Αρχικό μήνυμα απο
mrclouzo
Μου απάντησαν πριν λίγο από την br performance. Για 116 diesel το κόστος είναι 500 ευρώ (πλην των εξόδων αποστολής). Η μπαταρία δεν χρειάζεται να αποσυνδεθεί, απλά η ανάφλεξη (ignition) να είναι στο off (προφανές είναι αυτό). Το remap χάνεται μόνο αν γίνει κάποιο update από την αντιπροσωπεία (οπότε ξαναστέλνεις την ecu). Δεν υπάρχει πλάνο μέσα στους επόμενους μήνες να προσφέρουν remap με άλλο τρόπο (πχ μέσω obd με tuning files) πλην της αποστολής της ecu σε αυτούς . Ο κόφτης που τώρα μπαίνει στα 200 χλμ (κοντέρ) θα απενεργοποιηθεί. Με διαβεβαίωσαν ότι το μοτέρ συνεχίζει να λειτουργεί εντός των εργοστασιακών ορίων και δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας. Τους ρώτησα γιατί στο γράφημα με τις καμπύλες δύναμης-ροπής στο site φαίνεται ότι το αυτοκίνητο αποδίδει 140 άλογα ενώ δίνουν 150 άλογα για το stage 1 και μου απάντησαν ότι έχει γίνει λάθος από τον webmaster και θα ανεβάσουν σύντομα τα σωστά γραφήματα. Επισυνάπτω και ένα dyno sheet που μου έστειλαν όπου φαίνεται ότι πριν το remap το αυτοκίνητο έβγαλε 128 άλογα με 29.5 κιλά ροπή (πιο πάνω από τα νούμερα της bmw) και μετά το remap πήγε στα 153 άλογα με 35.7 κιλά ροπή. Πέρα από τα απόλυτα νούμερα (που είναι εντυπωσιακά για 1600αρι diesel) έχει σημασία ότι τόσο η καμπύλη της ιπποδύναμης όσο και της ροπής είναι αρκετά γραμμικές χωρίς τρύπες ή κενά. Στις πολύ χαμηλές στροφές (μέχρι 1600) είναι πιο γεμάτο που σημαίνει ακόμα λιγότερο lag και η ροπή μένει σταθερά πάνω από τα 24 κιλά μεταξύ 1600 και 4400 χιλιάδων στροφών και συνεχώς πάνω από τα 30 κιλά μεταξύ 1700 και 3600 στροφών. Ψηλά δε ενώ πριν το remap δείχνει να κρεμάει περίπου στις 4200 στροφές μετά το remap ψοφάει γύρω στις 4500 στροφές.