-
Μπράβο στον Άρη που έβαλε το θέμα επί τάπητος! Το βλέπω όμως δύσκολο έως αδύνατο το εν λόγω project.
Δεν είναι μόνο η συμπίεση (12.0:1) που φέρνει πονοκέφαλο.
Με τα μπεκ τί κάνεις? Δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές για κινητήρες άμεσου ψεκασμού εκεί έξω, ενώ το να πάρεις από άλλο μοντέλο μεγαλύτερου κυβισμού δε σου εξασφαλίζει ομαλή λειτουργία (διαφορετική ομπρέλλα κλπ).
Έπειτα, έχεις κι άλλα θέματα να αντιμετωπίσεις στο συγκεκριμένο μοτέρ όπως η αντλία υψηλής πίεσης, η αντλία καυσίμου στο ρεζερβουάρ, η λίπανση της τουρμπίνας, το intercooler και ένα σωρό χωροταξικά θέματα με την πολλαπλή εξαγωγής, την ίδια την τουρμπίνα, τις σωληνώσεις της σκάστρας, τις υποπιέσεις, το downpipe κλπ.
Η πολλαπλή θα είναι μαντεμένια ή συγκολλητή από κάποιον τσιγκοπάφλα? Ακόμη κι αν είναι καλής ποιότητος και δε ραγίζει κάθε τρεις και λίγο, τα εντόσθια του κινητήρα τι λένε? Οι μπιέλες σηκώνουν παραπάνω φορτία? Τα πιστόνια αντέχουν στα μεγαλύτερα θερμικά φορτία? Ποιός θα το εγγυηθεί αυτό?
Και φυσικά μένει ο προγραμματισμός και τα ηλεκτρικά. Σε ένα turbo αυτοκίνητο ο εγκέφαλος διαβάζει ένα σωρό παραμέτρους (MAF, MAP, θερμοκρασία εισαγωγής, κλπ) και έχει ένα μάτσο χάρτες για δικλείδες ασφαλείας. Εδώ τι γίνεται?
Η γνώμη μου είναι πως αν ένας κινητήρας δεν έχει σχεδιαστεί εξ' αρχής για υπερσυμπίεση τότε καλύτερα να τον αφήσεις ως έχει και να κοιτάξεις άλλες λύσεις (μεταμόσχευση μεγαλύτερου μοτέρ). Ίσως τα πράγματα να είναι καλύτερα με τους κομπρέσσορες οι οποίοι δεν έχουν ξεσπάσματα και δεν ταλαιπωρούν τις μπιέλες.
Σε κάθε περίπτωση, είναι ριψοκίνδυνο να επενδύσεις σε ενα project χωρίς R&D, με αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα και με πολλά προβλήματα εύρεσης ανταλλακτικών, συντήρησης κλπ. Καλύτερα ένα τροπέτο. Εγώ μάλιστα δεν είμαι πλεονέκτης, βολεύομαι και με τον 3.0 με τα 272! Το όνειρο βέβαια παραμένει ο Ν54. Αν τα κυβικά είναι πρόβλημα ας δούμε και τους επερχόμενους 2.0T. Ωραίες, εργοστασιακές λύσεις!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη S8N : 29-06-10 στις 09:41
-
The Following 2 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:
aristent (30-06-10), PANOS-E60 (29-06-10)
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP