Σελίδα 24 από 44 ΠρώτηΠρώτη ... 14222324252634 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 231 έως 240 από 440

Θέμα: Τρομολαγνειας συνεχεια...

Περιοχή
    Kαλαματα
    Rides
    1

Προεπιλογή

ν
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φίλε Ιωσήφ,

Ως πολιτικός μηχανικός ιδωτικών έργων κάνω αγώνα να δώσω εργασία στους συμπατριώτες μου. Πίστεψέ με, όταν χτυπά κάποιος την πόρτα του γραφείου και με παρακαλά για δουλειά, θέλω ν' ανοίξει η γη να με καταπιεί. Τι να πεις στον χτίστη ή τον σοβατζή που έχει 8 μήνες άνεργος και δε συμπληρώνει ένσημα ούτε καν για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών του? Τι να πεις στον μάστορα που κοντεύει να βγει στη σύνταξη κι εκλιπαρεί να έρθει να καθαρίζει μπάζα στο γιαπί?

Όταν βγήκα στο κουρμπέτι όμως πριν 11 χρόνια η νοοτροπία μας δεν ήταν τέτοια. Τότε έψαχνες Έλληνα κι Έλληνα δεν έβρισκες. Τότε όλοι δούλευαν στα Ολυμπιακά έργα, λες και δε γνώριζαν ότι μετά το 2004 το πάρτυ θα τελείωνε. Τότε ζητούσαν χρυσάφι γιατι όλα τους φαίνονταν 'μερεμέτια'. Τότε έκλεινες συμφωνίες με Έλληνες μαστόρους κι εκείνοι, ως γνήσιοι νεοέλληνες, έδιναν υπεργολαβία τη δουλειά σε Αλβανούς, Ρουμάνους, Πακιστανούς, Ρώσους.

Κάποιοι άφηναν απλήρωτο το προσωπικό τους κι εξαφανίζονταν, αφήνοντάς με εκτεθιμένο σε πελάτες και ζημιώνοντάς με να πληρώνω τα σπασμένα. Άλλοι κοίταζαν να σε πιάσουν κορόιδο με επιπλέον χρεώσεις, κλέβοντας στις επιμετρήσεις, κόβωντας ΦΠΑ στο όνομά τους κι όχι σ' εκείνο του πελάτη, κλπ.

Δεν είμαι από εκείνους που ασπάζονται πλήρως την ιδέα της συλλογικής ευθύνης, εντούτοις δε μπορώ παρά να δεχτώ πως μεγάλη ευθύνη για την κατάντια μας έχει η αδιαφορία και η κουτοπονηριά μας.

Συμφωνώ με το να δίνουμε δουλειά στους Έλληνες, σ' εκείνους όμως τους Έλληνες που αξίζουν, που δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου, που δεν απεδείχθησαν ευεργετηθέντες αχάριστοι.

Με τις ξένες επιχειρήσεις όμως δεν έχω τίποτα απολύτως. Αν μπω στη λογική του Καραντζαφέρη ότι ο μπακάλης της γειτονιάς μου θα κάνει τα ευρώ μου ελληνικά έπιπλα και πανωσήκωμα για την κορούλα του ενώ το Carrefour θα τα στείλει στη Γαλλία, πάει χάθηκα.

Γιατί το Carrefour απασχολεί εκατοντάδες Έλληνες, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά χωρίς σπουδές ενώ ο μπακάλης έχει μια οικογενειακή επιχείρηση που δεν προσφέρει σε κανέναν εργασία. Γιατί το carrefour κάνει προσφορές και εκπτώσεις και δεν αισχροκερδεί. Γιατί ο μπακάλης δε θα πάρει έπιπλα και σπίτι για την κορούλα του αλλά θα τα καταθέσει σε λογαριασμό στην Κύπρο ή την Ελβετία όπου θα στείλει και τα παιδιά του να ζήσουν και να σπουδάσουν.

Το θέμα είναι σύνθετο λοιπόν. Όσο για το ΔΝΤ, δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον Άρη πως ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΜΕΤΡΑ ΠΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ απλώς πήραμε παράταση 3 ετών. Πού είναι το ηλεκτρονικό σύστημα για τον έλεγχο των προμηθειών στα νοσοκομεία? Πού είναι τα πορίσματα της Siemens, της Ακρόπολις Χρηματιστηριακή και τόσων άλλων έξυπνων που διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα? Γιατί ισχύει ακόμη ο νόμος περί ευθύνης υπουργών?

Δυστυχώς το μόνο που βλέπω είναι φορομπηχτικά μέτρα και στόχους για τις εφορίες και την ΥΕΕ. Ωιμέ.
    Φιλε μου συμφωνω 100% με τα γραφομενα σου, και ειδικα περι αδιαφοριας και κουτοπονηριας ορισμενων, οντως ειναι και ενας απο τους λογους που φτασαμε εως εδω.
    Στο μονο που εχω διαφορετικη αποψη, ειναι περι των ξενων εταιριων, σε καμια περιπτωση δεν λεω να μην υπαρχουν η να μην αγοραζουμε τιποτα απο αυτες.
    Το μονο που λεω ειναι να υποστηριξουμε και τον ελληνα επαγγελματια και εργαζομενο που ζει και ξοδευει τα χρηματα του εδω.
    Επειδη λογω της εργασιας μου εχω επαφη και με μεγαλα σουπερ μαρκετ, αλλα και με μικροτερα μαγαζια, σου λεω οτι δεν ειναι και τοσο "προσφορες" οι προσφορες!! ουτε και ειναι τοσο φτηνα, αυτο μπορει να το δει καποιος αν δει προσεκτικα τις τιμες σε ολα τα ειδη, και οχι μονο στις προσφορες.
    Οσο αναφορα τους εργαζομενους, ενα μεγαλο ποσοστο ειναι 4ωρα που ομως δουλευουν 5-6-7 ωρες χωρις να λενε τιποτα με τον φοβο των απολυσεων.
    Επισεις μιλαμε για προβλημα στα ταμεια, πρωην ΤΕΒΕ,ΤΑΕνυν ΟΑΕΕ κλπ, τα μεγαλα καταστηματα εχουν συντελεσει και αυτα με τον τροπο τους, ξερετε ποσα μικροτερα μαγαζια κλεινουν για καθε ενα μεγαλο Σ/Μ? δεκαδες!! καντε λογαριασμο να δειτε, και μετα λεμε γιατι οι εισφορες στον ΟΑΕΕ εχουν παει στα υψη.
    Τελος θα μεινω σε αυτο που εγραψες στο τελος, ευχομαι να δουμε στο μελλον μετρα αναπτυξης, και επιτελους παταξη της διαφθορας, ας παει και κανενας πρωην υπουργος φυλακη!!!! μονο τοτε ο κοσμος θα βαλει πλατη!!!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη joseph : 02-05-10 στις 17:32

2. The Following 2 Users Say Thank You to joseph For This Useful Post:

individual (02-05-10), katsaraios (02-05-10)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο gnx Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ανυπόστατες κορώνες είναι αυτά που γραφεις εσυ. Ποσα ποστ εχεις σε αυτο το θρεντ σε 24 σελιδες; Περα απο γενικόλογα και αόριστα ευχολόγια, έχεις να πεις κάτι; Εχεις να προτείνεις κάτι άλλο;

Τι είναι ο ακραιος φιλελευθερισμός; Και ποιές είναι οι διαφορές του από τον νεοφιλελευθερισμό η το φιλελευθερισμό που αναφέρεις; Ποιον ενδιαφέρει η ευημερία του λαού; Αυτόν που σου δάνεισε λεφτά;

Εσένα εαν σου χρωστούσαν, και κινδύνευες να τα πάρεις σε ρώσικα ρούβλια, και είχες την δυνατότητα να επιβάλεις όρους, θα παρίστανες τη μητέρα Τερέζα, ή θα έκανες ότι μπορούσες για να εξοφληθείς;
    Δε νομίζω ότι αξίζει απάντηση στα λεγόμενά σου. θα σου δώσω μόνο ένα λινκ που περιέχει το λογαριασμό αλληλεγγύης για την Ελλάδα, ώστε να δώσεις το μισθό σου για να μην πεινάσουν τα ξένα και τα εγχώρια λαμόγια που καταχράστηκαν το ελληνικό χρήμα.https://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=139358.

Απλά, το μόνο που έχω να πω και κλείνω οριστικά επί του θέματος, γιατί όπως είπες κι εσύ γράφω γενικά κι αόριστα ευχολόγια (κι ας έχω γράψει 50 προτάσεις για την ανόρθωση της οικονομίας, κι ας λέω με επιχειρήματα γιατί διαφωνώ με τα νέα μέτρα, αλλά δε βαριέσαι, αόριστα λοιπόν) είναι ότι χορτάσαμε από βασιλικότερους του βασιλέως, ή οποίοι είτε αισθάνονται ένοχοι, παρασυρμένοι από την προπαγάνδα της κυβέρνησης, ή είναι πράγματι ένοχοι γιατί έλαβαν μέρος στο φαγοπότι των τελευταίων δεκαετιών και προσπαθούν να μας πείσουν ότι ΟΛΟΙ είμαστε υπεύθυνοι. Ε όχι κύριοι, όσο και να μην το θέλουν μερικοί, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ και όσοι είναι, δεν είναι στον ίδιο βαθμό. Δεν είναι το ίδιο υπεύθυνος ο μεροκαματιάρης εστιάτορας που δεν έκοβε μερικές αποδείξεις (παρότι είναι κι αυτό κατακριτέο και δεν θα έπρεπε να γίνεται) με τον επιχειρηματία που έχει 5 αυτοκίνητα, άλλα τόσα σπίτια, οικόπεδα, offshore κλπ και δηλώνει εισόδημα 10.000 ευρώ το χρόνο, ή με τον πολιτικό που ξεκίνησε ξυπόλητος και σημερα έχει βίλες και κότερα. Και οι τελευταίοι στην Ελλάδα είναι λίγοι σε σχέση με τον κοσμάκη που δεινοπαθεί και είναι εύνομος και νομοταγής, οπότε το να λέμε ελαφρά τη καρδία ότι ΟΛΟΙ φταίμε είναι ανόητο, αβάσιμο και αναληθές.

Δεν αρκεί λοιπόν που (οι κυβερνήσεις μας και οι ισχυροί περιτρεχάμενοί τους με άλλοτε τη συμμετοχή ή άλλοτε την απάθεια της δύσης) μας καταντήσαν να μην έχουμε να φάμε, πρέπει να τους δικαιολογούμε κιόλας που μας τα παίρνουν και να λέμε και καλά μας κάνουν, γιατί θέλουν τα λεφτά τους πίσω. Λες κι εμείς δε θέλουμε να ζούμε σαν άνθρωποι με αξιοπρέπεια και όνειρα για εμάς και τα παιδιά μας. Λες και είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε τα σπασμένα άλλων. Αλλά, ποιος μας ρωτάει εμάς?? Ε, αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν!!!

Ζήτω το ΔΝΤ και η κυβέρνηση!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Driver M : 02-05-10 στις 18:03
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

Rides
    5

Προεπιλογή

Εχεις ΓΡΑΨΕΙ 50 προτασεις για την ανόρθωση της οικονομίας;
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Stathis : 02-05-10 στις 19:04 Αιτία: ...

Περιοχή
    Τρίκαλα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Εχεις ΓΡΑΨΕΙ 50 προτασεις για την ανόρθωση της οικονομίας;
    Παρακαλώ να μην γίνονται προσωπικές επιθέσεις, όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε.

Rides
    5

Προεπιλογή

Συγγνώμη Βασίλη, αλλά δεν άντεξα να μην σχολιάσω.

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Κυριοι!!!!
    Καταρχην να σας ευχαριστησω ολους που συμμετειχατε σε αυτο το thread στο οποιο ακουστηκαν ολων των"αποχρωσεων" (και δεν το εννοω πολιτικα) οι αποψεις,αυτη ειναι και μαγεια ενος πολυπλευρου Δημοκρατικου forum σαν το δικο μας.
    Ομως περα απο το οτι εχει ξεφυγει κατα πολυ και απο το αρχικο του θεμα,κινδυνευει να εξελιχθει σε αντικειμενο προσωπικων αντιπαραθεσεων για τις οποιες αυριο θα εχουμε ολοι μετανιωσει. Τα νεα μετρα επωδυνα στο βαθμο που τα βιωνει ο καθενας, το μονο που δεν πρεπει να μας δημιουργησουν ειναι η διχονοια και η στοχοποιηση ειτε ατομων ειτε κλαδων εργαζομενων.
    Παρακαλω την διαχειριστικη ομαδα αν φυσικα κρινει και συμφωνει να κλεισει αυτο το thread μιας και ισως "καλυψε" πληρως τον σκοπο για τον οποιο ανοιχτηκε.
    Ευχαριστω.

Περιοχή
    Τρίκαλα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Συγγνώμη Βασίλη, αλλά δεν άντεξα να μην σχολιάσω.
    Την συγνώμη φίλε μου όχι σε εμένα, μακάρι στην ηλικία του Άρη (και κάθε Άρη) να είχαμε απόψεις και να τις επιχειρηματολογούσαμε με αυτόν τον τρόπο!

9. The Following User Says Thank You to bill_m3 For This Useful Post:

Vasilis (02-05-10)

Περιοχή
    Salonica City
    Rides
    1

Προεπιλογή

Δεν βλέπω το λόγο να κλέισει το thread. Άλλωστε σαν θέμα είναι φανερά από εκείνα που θα μείνουν καιρό μαζί μας. Σε ένα ανοικτό forum οι ανταλλαγές απόψεων είναι πάντα καλό να υπάρχουν. Αρκεί να μην υπάρχουν ανοικτά βολές επί προσωπικού.

11. The Following 4 Users Say Thank You to yodas For This Useful Post:

Driver M (02-05-10), kplc16 (02-05-10), Vasilis (02-05-10), Z4 DCT (02-05-10)

Rides
    2

Προεπιλογή

το θρεντ δεν υπαρχει λογος να κλεισει απο τη στιγμη που υπαρχουν μελη που θελουν να εκφραστουν.

οταν ομως υπαρχει παρεκτροπη θα επεμβαίνει ο μιστερ φορτε...

και οποιος δεν μπορει να κρατησει την κουβεντα σε ενα επιπεδο...:

Περιοχή
    Καλαμαριά
    Rides
    1

Προεπιλογή

Αφού πετσοκόβουν μισθούς στο δημόσιο και στους συνταξιούχους δημοσίου και μή, βάζουν νέο χαράτσι σε όλες τις κλίμακες του ΦΠΑ, έμμεσους φόρους που επιβαρύνουν τους πάντες, στο τέλος μας άφησαν το κερασάκι στην τούρτα:
    Εκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις
    Μπα; υπάρχουν και τέτοιες και έδιναν εισφορές μέχρι τώρα;

Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.

Σελίδα 24 από 44 ΠρώτηΠρώτη ... 14222324252634 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP