Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 61

Θέμα: Πολλαπλή εισαγωγής Ν55 σε Μ54Β30

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #1
    Εγγραφή
    26-03-10
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    5.698
    Thanked
    18827
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Για όσους έσπευσαν να μου βάλουν απουσία, Bueller's back.

    Έχετε δει κυλινδροκεφαλή από Μ54 με 300Κ km?

    PXL_20230429_104925594.jpg

    Not great, not terrible.

    Είχα κάνει επισκευή στο vanos (συμπεριλαμβανομένου του anti rattle κιτ) πέρυσι την άνοιξη, με το κιτάκι του Beisan. Τα ίδια χάλια μέσα, απλώς μετά έκανα και ένα engine flush το οποίο κάτι φαίνεται να καθάρισε.

    Τώρα, μιας και βγήκαν οι εργοστασιακοί εκκεντροφόροι για να μπουν οι Schrick, άλλαξα ελατήρια βαλβίδων, τσιμουχάκια βαλβίδων και υδραυλικά ωστήρια.

    Η Schrick μου έγραψε πως δε χρειάζονται πιο σκληρά ελατήρια, οπότε αρκέστηκα στα εργοστασιακά. Από την ίδια τη Schrick πήρα και τα ωστήρια, ωστόσο αν και ήρθαν σε σακκουλάκια με το λογότυπο της εταιρείας πρέπει να είναι τα εργοστασιακά της ΙΝΑ.

    Τα τσιμουχάκια, δυστυχώς, δεν τα φωτογράφησα για να δείτε σε τι κακά χάλια βρίσκονταν. Πέρα από πετρωμένα ήταν και παραμορφωμένα, σαν χωνιά, οπότε όλο το λάδι κατέληγε στους κυλίνδρους. Γενικά, είχαν γίνει σαν τον κώλο της Αλεξανδράτου μετά τη σαμπάνια. Το ίδιο και ο δικός μου κώλος, αφού πρόσθετα 1 λίτρο Motul 8100 στα 1000 km.

    Ιδού με τους νέους εκκεντροφόρους, πριν τη συναρμολόγηση:

    FB_IMG_1683176768944.jpg

    Οι εργοστασιακοί είναι 240/226. Αυτοί που τοποθέτησα είναι 272/256. Θα συνιστούσα σε όποιον σκέφτεται να κάνει τέτοια αναβάθμιση, να προτιμήσει τους 264/248 καθώς οι άλλοι είναι εκτός μηχανικών ορίων vanos και η ρύθμιση δεν θα είναι η βέλτιστη. Όταν τους παρήγγειλα οι 264/248 δεν ήταν ετοιμοπαράδοτοι και δεν ήθελα να περιμένω. Αν ήξερα ότι ο Σπύρος θα έκανε 8 μήνες να με βάλει στο πρόγραμμα, θα τους είχα προτιμήσει.

    Αυτή τη στιγμή πρέπει να βρω άμεσα χρόνο να φτιάξει ο εξατμισάς μου δυο αντάπτορες για wideband λ ώστε ο StefM5 να καταφέρει να το ρυθμίσει σωστά. Εδώ και μια εβδομάδα που το κυκλοφορώ φαίνεται ξεκάθαρα μια περαιτέρω ζωντάνια στις μεσαίες και υψηλές καθώς και μια ελάχιστη νωθρότητα στις χαμηλές. Ο ήχος του έχει αλλάξει πολύ. Θα προσπαθήσω να τραβήξω κάποιο βιντεάκι με action camera και όχι με κινητό, ώστε να ακούσετε.

    Όσο είναι αρρύθμιστο, η κρύα εκκίνηση είναι λίγο προβληματική. Επίσης, καμιά φορά σβήνει ρολλάροντας προς το φανάρι. Στις αλλαγές ακούγονται μπουμπουνητά πίσω. Προφανώς εκτός από το μίγμα φταίει και το μεγάλο overlap, αλλά θα τα φτιάξει όλα ο γκουρού (Στέφανος).

    Πάντως, όλα στρώνουν όσο το πιέζεις. Γουστάρει το στροφάρισμα όπως οι σαδομαζοχιστές γουστάρουν το μαστίγωμα. Τα διάκενα είναι οριακά, η βύθιση πήγε στα 10.9 χιλιοστά από τα 9.5, ελπίζω να μη φτιάξω κοπανιστή με τα σωθικά του μοτέρ.

    Μετά τη ρύθμιση θα ακολουθήσει δυναμομέτρηση, όχι για να δούμε πόσο έδωσαν χταπόδια, εισαγωγές, πολλαπλές και εκκεντροφόροι σε ένα γηρασμένο μοτέρ που εκλιπαρούσε να πεθάνει για να αναγεννηθεί ως κουτάκια Monster ή ως τα θερμοδιακοπτόμενα αλουμίνια της κυρίας Καλλιόπης στο Αιγάλεω που χρηματοδοτήθηκαν κατά 70% από το Εξοικονομώ, αλλά για να δούμε πόσα θα δώσει το επόμενο μπάξιμο που περιμένει υπομονετικά στο γκαράζ τη σειρά του και γράφει πάνω ROTREX.

    Πουτ@ν@ όλα. Sorry κυρία Καλλιόπη.

  2. The Following 9 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

    dark knight (10-05-23), GiannisRob (10-05-23), isou (10-05-23), Kostas_1 (12-05-23), Leonidas_E39 (09-02-24), nikos valvetronic (13-05-23), VanVIC (13-05-23), Vassilis ///M (27-05-23), wheelman (11-05-23)

  3. #2
    Εγγραφή
    28-11-14
    Περιοχή
    Αθήνα
    Μηνύματα
    969
    Thanked
    963
    Rides
    2

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα διάκενα είναι οριακά, η βύθιση πήγε στα 10.9 χιλιοστά από τα 9.5, ελπίζω να μη φτιάξω κοπανιστή με τα σωθικά του μοτέρ.
    Αν ήταν να ακουμπήσουν, θα είχαν ακουμπήσει με την πρώτη μιζιά. Αν θες επίσης, υπάρχει φωτογραφική που βγάζει καλά βίντεο, αλλά και καλά μετρητικά μικρόφωνα για τον ήχο.
    E30 318i

  4. The Following User Says Thank You to PetrosD For This Useful Post:

    S8N (11-05-23)

  5. #3
    Εγγραφή
    24-12-09
    Περιοχή
    F.I.R. Αθηνών
    Ηλικία
    54
    Μηνύματα
    5.125
    Thanked
    12712
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    ... Θα συνιστούσα σε όποιον σκέφτεται να κάνει τέτοια αναβάθμιση, να προτιμήσει τους 264/248 καθώς οι άλλοι είναι εκτός μηχανικών ορίων vanos και η ρύθμιση δεν θα είναι η βέλτιστη.

  6. The Following User Says Thank You to VanVIC For This Useful Post:

    BILL007 (25-05-23)

  7. #4
    Εγγραφή
    28-12-09
    Μηνύματα
    1.540
    Thanked
    1946
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα συνιστούσα σε όποιον σκέφτεται να κάνει τέτοια αναβάθμιση, να προτιμήσει τους 264/248 καθώς οι άλλοι είναι εκτός μηχανικών ορίων vanos και η ρύθμιση δεν θα είναι η βέλτιστη.
    αυτό από πού προκύπτει;
    τα μηχανικά όρια του vanos είναι αυτά που καθορίζουν πόσο retard/advance μπορεί να έχει ένας εκκεντροφόρος. δεν υπάρχει συσχέτιση των ιδιοτήτων του εκκεντροφόρου με το vanos. οπότε εντός των μηχανικών ορίων μπορεί να γίνει βέλτιστη ρύθμιση (έγινε).
    αν είχα τώρα επιλογή θα αντάλλαζα τους 264/248 με τους 272/256.

  8. The Following 3 Users Say Thank You to stefm5 For This Useful Post:

    BILL007 (21-06-23), dark knight (28-06-23), PetrosD (21-06-23)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP