amsoil εχω ακουσει τα καλυτερα χωρις να τα εχω δοκιμασει. σε 2 μηνες που θα μπει ψυγειο λαδιου, θα βαλω τα Bardahl και θα γραψω εντυπωσεις.
amsoil εχω ακουσει τα καλυτερα χωρις να τα εχω δοκιμασει. σε 2 μηνες που θα μπει ψυγειο λαδιου, θα βαλω τα Bardahl και θα γραψω εντυπωσεις.
τα λαδια που αναφερεις δεν προσφερουν τιποτα παραπανω στον κινητηρα σου,παρα μονο αφαιρουν παραπανω απο την τσεπη σου. τα πληρως συνθετικα λαδια δεν ειναι για την χρηση που θες.ειναι περισοτερο για αγωνιστικη χρηση μικτη με καθημερινη χρηση.αντιθετα τα λαδια που βαζεις και ειναι για καθημερινη χρηση κανουν ακομα και για ανησυχη οδηγηση που κανεις.απλα εκει πρεπει να επιλεξεις συμφωνα με καποιες προδιαγραφες και δοκιμες απο ψαγμενους χρηστες καποιο πιο ποιοτικο.εγω σου δινω αυτα που ειναι τα ποιοτικοτερα 5-30 αυτην την στιγμη για την χρηση που θες.
το καλυτερο λαδι που αγοραζουν ολοι αυτην την στιγμη στην αμερικη ειναι το castrol 0-30 A3/B4 european formula το οποιο ομως στην ευρωπη κυκλοφορει μονο στην αγγλια,θα σου κοστισει να το φερεις.
στην ελλαδα κυκλοφορει το αντιστοιχο castrol 0-30 c3 που ομως δεν ειναι τοσο πολυ συνθετικο με την εννοια οτι δεν εχει στην συνθεση του τοσο πολυ ΡΑΟ οσο το castrol 0-30 A3/B4.και επειδη η καστρολ εκτος απο αυτο το λαδι στην αγγλια που ανεφερα δεν κυκλοφορει κατι αξιολογο σε χαρακτηριστικα ,λογω και της μπανανιας καλυτερα μεινε μακρια να εισαι σιγουρος.επελεξε αλλη μαρκα απο τα παρακατω πολυ αξιολογα και οτι κατσει καλυτερα στον κινητηρα σου και τον τροπο οδηγησης σου,θελει δοκιμες να το βρεις αυτο.
τα καλυτερα 5-30
mobil 1 esp 5-30 api sp
motul 8100 xclean+ 5-30
liqui moly 4200 5-30 new generation
shell heliix ultra ECT C3 5W-30
Shell Helix Ultra Professional AM-L 5W-30
fuchs TITAN GT1 PRO C-3 SAE 5W-30
τα καλυτερα 40αρια
motul 5-40 x-cess gen 2
motul xclean 5-40 gen 2
mobil 1 , 0-40
fuchs titan 5-40
shell helix ultra 5-40
new mobil1 0-40 api sp
βλεπεις οτι σου βαζω απο 0-30 εως 5-40 οπως ακριβως αναγραφει και στο μανιουαλ γιατι οσον αφορα την συνθετικοτητα δεν εχει σημασια το βαρος αλλα η συνθεση και το hths.περισοτερα διαβασε εδω ,στο τελος κατω:
https://www.bmwfans.gr/forum/showthr...=26287&page=23
τα Bardahl ειναι παρταλ..σαν να βαζεις ενα mannol πραγμα..
αν δεν εχεις διαβασει ακομα,επειδη εισαι παλιος, διαβασε το δικο μου επικοθεμα με λαδια :
https://www.bmwfans.gr/forum/showthr...=26287&page=23
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dreamer : 06-02-25 στις 10:58
BMWdakias81 (06-02-25), nikos valvetronic (09-02-25)