Καταλαβα.... με βλεπω να μενω Ιταλια για παντα![]()
Καταλαβα.... με βλεπω να μενω Ιταλια για παντα![]()
Κυριοι καταλαβαινω και την αγανακτηση και την απογοητευση.
Ειλικρινα και γω θα θελα με καποιο τροπο να ζησω εξω. Καποια στιγμη με καποιο τροπο θα θελα να δουλεψω και να ζησω σε μια χωρα που σεβεται τον κοσμο που ζει εκει. Γιατι η Ελλαδα πλεον δεν ειναι για τους Ελληνες. Οι Ελληνες ειναι για την Ελλαδα... Αιμοδοτες γιναμε για να κρατησουμε ζωντανη μια χωρα που μας κατακλεβει.
Προτου ομως τα βαψουμε μαυρα ας δουμε λιγο πιο πισω... Ας δουμε πως τα εχουμε φερει τα πραγματα...
Αρχικα βαψαμε το σπιτι μας μπλε και δεν μας αρεσε...
Το βαψαμε πρασινο και ειναι να το κλαινε οι ρεγγες...
Η επομενη κινηση δεν ειναι να το γκρεμισουμε και να ζητητσουμε φιλοξενια σε σπιτι αλλουνου...
Εχει και αλλα χρωματα το ουρανιο τοξο
Την κατασταση οποτε ο λαος το παρει αποφαση μπορει να την αλλαξει. Και δεν χρειαζεται ουτε φασαρια, ουτε τιποτα. Το πιο δυνατο χαρτι που εχει ο πολιτης στα χερια του ειναι η ψηφος του.
Η ουσια ειναι να το παρει αποφαση ο κοσμος.
Και συγνωμη κιολας αλλα βλεποντας τα δυο μεγαλα κομματα να κρατανε το πλειοψηφικο ποσοστο συμπεραινω οτι ακομα ο κοσμος αντεχει
Αρα τι λεμε? Οσοι εχουμε θεμα(και εγω μεσα σ αυτους) ας κανονισουμε την πορεια μας.
Οι αλλοι, για να τους ψηφιζουν, θα ειναι καλυμενοι απο τις πολιτικες τους![]()
///M Arios (19-10-10), S8N (20-10-10)
στη κατοχη,η εννοια της φτωχιας ειχε την εννοια της πεινας,της εξαθλιωσης.
σημερα,ο ορος φτωχια εκφραζεται με αλλα ουσιαστικα...μιζερια,καταθλ ιψη,αννοια,οκνηρια...
συνεχως ακουω γυρω μου ανθρωπους να καταριουνται και να βαρυγγομουν για τη κατασταση...
συνεχως ακουω παραπονα...
οι νεοι εξακολουθουν να πηγαινουν σε καφετερειες για το καθιερωμενο καφεδακι τους με μια προσεγγιση...τι να κανω????αφου δε μπορω να κανω κατι ας το απολαυσω τουλαχιστο..και θα περιμενω να δω τι θα γινει...
ο μεσηλικας αγωνια γιατο μελλον του και ο συνταξιουχος αρχιζει να περιμενει το χαρο που θα τον απαλλαξει!!
ζουμε αραγε κατω απο το οριο της φτωχιας??
πως μπορει να μετρηθει αυτο??
στο ψυγειο μου υπαρχουν φαγωσιμα...
στο ψυγειο των γονιων μου που ειναι και οι δυο ανεργοι αν ανοιξεις το ψυγειο θα βρεις κατι να φας..
αν κοιταξεις τα προσωπα τους ομως θα δεις....ενα κενο..ενα αδειο βλεμμα.μια καταθλιψη,μια προσβολη της αξιοπρεπειας.
υπαρχει αραγε καποιος που να το εχει νοιωσει αυτο?
δε νομιζω...γιατι αν υπηρχαν και αλλοι,μεχρι τωρα θα ειχαμε "καψει" τη βουλη.
αντι αυτου οι "αναρχικοι" βαζουν φωτια σε τραπεζες με εργαζομενους και μαλιστα εγκυους μεσα....
αγωνας ειναι αυτος ε??
εναντιωθηκαμε...ναι...και ξεχασαμε την πεινα μας..
αραγε υπαρχουν ακομα ανθρωποι που πιστευουν εστω και μια λεξη απο αυτα που βγαινουν απο τα στοματα οσων εχουν μια πολιικη εξουσια??
μαλλον ναι...αν κρινω απο τα ατομα που καθονται στις καρεκλες των προεκλογικων κεντρων των διαφορων υποψηφιων....τι τους ταχθηκε??καποια εργασια???
γιατι δε θα απορησω αν δω τον πατερα μου να καθεται σε ενα τετοιο τραπεζι με ανταλλαγμα μια δουλεια!!γιατι???γιατι κανενας απο τους "Συνανθρωπους" δεν εχει προσφερει δουλεια!!!και φτανουμε σε μια αλλη λεξη που πρεπει να προσεχουμε...απογνωση...
το θυμο μπορουμε να τον ελεγξουμε.οχι ολοι ,αλλα μπορουμε...την απογνωση δεν μπορουμε...οταν ερχεται η απογνωση η λογικη παει περιπατο.και μαλιστα τρεχοντας.
ειμαστε ενας λαος πουλημενων ανθρωπων που ηδη οι νεοι ιδιοκτητες μας εχουν νοικιασει ρετιρε με θεα την ακροπολη...ηδη εχουν μπει στο σπιτι (τους πλεον) και εχουν αρχισει να μας οριζουν οπως θα ηθελαν αυτοι...
να θυμισω τι εγινε τη τελευταια φορα που ενας γειτονικος λαος ηρθε και εγκατασταθηκε στο σπιτι μας???
400 χρονια σκλαβιας και μια επανασταση αιματηρη..
παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....
αν και είμαι άτομο της αποχής, διότι δεν γουστάρω κανέναν μα κανέναν πολιτικό
και ουδέποτε είχα συμφέρον απο κάποιον ή απο κάποιο κόμμα, όπως επίσεις δεν
επιρεαζόταν η ζωή μου ή η δουλειά μου, απλά περιφρονούσα το θέμα πολιτική -
εκλογές - κόμματα κτλ κτλ...δυστηχώς πιστεύω πως πλέον η αποχή δεν είναι η
καλύτερη επιλογή. κακά τα ψέματα παιδιά, για αυτούς είναι στα @@ τους. είτε
εκλεγούν με 1 ψήφο διαφορά είτε με ένα εκατομύριο διαφορά το θέμα είναι ποιος
θα είναι κυβέρνηση...επειδή όμως πρέπει να χαθούν έδρες και να μπούν και άλλα
κόμματα, νομίζω πως καλό θα ήταν, όσοι απο εμάς απέχουμε να πάμε και να ρίξουμε
ψήφους στα πιο άσχετα κόμματα σε σχέση με τα τρία μεγαλύτερα...
εδώ δεν τους ενδιαφέρει ρε παιδιά που βγαίνουν άνθρωποι 80 χρονών στην τηλεόραση
και δηλώνουν πως δεν έχουν να φάνε και θα τους νοιάξει η αποχή??? τις έδρες
και την εξουσία θέλουν.
πιστεύω πως είρθε η ώρα να τους δώσουμε ένα καλό μάθημα πλέον και να μην
γυρνάμε τις πλάτες στα πολύ μικρά κόμματα, όποια και αν είναι αυτά...ουσιαστικά
κάτι τέτοιο θα κάνει την βουλή μπάχαλο αν πετύχει και αυτό είναι που μας χρειάζεται
αυτή την στιγμή...
sympether with chiefτης
padia eimaste akoma stin arxi , na xerete oti an den kanoume thaymata me ta lefta pou mas edosan o germanos gallos kai ollandos politis (kai oi alloi) den xanapernoume dekara . idi oi germanoi einai ekneurismenoi poi plironoun apateones ellines anti na exoun ypsiloteri poiotita koinonikon ypiresion apo oti idi exoun.
edo sto borra oloi oi skandinaboi gelane me tous filandous pou plironan gia mas kai tous lene ´" sas aresei i rodos gia diakopes? pliroste tin. ". bebaia to oraio itan syzitisi tou souidou ypourgou oikonomikon me ton germano se mia prospatheia na mpei i souidia sto ayro. (kati pou den tha me xalouse. kai apnata o souidos :" kai na mpo ego sto eyro xanontas to oplo tis nomismatikis politikis mou kai tautoxrona na plirono apateones etairous pou eite allazan ta stoixia eite pernan tis epidotiseis gia anaptyxi kai tis kanane biles . prepei ptota na balete aystirous orous ,prostima kai poines gia tous parabates, na bebaiotho oti tirountai aytoi oi europaikoi nomoi kai meta syzitame."
fetos edo anamenetai anaptyxi gyro sto 5% kai i anergia einai gyro sto 6,2 % meionoun tous forous eisodimatos kai gia tou xronou prota tous endiaferei oi kainourgies douleies kai i antagonistikotita stin gnosi .
den einai ola kala edo pano ,exei kai do ta straba tis ayti i xora alla toulaxiston den se exapatei kanenas
live free and drive hard
NickE60 (19-10-10)
Ρε Ηλια, εχεις κατσει να σκεφτεις τι ειναι αυτο που σε κραταει ακομα στην Ελλαδα? Περα απο τη συνηθεια, τη γλωσσα, την οικογενεια, και μερικους φιλους? (οχι απαραιτητα με αυτη τη σειρα)
Το σκεφτομουν παλι σημερα και με επιασε μελαγχολια. Βγαινεις εξω απο το σπιτι σου και το σπιτι μου, που κακα τα ψεματα υποτιθεται οτι ειναι μια απο τις καλες περιοχες της πολης και εισαι τυχερος αν δεν πεσεις πανω σε δοσοληψιες με ναρκωτικα.
Παντως σιγουρα ασφαλτο εξω απο την πορτα μου δεν εχουμε, πεζοδρομιο δεν εχουμε, α, ουτε και αποχετευση. Και αυτο 4 τετραγωνα απο το σπιτι του πρωην δημαρχου. Τεσσερα...
Εχει τυχει να βρεθω δυο φορες στη Γερμανια (σε αρκετες πολεις), στην Πολωνια και στην Ιταλια. Και ειδικα στην Ιταλια ειδα τις διαφορες βορρα νοτου. Και εμεινα.
Στη βορεια Ιταλια και την Γερμανια, οχι απλα σε σεβονται, δεν μπορεις να συλλαβεις τη χαωτικη διαφορα με την Ελλαδα. Θες καθαριοτητα, θες οργανωση, θες σεβασμο στον συνανθρωπο, τον ανθρωπο με ειδικες αναγκες, την κοινωνια και την κοινωτητα.
Μπορει να μην ειναι γεματη η πολη απο καφετεριες στο Μοναχο, αλλα τουλαχιστον αισθανεσαι πως περπατας σε μια πολη που σεβεται οσους ζουν η περνανε απο κει.
Και αν πας σε καποιο πανεπιστημιο εκει, εκει να δεις τι σημαινει πολιτισμος. Ξεναγηθηκα στο πολυτεχνει της Pavia, απο αποφοιτους του δικου μας τμηματος, και σε κατ'ιδιαν συζητηση μαζι τους, μας ειπαν πως κανεις δεν σκεφτεται να γυρισει πια στην Ελλαδα. Οχι για τα λεφτα, αλλα για το πως αντιμετωπιζονται εκει, που ειναι ξενοι, με διαφορετικο θρησκευμα, διαφορετικη γλωσσα και συνηθειες.
Ειναι πολλα που σκεφτομαι και θα ηθελα να γραψω, αλλα καθότι παραδοσιακος Ελληνας, η μανα μολις εφτιαξε σπανακοπιτα και θα παω να την τιμησω. Θα συνεχισω τις σκεψεις μου αργοτερα.
Αλλα οσο ξυπναει ο ευρωπαιος μεσα μου, δεν μπορω παρα να οργιζομαι με οτι και αν βλεπω γυρω μου. Με αυτον που πεταει τα σκουπιδια του στο πεζοδρομιο. Με τον μ@λ@κ@ που με προσπερασε στην Κορινθου λιγο νωριτερα και μου ρημαξε τον καθρεφτη και ουτε που σταματησε (εχω την πινακιδα σου καλε μου συμπολιτη). Με αυτον που πεταει τα σκουπιδια διπλα, και οχι μεσα στον καδο επειδη το καπακι του φαινεται βαρυ, αλλα και με αυτον που δεν τα μαζευει (και δεν φοραει και τον καταλληλο εξοπλισμο για να προστατευσει τη δικη ΤΟΥ υγεια) γιατι βαριεται. Με αυτον που δεν σταματαει στο στοπ και στο κοκκινο, αλλα και με τον δημοσιο υπαλληλο που δεν ξερει τη δουλεια του και δεν θελει να τη μαθει. Επισης, αρπαζομαι απιστευτα οταν μαθαινω οτι στο χωριο μου, που δεν κατοικουν πανω απο 3000 ανθρωποι, που εχει ομως ενα αρχαιο θεατρο, εφαγαν τα λεφτα για τις επισκευες του θεατρου και του γυρω χωρου, και αφησαν και χρεος 900,000¤. Και ξερεις και τι αλλο? Οργιζομαι με τον αυτον που εφτυσε την τσιχλα του στο ασανσερ της πολυκατοικιας μου, και με τον παππου που εκλεισε τη μιση γκαραζοπορτα και εκανα ενα τεταρτο για να μπω στο γκαραζ. Αλλα πανω απ'ολα οργιζομαι με τον εαυτο μου, ειτε γιατι με πιανω να κανω τον ρομαντικο σε μια κοινωνια με περισσοτερα ελαττωματα παρα προτερηματα, ειτε γιατι με πιανω να κανω αυτα που κοροϊδευω.
Περισσοτερα μετα την σπακανοπιτα...
///M Arios (19-10-10)
Το καταλαβαινω οτι σε απογοητευσε το ποστ μου. Παντως εχω απογοητευτει και εγω προσωπικα απο την ελληνικη πραγματικοτητα, σε τοσο μεγαλο βαθμο, που εχω αρχισει και σκεφτομαι το θεμα της μεταναστευσης. Ισα ισα, ενα πτυχιο μηχανικου και 3 ξενες γλωσσες βοηθανε αρκετα!
Οσο για την αποχετευση, ρε συ, διπλα μου μενεις. Δεν εχεις προσεξει ολες τις λουμπες στην Αθηνων καθε φορα που βρεχει, και ειδικα εκεινη που σχηματιζεται καθε φορα ακριβως στο ιδιο σημειο, εξω απο την γκαραζοπορτα μου?
Μαλλον δεν το εγραψα σωστα. Εννοοουσα οτι (τουλαχιστον) στην Αθηνων δεν υπαρχει τροπος διαφυγης των ομβριων υδατων, με αποτελεσμα αυτα να λιμναζουν.
Οσο για την αποχετευση με τα ολα της, αυτη τελειωνει στην Κανελλοπουλου. Μετα, viva οι βοθροι.
ghost-rider (19-10-10)
ghost-rider (19-10-10)