Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 61

Θέμα: Πολλαπλή εισαγωγής Ν55 σε Μ54Β30

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Μετά από κάποιους μήνες απουσίας, επανέρχομαι δημήτριος (βλ. δριμύτερος) με νεότερα από το project Jerkoff39.

Ήρθαν τα κρύα, έπεσε η επιχορήγηση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου, ανέβηκε ο πληθωρισμός, έφριξε το σκυλί και γ@μήθηκε ο Δίας με την κρύα εκκίνηση του Β30 αφού τα μίγματα ήταν άλλα αντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα.

Περίμενα ήδη μήνες για να μπουν οι εκκεντροφόροι ώστε να πάω μια και καλή για πρόγραμμα, ο κόμπος όμως είχε φτάσει πια στο χτένι και ο μηχανικός μου ο Σπύρος αποφάσισε να αλλάξει μαγαζί, βάζοντάς με σε μεγαλύτερη αναμονή.

Το αυτοκίνητο ήταν μεν πιο δυνατό ψηλά και χωρίς προβλήματα διαρροών από σωληνάκια κλπ, αλλά είχε προβλήματα με την απόκριση στο γκάζι, έβγαζε ντουμάνια σποραδικά, μπέρδευε συχνά-πυκνά και σε κρύα εκκίνηση έστρωνε μόνο μετά από 10+ λεπτά συνεχών επανεκκινήσεων.

Σημειώστε, επίσης, πως εντός δυο μηνών ο τοίχος πίσω από την εξάτμιση είχε γίνει σαν έργο του Jackson Pollock.

Δεδομένων των νέων καθυστερήσεων, αποφάσισα να προχωρήσω σε πρόγραμμα ώστε να λυθούν αυτά τα θέματα, να πάψω να είμαι θέαμα στη γειτονιά, να βάλω τέλος στην οικολογική καταστροφή και την οικονομική αιμορραγία και να μπω όμορφα-ωραία στην επόμενη φάση.

Στις αρκετά σύνθετες αναζητήσεις μου αναφορικά με τον προγραμματισμό του 39, ήδη από το 2018 που ήρθε στα χέρια μου, έπεφτα σε θέματα ξένων φόρα όπου τις απαντήσεις τις έδινε -μεταξύ άλλων- και ο δικός μας StefM5. Ο Στέφανος έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες αλλά σίγουρα αδικείται, αφού θα μπορούσε να είχε γίνει ένας εξαίρετος μηχανολόγος. Οι γνώσεις του πάνω στον προγραμματισμό των MS43 και MS45 είναι εξωπραγματικές. Άρχισα να τον ακολουθώ στο fb σε ομάδες αφιερωμένες στην υπερπλήρωση του Μ54 και κατάλαβα πως αν δεν μπορεί εκείνος να λύσει τα προβλήματά μου, τότε μάλλον δε θα μπορέσει κανένας.

Δε θέλω να μακρηγορώ για να μη γίνω κουραστικός. Θα πω μόνο πως ο άνθρωπος αυτός βάζει τα γυαλιά σε επαγγελματίες βελτιωτές, οι οποίοι ανακυκλώνουν κονσέρβες παριστάνοντας τους σπουδαίους. Δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί εξ’ αυτών του έχουν κάνει επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

Εν πάση περιπτώσει, του παρέδωσα ένα αυτοκίνητο που δεν μπορούσε να οδηγηθεί κρύο και παρέλαβα κάτι πέρα για πέρα διαφορετικό. Το 39 παίρνει μπροστά αμέσως, δουλεύει στρωτά, δεν καπνίζει, δε μυρίζει και πηγαίνει like a bat out of hell.

Η διαδικασία ήταν χρονοβόρα γιατί δεν του έχει ξανατύχει Μ54 με Ν55 εισαγωγή και πεταλούδα από Ν62. Ο άνθρωπος ταλαιπωρήθηκε με διάφορα μηχανικά θέματα, βρήκε και διόρθωσε προβλήματα, δοκίμασε λύσεις, έκανε διάγνωση και τα κατάφερε. Μόνο κάποια κοψίματα της ανάφλεξης -σε χαμηλό φορτίο- ήταν αδύνατον να αντιμετωπιστούν, παρότι δοκίμασε νέα μπουζί, νέους πολλαπλασιαστές έως και νέο εγκέφαλο μήπως ευθύνονταν τα MOSFETs. Εν τέλει σήμερα εμφανίστηκε δειλά δειλά ένα shadow DTC και αποδείχθηκε πως υπαίτιος ήταν ο παλμοδότης στροφάλου, ο οποίος αντικαταστάθηκε.

Σε συστήνω συχνά ανθρώπους, αλλά τον Στέφανο εμπιστευθείτε τον με κλειστά τα μάτια.

Το project συνεχίζεται και το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει αντικατάσταση στα τσιμουχάκια βαλβίδων και τοποθέτηση των Schrick 272/256 με τα πιο ελατήρια βαλβίδων και ενισχυμένα υδραυλικά ωστήρια.

Εν τω μεταξύ παρουσιάστηκε και μια ευκαιρία, οπότε εδώ και μια εβδομάδα έχω ένα Rotrex C38 με το ψυγείο του και το δοχείο λαδιού του, τις βάσεις για Μ54 και ενισχυμένα ρουλεμάν ιμάντα να περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους.

Βρήκα και μια βάση φίλτρου λαδιού από S54 που έχει έξοδο για ψυγείο λαδιού καθώς και το ίδιο το ψυγείο, απλώς πρέπει να τα καθαρίσω γιατί βγήκαν από την Μ3 του Μπομπ του Σφουγγαράκη πριν την κάνει τροπέτο στο βυθό του Μπικίνι. Παρήγγειλα έναν αντάπτορα από Γερμανία ώστε να κουμπώσει το banjo bolt του vanos του Μ54 που είναι μεγαλύτερο και να υποδεχθεί και τον αισθητήρα πίεσης λαδιού, ενώ χθες ήρθαν και τα νέα μπεκ της Bosch από 997 Turbo (590cc).

Η αναζήτηση συνεχίζεται για κατάλληλο intercooler, καθώς η πρόσοψη του 39 πρέπει να φιλοξενήσει 3 επιπλέον ψυγεία, για μεγαλύτερη αντλία βενζίνης, για αισθητήρα MAP που θα αντικαταστήσει τον MAF και για εύπορη ηλικιωμένη που θα χρηματοδοτήσει το project, την ίδια ώρα που ο Kiyosaki μιλάει για την επερχόμενη μητέρα των οικονομικών κρίσεων και ο Ρουμπινί προειδοποιεί για τέλεια καταιγίδα στις οικονομίες.

Πάμε κι όπου βγει?

2. The Following 9 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

dark knight (05-03-23), GiannisRob (05-03-23), gnx (07-03-23), isou (04-03-23), nikos valvetronic (04-03-23), PetrosD (07-03-23), VanVIC (11-03-23), Vassilis ///M (12-03-23), wheelman (06-03-23)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP