Οι Θεσσαλονικείς θα ξέρετε ότι στην οικογένεια εκτός από το δικό μου αυτοκίνητο υπάρχει και ένα Mercedes B170. Το εν λόγω όχημα το οδηγεί η μητέρα μου και μόνο. Στις 3 Μαΐου του 2012 καθώς η μητέρα μου είχε ένα ατύχημα, όπου μετά από φρενάρισμα κάποιος έπεσε πάνω της από πίσω και κατάστρεψε τον πίσω προφυλακτήρα.. Ο άνθρωπος έκανε φιλική δήλωση πέρασε από τις ασφαλιστικές εταιρείες και ξεκινήσαμε την διαδικασία επισκευής-αντικατάστασης του προφυλακτήρα. Επισκέφτηκε λοιπόν ο πραγματογνώμονας της ασφαλιστικής τον λαμαρινά μου και έκρινε ότι ο προφυλακτήρας χρίζει αντικατάστασης. Να σημειώσω ότι ο προφυλακτήρας είχε μια αμυχή σε μέγεθος 10λεπτου από όπου είχε φύγει το χρώμα μετά από αποτυχημένη προσπάθεια ενός γείτονα να παρκάρει και το οποίο είχε δηλωθεί στην ασφαλιστική χωρίς να έχει επισκευαστεί ποτέ μιας και ο αγαπητός γείτονας αρνήθηκε το γεγονός.
Ο προφυλακτήρας αλλάχτηκε λοιπόν και το αυτοκίνητο ξαναβγήκε στην κυκλοφορία και εδώ αρχίζει η περιπέτεια. Όταν μετά από εξουσιοδότηση μας πήγε ο μάστορας να πληρωθεί από την ασφαλιστική εταιρεία του είπαν ότι θα κόψουν 50 ευρώ από τα χρήματα που τιμολόγησε διότι λέει ο προφυλακτήρας είχε ήδη χτύπημα και βγαίνει επωφελούμενος ο πελάτης από την αντικατάσταση του μιας και με την αντικατάσταση «επισκευάστηκε» κατά κάποιον τρόπο και η προηγούμενη ζημιά (η αμυχή που αναφέρω παραπάνω).
Έχω ξεκινήσει διαδικασίες για διακοπή ου συμβολαίου με την εταιρεία αλλά σκέφτομαι να κινηθώ και νομικά, όχι για τα 50 ευρώ, αλλά γιατί δεν ανέχομαι από κανέναν απατεώνα ασφαλιστή-ασφαλιστική εταιρεία αυτή την συμπεριφορά και την κοροϊδία.
Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία και αν ναι πως κινηθήκατε και τι χρειάστηκε;
ΥΓ. Δεν αναφέρω το όνομα της ασφαλιστικής αλλά όποιος θέλει μπορώ να τον ενημερώσω με PM.