Σήμερα, βασικά χθες Κυριακή, μπήκαν επιτέλους τα φρένα στη μπέμπα...

Με προσωπική εργασία και αρκετό κόπο (ειδικά αν δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός) στρωθήκαμε στη δουλειά με τον θείο μου να το τελειώσουμε... Ξεκινήσαμε λοιπόν το μεσημέρι να λύνουμε έναν έναν τροχό και να κάνουμε την αναβάθμιση...
Τα παλιά φρένα:
screen shot in windows
Μας έβγαλαν το λάδι να τα βγάλουμε πάνω από το αυτοκίνητο... Ειλικρινά "στάξαμε"
Τα καινούρια φρένα:
screen cap
Ευτυχώς η τοποθέτηση των καινούριων ήταν σχεδόν γελοία...
screen capture
Οι φωτό είναι πολύ πρόχειρες και βιαστικές, να φανταστείτε τα πίσω δεν πρόλαβα να τα βγάλω φωτό...
Μπήκαν και τα υγρά φρένων Motul RBF 600!!!
Τώρα εκρεμούν τα εξής:
1) Να τοποθετηθεί ο αισθητήρας για την φθορά στα τακάκια μπας και σβήσει το γ@μημένο λαμπάκι από το καντράν...

Τον έχω απλά τοποθέτηση θέλει...
2) Να γίνει σωστή εξαέρωση αύριο γιατί μας είχε πάρει νύχτα και..... "Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει"

Ίσως χρειαστεί να συμπληρωθούν και υγρά φρένων (ευτυχώς έχω αρκετά ακόμα)...
3) Να βρω αυτή τη μ@λ@κία στην παρακάτω φωτογραφία που στην αριστερή δαγκάνα ήταν χαλαρό και το έχασα! Θα το ψάξω το πρωί γιατί ψιλιάζομαι που έπεσε αλλιώς αν δεν το βρω θα ψάξω να βρω από κανένα μαγαζί με ανταλλακτικά...
print screen
4) Έχω την εντύπωση ότι ακουμπάνε ελαφρώς οι σιαγώνες χειροφρένου, θα κάτσω να τις "μαζέψω" λιγάκι...
Τώρα η αίσθηση που μου δίνει το πεντάλ του φρένου είναι ΤΡΑΓΙΚΗ...

Πολύ μεγάλη διαδρομή του πεντάλ και πολύ μαλακό στο πόδι μου... Ελπίζω να στρώσει με την εξαέρωση και να μην χρειαστεί άλλο τρέξιμο γιατί σήμερα αν με έπιανες απ' τη μύτη θα ΕΣΚΑΓΑ...!!!

Θέλω να κλείσει εντελώς το κεφάλαιο "φρένα" χωρίς εκρεμότητες...
Υ.Γ.: Όλα αυτά θα προσπαθήσω να τακτοποιηθούνε αύριο για να μπορώ να δω το αποτέλεσμα όπως πρέπει...

Σύντομα έρχονται οι εντυπώσεις!
Ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια και τις πληροφορίες!