Επιστροφή στο Forum : Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...8 2012 M.E. II
θυμαμαι οταν μετακομισαμε στο μαρουσι ημουν 11 ετων.
για να γινει μεταφορα το τηλεφωνο χρειαστηκαν περιπου 2 χρονια (στο τελος ο πατερας μου πηγε χαρτι ιατρου), παροτι ειχαμε στο παλιο σπιτι.
αλλοι που δεν ειχαν περιμεναν 10 χρονια για νεα γραμμη, ενω στο μεταξυ ειχε κτιστει απεναντι σε αποσταση 100 μετρων το μεγαρο του οτε.
φυσικα δεν μεταφερθηκε ο ιδιος αριθμος, αλλαξε.
ουτε αυτο το νουμερο "φτουρησε" ομως, αφου μας το αλλαξαν αλλες 2 φορες μια φορα οταν εγινε ψηφιακο και μια αλλη για καποιο αλλο λογο...
πραγματα αδιανοητα ολα αυτα σημερα...
εγώ θυμάμαι πάντως που περίμενα 8 μήνες για να μου ανοίξει η γραμμή dsl 384, στο 2002. αν θυμάμαι καλά ήταν όταν είχε πρωτοανοίξει η γραμμή. μέχρι τότε με dial up και άγιος ο θεός...
1.... απλα να θυμισω ομως οτι σε μελετη δημου Αττικης ειχε υπολογισθει οτι το κοστος αποκομιδης σκουπιδιων θα ηταν 5πλασιο αν την εργολαβια την επαιρνε ιδιωτης
2...εννοειται πως στο χειλος του γκρεμου που βρεθηκε-ειναι η χωρα οφειλεται και εν μερει στο μισθολογικο κοστος των δημοσιων υπαλληλων(και σε καποιους συνδικαλιστες -εργατοπατερες που ποτε δεν δουλεψαν στην ζωη τους}
3. οποτε η ολη διαδικασια θα πρεπει να γινει πολυ προσεκτικα... :thanks:
1. "ξεχασαν" ομως να πουν ότι θα εδιναν την δουλεια σε ιδιωτη διατηρώντας ομως τους υπεραριθμους υπαλληλους που ειχαν προσλαβει με κομματικα-ψηφοθηρικα κριτηρια. Οπότε ο δημοτης ναι θα 2πλοπλήρωνε....
Ο σωστος υπολογισμός ειναι βεβαια εντελώς διαφορετικός.
2 και 3: Συμφωνω απόλυτα.
και παιζει και το αλλο σχεδιο....
καλοκαιρι και το μεσημερι διακοπη ρευματος λογο υπερφορτωσης δυκτιου!!!
στα φρυδια μου ρε μαγκα!
εγω δεν πληρωνω τα μαλιοκεφαλα μου στη κωλοδεη????
κοψε τη σβερκαρα σου λοιπον και φτιαξε το δυκτιο:ranting2:
Το 'πες κι έγινε ρε γκαντεμόσαυρε! 2 ώρες σήμερα το μεσημέρι χωρίς ρεύμα. Υπολογιστής γιοκ, internet γιοκ, κλιματισμός γιοκ. Παίρνω το 10505 και μου λένε πως έχουν πρόβλημα λόγω φορτίων στο δίκτυο. Εν τω μεταξύ αυτό συμβαίνει μέρα παρά μέρα. Γαμώ τον Φωτόπουλο, γαμώ και τον Αθανασόπουλο, γαμώ και τη ΔΕΗ τους μέσα.
...για να γινει μεταφορα το τηλεφωνο χρειαστηκαν περιπου 2 χρονια (στο τελος ο πατερας μου πηγε χαρτι ιατρου), παροτι ειχαμε στο παλιο σπιτι.
αλλοι που δεν ειχαν περιμεναν 10 χρονια για νεα γραμμη, ενω στο μεταξυ ειχε κτιστει απεναντι σε αποσταση 100 μετρων το μεγαρο του οτε.
Το 1995 φίλησα κατουρημένες ποδιές για τηλέφωνο σε ένα σπίτι που νοικιάζω αλλά τίποτα. Τελικά πλήρωσα 300 χιλιάρικα τότε για να αγοράσω γραμμή από ένα video club που είχε τρεις. Οι ενοικιαστές τότε ήθελαν απαραιτήτως τηλέφωνο, βλέπεις. Τώρα που έβγαλα με κλητήρα τον τελευταίο ενοικιαστή, ευτυχώς χωρίς δολοφονίες ή αυτοκτονίες, μου έσκασε και αγωγή από τον ΟΤΕ γιατί υπάρχει μεγάλη οφειλή στο όνομά μου. Φυσικά δεν προβλέπεται ν' αλλάζεις όνομα στις γραμμές του ΟΤΕ, μου το επιβεβαίωσαν και τηλεφωνικώς. Παρεπιπτόντως, ΚΑΙ την οφειλή πλήρωσα ΚΑΙ τη γραμμή έχασα. Σούπερ?
Προεκλογικα οι ευρωπαιοι εταιροι, πιεσαν με θεμιτα και αθεμιτα μεσα (δηλωσεις ξενων αξιωματουχων- δημοσιευματα μεγαλων εντυπων ενημερωσης- κλπ.....) τον Ελληνικο λαο να ψηφισει μνημονιακα και υπερ της παραμονης της Ελλαδας στο ευρω.
Ο Ελληνικος λαος τους ακουσε (μαζι και εγω), με την ψηφο του ζητησε την παραμονη της χωρας στο ευρω και μια μικρη περιοδο χαριτος, για να αρχισουμε σταδιακα σαν χωρα να διορθωνουμε τα συσσωρευμενα πολλων ετων κακως κειμενα......
Απ' οτι φαινεται δεν ειναι διατεθειμενοι να δωσουν τιποτα, μας δουλεψαν κανονικα και δυστυχως η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ για την Ελλαδα τωρα ΑΡΧΙΖΕΙ!!!!
Αλέξη, είναι η σειρά μας να δώσουμε πριν ξαναπάρουμε από τους ξένους. Χασαμε τη σειρά νομίζω. Εχουμε υπογραψει πραγματα και θάματα και δεν έχουμε κάνει τίποτα.
Υπάρχει μιά παρεξήγηση που πρέπει κάποια στιγμή να λυθεί. Οι οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων δεν ήταν απαίτηση των ξένων, η διάλυση της ιδωτικής οικονομίας λόγω της ανασφάλειας γύρω από την επιστροφή στη δραχμή και της ύφεσης που προκάλεσαν τα οριζόντια μέτρα δεν ηταν απαίτηση των ξένων. Απαίτησή της ήταν οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα οδηγήσουν σε πλεονάσματα. Απλοποιώ λίγο γιά να μην γραφουμε τα ίδια και τα ίδια.
Δεν κάναμε αυτά που οφείλαμε ως τώρα. Αντίθετα σταμάτησαν τα πάντα και κάναμε διπλές εκλογες ! Τώρα μας χρωστάνε πάλι ? Εδωσε δείγμα γραφής η κυβέρνηση Σαμαρά ? Οχι. Τοτε γιατί πρέπει να μας δώσουν "αέρα" ξανά ? Δεν βλέπω το λόγο.
Κωνσταντίνος
11-07-12, 17:19
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ απλα να θυμισω ομως οτι σε μελετη δημου Αττικης ειχε υπολογισθει οτι το κοστος αποκομιδης σκουπιδιων θα ηταν 5πλασιο αν την εργολαβια την επαιρνε ιδιωτης ή οταν ιδιωτικοποιηθηκε δημοσια εταιρεια υδατος σε χωρα Λατινικης Αμερικης πολλοι εχασαν τα σπιτια τους επειδη δεν μπορουσαν να πληρωσουν τον λογαριασμο...εννοειται πως στο χειλος του γκρεμου που βρεθηκε-ειναι η χωρα οφειλεται και εν μερει στο μισθολογικο κοστος των δημοσιων υπαλληλων(και σε καποιους συνδικαλιστες -εργατοπατερες που ποτε δεν δουλεψαν στην ζωη τους}
οποτε η ολη διαδικασια θα πρεπει να γινει πολυ προσεκτικα... :thanks:
Υπάρχει και ο αντίλογος όπως αυτό που αναφέρεις. Σημειώνεται και αυτό.
Εγώ όμως ο υποψιασμένος στέκομαι λίγο στο σημείο που λέει ότι "την μελέτη την έκανε Δήμος Αττικής". Φυσικά...
Επίσης εάν την εργολαβία την έπαιρνε ένας σοβαρός ιδιώτης ίσως, λέω ίσως, να είχε φροντίσει και την διαχείρηση των απορρημάτων και να μην είχαμε είχαμε γίνει ένα "άνθρωποι-ποντίκια" απο τις συνεχείς πολυήμερες απεργείες ή το συχνό-πυκνό κλείσιμο των χυτα.
σε μελετη που εχει γινει για τα απορριματα, η αποκομιδη τους απο ιδιωτες θα κοστιζε τα μισα λ7.
δεν εγινε ομως για να μη απολυθει προσωπικο απο τους δημους.
δεν ξερω που βρηκατε οτι θα κοστιζε τα διπλασια.
Πάντως ο Πατρινός έχει δίκιο. Από το Μάη και μετά δεν κινείται τίποτα. Και δεν εννοώ μόνο στην αγορά. 2,5 μήνες περιμένω από την Αρχαιολογία να δώσει μια απάντηση. Αναμονή για να εκδώσει και το ΤΕΕ κάποιες Τεχνικές Οδηγίες σχετικά με τις βεβαιώσεις δομικής τρωτότητας για τα αυθαίρετα. Αναμονή και για τις εξετάσεις Ενεργειακών Επιθεωρητών (κοντεύω να ξεχάσω όσα έμαθα σε τρεις μήενς σεμιναρίων). Τι σκατά αναμένουν όλοι? Να έρθει κάποιος να τους εμπνεύσει?
Εν τω μεταξύ έχουν σκάσει εκκαθαριστικά, λογαριασμοί, έρχονται και τα ΦΑΠ, έτοιμα και τα χαράτσια της ΔΕΗ, είναι και μήνας ΦΠΑ... Το 2009 έλεγε ένας μάπας φίλος του πατέρα μου πως όποιος αντέξει τα επόμενα δυο χρόνια δεν έχει να φοβάται τίποτα. Έχουν ήδη περάσει τρία και δεν έχουμε δει ακόμη τίποτα...
....μπορει να εχει δικιο και ο Πανος,αλλα αυτο που με τρομαζει ειναι οτι σιγουρα εχει δικιο ο Πατρινος!!!!....η κριση ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΑ!!!!:ranting2:
.....τελικα ομως μπορει και να παμε διακοπες.....https://www.koinonikostourismos.gr/pdfs/tourgiaolous2012-13.pdf
αυτά είναι απόλυτα σωστά Αρη, οπως τα λες. Πες μου όμως τι φταίνε οι ξένοι ...
Η μάλλον ας πει κάποιος που έχει διαβάσει το μνημόνιο περισσότερο από την Κατσέλη, που διαφωνεί.
αυτά είναι απόλυτα σωστά Αρη, οπως τα λες. Πες μου όμως τι φταίνε οι ξένοι ...
......
και ομως φταινε Πανο!!!....δεν ειναι και αγιοι ουτε και για λυπηση.....οι τοκογλυφοι παντα εχουν εναν "σκοπο" που δεν φαινεται αμεσα.....η δουλεια τους γινεται ομως....
και ομως φταινε Πανο!!!....δεν ειναι και αγιοι ουτε και για λυπηση.....οι τοκογλυφοι παντα εχουν εναν "σκοπο" που δεν φαινεται αμεσα.....η δουλεια τους γινεται ομως....
Ααααα ... εδώ εχουμε θέμα ! :thumbsup:
ποιοί τοκογλύφοι βρε συ ? Ο μηχανισμός στηριξης των χωρών του ευρωπαικού Νότου (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) δημιουργήθηκε από χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων. Ακουσες μήπως υπουργούς και πρωθυπουργούς χωρών σαν την Τσεχία να δυσανασχετούν γιά το πως θα πείσουν τα κοινοβούλιά τους για να εγκρίνουν επιπλέον κονδύλια γιά την Ελλάδα ? Ποιοί τοκογλύφοι ? Η Ελλάδα δανείζεται με 3,κάτι % και η Ισπανία με 7% (από τις αγορές - αυτούς που λες τοκογλύφους).
Η Ευρώπη μας γλίτωσε από τους τοκογλύφους και τη βρίζουμε κι από πάνω !
θυμαμαι οταν μετακομισαμε στο μαρουσι ημουν 11 ετων.
για να γινει μεταφορα το τηλεφωνο χρειαστηκαν περιπου 2 χρονια (στο τελος ο πατερας μου πηγε χαρτι ιατρου), παροτι ειχαμε στο παλιο σπιτι.
φυσικα δεν μεταφερθηκε ο ιδιος αριθμος, αλλαξε.
ουτε αυτο το νουμερο "φτουρησε" ομως, αφου μας το αλλαξαν αλλες 2 φορες μια φορα οταν εγινε ψηφιακο και μια αλλη για καποιο αλλο λογο...
πραγματα αδιανοητα ολα αυτα σημερα...
Και όχι μόνο μήπως θυμάσαι και ποσά πληρωσες;
Μήπως θυμάστε ότι πόσες σελίδες ήταν οι αγγελίες πώλησης τηλεφώνων (γραμμών ) στα νεα (μόνο εκει είχε αγγελίες και κόστισαν και μερικά χιλιαρικα)
Μιλάμε έκαναν και 7 χρόνια να σου βάλουν τηλέφωνο και κόστιζε πάνω απο 120000 δρχ.
.... Ο μηχανισμός στηριξης των χωρών του ευρωπαικού Νότου (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) δημιουργήθηκε από χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων.....
"Ο μηχανισμός στηριξης των χωρών" θελεις να πεις οτι ηταν "ανθρωπιστικου"χαρακτηρα και δεν ειχε κανενα μα κανενα οφελος για τους ευρωπαιους φορολογουμενους???
"Ο μηχανισμός στηριξης των χωρών" θελεις να πεις οτι ηταν "ανθρωπιστικου"χαρακτηρα και δεν ειχε κανενα μα κανενα οφελος για τους ευρωπαιους φορολογουμενους???
αν πω ότι ήταν ανθρωπιστκού χαρακτηρα, θα γελάσεις και δεν θα διαβάσεις παρακάτω, αρα δεν το λέω.
η σειρά των πραγμάτων είναι (σε επικεφαλίδες) η εξής
- η χώρα έφτασε το 2009 να δανείζεται με επιτόκια καταστροφής (7%) από τις αγορές.
- η ευρώπη πραετοιμάζει μηχανισμό στηριξης προβλέποντας ότι η Ελλάδα οδηγείται σε στάση πληρωμών.
- ο ΓΑΠ ανακοινωνει την υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό. Τα υπόλοιπα τα ξέρεις.
Ο μηχανισμός φτιάχτηκε γιά να μην οδηγηθεί σε στάση πληρωμών και άτακτη χρεωκοπία μιά χωρα του ευρω. Από τη μία πλευρά φτιάχτηκε γιά να γλιτώσει το ευρώ από τη διάλυση και από την άλλη γιά να σωθούν λαοί από ανθρωπιστική κρίση. Μεχρι στιγμής δεν έχουν επιτευχθεί αυτοί οι στόχοι, το ευρω κινδυνεύει και αρκετοί λαοί υποφέρουν. Η κρίση στην Ελλάδα χειροτερεύει επειδή οι κυβερνήσεις ΔΕΝ εφάρμοσαν τα μνημόνια. Οταν τα εφαρμόσουν, τότε θα κριθεί η αποτελεσματικότητα των μνημονίων και τότε θα δούμε αν μας έστησαν παγίδα γιά να μας πάρουν το υπέδαφος.
Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι αστείες Αρη, γιατί δεν μπαίνουν οι γερμανοί να αγοράσουν τις ελληνικές τράπεζες π.χ. ? Η τιμή τους είναι όσο ένα μέσο μπακάλικο στη φρανκφούρτη ... τι περιμένουν ? Να μηδενίσουν ? Δηλαδή βλέπουν μέλλον στην Ελλάδα και τσιγκουνεύονται 100 εκ ευρώ γιά να πάρουν την "περιούσια" ΔΕΗ μας ? Δεν έρχονται αν δεν διαλυθούν οι συντεχνίες . Και αν διαλυθούν θα τις πάρουν τις καλές δουλειές σε 10πλάσια τιμή. Εχουν λεφτά, αλλά έχουν και μυαλό.
GiannisRob
11-07-12, 18:25
Συμπληρωματική έρευνα για τον αδερφό του Γ. Παπανδρέου ζητά ο Εισαγγελέας
Ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Γρ. Πεπόνης, ζητά από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Άρη Κορέα,, επιπλέον έρευνα για την αγοραπωλησία CDS του ελληνικού χρέους από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Τη διενέργεια συμπληρωματικής έρευνας για το σκέλος της έρευνας που αφορά αγοραπωλησία ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) του ελληνικού χρέους από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ενδεχόμενη ανάμειξη του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρέα, στην υπόθεση, ζητά ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρη Κορέα.
Ο κ. Πεπόνης διαφωνεί με την άποψη του κ. Κορέα, που διενεργεί εδώ και μήνες έρευνα για την υπόθεση των CDS, ότι οι καταγγελίες περί ανάμειξης του κ. Ανδρέα Α. Παπανδρέου στην υπόθεση πρέπει να τεθούν ως ατεκμηρίωτες και μη δυνάμενες να στηρίξουν ποινικό αδίκημα, στο αρχείο.
Η θέση του Οικονομικού Εισαγγελέα, ο οποίος φέρεται να είχε δηλώσει τον περασμένο Δεκέμβριο στους προϊσταμένους του ότι η έρευνα αυτή βρίσκεται σε «δικονομικό αδιέξοδο», είναι ότι η υπόθεση χρίζει επιπλέον διερεύνησης. Έτσι με παραγγελία του προς τον κ. Κορέα ζητά να διερευνήσει όλη την πορεία των ασφαλίστρων κινδύνου που διακινήθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο προέβη σε αγοραπωλησία αυτών των προϊόντων μεταξύ το φθινόπωρο του 2009.
Βάσει της εντολής Πεπόνη, ο εισαγγελέας καλείται να εξακριβώσει μέσω αιτήματος δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία, όπου είναι η έδρα της επενδυτικής εταιρείας:
- Ποιά ήταν ακριβώς η θέση του κ. Α. Παπανδρέου στην επίμαχη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων την περίοδο 2009-2010, και ποιός ο βαθμός ευθύνης του στην λήψη και εκτέλεση αποφάσεων.
- Αν η εταιρεία προμηθεύτηκε CDS επί του ελληνικού χρέους.
- Αν πουλήθηκαν CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην εν λόγω εταιρεία.
- Και τέλος αν η διακίνηση των προϊόντων συνδέεται με τυχόν εσωτερική πληροφόρηση που μπορεί να είχε η εταιρεία.
Μετά την συλλογή των στοιχείων που ζητά ο κ. Πεπόνης, ο εισαγγελέας θα πρέπει να αναθέσει σε εξειδικευμένη ομάδα οικονομικών πραγματογνωμόνων την αποτίμηση και αξιολόγηση του υλικού ώστε να κριθεί και η περεταίρω πορεία του θέματος.
Να σημειωθεί ότι η έρευνα του κ. Κορέα στο δεύτερο σκέλος της, αφορά τις καταγγελίες για οργανωμένο σχέδιο κερδοσκόπων σε βάρος της Ελλάδας. Για την υπόθεση είχαν υποβάλει μηνυτήρια αναφορά, τον Απρίλιο του 2010 ένας δικηγόρος και ένας οικονομολόγος στρεφόμενοι κατά παντός υπευθύνου, επενδυτικού οίκου, χρηματοοικονομικού οργανισμού, οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης κ.α, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε μεθοδευμένη και σκόπιμη χειραγώγηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας με στόχο την ξέφρενη κερδοσκοπία.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή: https://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_11/07/2012_451668
Θυμάμαι είχα κάνει αίτηση για τηλεφωνική σύνδεση στην1η γυμνασίου, γιατί μ?άρεγε το τηλέφωνο τόσες και παυτσούρευα με αυτό, και η γραμμή ήρθε στη 2α Λυκείου.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Αλέξη, είναι η σειρά μας να δώσουμε πριν ξαναπάρουμε από τους ξένους. Χασαμε τη σειρά νομίζω. Εχουμε υπογραψει πραγματα και θάματα και δεν έχουμε κάνει τίποτα.
Υπάρχει μιά παρεξήγηση που πρέπει κάποια στιγμή να λυθεί. Οι οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων δεν ήταν απαίτηση των ξένων, η διάλυση της ιδωτικής οικονομίας λόγω της ανασφάλειας γύρω από την επιστροφή στη δραχμή και της ύφεσης που προκάλεσαν τα οριζόντια μέτρα δεν ηταν απαίτηση των ξένων. Απαίτησή της ήταν οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα οδηγήσουν σε πλεονάσματα. Απλοποιώ λίγο γιά να μην γραφουμε τα ίδια και τα ίδια.
Δεν κάναμε αυτά που οφείλαμε ως τώρα. Αντίθετα σταμάτησαν τα πάντα και κάναμε διπλές εκλογες ! Τώρα μας χρωστάνε πάλι ? Εδωσε δείγμα γραφής η κυβέρνηση Σαμαρά ? Οχι. Τοτε γιατί πρέπει να μας δώσουν "αέρα" ξανά ? Δεν βλέπω το λόγο.
Πανο ειναι γεγονος οτι δεν πηραμε τα μετρα που επρεπε να παρουμε, αυτα που συμφωνησαμε εαν θες thumb, ομως, δεν με πειθει πλεον κανεις, μα κανεις, οτι ο σκοπος τους ειναι να μας βαλουν σε ταξη...., θελουν ολο τον Νοτο με την πλατη στον τοιχο και την ολοκληρωτικη εξαθλιωση.......
Μακαρι να γραφω εγω μ@λ@κιες και να μην ειναι ετσι.
Δεν χρειαζεται πλεον να εχει καποιος ειδικες γνωσεις στα οικονομικα, η απλη λογικη ειναι αρκετη για να καταλαβει τι προσπαθουν να κανουν.
Στην Ισπανια αρχισαν να ριχνουν πλαστικες σφαιρες κατα των ανθρακωρυχων.....
https://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/541428_3610182489514_1031553528_n.jpg
Το 'πες κι έγινε ρε γκαντεμόσαυρε! 2 ώρες σήμερα το μεσημέρι χωρίς ρεύμα. Υπολογιστής γιοκ, internet γιοκ, κλιματισμός γιοκ. Παίρνω το 10505 και μου λένε πως έχουν πρόβλημα λόγω φορτίων στο δίκτυο. Εν τω μεταξύ αυτό συμβαίνει μέρα παρά μέρα. Γαμώ τον Φωτόπουλο, γαμώ και τον Αθανασόπουλο, γαμώ και τη ΔΕΗ τους μέσα.
Το 1995 φίλησα κατουρημένες ποδιές για τηλέφωνο σε ένα σπίτι που νοικιάζω αλλά τίποτα. Τελικά πλήρωσα 300 χιλιάρικα τότε για να αγοράσω γραμμή από ένα video club που είχε τρεις. Οι ενοικιαστές τότε ήθελαν απαραιτήτως τηλέφωνο, βλέπεις. Τώρα που έβγαλα με κλητήρα τον τελευταίο ενοικιαστή, ευτυχώς χωρίς δολοφονίες ή αυτοκτονίες, μου έσκασε και αγωγή από τον ΟΤΕ γιατί υπάρχει μεγάλη οφειλή στο όνομά μου. Φυσικά δεν προβλέπεται ν' αλλάζεις όνομα στις γραμμές του ΟΤΕ, μου το επιβεβαίωσαν και τηλεφωνικώς. Παρεπιπτόντως, ΚΑΙ την οφειλή πλήρωσα ΚΑΙ τη γραμμή έχασα. Σούπερ?
ε πρέπει να μείνουν στο δημόσιο ρε φίλε. πάση θυσία λέμε...φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν 2 - 3 φορές το χρόνο δεν είχαμε απεργείες στο τεύμα, στα σκουπίδια, στα λιμάνια, κτλ κτλ???
για το μόνο πράγμα που φταίνε άρη οι ξένοι, είναι που δεν μας έδωσαν ένα γερό σουτ, να ελαφρύνουν και τους δικούς τους φορολογούμενους λιγάκι.
Και όχι μόνο μήπως θυμάσαι και ποσά πληρωσες;
δεν θυμαμαι γιατι δεν τα πληρωσα εγω... :th_Laie_67-1:
παντως εχεις δικιο, τοτε οι αγγελιες για πωληση τηλεφωνου ηταν μια σελιδα παλιας εφημεριδας.
τι εποχες...
Πανο ειναι γεγονος οτι δεν πηραμε τα μετρα που επρεπε να παρουμε, αυτα που συμφωνησαμε εαν θες thumb, ομως, δεν με πειθει πλεον κανεις, μα κανεις, οτι ο σκοπος τους ειναι να μας βαλουν σε ταξη...., θελουν ολο τον Νοτο με την πλατη στον τοιχο και την ολοκληρωτικη εξαθλιωση.......
Μακαρι να γραφω εγω μ@λ@κιες και να μην ειναι ετσι.
Δεν χρειαζεται πλεον να εχει καποιος ειδικες γνωσεις στα οικονομικα, η απλη λογικη ειναι αρκετη για να καταλαβει τι προσπαθουν να κανουν.
Στην Ισπανια αρχισαν να ριχνουν πλαστικες σφαιρες κατα των ανθρακωρυχων.....
οχι Αλέξη, οχι, δεν προσπαθούν να εξαθλιώσουν τις χώρες του Νότου, πελάτες τους είναι, δεν εχει οικονομικό νόημα να το κάνουν.
Το αντιθετο έχει συμβεί. Δεν μπήκαν σωστοί κανόνες από τη αρχή της δημιουργίας του ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται μεγάλα πλεονάσματα στη Γερμανία, η οποία εξάγει προιόντα βαριάς βιομηχανίας, έναντι των άλλων χωρών που η οικονομία τους δεν έχει αυτόν τον δυναμισμό. το εχει γράψει ο dr.M πολλές φορές και είναι σωστός σε αυτό.
ΟΜΩΣ, δεν παύουμε να καθόμαστε όλοι πάνω στο ίδιο κλαδί που λέγεται ευρώ, αν το πριονίσουν οι γερμανοί, πέφτουν και εκείνοι. Θέλεις ότι θα χτυπήσουν λιγότερο από εμάς ? Σωστό. Ομως θα χάσουν 2 πράγματα. Πρωτον τα δανεικά από τις αγορές στο 1% και δεύτερον πάρα πολλές εξαγωγικές αγορες που θα έχουν καταρρευσει. Θα τη βρουν τη λύση οι γερμανοί σε 2 - 3 χρόνια, αλλά τον πρωτο καιρό θα ζοριστούν πολύ. θα φανε ανεργία και πληθωρισμό που τα τρέμουν !
προσπαθούν να σωσουν το σύνολο της ευρώπης αλλά δεν ανέχονται μ@λ@κες στην κουβέντα. Δες πόση διαφορά αντιμετώπισης υπάρχει όταν διαπραγματευονται με ισπανούς, ιταλούς, κύπριους, ιρλανδούς. Γίνεται μάχη, αλλά με καλοπροαίρετο τρόπο, δούναι και λαβείν, τραβάνε και λασκάρουν το σχοινί. Με μας είναι άλλη φάση ... είμαστε τσιρκουλα και δεν μας εμπιστεύονται.
Δεν ξέρω τα αιτηματα των ισπανων ανθρακωορύχων, ξέρω όμως τα αιτήματα των συνδικαλιστων της ΔΕΗ και αυτών που έκλεισαν σήμερα τη Χαλυβουργία Ασπροπύργου. οπως εσύ ξέρεις γιατί έκλεισε η Πιρέλλι και η Ναμκο.
Το ξαναλέω, αν δεν τσακίσουμε τις συντεχνίες, είμαστε άξιοι της τυχης μας και καλά θα μας κάνουν να μας διώξουν από το ευρώ και να μας κυβερνήσει η Αριστερά να φάμε στην κατσαλόρα τη λαική περηφάνεια μας και τις εργατικές κατακτήσεις.
μη θυμώσεις ρε, δεν το λεω γιά σενα το τελευταίο. :original:
....τελικα ομως μπορει και να παμε διακοπες.....https://www.koinonikostourismos.gr/pdfs/tourgiaolous2012-13.pdf
επειδη ο Πανος δεν παλευεται στα οικονομικα/πολιτικα και εγω ειμαι πολυ επιφανειακα καταρτισμενος σε τετοια θεματα(ημιμαθης και κατω....) ας ασχοληθω με τις διακοπες!!!:thumbsup:
λοιπον η ιστοσελιδα Α)https://www.koinonikostourismos.gr/plirdikeoyx.aspx
και η Β)https://www.koinonikostourismos.gr/idiotikos.aspx
....διαβαστε και πειτε σχολια....
... ιδωτικος κοινωνικος τουρισμος????.....δηλαδη οτι δεν μπορει να κανει το κρατος το κανουν οι ιδιωτες ξενοδοχοι????....καταλαβα καλα???
golden deals μου θυμίζει.
Δεν ξέρω τα αιτηματα των ισανων ανθρακωορύχων, ξέρω όμως τα αιτήματα των συνδικαλιστων της ΔΕΗ και αυτών που έκλεισαν σήμερα τη Χαλυβουργία Ασπροπύργου. οπως εσύ ξέρεις γιατί έκλεισε η Πιρέλλι και η Ναμκο.
Το ξαναλέω, αν δεν τσακίσουμε τις συντεχνίες, είμαστε άξιοι της τυχης μας και καλά θα μας κάνουν να μας διώξουν από το ευρώ και να μας κυβερνήσει η Αριστερά να φάμε στην κατσαλόρα τη λαική περηφάνεια μας και τις εργατικές κατακτήσεις.
μη θυμώσεις ρε, δεν το λεω γιά σενα το τελευταίο. :original:
Δεν θυμωνω μαζι σου και το ξερεις, αν και καποιες φορες καπως μορχεται.....:th_Laie_67-1::hystericalbs1:
Την περιπτωση της Πιρελλι την ξερω πολυ καλα, θελανε να αυξησουν την παραγωγη σε νουμερα που δεν ηταν εφικτο να γινουν μονοκοπανια, οταν μαλιστα η εταιρια ειχε υπογραψει χαλαρα νουμερα παραγωγης τα προηγουμενα χρονια με το σωματειο εργαζομενων!!!!
Εκ των υστερων φυσικα μαθευτηκε, οτι και να γινοταν αυξηση παραγωγης, η αποφαση για μεταφορα του εργοστασιου στην Τουρκια ηταν ειλημμενη......
Οι γερμανοι ειναι φιλοι μας....
Οι γερμανοι ειναι πολυ φιλελληνες. Επηρεαστηκαν απο την αρχαια ελληνικη κουλτουρα οπως κανεις αλλος...τολμω να πω περισσοτερο κι απ' τους ελληνες.
Οι γερμανοι φιλοσοφοι μελετησαν διεξοδικοτερα απ' ολους την αρχαια ελληνικη γραμματεια και ηταν οι μοναδικοι συνεχιστες των ελληνων φιλοσοφων μεχρι και την αρχη του 20ου αι. Ιδιως ο Νιτσε ηταν αρρωστος με τους 3 τραγωδους μας...
Οι γερμανοι φυλετικα μας θεωρουν αδελφια τους. Ακομα κι ο Χιτλερ,ο χειροτερος γερμανος πολιτικος λατρευε την ελληνικη κουλτουρα.
Το προβλημα ξεκινα απο την εποχη του σιδηρου καγκελαριου Οτο φον Μπισμαρκ που ενωσε τα γερμανικα κρατιδια(1ο Ραιχ). Εκτοτε η γερμανια εβαλε στα γονιδια της αυτη τη δαιμονοληψια να γινει ο αιωνιος κυριαρχος της ευρωπης το μεγαλυτερο της οραμα που αργοτερα αποδειχτηκε μοιραιο και συνεχιζεται μεχρι τις μερες μας. Κατα τον 1ο ΠΠ απετυχε να το κανει, το ιδιο και στον 2ο. Μαλιστα στον 2ο ΠΠ εγινε η αιτια να εδραιωσει τους (εβραιο)αμερικανους στον κοσμο,τους μεγαλυτερους οπαδους τους.
Η μεγαλυτερη ηττα ελοχευει με το ευρω και αυτη θα ειναι πολυ χειροτερη κι απ' τους 2 πολεμους του παρελθοντος. ΔΕΝ μπορει η γερμανια να χασει αυτον τον πολεμο γι' αυτο παλευει με νυχια και με δοντια νε περισωσει την αξιοπρεπεια της....
Και απευθυνομαι στους γερμανους:
Βρε παιδια εχετε παιδεια, κουλτουρα, βιομηχανια, τεχνολογια, πολιτισμο...τα εχετε ολα σε αφθονια. Γιατι πρεπει να υποδουλωσετε τη μιση ευρωπη μονο και μονο για να αποδειξετε οτι ειστε ελεφαντες;;;
Πριν απο 150 χρονια ο Ντοστογιεφσκι ειπε πως οι γερμανοι ειναι κατα κανονα βλακες σε αντιθεση με τους αγγλους που ειναι παμπονηροι. Τωρα καταλαβαινω ποσο δικιο ειχε κι ας του κακιωσα οταν το πρωτοδιαβασα καθως ημουν ψιλογερμανοφιλη....
Η τριτη ηττα αν ερθει θα ειναι η πιο επωδυνη.........
Δεν θυμωνω μαζι σου και το ξερεις, αν και καποιες φορες καπως μορχεται.....:th_Laie_67-1::hystericalbs1:
Την περιπτωση της Πιρελλι την ξερω πολυ καλα, θελανε να αυξησουν την παραγωγη σε νουμερα που δεν ηταν εφικτο να γινουν μονοκοπανια, οταν μαλιστα η εταιρια ειχε υπογραψει χαλαρα νουμερα παραγωγης τα προηγουμενα χρονια με το σωματειο εργαζομενων!!!!
Εκ των υστερων φυσικα μαθευτηκε, οτι και να γινοταν αυξηση παραγωγης, η αποφαση για μεταφορα του εργοστασιου στην Τουρκια ηταν ειλημμενη......
θα φιλάγαμε κατουρημένες ποδιες σήμερα να ξαναγυρίσει, τι λες ? Θα μας χάλαγε να υπογραφόταν μιά 5ετης πχ επιχειρηματική σύμβαση με το συνδικάτο των εργατών με το βασικό μισθό ? Δε νομίζω ... Ισα, ισα, που θα έβρισκε μιμητες και από άλλους ξένους επενδυτες, οι οποίοι θα έβλεπαν ότι οι έλληνες άρχισαν να λογικεύονται στις απαιτησεις τους επιτελους.
εσύ ο ίδιος, μπορείς να πληρώνεις υπαλλήλους αν δεν έχει δουλειά να τους δώσεις ? Οχι βέβαια ... Ε, αυτό είναι το κεντρικό νόημα της οικονομίας της αγοράς, τα πάντα καθορίζονται από την αγορά και τη ζήτηση. Υπάρχει δουλειά, πληρωνόμαστε, δεν υπαρχει ... κλάφτα. Το ίδιο ισχύει και γιά το δημόσιο. Εχει ελείμματα ... βοηθάμε να κλείσουν. Δεν απαιτούμε ... κι όποιον (φορολογούμενο) πάρει ο χάρος.
Λέω εγώ ... :original::original:
Υπάρχει δουλειά, πληρωνόμαστε, δεν υπαρχει ... κλάφτα. Το ίδιο ισχύει και γιά το δημόσιο. Εχει ελείμματα ... βοηθάμε να κλείσουν. Δεν απαιτούμε ... κι όποιον (φορολογούμενο) πάρει ο χάρος.
Λέω εγώ ... :original::original:
και εγω λεω......, οτι το παραπανω δεν ισχυει για ολους μας, υπαρχουν ακομα καποιοι που δεν εχουν δουλεια τα μαγαζακια που εργαζονται, αλλα αυτοι συνεχιζουν να πληρωνονται, εστω και ελαφρως μειωμενα.
κοινως ειμαστε ολοι ισοι μεταξυ μας, εκτος απο καποιους που μαλλον ειναι λιγο πιο ισοι απ' τους ισους.......
δεν μιλω σε προσωπικο επιπεδο.....:hug:
Επειδή ο Πάνος με τον Στάθη έχουν ξεσκιστεί ν' ανταλλάσουν thanks, κάνω κι εγώ ρο ίδιο με τον Πατρινό... :hystericalbs1:
Edit: Επειδή είμαι με κινητό και άλλου χτυπάω, άλλου καταλαβαίνει, μόλις σου τσίμπησε το ένα η Σάσα, Αλέξη.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
11-07-12, 20:57
σε μελετη που εχει γινει για τα απορριματα, η αποκομιδη τους απο ιδιωτες θα κοστιζε τα μισα λ7.
δεν εγινε ομως για να μη απολυθει προσωπικο απο τους δημους.
δεν ξερω που βρηκατε οτι θα κοστιζε τα διπλασια.
θυμαμαι οτι οταν ειχαν απεργια οι εργαζομενοι στους δημους το ειχε πει παρουσιαστης ειδησεων σχετικα με το οτι θα κοστιζε το 5πλασιο κοστος.και ο εκπροσωπος των υπαλληλων δεν το διεψευσε...
και εγω λεω......, οτι το παραπανω δεν ισχυει για ολους μας, υπαρχουν ακομα καποιοι που δεν εχουν δουλεια τα μαγαζακια που εργαζονται, αλλα αυτοι συνεχιζουν να πληρωνονται, εστω και ελαφρως μειωμενα.
κοινως ειμαστε ολοι ισοι μεταξυ μας, εκτος απο καποιους που μαλλον ειναι λιγο πιο ισοι απ' τους ισους.......
δεν μιλω σε προσωπικο επιπεδο.....:hug:
χα χα ! ελήφθη το υποννοούμενο :original:
κοίτα, ασφαλώς όσο βρισκόμαστε μέσα στην ταλάντωση του εκκρεμούς (θα δούμε αν θα προχωρήσουμε στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού ή θα πάμε στην οριστική οπισθοδρόμηση), κάποιοι τομείς της οικονομίας πληρώνουν την κρίση (και τα ημίμετρα που έχουν ληφθεί) με άγριο τρόπο (πχ ιδιωτικοί υπάλληλοι - άνεργοι, ελ.επαγγελματίες - άνεργοι) και κάποιοι τομείς εξακολουθούν να επιπλέουν (δημόσιοι υπαλληλοι - δεκο - τραπεζουπαλληλοι). Μην ψάχνουμε ισορροπία προς το παρόν. Οταν και εφόσον η χωρα εκσυγχρονιστεί και πάψει να θυμίζει σοβιετία, όλα αυτά θα εξισορροπηθούν. Ο καθένας στον τομέα του θα κερδίζει ανάλογα με την παραγωγικότητά του, ανάλογα με το δυναμισμό του τομέα στον οποίο δραστηριοποειται.
ξέρω ότι δεν σε ικανοποιεί αυτη η απάντηση, όλοι θα θέλαμε να βλέπουμε γύρω μας δίκαιη κατανομή των βαρών και των θυσιών, αλλά η ελεύθερη οικονομία έχει κανόνες. Ζήσαμε με στραβούς κανόνες επί 10ετίες, αυτό πληρώνουμε τώρα. Κάθε αλλαγη είναι επώδυνη και περιλαμβάνει και αδικίες.
Αλέξη, την ίδια χρονική περίοδο εκλεισαν αρκετα εργοστάσια πολυεθνικών εταιριών στην ελλάδα μεταφέροντας κυρίως την παραγωγή τους στην τουρκία.
Και αυτό γιατί :
# Οι μισθοί στην τουρκία ήταν χαμηλώτεροι απο της ελλάδας.
# Οι εργαζόμενοι στην τουρκία δεν αποφάσιζαν για το ύψος της παραγωγής και δεν υπηρχε συνδικαλισμός.
# Το ελληνικό κράτος, για να αποτρέψει τις εισαγωγές προιόντων επέβαλέ ποσοστά άτοκής κατάθεσης στην Τ.Ε. επι της αξίας των εισαγωμένων ειδών. Τα λεγόμενα "Περιθώρια"
Απο την ποινή αυτή βλακωδώς δεν αφαίρεσε ούτε τις εισαγώμενες Α' ύλες των βιομηχανιών.
# Οι φόροι επι των κερδών των επιχειρήσεων είναι χαμηλώτεροι στην Τουρκία
thumb
Επειδή ο Πάνος με τον Στάθη έχουν ξεσκιστεί ν' ανταλλάσουν thanks, κάνω κι εγώ ρο ίδιο με τον Πατρινό... :hystericalbs1:
Edit: Επειδή είμαι με κινητό και άλλου χτυπάω, άλλου καταλαβαίνει, μόλις σου τσίμπησε το ένα η Σάσα, Αλέξη.
ναι καλα τωρα....... το κινητο σου φταιει που στελνεις και αλλου thanks, μου ειχες υποσχεθει οτι θα ειμαι ο τελευταιος σταθμος της ζωη σου.......:tt1:, το τρενο ομως συνεχιζει και ολο στασεις κανει.....:th_Laie_67-1::hystericalbs1:
katsaraios
11-07-12, 22:40
"""Γιατί πρέπει τα χρήματα των φόρων μου, να χρηματοδοτούν διορισμένες στρατιές άχρηστων και αστοιχείωτων ψηφοφόρων αντί να χρηματοδοτούν υπηρεσίες υγείας, παιδείας και ασφάλισης;"""
οεο???
το μπουλο
https://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/600127_245364622233118_90327811_n.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=8lkW0elQUCg
:th_Laie_67-1: :hystericalbs1: :th_Laie_67-1: :hystericalbs1:
"""Γιατί πρέπει τα χρήματα των φόρων μου, να χρηματοδοτούν διορισμένες στρατιές άχρηστων και αστοιχείωτων ψηφοφόρων αντί να χρηματοδοτούν υπηρεσίες υγείας, παιδείας και ασφάλισης;"""
οεο???
το μπουλο
Φαντάσου τί θα πρέπει να λένε και οι πολίτες των άλλων κρατών που μας δανείζουν...
https://www.youtube.com/watch?v=b5paXFTco1Y
katsaraios
12-07-12, 03:29
Φαντάσου τί θα πρέπει να λένε και οι πολίτες των άλλων κρατών που μας δανείζουν...
δεν πανε στο@@ολο και αυτοι ,ας μην ψηφιζουν πολιτικους που μας δανειζουν.....:thumbsdown: γιατι και αυτοι οι "εξω" βρισκουν και τα κανουν..
Μεταταξεις να τελειωνουμε αν δεν μπορουν να διωξουν τους πραγματικα ανευ εργου και ελεγχου ...
Περί συντεχνιών thumb
https://www.capital.gr/Articles.asp?id=1555729
Ενδεχόμενη παράταση για υποβολή Ε1 (ήμουν σίγουρος)
https://www.newsnow.gr/article/154588/siopiri-paratasi-gia-na-min-katarrefsei-to-Taxisnet.html
Για τσεκάρετε την παραΛία που θα πάτε.
Περιττό να αναφερθώ στα κρυστάλινα νερά της Αρκαδικής Ριβιέρας..
https://www.bathingwaterprofiles.gr/map
Για τσεκάρετε την παραΛία που θα πάτε.
Περιττό να αναφερθώ στα κρυστάλινα νερά της Αρκαδικής Ριβιέρας..
https://www.bathingwaterprofiles.gr/map
Που δροσίζεις το κορμί σου στην Αρκαδική Ριβιέρα ptμπούλη???Έχεις καμιά καλή πρόταση?Εγώ σαπίζω στο mayo
Που δροσίζεις το κορμί σου στην Αρκαδική Ριβιέρα ptμπούλη???Έχεις καμιά καλή πρόταση?Εγώ σαπίζω στο mayo
Εσύ Λάμπρο είσαι του κοσμικού, σαν τον Χαντέ, από ότι βλέπω.
Εγώ αποκλειστικά Πόρτες και πέρα από το λιμανάκι όσο γίνεται πιο μακρυά - σχεδόν μέχρι τον Μουστό (https://www.inarcadia.gr/tourism/fo/moustos/index.htm)
Πιθανότερη η έξοδος της Ιταλίας, παρά της Ελλάδας από το ευρώ, κατά την Bank of America
Η Ιταλία, και έπειτα η Ιρλανδία, θα είχαν τους περισσότερους λόγους να αποχωρήσουν από την ευρωζώνη από ό,τι η Ελλάδα ή άλλες χώρες -πληττόμενες ή μη από την κρίση- σύμφωνα με ανάλυση της Bank of America Merrill Lynch, που υπενθυμίζει τον κίνδυνο οικειοθελούς αποχώρησης από το κοινό νόμισμα.
Κρίσιμο είναι ότι το Βερολίνο θεωρείται πως θα πάσχιζε μεν να κρατήσει αρτιμελή την Ευρωζώνη, αλλά το περιθώριο κινήσεών του θα ήταν περιορισμένο.
Η ανάλυση της Bank of America Merrill Lynch βασίζεται στην ανάλυση κόστους-απόδοσης και τη θεωρία παιγνίων.
Τα συμπεράσματα της ανάλυσης, όπως μεταδίδει το Bloomberg, δείχνουν πως οι αγορές ίσως υποτιμούν το ενδεχόμενο οικειοθελούς αποχώρησης οικονομιών από την ευρωζώνη.
Η Ρώμη, υποστηρίζει η ανάλυση, έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να επιτύχει μία συντεταγμένη επιστροφή σε κοινό νόμισμα, διαφυλάσσοντας μέρος του οφέλους που θα είχε η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.
Σε παρόμοια θέση εκτιμάται ότι βρίσκεται και το Δουβλίνο.
Το Βερολίνο έχει μεν την μεγαλύτερη οικονομική ισχύ από τους «17» να τα βγάλει πέρα μόνο του, ωστόσο έχει τα λιγότερα κίνητρα από όλους -επειδή η (εξαγωγικού προσανατολισμού) γερμανική οικονομία θα βρισκόταν αντιμέτωπη με πολύ πιο αδύναμη ανάκαμψη, επιπτώσεις στους ισολογισμούς της και πιθανώς, υποστηρίζει η ανάλυση, υψηλότερο κόστους δανεισμού.
Σε ανάλογη θέση, για διαφορετικούς λόγους, τοποθετεί η ανάλυση την Αυστρία, τη Φινλανδία και το Βέλγιο. Ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται από την κρίση μάλιστα, η Ισπανία έχει τα λιγότερα οικειοθελούς αποχώρησης, σύμφωνα με την ανάλυση. Η Ελλάδα βρίσκεται κάπου στη μέση.
Ως εκ τούτου, η Γερμανία θα είχε τεράστια κίνητρα να στηρίξει την Ιταλία ώστε να την κρατήσει εντός ευρώ -όμως, υποστηρίζει, λόγω του μεγέθους της ιταλικής οικονομίας, δεν θα μπορούσε να κάνει πολλά. Επειδή το γερμανικό «αντίδωρο» στην Ιταλία για παραμονή στο ευρώ θα ήταν ακριβότερο, και οι Ιταλοί θα δέχονταν πιο δύσκολα τους όρους που θα το συνόδευαν, η Ιταλία θεωρείται ότι έχει περισσότερα κίνητρα για αποχώρηση από ό,τι η Ελλάδα.
https://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4737984
κάτι μας είπαν τώρα...με τις εξαγωγές που έχει η ιταλία, φυσικό είναι να τους συμφέρει μια επιστροφή στην λιρέτα. έτσι όπως είναι εδρεομένοι στην παγκόσμια αγορά, θα βγάζαν τα σπασμένα στο πι και φι.
χώρια την ζημιά που θα δημιουργούσαν στην ίδια την γερμανία, μιας και θα μπορούσαν να προσφέρουν ισάξια τεχνολογία - ποιότητα στα εμπορεύματα, σε πολύ καλύτερες τιμές.
κάτι που είναι απίθανο να γίνει με την ελλάδα, γι'αυτό και παρακαλάμε να μην γίνει κάνα μπαμ.
κάτι μας είπαν τώρα...με τις εξαγωγές που έχει η ιταλία, φυσικό είναι να τους συμφέρει μια επιστροφή στην λιρέτα. έτσι όπως είναι εδρεομένοι στην παγκόσμια αγορά, θα βγάζαν τα σπασμένα στο πι και φι.
χώρια την ζημιά που θα δημιουργούσαν στην ίδια την γερμανία, μιας και θα μπορούσαν να προσφέρουν ισάξια τεχνολογία - ποιότητα στα εμπορεύματα, σε πολύ καλύτερες τιμές.
κάτι που είναι απίθανο να γίνει με την ελλάδα, γι'αυτό και παρακαλάμε να μην γίνει κάνα μπαμ.
Έεεεεετσι Ψηλέ. Συγκρίνουν πολλοί ανεγκέφαλοι Ισπανία-Ιταλία με την αποικία. Καρφίτσα δεν παράγουμε και οι άλλοι τα πάντα σχεδόν.
ε ναι...αυτά βλέπουν κάτι βλάκες τύπου τσίμπλα και φουσκώνουν τα μυαλά του κόσμου, ότι αφού το κάνουν αυτοί μπορούμε και εμείς.
τυχοδιώκτες του κερατά, για να σκαρφαλώσουν στην καρέκλα.
Σωστό.
Για αυτό και λύγισε η Μέρκελ στις πιέσεις του σούπερ-Μάριο στην τελευταία σύνοδο κορυφής (στις 5 το πρωί).
Σωστό.
Για αυτό και λύγισε η Μέρκελ στις πιέσεις του σούπερ-Μάριο στην τελευταία σύνοδο κορυφής (στις 5 το πρωί).
όχι που δε θα λύγιζε.
ξέρουν ότι δεν τους παίρνει...ένας μεγάλος λόγος που η γερμανία δεν θέλει την διάσπαση της ευροζώνης, είναι η ίδια η βιομηχανία.
η ισοτιμία των χωρών εντός του ευρώ, κρατάει μια καλή ισσοροπία στο να μοιράζεται καλά σε όλους η παγκόσμια δουλειά.
κάτι το οποίο θα καταρεύσει, και κερδισμένοι θα βγούν αυτοί με το πιο υποτιμημένο νόμισμα. φυσικά το γερμανικό νόμισμα, δεν θα μπορέσει να πιάσει πάτο λόγο πληθωρισμού, και σιγά σιγά θα βλέπει ολοένα και πιο κάτω τις εξαγωγές της, και τον κόσμο στον δρόμο.
όσων αφορά εμάς τώρα, εμείς είμαστε τα κωλαούζα που απλά κολλήσαμε δίπλα τους, και δεν μας δίνει κανένας σημασία.
ότι ακριβώς λέω εδώ.
https://www.bmwfans.gr/forum/showpost.php?p=295106&postcount=522
Ευχάριστο διάλειμμα:
- Καλημέρα, βγάζετε πράσινες κάρτες κτηρίων? Μου το ζήτησαν από την εφορία για να το νοικιάσω.
- Εννοείτε πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης? Μα και βέβαια κυρία μου! Ήρθατε στον Ενεργειακό Επιθεωρητή Κλουζώ. Καθίστε. Να σας προσφέρω κάτι? Ένα αναψυκτικό? Χυμό βρύσης? Ένα Jack με πάγο? Είναι Blue Label 50 ετών... Αλλά μπροστά στα χρόνια σας, ακούγεται μάλλον μοντέρνο.
- Όχι, ευχαριστώ. Σ' αυτόν τον φάκελο έχω ό,τι έγγραφα υπάρχουν για το σπίτι. Δεν τον έχω ανοίξει από τότε που πέθανε ο σύζυγός μου. Ρίξτε του μια ματιά.
- Πέθανε ο κόμης Βλαντ? Μα αυτός δεν ήταν Nosferatu (απέθαντος)? Καλά, μιλάμε για τρομερό φάκελο. Από αιγυπτιακό πάπυρο είναι? Έχει ιερογλυφικά πάνω με Καρτούς και κάποιον που μοιάζει με τον Θεό Όσιρι. Κι αυτά τα συμβόλαια, γραμμένα στο χέρι με φτερό και κόκκινο μελάνι... Ή μήπως είναι αίμα? Α χα καλό, ε? Σεφερλή βλέπατε? Μισό λεπτό να σπάσω τη σφραγίδα με το βουλοκέρι. Ελπίζω να μην είναι καμιά από τις σφραγίδες της αποκάλυψης και γεμίσουμε ακρίδες! Α χα καλό, ε? Έχω ρέντα σήμερα.
- Μπορείτε να βιαστείτε σας παρακαλώ?
- Σας κυνηγά ο χάρος, εεε ο χρόνος ε? Λοιπόν, απ' ότι βλέπω είμαστε εντάξει. Θα πάω σημερα κιόλας. Είναι κάποιος εκεί να μου ανοίξει?
- Κάτι Πακιστανοί μένουν. Όλο και κάποιον θα βρείτε. Ξέρετε που είναι ο Κόκκινος Μύλος?
- Θα το βάλω στο GPS. Ελπίζω το 'Κόκκινος' να μην αναφέρεται σε αριστερές πεποιθήσεις γιατί θα πάω με καπιταλιστικό αυτοκίνητο. Α χα, καλό εεε?
- ... <μουγκαμάρα>
- Γεια σας, καλή ψυχή!
Ξεκινώ και μισή ώρα αργότερα είμαι στον προορισμό μου. Το σπίτι είναι καραπαράπηγμα μες στη μπίχλα, αυθαίρετο νομιμοποιημένο με τον Τριτσονόμο και χτισμένο απ' τα χεράκια του μακαρίτη με καραευτελή υλικά. Χτυπάω το κουδούνι αλλά δεν ακούγεται τίποτα. Κοιτάζω το ρολόι της ΔΕΗ και λείπει ο μετρητής. Ανοίγω την καγκελόπορτα και χτυπάω το τζαμάκι της πόρτας. Μου ανοίγει ο Πάκης 001:
- Καλησπέρα, είμαι μηχανικός και ήρθα εκ μέρους της σπιτονοικοκυράς σας για μια ενεργειακή επιθεώρηση.
- ... <κουνάει το κεφάλι πάνω-κάτω χαζογελώντας σα Βιετκόγκ>
- Ελληνικά μιλάτε?
- Όπως σας έλεγα, είμαι από την Υπηρεσία Λαθρομετανάστευσης και ήρθα να κάνω αναγνωριστική έφοδο πριν στείλω τους μπάτσους για επιχείρηση-σκούπα. Μπορώ να περάσω?
- Ωραία. 2 πόρτες κι ένα παράθυρο όλα κι όλα. Θέρμανση έχετε?
- Μαλακία είπα, ούτε σώματα υπάρχουν, ούτε θερμοστάτης, ούτε λέβητα βλέπω πουθενά, ούτε δεξαμενή, ούτε αντλίες θερμότητας, τίποτα. Ζεστό νερό χρήσης?
- Από θερμοσίφωνα?
- Από τη μαρμίτα του Οβελίξ με ξύλα από κάτω?
- Ούτε ζεστό νερό?
- Πόσα υπνοδωμάτια έχει το παλάτι τούτο?
- Γάμα το. Απ' ότι φαίνεται όλοι στο σαλόνι κοιμάστε. Πόσα άτομα διαμένουν στο υπερπολυτελές αυτό κατάλυμα?
- Ας μετρήσω sleeping bag: 1, 2, 3, .... 11. Καλά όρθιοι κοιμάστε, σαν τα άλογα? Α χα καλό, ε?
- Μπορώ να ανοίξω αυτή την πόρτα?
- Φοβερό λουτρό. Porcelanosa πλακάκι, Philippe Starck λεκάνη, jacuzzi... Μόνο που κάποιος δεν τράβηξε το καζανάκι και μυρίζει λίγο.
- Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία! Είσασταν ομιλητικότατος! Για να μιλάτε τόσο καλά τα Ελληνικά, πρέπει να μένετε δεκαετίες εδώ! Σας αρέσει η χώρα μας? Τι ψηφίσατε στις εκλογές? Πασοκ? Παρεπιπτόντως, έχετε δοκιμάσει κλεραζίλ για την ακμή?
- Τώρα που το βλέπω, παίζει να 'ναι και αφροδίσια. Φυλής? Κολωνού? Καλά μου φάνηκε γνωστή η φάτσα. Θα δώσω τους χαιρετισμούς σας στον κ. Μιχαλολιάκο! Άβε! Σάλβε! Τουντιλού.
Μπαίνω στο αυτοκίνητο και χτυπάει το κινητό. Είναι η γυναίκα μου.
- Τι κάνεις?
- Είμαι στον κόκκινο μύλο για δουλειά.
- Εσύ όλο βόλτες είσαι. Εμάς δε μας πας πουθενά.
- ... <κουνάω το κεφάλι πάνω-κάτω χαζογελώντας σα Βιετκόγκ>
Ένα thank είναι πολύ λίγο._
Έχεις τρελή ρέντα τον τελευταίοκαιρό. We love you ♥
Ένα thank είναι πολύ λίγο._
Έχεις τρελή ρέντα τον τελευταίοκαιρό. We love you ♥
και μετά το παραπάνω ευχάριστο διάλειμμα λίγος προβληματισμός:
(Νομίζω δεν έχει ξανα μπει)
Θέμα: FW: Το τέρας μέσα μας: το πείραμα του Μίλγκραμ
Το πείραμα του Μίλγκραμ είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιδεοντολογικά πειράματα της
ψυχολογίας, ουσιαστικά μια «φάρσα» που ξεγύμνωσε την ανθρώπινη ψυχή.Το 1961, ο
27χρονος Στάνλει Μίλγκραμ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Γέιλ, αποφάσισε να
μελετήσει την υπακοή στην εξουσία.Είχαν περάσει λίγα μόνο χρόνια από τα φρικτά
εγκλήματα των Ναζί και γινόταν μια προσπάθεια κατανόησης της συμπεριφοράς των απλών
στρατιωτών και Αξιωματικών των SS, οι οποίοι είχαν εξολοθρεύσει εκατομμύρια αμάχων.Η
ευρέως αποδεκτή εξήγηση -πριν το πείραμα του Μίλγκραμ- ήταν η αυταρχική τευτονική
διαπαιδαγώγηση και η καταπιεσμένη παιδική ηλικία των Γερμανών.
Όμως ο Μίλγκραμ ήταν κοινωνικός ψυχολόγος και πίστευε ότι αυτού του είδους η υπακοή
-που οδηγεί στο έγκλημα- δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα μόνο της προσωπικότητας,
αλλά περισσότερο των πιεστικών συνθηκών.Και το απέδειξε κάνοντας τη «φάρσα» του.Τα
υποκείμενα του πειράματος ήταν εθελοντές, κυρίως φοιτητές, οι οποίοι καλούνταν
έναντι αμοιβής να συμμετέχουν σε ένα ψυχολογικό πείραμα σχετικό με τη μνήμη.
[cid:image002.jpg@01CD6029.29117CF0]
Χώριζε τους φοιτητές σε ζεύγη και -μετά από μια εικονική κλήρωση- ο ένας έπαιρνε το
ρόλο του «μαθητευομένου» και ο άλλος του «δασκάλου».Ο έκπληκτος «μαθητευόμενος»
δενόταν χειροπόδαρα σε μια ηλεκτρική καρέκλα και του περνούσαν ηλεκτρόδια σε όλο το
σώμα. Έπειτα του έδιναν να μάθει δέκα ζεύγη λέξεων.Ο «δάσκαλος», από την άλλη,
καθόταν μπροστά σε μια κονσόλα ηλεκτρικής γεννήτριας. Μπροστά του δέκα κουμπιά με
ενδείξεις: «15 βολτ, 30 βολτ, 50 βολτ κλπ.» Το τελευταίο κουμπί έγραφε: «450 βολτ.
Προσοχή! Κίνδυνος!» Πίσω από το «δάσκαλο» στεκόταν ο πειραματιστής, ο υπεύθυνος του
πειράματος.(Και περνάμε σε ενεστώτα για να γίνουμε μέτοχοι της στιγμής.) «Θα λέτε
την πρώτη λέξη από τα ζεύγη στο μαθητευόμενο και θα περίμενετε να θυμηθεί την άλλη
λέξη του ζεύγους. Αν κάνει λάθος θα σηκώσετε το πρώτο μοχλό και θα υποστεί ένα
ηλεκτροσόκ 15 βολτ. Σε κάθε λάθος θα σηκώνετε τον αμέσως επόμενο μοχλό», λέει ο
πειραματιστής και ο «δάσκαλος» αισθάνεται ήδη καλά που δεν του έτυχε στην κλήρωση ο
άλλος ρόλος.Το πείραμα ξεκινάει. Ο «δάσκαλος» λέει τις λέξεις από το μικρόφωνο. Ο
«μαθητευόμενος», ήδη τρομαγμένος, απαντάει σωστά, αλλά όχι για πολύ.Μόλις κάνει το
πρώτο λάθος ο «δάσκαλος» γυρνάει να κοιτάξει τον πειραματιστή. Εκείνος του λέει να
προχωρήσει στο πρώτο ηλεκτροσόκ. Ο «δάσκαλος» υπακούει.15 βολτ δεν είναι πολλά, αλλά
ο «μαθητευόμενος» έχει αλλάξει ήδη γνώμη. Παρ' όλα αυτά απαντάει σωστά σε άλλη μια
ερώτηση, αλλά στο επόμενο λάθος δέχεται 30 βολτ.«Αφήστε να φύγω», λέει ο
«μαθητευόμενος» που δεν μπορεί να λυθεί. «Δε θέλω να συμμετάσχω σε αυτό το
πείραμα.»Ο «δάσκαλος» κοιτάει τον πειραματιστή. Εκείνος του κάνει νόημα να
συνεχίσει.
Τα βολτ αυξάνονται και τώρα πια ο πόνος είναι εμφανής στο πρόσωπο του
«μαθητευόμενου», που εκλιπαρεί να τον αφήσουν ελεύθερο.Στα 200 βολτ ταρακουνιέται
ολόκληρος. Ο «δάσκαλος» πριν κάθε ηλεκτροσόκ γυρνάει να κοιτάξει τον πειραματιστή.
Εκείνος, με σταθερή φωνή, του λέει ότι το πείραμα πρέπει να συνεχιστεί.Ο «δάσκαλος»
συνεχίζει να βασανίζει έναν άγνωστο, έναν απλό φοιτητή που κλαίει, ζητάει τη βοήθεια
του Θεού και παρακαλεί να τον λυπηθούν. Δεν μπορεί πια να απαντήσει στις ερωτήσεις,
αλλά ο πειραματιστής λέει στο «δάσκαλο»:«Τη σιωπή την εκλαμβάνουμε ως αποτυχημένη
απάντηση και συνεχίζουμε με την τιμωρία.»Στα 345 βολτ ο «μαθητευόμενος» τραντάζεται
ολόκληρος, ουρλιάζει και χάνει τις αισθήσεις του.Ο «δάσκαλος», ιδρωμένος και με τα
χέρια του να τρέμουν, κοιτάει τον πειραματιστή.
«Μην ανησυχείτε», λέει εκείνος, «το πείραμα είναι απολύτως ελεγχόμενο... Συνεχίστε
με τον τελευταίο μοχλό.» «Μα είναι λιπόθυμος», λέει ο «δάσκαλος».«Δεν έχει καμιά
σημασία. Το πείραμα πρέπει να ολοκληρωθεί. Συνεχίστε με τον τελευταίο μοχλό.»Πόσοι
από τους εθελοντές έφτασαν ως τον τελευταίο μοχλό;Πριν ξεκινήσει το πείραμα του ο
Μίλγκραμ είχε κάνει μια «δημοσκόπηση» ανάμεσα στους ψυχιάτρους και στους ψυχολόγους,
ρωτώντας τους τι ποσοστό των εθελοντών θα έφτανε ως τον τελευταίο μοχλό.Σχεδόν όλοι
απάντησαν ότι κανείς δε θα έφτανε ως τον τελευταίο μοχλό, πέρα ίσως από κάποια άτομα
με κρυπτοσαδιστικές τάσεις, καθαρά παθολογικές.Δυστυχώς έκαναν λάθος.
Μόλις το 5% των «δασκάλων» αρνήθηκαν εξ' αρχής να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο πείραμα
και αποχώρησαν -συνήθως βρίζοντας τον πειραματιστή.Το υπόλοιπο 95% προχώρησε πολύ το
πείραμα, πάνω από τα 150 βολτ.Και το 65%... Έφτασε μέχρι τον τελευταίο μοχλό, τα
πιθανότατα θανατηφόρα 450 βολτ!Που έγκειται η φάρσα;Ο «μαθητευόμενος» δεν ήταν
φοιτητής, αλλά ηθοποιός, που είχε προσληφθεί από το Μίλγκραμ για αυτόν ακριβώς το
«ρόλο».Δεν υπήρχε ηλεκτρισμός ούτε ηλεκτροσόκ. Ο ηθοποιός υποκρινόταν.Το μοναδικό
πειραματόζωο ήταν ο «δάσκαλος».
Όμως τα αποτελέσματα ήταν αληθινά: Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων θα υπακούσει
και θα βασανίσει -ίσως και θα σκοτώσει- έναν άγνωστο του, αρκεί να δέχεται εντολές
από κάποιον με κύρος (στην προκειμένη περίπτωση επιστημονικό) και ταυτόχρονα να
αισθάνεται ότι δεν τον βαρύνει η ευθύνη για ό,τι συμβεί -αφού εκείνος «απλά
ακολουθούσε τις διαταγές».Και φυσικά οι περισσότεροι από εμάς θα σκεφτούν όταν
μάθουν για αυτό το πείραμα: «Εγώ αποκλείεται να έφτανα ως τον τελευταίο μοχλό.»
Όμως δείτε τι συμβαίνει στην κοινωνία μας, κάθε μέρα.
Ο υπάλληλος της ΔΕΗ που απεργεί στερώντας το ρεύμα από έναν ανήμπορο ή άρρωστο,
ξέροντας ότι έτσι τον ταπεινώνει, τον υποβάλει σε ένα διαρκές βασανιστήριο και
πιθανότατα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του, ανήκει στο 65% του τελευταίου μοχλού. Και
δεν είναι καθόλου κρυπτοσαδιστής. Απλά ακολουθεί τις εντολές που του έδωσαν.
Ο υπάλληλος του σούπερ-μάρκετ που σου δίνει το χαλασμένο ψάρι και σε διαβεβαιώνει
ότι είναι φρέσκο δεν σε μισεί, παρότι γνωρίζει ότι μπορεί να πάθεις και δηλητηρίαση.
Απλώς ακολουθεί εντολές.Ο αστυνομικός ο οποίος ραντίζει με χημικά τους διαδηλωτές
δεν είναι κρυπτοσαδιστής. Απλώς κάνει τη δουλειά του.Ο υπάλληλος της εφορίας ή της
τράπεζας που υπογράφει την κατάσχεση κάποιου σπιτιού για 1.000 ευρώ χρέος, θα έφτανε
ως τον τελευταίο μοχλό στο πείραμα. Γιατί υπακούει.Ο πολιτικός που υπογράφει ένα
νόμο που οδηγεί ένα ολόκληρο έθνος στην εξαθλίωση θα έφτανε μέχρι τον τελευταίο
μοχλό. Και αυτός υπακούει, σε εντολές πολύ πιο ισχυρές από εκείνες του πειραματιστή
με την άσπρη φόρμα.
Και μια τελευταία παρατήρηση:Τα υποκείμενα του πειράματος του Μίλγκραμ, οι εθελοντές
φοιτητές, μάθαιναν από εκείνον ποιος ήταν ο στόχος του πειράματος. Μάθαιναν ότι ο
«μαθητευόμενος» ήταν ηθοποιός και ότι δεν είχε ποτέ υποστεί ηλεκτροσόκ.Ο Μίλγκραμ το
έκανε αυτό για να τους ανακουφίσει, αλλά πέτυχε το ακριβώς αντίθετο.
Αυτοί οι άνθρωποι, ειδικά το 65% που είχε φτάσει ως τον τελευταίο μοχλό, πέρασαν την
υπόλοιπη ζωή τους κυνηγημένοι από τις Ερινύες της πράξης τους. Γιατί
συνειδητοποίησαν ότι δεν ήταν τόσο αθώοι και τόσο «καλοί» όσο ήθελαν να πιστεύουν
για τον εαυτό τους.
(Περισσότερα για το πείραμα του Μίλγκραμ μπορείτε να διαβάσετε στο υπέροχο βιβλίο
της Lauren Slater: «Το κουτί της ψυχής», από τις εκδόσεις Οξύ, μετάφραση Δέσποινα
Αλεξανδρή, 2009)
Προσέξτε εσείς που δέχεστε και δίνετε εντολές!
edit1: Ωχ λίγο μεγάλο βγήκε τώρα που το βλέπω, δε πειράζει μη βαριέστε.
edit2: Άρη, χαχαχαχα!
Ευχάριστο διάλειμμα:
- Καλημέρα, βγάζετε πράσινες κάρτες κτηρίων? Μου το ζήτησαν από την εφορία για να το νοικιάσω.
- Εννοείτε πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης? Μα και βέβαια κυρία μου! Ήρθατε στον Ενεργειακό Επιθεωρητή Κλουζώ. Καθίστε. Να σας προσφέρω κάτι? Ένα αναψυκτικό? Χυμό βρύσης? Ένα Jack με πάγο? Είναι Blue Label 50 ετών... Αλλά μπροστά στα χρόνια σας, ακούγεται μάλλον μοντέρνο.
- Όχι, ευχαριστώ. Σ' αυτόν τον φάκελο έχω ό,τι έγγραφα υπάρχουν για το σπίτι. Δεν τον έχω ανοίξει από τότε που πέθανε ο σύζυγός μου. Ρίξτε του μια ματιά.
- Πέθανε ο κόμης Βλαντ? Μα αυτός δεν ήταν Nosferatu (απέθαντος)? Καλά, μιλάμε για τρομερό φάκελο. Από αιγυπτιακό πάπυρο είναι? Έχει ιερογλυφικά πάνω με Καρτούς και κάποιον που μοιάζει με τον Θεό Όσιρι. Κι αυτά τα συμβόλαια, γραμμένα στο χέρι με φτερό και κόκκινο μελάνι... Ή μήπως είναι αίμα? Α χα καλό, ε? Σεφερλή βλέπατε? Μισό λεπτό να σπάσω τη σφραγίδα με το βουλοκέρι. Ελπίζω να μην είναι καμιά από τις σφραγίδες της αποκάλυψης και γεμίσουμε ακρίδες! Α χα καλό, ε? Έχω ρέντα σήμερα.
- Σας κυνηγά ο χάρος, εεε ο χρόνος ε? Λοιπόν, απ' ότι βλέπω είμαστε εντάξει. Θα πάω σημερα κιόλας. Είναι κάποιος εκεί να μου ανοίξει?
- Κάτι Πακιστανοί μένουν. Όλο και κάποιον θα βρείτε. Ξέρετε που είναι ο Κόκκινος Μύλος?
- Θα το βάλω στο GPS. Ελπίζω το 'Κόκκινος' να μην αναφέρεται σε αριστερές πεποιθήσεις γιατί θα πάω με καπιταλιστικό αυτοκίνητο. Α χα, καλό εεε?
- ... <μουγκαμάρα>
- Γεια σας, καλή ψυχή!
Ξεκινώ και μισή ώρα αργότερα είμαι στον προορισμό μου. Το σπίτι είναι καραπαράπηγμα μες στη μπίχλα, αυθαίρετο νομιμοποιημένο με τον Τριτσονόμο και χτισμένο απ' τα χεράκια του μακαρίτη με καραευτελή υλικά. Χτυπάω το κουδούνι αλλά δεν ακούγεται τίποτα. Κοιτάζω το ρολόι της ΔΕΗ και λείπει ο μετρητής. Ανοίγω την καγκελόπορτα και χτυπάω το τζαμάκι της πόρτας. Μου ανοίγει ο Πάκης 001:
- Καλησπέρα, είμαι μηχανικός και ήρθα εκ μέρους της σπιτονοικοκυράς σας για μια ενεργειακή επιθεώρηση.
- Ελληνικά μιλάτε?
- Όπως σας έλεγα, είμαι από την Υπηρεσία Λαθρομετανάστευσης και ήρθα να κάνω αναγνωριστική έφοδο πριν στείλω τους μπάτσους για επιχείρηση-σκούπα. Μπορώ να περάσω?
- Μαλακία είπα, ούτε σώματα υπάρχουν, ούτε θερμοστάτης, ούτε λέβητα βλέπω πουθενά, ούτε δεξαμενή, ούτε αντλίες θερμότητας, τίποτα. Ζεστό νερό χρήσης?
- Από θερμοσίφωνα?
- Ούτε ζεστό νερό?
- Γάμα το. Απ' ότι φαίνεται όλοι στο σαλόνι κοιμάστε. Πόσα άτομα διαμένουν στο υπερπολυτελές αυτό κατάλυμα?
- Ας μετρήσω sleeping bag: 1, 2, 3, .... 11. Καλά όρθιοι κοιμάστε, σαν τα άλογα? Α χα καλό, ε?
- Φοβερό λουτρό. Porcelanosa πλακάκι, Philippe Starck λεκάνη, jacuzzi... Μόνο που κάποιος δεν τράβηξε το καζανάκι και μυρίζει λίγο.
- Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία! Είσασταν ομιλητικότατος! Για να μιλάτε τόσο καλά τα Ελληνικά, πρέπει να μένετε δεκαετίες εδώ! Σας αρέσει η χώρα μας? Τι ψηφίσατε στις εκλογές? Πασοκ? Παρεπιπτόντως, έχετε δοκιμάσει κλεραζίλ για την ακμή?
- Τώρα που το βλέπω, παίζει να 'ναι και αφροδίσια. Φυλής? Κολωνού? Καλά μου φάνηκε γνωστή η φάτσα. Θα δώσω τους χαιρετισμούς σας στον κ. Μιχαλολιάκο! Άβε! Σάλβε! Τουντιλού.
- Τι κάνεις?
Στα φαναρια απο τη καταρα του μαμ ρα τη γλυτωσες...
απο τα υπογεια parking που εκει ζουν διαφοροι ανθρωποφαγοι και ερπετα τη νυχτα τη γλυτωσες...
απο τον οικο των πακιστανων που το πως και δεν σου τον φορμαρανε, να αναψεις λαμπαδα τη γλυτωσες...
σταματα να κυνηγας τη τυχη σου, ωρα για διακοπες..!!!:original:
Στα φαναρια απο τη καταρα του μαμ ρα τη γλυτωσες...
απο τα υπογεια parking που εκει ζουν διαφοροι ανθρωποφαγοι και ερπετα τη νυχτα τη γλυτωσες...
απο τον οικο των πακιστανων που το πως και δεν σου τον φορμαρανε, να αναψεις λαμπαδα τη γλυτωσες...
σταματα να κυνηγας τη τυχη σου, ωρα για διακοπες..!!!:original:
Ξέχασες το τραβέλι στο Πούκετ! Θα ξεκουραστώ όταν πεθάνω... Προς το παρόν πρέπει μέσα σε 12 μέρες να μαζέψω χρήματα για να πληρώσω το εκκαθαριστικό... Πως καταντήσαμε έτσι!
.........Oμως δείτε τι συμβαίνει στην κοινωνία μας, κάθε μέρα.
Ο υπάλληλος της ΔΕΗ που απεργεί στερώντας το ρεύμα από έναν ανήμπορο ή άρρωστο,
ξέροντας ότι έτσι τον ταπεινώνει, τον υποβάλει σε ένα διαρκές βασανιστήριο και
πιθανότατα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του, ανήκει στο 65% του τελευταίου μοχλού. Και
δεν είναι καθόλου κρυπτοσαδιστής. Απλά ακολουθεί τις εντολές που του έδωσαν.
Ο υπάλληλος του σούπερ-μάρκετ που σου δίνει το χαλασμένο ψάρι και σε διαβεβαιώνει
ότι είναι φρέσκο δεν σε μισεί, παρότι γνωρίζει ότι μπορεί να πάθεις και δηλητηρίαση.
Απλώς ακολουθεί εντολές.Ο αστυνομικός ο οποίος ραντίζει με χημικά τους διαδηλωτές
δεν είναι κρυπτοσαδιστής. Απλώς κάνει τη δουλειά του.Ο υπάλληλος της εφορίας ή της
τράπεζας που υπογράφει την κατάσχεση κάποιου σπιτιού για 1.000 ευρώ χρέος, θα έφτανε
ως τον τελευταίο μοχλό στο πείραμα. Γιατί υπακούει.Ο πολιτικός που υπογράφει ένα
νόμο που οδηγεί ένα ολόκληρο έθνος στην εξαθλίωση θα έφτανε μέχρι τον τελευταίο
μοχλό. Και αυτός υπακούει, σε εντολές πολύ πιο ισχυρές από εκείνες του πειραματιστή
με την άσπρη φόρμα.
...........
Πανο δεν ειναι το ιδιο πραγμα....
Μεσω της υπεραπλουστευσης περναει λανθασμενο μνμ
Μη συγχεουμε "πειραματικα" φαινομενα - πανεπιστημιο με εργαζομενους και με πολιτικους.
ειναι 3 διαφορετικα πραγματα.
το εχει δειξει η τηλεοραση σχετικα προσφατα (πριν 1-2 χρονια).
δεν θυμαμαι καναλι, μπορει να ηταν και σε καποιο απο τα ξενα της nova.
Το πόσταρα όπως μου ήρθε Κώστα (με mail), συμφωνώ με την υπεραπλούστευση - σίγουρα δεν είναι το ίδιο. Δεν παύει ωστόσο το παραπάνω πείραμα να βρίσκει εφαρμογή στην καθημερινό βίο μας.
πχ: adms, monds, users, τσόντα, κουμπί μπαν, κλπ :D :hystericalbs1:
Το πόσταρα όπως μου ήρθε Κώστα (με mail), συμφωνώ με την υπεραπλούστευση - σίγουρα δεν είναι το ίδιο. Δεν παύει ωστόσο το παραπάνω πείραμα να βρίσκει εφαρμογή στην καθημερινό βίο μας.
πχ: adms, monds, users, τσόντα, κουμπί μπαν, κλπ :D :hystericalbs1:
Παλι τα μπερδευεις :D
Αυτο ειναι απολαυση!!! :hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:
Ηθελα να ξερα τι γελοιοτητα ακομα θα σκαρφιστουν οι εβραικες συντεχνιες για να συνεχισουν να λοιδωρουν και να βγαζουν λεφτα κυριως απο το ''ολοκαυτωμα'' της πολυβασανισμενης φυλης τους....Καποιος τρισηλιθιος ''επιστημων'' σκαρφιστηκε ενα ''πειραμα'' και τετραγωνισε τον κυκλο.....Η ψυχολογια παιδια δε λειτουργει ετσι, αυτο ειναι κομπογαννιτισμος....
m-power_01
13-07-12, 16:13
Επικαιρότητα : έχει συνάντηση το βράδυ
Προβληματισμοί : τι να βάλω; Ποιο αμάξι να πάρω; Τι σκατά θα φάμε εκει; Θα έχει παγωμένο βαρέλι ;
Προβληματισμοί : τι να βάλω; Ποιο αμάξι να πάρω; Τι σκατά θα φάμε εκει; Θα έχει παγωμένο βαρέλι ;Κάνα νιμού θα δούμε ;
:shok::shok:
ναι θα δειτε αγορακια μου.... :thumbsup:
Προβληματισμοί : τι να βάλω; Ποιο αμάξι να πάρω; Τι σκατά θα φάμε εκει; Θα έχει παγωμένο βαρέλι ;
βάλε βερμούδα (κάνει ζέστη), πάρε το Χιουντάι (ισως "μπλεξουμε" αργά κάπου), θα φάμε το Σπάρα (στη μάπα), παγωμένη θα χει (ειδοποιήσαμε). :thumbsup:
Σπαρα σε ζητανε !
γεια σου ρε λενιό νιμου...:th_Laie_67-1:
m-power_01
13-07-12, 16:25
Όλα καλά και εύστοχα !
Αλλά για το αμάξι ρε Πανο... Διάλεξες το μοναδικό που δεν έχει a/c !
Ασε που είναι συνάντηση BMW!
Και εγώ κάτι τύπους που σκάνε με μηχανή, δεν τους πάω καθόλου!
Όλα καλά και εύστοχα !
Αλλά για το αμάξι ρε Πανο... Διάλεξες το μοναδικό που δεν έχει a/c !
Ασε που είναι συνάντηση BMW!
Και εγώ κάτι τύπους που σκάνε με μηχανή, δεν τους πάω καθόλου!
ακου τι σου λέω !
αντε να εξηγήσεις αυριο στο προσωπο που βρέθηκαν οι λεκεδες στο κάθισμα της bmw ...
έχει κατανόηση ο σπάρας...άσχετα που δείχνει να είναι μέγερα.
βέβαια τον μπάουερ τον έχει λίγο στην πρίζα, αλλά τέτοιο κουλόπαιδο που είναι καλά του κάνει.
ναι το a/c σε πειραξε γιατι εχει δυναμο??
χαχααχχαχαχααχχαχαχαχαχαχ αχααχχααχ
τζιν τ βραδυ οχι βερμουδα...
λοιπον η κατασταση της Ελλαδας τα τελευταια χρονια...απλα δειτε το!
https://www.youtube.com/watch?v=1-hkcm1NR3Q
katsaraios
14-07-12, 00:18
ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ
ΔΕΗ: Ανώτατα στελέχη και συνδικαλιστές απολάμβαναν χιλιάδων ευρώ επιδομάτων
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012, 21:46
Την ώρα που η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ απειλεί με μπλακάουτ εν μέσω καύσωνα, ανώτατα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ ελάμβαναν και εξτραδάκια χιλιάδων ευρώ. Το επονομαζόμενο «οικογενειακό επίδομα» για τον πρόεδρο Αρθούρο Ζερβό και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Κώστας Θέος, άγγιζε τα 3.500 ευρώ! Αντίστοιχο επίδομα από 2.000 έως 2.500 ευρώ ελάμβαναν επιπλέον 250 στελέχη της εταιρείας.
Σημειώνεται ότι ο νόμος για τις περικοπές στον στενό, αλλά και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα έχει ψηφιστεί από το 2010, αλλά στη ΔΕΗ ο χορός των επιδομάτων κρατούσε καλά, καθώς το 2011, η επιχείρηση απάντησε ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοί της, αλλά και τα 250 συνολικά ανώτατα στελέχη της είναι στελέχη της αγοράς με ένα κλειστό κύκλωμα αμοιβής και κατά συνέπεια θα έπρεπε να εξαιρεθούν από την περικοπή του οικογενειακού επιδόματος. Έτσι, επιλήφθηκε του θέματος το Νομικό Συμβούλιο του κράτους. Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόφασή του, θα πρέπει να επιστραφούν τα οικογενειακά επιδόματα που ελάμβαναν τα ανώτατα και ανώτερα στελέχη της ΔΕΗ. Ούτως ειπείν, θα πρέπει να επιστραφούν συνολικά στο ελληνικό Δημόσιο περί τα έξι εκατομμύρια ευρώ!
Παρατίθεται το σχετικό Δελτίο Τύπου από το υπουργειο Οικονομικών:
Επειδή οι αλλαγές στην κατανομή των πόρων, για να είναι επιτυχείς, απαιτούν ακρίβεια στις ρυθμίσεις και αλήθεια στις διατυπώσεις και τα μηνύματα, με αφορμή τη διακοπή της χορηγήσεως οικογενειακής παροχής σε τέσσερα (4) στελέχη της Δ.Ε.Η. Α.Ε., υπογραμμίζουμε τα κάτωθι:
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταΐκούρας, λαμβάνοντας υπΆ όψιν Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και σχετική εισήγηση των αρμοδίων Υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, εξουσιοδότησε τον Εκπρόσωπο του Δημοσίου στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Δ.Ε.Η. Α.Ε., κατά τη συζήτηση του θέματος ημερησίας διατάξεως, που αφορούσε στην έγκριση των αμοιβών Μελών Δ.Σ., να μην εγκρίνει τη χορήγηση οικογενειακής παροχής στον Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο και στον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο, ως και σε όσα άλλα πρόσωπα φέρουν την ιδιότητα του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, τελούν υπό το αυτό νομικό καθεστώς και τυχόν λαμβάνουν οικογενειακή παροχή, και, στο ίδιο πλαίσιο, να μην προεγκρίνει την ίδια παροχή για τα πρόσωπα αυτά για την τρέχουσα χρήση 2012.
Επισημάνθηκε, δε, ρητώς ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος της χορηγήσεως της οικογενειακής παροχής αφορά αποκλειστικώς στα πρόσωπα που φέρουν τις εν λόγω ιδιότητες, με βάση τα οριζόμενα στην ως άνω Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
πηγη-zougla.gr
Το πείραμα του Μίλγκραμ είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιδεοντολογικά πειράματα της
ψυχολογίας, ουσιαστικά μια «φάρσα» που ξεγύμνωσε την ανθρώπινη ψυχή.
................................
https://www.youtube.com/watch?v=ALg7DIrpwVs
https://www.youtube.com/watch?v=LbAiVmsDKtE&feature=relmfu
thumb
Του Κώστα Ράπτη
Όμοια με τους Βουρβώνους οι οποίοι, κατά τον Ταλλεϋράνδο, «δεν ξέχασαν τίποτε και δεν έμαθαν τίποτε», οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες επέβαλλαν τελικά και στην Ισπανία το "αφήγημα" που το προηγούμενο της "μοιραίας" Ελλάδας τους δίδαξε ως μόνο κατάλληλο για την περίσταση: ορισμένα κράτη έζησαν πάνω από τις δυνατότητές τους και οφείλουν να προβούν σε μια δραστική δημοσιονομική προσαρμογή.
Ένα 24ωρο μετά τη συνεδρίαση του Ecofin που ενέκρινε την αναθεώρηση του δημοσιονομικού στόχου της Ισπανίας από το 8,9% του ΑΕΠ στο 6,3% φέτος (έναντι αρχικού στόχου 5,3%) και δρομολόγησε την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε αυτοπροσώπως ένα πρόγραμμα λιτότητας, του οποίου μοναδικό «αναπτυξιακό» σκέλος, σε μια χώρα όπου ήδη η ανεργία αγγίζει το 25%, ήταν η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών...
Μικρή σημασία δείχνει να έχει το γεγονός ότι οι αγορές, στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των οποίων υποτίθεται πως αποβλέπουν τα νέα μέτρα, «επιβράβευσαν» την Ισπανία ανεβάζοντας ήδη την Πέμπτη τις αποδόσεις των ισπανικών τίτλων στο απαγορευτικό 6,5% - εφόσον κρίνουν πολύ λογικά ότι η αφαίρεση 65 δις. ευρώ από την οικονομία σε διάστημα δυόμιση ετών εγγυάται καταβύθιση στην ύφεση και άρα αποτυχία και ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους, ενώ η φυγή κεφαλαίων καταγράφει τους ταχύτερους ρυθμούς από τότε που άρχισαν να συγκεντρώνονται τα σχετικά στοιχεία το 1990.
Μικρή σημασία επίσης δείχνει να έχει το γεγονός ότι στο διάστημα 2001-2007 τα δημόσια έσοδα της Ισπανίας σημείωσαν αύξηση κατά 67% (παρακολουθώντας τη φούσκα της ιδιωτικής οικονομίας) και οι δαπάνες κατά 57% εξασφαλίζοντας πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, μέχρι που η κατάρρευση της στεγαστικής αγοράς μετέτρεψε το δημοσιονομικό πλεόνασμα του 1,9% το 2007 σε έλλειμμα της τάξης του 11,2% σε δύο χρόνια.
Αμελητέας σημασίας επίσης κρίνεται το γεγονός ότι ακόμη και τον Απρίλιο του 2010 ο (Ισπανός) υπεύθυνος του ΔΝΤ για την αξιολόγηση των τραπεζικών ρίσκων Χοσέ Βινιάλς έκρινε το ισπανικό τραπεζικό σύστημα ως «θεμελιωδώς ισχυρό» και τις χρηματοδοτικές του ανάγκες «πολύ μικρές». Ότι το 2004 ο τότε κεντρικός τραπεζίτης της Ισπανίας (κατόπιν δε στέλεχος του ΔΝΤ και νυν της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών) Χάιμε Καρουάνα μείωσε, έπειτα από πιέσεις του τραπεζικού λόμπι και των Βρυξελλών τα απαιτούμενα αποθεματικά των τραπεζών από το 30% στο 15% του όλου ενεργητικού τους, με αποτέλεσμα η πιστωτική επέκταση, που ήδη έτρεχε με 14%, να εκτοξευθεί στο 27% το 2005 και στο 25% το 2006. Ότι από 45 περιπτώσεις ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που εξέτασε η Κομισιόν, στις 44 το ενεργητικό τους είχε υπερτιμηθεί από τις εθνικές εποπτικές αρχές και ότι η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή με τα δικά της stress tests έδωσε «πιστοποιητικό υγείας» σε τράπεζες, π.χ. του Βελγίου, της Ισπανίας και της Κύπρου, που έμελλε να «σκάσουν κανόνι»; Ότι ο επαιρόμενος ως πατέρας του «ισπανικού οικονομικού θαύματος» (καθότι υπουργός Οικονομικών την περίοδο 1996-2004) Ροδρίγο Ράτο προήχθη σε γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, για να αναλάβει κατόπιν, μετά από ένα σύντομο πέρασμα στη Lazard, επικεφαλής της αμαρτωλής Bankia, υποστηρίζοντας τον Μάιο, λίγες μέρες πριν τη χρεωκοπία της, ότι η τράπεζα είναι «ρωμαλέα από την άποψη της ρευστότητας και της φερεγγυότητας».
Και προφανώς μηδαμινής σημασίας κρίνεται η πολιτική απαξίωση του Ραχόι, ο οποίος, έχοντας επαρκώς καταγγείλει τον αντιαναπτυξιακό «παραλογισμό» της αύξησης των έμμεσων φόρων, υποχρεώθηκε να εξαγγείλει την αύξηση του βασικού συντελεστή του ΦΠΑ από το 18% στο 21% και σύντομα θα καταπατήσει και την τελευταία εναπομείνασα εξαγγελία του στις εκλογές το περασμένου Νοεμβρίου, ότι θα διαφυλάξει τα ασφαλιστικά κεκτημένα. Την ίδια ώρα, 200.000 διαδηλωτές υποδέχονταν στη Μαδρίτη τους απεργούς ανθρακωρύχους των Αστουριών που πραγματοποίησαν πεζοπορία τετρακοσίων χιλιομέτρων, ενώ από απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής 76 άνθρωποι οδηγούνταν στο νοσοκομείο.
Αλλά δεν είναι ίσης αξίας η πολιτική ευστάθεια (και στην περίπτωση της Ισπανίας, και η εθνική συνοχή) όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε. Όλοι άλλωστε γνωρίζουν ότι τα μέτρα που ελήφθησαν στην Ισπανία δεν συμβαδίζουν με κάποιαν οικονομική λογική, υπηρετούν όμως ένα υπέρτερο αγαθό: την προετοιμασία του πολιτικού κλίματος στη Γερμανία για τους ευρωπαϊκούς συμβιβασμούς που θα χρειασθεί να υπάρξουν στην επόμενη στροφή του δρόμου...
Τα ίδια λάθη που έκαναν με την Ελλάδα, κάνουν τώρα με την Ισπανία.
Γιωργο τα οικονομικα δεν ειναι λογιστικη.
Εχεις εναν ασφαλιστικο οργανισμο που πληρωνει μισθους υπαλληλων μεγαλυτερο νουμερο απο συνταξεις.
Δηλαδη η μισθοδοσια των υπαλληλων του κοστιζει πιο πολυ απο το ποσο που παιρνουν οι συνταξιουχοι που εξυπηρετει.
Απο τη στιγμη που δεν εχει πορους για να ζησει (γιατι τους εχει εξανεμισει σε μισθους, στο ΧΑΑ, σε ομολογα και σε μπαρμπουτι) ειτε πρεπει να απολυσεις τοσους ωστε να βγει πλεονασματικο ειτε να κοψεις τις συνταξεις.
Απο τη στιγμη που δεν εχεις τι να κανεις τοσους ανεργους πλεον ειναι κοινωνικο ζητημα και αποφασιζεις να κοψεις συνταξεις.
Στην Ελλαδα φαγαμε το leader 1 το leader 2, τα αναπτυξιακα 1 και 2 και τα ανταποδοτικα του 2003/2009
Συνολο 450 δις ΧΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΛΕΦΤΑ.
λεφτα που πηραμε απο ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ για να γινουμε ΙΣΟΤΙΜΟΙ.
ΧΑΡΙΣΜΕΝΑ.
Και τα φαγαμε.
Η Ισπανια επισης.
Δεν τα εφαγαν σε φιεστες βεβαια, αλλα τα εριξαν στο "κοινωνικο" κρατος με αυξησεις πανω απο 40/100 σε συνταξεις και παροχες.
Δικαιο και σωστο.
Αλλα για αλλο λογο τα πηραν. (πηραμε)
Οταν λοιπον ΤΡΩΣ ΛΕΦΤΑ ΤΖΑΜΠΑ και δεν κανεις τιποτα, ο ΜΑΛΑΚΑΣ που πληρωνει καποια στιγμη σταματαει να σου δινει αλλα (ειδικα οταν αφου σου εχει δωσει 450 χαρισμα, τσαμπουκα, του ζητας κουρεμα, περμαναντ και μιζαμπλι)
Αυτο που πρπει να καταλαβουμε ολοι ειναι οτι ακομα καποιοι συνεχιζουν ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ
ο ενας απο τον αλλο.
Και σε εμας και στην Ισπανια.
Εχουμε 12 ασφαλιστικους φορεις, που εχουν φαλιρησει.
Λυση:
Συγχωνευση, απολυσεις, μειωση κοστους, Ανακαμψη.
Δυστυχως ομως στα σοσιαλιστικα καθεστωτα χωρις τα λεφτα των αλλων, δεν γινεται δουλεια.
Δεν ειμαι καπιταλιστης, δεν υποστηριζω αυτες τις μορφες διοικησης.
Ειμαι "λογικος" και αν ειμαστε ολοι ετσι δεν θα ειχαμε προβλημα.
Αν οσοι εχουν το χρημα ΠΙΣΤΕΥΑΝ οτι θα ανακαμψουμε, και εμεις και οι Ισπανοι, θα μας το ειχαν δωσει.
Η Γερμανια ενωσε δυο χωρες με την πτωση του τειχους και εξαλειψε σε 10 χρονια τη διαφθορα, τις παθογενεις, το "κεντρικο συστημα εξουσιας" τα δυο κοινοβουλια (ο θεος να το κανει το ενα) και σημερα μας κουναει το δαχτυλο.
Η χωρα που με ξενα λεφτα σηκωθηκε απο τις σταχτες της και εγινε ξανα τιτανας.
(μετα τον πολεμο)
Εμεις απο το 1821 δανειζομαστε και ΤΡΩΜΕ, ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΥΜΕ.
Αυτα
Ειχα πει να το παρατησω το θρεντ αλλα μπουκωσα παλι.
ο νιγκας εχει απολυτο δικιο,τιποτα δεν διδαχτηκαν απο την Ελλαδα...οσο ειχαν αποτελεσμα τα μετρα εδω αλλο τοσο θα εχουν και εκει, το μονο που θα καταφερουν θα ειναι οτι καταφεραν και εδω. Μια χωρα στα προθυρα της κομμουνιστικης διακυβερνησης.
Σταματη τις λυσεις που αναφερεις ( συγχωνευση-απολυσεις μειωση κοστους κλπ) αργα η γρηγορα θα γινουν ετσι ακριβως, ομως σημειωσε την σημερινη ημερα που το λεω οτι παλι αποτελεσμα μηδεν θα υπαρξει.
Ουτε προκειται ποτε να υπαρξει οσο το παρτυ οπως πολυ σωστα λες θα συνεχιζεται.
Η γερμανια αναγεννηθηκε απο τις σταχτες της ναι το ιδιο και η Ελλαδα και σε καμια παραλληλη χρονικη στιγμη των δυο κρατων, οι γερμανοι δεν ηταν σε χειροτερη μοιρα απο τους Ελληνες και ας εμεις πηραμε τοσα πακετα στηριξης κλπ.
Παντα ειχαν καλυτερη παιδεια,υγεια,εργασιακα δικαιωματα,κοινωνικη προνοια.
Εμεις τι ειχαμε? λαμογιά
Στησαμε πανω στις βασικες αναγκες και στα βασικα ονειρα των ανθρωπων μια δευτερη παραοικονομια.(βλεπε αντιπαροχη,ιδιαιτερα μαθηματα ευκολος δανεισμος κλπ)
Αν ηταν το εκπαιδευτικο συστημα εδω οπως τη γερμανια δεν θα ηταν ποιο απλα και ποιο ομορφα τα πραγματα?
Η λεξη ιδιαιτερο δεν υπαρχει στο γερμανικο λεξιλογιο, αν ο γονιος εδω δεν χρειαζονταν ενα σκασμο λεφτα για να μπει το παιδι του στη ζαμπονοκοπτικη,μηπως και αυτος απο τη μερια του θα ηταν ποιο ευσυνειδητος φορολογικα πολιτης?
Αν οταν ερθει η κακη στιγμη και χρειαστεις τις υπηρεσιες υγειας, αν τοτε δεν θα χρειαζοταν να δωσεις ουτε ενα γαμοευρο οπως στην γερμανια, δεν θα γινοσουν(οχι εσυ) καλυτερος πολιτης? ειτε φορολογικα ειτε διαχειριστικα αν ανηκεις σε καποια κατηγορια που διαχειριζεσαι κονδυλια?,προμηθειες ή οτι αλλο.
Διαρθρωτικες αλλαγες χρειαζονται ξεκινωντας απο τους ιδιους τους θεσμους και μετα θα ακολουθησουν απο μονα τους τα υπολοιπα.
Οσες περικοπες και να κανουν, μονο να εντεινουν το προβλημα θα καταφερνουν, αλλα μαλλον το ξερουν πολυ καλυτερα απο εμενα αυτο!!
αυτο που δεν καταλαβαινετε πολλοι φιλε γιαννη ειναι πως οι περικοπες και η οικονομια γινεται διοτι δεν μπορει να γινει αλλιως.
δεν ειναι οτι εσεις ειστε εξυπνοι που βλεπετε τι θα γινει σε 1-2 χρονια, ενω αυτοι που παιρνουν την αποφαση βλακες που δεν ξερουν που πανε τα τεσσερα.
κι εκεινοι το βλεπουν και ολοι, αλλα δεν υπαρχει αλλη λυση.
οταν υπαρχουν δανειστες, οι δανειζομενοι μπορουν να εχουν ελλειμματα βασιζομενοι στο οτι εχοντας φερεγγυοτητα πειθουν πως θα επιστρεψουν τα δανειζομενα (με τοκο φυσικα).
αυτο ομως δεν μπορει να γινει οταν επι μακρον η οικονομια δεν λειτουργει σωστα και δεν παραγει.
μοιραια ο δανειζομενος καθισταται αφερεγγυος και δεν μπορει να βρει πλεον κεφαλαια.
ο τοκος ανεβαινει, διοτι ανεβαινει και το ρισκο της μη πληρωμης.
οταν λοιπον δεν υπαρχει κανεις να χρηματοδοτησει τα ελλειμματα που πανε σε σχολεια, νοσοκομεια, συνταξεις, μισθους κλπ, (δεν αναφερω τις κλοπες, τις λοβιτουρες, τους κηφηνες δ.υ. κλπ), αναγκαστικα υπαρχουν περικοπες.
οτι και να λεμε, οσες θεωριες και ευφυολογήματα, οταν ερχεται η ωρα του "δια ταυτα", δεν γινεται τιποτα χωρις "πορους".
και τους πορους αυτους πρεπει καποιος να εχει φροντισει εκ των προτερων να τους παραγει ο ιδιος.
διοτι οταν επαφιεται στους αλλους και στο οτι θα του "τσονταρουν" για παντα, ερχεται στη θεση που ολοι ξερουμε πλεον... thumb
αυτο που δεν καταλαβαινετε πολλοι φιλε γιαννη ειναι πως οι περικοπες και η οικονομια γινεται διοτι δεν μπορει να γινει αλλιως.
δεν ειναι οτι εσεις ειστε εξυπνοι που βλεπετε τι θα γινει σε 1-2 χρονια, ενω αυτοι που παιρνουν την αποφαση βλακες που δεν ξερουν που πανε τα τεσσερα.
κι εκεινοι το βλεπουν και ολοι, αλλα δεν υπαρχει αλλη λυση.
οταν υπαρχουν δανειστες, οι δανειζομενοι μπορουν να εχουν ελλειμματα βασιζομενοι στο οτι εχοντας φερεγγυοτητα πειθουν πως θα επιστρεψουν τα δανειζομενα (με τοκο φυσικα).
αυτο ομως δεν μπορει να γινει οταν επι μακρον η οικονομια δεν λειτουργει σωστα και δεν παραγει.
μοιραια ο δανειζομενος καθισταται αφερεγγυος και δεν μπορει να βρει πλεον κεφαλαια.
ο τοκος ανεβαινει, διοτι ανεβαινει και το ρισκο της μη πληρωμης.
οταν λοιπον δεν υπαρχει κανεις να χρηματοδοτησει τα ελλειμματα που πανε σε σχολεια, νοσοκομεια, συνταξεις, μισθους κλπ, (δεν αναφερω τις κλοπες, τις λοβιτουρες, τους κηφηνες δ.υ. κλπ), αναγκαστικα υπαρχουν περικοπες.
οτι και να λεμε, οσες θεωριες και ευφυολογήματα, οταν ερχεται η ωρα του "δια ταυτα", δεν γινεται τιποτα χωρις "πορους".
και τους πορους αυτους πρεπει καποιος να εχει φροντισει εκ των προτερων να τους παραγει ο ιδιος.
διοτι οταν επαφιεται στους αλλους και στο οτι θα του "τσονταρουν" για παντα, ερχεται στη θεση που ολοι ξερουμε πλεον... thumb
Δεν διαφωνω πουθενα!!
Ακριβως ετσι ειναι, τωρα το γιατι να φτασεις σε αυτο το σημειο ειναι αλλη ιστορια.
Μαλιστα! να το πω και ποιο αυστηρα απο εσενα, αν αυριο μας ελεγαν οι ξενοι
κυριοι τερμα το χρεος δεν χρωστατε μια, σας το χαριζουμε ολο!!
αλλα ζηστε με οτι εχετε!! παλι προβλημα θα ειχαμε.
Παλι δεν θα μας εφταναν διοτι πολυ σωστα ξοδευουμε περισσοτερα απο οσα βγαζουμε.
Εκει λοιπον πρεπει να επικεντρωθουν τα πραγματα τι μπορει να γινει ωστε απο τη μια να ξοδευουμε λιγοτερα και απο την αλλη να βγαζουμε περισσοτερα.
Οι περικοπες πρεπει να ειναι το πρωτο μετρο, οχι ομως το μοναδικο.
Εμενα η ταπεινη μου αποψη ειναι οτι αν δεν γινουν θεσμικες αλλαγες, οσες περικοπες και αν κανουν, με οποιαδηποτε μορφη ( φοροι ,απολυσεις κλπ) η οικονομια δεν προκειται να ανακαμψει ποτε.
Τα πραγματα ειναι απλα.
Τα εχουμε πει χιλιαδες φορες.
Και τι φταιει και τι πρεπει να γινει.
Το θεμα ειναι οτι δεν θα γινει τιποτα απο ολα αυτα.
Εχουμε να δωσουμε μαχη με το Κρατος.
Και δυστυχως, μονο με επανασταση γινεται αυτο.
Και επισης δυστυχως, οχι με επανασταση του λαου, γιατι η πλειοψηφια ειναι κλεφτες.
Και δεν εχουν κανενα λογο να χασουν τα κεκτημενα.
Ειμαστε ενα εθνος χωρις ηθος, παιδεια, αγωγη.
Χρειαζομαστε πολυ χρονο για να παρουμε μπρος.
ουσιαστικα αυτο μας ειπαν οι ξενοι γιαννη.
"φροντιστε τα ελλειμματα σας, καντε δομικες αλλαγες, σταματηστε παθογενειες και το χρεος σας θα το αναχρηματοδοτουμε εμεις εως οτου η οικονομια σας επιστρεψει σε θετικο κυκλο ωστε να μπορειτε να το αναχρηματοδοτειτε μονοι σας."
ομως εδω και 2 χρονια εμεις κοροϊδεουμε.
λογια και κοντρα λογια, αλλα εργα μηδεν.
μην τυχον και αγγιχτει η "ιερη αγελαδα" του δημοσιου και οι βδελες που μας πινουν το αιμα και μας κλεβουν τα λ7 εδω και χρονια.
οι ξενοι μας εχουν ξεγραμμενους, διοτι βλεπουν οτι δεν υπαρχει διαθεση και βουληση για τις μεγαλες αλλαγες που ολοι συμφωνουμε οτι χρειαζονται.
μενουμε στη θεωρια.
ερχεται πετσος βαρβατος...
έπρεπε πρόπερσι να πάρουμε δάνειο και να την κάνουμε απο'δω μέσα...
το μεγαλύτερο επαγγελματικό μας λάθος ήταν αυτό. δεν υπήρχε περίπτωση να πηγαίναμε χειρότερα απ'ότι πάμε τώρα.
μιλάμε για γελοία κατάσταση πλέον. να βγάζεις απλώς αξιοπρεπώς την χρονιά σου, χωρίς να αφήνεις κάποιον να έχει να πεί ότι τον έχεις αφήσει απλήρωτο, και εσύ να είσαι ικανοποιημένος νομίζοντας ότι έχεις κάνει κατόρθωμα.
απλά για κλάματα...
να μοιράζεις τα χιλιάρικα με το φτυάρι, και για σένα να μένει ένας πέτσος.
ασχετο αλλα...
και μαλιστα δεν θα το σχολιασω:ranting2:
ψαχνει ο κουνιαδος μου να παει τεσσερις πεντε ημερες διακοπες, τα ξενοδοχεια που κοιταει ειναι ας πουμε απο τρια αστερια και κατω.
ειναι τετραμελης οικογενεια με ενα μικρο σκυλακι, εκ των πραγματων πρεπει να βρει καπου να δεχονται μικρα σκυλια,
Ακουστε λοιπον του ζητησαν εκτος απο την τιμη δωματιου και δεκαπεντε ευρω την ημερα για το σκυλι!!! επιπλεον.
Είναι μάλλον τα 15 ευρω all inclusive για το φαγητο του σκηλου
Αρη εσενα που ειναι και θεριο ο σκυλος ποσο σου παιρνουν?
Σε ένα που πήρα μου έδωσαν 50 ευρω την ημέρα για να μην τον πάω
Αρη δεν ξερω αν στα προλαβαν αλλα αναλαμβανουμε και φυλαξη σκυλων για τις καλοκαιρινες διακοπες... 20ευρο τη μερα!
πλυσιμο-κουρεμα-μασαζ-βολτα-φαι!
Άμα κανονισεις να ρίχνει και κανά μανίκι μπορω να δοσω και παραπάνω
φιλε μετα θα χεις κουταβια σκυλοσπαρακια... αν μπορεις να τα αντεξεις... του τραβαω και 2 μανικια...
Ευχάριστο διάλειμμα:
- ... <μουγκαμάρα>
- Γεια σας, καλή ψυχή!
- Ελληνικά μιλάτε?
- Από θερμοσίφωνα?
- Ούτε ζεστό νερό?
- Τι κάνεις?
Aρη,οντως κερνας 50αρι ουϊσκι???:thumbsup:
Aρη,οντως κερνας 50αρι ουϊσκι???:thumbsup:
Ναι, έχω μια φιάλη που μου είχαν φέρει δώρο κάποια Χριστούγεννα. Τον χειμώνα, όταν ερχεται κανείς νωρίς το βραδάκι, τους ρωτάω αν θέλουν ένα ποτηρι. Είτε το πιστεύεις όμως είτε όχι, οι περισσότεροι προτιμούν πορτο! Εγώ πάλι δεν πίνω καθόλου αλκοόλ. Τώρα το καλοκαίρι μου έρχονται όλοι για freddo. Αφού αγόρασα tassimo για να μην παιδευομαι...
katsaraios
15-07-12, 22:57
Ναι, έχω μια φιάλη που μου είχαν φέρει δώρο κάποια Χριστούγεννα. Τον χειμώνα, όταν ερχεται κανείς νωρίς το βραδάκι, τους ρωτάω αν θέλουν ένα ποτηρι. Είτε το πιστεύεις όμως είτε όχι, οι περισσότεροι προτιμούν πορτο! Εγώ πάλι δεν πίνω καθόλου αλκοόλ. Τώρα το καλοκαίρι μου έρχονται όλοι για freddo. Αφού αγόρασα tassimo για να μην παιδευομαι...
Φιλε παρε μαζι σου στην Φοινικουντα σε φλασκι 2 τζουρες να τα "πουμε"..
Θα φερω και εγω το κατιτις μου:th_Laie_67-1:
https://www.cavaarion.gr/products_img/1325105948_1.jpeg
Πολυ λαρτζ o Τσοχατζοπουλος με την Σταματη που σου εφεραν τετοιο δωρο!!!:thumbsup:
Φιλε παρε μαζι σου στην Φοινικουντα σε φλασκι 2 τζουρες να τα "πουμε"..
Θα φερω και εγω το κατιτις μου:th_Laie_67-1:
αμυγδαλα βρεγμενα με λιγο αλατι και αγγουρακι με ξυδι.....
Ξεπούλημα των πάντων και χάος
Του Γιώργου Κράλογλου
Όσο το ΠΑΜΕ συνεχίζει να πιστεύει ότι δίνει “μαθήματα ταξικής σύγκρουσης” και ο ΣΥΡΙΖΑ φαντάζεται ανάπτυξη με κοινοπραξίες και κολεκτίβες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να κλείνουν, οι άνεργοι θα πάνε στα 2.000.000 και τα κρατικά μονοπώλια μαζί με την κρατική περιουσία θα εκποιούνται σε ρυθμό πολυβόλου.
Ο λόγος είναι τραγικά απλός.
Οι επιχειρηματίες του τόπου θα έχουν μια ισχυρή δικαιολογία για να ξεπουλήσουν ότι τους βαραίνει ή να σηκωθούν να φύγουν.
Οι επενδυτές (εγχώριοι και ξένοι) που δεν είναι ηλίθιοι να χρηματοδοτούν την ελληνική σοβιετία θα περιμένουν την δραχμή που θα διευκολύνει όχι τις επενδύσεις αλλά το πλιάτσικο τύπου Αργεντινής.
Το δε κράτος θα πουλάει αναγκαστικά τα μονοπώλια του και τα “΄χρυσαφικά” της χώρας για να συντηρήσει (όσο μπορέσει) την κομματική πελατεία των 1.250.000 κρατικών υπαλλήλων-ψηφοφόρων που ως εκλογικό μηχάνημα “κατασκευάζει” με σιγουριά κυβερνήσεις και αξιωματικές αντιπολιτεύσεις με ιδεολογία fast-food... Παράδειγμα τα αντιμνημονιακά κόμματα... και παρόμοιες ιστορίες για αγρίους.
Η “ταξική σύγκρουση” του ΠΑΜΕ με τις ημιθανείς προβληματικές βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις θα επιταχύνει το κλείσιμο ή (στην καλύτερη περίπτωση) την μετανάστευσή τους προς μεγάλη χαρά της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Αλβανίας και της Τουρκίας.
Γιατί οι επιχειρηματίες (όσοι έχουν απομείνει στην χώρα) ούτε που ασχολούνται, ούτε που επηρεάζονται από την μπουρδολογία των “αγωνιστών” του ΠΑΜΕ.
Απλώς φροντίζουν να την “αξιοποιούν” για να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις τους.
Οπότε στην ουσία δεν υπάρχει καμία ταξική μάχη...
Είναι δε αλήθεια ότι τις δεκάδες κλειστές επιχειρήσεις που παραθέτουν οι “αγωνιστές” στην ανακοίνωσή τους δεν τις έκλεισαν αυτοί.
Τους πρόλαβε η 30χρονη αριστερή υστερία του κρατισμού “ενάντια στο κεφάλαιο”... από όλες, ανεξαιρέτως, τις κυβερνήσεις της ίδια χρονικής περιόδου.
Το μόνο που απασχολεί σήμερα την επιχειρηματική κοινότητα είναι αν η οικονομική συγκυρία θα τους επιτρέψει να συντηρήσουν τις μονάδες τους κερδίζοντας χρόνο (χρήμα δεν κερδίζουν αφού συσσωρεύουν ζημιές εδώ και 4-5 χρόνια) μέχρι να φανεί κάποιος ορίζοντας στην οικονομία.
Εάν οι εργαζόμενοι αντιληφθούν την ανάγκη αυτή (όπως έγινε στην μονάδα του Βόλου της Ελληνικής Χαλυβουργίας όπου πέταξαν με τις κλωτσιές από το εργοστάσιο του ινστρούχτορες του ΚΚΕ) και στηρίξουν την συγκεκριμένη προσπάθεια, ταυτίζουν ασφαλώς την τύχη τους με την συγκυρία, αλλά βοηθούν να μείνει τουλάχιστον ανοιχτή η μονάδα που δουλεύουν και να διαπραγματεύονται με τον εργοδότη.
Εάν όμως επιλέξουν την βλακώδη “ταξική αντιπαράθεση” του ΠΑΜΕ (που έβγαλε από του μουσείο τον Στάλιν και αναβίωσε τα ξύλινα συνθήματα των μπολσεβίκων του περασμένου αιώνα) τότε θα “προσφέρουν” στην εργοδοσία την δυνατότητα της φυγής ή της πώλησης των εγκαταστάσεων σε (γνωστότατα) εγχώρια και ξένα “κοράκια“ που περιμένουν να αγοράσουν εργοστάσια για να τα γκρεμίσουν και να πουλήσουν τις εκτάσεις τους σε οικόπεδα ή και συνολικά.
“Ειδικά” δικηγορικά γραφεία διαθέτουν ήδη 200-300 εντολές ξένων κεφαλαιούχων για εξαγορά, από τις ελληνικές Τράπεζες, του χρέους ισάριθμων συγκεκριμένων επιχειρήσεων με σκοπό την αξιοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων!!!
Κινδυνολογώ; Εάν το πιστεύετε θα σας θυμίζω ξανά και ξανά την πρώτη φάση διάλυσης της βιομηχανίας του τόπου με τον... ανύπαρκτο σοσιαλισμό του ΠΑΣΟΚ του 1981. Όταν περισσότεροι από 40 επιχειρηματίες φόρτωσαν στην ντουντούκα του δήθεν σοσιαλισμού... τις επιχειρήσεις τους.
Τις παρέλαβε τότε η νομενκλατούρα των αφισοκολλητών του ΠΑΣΟΚ που αυτοδιορίστηκαν βιομήχανοι και αφού κατασπατάλησαν 3 τρισεκατομμύρια δραχμές(!!!), μέσω του ΟΑΕ (Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων) από τα λεφτά των φορολογούμενων (δηλαδή των μισθωτών και συνταξιούχων καθώς είναι οι μόνοι που φορολογούνται στην Ελλάδα) τις ξεπούλησαν και τότε μόνο για οικόπεδα..
Τρανταχτά παραδείγματα η περιουσία της Πειραϊκής Πατραϊκής της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας και πολλών άλλων.
Επαναφέρω συνεχώς (στην ίδια στήλη) το παράδειγμα αυτό για να μην ξεχαστεί αλλά και γιατί η κλοπή αυτή είναι το μοναδικό χειροπιαστό ελληνικό σοβιετικό δείγμα γραφής στην οικονομία...
Μένει λοιπόν στην κυβέρνηση να αντιδράσει με αποφασιστικότητα εφαρμόζοντας τις μεταρρυθμίσεις που σαφέστατα θα δημιουργήσουν θετικό κλίμα στην οικονομία.
Γιατί οι αποκρατικοποιήσεις, το άνοιγμα των επαγγελμάτων και η συρρίκνωση του κράτους δεν θα φέρουν όσα λεφτά χρειάζεται η χώρα, αλλά θα φέρουν επιχειρηματικό κλίμα και κατ΄ ανάγκην πραγματικές επενδύσεις.
Εάν αντίθετα την κυβέρνηση την προλάβει... ο ΣΥΡΙΖΑ, η τραγωδία θα είναι αναπόφευκτη.
Γιατί θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε το κράτος πατερούλης να συντηρήσει την κομματική πελατεία που θα τον έχει φέρει στην εξουσία.
Ο μοναδικός όμως άμεσος τρόπος είναι να πουληθεί ταχύτατα το περισσότερο κράτος για να συντηρηθεί το υπόλοιπο.
Γιατί λεφτά και καταθέσεις για φορολόγηση δεν θα υπάρχουν τότε...
Το πως θα γίνει να πουληθεί το κράτος είναι απλώς θέμα κωλοτούμπας του ΣΥΡΙΖΑ...
george.kraloglou@capital.gr
Πηγή:www.capital.gr
thumb
Αναμένουμε οργισμένη απάντηση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο πεμβεφανς
s8n που ειναι το ποστ σου να σου ριξω thanks???χααχχααχ ελιωσα!!!!
Tρίτο μνημόνιο το Δεκέμβριο
16/7/2012 9:28:00 πμ
Βρυξέλλες: του Θάνου Αθανασίου
Η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτη διάσωση, όπως ακριβώς φοβόντουσαν οι εταίροι, οι επενδυτές και ο διεθνής Τύπος. Το θετικό της υπόθεσης είναι πως αυτή τη φορά Κομισιόν και Γερμανία βρίσκονται στην ίδια όχθη του ποταμού, προκρίνοντας την αναγκαιότητα συμπληρωματικού δανείου, παράτασης στο χρονοδιάγραμμα και αναπροσαρμογής μέτρων και όρων. Απόλυτη προϋπόθεση για να γίνει πραγματικότητα το «μνημόνιο 3», αποτελεί το να δείξει η κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος την απαραίτητη βούληση για αλλαγές. Η δεύτερη εξίσου σημαντική προϋπόθεση είναι η ελληνική πλευρά να κρατήσει το θέμα σε χαμηλούς τόνους διότι «μας βλέπει κόσμος», όπως χαρακτηριστικά λένε στις Βρυξέλλες.
Πηγή με γνώση των παρασκηνιακών συζητήσεων, που αποτελεί μεσάζοντα μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, έκανε λόγο στη Realnews για νέο μνημόνιο με νέο δάνειο που πιθανότατα θα έχει μορφοποιηθεί ως το Δεκέμβρη και θα έχει επικυρωθεί ως το καλοκαίρι του 2013.
Το χρονοδιάγραμμα
Σε μια εβδομάδα η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα πιστοποιήσει μια σειρά από δημοσιονομικούς και διαρθρωτικούς στόχους. Μέχρι την επόμενη επίσκεψη, το φθινόπωρο, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει να επιδείξει ένα σημαντικό όγκο έργου. Στην επόμενη επίσκεψη το νέο φορολογικό σύστημα πρέπει να είναι έτοιμο, όλες οι αποφάσεις που σχετίζονται με τη γραφειοκρατία και το επιχειρηματικό περιβάλλον που πρέπει να βελτιωθεί και όπως λένε «ό,τι έχει να κάνει με υπουργικές αποφάσεις και υλοποίηση από τη διοίκηση, πρέπει να τελειώσει στα θερινά τμήματα της Βουλής». Οι διακοπές για τον πολιτικό κόσμο είναι εκτός θέματος φέτος.
Ένα πρώτο τεστ φυσικά είναι οι εκκρεμότητες στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Ο υπουργός οικονομικών Γ.Στουρνάρας έχει δώσει στις Βρυξέλλες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για το θέμα. Παρόμοιες διαβεβαιώσεις έχει δώσει για τη μείωση του δημοσίου τομέα, τις δαπάνες της γενικής κυβέρνησης, τις αποκρατικοποιήσεις, την εκλογίκευση του κόστους των ΔΕΚΟ κ.α.
Οι Βρυξέλλες καθιστούν σαφές ότι «όλα τα μέτρα του 2012 μπορούν να ληφθούν εδώ και τώρα».
Με θετικές επιδόσεις στα διαρθρωτικά και τις αποκρατικοποιήσεις, η αίσθηση είναι «πως δε χάθηκε και ο κόσμος» αν το 2012 κλείσει με έλλειμμα ένα ή ενάμισι δισ. πάνω από τον ονομαστικό στόχο.
Η τρόικα θα διαπιστώσει την απόκλιση και στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης ενός νέου προγράμματος θα μπορούσε σταδιακά να προτείνει η προσαρμογή να συνεχιστεί το 2015 και ίσως το 2016. Ανάλογα με το «βήμα» της χαλάρωσης που θα αποφασιστεί οι εταίροι και τα κοινοβούλιά τους θα κληθούν να αποφασίσουν νέο συμπληρωματικό δάνειο ύψους 14 - 22 δισ. ευρώ για χρεολύσια και εσωτερικές ανάγκες.
Δύσκολο πολιτικό περιβάλλον
Οι πολίτες της Πορτογαλίας έχουν υποστεί σαφώς περισσότερες θυσίες από τους Έλληνες, διότι στη χώρα αυτή δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια η παραοικονομία που ανθεί επί ελληνικού εδάφους. Οι Ιρλανδοί υπόκεινται σε θυσίες από την πρώτη μέρα της κρίσης και σήμερα ανακάμπτουν μετά από 5 χρόνια σκληρής δουλειάς. Οι Ισπανοί θα υποστούν περικοπές ίσες με το 1/3 του ελληνικού ΑΕΠ και οι Ιταλοί προσπαθούν να μην πατήσουν τη μπανανόφλουδα των αγορών. Εργώδεις προσπάθειες γίνονται και στην Κύπρο, που έχει μπει σε μια διαπραγμάτευση για το δικό της μνημόνιο. Σε αυτό το σκηνικό και μόνο το άκουσμα «χαλάρωση και χρήματα» για την Ελλάδα φαντάζει «ένα πολύ δύσκολο πολιτικά κεφάλαιο».
Ακόμα «δυσκολότερη υπόθεση» θα είναι βεβαίως και η διαδικασία της επικύρωσης από τα κοινοβούλια των εταίρων. Αν μάλιστα υπάρξουν υποχωρήσεις σε συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων στην Ελλάδα, δεν μειωθεί το δημόσιο, δεν γίνουν αποκρατικοποιήσεις και το νέο φορολογικό μείνει στα χαρτιά τότε η δύσκολη υπόθεση μπορεί να γίνει «αδύνατη».
Όπως όμως επισημαίνουν κύκλοι της Κομισιόν, «καλές οι προθέσεις, αλλά στο τέλος η χώρα θα πρέπει να κάνει τις επιλογές της». Θα πρέπει να διαλέξει δηλαδή αν θα επιθυμεί την ελάφρυνση του συνόλου των πολιτών, μέσα στο μόνο υπαρκτό διαπραγματευτικό πλαίσιο, ή αν θα κάνει χάρες σε μερικές μόνο ομάδες.
https://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=161240&catID=11
s8n που ειναι το ποστ σου να σου ριξω thanks???χααχχααχ ελιωσα!!!!
https://www.bmwfans.gr/forum/showpost.php?p=295660&postcount=552
Τους 2 Άρηδες να χεις να διαβάζεις κ τον πρόεδρα, γλυτώνεις τα λ7 της ψυχοθεραπείας. Καθημερινά - πρωϊ, μεσημέρι, βράδυ.
GiannisRob
16-07-12, 18:43
Τόπος: Υποκατάστημα γνώστης τράπεζας στην Πάτρα
Ώρα: 9.10 σήμερα το πρωί
Γεγονότα: Αφού με τα χίλια ζόρια σήμερα κατάφερα να σηκωθώ πρωί, αποφάσισα να κάνω τις δουλειές μου στην τράπεζα. Επέλεξα ένα υποκατάστημα της ***** λίγο έξω από το κέντρο, ελπίζοντας ότι με 39 βαθμούς στις 9 το πρωί, δεν θα υπήρχε ψυχή. Το συγκεκριμένο κατάστημα, μετά από μερικές ληστείες από τη συμμορία με τα καλάσνικοφ, τη συμμορία με τις μπερέτες, και τη συμμορία με τα πλαστικά πιστόλια απομίμηση φαρ ουέστ με κόκκινο καπάκι (μην βγάλουμε και κανένα μάτι), έβαλε μια από αυτές τις απίστευτα ηλίθιες διπλές πόρτες ασφαλείας.
Ανοίγω, λοιπόν, την πρώτη πόρτα και μπαίνω στο θάλαμο. Ακούγεται μια φωνή που λέει, παρακαλώ κοιτάξτε την κάμερα. Την κοιτάω. Μετά μου ζητάει διάφορες πόζες, προφίλ, ανφάς, με χαμόγελο, με θυμό, με μαγιό, με κουστούμι, και διάφορες τέτοιες αηδίες. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες του λογισμικού να αναγνωρίσει το χωρίς έντονες γωνίες κακάσχημο πρόσωπο μου, αποφασίζει ότι ήθελε να βγάλω τα γυαλιά και να κοιτάξω την κάμερα. Μα άμα βγάλω τα γυαλιά πως στο διάολο θα βρω την κάμερα?
Bottom line, εγκλωβίστηκα στον θάλαμο. Φωνάζω κάτι ζώα εκεί μέσα, μου λένε να περιμένω να φωνάξουν τον τεχνικό. Τους λέω ότι αν περιμένω πάνω από 5 λεπτά στον φούρνο, θα ανάψω τσιγάρο και θα γίνει ο κατακλυσμός του Νώε στην τράπεζα. Τελικά ο διευθυντής πάτησε ένα κουμπί και βγήκα.
Στο ταμείο ήταν ένας απίστευτος τύπος, ο οποίος σφράγιζε κάτι χαρτιά με την ίδια μανία που ο Τσακ Νώρις μοιράζει τις περίφημες διπλές στριφογυριστές κλωτσιές του. Μιλάμε η σφραγίδα αντηχούσε σε όλη την τράπεζα. Ας θυμηθούμε σε αυτό το σημείο την εν λόγω κλωτσιά:
https://www.youtube.com/watch?v=f67LgpJBPPE"]https://www.youtube.com/watch?v=f67LgpJBPPE
Τον αποφεύγω λοιπόν, όσο πιο ευγενικά μπορούσα, πριν αρπάξω καμιά ξόφαλτση, και πηγαίνω σε μία τύπισσα πίσω από ένα γραφείο. Η τύπισσα μελαχροινή, γύρω στα 40, με σωματότυπο, τέτοιο ώστε αν έκανε ηλιοθεραπεία δίπλα στη θάλασσα, θα μαζεύονταν 15 άτομα της Πράσινης Ειρήνης (στμ. Green Peace) να την πετάξουν πάλι στη θάλασσα (στμ. φάλαινα προς φώκια).
- Καλημέρα, της λέω.
- Γκρρμμμ, βγήκε από το στόμα της.
- Δεν έχετε πιει καφέ, της λέω.
- Τι θες, ρωτάει, με ένα πολύ ευγενικό τόνο, λες και της σκότωσα τη μάνα.
- Θα ήθελα να ανοίξω ένα λογαριασμό, της λέω πολύ ευγενικά, αφού δεν είχα χάσει ακόμα την υπομονή μου.
- Δεν παίζει, φιλαράκι, μου λέει, με ένα τόνο μάγκικο, μη χέσω, η αλογομούρα.
Εκεί ήταν που μου γύρισε το μάτι, γιατί πάει στο διάλο ο ενικός, πάει στο διάολο το υφάκι, αλλά το "φιλαράκι" παρά ήταν. Οπότε με τον αγαπημένο μου ειρωνικό τόνο, που χρησιμοποιώ μόνο όταν ό άλλος έχει ξεπεράσει το στάδιο του "έλληνα φορολογούμενου" στην "κλίμακα του μαλάκα":
- Έλα μωρή παλιοσειρά, τι λες τώρα να πούμε, της λέω με την εν λόγω ειρωνία, ενώ ταυτόχρονα έβαλα τα πόδια μου στο γραφείο της.
Η τύπισσα πάγωσε. Με κοίταξε με το ίδιο ύφος τρόμου που κοιτάει ο ανηψιός μου τον περιπτερά της γειτονιάς κάθε φορά που του λέει ότι τελείωσε το παγωτό σοκολάτα. Εγώ την κοίταξα με το θριαμβευτικό και ειρωνικό ύφος που είχε ο ΓΑΠ όταν έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν.
- Τι κάνεις εκεί, μου λέει, παραμένωντας αποσβολλωμένη.
- Ή θα σοβαρευτείς να κάνουμε δουλειά, της λέω, ή θα μου παραγγείλεις καφέ να πούμε για τον ολυμπιακό.
Αφού λοιπόν συμμαζεύτηκε λίγο, γιατί μάλλον κατάλαβε τι μαλακία έκανε, συζητήσαμε τα περί ανοίγματος ενός νέου λογαριασμού, και μετά τσακωθήκαμε γιατί μου ζήταγε 300¤ αρχική κατάθεση, ενώ εγώ επέμενα ότι στην σελίδα της Alpha Bank στο ίντερνετ, διαφήμιζε την μηδενική αρχική κατάθεση.
Μετά από κάτι φωνές του τύπου "κοροϊδεύετε τον κοσμάκη" (εγώ), "είσαι είρωνας" (αυτή), "άλλαξε υφάκι μη σε πλακώσω στις γρήγορες" (εγώ) και "δεν ντρέπεσαι να μιλάς έτσι, νέο παιδί" (αυτή) επενέβη ο διευθυντής πριν προλάβω να της πω κάτι για τη μάνα της.
Συμπέρασμα: Παρότι υπερέβαλλα, λίγο όμως, στον τελευταίο τσακωμό με την εν λόγω υπάλληλο, η συμπεριφορά σχεδόν του συνόλου των υπαλλήλων του υποκαταστήματος της εν λόγω τράπεζας, ήταν επιεικώς απαρέδεκτη. Ακριβώς αντίθετη αντιμετώπιση είχα από την τράπεζα Κύπρου την οποία και επισκεύτηκα στη συνέχεια.
έχει χαζέψει ο κόσμος λέμε...πάς να ανοίξεις καινούριο λογαριασμό, και σου λέν δεν παίζει...
τελικά το τζακ ντάνιελς σε λάθος μέρος παράγεται. εδώ τα πράγματα κυλάν ακόμα πιο αργά...
μλκία κάνουνε. οι τύποι τόσα χρόνια!!!βέβαια θα μου πείς πρέπει πρώτα να γίνει ένα εργοστάσιο παραγωγής φελών, για να περνάνε την ώρα τους οι υπάλληλοι πετώντας τους στα βαρέλια.
πρώτη ύλη υπάρχει πάντως. 10 τόνους φελό έχουμε μέσα στην βουλή...η μονάδα επεξεργασίας λείπει να γίνει.
Καλα είχαμε τέτοιο ταλέντο και έπαιζε τόσο καιρο ο Πιου μπράβο ρε Γιάννη
Μου θυμησες το παρακατω ανεκδοτο:
Ενας πελάτης μπαίνει στην τράπεζα και κατευθύνεται στην ταμία:
- Μωρή, της λέει, άνοιξέ μου έναν λογαριασμό!
- Σας παρακαλώ πολύ, κύριε, πώς μιλάτε έτσι;
- Ελα μωρή, που σου μιλάω εγώ. Ανοιξέ μου έναν λογαριασμό, σου είπα, και άσε τις φλυαρίες. Οπως γουστάρω θα σου μιλάω και σκασμό εσύ.
- Μα κύριε, τι τρόπος είναι αυτός; Εγώ σας μιλάω ευγενικά και εσείς, χωρίς λόγο με βρίζετε!
- Σκάσε ρε σου είπα.. Κάνε την δουλειά σου, μην σε πλακώσω εδώ μέσα, και κάνε την βγάζοντας τον σκασμό.
Την φασαρία ακούει ο διευθυντής του καταστήματος και ενοχλημένος που κάποιος αναιδής πελάτης μιλάει τόσο άσχημα στην ευγενική υπάλληλο της τράπεζας, εξοργίζεται. Πλησιάζει στο σημείο της φασαρίας και λέει στον πελάτη:
- Κύριε, τι συμβαίνει εδώ; Γιατί μιλάτε έτσι; Υπάρχει πρόβλημα; Είμαι ο διευθυντής του υποκαταστήματος.
- Ε, ναι λοιπόν. Υπάρχει πρόβλημα. Εχω κερδίσει 1.5 δις στο ΛΟΤΤΟ και ήρθα να το καταθέσω.
- Χμ, και σου κάνει νούμερα η παλιοβρώμα, ε;
:th_Laie_67-1: :hystericalbs1: :thumbsup:
GiannisRob
16-07-12, 19:22
έχει χαζέψει ο κόσμος λέμε...πάς να ανοίξεις καινούριο λογαριασμό, και σου λέν δεν παίζει...
τελικά το τζακ ντάνιελς σε λάθος μέρος παράγεται. εδώ τα πράγματα κυλάν ακόμα πιο αργά...
μλκία κάνουνε. οι τύποι τόσα χρόνια!!!βέβαια θα μου πείς πρέπει πρώτα να γίνει ένα εργοστάσιο παραγωγής φελών, για να περνάνε την ώρα τους οι υπάλληλοι πετώντας τους στα βαρέλια.
πρώτη ύλη υπάρχει πάντως. 10 τόνους φελό έχουμε μέσα στην βουλή...η μονάδα επεξεργασίας λείπει να γίνει.
Και να φανταστείς Θωμά, ότι με το συγκεκριμένο λογαριασμό σκοπεύω να φέρνω συνάλλαγμα. Πληρώνομαι από κάποια ξένη εταιρία σε δολλάρια, οπότε άνοιξα το λογαριασμό για να εισπράτω αυτά τα χρήματα.
Πάντως πραγματικά και χωρίς καμία διάθεση διαφήμισης, στην Κύπρου είχα υποδειγματική εξυπηρέτηση. Ένας φιλικότατος κύριος μου έλυσε όλες μου τις απορίες περί του τραπεζικού συστήματος (έκατσα φαντάσου μία ώρα και δέκα λεπτά!), με ένα συνεχές χαμόγελο και κέρασε και καφέ! Έτσι γίνονται οι δουλειές!
Καλα είχαμε τέτοιο ταλέντο και έπαιζε τόσο καιρο ο Πιου μπράβο ρε Γιάννη
Χα χα χα!
Και λογικά μεθαύριο το πρωί θα πάω εφορία. Φαντάζομαι ότι θα υπάρξει συνέχεια στο παραπάνω :D
Στην Ελλάδα η σωστή & τυπικά ευγενική συμπεριφορά, το αυτονόητο δηλαδή, μας κάνει εντύπωση.
OOOOKEY είμαστε σε καλό δρόμο. :)
m-power_01
16-07-12, 19:56
Οδηγίες για άνοιγμα λογαριασμού!
-Καλησπέρα σας θέλω να καταθέσω 100.000.
-Παρακαλώ πού είναι το πρόβλημα; Περάστε στο ταμείο.
-Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω λογαριασμό.
(έχει πέσει ήδη στα γόνατα)
-Αμεεεεεεσως!!!!!
-ξέρετε θέλω να μου βάζει η γιαγιά μου από Αμερική λεφτά για την προίκα μου, μπορεί; τι προθεσμιακους έχουμε για πάνω απο 200κ ;
(στα τέσσερα πλέον )
Έτσι γίνεται δουλειά. Θα τις έλεγες στο τέλος ότι πας να τα φέρεις τώρα σε
Μισή ώρα
Και να φανταστείς Θωμά, ότι με το συγκεκριμένο λογαριασμό σκοπεύω να φέρνω συνάλλαγμα. Πληρώνομαι από κάποια ξένη εταιρία σε δολλάρια, οπότε άνοιξα το λογαριασμό για να εισπράτω αυτά τα χρήματα.
Πάντως πραγματικά και χωρίς καμία διάθεση διαφήμισης, στην Κύπρου είχα υποδειγματική εξυπηρέτηση. Ένας φιλικότατος κύριος μου έλυσε όλες μου τις απορίες περί του τραπεζικού συστήματος (έκατσα φαντάσου μία ώρα και δέκα λεπτά!), με ένα συνεχές χαμόγελο και κέρασε και καφέ! Έτσι γίνονται οι δουλειές!
Χα χα χα!
Και λογικά μεθαύριο το πρωί θα πάω εφορία. Φαντάζομαι ότι θα υπάρξει συνέχεια στο παραπάνω :D
Γιαννη να σου δωσω εναν λογαριασμο να βαζεις τα λεφτα σου? και θα τα βρουμε.....
Οδηγίες για άνοιγμα λογαριασμού!
-Καλησπέρα σας θέλω να καταθέσω 100.000.
-Παρακαλώ πού είναι το πρόβλημα; Περάστε στο ταμείο.
-Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω λογαριασμό.
(έχει πέσει ήδη στα γόνατα)
-Αμεεεεεεσως!!!!!
-ξέρετε θέλω να μου βάζει η γιαγιά μου από Αμερική λεφτά για την προίκα μου, μπορεί; τι προθεσμιακους έχουμε για πάνω απο 200κ ;
(στα τέσσερα πλέον )
Έτσι γίνεται δουλειά. Θα τις έλεγες στο τέλος ότι πας να τα φέρεις τώρα σε
Μισή ώρα
αμα πας το βραδυ, ουτε την πορτα δε σου ανοιγουνε
:th_Laie_67-1:
GiannisRob
16-07-12, 20:04
Γιαννη να σου δωσω εναν λογαριασμο να βαζεις τα λεφτα σου? και θα τα βρουμε.....
Ρε Σπύρο, λογαριασμό να βάζω λεφτά έφτιαξα. Πρέπει να φτιάξω και ένα που θα βγάζω λεφτά. Αν θες, μπορείς να μου δώσεις το δικό σου! και θα τα βρούμε.....
:D :D :D
Τόπος: Υποκατάστημα γνώστης τράπεζας στην Πάτρα
Ώρα: 9.10 σήμερα το πρωί
Γεγονότα: Αφού με τα χίλια ζόρια σήμερα κατάφερα να σηκωθώ πρωί, αποφάσισα να κάνω τις δουλειές μου στην τράπεζα. Επέλεξα ένα υποκατάστημα της ***** λίγο έξω από το κέντρο,
ενώ εγώ επέμενα ότι στην σελίδα της Alpha Bank στο ίντερνετ, διαφήμιζε την μηδενική αρχική κατάθεση.
:hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:
GiannisRob
16-07-12, 20:13
Στάθη, κοίτα, ένα δίκιο το έχεις. Και 'γω όταν το πήρα χαμπάρι, γέλαγα. Τι γέλαγα, δηλαδή, που ξεκωλιάστηκα στα γέλια.
Βασικά το όνομα της τράπεζας το έσβησα λίγο αφότου έκανα το ποστ, για να μη θεωρηθεί δυσφήμιση, αλλά αυτό το τελευταίο μου διέφυγε...
πανω απ ολα ξερει να κρυβεται...
Γιαννη να σου δωσω εναν λογαριασμο και αν καταφερεις να βγαλεις... δωσε μου το 10%
εχεις καθε δικιο να τους δυσφημεις.
ειναι η χειροτερη τραπεζα που ξερω (και ξερω μπολικες).
εχω κι εγω 2-3 περιστατικα σαν το δικο σου, μαλλον ειναι γενικο το φαινομενο δεν οφειλεται σε κακο υπαλληλο.
ειναι η ιδια υπαλληλος την ειχα στειλει μετα απο σενα με αποσπαση στην Πατρα....
εχεις καθε δικιο να τους δυσφημεις.
ειναι η χειροτερη τραπεζα που ξερω (και ξερω μπολικες).
εχω κι εγω 2-3 περιστατικα σαν το δικο σου, μαλλον ειναι γενικο το φαινομενο δεν οφειλεται σε κακο υπαλληλο.
δηλαδη θελεις να πεις οτι δεν η Eurobank η χειροτερη????:hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:
GiannisRob
16-07-12, 20:24
πανω απ ολα ξερει να κρυβεται...
Πρέπει κάποια στιγμή να γράψω την ιστορία από το πρώτο και τελευταίο σκονάκι μου στην μέχρι τώρα φοιτητική μου πορεία...
Εκεί να δεις γέλιο!
κι ομως ειναι αρη, ακομα και απο τη γιουρομπανκ.
δοκιμασε να ανοιξεις λογαριασμο στην εταιρια σου και μετα να πας να παρεις λ7 που εχεις μεσα απο αλλο υποκαταστημα...
χαχαχαχχαχα ζωα...
η υπαλληλος δεν ειναι η ιδια σπαρο, δεν ταιριαζει η περιγραφη...
αυτη που ξερω εγω μοιαζει με φαλαινα οχι με φωκια...
εχει και μουστακι...
δοκιμασε να ανοιξεις λογαριασμο στην εταιρια σου και μετα να πας να παρεις λ7 που εχεις μεσα απο αλλο υποκαταστημα...
χαχαχαχχαχα ζωα...
τι? ειναι μαλωμενα μεταξυ τους τα υποκαταστηματα???:th_Laie_67-1:
χαχαχαχχαχα ζωα...
Τα στοιχεία των εταιριών τηρούνται τοπικά και έτσι δεν εχουν γνωρίζουν ποιος δεσμεύει την εταιρεία.
(θα μπορούσαν να έχουν φυσικά μια online βάση αλλά δεν έχουν)
Ο κανονισμός τους λέει οτι πρέπει να στείλουν την συναλλαγή στο Κατάστημα που ανήκει ο λογαριασμός και να πάρουν έγκριση.
Αλλά επειδή δεν εχουν ούτε εσωτερική επαφή (εκτός απο το fax) πρέπει να κάνουν τη συναλλαγή, να στείλουν με φαξ το παραστατικό στο άλλο κατάστημα να πάρουν πίσω το φαξ με το οκ (η αν δεν είναι οκ να αντιλογίσουν την συναλλαγή) και μετά να σου δώσουν τα χρήματα.
Οπως καταλαβαίνεις η διαδικασία είναι μεγάλη και τρως στη μάπα ένα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ για να τελειώνουμε.
Είναι κρίμα πάντως, γιατί ειναι μια τράπεζα που παλιά την εκτιμούσα πάρα πολύ.
GiannisRob
16-07-12, 20:42
τι? ειναι μαλωμενα μεταξυ τους τα υποκαταστηματα???:th_Laie_67-1:
Όχι Άρη. Είναι όλα όμως μολυσμένα με θανατηφόρα δόση ραδιενέργειας. Να σου δώσω ένα παράδειγμα.
Σε ένα από τους λογαριασμούς που εξυπηρετεί την οικογενειακή μας επιχείρηση, φαίνονται δύο ονόματα. Το δικό μου και της μητέρας μου. Πάω λοιπόν με το βιβλιάριο σε ένα υποκατάστημα της Eurobank με σκοπό να κάνω μια ανάληψη.
Δίνω λοιπόν το βιβλιάριο στον υπάλληλο, λέγοντας του "Καλημέρα σας, θα ήθελα να κάνω μια ανάληψη".
Χωρίς να με κοιτάξει παίρνει το βιβλιάριο, το ανοίγει, το διαβάζει και ρωτάει: "Μάλιστα. Η κυρία Κωνσταντάκη λοιπόν?"
Θέλοντας να πιστεύω ότι η φωνή μου είναι αντρική και αυτός είναι κουφός, του απάντησα με ηρεμία: "Σας φαίνομαι για την κυρία Κωνσταντάκη, κύριε?"
Μετά την απαραίτητη συγγνώμη, με ρωτάει το ποσό της ανάληψης. Του απαντάω ότι θέλω να σηκώσω 12000¤. Κοντοστέκεται και ξαναρωτάει αν είμαι σίγουρος. Του λέω "Βεβαίως. Έχω έρθει και προετοιμασμένος. Έχω φέρει και σακούλες" δείχνοντας του τις πλαστικές σακούλες που κράταγα, μία από το φούρνο, μία από το σουπερμάρκετ και μία απ' το μανάβη.
Αφού θεώρησε απόλυτα φυσιολογικό το να βάλει κάποιος 12 χιλιάρικα σε πλαστικές σακούλες μαζί με μία φραντζόλα ψωμί, μια ζαμπονοτυρόπιτα, ένα κουτί δημητριακά, υλικά για τοστ, χυμό πορτοκάλι, πιπεριές, ντομάτες, δύο αγγούρια, 5-6 κρεμμύδια και λίγη ρύγανη, άρχισε να μετράει τα χρήματα που είχε στο ταμείο.
Φυσικά άρχισε από τα χαρτονομίσματα των 5¤, μετά των 10¤ και μετά τον 20¤. Κάποια στιγμή τον διέκοψα λέγοντας του ότι δεν θα μπορέσω να τα κουβαλήσω με τα πόδια και να μου τα μετρήσει σε χαρτονομίσματα μεγαλύτερης αξίας. Μου είπε ότι δεν μπορεί γιατί δεν έχει. Του λέω να συνεχίσει να μετράει και ότι θα περάσω σε καμιά ώρα με το αυτοκίνητο, και να έχουν έτοιμα τα κιβώτια. Η πρώτη ειρωνία μου που έπιασε ο Αϊνσταϊν, ήταν όταν τον ρώτησα, αν τους μεταφορείς θα πρέπει να τους βρω εγώ ή θα τους φέρει η τράπεζα.
Αφού με ρώτησε αν τον δουλεύω και του απάντησα ότι αυτός άρχισε, τον ενημέρωσα ότι τα χρήματα θα τα σηκώσω δεν 'πα να χτυπάει τον κώλο του κάτω. Τελικά περίμενα κανά 40λεπτο ακόμα μέχρι να έρθει ο διευθυντής του υποκαταστήματος από εκεί που έπινε καφέ, αφού πρώτα πήγε λαϊκή για τη γυναίκα του (ήρθε με σακούλες!) και να του ζητήσω να σοβαρευτούν...
Αυτά από Eurobank. Πρέπει να έχω κάτι και σε Εθνικη. Θες?
:D
περίμενα κανά 40λεπτο ακόμα μέχρι να έρθει ο διευθυντής του υποκαταστήματος από εκεί που έπινε καφέ, αφού πρώτα πήγε λαϊκή για τη γυναίκα του (ήρθε με σακούλες!) και να του ζητήσω να σοβαρευτούν...
στα Χανια ησουνα ?
:think:
GiannisRob
16-07-12, 20:48
Πάτρα, φίλε μου.
:)
Πάτρα, φίλε μου.
:)
το καταλαβα, δε με πιανεις ;)
γενικο το φαινομενο λοιπον. (με τους υπαλληλους)
m-power_01
16-07-12, 20:52
αμα πας το βραδυ, ουτε την πορτα δε σου ανοιγουνε
Καλά πιστεύεις ότι πήγε ο Γιάννης πριν τις 12.00 ;;;;;
GiannisRob
16-07-12, 20:55
Καλά πιστεύεις ότι πήγε ο Γιάννης πριν τις 12.00 ;;;;;
Γιατί ρε καραγκιόζη να μην πήγα? Από τις 7.30 σηκώθηκα σήμερα. Δε λέω, άθλος ήταν και δεν πρόκειται να επαναληφθεί άμεσα!
m-power_01
16-07-12, 20:58
χαχαχαχχαχα ζωα...
εχει και μουστακι...
Άσε αυτό είναι τραγικό! Και εγώ μετά από τόσα χρόνια το έμαθα πριν μια δυο βδομάδες. Το υποκατάστημα που πήγαινα έκλεισε και δεν πήγα εκει που μεταφέρθηκε , προτίμησα άλλο που βόλευε την διαδρομή μου.
Κόβω λοιπόν μια τραπεζική επιταγή για ΔΟΥ και μετά ζητάω να κάνω ανάληψη!
Και μου λέει ότι δεν μπορώ από εκεί , αλλά μόνο από το κατάστημα που άνοιξα τον λογαριασμό.
Τα παραδείγματα από Alpha δεν είναι τυχαία. Έχω τις χειρότερες εμπειρίες από το κατάστημα απέναντι από το Υγεία, όπου πάω κάθε μήνα για εξυπηρέτηση τρίτου. Όσο για το 'υφάκι', πρέπει να τους εκπαιδεύουν έτσι, δεν εξηγείται αλλιώς.
Μόλις γύρισα από τετραήμερη εκδρομή στην εξοχή!!!!
Χασισοφυτεία... επιπέδου Κολομβίας!
Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012, 08:19
https://www.newsbeast.gr/files/temp/A1A37AFBE10F448371FF5BFB5A91D7DE.jpg (https://www.newsbeast.gr/files/temp/98E6288D2BDF755848CCB2E8614B75A9.jpg)
Απλώνεται σε μήκος 40 στρεμμάτων
Η μεγαλύτερη χασισοφυτεία που έχει βρεθεί σε ελληνικό έδαφος εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, σε συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.
Πρόκειται για χασισοφυτεία που απλώνεται σε μήκος 40 στρεμμάτων στην περιοχή Σοφάδων Καρδίτσας, στα όρια με τον νομό Ευρυτανίας.
Πρόκειται για ένα ολόκληρο δάσος, όπως λένε οι αστυνομικοί, που απλώνεται σε μία τεράστια βουνοπλαγιά, όπου καλλιεργούντο τα χασισόδεντρα με ειδικά συστήματα άρδευσης και λίπανσης, ενώ υπήρχαν στον εσωτερικό χώρο αποθήκες με λιπάσματα και εργαλεία για τη συντήρηση της χασισοφυτείας αλλά και χώροι για τη διαμονή για αρκετές μέρες των χασισοκαλλιεργητών.
Αυτή τη στιγμή πάνω από 300 αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει τη χασισοφυτεία και επιδίδονται στο ξερίζωμα των δέντρων.
Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Λάρισας συνέλαβε μέχρις στιγμής δύο άτομα που έχουν σχέση με την υπόθεση, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον δέκα άτομα που συμμετείχαν στην καλλιέργεια και το εμπόριο.
thumb
:thnx:
Αντί να καταστραφούν ας σταλούν στην Ολλανδία.
Θα είναι μία διπλωματική κίνηση την οποία θα εκτιμήσουν δεόντως και θα συμφωνήσουν αμέσως στην παράταση του χρόνου σύγκλισης κατα 2 χρόνια !
:original:
"το βαπορι απ'την Περσια πιαστηκε στο νομο Ευρυτανια!!!":thumbsup:
Ευγε στην ομαδα διωξης ναρκωτικων Λαρισας για την ανακαλυψη των 40!!!! στρεμματων χασις!!!!!thumb
....ηθελα να 'μαι απο μια μερια να ακουω τα μπινελικια που θα ριχνουν οι συναδελφοι αστυνομικοι,οταν ο διοικητης τους εδειχνε τα 40!!! στρεμματα χασις, μεσα στον καυσωνα και τους ελεγε:"παιδια,ξηλωστε τα!!!":th_Laie_67-1:
Αντί να καταστραφούν ας σταλούν στην Ολλανδία.
Θα είναι μία διπλωματική κίνηση την οποία θα εκτιμήσουν δεόντως και θα συμφωνήσουν αμέσως στην παράταση του χρόνου σύγκλισης κατα 2 χρόνια !
:original:
Για να μην αναφέρουμε τι θα κάνουν στο εμπορικό ισοζύγιο τέτοιες εξαγωγές!
https://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/409691_10150676318813718_1625955113_n.jpg
https://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/409691_10150676318813718_1625955113_n.jpg
Ναι!!!!:thumbsup:
tnxs αρη το ηξερα οτι μπορουσα να βασιστω σ εσενα ..
διευθηντη πολ γραφειου.. η μηπως αντιπροεδρο!~~
και προεδρο σε κανω δεν εχω κολλημα !
tnxs αρη το ηξερα οτι μπορουσα να βασιστω σ εσενα ..
διευθηντη πολ γραφειου.. η μηπως αντιπροεδρο!~~
και προεδρο σε κανω δεν εχω κολλημα !
Προεδρο να με κανεις!!!...αλλωστε εχω το αντιπροσωπευτικοτερο οχημα "σημαια" του κομματος!!!:thumbsup:
https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=14026&d=1339938562
GiannisRob
18-07-12, 16:48
Μιας και το θρεντ έχει τον τίτλο "Επικαιρότητα", μεταξύ άλλων, να αναφέρω ότι στην Πάτρα από χθες το βράδυ καιγόμαστε στην κυριολεξία.
Η φωτιά ξεκίνησε από την Αγία Μαρίνα πάνω απ' τα Σελλά (για όσους ξέρουν) κατέβηκε στα Σελλά, στα Αργυρά, στο Πλατάνι και πριν καμιά ώρα ήταν λίγο πιο κάτω απ' το Αρσάκειο. Το πανεπιστήμιο έχει εκκενωθεί, το Καστρίτσι επίσης καίγεται από το πρωί, αναζωπυρώθηκε η φωτιά πριν καμιά ώρα πάλι.
Η πυροσβεστική μαζί με 5 καναντέρ, δύο ελικόπτερα και το στρατό, έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό της, αφού παρότι έχει καεί μία τεράστια έκταση, δεν άφησε να καταστραφεί κανένα σπίτι, ούτε καν απ' τα αυθαίρετα τα χτισμένα μέσα στο πράσινο.
Αρκετοί οικογενειακοί και μη φίλοι με τις πρώτες τους κατοικίες στην εν λόγω περιοχή είδαν τη φωτιά στα 20 μέτρα, αλλά η πυροσβέστες ήταν πάντα εκεί.
Χαρακτηριστική περίπτωση, φίλος του πατέρα μου, που μένει στο άνω Καστρίτσι, μας περιέγραψε ότι όταν η φωτιά ήρθε στα 20m, πέρασε αστυνομία, είπε σε όλους να μπουν στα σπίτια τους, στα 2 λεπτά πέρασε καναντερ και ψέκασε τα πάντα, και στη συνέχεια ήρθαν δύο πυροσβεστικά!
Ειλικρινά μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους, πόσο μάλλον στους πιλότους που επιχειρούν ακατάπαυστα από το πρώτο φως της ημέρας!
GiannisRob
18-07-12, 17:03
Μιας και το θρεντ έχει τον τίτλο "Επικαιρότητα", μεταξύ άλλων, να αναφέρω ότι στην Πάτρα από χθες το βράδυ καιγόμαστε στην κυριολεξία.
"Πλούσιο" φωτογραφικό υλικό:
https://img822.imageshack.us/img822/6234/18072012003.jpg
https://img841.imageshack.us/img841/6818/18072012001.jpg
https://img821.imageshack.us/img821/5636/18072012.jpg
https://img72.imageshack.us/img72/6670/18072012004.jpg
Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά:
https://www.dete.gr/image_article.php?image=20120718_226024.jpg
https://www.dete.gr/images/img439x286/20120718_226005.JPG
https://www.dete.gr/images/img439x286/20120718_226006.JPG
Η ατμόσφαιρα στην Πάτρα είναι αποπνικτική:
https://www.dete.gr/images/img439x286/20120718_226169.JPG
Πραγματικά, η συγκεκριμένη περιοχή καίγεται σχετικα συχνά (για να γίνει φιλέτα) αλλά αυτή η κατάσταση σήμερα είναι πρωτοφανής!
Το πρωι στο πανεπιστημιο εβρεχε κυριολεκτικα σταχτη, εκτος των κτιριων με το ζορι επαιρνες ανασα...
1 πανεπιστημιακο κτηριο εκενωθηκε, μιας και η φωτια εφτασε στα 200 μετρα απ αυτο, τους υπολοιπους απλα μας διωξαν το μεσημερι...
μια απεραντη κιτρινιλα, και ενας μαυρος ουρανος...
Κωνσταντίνος
18-07-12, 18:10
Στα Σελά, ενώ φαίνεται η φωτιά....
https://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/182102_331551010266889_1226195583_n.jpg
Πόσο ζώα είμαστε ρεεεεεεε. Πόσο γμτ την σκατοφάρα μας ??!?!?!?!?!?!???????????
mr incredible
18-07-12, 20:01
Στα Σελά, ενώ φαίνεται η φωτιά....
https://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/182102_331551010266889_1226195583_n.jpg
Πόσο ζώα είμαστε ρεεεεεεε. Πόσο γμτ την σκατοφάρα μας ??!?!?!?!?!?!???????????
αν ειναι δυνατο............
τα λεφτα και η καλοπεραση μας μονο...τιποτα αλλο.
δεν εχει κανεις ("αρμοδιος") ******α να πει "ματαιωνεται" ή "για συμπαρασταση" ή "παμε να βοηθησουμε"....
:thumbsdown:
τωρα βλεπω στις ειδησεις και στα Χανια μεγαλη φωτια (νοτιο-δυτικα των Χανιων)....
τι γινεται παλι καλοκαιριατικα με τις φωτιες....?
https://www.cretalive.gr/new/100966/crete/Apeilountai_katoikies_apo_fotia_sta_Chania_
Skyline_IS
18-07-12, 21:01
Mερικοι ειναι για πολυ ΞΥΛΟ :ranting2:
https://on-news.gr/2012/07/18/athanato-elliniko-dimosio-i-periferia-ditikis-elladas-xodepse-52-000-evro-otan-enas-politis-tha-xodeve-miden/
GiannisRob
18-07-12, 23:37
Δηλώσεις για το σημερινό ξύλο στο Μεσολόγγι:
https://www.youtube.com/watch?v=8pDLo7tBSnU"]https://www.youtube.com/watch?v=8pDLo7tBSnU
Μιλάμε έχω λιώσει στο γέλιο!
katsaraios
18-07-12, 23:53
Δηλώσεις για το σημερινό ξύλο στο Μεσολόγγι:
https://www.youtube.com/watch?v=8pDLo7tBSnU
Μιλάμε έχω λιώσει στο γέλιο!
αμεμπτο το πρασινοφορεμα...ε ρε Μεσσολογγι με τα ωραια:thumbsup::thumbsup:
https://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/319405_452526121447045_438843135_n.jpg
Κωνσταντίνος
19-07-12, 13:46
Προ ημερών, το Reuters έπιασε λαυράκι. Σε ιδιαίτερα προσεκτικό δημοσίευμά του που πήρε μεγάλη έκταση παγκοσμίως ανέδειξε κάποιες «συναλλαγές» μεταξύ τριών ελληνικών τραπεζών η οποία, αν το δημοσίευμα αληθεύει, τεκμηριώνει την ποινική δίωξη γνωστών τραπεζιτών της χώρας. Κι αν όχι την ποινική τους δίωξη, απαιτεί από την κυβέρνηση, το EFSF, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τραπεζών (European Banking Authority), κατ' ελάχιστον, την παύση του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς και την δρομολόγηση διαδικασίας εξυγείανσής της. Ανάλογες κινήσεις θα έπρεπε να ξεκινήσουν για τον τραπεζικό όμιλλο Marfin Popular Bank για κινήσεις της Marfin Egnatia Bank της οποίας αποτελεί μετεξέλιξη.
Κι όμως: αντί για αυτά, ένα τεράστιο πέπλο σιωπής ξετυλίγεται και σκεπάζει την υπόθεση, με πρώτους υφαντές του τους δημοσιογράφους των «έγκυρων» εντύπων και sites οι οποίοι, κατά τα άλλα, συνεχώς καταγγέλλουν το κράτος και την ελληνική κοινωνία για ανοχή στην διαφθορά.
Ποια είναι η πέτρα του σκανδάλου, σύμφωνα με την αναφορά του Reuters; Όπως γνωρίζουμε, οι ελληνικές τράπεζες πάσχουν, από τότε που ξέσπασε η κρίση, από έλλειψη κεφαλαίων. Σύμφωνα με τις επιταγές τόσο της ΕΒΑ όσο και της τρόικα, οι ελληνικές τράπεζες έπρεπε να καταβάλουν προσπάθεια εξεύρεσης κεφαλαίων. Αρχικά, ιδιωτικών και, εφόσον δεν τα έβρισκαν, δημοσίων (μέσω της επανακεφαλαιοποίησης που προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση δανειζόμενη, δυστυχώς, η ίδια από το EFSF). Οι τραπεζίτες τρέμουν τα κεφάλαια του EFSF καθώς αυτά δίνονται με αντάλλαγμα μετοχών, κάτι που μειώνει το δικό τους ποσοστό ιδιοκτησίας των τραπεζών, θέτοντας σε κίνδυνο της εξουσία τους εντός των ΔΣ των τραπεζών (και όλα τα «καλούδια» που αυτή τους εξασφαλίζει). Για αυτό, εύλογα, προτιμούν τα ιδιωτικά κεφάλαια, ιδίως φίλα προς αυτούς προσκείμενων επιχειρηματιών. Έλα όμως που τέτοια κεφάλαια στον καιρό της κρίσης δεν υπάρχουν; Τότε, τι νομίζετε ότι σκαρφίζονται οι καλοί τραπεζίτες;
Σύμφωνα με το άρθρο του Reuters, σε γενικές γραμμές, συνέβη το εξής καταπληκτικό: Την εποχή που η Τράπεζα Πειραιώς, υπό τον κ. Σάλλα, σχεδίαζε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας (σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ευρώπης και της τρόικα), ο κ. Σάλλας δημιούργησε τρεις off shore εταιρείες στην Κύπρο (μαζί με τα δύο του τέκνα). Αυτές οι εταιρείες, δανείστηκαν από τον τραπεζικό όμιλο Marfin Egnatia Bank (που ελέγχει ο κ. Βγενόπουλος) γύρω στα 113 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία χρήματα αγοράστηκαν μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς (στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που ο ίδιος ο κ. Σάλλας αποφάσισε). Αξιοσημείωτα είναι τα εξής:
• Η Marfin Egnatia Bank από την οποία δανείστηκαν οι off shore του κ. Σάλλα έπασχε η ίδια από τεράστια έλλειψη τόσο ρευστότητας όσο και κεφαλαίων. Το ότι δάνεισε ένα τέτοιο τεράστιο ποσό σε έναν άλλον «ζορισμένο» τραπεζίτη με στόχο την αγορά μετοχών των οποίων η αξία βρισκόταν σε πορεία ραγδαίας απαξίωσης (και χωρίς κανένα εχέγγυο πέραν των ίδιων των μετοχών) ελέγχεται ως είτε επιχειρηματικά ανόητη κίνηση είτε ως «περίεργη» κίνηση.
• Όταν αποφασίζεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με την διεθνή πρακτική και νομοθεσία, οι αποφασίζοντες αυτή την αύξηση (τα μέλη του ΔΣ) απαγορεύεται δια ροπάλου να συναλλάσσονται στις εν λόγω μετοχές. Όταν το κάνουν ελέγχονται από την δικαιοσύνη για insider trading (συναλλαγές υπό το καθεστώς εσωτερικής πληροφόρησης). Αναρωτιέμαι αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα ενδιαφερθεί να ρίξει μια ματιά στο συγκεκριμένο «ζητηματάκι».
• Η σύναψη αυτών των δανείων από τις off shore της οικογένειας Σάλλα, καθώς και η αγορά των μετοχών της Πειραιώς από αυτές, κρατήθηκε μυστική. Αν και αφορούσε ποσοστό των μετοχών της τράπεζας άνω του 5% που, σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, έπρεπε να δηλωθεί δημοσίως, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φέρεται να δέχθηκε το επιχείρημα του κ. Σάλλα ότι το ποσοστό αυτό δεν καλύφθηκε καθώς ένα μέρος των μετοχών ανήκουν στα... παιδιά του.
• Σύμφωνα με το άρθρο του Reuters, ο κ. Σάλλας έχει ξαναδανειστεί από άλλη πτωχευμένη τράπεζα με στόχο την αγορά μετοχών της τράπεζάς «του». Ποια τράπεζα; Την Proton του κ. Λαυρεντιάδη από την οποία φέρεται να δανείστηκε 70 εκατομμύρια πριν τις ζημίες από την πτώχευση της Proton αναλάβει ο έλληνας φορολογούμενος.
Αν τα παραπάνω, που καταγγέλλει το Reuters, αληθεύουν, έχουμε στα χέρια μας ένα σκάνδαλο αξιώσεων. Ένα σκάνδαλο που (α) παραπέμει σε insider trading, (β) εγείρει ζητήματα που αφορούν τον έλληνα φορολογούμενο (ο οποίος καλείται να πληρώσει τα σπασμένα της Proton) και (γ) αφορά επισταμένη προσπάθεια εξαπάτησης των ευρωπαϊκών αρχών επιτήρησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Δεν είναι δική μου δουλειά να αποφασίσω την αθωότητα ή την ενοχή του οιουδήποτε. Θα ήθελα να πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική δικαιοσύνη και η ίδια η τρόικα θα επιληφθούν. Προς το παρόν, σιγή ιχθύος. Από την μεριά μου, σημειώνω την απάντηση του κ. Σάλλα στο άρθρο του Reuters.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, «ο κ. Σάλλας, ο οποίος έχει καταθέσει αγωγή κατά του ειδησεογραφικού πρακτορείου για προηγούμενο δημοσίευμά του, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 50 εκατ. ευρώ, έκανε λόγο για άλλο επεισόδιο, αυτή τη φορά από ομάδα συνεργατών του Reuters, στην προσπάθεια «υπονόμευσης, εκβιασμών και κατασυκοφάντησης», που έχει αντιμετωπίσει η Τράπεζα Πειραιώς στην πορεία ανάπτυξής της. Η υπονόμευση, κατέληξε, «δεν μας αποσπά από το κύριο καθήκον μας, που είναι η ασφάλεια και η πρόοδος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, η οποία με τη σειρά της είναι προοπτική αναπόσπαστη με την προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι για την έξοδο της χώρας από την κρίση». Με άλλα λόγια, αγαπητοί αναγνώστες, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...
Συμπέρασμα
Στην εποχή της Πτωχοτραπεζοκρατίας (*), τέτοιου είδους τερτίπια είναι, δυστυχώς, αναμενόμενα. Όμως, σε μια χώρα που υποτίθεται ότι δίνει αγώνα επιβίωσης, και όπου η ανάκτηση της αξιοπιστίας απέναντι στην Ευρώπη έχει αναχθεί σε εθνικό στόχο, το Πέπλο της Σιωπής που έχει περιβάλει αυτό το «συμβάν» είναι ενδεικτικό της Απόλυτης Υποκρισίας της καθεστηκυίας τάξης της χώρας τούτης.
Από την μία έχουμε κυβέρνηση, η οποία δήθεν κόπτεται για την αξιοπιστία μας στα μάτια της Ευρώπης, αλλά που δεν κάνει τίποτα όταν οι τραπεζίτες μας αποκαλύπτονται από τον έγκυρο διεθνή τύπο να συνομωτούν με σκοπό την παραβίαση των αρχών και κανόνων της επιτήρησής τους.
Από την άλλη, η δικαιοσύνη η οποία ούτε καν έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει.
Τέλος, και τρομακτικότερο, οι καλοί δημοσιογράφοι των «έγκυρων» εντύπων, δημοσιογραφικών οργανισμών, sites κλπ. οι οποίοι καθημερινά γράφουν χιλιάδες λέξεις καταδικάζοντας την διαφθορά των «μικρομεσαίων» και απαιτώντας να μπει βαθειά το νυστέρι στο κόκκαλο, παραμένουν βουβοί μπροστά σε ένα τέτοιο «συμβάν», σε μια τέτοια καταγγελία του Reuters. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν μπείτε στην ιστοσελίδα του πάλαι ποτέ έγκυρου «Βήματος» και βάλετε «Σάλλας» στην σελίδα αναζήτησης δεν θα βρείτε την παραμικρή αναφορά σε αυτό το θέμα. Ούτε μία λέξη. Η άλλη παραδοσιακά έγκυρη εφημερίδα μας, η «Καθημερινή», αναφέρεται μεν στο θέμα αλλά με τον ανώδυνο τίτλο «Νέα αντιπαράθεση Reuters με τον επικεφαλής της Πειραιώς».
Κλείνω με ένα μήνυμα προς φίλους δημοσιογράφους που στα υπόλοιπα κείμενά τους ξεσπαθώνουν εναντίον της διαφθοράς και της «ακινησίας» του ελληνικού κράτους: Όσο παραμένετε βουβοί απέναντι σε μια τέτοια υπόθεση, η αξία του λόγου σας τείνει στο μηδέν.
(*) Bankruptocracy - Πτωχο-Τραπεζοκρατία (Από το «Λεξιλόγιον Κρίσης»)
Δικός μου όρος για το νέο πολιτικό-οικονομικό καθεστώς που μας προέκυψε, παγκοσμίως, μετά την Κρίση του 2008. Σε αυτό το νέου τύπου καθεστώς την μέγιστη εξουσία δεν ασκούν ούτε οι επιτυχημένοι καπιταλιστές ούτε καν οι εισοδηματίες (για τους εργαζόμενους ούτε λόγος βέβαια). Την ασκούν οι πτωχευμένες τράπεζες ελέω των φορολογούμενων των οποίων τους φόρους οι πολιτικοί χρησιμοποιούν για να στηρίζουν το νέο αυτό καθεστώς, ως εντολοδόχοι των πτωχευμένων τραπεζών, επιβάλλοντας παράλληλα αυστηρή λιτότητα στους... φορολογούμενους. Βασική αρχή του νέου καθεστώτος η εξής απλή: Τα χρέη των πολιτών και των κρατών στις τράπεζες είναι ιερά και αδιαπραγμάτευτα. Παράλληλα, οι ζημίες των τραπεζών πρέπει αυτόματα, και χωρίς πολλές κουβέντες, να καλύπτονται είτε από τα κράτη είτε από τις Κεντρικές Τράπεζες χωρίς την επιβολή του παραμικρού Μνημονίου στους ιδιοκτήτες των, ουσιαστικά, πτωχευμένων τραπεζών. Ενώ τα υπό πτώχευση κράτη (π.χ. Ελλάδα και Ιρλανδία) πρέπει να διασύρονται και να υποβάλλονται σε ασφυκτική λιτότητα για να δανείζονται ώστε να μην πτωχεύσουν, στον Καιρό της Πτωχο-Τραπεζοκρατίας οι τράπεζες δικαιούνται την παροχή άπειρης ρευστότητας χωρίς κανέναν περιορισμό, όρο ή απαίτηση εκ μέρους των κρατών ή των Κεντρικών Τραπεζών που τις κρατούν ζωντανές.
*Πηγή: tvxs.gr
Εκανε τη τρίχα τριχιά το reuters ...
δεν έχει κανείς παρά να δει το διάγραμμα της τιμής της μετοχής τα τελευταία 3χρόνια και να κρίνει μόνος του αν τα 113 εκ ευρώ ήταν αρκετά γιά να βάλουν φρένο στη ραγδαία απαξίωξη της μετοχής ... Προφανώς ήταν σταγόνα στον ωκεανό. Δεν λέω πως δεν υπήρξε ενδεχομένων απόπειρα χειραγώγησης, θα το βρει η επιτροπή κεφαλαιοαγοράς ή ο εισαγγελέας. Λέω πως όποιος παρακολουθεί το ΧΑΑ τακτικά, γνωρίζει τι ποσότητες χαρτιών ξεφόρτωσαν οι ξένοι θεσμικοί τα τελευταία χρόνια, άρα η όποια προσπάθεια γιά χειραγώγηση εκ μέρους έλληνα τραπεζίτη, ή θεσμικού επενδυτή ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία. Και βλάκες τραπεζίτες δεν έχω γνωρίσει ακόμα ...
Xριστόφιας: «Οι αγορές οι λεγόμενες είναι οι κλεφταράδες της υφηλίου».
https://tvxs.gr/news/kosmos/agores-oi-kleftarades-tis-yfilioy
m-power_01
19-07-12, 14:54
Στην Πάτρα και στην κερατεα καίγεται ο κοσμάκης και εδώ αναμασατε τα ίδια και τα ίδια...
δωστε λιγο βαση
.....ο κ. Σάλλας έχει ξαναδανειστεί από άλλη πτωχευμένη τράπεζα με στόχο την αγορά μετοχών της τράπεζάς «του». Ποια τράπεζα; Την Proton του κ. Λαυρεντιάδη από την οποία φέρεται να δανείστηκε 70 εκατομμύρια πριν τις ζημίες από την πτώχευση της Proton αναλάβει ο έλληνας φορολογούμενος.
....(και ο καθε Σαλλας...)
αυτο κραταω εγω.
:ranting2:
Στην Πάτρα και στην κερατεα καίγεται ο κοσμάκης και εδώ αναμασατε τα ίδια και τα ίδια...
εχεις κι εσυ το δικιο σου.
ειμαστε βεβαια και βλακες και βαζουμε οι ιδιοι τις φωτιες μοναχοι μας,
αλλα δεν αποκλειω και τιποτα πλεον...
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.
Xριστόφιας: «Οι αγορές οι λεγόμενες είναι οι κλεφταράδες της υφηλίου».
https://tvxs.gr/news/kosmos/agores-oi-kleftarades-tis-yfilioy
τοσο καιρο περιμεναμε τον καταστροφια για να μαθουμε τι ειναι οι αγορες.
μιλαει αυτος που πηρε μια ανθηροτατη οικονομια και την κατεστρεψε σε λιγα χρονια.
ο αριστερος ο υπερ του λαου...
ας γελασω: χα χα χα
Κωνσταντίνος
19-07-12, 16:48
Έτερον εκάτερον.
Εξ΄άλλου είδαμε και τους κάτοικους των περιοχών που καίγονται πόσο "ταραγμένοι είναι". Κοίτα την φώτο πιο πάνω....
GiannisRob
19-07-12, 17:34
Εδώ δες:
Να γιατί καίγεται η Αχαία 2 ημέρες: Συμβασιούχοι πυροσβέστες ξεκίνησαν να πάνε στην Πάτρα και τους γύρισαν πίσω γιατί δεν έχουν εγκριθεί τα εκτός έδρας
- Τα μισά μόνο από τα καναντέρ βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα
- Παμπάλαια τα πυροσβεστικά οχήματα με ηλικία πάνω από 25 χρόνια
- Γεμάτοι ξερόχορτα οι δασικοί δρόμοι σε εκατοντάδες περιοχές της χώρας
- "Μειωμένη η επιχειρησιακή μας δυνατότητα" καταγγέλει στο Νewsit o Πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικων Π.Υ
Στην καρδιά του καλοκαιριού, την ώρα που καίγονται περιοχές στην Αχαϊα, τα Χανιά αλλά και την Κορινθία, το Πυροσβεστικό Σώμα μετρά απώλειες σε εναέρια μέσα, σε ανθρώπινο δυναμικό ενώ οι πυροσβέστες αναγκάζονται να μεταβαίνουν στις εστίες των πυρκαγιών με οχήματα η ηλικία των οποίων υπερβαίνει τα 25 χρόνια.
Ενδεικτικό του μπάχαλου που επικρατεί και της έλλειψης σοβαρότητας από την Πολιτεία είναι το εξής περιστατικό το οποίο καταγγέλει στο Νewsit o Πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας, Γιάννης Σταμούλης " χθες ξεκίνησαν απο την Αθήνα για την Πάτρα οχήματα με πυροσβέστες πενταετούς σύμβασης και στα μισά του δρόμου σταμάτησαν, κατέβηκαν οι πυροσβέστες και ανέβηκαν οι μόνιμοι συνάδελφοι τους γιατί δεν έχουν εγκριθεί τα εκτός έδρας για τους συμβασιούχους.
ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ
"Σήμερα στην κορύφωση της αντιπυρικής προστασίας τα εναέρια μέσα που μας διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία είναι μειωμένα περίπου στα μισά, τα ελικόπτερα τα μισθωμένα να είναι 10 αντί για 12 και τα 5 πυροσβεστικά ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος να είναι καθηλωμένα" αποκαλύπτει ο κύριος Σταμούλης.
25 ΕΤΩΝ ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ
"Ιδια η κατάσταση και στα πυροσβεστικά οχήματα που είναι τα εργαλεία της άμεσης επέμβασης στις δασικές πυρκαγιές αφού και αυτά είναι παμπάλαια, κακοσυντηρημένα λόγω έλλειψης πιστώσεων αλλά και χωρίς ελαστικά. Επαφιέμεθα στις καλοπροαίρετες χορηγίες των συμπολιτών μας για να αλλάξουμε ελαστικά στα αυτοκίνητα και να είναι ετοιμοπόλεμα όσο μπορούν να είναι ειδικά τα οχήματα που ειναι πάνω από 25 ετών για να μπορούν να φτάσουν στην πυρκαγιά".
ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ
"Δυστυχώς η τριχοτόμηση του προσωπικού της Πυροσβεστικής, το έγκλημα εάν θέλετε που εγινε τα τελευταία 2 χρόνια στο πυροσβεστικό σώμα το πληρώνουμε ακριβά. Συμβασιούχοι, πενταετής και μόνιμοι, κάθε μια κατηγορία με διαφορετικές εργασιακές δυνατότητες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μόνο οι μόνιμοι είναι στη διάθεση του πυροσβεστικού σώματος ανά πάσα στιγμή καθώς για τους υπόλοιπους δεν εγκρίνονται κονδύλια για εκτός έδρας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μόνο οι μόνιμοι είναι στη διάθεση του πυροσβεστικού σώματος ανά πάσα στιγμή"
ΓΕΜΑΤΟΙ ΞΕΡΟΧΟΡΤΑ ΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
"Τόσο εμείς όσο και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης φωνάζουμε από τον Μάϊο και λέμε πως οι δασικοί δρόμοι πρέπει να συντηρηθούν. Δεν είναι δυνατόν να έχεις φτάσει στα μέσα Ιουλίου και να προσπαθείς να ξεκινήσεις τον καθαρισμό στα δάση, στα περαστικά δάση, στους δρόμους, στις επαρχιακές οδούς. Οταν ξεκινά η φωτιά δεν πρέπει να βρει να "φάει" ξερόχορτα και σκουπίδια".
ΤΡΕΜΟΥΜΕ ΜΗΝ ΞΕΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΟΛΛΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ
"Δυστυχώς οι κραυγές αγωνίας μας για την κατάσταση που επικρατεί στο Πυροσβεστικό Σώμα δεν εισακούστηκαν. Οι φοβερές ελλείψεις δυστυχώς επιβεβαιώνονται με τον πλέον τραγικό τρόπο. Το πρόβλημα είναι γνωστό και στον αρμόδιο Υπουργό τον κύριο Δένδια αρα κανείς δε μπορεί να πει οτι δεν ξέρει τι συμβαίνει η να μας κατηγορήσει ότι λαϊκίζουμε για το θέμα των ελλείψεων. Τρέμουμε μην ξεσπάσουν ταυτόχρονα φωτιές σε διαφορετικά σημεία που θα έχει σαν αποτέλεσμα οι δυνάμεις να διασπαστούν. Τότε το πρόβλημα θα φανεί ακόμη περισσότερο" είπε τέλος ο κύριος Σταμούλης.
Πηγή: https://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=152414&catid=3
τοσο καιρο περιμεναμε τον καταστροφια για να μαθουμε τι ειναι οι αγορες.
μιλαει αυτος που πηρε μια ανθηροτατη οικονομια και την κατεστρεψε σε λιγα χρονια.
ο αριστερος ο υπερ του λαου...
ας γελασω: χα χα χα
Να'ναι καλα το PSI και οι προδοτες οσφυοκαμπτες ηγετες της χωρας μας που καταστρεφεται η Κυπρος. Ο Χριστοφιας ο,τι μπορει κανει και προφανως και δεν κατεστρεψε αυτος τη χωρα.
Αν και ακομα υπαρχει ελπιδα γι'αυτους, γιατι δεν εχουν σκοπο να πεσουν αμαχητι οπως εμεις.
Ευτυχως δεν ειναι ολοι Βενιζελοσαμαραδες, υπαρχουν και καποιοι που εχουν ακομα λιγη τσιπα.
Να'ναι καλα το PSI και οι προδοτες οσφυοκαμπτες ηγετες της χωρας μας που καταστρεφεται η Κυπρος. Ο Χριστοφιας ο,τι μπορει κανει και προφανως και δεν κατεστρεψε αυτος τη χωρα.
Αν και ακομα υπαρχει ελπιδα γι'αυτους, γιατι δεν εχουν σκοπο να πεσουν αμαχητι οπως εμεις.
Ευτυχως δεν ειναι ολοι Βενιζελοσαμαραδες, υπαρχουν και καποιοι που εχουν ακομα λιγη τσιπα.
ναι σαφως οτι μπορει κανει ο καταστροφιας και φαινεται τα καταφερνει μια χαρα στην καταστροφη.
γι αυτο πηγε σαν επαιτης στην ευρωπη ο δηθεν ψωροπερηφανος αριστερος, αφου εφαγε πορτα απο ρωσια και κινα.
ναι αυτους που θα μας δανειζαν εμας ποταμια χρηματος με ευνοϊκους ορους, αλλα δεν εδωσαν στον καταστροφια ουτε οσα ειναι η μισθοδοσια των δικων μας δ.υ. για ενα μηνα...
οσο για την τσιπα, για πες μας ποιοι ειναι αυτοι που την εχουνε?
οι διαδοχοι του κκε εσωτερικου-κοδησο καε κλπ κλπ, που εχουν φλομωσει τον κοσμο με ψεματα και υφαρπαξαν την ψηφο του?
οχι οτι οι αλλοι ειναι καλυτεροι, αλλα αυτοι ειναι τρισχειροτεροι και ετσι οπως παμε θα το διαπιστωσετε αυτο δυστυχως οσοι με αφελεια πιστευετε τις ασυναρτησιες που εκτοξεονται καθημερινα.
οπως εχουμε ξαναπει, απο τη στιγμη που υπαρχουν πελατες, θα βρεθει καποιος να πουλησει φυκια.
ας ξανα-γελασω λοιπον: χα χα χα
καταρχήν έχεις την παραμικρή ιδέα για το τι εστί κύπρος και το πως λειτουργούν τα πράγματα μέσα στην μικρή αυτή χώρα???
έχεις την παραμικρή ιδέα για το ποιές χώρες είναι χωμένες και κάνουν δουλειά σε παραγωγική βάση με την κύπρο, και το πόσο την στηρίζουν???
αγγλία - ισραήλ - εμιράτα κτλ, είναι σταθεροί πελάτες της κυπριακής παραγωγής φίλε μου.
και έρχεσαι και μας λές εσύ για το ότι πέσαμε χωρίς μάχη???ποια μάχη άρη???που όλοι έχουν να χάσουν απο μας και τπτ για να κερδίσουν???
επειδή κάτι νοοτροπίες σαν και την δική σου βασιλεύουν στο ελλαδιστάν εδώ και χρόνια, γι'αυτό και δεν μπορέσαμε να κάνουμε τπτ σαν χώρα, έτσι ώστε να έχουμε και εμείς κάποιο πάτημα για να μην πέσουμε αμαχητί όπως λές.
γιατί το μοναδικό που μας νοιάζει, είναι τα παράλογα δικαιώματα, και να πα να γ******ν όλοι οι υπόλοιποι.
όπως και στην χαλυβουργική...τώρα που θα κλείσει το εργοστάσιο και θα μείνουν όλοι στον δρόμο, τότε να δούμε τι θα λένε όλοι αυτοί οι εξυπνάκηδες που φουσκώσαν τα μυαλά του κόσμου, ότι έχει δεν έχει δουλειά, ο εργαζόμενος πρέπει να αμοίβεται το ίδιο, να μην υποστεί ελαστικό ωράριο, κτλ κτλ...
για να μας πεί το γαμοπάμε που θα πάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι που τους φούσκωσαν τα μυαλά, ότι δεν έπρεπε να δεχθούν πεντάωρη εργασία με ένσημο οχταώρου...
καλά τους τα είπε και τους έκανε πλύση εγκεφάλου...τώρα που θα μείνουν στον δρόμο, τι θα κάνει γι'αυτούς???δίπλα τους δεν είναι? τουλάχιστον έτσι δεν λένε???
στον βόλο γιατί το γαμοπάμε τους έδιωξαν κλωτσιδόν και δέχθηκαν την σύμβαση και είναι όλοι στην δουλίτσα τους? έστω και με μικρότερο μεροκάματο, πάλι εκεί είναι και παλεύουν όλοι μαζί...
ποιοί είναι οι κερδισμένοι φίλε μου τελικά? αυτοί που εννέα μήνες κλειδαμπάρωσαν παράνομα ξένη περιουσία καταστρέφοντας παραγωγικούς πόρους και εκατοντάδες θέσεις εργασίας, ή αυτοί που κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να ζητάνε τις ίδιες αποδοχές την εποχή που όλοι οι παραγωγικοί ιστοί πάνε απο το κακό στο χειρότερο.
πάρτε το χαμπάρι. μόνοι μας θα σπάσουμε την κατάρα. το παράδειγμα της χαλυβουργίας βόλου, πρέπει να το δούμε καλά.
μόνοι τους αναμεταξύ τους έβγαλαν άκρη, έστειλαν στο διαολο παρατ΄παξεις τεμπελόσκυλων που τσαμπουκά θέλουν να τρώνε απο ξένες τσέπες, και μπορούν τουλάχιστον ακόμα να ζούνε αξιοπρεπώς και να πληρώνουν ότι μπορούν.
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/483350_264604070320267_1883695884_n.jpg
στην κυριολεξία όμως...
το ωραιότερο απ'όλα είναι πως ακόμα και σήμερα και ενώ έχουν βγεί στην φόρα τα πάντα για το πως φτάσαμε ως εδώ, αδυνατούμε να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε ότι όντως είναι έτσι...
και το παρτυ συνεχιζεται...
για κατι που ενα παιδι του γυμνασιου μπορει να κανει σε μιση ωρα με κοστος μηδεν, τα λαμογια του δημοσιου εφαγαν κοντα 60 χιλιαρικα!!!!
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/599850_10151040333159269_1363407304_n.jpg
και μετά λέμε ότι δεν πρέπει να έρθουν ξένοι να στηθούν στα υπουργεία για να επιβλέπουν τι γίνεται.
βρε άντε και στο διαολο. άντε και στον διαολο πια παλιοσιχαμένοι. ε παλιοσιχαμένοι...και υπόψιν, αυτό το νούμερο είναι πταίσμα...στο 2007 θα τα πληρώναμε 5 - 6 κατοσταρικάκια σύνολο.
και το παρτυ συνεχιζεται...
για κατι που ενα παιδι του γυμνασιου μπορει να κανει σε μιση ωρα με κοστος μηδεν, τα λαμογια του δημοσιου εφαγαν κοντα 60 χιλιαρικα!!!!
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/599850_10151040333159269_1363407304_n.jpg
:doh::doh::doh:
Το άκουσα και εγω το μεσημέρι στο ραδιόφωνο μαζι και τις αστείες δικαιολογίες τους,,,
Όσοι δεν διορίστηκαν, πήραν επιδοτήσεις μαϊμού, πήραν μαϊμού συντάξεις, μαϊμού αναπηρικες, μαϊμού επιδόματα, χορηγίες , αναθέσεις η και ασυλία ...
Ν α γιατί τόσα χρόνια έφταναν αυτα τα εκλογικά ποσοστά, οποία πέτρα και να σηκώσεις απο κάτω έχει φίδι...
"Ριγμένη" τη βλέπω τη προσφορά για το λογότυπο / σλόγκαν. :whistle:
Μερικά από τα σχόλια στο fb είναι για κλάμματα. Ιδού και το λίνκι https://www.facebook.com/photo.php?fbid=265868066852136&set=a.115080778597533.15409.111499452288999&type=1&theater
katsaraios
20-07-12, 11:03
Η μαΛα@ια στο Αμερικα βασιλευει..
https://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/nekroi_apo_pyrovolismous_sthn_premiera_toy_mpatman _sto_ntenver.1862020.html
καταρχήν έχεις την παραμικρή ιδέα για το τι εστί κύπρος και το πως λειτουργούν τα πράγματα μέσα στην μικρή αυτή χώρα???
έχεις την παραμικρή ιδέα για το ποιές χώρες είναι χωμένες και κάνουν δουλειά σε παραγωγική βάση με την κύπρο, και το πόσο την στηρίζουν???
αγγλία - ισραήλ - εμιράτα κτλ, είναι σταθεροί πελάτες της κυπριακής παραγωγής φίλε μου.
και έρχεσαι και μας λές εσύ για το ότι πέσαμε χωρίς μάχη???ποια μάχη άρη???που όλοι έχουν να χάσουν απο μας και τπτ για να κερδίσουν???
επειδή κάτι νοοτροπίες σαν και την δική σου βασιλεύουν στο ελλαδιστάν εδώ και χρόνια, γι'αυτό και δεν μπορέσαμε να κάνουμε τπτ σαν χώρα, έτσι ώστε να έχουμε και εμείς κάποιο πάτημα για να μην πέσουμε αμαχητί όπως λές.
γιατί το μοναδικό που μας νοιάζει, είναι τα παράλογα δικαιώματα, και να πα να γ******ν όλοι οι υπόλοιποι.
όπως και στην χαλυβουργική...τώρα που θα κλείσει το εργοστάσιο και θα μείνουν όλοι στον δρόμο, τότε να δούμε τι θα λένε όλοι αυτοί οι εξυπνάκηδες που φουσκώσαν τα μυαλά του κόσμου, ότι έχει δεν έχει δουλειά, ο εργαζόμενος πρέπει να αμοίβεται το ίδιο, να μην υποστεί ελαστικό ωράριο, κτλ κτλ...
για να μας πεί το γαμοπάμε που θα πάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι που τους φούσκωσαν τα μυαλά, ότι δεν έπρεπε να δεχθούν πεντάωρη εργασία με ένσημο οχταώρου...
καλά τους τα είπε και τους έκανε πλύση εγκεφάλου...τώρα που θα μείνουν στον δρόμο, τι θα κάνει γι'αυτούς???δίπλα τους δεν είναι? τουλάχιστον έτσι δεν λένε???
στον βόλο γιατί το γαμοπάμε τους έδιωξαν κλωτσιδόν και δέχθηκαν την σύμβαση και είναι όλοι στην δουλίτσα τους? έστω και με μικρότερο μεροκάματο, πάλι εκεί είναι και παλεύουν όλοι μαζί...
ποιοί είναι οι κερδισμένοι φίλε μου τελικά? αυτοί που εννέα μήνες κλειδαμπάρωσαν παράνομα ξένη περιουσία καταστρέφοντας παραγωγικούς πόρους και εκατοντάδες θέσεις εργασίας, ή αυτοί που κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να ζητάνε τις ίδιες αποδοχές την εποχή που όλοι οι παραγωγικοί ιστοί πάνε απο το κακό στο χειρότερο.
πάρτε το χαμπάρι. μόνοι μας θα σπάσουμε την κατάρα. το παράδειγμα της χαλυβουργίας βόλου, πρέπει να το δούμε καλά.
μόνοι τους αναμεταξύ τους έβγαλαν άκρη, έστειλαν στο διαολο παρατ΄παξεις τεμπελόσκυλων που τσαμπουκά θέλουν να τρώνε απο ξένες τσέπες, και μπορούν τουλάχιστον ακόμα να ζούνε αξιοπρεπώς και να πληρώνουν ότι μπορούν.
Ναι ρε συ, έχεις δίκιο.
Τους φούσκωσαν τα μυαλά στη Χαλυβουργική επειδή δεν ήθελαν να απολυθούν 160 εργαζόμενοι και δεν ήθελαν να δουλεύουν με το μισό μισθό το μήνα.
Ρε τι αληταράδες που είναι που δεν λένε κι ευχαριστώ κιόλας.
Ο Στάθης λέει ότι η Κύπρος παρακαλάει την Ευρώπη τη στιγμή που έχει κάνει αίτηση και στη Ρωσία για δάνειο και κατα πάσα πιθανότητα θα της χορηγηθεί τελικά.
Και ότι οι πλέον προσκυνημένοι, δοσίλογοι και ******εφθαρμένοι είναι τρεις φορές καλύτεροι απ'το "ΚΚΕ εσωτερικού" (μάλλον έχουν μείνει στην εποχή της ΕΡΕ και του ψυχρού πολέμου κάποιοι, 30-40 χρόνια πίσω δηλαδή).
Μιλάς και για υφαρπαγή όταν ο τρελαντώνης έσκιζε τα καλσόν του για αναδιαπραγμάτευση και εξεταστική επιτροπή και όλα αυτά έχουν να ακουστούν απ'τη μέρα που κέρδισε τις εκλογές, κοροϊδεύοντας τον ανόητο και φοβισμένο κοσμάκη.
Αλλά δεν πειράζει, όλα αυτά για κάποιον σκοπό γίνονται και τελικά μάλλον καλύτερα που έγιναν έτσι...
Κeep up the good work της παραπληροφόρησης.
Καλά κρασιά! :cheers:
Ποιοι είναι οι ηλίθιοι, τελικά;
Η ακόλουθη ιστορία είναι απολύτως αληθής και αφορά τα οικονομικά "προβλήματα" που αντιμετωπίζει η Νορβηγία.
Στις αρχές, λοιπόν, του καλοκαιριού συνήλθε η νορβηγική Βουλή προκειμένου να συζητηθεί το "πρόβλημα" του σημαντικού πλεονάσματος που παρουσιάζει ο κρατικός προϋπολογισμός, καθώς και ο κίνδυνος που ενέχει για την ανατίμηση του εγχώριου νομίσματος (νορβηγική κορώνα) και οι επιπτώσεις που θα είχε μία τέτοια ανατίμηση για τις εξαγωγές της χώρας. Η πρόταση του κυβερνώντος κόμματος ήταν να χαρισθούν οι φόροι σε όλους τους πολίτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) για το δεύτερο εξάμηνο του 2012, προκειμένου να μην συσσωρευθούν επιπλέον έσοδα στον ήδη "προβληματικό" πλεονασματικό προϋπολογισμό.
Να σημειωθεί πως το φορολογικό σύστημα της Νορβηγίας προβλέπει άμεση φορολόγηση "στην πηγή" του εισοδήματος ενός πολίτη, χωρίς να καλείται στο τέλος του έτους - ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή - να πληρώσει κάποιον άλλον φόρο. Αν για παράδειγμα, ένας υπάλληλος αμείβεται από μία εταιρεία με 1.000 ευρώ κάθε μήνα, το ποσοστό φόρου που του αναλογεί αποδίδεται αυτομάτως στο κράτος. Άλλο ενδιαφέρον σημείο για την "τραγική" πλεονασματική οικονομία της Νορβηγίας είναι πως τα τελευταία χρόνια το κράτος χαρίζει το φόρο του μήνα Δεκεμβρίου, σαν ένα "δώρο" προς τους πολίτες, αφού στο νορβηγικό κράτος λεφτά όντως υπάρχουν.
Η νορβηγική Αριστερά αντέδρασε στην πρόταση του κυβερνώντος κόμματος, υποστηρίζοντας ότι αν χαρίζονταν οι φόροι του υπόλοιπου έτους, το επιπλέον εισόδημα οι πολίτες θα το ξόδευαν κατά κύριο λόγο σε ταξίδια - στους Νορβηγούς αρέσει πολύ να ταξιδεύουν - και ξενύχτια, με αποτέλεσμα τα λεφτά να μην επιστρέφουν στο κράτος. Η πρόταση της Αριστεράς ήταν οι πολίτες να συνεχίσουν να καταβάλλουν τους φόρους και τα χρήματα αυτά να διατεθούν ως δωρεά σε μία άλλη χώρα που αντιμετωπίζει προβλήματα.
Αφού, λοιπόν, δεν πάρθηκε καμία απόφαση εντός του κοινοβουλίου για τον "πονοκέφαλο" των πλεονασμάτων, η κυβέρνηση έθεσε το ζήτημα σε ηλεκτρονικό δημοψήφισμα ενώπιον του νορβηγικού λαού, καλώντας τον να αποφασίσει ο ίδιος για το αν θέλουν να πληρώσουν τους φόρους του υπόλοιπου έτους ή όχι.
Το αποτέλεσμα; Το 72% ψήφισε ώστε να μην χαρισθούν οι φόροι στους Νορβηγούς πολίτες, αλλά να συνεχίσουν να τους πληρώνουν κανονικά και τα χρήματα αυτά να δοθούν ως δωρεά σε μία άλλη χώρα και επιλέχθηκε τελικά να χτιστούν νοσοκομεία στο Βιετνάμ.
Βεβαίως, αν διηγείτο κάποιος την ιστορία αυτή σε έναν συνηθισμένο Έλληνα, η - πιθανότερη - απάντηση που θα λάμβανε θα ήταν "είναι ηλίθιοι αυτοί οι Νορβηγοί". Οι υπόλοιποι ας αναρωτηθούμε ποιοι είναι οι ηλίθιοι, τελικά.
πηγή: www.emea.gr
Γιατί ένας πλεονασματικός προϋπολογισμός μπορεί να αποτελεί πρόβλημα;;
για αυτο που λεει παραπανω
<<ο κίνδυνος που ενέχει για την ανατίμηση του εγχώριου νομίσματος (νορβηγική κορώνα) και οι επιπτώσεις που θα είχε μία τέτοια ανατίμηση για τις εξαγωγές της χώρας.>>
υγ κατι που επρεπε να ειχε γινει εδω και καιρο στη κινα,αλλα αυτη με διαφορα κολπακια παλευει να μην ανατιμηθει το νομισμα της...
ειδες τελικα ο καθενας εχει προβλημα χαχαχααλλοι απο υποτιμηση,αλλοι απο υπερτιμηση...
Ναι ρε συ, έχεις δίκιο.
Τους φούσκωσαν τα μυαλά στη Χαλυβουργική επειδή δεν ήθελαν να απολυθούν 160 εργαζόμενοι και δεν ήθελαν να δουλεύουν με το μισό μισθό το μήνα.
Ο Στάθης λέει ότι η Κύπρος παρακαλάει την Ευρώπη τη στιγμή που έχει κάνει αίτηση και στη Ρωσία για δάνειο και κατα πάσα πιθανότητα θα της χορηγηθεί τελικά.
Και ότι οι πλέον προσκυνημένοι, δοσίλογοι και ******εφθαρμένοι είναι τρεις φορές καλύτεροι απ'το "ΚΚΕ εσωτερικού" (μάλλον έχουν μείνει στην εποχή της ΕΡΕ και του ψυχρού πολέμου κάποιοι, 30-40 χρόνια πίσω δηλαδή).
Μιλάς και για υφαρπαγή όταν ο τρελαντώνης έσκιζε τα καλσόν του για αναδιαπραγμάτευση και εξεταστική επιτροπή και όλα αυτά έχουν να ακουστούν απ'τη μέρα που κέρδισε τις εκλογές, κοροϊδεύοντας τον ανόητο και φοβισμένο κοσμάκη.
Αλλά δεν πειράζει, όλα αυτά για κάποιον σκοπό γίνονται και τελικά μάλλον καλύτερα που έγιναν έτσι...
To ποιος παραπληροφορει εδω και, το ποιος τελει σε υπηρεσια κομματικου εκπροσωπου ειναι γνωστο φιλτατε αρη.
ειναι φαινεται ιδεολογικο σας χαρακτηριστικο να παραπληροφοειτε και να διαστρευλωνετε την αληθεια. αρχης γενομενης απο τον αρχηγο σας μεγα ψευτη και πολιτικο απατεωνα τσιμπλα.
εγω δεν μιλησα πουθενα υπερ του τρελαντωνη (οπως τον χαρακτηριζεις), ή μαλλον μιλησα και η κριτικη μου ηταν αρνητικη.
αυτη ειναι και η διαφορα μας.
εγω δεν υπηρξα ποτε ουτε κομματικος νεολαιος, ουτε παρατρεχαμενος, ουτε πελατης κανενος, οποτε εχω την εξωθεν καλη μαρτυρια η αποψη μου να εχει καποια στοιχεια αντικειμενικοτητας (οσα μπορει να εχει τελος παντων), καθως ουτε ανηκα, ουτε ανηκω, ουτε θα ανηκω πουθενα.
ουτε και υπηρξα φερέφωνο κανενος χωρου.
το οτι σε ενοχλουν μονο τα ψεματα και οι πρακτικες της μιας πολιτικης πλευρας, ενω κωφευεις και αποφευγεις να μιλησεις για τα ιδια ή και περισσοτερα της αλλης, δειχνει οτι οι κομματικες παρωπιδες με τις οποιες σε εφοδιασε το ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα, σε καθιστουν αναξιοπιστο συνομιλητη περι τετοιων ζητηματων.
διοτι η ολη σου οπτικη ειναι δυστυχως αιχματωτισμενη σε στερεοτυπα και εμμονες συγκεκριμενου πολιτικου (και κομματικου) χωρου, πραγμα που δεν σου επιτρεπει να δεις ποια ειναι η πραγματικοτητα.
και οταν δεν μπορεις να δεις την πραγματικοτητα, δεν υπαρχει αλλος τροπος να επιχειρηματολογησεις εκτος του ξυλινου λογου και λοιπης ασυναρτησιολογιας του κκε εσωτερικου (που αλλαξε ονομα και εγινε συνασπισμος, μετα συριζα, αυριο κατι αλλο, η ουσια ομως της παρωχημενης ιδεολογιας του δεν αλλαξε στο ελαχιστο). thumb
αντε λοιπον "καλα κρασια" και απο μενα, με τις υγειες σας... :cheers:
το αναφερει στο αθρο ποιο ειναι το "προβλημα"...
Ναι ρε συ, έχεις δίκιο.
όταν κρατήσεις μαγαζί με προσωπικό, τότε έλα να τα πούμε ξανά...
η κουβέντα μαζί σου δεν έχει κανένα μα κανένα νόημα άρούλη. κολλημένο μυαλό είσαι, που αρνείται να δεί την πραγματικότητα. γιατί???δεν ξέρω και ούτε μ'ενδιαφέρει.
ακόμα και έτσι όπως τα λές να είναι, πές μου εσύ έναν λόγο, γιατί να κρατήσει άτομα μια εταιρεία όταν δεν έχει δουλειά να τους δώσει?
είναι υποχρεωμένο το - τα αφεντικό δλδ, έχει δεν έχει δουλειά να τους κρατάει όλους, και να τους πληρώνει κανονικά.
φίλε μου, μήπως είσαι εκτός πραγματικότητας τελικά???
όσων αφορά για τους κομματικούς αρχηγούς, δεν διαφωνούμε πουθενά. είναι ψεύτες, ανίκανοι, τεμπέληδες, κλέφτες, κτλ κτλ...δεν υπάρχει βασικά κάποια προτίμηση σε κανέναν, αλλά υπάρχει ελαφρώς εώς πολύ μεγαλύτερη απέχθεια στους γελοίους που υποστηρίζεις εσύ...κοινός όλους τους ανεπάγγελτους που επί χρόνια κυκλοφορούν με μια εφημερίδα παραμάσχαλα απο το ένα καφενείο στην άλλη καφετέρεια, γκρινιάζοντας και απαιτώντας πράγματα τα οποία και δεν αξιζουν, αλλά πρωτίστος δεν δικαιούνται.
δεν ξέρω, ίσως και εσύ προσωπικά να θεωρείς τον εαυτό σου μη ικανό στο να κάνεις κάτι αύριο μεθαύριο, και να σε βολεύει ένα τέτοιο κλίμα. πρόβλημα σου...
επειδή εγώ όμως κάθε μέρα έχω να κάνω με τέρατα, είμαι στην αγορά εργασίας χωμένος αρκετά βαθιά, ξέρω πως βγαίνει το πενηντάρικο, ξέρω τι θα πεί να πληρώνεις καμμιά εικοσαριά επιπλέον γαμησιάτικα σε σχέση με έναν απλό φορολογούμενο, δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να αντιπαρατίθομαι άλλο μαζί σου.
αρκετά μιλήσαμε περί ανέμων και υδάτων.
Skyline_IS
20-07-12, 16:24
Ναι ρε συ, έχεις δίκιο.
Και τι καταλαβαν τωρα που εμειναν ΟΛΟΙ ανεργοι??
Τι καταλαβε το ΚΚΕ και το παμε και ολοι αυτοι που εκλεισαν μια ακομα επιχειρηση?Εντεινουν τον αγωνα??Θελω πολυ να δω σε μερικα χρονια τι θα κανει το ΚΚΕ και το παμε οταν και ο μπακαλης θα εχει μετακομισει την επιχειρηση του στην βουλγαρια, τι θα κανουν οι εργατοπατερες και πως θα δωσουν χρηματα σε ολα αυτα τα προβατα οταν οι στροφιγγες με το χρημα θα ειναι κλειστες..
Τοτε θα ριξω πολυ γελιο...
https://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=129102620
να αγιασει το χερι του βρουτση.
μακαρι και του ευχομαι να βρει τα ψυχικα αποθεματα να κοψει εντελως πια αυτο το ληστρικο και "τσατσικο" εφ απαξ των βδελων που μας πινουν το αιμα αναίσχυντα και ανερυθρίαστα επι δεκαετιες.
Και τι καταλαβαν τωρα που εμειναν ΟΛΟΙ ανεργοι??
Τι καταλαβε το ΚΚΕ και το παμε και ολοι αυτοι που εκλεισαν μια ακομα επιχειρηση?Εντεινουν τον αγωνα??Θελω πολυ να δω σε μερικα χρονια τι θα κανει το ΚΚΕ και το παμε οταν και ο μπακαλης θα εχει μετακομισει την επιχειρηση του στην βουλγαρια, τι θα κανουν οι εργατοπατερες και πως θα δωσουν χρηματα σε ολα αυτα τα προβατα οταν οι στροφιγγες με το χρημα θα ειναι κλειστες..
Τοτε θα ριξω πολυ γελιο...
όλο και κάτι θα βρούνε πάλι να κάνουν ρε...ηλίθιοι για να φουσκώσουν τα μυαλά τους δεν υπάρχουν?
όσο για το πρώτο σου ερώτημα, κέρδισαν τώρα ρε. θα γίνουν και οι χαλυβουργοί ένα με τους παμίτες...παραμάσχαλα την εφημερίδα, καφενείο, και δώστου τηλέφωνο στις αγγελείες. με τηλεκάρτα όμως, γιατί το κινητό σε λίγο καιρό νέμα...
κρίμα σε αυτούς που ήθελαν να δουλέψουν (*απεργοσπάστες*) και δεν τους άφηναν.
τσογλάνια ε τσογλάνια.
https://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=129102620
να αγιασει το χερι του βρουτση.
μακαρι και του ευχομαι να βρει τα ψυχικα αποθεματα να κοψει εντελως πια αυτο το ληστρικο και "τσατσικο" εφ απαξ των βδελων που μας πινουν το αιμα αναίσχυντα και ανερυθρίαστα επι δεκαετιες.
δυστηχώς έπρεπε να καταστρέψουν τα πάντα μέχρι τώρα για να αρχίσουν να γίνονται και κάποια πράγματα της προκοπής.
θα μου πείς κάλιο αργά παρά ποτέ...
πάντως φίλε ένα πράγμα γουστάρω με την όλη κατάσταση.
το ότι στα επόμενα χρόνια, το όνειρο του έλληνα δεν θα είναι η θαλπωρή του δημοσίου και τα τρελά προνόμια.
με λίγα λόγια, τέρμα η αναπαραγωγή τεμπέληδων αδράς αμοιβής...
γουστάρω τρελά. λέμε...
δε μου λές στάθη, εσύ τι εφαπαξ θα πάρεις φίλε όταν βγείς στην σύνταξη???
Skyline_IS
20-07-12, 16:39
όλο και κάτι θα βρούνε πάλι να κάνουν ρε...ηλίθιοι για να φουσκώσουν τα μυαλά τους δεν υπάρχουν?
όσο για το πρώτο σου ερώτημα, κέρδισαν τώρα ρε. θα γίνουν και οι χαλυβουργοί ένα με τους παμίτες...παραμάσχαλα την εφημερίδα, καφενείο, και δώστου τηλέφωνο στις αγγελείες. με τηλεκάρτα όμως, γιατί το κινητό σε λίγο καιρό νέμα...
κρίμα σε αυτούς που ήθελαν να δουλέψουν (*απεργοσπάστες*) και δεν τους άφηναν.
τσογλάνια ε τσογλάνια.
Τομ ετσι οπως παμε δεν θα μεινει επιχειρηση ουτε για δειγμα..Αυτο που θα καταφερουν ειναι να λειτουργουν εδω επιχειρησεις οι οποιες θα εχουν προσωπικο απο αλλες χωρες με ακομα λιγοτερα λεφτα..
Ολοι εχουν δικαιωματα αλλα απο υποχρεωσεις 0..Το γελιο θα ναι σε λιγα χρονια που δεν θα μεινει τιποτα και τους εργατοπατερες θα τους κυνηγανε με τις πετρες αλλα η ζημια θα εχει γινει...
λοιπον κατι πηρε τ αυτι μου οτι κοβεται το εφαπαξ και απο τον ΟΑΕΕ οτι πηρατε πηρατε λαμογια...
εντομεταξυ τσιμπηστε οι ενδιαφερομενοι και μια ανακοινωση μην τυχον και ξεχαστητε
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - 17/7/2012
Ο ΟΑΕΕ ενημερώνει τους ασφαλισμένους του, ότι η αποστολή των ταχυπληρωμών 3ου διμήνου 2012, καθυστέρησε λίγες μέρες για τεχνικούς λόγους. Ήδη, έχουν ταχυδρομηθεί και θα παραληφθούν άμεσα.
Καλούμε όλους τους ασφαλισμένους, παρά την καθυστέρηση, να ανταποκριθούν, καταβάλλοντας εμπρόθεσμα τις εισφορές τους τις επόμενες μέρες για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.
Από τη Διοίκηση ΟΑΕΕ
σπευστε βραδεως
η μοναδα δεν θα κλεισει τελικα.
συμφωνα με πληροφοριες η αστυνομια δεχθηκε 100 περιπου καταγγελιες απο εργαζομενους που ηθελαν να εργαστουν, αλλα τα γνωστα πρωτοπαληκαρα (οι τεμπελχαναδες που μισθοδοτουνται απο κομματα) τους εμποδιζαν μηνες τωρα.
ετσι μπηκε η αστυνομια στη μεση, μπουζουριασε 6 ατομα που δημιουργουσαν προβλημα και το εργοστασιο θα λειτουργησει και παλι, παρα τις επιθεσεις των παληκαραδων που μονο με τη βια και τις απειλες μπορουν να φερουν εις περας τις κομματικες εντολες.
μονο που η δικη τους η βια, η αριστερη, επιτρεπεται και θεωρειται "αγωνας", ενω η προασπιση του νομου και των δικαιωματων του εργαζομενου που θελει να δουλεψει απο την αστυνομια, ειναι αυταρχισμος και ωμοτητα.
τι να πουμε, περαστικα τους, απο μενα μπραβο στην αστυνομια, να αγιασουν τα γκλοπς, επιτελους το κρατος εκανε τη δουλεια του, που ειναι να εφαρμοζει το νομο και να προφυλασσει τους πολιτες απο τους διαφορους τραμπουκους.
Ελπίζω να μην χτύπησε ο Σιφωνιος...
To ποιος παραπληροφορει εδω και, το ποιος τελει σε υπηρεσια κομματικου εκπροσωπου ειναι γνωστο φιλτατε αρη.
ειναι φαινεται ιδεολογικο σας χαρακτηριστικο να παραπληροφοειτε και να διαστρευλωνετε την αληθεια. αρχης γενομενης απο τον αρχηγο σας μεγα ψευτη και πολιτικο απατεωνα τσιμπλα.
εγω δεν μιλησα πουθενα υπερ του τρελαντωνη (οπως τον χαρακτηριζεις), ή μαλλον μιλησα και η κριτικη μου ηταν αρνητικη.
αυτη ειναι και η διαφορα μας.
εγω δεν υπηρξα ποτε ουτε κομματικος νεολαιος, ουτε παρατρεχαμενος, ουτε πελατης κανενος, οποτε εχω την εξωθεν καλη μαρτυρια η αποψη μου να εχει καποια στοιχεια αντικειμενικοτητας (οσα μπορει να εχει τελος παντων), καθως ουτε ανηκα, ουτε ανηκω, ουτε θα ανηκω πουθενα.
ουτε και υπηρξα φερέφωνο κανενος χωρου.
το οτι σε ενοχλουν μονο τα ψεματα και οι πρακτικες της μιας πολιτικης πλευρας, ενω κωφευεις και αποφευγεις να μιλησεις για τα ιδια ή και περισσοτερα της αλλης, δειχνει οτι οι κομματικες παρωπιδες με τις οποιες σε εφοδιασε το ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα, σε καθιστουν αναξιοπιστο συνομιλητη περι τετοιων ζητηματων.
διοτι η ολη σου οπτικη ειναι δυστυχως αιχματωτισμενη σε στερεοτυπα και εμμονες συγκεκριμενου πολιτικου (και κομματικου) χωρου, πραγμα που δεν σου επιτρεπει να δεις ποια ειναι η πραγματικοτητα.
και οταν δεν μπορεις να δεις την πραγματικοτητα, δεν υπαρχει αλλος τροπος να επιχειρηματολογησεις εκτος του ξυλινου λογου και λοιπης ασυναρτησιολογιας του κκε εσωτερικου (που αλλαξε ονομα και εγινε συνασπισμος, μετα συριζα, αυριο κατι αλλο, η ουσια ομως της παρωχημενης ιδεολογιας του δεν αλλαξε στο ελαχιστο). thumb
αντε λοιπον "καλα κρασια" και απο μενα, με τις υγειες σας... :cheers:
το αναφερει στο αθρο ποιο ειναι το "προβλημα"...
προσυπογραφω κειμενο σταθη ΠΛΗΝ του χαρακτηρισμου ''ψευτης και πολιτικος απατεωνας'' επειδη αντιπροσωπευει ΟΛΟΥΣ τους ελλεηνες(σωστα το'γραψα!) πολιτικους και οχι μονο τον συγεκριμενο...
Σασα γραφεις και στο bourdela.com, γιατι ελλεηνες και ελλεηνιδες ειναι κλεμμενο φουλ, καρφωνεσαι ασχημα....:th_Laie_67-1:
Τομ ετσι οπως παμε δεν θα μεινει επιχειρηση ουτε για δειγμα..Αυτο που θα καταφερουν ειναι να λειτουργουν εδω επιχειρησεις οι οποιες θα εχουν προσωπικο απο αλλες χωρες με ακομα λιγοτερα λεφτα..
Ολοι εχουν δικαιωματα αλλα απο υποχρεωσεις 0..Το γελιο θα ναι σε λιγα χρονια που δεν θα μεινει τιποτα και τους εργατοπατερες θα τους κυνηγανε με τις πετρες αλλα η ζημια θα εχει γινει...
ακριβώς αυτό θα γίνει...και δυστηχώς επειδή ο κόσμος δεν έχει μυαλό, θα καταλάβει τι παίζει, όταν η ζημιά που θα έχει γίνει θα είναι πολύ μεγάλη.
αληταράδες ρε...πάνε και ξεσηκώνουν τον αμόρφωτο κόσμο, και του καταστρέφουν την ζωή για λίγα ψηφαλάκια, μπας και μπούνε στην καρέκλα και αρπάξουν κάνα κομμάτι παραπάνω απ'αυτά που τρώνε μέχρι τώρα.
η μοναδα δεν θα κλεισει τελικα.
συμφωνα με πληροφοριες η αστυνομια δεχθηκε 100 περιπου καταγγελιες απο εργαζομενους που ηθελαν να εργαστουν, αλλα τα γνωστα πρωτοπαληκαρα (οι τεμπελχαναδες που μισθοδοτουνται απο κομματα) τους εμποδιζαν μηνες τωρα.
ετσι μπηκε η αστυνομια στη μεση, μπουζουριασε 6 ατομα που δημιουργουσαν προβλημα και το εργοστασιο θα λειτουργησει και παλι, παρα τις επιθεσεις των παληκαραδων που μονο με τη βια και τις απειλες μπορουν να φερουν εις περας τις κομματικες εντολες.
μονο που η δικη τους η βια, η αριστερη, επιτρεπεται και θεωρειται "αγωνας", ενω η προασπιση του νομου και των δικαιωματων του εργαζομενου που θελει να δουλεψει απο την αστυνομια, ειναι αυταρχισμος και ωμοτητα.
τι να πουμε, περαστικα τους, απο μενα μπραβο στην αστυνομια, να αγιασουν τα γκλοπς, επιτελους το κρατος εκανε τη δουλεια του, που ειναι να εφαρμοζει το νομο και να προφυλασσει τους πολιτες απο τους διαφορους τραμπουκους.
σκέψου τι ζημιά έχει υποστεί το εργοστάσιο, που εννέα μήνες είναι κλειστό.
σκέψου τι τζίρος χάθηκε, ενώ έξοδα και παραγγελείες έτρεχαν τόσο καιρό.
σκέψου πόσοι πελατες του εξωτερικού στράφηκαν σε άλλα εργοστάσια επειδή δεν μπορούν να ασχολούνται με την ελληνική ανευθυνότητα.
προσωπικά επειδή έχω εργοστάσιο, στην σκέψη και μόνο ότι θα μπορούσε να μείνει κλειστό για 9 μήνες, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μπορούσε να ξαναμπεί σε τροχιά παραγωγής, ψάχνοντας αρχικά να ξαναφέρω δουλειά.
κανονικά απο την πρώτη εβδομάδα θα έπρεπε να είχε πάει η αστυνομία, και να τους έχει σπάσει τα κοκκαλα χωρίς καμμία λύπηση.
μακάρι να πάρει μπρος το εργοστάσιο, γιατί πολλές οικογένειες κρέμονται απο εκεί μέσα.
ελπίζω τα τσογλάνια που έκαναν όλη την ιστορία, να κυνηγηθούν ποινικά και να βγούν διαταγές πληρωμής στις περιουσίες τους, ως αποζημίωση για τις ζημιές που έχει υποστεί το εργοστάσιο εδώ και εννέα μήνες.
στον δρόμο να τους αφήσουν τους αλήτες.
στ'ορκιζομαι οτι εκανα λαθος την ωρα που εγραφα και μου αρεσε και το αφησα. Δεν γραφω πουθενα αλλου, εσυ βλεπω οτι ''ασχολεισαι''....
και βεβαια ασχολουμαι ειμαι αντμιν... διοργανωνω και τις συναντησεις...
την επομενη βδομαδα εχουμε συναντηση στη Κωσταντινουπολεως εχει 2 στουντιο αν θες ερχεσαι!
Κωνσταντίνος
20-07-12, 22:44
Απείρως πιο σοβαρός ο Λεβέντης απο τον Τσίμπλα.
https://www.youtube.com/watch?v=TdRZ9IPhkC4
Εν τω μεταξύ, έχει κυκλοφορήσει αυτό τελευταία :
https://4.bp.blogspot.com/-gdhN31wHJ4Y/UAgCH3gpkMI/AAAAAAAAG7I/TAOufIGc68A/s1600/01.PNG
Δεν γνωρίζω αυτούς που το δημοσίευσαν, δεν ξέρω αν έχει κάποια βάση ή είναι πέρα για πέρα μύθευμα. Απλά το πέτυχα και το παραθέτω.
Κωνσταντίνος
20-07-12, 22:51
Οι Αθηναίοι της παρέας για να δείτε που πηγαίνει ένα μέρος των εισφορών σας στον Δήμο Αθηνών :
Η οικονομική κατάσταση του δημοτικού ραδιοφώνου της Αθήνας, 9.84 είναι τραγελαφιική! Το κόστος μισθοδοσίας των 384 εργαζομένων , εκ των οποίων περίπου 250 δημοσιογράφοι, ανέρχεται σε περίπου 9.5 εκατομμύρια το χρόνο. Τα έσοδα του σταθμού ανήλθαν το 2010 στις 400.000 ευρώ και η επιχορήγηση από τον Δήμο περίπου στα 15 εκατ. Ο Δήμος αποφάσισε να επιχορηγήσει τον 9.84 με 5 εκατ. Ευρώ για το 2011. Έτσι κρίθηκε απαραίτητο ένα πρόγραμμα εξυγίανσης που περιλαμβάνει:
• Δραστική μείωση των ελαστικών δαπανών έως και 80%. Σημαντική μείωση των υπόλοιπων δαπανών.
• Κρίθηκε επίσης αναγκαία η μείωση των δαπανών μισθοδοσίας και αμοιβών, καθώς με τα 5 εκ. επιχορήγηση ο σταθμός θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο σε 4-5 μήνες.
Επιλέχθηκε η μείωση του προσωπικού με βάση τα ακόλουθα κριτήρια.
1. Η απόδοση,
2. Οι οικονομικοί λόγοι, η δυνατότητα εξεύρεσης άλλης εργασίας, Πολυθεσία
3. Κοινωνικοί λόγοι (Οικογενειακή κατάσταση, προβλήματα υγείας κλπ). Στόχος να μην βρεθεί κανείς άνεργος, χωρίς εισόδημα από άλλη πηγή.
Επιπροσθέτως, σημειώνεται πως με βάση τις δηλώσεις του Δημάρχου προεκλογικά και μετεκλογικά, ο 9.84 θα αλλάξει φυσιογνωμία και θα μετατραπεί σε ένα σταθμό της πόλης. Ένας σταθμός που θα ασχολείται με τα προβλήματα, αλλά και τη δημιουργική ζωή της Αθήνας. Ένας τέτοιος σταθμός δεν μπορεί να δημιουργηθεί με 19 πολιτικούς συντάκτες και άλλους τόσους παρουσιαστές εκπομπών, ειδικούς στο πολιτικό σχόλιο, την παραπολιτική και την πολιτική ανάλυση".
Με βάση τα παραπάνω αποφασίστηκαν οι παρακάτω αποχωρήσεις:
1. Γρ. Ρουμπάνης (3692 +2000) Ζάκυνθος ανύπαρκτος εδώ και δύο χρόνια –Παραιτείται)
2. Άννα Παναγιωταρέα (2849 ευρώ/μηνα για 2 ωρες την εβδομάδα) καθηγήτρια στο ΑΠΘ
3. Αρετη Σιδηροκαστρίτου (4339 ευρώ/μηνα – 1 ωρα τη βδομάδα με Τασσιόπουλο) διευθυντικό στέλεχος του ομίλου Κυριακίδη(φλαςκλπ) και υπάλληλος της ΓΓΤύπου.
4. Γιώργος Βλάχος (2332 ευρώ /μηνα, πολιτικό σχόλιο , 1 από τους 19 πολιτικούς συντάκτες του σταθμού) με ελάχιστη συμμετοχή και εργάζεται στον Αλφα και είναι υπάλληλος στη ΓΓΤύπου)
5. Γιώργος Ταμπακόπουλος (4384/μηνα ανύπαρκτος ,διευθυντής στο ΚΑΡΦΙ )
6. Μαρία Σταματέρη (2421/μηνα – ένα δυο 10λεπτα , εργάζεται και στον ΣΤΑΡ) δήλωσε ότι ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ
7. Φωτεινή Καλλίρη (2114 /μηνα,καλύπτει θέματα Δημόσιας διοίκησης-εργάζεται στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, και στο Γρ.τυπου Εθνικής Τράπεζας)
8. Γιάννης Τασσιόπουλος (3879/μηνα, μια εκπομπή κάθε Παρασκευή, δ/ντης εκδηλώσεων, εργάζεται στο ΧΡΗΜΑ και άλλου τύπου εργασίες) ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ μέχρι 5/2011)
9. Αντώνης Ζησιμάτος (2239/μηνα -ΙΑΣΩ- δεν έκανε τίποτα , άδεια μετ αποδοχών για 14 μήνες)) ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ
10. Ολγα Προυκάκη (1324/μηνα – 15΄την εβδομάδα-ΑΝΤ1-με δελτίο))ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ
11. Κώστας Ζούλας (3200/μηνα – εκπομπή Δ-Π 3-4 με Παπαγεωργίου) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΡΤ
12. Νικόλαος Καρούτζος (2713/μηνα, μία εκπομπή με Κομίνη κάθε Π 6-7μμ, ΑΞΙΑ κ.α)
13. Γιάννης Κουρτάκης (2255/μηνα, ωριαία εκπομπή Δευτέρα- Πέμπτη με τον Χρήστο Ράπτη- εργαζεται ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΞΙΑ ,σύμβουλος Μαρινάκη, παραπολιτικα.gr)
14. Γιάννης Σαραντάκος (1852/μηνα ένας από τους 19 πολιτικούς συντάκτες με ελάχιστη συμμετοχή, Εργάζεται στο ΕΘΝΟΣ και ΜΕΓΚΑ)
15. Νικ. Στέφος (μουσικός επιμελητής, Εργάζεται στην ΕΡΤ-με άδεια άνευ αποδοχών) – Παραιτείται-ΣΥΝΤΑΞΗ τον Μάιο)
16. Αμαλία Κυπαρίσση (εξαφανισμένη από 2003 γρ Ρουσσόπουλου, άδεια ανευ αποδοχών μέχρι τέλους του 2011-ζεί μόνιμα στην Ισπανία) δεν επικοινώνησε
17. Στάθης Βαρυτιμιάδης (2174/μηνα . Σημετοχή ένα τηλ σε πρωινό Μαγκαζίνο. Εργάζεται στον Ελευθερο Τύπο και σε αθλητική) 18. Φώφη Γιωτάκη (2016/μηνα, Μία από τις 19 πολιτικούς Συντάκτες του σταθμού, με ελάχιστη προσφορα. Είναι αρχισυντάκτρια πολιτικού στο ΕΘΝΟΣ)
19. Άγγελος Μόσχοβας (2438/μηνα. Πρωινό 7-8 με Λοβέρδο-πολλές απουσίες – Εργάζεται στο ΚΕΡΔΟΣ)
Ορισμένου Χρόνου
20. Νίκος Ελευθερόγλου (1759,τίποτα, ανύπαρκτος free press δήθεν, εφημ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
21. Φοίβος Καρζής (4018/μηνα –Εργάζεται στη Eurobank) Αποχώρησε μόνος του σε φιλικό κλίμα
22. Δημήτρης Κατής (1840/μηνα,μουσικός , μία εκπομπή)
23. Ελένη Κομίνη (1173/μηνα,μία εκπομπή με Καρούτζο κάθε Παρασκευή. Εργάζεται στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)
24. Παναγιώτης Μουσάς Ένας από τους 19 πολιτικούς συντάκτες. (μόνο ένα πολιτικό σχόλιο-1278ευρώ//μηνα
25. Σωτηρης Ξενάκης (παραιτήθηκε)
26. Χάρης Παυλίδης (2658, /μηνα -ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ)
27. Γιωργος Μητσικώστας (5856/μηνα, δεν χρειάζεται 10΄. Ακυρο το συμβόλαιό του)
28. Λάμπρος Πέγκος (1623/μηνα . Γρ τύπου Δήμου. Εργάζεται ,σε διάφορες εφημερίδες)
29. Χρήστος Ράπτης (2029/μηνα. Μία εκπομπή Δευτ- Πέμπτη με τον Κουρτάκη. Εργάζεται και στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
30. Μαρία Αντωνιάδου (1500/μηνα. Εργάζεται στο ΒΗΜΑ ανύπαρκτη)
31. Αμέλια Αναστασάκη (1250/μηνα. Εκπομπή κάθε Παρασκευή) Εργάζεται στο. ΣΤΑΡ
32. Ιωάννης Βασιλακόπουλος( 1167 ,απών, γρ Τύπου Βαρβιτσιώτη)
32. Αλέξανδρος Βέλλιος (1332 /το μήνα, άφαντος)
33. Ιωάννα Ζαρακέλη (1250/το μήνα . Πλημμελής παρουσία γρ Τύπου ΔΕΡΑ- Εργάζεται στο Κόντρα,)
34. Ελένη Καλογεροπούλου 1500 /μηνα (Μία από τους 19 πολιτικούς συντάκτες. Εργάζεται στη ΓΓΤύπου, ΠΟΝΤΙΚΙ)
35. Ηλίας Κανέλλης (ΝΕΑ, παραιτήθηκε, σε πολύ καλό κλίμα)
36. Θυμιος Καρακατσάνης (1446/μηνα.Δεν έκανε τίποτα)
37. Καρρερ Λουκίλα (θα έρθει δωρεάν)
38. Ανδρέας Κάτσενος (Εξαφανισμένος.1000/μηνα)
39. Χριστίνα Κοραή (2046/μηνα. Μία από τους 19 πολιτικούς συντάκτες . Συμμετοχή με ένα σχόλιο. Εργάζεται στην Ελευθεροτυπία κλπ)
40. Άκης Κοσώνας (1501/μηνα. Ανύπαρκτος. Εργάζεται στο ΑΠΕ)
41. Γιώργος Κουβαράς (2325/μηνα. Μία εκπομπή Δευτέρα- Πέμπτη. .Εργάζεται στον ΕΤ)
42. Άλκης Κούρκουλας ανταποκριτής, με μηδενική προσφορά
43. Δήμητρα Κουτουρίνη (Εξαφανισμένη)
44. Βασιλική Κουτσούμπα(Εξαφανισμένη)
45. Αλέξανδρος Κυριακόπουλος (Ελευθεροτυπία, 875/μηνα, ελάχιστη προσφορά)
46. Λάζαρος Λασκαρίδης γραφείο Τύπου Ξενογιαννακοπουλου (παραιτήθηκε)
47. Γιάννης Λοβέρδος (2341/μηνα +1260 Μυρτώ Λοβέρδου> Πρωινή εκπομπή με τον Αγγ. Μόσχοβα. Πολύ συχνά εγκατέλειπε την εκπομπη για να εμφανιστεί στην τηλεόραση, ως σχολιαστής. Έμενε η εκπομπή χωρίς παρουσιαστη συχνά μεταξύ 7.30 με 8.00. Απροετοίμαστος και όταν ήταν στην εκπομπη. Σχόλια εκ του προχείρου. Είναι δ/ντης της εφ. ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΝΗ, ενώ γράφει και σε ηλεκτρονικές σελίδες)
48. Κώστας Μελισσόπουλος. Ενας εκ των 19 πολιτικών συντακτών
49. Γιώργος Μαντέλας (1250/μήνα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
50. Δημήτρης Νασιόπουλος (γρ Τύπου Δήμου )
51. Βασιλική Νικολακάκη (Γρ τύπου ΠΟΔΑ)
52. Αχιλλέας Οικονόμου (900 μουσική εκπομπή /Κυριακή 5-6)
53. Κων Παναγιωτόπουλος (Bar-Bar) (2325/μηνα,μία εκπομπή την εβδομάδα)
54. Παναγιωτοπούλου Στέλλα (γρ τυπου ΠΟΔΑ ,1300/μηνα)
55. Γιάννης Παπαδήμος (γρ τυπου δήμου 1581/μηνα)
56. Γιάννης Παργινός (15' κάθε Δευτέρα . Εργάζεται στηνΑυριανή-Παρόν 1125/μηνα)
57. Γιώργος Σιαδήμας. Ενας εκ των 19 πολιτικών συντακτών του σταθμού. Εργάζεται στο ΑΛΤΕΡ, 1250/μηνα)
58. Παναγιώτης Σιάνης (1736/μηνα. Εκπομπή κάθε Παρασκευή, Εργάζεται και στο Κανάλι Βουλής και ΓΓΤ)
59. Άρης Σκιαδόπουλος (μια εκπομπή κάθε Σάββατο, 1674/μηνα)
60. Γιάννης Τζαννετάκος (2700/μηνα -σύμβουλος Προέδρου. Καμία συμμετοχή)
61. Στέφανος Τζανάκης (1643//μηνα. Μία εκπομπή 16-17 Δευτέρα Πέμπτη με τον Κουβαρά. Εργάζεται στα ΝΕΑ)
62. Γιάννης Χαραλαμπόπουλος (1500/μηνα)...
πηγή : https://logioshermes.blogspot.com/2012/07/984.html
ΒΡΕ ΔΩΣΤΕ ΔΡΟΜΟ ΟΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ...
τι είναι αυτά ρε. ρε μάγκες, μην ανεβάζετε τέτοια ποστ **** το μπελά μου. απ'το μπαλκόνι μου έρχεται να πηδήξω για να ηρεμήσω.
κοίτα ρε ****** μου τι αφήνανε οι άχρηστοι οι ανίκανοι οι ηλίθιοι να τρώγεται, ενώ ταυτόχρονα κόβανε συντάξεις απο τα γεροντάκια.
άει στο διάολο ρε. ρε άει στο διάολο.
καλά τους αποκαλεί ο στάθης τρωκτικά που μας ρουφάνε το αίμα **** το ****δημόσιο τους και τα πάρτυ που κάνανε τόσα χρόνια.
και ποιός ξέρει τι άλλα υπάρχουν.
Οι Αθηναίοι της παρέας για να δείτε που πηγαίνει ένα μέρος των εισφορών σας στον Δήμο Αθηνών :
πηγή : https://logioshermes.blogspot.com/2012/07/984.html
Η πλακα ειναι, οτι το πιθανοτερο οι περισσοτεροι, να ψηφισαν συριζα για να μην τους απολυσουν!
:hystericalbs1::hystericalbs1:
Εφάπαξ ? Γουάτ ις δις ??
Εφάπαξ ? Γουάτ ις δις ??
Ελα βρε Κωστα! δεν το ξερεις?? αυτο που θα παρεις και εσυ απο τον ΟΑΕΕ......
https://bit.ly/OJ9ha3
At least 21 treated for burns after Robbins event
SAN JOSE, Calif. — Fire officials in California say at least 21 people were treated for burns after attendees of an event for motivational speaker Tony Robbins tried to walk on hot coals.
The San Jose Mercury News reports that at least three people went to a hospital and most suffered second- or third-degree burns.
Robbins was hosting a 4-day gathering called "Unleash the Power Within" at the San Jose Convention Center. Witnesses say on Thursday, a crowd went to a park where 12 lanes of hot coals were on the grass.
Robbins' website promotes "The Firewalk Experience" in which people walk on super-heated coals.
Witness Jonathan Correll says he heard "screams of agony."
Fire Capt. Reggie Williams says organizers had an open fire permit and emergency personnel were on standby.
https://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/314785_459041794129988_1507412214_n.jpg
Σε λαϊκή συνέλευση που έγινε, οι περίπου 2.000 κάτοικοι του χωριού –κυρίως ηλικιωμένοι- αποφάσισαν να χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους και τη δραχμή.
Είναι το πρώτο χωριό στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί μια τέτοια πρακτική, την οποία έχουν καθιερώσει χωριά της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Εμπνευστής της ιδέας ήταν ένας Ελληνογερμανός, που εργάζεται στη Στουτγκάρδη. Όταν πήγε στην Πηγή Σερρών τα Χριστούγεννα για να δει τους γονείς του, είπε στους συγχωριανούς του τι ακριβώς κάνουν σε μικρά γερμανικά χωριά, όπου οι κάτοικοι έχουν ξεθάψει τα μάρκα και κάνουν συναλλαγές με το παλιό νόμισμα.
Κάτοικοι του χωριού παραδέχθηκαν στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ότι το πρόβλημα ήταν πού θα βρεθούν τόσα πολλά χαρτονομίσματα και κέρματα σε δραχμές. Κάποιοι βρήκαν αρκετά κρυμμένα στα σεντούκια τους, ενώ μεγάλη βοήθεια έδωσε η Ένωση Συλλεκτών Χαρτονομισμάτων Βορείου Ελλάδας, που χάρισαν σημαντικό αριθμό χαρτονομισμάτων σε δραχμές.
«Μετά από ώριμη σκέψη καταλήξαμε στην αναλογία 1 ευρώ=500 δραχμές» δήλωσε η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Όλγα Κεχαγιά.
Πριν γίνει η διακίνηση του νέου νομίσματος, οι κάτοικοι του χωριού προσέφυγαν σε νομικούς, που τους διαβεβαίωσαν ότι η κυκλοφορία της δραχμής δεν είναι παράνομη αν γίνεται ταυτόχρονα κυκλοφορία του ευρώ.
Οι αγορές σε δραχμές προς το παρόν γίνονται μόνον στη μικρή αγορά της Πηγής. Ένας συνταξιούχος παίρνει τη σύνταξή του σε ευρώ και τη μετατρέπει σε δραχμές. Κάτι τέτοιο του δίνει την αίσθηση ότι έχει χρήματα πάνω του. Όπως δηλώνει ένας 70χρονος στον «Ελεύθερο Τύπο», η επιστροφή της δραχμής έβαλε φρένο στις συνεχείς αυξήσεις που είχαμε κατά τη διάρκεια του ευρώ».
https://gr.news.yahoo.com
κάνα εμότικον με αυνανισμό έχουμε???
katsaraios
22-07-12, 23:55
ΟΡΜΑΤΕ ΚΟΡΑΚΙΑ
https://www.zougla.gr/greece/article/parti-ekatomirion-me-sfragida-mko
Διαβαστε να φτιαχτειτε ...
ΟΡΜΑΤΕ ΚΟΡΑΚΙΑ
https://www.zougla.gr/greece/article/parti-ekatomirion-me-sfragida-mko
Διαβαστε να φτιαχτειτε ...
Για γέλια και για κλάματα.
https://gr.news.yahoo.com
κάνα εμότικον με αυνανισμό έχουμε???
https://clicksmilies.com/s0105/liebe/love-smiley-086.gif
https://www.answerbag.com/q_view/1741833
https://www.star.gr/Pages/Ygeia.aspx?art=125201&artTitle=protathlites_sto_oi_ellines_kai_stin__fan tasia_sto_krevati
Αυτά είναι, αφού λεφτά να βγούμε έξω δεν έχουμε, το ρίξαμε στο σεχ :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Και ενα ακομα χτυπημα πριν φυγουμε για διακοπες!!!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις που εισήγαγαν και διακινούσαν ναρκωτικά σε σωφρονιστικά καταστήματα.
Για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων συνεργάστηκαν Υπηρεσίες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας και η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος.
Ταυτοποιήθηκε ως «εγκέφαλος» της μιας εγκληματικής οργάνωσης, ένας 37χρονος ημεδαπός, έγκλειστος στις Φυλακές Αλικαρνασσού για κλοπές και ληστείες.
Ένας 43χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος των Φυλακών Τρικάλων είχε «κεντρικό ρόλο» και στις δύο εγκληματικές οργανώσεις.
Συνελήφθησαν συνολικά είκοσι εννέα (29) μέλη των εγκληματικών οργανώσεων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε αφορά συνολικά εξήντα επτά (67) άτομα, από τα οποία τα εξήντα ένα (61) είναι μέλη των εγκληματικών οργανώσεων.
Εξαρθρώθηκαν μετά από πολύπλευρη και στενή συνεργασία Αστυνομικών Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες, όπως προέκυψε, είχαν συσταθεί με σκοπό τη μεταφορά, εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών σε διάφορες φυλακές της χώρας μας.
Στις πολύμηνες έρευνες καθώς και τις αστυνομικές επιχειρήσεις για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων, συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος.
Όπως προέκυψε, οι δύο εγκληματικές οργανώσεις που είχαν συσταθεί - συγκροτηθεί προ μηνών, μετέφεραν, εισήγαγαν και διακινούσαν ναρκωτικά σε διάφορες φυλακές της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, η οποία καταβαλλόταν κυρίως σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Στο πλαίσιο των ερευνών διακριβώθηκε η σύνθεση των μελών των εγκληματικών οργανώσεων, η ιεραρχική δομή, οι μεταξύ τους διασυνδέσεις και η μεθοδολογία δράσης τους.
Ειδικότερα, προέκυψε ότι ένας 37χρονος ημεδαπός, έγκλειστος στις Φυλακές Αλικαρνασσού για κλοπές και ληστείες, είναι ο «εγκέφαλος» της μίας εγκληματικής οργάνωσης. Κεντρικό ρόλο και στις δύο εγκληματικές οργανώσεις είχε ένας 43χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος των Φυλακών Τρικάλων, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, εισήγαγε στις συγκεκριμένες φυλακές ναρκωτικά, τα οποία στη συνέχεια διακινούσε, χρησιμοποιώντας άλλα έγκλειστα μέλη των οργανώσεων.
Τις τρεις τελευταίες μέρες (22 έως 24 Ιουλίου) σε συντονισμένες, κοινές επιχειρήσεις αστυνομικών της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας συνελήφθησαν συνολικά είκοσι εννέα (29) άτομα, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν:
είκοσι τρία (23) άτομα, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων – έγκλειστοι στις φυλακές Τρικάλων,
ο 43χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος,
μία γυναίκα κοινωνιολόγος που παρέδιδε μαθήματα στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα και
άλλοι τέσσερις ημεδαποί, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων που εντοπίστηκαν σε Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Ελευσίνα και Κατερίνη.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από χώρους κράτησης του σωφρονιστικού καταστήματος, οικίες και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, χρηματικά ποσά, αυτοσχέδια μαχαίρια και κινητά τηλέφωνα με τα οποία πραγματοποιούνταν οι παράνομες συναλλαγές.
Σε βάρος των είκοσι εννέα (29) συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων. Η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά εξήντα επτά (67) άτομα, από τα οποία τα εξήντα ένα (61) έχουν ταυτοποιηθεί ως μέλη των εγκληματικών οργανώσεων. Επίσης, για έναν από τους συλληφθέντες, υπήκοο Αλβανίας, η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα και το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, που έγινε την 13-01-2012 σε βάρος ομοεθνή του, έγκλειστου σε φυλακές.
Επίσης, συνελήφθησαν στις χθεσινές αστυνομικές επιχειρήσεις και άλλοι δύο έγκλειστοι του σωφρονιστικού καταστήματος Τρικάλων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Αντίστασης» και παράβασης του Νόμου «Περί Όπλων».
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται και έχουν επεκταθεί και σε άλλες φυλακές της χώρας μας.
Τελικα καποιοι κανουν σωστα τη δουλεια τους!!!
ΕΥΓΕ και παλι στην Ελληνικη Αστυνομια και ειδικα σ'αυτους που κινδυνεψαν για να επιτευχθει ο στοχος!!!
Πανο...thumb
ΥΣ.αυτο που δεν καταλαβα ειναι αυτο:
.... συνελήφθησαν στις χθεσινές αστυνομικές επιχειρήσεις και άλλοι δύο έγκλειστοι του σωφρονιστικού καταστήματος Τρικάλων,....
....δηλαδη τι?...θα αλλαξουν κελι??...θα τους πανε πιο βαθεια???....πως "συνελήφθησαν"?
https://4.bp.blogspot.com/-I9i7_XUaB5o/UA7ZtmxiyxI/AAAAAAAAFOo/oYhFCoPNh2w/s1600/areti1.jpg
Φερτα και κατσε μεσα.....
κουφάλα Δημητρακόπουλε !
"οσα περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται στην κατοχή μου και αποκτθηκαν από χρήματα του πατρός μου και κρισιολογηθεί ότι προερχονται από εγκληματική του δραστηριότητα."
χα χα ! Ζησε Μάη μου ...
Φυσικα ρε Πανο τι περιμενες να τα ΧΑΡΙΣΕΙ Αβλεπη???
χαχαχαχα...ωραία. πάμε να κάνουμε και εμείς μια ληστεία σε καμμιά τράπεζα, και αν κάποτε μας πιάσουν, να τους πούμε και εμείς σας τα επιστρέφουμε πίσω.
ρε την τύπισσα!!! δεν της άρεσε η ψοιρού φαίνεται.
εκεί να σαπίσεις κοπέλα μου. μαζί και με το άλλο το απολίθωμα που ήθελε να μου το παίζει και μπον βιβέρ με γάμους στην γαλλία.
πλήρωνε βλάκα έλληνα...πλήρωνε κοροιδάρα...πλήρωνε αγράμματε που ακόμα θεωρείς ότι υπάρχουν πολιτικοί που θα κάνουν αγώνα για την πατρίδα.
Φυσικα ρε Πανο τι περιμενες να τα ΧΑΡΙΣΕΙ Αβλεπη???
από τέτοια μούτρα δεν περίμενα τίποτα Αντωνη, το δικηγόρο που το γραψε σχολιαζω.
https://sarotiko.blogspot.com/2012/07/blog-post_8538.html?m=1
Απορώ γιατί κάνουν θέμα, για ένα μπαξιματακι(βλεπε 9). :)
Εάν ειναι τόσο εύκολο πάντως, να χτυπήσω κ εγώ την μετατροπουλα κ να στειλω μετα το τιμολόγιο στο procurement
Sent from my ZTE-BLADE using Tapatalk
https://sarotiko.blogspot.gr/2012/07/blog-post_8538.html?m=1
https://3.bp.blogspot.com/-5ftBo32_GW8/UA5jRMOqmaI/AAAAAAAATU0/UM_a5PS6nbQ/s1600/toxoni.jpg
σύντομο, απλό και διαρκώς επίκαιρο.
Η διαφορά μεταξύ αριστερών και φιλελευθέρων...
Η διαφορά μεταξύ αριστερών και φιλελεύθερων όσον αφορά την αμοιβή της εργασίας είναι η εξής:
Οι αριστεροί πιστεύουν ότι η εργασία αξίζει επειδή πραγματοποιήθηκε, και η αξία της δεν μπορεί να είναι κατώτερη από ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.
Οι φιλελεύθεροι πιστεύουν ότι η εργασία αξίζει εφόσον υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται για το προϊόν της, και η αξία της είναι όσο είναι διατεθειμένος να πληρώσει αυτός που ενδιαφέρεται...
Από ανάρτηση του Χ. Γεωργιάδη στο f/b
Πηγή:www.capital.gr
καπου στη μεση θα ηταν το ιδανικο.
δηλαδη το οτι η εργασια αξιζει οσο περισσοτεροι πελατες υπαρχουν ειναι το μονο σιγουρο και δεν γινεται να αλλαξει εκτος αν υποχρεωσεις καποιον να αγοραζει το προϊον σου με το ζορι, ή αν το κανεις μονοπωλειο, οπως το εκαναν στις ανατολικες χωρες.
αυτο που μπορει να κανει ο εργαζομενος ειναι να διαλεξει σωστα το επαγγελμα του, να εξειδικευεται, να ενημερωνεται και να εκπαιδευται συχνα σε νεα δεδομενα και καινοτομιες.
τοτε η εργασια του θα εχει αξια και θα υπαρχουν καποιοι που θα ειναι προθυμοι να πληρωσουν γι αυτην.
αυτο προϋποθετει μια συνεχη εγρηγορση, προσπαθεια και κουραση εκ μερους του.
ομως γιατι να το κανει οταν υπαρχουν διαφοροι τσιπραιοι, καραμανληδες, γιωργακηδες, παπατζηδες κλπ που του υποσχονται εφ' ορου ζωης αργομισθια με ανταλλαγμα την ψηφο και τη σιωπη του στο εγκλημα που συντελειται?
μ@λακας ειναι?
(ειναι οπως φανηκε...;))
κουφάλα Δημητρακόπουλε !
"οσα περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται στην κατοχή μου και αποκτθηκαν από χρήματα του πατρός μου και κρισιολογηθεί ότι προερχονται από εγκληματική του δραστηριότητα."
χα χα ! Ζησε Μάη μου ...
Ακριβως.
Αλλωστε εφοσον "κρισιολογηθεί" ετσι, τοτε τα χανει ουτως ή άλλως
katsaraios
25-07-12, 15:33
Πραγματικα λυπαμαι για την κοπελα ειναι και αθλητρια της ΑΕΚ ,τοσο χαμηλο iq εχει?
Μπραβο στην ΟΕΕ που την ξαποστειλε...
https://www.contra.gr/Sports/World/OlympicGames/london2012/ektos-agwnwn-h-papaxrhstoy.1867910.html
Υπερβολη μεγαλη για μενα ο αποκλεισμος. Η μεγαλυτερη τιμωρια...
Εκανε ενα ατυχες χιουμορ, μαλακοειδως το ποσταρε στο τουιτερ.
Λυπαμαι για αυτους που την επεκλεισαν, βασιζομενοι - προβανως - στο "τι θα πει ο κοσμος"....
Ξεφτιλα...
Υπερβολη μεγαλη για μενα ο αποκλεισμος. Η μεγαλυτερη τιμωρια...
Εκανε ενα ατυχες χιουμορ, μαλακοειδως το ποσταρε στο τουιτερ.
Λυπαμαι για αυτους που την επεκλεισαν, βασιζομενοι - προβανως - στο "τι θα πει ο κοσμος"....
Ξεφτιλα...
Και θυμαμαι πριν καποια χρονια, επι του πολεμου στην Γιουγκοσλαβια, σε ενα πρωιναδικο με την .......... (ας μην πω ονομα δημισια), βγαλανε ενα ρεπορταζ για εναν ομαδικο ταφο που βρηκαν καπου στην Γιουγκοσλαβια, το οποιο τελειωνε (καπως) οτι βρεθηκαν παρα πολλα οστα.
Με το που τελειωνει το ρεπορταζ, γυριζει η παρουσιαστρια στην καμερα και λεει:
"Και μιας και μιλαμε για κοκκαλα, ας περασουμε στην κυρια ...... (η ... μαγειρισσα της εκπομπης), που θα μας κανει μια καταπληκτικη σουπε με κοκκαλα....
Κοκκαλο και εγω...
Υγ. Η παρουσιαστρια, ειναι ακομα κρατεα....
Οι ευαισθητουληδες....
Το φροντισε ο Κουβελος, που ψαχνει ακομα το 1.000.000 ευρω που δεν ηξερε πως εφυγε με εμβασμα την περιοδο της μεγαλης ανακατωσουρας.
Γελοιοι μεχρι το τελος.
Γενικα.
Σκατοφαρα.
σιγα το φοβερο ρατσιστικο σχολιο...
τριχες.
μηπως ειναι αλλοι οι λογοι του αποκλεισμου και το σχολιο ειναι απλα η δικαιολογια?
απιθανο μαλλον, οσο απιθανο ηταν και το τροχαιο κεντερη-θανου...
και εγώ αυτό λέω. σιγά το σχόλιο...βέβαια δεν γνωρίζω τι προηγήθηκε και αν ήταν απάντηση σε συγκεκριμένη κατεύθηνση, τουλάχιστο όπως το διαβάζω δεν βλέπω τπτ τραγικό που να δικαιολογεί την αποβολή της απο τους ολυμπιακούς.
katsaraios
25-07-12, 16:40
:th_Laie_67-1:και εγω για το ειρωνικο μου το εβαλα ...
Παντως αυτα κυκλοφορουν ευρεως στο νετ και αποτυπωνουν την σημερινη μας κατασταση...
Η χαζομαρα της ειναι οτι εκτεθηκε δημοσια ενω θα πηγαινε στο Λονδινο μια πρωτευουσα που εχει αντιρατσιστικη νοοτροπια..
Κριμας χασαμε το μεταλιοthumb
Λευτερια στη Βουλαρααααααααα :warriorsmiley:
Την εχετε καμμια φωτο με σορτσακι;
Ταλαντευομαι για το αν πρεπει να την υποστηριξω η οχι.
Την εχετε καμμια φωτο με σορτσακι;
Ταλαντευομαι για το αν πρεπει να την υποστηριξω η οχι.
παρε...
https://www.google.gr/imgres?imgurl=https://www.betshark.gr/products_img/1328813624_0.jpeg&imgrefurl=https://www.betshark.gr/full_product.php?prod_id%3D1328813587&h=500&w=292&sz=35&tbnid=5H4aaWXfTbDXeM:&tbnh=90&tbnw=53&prev=/search%3Fq%3D%25CE%2592%25CE%25BF%25CF%258D%25CE%2 5BB%25CE%25B1%2B%25CE%25A0%25CE%25B1%25CF%2580%25C E%25B1%25CF%2587%25CF%2581%25CE%25AE%25CF%2583%25C F%2584%25CE%25BF%25CF%2585%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=%CE%92%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1+%CE%A0%CE%B1%CF%8 0%CE%B1%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85&usg=__GtN0VFWCIAXQqBlalBuCGlEdzC4=&docid=G68gCEkpR5E0HM&sa=X&ei=zxAQUKrrIaeb0QXijYCYCw&ved=0CGwQ9QEwBg&dur=675
https://www.betshark.gr/products_img/1328813624_0.jpeg
https://www.google.gr/imgres?q=%CE%92%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1+%CE%A0%CE% B1%CF%80%CE%B1%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF %CF%85&hl=el&client=firefox-a&hs=al4&sa=X&rls=org.mozilla:el:official&biw=1366&bih=576&tbm=isch&prmd=imvnsuo&tbnid=atUBzXr7ZDV01M:&imgrefurl=https://archive.in.gr/Sports/Events/Euro/2008/Article.aspx%3FlngEntityID%3D986685&docid=hW9cViM37yEULM&imgurl=https://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/986685_b.jpg&w=358&h=373&ei=DREQUM-GKOSp0QWm0YCQDw&zoom=1&iact=hc&vpx=406&vpy=147&dur=1124&hovh=229&hovw=220&tx=134&ty=108&sig=105772837895428457943&page=1&tbnh=119&tbnw=114&start=0&ndsp=22&ved=1t:429,r:9,s:0,i:103
Μια ατυχη στιγμη ειχε η κοπελα, αμεσως να τη φατε.
Μια ατυχη στιγμη ειχε η κοπελα, αμεσως να τη φατε.
απο αυτη τη φωτο εκρινες:
https://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/986685_b.jpg
τι να πω Σταματη?
....,αν υπαρχει μηχανημα να μετραει την τεστοστερονη θα ειχες χτυπησει κοκκινο αυτη την εποχη!!!....που στο καλο εισαι και φτιαχνεσαι ετσι καθε μερα???:th_Laie_67-1: :thumbsup:
ωραια δεσποινις η Βουλα!!!! δεν λεω κατι παραπανω γιατι παντρευεται με τον Χαχαμιδη!
:Η χαζομαρα της ειναι οτι εκτεθηκε δημοσια ενω θα πηγαινε στο Λονδινο μια πρωτευουσα που εχει αντιρατσιστικη νοοτροπια..
Κριμας χασαμε το μεταλιοthumb
Aντιρατσιστικη νοοτροπια στο Λονδινο;!!!!!!
Ρατσιστικοτερη χωρα απο την Αγγλια δεν υπαρχει στην υφηλιο...κυριως στο Λονδινο.....Φτασανε να σκοτωσουν τη Νταιανα για να μη μπει ο σκουρος στο Μπανκινχαμ....:thumbsdown:
Ούτε τη Βούλα Παπαχρήστου ξέρω, ούτε τον Πίου, το μαύρο πιστόλι. Ξέρω μόνο ένα: Δύσκολα να κάνεις χιούμορ, έστω και «μαύρο» και πιο δύσκολο ακόμα να βάλεις έναν ξανθό γαλανομάτη να καθαρίζει τζάμια και να βάζει γκολ από τα αποδυτήρια! Πάρτε λοιπόν, πίσω το κορίτσι κι αφήστε τις υποκριτικές μαλακίες..
απ το fb..
:thumbsup: :thumbsup:
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/208898_369996433072838_56772284_n.jpg
katsaraios
25-07-12, 18:19
Aντιρατσιστικη νοοτροπια στο Λονδινο;!!!!!!
Ρατσιστικοτερη χωρα απο την Αγγλια δεν υπαρχει στην υφηλιο...κυριως στο Λονδινο.....Φτασανε να σκοτωσουν τη Νταιανα για να μη μπει ο σκουρος στο Μπανκινχαμ....:thumbsdown:
κοπελια καλα τα λες,εγω μιλαω για το Λονδινο των Ολυμπιακων αγωνων οπου θα ειναι ολοι μαζι μια παρεα ασπροι,μαυροι,κοκκινοι,κιτ ινοι...
και μαλιστα πολλες γυναικες θα προτιμησουν μαυρους λογω προσοντων...:shok::whistle:
By the way τωρα τους πειραξε και η διαφημιση της γουιντ με τον Πιου :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
GiannisRob
25-07-12, 18:56
Ένα βίντεο από το εσωτερικό ενός Καναντέρ, από τις φωτιές στην περιοχή της Αχαΐας:
https://www.youtube.com/watch?v=6YVoeEgGwgc"]https://www.youtube.com/watch?v=6YVoeEgGwgc
https://www.bloglines.gr/articles/726830/I-Kauti-29xroni-Parthena-Sprinter-Ton-Olumpiakon-Tou-Londinou#.UBAmVKNacys
Σαδισμός χωρίς... μέτρο από τους συνδικαλιστές του Μετρό
Μεγάλη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και μάλιστα εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών προκάλεσε η χθεσινή αιφνιδιαστική δίωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι ηλεκτροδηγοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.
Τα δύο μέσα λίγο πριν από τις 11 κατέβασαν ρολά σε όλους τους σταθμούς έως τη 1 το μεσημέρι εξαιτίας της διαμαρτυρίας των εργαζομένων για την «αναίτια», όπως επισημαίνουν, προσωρινή κράτηση συναδέλφου τους λόγω της απόπειρας αυτοκτονίας πολίτη στον σταθμό Αττική τα μεσάνυχτα.
Αποτέλεσμα της αιφνιδιαστικής κινητοποίησης των εργαζομένων ήταν η ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών που είχαν προγραμματίσει να μετακινηθούν με τα δύο μέσα σταθερής τροχιάς το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και φτάνοντας στους σταθμούς τούς έβρισκαν κλειστούς την ώρα μάλιστα που ο υδράργυρος χτυπούσε «κόκκινο».
Τις ίδιες ώρες σημειώθηκε αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων και σε βασικές οδικές αρτηρίες, όπως η λεωφόρος Κηφισίας και η Μεσογείων.
Ολα ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας όταν, σύμφωνα με το σωματείο των ηλεκτροδηγών, στον σταθμό Αττική της Γραμμής του ηλεκτρικού ένας πολίτης επιχείρησε να αυτοκτονήσει πέφτοντας στις ράγες του ηλεκτρικού, ο οποίος παραδοσιακά αποτελεί ένα από τα σημεία της πόλης που «προτιμούν» οι υποψήφιοι αυτόχειρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ετησίως καταγράφονται περίπου 4-5 περιστατικά απόπειρας αυτοκτονίας.
Τελικώς ο παραλίγο αυτόχειρας ανασύρθηκε κάτω από τον συρμό χωρίς να υποστεί σοβαρό τραυματισμό, καθώς, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων, ο ηλεκτροδηγός «αντέδρασε άμεσα και με ψυχραιμία, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί το μοιραίο».
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι παρόλο που ο πολίτης που επεχείρησε το απονενοημένο όσο και τρεις αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι επρόκειτο για απόπειρα αυτοκτονίας «αποκλείοντας δηλαδή με τις μαρτυρίες τους το ατύχημα ή άλλου είδους ενέργεια και παρόλο που δεν υπήρχε θανατηφόρο περιστατικό και αφού όλες οι ενδείξεις (καταθέσεις) συνομολογούσαν ότι ο ηλεκτροδηγός δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη, ο εισαγγελέας υπηρεσίας διέταξε τα αστυνομικά όργανα να κρατήσουν στο Τμήμα τον συνάδελφο όλη τη νύχτα, ώστε το πρωί να παρουσιαστεί ο ίδιος στον εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφάσιζε για την άρση του περιορισμού που του είχε επιβληθεί», αναφέρουν οι ηλεκτροδηγοί.
Ο ηλεκτροδηγός αφέθηκε τελικώς ελεύθερος περίπου στις 12 χθες το μεσημέρι και ενώ βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη η δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας.
δυστυχως οι πολιτες βρισκονται στο ελεος τρωκτικων και αποβρασματων που νομιζουν οτι η δημοσια περιουσια ειναι τσιφλικι τους.
εδω μερικα απο αυτα τα ζωα, εκλεισαν τους σταθμους του τραινου λες και ηταν ιδιοκτησια τους, επειδη λεει "κρατηθηκε ολο το βραδυ ο συναδελφος"...
ωιμε, τοσο μεγαλη η ταλαιπωρια του "συναδελφου", ωστε σαν αντιποινα επρεπε να ταλαιπωρηθει μερικες χιλιαδες κοσμος...:thumbsdown:
ρε αϊ στο διαολο πια με το καθε αποβρασμα, που το πληρωνουμε για να μας υπηρετει, αλλα αντι γι αυτο μας τυραννάει οπου και οπως μπορει, αϊ στο διαολο.
Κωνσταντίνος
25-07-12, 20:26
........αϊ στο διαολο.
Και ακόμα παραπέρα !
Πραγματικα λυπαμαι για την κοπελα ειναι και αθλητρια της ΑΕΚ ,τοσο χαμηλο iq εχει?
Μπραβο στην ΟΕΕ που την ξαποστειλε...
Με απόφαση του Υπουργείου ο Γιώργος Ζαμπέτας αν και δεν ζει ανάμεσα μας θα ανακηρυχτεί ΜΕΓΑΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ για το τραγούδι του «Ο αράπης ο μαύρος ο σκύλος ο ταμ τάμ τάμ»!
:hystericalbs1: :th_Laie_67-1:
https://www.youtube.com/watch?v=fGLdUSskz_0
πολυ κακο για το τιποτα,ενα χιουμορακι για καποιους ισως κρυο για καποιους αλλους ισως και οχι.
προσωπικα δεν εισπραττω ρατσιστικου χαρακτηρα δηλωση,ουτε καμια εναντιωση στο αρχαιο πνευμα αθανατο και στα ολυμπιακα ιδεωδη (αποψη μου).
Υπερβολικη η αντιδραση και ο αποκλεισμος και μαλιστα απο ανθρωπους που σαν μελη της διεθνους επιτροπης στο παρελθον ειχαν στηριξει ρατσιστικα καθεστωτα (απαρτχαιντ).
Ισως μαλιστα θα επρεπε να τυχει μεγαλυτερης υποστηριξης η αθλητρια απο τους συναθλητες της...
Skyline_IS
25-07-12, 21:52
Πειραξε τους συριζαιους και λοιπους ενα κυριολεκτικα black χιουμορ και ολοι θιχτηκαν λες και ειπε κατι σοβαρο...
Το οτι αλλοι εχουν το θρασος και παραδεχονται ανοιχτα οτι καιγανε ελληνικα δαση για αντιπερισπασμο,αλλοι δηλωνουν ανοιχτα ονειρα για μεγαλες αλβανιες και σκοπια,ακομα και η frontex αναφερει οργανωμενη προσπαθεια εισροης χιλιαδων μουσουλμανων στο ελλαδισταν για γινουν κοινωνικες αναταραξεις κλπ..
Σε ολα αυτα λοιπον τσιμουδια,τουμπεκι πειτε το οπως θελετε δεν βλεπω να ιδρωνει κανενος το αυτι και να ενοχλει καποιον.. Η κοπελα κατα τα αλλα μας πειραξε...
Ρε αντε και ... Πολλοι ευαισθητοι γιναν καποιοι ξαφνικα...
εντάξει...ψιλοχοντράδα είπε η χαζοβιόλα.
Σάλο προκάλεσε το σχόλιο που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η πρωταθλήτρια του τριπλούν και μέλος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου Βούλα Παπαχρήστου και το οποίο ανέφερε:
«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό».
Μετά τις αντιδράσεις, η Β.Παπαχρήστου ζήτησε συγγνώμη «για το ατυχές και κακόγουστο αστείο» και ανέφερε ότι δεν θα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες αν δεν σεβόταν απόλυτα τις αξίες τους.
Το σχόλιο που ανέβασε δύο 24ωρα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων προκάλεσε αντιδράσεις από φιλάθλους που παρακολουθούν το λογαριασμό της στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Μερικές από τις (πιο ήπιες) απαντήσεις ήταν:
«Αν είναι σοβαρή η Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα, θα πρέπει να σας βάλουν στο πρώτο αεροπλάνο και να σας στείλουν πίσω».
«Ξενοφοβικά σχόλια από αθλήτρια της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς είναι απαράδεκτα. Μας ντροπιάζεις».
«Κυρία Παπαχρήστου προσοχή τη σβάστικα. Κόβει».
https://sports.in.gr/stivos/article/?aid=1231206551
:thumbsdown:
αν και παρόλο την μεγάλη βλακεία που είπε, θεωρώ υπερβολή τον αποκλεισμό της
ειναι απλό. Τα κόμματα την κατεκριναν λόγω της φιλίας της με τον Κασιδιάρη, ο δε Κούβελος την "εκοψε' γιά να κάνει τον αυστηρο, ενω έχει άλλα "θέματα" με το κράτος και την κυβέρνηση ... :thumbsdown:
ειναι απλό. Τα κόμματα την κατεκριναν λόγω της φιλίας της με τον Κασιδιάρη, ο δε Κούβελος την "εκοψε' γιά να κάνει τον αυστηρο, ενω έχει άλλα "θέματα" με το κράτος και την κυβέρνηση ... :thumbsdown:
thumb
katsaraios
25-07-12, 23:07
Ελατε κανενα απογευμα στον Φλοκα στο Γαλατσι θα πεσει πολυ γελιο απο δω και περα με την ομαδα ,τους φερνει εκει ο Πομασκι ο προπονητης γαμ@ τα παληκαρια !!!
https://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/487775_476765359003087_1997588350_n.jpg
Απο ποτε το να αναπαραγαγεις ενα -εστω- κακογουστο αστειο, ειναι ισοτιμο & ισαξιο ποινης, οσο ειναι & το ντοπαρισμα;;;;;
Γιατι δε συλλαμβανουν τοτε, αυτον που το πρωτοεγραψε ή το σκιτσογραφο π.χ. του παρακατω σκιτσου;;;;;
Απο ποτε θεωρειται ρατσιστικο, το να επιδεικνυεις, με οποιοδηποτε τροπο, οπως ειναι η γελειογραφια, το ανεκδοτο, η αφισα κ.α., ενα μεγαλο προβλημα της χωρας σου, οπως ειναι αυτο της παρανομης λαθρομεταναστευσης;;;;;
Πως ειναι δυνατον το σχολιο μιας μικρης & ασημης αθλητριας ("επικινδυνης" ομως για κατακτηση μεταλιου), να ειναι το 1ο θεμα στα δελτια του BBC, αντι για τα τραπεζικα σκανδαλα στην Αγγλια ή την καθημερινη αιματοχυσια στη Συρια;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!
απ το fb...
Συμφωνω....
https://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/428909_248568198579427_39289264_n.jpg
https://www.protothema.gr/files/1/2012/06/27/athletes/PAPACHRISTOU_VOULA_02b.jpg
https://www.huffingtonpost.com/2012/07/25/voula-papachristou-greek-olympic-racist-tweet_n_1701410.html?icid=maing-grid7%7Cmain5%7Cdl2%7Csec1_lnk3%26pLid%3D183939
Voula Papachristou has been expelled from the Greek Olympic Team for a racist twitter comment, according to the Associated Press.
“With so many Africans in Greece… At least the West Nile mosquitoes will eat home made food!!!” :hystericalbs1:
https://i3.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/263/647/f6c.gif
την έχουν σκίσει στην κυριολεξία...
https://www.lifo.gr/now/society/14126
Konstantinos E60
26-07-12, 11:58
Ε βεβαια αν δεν βλέπεις την Σιλά την Τσιμπά και κάθε ηλίθιο τουρκοσήριαλ και αν σε κάθε φανάρι δεν δίνεις το ευρώπουλο σου στον καθε αράπακλα είσαι ρατσιστής !!
Skyline_IS
26-07-12, 12:05
Ε βεβαια αν δεν βλέπεις την Σιλά την Τσιμπά και κάθε ηλίθιο τουρκοσήριαλ και αν σε κάθε φανάρι δεν δίνεις το ευρώπουλο σου στον καθε αράπακλα είσαι ρατσιστής !!
Ξεχναμε ευκολα κωνσταντινε το 1922 και το πιο προσφατο 1974...
την έχουν σκίσει στην κυριολεξία...
https://www.lifo.gr/now/society/14126
Το οτι φρεγατα των Τουρκων εκανε "αβλαβη διελευση" ολο το αιγαιο μας και περασε μεταξυ Τηνου και Μυκονου ενω μπορουσε να κοψει δρομο δεν τους απασχολει.. η αερομαχια τους πειραξε, που στη τελικη καλα τους εκαναν.
Παλι καλα που γινονται τετοιες φασεις οπως με τη Βουλα, και μερικα σκατα βγαινουν στην επιφανεια να πουν τη παπαρια τους.
Κωνσταντίνος
26-07-12, 12:15
Η διαφορά μας με τους υπόλοιπους γείτονες της Τουρκίας είναι ότι εμείς ήμαστε μάλλον οι "πέραν του δέοντος καλοί".
Οι Σύριοι δεν σηκώνουν πολλά πολλά, το κατέβασαν το Τούρκικο.
Konstantinos E60
26-07-12, 12:19
Ξεχναμε ευκολα κωνσταντινε το 1922 και το πιο προσφατο 1974...
Δεν μπορω να ξεχάσω τους 9 μήνες στον εβρο
Δεν μπορω να ξεχάσω τον σκατότουρκο που με σημάδευε οταν ήμουν στο φυλάκιο της Γεφυρας.
Δεν μπορώ να ξεχάσω τα δυο φιλαράκια μου που εχασα σε ναρκοπέδιο
Και δεν μπορει κανεις να με πείσει οτι οι Τουρκοι είναι φίλοι μας !!