Τα νεοτερα απο το "μετωπο"....
Σημερα πηγα στον επισημο συνεργατη της BMW στην Καρδιτσα,το σφαλμα παρουσιαστηκε και στο δρομο προς τα εκει,οποτε ειχε(μαζι μ'αυτη) καταγραφει 3φορες η βλαβη!!!
Ο αντιπροσωπος εκει ηταν πολυ ευγενικος και εξυπηρετικος,βαζοντας αμεσως το οχημα μεσα για τη διαγνωση!!!(στα + μεχρι και οχημα εξυπηρετησης πελατων μου εδωσε να παω στην πολη μεσα της Καρδιτσας!!!!...το συνεργειο ειναι εκτος πολης)
Τι εδειξε η διαγνωση???....γενικα πραγματα,οτι ειδα και στο λαπτοπ του ηλεκτρολογου της γειτονιας μου.....
.....ενα απ'ολα ηταν η αναβαθμιση του λογισμικου του σασμαν!!!!
.... και ηταν το πρωτο που εκανε, μαζι με μια αναβαθμιση του λογισμικου του κινητηρα.
φυσικα εγινε και καποιος οπτικος ελεγχος της σταθμης του λιπαντικου του σασμαν,που ηταν ΟΚ.
δοκιμη στο δρομο μαζι με τον μαστορα και ολα εδειχναν καλα!!!.....μεχρι 180χιλ τελικης και δεν εβγαλε τιποτα!!!!
....συμφωνησα και εγω οτι μαλλον απο το update ηταν το προβλημα,ηδη η λειτουργια του οχηματος ηταν πιο ομαλη,οχι μερα με νυχτα,καλα πηγαινε και πριν,αλλα καπως καλυτερα,ομαλοτερα και πιο "στοχευμενα" γινοταν πλεον οι αλλαγες των ταχυτητων.
Τελος αποφασιζουμε να βαλουμε την παλια δικη μου μπαταρια επανω,βγαζοντας την Varta 85Ah και αφου την ειχε βαλει απο την πρωτη στιγμη που εφτασα να φορτισει,αν και ηταν αρκετα δυνατη.
Λογαριασμο (εντελως πληροφοριακα 125 ευρω μαζι με φπα23%) και φευγω.....
20 χιλ.εξω απο την Καρδιτσα
τρανσμισιον και παλι!!!!
η αληθεια ειναι οτι επιτηδες πηγαινα με 160-180 χιλ.ωστε να δω εαν εμφανιστει και δυστυχως εμφανιστικε!!!
Επιστροφη και ξανα πριζωμα!!!......βαζει ο μαστορας,απ'οτι μου ειπε,ενα προγραμμα να διαβασει το προβλημα ,αφου κανω παλι τη διαδρομη στις ιδιες συνθηκες!!!
Ξαναβγαινω λοιπον,επιτηδες απο την αρχη "πλακωμενος" και τσουπ να το παλι,σε ουτε 10 χιλ. πλεον αποσταση,επιστροφη,πριζωμα ,αναγνωση:
Υλικα προς αντικατασταση:
Transmission
μου εκανε πριντ σκριν την οθονη που δειχνει την βλαβη.......δεν ειναι δυνατον λεω,"δεν εχω κατι αλλο να κανω" μου λεει.....μονο να πετυχω καμμια εκπτωση(μεχρι 50%) λογο λιγων χιλιομετρων(57.000)απο την BMW,σε καποιο προγραμμα goodwill .......
Δεν ξερω τι να πω.......σασμαν μονο εχει 4,700 ευρω,+εργασιες,προγραμμα,λι παντικα κλπ......οση εκπτωση και να γινει.....
Η αληθεια ειναι οτι αμφιβαλλω λιγο ως προς τη διαγνωση και ο λογος ειναι οτι δεν ειδα κατι που να δειχνει και να τσεκαρει τα επι μερους τμηματα του σασμαν.....δηλαδη ολο το σασμαν ειναι για πεταμα???.....εδω "βλεπουν" αλλα κι αλλα επιμερους θεματα,μεχρι και λαμπες καμμενες!!!!..... και στο σασμαν δεν δειχνει κατι κατεστραμμενο, αλλα ολο το σασμαν???
Θα μου τα πει και Πατρινος,αλλα πιστευω οτι κατι παιζει και με την μπαταρια ακομα.....του λεω του μαστορα να μην διακοψει το ρευμα,οταν θα ξαναβαλει επανω την παλια μου μπαταρια και μου απανταει:
"δεν θα εχεις κανενα προβλημα αφου θα το πριζωσω και καταχωρισω τα παντα,δεν τρεχει κατι...".....μηπως τελικα ομως εχει???...λεω εγω τωρα.....
Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας,ευχομαι οι ειδικοι να μου δωσουν καποια αλλη λυση,γιατι αυτη που ακουσα σημερα,δεν με βολευει με τιποτα!!!!
ΥΣ....σορυ για το μακρυ κειμενο,αλλα ηθελα να ξερετε ολες τις λεπτομερειες που πιθανον να βοηθησουν στην "τηλεδιαγνωση"!!!