλές φορές ότι τα κακά της Ελλάδας πάσχουν από την «διχόνοια» του λαού και των πολιτικών δυνάμεων. Μύθος! Σε ένα καίριο θέμα όπως της διατήρησης των κομματικών στρατών στο δημόσιο υπάρχει απόλυτη σύμπνοια και «εθνική συναίνεση» όλων-από τον κ.Τσίπρα μέχρι τον κ.Σαμαρά και από τον κ.Βενιζέλο μέχρι την κ.Παπαρρήγα
Του Τάκη Μίχα
https://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=17094
Ολοι εχουν μια εντυπωση πως το παν ειναι το χρημα και ορθα κανουν. Μεχρι εκει ομως...γιατι κανενας δεν λαμβανει υποψιν του το από που προερχεται αυτο το χρημα. :whistle:
https://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/486629_3724085457017_69780747_n.jpg
Κατά το έτος 2000 υπήρχαν επτά χώρες στον κόσμο που η Κεντρική τράπεζα τους δεν ήταν υπο την ιδιοκτησία των Rothschild.
Ήταν το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Σουδάν, η Λιβύη, η Κούβα, η Βόρεια Κορέα και το Ιράν.
Το 2011 οι μόνες χώρες που έχουν απομείνει με Κεντρική Τράπεζα που να ανήκει στο κράτος είναι η Κούβα, η Βόρεια Κορέα και το Ιράν.
προχθες μου ελεγε καποιος φιλος οτι στους δημοσιους υπαλληλους της αγροτικης (ναι αυτα τα τρωκτικα που αναφερει το πιο πανω αρθρο), χαριστηκαν τα καταναλωτικα και στεγαστικα δανεια εως ποσου 150 χιλιαδων ευρω με ανταλλαγμα να υπογραψουν τις νεες συμβασεις με την πειραιως.
απο καπου αλλου ακουσα οτι για να υπογραψουν αυτες τις νεες συμβασεις (με ιδιες αποδοχες φυσικα), πηραν ολην την αποζημιωση που θα δικαιουντο σε περιπτωση απολυσης.
ρε παιδια ποιος ξερει τι ισχυει? θα τρελαθουμε τελειως σε αυτη τη χωρα?
πανο?
Κωνσταντίνος
16-08-12, 14:05
Και τι δηλαδή ; Η Πειραιώς θα αποκτήσει ξαφνικά +6000 υπαλλήλους ; Αποκλείεται.
Άρα όσοι καταφέρουν και πάνε στην Πειραιώς και δεν απολυθούν θα θεωρούνται οι τυχεροί. Θα τους κάνουν και δώρα απο πάνω ;
κι ομως θα αποκτησει...
η συμφωνια προβλεπει να μη γινει καμια απολυση.
εκτος συμφωνιας εμειναν καποια ζημιογονα κομματια της αγροτικης οπως η leasing τα οποια δεν περασαν στην πειραιως καθολου.
βεβαια γινεται προσπαθεια λεει οι 120 υπαλληλοι της leasing να πανε κι αυτοι στην πειραιως και να μη βρεθουν στο δρομο.
καμια αντιρρηση απο μενα, να μη βρεθει κανεις στο δρομο.
ποιος θα τους πληρωνει ομως και απο που?
Απο τη στιγμή που τους αναλαμβάνει η Πειραιώς είναι δικό της το πρόβλημα τι θα τους κάνει.
Οποιος αξίζει, ιδιωτικός τομέας είναι, ας δουλέψει και ας πάρει μισθό.
Εαν τους παίρνει με το μισθολόγιο της ΑΤΕ όμως, και φυσικά, χωρίς το δικαίωμα της απόλυσης του τεμπέλη, τότε είναι έγκλημα απέναντι στους ανθρώπους της Πειραιώς, που έχουν διαφορετική σύμβαση.
Δεν νομίζω ότι δέχτηκε η διοίκηση της Πειραιώς να φορτώσει έτσι απλά τόσο κόσμο, τη στιγμή που έχει ήδη βάλει τους δικούς της σε ημιαργία, αναγκαστική άδεια κτλ.
Δεν χωράει το μυαλό μου δηλαδή, πως απαξ και ήσουν στην Αγροτική, μπορεί να είσαι και στο απυρόβλητο στην Πειραιώς.
Στις συγχωνεύσεις/απορροφήσεις δεν δημιουργούνται υπάληλοι δύο κατηγοριών, αλλα αν και όπου αυτό συμβαίνει, οι ριγμένοι είναι πάντα οι νεοενταχθέντες στο σύστημα.
Ρε παιδιά τί ψάχνουμε να βρούμε; Η έκθεση της Blackrock έλεγε ότι under the adverse scenario η Αγροτική θα έπρεπε να κάνει πρόσθετες προβλέψεις 150 εκ, όταν η Eurobank πχ θα είχε πρόσθετα charges 5,5 δις.
Αποφάσισαν οι τροικανοί ήδη 2 χρόνια πριν ότι δεν θα υπάρχει κρατική τράπεζα, οπότε βρέθηκε λόγω μνημονίου ο Προβόπουλος με περίσσεια εξουσία και αποφάσισε να χαρίσει την Αγροτική, και μάλιστα σχετικά θα πώ καθαρή, στο Σάλλα, στην οποία έχουμε σαν φορολογούμενοι βάλει τα τελευταία τρία χρόνια πάνω απο 2 δις, χωρίς οι μέτοχοι να πάρουν ούτε μια μετοχή Πειραιώς.
Το δε κακό κομμάτι της έχει αναλάβει σαν εκκαθαριστής ΕΝΑΣ άνθρωπος, πρώην risk της Εμπορικής.
ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Αυτο που λέει ο Γιώργος να χαρίσει!!!
Με υποθηκευμενη σχεδόν όλη την Ελληνική Γη, με πελατολόγιο τρελό και μισθοδοσία όλου του Ελληνικού δημοσίου ( ότι σημαίνει αυτο.,.)
Η πώληση χαχαχα ούτε το κεντρικό κτίριο στην Αθήνα δεν κοστίζει μόνο 95000000,είναι ένα απο τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχουν διαπράξει.
Όσο για τους υπαλληλους, επειδή μιλάγα με μια γνωστή, τίποτα δεν πήραν και θα μεταφέρουν τα δικαιώματα της προηγούμενης σύνταξης στην καινούργια.
Σε βάθος διετίας αποχωρούν πολλοί με συνταξιοδότηση και παράλληλα εξετάζεται η εθελούσια.
Παλιομηλο προηγούμενης σύμβασης και όχι σύνταξης.
Δηλαδη επιδομα βαθμου, θεσης, πολυετιας, τεχνικο, ειδικης ευθυνης και κλαδικης διαφοράς;
Ωρε χαρα που θα παρουν οι Πειραιωτες.
(δεν ειναι ειρωνικο το σχολιο, απλα ειμαι περιεργος να δω τι θα πει ο Πανος οταν σκασει ταμιας να παιρνει τα διπλασια απο αυτον)
προχθες μου ελεγε καποιος φιλος οτι στους δημοσιους υπαλληλους της αγροτικης (ναι αυτα τα τρωκτικα που αναφερει το πιο πανω αρθρο), χαριστηκαν τα καταναλωτικα και στεγαστικα δανεια εως ποσου 150 χιλιαδων ευρω με ανταλλαγμα να υπογραψουν τις νεες συμβασεις με την πειραιως.
απο καπου αλλου ακουσα οτι για να υπογραψουν αυτες τις νεες συμβασεις (με ιδιες αποδοχες φυσικα), πηραν ολην την αποζημιωση που θα δικαιουντο σε περιπτωση απολυσης.
πανο?
Το πρωτο σενάριο το αποκλείω. Το δεύτερο πιθανότατα ισχύει σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν το επιβεβαιώνω.
Ας λάβουμε υπόψη μας δυο βασικά πραγματα σε τούτη τη συζήτηση περί αγροτικής. Πρωτον, η Πειραιώς πήρε καθαρό ισολογισμό και εξαιρετικό ποσό σε ρευστό από τις καταθέσεις της αγροτικής. Δευτερον, η συμφωνία έγινε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, κάτω από την πίεση της τροικας, η οποία πλέον δεν αστειεύεται και έχει βάλει πρόγραμμα γιά όλα θα ανοιχτά θέματα. Η αγροτική είτε θα εβαζε λουκέτο, είτε θα ανακεφαλαιοποιείτο στα πλαίσια μιάς μεγαλύτερης Τράπεζας, προφανως έγινε το δεύτερο. Ακολουθεί το ΤΤ προς το τέλος του χρόνου
Το ποιές αποφάσεις έχουν παρθεί γιά την τύχη αυτών των 6.000 ανθρώπων, λίγα πρόσωπα μπορούν να το ξέρουν σήμερα στην Πειραιώς. Παντως υπάρχει προηγούμενο προ 10ετίας με την εξαγορά της Μα-Θρα και το αποτέλεσμα της επανεκπαίδευσης του προσωπικού αφήνει ελπίδες γιά καλές εξελίξεις. Αυτό που του λέιπει κυρίως είναι η γνώση των νεων τεχνολογιών στο χωρο. Οι φιλότιμοι θα μάθουν, είμαι σίγουρος. Οι αρνητικοί θα πιεστούν από τη διοίκηση, υπάρχουν τρόποι.
Αυτό που βασικά θέλω να πω γιά τα deals αυτού του τύπου είναι πως γίνονται κάτω από συνθήκες ασφυξίας ρευστοτητας. Οι τράπεζες μας δεν έχουν ούτε 1 ευρώ δικών του κεφαλαίων στα συρταρια τους. Είναι ΟΛΑ δανεικά από efsf και elm. Οτι και να στραβωσει από δω και στο εξής, τα αφεντικά δεν ρισκάρουν φραγκο. Ξεκάθαρο αυτό ...?
............. Ελλαδα...........
https://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/296939_463531053679885_1981137512_n.jpg
Πανο, επιμενω οτι "εξισωθηκαν" δανεια.
Με υπαλληλο μιλησα.
να κανουμε καμια πατεντα τωρα που εχω μονο ενα αμαξι στο ονομα μου να σηκωσω κανα δανειο 200 000ευρο και να γινω καπνος??
εε Προεδρε?
να κανουμε καμια πατεντα τωρα που εχω μονο ενα αμαξι στο ονομα μου να σηκωσω κανα δανειο 200 000ευρο και να γινω καπνος??
εε Προεδρε?
δανειο ?
what is this ????
ουτε για δειγμα Σπυρο !
Πανο, επιμενω οτι "εξισωθηκαν" δανεια.
Με υπαλληλο μιλησα.
o.k. νεωτερα από Δευτέρα που πάω μέσα ...
καπου διαβασα ο Παγκαλος εβγαλε "βιβλιο" το οποιο το πουλαει διαδυκτιακα μονο σε ηλεκτρονικη μορφη με τιτλο "μαζι τα φαγαμε" και το διαθετει προς 4 ευρω. Ολα καλα μεχρι εδω αλλα γιατι ρε φιλε μας στερεις την απολαυση να το παρουμε κανονικα χαρτινο να το βαλουμε στην αμασχαλη σαν το "γκανιαν" και να κατηφορισουμε τα απειρα σκαλοπατια στους εγκρεμνους καπου στα μεσα της καταβασης να το απλωσουμε σε ενα σκαλοπατι να ακουμπησουμε τον κωλο μας επανω να ξαποστασει σε κατι τελικα θα μπορουσε να μας φανει χρησιμο....
...μαζι τα ΤΡΩΜΕ ειναι ο τιτλος του μεγαλου επους..!!!
καπου διαβασα ο Παγκαλος εβγαλε "βιβλιο" το οποιο το πουλαει διαδυκτιακα μονο σε ηλεκτρονικη μορφη με τιτλο "μαζι τα φαγαμε"
εδω το διαβασες.. :whistle:
https://www.bmwfans.gr/forum/showpost.php?p=303014&postcount=837
https://mazi-ta-fagame.gr/v1/
Konstantinos E60
17-08-12, 16:50
Κάτι πήρε τ'αυτί μου ότι θα καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης.
Έχει ακούσει κανείς κάτι τέτοιο η είναι ράδιο αρβύλα?
κάτι άκουσα αλλά όχι για κατάργηση μα για αλλαγές.. ίδωμεν..
Πάντως θεωρώ πως όλα αυτά είναι δουλειές του ποδαριού εδώ και πολλά χρόνια.. κάθε τρεις και λίγο αλλάζουν. Αυτό είναι το χειρότερο. Κανείς δεν μπορεί να κάνει το ''κουμάντο'' του, να ξέρει πως θα κινηθεί μακροπρόθεσμα..:thumbsdown:
κάτι άκουσα αλλά όχι για κατάργηση μα για αλλαγές.. ίδωμεν..
Πάντως θεωρώ πως όλα αυτά είναι δουλειές του ποδαριού εδώ και πολλά χρόνια.. κάθε τρεις και λίγο αλλάζουν. Αυτό είναι το χειρότερο. Κανείς δεν μπορεί να κάνει το ''κουμάντο'' του, να ξέρει πως θα κινηθεί μακροπρόθεσμα..:thumbsdown:
Εξ ού και το ανέκδοτο : " Αμα σταθεροποιηθεί το μο@νί θα φάμε ψάρι "
Bazil Van Sinner
17-08-12, 20:17
https://anti-ntp.blogspot.com/2012/08/coca-cola.html
Απο τον ιδιωτικο της<<χαρτη>>παντως μας εχει διαγραψει!Μετα την αυξηση του φπα στο 23,η κοκα κολα την εκανε,πηγε βουλγαρια και μας προμυθευει απο κει!στα μπομπολια της λοιπον!
η μ@λ@κια που δερνει ομως τον wannabe δυτικο-ελληνα ,του παει γονα και την πινει μεχρι να σκασει!!!!
το θεμα ειναι πως η κοκακολα το βρηκε το κολπο της!
αρνητικη διαφημιση και παταγος τζαμπα !!!!!!!!
Skyline_IS
17-08-12, 20:50
https://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=50926&Itemid=83
https://anti-ntp.blogspot.com/2012/08/coca-cola.html
Απο τον ιδιωτικο της<<χαρτη>>παντως μας εχει διαγραψει!Μετα την αυξηση του φπα στο 23,η κοκα κολα την εκανε,πηγε βουλγαρια και μας προμυθευει απο κει!στα μπομπολια της λοιπον!
!!!!!!!!
H κοκα κολα δεν πηγε πουθενα, εδω ειναι. Το διοικητικο κεντρο της ευρωπης και μερικων αλλων χωρων βρισκεται ακομα στο Μαρουσι και το εμφιαλωτηριο στη Μεταμορφωση(3Ε)...
Στο κλείσιμο των γραμμών παραγωγής σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα αποφάσισε να προχωρήσει η Coca-Cola 3Ε, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της
στην ελληνική αγορά αλλά και της μείωσης του λειτουργικού κόστους.
https://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=112827194
Bazil Van Sinner
18-08-12, 07:43
H κοκα κολα δεν πηγε πουθενα, εδω ειναι. Το διοικητικο κεντρο της ευρωπης και μερικων αλλων χωρων βρισκεται ακομα στο Μαρουσι και το εμφιαλωτηριο στη Μεταμορφωση(3Ε)...
Σασα ΞΕρολιδου :ranting2: ασε να μιλησει και κανενας αλλος μωρε,καποιος που ξερει!
Αλλο ειναι το θεμα της αναρτησης μου,ο χαρτης που διαφημιζει η κοκακολα,και οχι αν εφυγε,γιατι απλα εχει φυγειεδω και μηνες.Επισης να σου πω πως τα γραφεια τους πολυ καλα ειναι στον παραδεισο αμαρουσιου,δεν πηρε αυξηση το νοικι τους,ισα ισα μ'αυτη την κατασταση παιζει να φθηνηναν κι ολας,το προιον τους φορολογηθηκε!:whistle::whistle:
Αγαπητέ κ. Καισάριε,
Σας γράφω για ένα ζήτημα που μου έχει προκύψει και για το οποίο θα επιθυμούσα την συμβολή σας προκειμένου για την επίλυσή του.
Είμαι εδώ και 14 μήνες άνεργος. Ταμείο ανεργίας δεν λαμβάνω, διότι η τράπεζα στην οποία εργαζόμουν και αποφάσισε να με εκδιώξει (δεν είναι του παρόντος αλλά εάν ενδιαφέρεστε έχει πολύ ζουμί και ο τρόπος απόλυσης) με ανάγκασε να υπογράψω ότι παραιτούμαι οικειοθελώς. Μέχρι εδώ ΟΚ, έλαβα κάτι παραπάνω για να μην γραφτώ στο επίδομα ανεργίας. Κανένα πρόβλημα.
Το πρόβλημα δημιουργείται από την στιγμή που στις ανώτερες βαθμίδες του υπουργείου οικονομικών αναλαμβάνουν άνθρωποι με χαμηλά προσόντα...
Έτσι λοιπόν, στις 15/09/2011 μου έρχεται ειδοποιητήριο από την εφορία για να καταβάλω έκτακτη εισφορά υπέρ των ανέργων (των ανέργων δηλαδή που παίρνουν επίδομα ανεργίας), παρά το γεγονός ότι ήμουν άνεργος από 28/6/2011, και εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ από 25/08/2011.
Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μου και αιτήσεις μου για εξαίρεση, αυτό δεν κατέστη δυνατό και έτσι μπήκα κι εγώ στην σειρά, να περικόψω από τις οικονομίες μου 749 ευρώ για να ενισχύσω τους ανέργους που λαμβάνουν επίδομα.
Το παράλογο ελληνικό κράτος όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη: στο νέο εκκαθαριστικό της εφορίας, θα πρέπει να καταβάλω 494 ευρώ έκτακτη εισφορά για τους ανέργους που λαμβάνουν επίδομα ΟΑΕΔ, παρότι εγώ είμαι άνεργος και επιπλέον δεν λαμβάνω επίδομα και δεν έχω άλλες πηγές εισοδημάτων.
Κοινώς ένας άνεργος χωρίς επίδομα και χωρίς άλλα εισοδήματα θα πρέπει:
- να ενισχύσει το κράτος,
- να ενισχύσει τους άνεργους με επίδομα,
- να καταφέρει να επιζήσει
κι αυτά με τις οικονομίες του, εν γνώσει του ΥΠΟΙΚ ότι δεν υπάρχουν άλλες πηγές εισοδήματος.
Απευθύνθηκα μάλιστα και στο Υπουργείο Οικονομικών (δ/νση εισοδήματος, γραφείο 101) όπου ο προϊστάμενος μου ανέφερε ότι πρέπει από κάπου (π.χ. από τον Άρη ή από εξωγήινους) να βρω τα χρήματα να καταβάλω την έκτακτη εισφορά, μη τυχόν και πεινάσουν οι υπόλοιποι.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ, προκειμένου να απαλλαγώ από την έκτακτη εισφορά θα έπρεπε να κλείνω 12 μήνες άνεργος στις 30/04/2012. Διαφορετικά, θα έπρεπε να είμαι εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ πριν από τις 28/08/2011 (γεγονός που συντρέχει στην περίπτωσή μου) αλλά να λαμβάνω επίδομα ανεργίας... δηλαδή, εάν δεν λαμβάνω επίδομα ανεργίας δεν δικαιούμαι απαλλαγής παρόλο που κλείνω 12 μήνες άνεργος!
Κ. Καισάριε, επειδή αυτό απλά δεν γίνεται επειδή δεν υπάρχουν εξωγήινοι, αλλά αυτό δεν το γνωρίζουν στο Υπ. Οικονομικών (ίσως θα πρέπει να ιδρύσουμε και αρμόδιο υπουργείο), μήπως να δημοσιεύσετε ένα αντίστοιχο άρθρο, μήπως και συγκινηθεί κανείς και αλλάξει τους νόμους; Γιατί οι νόμοι πέραν από εξωγήινους γράφονται και από ανθρώπους και καμιά φορά μπορεί να ξεφεύγει και καμιά κατηγορία που κανονικά θα έπρεπε να εξαιρεθεί.
Το αστείο είναι ότι όσοι πχ. έμειναν άνεργοι στις 03/05/2011 θα πρέπει να καταβάλλουν έκτακτη εισφορά και το πιο αστείο ότι μέσα στον Μάϊο του 2012 πάνω από 30.000 συνάνθρωποί μας έμειναν άνεργοι. Συνεπώς, του χρόνου τέτοια εποχή θα ζητάει το ΥΠΟΙΚ από αυτούς τους ανέργους έκτακτη εισφορά εάν δεν λαμβάνουν επίδομα!!!! Και τα χρήματα αυτών των ανέργων (όπως και τα δικά μου) για την έκτακτη εισφορά θα τα υπολογίζουν στους προϋπολογισμούς που θα στέλνουν στην Τρόικα και μετά θα λέμε ότι "ελλειμματικός ο προϋπολογισμός" κλπ κλπ...
Ω, τι Θαύμα...
Τάσος Κ.
:whistle:
Μέχρι εδώ ΟΚ, έλαβα κάτι παραπάνω για να μην γραφτώ στο επίδομα ανεργίας. Κανένα πρόβλημα.
Ποσο παραπανω;
Έτσι λοιπόν, στις 15/09/2011 μου έρχεται ειδοποιητήριο από την εφορία για να καταβάλω έκτακτη εισφορά υπέρ των ανέργων (των ανέργων δηλαδή που παίρνουν επίδομα ανεργίας), παρά το γεγονός ότι ήμουν άνεργος από 28/6/2011, και εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ από 25/08/2011.
Για το παραπανω εισοδημα ισως;
Συνεπώς, του χρόνου τέτοια εποχή θα ζητάει το ΥΠΟΙΚ από αυτούς τους ανέργους έκτακτη εισφορά εάν δεν λαμβάνουν επίδομα!!!! Και
Απο που προκυπτει αυτο;
Μαζι του ειμαι του ανθρωπου, αλλα δεν καταλαβαινω τελικα τι εχει γινει.
Τον παραιτησανε; Εθελουσια πηρε; Τι;
Αν πηρε εθελουσια πχ οπως οι συναδελφοι μου απο 130.000 και παραπανω καλως η κακως πληρωνει;
Αν πηρε κανα πακετακι της πλακας τυπου 6.000 που μαζι με το μισθο του τον εβγαλε σε αλλη κλιμακα, καλως η κακως πληρωνει;
Νομικα, παντως, παραιτηθηκε.
Αρα ΟΑΕΔ γιοκ.
Γενικα ειναι μπερδεμενο το θεμα.
τι μπερδεμενο, φως φαναρι ειναι.
εγω κατάλαβα ότι τον παραιτήσανε με 'αποζημίωση" ένα ποσό καπως παραπάνω από τη νόμιμη αποζημίωση. Το πακετάκι δόθηκε με τη μορφή εξατομικευμένης εθελουσίας.
Του ήρθε να πληρώσει το φόρο εισοδήματος του 11 (είχε εισόδημα) και την εισφορά αλληλεγγύης του 11, ενώ ουσιαστικά ήταν άνεργος.
Εχει λογική η διαμαρτυρία του, εστω και αν δεν ξέρουμε το "πακετάκι" ποιό ηταν ...
Εγω αλλο δεν καταλαβαινω.
Γιατι δεν απολυθηκε κανονικα, απο την στιγμη που πειρε και αποζημιωση, και μεγαλυτερη...
Ποιος ο λογος για την εργοδοσια? Κερδισε τπτ ετσι?
Απο την αλλη, αυτος γιατι δεχτηκε να παραιτηθει εφοσων ηξερε οτι δεν μπαινει οαεδ. Αρα τον συμφερε το ποσο που θα επαιρνε, και μαλιστα κατα πολυ. Γιατι τωρα παραπονιεται? Στο κατω κατω, ολοι τα πληρωσανε αυτα τα οποια αναφερει...
Παλι ομως, δεν καταλαβαινω τον λογο για τον οποιο εγινε ετσι η ιστορια. Το μοναδικο που μου ερχεται, ειναι να υπηρχε καποια συμβαση με το ταμειο,ετσι ωστε η εταιρεια να πληρωνει μειωμενα ενσημα με την προυποθεση να μην γινουν απολυσεις
Και παλι ομως, ακομα και στην περιπτωση της οικειοθελους αποχωρησης,αυτος που φευγει πρεπει να αντικατασταθει.
Μηπως για να παρουν καποιον με πιο μικρο μισθο? Θα μπορουσαν να του κανουν και προταση επαναπροσληψης μετα την αποχωρηση του.
Δεν κολαει απο πουθενα η ιστορια του μαγκα παντως...
Θωμα η απορία σου είναι πολύ λογική, άκου λοιπόν τι τρέχει.
Οι Τράπεζες δεν απολύουν τραπεζοϋπαλλήλους, κατ έθιμον αυτό, εκτός κι αν υπάρχει θέμα καταχρησης χρηματος για κάποιον. Απολύουν μόνο υπαλλήλους θυγατρικών τους, τόσο εύκολα, όσο θα μπορούσες να το κάνεις και εσύ γιά κάποιον δικό σου. Ερχονται σε συμφωνία με αυτόν τον τραπεζουπαλληλο που θέλουν να απολύσουν και κάνουν μιά εικονική παραίτηση.
Τραπεζουπαλληλος είναι αυτός του οποίου η σύμβαση εργασίας διεπεται από τα προβλεπόμενα στην κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ. Οι τραπεζίτες δεν ανοίγουν βεντέτα με την οτοε, πάνε πάρα πολλά χρόνια που υπάρχει ειρήνη μεταξύ τους.
ο τύπος αυτός διαμαρτύρεται λογικά, κατ εμε, διότι δεν μπορούμε να ξέρουμε τι πακέτο πήρε, η λογική της κρίσης όμως λέει, ότι δεν πρεπει να πήρε σπουδαία λεφτα.
η "εθελουσια" παραιτηση ειναι κατι που κρυβει πολλες αιτιες.
Συνηθως ομως δεν συνοδευεται απο "αποζημιωση" εκτος των περιπτωσεων σε υψηλοβαθμα στελεχη που "σπανε" τα συμβολαια τους,ή δεν θελουν να εχουν στο βιογραφικο τους απολυση.
η εισφορα που πληρωσε ο απολυμενος και μη επιδοτουμενος ανεργος, αφορα τα εισοδηματα του 2011.
Εργαζονταν δεν εργαζονταν, αν εχει εισοδημα απο οπουδηποτε πληρωνει την εκατοστιαια αναλογια.
Το οτι μπορει να ειναι ανεργος δεν λεει κατι αν εχει εισοδηματα, απο χιλιες δυο αλλες μεριες.
https://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/299201_285190901515079_1472224051_n.jpg
Δράση και αντίδραση ΙΙ
Σημείωση πρώτη:
Όπως σας είπα στο άρθρο με τίτλο Δράση και αντίδραση, η διακήρυξη ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, που γράφτηκε από τον Thomas Jefferson, λέει μεταξύ άλλων:
Πως όποτε μια Μορφή Κυβέρνησης γίνεται καταστροφική για τους σκοπούς αυτούς, είναι Δικαίωμα του Λαού να την αλλάξει ή να την καταργήσει, και να εγκαταστήσει νέα Κυβέρνηση θέτοντας τα θεμέλιά της σε τέτοιες αρχές και οργανώνοντας τις εξουσίες της σε τέτοια μορφή, ώστε να φανεί πιθανότερο να επιφέρει την Ασφάλεια και την Ευτυχία του.
Σημείωση δεύτερη:
Δεν ξέρω τι λέει η νομοθεσία σχετικά με τα εστιατόρια, αλλά έχω παρατηρήσει το εξής. Όταν πάω κάπου και παραγγέλνω, πριν έρθει το φαγητό, μου έχουν φέρει την απόδειξη. Τώρα αν στη διάρκεια παραγγείλω και κάτι άλλο, θα μου φέρουν επιπλέον αποδείξεις από την ταμειακή. Έχει τύχει να έχει γεμίσει το τραπέζι με αποδείξεις.
Τώρα ειλικρινά, αν αυτό λέει ο νόμος, τότε ο νόμος είναι χαζός.
Λαμβάνοντας υπόψη πόσα ηλίθια τερτίπια έχουμε εφεύρει σε αυτή τη χώρα με σκοπό να κάνουμε τους εαυτούς μας όσο πιο πολύ μη παραγωγικούς, είναι δυνατόν, υποθέτω ότι έτσι είναι τα πράγματα.
Στο εξωτερικό, όταν παραγγέλνεις κάτι, ο σερβιτόρος σημειώνει σε ένα μπλοκάκι (ηλεκτρονικό ή μη) τι πήρες και όταν θες να πληρώσεις, πάει στην ταμειακή και σου φέρνει (τις περισσότερες φορές) μια αναλυτική απόδειξη μηχανογραφημένη με το τι πήρες. Και μόνο όταν πληρώσεις και πάρουν τα λεφτά, σου φέρνουν την απόδειξη. Άσε που τις περισσότερες φορές η απόδειξη είναι η ίδια η πληρωμή που έκανες με την πιστωτική σου κάρτα.
Σημείωση τρίτη:
Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω όλη τη φασαρία με την φοροδιαφυγή. Όπου έχω πάει μου δίνουν απόδειξη. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που κάνουν το κορόιδο και πάνε να μην μου κόψουν, τους το υπενθυμίζω με έναν καλό τρόπο ή τους κλείνω το μάτι και μου την δίνουν. Δεν ξέρω που είναι όλοι αυτοί που συστηματικά δεν κόβουν καμία απόδειξη σε κανέναν.
Από ένα σχόλιο στο Facebook του φίλου μου του Γιώργου Σ:
Giorgos S: Στους Παξούς όπου βρίσκομαι ως τώρα μου έχουν εκδώσει νόμιμες αποδείξεις το 100% των επιχειρήσεων στις οποίες έκανα συναλλαγές, χωρίς μάλιστα να τις ζητήσω. Το αναφέρω ως αξιοπερίεργο.
Dimitris G: Συμβαίνει σε πάρα πολλά μέρη πάντως να ξέρεις... και στη Σκύρο εγώ δεν έκατσα σε μαγαζί που να μη φέρει απόδειξη...
Anestis K: Στη Ζάκυνθο έγραψαν μια επιχείρηση γιατί δεν έκοψε αποδείξεις στις ΔΩΡΕΑΝ φρουτοσαλάτες...
Filothei V: Το ίδιο και σε έμενα στην Ύδρα. Μπορεί να έγινε ντόρος, αλλά η αλήθεια είναι ότι αποδείξεις εξέδιδαν κανονικότατα. Τείνω να θεωρήσω αληθή τον ισχυρισμό ότι επρόκειτο για ανοιχτές παραγγελίες και θα έβγαινε λογαριασμός στο τέλος (όπως παντού).
...
...
Filothei V: Συμφωνώ μαζί σας. Ήμουν εκεί και αποδείξεις εκδίδονταν κανονικότατα παντού. Επιπλέον, για να τσέκαρε το ΣΔΟΕ ότι 14 τραπέζια δεν είχαν αποδείξεις, θεωρητικά έμεινε μέχρι να αποχωρήσουν 14 παρέες.
Costas C: Και στην Κεφαλονιά το ίδιο - παντού αποδείξεις (ακόμα και σε ξαπλώστρες και σε beach bar).
Προσωπικά πιστοποιώ ότι από την Ολυμπία έως τον Πύργο και μέχρι το Κατάκολο και όλα τα περίχωρα στο ενδιάμεσο, δεν έχω πάει πουθενά και να μην μου δώσουν απόδειξη.
Θέλουν να μας πουν δηλαδή ότι ένα ολόκληρο εστιατόριο δεν έκοβε καθόλου αποδείξεις σε κανέναν;; Δεν με πείθει.
Σημείωση τέταρτη:
Theodoros Skylakakis (Ευρωβουλευτής – επίσης από το Facebook):
Αντί για κενές περιεχομένου μεγαλοστομίες του τύπου θα θέσουμε τέλος στη φοροδιαφυγή, η συγκυβέρνηση καλά θα έκανε να ασχοληθεί με τη μαζική και αποδεδειγμένη διαφθορά στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Όσο - όπως προκύπτει από σχετικές έρευνες που ανέδειξα στην εκδήλωση που διοργάνωσα τον περασμένο Δεκέμβριο - γίνονται στις εφορίες 100 χιλιάδες λαδώματα το χρόνο, το κράτος δεν έχει ούτε τα εργαλεία, ούτε και τη στοιχειώδη αξιοπιστία για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή.
Ούτε βοηθά στην αξιοπιστία του η αντικατάσταση με αδιαφανή κριτήρια του κ. Διώτη από τον τέως έφορο Μεσσήνης στη θέση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Το φαινόμενο είναι τόσο μαζικό ώστε χωρίς επαναστατικές αλλαγές στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό και τους φορολογικούς συντελεστές η προσπάθεια δεν θα έχει το αναγκαίο αποτέλεσμα.
Σχόλιο δικό μου - Συμφωνώ 100%!!
Τα του κυρίου Ρακιντζή (διαβάστε: "Κανένας δεν μας φοβάται πια" να μην τα σχολιάσω καν...),
Εγώ απλά να προσθέσω ότι για τα πάντα φταίει το κράτος και όλοι αυτοί που έχουν φτιάξει αυτούς τους νόμους που μοναδικό σκοπό έχουν να κάνουν τη ζωή μας απίστευτα δύσκολη.
Θα μου πείτε, ο νόμος είναι νόμος και θα πρέπει όλοι να υπακούσουν άσχετα αν είναι άδικος, βλακώδης και καταχρηστικός.
Ναι πράγματι, αλλά υπάρχουν όρια στην αδικία και στα επίπεδα κατάχρησης που μπορεί ο κάθε ένας να υποστεί, πριν πάρει μια καραμπίνα και αρχίσει να βαράει, όπως βλέπουμε στις ειδήσεις στο εξωτερικό.
george.kesarios@capital.gr
οι θεσεις του καισαριου δεν με βρισκουν παντα συμφωνο, ωστοσο με το παραπανω δεν θα διαφωνησω.
εδω και πολυ καιρο δεν θυμαμαι να μη μου εχουν δωσει αποδειξη.
σε οποιαδηποτε συναλλαγη.
μονο πριν καμια 10αρια μερες στο φουρνο που παω στη χαλκιδα δεν μου εδωσε αποδειξη, εδω και 5 χρονια που ψωνιζω απο εκει ηταν η πρωτη φορα.
δεν ηταν βεβαια ουτε ο ιδιοκτητης, ουτε ο γιος του, ουτε η γυναικα του που ειναι συνηθως, ηταν ενας καινουργιος που δεν τον ειχα ξαναδει.
θελω να πω, οτι ολο αυτο το σοου που παρακολουθουμε τις τελευταιες μερες με το δηθεν οργιο φοροδιαφυγης που φτανει στο 100% οπως λενε σε πολλες περιοχες, μου φαινεται οτι γινεται μονο για επικοινωνιακους λογους.
δεν βρισκω αλλη εξηγηση αφου προσωπικα οπως προανεφερα εχω ενα περιστατικο μονο μετα απο εκατονταδες συναλλαγες και απ οτι διαβαζω δεν ειμαι ο μονος.
που ειναι λοιπον τα περιβοητα μεγαλα εσοδα απο την περιβοητη φοροδιαφυγη?
μαλλον οχι σε μικρες και μικρομεσαιες επιχειρησεις και μαγαζια οπως προσπαθουν να μας πεισουν.
πιθανως να βρισκονται σε πολυ μεγαλες εταιριες που δεν φοροδιαφευγουν, αλλα φορο-αποφευγουν νομιμα, σε πολυεθνικες που κανουν μεταφορα κερδων, σε δημοσιους υπαλληλους, δεητζηδες, οτετζηδες, δασκαλους κλπ που κανουν διπλες δουλειες και κρυβουν εισοδηματα, σε λαθρεμποριο καυσιμων, τσιγαρων και σε καθε αλλου ειδους παρανομες δραστηριοτητες.
δηλαδη σε μερη που δεν μπορει να παει ο σδοε, ουτε οι καμερες των καναλιων για να δωσουν στον οχλο το σοου οτι και καλα κατι γινεται.
σημερα επαθε μια βλαβη η νοβα στο σπιτι και ηρθε τεχνικος.
δεν ηταν κατι σημαντικο και ετσι πηρε 20 ευρω.
αν απο αυτα τα 20 ευρω αφαιρεσουμε το φπα, το φορο εισοδηματος, τα εξοδα και τον εμμεσο φορο των εξοδων (π.χ. της βενζινης), θα δουμε οτι τελικα απο αυτα τα 20 ευρω πανω απο τα μισα πανε στο κρατος και τα υπολοιπα ειναι η καθαρη αμοιβη του επαγγελματια!
τι να πω, αν σε μια δουλεια που κανεις στην τσεπη σου πανε τα μισα και το κρατος παιρνει τα υπολοιπα, ειναι εξωφρενικο το νουμερο.
βεβαια τι αλλο να κανει για να ταϊσει τους στρατους των τρωκτικων και των αχρηστων, που ειναι μεγα και αξεπεραστο ζητημα πιο δυσκολο και απο το κυπριακο να φυγουν καμια 500αρια χιλιαδες πελατες.
οταν στον ιδιωτικο τομεα ανθρωποι που μπηκαν σε δουλειες χωρις γνωριμιες και κομματικα κριτηρια καρατομουνται σε πεντε λεπτα, κανουμε φοβερο θεμα το πως θα φυγουν και θα πληρωνονται επι 3 χρονια το 60% του μισθου (!!!) μερικοι που τους πληρωνουμε τζαμπα μερικες δεκαετιες.
εχει χαθει καθε εννοια λογικης σε αυτη τη χωρα.
οι θεσεις του καισαριου δεν με βρισκουν παντα συμφωνο, ωστοσο με το παραπανω δεν θα διαφωνησω.
εδω και πολυ καιρο δεν θυμαμαι να μη μου εχουν δωσει αποδειξη.
σε οποιαδηποτε συναλλαγη.
.
Χε χε, αντίθεση. Απ τις 10 μικροσυναλαγγές που κάνω στις μισές και παραπάνω, πρέπει ο ίδιος να ζητήσω απόδειξη.
εγω μολις τωρα ακουσα κατι και κουφάθηκα
θα μπουν λέει πρώτοι στην εφεδρεία οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι.
Δηλαδή, αυτοί που κατηγορούνται για -απάτες-κακουργήματα-λαδώματα-μπαμπεσιές ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟ.
Μεταξύ αυτών και η κυρία του ΙΚΑ με τα 2 εκ. ευρώ που ακόμα δεν έχει δικαστεί...
ΠOΥΤΣΑ ΒΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΝΗΦΟΡΟ θέλουν ρε
και ανήφορο γαμώ το κερατό μου.
Tο αρθρο του Καισάριου το εχω δει βεβαίως βεβαιως. :thumbsup:
Η δική μου εμπειρία με το θεμα των αποδείξεων είναι ίδια με του Στάθη (και του Καισάριου). Τους τελευταίους τουλάχιστον 24 μήνες, αν όχι και περισσότερο, οι περιπτωσεις που δεν εχω πάρει απόδειξη είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Και χωρίς να τη ζητησω. Μπορώ να θυμηθώ έναν ηλεκτρολόγο της γειτονιάς που με εξυπηρετησε σε κάτι επείγον ένα Σάββατο απόγευμα και προφασίστηκε ότι δεν είχε το μπλοκάκι μαζί του, έναν υδραυλικό που έκανε ακριβως το ίδιο και έναν κηπουρό (αλβανό) ο οποίος μου την εχει υποσχεθεί από το Μάιο την απόδειξη και ακόμα την περιμένω. Μιλάμε γιά μικρόποσά πάντως. Υποθέτω ότι στις τακτικές τους δουλειές δίνουν απόδειξη και κρύβουν το έκτακτο ψιλικοκό, όποτε τους προκύπτει. Κακό και αυτό, δεν το συζητάω.
Στις διακοπές που έκανα και φετος και πέρσι σε διάφορα μέρη της χώρας, πήρα απόδειξη γιά τα πάντα, χωρίς να χρειαστει να ζητησω.
Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη πλειοψηφία των μικρομεσαίων επαγγελματιών έχει συνετιστεί. Παρόλα αυτά τέλος στην φοροδιαφυγή δεν πρόκειται να δοθεί αν δεν αποφασίσει το κράτος να κάνει το αυτονόητο, την ηλεκτρονική διασταύρωση των αρχείων των Τραπεζών (με ότι αυτό περιλαμβάνει γιά όλους μας) με τα στοιχεία του ΚΕΠΥΟ. Ας εκκρεμεί μόνο το περιουσιολόγιο, όπου δεν έχει ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο. Μόνο έτσι θα αποκτησει το κράτος πραγματική εικόνα του επιπέδου διαβίωσης ενός εκάστου εξ ημών και θα φορολογήσει σωστά. Οι έφοδοι του ΣΔΟΕ είναι κυρίως κίνηση εντυπωσιασμού των αδαών τηλεκαταναλωτων.
Απόδειξη δεν μου έκοψε ο φουρνος "το βυζάντιο" στην Λ. Ηρακλείτου.
Διαμαρτυρήθηκα αλλά είχε χαλάσει η μηχανή.
Σκέφτηκα να πάρω να κάνω καταγγελία.
Το μετάνοιωσα.
Πλέον ψωνίζω απο το Απολλώνιο, κάποια μέτρα πριν απο αυτόν τον φούρνο.
Γερμανός, φούρνος, χρώματα-σιδηρικά, τσιγάρα, λαική, παγωτατσίδικο... μερικά πρόχειρα που θυμήθηκα, απόδειξη γιόκ.
Γερμανός, φούρνος, χρώματα-σιδηρικά, τσιγάρα, λαική, παγωτατσίδικο... μερικά πρόχειρα που θυμήθηκα, απόδειξη γιόκ.
Γιώργο αλήθεια με κουφαίνεις τωρα. Μέσα στη Θεσ/νικη κάνουν τέτοιες μλκιες ? :shok: :shok:
Στην Τορώνη μου δίνανε απόδειξη ακόμα και γιά σουσάμι από κουλούρι ....
ps εννοείται πως σε πιστεύω.
Γιώργο αλήθεια με κουφαίνεις τωρα. Μέσα στη Θεσ/νικη κάνουν τέτοιες μλκιες ? :shok: :shok:
Στην Τορώνη μου δίνανε απόδειξη ακόμα και γιά σουσάμι από κουλούρι ....
ps εννοείται πως σε πιστεύω.
Ετσι ακριβώς Πάνο. Ο Γερμανός δεν είχε μπλοκ αποδείξεων (το χε ο λογιστής του). Στα χρώματα δεν είχε μελάνι η μηχανή, ο παγωτατζής δεν ήξερε ο ίδιος και έλειπε η γυναίκα του. Ο περιπτεράς μου είπε τα τσιγάρα δεν περνάνε. :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
και στα Χανια παιδια δεν μπορω να πω οτι κοβονται 100% οι αποδειξεις...
εγω μολις τωρα ακουσα κατι και κουφάθηκα
θα μπουν λέει πρώτοι στην εφεδρεία οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι.
Δηλαδή, αυτοί που κατηγορούνται για -απάτες-κακουργήματα-λαδώματα-μπαμπεσιές ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟ.
Μεταξύ αυτών και η κυρία του ΙΚΑ με τα 2 εκ. ευρώ που ακόμα δεν έχει δικαστεί...
ΠOΥΤΣΑ ΒΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΝΗΦΟΡΟ θέλουν ρε
και ανήφορο γαμώ το κερατό μου.
:shok::shok::shok: μετά λέμε άντε ρε υπομονή και δουλειά και θα στρώσει το πράμα...που να στρώσει ρε πστη μου άμα δεν υπάρχει τσίπα...:ranting2::ranting2::ranting2:
Τέλος εποχής για αυτοκόλλητο σήμα των τελών κυκλοφορίας. Περίπου 5,5 εκατ. Κάτοχοι αυτοκινήτων δεν θα πάρουν φέτος το ειδικό σήμα των τελών κυκλοφορίας για το 2013 σε έντυπη μορφή (το αυτοκόλλητο που πρέπει να επικολλάται στην εμπρόσθια όψη κάθε οχήματος).
Οι κάτοχοι των αυτοκινήτων θα έχουν μόνον την απόδειξη της τράπεζας ότι πλήρωσαν το ποσό που αναλογεί στον κυβισμό ή στους ρύπους. Όσοι δεν πληρώσουν, θα χρεωθούν το ποσό στον φόρο εισοδήματος του 2013 ως ληξιπρόθεσμη οφειλή μαζί με τις αντίστοιχες προσαυξήσεις.
Οι φορολογούμενοι θα ενημερωθούν για τις ημερομηνίες για την καταβολή των τελών είτε με έντυπο ειδοποιητήριο (πιθανότατα για εκείνους που υπέβαλαν χειρόγραφη φορολογική δήλωση), είτε μέσω του TAXISnet.
Παράλληλα, αυτή την περίοδο στη ΓΓΠΣ γίνονται διασταυρώσεις για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012. Οι διασταυρώσεις πραγματοποιούνται με βάση αντίστοιχο έλεγχο του 2008 και τα αρχεία των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος. Όσοι εντοπιστούν να μην έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν τον Σεπτέμβριο με ειδοποιητήριο να πληρώσουν τη διπλάσια αξία των τελών που αναλογούν στο αυτοκίνητό τους.
ΠΗΓΗ ΑΜΕΜΠΕ
Γερμανία: Ο μεγάλος νικητής της ευρωκρίσης με κέρδος 68 δισ. ευρώ
Η Ελλάδα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πληρώνει το ομόλογο ύψους 3,2 δισ. ευρώ που έληξε προ ημερών και έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ, προσθέτοντας νέα κέρδη σε αυτά που έχει ήδη αποκομίσει από την παρατεταμένη κρίση στην ευρωζώνη η Γερμανία, αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με αυτά, όταν η ΕΚΤ επιστρέψει τα κέρδη της στις ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία θα λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο καθώς διατηρεί τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτήν.
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της FT Deutschland, η Γερμανία θα συνεχίσει να λαμβάνει μεγαλύτερη «μερίδα» από τα κέρδη της ΕΚΤ δεδομένου του ότι έως το 2026 το ποσό που θα καταβάλει η Ελλάδα στην ΕΚΤ από ομόλογα που λήγουν φτάνει στα 12,7 δις. ευρώ.
Στο μεταξύ, Η Γερμανία απολαμβάνει ήδη σημαντικά κέρδη από τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια που πληρώνει για την χρηματοδότησή της, καθώς η εντεινόμενη κρίση χρέους στην περιφέρεια της ευρωζώνης στρέφει τους επενδυτές στην αναζήτηση ασφαλών επενδύσεων.
Ειδικότερα, με βάση τους υπολογισμούς του Jens Boysen-Hogrefe, οικονομολόγου στο Ινστιτούτο του Κιέλου που δημοσίευσε η Handelsblatt, η Γερμανία έχει εξοικονομήσει συνολικά 68 δισ. ευρώ κατά τα τελευταία 3,5 χρόνια σε κόστος δανεισμού, όπως προκύπτει από την σύγκριση του μέσου κόστους δανεισμού με αυτό της περιόδου 1999-2008.
Αφού λαικίζει και η F.T.D. είμαστε σε καλό δρόμο ... :thumbsdown:
Δηλαδή είναι πολύ προσοδοφόρα επένδυση το να δανείζει κανείς την Ελλάδα. Ουάου ! Να σπεύσουμε λοιπόν να τη δανείσουμε και εμείς, με ότι οικονομίες έχουμε γιά να κονομήσουμε. Να πείσουμε φίλους και γνωστούς που φυγάδευσαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, να τα επαναπατρίσουν γιά να αγοράσουν ελληνικό χρέος. Πφφφ ... κορόιδα ... πήγαν στην Ελβετία με 0% όταν το ΟΕΔ δίνει 4+ ...
Ρε δεν πάμε καλά, δεν πάμε καθόλου καλα !
Ζητούν και τα «ρέστα» οι αγροτοσυνδικαλιστές
Οι εκπρόσωποι των ΕΑΣ κατέληξαν στην απόφαση να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν δεν ευοδωθούν οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν, για συνάντηση με τον πρωθυπουργό αλλά και με τους προέδρους και των οκτώ κομμάτων της Βουλής.
Του Δημήτρη Διαμαντίδη
Τα «ρέστα» ζητάνε τώρα οι αγροτοσυνδικαλιστές με προεξάρχοντες τους «γαλάζιους» συνεταιριστές, οι οποίοι εν μέσω διώξεων για τα υπέρογκα χρέη των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, επιχειρούν να «βγουν και λάδι» προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις, εάν δεν... σταματήσουν οι διώξεις κατά των φοροφυγάδων μεγαλοαγροτών.
Οι αγροτοσυνδικαλιστές, μάλιστα, λένε πως θα πάνε στην Αθήνα και θα προχωρήσουν σε κατάληψη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επιχειρώντας συμψηφισμό των όποιων ευθυνών τους για τα τεράστια οικονομικά ανοίγματα πολλών ΕΑΣ με τις ευθύνες των πολιτικών για την κατάσταση της χώρας.
Τοποθέτηση
Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση χθες από τον Βόλο, κατά τη διάρκεια σχετικής σύσκεψης, του γνωστού «γαλάζιου» αγροτοσυνδικαλιστή, Θ. Κοκκινούλη, ο οποίος αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση των Ενώσεων είπε ότι «τους προκαλούμε να κάνουν έλεγχο και όχι να χρησιμοποιούν τους συνδικαλιστές και τα δικαστήρια για να καλύψουν τα πολιτικά σκάνδαλα».
Η ΕΑΣ Λάρισας τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο επίκεντρο των διώξεων για τα υπέρογκα χρέη της, καθώς τόσο ο νυν (ο Χ. Σιδερόπουλος) όσο και ο πρώην πρόεδρος της (ο Σ. Τσικρίκας) συνελήφθησαν γι' αυτό τον λόγο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως παλαιότερα πρόεδρός της έχει διατελέσει και ο κ. Κοκκινούλης.
Ο τελευταίος κατέθεσε στη σύσκεψη του Βόλου, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι 22 ΕΑΣ απ' όλη τη χώρα, πρόταση για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ζητώντας να τηρήσει ο κ. Σαμαράς τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προεκλογικά στη Λάρισα, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ για τον αγροτικό τομέα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, κ. Ν. Πρίντζος, ισχυρίστηκε ότι οι διώξεις που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι και αγρότες από την ΑΤΕ για δάνεια, που έχουν λάβει με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, τείνουν να πάρουν εκρηκτικές διαστάσεις.
Ζητούν παύση διώξεων
«Δεν ζητάμε από την πολιτεία χρηματοδότηση. Πιστεύουμε όμως ότι θα πρέπει να γίνουν θεσμικές αλλαγές, να πάψουν οι διώξεις και να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα φέρουν την αισιοδοξία και την προοπτική, προκειμένου ο αγρότης να είναι σε θέση να παράγει και να βοηθήσει την πατρίδα μας να βγει από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει», υποστήριξε ο κ. Πρίντζος.
Στο ίδιο «μήκος κύματος» και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πηλίου-Β. Σποράδων Δ. Σπανός, που μίλησε για έντεχνη διαπόμπευση του συνδικαλιστικού κινήματος και υπογράμμισε την ανάγκη ο πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει εάν επιθυμεί να συνεχίσει να υφίσταται το συνδικαλιστικό κίνημα. Οι εκπρόσωποι των ΕΑΣ κατέληξαν στην απόφαση να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν δεν ευοδωθούν οι πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνουν, για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά και με τους προέδρους και των οκτώ κομμάτων της Βουλής.
κατι τετοια διαβαζω και μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι.
τελικα μαλλον αυτη η χωρα δεν πρεπει να σωθει.
πρεπει να ισοπεδωθει, να εξαϋλωθει ολη η σαπιλα και οτι υγιες απομεινει να ξαναρχισει το χτισιμο απο το μηδεν.
τελικά ίσως αυτή να είναι η λύση, δυστυχώς... πολύ σαπίλα.. παντού!
Την προηγουμενη εβδομαδα βρεθηκα φιλοξενουμενος ενος παιδικου φιλου στην Ερμιονη, στην Πετροθαλασσα συγκεκριμενα. Εκει κοντα και σε ακτινα 20 χιλιομετρων περιπου ειναι απο το Πορτο Υδρα εως τα τεραστια παραθαλασσια κτηματα πολλων γνωστων και μη εξαιρεταιων ελληνων "φτωχων".
Οπως καταλαβαινει κανεις η περιοχη οργιαζει απο πολεοδομικες παραβασεις οι οποιες νομιμοποιουνται εναντι καποιου ποσου.
Η πολεοδομος Κρανιδιου ωπου ανηκει ολη η προαναφερθεισα περιοχη ειναι η κυρια Κατερινα, καταγεται απ την Ερμιονη, ειναι 49 ετων, βρισκεται στη θεση αυτη 19 χρονια και ελεγχεται απο το ΣΔΟΕ μιας και βρεθηκαν στο ονομα της 14 εκ ευρω σε μια μονο τραπεζα.
Δε συζηταμε για τα λουσα της εν λογω κυριας και των γιων της στην περιοχη, αλλα ειναι εκπληκτικο το γεγονος οτι και η ιδια αλλα και ολοι οι φιλοι της στην ευρυτερη περιοχη αποδεχονται το γεγονος ως φυσιολογικο και οτι ενας τετοιος υπαλληλος ειναι λογικο να εχει αυτα τα λεφτα αφενος και αφετερου οτι μπορει να γινεται ντορος μεν αλλα ΘΑ ΤΗΣ ΚΛΑ....Ν Τ'ΑΡΧ.....Α ΔΕ.......
Η ιδια αισθανεται πολυ κουλ και δηλωνει οτι δεν προκειται να γινει τιποτα απολυτως .
κατι θα ξερει...
22-08-12, 13:21
Ε τώρα, αν δεν μπορέσει να δικαιολογήσει το ποσό αυτό βάση εισοδημάτων, τι ακριβώς θα πρέπει να γίνει ;
H απαντηση ειναι στην τελευταια γραμμη του ΝικουM5....
Xροοοοονια τωρα σε παρομοιες περιπτωσεις
Την προηγουμενη εβδομαδα βρεθηκα φιλοξενουμενος ενος παιδικου φιλου στην Ερμιονη, στην Πετροθαλασσα συγκεκριμενα. Εκει κοντα και σε ακτινα 20 χιλιομετρων περιπου ειναι απο το Πορτο Υδρα εως τα τεραστια παραθαλασσια κτηματα πολλων γνωστων και μη εξαιρεταιων ελληνων "φτωχων".
Οπως καταλαβαινει κανεις η περιοχη οργιαζει απο πολεοδομικες παραβασεις οι οποιες νομιμοποιουνται εναντι καποιου ποσου.
Η πολεοδομος Κρανιδιου ωπου ανηκει ολη η προαναφερθεισα περιοχη ειναι η κυρια Κατερινα, καταγεται απ την Ερμιονη, ειναι 49 ετων, βρισκεται στη θεση αυτη 19 χρονια και ελεγχεται απο το ΣΔΟΕ μιας και βρεθηκαν στο ονομα της 14 εκ ευρω σε μια μονο τραπεζα.
Δε συζηταμε για τα λουσα της εν λογω κυριας και των γιων της στην περιοχη, αλλα ειναι εκπληκτικο το γεγονος οτι και η ιδια αλλα και ολοι οι φιλοι της στην ευρυτερη περιοχη αποδεχονται το γεγονος ως φυσιολογικο και οτι ενας τετοιος υπαλληλος ειναι λογικο να εχει αυτα τα λεφτα αφενος και αφετερου οτι μπορει να γινεται ντορος μεν αλλα ΘΑ ΤΗΣ ΚΛΑ....Ν Τ'ΑΡΧ.....Α ΔΕ.......
Η ιδια αισθανεται πολυ κουλ και δηλωνει οτι δεν προκειται να γινει τιποτα απολυτως .
και όμως έτσι είναι. υπάλληλοι του κώλου που δεν έχουν εργαστεί ούτε μια ώρα κανονικής εργασίας, είναι λογικό να βρίσκονται με αυτά τα λεφτά.
πλήρωνε μ@λ@κ@ ελληνάρα.
συμφωνώ με στάθη. ολοκληρωτική καταστροφή, και όλα πάλι απ'την αρχή. βαρεθήκαμε 3 χρόνια να μας σώζουν οι πολιτικοί μας.
Κωνσταντίνος
22-08-12, 14:03
Το ερώτημα είνα : Το αντέχουμε το ολοκληρωτικό reset ;
βλέποντας και κάνοντας.
το σίγουρο είναι ότι έτσι δεν πρόκειτε ν'αντέξουμε, όπως επίσεις το γεγονός ότι βαρεθήκαμε να πληρώνουμε για να την βγάζουν λάδι, όλοι αυτοί που θα έπρεπε αυτή την στιγμή να είναι εκτελεσμένοι για έσχατη εθνική προδοσία...
και μιλάω για κάτι τυπάκια σαν την κυρία απο πάνω που ανέφερε ο νίκος, τους πολιτικούς, την γσεε, δεκο, κτλ κτλ...μεγάλη η λίστα πάντως.
Ανάπτυξη στη χώρα του υπαρκτού σουρεαλισμού
Του Άγη Βερούτη
Στην ελληνική πολιτική και οικονομία ισχύουν μια σειρά από σουρεαλιστικά παράδοξα, χίμαιρες που ίσως και κάποιοι να τα πιστεύουν πραγματικά. Δυστυχώς όμως, το να πιστεύουμε στα Ωφελίμ και τα Νεφελίμ, δε αρκεί για να υπάρχουν κιόλας.
Παράδοξο πρώτο: Θέλουμε να δούμε Ανάπτυξη με 23% ΦΠΑ και 45% φορολόγηση κερδών.
Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ, δεν γίνεται τώρα, και ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ στο μέλλον. Όταν από κάθε συναλλαγή αφαιρείται σχεδόν το 20% (18,7 ευρωλεπτά σε κάθε 1,00 ευρώ τελικής τιμής) σημαίνει ότι η καταναλωτική δύναμη καθενός και όλων είναι αντίστοιχα μειωμένη. Δεδομένου και του γεγονότος ότι η πληρωμή του ΦΠΑ προς το κράτος στη συντριπτική πλειοψηφία των συναλλαγών γίνεται από τον προμηθευτή εβδομάδες ως μήνες πριν πραγματικά εισπραχθούν τα χρήματα, ουσιαστικά μετατρέπει τον επιχειρηματία δανειστή του κράτους, με χρήματα που θα αφαιρεθούν από το κεφάλαιο κίνησης που δεν έχει, και που ανάλογα με το χώρο δραστηριοποίησης μπορεί και να μην εισπράξει ποτέ.
Αν καταφέρει, δε, να βγάλει και κέρδη στο σημερινό τοξικό περιβάλλον τότε η φορολόγηση κερδών με 45% επιβάλλει την θανάτωση κάθε επιχειρηματικής προσδοκίας του και επένδυσης.
Παράδοξο δεύτερο: Θέλουμε να δούμε Ανάπτυξη με ταυτόχρονο στραγγαλισμό ρευστότητας στις επιχειρήσεις.
Αυτό και αν δεν πρόκειται να δουλέψει ποτέ!
Το τραπεζικό σύστημα έχασε πρόσβαση στη διατραπεζική αγορά το 2010, η χρηματοδότηση των τραπεζών γίνεται με το σταγονόμετρο από την ΕΚΤ και μόνο για προϋπάρχουσα δανειοδότηση, και αυτό μόνο για την στήριξη του κράτους Λεβιάθαν σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό. Στην πραγματικότητα εδώ και 3 χρόνια βιώνουμε πρωτοφανή πιστωτική συρρίκνωση προς τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, ενώ το κόστος δανεισμού (επιτόκια) έχει εκτοξευτεί, και οι απαραίτητες καλύψεις πλέον εγγυώνται πρόσβαση σε δανεισμό μόνον σε όσους δεν τον χρειάζονται. Η ανακεφαλαιοποίηση που εικάζεται ότι θα έδινε κάποια ανάσα στο τραπεζικό σύστημα είναι και αυτή μια χίμαιρα, καθώς απλά θα καταστήσει το ενεργητικό τους υγιές, αλλά δεν θα τους παρέχει πρόσθετα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις. Ακόμα και αυτό αργεί από το Μάρτιο, με αποτέλεσμα οι τράπεζές μας να μη δανείζουν ούτε σε εκείνους που δεν το χρειάζονται. Άρα την τραπεζική χρηματοδότηση ξεχάστε τη.
Ταυτόχρονα, η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων από το κράτος τους αφαιρεί τις τελευταίες σταγόνες κεφαλαίου κίνησης, ενώ τα φέσια στην αγορά έχουν πολλαπλασιαστεί λόγω ρευστότητας κυρίως, μειώνοντας ακόμα περισσότερο την πιθανότητα επιβίωσης. Από την άλλη το κράτος είναι ο μεγαλύτερος μπαταχτσής της αγοράς, με δήθεν οφειλές 6,5 δισ. ευρώ προς ιδιωτικές επιχειρήσεις, που όμως δεν υπολογίζουν τις οφειλές από τους δήμους και τις κρατικές επιχειρήσεις.
Ανάπτυξη χωρίς ρευστότητα κανείς;
Παράδοξο τρίτο: Θέλουμε να δούμε Ανάπτυξη με υπερφορολόγηση και υπερκοστολόγηση της ενέργειας.
Μια επιχείρηση χρησιμοποιεί πρώτες ύλες, ενέργεια, ανθρώπινη εργασία και τεχνογνωσία, για να μετασχηματίζει τα παραπάνω σε εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες. Ανάλογα με το αντικείμενο, η ενέργεια μπορεί να αντιπροσωπεύει από 5% ως 30% ή και παραπάνω του συνολικού κόστους. Όταν το κόστος των καυσίμων περιέχει 65% φορολογία, ή τριπλασιασμό κόστους συγκριτικά με αυτό των ανταγωνιστών σε άλλες χώρες, είναι αθέμιτο να πιστεύουμε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να ανταγωνιστούν τα εισαγόμενα είδη.
Ειδικά στην περίπτωση της ηλεκτρικής ενέργειας, που κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας καθώς η ΔΕΗ δεν πληρώνει κανέναν για το λιγνίτη που καταναλώνει, κάνουμε το λάθος να συγκρίνουμε την τιμή του ηλεκτρισμού μας με χώρες που αγοράζουν τα καύσιμά τους.
Φυσικά στην Ελλάδα το κόστος είναι υπερφουσκωμένο με προσλήψεις άνω των 20.000 ανθρώπων με μισθούς υπερτριπλάσιους της ιδιωτικής οικονομίας, για να κάνουν δουλειά που λιγότεροι από 10.000 θα ήταν υπεραρκετοί (συγκριτικά με στοιχεία της Πορτογαλικής ΔΕΗ). Έτσι έχουμε το πρόσθετο (υπό)παράδοξο να έχουμε αντίστοιχη τιμή ηλεκτρισμού με χώρες χωρίς ενεργειακά αποθέματα, απλώς και μόνο για να μισθοδοτούμε με χρυσάφι 10.000 παραπάνω ανθρώπους, σε μια χώρα των 10.000.000 ανθρώπων. Η παρασιτοκρατία καλά κρατεί.
Παράδοξο τέταρτο: Θέλουμε να δούμε Ανάπτυξη ενώ η νομοθεσία και η δημόσια διοίκηση τιμωρεί ενεργά την επιχειρηματικότητα.
Κατά της επιχειρηματικότητας στην Χώρα μας είναι το φορολογικό πλαίσιο, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες αδειοδότησης και λειτουργίας μιας εταιρίας και οι δημόσιοι υπάλληλοι που τις στελεχώνουν, το σύστημα απονομής δικαιοσύνης, το ελλειμματικό πτωχευτικό δίκαιο, και η πλήρης έλλειψη προστασίας της επιχειρηματικότητας από αθέμιτο ανταγωνισμό. Ουσιαστικά το επιχειρείν στη συνείδηση της κοινωνίας είναι ισοδύναμο με δραστηριοποίηση σε σατανιστικές αιμοσταγείς αιρέσεις και με απαγωγές μικρών παιδιών.
Όταν τιμωρείς τον μικρό επιχειρηματία με πρόστιμο 1.000 ευρώ για μια μουτζούρα, περισσότερα πιθανόν απΆ όσα βγάζει το μήνα στην σημερινή κατάσταση της αγοράς, φυσικά και δεν λογίζεται ως άνθρωπος και δη εργαζόμενος! Είναι ευρέως αναμενόμενο στην απεχθή τάξη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών (απΆ όπου αναμένεται η δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων εργασίας) ότι το επόμενο φορολογικό πλαίσιο που θα βγει από τους “ειδήμονες” (που ούτε περίπτερο δεν έχουν διοικήσει) στους επόμενους 180-600 μήνες δεν θα έχει λιγότερες από 98.000 σελίδες μαζί με τις ερμηνευτικές εγκυκλίους, και θα τιμωρεί τις φορολογικές παραβάσεις από τελείες και ορθογραφικά και άνω: με ακρωτηριασμό των μελών του επιχειρηματία, ενώ τα απλά ορθογραφικά θα τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξη.
Η αριστερίστικη υποκουλτούρα που έχει μολύνει τη συλλογική συνείδηση των Ελλήνων, όσο και η ανεύθυνη πολιτική 38 ετών βορειοαφρικανικού σοσιαλισμού της Μεταπολίτευσης, έχουν πλέον χαράξει ανεξίτηλα στο μυαλό του Έλληνα την εξίσωση "επιχειρηματίας = εχθρός της κοινωνίας”. Υπάρχουν και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που συμμερίζονται την απέχθεια της κοινωνίας προς τον ίδιο τους τον εαυτό. Μπορείτε να τους συναντήσετε σε νεκροτομεία ανά την Ελλάδα.
Φυσικά και τα ΜΜΕ συντελούν και αυτά το ρόλο τους στην δαιμονοποίηση του επιχειρείν. Με τις δημοσιεύσεις ισολογισμών που εισπράττουν άλλωστε τα συμφέρει να είναι απεχθής η τάξη των, ώστε η όποια διαμαρτυρία τους να μη λαμβάνεται στα σοβαρά.
Στην εχθρικότητα προς το επιχειρείν τα πρωτεία διεκδικούν από τις εφορίες τα απανταχόθεν υποχρεωτικής συμμετοχής Κρατικά Επιμελητήρια (στην πραγματικότητα είναι εκκολαπτήρια πολιτικών με τα χρήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων) και όταν δεν ενεργούν εις βάρος του επιχειρείν απλά τρώνε τα λεφτά του. Μάλιστα προ ολίγων ημερών ο επικεφαλής ενός εξ αυτών των κρατικών επιμελητηρίων είχε το θράσος να ζητήσει από το κράτος να φτιάξει νέα υπηρεσία δίωξης του παραεμπορίου. Με τρία χρόνια καθυστέρηση, και 65.000 λουκέτα μετά, ο καθένας ό,τι θυμάται χαίρεται. Φυσικά τα χρήματα των επιχειρήσεων προς το επιμελητήριο εκείνο έχουν ήδη φαγωθεί σε ταξίδια και φιλοξενία δημοσιογράφων σε εξωτικούς προορισμούς χωρίς εμπορικό ενδιαφέρον, ώστε να χρειάζεται πρόσθετη χρηματοδότηση για τη σύσταση του σώματος αυτού. Φυσικά τόσο η δημοτική όσο και η κανονική αστυνομία γνωρίζουν που βρίσκονται οι αποθήκες των λαθραίων (το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να ακολουθήσουν ένα λαθρέμπορο λιανοπωλητή), αλλά φυσικά χρειάζεται ειδικό σώμα για να κάνει αυτό που δεν κάνει η έννομη τάξη.
Αν η αντίληψη περί επιχειρηματικότητας δεν αλλάξει συνολικά στη συνείδηση των Ελλήνων, είναι αδύνατον να ευδοκιμήσει το επιχειρείν στη Χώρα μας, και άρα αδύνατον να έχουμε Ανάπτυξη.
Επάνω στους απεχθείς μικρομεσαίους επιχειρηματίες, φυσικά και έχει αυτονόητο δικαίωμα να ασελγεί παντειοτρόπως ο καθημερινός δημόσιος υπάλληλος, βάζοντάς τους να τρέχουν μπρος-πίσω για να του φέρουν χαρτιά που σκαρφίστηκε εκείνη την ώρα, έτσι για πλάκα (δικαίωμά του είναι έτσι κι αλλιώς), ή στέλνοντάς τους πίσω για να ξαναφέρουν τα ίδια χαρτιά χωρίς τις τελείες, ή με άλλες ημερομηνίες, ή με μονοτονικό. Να μη μιλήσω για γρηγορόσημα και εκβιασμούς. Έτσι κι αλλιώς ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας στην Ελλάδα χαίρει της υπόληψης και κρατικής προστασίας που είχαν οι Εβραίοι στη Ναζιστική Γερμανία.
Παράδοξο πέμπτο: Θέλουμε να δούμε ανάπτυξη κρατώντας κλειστά τα επαγγέλματα.
Όποιος ιδιοκτήτης ακινήτου έχει πληρώσει 10.000 ευρώ για μισή ώρα δουλειάς κόπυ-πέηστ ενός συμβολαιογράφου ξέρει ακριβώς τι εννοώ. Όποιος αγρότης έχει πληρώσει μεταφορικά 70 χιλιομέτρων το 75% της τελικής τιμής πώλησης των προϊόντων που καλλιεργούσε ένα χρόνο, ξέρει επίσης τι εννοώ. Οι άλλοι ας ρωτήσουν τους προηγούμενους, ή ας δουν στο ΅Ιντερνετ πόσο πληρώνουν οι υπόλοιποι ευρωπαίοι τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ.
“Ανάπτυξη με κλειστά επαγγέλματα” είναι το νέο ανέκδοτο που κυκλοφορεί στους διαδρόμους των Βρυξελλών. Αυτό και η “Τραβεστί απελευθέρωση των Μεταφορών στην Ελλάδα”.
Αν όλα τα παραπάνω δεν καταργηθούν και ξεριζωθούν οριστικά, Ανάπτυξη στην Ελλάδα, τη Χώρα του Υπαρκτού Σουρεαλισμού, δεν πρόκειται να δούμε.
Εκτός και αν όντως είμαστε σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, όπου οι νόμοι της φύσεως δεν ισχύουν...
το ειπα χθες, το λεει ο βερουτης σημερα με μεγαλυτερη λεπτομερεια.
αδιεξοδα απο παντου.
τα παρασιτα μαχονται με λυσσα να κρατηθουν ζωντανα.
δυστυχως σε λιγο θα ερθουμε σε σημειο, ο θανατος σου η ζωη μου.
δυστυχως.
άστα να μάχονται φίλε. ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος.
δεν παίζει σάλιο, κάποιος πρέπει να την πληρώσει, είρθε η ώρα τους.
δεν πρόκειτε να λυπηθώ κανέναν. μάλιστα αν τύχει και βρεθώ με κάποιον ευνοούμενο που το κόψαν τα φτερά, δεν θα διστάσω να του δείξω και την χαρά μου.
κακό? κομπλεξικό? μπορεί...κουράστηκα.
Να κανω μια ερωτηση: Λεγοντας ''ολοκληρωτικη καταστροφη'' βαζετε και τους εαυτους σας μεσα σε αυτη;;
Να κανω μια ερωτηση: Λεγοντας ''ολοκληρωτικη καταστροφη'' βαζετε και τους εαυτους σας μεσα σε αυτη;;
οχι σασα.
εμεις θα εχουμε κανονισει να φυγουμε μερικες μερες πριν και να επιστρεψουμε μερικες μερες μετα.
αν ενδιαφερεσαι στειλε π.μ. στο χαντε ή στο σπαρο, αυτοι ειναι υπευθυνοι για τις κρατησεις... thumb
Τωρα αυτο το ρωτας ως πρωην "εξυπνη ξανθια" ?
Οταν λεμε καταστροφη εννοουμε την πτωχευση, και το τελος εποχης.
Μπορει να ειναι και δικη μας καταστροφη. Το ερωτημα σου δεν εχει απαντηση, μιας και ειμαστε ιδιωτες και δεν εξαρτομαστε απο το κρατος.
Κοινος, οι περισσοτεροι θα την βρουμε την ακρη. Διαθεση υπαρχει, θαρρος υπαρχει,@@ υπαρχουν. Οποτε δεν μασαμε απο τπτ. Υγεια να εχουμε, και τα υπολοιπα θα τα φτιαξουμε.
Παρατηρω μια πουδρα ειρωνιας η μου φαινεται; Πολυ σοβαρα ρωτησα για να δω με ποια κριτιρια θα αφανιστουμε ή θα επιβιωσουμε και τελικα ποιοι φταινε γι αυτο το χαλι...
Τωρα ποιος ειναι εξυπνος και ποιος οχι,θα το κρινει η ιστορια συντομα....
Η λυση θα ηταν ενα καλο ξεσκονισμα των νομων και καταργηση ολων των παραθυρακιων, μια ξενη κυβερνηση, ξενη αστυνομια και ποινικοποιηση των παντων για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα, απο υπερβαση οριου ταχυτητας και ριψη σκουπιδιων στο δρομο μεχρι φοροδιαφυγη και αλλα ελληνικα ευγενη σπορ. Ολα αυτα σε ενα ωραια πλασμενο ονειρο απατηλο . Εως τοτε θα τρωμε στη μαπα τους βολεμενους, τους αχρηστους πολιτικους μας και τα ρουσφετια τους και τον Αλεξη που ερχεται πισω απο τις λεξεις με κατι συχαμενα υποκειμενα οπως η Δουρου και ο Τατσοπουλος.
οχι σασα.
εμεις θα εχουμε κανονισει να φυγουμε μερικες μερες πριν και να επιστρεψουμε μερικες μερες μετα.
. thumb
Πολυ σοβαρα ρωτησα για να δω με ποια κριτιρια θα αφανιστουμε ή θα επιβιωσουμε και τελικα ποιοι φταινε γι αυτο το χαλι...
Οι Απαντησεις στο Βιντεο..!! :whistle:
https://www.youtube.com/watch?v=Hk-3MU-rc0M
Η λυση θα ηταν ενα καλο ξεσκονισμα των νομων και καταργηση ολων των παραθυρακιων, μια ξενη κυβερνηση, ξενη αστυνομια και ποινικοποιηση των παντων για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα, απο υπερβαση οριου ταχυτητας και ριψη σκουπιδιων στο δρομο μεχρι φοροδιαφυγη και αλλα ελληνικα ευγενη σπορ. Ολα αυτα σε ενα ωραια πλασμενο ονειρο απατηλο . Εως τοτε θα τρωμε στη μαπα τους βολεμενους, τους αχρηστους πολιτικους μας και τα ρουσφετια τους και τον Αλεξη που ερχεται πισω απο τις λεξεις με κατι συχαμενα υποκειμενα οπως η Δουρου και ο Τατσοπουλος.
Αν και δε ρωτησα αυτο θα πω τη γνωμη μου πανω σ αυτο που εγραψες. ΟΛΑ αυτα που προτεινεις γινονται μεσα σε μια νυχτα αλλα δε θελουμε πρωτιστως ΕΜΕΙΣ που μαθαμε στη ρεμουλα, στο συμφερον, στην παρτη μας, στο ρουσφετι,στην κλεψια και στην απατη και στη νοοτροπια του ''αν δεν κλεψεις εισαι μ@λ@κας''. Γι αυτο ρωτησα πριν ποιοι αξιζουν να αφανιστουν και περιμενα μια εξυπνη απαντηση τουλαχιστον απο σενα: Οι πολιτικοι και τα τρωκτικα μια χαρα κανουν τη δουλεια τους, και συ στη θεση τους χειροτερα θα εκανες αν εβλεπες ενα ηλιθιο λαο ανικανο που προσκυναει τους βιαστες του. Αφανισμο χρειαζονται οι ιδιοι γκιαουρηδες που εκλειναν το συνταγμα ως αγανακτισμενοι και μετα απο 6 μηνες ψηφισαν τους ιδιους που ειχαν ψηφισει και πριν.....
μια μικρη δοσουλα "χουντας" δε θα μας εκανε κακο σε αυτο το σημειο...
(χωρις καθολου ειρωνεια)
αφου δεν καταλαβαινουμε αλλιως.
εγω λιγη "στρατιωτικη" πειθαρχια την παλευω παντως.
Αν και δε ρωτησα αυτο θα πω τη γνωμη μου πανω σ αυτο που εγραψες. ΟΛΑ αυτα που προτεινεις γινονται μεσα σε μια νυχτα αλλα δε θελουμε πρωτιστως ΕΜΕΙΣ που μαθαμε στη ρεμουλα, στο συμφερον, στην παρτη μας, στο ρουσφετι,στην κλεψια και στην απατη και στη νοοτροπια του ''αν δεν κλεψεις εισαι μ@λ@κας''. Γι αυτο ρωτησα πριν ποιοι αξιζουν να αφανιστουν και περιμενα μια εξυπνη απαντηση τουλαχιστον απο σενα: Οι πολιτικοι και τα τρωκτικα μια χαρα κανουν τη δουλεια τους, και συ στη θεση τους χειροτερα θα εκανες αν εβλεπες ενα ηλιθιο λαο ανικανο που προσκυναει τους βιαστες του. Αφανισμο χρειαζονται οι ιδιοι γκιαουρηδες που εκλειναν το συνταγμα ως αγανακτισμενοι και μετα απο 6 μηνες ψηφισαν τους ιδιους που ειχαν ψηφισει και πριν.....
γκιαουρηδες ειπες ?
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ToX_OgBUw3g#!
Το μεγαλο ερωτημα των ημερων ειναι "ΒΡΗΚΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ?"
Το μεγαλο ερωτημα των ημερων ειναι "ΒΡΗΚΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ?"
νομιζω παζαρευει ενα μαυρο απο mobile με εκρου σαλονι... :D
νομιζω παζαρευει ενα μαυρο απο mobile με εκρου σαλονι... :D
Το εχουν σηκωσει για ελεγχο αυτο Σταθη ? Τοσο πολυ βιαζεται ?
εγω απο τοτε που "ψιλοεκοψα" απο αυτο το νημα... κανω πολυ περισσοτερο sex!!!
φαντασου να το κοψεις και τελειως δηλαδη...
τοιχο τοιχο θα ερχονται στον ταμ οι αλλοι...
χαχααχχαχαχαχαχα
φαντασου να το κοψεις και τελειως δηλαδη...
τοιχο τοιχο θα ερχονται στον ταμ οι αλλοι...
χαχααχχαχαχαχαχα
:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:
Κωνσταντίνος
22-08-12, 19:30
Ο Αιμίλιος Λιάτσος αναλαμβάνει διευθυντής ειδήσεων στην ΕΡΤ.
Απο τα ρεπορτάζ του string και των ξώβυζων, αναλαμβάνει διευθυντής στην ΕΡΤ.
Και θα τον πληρώνουμε.
Ποιόν ;
Τον Λιάτσο....
https://www.madata.gr/diafora/media/217827.html
Αλλωστε, η πολυετής καριέρα του στην ενημέρωση έχει δείξει την αξία του στον χώρο και τώρα ίσως είναι η στιγμή για μια ακόμη αναγνώριση.
ολΕΕΕΕ
GiannisRob
23-08-12, 01:15
Ο Αιμίλιος Λιάτσος αναλαμβάνει διευθυντής ειδήσεων στην ΕΡΤ.
Απο τα ρεπορτάζ του string και των ξώβυζων, αναλαμβάνει διευθυντής στην ΕΡΤ.
Και θα τον πληρώνουμε.
Ποιόν ;
Τον Λιάτσο....
https://www.madata.gr/diafora/media/217827.html
Επιτέλους θα δούμε και ένα σωστό βυζί/κώλο στην κρατική τηλεόραση. Καιρός ήτανε...
:D
katsaraios
23-08-12, 02:35
κατι τετοια διαβαζω και μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι.
τελικα μαλλον αυτη η χωρα δεν πρεπει να σωθει.
πρεπει να ισοπεδωθει, να εξαϋλωθει ολη η σαπιλα και οτι υγιες απομεινει να ξαναρχισει το χτισιμο απο το μηδεν.
Εμ γιατι βρε Σταθη ψηφισανε ΝΔ & ΠΑΣΟΚ ολοι αυτοι και αλλοι τοσοι συνδικαλιστες του κ@λου???
Το λεει ξεκαθαρα ο ερυθρουλης μπαρδον Κοκκινουλης...
παλαιότερα πρόεδρός της έχει διατελέσει και ο κ. Κοκκινούλης.
Ο τελευταίος κατέθεσε στη σύσκεψη του Βόλου, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι 22 ΕΑΣ απ' όλη τη χώρα, πρόταση για άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ζητώντας να τηρήσει ο κ. Σαμαράς τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προεκλογικά στη Λάρισα, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ για τον αγροτικό τομέα.
προχθες μου ελεγε καποιος φιλος οτι στους δημοσιους υπαλληλους της αγροτικης (ναι αυτα τα τρωκτικα που αναφερει το πιο πανω αρθρο), χαριστηκαν τα καταναλωτικα και στεγαστικα δανεια εως ποσου 150 χιλιαδων ευρω με ανταλλαγμα να υπογραψουν τις νεες συμβασεις με την πειραιως.απο καπου αλλου ακουσα οτι για να υπογραψουν αυτες τις νεες συμβασεις (με ιδιες αποδοχες φυσικα), πηραν ολην την αποζημιωση που θα δικαιουντο σε περιπτωση απολυσης.
πανο?
Το πρωτο σενάριο το αποκλείω. Το δεύτερο πιθανότατα ισχύει σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν το επιβεβαιώνω. Ας λάβουμε υπόψη μας δυο βασικά πραγματα σε τούτη τη συζήτηση περί αγροτικής. Πρωτον, η Πειραιώς πήρε καθαρό ισολογισμό και εξαιρετικό ποσό σε ρευστό από τις καταθέσεις της αγροτικής. Δευτερον, η συμφωνία έγινε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, κάτω από την πίεση της τροικας, η οποία πλέον δεν αστειεύεται και έχει βάλει πρόγραμμα γιά όλα θα ανοιχτά θέματα. Η αγροτική είτε θα εβαζε λουκέτο, είτε θα ανακεφαλαιοποιείτο στα πλαίσια μιάς μεγαλύτερης Τράπεζας, προφανως έγινε το δεύτερο. Ακολουθεί το ΤΤ προς το τέλος του χρόνου
Το ποιές αποφάσεις έχουν παρθεί γιά την τύχη αυτών των 6.000 ανθρώπων, λίγα πρόσωπα μπορούν να το ξέρουν σήμερα στην Πειραιώς. Παντως υπάρχει προηγούμενο προ 10ετίας με την εξαγορά της Μα-Θρα και το αποτέλεσμα της επανεκπαίδευσης του προσωπικού αφήνει ελπίδες γιά καλές εξελίξεις. Αυτό που του λέιπει κυρίως είναι η γνώση των νεων τεχνολογιών στο χωρο. Οι φιλότιμοι θα μάθουν, είμαι σίγουρος. Οι αρνητικοί θα πιεστούν από τη διοίκηση, υπάρχουν τρόποι.
Αυτό που βασικά θέλω να πω γιά τα deals αυτού του τύπου είναι πως γίνονται κάτω από συνθήκες ασφυξίας ρευστοτητας. Οι τράπεζες μας δεν έχουν ούτε 1 ευρώ δικών του κεφαλαίων στα συρταρια τους. Είναι ΟΛΑ δανεικά από efsf και elm. Οτι και να στραβωσει από δω και στο εξής, τα αφεντικά δεν ρισκάρουν φραγκο. Ξεκάθαρο αυτό ...?
είχαμε μία εκκρεμότητα γύρω από το θέμα των αγροτικάριων. Ιδού τι γράφει σήμερα ο insider.
Τι αποζημιώσεις θα λάβουν οι πρώην εργαζόμενοι της ΑΤΕ που υπέγραψαν στο σύνολο τους τις νέες συμβάσεις εργασίας με την Πειραιώς – Περίπου 70-80 εκατ ευρώ ενώ θα ενεργοποιηθεί και το Ταμείο Εφάπαξ…
Σε μια πραγματικά δύσκολη συγκυρία οι εργαζόμενοι της πρώην ΑΤΕ Bank θα λάβουν σύμφωνα με πληροφορίες αποζημιώσεις που θα φθάσουν τουλάχιστον στο 50% των συνολικών αποζημιώσεων περίπου δηλαδή 70 με 80 εκατ ευρώ.
Οι συνολικές αποζημιώσεις των εργαζομένων της ΑΤΕ φθάνουν τα 140 εκατ ευρώ περίπου.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να καταβληθούν όσο το δυνατό μεγαλύτερες αποζημιώσεις.
Με βάση πληροφορίες φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι στην πρώην ΑΤΕ θα λάβουν περίπου 70 με 80 εκατ ευρώ αποζημιώσεις περίπου 50% του συνόλου ή λίγο υψηλότερα και ταυτόχρονα συνεχίζουν την εργασία τους σε μια τράπεζα που έχει χαρακτηριστεί συστημική.
Να σημειωθεί επίσης ότι το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την ενεργοποίηση του ταμείου Εφάπαξ ώστε να στηρίξει ακόμη περισσότερο τους πρώην εργαζομένους της ΑΤΕ.
Όσον αφορά τα δάνεια θα πρέπει να σημειωθεί ότι θα υπάρξει συμψηφισμός με τις αποζημιώσεις μόνο για όσα σχετίζονται με μισθούς ή εφάπαξ. Τα δάνεια π.χ. στεγαστικά ή καταναλωτικά δεν θα συμψηφιστούν και θα συνεχίσουν να αποτελούν υποχρέωση των εργαζομένων με την τράπεζα. Σημειώνεται ότι πλέον όλοι οι εργαζόμενοι στην κυριολεξία όλοι έχουν υπογράψει τις νέες συμβάσεις εργασίας με την τράπεζα Πειραιώς.
Οι νέες συμβάσεις εργασίας έχουν την έγκριση του ΤΧΣ και της ΤτΕ και διασφαλίζουν τους εργαζομένους.
Η λύση που υιοθετήθηκε για τους εργαζομένους της ΑΤΕ ήταν η βέλτιστη.
Διατηρούν τις θέσεις εργασίας τους και ταυτόχρονα παίρνουν ένα μέρος της αποζημιώσεως τους και μπορούν να διεκδικήσουν και τα υπόλοιπα μέσω της δικαστικής οδού.
Για τους εργαζομένους της ΑΤΕ η λύση της Πειραιώς ήταν μια καλή λύση ενώ και η αντιμετώπιση ως προς τις αποζημιώσεις σε μια τέτοια συγκυρία μπορεί να χαρακτηριστεί αξιοπρεπέστατη.
bankingnews.gr
τώρα αν κάποιοι διαβάζοντας το παραπάνω, μιλήσουν γιά σκάνδαλο, δεν θα έχουν άδικο. Μόνο που το σκάνδαλο έχει γιά μιά ακόμα φορά να κάνει με την Κυβέρνηση και όχι με τους τραπεζίτες.
Που ακριβώς υπάρχει το σκάνδαλο Πάνο ; :original:
Που ακριβώς υπάρχει το σκάνδαλο Πάνο ; :original:
στο ότι "αποζημιώνονται" Αντώνη. Μάλλον κάποιοι στην Κυβέρνηση θεωρούν ότι οι κανακάρηδές τους πρέπει να αποζημιωθούν γιά το κακό που τους βρήκε. Αντί να δοξάζουν τον Υψιστο που τους γλίτωσε από την ανεργία, η οποία φαινόταν βέβαιη πριν λίγες βδομάδες, τώρα αποζημιώνονται κιόλας ...
Σ'αυτό, συμφωνώ !
Φυσικά, δεν γνωρίζουμε τι προβλέπουν οι συμβάσεις εργασίας τους.
(Για παράδειγμα, οι συμβάσεις εργασίας προσωπικού της Τράπεζας Εργασίας, δεν ήταν ορισμένου χρόνου; )
Σ'αυτό, συμφωνώ !
Φυσικά, δεν γνωρίζουμε τι προβλέπουν οι συμβάσεις εργασίας τους.
(Για παράδειγμα, οι συμβάσεις εργασίας προσωπικού της Τράπεζας Εργασίας, δεν ήταν ορισμένου χρόνου; )
από όσο μπορώ να θυμηθώ, οι συμβάσεις τις Εργασίας ήταν αορίστου.
Αλλά δεν υπάρχει σύγκριση κατά τη γνώμη μου. Η Εργασίας ήταν μιά απόλυτα σύγχρονη Τράπεζα της εποχής, ανήκε σε ιδιώτες και ήταν και κερδοφόρα. Απορροφήθηκε από την EFG και της έδωσε αμέτρητα θετικά στοιχεία. Το ίδιο έγινε και με την Xios και την Πειριαώς.
Εδώ τωρα μιλάμε γιά το ρεζιλίκι του κλάδου ... χα χα !
είχαμε μία εκκρεμότητα γύρω από το θέμα των αγροτικάριων. Ιδού τι γράφει σήμερα ο insider.
τώρα αν κάποιοι διαβάζοντας το παραπάνω, μιλήσουν γιά σκάνδαλο, δεν θα έχουν άδικο. Μόνο που το σκάνδαλο έχει γιά μιά ακόμα φορά να κάνει με την Κυβέρνηση και όχι με τους τραπεζίτες.
στο ότι "αποζημιώνονται" Αντώνη. Μάλλον κάποιοι στην Κυβέρνηση θεωρούν ότι οι κανακάρηδές τους πρέπει να αποζημιωθούν γιά το κακό που τους βρήκε. Αντί να δοξάζουν τον Υψιστο που τους γλίτωσε από την ανεργία, η οποία φαινόταν βέβαιη πριν λίγες βδομάδες, τώρα αποζημιώνονται κιόλας ...
αϊ στο διαολο πια, αϊ στο διαολο.
ανοιγω την τηλεοραση το πρωϊ, βλεπω αυτο το λαμογιο το μιχαλο που τον πληρωνω εδω και δεκαετιες χωρις να μου προσφερει τιποτα και να ξερω για ποιο λογο, να κανει μαθηματα για το τι πρεπει να γινει.
ανοιγω εδω διαβαζω οτι καποιοι που μπηκαν (σκανδαλωδως οι πιο πολλοι) σε μια δημοσια τραπεζα, θα παρουν αποζημιωση επειδη αυτη αντι να κλεισει και να πανε στα τσακιδια, εμειναν στις θεσεις τους με τα ιδια χρηματα κατω απο αλλη ιδιοκτησια.
τους ριχνουν λεει γιατι θα παρουν τα μισα!!!!
για τα αλλα να πανε δικαστικως!!!
ρε δεν ειμαστε καλα. αϊ στο διαολο πια!
καταστροφη και ισοπεδωση δεν υπαρχει αλλη λυση.
εχει απομεινει ελαχιστο υγιες κομματι πια.:thumbsdown:
την ωρα που κοβουν το γιαουρτακι απο τα γεροντακια, δινουν 80 εκατομμυρια σε λιγες χιλιαδες τρωκτικα.
δε φτανουν οσα φαγανε...
σκατα κοινωνια, σκατα κρατος.
αϊ στα διαλα.
Bazil Van Sinner
23-08-12, 09:42
Zαχαρια!
Τι γινεται ρε φιλε στη Χιο???????Μονο η θαλασσα θα μεινει ακαυτη????
ΤΡΑΓΙΚΟ!!!!!!
Δεν συγκρίνω τις Τράπεζες Πάνο. Αναφέρομαι στο προσωπικό.
Εκτός λάθους λοιπόν, θυμάμαι πως οι συνάδελφοι της Τραπ. Εργασίας, είχαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου εργασίας, με λήξη το 65ο ετος της ηλικίας τους.
Αυτό είχε προκαλέσει σχετικό πρόβλημα στη Eurobank όταν στη συνέχεια θέλησε να αλλάξει τις αποδοχές ή να λύσει τη συμβαση εργασίας με αρκετούς απο αυτούς.
Ετσι προέκυψε η εθελουσία έξοδος του 2005.
Θα ρωτήσω κάποιο φίλο (είναι σε αδεια) και θα σου πώ.
υπάρχει αίσθημα ευθύνης πάνω απ'όλα στάθη...
Ερώτηση
Αληθεύει η όχι, ότι λίγες μέρες πριν τη πώληση τησ ατε , η τράπεζα που την εξαγόρασε είχε πάρει μεγάλο δάνειο απο αυτήν;
Κωνσταντίνος
23-08-12, 10:08
Το θυμάστε φαντάζομαι το πρόστιμο 50εκ. ππου είχε επιβληθεί σε ΒP και Shell απο την επιτροπή ανταγωνισμού πριν 4 χρόνια.
Ε ξεχάστε το (https://www.agonaskritis.gr/%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CF%87%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-83-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84-%CE%B1%CF%80/).
Δεν συγκρίνω τις Τράπεζες Πάνο. Αναφέρομαι στο προσωπικό.
Εκτός λάθους λοιπόν, θυμάμαι πως οι συνάδελφοι της Τραπ. Εργασίας, είχαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου εργασίας, με λήξη το 65ο ετος της ηλικίας τους.
Αυτό είχε προκαλέσει σχετικό πρόβλημα στη Eurobank όταν στη συνέχεια θέλησε να αλλάξει τις αποδοχές ή να λύσει τη συμβαση εργασίας με αρκετούς απο αυτούς.
Ετσι προέκυψε η εθελουσία έξοδος του 2005.
Θα ρωτήσω κάποιο φίλο (είναι σε αδεια) και θα σου πώ.
Πρώτον, σύμβαση ορισμένου χρόνου με λήξη στο 65ο, ίσον σύμβαση αορίστου, στην ουσία.
Δεύτερον, δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει η συζήτηση γύρω από το περιεχόμενο των συμβάσεων του προσωπικού σε μιά πτωχευμένη επιχείρηση, μιλάω γιά την αγροτική. Το μαγαζί αυτό κρίθηκε μη βιώσιμο και μη ανακεφαλαιοποιήσιμο. Δόθηκε η λύση που δόθηκε διότι με πολιτικές παρεμβάσεις πιέστηκε η τρόικα να δεχτεί το επιχείρημα ότι δεν πρέπει να κλείσει Τραπεζα της ευρωζώνης. Κομμάτια να γίνει, καλώς και με αυτό. Εξασφαλίστηκαν οι θέσεις εργασίας τους σε ένα βιώσιμο οργανισμό, τι άλλο καλύτερο μπορούσαν να ελπίζουν ?
Δηλαδή αν κρινόταν μη βιώσιμη η EFG (κούφια η ώρα ...), θα στεναχωριόταν ο κ. Σπύρος που θα έστελνε 10 χιλιάδες κόσμο στην ανεργία μήπως ? Γιατί αυτά τα τα προνόμια ρε γμτ ? Ως πότε ?
Ερώτηση
Αληθεύει η όχι, ότι λίγες μέρες πριν τη πώληση τησ ατε , η τράπεζα που την εξαγόρασε είχε πάρει μεγάλο δάνειο απο αυτήν;
έχει διαψευστεί παντιοτρόπως Γιάννη. thumb
Skyline_IS
23-08-12, 10:39
https://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=51358&Itemid=139
OLA GIA TO GAMHMENO TO DHMOSIO KAI TOUS STRATOUS TON PSHFOFORON.
Πρώτον, σύμβαση ορισμένου χρόνου με λήξη στο 65ο, ίσον σύμβαση αορίστου, στην ουσία.
Δεύτερον, δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει η συζήτηση γύρω από το περιεχόμενο των συμβάσεων του προσωπικού σε μιά πτωχευμένη επιχείρηση, μιλάω γιά την αγροτική. Το μαγαζί αυτό κρίθηκε μη βιώσιμο και μη ανακεφαλαιοποιήσιμο. Δόθηκε η λύση που δόθηκε διότι με πολιτικές παρεμβάσεις πιέστηκε η τρόικα να δεχτεί το επιχείρημα ότι δεν πρέπει να κλείσει Τραπεζα της ευρωζώνης. Κομμάτια να γίνει, καλώς και με αυτό. Εξασφαλίστηκαν οι θέσεις εργασίας τους σε ένα βιώσιμο οργανισμό, τι άλλο καλύτερο μπορούσαν να ελπίζουν ?
Δηλαδή αν κρινόταν μη βιώσιμη η EFG (κούφια η ώρα ...), θα στεναχωριόταν ο κ. Σπύρος που θα έστελνε 10 χιλιάδες κόσμο στην ανεργία μήπως ? Γιατί αυτά τα τα προνόμια ρε γμτ ? Ως πότε ?
:original:
Για το πρώτο, νομίζω σε πιάνω αδιάβαστο :
Καταγγελία Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου πριν τη λήξη
Η σύμβαση ορισμένου χρόνου μπορεί να καταγγελθεί πριν τη λήξη της για σπουδαίο λόγο είτε από τον εργοδότη είτε από τον εργαζόμενο.
"Σπουδαίος λόγος" είναι η ύπαρξη γεγονότων στη διάρκεια της σύμβασης, εξαιτίας των οποίων είναι αδύνατη η εξακολούθησή της σύμφωνα με την καλή πίστη (π.χ. παράβαση των συμβατικών υποχρεώσεων και προξένηση βλάβης από το μισθωτό με αθέτηση ουσιωδών όρων της σύμβασης και μείωση του εργαζομένου από τον εργοδότη κλπ). Εάν υπάρχει σπουδαίος λόγος δεν υποχρεούται ο εργοδότης σε αποζημίωση.
Εάν δεν υπάρχει σπουδαίος λόγος και καταγγελθεί η σύμβαση, ο εργαζόμενος μπορεί να διεκδικήσει δικαστικά τους μισθούς που θα έπαιρνε μέχρι τη λήξη της.
https://www.kepea.gr/aarticle.php?id=121
Σου φαίνονται ίδιες ;;
Για το δεύτερο :
Πτώχευσε η ΑΤΕ ;;; Αν πτώχευσε , εγινε εκκαθάριση κλπ και βρέθηκε το προσωπικό χωρίς δουλειά τότε ο.κ.
Αν δεν πτώχευσε , τότε υπάρχουν ίσως απο το προσωπικό διεκδικήσεις για τις οποίες ενδεχομένως σε ανώτερα δικαστήρια δικαιωθούν.
Εν τέλει , σου διευκρινίζω, πως δεν διαφωνούμε στο τί έπρεπε να γίνει με την Αγροτική, αλλά στο τί αποφασίσθηκε να γίνει και σίγουρα, κάποιος λόγος θα υπάρχει που αναγκάζονται να τους καταβάλουν αυτα τα χρήματα της αποζημίωσης.
.
Το σκάνδαλο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι με ποιά κριτήρια κρίθηκε η τράπεζα μή βιώσιμη. Ο Προβόπουλος δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο, ούτε έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση black rock ή αλλου τύπου για να στηρίξει το μή βιώσιμο. Οι Αγροτικάριοι λένε ότι η Τράπεζα θα στοίχιζε 5 δις, ενώ η λύση που προκρίθηκε λένε ότι θα στοιχίσει στο δημόσιο 7 δις.
Get an egg and shave it
Sent from my iPhone using Tapatalk
Το σκάνδαλο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι με ποιά κριτήρια κρίθηκε η τράπεζα μή βιώσιμη. Ο Προβόπουλος δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο, ούτε έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση black rock ή αλλου τύπου για να στηρίξει το μή βιώσιμο. Οι Αγροτικάριοι λένε ότι η Τράπεζα θα στοίχιζε 5 δις, ενώ η λύση που προκρίθηκε λένε ότι θα στοιχίσει στο δημόσιο 7 δις.
Η απάντηση νομίζω είναι εδώ :
ΑΤΕ: Το δομημένο snowball και η νομική φίρμα στο Λονδίνο
Ξέρετε τι είναι η χιονόμπαλα; Είναι ένα από τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν το παιγνίδι στο χιόνι. Σίγουρα οι εμπνευστές του δομημένου προϊόντος snowball είχαν δυνατή την αίσθηση του χιούμορ. Όσοι αγόρασαν το επενδυτικό αυτό προϊόν ζουν έναν επενδυτικό χειμώνα. Μεταξύ αυτών και η ΑΤΕ των κυρίων Μηλιάκου και Πανταλάκη. Ο πρώτος το αγόρασε. Ο δεύτερος το κράτησε και πλήρωνε και 47.000 λίρες την εβδομάδα σε ένα δικηγορικό γραφείο στο Λονδίνο. Πάλι το Λονδίνο μπροστά μας...
Η ΑΤΕ είχε χάσει μέσα σε τρία χρόνια περισσότερα από 280 εκατομμύρια ευρώ από τα δομημένα. Το ένα τρίτο από αυτά τα έχασε με την χιονόμπαλα. Και ο λογαριασμός δεν έχει ακόμη κλείσει. Αυτά ήταν τα λεφτά του ελληνικού λαού που «επένδυσε» ο κ. Μηλιάκος στα διεθνή Καζίνο. Λεφτά που ήταν απαραίτητα για την λειτουργία της τράπεζας. Τις «επενδύσεις» αυτές τις διατήρησε ο κ. Πανταλάκης. Δεν τράβηξε το χειρόφρενο, αλλά άφησε το τραινάκι του τρόμου να ολισθαίνει στην κατηφόρα...
Προσέξτε! Για τα δομημένα της Αγροτικής δεν έχει μέχρι σήμερα κινηθεί η οποιαδήποτε έρευνα. Παρά το γεγονός ότι η Αγροτική Τράπεζα προχώρησε σε επενδύσεις ιδιαίτερα υψηλού ρίσκου και μάλιστα δίχως να έχει την τεχνογνωσία για να τις παρακολουθεί. Δεν πήρε μερικές συμμετοχές. Έβαλε όλα της τα λεφτά στο Καζίνο. Και δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα ένα πολιτικό κόμμα να απαιτήσει να μάθει την αλήθεια.
Για την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν το συζητούμε. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ; Τώρα που είναι και αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί δεν ζητάει εξ ονόματος του ελληνικού λαού να ανοίξει ο «φάκελος δομημένα» της Αγροτικής Τράπεζας; Τι είναι αυτό που φοβάται ο πολιτικός κόσμος και δεν αναφέρεται σχετικά; Μιλάμε καθαρά, δίχως υπονοούμενα. Και ρωτάμε: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει να ερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση;
Θα πει κάποιος ότι τα ελληνικά ομόλογα αποδείχτηκαν περισσότερο τοξικά. Κατ΄ αρχάς να διευκρινίσουμε ότι για μία τράπεζα έχει σημασία ποιος είναι ο χαρακτηρισμός μιας επένδυσης την ώρα που αυτή πραγματοποιείται. Όταν η Αγροτική επένδυσε όλα της τα λεφτά στα δομημένα, οι επενδύσεις αυτές ήταν υψηλού ρίσκου. Και επρόκειτο για μία κρατική τράπεζα.
Έτσι λειτουργούσε η Αγροτική, έτσι λειτουργούσαν οι κρατικές τράπεζες στο παρελθόν. Φτιάχνανε νέα τζάκια με τα λεφτά του ελληνικού λαού. Κι αυτός είναι και ο λόγος που ισχυρές πολιτικές δυνάμεις θα ήθελαν και πάλι κρατικό το σύνολο του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα. Για να δημιουργήσουν την νέα γενιά των... επιχειρηματιών.
Αγοράστηκαν, λοιπόν, τα δομημένα, για τα οποία μένει να δούμε τις τελικές τους αποδόσεις. Αν θα μείνουν ή όχι λεφτά από την αρχική επένδυση και πόσα θα είναι αυτά. Ανεξάρτητα από αυτό, η δική μας ένσταση ήταν από την αρχή ότι δεν μπορεί μία τράπεζα και μάλιστα κρατική να τοποθετεί την συντριπτική πλειονότητα των κεφαλαίων της σε τέτοιου είδους επενδύσεις.
Ωστόσο οι επενδύσεις αυτές έγιναν. Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο η διοίκηση Πανταλάκη δεν τις ρευστοποίησε. Δεν ξεκαθάρισε το τοπίο. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά για το συγκεκριμένο προϊόν (το οποίο είχε δήθεν ετήσια απόδοση 1,75%) πλήρωνε σε δικηγορικό γραφείο στο Λονδίνο επί σειρά μηνών εβδομαδιαία αμοιβή 47.000 λιρών, επειδή υπήρχε δικαστική διαμάχη με ξένη τράπεζα για τον τρόπο υπολογισμού της επένδυσης. Πόσα λεφτά «έφυγαν» προς την ξένη νομική εταιρεία; Πάνω από 600.000 λίρες, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες. Προσέξτε! Όχι μόνο δεν πούλησαν μία επένδυση (ο Θεός να την πει έτσι) που δεν ταίριαζε σε ένα κρατικό τραπεζικό ίδρυμα, αλλά συνέχισαν σαν να είχαν κάνει αυτοί την επένδυση και όχι η προηγούμενη διοίκηση. Σαν να λέμε, ότι οι δύο διοικήσεις λειτουργούσαν σαν να επρόκειτο για μία διοίκηση. Να το πούμε πιο απλά: Η διοίκηση Πανταλάκη δεν αμφισβήτησε στην πράξη τις επιλογές της διοίκησης Μηλιάκου.
Το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο των τελευταίων ετών προσπερνάται από μία άνευ σημασίας συζήτηση για το αν ο Πανταλάκης είχε 8 ή 48 εκατομμύρια ευρώ στο όνομά του. Ασφαλώς και έχει τόσα και ίσως και άλλα τόσα. Μετρήστε μόνο τις αμοιβές του στην Εθνική, στην Πειραιώς και στην Αγροτική. Δεν είναι εκεί το θέμα. Μην μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια. Τα δομημένα είναι το θέμα. Αυτά «γέννησαν» τα μεγάλα δάνεια στα κόμματα. Κι όχι μόνο! Η συνέχεια στιες επόμενες ημέρες...
Θανάσης Μαυρίδης
όπως και να'χει, οι λεπτομέρειες είναι ολίγον τι περιττές.
δεν μπορεί να γίνεται μετάταξη σε υπάλληλο και να παίρνει αποζημίωση απόλυσης. αποζημίωση για τι πράγμα δλδ? δεν καταλαβαίνω.
επειδή θα μετακομίσουν στην δίπλα καρέκλα που λέει ο λόγος? να απολυθούν και να πάρουν, οκ το δέχομαι...να μείνουν όμως στην θέση τους και να αποζημιωθούν είναι ολίγον τι τράτζικ.
αν δεν είναι αυτό προνόμιο, τότε τι είναι? στα καλά καθούμενα χωρίς λόγο, και ενώ κόβουν απο τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους ΤΑ χρήματα και ΤΙΣ παροχές που είναι πληρωμένα, κάποιοι άλλοι να καρπώνονται εθνικό χρήμα (το οποίο δεν υπάρχει κιόλα), απο το πουθενά και χωρίς λόγο...
θα συμφωνήσω με τον στάθη.
ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ.
διαιρει και βασιλευε
το πειραμα η Ελλας
Σου φαίνονται ίδιες ;;
Για το δεύτερο :
Πτώχευσε η ΑΤΕ ;;; Αν πτώχευσε , εγινε εκκαθάριση κλπ και βρέθηκε το προσωπικό χωρίς δουλειά τότε ο.κ.
Αν δεν πτώχευσε , τότε υπάρχουν ίσως απο το προσωπικό διεκδικήσεις για τις οποίες ενδεχομένως σε ανώτερα δικαστήρια δικαιωθούν.
Εν τέλει , σου διευκρινίζω, πως δεν διαφωνούμε στο τί έπρεπε να γίνει με την Αγροτική, αλλά στο τί αποφασίσθηκε να γίνει και σίγουρα, κάποιος λόγος θα υπάρχει που αναγκάζονται να τους καταβάλουν αυτα τα χρήματα της αποζημίωσης.
.
Πολύ πιθανόν να είμαι αδιάβαστος.
Αρνούμαι να μπω στη συζήτηση περί δικαιωμάτων εργαζομένων όταν η εργοδοσία πτώχευσε. Είτε μιλάμε γιά ιδιωτικό τομέα, είτε γιά δημόσιο, μου κάνει το ίδιο. Οποιος έχει αξιώσεις από την πτωχευμενη εργοδοσία ας πάει στα δικαστήρια και εκείνα ας κρίνουν ποιός θα πληρώσει τις αποζημιωσεις.
Διότι προς το παρόν, τις πληρώνει το κοινωνικό σύνολο.
Στο έγραψα πιό πάνω.
Στο ηθικό μέρος συμφωνούμε στο τυπικό τα χαλάμε. Αλλα δεν νομίζω οτι κανείς απο εμας (αν είμαστε εργαζόμενοι στην ΑΤΕ)
θα κόλαγε στο ηθικό και χάριζε τυχόν χρηματικές του απαιτήσεις !
Οτι παίρνει κανείς καλό είναι...
χαχαχαχαχαχαχα.....
δεν ξέρω γιατί ρε θείο, αλλά έτσι κάπως μου είρθε αστείο όπως το διάβασα.:original:
Στο έγραψα πιό πάνω.
Στο ηθικό μέρος συμφωνούμε στο τυπικό τα χαλάμε. Αλλα δεν νομίζω οτι κανείς απο εμας (αν είμαστε εργαζόμενοι στην ΑΤΕ)
θα κόλαγε στο ηθικό και χάριζε τυχόν χρηματικές του απαιτήσεις !
Αντώνη, έχω καταλάβει τι λες. Υπάρχει όντως "πάτημα" εκ μέρους τους.
Το θεωρω όμως πρόκληση απέναντι στις στρατιές των ανέργων του ιδωτικού τομέα, να διεκδικούν το παντεσπάνι τους από το κοινωνικό σύνολο επειδή η τύχη τους χάρισε κάποια πλεονεκτήματα στη ζωή. Το ίδο σκέφτομαι και γιά τους απαλλήλους των ΔΕΚΟ κλπ. Είναι κρίμα κι άδικο ρε φίλε. thumb
katsaraios
23-08-12, 13:40
Πολύ πιθανόν να είμαι αδιάβαστος.
Αρνούμαι να μπω στη συζήτηση περί δικαιωμάτων εργαζομένων όταν η εργοδοσία πτώχευσε. Είτε μιλάμε γιά ιδιωτικό τομέα, είτε γιά δημόσιο, μου κάνει το ίδιο. Οποιος έχει αξιώσεις από την πτωχευμενη εργοδοσία ας πάει στα δικαστήρια και εκείνα ας κρίνουν ποιός θα πληρώσει τις αποζημιωσεις.
Διότι προς το παρόν, τις πληρώνει το κοινωνικό σύνολο.
Δεν νομιζω να ειναι το ιδιο Πανο ιδιωτης με δημοσιο ....
Ελαχιστες εξαιρεσεις με κανονια στημενα (γιατι κανεις λογικος δεν θελει να πτωχευσει και αρα να εχει την ευθυνη μονο αυτος)υπηρξαν στον ιδιωτικο, στο δημοσιο το πλοιο εχει φουνταρει παντου...
Εντιτ με προλαβες μετα στοεπομενο
Αντώνη, έχω καταλάβει τι λες. Υπάρχει όντως "πάτημα" εκ μέρους τους.
Το θεωρω όμως πρόκληση απέναντι στις στρατιές των ανέργων του ιδωτικού τομέα, να διεκδικούν το παντεσπάνι τους από το κοινωνικό σύνολο επειδή η τύχη τους χάρισε κάποια πλεονεκτήματα στη ζωή. Το ίδο σκέφτομαι και γιά τους απαλλήλους των ΔΕΚΟ κλπ. Είναι κρίμα κι άδικο ρε φίλε. thumb
ακριβώς.
κανονικά στην εκκλησία για να κοινωνήσουν θα έπρεπε να είναι όλοι τους, που δεν βρέθηκαν άνεργοι έτσι όπως πήγαινε το πράγμα. όχι να πάρουν και αποζημίωση απο πάνω.
αλλά τι ψάχνουμε ρε παιδιά? αυτοί μήπως φταίνε? ποιός δεν θα τα έπαιρνε αν του τα δίνανε?
οι μπάσταρδοι που τους τα δίνουν φταίνε, και όχι αυτοί που τα παίρνουν.
χαχαχαχαχαχαχα.....
δεν ξέρω γιατί ρε θείο, αλλά έτσι κάπως μου είρθε αστείο όπως το διάβασα.:original:
Και μενα το ιδιο.......ειναι η στιγμη και η φαση Θωμα που εχεις σηκωσει τα χερια ψηλα, τριγυρω γινεται χαμος και σκεφτεσαι.....no problem man.....we're cool.....
χαχαχαχαχαχαχα.....
Και μενα το ιδιο.......ειναι η στιγμη και η φαση Θωμα που εχεις σηκωσει τα χερια ψηλα, τριγυρω γινεται χαμος και σκεφτεσαι.....no problem man.....we're cool.....
:th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:
ακόμα και για λίγο ακόμα είμαστε κουλ όπως λές νίκο...μετά να δούμε τι θα κάνουμε.
ειδικά αυτή η βδομάδα που ακόμα είναι όλοι κλειστοί, είναι σκέτο ψυχοπλάκωμα...απο την άλλη κάθεσαι και σκέφτεσαι πως θα κινηθείς και πως θα τα φέρεις βόλτα, και ενώ σκέφτεσαι τυχαίνει και διαβάζεις τέτοιου τύπου αίσχη και λές...δε γ@μιούνται όλα. δεν πρόκειτε ν'αλλάξει τπτ. απλά μπορεί κάποια στιγμή να πάμε και εμείς μαζί με το κίνημα δεν πληρώνω, αλλά όχι απο αντίδραση...αναγκαίο κακό θα είναι τότε.
αφού δεν βλέπουν ότι τα λεφτά που πετάνε στις τσέπες ανθρώπων που δεν τα αξίζουν, πρέπει να δοθούν αλλού για να σωθεί η κατάσταση, είμαστε πολύ απλά καταδικασμένοι όλοι μας να ζήσουμε φτωχότερα.
katsaraios
23-08-12, 13:57
Κουλαρετε λιγο ακομα...
https://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=158646&catid=9
Κόρες, γαμπροί, νύφες με "μπάρμπα στην Κορώνη"
- Πολύδωρας, Τραγάκης, Πετσάλνικος, Μιχαλολιάκος έκαναν χρήση του νόμου
- Εκκωφαντική η σιωπή της κυβέρνησης των τριών!
Αποκαλείται όργιο γιατί συμμετέχουν σχεδόν όλα τα κόμματα. Από τον Βύρωνα Πολύδωρα που διόρισε την κόρη του, έως την Χρυσή Αυγή που κουνά συχνά πυκνά το δάχτυλο της ηθικής κια κόπτεται για την ανεργία.
Οι περιπτώσεις είναι αρκετές και προκαλούν την κοινή γνώμη. Η φράση "νόμιμο αλλά ηθικό;" είναι η πρώτη που έρχεται στο μυαλό.
Σε λίγες ημέρες θα ανακοιωθούν νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κεκτημένα. Αυτά όμως αφορούν εκείνους που δεν έχουν "μπάρμπα στην Κορώνη".
Πάμε να τα δούμε ένα - ένα:
Γιάννης Τραγάκης. Πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής. Μετά τον γαμπρό του, την κόρη του και το γιό του διόρισε στις 31-07-2012, δηλαδή στα τέλη του προηγούμενου μήνα, μόλις εξελέγη αντιπρόεδρος, και την αδελφή του γαμπρού του στο Kοινοβούλιο. Σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής στο γραφείο του κ. Τραγάκη διορίστηκε η Καλλιόπη Λεοντή, αδελφή του γαμπρού του Αναστασίου Λεοντή, ο οποίος είναι ήδη διορισμένος στη Βουλή.
Το ίδιο είχε κάνειι λίγο νωρίτερα ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος διόρισε την κόρη του.
Ο διορισμός έγινε όταν ο Βύρων Πολύδωρας ήταν πρόεδρος για μια μέρα (Εφημερίς της Κυβερνήσεως, αρ.φ. 344, 23/7/2012, υπ'αριθμ.8574/6100/11-7-2012).
Φίλιππος Πετσάλνικος: Κάνει διορισμούς στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή, όπως δικαιούται βάση νόμου παρότι δεν είναι πλέον βουλευτής αφού δεν ήταν καν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές.
Στο τελευταίο ΦΕΚ 367/31-7-2012, εμφανίζεται το όνομα της κυρίας Καλύβα Όλγας του Χρήστου, με πτυχίο λυκείου, η οποία τοποθετείται ως «μετακλητή» στο γραφείο του κ. Πετσάλνικου. Η εν λόγω υπάλληλος όμως είναι μνηστή του ανιψιού του κ. Πετσάλνικου, και γιου του Κωνσταντίνου Πετσάλνικου, ο οποίος είχε διατελέσει δήμαρχος Μακεδνών.
Χρυσή Αυγή: Τέσσερις αποτυχόντες υποψήφιοι βουλευτές της στις προηγούμενες εκλογές δεν θα μείνουν παραπονεμένοι.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 355/26-07-2012, διορίζονται σε κενές οργανικές θέσεις οι:
Απόστολος Γκλέτσος του Κων/νου (ΑΔΤ Χ482350), ΔΕ κατηγορίας
Ανδρόνικος Σίμος του Νικολάου (ΑΔΤ ΑΗ634166), ΔΕ κατηγορίας.
Επίσης, όπως φαίνεται στο ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 390/14-08-2012, διορίζονται σε κενές οργανικές θέσεις οι:
Νικήτας Σιώης του Γεωργίου (ΑΔΤ ΑΕ868048), ΔΕ κατηγορίας.
Γεώργιος Μισιάκας του Χρήστου (ΑΔΤ ΑΙ294905), ΔΕ κατηγορίας.
Ο κ. Μισιάκας ήταν υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα.
Υπενθυμίζεται ότι: Ο κ.Σιώης είχε εκλεγεί βουλευτής με την Χρυσή Αυγή, αλλά παραιτήθηκε, παρότι άνεργος, λόγω φόρτου εργασίας... Τότε είχε ακουστεί ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση για να πάρει την θέση του ο φίλος της κόρης του κ. Μιχαλολιάκου, κ.Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
Ρε εδω ξεψαρωσανε κι οι ξενοι...!!!
Στοχευόμενοι έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου Χανίων πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 21 Αυγούστου και βεβαιώθηκαν 17 παραβάσεις Τουριστικής Νομοθεσίας.
Στο πλαίσιο εφαρμογής της Τουριστικής Νομοθεσίας, διαπιστώθηκε ότι 65χρονος Δανός μίσθωνε παράνομα σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς για τις ολιγοήμερες διακοπές τους, κατοικίες (Βίλλες).
Ο 65χρονος διαχειριζόταν συνολικά 17 συγκροτήματα κατοικιών, αποτελούμενες από εκατόν 124 κλίνες.
παμε καλα? (https://www.neatv.gr) :whistle:
Ρε εδω ξεψαρωσανε κι οι ξενοι...!!!
παμε καλα? (https://www.neatv.gr) :whistle:
Εμείς έχουμε το όνομα, αλλά αυτοί έχουν τη χάρη Αντώνη ! :original:
si fueris Romae, Romano vivito more; si fueris alibi, vivito sicut ibi
Sane, paululum linguae utf8ae dico.
Dicam transate Google utf8um
-ε Μαριγια μη ξηγκντας
-ε ξηγκντω μι γκντουν τσι γκντω
:thefinger:
(άσχετο, αλλά ηθελα κάτι να γράψω) :original: