καλα ειδικα στα ταξιδια ο πιο σιγουρος τροπος οικονομιας ειναι η νορμαλ οδηγηση χωρις "κυνηγηματα".
τα μαραφετια αυτα προσωπικα τα θεωρω αχρηστα,με το συμπαθειο κιολας..
Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ
"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"
Γιώργο το "νορμάλ οδήγηση" νομίζω οτι είναι πολύ γενικό.
Προσωπικά, σε ταξίδι την μικρότερη κατανάλωση την βλέπω όταν χρησιμοποιώ cruise control σε ταχύτητες όπου ο κινητήρας "γυρίζει" σε στροφές μέγιστης ροπής.
Αναλόγως ταχύτητας (σταθερής) μπορεί μια μικρότερη σχέση στο κιβώτιο μπορεί να έχεις μικρότερη κατανάλωση.
Π.Χ. στο δικό μου GLK, με σταθερά 120km/h πηγαίνεις οικονομικότερα με 6η παρά με 7η. Απο 135-140km/h και πάνω, συμφέρει η 7η.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη VanVIC : 17-10-10 στις 18:46
αν παραθεσω αντιστοιχα με Ε36-Ε39-Ε46 6κυλινδρα και 4κυλινδρα με νορμαλ πορεια με κρουιζ κοντρολ στα 120 εως 130 με στροφες χαμηλοτερες απο τις στροφες που ροπαρει ψηλοτερα ο κινητηρας, ειναι παρα πολυ οικονομικα και αμφιβαλω αν και ποσο θα βελτιωσει την οικονομια το καθε τετοιο προιον.
Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ
"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"
Μισό λεπτό να βάλω τις σκέψεις μου σε μιά σειρά !!!
Δηλαδή εχουμε μπροστά μας ένα μαραφέτι, που μειώνει την κατανάλωση μέχρι και 30%, και οι αυτοκινητοβιομηχανίες (Ford, GM, Merc, BMW,κλπ,κλπ) δεν το χρησιμοποιούν αλλά προσπαθούν να μειωσουν την κατανάλωση με προγραματισμό εγκεφάλων.
Επι πλέον την μειωμένη κατανάλωση, δεν την εμφανίζει το Trip Computer αλλά μόνο ο βενζινάς που θα μας βάλει βενζίνη !
Απλά πράγματα δηλαδή !
Βρέ τι κάνει ο κόσμος για να βγάλει το ψωμάκι του !!![]()
katsaraios (17-10-10), NickE60 (17-10-10)
συμφωνώ 100%
ειδικά η BMW (αλλά και όλες οι εταιρίες) τόσα χρόνια, τόση έρευνα, τόση εξέλιξη στα συστήματα ροής καυσίμου, ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αντλίες, συστήματα προθέρμανσης καυσίμου, άμεσος ψεκασμός με ασύλληπτες πιέσεις, αισθητήρες παντού, μεταβλητό χρονισμό vanos/valvetronic, start-stop, ηλεκτρικές αντλίες συστήματος διεύθυνσης και άλλα τέτοια ...έφτασαν ένα 2λιτρο να καταναλώνει 5-6 λίτρα στα 100 χλμ.. και υπήρχε αυτό το σύστημα ελεύθερο να το χρησιμοποιήσει όποιος θέλει και αδιαφόρησαν??
Ή αυτοί που ασχολούνται με την έρευνα για την εξοικονόμηση καυσίμου είναι άσχετοι, ή αυτό το πράμα δεν κάνει τίποτα ...ένα από τα δύο συμβαίνει![]()