Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 21

Θέμα: Λάδια 5W30 για Ν43Β20Α

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    0

Προεπιλογή

amsoil εχω ακουσει τα καλυτερα χωρις να τα εχω δοκιμασει. σε 2 μηνες που θα μπει ψυγειο λαδιου, θα βαλω τα Bardahl και θα γραψω εντυπωσεις.

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο BMWdakias81 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχοντας κάνει ήδη τις εργασίες συντήρησης πολύ πρόσφατα (Δεκέμβρη) και διαπιστώνοντας ότι μάλλον το 5W30 στο συνεργείο της BMW (και από ότι διαβάζω) δεν είναι full συνθετικό, προβληματίζομαι…
    Το αμάξι από τη πρώτη μέρα λειτουργίας του φοράει 5W30, οπότε επέλεξα και εγώ να μείνω στο ίδιο ιξώδες. Το θέμα είναι όμως τι λάδι βάζουμε στον Ν43, υπάρχει καμία δοκιμασμένη, σίγουρη λύση για νορμάλ χρήση και λίγο spirited driving ??
    Έχω βρει μέχρι στιγμής τα:
    - RED LINE 5W30 946 ML. Φοβερή και τρομερή η Redline έβαζα χρόνια βαλβολίνες σε σασμάν και διαφορικό χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα. Το μόνο ίσως πρόβλημα εδώ είναι τα 25€/λίτρο
    - LiquiMoly Special Tec LL. Δεν έχω καμία εμπειρία ούτε τα έχω δουλέψει ποτέ σα λιπαντικά.
    - Amsoil Premium Synthetic European Car Formula . Με κάποια επιφύλαξη αυτό γιατί δε μπόρεσα να βρω αν είναι Α3/Β4

Τώρα με αυτά που ακούγονται για τη Castrol δεν τα έβαλα καθόλου στη λίστα, δε ξέρω και τι εμπειρία έχετε και εσείς με τα δικά σας.
    Αν έχετε κάποια άλλη σοβαρή πρόταση δηλαδή να το συζητήσουμε.

Εντωμεταξύ πέτυχα και το επικό thread με τις δοκιμές και ανάλυση για το 5-40 και ζήλεψα λίγο αλλά όσο ακόμα δε καίμε λάδι δεν ανεβαίνω σε ιξώδες.
    τα λαδια που αναφερεις δεν προσφερουν τιποτα παραπανω στον κινητηρα σου,παρα μονο αφαιρουν παραπανω απο την τσεπη σου. τα πληρως συνθετικα λαδια δεν ειναι για την χρηση που θες.ειναι περισοτερο για αγωνιστικη χρηση μικτη με καθημερινη χρηση.αντιθετα τα λαδια που βαζεις και ειναι για καθημερινη χρηση κανουν ακομα και για ανησυχη οδηγηση που κανεις.απλα εκει πρεπει να επιλεξεις συμφωνα με καποιες προδιαγραφες και δοκιμες απο ψαγμενους χρηστες καποιο πιο ποιοτικο.εγω σου δινω αυτα που ειναι τα ποιοτικοτερα 5-30 αυτην την στιγμη για την χρηση που θες.
    το καλυτερο λαδι που αγοραζουν ολοι αυτην την στιγμη στην αμερικη ειναι το castrol 0-30 A3/B4 european formula το οποιο ομως στην ευρωπη κυκλοφορει μονο στην αγγλια,θα σου κοστισει να το φερεις.
    στην ελλαδα κυκλοφορει το αντιστοιχο castrol 0-30 c3 που ομως δεν ειναι τοσο πολυ συνθετικο με την εννοια οτι δεν εχει στην συνθεση του τοσο πολυ ΡΑΟ οσο το castrol 0-30 A3/B4.και επειδη η καστρολ εκτος απο αυτο το λαδι στην αγγλια που ανεφερα δεν κυκλοφορει κατι αξιολογο σε χαρακτηριστικα ,λογω και της μπανανιας καλυτερα μεινε μακρια να εισαι σιγουρος.επελεξε αλλη μαρκα απο τα παρακατω πολυ αξιολογα και οτι κατσει καλυτερα στον κινητηρα σου και τον τροπο οδηγησης σου,θελει δοκιμες να το βρεις αυτο.

τα καλυτερα 5-30

mobil 1 esp 5-30 api sp
    motul 8100 xclean+ 5-30
    liqui moly 4200 5-30 new generation
    shell heliix ultra ECT C3 5W-30
    Shell Helix Ultra Professional AM-L 5W-30
    fuchs TITAN GT1 PRO C-3 SAE 5W-30

τα καλυτερα 40αρια

motul 5-40 x-cess gen 2
    motul xclean 5-40 gen 2
    mobil 1 , 0-40
    fuchs titan 5-40
    shell helix ultra 5-40
    new mobil1 0-40 api sp

βλεπεις οτι σου βαζω απο 0-30 εως 5-40 οπως ακριβως αναγραφει και στο μανιουαλ γιατι οσον αφορα την συνθετικοτητα δεν εχει σημασια το βαρος αλλα η συνθεση και το hths.περισοτερα διαβασε εδω ,στο τελος κατω:

https://www.bmwfans.gr/forum/showthr...=26287&page=23

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο dark knight Εμφάνιση μηνυμάτων
    amsoil εχω ακουσει τα καλυτερα χωρις να τα εχω δοκιμασει. σε 2 μηνες που θα μπει ψυγειο λαδιου, θα βαλω τα Bardahl και θα γραψω εντυπωσεις.

τα Bardahl ειναι παρταλ..σαν να βαζεις ενα mannol πραγμα..

αν δεν εχεις διαβασει ακομα,επειδη εισαι παλιος, διαβασε το δικο μου επικο θεμα με λαδια :

https://www.bmwfans.gr/forum/showthr...=26287&page=23
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dreamer : 06-02-25 στις 10:58

3. The Following 2 Users Say Thank You to dreamer For This Useful Post:

BMWdakias81 (06-02-25), nikos valvetronic (09-02-25)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP