Σελίδα 6 από 10 ΠρώτηΠρώτη ... 45678 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 51 έως 60 από 109

Θέμα: Έλληνες στο έλεος της φτώχειας

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Μαλιστα. Μαλιστα και ξανα μαλιστα. Να ρωτησω κατι εδω, θα ακουστει αστειο αλλα το λεω πολυ σοβαρα. Στο εξωτερικο υπαρχουν κατι πολυ μικρα κρατιδια. Κρατιδια τυπου οικισμου σα να λεμε.. Βλ. Βατικανο κλπ.

Τι προυποθεσεις πρεπει να υπαρχουν για να ιδρυθει ενα τετοιο? Πως λειτουργουν σε σχεση με τις χωρες μεσα στις οποιες βρισκονται?

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ghost-rider Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μαλιστα. Μαλιστα και ξανα μαλιστα. Να ρωτησω κατι εδω, θα ακουστει αστειο αλλα το λεω πολυ σοβαρα. Στο εξωτερικο υπαρχουν κατι πολυ μικρα κρατιδια. Κρατιδια τυπου οικισμου σα να λεμε.. Βλ. Βατικανο κλπ.

Τι προυποθεσεις πρεπει να υπαρχουν για να ιδρυθει ενα τετοιο? Πως λειτουργουν σε σχεση με τις χωρες μεσα στις οποιες βρισκονται?
    Νομίζω πως το κυριότερο θέμα είναι η αναγνώρισή του σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες ..θα πρέπει να δηλώνει και κάποια αναγνωρισμένη από τους πολίτες του ηγεσία... έχεις τίποτα καλό στο νου σου?

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο NickE60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Νομίζω πως το κυριότερο θέμα είναι η αναγνώρισή του σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες ..θα πρέπει να δηλώνει και κάποια αναγνωρισμένη από τους πολίτες του ηγεσία... έχεις τίποτα καλό στο νου σου?
    Επεσα σε μια κουβεντα σημερα γι αυτο το πραγμα. Μου δημιουργηθηκε η απορια. Ακουγεται εντελως τρελο αλλα ειναι εφικτο να εχει πολυ σταθερη οικονομια... Τι να λεμε τωρα! Κακα τα ψεμματα ειναι τελειως αστειο.

Τελειως of topic. Συγνωμη για την παρεκτροπη του θεματος!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ghost-rider : 19-10-10 στις 23:33

4. The Following User Says Thank You to ghost-rider For This Useful Post:

///M Arios (20-10-10)

Rides
    3

Προεπιλογή

Παντως τωρα που κοιταζα ειδησεις στην Ιταλικη τηλεοραση σχετικα με την συναντηση ολων των υπουργων οικονομικων των χωρων της Ευρωπαικης ενωσης,ειπαν οτι τα πραγματα για την Ελλαδα δεν ειναι καλα και ειναι σιγουρο οτι η κυβερνηση θα παρει και νεα <αιματηρα> μετρα το 2011!!

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο E60_Arkadia Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παντως τωρα που κοιταζα ειδησεις στην Ιταλικη τηλεοραση σχετικα με την συναντηση ολων των υπουργων οικονομικων των χωρων της Ευρωπαικης ενωσης,ειπαν οτι τα πραγματα για την Ελλαδα δεν ειναι καλα και ειναι σιγουρο οτι η κυβερνηση θα παρει και νεα <αιματηρα> μετρα το 2011!!
    Κώστα όταν η eurostat λέει πως θα δηλώσει τα στοιχεία για την εξέλιξη της Ελληνικής οικονομίας μετά την 15η Νοεμβρη (ακριβως μετά το 2ο γύρο των εκλογών) ..είναι δεδομένο πως δεν θέλει να συμβάλλει στην "αλλοίωση" (..με πολλά εισαγωγικά) του εκλογικού αποτελέσματος.....

7. The Following 2 Users Say Thank You to NickE60 For This Useful Post:

E60_Arkadia (19-10-10), Thomelef (20-10-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

μολις διαβασα το ποστ του γιαννη...
    συγχαρητηρια αγορι μου.
    μεγαλη διαφορα ηλικιας δεν εχουμε...λιγο μεγαλυτερος σου ειμαι..εκει που εισαι πραγματικα ημουνα...
    μεσα σε αυτα που βλεπουν τα ματια μου λογω δουλειας ισως,εισαι τουλαχιστο ενα παιδι που το μυαλο του το χρησιμοποιει και για κατι δημιουργικο εκτός απο το που θα βγει το βραδυ...
    εχω αναφερθει παλιοτερα,οτι πλεον εχουμε στραφει ο ενας εναντιον του αλλου...
    εχεις δικιο...δυο πανεπιστημια εβγαλα και ελαχιστοι μου μιλησαν στον πλυθηντικο...
    εχεις δικιο...εχω διδαξει σε 1500 παιδια και τα περισσοτερα μου μιλουσαν στον ενικο απο τη πρωτη στιγμη....
    σηκωνομουν στο λεωφορειο για να κατσει η "γιαγιουλα"που δεν μπορει να μεινει ορθια,αλλα εμεινε μαλλον μια ωρα στο καθρεφτη για να βαφτει σαν λατερνα,να χτενιστει και να στολιστει....
    σπουδαζω μουσικη απο τα 5 μου...πλεον στην ελλαδα δεν υπαρχει πτυχιο που να μενει να αποκτησω....και οποιος ακουει οτι ειμαι μουσικος,η πρωτη του ερωτηση ειναι που παιζεις....
    διδασκα στην οπερα και μου στερηθηκε η ανανεωση οχι γιατι δεν ημουνα καλος,η γιατι δεν απεδιδα σωστα,ή ακομα γιατι δεν ημουν κουνωνικος,αλλα γιατι ο Ζαχοπουλος αποφασισε να πεσει απο το μπαλκονι.......(εκεινη η ιστορια με τον γ.γ. υπ.πολιτισμου...)
    εξω επικρατει καθαρα ο νομος της ζουγκλας.....ο ισχυροτερος τρωει τον αδυναμο...
    ο ρομαντικος μπορει να επιβιωσει για λιγο.οταν ομως ερθει η στιγμη να συμβιβαστει,γιατι πολυ απλα δε γινεται να το αποφυγει,τοτε ποναει περισσοτερο...τοτε δε σου φτανει το..ενταξει..εγω προσπαθησα αλλα δεν πετυχα..τοτε το μονο που σου μενει ειναι η απογοητευση.
    αν θελεις τη γνωμη μου ...φυγε.φυγε οπως φοβηθηκα να φυγω και εγω...και τωρα θα ημουν προφανως καπου που να εργαζομαι πανω σε ενα τομεα που τον ξερω και με ξερει..θα ημουν με τη γυναικα μου που ειχε παρομοιο δρομο και μπορει να ειχαμε και ενα κουτσουβελο να τριγυριζει στα ποδια μας...
    δηλαδη αυτο που θελω να κανω.....
    παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....

9. The Following 6 Users Say Thank You to GEORGE316 For This Useful Post:

GiannisRob (21-10-10), Monsta (21-10-10), NickE60 (21-10-10), S8N (21-10-10), Thomelef (21-10-10), z3 2.2 (21-10-10)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

είναι γνωστό το φαινόμενο στην ελλάδα, οι μισοί μπάρμαν και οι μισοί σερβοτόροι-ρες να
    έχουν κορνιζαρισμένα απο 5 και πάνω πτυχία, μέχρι να βρούν δουλειά, σύμφωνα με τα
    πτυχεία τους και γενικότερα αυτό που έχουν σπουδάσει...αλλά δυστηχώς έτσι είναι. σε
    μια χώρα άχρηστων τα πτυχεία είναι άχρηστα. και μετα σου λέει είμαστε υποανάπτυκτοι.
    που να μην είμαστε μωρέ όταν έχουμε μορφωμένους ανθρώπους και δεν κοιτάμε να τους
    αξιοποίησουμε σαν χώρα και να πάμε μπροστά και τους αξιοποιούν οι ξένοι. είπαμε...στην
    ελλάδα ΑΛΛΗ ΠΑΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΡΟΚΟΠΗ...
    φιλαράκι αν έχεις στομάχι σήκω και φύγε ρε αγορίνα. αν έχεις τέτοιες ανυσηχίες, όπως
    γράφεις πιο πάνω και δεν μιλάω μόνο για τα επαγγελματικά, αλλά και για την ποιότητα
    ζωής που αναφέρεις, να είσαι σίγουρος πως δεν θα τα δείς ποτέ στο ελαδιστάν.
    και εγώ διαδοχη κατάσταση είμαι και δυστηχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο, μιας και
    ότι έχουμε και δεν έχουμε τα ρίξαμε στην δουλειά μας. δεν μπορώ να κάνω πίσω και να
    φύγω...και πίστεψε με έξω θα μπορούσα με τις γνώσεις που έχω γύρω απο κάποια μηχανήματα
    να έχω μισθό πάνω απο 5κ, είτε γερμανία, είτε ιταλία. τουλάχιστο αυτό μου έχουν πεί κάποιοι
    τεχνικοί που έρχονται κατα καιρούς στο εργοστάσιο και βλέπουν το επίπεδο μου.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

11. The Following 2 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

joseph (21-10-10), NickE60 (21-10-10)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Το έχω ξαναγράψει παλαιότερα ότι δεν είμαι της άποψης να φυγοπονούμε.

Κατάγομαι από στρατιωτική οικογένεια και σέβομαι εκείνους που πολέμησαν, πέθαναν και μόχθησαν για την πατρίδα μου. Μπορεί να την κάναμε σκατά αλλά αυτός δεν είναι λόγος να την παραδώσουμε στα λαμόγια, στους ξένους ή στις πολυεθνικές.

Αυτό που χρειάζεται είναι να ενεργοποιηθούμε ως πολίτες. Να κάνουμε το αυτονόητο. Να υπερασπιζόμαστε αυτό που θεωρούμε δίκαιο και ν' αντιστεκόμαστε στην αδικία. Να δείχνουμε τα δόντια μας εκεί που πρέπει και να γυρίζουμε την πλάτη μας σ' αυτούς που δεν κάνουν ούτε για χέσιμο: Σ' αυτούς που παίζουν με την νοημοσύνη μας. Σ' αυτούς που κλέβουν από την τσέπη μας, πολιτικούς και μη. Στους πουλημένους δημοσιογράφους που καθοδηγούν την κοινή γνώμη και που εξυψώνουν το κάθε μηδενικό. Σ' αυτούς που μας αποχαυνώνουν και μας αλλοτριώνουν με σκουπίδια και τηλε-reality μήπως και ξεχαστούμε από τη ζοφερή πραγματικότητα. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξεχνιόμαστε, ούτε να επαναπαυόμαστε.

Τέλος, ας κοιτάξουμε να μάθουμε την ιστορία μας καλά, ιδίως τη νεότερη. Κυρίως, ας φροντίσουμε να τη μάθουν τα νέα παιδιά, εκείνα που κάποιοι προσπαθούν να αποχαυνώσουν με τα ξέκωλα του Big Brother και του next top model τη στιγμή που διακυβεύεται το μέλλον τους.

13. The Following 7 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

GEORGE316 (21-10-10), ghost-rider (21-10-10), joseph (21-10-10), NickE60 (21-10-10), Nino (21-10-10), Ptboul (21-10-10), Thomelef (21-10-10)

Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το έχω ξαναγράψει παλαιότερα ότι δεν είμαι της άποψης να φυγοπονούμε.

Κατάγομαι από στρατιωτική οικογένεια και σέβομαι εκείνους που πολέμησαν, πέθαναν και μόχθησαν για την πατρίδα μου. Μπορεί να την κάναμε σκατά αλλά αυτός δεν είναι λόγος να την παραδώσουμε στα λαμόγια, στους ξένους ή στις πολυεθνικές.

Αυτό που χρειάζεται είναι να ενεργοποιηθούμε ως πολίτες. Να κάνουμε το αυτονόητο. Να υπερασπιζόμαστε αυτό που θεωρούμε δίκαιο και ν' αντιστεκόμαστε στην αδικία. Να δείχνουμε τα δόντια μας εκεί που πρέπει και να γυρίζουμε την πλάτη μας σ' αυτούς που δεν κάνουν ούτε για χέσιμο: Σ' αυτούς που παίζουν με την νοημοσύνη μας. Σ' αυτούς που κλέβουν από την τσέπη μας, πολιτικούς και μη. Στους πουλημένους δημοσιογράφους που καθοδηγούν την κοινή γνώμη και που εξυψώνουν το κάθε μηδενικό. Σ' αυτούς που μας αποχαυνώνουν και μας αλλοτριώνουν με σκουπίδια και τηλε-reality μήπως και ξεχαστούμε από τη ζοφερή πραγματικότητα. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξεχνιόμαστε, ούτε να επαναπαυόμαστε.

Τέλος, ας κοιτάξουμε να μάθουμε την ιστορία μας καλά, ιδίως τη νεότερη. Κυρίως, ας φροντίσουμε να τη μάθουν τα νέα παιδιά, εκείνα που κάποιοι προσπαθούν να αποχαυνώσουν με τα ξέκωλα του Big Brother και του next top model τη στιγμή που διακυβεύεται το μέλλον τους.
    Αυτη ειναι η αλλη πλευρα του νομισματος. Και με μια μεγαλη δοση ρομαντισμου, ισως, κατα τη γνωμη μου.

Θα σου πω γιατι διαφωνω μαζι σου: Διαφωνω γιατι οσο και αν παλευεις εσυ, παντα υπαρχει καποιος με περισσοτερη δυναμη και επιρροη απο εσενα που θα κανει, οτι εσυ προσπαθεις να φτιαξεις, δυο φορες χειροτερο. Διαφωνω γιατι δεν θελω να ξοδεψω τη ζωη μου δουλευοντας για το τιποτα, δουλευοντας για να πληρωνω φορους που δεν εχουν αντικρυσμα. Γιατι αν με τα λεφτα που θα εδινα στο κρατος γινοταν κατι, παει στο διαολο. Αλλα ετσι οχι. Επισης διαφωνω, γιατι ακριβως δεν θελω να κατσω να ασχοληθω με μια κατεστραμμενη παρτιδα, την οποια και δεν μπορω να σωσω, και δεν φταιω εγω που εγινε ετσι.

Ξερεις κατι? Λες για τους αγωνιστες που θυσιασαν τη ζωη τους για την Ελλαδα, που πολεμησαν, που σκοτωθηκαν. Αυτες οι εποχες περασαν ομως ανεπιστρεπτει! Δεν προκειται να αλλαξει αυτη η σαπιλα που υπαρχει παντου. Και το χειροτερο, ειναι η υποκρισια που βασιλευει, που βριζουμε οποιον ξενο πει τα πραγματα με το ονομα τους, οποιον ξενο βλεπει την κατασταση μας απο μια διαφορετικη οπτικη γωνια.

Ετοιμαζομαι να βγω σε μια κοινωνια που τρωει τα παιδια της. Γιατι να κατσω να με φανε? Γιατι να πανε χαμενοι οι κοποι μου? Γιατι να μην πραγματοποιησω τα ονειρα μου? Γιατι οι προγονοι μας πολεμησαν για μια πατριδα που χαθηκε εδω και κανα δυο γενιες?

Ολοι μιλανε για την ενωμενη Ευρωπη? Ουτε ενωμενη ειναι, ουτε Ευρωπη. Ομως, οπως λειτουργει αυτος ο παγκοσμιος οργανισμος, ετσι θελω να λειτουργησω και εγω. Να εκμεταλευτω την ορεξη μου δημιουργικα, να δω αποτελεσμα, και στο κατω κατω, να γυρισω πισω εχοντας χρηματα στην ακρη, οπως κανανε τοσοι και τοσοι Ελληνες μεταναστες στο εξωτερικο μετα τον πολεμο.

Λες να μεινω εδω και να αντισταθω στους πουλημενους πολιτικους και δημοσιογραφους? Με τι να αντισταθω? Με πετρες και ξυλα που μαζευω απο τον δρομο εξω απο το σπιτι μου, που εδω και 4 χρονια τον σκαψανε για να περασουν κατι και μετα τον ξεχασαν ετσι? Με τι να πολεμησω τα δικτυα τους, την επιρροη τους τα λεφτα τους?

Θα σου πω ενα παραδειγμα. Σε εναν δημο της Αιτ/νιας κατεβαινουν καποιοι νεοι (30αρηδες) συγγενεις μου με ορεξη να κανουν κατι για τον τοπο τους. Ο επικρατεστερος αντιπαλος τους τους προσεγγισε και τους ειπε ποσα θελουν για να αποσυρθουν.

Αρη, δωσε μου εναν καλο λογο γιατι θα πρεπει να κατσω εδω και να "πολεμησω"? Τι θα κερδισω, εγω και η πατριδα μου? Γιατι αν ηξερα οτι με τους κοπους μου κατι θα γινοτανε θα εμενα. Πιστεψε με. Βαθια μεσα μου ξερω οτι αγαπαω τον τοπο μου. Οταν ομως τον βλεπω καθημερινα να με φτυνει, γιατι να κατσω εδω? Γιατι να μοχθησω για το τιποτα? Και πανω απ'ολα, γιατι να ξοδεψω τα καλυτερα μου χρονια για το τιποτα, οταν δουλευοντας και ζωντας καπου εξω, θα μπορω να προσφερω στην οικογενεια μου δεκα φορες περισσοτερα απ'οτι εδω?

Φιλικα παντα,
    Γιαννης

15. The Following User Says Thank You to GiannisRob For This Useful Post:

Monsta (22-10-10)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Γιάννη, αν θες τη γνώμη μου ρομαντισμός είναι να πιστεύεις πως σε μια ξένη χώρα, υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, θα μπορέσεις να προοδεύσεις. Θα σου δώσω λοιπόν 4 λόγους:

1. Δες τα μηνύματα γύρω σου: Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα συμβαίνει ήδη στη Γαλλία και σε λίγο καιρό στην Ιταλία. Στη Μεγάλη Βρετανία ανακοινώθηκαν αιματηρές περικοπές και σταδιακή μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 500.000. Φίλη μου εργαζόταν επί 12 χρόνια σε κορυφαία χρηματοοικονομική εταιρεία στο Λονδίνο με αμοιβή 14.000 ευρώ το μήνα, από τον Αύγουστο ψάχνει για δουλειά. Ας μη μιλήσουμε για την Αμερική, τη χώρα όπου το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι οι άποροι, οι άστεγοι ή οι τεράστιες ταξικές διαφορές αλλά εκείνοι οι οποίοι, αν και μορφωμένοι, εργάζονται μια ολόκληρη ζωή για τα τους στίψουν σα λεμόνι και να τους πετάξουν στο δρόμο, εκείνοι που πεθαίνουν χρεοκοπημένοι, ντροπιασμένοι, χωρίς ιατρικοφαρμακευτική περίθαλψη.

2.Στο εξωτερικό ξεκινάς από το μηδέν για να φτάσεις κάπου. Αυτό το κάπου μπορεί να ειναι πάλι το μηδέν. Εδώ έχεις μια οικογενειακή επιχείρηση στημένη.

3.Οι άνεργοι στο εξωτερικό θα σε κοιτάζουν όπως κοιτάζουμε εδώ τους ξένους που παίρνουν τις δουλειές. Τα ακροδεξιά κόμματα (π.χ. Λεπέν) έχουν τεράστια άνοδο σε όλη την Ευρώπη και οι μετανάστες (οικονομικοί και μη) είναι στη μπούκα του κανονιού. Αν νομίζεις πως ο πεινασμένος Ισπανός, Γάλλος ή Άγγλος θα σου συμπεριφερθεί ως να ήσουν ευρωπαίος πολίτης, δεν έχεις παρά να κοιτάξεις τα χάλια μας για να δεις πόσο ενωμένη είναι αυτή η 'Ενωμένη Ευρώπη'.

4.Στη χώρα μας τα ωραιότερα πράγματα είναι δωρεάν. Αυτά έχουν και την ουσία. Έχεις φίλους ν' απευθυνθείς, ανθρώπους να σε βοηθήσουν, κάποιον να μιλήσεις. Σκέψου το.

17. The Following 3 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

ghost-rider (21-10-10), nikos1400 (26-10-10), Ptboul (22-10-10)

Σελίδα 6 από 10 ΠρώτηΠρώτη ... 45678 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP