στη κατοχη,η εννοια της φτωχιας ειχε την εννοια της πεινας,της εξαθλιωσης.
σημερα,ο ορος φτωχια εκφραζεται με αλλα ουσιαστικα...μιζερια,καταθλ ιψη,αννοια,οκνηρια...
συνεχως ακουω γυρω μου ανθρωπους να καταριουνται και να βαρυγγομουν για τη κατασταση...
συνεχως ακουω παραπονα...
οι νεοι εξακολουθουν να πηγαινουν σε καφετερειες για το καθιερωμενο καφεδακι τους με μια προσεγγιση...τι να κανω????αφου δε μπορω να κανω κατι ας το απολαυσω τουλαχιστο..και θα περιμενω να δω τι θα γινει...
ο μεσηλικας αγωνια γιατο μελλον του και ο συνταξιουχος αρχιζει να περιμενει το χαρο που θα τον απαλλαξει!!
ζουμε αραγε κατω απο το οριο της φτωχιας??
πως μπορει να μετρηθει αυτο??
στο ψυγειο μου υπαρχουν φαγωσιμα...
στο ψυγειο των γονιων μου που ειναι και οι δυο ανεργοι αν ανοιξεις το ψυγειο θα βρεις κατι να φας..
αν κοιταξεις τα προσωπα τους ομως θα δεις....ενα κενο..ενα αδειο βλεμμα.μια καταθλιψη,μια προσβολη της αξιοπρεπειας.
υπαρχει αραγε καποιος που να το εχει νοιωσει αυτο?
δε νομιζω...γιατι αν υπηρχαν και αλλοι,μεχρι τωρα θα ειχαμε "καψει" τη βουλη.
αντι αυτου οι "αναρχικοι" βαζουν φωτια σε τραπεζες με εργαζομενους και μαλιστα εγκυους μεσα....
αγωνας ειναι αυτος ε??
εναντιωθηκαμε...ναι...και ξεχασαμε την πεινα μας..
αραγε υπαρχουν ακομα ανθρωποι που πιστευουν εστω και μια λεξη απο αυτα που βγαινουν απο τα στοματα οσων εχουν μια πολιικη εξουσια??
μαλλον ναι...αν κρινω απο τα ατομα που καθονται στις καρεκλες των προεκλογικων κεντρων των διαφορων υποψηφιων....τι τους ταχθηκε??καποια εργασια???
γιατι δε θα απορησω αν δω τον πατερα μου να καθεται σε ενα τετοιο τραπεζι με ανταλλαγμα μια δουλεια!!γιατι???γιατι κανενας απο τους "Συνανθρωπους" δεν εχει προσφερει δουλεια!!!και φτανουμε σε μια αλλη λεξη που πρεπει να προσεχουμε...απογνωση...
το θυμο μπορουμε να τον ελεγξουμε.οχι ολοι ,αλλα μπορουμε...την απογνωση δεν μπορουμε...οταν ερχεται η απογνωση η λογικη παει περιπατο.και μαλιστα τρεχοντας.
ειμαστε ενας λαος πουλημενων ανθρωπων που ηδη οι νεοι ιδιοκτητες μας εχουν νοικιασει ρετιρε με θεα την ακροπολη...ηδη εχουν μπει στο σπιτι (τους πλεον) και εχουν αρχισει να μας οριζουν οπως θα ηθελαν αυτοι...
να θυμισω τι εγινε τη τελευταια φορα που ενας γειτονικος λαος ηρθε και εγκατασταθηκε στο σπιτι μας???
400 χρονια σκλαβιας και μια επανασταση αιματηρη..
παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....