Σελίδα 23 από 44 ΠρώτηΠρώτη ... 13212223242533 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 221 έως 230 από 440

Θέμα: Τρομολαγνειας συνεχεια...

Rides
    5

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    . ..Μέχρι να το καταλάβουμε αυτό όμως, το πείραμα του νεοφιλελευθερισμού στις πλάτες μας καλά κρατεί...
    Μη μπλέκετε τη πουτσ@ με τη βούρτσα. Ο κρατισμός, η αυθερεσία, η ενοχοποίηση του επιχειρηματικου κέρδους και η διαφθορα ειναι αυτα που έφεραν τη χωρα στο χείλος του γκρεμού. Σταματειστε πια να παπαγαλίζετε. Και ριξτε και καμια ματια στους αριθμους οι οποιοι απεικονίζουν με μεγαλη ευκρίνεια το κατάντημα της ελληνικης οικονομιας.

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο yannisv Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αρη συμφωνω με τη λογική σου ότι το μοντέλο του νεοφιλελευθερισμού είναι λανθασμένο και έτυχε να γράψω και να ειμαι ερυνητης στο Πανεπιστημιο πάνω σε αυτό το θέμα. Συνοψίζοντας, αφήνοντας τις αγορές απόλυτα ελεύθερες και χωρίς ίχνος υγιούς κρατικής παρέμβασης και ελέγχου (η μέσω εθνικών και διεθνών κανόνων που ενίσχυαν τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό) η παγκόσμια αγορά και οι κοινωνίες ανθρώπων που είναι πλέον υποτελείς σε αυτές τις αγορές έφτασαν την παγκόσμια τάξη πραγμάτων εδώ που είναι σήμερα.
    Στην Ελλάδα όμως έγιναν λάθη και σε άλλους τομείς και από ότι φαίνεται η ζημία που έχουμε σε αριθμούς είναι τουλάχιστον εξίσου ορατή σε αυτούς και αυτοί φαίνονται ως τουλάχιστον συνυπαίτιοι της ζημιάς αυτής. Ο υπεράριθμος δημόσιος τομέας δεν είναι απλά ένδειξη αλλά ένας από τους σημαντικούς λόγους που είμαστε εδώ που είμαστε (όπως και η φοροδιαφυγή βέβαια και με μεγάλο βαθμό συμμετοχής στην κατάντια μας).
    Αν τα αναπτυξιακά προγράμματα για την περιφέρεια και τις παραμεθορίους υλοποιούνταν και αν αποκέντρωναν την Ελλάδα με θέσεις στην επαρχία σε επιχειρήσεις παραγωγικές αντί για το δημόσιο σήμερα δύσκολα μπορεί κάποιος να επιχειρηματολογήσει ότι θα είχαμε την κατάντια που έχουμε και στο μέγεθος που την έχουμε. Αντ' αυτού συντελεσθηκε ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση στα αστικά κέντρα, τα πακέτα πήγαν στις τσέπες των ληστών και των λαμόγιων...αν θέλετε πάτε μια βόλτα στη Θράκη να δείτε πόσες ημιτελείς κατασκευές υπάρχουν από τα εκατομύρια τα οποία δόθηκαν για αναπτυξιακά προγράμματα (εκεί να δείτε λαμογιά και κακοδιαχείριση στον κύβο και στην τετάρτη). Και ναι η παγκοσμιοποίηση και ο Κινέζος (και όχι μόνο) κάναν ζημιά στις εθνικές αγορές αλλά το φαινόμενο είναι γενικό πανευρωπαϊκό και πανεθνικό.
    Στην Ελλάδα λοιπόν δεν είναι μόνο τα λομπυ των τραπεζών, των πολυεθνικών, η παγκοσμιοποίηση και ό,τι άλλο θες...ειναι και η κακοδιαχείριση των πόρων που είχε η χώρα και έπρεπε να διαθέσει για ανάπτυξη και αντ' αυτού, αφού φαγώθηκαν οι πόροι διόγκωσε τον ήδη αργοκίνητο και αντιπαραγωγικό κρατικό μηχανισμό για να αγοράσει ψήφους. Αυτά τα αίσχη λοιπόν δεν εχουν προηγούμενο και δεν απαντώνται ούτε στους Μάο Μάο. Εδώ πλέον δε μιλάμε για corrupt δημοκρατίες που έχουν μεγαλα συμφέροντα τα οποία χρηματοδοτούν προεκλογικά προγράμματα εδώ έγινε το παγκοσμίως πρωτότυπο εκτός από αυτά να αγοράζουμε και τον ίδιο τον ψηφοφορο. Ήταν τόση η λύσσα των κυβερνώντων να κυβερνήσουν που ξεφτίλισαν ό,τι μπορούσαν στο όνομα της καρέκλας (και ό,τι αυτή συνεπάγεται)...όπως και πολλοί εκ των ψηφοφορων τους.
    Και κάτι τελευταίο γιατί το τελευταίο πράγμα που θέλω λέγοντας τη γνώμη μου είναι να παρεξηγηθώ...και βέβαια υπάρχουν καλοί και ευσυνείδητοι δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί και τυγχάνει να γνωρίζω κάποιους από αυτούς. Ας γίνει λοιπόν αξιολογηση ένας προς έναν...γιατι εκτος απο τους καλους έχω κατά νου και καποιους κακούς, αξεστους και αντιπαραγωγικούς.
    Γιάννη, με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο σε όλα.

Από εκεί και πέρα όμως, με τα νέα μέτρα, που είναι και το καίριο ζήτημα, βλέπεις λύση σε κανένα από τα προβλήματα (πολλά από τα οποία ανέφερες κι εσύ) της διαφθοράς, της κωλυσιεργίας και της γραφειοκρατίας, της φοροδιαφυγής, της αστικοποίησης κοκ, σε βαθμό που να αποτελέσουν αφετηρία για μια νέα Ελλάδα που θα προχωρήσει μπροστά, με νέα νοοτροπία και σωστότερη διαχείριση? Ωραία, με τη μείωση μισθών και συντάξεων μειώνουμε κατά 0,7% ετησίως το έλλειμμα, που σημαίνει ότι σε 150 χρόνια θα καταφέρουμε έτσι να το εκμηδενίσουμε, δηλαδή μια τρύπα στο νερό, αφού σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα δεν είναι αντίστοιχο του γολγοθά που καλεί η κυβέρνηση τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους να ανέβουν.

Ποια είναι τα μέτρα λοιπόν που θα μας απαλλάξουν από τα αμαρτήματα του παρελθόντος (για να καταλάβω κι εγώ επειδή μπορεί να έχω χάσει επεισόδια) και θα μας κάνουν μια σοβαρή, εύνομη και εύρυθμη χώρα?? Η μείωση των μισθών, ή η ελαστική απασχόληση? Ρωτάω γενικά προφανώς, όσους πιστεύουν ότι με τα μέτρα αυτά η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Εγώ το μόνο που βλέπω και ας με διαψεύσουν όσοι έχουν αντίθετη άποψη (με επιχειρήματα σχετικά με τα νέα μέτρα πάντα), είναι ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει μέρος των οφειλών της προς το εξωτερικό, με τίμημα την κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου του μέσου Έλληνα και τη διαιώνιση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, αφου, το επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, δεν πάρθηκε κανένα σοβαρό οργανωτικό μέτρο και θα φαγωθούν και τα 130 δις ευρώ που θα λάβουμε και θα βρεθούμε πάλι στα ίδια και χειρότερα με σήμερα. Οι ξένοι (και οι Έλληνες) κεφαλαιούχοι για άλλη μια φορά θα διασωθούν και ο πολίτης θα πληρώνει για μια ζωή, ώστε οι λαδιάρηδες να μπορούν να ξανακλέψουν, οι επιχειρηματίες να πλουτίσουν κι άλλο, οι βουλευτές να κάνουν ρουσφέτια και γενικά να συνεχιστεί εις τον αιώνα τον άπαντα η κατάσταση που θέλει το φτωχό να πληρώνει τα σπασμένα των δυνατών. Κι όλα αυτά, επειδή στη χώρα αυτή έχουν μάθει μόνο να ζητούν και εμείς να δίνουμε, χωρίς να ξέρουμε που πάνε τα χρήματά μας και αν μοιάζουν με νερό που πέφτει σε τρύπιο μπουκαλί.
    Μακάρι να διαψευστώ και επιτέλους οι θυσίες του λαού μας να αποδώσουν, τίποτα όμως δε δείχνει κάτι τέτοιο.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

Περιοχή
    Kαλαματα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παιδια καλως η κακως ο κυβος ερριφθη, τα νεα μετρα ειναι γεγονος, και ας ελπισουμε να ειναι μονο αυτα.
    Πιστευω οτι απο εδω και περα πρεπει ολοι μας να αλληλοϋποστηριχθουμε μεταξυ μας, με δεδομενο οτι το χρημα στην αγορα θα ειναι λιγοτερο εκ των πραγματων, ας υποστηριξουμε τον Ελληνα μαγαζατορα, επαγγελματια,τεχνιτη, ας προτιμησουμε τον Ελληνα υπαλληλο, και στην τελικη τα ντοπια τροφιμα και προιοντα οσο γινεται.
    Η αληθεια ειναι, οσο και αν δεν το λενε οτι για την γενικοτερη κριση στην οικονομια και στην αγορα ευθυνονται κατα ενα μερος και οι πολυεθνικες "βλεπε μεγαλα σουπερ μαρκετ, εμπορικες αλυσιδες κλπ" οι οποιες ειναι ξενων συμφεροντων, και μεσω των οποιων το χρημα φευγει απο την χωρα μας και την εγχωρια αγορα.
    Ας αρχισουμε απο αυριο ακομα πριν την οποια αγορα μας να το εχουμε κατα νου.
    Οσο γινετε το χρημα να μεινει εδω, που θα παει, κυκλο θα κανει θα το "τρακαρουμε" και εμεις!!!

4. The Following 2 Users Say Thank You to joseph For This Useful Post:

katsaraios (02-05-10), Nino (02-05-10)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο gnx Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μη μπλέκετε τη πουτσ@ με τη βούρτσα. Ο κρατισμός, η αυθερεσία, η ενοχοποίηση του επιχειρηματικου κέρδους και η διαφθορα ειναι αυτα που έφεραν τη χωρα στο χείλος του γκρεμού. Σταματειστε πια να παπαγαλίζετε. Και ριξτε και καμια ματια στους αριθμους οι οποιοι απεικονίζουν με μεγαλη ευκρίνεια το κατάντημα της ελληνικης οικονομιας.
    Δε διαφώνησε κανείς σε αυτό. Εγώ δεν είπα ότι φτάσαμε εδώ που είμαστε λόγω του νεοφιλελευθερισμού (τουλάχιστον ως βασικότερη αιτία), είπα ότι τα μέτρα που μας επιβάλλουν, με τις πλάτες των ανίκανων ηγετών μας, για να βγούμε από την κατάσταση αυτή, είναι πείραμα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, αφού σε τέτοιο βαθμό δεν έχουν επιβληθεί σε ΚΑΜΙΑ ανεπτυγμένη χωρα του πλανήτη προς το παρόν. Απλά εμείς (και αυτό το λένε έγκριτοι οικονομολόγοι, δεν το λέω εγώ) γίναμε πειραματόζωα για μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν σε πολλές ακόμα χώρες, απλά δοκιμάζονται πρώτα σε εμάς που είμαστε μια μικρή, αδύναμη και ανοργάνωτη χώρα, χωρίς υπεύθυνη ηγεσία που να θέτει κόκκινες γραμμές, κάτι που έκανε η Ισλανδία πριν λίγους μήνες.

Γι'αυτό, προσεχτικότερο διάβασμα στο τι γράφει ο καθένας και όχι κορώνες και ανυπόστατες κατηγορίες περί παπαγαλισμών. Όσο για τους αριθμούς, απ'ό,τι φαίνεται ακολουθούν μια ξεχωριστή πορεία από την κοινωνία. Άλλωστε, οι αριθμοί με τα νέα μέτρα θα αρχίσουν να βελτιώνονται αρκετά (τουλάχιστον αυτή είναι η επιδίωξη), δεν προβλέπεται το ίδιο όμως και για την ευημερία του λαού...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Driver M : 02-05-10 στις 15:37
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

Περιοχή
    Πάτρα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο joseph Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παιδια καλως η κακως ο κυβος ερριφθη, τα νεα μετρα ειναι γεγονος, και ας ελπισουμε να ειναι μονο αυτα.
    Πιστευω οτι απο εδω και περα πρεπει ολοι μας να αλληλοϋποστηριχθουμε μεταξυ μας, με δεδομενο οτι το χρημα στην αγορα θα ειναι λιγοτερο εκ των πραγματων, ας υποστηριξουμε τον Ελληνα μαγαζατορα, επαγγελματια,τεχνιτη, ας προτιμησουμε τον Ελληνα υπαλληλο, και στην τελικη τα ντοπια τροφιμα και προιοντα οσο γινεται.
    Η αληθεια ειναι, οσο και αν δεν το λενε οτι για την γενικοτερη κριση στην οικονομια και στην αγορα ευθυνονται κατα ενα μερος και οι πολυεθνικες "βλεπε μεγαλα σουπερ μαρκετ, εμπορικες αλυσιδες κλπ" οι οποιες ειναι ξενων συμφεροντων, και μεσω των οποιων το χρημα φευγει απο την χωρα μας και την εγχωρια αγορα.
    Ας αρχισουμε απο αυριο ακομα πριν την οποια αγορα μας να το εχουμε κατα νου.
    Οσο γινετε το χρημα να μεινει εδω, που θα παει, κυκλο θα κανει θα το "τρακαρουμε" και εμεις!!!
    Νομίζω πως αυτό που περιγράφεις θα πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις τώρα.
    Ο πολύς κόσμος που θα ανταπεξέρχεται πολύ δύσκολα στις καθημερινές ανάγκες του, θα προτιμά τα καταστήματα τύπου Lidl, Aldi κ.τ.λ (έστω και με θυσίες στην ποιότητα των αγαθών) προκειμένου να τον φτάνουν για τα ψώνια, αυτά που θα έχει στην τσέπη.

7. The Following 2 Users Say Thank You to Κωνσταντίνος For This Useful Post:

individual (02-05-10), joseph (02-05-10)

Περιοχή
    Kαλαματα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Κωνσταντίνος Εμφάνιση μηνυμάτων
    Νομίζω πως αυτό που περιγράφεις θα πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις τώρα.
    Ο πολύς κόσμος που θα ανταπεξέρχεται πολύ δύσκολα στις καθημερινές ανάγκες του, θα προτιμά τα καταστήματα τύπου Lidl, Aldi κ.τ.λ (έστω και με θυσίες στην ποιότητα των αγαθών) προκειμένου να τον φτάνουν για τα ψώνια, αυτά που θα έχει στην τσέπη.
    Εχεις δικιο, αλλα αυτη η συμπεριφορα θα κανει τα πραγματα χειροτερα, ειδικα για τις επομενες γενιες, δεν μπορει να μιλαμε για ανεργια, αλλα με τα χρηματα μας να στηριζουμε ξενες πολυεθνικες, στην τελικη πως θα βρει δουλεια ο νεος οταν βαλτωσουν ολες οι εγχωριες επιχειρησεις.
    Αν διαβασει καποιος τι ποσα καθε χρονο φευγουν εξω μεσω των ξενων εταιριων, θα παθει πλακα!!

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Φίλε Ιωσήφ,

Ως πολιτικός μηχανικός ιδωτικών έργων κάνω αγώνα να δώσω εργασία στους συμπατριώτες μου. Πίστεψέ με, όταν χτυπά κάποιος την πόρτα του γραφείου και με παρακαλά για δουλειά, θέλω ν' ανοίξει η γη να με καταπιεί. Τι να πεις στον χτίστη ή τον σοβατζή που έχει 8 μήνες άνεργος και δε συμπληρώνει ένσημα ούτε καν για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών του? Τι να πεις στον μάστορα που κοντεύει να βγει στη σύνταξη κι εκλιπαρεί να έρθει να καθαρίζει μπάζα στο γιαπί?

Όταν βγήκα στο κουρμπέτι όμως πριν 11 χρόνια η νοοτροπία μας δεν ήταν τέτοια. Τότε έψαχνες Έλληνα κι Έλληνα δεν έβρισκες. Τότε όλοι δούλευαν στα Ολυμπιακά έργα, λες και δε γνώριζαν ότι μετά το 2004 το πάρτυ θα τελείωνε. Τότε ζητούσαν χρυσάφι γιατι όλα τους φαίνονταν 'μερεμέτια'. Τότε έκλεινες συμφωνίες με Έλληνες μαστόρους κι εκείνοι, ως γνήσιοι νεοέλληνες, έδιναν υπεργολαβία τη δουλειά σε Αλβανούς, Ρουμάνους, Πακιστανούς, Ρώσους.

Κάποιοι άφηναν απλήρωτο το προσωπικό τους κι εξαφανίζονταν, αφήνοντάς με εκτεθιμένο σε πελάτες και ζημιώνοντάς με να πληρώνω τα σπασμένα. Άλλοι κοίταζαν να σε πιάσουν κορόιδο με επιπλέον χρεώσεις, κλέβοντας στις επιμετρήσεις, κόβωντας ΦΠΑ στο όνομά τους κι όχι σ' εκείνο του πελάτη, κλπ.

Δεν είμαι από εκείνους που ασπάζονται πλήρως την ιδέα της συλλογικής ευθύνης, εντούτοις δε μπορώ παρά να δεχτώ πως μεγάλη ευθύνη για την κατάντια μας έχει η αδιαφορία και η κουτοπονηριά μας.

Συμφωνώ με το να δίνουμε δουλειά στους Έλληνες, σ' εκείνους όμως τους Έλληνες που αξίζουν, που δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου, που δεν απεδείχθησαν ευεργετηθέντες αχάριστοι.

Με τις ξένες επιχειρήσεις όμως δεν έχω τίποτα απολύτως. Αν μπω στη λογική του Καραντζαφέρη ότι ο μπακάλης της γειτονιάς μου θα κάνει τα ευρώ μου ελληνικά έπιπλα και πανωσήκωμα για την κορούλα του ενώ το Carrefour θα τα στείλει στη Γαλλία, πάει χάθηκα.

Γιατί το Carrefour απασχολεί εκατοντάδες Έλληνες, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά χωρίς σπουδές ενώ ο μπακάλης έχει μια οικογενειακή επιχείρηση που δεν προσφέρει σε κανέναν εργασία. Γιατί το carrefour κάνει προσφορές και εκπτώσεις και δεν αισχροκερδεί. Γιατί ο μπακάλης δε θα πάρει έπιπλα και σπίτι για την κορούλα του αλλά θα τα καταθέσει σε λογαριασμό στην Κύπρο ή την Ελβετία όπου θα στείλει και τα παιδιά του να ζήσουν και να σπουδάσουν.

Το θέμα είναι σύνθετο λοιπόν. Όσο για το ΔΝΤ, δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον Άρη πως ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΜΕΤΡΑ ΠΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ απλώς πήραμε παράταση 3 ετών. Πού είναι το ηλεκτρονικό σύστημα για τον έλεγχο των προμηθειών στα νοσοκομεία? Πού είναι τα πορίσματα της Siemens, της Ακρόπολις Χρηματιστηριακή και τόσων άλλων έξυπνων που διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα? Γιατί ισχύει ακόμη ο νόμος περί ευθύνης υπουργών?

Δυστυχώς το μόνο που βλέπω είναι φορομπηχτικά μέτρα και στόχους για τις εφορίες και την ΥΕΕ. Ωιμέ.

10. The Following 9 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

alexm (02-05-10), Driver M (02-05-10), joseph (02-05-10), katsaraios (02-05-10), Stamatis (02-05-10), Stathis (02-05-10), stratos (02-05-10), tmilatos (13-05-10), Z4 DCT (02-05-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φίλε Ιωσήφ,

Ως πολιτικός μηχανικός ιδωτικών έργων κάνω αγώνα να δώσω εργασία στους συμπατριώτες μου. Πίστεψέ με, όταν χτυπά κάποιος την πόρτα του γραφείου και με παρακαλά για δουλειά, θέλω ν' ανοίξει η γη να με καταπιεί. Τι να πεις στον χτίστη ή τον σοβατζή που έχει 8 μήνες άνεργος και δε συμπληρώνει ένσημα ούτε καν για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών του? Τι να πεις στον μάστορα που κοντεύει να βγει στη σύνταξη κι εκλιπαρεί να έρθει να καθαρίζει μπάζα στο γιαπί?

Όταν βγήκα στο κουρμπέτι όμως πριν 11 χρόνια η νοοτροπία μας δεν ήταν τέτοια. Τότε έψαχνες Έλληνα κι Έλληνα δεν έβρισκες. Τότε όλοι δούλευαν στα Ολυμπιακά έργα, λες και δε γνώριζαν ότι μετά το 2004 το πάρτυ θα τελείωνε. Τότε ζητούσαν χρυσάφι γιατι όλα τους φαίνονταν 'μερεμέτια'. Τότε έκλεινες συμφωνίες με Έλληνες μαστόρους κι εκείνοι, ως γνήσιοι νεοέλληνες, έδιναν υπεργολαβία τη δουλειά σε Αλβανούς, Ρουμάνους, Πακιστανούς, Ρώσους.

Κάποιοι άφηναν απλήρωτο το προσωπικό τους κι εξαφανίζονταν, αφήνοντάς με εκτεθιμένο σε πελάτες και ζημιώνοντάς με να πληρώνω τα σπασμένα. Άλλοι κοίταζαν να σε πιάσουν κορόιδο με επιπλέον χρεώσεις, κλέβοντας στις επιμετρήσεις, κόβωντας ΦΠΑ στο όνομά τους κι όχι σ' εκείνο του πελάτη, κλπ.

Δεν είμαι από εκείνους που ασπάζονται πλήρως την ιδέα της συλλογικής ευθύνης, εντούτοις δε μπορώ παρά να δεχτώ πως μεγάλη ευθύνη για την κατάντια μας έχει η αδιαφορία και η κουτοπονηριά μας.

Συμφωνώ με το να δίνουμε δουλειά στους Έλληνες, σ' εκείνους όμως τους Έλληνες που αξίζουν, που δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου, που δεν απεδείχθησαν ευεργετηθέντες αχάριστοι.

Με τις ξένες επιχειρήσεις όμως δεν έχω τίποτα απολύτως. Αν μπω στη λογική του Καραντζαφέρη ότι ο μπακάλης της γειτονιάς μου θα κάνει τα ευρώ μου ελληνικά έπιπλα και πανωσήκωμα για την κορούλα του ενώ το Carrefour θα τα στείλει στη Γαλλία, πάει χάθηκα.

Γιατί το Carrefour απασχολεί εκατοντάδες Έλληνες, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά χωρίς σπουδές ενώ ο μπακάλης έχει μια οικογενειακή επιχείρηση που δεν προσφέρει σε κανέναν εργασία. Γιατί το carrefour κάνει προσφορές και εκπτώσεις και δεν αισχροκερδεί. Γιατί ο μπακάλης δε θα πάρει έπιπλα και σπίτι για την κορούλα του αλλά θα τα καταθέσει σε λογαριασμό στην Κύπρο ή την Ελβετία όπου θα στείλει και τα παιδιά του να ζήσουν και να σπουδάσουν.

Το θέμα είναι σύνθετο λοιπόν. Όσο για το ΔΝΤ, δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον Άρη πως ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΜΕΤΡΑ ΠΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ απλώς πήραμε παράταση 3 ετών. Πού είναι το ηλεκτρονικό σύστημα για τον έλεγχο των προμηθειών στα νοσοκομεία? Πού είναι τα πορίσματα της Siemens, της Ακρόπολις Χρηματιστηριακή και τόσων άλλων έξυπνων που διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα? Γιατί ισχύει ακόμη ο νόμος περί ευθύνης υπουργών?

Δυστυχώς το μόνο που βλέπω είναι φορομπηχτικά μέτρα και στόχους για τις εφορίες και την ΥΕΕ. Ωιμέ.
    Τα ειπες ολα σε μερικες παραγραφους..........
    Σε 3 μηνες στον επανελεγχο και το αργοτερο τον οκτωβρη-νοεμβρη που θα γινει η εξιολογηση για δευτερη φορα...........
    Ας ελπισουμε να παρουμε εμπρος γιατι αν οχι, αυτα τα μετρα που ακουσαμε σημερα θα μας φανουν παιχνιδι για παιδια του νηπιαγωγειου μπροστα σε αυτο που μας περιμενει..........
    Ολα τα αλλα τα ακουω βερεσε........και για να μην ακουω και εκφρασεις του τυπου ας κανουμε απαναδι/ση του χρεους (πτωχευση)....ας ρωτησει καποιος τι γινετε με τα δανεια σε ευρω των τραπεζων οταν παμε σε δραχμη??? που θα εχει υποτιμηθει κι αλλο??....Θα τα πληρωνει ο κοσμος με την ισοτιμια του ευρω......
    Ειναι τεραστιο το πραβλημα και αν δεν το καταλαβουμε........
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nick bmwlover Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μακαρι να μπορεσω να τον πιουμε παρεα...

Περιοχή
    Elefsina
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nino X3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ...

υγ. Α ρε Στρατο... εδω καιγεται η γουνα μας,και εσυ μιλας για rep και thanks..η καταθεση αποψεων προ μιας επκειμενης καταστροφης εχει καμια σχεση με αυτο που αναφερεις?
    Μακαρι στη ζωη σου να μην χρειαστει να ανακαλυψεις απο πρωτο χερι ποσο αληθινα ηταν ολα αυτα τα δακρυβρεχτα post οπως τα χαρακτηριζεις!!!
    Χμμμ δυστηχώς ξέρω, έστω και απο σύντομη εμπειρία σχετικά που έχω...

Οταν ήμασταν σε άλλο φόρουμ πέρισυ τιν Ιούλιο κάποιο μέλος που βρίσκεται και είναι τακτικό στο φανς μου είπε "καλά ρε Στράτο, εν μέσω κρίσης πάς και αγοράζεις τέτοιο αυτοκίνητο?" και απαντώ "η κρίση δεν έχει έρθει ακόμα..."

Αν ξέρω πόσο αληθηνά η δακρύβρεχτα είναι αυτά τα posts? Δυστηχώς απο πέρισυ το καλοκαίρι αναγκαστήκαμε να διώξουμε 6 υπαλλήλους και να μείνουμε με 1... και μερικοί απο αυτούς να έχουν 1 ή δύο παιδιά και μερικά απο αυτά φοιτητές όπως εγώ. Μπορεί να μην δούλεψα καιρό στην ζωή μου ούτε να χρειάστηκε να συντηρήσω οικογένεια. Ακούω όμως στην φωνή του πατέρα μου που με παίρνει κάθε 2 μέρες τηλέφωνο (παλιά με έπαιρνε καθε μέρα, γιατί αραγε?) που μου λέει "όλα καλά παιδί μου, μην ανησυχείς, μια χαρά είμαστε εδώ και μην ακούς την παραπληροφόρηση απο την τηλεόραση" τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει... και ξέρεις ποιές είναι αυτές? Πέρυσι έκανε έναν μέτριο τζίρο (απολύοντας άτομα) και μας χώνει φόρους, όχι τους πολυτελείας γιατί αυτές είναι δικές μας επιλογές, αλλά φόρους όπως έκτακτες εισφορές, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση συντελεστών φορολόγησης και άλλα τέτοια ωραία.

Βρίζω την τύχη μου που πάω φαντάρος γιατί 2 χέρια δεν θα πάνε να βοηθήσουν το μαγαζί και να ανασάνει λίγο ο γέρος μου που είναι 64 χρονών και το "κράτος" να χώνει φόρους προσπαθώντας να κλείσει στο τέλος τις ενεργές επιχειρήσεις που αποφέρουν χρήματα και τα οποία πάνε στους άπειρους συνταξηούχους απο τα 40 τους (στρατιωτικοί, δήθεν ανάπηροι και άλλα τέτοια) και στα επιδώματα και τις διακοπούλες που πάνε οι υπεράριθμοι και μη χρήσιμοι δημ. υπάλληλοι (γιατί υπάρχουν και αγωνιστές ανάμεσα τους).

Και ναι, δυστηχώς Γιαννη, μπορεί να μην έχω μεγαλώσει οικογένεια μονος μου, έχω δεί και έχω νιώσει τι αγώνες γίνονται για να μεγαλώσουν εμένα.

13. The Following User Says Thank You to stratos For This Useful Post:

Stamatis (02-05-10)

Rides
    5

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δε διαφώνησε κανείς σε αυτό. Εγώ δεν είπα ότι φτάσαμε εδώ που είμαστε λόγω του νεοφιλελευθερισμού (τουλάχιστον ως βασικότερη αιτία), είπα ότι τα μέτρα που μας επιβάλλουν, με τις πλάτες των ανίκανων ηγετών μας, για να βγούμε από την κατάσταση αυτή, είναι πείραμα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, αφού σε τέτοιο βαθμό δεν έχουν επιβληθεί σε ΚΑΜΙΑ ανεπτυγμένη χωρα του πλανήτη προς το παρόν. Απλά εμείς (και αυτό το λένε έγκριτοι οικονομολόγοι, δεν το λέω εγώ) γίναμε πειραματόζωα για μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν σε πολλές ακόμα χώρες, απλά δοκιμάζονται πρώτα σε εμάς που είμαστε μια μικρή, αδύναμη και ανοργάνωτη χώρα, χωρίς υπεύθυνη ηγεσία που να θέτει κόκκινες γραμμές, κάτι που έκανε η Ισλανδία πριν λίγους μήνες.

Γι'αυτό, προσεχτικότερο διάβασμα στο τι γράφει ο καθένας και όχι κορώνες και ανυπόστατες κατηγορίες περί παπαγαλισμών. Όσο για τους αριθμούς, απ'ό,τι φαίνεται ακολουθούν μια ξεχωριστή πορεία από την κοινωνία. Άλλωστε, οι αριθμοί με τα νέα μέτρα θα αρχίσουν να βελτιώνονται αρκετά (τουλάχιστον αυτή είναι η επιδίωξη), δεν προβλέπεται το ίδιο όμως και για την ευημερία του λαού...
    Ανυπόστατες κορώνες είναι αυτά που γραφεις εσυ. Ποσα ποστ εχεις σε αυτο το θρεντ σε 24 σελιδες; Περα απο γενικόλογα και αόριστα ευχολόγια, έχεις να πεις κάτι; Εχεις να προτείνεις κάτι άλλο;

Τι είναι ο ακραιος φιλελευθερισμός; Και ποιές είναι οι διαφορές του από τον νεοφιλελευθερισμό η το φιλελευθερισμό που αναφέρεις; Ποιον ενδιαφέρει η ευημερία του λαού; Αυτόν που σου δάνεισε λεφτά;

Εσένα εαν σου χρωστούσαν, και κινδύνευες να τα πάρεις σε ρώσικα ρούβλια, και είχες την δυνατότητα να επιβάλεις όρους, θα παρίστανες τη μητέρα Τερέζα, ή θα έκανες ότι μπορούσες για να εξοφληθείς;

Σελίδα 23 από 44 ΠρώτηΠρώτη ... 13212223242533 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP