Σελίδα 11 από 19 ΠρώτηΠρώτη ... 910111213 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 101 έως 110 από 183

Θέμα: ΑΠΕΡΓΙΑ ΒΥΤΙΟΦΟΡΩΝ

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ΓΙΑΝΝΗΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ρε παιδια οκ......ολοι κανουν απεργιες και η καθε απεργια εχει καπου τον αντικτυπο της

Τελωνιακοι......στην αγορα
    Ταξι......μετακινηση
    Υπαλληλοι αεροδρομιου........μετακινηση
    Τραπεζικοι.....στα λεφτα μας!!!!
    Πουτανε$.......στο τετοιο μας!!!
    Δημοσιοι υπαλληλοι.........στην εξυπηρετηση
    Φορτηγατζηδες ...........στην αγορα
    Βενζιναδες.......στην αγορα..........

Αυτα ηταν απλα μερικα παραδειγματα ανθρωπων που διεκδικουν καποια απο τα αιτηματα τους με απεργιες.......η οποιες αλλες φορες ειναι για λαλακειες και αλλες γιθα σοβαρους λογους..........

Για ολους εσας λοιπον που κατακρινετε την απεργια τον φφορτηγατζηδων, ριχτε μια ματια πρωτα τι εγινε στα αλλα κρατη οταν απελευθερωσαν την αγορα των μεταφορων......τι εκαναν με τις αδειες που υπηρχαν και μετα μπορειτε να κρινετε καποιον που εδωσε 70-100-150 χιλιαρικα για να παρει μια αδεια με 60-100 δοσεις.....

Αμα μας πουνε δηλαδη οτι απο αυριοι απελευθερωνετε η αγορα σπιτιου και ειναι ανευ φορων.......και παρουν μια κατρακυλα οι τιμες 40% και βαλε.....εσυ, εγω που δωσαμε μια περιουσια για να αγορασουμε σπιτι δεν θα ουρλιαξουμε?????
    Ε φαντασου αυτους που τους λενε οτι μεσα σε 2 χρονια η αξια θα ειναι 0!!!!!

Οκ επρεπε οπωσδηποτε να ανοιξει το επαγγελμα αλλα ειπαμε αλλοι το εχουν κανει πολυ καλυτερα.......
    Μην τα ισοπεδωνουμε ολα, εδω στην ελλαδα εχουμε το συνδρομο του αυτοσαρκοφαγιζμου μεταξυ μας........γιατι παλι μεγαλες εταιρειες μεταφορων θα γινουν που θα μαντρωσουν ολους μεσα για ενα κομματι ψωμι και μετα θα κανονιζουν μεταξυ τους τις τιμες..........Μηπως και δεν το εχουμε ξαναδει.....??????

*Δεν ειμαι αυτοκινητηστης,.........φορτηγ ατζης
    καλα τα λες αλλα διαφωνω στο ποσο κοστιζει στη κοινωνια η απεργια των ταξιτζηδων και των ιεροδουλων.

Υπηρξα ταξιτζης στη Θεσσαλονικη και ενα ειναι το σιγουρο: Σε απεργια ταξιτζηδων την ψιλιαζονται μονο οι νεφροπαθεις και οι ξανθιες και λιγο καποια εμπορικα καταστηματα που απευθυνοταν σε ξανθιες.

Ειδικα με τις κλικες των ραδιοταξι που δουλευουν και καλα για να εξυπηρετησουν τους αναπηρους και τους αρρωστους, βγαζουν σε απεργια τριπλασιο μεροκαματο.
    Κι ολα αυτα με την ευλογια του καναλιου.

Οι μεταφορεις φορτηγατζηδες εχουν δυναμη δε χρειαζεται να κλεισουν δρομους και να μπλοκαρουν τα διυλιστηρια ειδη προκαλεσαν πανικο και ειναι ακομα στην αρχη.

Για τις ιεροδουλες δε θα σχολιασω .
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kplc16 : 27-07-10 στις 19:07

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο tamtamcafe Εμφάνιση μηνυμάτων
    εχει κανεις φορτηγατζης αδεια που να γραφει επανω ποσο την αγορασε απο το κρατος?
    υπαρχει κανενας ταξιτζης που να γραφει η αδεια του επανω ποσο κοστιζει?
    το οτι ειναι κλειστο το επαγγελμα δημιουργησε αυτη την κατασταση, γιατι οταν το κρατος εδωσε τις αδειες τα ποσα ηταν υποτυπωδη (παραβολα κλπ)
    εδω και τοσα χρονια ξερουν οτι θα ανοιξει το επαγγελμα αλλα σου λεει στην ελλαδα ζουμε μωρε ο ενας λεει και ο αλλος ξελεει οποτε αγορασε και με γραματια και δανεια και εχει ο θεος
    ελα ομως που μονο ο θεος εχει και μεις δεν εχουμε και ουτε θα εχουμε ποτε!!!!!!!
    συμφωνω οτι πρεπει να αποζημιωθουν οι ανθρωποι αλλα τα παντα εχουν και μια λογικη
    αυτο το θεμα πρεπει να τελειωσει με τα κλειστα και τα προνομιουχα επαγγελματα καθως και με τα αγροτικα
    οι υπολοιποι δεν ειμαστε μ@λ@κες οποτε γουσταρουν αυτοι ναεκβιαζουν ΙΣΩΣ με το δικιο τους μια χωρα ολοκληρη, και οι υπολοιποι οταν τρωνε τα χαστουκια να σκυβουν γιατι δεν μπορουν να κλεισουν τα μαγαζια τους, ποιον αραγε θα ενοχληση αν κλεισω εγω το μαγαζι μου να διαμαρτυρηθω?
    ποιος ξερει που θα με χωσουν εμενα αραγε αν βγω και κλεισω το δρομο για τα δικια μου?
    εχω να πω οτι σε αυτη τη χωρα μερικοι εχουν προνομια και μερικοι οχι και αυτο ειναι αδικο γιατι ΓΕΝΙΚΑ μονο οσοι εχουν προνομια πηδανε τους αλλους
    ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗµ δεν εχω τιποτα με τους φορτηγατζηδες ταξιτζηδες και αγροτες απλα με ενοχλει να κρεμομαι απο τα αρχ@@@@ τους την στιγμη που δεν κρεμεται κανεις απο αυτους απο τα δικα μου.
    φιλε ταμταμ δε ξερω και το μικρο σου ειμαι γιος συνταξιουχου ταξιτζη και ο ιδιος πρωην part time ταξιτζης
    ειδικα για τα φορτηγα εγραψα post προτυτερα.Οι αδειες των φορτηγων κι οταν ακομα εκχωρηθηκαν απο τοκρατος, το τελευταιο δεν εισεπραξε μονο παραβολα πηρε χοντρα λεφτα για τις επεκτασεις του tonage.

Για τις αδειες των ταξι ισχευει αυτο που λες :οι πρωτοι ιδιοκτητες πληρωσαν παραβολα(ο πατερας μου αγορασε απο αλλον ταξιτζη off topic)

Ωστοσο το ξεκαθαρισμα απο καπου πρεπει να ξεκινισει.
    Κοι οι ιδιοκτητες των φορτηγων θα πρεπει να αποζημιωθουν με καποιο τροπο

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο katsaraios Εμφάνιση μηνυμάτων
    παιδια το 96 εφυγα απο τα φορτηγα ,η αδεια ΦΔΧ τοτε ηταν στα 11 εκατομυρια δραχμες περιπου δλδ 33.000 ευρω,εφτασε σε 12χρονια τις 100-120 χιλιαδες.
    το ξερουν ολοι και οι ιδιοκτητες και το κρατος οτι η αχαλινωτη δραση του 'εμποριου" των αδειων θα σταματησει .
    Να αποζημιωσει το κρατος τους ιδιοκτητες(ειδικα οσους αγορασαν τα τελευταια 7-10 χρονια) και ας δωσει κινητρα να γινουν εταιρειες.
    Μην πεφτετε στην παγιδα της αντιπαραθεσης ....και στο κατω κατω τα φορτηγα ειναι στις ακρες των δρομων δεν απαγορευσαν την μετακινηση μας..
    Σας εδωσα παραδειγματα "ατοφια" στα προηγουμενα ποστ μου ,ο μοναδικος υπεθυνος και ο δημιουργος ολων των δεινων ειναι η κρατικη αναλγησια και το εκαστοτε πολιτικο και χρηματικο οφελος.
    11000000 ποσοι τονοι ωφελιμου;

Περιοχή
    Πάτρα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Καλά για αποζημίωση είναι αστείο και σαν κουβέντα.
    Το πράγμα βρώμαγε εδώ και χρόνια. Θα γινόταν αργά ή γρήγορα.
    Το θέμα δεν είναι τα λεφτά που έδωσε κάποιος για την άδεια. Πάνε αυτά, καλοφάγωτα όσοι τα πήραν.

Αυτό που καίει περισσότερο αυτούς που πλήρωσαν τις άδειες είναι ο ανταγωνισμός απο δω και πέρα.
    Πολλοί χρεώθηκαν και πήραν άδειες μόνο και μόνο να αγοράσουν δουλειά, ένα μεροκάματο.
    Και τώρα μπαίνουν σε ένα άγνωστο μελλον, όπου λογικά ο ανταγωνισμός θα πολλαπλασιαστεί. Η προσφορά θα είναι δυσανάλογη της ζήτησης (που είναι ήδη δηλαδή).

Ο τομέας των μεταφορών έχει χτυπηθεί πάρα πολύ απο την κρίση. Ερχονται πλοία απο την Ιταλία με 12-13 ρυμούλκες μέσα. Πριν ένα-ενάμιση χρόνο χρόνο είχε τις πενταπλάσιες.

Οι συγκρίσεις με άλλες επιχειρήσεις π.χ μαγαζιά είναι ανώφελες.
    Και στο μαγαζί επηρεάζεσαι σαφώς απο την γενικότερη οικονομική κατάσταση και την κρίση.
    Ομως στο μαγαζί σου έχεις και κάποια περιθώρια ευελιξίας.
    Προσθήκη νέων ειδών, καλλιτέρευση των παροχών, ανακαίνιση κ.τ.λ
    Δεν είναι σίγουροι τρόποι ανάκαμψης αλλά αποτελούν εναλλακτικές.
    Σε αντίθεση με τις μεταφορές που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παραπάνω, απο το να περιμένεις πότε και αν θα χτυπήσει το τηλέφωνο.

5. The Following 3 Users Say Thank You to Κωνσταντίνος For This Useful Post:

katsaraios (27-07-10), kplc16 (27-07-10), PANOS-E60 (27-07-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Κωνσταντίνος Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και που να ακούσετε πόσο έχουν οι άδειες υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ) σε κάποιες πόλεις. Π.χ στην Πάτρα που δουλεύουν φούλ λόγω των φοιτητών.
    Προσθέστε μια άδεια φορτηγού + 2 άδειες ταξί και η σούμα είναι κοντά στην αξία τους.
    το κοστος της αδειας του κτελ εχει να κανει κυριως με τα ποιοτικοτερα εσοδα σε σχεση με το ταξι και το φορτηγο.Στα φορτηγα εχει και ολιγον αναδουλεια

Rides
    1

Προεπιλογή

(να σημειωσω οτι δεν εχω μαγαζι δεν εχω αδεια φορτηγου κλπ κανουμε απλα μια συζητηση)και ερχομαι να ρωτησω σε ολα τα παραπανω φιλε Κωνσταντινε,ναι εχεις δικιο θα αλλαξουν πολλα με αυτη την κινηση ,αλλα το ιδιο δεν συμβαινει και με τα καταστηματα?ανοιγω εγω ενα πχ μπουγατσα και στον ιδιο δρομο ανοιγουν αλλα 4!!τι κανω εγω δεν χανω κοσμο?ανταγωνισμος δεν ειναι?για ενα μεροκαματο δεν παλευω και γω με το μπουγατσατζιδικο?τι να κανω δλδ να βγω στο δρομο?με τι να εμπλουτισω το μαγαζι?να βαλω με καθε καφε και καθε μπουγατσα με ΚΙΜΑ(ετσι σαλονικιοτικη)και δωρο μια ουκρανεζα?ενταξει εχουν δικιο καποιοι που φωναζουν γιατι δωσανε τωρα χρηματα και ειναι σαν να τα πεταξανε αλλα το ιδιο ισχυει πιστευω σε ολους τους τομεις!!!απλα φωναζουν καποιοι ειτε γιατι σου λεει ρε αδερφε εγω ειχα σιγουρους πελατες και τωρα μπορει να χασω καποιους ειτε γιατι επενδυσανε καποια χρηματα για ενα φορτηγο και τωρα απαξιωνονται τρα χρηματα τους!!!!το ιδιο ομως ισχυει και με ενα καταστημα!!!

8. The Following 2 Users Say Thank You to gyiama For This Useful Post:

oldcarskickass (27-07-10), tamtamcafe (28-07-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο GIWRGOSPR Εμφάνιση μηνυμάτων
    τι λετε νρε παιδια ενα καταστημα κλεινει κ δεν παιρνει δεκαρα ,,δηλαδη θα πληρωσουμε τις αδειες τωρα,,εδω μας εκοψαν τα δωρα κ θα μιλαμε για παοζημιωσεις.μην τρελλαθουνμε
    σε καμια περιπτωση δε θελω να φορολογηθω για να αποζημιωθουν οι μεταφορεις. Να φορολογηθεις εσυ.

περαν της πλακας οταν ξεκινας ενα εμπορικο καταστημα με τους νομους που διεπουν την αγορα του 2000 (περα της οικονομικης κρισης)περνεις το ρισκο της πτωχευσης η τη πιθανοτητα της τρελης κερδοφοριας.

Οταν ομως εχεις αγορασει μια αδεια ΔΧ δε τιθεται αυτο το διλημα. Ξεκινας να ματωσεις για ενα σιγουρο μεροκαματο.

Σε καμια ομως περιπτωση δε ξεκινας καταστημα η αγοραζεις φορτηγο για να πλουτισεις πουλωντας το καταστημα η το φορτηγο.(ΔΕν ειπες κατι τετοιο η το αντιθετο).Φιλικα παντα.

Νικος

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Διάβασα όλα τα επιχειρήματα όλων των πλευρών. Τα σέβομαι απόλυτα.

Θα πω μόνο τούτο : όποιος ακόμα και σήμερα δεν έχει χωνέψει πως το ελληνικό κράτος είναι πτωχευμένο, κατά τη γνώμη μου, έχει θέμα ελλειπούς πληροφόρησης.

Το σχόλιο δεν έχει ίχνος πολιτικού υπαινιγμού.

11. The Following 5 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

katsaraios (27-07-10), Konstantinos E60 (28-07-10), Makman (28-07-10), NickE60 (27-07-10), Thomelef (28-07-10)

Περιοχή
    Πάτρα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο gyiama Εμφάνιση μηνυμάτων
    (να σημειωσω οτι δεν εχω μαγαζι δεν εχω αδεια φορτηγου κλπ κανουμε απλα μια συζητηση)και ερχομαι να ρωτησω σε ολα τα παραπανω φιλε Κωνσταντινε,ναι εχεις δικιο θα αλλαξουν πολλα με αυτη την κινηση ,αλλα το ιδιο δεν συμβαινει και με τα καταστηματα?ανοιγω εγω ενα πχ μπουγατσα και στον ιδιο δρομο ανοιγουν αλλα 4!!τι κανω εγω δεν χανω κοσμο?ανταγωνισμος δεν ειναι?για ενα μεροκαματο δεν παλευω και γω με το μπουγατσατζιδικο?τι να κανω δλδ να βγω στο δρομο?με τι να εμπλουτισω το μαγαζι?να βαλω με καθε καφε και καθε μπουγατσα με ΚΙΜΑ(ετσι σαλονικιοτικη)και δωρο μια ουκρανεζα?ενταξει εχουν δικιο καποιοι που φωναζουν γιατι δωσανε τωρα χρηματα και ειναι σαν να τα πεταξανε αλλα το ιδιο ισχυει πιστευω σε ολους τους τομεις!!!απλα φωναζουν καποιοι ειτε γιατι σου λεει ρε αδερφε εγω ειχα σιγουρους πελατες και τωρα μπορει να χασω καποιους ειτε γιατι επενδυσανε καποια χρηματα για ενα φορτηγο και τωρα απαξιωνονται τρα χρηματα τους!!!!το ιδιο ομως ισχυει και με ενα καταστημα!!!
    Συμφωνώ στα περισσότερα φίλε μου. Ο κάθε κλάδος έχει τα δικά του και όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε.
    Ισχύει όμως πως σε μερικά είδη καταστημάτων υπάρχουν εναλλακτικές.
    Τα καφέ που έδιναν σε πλαστικό στην Πάτρα άρχισαν τις προσφορές και τις μειώσεις όταν έσφιξαν οι κ@λοι. Εβαλαν και πινακίδες "Καφές 1 ¤". Οσο δηλαδη ήταν η αντικειμενική αξία του, πλούσια πλούσια.
    Αλλοι δίνουν και δώρο ένα μπουκαλάκι νερό.
    Είναι ελιγμοί που μπορεί να κάνει ένας καταστηματάρχης (ξαναλέω χωρίς να είναι πανάκεια). Κάτι που δεν μπορεί να κάνει ένας που έχει φορτηγό και μεταφέρει απο Πάτρα - Θεσσαλονίκη με κόμιστρο 500 ¤, την στιγμή που τα καύσιμα για αυτή την διαδρομή κοστίζουν 600 ¤!
    Και μπορεί να κάτσει και 1-2 μέρες στην Θεσσαλονίκη, να κοιμάται μέσα στον τράκτορα, χωρίς να μπορεί να κάνει τα στοιχειώδη για την υγιεινή του, μέχρι να βρεθεί φορτίο να κατέβει φορτωμένος Πάτρα, ώστε να μη μπει μέσα.

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Διάβασα όλα τα επιχειρήματα όλων των πλευρών. Τα σέβομαι απόλυτα.

Θα πω μόνο τούτο : όποιος ακόμα και σήμερα δεν έχει χωνέψει πως το ελληνικό κράτος είναι πτωχευμένο, κατά τη γνώμη μου, έχει θέμα ελλειπούς πληροφόρησης.

Το σχόλιο δεν έχει ίχνος πολιτικού υπαινιγμού.
    Πολλοί περιμένουν Πάνο να τους το πουν "επίσημα" χείλη ή "επίσημοι" ραδιοφωνικοί ή τηλεοπτικοί σταθμοί χαχαχαχα ...να υπογράψουν την καταδίκη τους και να κοπούν όλες οι διαφημίσεις μαχαίρι, να μείνουν δηλαδή χωρίς εισόδημα την επόμενη ακριβώς ημέρα ...λες και δεν βλέπουν τι γίνεται έξω στην αγορά... Νομισματικό ταμείο σημαίνει πτώχευση (σε ένα σημαντικότατο βαθμό) κύριοι! Μόνον το μέγεθος του κακού είναι άγνωστο... Τώρα υποτίθεται ότι μας βοηθούν να ανακάμψουμε...

14. The Following 2 Users Say Thank You to NickE60 For This Useful Post:

katsaraios (27-07-10), Konstantinos E60 (28-07-10)

Σελίδα 11 από 19 ΠρώτηΠρώτη ... 910111213 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP