Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gant : 17-12-13 στις 23:38
Ι donut understeer...
Για να μην ανοιγω αλλο θεμα ποσταρω εδω ( αν κρινεται of topic ας μεταφερθει)
Πρωτο ταξιδι μετα απο αλλαγη ελαστικων και αμορτισερ
Ολα ωραια αλλα απο τα 120 ως τα 140 κοντερισια επαιρνα πολυ τρεμουλο στο τιμονι . Που μπορει να οφειλεται?
Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2
Αν το Α είναι η επιτυχία, τότε ο μαθηματικός τύπος είναι Α=Χ+Υ+Ζ, όπου Χ ίσον δουλειά, Υ ίσον παιχνίδι και Ζ ίσον να κρατάς το στόμα σου κλειστό.
Στο δικο μου εχω παρατηρησει οτι τρεμει οταν του κανουν ζυγοσταθμιση με το μηχανημα ζυγοσταθμισης γυρισμενο στα 5 γραμμαρια(μολις πεσει κατω απο 5 δειχνει 0).
Ευτυχως εχω βρει εναν πολυ υπομονετικο ανθρωπο που μου κανει ζυγοσταθμιση με ακριβεια ενος γραμμαριου.
Εαν τρεμει απο μια Α ταχυτητα εως μια Β, ειναι θεμα ζυγοσταθμισης.
Εαν ξεκιναει ενα ανεπαισθητο τρεμουλο καποια στιγμη που συνεχως αυξανεται και καποια στιγμη καταληγει σε σεισμο ειναι στραβωμα.
Απο προσωπικη εμπειρια θα πω 99% στραβωμα ελαστικου.
Πρεπει να εχω στραβωσει 4-5 σετ.
Βασικα εχω στραβωσει 3 πιρελι(η 2?) και 2 σπορτ κοντακτ.
Με ζυγοσταθμιση μπορεις να το πας πιο ψηλα. Να το λιγοστεψεις για λιγο. Δεν το εξαφανιζεις ομως για κανενα λογο.
Γι αυτο κανουμε παντες. Να λιωσουν πρωτου στραβωσουν και να μη στεναχωριομαστε οταν τα αλλαζουμε![]()
Bazil Van Sinner (18-12-13), Dermatis (18-12-13), freddys (10-01-14), Nick bmwlover (18-12-13), nikos1400 (18-12-13)
Αν το Α είναι η επιτυχία, τότε ο μαθηματικός τύπος είναι Α=Χ+Υ+Ζ, όπου Χ ίσον δουλειά, Υ ίσον παιχνίδι και Ζ ίσον να κρατάς το στόμα σου κλειστό.
[QUOTE=Nino;458584]Eμενα παντως η 316 μου Ε90 με 122HP πιανει αποδεδειγμενα τα 208 Κm/h σε ευθεια... Πως ειμαι σιγουρος; Μα τοσα μετρησαν οι "φιλοι" μας της τροχαιας οταν εφαγα κληση και μου πηραν το διπλωμα για 60 μερες...
Αν θυμαμαι καλα το κοντερ εγραφε 213-215 Km/h.
Aρα το 320 με 170ΗΡ λογικο ειναι να πιανει κοντα στα 230.![]()
antrets (27-12-13)
Εγω θα ξεκινουσα απο τα φθηνα ...δηλαδη ζυγοσταθμηση...δεν χανεις και τπτ και πιθανοντατα να λυσεις και το προβλημα.
Επανέρχομαι στο θέμα ώστε αν συμβεί σε κάποιον άλλο να έχει μια ιδέα του τι μπορεί να φταίει: κακή βενζίνη, είναι το συμπέρασμα. Άφησα το ρεζερβουάρ να αδειάσει, γέμισα απο το βενζινάδικο που βάζω συνήθως και σήμερα με μεγάλη μου χαρά διεπίστωσα οτι μετά τα 160 δεν υπάρχει τρέμουλο. Μιλάμε βιλούδοοο, ραπτομηχανή κλπ. Φχαριστήθηκα και κάτι στροφιλίκια προς Καπανδρίτι μεριά, όλα καλά! Αυτή η αλητεία πάντως με τα καύσιμα κάποτε πρέπει να πάρει τέλος![]()
chrisgiapz3 (10-01-14), micz (10-01-14), Nick bmwlover (10-01-14), nikos1400 (10-01-14), Ptboul (10-01-14), Ε91 (10-01-14)
Συχνο φαινομενο,αλλα προσωπικα θεωρουσα οτι ειναι λιγο νωρις στα 160 να σου το κανει λογω της κακης βενζινης,θα περιμενα λιγο πιο ψηλα...Παντως γενικα δεν ειναι κατι το οποιο μπορεις ευκολα να το καταλαβεις και να το προσδιορισεις,καθοτι το τρεμουλο σε υψηλες ταχυτητες μπορει να οφειλεται σε πολλους παραγοντες oπως σωστα αναφερθηκε και εδω
Ι donut understeer...
nikos1400 (10-01-14)