Σελίδα 13 από 18 ΠρώτηΠρώτη ... 31112131415 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 121 έως 130 από 178

Θέμα: Renault Clio 1.5 90 Dci

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Επειδή είμαι στο ίδιο καζάΝι, σε ενημερώνω πως έχω αποσύρει την αγγελία του καρμπόν εδώ και μηνες. Αποφάσισα να ρίχνω 2,6¤ την ημέρα σε έναν κουμπαρά, μετριάζοντας τα τσιγάρα που κάνω σε μισό πακέτο την ημέρα και κόβοντας από ψιλομλκιες καθημερινές.

Επί του παρόντος ΔΕΝ δίνω την αμαξάρα. Έχω το cLio, το μηχανάκι και θα συνεχίσω στο ίδιο προφίλ. Ελπίζω να αντέξω.

Αν τα βάλεις κάτω θα δεις πως μέχρι να αποσβέσεις το 10ρικο (γιατί δεκάρικο θα είναι και όχι 6χίλιαρο) της σχέσης επίπλου/κουβά, θα μπορούσες να χαίρεσαι το έπιπλο για κάποια χρόνια ακόμα.

Η διαφορά μας είναι πως εγώ φορτώνω Km το clio και το μηχανάκι, το μυστικό είναι ή να φύγει το τέριος κ να πάρεις κάτι σε 1.000cc μτχ ή να κρατήσεις το τέριος και να το χρησιμοποιείς εσύ και η γυναίκα λεωφορείο ή να πηγαίνετε μαζί στην δουλειά - κάπως να το κουμπώσετε τέλοςπάντων.

Εγώ πάντως αποφάσισα να μη χαρίσω το αμάξι (43.000km έχει) και να κρατήσω μέχρι τέλους._
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

2. The Following 8 Users Say Thank You to Ptboul For This Useful Post:

Konstantinos E60 (28-06-13), ntinos (28-06-13), Panos 316T (28-06-13), PANOS-E60 (28-06-13), S8N (28-06-13), Skyline_IS (28-06-13), spar@ (28-06-13), Stathis (28-06-13)

Rides
    1

Προεπιλογή

Εμένα ο πατέρα μου είναι σε παρόμια φάση...έδωσε το 525 του 2004 περίπου 9000 πριν 10 ημέρες με σκοπό να πάρει κάποιο καινούργιο πετρέλαιο.

Παλαιότερα είχε το 525 και ένα smart πετρέλαιο που του το κλέψανε, πήρε την αποζημίωση και δεν ήθελε να μπλεχτεί ξανά με smart γιατί τα κλέβουνε για πλάκα.
    Τώρα στα πλαίσια της εποχής τα δύο αυτοκίνητα θα γίνουν 1 οικονομικό, αλλά ταυτόχρονα να μπορείς να κάνεις και ταξίδι με ασφάλεια και σχετική άνεση.

Σκέφτεται για το 116d ed. Μεταχειρισμένο από Γερμανία ούτε ενός έτους θα βγει 26000 όλα μαζί φουλ extra(navi, οροφή, sport πακέτο με καθίσματα bucket, xenon, αισθητήρες βροχής, cruise κτλπ).

Αξίζει να δώσει όμως 26 χιλιάρικα για αμάξι κατηγορίας golf;

Άλλα τι θα μπορούσε να πάρει που θα είναι οικονομικό στα έξοδά του και να τηρεί τα παραπάνω κριτήρια;;; Αυτό είναι το δίλημμα...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Harisp : 28-06-13 στις 10:19

4. The Following 2 Users Say Thank You to Harisp For This Useful Post:

Panos 316T (28-06-13), S8N (28-06-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Ptboul Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επειδή είμαι στο ίδιο καζάΝι, σε ενημερώνω πως έχω αποσύρει την αγγελία του καρμπόν εδώ και μηνες. Αποφάσισα να ρίχνω 2,6¤ την ημέρα σε έναν κουμπαρά, μετριάζοντας τα τσιγάρα που κάνω σε μισό πακέτο την ημέρα και κόβοντας από ψιλομλκιες καθημερινές.

Επί του παρόντος ΔΕΝ δίνω την αμαξάρα. Έχω το cLio, το μηχανάκι και θα συνεχίσω στο ίδιο προφίλ. Ελπίζω να αντέξω.

Αν τα βάλεις κάτω θα δεις πως μέχρι να αποσβέσεις το 10ρικο (γιατί δεκάρικο θα είναι και όχι 6χίλιαρο) της σχέσης επίπλου/κουβά, θα μπορούσες να χαίρεσαι το έπιπλο για κάποια χρόνια ακόμα.

Η διαφορά μας είναι πως εγώ φορτώνω Km το clio και το μηχανάκι, το μυστικό είναι ή να φύγει το τέριος κ να πάρεις κάτι σε 1.000cc μτχ ή να κρατήσεις το τέριος και να το χρησιμοποιείς εσύ και η γυναίκα λεωφορείο ή να πηγαίνετε μαζί στην δουλειά - κάπως να το κουμπώσετε τέλοςπάντων.

Εγώ πάντως αποφάσισα να μη χαρίσω το αμάξι (43.000km έχει) και να κρατήσω μέχρι τέλους._

Πως προκυπτουν τα 949 ευρω τον χρονο ??? (365Χ2,6)

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ntinos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πως προκυπτουν τα 949 ευρω τον χρονο ??? (365Χ2,6)
    660 τέΛη + 308 ποΛύ τέΛεια = 968 γιούρω διά 365 ημέρες = 2,65.

Γυφτιά, κακομοιριά, πες το όπως θες, το αποφάσισα, αυτό κάνω.

7. The Following 4 Users Say Thank You to Ptboul For This Useful Post:

Konstantinos E60 (28-06-13), Kostas_1 (28-06-13), ntinos (28-06-13), S8N (28-06-13)

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Harisp Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εμένα ο πατέρα μου είναι σε παρόμια φάση...έδωσε το 525 του 2004 περίπου 9000 πριν 10 ημέρες με σκοπό να πάρει κάποιο καινούργιο πετρέλαιο.

Παλαιότερα είχε το 525 και ένα smart πετρέλαιο που του το κλέψανε, πήρε την αποζημίωση και δεν ήθελε να μπλεχτεί ξανά με smart γιατί τα κλέβουνε για πλάκα.
    Τώρα στα πλαίσια της εποχής τα δύο αυτοκίνητα θα γίνουν 1 οικονομικό, αλλά ταυτόχρονα να μπορείς να κάνεις και ταξίδι με ασφάλεια και σχετική άνεση.

Σκέφτεται για το 116d ed. Μεταχειρισμένο από Γερμανία ούτε ενός έτους θα βγει 26000 όλα μαζί φουλ extra(navi, οροφή, sport πακέτο με καθίσματα bucket, xenon, αισθητήρες βροχής, cruise κτλπ).

Αξίζει να δώσει όμως 26 χιλιάρικα για αμάξι κατηγορίας golf;

Άλλα τι θα μπορούσε να πάρει που θα είναι οικονομικό στα έξοδά του και να τηρεί τα παραπάνω κριτήρια;;; Αυτό είναι το δίλημμα...
    το προβλημα δεν εγκειται στην τιμη των καινουργιων, αλλα σε εκεινη των μεταχειρισμενων πανω απο 1800 κυβικα δεν απαξιωθηκαν απλως, καταβαραθρωθηκαν.
    σε μια νορμαλ αγορα ενα 5αρι 8-9 ετων θα επιανε περισσοτερα απο ενα αυτοκινητο κατηγοριας γκολφ, ή ενα ρενο σαν αυτο που θελει να παρει ο αρης.
    οι αγορες αυτες σημερα καθιστανται ασυμφορες απο ολες τις πλευρες.
    δεν γινεται να δινεις ενα 5αρι και ενα αρκετο επιπλεον ποσο για να παρεις κλιο.
    δεν γινεται.

αυτο που εχουμε παθει ολοι μας ειναι οτι προσπαθουμε να βρουμε μια λογικη λυση και μια λογικη επιλογη, στο τι μας συμφερει περισσοτερο μεσα στον απολυτο παραλογισμο της αγορας ετσι οπως αυτη εγινε απο τις παραλογες και καταστρεπτικες αποφασεις των κυβερνωντων.
    ουτε αυτο γινεται ομως.

γιατι σε κανενα συμπαν δεν μπορει να πας να ανταλλαξεις μια 5αρα καποιων πολλων χιλιαδων ευρω και να σου ζητανε για σουπερ-μινι ντηζελακι αλλα τοσα.

αλλα ειπαμε οι ανθρωποι αυτοι ξερουν μονο να καταστρεφουν, αυτη ειναι η ικανοτητα τους.

η απαντηση λοιπον σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι να προσαρμοζομαστε στις συνθηκες.
    οταν υπαρχουν οι συνθηκες για καλο ακριβο αυτοκινητο και μπορουμε παιρνουμε.
    οταν δεν υπαρχουν πλεον, δεν οφελει να προσπαθουμε να εξηγησουμε λογικα πως μπορει για να παρεις ενα κλιο πρεπει να δωσεις ενα 520 και 6 χιλιαρικα (περιπτωση αρη), διοτι κατι τετοιο δεν εξηγειται με επιχειρηματα, εκτος του προφανους οτι επειδη κανενας πια δεν θελει διλιτρο αυτοκινητο (και γι αυτο φροντισαν αυτοι που φτιαχουν τους νομους), δεν εχει παρα ελαχιστη -εμπορικη- αξια.

η δικη μου προτροπη ειναι να τα βαλετε κατω με μολυβι και χαρτι. εχω δημοσιευσει και εξελακι υπολογισμου εξοδων, χρησιμοποιηστε το.
    μην ξεχνατε ομως οτι το κρατος αυτο ειναι πονηρο, μοχθηρο, λαμογιαρικο και βαλτε οτι αλλο επιθετο θελετε.
    στη λογικη του υπουργειου μπαινουν τα εξης απλα.
    πρεπει να εχει Χ εσοδα.
    θα κρατησει το κατω "κουτακι" του εξελ σταθερο και θα τα παρει απο οποιους βρει.
    οταν υπηρχαν 5λιτρα, 4λιτρα, 3λιτρα, γμησε αυτα πρωτα, οταν εξαφανιστουν θα παει πιο κατω, οταν εξαφανιστουν και τα πιο κατω στα ακομα χαμηλοτερα κοκ.
    δηλαδη εσεις τι πιστευετε, αν ολοι απο αυριο παιρναμε βεσπες και παπια για να κυκλοφορουμε ή αυτοκινητα με μηδενικα τελη και καταναλωσεις 3 λιτρα στα 100, που θα κατακρημνιζαν και τα εσοδα απο τους φορους στα καυσιμα, τι θα γινοτανε, θα σταματουσε το κρατος να εχει αυτα τα εσοδα?
    σας (μας) γελασανε!

ΠΡΟΣΕΞΤΕ που δινετε τα λ7 σας, μην θεωρειτε τιποτα δεδομενο, θα προσπαθησουν να μας κοροϊδεψουν, να μας τη φερουν και παλι.
    μεσα στα νομιμα πλαισια δωστε οτι λιγοτερο μπορειτε στο κρατος απατεωνα, μπας και καταρρευσει να τελειωνουμε.

9. The Following 15 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

Bassakos (29-06-13), chrisgiapz3 (28-06-13), Dimzan (01-05-14), EVERGET (28-06-13), jkourkoulis (28-06-13), kostas 325 (30-06-13), Kostas_1 (28-06-13), Leonidas_E39 (28-06-13), ntinos (28-06-13), Panos 316T (28-06-13), PANOS-E60 (28-06-13), Ptboul (28-06-13), S8N (28-06-13), vagmag (28-06-13), zizu (28-06-13)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Βρεθηκε ενας γνωστος φιλου που δινει 15, 5 αλλα αρνηθηκα. Εχω κι αλλον εναν καλο φιλο που θελει ανταλλαγη μια η αλλη με το Tiquan του. Θα μπορουσα να παρω το Tiquan και να το δωσω για κατι μικροτερο. Παλι 15 θα επιανα πιστευω.

Το Terios δεν το δινω. Ειναι ελβετικος σουγιας. 250 ευρω τελη και 9 λιτρα καταναλωση αλλα δε ζηταει τιποτα και κανει τα παντα χωρις να σε αγχωνει. Κλεινω γιατι ειμαι στο ΣΔΟΕ για καταθεση ποθεν εσχες.

11. The Following User Says Thank You to S8N For This Useful Post:

Ptboul (28-06-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

660 τέΛη + 308 ποΛύ τέΛεια = 968 γιούρω διά 365 ημέρες = 2,65.

Γυφτιά, κακομοιριά, πες το όπως θες, το αποφάσισα, αυτό κάνω.
    Εννοεις, χωρις να κανει ουτε 1 χιλιομετρο, γιατι σε αντιθετη περιπτωση θα προσθεσεις:

- Βενζινες (να πω 1200ευρω για 6000χλμ?)
    - Ασφαλεια (να πω ενα 700αρι ?
    - Σερβις (να πω ενα 300αρι ?)
    - Λαστιχα (να πω ενα 400αρι (την αναλογια ενος χιλιαρικου καθε 2,5 χρονια??)

1200+700+300+400= 2600, δια 365 ημερες = 7,1. Συν τα 2,65 του δικου σου λογαριασμο παμε στο 10ρικο την μερα --> 3.650 τον χρονο. MINIMUM ...

13. The Following User Says Thank You to ntinos For This Useful Post:

S8N (28-06-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βρεθηκε ενας γνωστος φιλου που δινει 15, 5 αλλα αρνηθηκα. Εχω κι αλλον εναν καλο φιλο που θελει ανταλλαγη μια η αλλη με το Tiquan του. Θα μπορουσα να παρω το Tiquan και να το δωσω για κατι μικροτερο. Παλι 15 θα επιανα πιστευω.

Το Terios δεν το δινω. Ειναι ελβετικος σουγιας. 250 ευρω τελη και 9 λιτρα καταναλωση αλλα δε ζηταει τιποτα και κανει τα παντα χωρις να σε αγχωνει. Κλεινω γιατι ειμαι στο ΣΔΟΕ για καταθεση ποθεν εσχες.
    Θα το ειχα δωσει ηδη, και το βραδυ στο ρεμετζο θα κερνουσα μπυρες.

Προσωπικως, προτιμησα να σκοτωσω το καρμον για 12.000 και να μην εχω το αγχος πότε και ΑΝ θα βρισκοταν καποιος να μου δωσει 2-3-5 χιλιαρικα (ΔΕΝ τα υποτιμω) παραπανω.
    Να καθομαι να πρηζω τα συκωτια μου,,,, ΟΧΙ. Υπαρχουν αλλοι πολλοι σοβαροτεροι "μπελαδες" (δυστυχως) που πρεπει να διαχειριστει - καθενας μας φανταζομαι - απο τα γ@μημενα τα κάρα.

15. The Following 5 Users Say Thank You to ntinos For This Useful Post:

Bassakos (29-06-13), kostas 325 (30-06-13), mark e92 (01-05-14), S8N (28-06-13), Stathis (28-06-13)

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Πλην του καυσίμου, όλα τα άλλα έξοδα (πάνω - κάτω τα ίδια) θα τα έχει και στο clio.

Μέχρι να καλύψει τα έξοδα του κέρδους από την αγορά του κλιό, θα έχουν περάσει 2 - 3 χρόνια. Το clio τότε μτχ (αν έχει φορτώσει και Km γμσε τα) θα το δώσει κάτω από δεκάρικο. Το έπιπλο πιστευώ από τα 11 χιλιάρικα, δεν θα πέσει ιδιαίτερα πιο κάτω μετά από 2-3 έτη.

Για εμένα το μυστικό είναι να μην χρησιμοποιούν όλα τα μέλη της οικογένειας αμάξι. Διότι με αυτή την λογική θες δύο μικρά και ένα μεγάλο.

Οπότε ΟΑΣΑ, δεν παθαίνουν τίποτα, μια χαρά είναι.

17. The Following 3 Users Say Thank You to Ptboul For This Useful Post:

ntinos (28-06-13), Panos 316T (28-06-13), S8N (28-06-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Πλην του καυσίμου, όλα τα άλλα έξοδα (πάνω - κάτω τα ίδια) θα τα έχει και στο clio.

Μέχρι να καλύψει τα έξοδα του κέρδους από την αγορά του κλιό, θα έχουν περάσει 2 - 3 χρόνια. Το clio τότε μτχ (αν έχει φορτώσει και Km γμσε τα) θα το δώσει κάτω από δεκάρικο. Το έπιπλο πιστευώ από τα 11 χιλιάρικα, δεν θα πέσει ιδιαίτερα πιο κάτω μετά από 2-3 έτη.

Για εμένα το μυστικό είναι να μην χρησιμοποιούν όλα τα μέλη της οικογένειας αμάξι. Διότι με αυτή την λογική θες δύο μικρά και ένα μεγάλο.

Οπότε ΟΑΣΑ, δεν παθαίνουν τίποτα, μια χαρά είναι.

To κοστος του καυσιμου ειναι στο μισο (στην δικη μου περιπτωση, απο τα 350-400, ειμαι στα 140-170 τον μηνα)

Το κοστος της ασφαλειας μαλλον παραπανω στο μπεμβε...

Το κοστος ελαστικων στο 1/3

Κοστος σερβις πολυ λιγοτερο απο το μισο

Βαλε τωρα στον λογαριασμο, οτι ενα καινουργιο αυτοκινητο θα εχει και μια 3ετια-5ετια ΕΓΓΥΗΣΗ, που θα το εκτιμησεις μολις μια μερα πας να μπεις στο αγαπημενο σου μπεμβε, και διαπιστωσεις πως για να ξεκολλησει το τιμονι, θελεις ενα χιλιαρικακι...
    Τι θα ζητησει σε μια πενταετια το ενα μπεμβε που ειναι 5-6 ετων ηδη πχ. (απο τιποτα εως ....)

19. The Following User Says Thank You to ntinos For This Useful Post:

mark e92 (01-05-14)

Σελίδα 13 από 18 ΠρώτηΠρώτη ... 31112131415 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP