Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 29

Θέμα: Ελληνικά e-Shop vs E-bay

Περιοχή
    Piraeus
    Rides
    3

Προεπιλογή Ελληνικά e-Shop vs E-bay

Σε συνέχεια συζητήσεων που έγιναν πρόσφατα αναφορικά με την στήριξη των Ελλήνων εμπόρων,
    δράττομαι της ευκαιρίας να μοιραστώ μαζί σας μια σημερινή μου εμπειρία .

Ο λόγος που το κάνω αυτο δέν ειναι υπο την μορφή καταγγελίας- για αυτό εξάλλου υπάρχουν αρμόδια κρατικά όργανα-,
    αλλά γιατί μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και θέλω κάπου να το πω,
    θέλω να μου απαντήσετε ειλικρινά εάν θεωρείτε ότι το σκεπτικό μου είναι λανθασμένο.

Την περασμένη εβδομάδα θέλησε η γυναίκα μου λόγω της επετείου μας να μου κάνει ένα δώρο.
    Βρήκε λοιπόν ένα προιόν σε Ελληνικό e-Shop, το παρήγγειλε και το πλήρωσε με αντικαταβολή.
    Δυστυχώς δέν μου άρεσε, δεν το χρειαζόμουν, δεν με ικανοποιούσε εν πάσει περιπτώσει,
    συμφωνήσαμε να το αλλάξουμε και να πάρουμε κάτι άλλο απο τον ίδιο έμπορο.

Τηλεφωνώ την περασμένη Πέμπτη στον έμπορο και τον ενημερώνω πώς θα ήθελα να ανταλλάξω το προϊόν
    και όχι να το επιστρέψω και μάλιστα με κάτι που είχε την διπλάσια αξία.
    Συμφωνεί και μου λέει να το επιστρέψω και θα μου έστελνε το νέο πρϊόν με αντικαταβολή καταβάλοντας την διαφορά,
    κλείνοντας απλά τον παρακάλεσα να βάλει μαζί και απόδειξη αγοράς κάτι που θεώρησα πώς απλά αμέλησε την πρώτη φορά.
    Φευ, προφανώς άθελα μου άνοιξα τον ασκό του Αιόλου.

Μπορεί για μικροποσά στύλ καφέ να μην την ζητάω, αλλά οτιδήποτε άλλο
    σίγουρα την ζητάω, δεδομένου ότι και εγώ σαν μισθωτός κάπως πρέπει να καλύψω τα εισοδήματα μου στην εφορία.

Αποστέλει η γυναίκα μου την Παρασκευή το προίόν με courier, και σήμερα λαμβάνει τηλεφώνημα απο τον έμπορό
    που της είπε ότι παρέλαβε το προίόν και δεν θα αποστείλει το νέο γιατί δεν συνεργάζεται με ανθρώπους
    που έχουν υφάκι και απαιτήσεις!!!!!

Ζήτησε έναν τραπεζικό λογαριασμό στην X Bank για να μας επιστρέψει τα χρήματα της αρχικής παραγγελίας,
    & αφού δεν είχαμε και συνεργασία με την τράπεζα του θα μας τα επέστρεφε με Courier??????? γιατί δέν μπορεί να στήνεται σε ουρές Τραπεζών.
    Λές και υπάρχει τράπεζα στις μέρες μας που δέν παρέχει υπηρεσιές ηλεκτρονικής τραπεζικής( Ας παινέψουμε & λίγο το σπίτι μας χε χε).

Τηλεφωνώ εγώ αυτή την φορά στον έμπορο και τον ρωτάω γιατί δεν μπορεί να στείλει το νέο προϊόν,
    μου λέει πως δεν το έχει διαθέσιμο,
    λέω οκ δεν το χρειάζομαι άμεσα στείλτο με την επόμενη παραλαβή, δε γίνεται λέει αυτό.
    Οκ λέω, απλά λύσε μια απορία αφου δέν συνεργάζεσαι με ανθρώπους που έχουν υφάκι και απαιτήσεις ,
    ποιές είναι οι απαιτήσεις αυτές ή απόδειξη που ζήτησα?

Έμπορος : φίλε αν θές απόδειξη να το πάρεις από τον επίσημο αντιπρόσωπο που το έχει πιο ακριβά και όχι απο μένα.

Εγώ: αν το πρόβλημα είναι το παραστατικό ας μου το έλεγες απο την Πέμπτη, αν δεν μπορείς να κόψεις,
    θα το σκεφτόμουνα και θα έπρατα καταλλήλως.

Έμπορός: Εγώ κόβω 10.000 τιμολόγια, δεν το στέλνω τέλος.
    Και κάπου εκεί κλείσαμε.

Πείτε μου τώρα υπάρχει περίπτωση εγώ την επόμενη φορά να ξαναψωνίσω από Ελλάδα???
    μόνο απο μαγαζί που έχει φυσική έδρα και πάλι μόνο έαν με συμφέρει.
    Όσες φορές ψώνισα από e-bay (DE,UK,HK) πάντοτε είχε μέσα απόδειξη, manual και ευχαρηστήριο!!!
    Συγνώμη για το κουραστικό post και ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ευπρόσδεκτα τα όποια σχόλια σας.

2. The Following 21 Users Say Thank You to wheelman For This Useful Post:

A8hnaios (15-10-12), aristent (15-10-12), asot (15-10-12), Azurius (16-10-12), chrisgiapz3 (15-10-12), doctore (15-10-12), E36-Hartge (15-10-12), katsaraios (15-10-12), kostas 325 (15-10-12), Kostas_1 (15-10-12), mark e92 (15-10-12), nikos1400 (15-10-12), oldcarskickass (15-10-12), Panos 316T (15-10-12), saulm3 (15-10-12), Stathis (15-10-12), steliose36 (15-10-12), steliosm46 (20-10-12), Tsakirakos (15-10-12), Vassilis ///M (15-10-12), Κωνσταντίνος (15-10-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

Σε γενικές γραμμές ο έλληνας έμπορος (οτιδήποτε και να εμπορεύεται) θεωρεί ότι ο πελάτης πρέπει να τον ευχαριστεί κιόλας που το αγόρασε από αυτόν και να το παίζει ιστορία.

Ξέρουν εννοείται ότι είμαστε ζώα και πρόβατα σαν καταναλωτές οπότε και λίγο μούρη και ιστορία να πουλήσουν χτίζουν όνομα και πελατεία.

Ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι αλλά αυτή είναι η τραγική πλειοψηφία και επειδή συνήθως αυτές είναι οι παλιές καραβάνες - άρα έχουν καβάτζα χρήματα να το παίζουν ακόμα μούρες - χαντακώνουν τους νέους ηλεκτρονικούς εμπόρους οι οποίοι και τίμιοι είναι και υπηρεσίες προσφέρουν.

Για μένα αυτοί και μόνο αυτοί χαλάνε την πιάτσα και όχι όσοι πουλάνε απομιμήσεις ή και κακής ποιότητας προϊόντα. Προσωπικά από ηλεκτρονικό ελληνικό κατάστημα δεν έχω αγοράσει ΠΟΤΕ για παρόμοιους λόγους και δεν πρόκειται να αγοράσω από την στιγμή που μπορώ να πάρω ένα προϊόν το οποίο είναι καλυμμένο πέρα από τηνε ργοστασιακή εγγύηση και με εγγύηση συνεννόησης από τον πωλητή.

Τελευταίο παράδειγμα κάτι βαλίτσες που πήρα για τον πατέρα μου από Γερμανία (για το μοτοσακό του).

Η μία τέλος πάντων ήρθε ελαφρώς χτυπημένη, ζήτησε φωτογραφίες,τις έστειλα, έστειλα και την χαλασμένη βαλίτσα και σε 3 μέρες είχε έρθει από γερμανία η αντικατάσταση. Το κλου της υπόθεσης είναι ότι στο δελτίο αποστολής η ημερομηνία ήταν την ημέρα που εστάλη το mail και όχι όταν στείλαμε τις βαλίτσες.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 850CSI Εμφάνιση μηνυμάτων
    αληθινο ρινγκ ειναι η εγνατια καβαλας
    Out for all that I can get

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Καταγγελιουλα...

Τι θα πει να πας να το παρεις απο τον επισημο που το πουλαει πιο ακριβα?

Ε πως δεν θα το πουλαει πιο ακριβα ρε φιλε οταν ο επισημος πληρωνει φπα? Δειτε παρακαλω τι εχλυμε να αντιμετωπησουμε ολοι εμεις οι βλακες που πληρωνουμε και την εφορια, και οτι αλλο υπαρχει.

Καταγγελια καντου ρε φιλε. Δεν ειμαστε στην φαση του δε βαριεσαι πλεον, και πρεπει να τιμωρουνται παρσδειγματικα τετοια παραδειγματα.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

5. The Following 8 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

A8hnaios (15-10-12), Azurius (16-10-12), Bazil Van Sinner (15-10-12), chrisgiapz3 (15-10-12), Eleni (15-10-12), Kostas_1 (15-10-12), oldcarskickass (15-10-12), steliose36 (15-10-12)

Rides
    0

Προεπιλογή

αν εχεις κρατησει αποδειξη απο τον κουριερ οκ,κανε καταγγελια. αν δεν εχεις κρατησει απλα θα χασεις το χρονο σου

7. The Following User Says Thank You to dark knight For This Useful Post:

Bazil Van Sinner (15-10-12)

Περιοχή
    VOULA
    Rides
    1

Προεπιλογή

Στη θεση σου και αφου ο τυπος ειναι τοσο θρασυς αλλα και ΤΟΣΟ μεγαλος φοροφυγας (10.000. τιμολογια) θα επαιρνα το ΣΔΟΕ και θα τον εδινα στεγνα τον αλητη.

9. The Following 5 Users Say Thank You to Nikos For This Useful Post:

chrisgiapz3 (15-10-12), Eleni (15-10-12), kostas 325 (15-10-12), Kostas_1 (15-10-12), Thomelef (15-10-12)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο dark knight Εμφάνιση μηνυμάτων
    αν εχεις κρατησει αποδειξη απο τον κουριερ οκ,κανε καταγγελια. αν δεν εχεις κρατησει απλα θα χασεις το χρονο σου
    Δεν ειναι απαραιτητο...

Και μια απλη καταγγελια στο 1517 ή στο 1520 ειναι αρκετη. Ακομη και ανωνυμη...

α, και στο 11012

11. The Following 2 Users Say Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

Eleni (15-10-12), nikos1400 (15-10-12)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Στεγνοτατα, και χωρις λυπηση. Με πολυ μεγαλη χαρα.
    sympether with chiefτης

/

13. The Following 2 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

Bazil Van Sinner (15-10-12), chrisgiapz3 (15-10-12)

Rides
    1

Περιοχή
    Piraeus
    Rides
    3

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο oldcarskickass Εμφάνιση μηνυμάτων

Ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι αλλά αυτή είναι η τραγική πλειοψηφία και επειδή συνήθως αυτές είναι οι παλιές καραβάνες - άρα έχουν καβάτζα χρήματα να το παίζουν ακόμα μούρες - χαντακώνουν τους νέους ηλεκτρονικούς εμπόρους οι οποίοι και τίμιοι είναι και υπηρεσίες προσφέρουν.

Για μένα αυτοί και μόνο αυτοί χαλάνε την πιάτσα και όχι όσοι πουλάνε απομιμήσεις ή και κακής ποιότητας προϊόντα. Προσωπικά από ηλεκτρονικό ελληνικό κατάστημα δεν έχω αγοράσει ΠΟΤΕ για παρόμοιους λόγους και δεν πρόκειται να αγοράσω από την στιγμή που μπορώ να πάρω ένα προϊόν το οποίο είναι καλυμμένο πέρα από τηνε ργοστασιακή εγγύηση και με εγγύηση συνεννόησης από τον πωλητή.
    Προφανώς και δεν αφορά το σύνολο των εμπόρων, λίγοι είναι αυτοί που συμπεριφέρονται έτσι, αλα αμα καείς απο τον χυλό φυσάς και το γιαούρτι.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ε πως δεν θα το πουλαει πιο ακριβα ρε φιλε οταν ο επισημος πληρωνει φπα? Δειτε παρακαλω τι εχλυμε να αντιμετωπησουμε ολοι εμεις οι βλακες που πληρωνουμε και την εφορια, και οτι αλλο υπαρχει.

Καταγγελια καντου ρε φιλε. Δεν ειμαστε στην φαση του δε βαριεσαι πλεον, και πρεπει να τιμωρουνται παρσδειγματικα τετοια παραδειγματα.
    Δέν έχω ούτε την διάθεση, ούτε τον χρόνο να το κυνηγήσω δικαστικά,
    την κατσάδα της όμως, την έφαγε η γυναίκα μου.
    Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλα γιατί της έχω εξηγήσει τι θα πρέπει να προσέχει όταν ψωνίζει
    και έπρεπε να το είχε ψυλιαστεί απο την στιγμή που έχει μόνο αντικαταβολή και όχι πληρωμή με κάρτα ή Paypal και δέν ανέφερε φυσική έδρα.

Θέλει και λίγο προσοχή εκ μέρους μας...

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Δεν ειπαμε να πας δικαστηκα, απλα να κανεις μια καταγγελια στο σδοε. Μετα ολα μονα τους θα γινουν, μιας και απο την στιγμη που υπαρχει καταγγελια για παραβαση στο σδοε, ειναι υποχρεωμενοι να του κανουν γενικο ελεγχο.
    Σκιστον.
    sympether with chiefτης

/

17. The Following 4 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

Bazil Van Sinner (15-10-12), chrisgiapz3 (15-10-12), Kostas_1 (15-10-12), Nikos (15-10-12)

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP