Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 21 από 21

Θέμα: Πρόβλημα με Ασφαλιστική εταιρεία

Rides
    0

Προεπιλογή

Οι ασφαλιστικές έχουν πραγματικά ξεφύγει και παρά την κρίση που τις μαστίζει δεν βάζουν μυαλό. Αναφέρω ενδεικτικά δύο παραδείγματα της τελευταίας εβδομάδας.
    1.Θέλοντας να αλλάξω τη μικτή ασφάλειά μου, που ήταν υπερβολικά ακριβή, αποφάσισα να ασφαλίσω το αυτοκίνητό μου σε άλλη ασφαλιστική.
    Αφού ο πράκτοράς μου μού έβγαλε προσφορά, συμφωνήσαμε, τιμολογήθηκε η ασφάλεια και έλαβα προσωρινό σήμα, η ασφαλιστική μου απέστειλε ταχυδρομικά ειδοποίηση πληρωμής ασφαλίστρων, όπου τα προς πληρωμή ασφάλιστρα ήταν 60 ευρώ περισσότερα από τα συμφωνηθέντα και τιμολογηθέντα!!!
    Στην εύλογη απορία μου για την ξαφνική αύξηση των ασφαλίστρων, με ενημέρωσαν ότι έφταιγε η ηλικία της 2ης οδηγού-συζύγου μου, που δηλώθηκε για τις καλύψεις της μικτής. Σημειωτέον ότι παρότι πριν τη σύναψη της ασφάλισης τους είχα αποστείλει το δίπλωμα της συζύγου, ουδέποτε, κατά τον προέλεγχο που έκαναν, με ενημέρωσαν για την αύξηση των ασφαλίστρων αλλά προτίμησαν να μου στείλουν απευθείας την ειδοποίηση.
    Επειδή δεν ηθελα να μπλέξω με νέα ασφάλεια, αφού τους πήρε και τους σήκωσε,τελικά άλλαξα τον 2ο οδηγό, οπότε τα ασφάλιστρα μειώθηκαν στα προηγούμενα επίπεδα και τώρα αναμένω νέα ειδοποίηση πληρωμής.
    2.Η προηγούμενη ασφαλιστική μου (την οποία χρυσοπλήρωνα αρκετά χρόνια με μικτές ασφάλειες, χωρίς ποτέ να μου καταβάλει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση) μού απέστειλε (απλή) επιστολή, με την οποία με ενημερώνει ότι, λόγω της μη πληρωμής των ασφαλίστρων για την ανανέωση, ακυρωσε αναδρομικά το συμβόλαιο και με θεωρεί ανασφάλιστο από τότε που έληγε το συμβόλαιο!
    Σύμφωνα με την ασφαλιστική νομοθεσία, η λύση της ασφαλιστικής σύμβασης επέρχεται μετά από 30 ημέρες από τότε που ο ασφαλισμένος λαμβάνει συστημένη επιστολή από την ασφαλιστική εταιρεία του, που τον ενημερώνει ότι καταγέλλει την ασφαλιστική σύμβαση.
    Για όποιον ενδιαφέρεται η σχετική διάταξη του άρθρου 11α παρ.2β του Π.Δ.237/1986 ορίζει τα εξής: "Ο ασφαλιστής μπορεί, με γραπτή δήλωση, να καταγγείλει την ασφαλιστική σύμβαση μόνο για παράβαση ουσιώδους όρου αυτής από τον λήπτη της ασφάλισης ή τον ασφαλισμένο, βαρυνόμενος με την απόδειξη της παράβασης. Με τη δήλωση της καταγγελίας, η οποία επιδίδεται στον λήπτη της ασφάλισης και τον ασφαλισμένο με συστημένη επιστολή ή επί αποδείξει, γνωστοποιείται ότι, η μη συμμόρφωση τους με τον παραβιασθέντα ουσιώδη όρο εντός τριάντα (30) ημερών από την επίδοση της καταγγελίας, επιφέρει τη λύση της ασφαλιστικής σύμβασης"
    Τα συμπεράσματα δικά σας...

2. The Following User Says Thank You to Ε91 For This Useful Post:

BILL007 (21-06-12)

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP